Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Από ποιόν πλανήτη έχει έλθει η κ. Μπακογιάννη;

του Σωτήριου Καλαμίτση, Δικηγόρου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμασίας δήλωσε χθες «Οι Ευρωπαίοι έχουν φτάσει στο αμήν, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από τις τρεις που έχουν μπει στο πρόγραμμα διάσωσης που δεν αποδίδει. Πρέπει να...

 ξαναβάλουμε την Ελλάδα μπροστά και αυτό γίνεται μόνο με επενδύσεις». 
Επίσης, είχε δηλώσει την 26.08.2011 ότι θα πρέπει να αναμορφωθεί το φορολογικό καθεστώς για να προσελκυσθούν επενδύσεις στην Ελλάδα. Δήλωσε, επίσης, αγανακτισμένη, προφανώς, ότι δεν είναι δυνατόν να απαιτείται μία 3ετία για να χορηγηθεί άδεια λειτουργίας σε μία επιχείρηση.
Δεν μπορώ παρά να εντάξω τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τής κ. Μπακογιάννη στον κατηγορία της ακατάσχετης μπουρδολογίας συμπεριλαμβάνοντάς την στον ατελείωτο κατάλογο εκείνων που ασκούν μπουρδολογικό πρωταθλητισμό.
Οι λόγοι είναι απλοί:
1] επί μία 20ετία τουλάχιστον υπήρξε σημαίνον στέλεχος της ΝΔ και Υπουργός επί των Εξωτερικών στο διάστημα 2007-2009. Είχε, λοιπόν, τη δυνατότητα να επηρεάσει τα πράγματα, έστω και εκτός των αρμοδιοτήτων της, τα οποία δεν εμφανίσθηκαν το πρώτον εν έτει 2010 ή 2011.
2]  το αν για την αδειοδότηση μίας επιχείρησης απαιτείται μία 3ετία εξαρτάται από την άδεια που ζητεί η επιχείρηση. Άλλο η επιχείρηση σουβλατζίδικου και άλλο η επιχείρηση αιολικής ενέργειας με επένδυση π.χ. € 2 δισ.
3] γιατί μονίμως γίνεται λόγος για ξένες επενδύσεις;  Δεν υπάρχουν έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι με το κατάλληλο φορολογικό καθεστώς θα επένδυαν ευχαρίστως τα λεφτάκια τους στη χώρα τους; Ασφαλώς και υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν και οι παρατρεχάμενοι των κομμάτων, στους οποίους πρέπει να προστρέξει, με το αζημίωτο βεβαίως, ο επιχειρηματίας για να βρει στήριγμα, ώστε να μη χάσει τα χρήματά του. Υπάρχουν τα στελέχη των τραπεζών που θα απαιτήσουν το κάτι τίς τους, προκειμένου να εγκριθεί η χρηματοδότηση και να εκταμιευθεί το ποσό της. Υπάρχουν οι εφοριακοί ελεγκτές, οι οποίοι θα ψάξουν να βρουν την πιο απίθανη λογιστική διαφορά για να επισείσουν την ανακρίβεια  των βιβλίων εκβιάζοντας, έτσι, ένα δεύτερο καλό μηνιάτικο ή ακόμη και ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Υπάρχουν τόσοι μεσάζοντες και διεκπεραιωτές που στο τέλος αηδιάζεις και τα βροντάς ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω σου.
4] πότε υπήρξε στην Ελλάδα πάγιο φορολογικό καθεστώς, έστω και βαρύ, ώστε να μπορεί ο επιχειρηματίας να γνωρίζει εκ των προτέρων πώς θα φορολογείται σε όλη τη διάρκεια της επένδυσης ή τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και να μπορεί, έτσι, να κάνει τον προγραμματισμό του; Πότε υπήρξε στην Ελλάδα πάγιο καθεστώς ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να γνωρίζει πόσο θα είναι το κόστος της μισθοδοσίας; Μιλούν όλοι οι παπαγάλοι και οι οικονομολογούντες οικονομολόγοι για business plan. Δεν άκουσα, όμως, κανέναν να λέει πως μία από τις βασικές, αν όχι η βασική παράμετρος ενός επιχειρηματικού σχεδίου είναι και η δυνατότητα ύπαρξης «σταθερών». Η φορολογία απετέλεσε ποτέ «σταθερά»;
Αυτά τα ολίγα ερωτηματικά δεν μπορεί παρά να απασχόλησαν κάποτε την κ. Μπακογιάννη. Αν ναι, τι έπραξε μέχρι τώρα για να αλλάξει κάτι;  Αν δεν τα αναλογίσθηκε, τότε έχει πρόβλημα και αυτή ως πολιτικός, αλλά και όλοι όσοι την ακολουθούν. Πάντως, όταν ο κ. Πάγκαλος παρέστη επί Βουλγαρικού εδάφους στα εγκαίνια μίας ελληνικής μονάδος που μεταφέρθηκε από τη Βόρεια Ελλάδα, δεν άκουσα την κ. Μπακογιάννη να κατακεραυνώνει τον κ. Αντιπρόεδρο για το ατόπημα αυτό. Ούτε, βεβαίως, υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή, ώστε να την πληροφορήσει ο αρμόδιος υπουργός για τους λόγους που ανάγκασαν τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να ξενιτευθεί με την επιχείρησή του στη Βουλγαρία και τους λόγους για τους οποίους δεν κατόρθωσε ο κ. υπουργός να αποτρέψει την κίνηση αυτή. 
Κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατικής Συμμασίας,  έχουμε χορτάσει από μπουρδολογία. Προτάσεις έχετε; Κι’ αν έχετε, τι είναι αυτό που σας εμπόδισε  να τις υλοποιήσετε ή τουλάχιστον να προσπαθήσετε να τις υλοποιήσετε σ’ αυτά τα 20 χρόνια της πολιτικής σας σταδιοδρομίας; Αν τις επεξεργασθήκατε προσφάτως, δημοσιοποιήστε τες. Αδημονούμε.
Α, και κάτι τελευταίο. Μη ρωτάτε τί κάνει ο κ. Σαμαράς για τη ΝΔ και για τη χώρα. Να ρωτάτε τον εαυτό σας τί κάνατε σεις για τη ΝΔ και, κατ’ επέκταση, για τον ελληνικό λαό, όταν είχατε όλη τη δύναμη στα χέρια σας και μπορούσατε να τη χρησιμοποιήσετε για το καλό του. Ο κ. Σαμαράς κάνει αυτό που κάνατε και σεις τόσα χρόνια και εξακολουθείτε να κάνετε ακόμη και σήμερα χωρίς αιδώ. Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα…..  
taxalia blogspot 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_8719.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters