Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

1,8 δισ. πρέπει να επιστρέψει στους καταναλωτές η ΔΕΗ

Το χαράτσι, βρήκε τρόπο να το πάρει. Αυτά που εισέπραξε παράνομα, όμως, θα βρει τρόπο να τα επιστρέψει; Να επιστρέψει στους καταναλωτές εναλλακτικών εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας όλα τα ποσά που έχουν καταβάλλει στους λογαριασμούς τους για Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφελείας (ΥΚΩ) υποχρεούται η ΔΕΗ. Το ποσό που έχουν καταβάλλει οι καταναλωτές, υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει, ή και να ξεπεράσει τα 1,8 δισ. ευρώ!

Γιατί όμως πρέπει να τα επιστρέψει; Σύμφωνα με την απόφαση 469/2012 του ΣτΕ, οι κανονιστικές πράξεις των υπουργών Ανάπτυξης και ΠΕΚΑ για καθορισμό των ΥΚΩ των ετών 2008, 2009 και 2010, πρέπει αναδρομικά να ακυρωθούν. Ο λόγος είναι ότι αυτές οι αποφάσεις, οι οποίες επιμερίζουν και επιβάλλουν τις ΥΚΩ, παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία, καθόσον ο εν λόγω επιμερισμός δεν γίνεται με διαφανή και αμερόληπτο τρόπο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον ΥΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο βουλευτής Πειραιώς και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Μπεντενιώτης. Ο κ. Μπεντενιώτης, ρωτά τον υπουργό πώς θα διασφαλιστούν τα συμφέροντα για τα πληρωμένα τέλη των ετών 2008-9-10 και πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα στο μέλλον, αφού αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη μονοπωλιακή θέση στη ΔΕΗ στον ενεργειακό τομέα.

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/04/18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters