Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Σφίγγουν τα γάλατα: πρόταση ‘ΕΛΛΑΣ και ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ’

Πρόταση για την σύμπραξη των 400 εκτός βουλής αντιμνημονιακών πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων, που είναι έτοιμα να ανταγωνιστούν μεταξύ τους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο

Νίκος Γεωργαντζάς

Ένα μεγάλο ευχαριστώ κατ’ αρχήν σε όλες όσες και όλους όσους έχουν ανταποκριθεί στις πολιτικές μου ανησυχίες, που φυσικά πηγάζουν από την βαθειά, συλλογική έγνοια όλων μας γιά την πατρίδα Ελλάδα, όπως και γιά το μέλλον του ελληνικού μας κόσμου πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη. Παραθέτω εδώ, όχι μόνον λεκτικά, αλλά και διαγραμματικά (βλ. συνημμένο διάγραμμα), μία πρόταση, που αποτελεί την συλλογική σύνθεση και το πνευματικό κτήμα όλων όσων ευχαριστώ αμέσως παραπάνω.

Με πληροφορούν από την πατρίδα Ελλάδα γιά την ύπαρξη των πάνω από 400 εκτός βουλής αντιμνημονιακών πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων, που είναι ήδη έτοιμα να ανταγωνιστούν μεταξύ τους στις 'πιθανώς' επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Εάν τούτο πραγματοποιηθεί, τότε όλα μα όλα αυτά τα 400 εκτός βουλής αντιμνημονιακά πολιτικά κινήματα και πατριωτικά μέτωπα θα έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αειφορία, την βιωσιμότητα και την διαιώνιση του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της της ανθελληνικής, ξενόφερτης και στυγνά δυναστικής κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας.

Θα είναι δηλαδή οι 400 αυτοί πολιτικοί φορείς πολιτικά τόσο ένοχοι, όσο είναι ένοχα και όλα τα μέλη της νυν πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, γιά την οικονομικο-κοινωνικο-πολιτική καταστροφή της χώρας. Η αποστροφή προς το να γίνει αυτός ο εφιάλτης πραγματικότητα δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη της αναίμακτης ανατροπής του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της ανθελληνικής, ξενόφερτης και στυγνά δυναστικής κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας, μέσα από την πολιτική σύμπραξη, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, όλων μα όλων των εκτός βουλής αντιμνημονιακών πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων στην πατρίδα Ελλάδα.

Συνθέτω την παρούσα πρόταση κάνοντας μία πρώτη υπόθεση εργασίας πως, γιά καθαρά νομικούς λόγους, το αποτέλεσμα της πολιτικής σύμπραξης των 400 πολιτικών φορέων σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο πρέπει να έχει πάνω-κάτω την ονομασία: “ΕΛΛηνικός Αντιμνημονιακός Συνασπισμός (ΕΛΛΑΣ)” (βλ. συνημμένο διάγραμμα). Γιά καθαρά νομικούς λοιπόν λόγους, πρέπει να δημιουργηθεί τούτος ο πολιτικός φορέας ομπρέλα, ο οποίος θα είναι το κοινό κτήμα όλων των εκτός βουλής αντιμνημονιακών πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων στην Ελλάδα.

Πολλά από τα υπάρχοντα εκτός βουλής αντιμνημονιακά πολιτικά κινήματα και πατριωτικά μέτωπα, συχνά καλούν όλα τα άλλα σε μία εκλογική σύμπραξη όπως, π.χ., ο πολιτικός φορέας ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., που διαλαλεί την εκλογική σύμπραξη με το σλόγκαν: “Εκλογική Σύμπραξη Έστω και την Ύστατη Στιγμή, η Μόνη Σωτηρία”. Αγωνίζονται λοιπόν αρκετοί από τους εκτός βουλής αντιμνημονιακούς πολιτικούς φορείς, όπως μπορούν, γιά να πετύχει η πολιτική σύμπραξη σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, την επιτακτική ανάγκη του οποίου επίσης ανακοινώνει, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ο οπλίτης-πολίτης του ΕΠαΜ Δημήτρης Καζάκης: βλ. βίντεο “Ε.ΠΑ.Μ Καζάκης Καλογερόπουλος στη παρέλαση 25η Μαρτίου”.

Ούτε ο πολιτικός φορέας ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. όμως θέλει να γίνει υποτελής στον πολιτικό φορέα Ε.Πα.Μ., ούτε ο πολιτικός φορέας Ε.Πα.Μ. θέλει να γίνει υποτελής στον πολιτικό φορέα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. Η πολιτική σύμπραξη σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο πρέπει να γίνει με την διατήρηση της ανεξαρτησίας του κάθε πολιτικού φορέα, σχετικά με την ιδεολογία και την δεοντολογία του.

Και τούτο επειδή στην ‘μετά’ Ελλάδα που πάμε να δημιουργήσουμε, θα χρειαστούμε όλες τις πολιτικές αντιθέσεις των ανεξαρτήτων φορέων, όπως και τις αντιθέσεις στην πολιτική τους ιδεολογία και δεοντολογία, ακριβώς γιά να συνθέσουμε πολιτικά την μετά Ελλάδα των ονείρων μας. Αυτός είναι ο λόγος που η πολιτική σύμπραξη σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο πρέπει να γίνει με την διατήρηση της ανεξαρτησίας του κάθε πολιτικού φορέα.

Εκτός όμως από τον πολιτικό φορέα ομπρέλα, που πρέπει γιά νομικούς λόγους να έχει πάνω-κάτω την ονομασία: “ΕΛΛηνικός Αντιμνημονιακός Συνασπισμός (ΕΛΛΑΣ)”, επίσης χρειάζεται και η δημιουργία ενός δευτέρου πολιτικού φορέα, που επίσης πάνω-κατω θα ονομάζεται: “Εφορευτική Αψήφιστος Μέριμνα ΕΛΛηνικού Αντιμνημονιακού Συνασπισμού (ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ)” (βλ. συνημμένο διάγραμμα).

Ο μοναδικός σκοπός του δευτέρου τούτου πολιτικού φορέα είναι να γεφυρώσει τις επί μέρους προσπάθειες της πολιτικής σύμπραξης όλων των εκτός βουλής αντιμνημονιακών πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ο πολιτικός φορέας ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ λοιπόν θα παίξει περίπου τον ρόλο μίας εφορευτικής επιτροπής, αλλά πρίν από τις πιθανώς επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Και όπως ακριβώς τα μέλη μίας κανονικής εφορευτικής επιτροπής, έτσι και τα μέλη του πολιτικού φορέα ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ θα είναι αψήφιστα διότι, γιά να είναι μέλη του πολιτικού φορέα ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ, πρέπει πρώτα να παραιτηθούν του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, αν και διατηρούν το δικαίωμα του εκλέγειν άλλες και άλλους υποψηφίους. Σημειωτέον πως ‘άψηφος’ λέγεται αυτός που δεν έχει ψήφο και ‘αψήφιστος’ είναι αυτός που δεν ψήφισε, αλλά και αυτός που δεν ψηφίσθηκε: «Τις αψήφιστος, ανιστάσθω», γράφει ο Αριστοφάνης (Σφήκες, 752).

Π.χ., δεν μπορεί ο Δημήτρης Καζάκης του ΕΠαΜ να είναι στο ενιαίο ψηφοδέλτιο του ΕΛΛΑΣ, ως ένας από τους υποψηφίους του ΕΠαΜ, αλλά να είναι και μέλος του εποπτικού πολιτικού φορέα ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ (βλ. συνημμένο διάγραμμα). Ούτε ο Στέργιος Πραπαβέσης του ΠαΜ μπορεί να είναι στο ενιαίο ψηφοδέλτιο του ΕΛΛΑΣ, ως ένας από τους υποψηφίους του ΠαΜ, αλλά να είναι και μέλος του εποπτικού πολιτικού φορέα ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ (βλ. συνημμένο διάγραμμα).

Αυτή είναι λοιπόν η πρότασή μου σχετικά με την πολιτική σύμπραξη όλων των εκτός βουλής αντιμνημονιακών πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων, σε ένα και μόνον ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, που αποβλέπει σε μία αναίμακτη ανατροπή του όλου νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της ανθελληνικής, ξενόφερτης και στυγνά δυναστικής κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας. Φυσικά θα υπάρξουν και οι καρεκλοκένταυροι οπλαρχηγοί μερικών πολιτικών φορέων, που δεν θα δεχθούν καν να συζητήσουν την πολιτική τους σύμπραξη με κανέναν άλλον πολιτικό φορέα.

Πρέπει όμως να θυμούνται αυτές και αυτοί, όπως και όλα τα μέλη των πολιτικών τους φορέων, πως θα είναι το ίδιο ένοχοι και ένοχα, όσο είναι ένοχα και όλα τα μέλη της νυν πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, γιά την οικονομικο-κοινωνικο-πολιτική καταστροφή της χώρας. Και γιά όσους ψάχνουν διάφορες σαχλές δικαιολογίες γιά να συμβάλλουν τα μέγιστα στην αειφορία, την βιωσιμότητα και την διαιώνιση του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της ανθελληνικής, ξενόφερτης και στυγνά δυναστικής κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας, ας λάβουν υπ’ όψιν τους πως, όπως λένε και οι –ελπίζω όχι μόνον φιλολογικά– αντιμνημονιακοί ‘Ανεξάρτητοι Έλληνες’ του Πάνου Καμμένου, τα επίσης 'πιθανώς' επερχόμενα λαοδικεία, δεν θα είναι ούτε χρονικά πολύ μακρυά, αλλά ούτε και αναίμακτα θα είναι.

Διότι οι Αθηναίοι λιγοψύχισαν το 403 π.Χ., έδωσαν γενική αμνηστία στους ολιγαρχικούς και εμείς σήμερα πληρώνουμε εκείνην την μεγαλοψυχία τους. Λες να λιγοψυχίσουμε ξανά συλλογικά το 2012;

Ευοί Ευάν,

Νίκος Γεωργαντζάς

georgantzas@fordham.edu 



 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_7528.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters