Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τranshuman : Περί Νοόσφαιρας


Τι είναι η Νοόσφαιρα και το Συλλογικό δίκτυο Σκέψης;
Μία νέα κατηγορία προστέθηκε στις σελίδες του paranormal, που θα παρουσιάζει άρθρα – νέα και έρευνες που αφορούν το κίνημα του Τρανσουμανισμού, της ανθρώπινης μετάλλαξης,της μεταστροφής της ανθρώπινης συνειδητότητας με σκοπό την αλλαγή του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε. Μπορεί οι μάγια να μήν προέβλεψαν το τέλος της ανθρωπότητας τελικά, ίσως όμως η καταστροφή του κόσμου να έχει ήδη ενεργοποιηθεί και ίσως έτσι βρισκόμαστε στην αιχμή μίας νέας αρχής μαγικής!

Σε κάποιο από τα προηγούμενα άρθρα μου είχα αναλύσει το συλλογικό ασυνείδητο της ελλάδας και παγκοσμίως, στους σκοτεινούς καιρούς της κρίσης. Τον βολαδόρα που απομυζά την ενέργεια και την ολοένα και αυξανόμενη αρνητική συλλογική σκέψη. Σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να μεταφράσω ένα κατά την γνώμη μου εξαιρετικό άρθρο για το φαινόμενο του Δικτύου σκέψης και της Νοόσφαιρας, ως εισαγωγικό για την εξερεύνησή αυτή στην Τρανσουμανιστική Ιδέα. Δίχως να πώ κάτι παραπάνω, μεταφράζω αυτούσιο το άρθρο:
The only truly natural and real human unity is the spirit of the Earth.—Pierre Teilhard de Chardin
Η νοόσφαιρα μπορεί να αναγνωριστεί ως «η σφαίρα της ανθρώπινης σκέψης» και πηγάζει από τις ελληνικές λέξεις Νους και Σφαιρα. Στην θεωρία του Vernadsky, η Νοόσφαιρα είναι το ένα τρίτο της ολοκλήρωσης της ανάπτυξης της Γης, μετά την γαιόσφαιρα (Ανόργανη ύλη) και την Βιόσφαιρα (Βιολογική Ζωή). Η λέξη επίσης χρησιμοποιείται ορισμένες φορές για να χαρακτηρήσει μία Τρανσουμανιστική συνειδητότητα που απορρέει από το συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας! Αυτή η οπτική της θεωρίας προτείνεται από τον Θεολόγο Pierre Teilhard de Chardin.
Ο Pierre γοητεύτηκε από τις πιθανότητες που έχει η ανθρωπότητα, νιώθωντας πως αυτό είναι το ξεκίνημα για μία ενδιαφέρουσα σύγκλιση συστημάτων, ένα σημείο «Ωμέγα» όπου η συνένωση της συνειδητότητας θα μας οδηγήσει σε μία κατάσταση παγκόσμιας ειρήνης και πλανητικής ενότητας. Καιρό προτού η Οικολογία γίνει μόδα, είχε σκεφτεί πως αυτή η ενότητα βασίζεται και διοχετέυεται από το Πνεύμα της Γαίας.
Σύμφωνα με αυτό, πρότεινε πως η Γαία κατά την διάρκεια της επαναστατικής της ανάπτυξης, μεγάλωνε ένα νέο όργανο συνειδητότητας που ονομάστηκε Νοόσφαιρα. Αυτή η νοόσφαιρα είναι ανάλογη σε πλανητικό επίπεδο της ανάπτυξης ενός ανθρώπινου εγκεφαλικού φλοιού. Η νοόσφαιρα, είναι ένα «Πλανητικό δίκτυο σκέψης» ένα διασυνδεόμενο σύστημα συνειδητότητας και πληροφορίας, ένα κοσμικό δίκτυο Συνειδητότητας του Πλανητικού Εαυτού, με την δυνατότητα της πλανητικής επικοινωνίας.
Τον καιρό που αυτή η θεωρία διατυπώθηκε, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είχαν το μέγεθος ενός ολόκληρου οικοδομικού τετράγωνου και η ιδέα του ίντερνετ θεωρούταν στοιχείο θεωρητικής επιστημονικής φαντασίας. Κι όμως, φαίνεται πως η ανάπτυξη επιτυγχάνεται και μας ξεπερνά, ειδικά αν σκεφτούμε πως ο χρόνος που χρειάστηκε η Γαία για να διοχετεύσει την απαιτούμενη ενέργεια είναι μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Σε αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα η Γαία αναπτύσσει τον Εγκεφαλικό φλοιό της και ξυπνά την διαδικασία της αφύπνισης της ενσυνείδησης. Πλησιάζουμε όντως αυτό το σημείο Ωμέγα.
Ο de Chardin απεβίωσε δέκα χρόνια προτού ο James Lovelock ανέφερε την Υπόθεση Γαία στην οποία λέει πως η Γη είναι ένα ζωντανό ον, ένα κολοσσιαίο βιολογικό Υπερ-σύστημα. Μα, η γραφή του Chardin αποκαλύπτει πως η αίσθηση της Γης έχει την δική της αυτόνομη προσωπικότητα, όντας το Αρχικό κέντρο και διαχειριστής του μέλλοντός μας – ένας βασικός παράγοντας που είναι η οδηγός δύναμη που συνθέτει την ίδια την ανθρωπότητα.
Η Νοόσφαιρα αντιπροσωπεύει μία τεράστια επαναστατική μεταστροφή της ανθρώπινης συνείδησης. Μία μεταστροφή από την ατομική προσωπική συνειδητότητα στην συνείδηση μία ενωμένης μοναδικής οντότητας, που ίσως αντικατοπτρίζεται στο Συλλογικό Τηλεπαθητικό πεδίο του Πλανήτη Γη.
Υπάρχουν τώρα μερικές ενδιαφέρουσες παράλληλες ανάμεσα στην ολοκλήρωση της ανθρωπότητας και της ολοκλήρωσης που επήλθε στα πρότερα στάδια της Ανάπτυξης. Αν πάμε πίσω και σκεφτούμε την εμφάνιση της ζωής από την ύλη, ανακαλύπτουμε πως τα απλούστερα βακτήρια περιέχουν αρκετά δις. Άτομα. Αυτός ο αριθμός που εμφανίζεται εδώ είναι κατά προσέγγιση. Δεν έχιε σημασία αν είναι 2 δις, 5 ή 20. Φαίνεται όμως αναγκαία η συνύπαρξη κατά προσέγγιση αυτού του αριθμού ατόμων για να δημιουργηθεί η πολυπλοκότητα που απαιτείται για να δημιουργηθεί ένα ζωντανό σύστημα.
Παρόμοια αν κοιτάξουμε την επόμενη στιγμή στην ανάπτυξη, την ανάπτυξη της έξυπνης συνειδητότητας, και πάλι παρατηρούμε μερικά δις νευρικών κυττάρων που συνδέονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο για να παράγουν την ανακλαστική χαρακτηριστική συνείδηση της ανθρωπότητας – και πάλι όμως ο αριθμός δεν φαίνεται να είναι συγκεκριμένος.
Αν τώρα αυτό σημαίνει πως είναι μία αρχή της ανάπτυξης υποθέτουμε πως το επόμενο βήμα – η ένωση της ανθρωπότητας σε ένα ενσωματωμένο σύστημα – θα χρειαζόταν την διεργασία ενός παρόμοιο αριθμού συνειδήσεων – μυαλών, και ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει ήδη αγγίξει τα όρια αυτού του απαιτούμενου αριθμού.

Αν αναλογιστούμε την Γη ως ένα ενιαίο σύστημα, θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για τις σκέψεις που δημιουργούμε και φορτίζουν νοητό πεδίο ή πεδίο σκέψης της Γαίας. Και δεν θα πρέπει μόνο να είμαστε υπεύθυνοι για τις σκέψεις μας, αλλά και να αναγνωρίσουμε την σχετικότητα των σκέψεών μας σε σχέση με τις σκέψεις των άλλων ανθρώπων και ίσως έτσι σκεφτούμε και το όλο πρόγραμμα. Αν μπορούσαμε να δούμε το είδος μας ως μία σφαίρα/ πέπλο σκέψης που καλύπτει ολόκληρο τον πλανήτη ίσως να διαπιστώναμε πως όλο αυτό είναι ένα δίκτυο πολιτικά, θρησκευτικά και ιδεολογικά διασπασμένο,γεμάτο ρωγμές και μολυσμένο από οτιδήποτε το μη ενωτικό. Ώσπου να διαπιστώσουμε την ανάγκη της σύνδεσης του συλλογικού ασυνειδήτου, αυτό θα παραμένει εκτός ελέγχου και θα συνεχίσει να σπέρνει την πανολεθρία στην βιόσφαιρα.
Όσο ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συμβιβαστούν με το γεγονός πως η ίδια μας η σκέψη είναι η ρίζα της καταστροφής του κόσμου, η Νοόσφαιρα διευρύνει την συνειδητότητά της. Πρωτίστως όμως θα πρέπει να περάσει από ένα ενδιάμεσο στάδιο,την Κυβερνόσφαιρα (Cybersphere). Η Κυβερνόσφαιρα, ως εξωτερίκευση της νοόσφαιρας σε ένα ηλεκτρονικό δίκτυο, είναι το εικονικό Νευρικό σύστημα του Πλανήτη.
Η εξωτερίκευση της Νοόσφαιρας – το πλανητικό πέπλο σκέψης ξεκίνησε από τα έντυπα μέσα. Συνέχισε με τον τηλέγραφο,τηλέφωνο,ράδιο,τηλεόραση,υπολογιστές,φαξ,κινητά τηλέφωνα και ίντερνετ, ο Χόμο Σάπιενς εξωτερίκευσε το πέπλο σκέψης στην Κυβερόσφαιρα, μετατρέποντάς το στην Εικονική Νοόσφαιρα.
Το ανθρώπινο στρώμα σκέψης που λειτουργεί διαμέσω του Νοοσφαιρικού φάκελου, ως ένα σωρό ανεξερεύνητων αντιφάσεων έχει τώρα μεταφραστεί ως ο ηλεκτρονικός «θόρυβος» της Κυβερνοσφαιρας. Η νοόσφαιρα έχει υψηλότερες δονητικές διαδικασίες σκέψης, για αυτό και θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην Νοοσφαιρική ρύπανση. Με τους δικούς της νόμους θα εκδηλωθεί με τρόπο που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή την στιγμή. Η ανθρωπότητα θα ενεργήσει ως ένας ενιαίος οργανισμός συντονισμένος από κάποιου είδους τηλεπάθεια…
Η έννοια της Νοόσφαιρας ως μία νοητική σφαίρα καταδεικνύει μία κατεύθυνση της ανάπτυξης από το φυσικό στο μη-φυσικό, από το υλικό στο Νοητό. Για να λύσουμε τα προβλήματά μας θα πρέπει να υψώσουμε την νόησή μας.Και αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, ίσως χρειαστεί να κοιτάξουμε μήπως υπάρχει τέτοιου ύψους νόηση κάπου αλλού στο σύμπαν που θα είναι ικανή να ανταποκριθεί στην κρίση και μας δώσει την βοήθεια που απαιτείται. Όχι απαραίτητα υλική, μα εν είδη νοητού Πνευματικού Σοκ η ώθησης, μεταβάλλοντας την προοτική μας ριζικά.


Ο ίδιος ο πλανήτης έχει κατά κάποιο τρόπο την δική του οργανωμένη νόηση. Κάτι πολύ διαφορετικό από την ανθρώπινη.Ενώνοντας την νοησή μας σε μία ενιαία παγκόσμια συνειδητότητα ενόσω παραμένουμε μοναδικοί ως άτομα με ξεχωριστά μυαλά, έχουμε την δυνατότητα να συντονιστούμε σε κάποια ψυχική φωνή που εμπνέεται από την Συνείδηση της Γαίας, μία φωνή που μας προτρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία της ανάπτυξης μίας καλύτερης Βιόσφαιρας.
Αν κάθε μέλος του είδους μας λάβει ενεργό ρόλο στην αποτροπή και την διόρθωση των επιθέσεων στο περιβάλλον, η ζωή στον πλανήτη βελτιωθεί ραγδαία. Απαιτείται βέβαια αναπτυγμένη επίγνωση του γεγονότος πως είμαστε απλά μικρά μέρη ενός απείρως μεγαλύτερου συνόλου. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η γη δεν βρίσκεται εδώ αποκλειστικά για την δική μας χρήση και ευχαρίστηση. Βρισκόμαστε εδώ για να προσφέρουμε ως τα πιό εκλεπτυσμένα εργαλεία της Γαίας με τρόπους που ακόμη δεν έχουμε ανακαλύψει. Η ανάπτυξη της Κοσμικής συλλογικής συνείδησης θα πρέπει να είναι μία από τις υψηλότερες προτεραιότητές μας. Ίσως χρειαστεί ακόμα και η μαγεία..
Ευτυχώς, θα ζήσουμε μαγικές στιγμές ως Είδος!
πηγη

Πηγή: http://www.afipnisoy.com/2013/01/ranshuman.html#ixzz2HQcvruZu
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters