Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ικαρία: «Το νησί όπου οι άνθρωποι ξεχνάνε να πεθάνουν»

Με τον ιδιαίτερο αυτό τίτλο, η εφημερίδα New York Τimes δημοσίευσε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τη μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας.

Ο τόπος είναι ευλογημένος, οι κάτοικοι θεραπεύονται από τον καρκίνο και πάσχουν σπανίως από γεροντική άνοια. «Ο χρόνος δεν έχει σημασία και τα ρολόγια δεν πάνε σωστά», αυτό ξεγελάει τον ίδιο το θάνατο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το 1999 είχαν καταγραφεί 164 κάτοικοι, οι οποίοι είχαν ξεπεράσει τα 90 χρόνια ζωής. Σήμερα βρίσκονται στη ζωή ακόμα 75 από αυτούς τους Ικαριώτες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαντικό ρόλο φαίνεται πως παίζει ο τρόπος ζωής, αλλά και η διατροφή των κατοίκων. Οι μεσημεριανοί ύπνοι είναι ευεργετικοί για τη μείωση των καρδιακών νοσημάτων, ενώ η μεσογειακή κουζίνα με τα χαμηλά λιπαρά και την ελάχιστη κατανάλωση ζάχαρης φαίνεται να είναι λίγα από τα μυστικά.

O Dan Buettner του National Geographic περιγράφει την εμπειρία του με έναν κάτοικο της Ικαρίας, ο οποίος νίκησε τον καρκίνο στους πνεύμονες, χωρίς να κάνει κάποια χημειοθεραπεία. Ο Σταμάτης Μοραΐτης, βετεράνος πολέμου, το 1976 διαγνώστηκε με καρκίνο όταν βρισκόταν ακόμα στις HΠΑ, όπου ζούσε με την οικογένειά του. Όταν ο ίδιος έμαθε για την ασθένεια, μετακόμισε στην Ικαρία για να ζήσει τους υπόλοιπους εννέα εναπομείναντες μήνες της ζωής του, όπως ισχυρίζονταν οι γιατροί. Η κατάστασή του άλλαξε κατά ένα μαγικό και ανεξήγητο τρόπο έως ότου θεραπευτεί πλήρως.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Buettner τηλεφώνησε στον Μοραΐτη για να μάθει πώς είναι, αλλά και για να τον ρωτήσει πώς κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο. Ο ίδιος περιέγραψε τη συνομιλία τους με τα παρακάτω λόγια:

«"Απλά έφυγε" μου απάντησε. "Πήγα πίσω στην Αμερική, 25 χρόνια αφού μετακόμισα εδώ για να δω αν οι γιατροί μπορούσαν να μου το εξηγήσουν".

Είχα ακούσει αυτό το κομμάτι της ιστορίας και στο παρελθόν. Είχε γίνει κομμάτι της ικαριώτικης παράδοσης, απόδειξη του εξαιρετικού τρόπου ζωής. Εγώ πάντως τον ρώτησα, "Τι συνέβη;"

Κι εκείνος απάντησε "Όλοι οι γιατροί μου είχαν πεθάνει"».



lifo.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_501.html

Aμερικανικό fund κατάσχεσε πολεμικό πλοίο της Αργεντινής λόγω χρέους!! Κίνδυνος κατασχέσεων στις ΕΔ λόγω μνημονίου;;;

Με κατάσχεση θα κινδυνεύουν τα πολεμικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων αν βρεθούν στο εξωτερικό και η χώρα δεν έχει μπορέσει να φανεί φερέγγυα στην τήρηση των όρων του Μνημονίου ΙΙ!

Αυτό που είχε αποκαλύψει το defencenet.gr τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η χώρα όδευε προς την λαιμητόμο υπογραφής του Μνημονίου ΙΙ υπό τους όρους του αγγλικού δικαίου, ίσχυσε στην περίπτωση του εκπαιδευτικού σκάφους του Ναυτικού της Αργεντινής το πανέμορφο Libertad (ανάλογο του παλαιού εκπαιδευτικού του ΠΝ, «Άρης»)!

Το πλοίο κατασχέθηκε στο λιμάνι Accra της Γκάνας, σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης ύστερα από αίτημα της επενδυτικής εταιρίας NML Capital, θυγατρικής του hedge fund Elliot Capital με έδρα τη Νέα Υόρκη που ήταν πιστωτής της Αργεντινής. Στις ΗΠΑ δεν μπορούσε να εκτελεστεί η απόφαση λόγω απαγόρευσης εκτέλεσης αποφάσεων σε βάρος κρατών και έτσι η επενδυτική εταιρεία εκτέλεσε την απόφαση στην … Γκάνα! 

Σύμφωνα με τους New York Times η εταιρεία είχε στην κατοχή της ομόλογα της Αργεντινής αξίας 370 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία δεν αποπληρώθηκαν ποτέ μετά την πτώχευση της χώρας πριν από περίπου 10 χρόνια. Για να επιστρέψει το σκάφος ζητεί το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έχει ξαναγίνει κατάσχεση κρατικής περιουσίας με την κρατική περιουσία της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλων ανατολικών κρατών στην δεκαετία του 1990. Αλλά όλα αυτά καλύπτουν πολύ μικρά ποσά.

Η εξέλιξη αυτή, δυστυχώς δικαιώνει το δημοσίευμα του defencenet.gr ότι η δημόσια περιουσία είναι 100% εκτεθειμένη στους πιστωτές μετά το Μνημόνιο ΙΙ του περασμένου Φεβρουαρίου και αυτό αφορά ακόμα και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, αεροσκάφη και πλοία.

Ιδού τι αναφέρει το κείμενο της ντροπής που υπερψήφισαν οι 199 βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας: 

"Κάθε ένα από τα (σ.σ.: συμβεβλημένα) μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με αυτή την Συμφωνία. Κάθε ασυλία συμπεριλαμβανομένης χωρίς περιορισμούς ασυλία από (σ.σ.: συνέπειες) μήνυσης/αγωγής, αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλη αρχή, από σύλληψη, κράτηση ή περιοριστικό ένταλμα πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση και από κάθε μορφή εκτέλεσης και επιβολής κατά αυτής, των περιουσιακών της στοιχείων ή έσοδα μετά την δικαστική απόφαση μέχρι το σημείο που δεν απαγορεύεται από υποχρεωτικό νόμο".

Αλλά μπορούν μέχρι και να συλληφθούν και να κρατηθούν Έλληνες πολίτες αν δεν πληρωθούν τα δάνεια των τοκογλύφων! Μπορεί να εκδοθεί διεθνές ένταλμα κατά της χώρας. Και προσέξτε πως υποθήκευσαν μέσα σε μία νύχτα όλο τον εθνικό πλούτο με μία φράση: «Κάθε ένα από τα μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες». 

Δηλαδή το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα έσοδα που προκύπτουν από όλη την παραγωγή του ελληνικού κράτους τέθηκαν ως «εγγύηση» και αν κάτι «δεν πάει καλά». Η κατάσχεση του πλοίου της Αργεντινής αποδεικνύει ότι μπορούν να κατασχεθούν ΚΑΙ πολεμικά μέσα αντίθετα με αυτά που μας διαβεβαίωναν τον περασμένο Φεβρουάριο… 

Ο Fuchtel, τα Καλάβρυτα και η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV III)

"..Για άλλη μια φορά τα Καλάβρυτα γίνονται έρμαια εντολών και διπλωματικών υπαναχωρήσεων στα πλαίσια της "ειρήνης" και της "φιλίας". Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εντολές και σαν καλά παιδιά να υπακούσουμε για το ...καλό της ανάπτυξης..."
Στις 15 και 16 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV III), μια διοργάνωση που έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών και δήμων, αλλά και τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, "στόχος της διοργάνωσης είναι η ανταλλαγή εμπειριών σε πολλούς τομείς της πολιτικής σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και η προώθηση της ανάπτυξης ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της συνεργασίας με Γερμανούς εταίρους"

Τη διοργάνωση με την υψηλή επιστασία του κ. Φούχτελ έχει η Ελληνογερμανική Επιτροπή Δημάρχων, ιδρυτικά μέλη της οποίας είναι:


  • ο κ Benedikt Bisping, Δήμαρχος της πόλης Lauf
  • ο κ Helmut Riegger, Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Calw
  • ο κ Herbert Krüger, Δήμαρχος του Neckartenzlingen
  • ο κ Rainer Heller, Δήμαρχος της πόλης Detmold
  • ο κ Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
  • ο κ Απόστολος Τζιτζικώστας, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και αρμόδιος για την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης
  • ο κ Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης, και
  • ο κ Νικόλαος Βαφειάδης, Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α A.E. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίωνn .
Από την προηγούμενη συνέλευση που έγινε πέρσι (4 και 5 Νοεμβρίου 2011) πάλι στη Θεσσαλονίκη και με προσωπική εντολή της καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Μέρκελ, εντεταλμένος εκπρόσωπος Γερμανίας είναι για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός κύριος Hans-Joachim Fuchtel ο οποίος καλείται να υλοποίηση τη συμφωνία, που είχε υπογραφεί στις 5 Μαρτίου 2010 μεταξύ της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου και του τότε Έλληνα πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου. Οι δύο αρχηγοί  είχαν συμφωνήσει στα.... "πλαίσια της μακροχρόνιας καλής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών να εντατικοποιηθεί η συνεργασία σε όλους τους τομείς.και να ενισχύσουν τη συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικά η ενεργοποίηση του θεσμού των αδελφοποιημένων πόλεων με σκοπό να... προσφέρει τη δυνατότητα για απευθείας ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ενίσχυση του υπάρχοντος δικτύου επαφών των δήμων."

Πραγματικά μια τέτοια κίνηση δεν έχει κατ’ αρχάς τίποτα το µεµπτό το αντίθετο μάλιστα, θα έπρεπε να είναι καλοδεχούµενη και οι ελληνικοί δήµοι και ο ελληνικός τουρισµός θα µπορούσαν να κερδίσουν πολλά από την αξιοποίηση της γερµανικής εµπειρίας και τεχνολογίας.
Σήµερα όµως μόνο συνειρμούς δημιουργεί. Από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους η χώρα δίνει την εικόνα προτεκτοράτου – όχι φυσικά µε τους όρους του διεθνούς δικαίου αλλά ντε φάκτο. Με πάτρωνα την τρόικα και σε έναν βαθµό άλλα όργανα που υποκαθιστούν τα ελληνικά υπουργεία στην Ευρώπη, όπως η Task Force της ΕΕ υπό τον Χορστ Ράιχενµπαχ και με συνδυασμό τις εργασιακές ανατροπές μόνο πονηρά μπορούμε να σκεφτούμε. 

Αλήθεια τόσο πολύ μας πονάνε οι "φίλοι" μας Γερμανοί; 
Αλήθεια όταν οι γερμανικές επιχειρήσεις με τις ευλογίες της καγκελαρίας όργωναν την ελληνική επικράτεια σκορπώντας μίζες στους ημετέρους ήθελαν το καλό μας;
Αλήθεια περιμένουμε από τον κ. Φούχτελ να μας κάνει "σεμινάρια" ανάπτυξης; Είναι τόσο δύσκολα να βρούμε τρόπους και δρόμους από τα δικά μας δημιουργικά πνεύματα;   

Ο κ. Φούχτελ με εντολή της καγκελαρίας έχει οργώσει την Ελλάδα και μέσω των Ελληνογερμανικών συνελεύσεων....στο όνομα της...βοήθειας και της....ανάπτυξης προωθεί τις αδελφοποιήσεις Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων και Περιφερειών και ήδη στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 36 δήμοι της χώρας. Οι αδελφοποιήσεις αποτελούν σχεδόν προϋπόθεση για να ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι στα προγράμματα.

Ποιος είναι ο στόχος; Απλός πολύ απλός, η εκμετάλλευση τουριστικών εγκαταστάσεων, ιαματικών πηγών, ενέργειας και ότι μπορεί να προσφέρει κάθε περιφέρεια, από τους ίδιους τους Γερμανούς με πολύ φτηνά εργατικά χέρια.......
 
Ο ίδιος ο Φούχτελ σε συνέντευξή του (TO BHMA – 11/12/2011) δηλώνει:
«Κινούµαι στο πλαίσιο της συµφωνίας που συνήψαν στις 5 Μαρτίου 2010 η καγκελάριος µε τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου περί “εντατικοποίησης των φιλικών σχέσεων µεταξύ των δύο χωρών”. Ένα µέρος της συµφωνίας αφορά την κοινωνία των πολιτών και ιδιαίτερα την ενεργοποίηση της αδελφοποίησης των γερµανικών πόλεων µε τις ελληνικές, καθώς και την εντατικοποίηση των επαφών µε στόχο την ανταλλαγή εµπειριών και τεχνογνωσίας»...«Μιλάµε, για παράδειγµα, για νέες µορφές τουρισµού, όπως τον λεγόµενο “τουρισµό χωρίς εµπόδια” ή “τουρισµό για όλους” που αφορά ιδιαίτερα άτοµα µε αναπηρικά προβλήµατα, τα οποία πρέπει να βρουν κατάλληλες υποδοµές στα τουριστικά θέρετρα. Υπάρχουν δήµαρχοι στην Ελλάδα οι οποίοι ενδιαφέρονται διακαώς γι’ αυτό, επειδή έτσι θα µπορούσαν να διευρύνουν την παλέτα των προσφορών τους. Βρήκαµε έναν ειδικό πρώτης τάξεως στο κρατίδιο Μεκλεµβούργο-∆υτική Ποµερανία, ο οποίος άρχισε ήδη να παρουσιάζει στην Ελλάδα την τεχνογνωσία της περιοχής του»...«Σε µια διάσκεψη για τα ιαµατικά λουτρά, στην οποία συµµετείχαν 35 έλληνες δήµαρχοι, παραβρέθηκαν και ειδικοί από τη Γερµανία. Στο επίκεντρο ήταν η ποιότητα του νερού, καθώς και ο τεχνικός εξοπλισµός των λουτρών που ανταποκρίνεται στις τρέχουσες απαιτήσεις των τουριστών».....«Οι Γερμανοί έχουν υψηλού κύρους επαγγελματικές σχολές που έχουν πολλές κενές θέσεις μαθητών και στην περιφέρεια κινδυνεύουν να κλείσουν. Εκπαιδεύοντας τους νέους από την Ελλάδα, επιβιώνουν οι σχολές μας, μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα και επιστρέφουν καταρτισμένα στη χώρα σας. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μια υπεραξία εργασίας που την καρπώνεται η Ελλάδα.
»

Αν αυτό δεν είναι προτεκτοράτο τότε τι είναι; Και μην αρχίσουν τώρα οι τιμητές της ανάπτυξης στο όνομα της υποτέλειας, τα περί λαϊκισμού.


...και ερχόμαστε στο Δήμο Καλαβρύτων......  


Στις 2 Οκτωβρίου του 2012 με αριθμ. πρωτ. 57  έφτασε στα Καλάβρυτα επιστολή του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, καλώντας τον Δήμο Καλαβρύτων να δηλώσει συμμετοχή στην Ελληνογερμανική Συνέλευση της Θεσσαλονίκης τον προσεχή Νοέμβριο. Στα πλαίσια της ...καλής φιλίας του Δήμου Καλαβρύτων (εδώ και πολλααα χρόνια)  με τους Γερμανούς η συμμετοχή του Δήμου είναι δεδομένη περνώντας από ... τυπική έγκριση από το αυριανό (22/10) δημοτικό συμβούλιο.


Για άλλη μια φορά τα Καλάβρυτα γίνονται έρμαια εντολών και διπλωματικών υπαναχωρήσεων στα πλαίσια της "ειρήνης" και της "φιλίας". Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εντολές και σαν καλά παιδιά να υπακούσουμε για το ...καλό της ανάπτυξης. Ναι θα πετύχουμε πολλά, θα υπάρχει ανάπτυξη στο τόπο μας, θα γίνουμε πιστοί εργάτες, υποστηρικτές, θα έχουμε όλοι δουλειά και ας είναι βρε αδερφέ για ένα κομμάτι ψωμί δεν πειράζει φτάνει που ο τόπος μας θα γεμίσει κόσμο.......


Υ.Γ.1 μια πρόταση για αδελφοποίηση θα ήταν τα Καλάβρυτα με το Άουσβιτς η το Νταχάου....και τα δύο μυρίζουν αίμα.....

Υ.Γ.2 έτσι από περιέργεια.... εκεί στο δημοτικό συμβούλιο των Καλαβρύτων θα σπάσει το σερί των ομόφωνων αποφάσεων η θα πάμε για παγκόσμιο ρεκόρ όπου σε ένα συμβούλιο δεν υπάρχει αντίλογος........ 

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS 
Νίκος Π. Κυριαζής 
Νίκος Κυριαζής. Θεολόγος, αρθρογράφος, ερευνητής, διαχειριστής της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS. Άρθρα του με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο έχουν δημοσιευθεί σε τοπικό και Αθηναϊκό τύπο.
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/10/fuchtel-dgv-iii.html

Τραπεζική διακυβέρνηση: Η Νέα Τάξη, το «Μεγάλο Κόλπο» και η «Τελική Λύση»

Πριν δυο χρόνια, στην απαρχή της βαθιάς κρίσης, μιλώντας με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος Γαλλικής Τράπεζας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, τον ρώτησα το εξής απλό:

«Τώρα που ο κόσμος δυσκολεύεται να υποστηρίξει τα δάνεια του, τι σκέφτεστε να κάνετε; Μήπως αρχίσετε να κάνετε κατασχέσεις ακινήτων που είναι υποθηκευμένα;»

Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη:

«Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε».

Σήμερα, με την αναχρηματοδότηση των Τραπεζών να προχωρά κανονικά μέσα από τα μνημόνια και τους πολίτες της χώρας να εξαθλιώνονται για να εξασφαλιστεί αυτή, οι Τράπεζες επανακάμπτουν και αποκτούν την πολυπόθητη ρευστότητα.

Μέχρι και πρότινος, οι Τράπεζες παρακαλούσαν τους δανειολήπτες να προσέρχονται στα οικεία καταστήματα για να κάνουν διακανονισμούς καταβάλλοντας μικροποσά, προκειμένου να εμφανίζουν κίνηση οι καρτέλες τους. Και όλοι χαρήκαμε, γιατί θεωρήσαμε ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι δανειολήπτες αισθάνθηκαν έναν διαφορετικό άνεμο να φυσά απ την πλευρά των Τραπεζών. Τα τηλεφωνήματα δεν ήταν πλέον από εισπρακτικές εταιρείες μόνο αλλά και από δικηγορικά γραφεία.

Οι δικηγόροι των Τραπεζών εξηγούν στους δανειολήπτες ότι αν δεν ανταποκριθούν στις δανειακές τους συμβατικές υποχρεώσεις, οι Τράπεζες θα αναγκαστούν να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις πετυχαίνοντας δικαστικά να κάνουν το συνολικό ποσό ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ!

Πολλοί δανειολήπτες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έλαβαν στην πορεία και έγγραφα εξώδικα, με τα οποία ενημερώνονταν από τις Τράπεζες για τον άμεσο κίνδυνο να καταπέσει η δανειακή τους σύμβαση.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση μιλάει για την ανάγκη εκταμίευσης της «δόσης» για να σωθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ! Και όπως όλοι γνωρίζουμε, σχεδιάζει μέτρα που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες σε απόλυτη αδυναμία να υποστηρίξουν τις δανειακές τους συμβάσεις με τις Τράπεζες. Γιατί αν σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών δεν μπορεί…, φανταστείτε τι θα συμβεί μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Και ως του θαύματος ανοίγει η συζήτηση για την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει στις Τράπεζες να κατάσχουν την πρώτη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών τους!

Οι Τράπεζες επανακάμπτουν αποκτώντας ρευστότητα απ τον ιδρώτα του λαού, γιατί έτσι το σχεδίασαν οι κρατούντες. Και ο υποστηρικτικός τους μηχανισμός των μεγάλων ΜΜΕ που είτε ανήκουν σε Τραπεζίτες είτε διαπλέκονται με αυτούς εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους με δάνεια, με τον ίδιο τρόπο που διαπλέκονται με την εξουσία εξασφαλίζοντας ασυλία στην μη καταβολή των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, όχι απλά δεν μιλά για τις δραματικές εξελίξεις και το «μεγάλο κόλπο» που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν να πείσουν τις μάζες ότι δίχως τη δόση η χώρα θα καταστραφεί.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια, ότι σε θέσεις κλειδιά των κυβερνήσεων σε αυτή την κρίση βρέθηκαν πρόσωπα που προέρχονται από το Τραπεζικό σύστημα. Αυτοί ξέρουν πώς να υλοποιήσουν το «μεγάλο κόλπο» για να φτάσουμε στην «τελική λύση». Οι πολιτικοί μαθαίνουν και εκπαιδεύονται…

Φτάσαμε λοιπόν στο παρά πέντε.

Το προσεχές έτος θα καταργηθεί η απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας και θα ξεκινήσει το τσουνάμι της κατάσχεσης περιουσιών που σήμερα αν και επιτρέπονται δεν γίνονται ακόμα για τους λόγους που προανέφερα.

Εύλογα βέβαια αναρωτιέται κανείς: Και τι θα τα κάνουν οι Τράπεζες τα σπίτια (και όχι μόνο); Σε ποιους θα τα πουλήσουν; Ποιος έχει χρήματα να αγοράσει σπίτι σήμερα; Και πόσο λογικό είναι να πετάξουν οι Τράπεζες στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες επαγγελματίες (απ τις επιχειρήσεις τους) για να μείνουν όλα αυτά άδεια κι έρημα χωρίς να μπορούν οι Τράπεζες να κερδίσουν ρευστό από αυτά;Πολύ λογική απορία.

Πριν λίγες μέρες κάποιοι μπορεί να διάβασαν μια είδηση που πέρασε στα ψιλά…Ο Λάτσης πούλησε την Τράπεζα του (Eurobank) στην Εθνική και αποχώρησε οριστικά απ το Τραπεζικό σύστημα που είναι στις μέρες μας «υψηλού ρίσκου». Και στράφηκε σε επενδύσεις real estate!!!

Σε μια εποχή που δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά ακινήτων ο Λάτσης στρέφεται σε αυτήν!Και τι θα κάνει; Θα κτίζει σπίτια να τα πουλάει στους πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο της πρώτης κατοικίας που ήδη τους βαραίνει;

Μα είναι τρελός αυτός ο Λάτσης;

Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι πως ο Λάτσης και άλλοι που ετοιμάζονται να παίξουν δυνατά στο χώρο της αγοράς ακινήτων, ούτε τρελοί είναι ούτε άσχετοι. Μάλλον έξυπνοι είναι και με εξασφαλισμένες πληροφορίες για ότι πρόκειται να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Αφού λοιπόν άνοιξε η συζήτηση για να επιτραπεί η κατάσχεση και της πρώτης κατοικίας και με δεδομένο ότι οι δανειολήπτες θα βρεθούν μετά την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών μέτρων σε ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, οδηγούμαστε στη διαμόρφωση μιας κατάστασης που θα φέρει τις Τράπεζες (πιθανόν και το Δημόσιο έναντι οφειλετών) σε απόλυτα πλεονεκτική θέση.

Κάθε Βορίδης που εμφανίζεται και λέει: «είμαι υπέρ της κατάσχεσης και της πρώτης κατοικίας», δεν είναι απλά ένας κακός άνθρωπος που δεν λυπάται τους κακόμοιρους μικροϊδιοκτήτες. Είναι ο «λαγός» που τον αμολούν στο ξέφωτο ενός σκοτεινού δάσους για να παίξει συγκεκριμένο παιχνίδι πληρώνοντας το τίμημα που του αναλογεί σε εκείνους που του εξασφάλισαν την πολιτική του ανέλκυση.

Τον κάθε «Βορίδη» τον έβαλαν στα σπίτια μας και τον μετέτρεψαν από φιλοχουντικό κατακάθι σε μορφή της σύγχρονης πολιτικής ζωής του τόπου, οι καναλάρχες που όπως περιέγραψα πιο πάνω διατηρούν αρρήκτους δεσμούς με το Τραπεζικό κατεστημένο της χώρας.

Αύριο, η υποτιθέμενη «εθνοσωτήριος κυβέρνηση» θα βγει μπροστά και θα αναγγείλει μέτρα προστασίας των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, επειδή η κακιά Τρόικα θα έχει πετύχει την κατάργηση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Και θα νομοθετήσουν ένα σύστημα «εγγύησης» της πρώτης κατοικίας στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος οι φιλεύσπλαχνες Τράπεζες με κάποιες ακόμα πιο φιλεύσπλαχνες μεγάλες (κι όταν λέω «μεγάλες» εννοώ ΜΕΓΑΛΕΣ!!!) Εταιρείες Real Estate!

Οι Τράπεζες θα καταγγέλλουν τις δανειακές συμβάσεις και θα κάνουν όλο το ανατοκισμένο ποσό άμεσα απαιτητό. Στη συνέχεια και εφόσον θα υπάρχει αδυναμία καταβολής του από τους δανειολήπτες θα τους καλούν για να τους προτείνουν την κατά το νόμο… εναλλακτική λύση για να μην βρεθούν στο δρόμο.

Εκεί θα εμφανίζεται η Εταιρεία (του Λάτση επί παραδείγματι) και θα παριστάνει τον «εγγυητή» του ποσού που απαιτεί η Τράπεζα, έναντι μηνιαίου μισθώματος που θα συμφωνείται για να παραμένει ο δανειολήπτης στο σπίτι του με την ψευδαίσθηση ότι κάποτε μπορεί να επανακτήσει τον τίτλο του υποθηκευμένου του ακινήτου.

Οι τράπεζες (τους) θα εξασφαλίζουν εγγυήσεις για το ποσό και οι εταιρείες αυτές θα κονομάνε τρελά κατέχοντας στο χαρτοφυλάκιο τους χιλιάδες τίτλους ακινήτων που κάποτε ανήκαν στους απλούς μεροκαματιάρηδες πολίτες.

Το ίδιο ακριβώς μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί (και θα εφαρμοστεί) για υποχρεώσεις έναντι της Εφορίας, των Ασφαλιστικών Ταμείων κ.α.

Οι πιο αδύναμοι, που θα αθετούν τους όρους της «εγγύησης» που παρέχει η Εταιρεία θα πετιούνται στο δρόμο ή στην καλύτερη περίπτωση θα υπογράφουν τη δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας ή και θα αναγκάζονται να παραχωρήσουν κάποιο χωραφάκι ή οικόπεδο που έχουν κληρονομήσει στο χωριό απ τους γονείς τους.

Στη Νέα Τάξη πραγμάτων, που ευαγγελίζονται οι θιασώτες της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» η ιδιοκτησία θα είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών και η οριακή επιβίωση καθημερινός Γολγοθάς των πολλών και αδύναμων.

Μιλάμε για τον απόλυτο έλεγχο των μαζών, που εξαθλιωμένες θα άγονται και θα φέρονται από κυβερνήσεις που θα φροντίζουν για την «δημοκρατική ομαλότητα» και θα επαίρονται για τις δικλείδες ασφαλείας που βάζουν για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό, στοιχειώδη παιδεία (επικίνδυνο πράγμα η παιδεία ενός λαού για εκείνους που θέλουν να τον ελέγχουν) και στοιχειώδη δημόσια υγεία.

Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τότε σίγουρα το σύστημα έχει πετύχει τους σκοπούς του και οι ελπίδες να αντιδράσουμε ως κοινωνία είναι απειροελάχιστες.

Νομίζω ότι οι διαφαινόμενες εξελίξεις δίνουν μια απάντηση στην πρεμούρα των κρατούντων να πείσει την κοινή γνώμη ότι η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι πρωτεύον Εθνικός στόχος.

Και μη χειρότερα…

Φώτης Αργυρίου

http://www.ramnousia.com/2012/10/trapezikh-diakybernhsh.html?showComment=1351157387137&utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+ramnousia%2FZflM+%28RAMNOUSIA+-+comments%29&utm_content=FaceBook#c5685903186544339360

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4280.html

Οι Financial Times αποκαλύπτουν το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας-Διαβάστε το

- FT:''Τα μέτρα αποτελούν την πιο προχωρημένη μέχρι σήμερα επιβολή διεθνούς ελέγχου''
- FT:''Μεταφέρονται τα όποια πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού σε έναν «ειδικό λογαριασμό» υπό διεθνή έλεγχο''
- Η Γερμανία απαιτεί, και η Γαλλία και η Κομισιόν συναινούν, στην υποχρεωτική πρόσληψη από την Ελλάδα ξένων τεχνοκρατών για αντιμετώπιση φοροδιαφυγής, διαφθοράς και επίσπευση ιδιωτικοποιήσεων
- FT:''Δεν υπάρχουν σοβαροί οικονομικοί λόγοι για να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι κάτι που χρειάζεται πολιτικά το Βερολίνο''
- Προβλέπονται ξεκάθαρα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ αν η Ελλάδα «παρεκκλίνει» από τους αναθεωρημένους στόχους

Οι Financial Times εξασφάλισαν και παρουσιάζουν αντίγραφο του νέου σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα.Σύμφωνα με το δημοσίευμα ''είναι πολύ κοντά η τελική συμφωνία για την παράταση του προγράμματος μέχρι το 2016'' και πως προβέπεται ''πρόσθετη βοήθεια 16-18 δισ. ευρώ'', χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ποιός θα το χρηματοδοτήσει.

Οι πιο σκληροί όροι της νέας συμφωνίας είναι:


- Ο περίφημος ειδικός λογαριασμός υπό διεθνή έλεγχο, στον οποίο θα μεταφέρονται τα όποια πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού που θα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση του χρέους


- Μετά από επιθυμία της Γερμανίας, που αποδέχονται Γαλλία και Κομισιόν, θα αναγκαστεί η χώρα μας σε υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών που θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα


- Προβλέπονται ξεκάθαρα ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ αν η Ελλάδα παρεκκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα


Διαβάστε όλο το δημοσίευμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο:
''Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα''

''Η γερμανική κυβέρνηση ζητεί την "υποχρεωτική" πρόσληψη ξένων εμπειρογνωμόνων που θα βοηθήσουν στην είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα για να επισπευσθεί η αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης, το οποίο συζητείται να περιλαμβάνει βοήθεια από την ΕΕ προς την Αθήνα για δύο επιπλέον χρόνια.


Τα μέτρα αποτελούν την πιο προχωρημένη μέχρι σήμερα επιβολή διεθνούς ελέγχου στην λήψη των αποφάσεων για τον ελληνικό προϋπολογισμό.


Οι προτάσεις, οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ έχουν την υποστήριξη της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαιτούν επίσης αυτόματες περικοπές δαπανών σε όλο το φάσμα, αν η Ελλάδα «παρεκκλίνει» από τους αναθεωρημένους στόχους για το έλλειμμα που προβλέπει το σχέδιο διάσωσης, σύμφωνα με αντίγραφο του σχεδίου που εξασφάλισαν οι FT.


«Είναι σκληρή πρόταση, αλλά είναι ρεαλιστική», σχολίασε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες, Ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει σκεπτικό απέναντι στα μέτρα.


Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε συμφωνία χθες, ωστόσο αργότερα Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το σχόλιο του παρερμηνεύθηκε.


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωναν με επιφύλαξη ότι, αν και βρίσκονται κοντά, η τελική συμφωνία για την παράταση του προγράμματος μέχρι το 2016 δεν ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα. Δήλωσαν ότι το νέο πρόγραμμα αφορά πρόσθετη βοήθεια 16-18 δισ. ευρώ.


Τα προσχέδια των μνημονίων κατανόησης που θα υπογραφούν στην Αθήνα και έχουν εξασφαλίσει οι FT, αναφέρουν ότι η διετής παράταση θα δοθεί ώστε να επιβραδυνθεί ο ρυθμός της λιτότητας, εν μέσω της οικονομικής ύφεσης που χειροτερεύει. Αντί για περικοπές που αντιστοιχούν στο 3% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, το αναθεωρημένο σχέδιο προβλέπει μέτρα ύψους μόνο 1,5% του ΑΕΠ.


«Η βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση, απαιτεί επανεξέταση του ρυθμού δημοσιονομικής προσαρμογής και κατ’ επέκταση της σταδιακής εφαρμογής των μέτρων λιτότητας», αναφέρεται στο ένα 40σέλιδο μνημόνιο. Οι στόχοι για τον προϋπολογισμό δεν έχουν, πάντως, συμπληρωθεί.


Σε ξεχωριστό προσχέδιο μνημονίου, μειώνονται οι προβλέψεις για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις κατά το ήμισυ και πλέον. Με βάση την συμφωνία των 174 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου, η Αθήνα επρόκειτο να αντλήσει 19 δισ. ευρώ από πωλήσεις ως τα τέλη του 2015. Στο νέο πρόγραμμα η εκτίμηση αυτή μειώνεται στα 8,5 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό των 11,1 δισ. ευρώ προβλέπεται τώρα για το 2016.


Όταν υπογραφούν οι όροι στην Αθήνα, η συζήτηση θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες, όπου οι αξιωματούχοι θα πρέπει να αποφασίσουν το πώς θα εξασφαλίσουν την πρόσθετη χρηματοδότηση που χρειάζεται το νέο πρόγραμμα.


Ένας παράγοντας που μετέχει στις διαπραγματεύσεις είπε ότι αυτές οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη. «Το όλο ζήτημα της χρηματοδότησης μόλις τώρα αρχίζει», σχολίασε.


Αν και οι αξιωματούχοι έχουν μελετήσει πρόγραμμα επαναγορών ομολόγων που θα μπορούσε να βοηθήσει να κλείσει η τρύπα (κατά το οποίο θα αγοράζουν ομόλογα σε χαμηλές τιμές και θα τα αποσύρουν με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά οι πληρωμές χρεών), πολλοί πιστεύουν ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα κάνει πολύ μικρή διαφορά στις ανάγκες της Ελλάδας.


Αντ’ αυτού, επικεντρώνονται στη μείωση των επιτοκίων στα δάνεια της ελληνικής διάσωσης, ώστε έτσι να εξασφαλιστούν τα πρόσθετα κεφάλαια.


Εκτός από την υποχρέωση της Ελλάδας να προσλάβει ξένους τεχνοκράτες, στο μονοσέλιδο παράρτημα «μηχανισμοί ενισχυμένης διοίκησης και ελέγχου», που θα αποτελέσει κομμάτι από όσα θα συζητηθούν στις Βρυξέλλες, προτείνει επίσης να μεταφέρονται τα όποια πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού σε έναν «ειδικό λογαριασμό» υπό διεθνή έλεγχο, που θα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση του χρέους.


Στο Βερολίνο αυτά τα μέτρα θεωρούνται ουσιώδους σημασίας, όχι μόνο για να καθησυχάσουν το γερμανικό κοινοβούλιο, αλλά και για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ιδιωτών επενδυτών, που θα μπορούσαν να ενδιαφέρονται να αγοράσουν πάγια από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.


Πάντως άλλοι παράγοντες που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις πιστεύουν ότι η πρόταση δεν έχει παρά πολιτικό κίνητρο.


«Το όλο θέμα είναι πολιτικό», σχολίασε κορυφαίος αξιωματούχος. «Δεν υπάρχουν σοβαροί οικονομικοί λόγοι για να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι κάτι που χρειάζεται πολιτικά το Βερολίνο».


Πηγή Euro2day

πηγή 

Αυτά είναι τα 20 μέτρα – φωτιά του νέου φορολογικού!

Τα περιμέναμε μήνες τώρα και μας ήρθαν όπως αναμενόταν σε ..θερμοκρασίες καλοκαιριού! Διαβάστε τα 20 μέτρα – φωτιά του νέου φορολογικού, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ έπειτα από απαίτηση της τρόικας θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου: 1. Καταργούνται τα πρόσθετα αφορολόγητα λόγω τέκνων, που είναι σήμερα 2.000 ευρώ για 1 παιδί, 4.000 ευρώ για 2 παιδιά, 7.000 ευρώ για 3 παιδιά και 10.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά.
 
Η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα παιδιά θα αντικατασταθεί με τα νέα οικογενειακά επιδόματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ για το δεύτερο παιδί, 50 ευρώ για το τρίτο παιδί, 50 ευρώ για το τέταρτο παιδί και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα.

Τα ποσά αυτά θα δίδονται στο σύνολό τους σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μειωμένα στα 2/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και μειωμένα στο 1/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

2. Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για όλα τα φυσικά πρόσωπα, όπως δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, δωρεές, χορηγίες, ιατρικά έξοδα, ασφάλιστρα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διατροφή λόγω διαζυγίου και ασφάλιστρα. Μέχρι και φέτος εξέπιπταν κατά 10% από το φόρο. Ορισμένες από τις φοροαπαλλαγές θα καταργηθούν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2012, επιβαρύνοντας κατά 500 εκατ. ευρώ τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

3. Καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ για όλους τους επιτηδευματίες και τους αγρότες. Τα καθαρά τους κέρδη θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ [EUR=X] , με συντελεστή 28%, ενώ για τα αγροτικά εισοδήματα η φορολογία θα αρχίζει από 6%.

4. Καταργούνται επίσης οι φοροαπαλλαγές για τα κοινωνικά επιδόματα, όπως τα πολυτεκνικά, το ΕΚΑΣ, το επίδομα ανεργίας και το φοιτητικό επίδομα, τα οποία πλέον θα φορολογούνται κανονικά. Θα καταργηθούν οι διατάξεις που προβλέπουν ότι απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος:

* Τα οικογενειακά επιδόματα που καταβάλλονται στις τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.

* Η ισόβια σύνταξη που καταβάλλεται σε κάθε πολύτεκνη μητέρα.

* Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) που καταβάλλεται σε χαμηλοσυνταξιούχους με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

* Το επίδομα ανεργίας που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ εφόσον το άθροισμα των εισοδημάτων του δικαιούχου του επιδόματος δεν υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ ετησίως.

* Το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ, που λαμβάνουν οι οικογένειες έχουν παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής.

5. Καταργούνται τα «φορολογικά προνόμια» όσων κατοικούν σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους. Ειδικότερα θα καταργηθεί:

* Η εφαρμογή βασικού αφορολογήτου ορίου εισοδήματος αυξημένου κατά 50%, δηλαδή 7.500 ευρώ αντί 5.000 ευρώ, για τα φυσικά πρόσωπα που κατοικούν μόνιμα στα συγκεκριμένα νησιά.

* Η εφαρμογή συντελεστών φορολόγησης μειωμένων κατά 40% για τα κέρδη που προκύπτουν από δραστηριότητες ασκούμενες στα νησιά αυτά από νομικά πρόσωπα.

6. Θα καταργηθούν οι πρόσθετες μειώσεις φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές. Συγκεκριμένα, θα καταργηθεί η πρόσθετη μείωση φόρου των 60 ευρώ για κάθε τέκνο, η οποία προβλέπεται για κάθε μισθωτό φορολογούμενο που αποκτά εισόδημα και προσφέρει υπηρεσίες ή κατοικεί για τουλάχιστον 9 μήνες το χρόνο σε παραμεθόριες περιοχές.

7. Αυξάνεται η φορολογία στις αμοιβές των αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού από 6% σε 15% και στις αμοιβές των μελών των κατώτερων πληρωμάτων των εμπορικών πλοίων από 3% σε 10%.

8. Στο 28% διαμορφώνεται ο συντελεστής φορολόγησης του συνόλου των κερδών των Α.Ε. και των ΕΠΕ, ενώ καταργείται η φορολόγηση των μερισμάτων, αφού η υποχρέωση των εταίρων θα εξαντλείται στη φορολόγηση του συνόλου των κερδών.

9. Κατάργηση εκπτώσεων χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα εμπορικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.

10. Μειώνεται από 11% σε 6% το ποσοστό επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από 1-1-2013.

11. Μειώνονται οι επιστροφές φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου από 0,391 σε 0,264 ευρώ το λίτρο.

12. Αυξάνεται η φορολογία στα φθηνά τσιγάρα και μειώνεται στα ακριβά.

13. Αυξάνεται από 10% σε15% ο φόρος στους των τόκους των τραπεζικών καταθέσεων, ομολόγων και εντόκων γραμματίων.

14. Αυξάνονται τα τέλη για αγωγές και ποινικές δίκες.

15. Επιβάλλεται επιπλέον χρέωση στον ετήσιο κύκλο εργασιών των παιχνιδιών VLTs του ΟΠΑΠ.

16. Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, αλλά επιβάλλεται ειδικό τέλος στα καταστήματα που έχουν χώρους καπνιζόντων.

17. Επιβάλλεται επιπλέον φορολογία 200 εκατ. ευρώ στους εφοπλιστές για το διάστημα 2013-2016.

18. Καταργούνται 150 ΔΟΥ μέχρι το Μάρτιο του 2013, ώστε να μείνουν μόνο 120.

19. Εως τον Ιουνίου του 2013 δίδεται προθεσμία για την αντικατάσταση του ΚΒΣ από τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

20. Προωθούνται αλλαγές για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών, ενώ διορίζεται και μόνιμος γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων.

Πηγή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ: ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ - ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ - ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΚΑΙ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι υπάρχει πραγματικά μέσα στα εμβόλια; Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Νόσων προσθέτων ουσιών στα εμβόλια, όλα τα ακόλουθα συστατικά χρησιμοποιούνται συνήθως ως πρόσθετα εμβολίων:

• Αλουμινίο - Ένα ελαφρύ μέταλλο που προκαλεί άνοια και νόσο του Αλτσχάιμερ. Ποτέ δεν θα πρέπει να εγχθείτε την ένεση με αλουμίνιο.


• Αντιβιοτικά - Χημικές ουσίες που προάγουν μικρόβια , τα οποία είναι θανατηφόρα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά στελεχών βακτηρίων που σκοτώνει δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς κάθε χρόνο.

 • Φορμαλδεΰδη - Μια χημική ουσία παστώματος που χρησιμοποιείται για να συντηρήσει τα  πτώματα. Είναι εξαιρετικά τοξική για το νευρικό σύστημα, προκαλώντας τύφλωση, εγκεφαλική βλάβη και επιληπτικές κρίσεις. Το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών παραδέχεται ανοιχτά ότι η φορμαλδεΰδη προκαλεί καρκίνο. Μπορείτε να το δείτε αυτό και οι ίδιοι στόν Εθνικό ιστοχώρο Προγράμματος Τοξικολογίας, που χαρακτηρίζει τη 12η Έκθεση της για τις καρκινογόνες ουσίες . Εκεί, το ενημερωτικό δελτίο φορμαλδεΰδης παραλείπει εντελώς να αναφέρει την φορμαλδεΰδη στα εμβόλια. Αυτό είναι το "βρώμικο μικρό μυστικό" της κυβέρνησης και της βιομηχανίας εμβολίων. Δηλώνει εντούτοις ότι "... η φορμαλδεΰδη προκαλεί μυελοειδή λευχαιμία, καθώς και σπάνιες μορφές καρκίνου όπως της ρινικής κοιλότητας, και ρινοφαρυγγικό καρκίνο."

• όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) - Μια νευροτοξική χημική ουσία που ονομάζεται "εξωτοξίνη." Προκαλεί τους νευρώνες του εγκεφάλου να είναι υπερβολικά ερεθισμένοι, σε σημείο θανάτου. Το MSG είναι τοξικό ακόμη και όταν καταναλώνεται σε τρόφιμα, το οποίο προκαλεί ημικρανίες και ζημιά στο ενδοκρινικό σύστημα. Ποτέ δεν πρέπει να εγχύσετε MSG στο σώμα σας.


• Θιμεροσάλ - Μια ένωση απο μεθυλικό υδράργυρο που προκαλεί σοβαρή, η και μόνιμη βλάβη του νευρικού συστήματος. Ο υδράργυρος είναι ιδιαίτερα τοξικός για τον εγκέφαλο. Ποτέ δεν πρέπει να αγγίξετε, να καταπιείτε ή να εγχύσετε τον υδράργυρο σε οποιαδήποτε δόση. Δεν υπάρχει καμία ασφαλής δόση υδραργύρου! Οι γιατροί και οι προωθητές εμβολίων, σας λένε ψέματα ότι δεν υπάρχει υδράργυρος στα εμβόλια. 

Ακόμα και το CDC παραδέχεται ότι τα εμβόλια περιέχουν ακόμα υδράργυρο (thimerosal). Επιπλέον, τα Εθνικά Προγράμματα Τοξικολογίας παραδέχονται σε δικά τους έγγραφα ότι: ". ... παράγουν μικρές αλλά μετρήσιμες αυξήσεις στα επίπεδα του υδραργύρου στο αίμα" 


Εμβολιασμοί • το "Thimerosal βρέθηκε να διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και τον πλακούντα.


• Οι "... κίνδυνοι του θιμεροσάλ περιλαμβάνουν νευροτοξικότητα και νεφροτοξικότητα. " (Αυτό σημαίνει την τοξικότητα του εγκεφάλου και των νεφρών.)

 • «... παρόμοια τοξικολογικά χαρακτηριστικά μεταξύ εθυλυδραργύρου και μεθυλυδραργύρου, αυξάνουν την πιθανότητα ότι η νευροτοξικότητα μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε χαμηλές δόσεις thimerosal."

• "... δεν υπάρχουν υφιστάμενες κατευθυντήριες γραμμές για την ασφαλή έκθεση σε εθυλυδράργυρο, ο μεταβολίτης του thimerosal. " 


• "... η αξιολόγηση καθόρισε ότι η χρήση του θιμεροσάλ σαν συντηρητικό σε εμβόλια μπορεί να οδηγήσει στην πρόσληψη υδραργύρου κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών της ζωής που υπερέβησαν τις συνιστώμενες κατευθυντήριες οδηγίες από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας ( EPA) ... " ... 


• "Στις ΗΠΑ, το thimerosal εξακολουθεί να υφίσταται ως συντηρητικό σε ορισμένα εμβόλια που χορηγούνται σε μικρά παιδιά, καθώς και ορισμένα βιολογικά προϊόντα που συστήνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το Thimerosal παραμένει ένα συντηρητικό σε ορισμένα εμβόλια που χορηγούνται σε εφήβους και ενήλικες. Επιπλέον, το thimerosal εξακολουθεί να χρησιμοποιείται διεθνώς ως συντηρητικό του εμβολίου. 


Η έκθεση πηγαίνει έπειτα να μας πει ότι η FDA σε μελέτες thimerosal  διαπίστωσαν ότι με κάποιο τρόπο είναι απολύτως ασφαλής. Αναφέρει επίσης ότι οι κατασκεαστές εμβολίων "εργάζονται" για να αφαιρέσουν το thimerosal από τα εμβόλια, αλλά στην πραγματικότητα κατασκευάζεται ακόμα στα εμβόλια. 


Επ ευκαιρία, αυτή η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι η FDA απαιτεί συντηρητικά όπως το thimerosal μόνο στις λεγόμενες «πολλαπλές δόσης σε "εμβόλια - φιαλίδια που περιέχουν περισσότερες από μία δόση εμβολίου. Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορούσαν, αν ήθελαν να παράγουν "καθαρά" εφάπαξ δόση εμβολίων χωρίς υδράργυρο / thimerosal. 

Αλλά τα επιλέγουν επειδή είναι πιο κερδοφόρα τα προϊόντα που περιέχουν υδράργυρο πολλαπλών δόσεων εμβολίων. Δεδομένου ότι η έκθεση παραδέχεται, ότι τα «Συντηρητικά δεν απαιτούται για προϊόντα που διατυπώνονται σε μονής δόσης φιαλίδια. Τα φιαλίδια πολλαπλών δόσεων προτιμώνται από ορισμένους γιατρούς και κλινικές υγείας, επειδή είναι συχνά λιγότερο ακριβά ανά δόση εμβολίου και απαιτούν λιγότερο αποθηκευτικό χώρο." Έτσι, ο λόγος για τον οποίο το παιδί σας εγχέεται την ένεση με το εμβόλιο, συνοψίζεται στα γραφεία της υγειονομικής περίθαλψης για να κάνουν περισσότερα χρήματα και εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης!

«Ο υδράργυρος στα εμβόλια είναι μια θεωρία συνωμοσίας!

Έχουμε ενημερωθεί από πολλούς «σκεπτικιστές» και γιατρούς, ότι δεν υπάρχει ενα τέτοιο πράγμα όπως ο υδράργυρος στα εμβόλια, καθώς και ότι μια τέτοια πρόταση, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «άγρια ​​θεωρία συνωμοσίας».
Αυτό μας δείχνει ακριβώς το πόσο άγνοια έχουν όλοι οι σκεπτικιστές, οι γιατροί, και οι επαγγελματίες της υγείας.

Δεν έχουν καμία ιδέα για το τι υπάρχει στα εμβόλια που σερβίρουν στους ανθρώπους.

Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επισκεφτούν  την ιστοσελίδα πρόσθετων ουσιών εμβολίων, η οποία παραδέχεται ανοιχτά αυτές τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα εμβόλια τώρα!

Δεν είναι μια θεωρία συνωμοσίας! Είναι το καθεστώς της σύγχρονης παραγωγής εμβολίων.

Και στην περίπτωση που το CDC αφαιρέσει αυτή τη σελίδα, εδώ είναι ένα στιγμιότυπο οθόνης, που λήφθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 2012, που δείχνει τι ακριβώς ήταν στη σελίδα  πρόσθετων ουσιών εμβολίων CDC:

Νιώθετε πονοκέφαλο μετά από ένα εμβόλιο; Αυτή είναι η αίσθηση των χημικών ουσιών που τρώνε τον εγκέφαλο σας.

Τώρα, σκεφτείτε το εξής: Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια της ένεσης του εμβολίου είναι ένας πονοκέφαλος. Το CDC παραδέχεται ότι πάνω από το 30 % των ασθενών στους οποίους εγχύονται εμβόλια, βιώνουν πονοκεφάλους ή ημικρανίες.
Τι θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει μέσα στα εμβόλια που θα μπορούσε να προκαλέσει πονοκεφάλους, ημικρανίες και εγκεφαλικές βλάβες ! 


Ακόμα κι αν πιστεύουν στην θεωρία των εμβολίων ως ένα χρήσιμο τρόπο για να εκπαιδεύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει τους παθογόνους παράγοντες, γιατί κάποιος - ειδικά ένας γιατρός - νομίζει ότι είναι εντάξει το να εγχύσει στα ανθρώπινα όντα υδράργυρο, MSG, φορμαλδεΰδη, και αλουμίνιο; Το επιχείρημα των προωθητών εμβολίου είναι ότι το κάθε εμβόλιο περιέχει μόνο μια μικρή δόση αυτών των εξαιρετικά τοξικών ουσιών, και επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά αυτό το επιχείρημα κάνει ένα μοιραίο λάθος: Τα παιδιά στην Αμερική λαμβάνουν πάνω από είκοσι εμβόλια μέχρι να γίνουν έξι ετών ! Ποιο είναι η αθροιστική επίδραση  όλων αυτών των εμβολίων, σύν τον υδράργυρο από τα οδοντικά σφραγίσματα και τις διαιτητικές πηγές; Ποια είναι η επίδραση του εγχθμένου υδραργύρου σε ενα άνοσο κατασταλμένο παιδί που ζει σε μια κατάσταση χρόνιας διατροφικής ανεπάρκειας; Οι επιστήμονες δεν ξέρουν την απάντηση, γιατί τέτοιες μελέτες δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ. Έτσι, προσποιούνται ότι τίποτα κακό δεν θα συμβεί και θα πιέζουν όλο για περισσότερα εμβόλια σε βρέφη, παιδιά, ακόμη και τις μέλλουσες μητέρες. Θα παίζουμε ρώσικη ρουλέτα με τα παιδιά μας, με άλλα λόγια, κάθε ένεση θα μπορούσε να προκαλέσει μια κρίση, κώμα, θάνατο, ή αυτισμό.

Γιατί η βιομηχανία δεν προσφέρει"καθαρά" εμβόλια ελεύθερα από όλα τα τοξικά πρόσθετα;

Αν τα εμβόλια υποτίθεται ότι είναι για το καλό σας, γιατί περιέχουν τόσα πολλά πρόσθετα που είναι βλαβερά για σας; Δεν θα θέλατε να φάτε υδράργυρο στα ψάρια σας. Δεν θα θέλατε MSG στο σάντουιτς σας, και σίγουρα δεν θα θέλατε φορμαλδεΰδη στη σόδα σας. Γιατί, λοιπόν, θα επιτρέψετε στον εαυτό σας να εγχυθεί με αυτές τις θανατηφόρες ουσίες; Και εξίσου σημαντικό, γιατί οι βιομηχανίες εμβολίων δεν προσφέρουν ΚΑΘΑΡΑ εμβόλια; Χωρίς πρόσθετες ουσίες που καταστρέφουν τον εγκέφαλο; Σκεφτείτε το: Όταν αγοράζετε τρόφιμα για την υγεία, θέλετε σε εκείνα τα τρόφιμα να μην υπάρχει υδράργυρος, MSG, αλουμίνιο και σίγουρα όχι φορμαλδεΰδη.
Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα φάει εν γνώση του αυτά τα  νευροτοξικά δηλητήρια. 

Και όμως, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι κυριολεκτικά εγχύουν εκείνα τα ίδια ακριβώς δηλητήρια που καταστρέφουν τον εγκέφαλο, με την αιτιολογία ότι, κατά κάποιο τρόπο, «Αυτή η ένεση είναι καλό για μένα!" παράλογα, η βιομηχανία εμβολίων λέει ότι αυτά τα τοξικά συστατικά σκόπιμα προστίθενται στα εμβόλια για να κάνουν την εργασία τους καλύτερα! Ναι, αυτός είναι ο λόγος: Επιμένουν ότι ο  υδράργυρος κάνει τα εμβόλια να λειτουργούν καλύτερα. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε μια έκθεση ειδήσεων και βίντεο που πραγματικά υποστηρίζουν ότι ο  υδράργυρος κάνει τα εμβόλια να λειτουργούν καλύτερα, χορηγόντας τα στα παιδιά "βελτιώνουν την συμπεριφορά και την πνευματική τους απόδοση.


Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυρίζονται κυριολεκτικά ότι ο υδράργυρος είναι καλός για τα μωρά. Οι βιταμίνες μπορεί να σας σκοτώσουν, λένε, αλλά ο υδράργυρος είναι καλός για σας!


Νόμιζα ότι η θεωρία πίσω από τα εμβόλια ήταν ότι οι εξασθενημένοι ιοί θα έδιναν στο ανοσοποιητικό σύστημα μια πρόβα έτσι ώστε στην πταγματικότητα θα ενίσχυαν τα αντισώματα.

 
Πού χωράνε ο υδράργυρος, η φορμαλδεΰδη και ή MSG σε αυτή τη θεωρία; Μήπως το σώμα σας θα επωφεληθεί καθ 'οιονδήποτε τρόπο από την έκθεση σε φορμαλδεΰδη; Φυσικά όχι. Η ίδια η ιδέα είναι γελοία. Οπότε αυτά τα πράγματα είναι καθαρά για τα εμβόλια; Σας προκαλώ να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα. Απλά δεν υπάρχουν για τον πληθυσμό στο σύνολο του. Σχεδόν όλα τα εμβόλια για τις μάζες διατυπώνονται σκόπιμα με νευροτοξικές χημικές ουσίες που δεν έχουν απολύτως τίποτα να κάνουν με την επιστήμη των εμβολιασμών, αλλά έχουν να κάνουν με τον αυτισμό, τη νόσο του Αλτσχάιμερ, πρώιμη εμφάνιση άνοιας , καταστολή του ανοσοποιητικού, και την μαζική λειτουργία του εγκεφάλου.


Τα εμβόλια είναι σχεδιασμένα με χημικά πρόσθετα για να δηλητηριάζουν τον πληθυσμό, και όχι για την προστασία του πληθυσμού

Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός των εμβολίων: να μήν ''προστατεύσει τα παιδιά" με κανενός είδους ασυλία, και να εισφέρει στις μάζες ένα τοξικό κοκτέιλ χημικών ουσιών που προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο και υπογονιμότητα: ο υδράργυρος, MSG, η φορμαλδεΰδη και το αλουμίνιο.

Η ουσία είναι ο πλυθησμός να παραμένει άλαλος, έτσι ώστε κανείς να μην έχει το μυαλό να  ξυπνήσει και να αρχίσει να σκεφτέται για τον εαυτό του.


Πηγή 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters