Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ικαρία: «Το νησί όπου οι άνθρωποι ξεχνάνε να πεθάνουν»

Με τον ιδιαίτερο αυτό τίτλο, η εφημερίδα New York Τimes δημοσίευσε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τη μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας.

Ο τόπος είναι ευλογημένος, οι κάτοικοι θεραπεύονται από τον καρκίνο και πάσχουν σπανίως από γεροντική άνοια. «Ο χρόνος δεν έχει σημασία και τα ρολόγια δεν πάνε σωστά», αυτό ξεγελάει τον ίδιο το θάνατο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το 1999 είχαν καταγραφεί 164 κάτοικοι, οι οποίοι είχαν ξεπεράσει τα 90 χρόνια ζωής. Σήμερα βρίσκονται στη ζωή ακόμα 75 από αυτούς τους Ικαριώτες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαντικό ρόλο φαίνεται πως παίζει ο τρόπος ζωής, αλλά και η διατροφή των κατοίκων. Οι μεσημεριανοί ύπνοι είναι ευεργετικοί για τη μείωση των καρδιακών νοσημάτων, ενώ η μεσογειακή κουζίνα με τα χαμηλά λιπαρά και την ελάχιστη κατανάλωση ζάχαρης φαίνεται να είναι λίγα από τα μυστικά.

O Dan Buettner του National Geographic περιγράφει την εμπειρία του με έναν κάτοικο της Ικαρίας, ο οποίος νίκησε τον καρκίνο στους πνεύμονες, χωρίς να κάνει κάποια χημειοθεραπεία. Ο Σταμάτης Μοραΐτης, βετεράνος πολέμου, το 1976 διαγνώστηκε με καρκίνο όταν βρισκόταν ακόμα στις HΠΑ, όπου ζούσε με την οικογένειά του. Όταν ο ίδιος έμαθε για την ασθένεια, μετακόμισε στην Ικαρία για να ζήσει τους υπόλοιπους εννέα εναπομείναντες μήνες της ζωής του, όπως ισχυρίζονταν οι γιατροί. Η κατάστασή του άλλαξε κατά ένα μαγικό και ανεξήγητο τρόπο έως ότου θεραπευτεί πλήρως.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Buettner τηλεφώνησε στον Μοραΐτη για να μάθει πώς είναι, αλλά και για να τον ρωτήσει πώς κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο. Ο ίδιος περιέγραψε τη συνομιλία τους με τα παρακάτω λόγια:

«"Απλά έφυγε" μου απάντησε. "Πήγα πίσω στην Αμερική, 25 χρόνια αφού μετακόμισα εδώ για να δω αν οι γιατροί μπορούσαν να μου το εξηγήσουν".

Είχα ακούσει αυτό το κομμάτι της ιστορίας και στο παρελθόν. Είχε γίνει κομμάτι της ικαριώτικης παράδοσης, απόδειξη του εξαιρετικού τρόπου ζωής. Εγώ πάντως τον ρώτησα, "Τι συνέβη;"

Κι εκείνος απάντησε "Όλοι οι γιατροί μου είχαν πεθάνει"».



lifo.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_501.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters