Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

24 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και 18 τραυματίες σε επιθέσεις του ΡΚΚ! Τουρκική απάντηση με εισβολή στο Ιράκ!


Σοβαρότατες απώλειες μετρούν μονάδες του τουρκικού στρατού, που δέχτηκαν ταυτόχρονη επίθεση στην Τσουκούρτζα και τη Γιουκσέκοβα του νομού Χακιάρι, που βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

Σύμφωνα με τον νομάρχη του Χακιάρι, Muammer Türker, οι αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε κτίρια του στρατού και της αστυνομίας στις κωμοπόλεις Τσουκούρτζα και Γιουκσέκοβα και προκάλεσαν τεράστιες απώλειες στο στρατό και την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από την πλευρά των Τούρκων υπάρχουν 24 νεκροί και 18 τραυματίες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των απωλειών θα αυξηθεί, αφού οι μάχες σε ορισμένα σημεία συνεχίζονται.

Η σημερινή επίθεση του ΡΚΚ θεωρείται η πιο μεγάλης κλίμακας και η πιο πολυαίμακτη επιχείρηση που έγινε τα τελευταία 12 χρόνια, που έχει αρχίσει ένα καινούργιος κύκλος δράσης της κουρδικής οργάνωσης, μετά τη σύλληψη του ηγέτη της, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.

Θεωρείται βέβαιο ότι η χθεσινή επίθεση θα δρομολογήσει σοβαρότατες εξελίξεις σε σχέση με την πορεία επίλυσης του Κουρδικού Προβλήματος.

ΡΚΚ: Η Τουρκία θα πληγεί εντονότερα σε περίπτωση επιχειρήσεων εκτός συνόρων της

Ερμπίλ (Ιράκ) - Η Τουρκία κινδυνεύει να χτυπηθεί σκληρότερα αν διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της, δήλωσε την Τετάρτη ο Ahmed Denis, εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Ο τουρκικός στρατός θα κτυπηθεί σκληρότερα αν προσπαθεί να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των τουρκικών συνόρων, δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά το θάνατο των είκοσι τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών σε πολλαπλές επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών στα σύνορα με το Ιράκ,  κατά την Άγκυρα.

Έχουμε ανακοινώσει προηγουμένως ότι αν ξεκίνησουν στρατιωτικές επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορά τους, θα αντιμετωπίσουν μια στρατιωτική αντιπαράθεση. Εμείς δεν θα τους επιτρέψουμε να διεξαγάγουν μια στρατιωτική εισβολή στο ιρακινό Κουρδιστάν. Σε περίπτωση που εκτελούν αυτή την επιδρομή, δεν θα μπορούν να ξεφύγουν, συνέχισε ο Denis.

Κατά τον ίδιον, οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και Τούρκων ξεκίνησαν την προηγούμενη ημέρα όταν ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα με το Ιράκ για να τους καταδιώξει.

Αυτό που συνέβη δεν ήταν προγραμματισμένο από το PKK, είπε.

Η μάχη συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές και υπάρχουν βομβαρδισμοί από πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Οι τουρκικές δυνάμεις επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα, αλλά οι μαχητές μας τους αντιμετώπισαν, είπε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, "τα τουρκικά στρατεύματα ελίτ εισήλθαν στο ιρακινό έδαφος για να καταδιώξουν τους Κούρδους δράστες, όπως το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο".(Πηγή)

Τουρκική εισβολή στο Βόρειο Ιράκ με 22 τάγματα 
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως έχει στείλει ήδη στρατιώτες στο Βόρειο Ιράκ προκειμένου να επιτεθούν σε Κούρδους αντάρτες, με σκοπό να απαντήσει στις επιθέσεις της Τετάρτης που προκάλεσαν το θάνατο σε 24 Τούρκους στρατιώτες.
 «Μιας ευρείας κλίμακας επιχείρηση έχει ξεκινήσει σε πέντε διαφορετικά σημεία στο Βόρειο Ιράκ από 22 τάγματα, έχοντας και υποστήριξη από αέρος αποτελούμενη από επιθετικά ελικόπτερα τύπου Cobra αλλά και αεροσκάφη», ανέφερε το γενικό επιτελείο στην ιστοσελίδα του.

Τα 22 τάγματα αποτελούνται από μονάδες καταδρομών καθώς και από αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις. Αναλυτές δηλώνουν πως πρόκειται για περίπου 10.000-15.000 στρατιώτες.
Οι φονικές επιθέσεις σε σημεία του στρατού κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, προκάλεσαν το θάνατο 24 Τούρκων στρατιωτών, ενώ οι συγκρούσεις των κούρδων ανταρτών με το στρατό, έχουν κλιμακωθεί από το καλοκαίρι. (πηγή)
http://logioshermes.blogspot.com/2011/10/24-18.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters