Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Το δολάριο αργοπεθαίνει μαζί με την Αμερική

Πλησιάζει ολοταχώς η μέρα που ο κόσμος δεν θα έχει πια εμπιστοσύνη ούτε στο αμερικανικό δολάριο, ούτε στο αμερικανικό χρέος. Και όταν έρθει εκείνη η μέρα, όλα θα έχουν τελειώσει.
Παραδοσιακά, η αμερικανική οικονομία βασίζεται σε δυο βασικούς πυλώνες: Το δολάριο, και τα κρατικά της ομόλογα. Το δολάριο είναι το νόμισμα που προτιμά ο κόσμος εδώ και δεκαετίες. Θεωρείται απ όλους ως ένδειξη σταθερότητας. Παράλληλα, το αμερικανικό χρέος θεωρείται ως το πιο ασφαλές παγκοσμίως. Όποτε προέκυπτε κρίση, οι επενδυτές έσπευδαν στη θαλπωρή των αμερικανικών ομολόγων.

Δυστυχώς, όλα αυτά αλλάζουν. Η παγκόσμια κοινότητα έχει αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη της στο αμερικανικό οικονομικό σύστημα. Ακόμη και ο ΟΗΕ προειδοποιεί για τη κατάρρευση του δολαρίου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για εφιάλτη.

Αν ο κόσμος δεν θέλει τα δολάριά μας, τι θα τους δίνουμε ως αντάλλαγμα για όλο το πετρέλαιο και όλα τα φτηνά προϊόντα που εισάγουμε; Αν δεν χρηματοδοτηθεί το χρέος μας, πως θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε περισσότερο πλούτο από όσο  παράγουμε;
Ο κόσμος παρακολουθεί την αμερικανική κυβέρνηση που σπάει κάθε ρεκόρ ελλειμμάτων στους προϋπολογισμούς, και παράλληλα παρακολουθεί την Federal Reserve, που συνεχίζει να τυπώνει χρήματα σαν να μην υπάρχει αύριο, και όλοι μαζί  ανησυχούν για μια επερχόμενη σύνθλιψη της αμερικανικής οικονομίας.

Την 18η Απριλίου, η Standard & Poor’s υποβάθμισε το αμερικανικό δημόσιο χρέος, και προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα χάσουν την αξιολόγηση ΑΑΑ, κάτι που θεωρούνταν αδιανόητο μέχρι πρότινος. Τώρα, τα επιτόκια θα αρχίσουν να ανεβαίνουν, και θα καταλήξουμε όπως η Ελλάδα, που πληρώνει τόκους πάνω από 16% στα δεκαετή της ομόλογα!
Ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι ηλίθιος. Γνωρίζει πως οι ΗΠΑ καταρρέουν οικονομικά. Οι επενδυτές απομακρύνονται. Σύμφωνα με στοιχεία της Zero Hedge, ξεφορτώνονται όπως όπως τα αμερικανικά χαρτιά! Παράλληλα, τελευταία άρχισαν να αυξάνονται αλματωδώς και τα ασφάλιστρα του χρέους. Σήμερα, η Federal Reserve αγοράζει το μεγαλύτερο μέρος του, πληρώνοντας με δολάρια που τυπώνει από το τίποτα. Πρόκειται δηλαδή για ένα τεράστιο σχέδιο πυραμίδας, που συντελεί στην όλο και μεγαλύτερη έλλειψη εμπιστοσύνης στο αμερικανικό νόμισμα.

Από το 2009, το αμερικανικό δολάριο έπεσε κατά 17% σε σχέση με άλλα διεθνή νομίσματα. Και αυτό, την ώρα που όλα τα υπόλοιπα νομίσματα χάνουν κι αυτά σε αξία σε σχέση με τον χρυσό κλπ. Οποιοσδήποτε βλάκας μπορεί να καταλάβει ότι αυτό οφείλεται στον απρόσεκτο δανεισμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά οι πολιτικοί μας μάλλον δεν το έχουν αντιληφτεί.  Τώρα όμως πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού, που θα είναι οδυνηρός. Το αμερικανικό χρέος είναι ιστορικά άνευ προηγουμένου.
Ιδού μερικά παραδείγματα:

Αν το χρέος των ΗΠΑ που αγγίζει τα $14 τρισεκατομμύρια, απεικονίζονταν ως χαρτονομίσματα των $5, το μήκος του θα έφτανε σχεδόν στο φεγγάρι…
Κάθε ώρα που περνά, η Αμερική δανείζεται περίπου $168 εκατομμύρια!
Αν ο ζάπλουτος Bill Gates έδινε κάθε σεντ που διαθέτει στη κυβέρνηση, θα καλύπτονταν το έλλειμμα μόνο για 15 ημέρες!
Προβλέπεται πως το 2021, οι πληρωμές τόκων του χρέους μας θα ισοδυναμούν με $1.1 τρισ. τον χρόνο.
Αν διαιρέσουμε το εθνικό μας χρέος ανά αμερικανικό νοικοκυριό, το καθένα απ αυτά θα χρωστά από $125,476.18!
Εδώ και δυο χρόνια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει δανειστεί $29,660 περισσότερα για το κάθε νοικοκυριό. Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια, το χρέος αυξήθηκε περισσότερο από όλα μαζί τα τελευταία εκατό κογκρέσα!


Μέχρι το 2021 η Αμερική θα δαπανά $5.6 τρισ. το χρόνο.
Σήμερα, η χώρα δανείζεται 41 σεντς για κάθε δολάριο που ξοδεύει.
Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά $4 δισ. κάθε μέρα που περνά.
Η κυβέρνηση δανείζεται πάνω από $2 εκατομμύρια κάθε λεπτό!
Το συνολικό μας χρέος είναι 14 φορές υψηλότερο από ότι πριν 30 μόλις χρόνια.
Τα κοινωνικά προγράμματα όπως είναι αυτά της πρόνοιας και της δημόσιας περίθαλψης που ακόμη δεν έχουν πληρωθεί, αναλογούν σε περίπου $100 τρισεκατομμύρια, και κανένας στη κυβέρνηση δεν έχει ιδέα για το πώς θα καλυφθούν αυτές οι υποχρεώσεις.


Αν κάποιος ζούσε την εποχή του Χριστού, και αν ξόδευε ένα εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα μέχρι και σήμερα, δεν θα είχε προλάβει να ξοδέψει ούτε ένα τρισεκατομμύριο!
Αν η αμερικανική κυβέρνηση άρχιζε σήμερα να εξοφλεί το εθνικό μας χρέος πληρώνοντας $1 κάθε δευτερόλεπτο, θα χρειάζονταν πάνω από 440.000 χρόνια για να εξοφληθεί το συνολικό ποσό που χρωστάμε.

Παρόλα αυτά τα παραπάνω, η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει αλόγιστες σπατάλες. Για παράδειγμα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ξεκινά ένα πρόγραμμα αξίας $500 εκατομμυρίων, με σκοπό τη βοήθεια των πεντάχρονων παιδιών, που δεν μπορούν να καθίσουν ήσυχα στο νηπιαγωγείο!!! Τι σωστή τοποθέτηση των χρημάτων μας… Βέβαια, αν δεν ταΐζαμε στα παιδιά τροφές σκουπίδια, γεμάτες ζάχαρη, φρουκτόζη και άλλα παρόμοια υλικά, τότε ίσως να μη χρειάζονταν $500 εκατομμύρια για να κάθονται φρόνιμα. Όταν πρόκειται για πραγματική διασπάθιση δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση μας δεν παίζεται.

Οι πολιτικοί της Αμερικής έχουν την εντύπωση πως ο υπόλοιπος κόσμος θα συνεχίσει να θέλει το νόμισμά μας, και να αγοράζει το χρέος μας. Αυτό όμως δεν ισχύει. Εδώ και μερικά χρόνια, ο ένας μετά τον άλλο, όλοι οι παγκόσμιοι ηγέτες μιλάνε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου παγκόσμιου αποθεματικού συναλλαγματικού νομίσματος. Μάλιστα, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα άρχισαν ήδη να συζητούν σοβαρά για το ποιο θα είναι το νόμισμα που θα αντικαταστήσει το αμερικανικό δολάριο.

Η διεθνής κοινότητα δεν περιμένει την ανάκαμψη του δολαρίου. Ήδη κάνει σχέδια για μετά. Ήδη χρησιμοποιεί διάφορα ξένα νομίσματα στις συναλλαγές της. Ο κόσμος διστάζει  πλέον να εμπλακεί με το δολάριο. Όλοι έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι η αμερικανική κυριαρχία φθίνει.
Τι σημαίνουν όλα αυτά για τις ΗΠΑ; Μια απόλυτη καταστροφή.

Η χώρα ζει πέρα από τις δυνατότητές της. Δανείζεται υπέρογκα ποσά, προκειμένου να καλύψει το χάσμα μεταξύ των όσων παράγει και των όσων καταναλώνει. Η Αμερική είναι απόλυτα εξαρτημένη από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο υπόλοιπος κόσμος δέχεται το νόμισμά μας ως αντάλλαγμα για αυτά που μας πουλά. Αυτό όμως τελειώνει. Και όταν τελειώσει οριστικά, οι συνθήκες διαβίωσης των Αμερικανών θα αλλάξουν εν ριπή οφθαλμού.



S.A. – The Economic Collapse
antinews gr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_6450.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters