Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

CIA: "Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, η Αλ Κάιντα δεν είναι"

CIA: "Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, η Αλ Κάιντα δεν είναι"



Το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα θα επιχειρήσει «σχεδόν σίγουρα» να εκδικηθεί για τη δολοφονία του Οσάμα μπιν Λάντεν, δηλώνει ο αρχηγός της CIA Λίον Πανέτα λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενου τρομοκράτη παγκοσμίως. Σε ύψιστη επιφυλακή οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών ανά τον κόσμο, ταξιδιωτική οδηγία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σε διεθνή επαγρύπνηση καλεί η Interpol.

«Αν και ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, η Αλ Κάιντα δεν είναι. Οι τρομοκράτες σχεδόν σίγουρα θα επιχειρήσουν να εκδικηθούν και εμείς πρέπει -και θα είμαστε- σε επαγρύπνηση» δήλωσε ο Λίον Πανέτα, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει σύντομα υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για ολόκληρο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο χρήσης βίας κατά των Αμερικανών στο εξωτερικό μετά το θάνατο του ιδρυτή και ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

«Δεδομένης της αβεβαιότητας και της αστάθειας που επικρατούν, οι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές όπου πρόσφατα γεγονότα θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιαμερικανική βία καλούνται σθεναρά να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους εκτός σπιτιού και ξενοδοχείου και να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις» αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Τα κτίρια της αμερικανικής κυβέρνησης σε όλο τον κόσμο παραμένουν σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού. Τα κτίρια αυτά μπορεί να κλείνουν προσωρινά ή να αναστέλλουν περιοδικά υπηρεσίες τους, ώστε να προχωρήσουν σε μια αποτίμηση της ασφάλειας τους» προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Επαγρύπνηση συστήνει στους πολίτες της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και η Γερμανία. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι είναι πιθανό και άλλα δυτικά κτίρια και πολίτες να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων αντιποίνων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ανακουφισμένη για την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, προειδοποίησε όμως πως η διεθνής τρομοκρατία δεν έχει ηττηθεί.

Την ίδια στιγμή, η διεθνής αστυνομική δύναμη Interpol τονίζει ότι απαιτείται περισσότερη επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση του αυξημένου κινδύνου για τρομοκρατικό χτύπημα μετά τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Οργή και απειλές για τη δολοφονία

Από τη δυσπιστία μέχρι την οργή και την εκτόξευση απειλών εναντίον της Αμερικής κινούνται οι πρώτες αντιδράσεις στις ιστοσελίδες των ισλαμιστών για την ανακοίνωση της δολοφονίας του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ινστιτούτα SITE και Jihadology, οι χρήστες των ιστοσελίδων αυτών βρίσκονται υπό το σοκ της ανακοίνωσης του θανάτου του ιδρυτή της Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια επιχείρησης αμερικανικής ομάδας κρούσης κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν απείλησαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εναντίον μελών της κυβέρνησης, του προέδρου Ασίφ Άλι Ζαρντάρι, του πακιστανικού στρατού και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Τώρα οι Πακιστανοί ηγέτες, ο πρόεδρος Ζαρντάρι και ο στρατός θα είναι οι πρώτοι στόχοι μας. Η Αμερική θα είναι ο δεύτερος στόχος μας» δήλωσε τηλεφωνικά προς το πρακτορείο Reuters από αδιευκρίνιστη τοποθεσία εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν.

Η Χαμάς από την πλευρά της καταδίκασε τη δολοφονία του «ιερού πολεμιστή» Οσάμα μπιν Λάντεν, λέγοντας ότι η επιχείρηση αποτελεί «τη συνέχεια της αμερικανικής καταπίεσης και της σπατάλης του αίματος μουσουλμάνων και Αράβων».

TA NEA On-line
http://www.madata.gr/epikairotita/world/103867.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters