Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Καμία περικοπή στις διπλές συντάξεις βουλευτών και δημάρχων !


Τη στιγμή που σχεδόν δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι παλεύουν με νύχια και με δόντια για να τα βγάλουν πέρα μετά τις περικοπές στους μισθούς τους, οι βουλευτές και άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης συνεχίζουν να παίρνουν κανονικά τις συντάξεις τους χωρίς τη μείωση 20% ή 30% που
περιλαμβάνεται στη σχετική διάταξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Τύπου της Κυριακής", οι περικοπές στις βουλευτικές συντάξεις θα υπολογιστούν σε διαφορετικό πλαίσιο από τις μειώσεις που έγιναν στους υπόλοιπους «κοινούς θνητούς» συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, η διάταξη που αναφέρεται στην παράγραφο Θ του ενός και μόνο άρθρου του ν. 4093/12 και η οποία δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπει ότι οι καταβαλλόμενες κατά την 1η Ιανουαρίου 2013 κανονιζόμενες συντάξεις των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, μειώνονται κατά 20%.

Το ποσοστό μείωσης ορίζεται στο 30%, εάν τα ανωτέρω πρόσωπα λαμβάνουν και τρίτη σύνταξη, συμπεριλαμβανομένης και της βουλευτικής ή της χορηγίας.

Η διάταξη ορίζει, ότι ένας πρώην δήμαρχος ή βουλευτής που παίρνει δύο συντάξεις, μία βουλευτική, έστω 3.000 ευρώ και μία εξ επαγγέλματος, έστω 1.800 ευρώ, η βουλευτική ή δημαρχιακή σύνταξη θα κοπεί κατά 20% και θα πέσει στις 2.400 ευρώ.

Αν υπάρχουν συνολικά τρεις κύριες συντάξεις, τότε η βουλευτική κόβεται κατά 30% και από 3.000 ευρώ θα έπρεπε να πέσει στα 2.100 ευρώ, από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η μείωση δεν έγινε στις 31 Ιανουαρίου και δεν αναμένεται να γίνει ούτε στη σύνταξη του Μαρτίου! Αντιθέτως, , έχει προγραμματιστεί να γίνει στη σύνταξη Απριλίου και ο ο λόγος είναι σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» ότι δεν... είχαν χρόνο να κόψουν αυτές τις συντάξεις, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατάφεραν να στείλουν και να συγκεντρώσουν τα μητρώα των συνταξιούχων που παίρνουν σύνταξη βουλευτική, δημάρχου, νομάρχη και κοινοτάρχη!
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_1457.html

Η Άριστη Αριστέα που αποκάλυπτε όταν όλοι σιωπούσαν … Καλό ταξίδι !


Της Αριστέας Μπουγάτσου 13 Νοεμβρίου 2011.

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί
απ’ αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.

Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν,
διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς.
Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός-διασώστης της χώρας, με τη συμφωνία όλων, πλην της Αριστεράς, ανήκει στην παγκόσμια κυβερνώσα ελίτ. Εδώ και χρόνια είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) που «φτιάχνει» παγκόσμιους ηγέτες, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του καπιταλισμού, τώρα με όρους παγκοσμιοποίησης.
Η Tri- lateral από τα δημοσιευμένα ντοκουμέντα της πασχίζει να διαχειριστεί την πολιτική σταθερότητα, χωρίς υπερβολική δημοκρατία, υπεραμύνεται της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, ασφαλώς δεν είναι συνωμοσία, αλλά αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου κεφαλαίου, που αποδέχεται μόνο την «υπαλληλοποιημένη πολιτική» ή τους εκπαιδευμένους απ’ αυτήν τεχνοκράτες.
Χθες, ένα μέλος της Trilateral ανέλαβε τα ηνία στην κυβέρνηση των Αθηνών. Εχει προηγηθεί επιτήρηση και επέλαση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κ.ά., ενώ αυτό που έπεται -σίγουρα- δεν είναι ο θρίαμβος της πολιτικής.
Χθες, επίσης, στη γειτονική Ιταλία, που δοκιμάζεται μέσα από μια παρόμοια με τη δική μας πολιορκία των δανειστών και των spreads, γνωστοποιήθηκε ότι μεταβατικός πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι θα αναλάβει ο Mario Monti.
Πρόκειται για ακόμα ένα μέλος τής Trilateral, που μάλιστα ηγείται και του ευρωπαϊκού σκέλους της (προεδρεύει). Προφανώς η Trilateral στην αναμπουμπούλα χαίρεται και «επεμβαίνει».
Πάντως, ο κ. Λ. Παπαδήμος δεσπόζει στη λίστα των μελών της Τριμερούς, αυτού του κλειστού προπυργίου του καπιταλισμού, και στην ιστοσελίδα εμφανίζεται προβεβλημένο, από τις 21 Οκτωβρίου 2011, δημοσίευμα των «Financial Times» «by Loucas Papademos».
Λίστα εκλεκτών
Το όνομα του κ. Παπαδήμου συγκαταλέγεται στη λίστα των εκλεκτών της Τριμερούς, που δεν είναι κοσμική, όπως η λέσχη Bilderberg, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κεντρικούς τραπεζίτες, επιτρόπους, μεγαλοστελέχη των Βρυξελλών, πρόσωπα-κλειδιά τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, βιομηχάνους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, «Αθανάτους», στελέχη εταιρειών οπλικών συστημάτων, πρώην υπουργούς, ΝΑΤΟϊκούς, συστημικούς εκδότες και δημοσιογράφους. Από την Ελλάδα έτερα μέλη της Τριμερούς εμφανίζονται να είναι ο Παναγής Βουρλούμης (τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και νυν μέλος του Δ.Σ. της «Καθημερινής»), ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο διευθυντής τής «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς (παρίσταται και στις συνεδριάσεις της Bilderberg) και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Βασιλείου.
Παλαιότερα, σε συνθέσεις της Τριμερούς εμφανιζόταν ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ο διατελέσας και πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός.
Κλίντον, Μπους και Κάρτερ ήταν μέλη της Τριμερούς, που συστήθηκε το 1973 από επίλεκτους του συστήματος, με στόχο να προετοιμάσει πολιτικές και ηγέτες για την παγκοσμιοποίηση που θα σφράγιζαν ιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας αρχικά, που έγινε ομάδα Ασίας μετά.
Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ εξακολουθούν να βάζουν τη σφραγίδα τους στην Τριμερή, με τους Ουμπέρτο Ανιέλι, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, Μινόρου Μακιχάρα, Σάιρους Βανς, Γουόρεν Κρίστοφερ κ.ά. να διαδραματίζουν τους ρόλους που τους αναλογούν για το συντονισμό των κέντρων πολιτικής, νομισματικής και διανοητικής ισχύος στην υπηρεσία του αναβαπτισμένου καπιταλισμού.
Ο κ. Λ. Παπαδήμος, εν κατακλείδι, ούτε φτωχοδιάβολος είναι ούτε ποτέ αναμείχθηκε με την εγχώρια διαπλοκή, που τόσο πολύ νοιάστηκε για τον ορισμό του ως πρωθυπουργού. Επέλεξε να είναι μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ, τώρα και με πολιτικό ρόλο στον τόπο του, επιβεβλημένος ίσως και μοιραίος πρώτα γι’ αυτούς που συναίνεσαν για το διορισμό του.

enet.gr

 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_4190.html

Η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο μεγάλης κλίμακας προειδοποιούν τα κινεζικά ΜΜΕ

Προετοιμασίες για πόλεμο μεγάλης κλίμακας από την Κίνα με την Ιαπωνία για τα νησιά Diaoyu βλέπει σε ρεπορτάζ του ο κινεζικός τηλεοπτικός σταθμός NTDTV (New Tang Dynasty TV) ο οποίος έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη και το δυναμικό του κοινό πλησιάζει τα 100 εκατ. τηλεθεατές
κυρίως στην Κίνα και την Ασία όπου εκπέμπει δορυφορικά.

Η αξιοπιστία του δικτύου θεωρείται υψηλή και για αυτό το λόγο το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του που έπαιξε στις 8 Φεβρουαρίου - και λίγες ημέρες ύστερα από την είδηση ότι κινεζικό πολεμικό σκάφος είχε εγκλωβίσει αντίστοιχο ιαπωνικό- έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό. Στο ρεπορτάζ του NTDTV αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

"Μεταξύ 3 και 6 Φεβρουαρίου στις επαρχίες Fujian, Xiamen, Zhangzhou και Huzhou παρατηρούνται μεγάλες μετακινήσεις στρατευμάτων. Σχεδόν 100 οχήματα διαφόρων τύπων, τεθωρακισμένων και μονάδων πυροβολικού στην επαρχία Fujian μετακινήθηκαν μέσω της εθνικής οδού Highway 308 δημιουργώντας ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο μήκους 10 χλμ. τουλάχιστον. Τα στρατεύματα στις επαρχίες Fujian και Zhejiang είναι για ημέρες σε κατάσταση επιφυλακής. Πολλοί κάτοικοι των περιοχών έχουν αντιληφθεί την τεταμένη κατάσταση.

Πριν από αυτή την κινητοποίηση στις 15 και 30 Ιανουαρίου κινεζική φρεγάτα εγκλώβισε με τα συστήματα ελέγχου πυρός ιαπωνικά σκάφη αλλά και ελικόπτερα που είχαν απογειωθεί από αυτά. Σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "People's Daily" διατυπώνεται ότι η Κίνα δεν πρόκειται να αλλάξει τη στάση της απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει με τις νήσους Diaoyu (Senkaku για την Ιαπωνία) και ότι πρέπει να προετοιμάζεται για να κερδίσει τον πόλεμο.

Τα διεθνή ΜΜΕ, συνεχίζει το ρεπορτάζ του κινεζικού τηλεοπτικού σταθμού, αναφέρουν πως η Κίνα πρόσφατα προχώρησε στην παραγγελία υλικού για την παραγωγή 239 κινητήρων για τα αεροσκάφη της H-6K (κινεζική έκδοση του Tu-16 Badger) αεροσκάφη τα οποία πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή των νήσων Diaoyu.

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω ο πληθυσμός της Κίνας καταλήγει στο συμπέρασμα: Την επόμενη ημέρα ίσως χρειαστεί να πάει στον πόλεμο.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές σε ένα σινο-ιαπωνικό πόλεμο οι επαρχίες Fujian και Zhejiang έχουν την τη σημαντικότερη αξία από την άποψη της υποστήριξης των επιχειρήσεων".

 
http://www.triklopodia.com/2013/02/blog-post_7673.html

Η πρωταρχική πηγή όλης της Γνώσεως.

Ο Κόιος, ο παππούς  της Αρτέμιδας και του Απόλλωνα.
Στην ελληνική μυθολογία ο Κόιος ήταν ένας από τους Τιτάνεςγιος του Ουρανού και της Γαίας, όπως αναφέρει ο Ησίοδος στη Θεογονία του (134). Ακόμα μεταγενέστερα ο Κόιος αναφέρεται ως ένας από τους Γίγαντες, εξαιτίας της συγχύσεως που επεκράτησε στη διάκριση μεταξύ Τιτάνων και Γιγάντων. Ο Κόιος συνδέεται με την ευφυία, τις απόλυτες γνώσεις και τίς απορίες. Πάντοτε πίεζε τις καταστάσεις πρός αναζήτηση του ορίου των γνώσεων. Αναφέρεται ότι ήταν πατέρας της Λητούς και της Αστερίας, τις οποίες απέκτησε με την αδελφή του, την Τιτανίδα Φοίβη (Θεογονία 404), η οποία συνδέεται με τη φωτεινότητα και τη Σελήνη. Οι κόρες του Κόιου συμβολίζουν τους κλάδους της μαντικής και προορατικής ικανότητας. Σύμφωνα με τις παραδόσεις της ελληνιστικής εποχής, ο Κόιος έδωσε το όνομά του στο νησί Κως. Μαζί με τους άλλους Τιτάνες,

Ετυμολογικά συνδέεται με το ρήμα κοώ (κοέω) που σημαίνει σκέπτομαι. 
Αρκετοί μελετητές θεωρούν ότι ο Κόιος και η Φοίβη προσωποποιούσαν την πρωταρχική πηγή όλης της Γνώσεως. Εύστοχα λοιπόν, διάφορες εταιρείες "υιοθετούν" το όνομα Κόιος:
  Χάρη στη Λητώ, ο Κόιος έγινε ο παππούς δύο εκ των θεών, της Αρτέμιδας και του Απόλλωνα.
Μαζί με τους άλλους Τιτάνες, ο Κόιος κατακρημνίσθηκε στα Τάρταρα από τον Δία και άλλους ολύμπιους θεούς μετά την Τιτανομαχία. Τελικώς ο Δίας τους απελευθέρωσε από εκεί. Στη ρωμαϊκή μυθολογία ο Κόιος ταυτίζεται με τον Polus (Πόλος).
Πηγή:
 Βικιπαίδεια,  ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ  ΔΟΜΗ 
 
 
http://pyrron.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7111.html

ΕΜΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ OΛΟ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟΣ!

Χρήστος Ζουλιάτης
Aν ζούσε ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ, με το ίδιο πάθος θα τραγουδούσε ''θέλω να τους δω να δικάζονται, σε τούτο δω το μέρος, σε τούτη την πλατεία''. ΕΜΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΌΛΟ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟΣ!

Τούτοι δω εφέρανε τουφέκια γεμάτα μπαρούτι
τούτοι δω διατάξανε τη...
στυγερή εξόντωση
τούτοι δω συναντήσανε το λαό να τραγουδάει ενωμένος
Και το λιγνό κορίτσι έπεσε με την σημαία του
και το αγόρι κύλησε χαμογελώντας λαβωμένο
λαβωμένο στο πλευρό της
Του προδότη που προχώρησε ως ετούτο το έγκλημα ζήτω την τιμωρία
Εκείνου που ‘δωκε το σύνθημα του θάνατου ζητώ την τιμωρία
Εκείνων που προστατέψανε αυτό το έγκλημα ζητώ την τιμωρία
Δε θέλω να μου δίνουνε το χέρι, το μουλιασμένο από το δικό μας αίμα
Δεν τους θέλω για πρεσβευτές, ούτε ήσυχους μέσα στα σπίτια τους
Θέλω να τους δω να δικάζονται, σε τούτο δω το μέρος, σε τούτη την πλατεία.
Στίχοι:Pablo Neruda & Δανάη Στρατηγοπούλου
Μουσική:Χρήστος Λεοντής



http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/02/o_9.html

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ... ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ

Το “λουκέτο” στην καρδιοχειρουργική κλινική του Αγία Σοφία στοίχισε τη ζωή σε μικρά παιδιά - Τα παιδιά που περιμένουν να χειρουργηθούν παραπέμπονται στο Ωνάσειο που δεν διαθέτει παιδιατρική κλινική - Ανασφάλιστο παιδάκι έχασε τη ζωή του εξαιτίας των καθυστερήσεων - Οργισμένοι γονείς προσφεύγουν στη δικαιοσύνη...

Κορώνα - γράμματα παίζεται η ζωή μικρών παιδιών που χρειάζονται καρδιολογική χειρουργική επέμβαση.

Το κλείσιμο της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» πριν απο 2 χρόνια αποδείχθηκε “εγκληματική ενέργεια” καθώς σύμφωνα με καταγγελίες δύο παιδάκια έχουν χάσει τη ζωή τους. Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας” από τότε που...


Έκλεισε η μονάδα τα παιδιά που χρειάζονται χειρουργείο παραπέμπονται στο Ωνάσειο, το οποίο όμως δεν διαθέτει κάλυψη παιδιατρικού νοσοκομείου και σε περίπτωση άλλης επιπλοκής οι μικροί ασθενείς μεταφέρονται πίσω στο “Αγία Σοφία”.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες "Η Αγία Σοφία" Χρυσάνθη Κοκολάκη, “υπάρχουν παιδιά που έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν πρόλαβαν και δεν χειρουργήθηκαν από το Ωνάσειο. Ειδικά για ένα παιδί ανασφάλιστο αλβανικής καταγωγής η καθυστέρηση έφθασε τον έναν χρόνο, από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Οι καθυστερήσεις φυσικά οφείλονται και στο γεγονός ότι ήταν ανασφάλιστο”.

Μια άλλη ιστορία φαίνεται ότι κόστισε τη ζωή ενός βρέφους καθώς οι αρμόδιοι του Ωνασείου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος των Γονέων, αδιαφόρησαν και αρνήθηκαν ακόμη και να έρθει ειδικός από το εξωτερικό παρ' ότι υπήρχε και η έγγραφη διαβεβαίωσή του ότι μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσει δωρεάν την επέμβαση για την οποία δεν υπήρχε εμπειρία στη χώρα μας.

10 βουλευτές της Ν.Δ. έχουν καταθέσει από τον Δεκέμβριο του 2012 ερώτηση στη Βουλή, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητη, για τον αριθμό των νοσηλευόμενων παιδιών στο Ωνάσειο, τον αριθμό των επεμβάσεων και την πορεία αυτών.



http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3812.html

Νόμος-φρένο στις απεργίες.(όχι παίζουμε)

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου έως το τέλος του 2013 εμφανίζεται η κυβέρνηση, αφού προηγηθεί ολιγόμηνος διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

«Δεν μπορεί να υποχρεωνόμαστε σε συνέχεις επιστρατεύσεις απεργών για να λειτουργήσει η κοινωνία και την ίδια στιγμή, να διατηρούμε τη δυνατότητα ολιγομελών σωματείων να ακινητοποιούν δημόσιες επιχειρήσεις», τόνιζε προς την εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

Οι κεντρικοί άξονες των αλλαγών αφορούν τον υφιστάμενο τρόπο κήρυξης μιας απεργιακής κινητοποίησης, τη σύσταση - συγκρότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως και την οργάνωση του κινήματος σε νέες βάσεις που να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες. Ακόμη, θα επανεξεταστούν και τα δικαιώματα των συνδικαλιστών, όπως είναι οι συνδικαλιστικές άδειες.

Ταυτοχρόνως, συζητείται η επαναφορά της ανταπεργίας, (κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας των εργαζομένων) την οποία προέβλεπε ο νόμος 330/1976 (του τότε υπουργού Εργασίας Κωνσταντίνου Λάσκαρη) και την απαγόρευσε ο νόμος 1264 το 1982 επί υπουργίας Απόστολου Κακλαμάνη.

Οι αλλαγές

Οι αλλαγές που συζητούνται στο επιτελείο του υπουργείου Εργασίας αφορούν όλη τη δομή του νόμου, τη λειτουργία των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων κλπ. Τα βασικά σημεία επικεντρώνονται στα εξής:

Αλλαγή στον τρόπο λήψης της απόφασης για την κήρυξη απεργίας

Οι προτάσεις-ιδέες που βρίσκονται στο τραπέζι έχουν ως κεντρικό στοιχείο την «έννοια της πλειοψηφίας» για τη λήψη απεργιακής απόφασης. Ωστόσο, αφορούν την πλειοψηφία των εργαζομένων σε μια επιχείρηση και όχι των συμμετεχόντων σε μια γενική συνέλευση. Αναφέρεται χαρακτηριστικά το γεγονός ότι ένα μικρό σωματείο του μετρό (μηχανοδηγοί) ή της ΔΕΗ μπορεί να ακινητοποιήσει ολόκληρη την επιχείρηση.

Στις «ιδέες» που έχουν ακουσθεί περιλαμβάνεται και το άρθρο 4 του νόμου 1365/1983 για τις «κοινωνικοποιήσεις»» των δημοσίων επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργού Οικονομίας Γεράσιμου Αρσένη, το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το άρθρο 4 προέβλεπε για τη λήψη απόφασης της απόλυτης πλειοψηφίας (50%+1) των εγγεγραμμένων στο πρωτοβάθμιο σωματείο των ΔΕΚΟ.

Σημειωτέον ότι στις ΔΕΚΟ όλοι οι εργαζόμενοι είναι εγγεγραμμένοι από την πρόσληψη τους στο σωματείο. Ως εκ τούτου, η επίτευξη τέτοιας πλειοψηφίας είναι μάλλον αδύνατη. Το υπουργείο Εργασίας, πάντως, αναζητεί μια ρύθμιση που δεν θα επιτρέπει την “εύκολη απόφαση” ούτε θα οδηγεί στην “αδύνατη λήψη” της .

Στον νόμο 1264/82 για την κήρυξη απεργίας προβλέπονται τα εξής: «Απεργία στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κηρύσσεται με απόφαση της γενικής συνέλευσης. Για ολιγόωρες στάσεις, εφόσον δεν πραγματοποιούνται την ίδια μέρα ή μέσα στην ίδια εβδομάδα, αρκεί απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Η απεργία στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης κηρύσσεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, όπως και οι απεργίες των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων».

Αλλαγή στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών

Ένας μεγάλος αριθμός συνδικαλιστικών στελεχών –κυρίως στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα– δεν εργάζεται, κάνοντας χρήση των λεγόμενων συνδικαλιστικών αδειών. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ΔΕΚΟ, οι άδειες αυτές (χιλιάδες εργατοώρες) «μοιράζονται - κατανέμονται» με αποφάσεις της διοίκησης των συνδικάτων «με απολύτως αειφανή τρόπο» για «προφανείς σκοπούς».

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των συνδικαλιστών προέρχεται από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Και αυτό γιατί ποιος επιχειρηματίας στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσε να «συντηρεί» υψηλόβαθμους συνδικαλιστές που δεν εργάζονται ποτέ; Κοινή είναι η πεποίθηση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι «το σύστημα αυτό πρέπει να επανεξεταστεί».

Ο νόμος 1264/82 για τις συνδικαλιστικές άδειες προβλέπει τα εξής: «Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να διευκολύνει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, των ελεγκτικών επιτροπών και τους αντιπροσώπους των πρωτοβάθμιων στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Την ίδια υποχρέωση έχει για τα διοικητικά συμβούλια, τις ελεγκτικές επιτροπές και τους αντιπροσώπους των δευτεροβάθμιων στις τριτοβάθμιες, όπως και τα διοικητικά συμβούλια και τις ελεγκτικές επιτροπές των τριτοβάθμιων οργανώσεων. Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να παρέχει:

α) Στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της πιο αντιπροσωπευτικής τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης άδεια απουσίας όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους.

β) Στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των πιο αντιπροσωπευτικών δευτεροβάθμιων οργανώσεων άδεια απουσίας ως 9 μέρες τον μήνα και ως 15 για τον πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γεν. Γραμματέα και ταμία.

γ) Στους πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γενικό γραμματέα των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων άδεια απουσίας έως 5 μέρες τον μήνα αν τα μέλη τους είναι 500 και πάνω, και ως τρεις μέρες αν είναι λιγότερα.

δ) Στους αντιπροσώπους στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις άδεια απουσία για όλη τη διάρκεια απουσίας για όλη τη διάρκεια συνεδρίων που συμμετέχουν».

Οργάνωση, δομή και λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων

Απαιτείται άλλη οργάνωση στη δομή του κινήματος. Τα Εργατικά Κέντρα θεωρούνται – ήδη – μια προχωρημένη μορφή οργάνωσης και «αμφισβητείται η δυνατότητά τους – που σήμερα διαθέτουν – να κηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις». Μόνο σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει να διατηρήσουν την παρέμβασή τους και μάλιστα σε «θέματα τοπικού ενδιαφέροντος». Αλλαγές σχεδιάζονται και πρωτοβάθμιο επίπεδο (σωματεία), γεγονός που επιβάλλει η συνεχιζόμενη μείωση της αντιπροσωπευτικής των σωματείων.

Ανταπεργία (λοκ άουτ)

Πρόκειται για τη ρύθμιση που προκαλεί τις περισσότερες αντιδράσεις. Στις προτάσεις θα υπάρχει επαναφορά – υπό όρους – του δικαιώματος των εργοδοτών στην ανταπεργία. Δηλαδή στο κλείσιμο της επιχείρησης σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων. Το «δικαίωμα της ανταπεργίας» καταργήθηκε με τον νόμο 1264/82, ωστόσο ορισμένοι εργοδοτικοί φορείς θέτουν – από καιρού εις καιρόν - το αίτημα της επαναφοράς του.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5876.html

Άλλη μία απόδειξη της συνέχειας της Ελληνικής Φυλής ανά τους αιώνες

Από το 1900 π.χ. μέχρι σήμερα, το κρανίο των Ελλήνων δεν έχει αλλάξει. Μανώλης Παπαγρηγοράκης, επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής
Από την συνέντευξη που παραχώρησε ο επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής, Μανώλης Παπαγρηγοράκης, στην εκπομπή ΣΤΑ ΑΚΡΑ με τη Βίκυ Φλέσσα την Παρασκευή 25/01/2013, με θέμα το μυστήριο του λοιμού στην Αθήνα του Περικλέους , κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, και την αρχαία έφηβη Μύρτιδα,την οποία «ανέστησε».

Απομαγνητοφωνήσαμε το σημείο της συνεντεύξεως που αναφέρεται στο ότι είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που κατοικούμε σε αυτήν την γη, από τα πανάρχαια χρόνια.


- Βίκυ Φλέσσα: Εσάς γιατί σας ενδιέφερε να μελετήσετε την κατατομή των Αρχαίων Ελλήνων; Γιατί θέλετε να αντιπαρατεθείτε στον Φαλμεράγιερ; Θέλετε να δείξετε ότι είμαστε αρχαίοι;
- Μανώλης Παπαγρηγοράκης: Πολύ ωραία ερώτηση... Πρώτον ήθελα να δω την κατατομή των Αρχαίων Ελλήνων, αν είμαστε ακριβώς οι ίδιοι ή έχουμε υποστεί μία αλλαγή μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Αυτό έγινε σε μία εργασία που έκανα στο πανεπιστήμιο του Μπέργκεν της Νορβηγίας, το 1990. Μελέτησα την κατατομή των Αρχαίων Ελλήνων και τους συνέκρινα με τους Νεοέλληνες. Αυτή η εργασία κατέληξε στο να δείξει, ιατρικά όμως, ότι είμαστε ακριβώς οι ίδιοι, στο προσωπικό κρανίο, ενώ στο εγκεφαλικό κρανίο έχουμε υποστεί την εξέλιξη, που είναι φυσιολογικό αυτό και έπρεπε να γίνει. Έχει αλλάξει ο προσανατολισμός αύξησης ανάπτυξης του εγκεφαλικού κρανίου.
....
- Βίκυ Φλέσσα: Με βάση ποιούς αρχαίους είμαστε ίδιοι;
Μανώλης Παπαγρηγοράκης: Το υλικό αυτό έχει προέλθει από τους αρχαιολόγους, από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, είναι από το 1900 π.χ. από τις ανασκαφές που έκανε ο Βαγγέλης Πεντάζος και η κ. Σκορδά στους Δελφούς, μέχρι τους κλασικούς χρόνους. Αυτό το υλικό αριθμεί περίπου 150 κρανία. Αυτά τα κρανία τα συνέκρινα με 250 κρανία, σύγχρονων Ελλήνων, από ένα νεκροταφείο, τυχαίο δείγμα.
Βίκυ Φλέσσα: Δηλαδή πήγατε σε ένα κοιμητήριο σύγχρονο, ζητήσατε να δείτε τα κρανία και τα συγκρίνατε με βάση τα κρανία των αρχαίων που είχαμε από αυτές τις ανασκαφές;
Μανώλης Παπαγρηγοράκης: Μάλιστα. Παίρνοντας τρεις ακτινογραφίες μία προσθιοπίσθια, μία πλάγια και μία του ινιακού τρήματος και έκανα αυτήν την μελέτη. Αυτό το υλικό από το νεκροταφείο του Ζωγράφου ήταν,.... και έκανα τις μελέτες.
....
- Βίκυ Φλέσσα: Μάλιστα. Μας είπατε ότι υπάρχουν ομοιότητες. Διαφορές όμως κ. Παπαγρηγοράκη, υπάρχουν; Βρήκατε κάποιες διαφορές;
Μανώλης Παπαγρηγοράκης: Στο προσωπικό κρανίο ΟΧΙ
- Βίκυ Φλέσσα: ΟΧΙΙΙ;;;;
- Μανώλης Παπαγρηγοράκης: ΟΧΙ, μόνο στο εγκεφαλικό, που πρέπει όμως. Είναι η εξέλιξη του ανθρώπου...
Μη πιστεύεται τους διεθνιστές, τους πράκτορες και τους προδότες αριστερούς και δεξιούς, που έχουν απολέσει την εθνική τους συνείδηση προ πολλού, και που μας λένε ΨΕΥΔΟΣ ότι δεν έχουμε σχέση με τους αρχαίους ημών προγόνους.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ.
Όλες οι έρευνες, ιατρικές, εθνολογικές, αρχαιολογικές, όποιες επιστήμες έχουν ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα, της συνέχειας της ελληνικής φυλής, έχουν καταλήξει στην ίδια διαπίστωση.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Όλη η συνέντευξη ακολουθεί στον κάτωθι σύνδεσμο. ΠΑΡΑΚΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΕΔΩ

Παρακολουθήστε την όσο υπάρχει ακόμη...

 


http://koularisto.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8512.html

Εξαθλιώνουν το λαό - επιδοτούν τρομοκράτες!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
 
Η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το Γενάρη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, είναι η χώρα που διαθέτει το υψηλότερο - μετά τις ΗΠΑ - ποσοστό του ΑΕΠ της υπέρ στρατιωτικών δαπανών για το ΝΑΤΟ.
 

Το ποσοστό αυτό την τελευταία διετία διαμορφώθηκε στο 2,1% του ΑΕΠ της χώρας.
 

Με άλλα λόγια, μόνο την τελευταία διετία, η Ελλάδα έχει πληρώσει στο ΝΑΤΟ τουλάχιστον 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
 

Το ποσό αυτό, που σε συνθήκες κρίσης και αφαίμαξης του ελληνικού λαού πήγε για στρατιωτικές δαπάνες υπέρ ΝΑΤΟ

(σ.σ.: ΝΑΤΟ, θυμίζουμε, είναι αυτός ο φιλοπόλεμος, ιμπεριαλιστικός, τρομοκρατικός οργανισμός που βομβαρδίζει, εισβάλλει, κατέχει χώρες και δε γνωρίζει αν τα Ιμια είναι ελληνικά)
 

θα ήταν αρκετό, ώστε:

• Να έχει καταργηθεί το σύνολο των φόρων και των χαρατσιών που υφίσταται ο ελληνικός λαός επί της μικρής ακίνητης περιουσίας του (3,2 δισ. ευρώ)
 

• Να μην έχει επέλθει η κατάργηση των δώρων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις (1,776 δισ. ευρώ)
 

• Να μην έχουν γίνει οι αυξήσεις φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης (από τις οποίες η κυβέρνηση προσδοκούσε 500 εκατ. ευρώ)
 

• Να μην έχει επέλθει η κατάργηση των δώρων στο δημόσιο τομέα (431 εκατ. ευρώ)
 

• Να μην έχει επιβληθεί η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο έτη (1,02 δισ. ευρώ)
 

• Να μην έχουν περικοπεί τα επιδόματα αναπήρων (82 εκατ. ευρώ)
 

• Να μην έχουν περικοπεί τα προνοιακά οικογενειακά επιδόματα (86 εκατ. ευρώ)
 

• Να μην έχουν περικοπεί οι επιστροφές φόρων στους αγρότες (152 εκατ. ευρώ)
 

• Να μην έχουν μειωθεί οι επιδοτήσεις του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για τους αγρότες (130 εκατ. ευρώ)
 

• Να μην έχουν μειωθεί τα φορολογικά οικογενειακά επιδόματα (379 εκατ. ευρώ)
 

• Να μην έχουν περικοπεί τα εφάπαξ (247 εκατ. ευρώ)
 

• Να μην έχουν προβλεφτεί απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων (167 εκατ. ευρώ)
 

• Να μην έχουν περικοπεί τα ειδικά επιδόματα ανεργίας (30 εκατ. ευρώ)
 

• Να μην έχει κοπεί το ΕΚΑΣ στους κάτω των 65 ετών δικαιούχους (114 εκατ. ευρώ).

Μάλιστα, αν ο ελληνικός λαός δεν είχε πληρώσει τον «ιμπεριαλιστικό φόρο» υπέρ ΝΑΤΟ, όχι μόνο θα είχαν αποφευχθεί όλα τα προηγούμενα, αλλά θα υπήρχε και ένα περίσσευμα ύψους 200 εκατομμυρίων, με τα οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί και το σύνολο των περικοπών στον τομέα της Παιδείας.
*
Εν ολίγοις:

Αν η Ελλάδα δεν ήταν στο ΝΑΤΟ και ο ελληνικός λαός δεν πλήρωνε όσα έχει πληρώσει - μόνο τα δύο τελευταία χρόνια - για τις συμμαχίες της εγχώριας πλουτοκρατίας με το διεθνή ιμπεριαλισμό, τότε, και μόνο εξ αυτού του λόγου,
όλα όσα προβλέπονται στο «μνημόνιο 3» για την περίοδο 2013 - 2016
(περικοπές μισθών 1,497 δισ. ευρώ,
περικοπές συντάξεων 5,475 δισ. ευρώ,
περικοπές στην Υγεία 1,113 δισ. ευρώ,
περικοπές στην Πρόνοια 0,307 δισ. ευρώ,
περικοπές στην Εκπαίδευση 0,133 δισ. ευρώ)
θα μπορούσαν - πολύ απλά - να μην υπάρχουν.


 

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=7284590&publDate=8/2/2013


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3413.html

Ο κύβος ερρίφθη.

Κατά την τελευταία, προ ημερών, συνάντηση των τριών υποτιθέμενων αρχηγών συμφωνήθηκε η επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα, αλλά και στα αγροτεμάχια. Εκτός φορολογήσιμης ύλης θα παραμείνουν τα ακίνητα αξίας έως 50.000.

Επισημαίνεται πως το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων πολιτών αγγίζει το μυθικό ποσό του 1,3 τρισ. ευρώ, πλησιάζει δηλαδή το συνολικό δημόσιο χρέος της Ιταλίας. Ασύλληπτο, αλλά όμως αληθινό.

Εντυπωσιακό είναι και το ύψος της αξίας των ιδιόκτητων αγροτεμαχίων και των εκτός Σχεδίου Πόλεως ακινήτων, που αγγίζει τα 450 δισ. ευρώ. Είναι προφανές πως το Υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε μία νέα δεξαμενή εσόδων.

Συμπέρασμα. Η γη στην Ελλάδα πλέον φορολογείται και θα φορολογείται εσαεί. Παρά τις αντιρρήσεις των παραδοσιακών βαρόνων της Νέας Δημοκρατίας και των βουλευτών που ανήκουν στην κατηγορία των πλουσιοτέρων ιδιοκτητών ακινήτων της χώρας, σε πείσμα των πελατειακών σχέσεων, ο φόρος ακίνητης περιουσίας από το 2014 φαίνεται πως αποτελεί πραγματικότητα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Υπουργείο Οικονομικών κατέληξε, όπως δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», σε δύο πίνακες. Ο πρώτος προβλέπει αφορολόγητη αξία ακινήτου έως 100.000 ευρώ. Ο δεύτερος πίνακας και κατά τους αρμοδίους του Υπ. Οικονομικών είναι και πιθανότερο να υιοθετηθεί, προβλέπει ανώτερο ύψος αφορολόγητης αξίας ακινήτου τα 50.000 ευρώ.

Η κλίμακα των φόρων ανά αξία ακινήτου, σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες που θα υιοθετηθούν θα εφάπτονται των εμπορικών αξιών.

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7893.html

Ο Μίλτος, η Ντόρα ,ο Βαγγέλης, η Όλγα, ο Κωστής, η Κάλλια, ο Θειος Μιχάλης, ο…. Σόρος και το κακό συναπάντημα ,

Το σχέδιο ‘Κάβο Σιδερο’ στη Μονή Τοπλού μπορεί να έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις εδώ και μια εικοσαετία, αλλά δίπλα είναι που ετοιμάζεται ακόμη πιο...μεγάλη τουριστική μονάδα της εταιρείας "ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε " της Dolphin Capital Investors .

Το ΥΠΕΚΑ ήδη ενέκρινε την προκαταρκτική περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας 2510 κλινών στον Κάβο Πλάκο της Δημοτικής Ενότητας Ιτάνου του Δήμου Σητείας της εταιρείας " ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε " της Dolphin Capital Investors και εστάλη ήδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για να αποφανθεί σχετικά

Η απόφαση αρ. πρωτ. οικ. 59888/2355/4-12-2012 εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγηση αλλά είχαν προηγηθεί πολλά.

Το 2009 το Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα η Διεύθυνσης Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων απέρριψε το αίτημα της εταιρείας με το σκεπτικό ότι μέσα στην έκταση της προτεινόμενης εγκατάστασης, στη θέση «Σκαριά» βρίσκεται ο οριοθετημένος αρχαιολογικός χώρος αρχαίου λατομείου. Η εταιρεία επανήλθε με αίτηση θεραπείας και τελικά η αρμόδια υπηρεσία τον Μάρτιο 2012 έκανε δεκτή την αίτηση.

Η Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (ΠΠΕΑ) του έργου αφορά στη κατασκευή και λειτουργία τουριστικού συγκροτήματος (που θα αποτελείται από ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένα διαμερίσματα) συνολικής δυναμικότητας 2510 κλινών και των συνοδών - βοηθητικών - υποστηρικτικών αυτού έργων, σε έκταση εμβαδού 4.061 στρ. 


Από το σύνολο της έκτασης, τμήμα περίπου 328 στρ. αποτελεί ζώνη αιγιαλού παραλίας, ενώ τμήμα περίπου 127 στρ. αποτελεί ζώνη κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου. Τα τμήματα αυτά θα παραμείνουν αδόμητα και για αυτά θα ισχύουν οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Η έκταση στην οποία θα αναπτυχθεί το εν λόγω έργο, εμπίπτει σε περιοχή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000 με ονομασία "Βορειοανατολικό Άκρο Κρήτης:

Διονυσάδες, Ελάσα και Χερσόνησος Σίδερο (Άκρα Μαυροβούνι - Βάι-Άκρα Πλάκα)"- κωδικός "GR4320006" για την οποία η εταιρεία " ΕΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε" της Dolphin Capital Investors δηλώνει ότι θα σεβαστεί πλήρως το περιβάλλον.



Για να δούμε όμως ποιοι κρύβονται πίσω από τις λεζάντες.
Πίσω από την Dolphin Capital Partners βρίσκονται δύο Κύπριοι Ο Μίλτος Καμπουρίδης και ο Πιέρ Χαραλαμπίδης, έπειτα από χρόνια παρουσίας σε ομίλους όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Hilton International, δούλεψαν μαζί στη Soros Real Estate Partners του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. 
Εκτός της πολύχρονης δραστηριοποίησης του στον χώρο των επενδύσεων στο real estate, εις εκ των ιδρυτών της Dolphin, ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι γνωστός και στους κοσμικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της Αθήνας. Πέρυσι παντρεύτηκε την Μαρίνα Βερνίκου, κόρη του Γιώργου Βερνίκου που είναι φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. από το 1974 και είναι ο άνθρωπος που έβαλε στην πολιτική τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν τον ανακάλυψε σε ηλικία 18 χρονών και τον έβαλε στην ΕΦΕΕ. 
Η κόρη του, Μαρίνα Βερνίκου, έχει παντρευτεί τον Κύπριο επιχειρηματία, Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος είναι αδερφός της γυναίκας τού Κώστα Μπακογιάννη, γιου της Ντόρας. και του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, εγγονό του Κώστα Μητσοτάκη. Ο αδερφός του Νίκος έχει παντρευτεί την Βαρβάρα Στράτου, κόρη του βιομηχάνου και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, αείμνηστου, Χριστόφορου Στράτου, στενού συνεργάτη και προσωπικού φίλου του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή. 
Η Βαρβάρα Βερνίκου-Στράτου είναι γνωστή επιχειρηματίας και διευθύνει την αλυσίδα καταστημάτων, Notos Galleries. Ο δε Γιώργος Βερνίκος  που έγινε για μερικά φεγγάρια υφυπουργός  αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ότι  ήταν μέτοχος  στην offshore, της Vernicos Offshore Group SΑ, με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ. 
Δείτε εδώ Η offshore βύθισε τον Γιώργο Βερνίκο  Μάλιστα ο νόμος δεν θέτει απλώς ασυμβίβαστο, αλλά ορίζει και βαριές ποινές στην περίπτωση παραβίασής του, αλλά και ότι του είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ. 
Η αποκάλυψη βασίστηκε σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βερνίκος καταδικάστηκε στην καταβολή του προστίμου τον Δεκέμβριο του 2009. Έκτοτε και μετά από προσφυγή του Γιώργου Βερνίκου η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια.

Το 2005 η Dolphin Capital Investors εισάγεται στο Χρηματιστήριο ΑΙΜ (η εναλλακτική επενδυτική αγορά του LSE) του Λονδίνου, συγκεντρώνοντας κεφάλαια 100 εκατ. ευρώ. Στην πορεία προστέθηκαν δύο ακόμη έμπειρα στελέχη, ο Γιώργος Καμπουρόπουλος και ο Πάνος Κατσαβός, ενώ η DCI κατάφερε να συγκεντρώσει επιπλέον κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της. 
Στις αρχές Οκτωβρίου η DCI προχώρησε σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συγκεντρώνοντας 300 εκατ. ευρώ για τα χρηματοδοτήσει τα νέα έργα της. Μέσω της αύξησης κεφαλαίου στην Dolphin Capital απέκτησαν συμμετοχή γνωστοί επενδυτικοί οίκοι, όπως η Merrill Lynch, η Henderson και η Standard Life, ενώ η κεφαλαιοποίηση της DCI μετά την αύξηση έφτασε τα 470 εκατ. ευρώ, πράγμα που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία real estate στο ΑΙΜ. 
Τον περασμένο  Ιούλιο η DCI υπέγραψε συμφωνία με τη Sibimin Overseas, θυγατρική της αμαρτωλής S&B, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει η εταιρεία της οικογένειας Κυριακόπουλου στη Μήλο.

Ο Καμπουρίδης  του οποίου η αδελφή Κάλια είναι η σύζυγος του υι­ού της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και νυν δημάρχου Καρπενησίου Κώστα, το 2008-2009 μέσω εταιρίας συμφερόντων του, ετοίμαζε τουριστικές εγκαταστάσεις σε «αμφισβητούμενες» εκτάσεις που είχε αγοράσει από μία μονή του Βόλου, υπόθεση που έμεινε στην ιστορία ως «Βατοπέδι της Μαγνησίας». 

Την ίδια εποχή, κατά την εφημερίδα, ο Ισίδωρος Κούβελος-ως πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων- έπαιζε κομβικό ρόλο στο να γίνουν οι Αγώνες στο Βόλο. Μεταφέρω κάτι που διάβασα εδώ, για να αποκτήσετε μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα: http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=25144
“«Βολοπέδιο» με τις εκτάσεις του γκολφ στη Μαγνησία”

Το νέο κόλπο γκρόσο είναι πως μέσω της σχέσης του με την Axia Ventures ) φέρεται να διαδρα­ματίζει ουσιαστικό ρόλο στα σχέδια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Η εφημερίδα που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Ελευθεροτυπία», εκδίδεται «βάσει σύμβασης έργου που υπεγράφη με την εταιρεία Τρίτη Oψη Α.Ε.  που  είναι «Ανώνυμη Εταιρεία Αγοράς Ανάπτυξης, Εκμετάλλευσης Ακινήτων και Συμμετοχών» (2.11.2011). Μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας αναφέρονται η Λουίζα Στέφα (πρόεδρος), ο Ευθύμιος Μάνδαλος (αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) και η Γιασμίν-Μικαέλα-Γεωργία Καρίμζαντεχ Νετζάτ (μέλος, σύζυγος του κ. Οικονομόπουλου). 
Από πού κι ως πού μια εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων εκδίδει εφημερίδα; Μη βιάζεστε.

Μέχρι τις 13.1.2010 η ίδια εταιρεία ονομαζόταν «Τρίτη Όψη Ανώνυμη Εταιρεία Ηλεκτρονικών Εκδόσεων», δεν είχε σχέση δηλαδή με ακίνητα αλλά με εκδόσεις. Στο διοικητικό της συμβούλιο εμφανίζονται εκτός από τους προαναφερόμενους και η Κυριακούλα Χατζηδημητρίου (δικηγόρος, συνεργάτης του κ. Οικονομόπουλου) και ο δημοσιογράφος Χάρης Μπότσαρης, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε αποκαλύψεις …Παπασταυρου-Μυωνης κ.α μαζί με τον Σπύρο Καρατζαφερη κατά του Σαμαρά στο κανάλι του …Καρατζαφερη , και κατά παράδοξο τρόπο δήλωνε ως κατοικία του τη διεύθυνση της «Ελευθεροτυπίας»!

Αλλά οι μεταλλάξεις της εταιρείας δεν είναι μόνο αυτές. Η ενασχόληση της «Τρίτης Οψης» με τις εκδόσεις άντεξε μόνο ένα εξάμηνο. Μέχρι τις 15.6.2009 η ονομασία της εταιρείας ήταν «Ειδικού Σκοπού 19 Α.Ε. Αγοράς, Ανάπτυξης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων». 
Μ” αυτή την ονομασία έκανε και την πρώτη της εμφάνιση στις 8.11.2006. Τα πρώτα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας ήταν …ο Μίλτος Καμπουρίδης, ο Πιερ Χαραλαμπίδης και ο Χαρίλαος Οικονομόπουλος.

Ο κ. Καμπουρίδης είναι γνωστός επιχειρηματίας του χρηματιστηριακού real estate που συνδέεται συγγενικά με την οικογένεια Μητσοτάκη (είναι αδελφός της συζύγου του Κώστα Μπακογιάννη). 
Και η σχέση αναδείχτηκε στον Τύπο το 2008-2009, όταν διαπιστώθηκε ότι εταιρεία συμφερόντων του κ. Καμπουρίδη (στην οποία συμμετείχε ο κ. Οικονομόπουλος) ετοίμαζε τουριστικές εγκαταστάσεις (γκολφ κ.λπ.) σε αμφισβητούμενες εκτάσεις που είχε αγοράσει από μια μονή του Βόλου.

Το θέμα συνδυάστηκε με την παρουσία του συζύγου της κυρίας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου, στην προεδρία της επιτροπής διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων και τον ιδιαίτερο ρόλο του στην επιλογή του Βόλου ως τόπου διεξαγωγής των αγώνων. 
Η «Ελευθεροτυπία» είχε δημοσιεύσει πολυσέλιδα ρεπορτάζ γι” αυτό που ονομάστηκε Βατοπέδι της Μαγνησίας.

Οι εταιρείες που αναμίχτηκαν στην υπόθεση φέρουν ονομασίες «Golfing Development», «Dolfing Capital 1», «Dolfing Capital 2», «Dolfing Capital 3», «Dolfing Capital 4». Σε όλες συναντάμε τους Καμπουρίδη και Οικονομόπουλο.

Όλα αυτά εξηγούν και την υπουργοποιήσει της άχρηστης..Όλγας.

Όποια πέτρα λοιπόν και αν σηκώσεις θα βρεις κάποιον από το μητσοτακέικο η του κύκλου του. Έχει έρθει η ώρα των τυμβωρύχων να ξεσκίσουν το πτώμα που λέγετε Ελλάδα. Αυτά βλέπει ο Σαμαράς και τρελαίνεται καταλαβαίνοντας ότι εάν μπει στα πόδια τους, θα τον ρίξουν στην  πυρά …και… του…. Αρχείου Καρατζαφέρη .Δείτε ΕΔΩ Χέρι-χέρι Αβραμόπουλος και μητσοτακεϊκο μέσω Καρατζαφέρη σκάβουν τον λάκκο του Σαμαρά.την παρέμβαση του  για να καταλάβετε τι …άρχισε.

Έξαλλου το Μητσοτακέϊκο δεν έκρυψε ποτέ τις προθέσεις- διαθέσεις του, σε ότι αφορά την εδαφική και οικονομική επικυριαρχία  στην ανεκμετάλλευτη και ΠΑΡΘΕΝΑ ακόμη ΣΗΤΕΙΑ.

Δείτε παρακάτω τι είχαμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο.

 Μονή ΤΟΠΛΟΥ τo COLPO GROSSO

ΤΟΠΛΟΥ / ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η εταιρεία ... φάντασμα και το φάντασμα του Μητσοτάκη

Και ότι αφορά τις σχέσεις Καμπουρίδη-μητσοτακέϊκου παρακάτω

ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ - ΟΣΟ ΠΑΛΙΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΙΝΕΤΑΙ

ΠΩΣ Ο "ΘΕΙΟΣ" ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ...
 http://ixnos.blogspot.gr/


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_10.html

Μες στου Αιγαίου τα νησιά εμίρηδες προβάλλουν

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της τελευταίας εβδομάδας ήταν αυτή του Ινδού οικονομολόγου, Prashant Agrawal, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει ένα από τα μεγάλα νησιά της για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Ο Ινδός οικονομολόγος προτείνει την πώληση της Ρόδου ή της Κέρκυρας ή της Λέσβου σε κάποιο από τα κράτη του Κόλπου επειδή είναι κοντά.

Βέβαια, η Τουρκία είναι πιο κοντά στη Ρόδο από τα κράτη του Κόλπου, οπότε να την πουλήσουμε στην Τουρκία, για να μην χάνουν την ώρα τους οι νέοι αγοραστές στα ταξίδια. Κρίμα είναι.

Πάντως, θα είναι πολύ ωραίο να πουλήσουμε τη Ρόδο στο Κατάρ και κάθε χρόνο να γιορτάζουμε την ένωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα και της Ρόδου με το Κατάρ.

Είναι πολύ ωραία η πρόταση του Ινδού οικονομολόγου, αφού μας θυμίζει πως τα κράτη δεν είναι τίποτα άλλο από αθροίσματα οικοπέδων.

Αν δεν έχεις οικόπεδο, δεν έχεις και κράτος.

Αν είχαν μοιραστεί τα οικόπεδα σε όλους τους Έλληνες, θα είχαμε όλοι από ένα οικόπεδο στο κράτος. Δεν έχουμε.

Δηλαδή, εγώ που δεν έχω οικόπεδο, σκασίλα μου αν την πουλήσουν την Ελλάδα. Πάλι δεν θα έχω οικόπεδο.

Κι αν γίνει πόλεμος, να πάνε να πολεμήσουν μόνο αυτοί που έχουν οικόπεδα. Εγώ γιατί να πολεμήσω; Για τα οικόπεδα του Λάτση που μένει στην Ελβετία;

Δώστε μου το Mall να έχω κάτι να υπερασπιστώ. Να έχω ένα λόγο να χύσω το αίμα μου.

Βέβαια, αντικειμενικά, το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν να πουλήσει στους Σαουδάραβες την Πελοπόννησο.

Να πουλήσουμε την Πελοπόννησο στη Σαουδική Αραβία ή στο Κατάρ για να σωθούμε.

Μαζί με την Πελοπόννησο να πουλήσουμε και τους Πελοποννήσιους, για να τους ξεφορτωθούμε.

Να πουλήσουμε και τους Πελοποννήσιους στους Άραβες, για να τους κάνουν τα θελήματα. Να τους πλένουν τις κελεμπίες, να ταïζουν τις καμήλες, να αερίζουν τα πετροδολάρια κλπ.

Οι Πελοποννήσιοι είναι η κατάρα της Ελλάδας. Αυτοί μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Οπότε, να πουλήσουμε την κατάρα στο Κατάρ.

Θα παρακαλούσα, όμως, κάτι φιλαράκια μου από την Πελοπόννησο να μην τα πουλήσουμε στους Άραβες -γιατί από την πολλή παρέα μαζί μου- έχουν γίνει σχεδόν σαν κανονικοί άνθρωποι.

Αυτούς τους φίλους μου από την Πελοπόννησο να τους κρατήσουμε να μου φτιάχνουν και κάνα καφέ.

Βέβαια, εμένα προσωπικά με συμφέρει να πουληθεί η Ζάκυνθος.

Και θα προτιμούσα να πουληθεί η Ζάκυνθος σε Ελβετούς.

Βλέπετε, η οικογένειά μου έχει κάτι χωράφια με ελιές στη Ζάκυνθο και η μαμά μου μου έχει υποσχεθεί πως, αν τα πουλήσει σε τίποτα Ελβετούς, θα μου δώσει κι εμένα μερικά χρήματα για να αγοράσω όπλα για την Επανάσταση.

http://pitsirikos.net

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_586.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters