Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η «κυβέρνηση» του Αντώνη Σαμαρά

Με τις εκλογές να είναι προ των πυλών, είτε από «τυχαίο» γεγονός, είτε από το γεγονός ότι θα καταρρεύσει η κυβέρνηση από το κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας, η Νέα Δημοκρατία έχει μπει πλέον όχι μόνο σε διαδικασία εκλογική αλλά και αντιμετώπισης της επόμενης ημέρας, ως κυβέρνηση πλέον.Στο πλαίσιο αυτό, (υπό την προϋπόθεση ο ελληνικός λαός να δώσει, όπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ, εντολή στη ΝΔ να κυβερνήσει), ο σχεδιασμός και....
επανασχεδιασμός του προφίλ μιας κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά απασχολεί τα μέγιστα τον πρόεδρο της Ν.Δ.
Η βασική λογική του κ. Σαμαρά έχει να κάνει με το γεγονός ότι για τη στελέχωση των κυβερνητικών θέσεων, απαιτούνται νέα πρόσωπα τα οποία όμως να έχουν κολλήσει ένσημα, δηλαδή να έχουν άμεση επαφή με την παραγωγική διαδικασία ώστε να μπορούν να κατανοήσουν τις δυσκολίες των πολιτών σε οποιονδήποτε τομέα.
Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί θα συνεπικουρούν τις κορυφαίες επιλογές του προέδρου της ΝΔ. Επιλογές, οι οποίες είναι δοκιμασμένες, αποδεδειγμένα επιτυχημένες και μπορούν να αντεπεξέλθουν στην εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που θα επωμιστεί μια κυβέρνηση της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε ερώτηση του Α. Παπαχελά προς τον στενό σύμβουλο του αρχηγού της ΝΔ, Χρύσανθο Λαζαρίδη, «με ποιους θα κυβερνήσει ο Σαμαράς», απάντησε ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες αξιόλογοι που δεν είναι στην επικαιρότητα και που μπορούν να προσφέρουν.

Στην πρώτη γραμμή

Πρόσωπα όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νυν γενικός διευθυντής του κόμματος Θανάσης Σκορδάς, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος αλλά και ο Σταύρος Δήμας, θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος των κορυφαίων κυβερνητικών επιλογών.

Δίπλα τους θα βρίσκονται στελέχη που χρόνια τώρα βρίσκονται πολύ κοντά στην ηγεσία της ΝΔ, όπως οι Γιάννης Μιχελάκης, Νότης Μηταράκης ( στο οικονομικό επιτελείο), Άκης Γεροντόπουλος (με αρμοδιότητες σε θέματα υγείας;), Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κώστας Τζαβάρας, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Νικολόπουλος, Σίμος Κεδίκογλου (σε ρόλο – κλειδί για την επικοινωνιακή πολιτική) και Κώστας Μπέσης (από τη Θεσπρωτία).
Πάντως με δεδομένο ότι οι αλλαγές στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι δομικές, οι επιλογές διαρκώς ανανεώνονται. Ο κ. Σαμαράς πάντως συζητά σοβαρά την ένταξη σε ένα κυβερνητικό σχήμα την επομένη μιας νικηφόρας για το κόμμα του εκλογικής διαδικασίας και δύο νέων πολιτικών που προέρχονται από την ΟΝΝΕΔ.

Του τέως προέδρου της και νυν ευρωβουλευτή του κόμματος Γιώργου Παπανικολάου, αλλά και του νυν προέδρου της νεολαίας Ανδρέα Παπαμιμίκου.


Σημαντικές θέσεις σε μια «γαλάζια» κυβέρνηση εξάλλου θα διαδραματίσουν,όπως λένε στη Συγγρού, και αρκετοί βορειοελλαδίτες πολιτικοί όπως ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Θόδωρος Καράογλου, ο Αδάμ Ρεγκούζας, ( μπορεί να δέχτηκε τόνους λάσπης, αλλά η Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγε τον δικαίωσε πανηγυρικά) και ο Στράτος Σιμόπουλος (αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τάξεων ).
Τέλος, αξιοσημείωτη αναμένεται να είναι η παρουσία των γυναικών στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ όπως προαναφέραμε αναμένεται να υπουργοποιηθούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας από διάφορους τομείς.

http://www.kentrinews.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/blog-post_7663.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters