Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Ζητώ...»

«Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου»
Μηνύματα προς νέους, τραπεζίτες, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες - Χιλιάδες διαδηλωτές του ζητούσαν να φύγει
Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που έλεγαν ότι δεν θα βγάλει «άσο από το μανίκι» ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ, υπεραμυνόμενος της πορείας που έχει χαράξει για τη χώρα η κυβέρνησή του. Ο πρωθυπουργός μίλησε σε μία αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, στους δρόμους της οποίας χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική πολιτική, χωρίς να λείψουν οι σκηνές...
έντασης και η εκτενής χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος – για άλλη μια φορά- στην κατάσταση της οικονομίας που παρέλαβε μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και τόνισε πως «είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να προασπίσουμε τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου». «Η προσπάθεια θα φτάσει μέχρι το τέλος», συνέχισε.

Εμφανίστηκε βέβαιος πως η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους για φέτος αν και «η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών πάνω στις οποίες βασίστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Στο συγκεκριμένο σημείο και επί της ουσίας ο Γ. Παπανδρέου «έδειξε» ως υπεύθυνους για τις όποιες αποκλίσεις εμφανιστούν φέτος από τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, τους διεθνείς φορείς.

«Όταν κάναμε εκπτώσεις ή πισωγυρίσματα το βρίσκαμε μπροστά μας», δήλωσε για να επισημάνει πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει κατευθύνσεις. «Ο δρόμος αυτός δεν έχει επιστροφή», υπογράμμισε.

Στην ομιλία του, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε πως για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται ευθύνονται η Δικαιοσύνη, για την οποία είπε ότι «διαπιστώνει, συχνά, ότι αργεί» και οι ολιγωρίες στη δημόσια διοίκηση αλλά και τα συντεχνιακά συμφέροντα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε:
- Από τους νέους να μην εγκαταλείπουν τη χώρα.
- Από τους τραπεζίτες να στηρίξουν και οι ίδιοι τις τράπεζές τους, καθώς όπως τόνισε το κράτος διαθέτει πόρους για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
- Από τους επιχειρηματίες να επενδύουν στην Ελλάδα.
- Από τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν τους φόρους τους.
- Από τους δημοσίους υπαλλήλους να σταθούν δίπλα στον πολίτη.

Ειδικά για τους τελευταίους και ενδεχομένως στον απόηχο των δηλώσεων Ανδρέα Λοβέρδου περί «ενός εκατομμυρίου υπαλλήλων που ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους κατοίκους της χώρας», ο πρωθυπουργός τόνισε πως τιμάει τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους για τους οποίους είπε πως είναι «ο μοχλός της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης».

Εμφανίστηκε υπέρμαχος των δυναμικών αποκρατικοποιήσεων, που όπως είπε θα δημιουργήσουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες και κάλεσε συστράτευση «ώστε αυτοί που στοιχηματίζουν την Ελλάδα μακριά από το ευρώ, να βρουν μπροστά τους την Ελλάδα ολόκληρη».

Τα σχόλια των κομμάτων για την ομιλία του πρωθυπουργού

«Ο Πρωθυπουργός πήγε στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά εγκαίνια δεν έκανε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

«Μίλησε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, αλλά για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό», είπε ο Γ. Μιχαλάκης προσθέτοντας ότι «αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι».

Έκανε λόγο για «εμμονή» του πρωθυπουργού σε μια «λάθος συνταγή που προκαλεί ένταση των διεθνών πιέσεων, αβεβαιότητα και ανησυχία στους πολίτες, φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ακόμη βαθύτερη ύφεση, στέγνωμα της αγοράς, κατάθλιψη και οργή στην κοινωνία».

«Είναι ανατριχιαστικό αλλά αποκαλυπτικό για το πού οδηγούν το λαό, το ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια. Όλα τα άλλα που είπε δεν μπορούν να κρύψουν τα καπιταλιστικά αδιέξοδα, τη βαθιά κρίση και τις αντιθέσεις τους στην ΕΕ, τις βαριές αλυσίδες που επιχειρούν να φορέσουν στο λαό για να τον καταδικάσουν μόνιμα στη φτώχεια και στη δυστυχία», αναφέρει το ΚΚΕ.

Σε «εγκληματική πολιτική που διαλύει την οικονομία, χρεοκοπεί την κοινωνία και οδηγεί ολοταχώς τη χώρα στην περιθωριοποίηση», αναφέρθηκε ο ΣΥΝ.

«Για τον πρωθυπουργό κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα αποτελεί αδιακρίτως συντεχνία ενώ στη νεοφιλελεύθερη δογματική του αντίληψη ο δημόσιος τομέας, τα δημόσια αγαθά, το δικαίωμα στην εργασία είναι πλέον έννοιες εξοβελισμένες. Άλλωστε ο δικομματισμός υπονόμευσε τη λειτουργία του δημοσίου, χρησιμοποιώντας το αποκλειστικά για την αναπαραγωγή του. Στην προσπάθεια της βίαιης εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου η κυβέρνηση υπονομεύει την ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας, αγνοώντας τη λαϊκή βούληση και υιοθετώντας τη βία και τον αυταρχισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε:

«Ο κ. Παπανδρέου έκανε μια προεκλογική ομιλία που θα μπορούσε να είχε κάνει το 2009. Ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του».

Σε σχετική ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει:

«Δοκιμασμένη μέθοδος η φυγή προς τα μπρος με υποσχέσεις αλλά όταν επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με το παρόν που βοά, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, Δημήτρης Ζαφειριάδης δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, δεν πρόσθεσε τίποτα νεότερο από όσα συνηθίζει μόνο να εξαγγέλλει. Τα ελλείμματα όμως δεν περιορίζονται με συμβιβασμούς με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες του δημόσιου τομέα. Πρωτογενή πλεονάσματα δεν επιτυγχάνονται με αναβολές και καθυστερήσεις στον περιορισμό του μεγέθους του κράτους. Η κυβέρνηση, υποχρεούται πλέον να ξεπεράσει την αδυναμία της στην εφαρμογή των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και να περάσει από τη φάση των εξαγγελιών στην περίοδο της υλοποίησης των αναγκαίων υπερβάσεων».
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/09/blog-post_3606.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters