Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Πολιτικό άσυλο στη Ρωσία ζητά ο Σνόουντεν Περιπλέκεται το διπλωματικό σκηνικό

Αμερικανικά μαχητικά σε όλες τις βάσεις στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ είναι έτοιμα να αναχαιτίσουν την οποιοιδήποτε πτήση στην οποία θα υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί να βρίσκεται ο πρώην υπάλληλος της...
αμερικανικής NSA Edward Snowden.

Την πληροφορία αυτή έδωσαν ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στο Κρεμλίνο θέτοντας σε συναγερμό το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα υπήρχε κίνδυνος σοβαρού διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Αυτό γιατί η πτήση του Snowden προς την λατινική Αμερική θα γινόταν με αεροσκάφος της Aeroflot, ενώ ένα περίεργο γεγονός ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Η πτήση  AFT 150 του ρωσικού κρατικού αερομεταφορέα  είναι μια εμπορική γραμμή που συνδέει τη Μόσχα με την Αβάνα.

Αυτή κανονικά εκτελείται μέσω της βόρειας διαδρομής περνώντας το αεροσκάφος ένα Α 330 επάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. Εχθές όμως και για πρώτη φορά το δρομολόγιο που επέλεξε η ρωσική εταιρεία παρέκαμψε εντελώς τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ ακολουθώντας νοτιότερη διαδρομή παρακάμπτοντας εντελώς τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ για να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο José Martí της Κούβας.



Το γεγονός αυτό έθε4σε σε συναγερμό τις αμερικανικές υπηρεσίες οι οποίες θεώρησαν ότι εξαιτίας της αλλαγής αυτής του δρομολογίου μέσα βρισκόταν ο Snowden. Ο πρώην υπάλληλος της NSA δεν βρισκόταν αλλά πολλοί θεώρησαν την αλλαγή αυτή ως δοκιμή της Μόσχας για να ελέγξουν την αντίδραση των ΗΠΑ. Αν και το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν αναχαιτίστηκε καθώς πετούσε αρκετά μακριά από τις αμερικανικές ακτές εντούτοις πληροφορίες ανέφεραν έντονη δραστηριότητα της αμερικανικής Αεροπορίας, σε σχέση με την πτήση.

Το παραπάνω γεγονός φαίνεται πως ήταν αρκετό για τη Μόσχα να αναφέρει στον  Snowden ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιχειρήσουν να «κατεβάσουν» σε αμερικανικό αεροδρόμιο το αεροσκάφος της Aeroflot σε περίπτωση που αυτός θα είναι μέσα.

Έτσι ο Snowden ζήτησε πριν λίγο πολιτικό άσυλο από τη Ρωσία σε μια ενέργεια η οποία αναμένεται να ανεβάσει για άλλη μια φορά το θερμότετρο στις σχέσεις των δύο χωρών

«Έκανε μία δήλωση, πρόκειται να ζητήσει να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο από τη Ρωσία», ανέφεραν τα ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα έναν από τους παριστάμενους σε  συνάντηση που είχε ο  Snowden  με στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας.                

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Snowden έλαβε την απόφαση αυτή διότι είναι αδύνατον να μεταβεί στις χώρες της Λατινικής Αμερικής που δήλωναν έτοιμες να τον δεχθούν και του χορηγήσουν πολιτικό άσυλο.εξαιτίας δυσκολιών που όμως δεν ανέφερε ποιες είναι

Και ο ιστότοπος WikiLeaks ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι ο Snowden ο οποίος καταζητείται από τις αρχές των ΗΠΑ για κατασκοπεία διότι αποκάλυψε στοιχεία σχετικά με τις εκτεταμένες παρακολουθήσεις των επικοινωνιών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, θα ζητήσει προσωρινά άσυλο στη Ρωσία και σχεδιάζει στο μέλλον να μεταβεί στη Λατινική Αμερική.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1272.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters