Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Υπερδιπλασιασμός ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης !!!


Από το 11% στο 23% θα περάσει ο συντελεστής σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπισθεί η υστέρηση εσόδων

Η υστέρηση εσόδων που παρατηρήθηκε στο επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου επισπεύδει το χειρότερο ενδεχόμενο. Τη μετάταξη- σημαντικότερη και πιο επώδυνη για το σύνολο της κοινωνίας από τις ως τώρα αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ- από τον μεσαίο....
συντελεστή του ΦΠΑ, δηλαδή από το 11%, στον υψηλότερο συντελεστή, στο 23%, του 30% των προϊόντων και των υπηρεσιών που ανήκουν σε αυτόν. Και μάλιστα πριν από το τέλος του 2010, ίσως και εντός του Σεπτεμβρίου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», άμεση γνώση του θέματος έχει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αντιμετωπίζει την μάλλον αναγκαστική αυτή εξέλιξη με ιδιαίτερο σκεπτικισμό, κυρίως ως προς τις επιπτώσεις που θα έχει και ιδιαίτερα ως προς το εύρος των κοινωνικών αντιδράσεων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, επιτελείς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, παρά τη θερινή ραστώνη, εργάζονται πυρετωδώς εξετάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα «απογειωθούν» από τον συντελεστή του 11% στον συντελεστή του 23% του ΦΠΑ. 

Θέλοντας να περιορίσουν το εύρος των κοινωνικών αντιδράσεων, φαίνεται ότι τα προϊόντα που συνιστούν τον «σκληρό πυρήνα» της διατροφής θα παραμείνουν στον συντελεστή του 11%, ενώ αντιθέτως μάλλον θα «την πληρώσουν» αρκετές κατηγορίες υπηρεσιών, με προεξάρχουσα την ομάδα επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής. Και όλα αυτά, αφού έχουν προηγηθεί ως τώρα δύο αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ. Οι σχεδιαζόμενες μετατάξεις των προϊόντων και υπηρεσιών θα προκαλέσουν άνοδο των τιμών τουλάχιστον κατά 12%, η οποία θα πυροδοτήσει ένα νέο σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ανασφάλεια των καταναλωτών, θα απογειώσει τον πληθωρισμό κατά 1-2 μονάδες, σε επίπεδα προφανώς υψηλότερα του 7%, και θα δώσει ένα καίριο πλήγμα στην πιο σημαντική περίοδο για την αγορά, που είναι το τελευταίο τρίμηνο, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τη ζήτηση και θέτοντας εν αμφιβόλω την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. 

Στο διάστημα Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου οι εμπορικές επιχειρήσεις πραγματοποιούν περίπου το 40% του ετήσιου τζίρου τους, ενώ οι περισσότερες «τραβούν» την πληρωμή των υποχρεώσεών τους στο τέλος του Δεκεμβρίου, μήνα κατά τον οποίο- τουλάχιστον ως πέρυσι- η αυξημένη κίνηση λόγω του 13ου μισθού τούς παρείχε τη δυνατότητα να τις εξυπηρετήσουν. Με τις περικοπές που έχουν υποστεί οι μισθοί, αυτή η δυνατότητα πλέον δεν υφίσταται. 

Ειδικότερα η υστέρηση εσόδων κατά 2,8 δισ. ευρώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου και η επικείμενη διαπραγμάτευση για την τρίτη δόση του δανείου τον προσεχή Οκτώβριο έχει οδηγήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, και κατά συνέπεια τους υπηρεσιακούς παράγοντες, στην εξέταση- και μάλιστα με όρους κατεπείγοντος, δεδομένου ότι προβλεπόταν το 2011 αυτή η διαδικασία- των προϊόντων και των υπηρεσιών που θα μεταταχθούν από τον μεσαίο στον υψηλό συντελεστή του ΦΠΑ, προκειμένου να εισπραχθούν περί τα 700 εκατ. ευρώ. 

Πηγή:   
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=348384&dt=13/08/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters