Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κι άλλη ανάπτυξη από τον αντωνάκη ! Η δεύτερη την ίδια μέρα ! Κλείνει το εργοστάσιο η ΑΓΕΤ Ηρακλής


Σ.Σ. Πάρτυ ανάπτυξης σε όλη τη χώρα. Bravo Antonis, Vangelis and Fotis.
ΤΗΝ οριστική διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας και την απόλυση των 236 εργαζομένων σε αυτό ανακοίνωσε χθες η ΑΓΕΤ Ηρακλής, θυγατρική του ομίλου Lafarge, μετά από

απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, που συνεδρίασε για το σκοπό αυτό την 25η Μαρτίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας θα επιβαρύνει τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2013 με 57 εκατ. ευρώ, λόγω της απομείωσης πάγιων περιουσιακών στοιχείων και ανταλλακτικών, του κόστους αποζημιώσεων προσωπικού και του κόστους φυσικών αποκαταστάσεων.

Εκτιμάται ωστόσο ότι για τις επόμενες χρήσεις θα υπάρξει θετική επίδραση κατά 18 εκατ. ευρώ περίπου ανά έτος, λόγω της εξοικονόμησης κόστους που θα επιτευχθεί.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η παραγωγική δραστηριότητα του συγκεκριμένου εργοστασίου, που προμήθευε με τσιμέντο κυρίως την περιοχή της Αττικής, έχει διακοπεί από τον Ιούλιο του 2011. Από το 2008 και μετά, οπότε και λόγω της οικονομικής κρίσης η κατασκευαστική δραστηριότητα στην Αττική (κύρια αγορά του εργοστασίου) μειώθηκε κατά 80%, είχε επιδιωχθεί η αξιοποίηση του εργοστασίου και των κλιβάνων που αυτό διαθέτει για καύση απορριμμάτων και πιθανόν παραγωγή ενέργειας. Ωστόσο, η θέση του εργοστασίου –εντός της πόλης της Χαλκίδας– είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις και τα σχέδια αυτά δεν προχώρησαν, με αποτέλεσμα χθες η ΑΓΕΤ Ηρακλής να ανακοινώσει την «αναδιάρθρωση» της παραγωγικής βάσης με «άμεση ισχύ».
Η νέα δομή της εταιρίας περιλαμβάνει την παραγωγή τσιμέντου από τα δύο εργοστάσια Βόλου και Μηλακίου Εύβοιας, για την εξυπηρέτηση της εσωτερικής αγοράς και την ενίσχυση της εξαγωγικής παρουσίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Με τη νέα παραγωγική δομή η εταιρία, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες των δύο παραγωγικών μονάδων και της εφοδιαστικής αλυσίδας της και διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εξυπηρέτηση των πελατών της Αττικής θα γίνεται από το Κέντρο Διανομής Δραπετσώνας.

Η ιστορία των Τσιμέντων Χαλκίδος

Η Εταιρία Τσιμέντων Χαλκίδος ιδρύθηκε το 1926 από επιχειρηματίες της περιοχής. Το 1960 πέρασε στην ιδιοκτησία των Κωνσταντινουπολιτών επιχειρηματιών Παμούκογλου και Κιοσέογλου, ενώ τη διοίκηση του εργοστασίου είχαν επί σειρά ετών οι αδελφοί Τακόπουλοι. Ο υπερβολικός δανεισμός της εταιρίας αλλά και οι ανακατατάξεις στην αγορά τσιμέντου είχαν ως αποτέλεσμα το 1982 η εταιρία να καταστεί ζημιογόνος και το 1985 οι τράπεζες που είχαν ήδη αρνηθεί την κεφαλαιοποίηση των δανείων διέκοψαν τη χρηματοδότηση. Το 1988 τα χρέη έφθαναν τα 50 δισ. δρχ. και οι ζημίες τα 11 δισ. δρχ., ενώ η τότε ΕΟΚ δεν επέτρεψε την ένταξη της εταιρίας στον ΟΑΕ (Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων) με κεφαλαιοποίηση των χρεών προς το Δημόσιο, για λόγους ανταγωνισμού.

Το 1991 η ιταλική Calzestruzzi κερδίζει το διαγωνισμό εξαγοράς των Τσιμέντων Χαλκίδος αλλά εν τω μεταξύ τα χρέη και οι ζημίες έχουν διπλασιασθεί και η Calzestruzzi οπισθοχωρεί αφού απέκτησε άλλωστε το 1992 απέκτησε τον έλεγχο της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Τον Ιούνιο του 1996 η πλειοψηφία των μετοχών της Τσιμέντα Χαλκίδας περιήλθε στην ιδιοκτησία του ομίλου CONCRETUM που ελέγχεται από τον ιταλικό όμιλο COMPART, ενώ στα τέλη της ίδιας χρονιάς η πλειοψηφία των μετοχών των Τσιμέντων Χαλκίδος περιέρχεται πλέον στην ΑΓΕΤ Ηρακλής. Το Μάιο του 2000 η ίδια η ΑΓΕΤ Ηρακλής περνάει στον έλεγχο του ομίλου Blue Circle, που εν συνεχεία εξαγοράστηκε από τον γαλλικό όμιλο Lafarge. Το 2001 τα Τσιμέντα Χαλκίδος συγχωνεύονται με την ΑΓΕΤ Ηρακλής και το εργοστάσιο της Χαλκίδας ονομάζεται ΗΡΑΚΛΗΣ III και παύει πια να υπάρχει η Εταιρία Τσιμέντων Χαλκίδος. Οι τίτλοι τέλους για το ίδιο το εργοστάσιο, το οποίο με την πάροδο των χρόνων και μέσα απ’Α όλες αυτές τις περιπέτειες είχε απαξιωθεί τεχνολογικά, έπεσαν την 25η Μαρτίου του 2013, 87 χρόνια μετά την πρώτη λειτουργία του. L1

Δείτε

Κι άλλη ανάπτυξη από τον αντωνάκη ... Φεύγει και η Michelin από την Ελλάδα

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_9670.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters