Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Τα παραδοξα της ελληνικης τεχνολογικης εκπαιδευσης



Υπάρχει ένα τμήμα σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο κανένας από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς του-από καθηγητή εφαρμογών έως και τον τακτικό καθηγητή- δεν ασκεί το επάγγελμα το οποίο ασκούν οι απόφοιτοι του τμήματος!!

Έτσι ακριβώς όπως αναφέρεται είναι, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, αλλά και κανένας δεν το έχει ασκήσει από την απόκτηση του βασικού πτυχίου του…

Έχουν όλοι άλλη επαγγελματική δραστηριότητα…
Μάλιστα, την δεοντολογία του επαγγέλματος την διδάσκει καθηγητής που δεν έχει ασκήσει ποτέ το επάγγελμα αυτό…
Και όχι μόνο αυτό…

Αλλά και βάση της νομοθεσίας κανένας από τους καθηγητές δεν επιτρέπετε να ασκήσει την επαγγελματική δραστηριότητα την οποία –ως ειδικός!!!- διδάσκει….
Το τμήμα επίσης έχει κενό 7 θέσεων μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού, λείπει καθηγητής βασικού μαθήματος ειδικότητας…

Το τμήμα αυτό, χρόνια τώρα, απορρίπτει από τις αξιολογήσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, πτυχιούχους του τμήματος με επαγγελματική δραστηριότητα και ερευνητική απασχόληση αλλά επιλεγεί να αναθέτει διδακτικό έργο σε πτυχιούχους που δεν ασκούν την συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα αλλά και σε συνεργάτες οι οποίοι έχουν πάνω από 15 χρόνια να εργαστούν στο συγκεκριμένο επάγγελμα…
Τι και αν έχουν γίνει ενστάσεις και καταγγελίες στη διοίκηση του ιδρύματος με όλα τα ντοκουμέντα, δεν κουνιέται τίποτα…

ποιο συγκεκριμένα, στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ και ειδικότερα στη σχόλη επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας, υπάρχει ένα τμήμα στο οποίο όλοι οι μόνιμοι καθηγητές ασκούν διαφορετικό επάγγελμα από αυτό το οποίο διδάσκουν!!!! Το τμήμα είναι το μοναδικό στηνελλαδα, και παρουσιάζει την “ιδιαιτερότητα” αυτή παρόλο που είναι καθαρά τεχνολογικό και όχι κλινικό το γνωστικό του αντικείμενο….

Οι καθηγητές του, καθόλα αξιόλογοι κλινικοί επιστήμονες, σύμφωνα με τα βιογραφικά τους όπως έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του τμήματος, δεν έχουν καθόλου εργαστηριακή-τεχνολογική επαγγελματική δραστηριότητα αλλά μόνο κλινική.
Με αιτιολογήσεις αξιολογήσεων που ακροβατούν μεταξύ του νόμιμού και του ηθικού, επιλεγούν κλινικούς για τα εργαστηριακά μαθήματα παρόλο που η νομοθεσία δεν το επιτρέπει…

έτσι, οι φοιτητές διδάσκονται βασικά μαθήματα από επιστήμονες άλλης ειδικότητας που δεν τα έχουν διδαχτεί πλήρως και επαρκώς, ενώ απορρίπτονται απόφοιτοι του τμήματος που έχουν εργαστεί ακριβώς στην ειδικότητα τους!!!!!!!!!!!!!

Η κατάσταση αυτή όμως έχει και διαστάσεις που αγκαλιάζουν θέματα δημόσιας υγείας και τήρησης ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
οι καθηγητες, ισχυριζονται οτι δικαιουνται να εργαζονται στο τεχνολογικο επαγγελμα αυτο, παρολο που σχετικες νομολογιες και νομοθεσιες το απαγορευουν….
ολα τα στοιχεια ειναι ευκολο να αναζητηθουν στο διαδικτυο και στην ιστοσελιδα του τμηματος και να επαληθευτει η ακριβεια τους.

το παραξενο, αλλα οχι ανεξηγητο, ειναι οτι τα οσα συμβαινουν στο τμημα αυτο, δεν συμβαινουν στα αλλα τμηματα του ιδρυματος………..

http://alithina.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_6326.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters