Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αναλαμβάνει η τρόικα το «κουμάντο» του Δημοσίου

Τελικά τίποτα δεν δουλεύει; Μπορεί η κυβερνητική προπαγάνδα να επιμένει σε μια ιδανική εικόνα για τα έργα και της ημέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου, όμως η διάψευση έρχεται μέσα από αυτή την ίδια την τρόικα, η οποία σκέφτεται να εγκαταστήσει στο …..Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) ομάδα κρούσης τεχνοκρατών ,σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει τις κρατικές δοσοληψίες που παραμένουν στο σκοτάδι, ειδικά όσον αφορά φορείς του ευρύτερου Δημοσίου.
Έχουμε ξαναγράψει ότι από τους 1.600 φορείς του Δημοσίου που οφείλουν να στείλουν πλήρη στοιχεία για τις δοσοληψίες τους, μέχρι στιγμής, οι μισοί από αυτούς δεν έχουν ανταποκριθεί.
Ωστόσο, και τα στοιχεία που έρχονται δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να «τσεκαριστούν» για την πληρότητά τους. Δηλαδή ενδέχεται να κρύβουν την πραγματικότητα.
Η αρχή θα γίνει με την τοποθέτηση οικονομικών υπευθύνων (accounting officers) σε όλα τα υπουργεία. Στόχος είναι να επιβάλλουν τον έλεγχο στους εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου. Προβλέπεται ακόμη και η απόδοση ευθυνών στον … αρμόδιο υπουργό σε περίπτωση που βρεθούν ατασθαλίες και παρατυπίες στις δαπάνες των εποπτευόμενων οργανισμών.
Το πρόβλημα είναι η απουσία πληροφοριακού συστήματος. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα με εντολές της κυβέρνησης «φυτοζωούν» (άγνωστο γιατί) τα δύο πληροφοριακά συστήματα που έχει το Δημόσιο . Το ΕΥΔΗΜΟΣ στο εσωτερικό του ΓΛΚ , και ένα που «στήθηκε» (ανάθεση του 2005) για ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία.
Αντί κάποιο από τα παραπάνω να επεκταθεί ώστε να καλύψει τις σημερινές ανάγκες της γενικής κυβέρνησης, τελικά αποφασίστηκε να  η απόκτηση νέου πληροφοριακού συστήματος. Αυτό θα κοστίσει 5,8 εκατ. ευρώ.  και θα  παραδοθεί  το ….2013 !
Αυτά βλέπει μέχρι και αυτή η «σύμμαχος» της κυβέρνησης , η τρόικα, και αποφασίστηκε να αναλάβει η ίδια την εποπτεία.
Κατά τα άλλα η δουλειά της κυβέρνησης κρίνεται ικανοποιητική (έως και …εξαιρετική) από τα γνωστά τηλεπαράθυρα.
Πιθανότατα να συμφωνούσα,  αν ο κύριος στόχος είναι η πλήρης παράδοση όλων των Δημόσιων υπηρεσιών στον έλεγχο της τρόικας. Τότε ναι! Η δουλειά της κυβέρνησης είναι εξαιρετική…..
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters