Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση των Πολιτών για το θέμα του Βωμού των 12 Θεών


Ενημέρωσης των Πολιτών για το θέμα του Βωμού των 12 ΘεώνΑγαπητοί Συμπολίτες.

Δίπλα σας αυτήν την στιγμή, στις ράγες του τρένου σκεπασμένο με νάιλον βρίσκεται ένα  εύρημα ανεκτίμητης αξίας, ένα εύρημα που όμοιό του δεν υπάρχει και που συνδέει χιλιάδες χρόνια Ιστορικής συνέχειας της Πόλης μας. Είναι ο Βωμός των 12 Θεών. Το κέντρο της Πόλεως της Αρχαίας Αθήνας. Κάτι που αν το ανακάλυπταν σε κάποια άλλη χώρα, θα έχτιζαν  -με κάθε κόστος- ένα μουσείο γύρο του. Είναι ένα ζωντανό τμήμα του Πολιτισμού μας. Ακόμη είναι Ιερό και Όσιο και για τους Πολίτες που ακολουθούν την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία. Ταυτόχρονα αντικατοπτρίζει την Πολιτιστική κατάσταση αυτής της χώρας. Αυτό το εύρημα θα μπορούσε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς αυτής της πόλης αλλά και ολόκληρης της Αττικής. Μάταια όμως, παρά τις προτάσεις των Αρχαιολόγων για την διάσωσή του, ο Βωμός κινδυνεύει  να χαθεί από το πρόσωπο της Αττικής Γής με τον Η.Σ.Α.Π. να προβάλει το  επικίνδυνο επιχείρημα ότι «κοστίζει» για να σωθεί . Πόσο κόστος θα έχει άραγε η κατάχωση της Ιστορίας μας και των Ιερών μας; Πόσο εκτιμούν ότι θα έπρεπε να αξίζει ένα σπάραγμα -έτσι το κατάντησαν- μεγαλύτερης αξίας από αυτά που θαύμασαν κάποτε οι Φιλέλληνες αγωνιστές και πείστηκαν να βοηθήσουν στην Εθνεγερσία του 1821; Πώς τολμούν να ζητούν τα γλυπτά του Ιερού Παρθενώνα όταν καταστρέφουν με πρόσχημα «το κόστος» ότι βρουν μπροστά τους και δεν κολλάει στα επιχειρηματικά τους σχέδια;

Σήμερα κοστίζει ο βωμός των 12 Θεών, αύριο ίσως «κοστίζετε» και εσείς για να ασχοληθεί μαζί σας η Πολιτεία. Αν αφήσουμε να θάψουν τον Ιερό Βωμό, να είστε σίγουροι ότι μαζί του θα θάψουν το μεγαλύτερο ίσως τμήμα της ιδιότητά σας ως Ελλήνων Πολιτών.

Το μόνο που ζητούμε είναι να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον Η.Σ.Α.Π. και το ανύπαρκτο έως τώρα Υπουργείο «Πολιτισμού» δηλώνοντας την αντίθεσή σας στην κατάχωση του Βωμού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη Βοήθεια σας.


«Θύρσος - Έλληνες Εθνικοί»
Εταιρεία για την προστασία, ανάδειξη και προώθηση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού
web: www.thyrsos.gr
email: hellenesthyrsos@gmail.com

Αθήνα 13-02-«2011»

Προς:  ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
Θέμα: Η ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του Ιερού Βωμού των 12 Θεών στο Θησείο

Κύριες , Κύριοι
Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ την πρόθεσή της Εταιρείας σας να επισπεύσει τις εργασίες στο δίκτυό των γραμμών του τρένου και δια τούτο να καταχώσετε το τεραστίας αξίας αρχαιολογικό εύρημα του Ιερού Βωμού των 12 Θεών, παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις των υπευθύνων αρχαιολόγων.
Δίπλα σε αυτές λοιπόν, προσθέτουμε και τις δικές μας.
Το έργο της Εταιρείας σας είναι να παρέχει υπηρεσίες στους Πολίτες και στους επισκέπτες αυτής της  χώρας για τις μετακινήσεις τους με το σταθερό δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, το οποίο δίκτυο αναγκαστικά και εξ αρχής του σχεδιασμού του, διέρχεται εντός περιοχών χαρακτηρισμένων ως αρχαιολογικών χώρων. Κατανοούμε πλήρως την απώλεια κερδών την οποία έχετε από τη μη σωστή λειτουργία του δικτύου καθώς και την ανάγκης σας να ολοκληρώσετε τα έργα ανάπλασης. Όμως:
Αυτό δεν μπορεί να σας δίνει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να καταστρέψετε ένα εύρημα που είναι μοναδικής  Ιστορικής αξίας και εκτός αυτού είναι παράλληλα και για κάποιους συμπολίτες σας, Ιερό και από Θρησκευτικής πλευράς. Ακόμη, συμφώνως με τις διατάξεις του Συντάγματος τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι στην ευθύνη της Πολιτείας , Δημόσια περιουσία και Αγαθά. Με την πρόθεσή σας  να καταχώσετε ένα τόσο σημαντικό εύρημα διαπράττετε ένα Πολιτιστικό έγκλημα αν όχι και κατάφωρη παρανομία ειδικά αν η απόφασή σας αυτή δεν υποστηρίζεται από το αρμόδιο Υπουργείο. Παράλληλα, προσβάλετε βάναυσα έστω και με τη πρόθεσή σας αυτή πριν καν υλοποιήσετε το σχέδιό σας, την Ιστορική Μνήμη των Ελλήνων Πολιτών, το θρησκευτικό συναίσθημα χιλιάδων εξ αυτών και δίνετε το καλύτερο επιχείρημα σε όσους ζητούν την μη επιστροφή των Γλυπτών του Ιερού Ναού του Παρθενώνος.
Αν επιμείνετε στην απόφασή σας αυτή,  χωρίς να εξετάσετε τις εναλλακτικές που σας πρότειναν οι Αρχαιολόγοι, τότε θα μας αναγκάσετε να προβούμε σε  ενέργειες για την περαιτέρω γνωστοποίηση  της  πράξης  σας  και στηλίτευσή της με κάθε δυνατό μέσον.
Καλείστε να αποδείξετε εμπράκτως το λάθος σας και να διορθώσετε, ειδάλλως φοβούμαστε ότι δεν θα διαφέρετε σε τίποτα από κοινούς απολίτιστους και ανιστόρητους κερδοσκόπους.
Αναμένουμε την όποια τυχόν απάντηση εκ μέρους σας.

Για την Εταιρεία «Θύρσος - Έλληνες Εθνικοί»
Ο Γενικός Γραμματέας


Η Οργάνωσή μας, έστειλε την παρακάτω επιστολή προς την Εταιρεία του ΗΣΑΠ, με αφορμή την απαράδεκτη πρόθεση της να προχωρήσει σε κατάχωση και ουσιαστική καταστροφή του Ιερού Βωμού των 12 Θεών στην περιοχή του Θησείου και ο οποίος βρίσκεται εντός της γραμμής της σιδηροτροχιάς .Μέχρι στιγμής η απουσία θέσης του Υπουργείου Πολιτισμού δηλώνει κατά εμάς συνυπευθυνότητα, ειδικά εάν κάτι τέτοιο εν τέλει γίνει πραγματικότητα.
Καλούμε μέλη και φίλους της Οργάνωσής μας σε εγρήγορση για το θέμα, και κρίνοντας από τις όποιες εξελίξεις επιφυλασσόμαστε για όποιες κινήσεις μας μελλοντικά.

Ο Βωμός των Δώδεκα Θεών ιδρύθηκε στα χρόνια της τυραννίας των Πεισιστρατιδών, από τον εγγονό του Πεισιστράτου και συνονόματό του Πεισίστρατο, υιό του τυράννου Ιππία, το 522/1 π.α.χ.χ.



e mail ΗΣΑΠ: pro@isap.gr
e mail Υπουργείου Πολιτισμού : grplk@culture.gr

ΘΥΡΣΟΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ
Για την έρευνα, μελέτη και διάδοση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού
www.thyrsos.gr

Πηγή: email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters