Κυριακή 7 Απριλίου 2013

αντωνάκης ... «Είτε θα με στηρίξετε, είτε θα με χάσετε».


Το «χαρτί Αναστασιάδη» παίζει ο Σαμαράς

Δραματικές διαστάσεις τείνει να πάρει τις τελευταίες ώρες η διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας.

Εδώ και μήνες το Newsbomb.gr έχει γράψει ότι η εκταμίευση της δόσης των 6,2 δισ. ευρώ (που είναι τμήμα της συνολικής δόσης των 55,2 δισ. ευρώ που είχε εγκριθεί τον περασμένο Δεκέμβρη) δεν θα είναι «παίξε- γέλασε» για την κυβέρνηση.

Παρά το κλίμα αισιοδοξίας που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να συντηρήσουν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών, η αλήθεια είναι ότι το τελεσίγραφο της Τρόικας δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη πάρει ένα πολύ ανησυχητικό μήνυμα από τους δανειστές μας: ότι νέα μέτρα είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν τον Ιούνη. Αν τελικά αυτή η προοπτική επιβεβαιωθεί, τότε το βέβαιο είναι ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα βρεθεί πολύ κοντά στην πολιτική και εκλογική κατάρρευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει ότι νέα μέτρα θα ισοδυναμούν με «ταφόπλακα» για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Επειδή όμως ξέρει ότι αυτό θα ήταν μία εξέλιξη που διόλου δεν επιθυμούν οι δανειστές μας, ο Πρωθυπουργός φέρεται να είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει το μόνο διαπραγματευτικό χαρτί που διαθέτει αυτήν την στιγμή. Και αυτό το «διαπραγματευτικό χαρτί» δεν είναι η αξιοπιστία για την οποία προπαγανδίζει επιμόνως τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση.

Η απειλή του Αναστασιάδη στη Λαγκάρντ
Το διαπραγματευτικό χαρτί του Σαμαρά είναι το ίδιο που φέρεται να επικαλέστηκε στο πρόσφατο Eurogroup και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης λέγεται ότι απείλησε την κ. Λαγκάρντ ότι αν η Τρόικα επιμείνει σε βαθύτερο «κούρεμα» των καταθέσεων, θα παραιτηθεί και η Κύπρος θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.
Στον ίδιο δρόμο φαίνεται πως βαδίζει και ο «δικός μας» Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ξέρει ότι όσο βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας και υπακούει στις υποδείξεις της Γερμανίας, οι δανειστές μας θα έχουν λόγο να τον υποστηρίζουν δίνοντας ελπίδες στην Ελλάδα ότι η... ανάκαμψη οσονούπω θα έρθει.

Η αναβολή της αποψινής συνάντησης με την Τρόικα και η μετάθεση του ραντεβού για το πρωί της Κυριακής εντείνει την δραματικότητα των στιγμών. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα διστάσει να παίξει το τελευταίο διαπραγματευτικό του χαρτί, όσο ξέρει ότι η εναλλακτική που θα προκύψει σε περίπτωση εκλογών, διόλου αρεστή θα είναι στην Τρόικα, τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι είναι χρέος των δανειστών μας να στηρίξουν αυτήν την ώρα την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό μέσω του μη εξαναγκασμού της επιβολής νέων μέτρων.
Ο Σαμαράς φέρεται να αισιοδοξεί ότι η εντός εισαγωγικών «απειλή» που θα επικαλεστεί, δηλαδή την κυβερνητική κατάρρευση ως συνέπεια της λήψης νέων περικοπών, θα εισακουστεί από τους δανειστές μας.
Το ερώτημα είναι αν τελικά πράγματι η εναλλακτική Τσίπρα εξακολουθεί να συνιστά «απειλή» για τους δανειστές μας...

 
http://www.triklopodia.gr/2013/04/blog-post_8313.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters