Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΩΠΑ! ΝΑΤΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ! Ποιοι κρύβονταν πίσω από την «Δράση για την Αθήνα»; Του Παναγιώτη Δούμα




Η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, σύμβουλος του τότε υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια.

Η Δήμητρα Κανελλοπούλου, πρόεδρος των «εκδιδομένων προσώπων Ελλάδας».

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, μέλος του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι και πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Τάκης, γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Από τον περασμένο Απρίλιο ο «Ελεύθερος Κόσμος» είχε αναφερθεί λεπτομερώς στα σχέδια της κυβερνήσεως εις ό,τι αφορά την Αθήνα. Οι πληροφορίες που επανειλημμένως δώσαμε στην δημοσιότητα σχετικά με το διυπουργικό πόρισμα «Δράση για την Αθήνα», ήρθαν να επιβεβαιωθούν με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή σε ερώτηση των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη και Θάνου Πλεύρη. Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την θητεία των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Βούγια στο συγκεκριμένο υπουργείο, τηρήθηκε άκρα μυστικότητα ως προς την σύνθεση της ομάδος εργασίας που συνέταξε το πόρισμα, καθώς και ως προς το περιεχόμενό του, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν επιλεκτικά μέχρι σήμερα από εφημερίδες μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση.
Επιβεβαιώνοντας τον «Ελεύθερου Κόσμου» ο κ. Παπουτσής απέστειλε στους ερωτώντες βουλευτές τόσο την λίστα των μελών της ομάδος εργασίας, όσο και το συνολικό πόρισμα. Εις ό,τι αφορά τους συμμετέχοντες στην ομάδα, τεκμηριώνεται το συμπέρασμα ότι η απόπειρα μετατροπής της πρωτεύουσας σε πολυπολιτισμική πόλη, καθώς και η περαιτέρω εξαθλίωση της νόμιμης αγοράς δεν φέρει μόνον την κυβερνητική σφραγίδα, αλλά συνοδεύεται από φορείς και πρόσωπα από το όλο το πολιτικό φάσμα. Κι αυτό γιατί στα 55 ονόματα που συνυπογράφουν το πόρισμα, δεν περιλαμβάνονται μόνο στελέχη υπουργείων, αλλά και πρόσωπα από την τοπική αυτοδιοίκηση που ανήκουν σε συνδυασμούς της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Πέραν λοιπόν της κ. Αλ Σάλεχ, του Ανδρέα Τάκη, αξιωματικών της ΕΛΑΣ, του διευθυντή του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη, του νομάρχη κ. Σγουρού και άλλων ελεγχομένων από το ΠΑΣΟΚ προσώπων, συναντά κανείς και μέλη της παρατάξεως του κ. Κακλαμάνη, όπως ο αντιδήμαρχος κ. Σκιαδάς, ο μονίμως εκλεκτός των εκάστοτε νεοδημοκρατών δημάρχων, διοικητής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Κρασσάς, καθώς και άλλα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του απερχομένου δημάρχου.
Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι ότι εκτός από τους κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, το πόρισμα υπογράφουν και -κατά τον υπουργό- «εμπλεκόμενοι» φορείς. Κι ενώ θα περίμενε κανείς αυτοί οι φορείς να είναι κάποια επιμελητήρια, εμπορικοί σύλλογοι και σωματεία και ενώσεις πολιτών, συναντά κανείς μόνον κάποιες αμφιλεγόμενες ΜΚΟ και σαν μοναδικό επαγγελματικό φορέα το Σωματείο εκδιδομένων προσώπων Ελλάδος. Το τελευταίο μάλιστα εκπροσωπείται από την γνωστή ιερόδουλο κ. Κανελλοπούλου και από τον πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού και συνεργάτη του Δημητρά, Γρηγόρη Βαλλιανάτο! Τα προβλήματα με τα οποία καταπιάνεται το πόρισμα είναι το παρεμπόριο, οι λαθρομετανάστες, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα ναρκωτικά, τα εκδιδόμενα πρόσωπα, οι άστεγοι, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και οι παράνομες εκμισθώσεις διαμερισμάτων σε αλλοδαπούς.
Για το παρεμπόριο η «Δράση για την Αθήνα» κατηγοριοποιεί τα προϊόντα σε προϊόντα δίχως ταυτότητα και προϊόντα απομίμησης, χωρίς ωστόσο να επισημάνει ότι οι απομιμήσεις αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα των ειδών αυτών. Παρ’ ό,τι το πόρισμα εντοπίζει το πρόβλημα, η επίλυσή του βασίζεται στην λογική ότι «δεν είναι μόνο ζήτημα καταστολής, καθώς το παρεμπόριο αποτελεί μέσον επιβίωσης πολλών αλλοδαπών, οι οποίοι στην περίπτωση της αποτελεσματικής αντιμετώπισής του, θα στραφούν προς άλλες παράνομες δραστηριότητες». Οι προτάσεις της ομάδος εις ό,τι αφορά τους ελέγχους κινούνται στα πλαίσια της λογικής αλλά και του εφικτού. Εκείνο ωστόσο, που αποτελεί αλγεινή εντύπωση είναι η πρόταση που κατατίθεται σχετικά με την τύχη των κατασχεθεισών «μαϊμούδων», καθώς και η πρόφαση που επικαλούνται: «Εναλλακτικά προτείνεται η μη καταστροφή των λάθρων προϊόντων και άρα η παρεπόμενη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αλλά η θέσπιση ενός συστήματος δήμευσης αυτών και επεξεργασία τους, ώστε να είναι φανερό ότι πρόκειται για προϊόντα κατάσχεσης και στην συνέχεια να δίδονται σε καταγεγραμμένους απόρους προς πώληση εν είδει προνοιακής πολιτικής».
Με πρόσχημα δηλαδή την προστασία του περιβάλλοντος, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διακόψει την καταστροφή των «μαϊμούδων» στην υψικάμινο και να τις επαναδιοχετεύσει στην αγορά, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τον αθέμιτο ανταγωνισμό που διενεργείται εις βάρος τόσων επιχειρήσεων που εμπορεύονται αντίστοιχα προϊόντα. Δεν φτάνει όμως μόνον αυτό. Σε απόλυτη αντίθεση με τις θέσεις των εμπόρων, οι οποίοι αντίκεινται κάθετα σε κάθε περαιτέρω ανάπτυξη του πλανοδίου εμπορίου, το πόρισμα προτείνει την δημιουργία «πολυπολιτισμικών αγορών» τύπου Camden, όπου θα «πωλούνται νόμιμα και αυτοπαραγόμενα προϊόντα», ενώ προαναγγέλλει και την «αδειοδότηση μικρών σημείων πώλησης (πάγκοι) σε καθορισμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας». Σε όλες αυτές τις «νέες αγορές» που θα προστεθούν ανταγωνιστικά προς το σταθερό και σφόδρα δοκιμαζόμενο εμπόριο, θα απασχολούνται «ευάλωτες ομάδες», όπως «αιτούντες άσυλο, μετανάστες χωρίς κάρτα παραμονής, αποφυλακισμένοι και άστεγοι», αλλοδαποί στην πλειονότητά τους και λαθραίοι στην χώρα μας, οι οποίοι θα«φορολογηθούν κατά αποκοπή». Στις ευάλωτες ομάδες δεν συμπεριλαμβάνονται Έλληνες άνεργοι, καθώς αυτοί είναι «κοινωνικά πανίσχυροι». Προφανώς δε, ο μόνος εμπλεκόμενος φορέας που θα είχε λόγο να τοποθετηθεί επ’ αυτής της προτάσεως είναι... τα εκδιδόμενα πρόσωπα.
Άκρως αφοπλιστική είναι εκτίμηση του πορίσματος ως προς τους λόγους για την παράνομη διαμονή των λαθρομεταναστών στην χώρα μας: «Η επιστροφή τους στην χώρα προέλευσης είναι πρακτικά ή νομικά ανέφικτη. Προέρχονται από χώρες που είτε αρνούνται να τους δεχθούν πίσω (Πακιστάν, Νιγηρία κ.α.), είτε δεν μπορούν να τους δεχθούν λόγω εσωτερικών προβλημάτων (Αφγανιστάν, Ιράκ, Σομαλία, Σουδάν)». Με άλλα λόγια, αυτό που το πόρισμα προσπαθεί να μας πει είναι ότι πρέπει να παράσχουμε σε όλους αυτούς πολιτικό άσυλο. Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι ότι για άλλη μια φορά ως μοναδική λύση φαντάζει η νομιμοποίησή τους, με πλάγιο τρόπο αυτή τη φορά. Αντί λοιπόν να προταθεί η νομιμοποίηση με τον παλαιό τρόπο, προτείνεται οι αιτούντες άσυλο «να μπορούν να εργάζονται νόμιμα ως αυτοαπασχολούμενοι», καθώς και «η τοποθέτησή τους σε υπάρχουσες θέσεις εργασίας». Κι όλα αυτά την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες και φορολογούμενοι αναμένεται να χάσουν την δουλειά τους εντός του επομένου έτους. Στο ίδιο πλαίσιο προτείνεται «η δημιουργία σώματος ήπιας καταστολής στο ευρύτερο ιστορικό κέντρο, σε συνεργασία με αλλοδαπούς ειδικά εκπαιδευμένους».
Η πρόταση ως προς τον ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας σε σχέση με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα ήταν μάλλον ανάξια ενδιαφέροντος, εάν δεν έκρυβε ένα αγκάθι για τους ίδιους τους συντάκτες της. Για την ακρίβεια, η ομάδα εργασίας ενίσταται για το γεγονός ότι «η Δημοτική Αστυνομία δεν διαθέτει ούτε τον εξοπλισμό, ούτε την υποδομή, ούτε την κατάλληλη εκπαίδευση για την πραγματοποίηση σύλληψης και επομένως προκύπτει ανάγκη συνδρομής της ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια ελέγχων [...] Αυτό οδηγεί σε μία μόνιμη σύγχυση». Επειδή ωστόσο η ομάδα γνωρίζει ότι εάν ζητηθεί κάποια τροποποίηση του νόμου 3721/2008 που θα υπαγόρευε τόσο την εκπαίδευση όσο και τον εξοπλισμό της Δημοτικής Αστυνομίας, αυτό θα είχε ως άμεση συνέπεια την κατάρριψη κάθε δικαιολογίας περί μη αποτελεσματικότητος στην δίωξη του παρεμπορίου, αρκείται στο να ζητήσει αόριστα αυτήν την τροποποίηση. Για την ιστορία, ο νόμος 3721/2008 είναι αυτός που καθιστά την δημοτική αστυνομία τον καθ’ ύλη αρμόδιο για την δίωξη του παρεμπορίου. Οι δε ανωτέρω ελλείψεις και ασάφειες του νόμου αυτού είναι η βασική αιτία της συλλογικής ολιγωρίας κράτους και τοπικής αυτοδιοικήσεως ως προς το παρεμπόριο, καθώς Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία παίζουν μονίμως «τένις» με τις ευθύνες τους πάνω στην πλάτη των φορολογουμένων.
Το πόρισμα «Δράση για την Αθήνα περιέχει και προτάσεις για τα ναρκωτικά, τους αστέγους και τα εκδιδόμενα πρόσωπα. Σε όλες αυτές τις τοποθετήσεις υπάρχουν αγκάθια και προχειρότητες που χρίζουν αναλυτικής κριτικής. Ο «Ελεύθερος Κόσμος» θα επανέλθει και στα συγκεκριμένα σημεία αλλά και στην εν γένει εφαρμογή των προτεινομένων της ομάδος, καθώς αυτή αναμένεται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό και προς το χειρότερο την ζωή μας στην ήδη δοκιμαζόμενη πόλη μας. Καλό θα ήταν πάντως, οι πραγματικοί εμπλεκόμενοι φορείς και πολίτες να ενδιαφερθούν και να μην αφήσουν την κυβέρνηση να τους εξευτελίζει, τοποθετώντας τους κάτω από τις πόρνες, τους τραβεστί και τους επαγγελματίες ανθέλληνες.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 20ης Νοεμβρίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/11/blog-post_4663.html#ixzz16RXwR9fd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters