Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Νόμιζα ότι η εγκεφαλική μαλακία ανήκε μόνο στους δικούς μας, Έλληνες πολιτικούς, αλλά μάλλον έκανα ΛΑΘΟΣ

Πρέπει να είναι τελικά ένα στοιχείο που το μοιράζονται μαζί μας και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολιτικοί της Ε.Ε. !!!

Απίστευτο αλλά αληθινό: Από τις πολλές κυρώσεις που επέβαλαν οι Δυτικο-Ευρωπαίοι (η Ε.Ε.) στην Ρωσία λύγισαν οι ίδιοι αντί των Ρώσων και τώρα δεν θέλουν να επιβάλουν καινούργιες κυρώσεις –που επιθυμούν οι ΗΠΑ!!!!

500 ΕΚΑΤ. $ ΧΑΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Γιατί αρνείται η Ε.Ε. να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία: Αβάσταχτο το κόστος σε ενέργεια και βιομηχανία

Έκδηλη είναι η ανησυχία οικονομικών αναλυτών αλλά οικονομικών επιτελείων πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων της Ε.Ε. από τα πολύ μεγάλο κόστος ενδεχόμενων νέων κυρώσεων που μπορεί να επιβληθούν στην Ρωσία, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα της πτήσης ΜΗ17.

Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι οι κυρώσεις μπορεί να εξελιχθούν κυριολεκτικά σε «μπούμερανγκ» σε κρίσιμους οικονομικούς και εμπορικούς τομείς, όπως η ενέργεια.

Στην ίδια ενδεχομένως και χειρότερη θέση η Ελλάδα όπου παράγοντες της αγοράς, εκτιμούν ότι η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ε.Ε. και Ρωσίας, θα πλήξει κύρια και καίρια τον τουρισμό.

Ήδη, τουριστικοί παράγοντες μιλούν για ακυρώσεις από την πλευρά των Ρώσων τουριστών, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Α. Ανδρεάδης, εκτίμησε ότι εάν υπάρξουν νέες κυρώσεις, ο αριθμός των τουριστών θα περιοριστεί φέτος στο 1 εκατ. από 1,35 εκατ. τουριστών που ήρθαν το 2013.

Δεδομένου ότι η πρόβλεψη για φέτος ήταν 1.500.000 τουρίστες από τη Ρωσία με τον αριθμό αυτό όμως να κυμαίνεται τελικά στο 1 εκατ. σημαίνει πως οι απώλειες για τον τουριστικό κλάδο αλλά και την ελληνική οικονομία γενικότερα θα είναι της τάξης των 500 εκατ. $ δεδομένου ότι η μέση μέση κατά κεφαλή δαπάνη για κάθε Ρώσο τουρίστα κατά την διαμονή του στην Ελλάδα ανέρχεται στα 1000 $ τουλάχιστον.

Η μείωση αυτή των αφίξεων Ρώσων τουριστών στη χώρα οφείλεται σε πολλούς λόγους αλλά οι κυριότεροι είναι οι περιορισμοί στη χορήγηση βίζας, αλλά και το γενικότερα αρνητικά κλίμα στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις εξαιτίας της επιλογής της ελληνικής κυβέρνησης να συνταυτιστεί ουσιαστικά με το καθεστώς του Κιέβου μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ε. Βενιζέλου ο οποίος έσπευσε στο Κίεβο μεσούσης της κρίσης εναγκαλιζόμενος με τους πραξικοπηματίες.

Νέες κυρώσεις, θα μπορούσαν να επηρεάσουν επίσης και ολόκληρους τομείς της βιομηχανίας.

Αυτές, ενδέχεται να αφορούν στην πρόσβαση της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές, στον περιορισμό στις κινήσεις κεφαλαίων, στα λεγόμενα αγαθά διπλής χρήσης -στρατιωτικής και πολιτικής- και στον τομέα της ενέργειας, δηλαδή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Η «έσχατη λύση για τη Δύση», σύμφωνα με δηλώσεις του Robert Burgess της Deutsche Bank στο CNBC, θα είναι οι ενεργειακοί περιορισμοί στην διαπραγμάτευση με τη Ρωσία, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει σοβαρά το κόστος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Το κόστος των κυρώσεων που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας υφίσταται ήδη η Γερμανία και ειδικότερα η βιομηχανία της.

Σύμφωνα με αναλύσεις του γερμανικού Τύπου, κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι ηγέτες υπερέβησαν το «ψυχολογικό εμπόδιο» που λέγεται «κυρώσεις σε βάρος συγκεκριμένων Ρώσων», αλλά και «περιορισμοί στην συνεργασία με συγκεκριμένες ρωσικές επιχειρήσεις», οι οποίες θεωρείται ότι συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες δεν επιτρέπεται πλέον να χορηγούν δάνεια σε ρωσικές εταιρείες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ βρίσκονται η πετρελαϊκή Rosneft, η εταιρεία φυσικού αερίου Novatek, η Gazprombank αλλά και η Kalashnikov.

Επιπρόσθετα τιμή του ευρώ βρέθηκε νωρίτερα να διαπραγματεύεται κάτω από 1,3471 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς οι φόβοι για τις οικονομικές επιπτώσεις από το ενδεχόμενοι νέων κυρώσεων στη Ρωσία πληθαίνουν.

Ωστόσο η απόφαση της Γαλλίας να προχωρήσει στην πώληση των σκαφών αμφίβιων επιχειρήσεων Mistral στη Μόσχα, βάσει συμφωνίας που υπεγράφη το 2011, δείχνει ότι κάποιες χώρες ακολουθούν διαφορετική πολιτική απέναντι στη Μόσχα, πολιτική αποκλιμάκωσης και εξισορρόπησης λωστε το δυσμενές αυτό οικονομικό κλίμα να μην καταλήξει σε ανοικτό οικονομικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειεες.

Το επόμενο πλήγμα σε βάρος των ρωσικών επιχειρήσεων μπορεί να γίνει μόνο από τους αρχηγούς των χωρών. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα βρεθούν την Πέμπτη για να συζητήσουν επί συγκεκριμένης λίστας πιθανών κυρώσεων, με απόλυτα ανοικτό το ενδεχόμενο να μην καταλήξουν σε λύση εξαιτίας των επιπτώσεων που όλοι φοβούνται πως θα έχουν για την Ε.Ε.

Η ΕΕ θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει να κάνει στον εαυτό της τεράστια οικονομική ζημία, σε περίπτωση που η Ρωσία απαντήσει με κλείσιμο των ροών φυσικού αερίου.

Η Ρωσία είναι ένας πολύ σημαντικός εξαγωγέας πετρελαίου, αν και πρόκειται για πιο ρευστή αγορά όπου δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις.

Όμως σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό τομέα της Ευρώπης παίζει και ο ρωσικός εφοδιασμός για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, που θα μπορέσει να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση αφού αποτελεί μία από τις βασικές πηγές ηλεκτρισμού της ΕΕ.

Οι Ρώσοι είναι οι κύριοι προμηθευτές της πρώτης ύλης για το πυρηνικό καύσιμο, του ουρανίου. Παρόλο που υπάρχει διεθνής αγορά για το ουράνιο, η Ρωσία αντιπροσωπεύει το 18% των προμηθειών της ΕΕ (μετά το Καζακστάν και τον Καναδά).

Επιπλέον, το 30% της επεξεργασίας και του εμπλουτισμού του ουρανίου για να γίνει κατάλληλο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται από ρωσικές εταιρείες.

Σε αυτά προστίθεται και το γεγονός ότι η ΕΕ διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό πυρηνικών αντιδραστήρων ρωσικής κατασκευής - 18 στο σύνολο.

Μπορεί κάποιες χώρες, όπως η Γερμανία, να προχωρούν στην ολική απεξάρτησή τους από την πυρηνική ενέργεια, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι το 1/5 της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη θα προέρχεται από πυρηνική ενέργεια τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του αιώνα.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2014/07/blog-post_98.html

ΕΚΤΑΚΤΟ> Κλιμάκιο Γερμανών Εισαγγελέων εγκαθίσταται μόνιμα στην Αθήνα! ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

ξυπνήτεεεεεεεεεε σας έχουν θαμμένους ηδη 2 μέτρα κάτω απ τη γη , σηκωθείτε και βγείτε απο τον τάφο.. ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ




H πληροφορία που διέρρευσε από Γερμανούς δημοσιογράφους έρχεται να δέσει με όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Δικαιοσύνης τους τελευταίους μήνες.

Γερμανοί εισαγγελείς ειδικευμένοι στο οικονομικό έγκλημα και στη φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κλπ, πρόκειται να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αθήνα!

Το συγκεριμένο κλιμάκιο θα εργάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε πάροδο της λεωφ. Αλεξάνδρας-το κτίριο έχει ενοικιασθεί ήδη-και μοναδική του αποστολή θα είναι ο έλεγχος της ελληνικής Δικαιοσύνης. Κι αυτό γιατί οι δανειστές έχουν την αίσθηση ότι η μη απόδοση Δικαιοσύνης στην Ελλάδα και η ασυλία συγκεκριμένων βαρόνων της διαπλοκής έχει μετατρέψει την περίπτωση της χώρας μας σε πηγάδι δίχως πάτο για τα δικά τους χρήματα.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Μέρκελ έγινε και με την σύμφωνη γνώμη του Λευκού Οίκου-μια και οι Αμερικανοί σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν μια τοξική βόμβα στον ευρωπαικό νότο την οποία θα κληθούν να απασφαλίσουν οι ίδιοι με πακτωλό εκατομμυρίων δολλαρίων σε περίπτωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και να την βάλει σε τροχιά δολαρίου-βλέπε Αργεντινή.

Αμερικανοί και Γερμανοί λοιπόν έχουν αναλάβει να αντιμετωπίσουν το θηρίο χτυπώντας το στην ευαίσθητη κοιλιακή του χώρα, όπως αποκαλούν τις σχέσεις διαπλοκής τμήματος της ελληνικής δικαιοσύνης με ντόπιους βαρόνους και ολιγάρχες!


http://kourdistoportocali.com
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2014/07/2.html

Περού (΄Ελληνες και εκεί ). Παρατηρήστε πως σφίγγει τη σημαία μας στην αγκαλιά της λέγοντας: "Μi sangre! mi sangre!" (το αίμα μου! το αίμα μου!)


«Παρατηρήστε πως στο βίντεο πώς σφίγγει τη σημαία μας η γιαγιά στην αγκαλιά της λέγοντας: "Μi sangre! mi sangre!" (το αίμα μου! το αίμα μου!)»
Απίθανο και συγκινητικό. Για τους Έλληνες βέβαια.
Όχι για τους Ελληνόφωνους προδότες.
Ε. Μ.
MOST INTERESTING
Colonia Griega de San Andres
Το 1880, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Περού και Χιλής, συνέβη το εξής: Σε μια αιματηρή επιδρομή των Χιλιανών κατά του χωριού Σαν Αντρές του Περού, οι Χιλιανοί στρατιώτες σκότωναν αδιακρίτως τους κατοίκους του χωριού.
Ανάμεσα σε αυτούς όμως, ήταν και 7 Ελληνες ναυτικοί, οι οποίοι αγάπησαν το Περού από τα ταξίδια τους και είχαν εγκατασταθεί εκεί για να ζήσουν.
Κάποιοι από αυτούς είχαν παντρευτεί με Περουβιανές γυναίκες και είχαν δημιουργήσει τις οικογένειές τους. Οταν λοιπόν έγινε η φονική επιδρομή, μαζεύτηκαν όλοι οι Ελληνες σε ένα σπίτι, μαζί με πολλούς Περουβιανούς κατοίκους, κλειδώθηκαν μέσα, ύψωσαν την ελληνική σημαία και περίμεναν με αγωνία.
Και τότε έγινε το θαύμα! Οι Χιλιανοί στρατιώτες που είχαν ξεκληρίσει το χωριό, δεν πείραξαν καθόλου το σπίτι με την ελληνική σημαία!
Οι απόγονοι 6ης, 7ης και τώρα πια 8ης γενιάς αυτών των 7 Ελλήνων ναυτικών, είναι περίπου 650 άτομα και αποτελούν την ελληνική κοινότητα του Σαν Αντρές.
Οι περισσότεροι δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα. Γιορτάζουν την μέρα που σώθηκαν, αλλά και ελληνικές γιορτές, όπως την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου με επίσημο τρόπο και στις γιορτές τους ακούγεται πάντα ο ελληνικός Εθνικός Υμνος μαζί με τον Εθνικό Υμνο του Περού.
Ονόματα όπως Komninos, Gikas, Papafavas, Falkonis και Constantinou είναι τα πιο συνηθισμένα στο San Andres. Κάποιοι από αυτούς δεν μοιάζουν σε τίποτα στην όψη με Ελληνες. Οπως η γιαγιά στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί και της παραδίδουν την ελληνική σημαία. Δεν μοιάζει με Ελληνίδα εξωτερικά και μιλάει ισπανικά.
Παρατηρήστε πως σφίγγει τη σημαία μας στην αγκαλιά της λέγοντας:
"Μi sangre! mi sangre!" (το αίμα μου! το αίμα μου!)
Οι άνθρωποι αυτοί, τα μακρινά αδέρφια μας, μάς γεμίζουν χαρά και υπερηφάνεια
 
 
 
 
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2014/07/i-sangre-mi-sangre.html

Αυτή τη δήλωση ποτέ δεν την περιμέναμε. Ότι δηλαδή ο κ. Παπούλιας, ο εγγυητής της τήρησης του, παραβίασε επανειλημμένα το Σύνταγμα για να το «τηρήσει»!


«Προσωπικά, δέχθηκα αρκετές φορές κριτική για τις υπογραφές που έβαλα. Το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ:http://www.enikos.gr/politics/252682,Paremvash_Papoylia.html

Κύριοι Βουλευτές,

Ομολογώ ότι αυτή τη δήλωση ποτέ δεν την περιμέναμε.

Ότι δηλαδή ο κ. Παπούλιας, ο εγγυητής της τήρησης του, παραβίασε επανειλημμένα το Σύνταγμα για να το «τηρήσει»!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θυμηθείτε τα κατωτέρω για τα οποία θα τον κρίνει η ιστορία, και αν ισχύουν, ελπίζω όχι μόνον η ιστορία.


Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο:


«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικότερο συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού».


Που υπέγραψε την κατάλυση και της Εθνικής Ανεξαρτησίας και των ελευθεριών των Ελλήνων, παραβαίνων τον όρκο του, αποδεχόμενος (και όχι μόνον, τρόικες, υπογραφή αντισυνταγματικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, γκαουλάιτερ κτλ) το άρθρο 14.5 της πρώτης δανειακής σύμβασης που υποδούλωνε τους Έλληνες και που έλεγε:


«Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.»


«The Borrower hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets, from legal proceedings in relation to this Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgement or other order, from attachment, arrest or injunction prior to judgement, and from execution and enforcement against its assets to the extent not prohibited by mandatory law».


2. Υπενθυμίζω ότι ο ίδιος Πρόεδρος ανέχθηκε και αποδέχθηκε κατά την πρώτη ανάληψη των καθηκόντων του, αυτός που έπρεπε να είναι ο εγγυητής της συνταγματικής τάξης και της ακεραιότητας της Ελλάδας, την τέως πρόεδρο της βουλής κ. Ψαρούδα-Μπενάκη να του λέει, εν γνώσει του από πριν προφανώς (είναι εκτός λογικής να μην γνώριζε τι θα του έλεγε εν ονόματι του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αλλά και αν δεν το γνώριζε, πράγμα τελείως απίθανο δεν αντέδρασε) ότι


«κατά τη διάρκεια της προεδρίας ..... τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης (!!!), ...... , τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων (!!!) και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης." (!!!)»


3. Μέσω των υπηρεσιών της προεδρίας του αποκλείεται να μην γνώριζε ότι το πραγματικό έλλειμμα της χώρας, το Σεπτέμβριο του 2009 ήταν 7% (όπως και άλλων χωρών της ευρωζώνης) για το οποίο υπήρχαν πληθώρα δημοσιευμάτων τότε:


- «http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_15/09/2009_329338, Το μήνυμα που έστειλε χθες στην Αθήνα ο επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια ... Η δημοσιονομική κατάσταση είναι ζοφερή. Σύμφωνα με πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το έλλειμμα θα εκτιναχθεί φέτος πάνω από το 7% του ΑΕΠ και θα προσεγγίσει στο 8%.»


- Παρ όλα αυτά ανέχθηκε την πλασματική και ψευδή αύξηση του στο 15% μέσω του διευθυντή της ΕΛΣΤΑΤ και του γερμανού καθηγητή γενικού δ/ντή της Eurostat Walter Rademacher.


- Η αύξηση αυτή που προφανώς ήταν εν γνώσει του μέσω των υπηρεσιών του, γνώριζε ότι αποσκοπούσε στην ερήμην του Ελληνικού λαού, έναρξη της συνωμοσίας εναντίον της Ελλάδας που του προανήγγειλε το 2005 η κ. Μπενάκη και το αποδέχθηκε τότε.


4. Ανέχθηκε τότε να χαρακτηρίζονται όλοι οι Έλληνες απατεώνες, να παρομοιάζεται η Ελλάδα με Τιτανικό κτλ, προκειμένου να μηδενιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και να οδηγηθεί στην τρόϊκα.


5. Ενώ ακόμα και ο Στρος Καν μετά την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ έλεγε ότι απαιτείται άμεση αναδιάρθρωση του χρέους (http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=41095&category_id=88) ανέχθηκε να εφαρμοστούν τα σχέδια του Ρέσλερ για «Ελεγχόμενη χρεωκοπία» της Ελλάδας δηλαδή για προγραμματισμένη χρεωκοπία της Ελλάδας ως επιχείρησης, προς εκποίηση τον Εθνικού και ιδιωτικού της πλούτου.


Έτσι, με την ανοχή του και αποδοχή του, φτάσαμε σήμερα να έχουμε, τρία εκατομμύρια πραγματικούς, ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κλειστές, 8 χιλιάδες ως λέγεται μέχρι σήμερα αυτοκτονίες, διάλυση των πάντων (νοσοκομεία, υπάλληλοι επιχειρήσεων και δήμων απλήρωτοι πολλούς μήνες κτλ), κάθε μέρα να προστίθενται 1000 νέοι άνεργοι κτλ.


6. Ακολούθησε εν γνώσει του και υπό τα απαθή βλέμματά του, η δολοφονική για τον Ελληνικό λαό εσωτερική υποτίμηση, που αλυσιδωτά και εσκεμμένα κατέστρεψε την Ελληνική οικονομία και τους Έλληνες.


7. Ανέχθηκε την διάλυση του κράτους με ανάλγητες χωρίς λόγο απολύσεις και μάλιστα συγχαίρων τον Κυριάκο για το «έργο» του

8. Ανέχθηκε ως αποτέλεσμα των ανωτέρω τη κατάλυση ουσιαστικά της Ελληνικής δημοκρατίας με,

- το διορισμό από τις αγορές του Γκάυλάϊτερ Ράιχενμπαχ,

- γερμανού υπουργού στη θεσσαλονίκη,

- την υποδούλωση της Ελλάδας σε μία τρόϊκα,

- την έλευση στρατιάς ξένων κατακτητών «ειδικών» ως η Ελλάδα να ήταν η Ρουάντα,

- ανέχθηκε το διορισμό από τις αγορές ως πρωθυπουργού του Παπαδήμιου, μέλους της Τριμελούς, γνωρίζοντας ότι τότε η ψήφος της Βουλής δεν εκπροσωπούσε πλέον το δημόσιο αίσθημα (Κάννες, μη δημοψήφισμα, Μπαρόζο, Αντώνης και Βαγγέλης)

- και έφτασε να μας ζητά να μην ενοχλούμε το δοτό του πρωθυπουργό της κατοχής που με το PSI του κατέστρεψε ότι είχε μείνει όρθιο


Εν γνώσει του περιεχομένου του ανέχθηκε την επιβολή στον Ελληνικό λαό του μνημονίου-2 με τα ψεύδη που το συνόδευαν, που οδήγησε και οδηγεί σε τελική εξόντωση τους Έλληνες και σε ξεπούλημα όλου του Εθνικού και ιδιωτικού πλούτου από το διαβόητο γραφείο όπου έχουν εκχωρηθεί τα έσοδα του κράτους. Με παράλληλη φορολογική, εξόντωση-ληστεία των Ελλήνων.


10. Ανέχθηκε την συνεχή παραβίαση του Συντάγματος με υπογραφή των αντισυνταγματικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου αλλά και πλείστων άλλων όπως τον χαρακτηρισμό νομίμου κόμματος ως τρομοκρατικής οργάνωσης (ο γράφων δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή) και την επί μήνες φυλάκιση χωρίς δίκη του Προέδρου της και βουλευτών της.


Εν ολίγοις παραβαίνων ως ανωτέρω τον όρκο του, αποδέχθηκε την καταστροφή της Ελλάδας και των Ελλήνων




Ε. Μ.
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2014/07/blog-post_24.html

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


ΣΤΙΣ 14/9/2009 ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΟΑΚΙΜ ΑΛΜΟΥΝΙΑ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΕΥΘΥΣ ΜΟΛΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!


Λαμπης Π.

 http://olympia.gr

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Αντιδρούν έντονα οι Εβραίοι της Ουγγαρίας για το Μνημείο που στήθηκε προς τιμήν των (μη Εβραίων) θυμάτων της ναζιστικής κατοχής


ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Αντιδρούν έντονα οι Εβραίοι της Ουγγαρίας για το Μνημείο που στήθηκε προς τιμήν των (μη Εβραίων) θυμάτων της ναζιστικής κατοχής

Σχόλιο ΛΦ: Τα έχουμε πει ξανά. Το ολοκαύτωμα πρέπει να είναι μόνο εβραϊκή υπόθεση, γιατί οι Εβραίοι γουστάρουν να τους λυπούνται. Έτσι έστησαν κράτος κιόλας. Το πρώτο κράτος που δημιουργήθηκε όχι από αγώνες αλλά από την λύπηση. Και τώρα γενοκτονούν σαν ναζί τους Παλαιστίνιους και θέλουν και νόμπελ Ειρήνης και από πάνω οι Θεοκτόνοι.

Μέσα στη νύχτα και φρουρούμενοι από την αστυνομία, οι εργαζόμενοι στη Βουδαπέστη έβαλαν τις τελευταίες πινελιές στο Μνημείο της Γερμανικής Ναζιστικής Κατοχής της Ουγγαρίας του 1944, το οποίο σχεδιάστηκε για να τιμήσει την μνήμη όλων των θυμάτων του πολέμου.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι εργαζόμενοι άρχισαν να προσθέτουν τα στοιχεία του αυτοκρατορικού αετού της Γερμανίας που πέφτει προς τα κάτω και του αρχάγγελου Γαβριήλ, που συμβολίζει την Ουγγαρία, στο μνημείο.

Ωστόσο, υπάρχουν ομάδες που θεωρούν ότι είναι οι μόνοι που αξίζουν μνημόσυνο ως θύματα του πολέμου.
Το μνημείο έχει επικριθεί ευρέως από εβραϊκές οργανώσεις που το βλέπουν ως μια προσπάθεια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Viktor Orban να υποβαθμίσει τον ρόλο των Ούγγρων στο Ολοκαύτωμα, προβάλλοντας αντιρρήσεις σχετικά με την απεικόνιση της Ουγγαρίας ως θύμα των Ναζί, δεδομένου ότι ήταν εκείνο τον καιρό σύμμαχος της Γερμανίας. Η κυβέρνηση τονίζει ότι τόσο οι Εβραίοι όσο και οι μη Εβραίοι υπέφεραν κατά τη διάρκεια του πολέμου.





«Το Μνημείο θα χρησιμεύσει για να καθαρίσει την ευθύνη της ουγγρικής κυβέρνησης εκείνης της εποχής», δήλωσε ο AndrasHeisler, πρόεδρος της Mazsihisz, της ομάδας που εκπροσωπεί τις ουγγρο-εβραϊκές κοινότητες.
Ο Heisler είπε ότι οι Ούγγροι συμμετείχαν επίσης στις μαζικές δολοφονίες των Εβραίων της Ουγγαρίας πριν από 70 χρόνια και ότι κάθε μνημείο στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος πρέπει να αντικατοπτρίζει το γεγονός αυτό.
Το μνημείο στην πλατεία Ελευθερίας βρίσκεται απέναντι από έναμνημείο στη μνήμη των θυμάτων του κομμουνισμού. Ο Heislerείπε ότι αυτό κινδυνεύει να δημιουργήσει μια ψευδή σύγκρισημεταξύ του Ολοκαυτώματος και της κομμουνιστικής καταπίεσης.
Περίπου εκατό Εβραίοι και υποστηρικτές τους, καθώς και ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στο μνημείο στις πρώτες πρωινές ώρες για να διαμαρτυρηθούν για την ολοκλήρωση του μνημείου και δεσμεύθηκαν ότι αν έρθουν στην εξουσία θα το κατεδαφίσουν, ενώ στη συνέχεια, πέταξαν στο μνημείο αυγά.
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Συνασπισμού Φέρεντς Γκιούρτσανιεξέδωσε επίσης μια δήλωση καταδικάζοντας το μνημείο και κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παραποίηση της ιστορίας και του Ολοκαυτώματος».
Τον Μάιο ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orbán απέστειλε επιστολή σε τριάντα Αμερικανοεβραίους βουλευτές και γερουσιαστές για να τους εξηγήσει ότι το Μνημείο αποτίει φόρο τιμής στην απώλεια της ελευθερίας μας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Νωρίτερα, Αμερικανο-Εβραίοι ηγέτες είχαν ζητήσει από τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το σχέδιο του μνημείου.
Ο πρωθυπουργός έγραψε ότι το μνημείο δεν είναι ένα μνημείο του Ολοκαυτώματος - προσθέτοντας ότι υπάρχουν ήδη πολλά μνημεία του Ολοκαυτώματος στην Ουγγαρία. Αλλά το Μνημείο της Κατοχής είναι ένα εθνικό μνημείο, που θυμίζει σε όλους μας ότι πρέπει να αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη όλων των θυμάτων του πολέμου και να θυμόμαστε την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας και τις τραγικές συνέπειές της που έχει προκαλέσει τόσο πόνο σε ολόκληρο το έθνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη διαδήλωση επεσήμαναν ότι η οργή και το μίσος των συγκεντρωμένων ταραχοποιών ξέσπασαν πάνω στον Αρχάγγελο Γαβριήλ που συμβολικά εκπροσωπεί το ουγγρικό έθνος και όχι πάνω στον αυτοκρατορικό αετό που εκπροσωπεί το ναζισμό. Οι φανατικοί πέταξαν στον Αρχάγγελο αυγά και άφησαν ανέγγιχτο τον αετό, εκφράζοντας έτσι το παράλογο μίσος τους προς το ουγγρικό έθνος.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ και εδώ
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_61.html

Γάζα: Βομβαρδισμός σχολείου του ΟΗΕ με δεκάδες νεκρούς

Γάζα: Βομβαρδισμός σχολείου του ΟΗΕ με δεκάδες νεκρούς
Πολλοί Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα, όταν η περιοχή βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.Το τηλεοπτικό κανάλι al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) στη Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται την καταμέτρηση των θυμάτων που έκανε ένας φωτορεπόρτερ του, οι νεκροί από τον βομβαρδισμό αυτό είναι τουλάχιστον εννέα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος ενός έτους. Όλα τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τζαμπαλίγια.
Πηγή: ΑΠΕ
http://greeknation.blogspot.gr/2014/07/blog-post_0.html

Η καταγωγή των Φιλισταίων

Η καταγωγή των Φιλισταίων
Γύρω στα 1200 π.Χ. σε πολλές μυκηναϊκές τοποθεσίες παρατηρούνται στρώματα καταστροφής ή μείωσης του πληθυσμού. Πρόκειται αναμφισβήτητα για το τέλος μιας εποχής, της Εποχής του Χαλκού. Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται την ίδια εποχή γενικά στην ανατολική Μεσόγειο: η αυτοκρατορία των Χετταίων διαλύεται, η Ουγκαρίτ καταστρέφεται, η Αίγυπτος απειλείται με αφανισμό από την εισβολή των Λαών της Θάλασσας, στην Παλαιστίνη εμφανίζονται νέοι πληθυσμοί, ανάμεσά τους και οι περίφημοι Φιλισταίοι.
 
 
Ο ελληνικός μύθος του αφανισμού του γένους των ηρώων φανερώνει ότι η ελληνική ηρωική παράδοση διατηρούσε αναμνήσεις αυτών των γεγονότων. Στους ελληνικούς μύθους που είναι γνωστοί ως νόστοι διατηρείται επίσης η ανάμνηση του γεγονότος ότι πληθυσμοί από τον ελληνικό χώρο αναγκάζονται να μετοικήσουν: ο Τεύκρος και ο Αγαπήνωρ αποικίζουν την Κύπρο, ο Αμφίλοχος την Παμφυλία και την Κιλικία, ο Διομήδης τις ακτές της Αδριατικής κ.ο.κ.
 
Η έκταση της μυκηναϊκής διασποράς βεβαιώνεται αρχαιολογικά από τη διάδοση της μυκηναϊκής κεραμικής (Μυκηναϊκή IIIC), η οποία ανευρίσκεται άφθονη, και μάλιστα επί τόπου κατασκευασμένη σε όλη την ανατολική μεσογειακή ακτή, από την Ταρσό ως την Ασκελών[1]. Σε μια περίπτωση μάλιστα η ελληνική μυθική παράδοση φαίνεται να ανταποκρίνεται κυριολεκτικά στην πραγματικότητα: το όνομα του μάντη Μόψου, γιου του Ραικίου, που αποίκισε μέρη στην Κιλικία, την Παμφυλία, στη Συρία και την Παλαιστίνη (βλ. λ.χ. Στράβων 14.4.3), εμφανίζεται σε δίγλωσση (φοινικική και λουβική) επιγραφή από το Καρά-Τεπέ της Κιλικίας. Στην επιγραφή, η οποία ανήκει στον 9ο ή 8 αιώνα π.Χ., κάποιος Awariku (Ραίκιος) εμφανίζεται ως βασιλιάς των Danuniyim (Δαναοί) και απόγονος του Mpš (Μόψος). Για το θέμα βλέπε  Ο μάντης Μόψος: όταν ο μύθος γίνεται ιστορία.
 
Η παρουσία στη Χαναάν επιτόπια κατασκευασμένης αιγαιακής κεραμικής από τον 12 αιώνα π.Χ. και εξής μαρτυρεί την εγκατάσταση πληθυσμών από το Αιγαίο στην περιοχή αυτή. Η κεραμική των Φιλισταίων είναι μια εξέλιξή της. Τα μέρη στα οποία βρέθηκε η αιγαιακή κεραμική συμπίπτουν με την πορεία των λεγόμενων Λαών της Θάλασσας, οι οποίοι έφτασαν ως την Αίγυπτο, όπου και ηττήθηκαν. Στα αιγυπτιακά κείμενα της εποχής έχουμε παράξενες αντιστοιχίες με ονόματα λαών γνωστών από μεταγενέστερη εποχή: Πελεσέτ (Φιλισταίοι), Σαρντάνα/Σερντέν (Σαρδηνοί), Σικαλάγια (Σικελοί), Τερές (Τυρσηνοί), Εκβές (Αχαιοί), Λούκκα (Λύκιοι), Ντανάγια/Ντενιέν (Δαναοί), Τζεκέρ (Τευκροί;).   
 
Η εγκατάσταση Μυκηναίων στην Παλαιστίνη επιβεβαιώνεται στα αρχαιολογικά ευρήματα της Ασντόντ, της Εκρών και της Ασκελών, των σημαντικότερων πόλεων της Πεντάπολης των Φιλισταίων (οι άλλες δύο πόλεις ήταν η Γάζα και η Γκαθ). Δεν είναι μόνο η κεραμική, αλλά και άλλα στοιχεία του πολιτισμού που παραπέμπουν στο Αιγαίο. Φυσικά δεν έχουν σωθεί επιγραφικά μνημεία της γλώσσας που έφεραν μαζί τους οι Φιλισταίοι, αλλά σύντομα υιοθέτησαν μια διάλεκτο της Χαναάν και σταδιακά αφομοιώθηκαν από τον περίγυρο. Σύμφωνα με τη βιβλική παράδοση οι Φιλισταίοι κατάγονταν από την Καφτώρ, ένα όνομα που δηλώνει την Κρήτη αλλά και το Αιγαίο γενικότερα και αντιστοιχεί στον όρο Kaptara (στην Ουγκαρίτ) και Keftiu (στην Αίγυπτο). Στην ακτή της Χαναάν κατοικούσαν σύμφωνα με τη Βίβλο οι Kretim, ένα όνομα που αποτελεί ποιητική εκδοχή της ονομασίας για τους Φιλισταίους και συνδέθηκε συχνά στην έρευνα με την Κρήτη. Οι Kretim υπηρετούν ως μισθοφόροι τους Ισραηλίτες βασιλείς. Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες μισθοφόροι ήταν περιζήτητοι στην ανατολική Μεσόγειο και τους χρησιμοποίησαν και οι Αιγύπτιοι. Ο οπλισμός και η πολεμική τακτική του Γολιάθ και των Φιλισταίων στη Βίβλο έχει πολλές ομοιότητες με τα αντίστοιχα μυκηναϊκά στοιχεία. Η βαριά μεταλλική πανοπλία, όπως αυτή του Γολιάθ, είναι ήδη γνωστή από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού στον τάφο των Δενδρών.
 
Μια σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη (1996) στην περιοχή Tel-Miqne (Εκρών) της Χαναάν ρίχνει φως στην καταγωγή των Φιλισταίων. Μια αλφαβητική επιγραφή του 7ου αιώνα, γραμμένη στη Χαναανιτική, γράφει:
 
«Ο ναός που αφιέρωσε ο Akhyaus (γιος του Padi, που ήταν γιος του Yasad, που ήταν γιος τουAda, που ήταν γιος του Yahar), βασιλιάς της Εκρών, στην PTNYH, την Κυρία του. Είθε να τον ευλογεί, να τον διαφυλάσσει, να μακραίνει τις μέρες του και να ευλογεί τη γη του».
 
Ο Akhyaus είναι γνωστός και από μια σύγχρονη ασσυριακή πηγή ως Ikausu. Το ίδιο όνομα με τη μορφή Achish φέρει και ένας βασιλιάς της Γκαθ, ο οποίος τοποθετείται από τη Βίβλο γύρω στα 1000 π.Χ. Το όνομα δεν είναι σημιτικό. Έχει προταθεί ως παράλληλο η λέξη Αχαιός. Σημιτικό δεν είναι και το Padi, το οποίο απαντά και σε συλλαβικές πινακίδες από τον ελληνικό χώρο, αν και η ακριβής ελληνική απόδοση του ονόματος είναι αμφίβολη λόγω της φύσης της συλλαβικής γραφής. Το όνομα της θεάς, στην οποία αφιερώνεται ο ναός, έχει προταθεί ότι είναι Πότνια, η Κυρία. Στην ταύτιση με την Πότνια οδηγούν και πήλινα ειδώλια (Ashdoda) που βρέθηκαν στις πόλεις των Φιλισταίων και εικονίζουν μια μυκηναϊκού τύπου καθιστή θεότητα. Σύμφωνα με τον ιστορικό Ξάνθο το Λυδό ο Μόψος στην Ασκελών έριξε τη βασίλισσα Ατάργατη (ή Ατεργάτη) και το γιο της Ιχθύ σε μια γειτονική λίμνη, όπου και την έφαγαν τα ψάρια. Το όνομα Ατάργατις είναι παράλληλο με το όνομα Δερκετώ, μισή γυναίκα, μισή ψάρι, η οποία λατρευόταν στην ίδια λίμνη. Συνεπώς ο Ξάνθος θεωρεί τον Μυκηναίο Μόψο ιδρυτή αυτής της λατρείας.
 
Η ίδια, ωστόσο, επιγραφή δείχνει  ότι οι Φιλισταίοι είχαν πια αφομοιωθεί στο πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής: δεν είναι γραμμένη στα Ελληνικά και όλα τα υπόλοιπα ανθρωπωνύμια είναι σημιτικά, γεγονός που δείχνει την ταχεία αφομοίωσή τους, παρά την ύπαρξη ορισμένων παραδόσεων που έδειξαν αντοχή στο χρόνο και για τις οποίες οι Φιλισταίοι ένιωθαν προφανώς υπερήφανοι.     
 
[1] Άλλα στοιχεία υλικού πολιτισμού από τον μυκηναϊκό κόσμο: τύποι εστιών, περόνες, βαρίδια για τον αργαλειό, τύποι ειδωλίων κ.τ.λ.
 

Καταρρέει η ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Bloomberg!




Τους ρίχνουν οι ίδιοι οι φασίστες για να επισπεύσουν τις εκλογές!
Καταρρέει η κυβέρνηση ευρείας συμμαχίας του πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ στην Ουκρανία, αφότου δύο συμπολιτευόμενα κόμματα αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στους επίσημους ιστότοπος των κομμάτων UDAR και Svoboda, οι δύο παρατάξεις αποχωρούν από την κυβέρνηση και…
επιζητούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Όπως υπαγορεύει το ουκρανικό Σύνταγμα, σε περίπτωση που δε σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση εντός των επόμενων 30 ημερών, θα πρέπει να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Έως τότε, η νυν κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της με υπηρεσιακές αρμοδιότητες.
Υπενθυμίζεται πως ο εκλεγμένος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο έχει δεσμευθεί για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών εντός του 2014

olympia.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/bloomberg.html

ΟΜΙΛΙΑ Ε.ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ Α. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΣΤΗΝ EI-END ΧΑΝΙΩΝ 23-07-2014


250.000€ απο τον Βενιζελο / ΥπΕΞ σε εργολαβο καθαρισμου!!!

http://olympiada.files.wordpress.com/2014/07/wpid-20140723023642.jpg



Το Υπουργειο Εξωτερικων δινει 250.000€ σε εργολαβο για καθαρισμο γραφειων του.

Ενημερωστε τις καθαριστριες κ τους δικηγορους τους.
Δημητρης Καμμενος
ΠΠ

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/07/250000.html

Άρθρο-φωτιά για το δολάριο: "Είναι ετοιμοθάνατο - Οι κυρώσεις στη Ρωσία επισπεύδουν την... κηδεία του"


Ένα άρθρο-φωτιά για το μέλλον του δολαρίου εξαιτίας της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ δημοσιεύει ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος και διδάκτωρ στατιστικής Jim Willie.
Αυτό που επισημαίνει είναι πώς «το δολάριο είναι ετοιμοθάνατο και η κηδεία του θα έρθει σύντομα με τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε χώρες όπως η Ρωσία».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αμερικανός οικονομολόγος «δεν μπορεί να επιβάλεις κυρώσεις σε όλον τον κόσμο. Αυτό θα οδηγήσει σε απομόνωση των ΗΠΑ και του αμερικανικού λαού και εν τέλει θα έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις».
Είναι αυτό για το οποίο πολλές εταιρείες τόσο αμερικανικές όσο και ευρωπαϊκές έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους. Πώς οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα σημάνουν την καταστροφή τους, άρα και θα έχει σοβαρές συνέπειες στις εύθραυστες οικονομίες.
Κι ακόμη, ο οικονομικός «Αρμαγεδώνας» με τον οποίο απειλούν Ρωσία και Κίνα, σε συνεργασία με άλλα μέλη των BRICS δεν έχει έρθει ακόμη. Τώρα ετοιμάζονται τα σχέδια για νέα Παγκόσμια Τράπεζα και νέο Νομισματικό Ταμείο.
Το επισημαίνει και ο και ο Jim Willie. «Νομίζω πώς τα καύσιμα θα γίνουν ακριβότερα, τα τρόφιμα επίσης και θα αρχίσουμε να βλέπουμε προσφορές θέσεων εργασίας από κινεζικές εταιρείες σε αμερικανικό έδαφος. Ήδη πολλές χώρες εγκαταλείπουν το δολάριο και στρέφονται στο γούαν».
Ο Αμερικανός οικονομολόγος αποδομεί πλήρως τους ισχυρισμούς που θέλουν οι ΗΠΑ να ενισχύουν την Ευρώπη με φυσικό αέριο κόντρα στη Ρωσία. «Μιλάνε για εφοδιασμό της Ευρώπης, αλλά δεν έχουν ούτε την ικανότητα της παράδοσης. Δεν διαθέτουν δεξαμενόπλοια για την μεταφορά του. Οι ευρωπαϊκοί λιμένες υποδοχής είναι ακατάλληλοι. Και δεν έχουν αγωγούς αερίου που να διασχίζουν τον Ατλαντικό».
Υποστηρίζει επίσης πως το σχέδιο των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι κατασκευασμένο από τη CIA, όταν από το Πεντάγωνο υπάρχουν αντιδράσεις και αυτό γιατί θα αποδειχθεί «παγίδα», όπως συνέβη στο Ιράκ.
Τα βασικότερα σημεία του άρθρου του εκδότη οικονομικής ιστοσελίδας στις ΗΠΑ, διακεκριμένου οικονομολόγου και κατόχου phd στη στατιστική Jim Willie έχουν ως εξής :
«Το δολλάριο είναι ετοιμοθάνατο…Νομίζω πως η νεκρώσιμη πομπή αρχίζει εφέτος. Είπα κατ’ επανάληψη ότι ο χρόνος δεν θα τελειώσει όπως άρχισε».
Τι θα αρχίσουν οι Αμερικανοί να βλέπουν να έρχεται με την επιτάχυνση της κρίσης του δολαρίου;
Ο Willie λέει: «Πιστεύω πως θα αρχίσουν να παίρνουν ειδοποιήσεις απόλυσης από τους εργοδότες τους. Πιστεύω πως θα αρχίσουν να βλέπουν υψηλότερες τιμές στα καύσιμα και στα τρόφιμα. Νομίζω πως θα αρχίσουν να βλέπουν προσφορές θέσεων εργασίας από κινεζικές εταιρείες σε αμερικανικό έδαφος. Χάνουμε την χώρα μας…»
Στα διεθνή ζητήματα λέει: «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κάθε μήνα έχουμε και επιτάχυνση των γεγονότων;… Η Ουκρανία ήταν μια παγίδα και οι ΗΠΑ πήγαν και έπεσαν μέσα. Τώρα βλέπουμε τον βάλτο. Μετά θα χάσουμε το ΝΑΤΟ. Στο Ιράκ συνέβη το ίδιο πράγμα. Αλλά στον αραβικό κόσμο μια παγίδα ήταν στημένη και οι ΗΠΑ πηγαίνουν κατευθείαν μέσα σε αυτήν. Το αποτέλεσμα θα είναι θολό και αβέβαιο, αλλά μπορώ να εγγυηθώ πως δεν θα είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση Ομπάμα και για τις σχέσεις της με το Πεντάγωνο…
Στην ουσία οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης. Τώρα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες αυτών των ενεργειών. Αυτοί που εκπαιδεύαμε μυστικά και χρηματοδοτούσαμε μυστικά, ως συμμάχους μας στη Συρία, τώρα επιτίθενται σε άλλους συμμάχους μας στο Ιράκ. Έτσι οι ΗΠΑ είναι και στις δυο πλευρές, μπλεγμένη στη μέση και βαδίζοντας μέσα σε μια παγίδα».
Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τον Willie είναι ότι ο κόσμος εγκαταλείπει τη χρήση του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο.
«Είναι μια κίνηση που επιταχύνεται. Οι ΗΠΑ θα κατορθώσουν να απομονώσουν τα 90% του κόσμου, και κάνοντάς το θα απομονώσουν τον εαυτό τους.
Δεν μπορείς να βάλεις κυρώσεις σε όλον τον κόσμο που δεν θέλει να χρησιμοποιεί το δολάριο. Εάν το κάνεις, αυτό που θα κάνεις είναι να ορίσεις ένα κόσμο εκτός δολαρίου. Να μετατρέψεις το δολάριο σε τοξικό… Έχουμε “ποσοτική χαλάρωση” και νομισματοποίηση μη “καθαρών ομολόγων”.
Με άλλα λόγια χρήση των πιεστηρίων εκτύπωσης δολαρίων για την στήριξη της ζήτησης κρατικών ομολόγων, που είναι τοξικά… Αυτό είναι το ανάποδο από ότι δίδασκαν οι κεντρικοί τραπεζίτες επί 70 χρόνια μέχρι το 2008. Αυτό που κάνει το δολάριο τοξικό είναι ότι όλες οι αξίες έχουν πλαστή διατίμηση. Έχεις την χρηματιστηριακή απάτη, η οποία επιτρέπεται σε μεγάλο βαθμό… Έτσι έχουμε τα παράγωγα, τη χρηματιστηριακή απάτη της Γουόλ Στριτ.
Βρισκόμαστε τώρα στο σημείο όπου έχει γίνει σαφές πως έθνη που αναγγέλλουν πως θέλουν να εγκαταλείψουν το δολάριο κηρύσσονται ως τρομοκράτες και εξαπολύουμε πόλεμο εναντίον τους. Έτσι απλά.
«Το Λονδίνο και η Φρανκφούρτη στήνονται σαν χρηματιστικά κέντρα του ρενμινμπί (ή γουάν), που σημαίνει λαϊκό νόμισμα… Ώστε η Κίνα δελεάζει το Λονδίνο, να καταστεί κέντρο του ΡενΜινΜπί για τις συναλλαγές σε κινεζικά ομόλογα. Και το Λονδίνο είναι ενθουσιασμένο…»
Στο θέμα περί εφοδιασμού της Ευρώπης με αμερικανικό φυσικό αέριο αναφέρει: «Μιλάνε για εφοδιασμό της Ευρώπης, αλλά δεν έχουν ούτε την ικανότητα της παράδοσης. Δεν διαθέτουν δεξαμενόπλοια για την μεταφορά υγραερίου. Οι ευρωπαϊκοί λιμένες υποδοχής είναι ακατάλληλοι. Και δεν έχουν αγωγούς αερίου που να διασχίζουν τον Ατλαντικό. Ποιος ηλίθιος επινόησε αυτό το σχέδιο; Θα σου πω εγώ ποιος. Ο τύπος που κάθεται στον Λευκό Οίκο».
Μιλάει και για διχογνωμία ανάμεσα στο Πεντάγωνο και την CIA. «Έχω υπόψη ότι ολόκληρα τα σχέδια για την Ουκρανία και για τη Συρία δεν εκπονήθηκαν από το Πεντάγωνο. Έγιναν στο Λάνγκλεϋ, από την CIA. Το Πεντάγωνο λέει εμείς δεν στηρίζουμε όλες αυτές τις ενέργειες. Δεν θέλουμε την επέκταση του πολέμου. Δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση με τη Ρωσία και με την Κίνα».
Καταλήγοντας ο Αμερικανός οικονομολόγος λέει. «Χάσαμε το έθνος μας, χάσαμε την βιομηχανία μας, χάσαμε την βιωσιμότητά μας, χάσαμε το κράτος δικαίου που είχαμε και τώρα βασιζόμαστε σε επιθέσεις εναντίον εθνών που θέλουν να εγκαταλείψουν το δολάριο. Αυτό που θα πετύχουν οι ΗΠΑ είναι να απομονώσουν τα 90% του κόσμου και επομένως να απομονωθούν. Συμβαίνει ήδη με άλματα…».
defencenet.gr

Ερχονται oι "έξυπνοι" μετρητές ρεύματος


Τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ... φεύγουν και και έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές μέσα από το κινητό τους, ή τον φορητό τους υπολογιστή
για το ρεύμα που καταναλώνουν. Η αντικατάσταση των παλιών ρολογιών της ΔΕΗ θα αρχίσει μέσα στο 2015 καλώς εχόντων των πραγμάτων.
Οι καταναλωτές θα ενημερώνονται με μηνύματα στο κινητό τους για το ρεύμα που έχουν ξοδέψει, για τις προγραμματισμένες διακοπές, βλάβες καθώς και τυχόν παραβιάσεις μετρητή, ενώ μέσω του Διαδικτύου θα έχει πρόσβαση σε ιστορικά στοιχεία της κατανάλωσής του για διάστημα 24 μηνών πριν.
Πρόσβαση στα παραπάνω στοιχεία θα έχει και μέσω μικρής οθόνης που θα εγκατασταθεί στο εσωτερικό του σπιτιού του και θα είναι συνδεδεμένη με τον μετρητή.
Οι νέοι μετρητές θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε περίπου 200.000 κατοικίες και καταστήματα. Σε πρώτη φάση οι οθόνες θα εγκατασταθούν σε 30.000 κατοικίες, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Οι πρώτοι «έξυπνοι» μετρητές θα τοποθετηθούν ως εξής: 60.000 μετρητές στο Νομό Ξάνθης, 80.000 στο Νομό Λέσβου, 20.000 στο Νομό Λευκάδας, 7.000 στην Αττική και 3.000 στην Κεντρική Μακεδονία. Προαιρετικά θα εγκατασταθούν, επίσης, 17.000 στη Σαντορίνη, 3.000 στην Κύθνο και 10.000 στη Μήλο.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 86,5 εκατ. ευρώ θα αποτελέσει τον «πιλότο» πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η μελέτη για την πλήρη αντικατάσταση στη συνέχεια των 7 εκατ. μετρητών χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, κόστους άνω των 1 δισ. ευρώ. Την προκήρυξη του πιλοτικού προγράμματος για την εγκατάσταση 170.000 «έξυπνων» μετρητών σε κατοικίες και μικρά εμπορικά καταστήματα δημοσίευσε ο Διαχειριστής του Ελληνικού Συστήματος Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). 

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/07/o_67.html

Το τέλος του Ισραήλ

Gilad Atzmon,  Égalité et Réconciliation (Γαλλία)       (μτφ. Κριστιάν)
Στην ομιλία του προς το έθνος, ο Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου παραδέχθηκε σήμερα ότι ο πόλεμος στη Γάζα είναι μια μάχη για την ύπαρξη του εβραϊκού κράτους. 
Ο Νετανιάχου έχει δίκιο. 
Και το Ισραήλ δεν μπορεί να κερδίσει αυτή τη μάχη. 
Δεν είναι καν σε θέση να ορίσει τι θα αποτελούσε μια νίκη.
Το βέβαιο είναι ότι η μάχη δεν είναι για σήραγγες ή τις υπόγειες δραστηριότητες των μαχητών. Οι σήραγγες είναι μόνο όπλα για την αντίσταση αλλά όχι η ίδια η αντίσταση. Οι μαχητές της Χαμάς και της Γάζας παρέσυραν το Ισραήλ σε πεδίο μάχης στο οποίο δεν είχε καμία πιθανότητα να κερδίσει και η Χαμάς έχει θέσει τους όρους, επέλεξε το έδαφος και έγραψε τους απαραίτητους όρους για τον τερματισμό αυτού του κύκλου βίας .
Για δέκα ημέρες, ο Νετανιάχου έκανε ό, τι μπορούσε για να αποφευχθεί μια χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού. Ήταν αντιμέτωπος με την πραγματικότητα ότι το Ισραήλ δεν έχει καμία στρατιωτική απάντηση κατά της παλαιστινιακής αντίστασης. Ο Νετανιάχου ήξερε ότι μια ήττα στο έδαφος θα κατάστρεφε ό, τι ελάχιστα έχει μείνει από την αποτρεπτική ικανότητα του ισραηλινού στρατού.
Πριν πέντε μέρες, το Ισραήλ, τουλάχιστον στα μάτια των οπαδών του, είχε το πάνω χέρι. Έβλεπε τους πολίτες του να υποβάλλονται στην αδιάκοπη εκτόξευση ρουκετών, αλλά έδειχνε όμως κάποια αυτοσυγκράτηση, σκοτώνοντας Παλαιστίνιους αμάχους μόνο από μακριά, γεγονός το οποίο  βοηθούσε να μεταφερθεί μια φανταστική εικόνα ισχύος. 
Αλλά τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρηση του. 
Το Ισραήλ είναι τώρα, για άλλη μια φορά, μπλεγμένο με κολοσσιαία εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων πληθυσμών και, ακόμη χειρότερα, τουλάχιστον σχετικά με το στρατηγικό τομέα, αποδεκατίζονται οι ελίτ καταδρομείς του πεζικού στις οδομαχίες στη Γάζα. 
Παρά την προφανή τεχνολογική υπεροχή και σε δύναμη πυρός του Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι μαχητές κερδίζουν τη μάχη στο έδαφος και μάλιστα, κατάφεραν να περάσει η μάχη σε ισραηλινό έδαφος.
Επιπλέον, η εκτόξευση ρουκετών προς το Τελ Αβίβ δεν φαίνεται να σταματήσει.
Η ήττα του ισραηλινού στρατού αφήνει το εβραϊκό κράτος, χωρίς ελπίδα. 
Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι απλό.
 Αν πραγματικά θέλεις να ζήσεις στη γη κάποιου άλλου, η στρατιωτική ισχύς είναι το απαραίτητο συστατικό για να αποθαρρύνεις τον κατακτημένο να απαιτήσει τα δικαιώματά του. 
Ο αριθμός των θυμάτων στο ισραηλινό στρατό και ο αριθμός των σορών των Ισραηλινών στρατιωτών ελίτ που θα επιστρέφουν στο σπίτι τους σε φέρετρα στείλει ένα σαφές μήνυμα στους Ισραηλινούς όπως και στους Παλαιστίνιους.
Δεν υπάρχει μέλλον για ένα κράτος που προορίζεται μόνο για τους Εβραίους στην Παλαιστίνη.
Ίσως θα έπρεπε να προσπαθήσουν κάπου αλλού.
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/07/blog-post_68.html

Οι θεοί του Ολύμπου ζωγραφισμένοι σε κοντέινερ





  Έναν νέο, μοντέρνο… Όλυμπο βρήκε το μυθικό δωδεκάθεο. Ο Άρης απλώνει το κορμί του, ο Δίας κοιτάζει με βλέμμα αγέρωχο, ο Απόλλωνας ατενίζει τον ουρανό και η Άρτεμις σε στιγμή περισυλλογής.
Όλα αυτά απεικονίζονται σε υπέροχα γκράφιτι που δημιούργησαν διάσημοι Ισπανοί καλλιτέχνες για το φεστιβάλ Street Art στο Βέλγιο. Πρωτότυπο δεν είναι μόνο το θέμα που διάλεξαν οι Pichi & Avo, αλλά και ο… καμβάς που χρησιμοποίησαν. Δε ζωγράφισαν σε τοίχο, αλλά σε κοντέινερ πλοίων.
Πάνω στα κιβώτια λοιπόν φιγούραραν κάποιοι από τους θεούς του Ολύμπου. Τα κιβώτια τοποθετήθηκαν δίπλα-δίπλα και τα υπόλοιπα από πάνω φτιάχνοντας μια εντυπωσιακή κατασκευή άκρως ελληνική. Τα σχόλια που απέσπασε αυτή ήταν πολλά και καλά, τόσο από τον κόσμο που την είδε, όσο και από τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, που βρήκαν την ιδέα εξαιρετική.
anciengreek2.jpg
anciengreek3.jpg
anciengreek4.jpg
anciengreek5.jpg
anciengreek6.jpg
anciengreek7.jpg
anciengreek1.jpg


- See more at: http://arouraios.gr/2014/07/oi-theoi-tou-olumpou-zografismenoi-se-konteiner/#sthash.55iRDsdR.dpuf

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ-ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ

 Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΕ; ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΑΝ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΕΚΕΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΣΟΥ; ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ; ΟΥΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕΣ ΟΤΙ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ ΣΟΥ;   ΜΕ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ  ΔΕΝΟΥΝ ΠΙΣΘΑΓΓΩΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΚΑΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΟΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ 120% ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ  ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ 174% ; ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΕΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ; ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΣΤΑΚΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΜΣΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΟΥ; ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 10.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΕΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ; ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΟΙΜΩΓΕΣ ΕΝΟΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ  ,ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΗΣ ; ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΔΕΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΞΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ; 
ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ , ΣΑΝ ΚΟΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ , ΛΗΣΜΟΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
ΠΟΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΕ; ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ; ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, Ή ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ; ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΛΕΦΤΗ(ΑΚΗ) ΕΙΔΕΣ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;  
ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΤΡΕΦΩ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ , ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ .
 ΑΒΟΥΛΟ   ΟΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΗΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΒΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΕΔΡΕ............ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ !!!!!!!

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 


Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ

24/07/2014
Την ανάγκη να προστατευθεί η Δημοκρατία στη χώρα υπογραμμίζει ο Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με μήνυμά του για την 40ή επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα.
Ο κ. Παπούλιας σημειώνει ότι καμία τιμή δεν είναι αρκετή και δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη προς αυτούς που αγωνίστηκαν για να πέσει η χούντα.
Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο μήνυμά του κάνει εκτενή αναφορά στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι «το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Κύπρο που παραμένει διχοτομημένη μετά από 40 χρόνια και χτυπημένη σήμερα από μια άλλη κρίση, την οποία αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και η οποία δεν αγγίζει ούτε πρόκειται να αγγίξει τη διαχείριση της εθνικής υπόθεσης».
Επιπλέον, τονίζει ότι η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας αυτό το γεγονός ως «τη δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας» και αναφέρει ότι υπήρξε βάναυσος τραυματισμός της ποιότητας του κοινοβουλευτισμού, της αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων, του πολιτικού διαλόγου αλλά και του τρόπου λήψης αποφάσεων της εκτελεστικής εξουσίας.
Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, σημειώνει ότι «απέκτησε δυνάμεις, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που κηρύττει το μίσος και τον αλληλοσπαραγμό».
«Μπορεί κανείς να επιχειρήσει πολλές ερμηνείες γι’ αυτό το φαινόμενο, που δεν μας τιμά ως χώρα και ως λαό, όμως η ουσία είναι ότι η Δημοκρατία υπέστη πολλαπλά χτυπήματα», αναφέρει ο κ. Παπούλιας.
Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται και σε βολές που δέχθηκε ο ίδιος «για τις υπογραφές που έβαλα». Απαντά σε αυτές τις βολές, υποστηρίζοντας ότι «το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος».
Επιπλέον, ο κ. Παπούλιας, αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρξουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να αρθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τονίζει, ότι πρέπει να δημιουργηθεί προοπτική για τη νέα γενιά, να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή, να περιοριστούν οι εκρηκτικές ανισότητες και να προκληθεί ένα μεταρρυθμιστικό σοκ που θα φέρει γρήγορα αλλαγές παντού -στο κράτος, στην οργάνωση της οικονομίας, στη λειτουργία των θεσμών.
«Η πατρίδα μας πέρασε από τα 40 κύματα για να γίνει μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας, να την κάνουμε καλύτερη, περισσότερη, βαθύτερη, δικαιότερη», καταλήγει.
ΝΔ: Τιμούμε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης
Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «συμπληρώνονται, στις 24 Ιουλίου, σαράντα χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε. Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης».
«Αντλούμε, ταυτόχρονα, διδάγματα από την ιστορική εμπειρία. Διασφαλίζουμε τα μεγάλα δημοκρατικά επιτεύγματα της περιόδου εκείνης και την πορεία της Πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια που φέρουν τη σφραγίδα του ιδρυτή της Παράταξής μας Κωνσταντίνου Καραμανλή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Εργαζόμαστε για μια Νέα Ελλάδα απαλλαγμένη από τις αδυναμίες του παρελθόντος, που δίνει προοπτική σε όλους τους Έλληνες. Μετά από πέντε χρόνια βαρύτατων θυσιών φτάνουμε τώρα στην έξοδο από την κρίση και μπαίνουμε στο δρόμο της ανάταξης, της ανάπτυξης και της ελπίδας.Ενωμένοι και αποφασισμένοι, με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

http://amphiktyon.blogspot.gr/2014/07/blog-post_87.html?zx=6a73f794569111c7
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters