Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

"Έφερα επενδυτές και δεν τους έβγαλαν βίζα"!


Του απεσταλμένου μας στη Λευκωσία Νεκτάριου Β. Νώτη

Την ώρα που ένα από τα βασικά ζητούμενα στην ελληνική οικονομία είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων…

Την ώρα, που οι επενδύσεις αυτές είναι απόλυτα αναγκαίες στη συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική συγκυρία…

Την ώρα, που η τρόικα πιέζει για την ταχύτερη προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή των ψηφισθέντων νόμων… η γραφειοκρατία, η τυπολατρία και η διαφθορά φαίνεται ότι είναι βαθιά ριζωμένες και κρατούν καλά σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και στον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζει τους ξένους επενδυτές.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό, που περιγράφει στο Capital.gr ο Dr Saleh Jallad, αντιπρόεδρος της Consolidated Contractors Company, εταιρία με παρουσία στην Ελλάδα. Ο κ. Jallad υποστηρίζει ότι πριν από ένα μήνα προσπάθησε να φέρει στη χώρα μας ομάδα Αράβων υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν τελικά να έρθουν. Ο λόγος; Το προξενείο μας δεν τους εξέδωσε βίζα! Τι ακριβώς συμβαίνει;

Με βάση τη συνθήκη Σένγκεν, έχουν τεθεί συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για την έκδοση του συγκεκριμένου εντύπου σε υπηκόους χωρών, που δεν την έχουν υπογράψει. Η λίστα των λόγων, βάση των οποίων μπορεί να μην εκδοθεί η βίζα, είναι τόσο μακροσκελής, ώστε η άρνηση μπορεί να προκύψει ακόμα και αν η φυσιογνωμία του θεωρηθεί «ύποπτη» από τον αρμόδιο υπάλληλο. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι ανά τον κόσμο Έλληνες διπλωμάτες να ενεργούν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με περισσή σχολαστικότητα, σε ό,τι αφορά το γράμμα του νόμου και, είτε να μη εκδίδουν βίζα, είτε –όταν εγκρίνουν την έκδοση– αυτή να χορηγείται μετά από δύο και τρεις εβδομάδες. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις κυκλωμάτων και επιτηδείων, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι έξω από προξενεία και προσφέρουν με το αζημίωτο ταχύτατη διεκπεραίωση της σχετικής υπόθεσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι λίγοι αυτοί, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Ιταλία ή την Ισπανία, να πάρουν τη βίζα από εκεί, όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο ευέλικτες, και στη συνέχεια να έρθουν στη χώρα μας!

Το πρόβλημα με την έκδοση βίζας περιέγραψε ο κύριος Jallad στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της ημερίδας Go Intenational, που διοργάνωσε η Eurobank στη Λευκωσία, παρουσία του υφυπουργού εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη.

Το Capital.gr απευθύνθηκε στον κύριο Κουβέλη για το θέμα. Ο υφυπουργός δήλωσε ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί, προσθέτοντας ότι δίνονται ήδη κατευθύνσεις στα προξενεία να διευκολύνουν τις διαδικασίες, ενώ είπε ότι εξετάζεται και η περίπτωση του outsourcing… να δοθεί, δηλαδή, σε ιδιωτική εταιρία η διεκπεραίωση τέτοιων υποθέσεων. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάει κανείς ότι το πρόβλημα αφορά όχι μόνο στους υποψήφιους επενδυτές, αλλά και σε τουρίστες, που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters