Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΡΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!

Της Έφης Καραγεώργου
Δεκαοκτώ ξενοδοχεία στην καρδιά της Αθήνας κατέβασαν ρολά μέσα σε ένα χρόνο και σύντομα θα προστεθεί άλλο ένα στη λίστα, ενώ τρεις χιλιάδες κρεβάτια «χάθηκαν» από το ξενοδοχειακό δυναμικό της πρωτεύουσας το τελευταίο 12μηνο.

«Η πόλη παραδόθηκε άνευ όρων στην εγκληματικότητα και οι τουρίστες φοβισμένοι την εγκαταλείπουν», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Τσακίρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης.
Η συνέντευξη δόθηκε στο λόμπι ενός 4στερου ξενοδοχείου που κατέβασε ρολά στις 30 Οκτωβρίου, του Jason Prime. Ο ιδιοκτήτης του βλέποντας τις πληρότητες να υποχωρούν στο 25% (από 72% το 2007), διάλεξε το λουκέτο. «Δεν άντεχα», λέει ο κ. Άγγελος Δούρος στο Capital.gr, «να βλέπω τα σχόλια των πελατών στο διαδίκτυο να κάνουν λόγο για ένα καλό ξενοδοχείο στην καρδιά μιας άθλιας πόλης. Οι σπείρες των Μαροκινών και Νιγηριανών έκαναν επιθέσεις στους πελάτες μας. Κάποιοι βρέθηκαν ακόμα και στο νοσοκομείο, επειδή αντιστάθηκαν για να μην τους κλέψουν τις αποσκευές».
Στο Jason Prime, επενδύθηκαν 3 εκατ. ευρώ το 2003, εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων. Απασχολούνταν 25 άτομα. Όμως το «λουκέτο» ήταν αναπόφευκτο καθώς βρίσκεται στην καρδιά της Ομόνοιας, ένα δρόμο πίσω από το Εθνικό Θέατρο. Η συγκεκριμένη γειτονιά έχει παραδοθεί στις σπείρες των αλλοδαπών, απαγορευμένη ζώνη για Έλληνες επιχειρηματίες, για νοικοκυριά.

Απαγορευμένη ζώνη και για τους τουρίστες. Τα σχόλια πελατών για το Jason Prime είναι ενδεικτικά: Ωραίο ξενοδοχείο, άθλια πόλη.

Υπάρχουν μάλιστα πρακτορεία που εκδίδουν Οδηγό για το τί πρέπει να αποφεύγουν οι τουρίστες που επισκέπτονται το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα: «Να αποφεύγουν να κυκλοφορούν τη νύχτα σε δρόμους γύρω από την Ομόνοια. Προσοχή με τους κλέφτες στο Μετρό αλλά και στα λεωφορεία. Οι κλέφτες δεν διστάζουν να αρπάζουν αποσκευές ή τσάντες. Αποφύγετε τα μπαρ της περιοχής του κέντρου στα οποία συχνάζουν εγκληματίες ή κλέφτες».
Η Αθήνα από ελκυστικός προορισμός με 8,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις το 1991 είναι πια «απαγορευμένη πόλη», με τις διανυκτερεύσεις να υποχωρούν στα 3,9 εκατομμύρια το 2009, αναφέρει ο κ. Γιάννης Ρέτσος πρόεδρος των Ξενοδόχων Αθήνας - Αττικής.
Σύμφωνα δε, με στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων η εγκληματικότητα στην Αθήνα έχει χτυπήσει «κόκκινο» σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, με μερίδιο 64% στις ανθρωποκτονίες, 75% στις ληστείες, 64% στις κλοπές και 65,5% στο λαθρεμπόριο.
Η αστυνομία είναι απούσα από το κέντρο, το οποίο έχει παραδοθεί άνευ όρων στην εγκληματικότητα, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακίρης και συμπληρώνει: «Σε όποιον φορέα και αν απευθυνόμαστε ως Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, για τα προβλήματα του κέντρου και τις επιπτώσεις τους στον κλάδο, βρίσκουμε ‘τοίχο’, νοιώθω πλέον γραφικός».
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια ύψους 320 εκατ. ευρώ που προέρχονται από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων ειδικά για την Ελλάδα με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου κέντρων υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών, οι οποίοι αποτελούν και το βασικό πρόβλημα της αστικής υποβάθμισης του κέντρου. Από τα χρήματα αυτά απορροφήσαμε μόλις 3 εκατ. ευρώ, λέει ο κ. Τσακίρης.
Και όταν επισκέφθηκε στις Βρυξέλλες την αρμόδια Επίτροπο Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Σεσίλια Μάλστρομ, εκείνη εξέφρασε την απορία για την κωλυσιεργία της ελληνικής πλευράς σημειώνοντας: «Ένα εκατομμύριο ανέργους έχει η χώρα σας, δεν μπορείτε να βρείτε 20 ανθρώπους να ελέγξουν τα αιτήματα για το άσυλο»...


capital.gr

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_3265.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters