Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ανακαλύφθηκε χαμένη πόλη των Μάγια (vidεο)

Την πόλη Χολτούν (Λίθινη Κεφαλή), που παρέμενε για αιώνες κρυμμένη στη ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής, στο τροπικό δάσος της Γουατεμάλας, κατάφεραν να δουν για πρώτη φορά οι αρχαιολόγοι, με τη βοήθεια δορυφόρων.

Η ανακάλυψη δεν έγινε σήμερα, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν ντόπιοι “υποπτεύονταν” πως στο σημείο υπάρχει ένα σημαντικό αρχαίο μνημείο, λόγω των σκόρπιων πετρών που είχαν εντοπίσει.

Σκάβοντας τα τούνελ, αρχαιοκάπηλοι ανακάλυψαν µεγάλες τελετουργικές γύψινες µάσκες, ύψους τριών µέτρων, που κοσµούσαν τις κορυφές των σημαντικότερων κτιρίων της πόλης.
Ήταν πράγματι απομεινάρια της “Λίθινης Κεφαλής”, την περίμετρο και το σχεδιάγραμμα της οποίας, σήμερα ανακάλυψαν οι επιστήμονες, με τη βοήθεια του GPS και της τεχνολογίας ηλεκτρονικής µέτρησης της απόστασης, προκειμένου να χαρτογραφήσουν τρισδιάστατα την πόλη µε τα 100 περίπου κτίρια.

Το πιο εντυπωσιακό εύρημα όλων... µια επταώροφη πυραµίδα κρυμμένη µέσα στη βλάστηση και το χώµα, που εκ πρώτης όψεως μοιάζει με λόφο.

Οι αρχαιολόγοι διέκριναν επίσης ένα αστρονοµικό παρατηρητήριο, ένα γήπεδο όπου οι Μάγια έπαιζαν ένα δηµοφιλές παιχνίδι µε µπάλα, κατοικίες από πέτρα και άλλα κτίρια.


Guatemala' s "Holtun" or "Head of Stone" by Miss-Jessy-Lays

cosmogr 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/05/vid_08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters