Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά την Τρίτη εν όψει των κρίσιμων εξελίξεων

Κύκλος επαφών με τους αρχηγούς
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των δύο ανδρών
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των δύο ανδρών   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί στις 7 το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας την Πέμπτη στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, αλλά και -κυρίως- της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Η συνάντηση θα γίνει, σύμφωνα με τη ΝΔ, έπειτα από σχετική πρόταση που μεταφέρθηκε τηλεφωνικά από το γραφείο του Πρωθυπουργού στο γραφείο του κ. Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν επαφές και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, πιθανώς την Τετάρτη.

Το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά ανακοινώθηκε λίγο μετά τη συνάντηση μιάμισης ώρας που είχε τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση για αρραγές μέτωπο από όλες τις δυνάμεις της χώρας και για μάχη στην οποία δεν περισσεύει κανένας. Σημείωσε επίσης ότι διανύουμε την πιο κρίσιμη εβδομάδα για τη χώρα και ότι «όλοι οι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να κατανοήσουν την ανάγκη για αίσθημα ενότητας».

Χαρακτηριστικό είναι ότι την ίδια έκκληση για αρραγές μέτωπο απηύθυνε ο πρωθυπουργός και κατά την εισήγησή του στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα. «Λόγω των κρίσιμων εθνικών στιγμών, πρέπει το μέτωπο να είναι αρραγές. Και σε αυτό το μέτωπο, δεν περισσεύει κανένας» είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Εμείς θα καλέσουμε και πάλι τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως κάθε φορά, ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ευθύνες, που πρέπει να αναλάβουν και όλες οι κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, επιχειρηματίες, συνδικάτα, κοινωνικοί εταίροι, Μέσα Ενημέρωσης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Με τις προσπάθειες και τις θυσίες πλησιάζουμε στο στόχο να κλείσουμε μια σελίδα του παρελθόντος. Αλλά για να δώσουμε αυτή τη μάχη, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, είναι σημαντικό να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει να ψηφίσει και το Ελληνικό Κοινοβούλιο το πολυνομοσχέδιο» συμπλήρωσε ο Γ.Παπανδρέου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θωμάς Ρομπόπουλος παραιτήθηκε τελικώς τη Δευτέρα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ψηφίζει χωρίς να συμφωνεί μέτρα που θεωρεί άδικα και αντιλαϊκά, ενώ η κυρία Λούκα Κατσέλη καταψήφισε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για τις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, για το οποίο και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν επιφυλάξεις.

Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, σε μία περίοδο που, όπως έχει πει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, «θα κριθούν πολλά, ίσως όλα». Προς το παρόν όλα τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Συνόδου είναι ανοιχτά και στα κομματικά επιτελεία εκτιμούν ορισμένα από αυτά μπορούν να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις.

«Οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέραν της άμεσης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία θα αποτελεί συνειδητή επιλογή εκφυλισμού της δημοκρατίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για προσπάθειες της «εγχώριας διαπλοκής» «να παρακάμψουν τη λαϊκή βούληση και να δημιουργήσουν διάδοχο κυβερνητικό σχήμα που θα εφαρμόσει το μνημόνιο ερήμην της λαϊκής εντολής».

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231133591

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters