Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Επιχείρηση χειροπέδες: Χρέη 694,6 εκατ. - Συλλήψεις 185 - Αποτέλεσμα 0

Ανθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός του σαφάρι που εξαπέλυσε πριν μερικούς μήνες ο
κρατικός μηχανισμός με τις συλλήψεις όσων οφείλουν στο δημόσιο, μεταξύ των οποίων πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες όπως ο Λάκης Γαβαλάς, ο Γιώργος Πετζετάκις και άλλοι.

Συνολικά συνελήφθησαν 185 άτομα τα οποία είχαν βεβαιωμένες οφειλές στο Δημόσιο της τάξεως των 694,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ολοι βρίσκονται και πάλι ελεύθεροι χωρίς να έχουν καταβάλει συνολικά ούτε ένα ευρώ. Πήγαν στο Δικαστήριο το οποίο τους έδωσε διορία για να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των χρεών τους και τους άφησε ελεύθερους χωρίς καν να ζητηθούν εγγυήσεις. Από εκεί και πέρα έχουν προσδιοριστεί τακτικές δικάσιμοι.

Οπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», το αποτέλεσμα είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι οφειλέτες είτε απλώς αμελούν και πάλι τις υποχρεώσεις τους λόγω αντικειμενικών οικονομικών προβλημάτων, είτε προσφεύγουν στον πτωχευτικό κώδικα για να εξασφαλίσουν ασυλία έναντι των αρχών.

Το μόνο πραγματικό όφελος που προήλθε από την επιχείρηση χειροπέδες είναι ότι ορισμένοι από τους χιλιάδες οφειλέτες προς το Δημόσιο προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και την διαπόμπευση προσήλθαν αυτοβούλως και τακτοποίησαν μέρος των οφειλών τους. Και πάλι, τα έσοδα ήταν ελάχιστα σε σχέση με τα 42 δισ. των οφειλομένων και φτάνουν στα 945,8 εκατομμύρια ευρώ.

Στο αντίποδα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, από ΦΠΑ, φόρους κ.λπ., έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία κατά περίπου 10 δισ. και έχουν φτάσει στα 45,5 δισ. τον Ιανουάριο του 2012 από τα 36,6 δισ. που ήταν το καλοκαίρι του 2010.


bloggr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/6946-185-0.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters