Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ιδιωτικοποιείται η κοινωνική ασφάλιση....

περνάει σε "γνωστά-άγνωστα" συμφέροντα.

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ.

ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ !...

ΠΡΕΠΕΙ, ΑΜΕΣΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΞΉΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ.....
ΟΙ ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΌΝΕΣ ΤΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΈΧΕΙ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΜΕ ΤΙΣ "ΕΥΛΟΓΙΕΣ" ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ(ιδέ ΗΠΑ) ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ-ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ-ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΜΨΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ(ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ) ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΏΣΟΥΜΕ.

ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ A.I.G.(American International Group)ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΣΠ/ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΣΕΣ "ΕΡΧΟΝΤΑΙ" ΟΣΟΝ ΟΥΠΩ;

ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΒΡΕ "ΧΑΪΒΑΝΟΙ" ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΙ' ΕΣΕΙΣ ΠΡΙΟΝΙΖΕΤΕ ΑΘΕΛΆ ΣΑΣ, ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΩ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ.

ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΒΡΕ, ΑΠΟΜΟΝΏΣΤΕ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΡΙΑ" ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ, ΤΟΥ ΣΑΛΛΑ, ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΈΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΊΖΟΥΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΡΕ ΓΑΜΏΤΟ!...

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:

"Όνος και κοπίδεμος* ίδιαν τύχην έχουσιν" .-

*κοπίδεμος, ο κόπτων(λυγίζων) το δέμας(σώμα), οσφυοκάμπτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ της Εφημερίδας Ελεύθερος.

(Από την Αντιγόνη Αυγεροπούλου)

"Να καλύψουν το κενό που αφήνει η… αποχώρηση του κράτους από τις παροχές κοινωνικής ασφάλισης σπεύδουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, λανσάροντας συνταξιοδοτικά «πακέτα» προγραμμάτων. Το ενδιαφέρον για τα αποταμιευτικά προγράμματα αυξάνεται-αργά αλλά σταδιακά- και οι ασφαλιστικές εταιρείες διαβλέπουν να ανοίγεται μπροστά τους πεδίο δόξης λαμπρό, δεδομένου ότι η κρίση ανέδειξε το σκληρό «πρόσωπο» του κοινωνικού κράτους και θα «σπρώξει» τους Έλληνες στην ιδιωτική ασφάλιση τόσο σε θέματα σύνταξης όσο και περίθαλψης.

Η εμπλοκή της ιδιωτικής ασφάλισης στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης -τόσο σε επίπεδο συντάξεων όσο και σε επίπεδο υγειονομικών παροχών- δεν είναι καινοφανές στοιχείο, καθώς μεθοδεύεται εδώ και πολλούς μήνες από την κυβέρνηση, με «όχημα» την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μάλιστα η υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, έχει καλέσει δημοσίως σε διάλογο τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να βρεθούν τομείς σύμπραξης της δημόσιας με την ιδιωτική ασφάλιση, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «εταίρο και πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος».
Μέσα σε αυτό το κλίμα, στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από καταναλωτές που προσφεύγουν σε ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να ενημερωθούν για ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, χωρίς όμως να «κλείνουν» συμβόλαια.
Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η αγορά παραμένει ακόμη «μουδιασμένη» ως προς τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, ωστόσο προβλέπουν ότι οι εργαζόμενοι στις ηλικίες 40 - 50 ετών θα πρέπει να μεριμνήσουν μόνοι τους για τη σύνταξη τους και αντί να περιμένουν την κοινωνική ασφάλιση θα στραφούν σε ασφαλιστικά προγράμματα ιδιωτικών εταιριών.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα νέα ασφαλιστικά προϊόντα που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Πίστη. Πρόκειται για τρία προγράμματα προσαρμοσμένα στην τρέχουσα οικονομική κρίση και τη στήριξη κοινωνικών ομάδων που πλήττονται ιδιαίτερα από αυτήν.
Τα τρία προϊόντα τα οποία λανσαρίστηκαν είναι:
α) Το «Σύστημα Συνταξιοδότησης EasyLife»: Προσφέρεται σε όλους τους ασφαλισμένους της Ευρωπαϊκής Πίστης. Σύμφωνα με την εταιρεία εξασφαλίζει ισόβια εγγυημένη μηνιαία σύνταξη στα 60, υψηλότερη κατά 39% από την κατώτατη εγγυημένη κρατική σύνταξη.
β) Το «Σύστημα Ολοκληρωμένης Προστασίας Δημοσίων Υπαλλήλων Αλληλεγγύη»: Αφορά τους δημόσιους υπάλληλους και εξασφαλίζει συμπληρωματική σύνταξη μέσω μικρών μηνιαίων αποταμιεύσεων από 2 ευρώ ημερησίως για μηνιαία σύνταξη 360 ευρώ στην ηλικία των 65 ετών. Περιλαμβάνει επίσης προστασία περιουσίας και ασφάλιση αυτοκινήτου.
γ) Το «Σύστημα Τελών Κυκλοφορίας και Συνταξιοδότησης»: Με αποταμίευση 5 ευρώ ημερησίως παρέχονται πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για το 2011, εφόσον το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο στην εταιρεία και ισόβια σύνταξη στο 65ο έτος της ηλικίας του ασφαλισμένου, που κυμαίνεται από 406 έως και 1471 ευρώ ανάλογα με την ηλικία του."
Αντιγόνη Αυγεροπούλου


Να συμπληρώσουμε:
1)Ο τίτλος και οι αρχικές επισημάνσεις, δεν είναι της εφημερίδας.
2)Η Ευρωπαϊκή Πίστη ανήκει στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, της οποίας τον ασφαλιστικό βραχίονα μανατζάρει ο γνωστός, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμονα, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής, κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου του Ε.(διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της Ευρωπ. Πίστης, με πρόεδρο τον κολλητό του κ. Θεόδωρο Πανταλάκη του Ν. , τώρα της ΑΤΕ)
3)Βλέποντας τις επωνυμίες των περισσοτέρων εταιρειών και τα ονόματα, μπορεί κανείς εύκολα να συμπεράνει για την "εθνικότητα του έλεγχου" της ασφαλιστικής αγοράς στη χώρα μας.
4)Τα στοιχεία στον συνημμένο πίνακα έχουν ληφθεί από:
http://www.eaee.gr/cms/index.php? ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ
5)Και ένα αιωρούμενο δικό μας ερώτημα: Με τις ασφαλιστικές Υ/προμήθειες της νέας παραγωγής ασφαλίστρων, σε όλες τις εταιρίες, που ως γνωστό είναι πολύ υψηλές στον κλάδο ζωής και υγείας, ποίοι θα πιστωθούν;

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_8845.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters