Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Τέσσερα ερωτήματα για το μακελειό στου Ρέντη


Τέσσερα  ερωτήματα  για το  μακελειό  στου Ρέντη
1 Έγιναν λάθη της ΕΛ.ΑΣ. στην καταδίωξη και στην αιματηρή συμπλοκή;
Έχουν γίνει λάθη σε τρεις φάσεις. Πρώτον,δόθηκε εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων στην ομάδα ΔΙΑΣ να ακολουθεί το ύποπτο όχημα με σβησμένους φάρους.
Ακολούθως όμως δόθηκε εντολή σε δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης να έχουν ανοιχτούς τους φάρους χωρίς ήχο - το λεγόμενο «σήμα Β».Ετσι οι δράστες είδαν να αναπτύσσεται μεγάλη αστυνομική δύναμη γύρω τους και αντέδρασαν.Δεύτερον,δεν είχε αποφασιστεί ως την ώρα του μακελειού πού και πώς θα κατέληγε η καταδίωξη.Δεν είχε δημιουργηθεί κανένα μπλόκο περιπολικών στην πορεία του τζιπ αλλά μόνο σε παράπλευρους δρόμους. Κανείς δεν ήξερε τι θα γινόταν αν έφτανε στο τέλος του Κηφισού, όπου μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετικές πορείες.Τρίτον,μετά τους πυροβολισμούς οι αστυνομικοί που κατέφθασαν αιφνιδιάστηκαν και δεν καταδίωξαν περαιτέρω τους κακοποιούς.
2 Υπάρχει αδυναμία της ομάδας ΔΙΑΣ να ανταποκριθεί σε τέτοια περιστατικά;
Προφανώς ναι! Με ιδιαίτερη έπαρση αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν τους τελευταίους μήνες ότι«η ομάδα ΔΙΑΣ είναι το πιο επιτυχημένο εγχείρημα στην Αστυνομία τα τελευταία 30 χρόνια.Φθάνουν σε κάθε ληστεία σε δύο - τρία λεπτά,έχουν διώξει τους κακοποιούς από την Αθήνα,ενώ τους βλέπουν καθημερινά όλοι οι πολίτες διευρύνοντας το αίσθημα ασφαλείας. Από τότε που δημιουργήθηκε η ΔΙΑΣέκανε 2.232 συλλήψεις, εξάρθρωσε 34 συμμορίες και ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε εννέα συμπλοκές με Καλάσνικοφ».Η δέκατη συμπλοκή όμως ήταν μοιραία και ανέδειξε κενά.Τα μέλη της είναι κυρίως ηλικίας 21 ως 24 ετών,είναι πρώην «στατικοί» ειδικοί φρουροί για τη φύλαξη κτιρίων και ακολουθούν εκπαίδευση για τη ΔΙΑΣ μόλις δέκα ημερών - και κάποιες εμβόλιμες λίγων ημερών κάθε χρόνο.Σύμφωνα με αξιωματικούς, «πράγματι αυτά τα παιδιά είναι γενναία και αψηφούν τον κίνδυνο.Στην ομάδα όμως δεν υπάρχουν έμπειροι αστυνομικοί - όπως στους “Ζητάδες” - οι οποίοι να τους κατευθύνουν σε δύσκολες περιπτώσεις. Τους λένε ότι είναι η υπερδύναμη της ΕΛ.ΑΣ.και αυτό το “ντοπάρισμα” τους κάνει απρόσεκτους. Δεν μπορούν να ακινητοποιήσουν όχημα και αν δεχθούν πυρ σε ανοιχτό πεδίο είναι εκτεθειμένοι. Στου Ρέντη πίστεψαν ότι κυνηγούν συνηθισμένους ληστές περιπτέρων και δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα».
3 Μπορεί οι δράστες να είναι τρομοκράτες, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Προ στασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής;
Όχι! Τις πρώτες ώρες αναπτύχθηκε στο υπουργείο το σενάριο ότι η ληστεία στο περίπτερο ήταν «δόλωμα» τρομοκρατών προκειμένου να παρασυρθούν οι αστυνομικοί στην ενέδρα του Ρέντη.
Αναλύοντας όμως το περιστατικό στο Μενίδι διαπιστώθηκε ότι μόνο εικονικό δεν είναι.Οι ληστές άρπαξαν χρήματα και από έναν πωλητή καρτών τηλεφωνίας.
Ήταν φανερό ότι έψαχναν να αρπάξουν περισσότερα χρήματα.Το αυτοκίνητο των δραστών είχε κλαπεί από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.
Εξάλλου και η «παγίδα» στου Ρέντη δεν ήταν τόσο οργανωμένη. Ένας μόνο από τους τέσσερις επιβάτες πυροβόλησε τους αστυνομικούς και οι άλλοι δεν αντέδρασαν.
4 Ποιοι τελικά πυροβόλησαν και τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ.;
Η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής είναι σε ιδιαίτερα καλό σημείο.
Οι αξιωματικοί επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε μια τετραμελή σπείρα κακοποιών η οποία φαινομενικά έχει μικρές επιχειρησιακές δυνατότητες.Τους τελευταίους μήνες χτυπούσε καταστήματα,σουπερμάρκετ, περίπτερα και πρατήρια βενζίνης σε Μενίδι και Αγίους Αναργύρους.Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων,ο σωματότυπος,τα όπλα (Καλάσνικοφ και πιστόλι)
και ο τρόπος δράσης των συγκεκριμένων κακοποιών ταιριάζουν απόλυτα με τους δράστες του μακελειού στου Ρέντη.Οι αξιωματικοί συγκρίνουν ευρήματακυρίως σε κλεμμένα οχήματααπό τουλάχιστον πέντε επιθέσεις της σπείρας,ενώ ερευνούν και άλλες σχετικές περιπτώσεις.
«Δεχόμαστε Ε - 23 (σ.σ.: πυροβολισμούς).Σύντομα ενισχύσεις».
Αυτό ήταν το τελευταίο δραματικό σήμα που έδωσαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που δέχθηκαν τα πυρά των αγνώστων στην περιοχή του Ρέντη,την Τρίτη το βράδυ.Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.αποτυπώνουν κάθε στιγμή της αιματηρής καταδίωξης: «Τους ακολουθούμε, δεν μας έχουν αντιληφθεί» μετέδιδαν κάθε τόσο οι προπορευόμενοι μοτοσικλετιστές.
Το κέντρο ρωτούσε συνέχεια αν έχουν γίνει αντιληπτοί και οι άνδρες της ΔΙΑΣ απαντούσαν διαρκώς «αρνητικό».Λίγα λεπτά όμως αργότερα ειδοποιούν ότι «το όχημα αναπτύσσει ταχύτητα».Είναι η στιγμή που εμφανίζονται τα περιπολικά με τον φάρο αναμμένο.Λίγες στιγμές αργότερα διαβιβάζεται ότι «έχουμε χάσει οπτική επαφή με το όχημα» και αμέσως μετά ακολουθεί η αναφορά «το βλέπουμε το όχημα,έχει στρίψει».Στους ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ.ακούγεται τότε η υπόδειξη «ακολουθήστε με μέτρα αυτοπροστασίας» και σε ικανή απόσταση».Υστερα από μερικά δευτερόλεπτα ακούστηκαν οι πυροβολισμοί...


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_1928.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters