Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΤΑ 99,5% ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA

Έρευνα των Πανεπιστημίων του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράγερ.
Δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.
Evτυπωσιακό! To DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5% πρόκειται για … καθαρά καυκάσια φυλή (λευκή φυλή)!

Γεγονός που σημαίνει πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο… του 0,5%!

To DNA των Ελλήνων, όπως έδειξε πρόσφατη διεθνής πανεπιστημιακή έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι- ούτε από τους Τούρκους παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς!

Ουσιαστικά έτσι έχουμε τη σύγχρονη επιστημονική απάντηση στις θεωρίες του Φαλμεράγερ. Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυριζόταν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι… Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι! Δεν είναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και
έγραψαν περί «Μαύρης Αθηνάς» (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες χωρίς καμιά επιστημονική υπόσταση. Όλες αυτές οι …ανθελληνικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνον από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, Ευρωπαίων και Αμερικανών ερευνητών.
Ο καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, και η ερευνητική του ομάδα συμμετέχουν σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα, των οποίων απώτερος στόχος είναι να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των ευρωπαϊκών πληθυσμών. Ο συντονισμός της συγκεκριμένη έρευνας, η οποία αφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων -και άλλων λαών- έγινε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ, την ερευνητική ομάδα του κ. Τριανταφυλλίδη και το Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας.


Η ταυτότητα της έρευνας.
Συμμετείχαν, επίσης, άλλα 5 ερευνητικά εργαστήρια διαφόρων χωρών (από τη Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα). Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο αμερικανικό περιοδικό «Γενετική του Ανθρώπου».
Τίτλος της έρευνας «Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου».
Στην εργασία, χρησιμοποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από 29 διαφορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική και την Κίνα). Από την Ελλάδα αναλύθηκε η γενετική σύσταση 143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη διερεύνηση των απλοομάδων Ε και J του χρωμοσώματος Υ.

Μεταδώσαμε το γενετικό μας κώδικα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα δεν αποκαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών.
Κι, όμως, δεν έχει επηρεασθεί ούτε στο ελάχιστο.

«Με 400 χρόνια σκλαβιάς περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσματα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευνητών που βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα Ελλήνων ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι.
Δεν αλλάζει αυτό με τίποτε. Οι Έλληνες είναι καυκάσια φυλή». Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει για τους Ισπανούς. Η κατάληψη της Ισπανίας από τους Άραβες τεκμηριώνεται στην έρευνα, εφόσον οι Άραβες άφησαν την «υπογραφή» τους και το DNA τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό ποσοστό οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας έχουν αραβική προέλευση. Η μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως οι Έλληνες, την εποχή του μεγάλου πολιτισμού, τον 4ο και 5ο π.Χ. αιώνα, ήταν μαύροι. Όλες οι μελέτες τεκμηριώνουν τη γενετική συνέχεια του ελληνικού πληθυσμού» είναι η επισήμανση του καθηγητή, ο οποίος αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό:

«Σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες μεταδώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το DNA των Ελλήνων, “μοιάζει” πιο πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέχεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων.
Τα στοιχεία της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως: Τεστ πατρότητας, εγκληματικές υποθέσεις και, κυρίως, χρησιμοποιούνται για να βρεθεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορες ασθένειες».

Η υπογραφή των Ελλήνων αποκαλύπτεται στη Νότια Ιταλία.
Ο Κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματα της:
«Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το εξής: Από τη Νότια Βαλκανική, δηλαδή, από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και έφτασαν στις βόρειες περιοχές. Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και μετέφεραν με τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη».

Στο σημείο αυτό, ο καθηγητής καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε επηρεασθεί -γενετικά- από τους Σλάβους: «Όπως γνωρίζουμε σε διάφορες περιόδους έχουν έρθει Σλάβοι στην Ελλάδα. To DNA των Ελλήνων δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η ομάδα, που χαρακτηρίζει τους Σλάβους, έχει μία συχνότητα 50% σε αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση είναι και στην Εγγύς Ανατολή. Γεγονός που σημαίνει ότι οι επιμειξίες ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπιστώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες DNA.

Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία είναι το εξής:
Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, με εκείνο των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας, -Απουλία, Καλαβρία- σε ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Είναι γνωστό ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλληνες, π.χ. Πελοποννήσιους.
Στην εργασία ελέγχθηκε η γενετική συνεισφορά των Ελλήνων αποίκων σε σχέση με τους πιθανούς νεολιθικούς κατοίκους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22% της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες.
Για άλλη μία φορά τεκμηριώνεται ότι η Μεγάλη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως, από ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το αποτύπωμα, η υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται ύστερα από 2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας».

το είδα



ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΕΥΝΑ




Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι με τους αρχαίους Έλληνες. 



Είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που κατοικούμε σε αυτήν την γη, από τα πανάρχαια χρόνια. 
Από το 1900 π.Χ. μέχρι σήμερα, το κρανίο των Ελλήνων δεν έχει αλλάξει...

Απόσπασμα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής, Μανώλης Παπαγρηγοράκης, στην εκπομπή ΣΤΑ ΑΚΡΑ, ΝΕΤ, με τη Βίκυ Φλέσσα την Παρασκευή 25/01/2013, με θέμα το μυστήριο του λοιμού στην Αθήνα του Περικλέους , κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου και την αρχαία έφηβη Μύρτιδα, την οποία «ανέστησε». 
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/06/995-dna.html

Κοσμήματα 40.000 ετών στο σπήλαιο Φράγχθι Αργολίδας

Το σπήλαιο Φράγχθι στην Αργολίδα της Πελοποννήσου είναι μία απο τις σημαντικότερες αρχαιολογικές θέσεις των Βαλκανίων. Οι ανασκαφές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα μεταξύ των ετών 1967-1979 αποκάλυψαν πλούσια αρχαιολογικά κατάλοιπα και ίχνη κατοίκησης από την Ανώτερη Παλαιολιθική –περίοδο που σημαίνει την έλευση του σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens) στην Ευρώπη και την εξαφάνιση του ανθρώπου του Νεάντερταλ (Homo neandertalensis)– έως και το τέλος της Νεολιθικής περιόδου...
Προηγούμενες χρονολογήσεις τοποθετούσαν τα κατώτερα στρώματα του σπηλαίου περίπου στα 25.000 χρόνια πριν. Τα λίθινα εργαλεία των κατώτερων
στρωμάτων δεν θεωρούνταν διαγνωστικά στοιχεία για την ασφαλή καταχώρησή τους σε μια συγκεκριμένη πολιτισμική φάση της Ανώτερης Παλαιολιθικής, και αυτή η γενική εκτίμηση εμπόδιζε ουσιώδεις συγκρίσεις με δυτικοευρωπαϊκά παράλληλα.

Για σχεδόν τρεις δεκαετίες το αρχαιολογικό και χρονολογικό πλαίσιο των κατώτερων στρωμάτων στο Φράγχθι δεν αναθεωρήθηκε, και σε συνδυασμό με την
πενία αρχαιολογικών θέσεων που να χρονολογούνται στις αρχές της Ανώτερης Παλαιολιθικής («Ωρινάκια» πολιτισμική φάση), οδήγησαν στην κρατούσα άποψη ότι ο ελληνικός χώρος δεν κατοικήθηκε απο τους πρώτους σύγχρονους ανθρώπους ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά πολύ αργότερα.

Πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογική και τυπολογική κατανόηση της λιθοτεχνίας της Ανώτερης Παλαιολιθικής, καθώς και σημαντικές εξελίξεις στην εφαρμογή της μεθόδου χρονολόγησης με άνθρακα 14, οδήγησαν στην αναθεώρηση της παλαιολιθικής κατοίκησης του σπηλαίου Φράγχθι. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δημοσιεύονται στη γνωστή αρχαιολογική επετηρίδα Antiquity, στο τεύχος Δεκεμβρίου του 2011 (http://antiquity.ac.uk/ant/085/ant0851131.htm).

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης κ. C. Perlès επανεξέτασε το λίθινο εργαλειακό σύνολο των τριών χαμηλότερων στρωμάτων –R (κατώτερη φάση), Q και P– και κατέληξε πως αποτελούν μέρος της Ωρινάκιας πολιτισμικής φάσης, όπως αυτή καταγράφεται στην υπόλοιπη Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία κ.α.). Παράλληλα, η Δρ Κατερίνα Δούκα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανέπτυξε και εφήρμοσε νέες μεθόδους για τη ραδιοχρονολόγηση με άνθρακα 14 χαντρών από θαλάσσια όστρεα. Η ηλικία των κοσμημάτων τοποθετείται μεταξύ 28.000 και 40.000 έτη πριν, και άρα η πρώτη γνωστή κατοίκηση του σπηλαίου επιμηκύνεται κατά σχεδόν 15.000 χρόνια.
Το νέο χρονολογικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με την ύπαρξη στο Φράγχθι στρώματος ηφαιστειακής τέφρας προερχόμενου από τη νότια Ιταλία (Campanian Ignimbrite, 39.000 έτη πριν), πιστοποιούν πως τα πρώτα προϊστορικά κατάλοιπα στο σπήλαιο τοποθετούνται στις αρχές της Ανώτερης Παλαιολιθικής, όπως αυτή εμφανίζεται στην υπόλοιπη ήπειρο.
Ο ελληνικός χώρος δεν ανήκει πλέον στην περιφέρεια του ευρωπαϊκού παλαιολιθικού πολιτισμού, αλλά αποτελεί οργανικό μέρος του.

Οι χάντρες από το Φράγχθι αποτελούν μερικά από τα αρχαιότερα κοσμήματα της Ευρώπης και η παρουσία τους συνάδει με την εμφάνιση των πρώτων σύγχρονων ανθρώπων στην Ευρώπη. Αντίθετα με τους Νεάντερταλ, οι πρώτοι Homo sapiens χρησιμοποιούν διάτρητα όστρεα ως αντικείμενα κόσμησης και η μεγάλη ποικιλία και ο αριθμός αυτών σε δεκάδες προϊστορικές θέσεις μαρτυρεί την ανεπτυγμένη ικανότητα του είδους μας για συμβολική σκέψη.

Είναι σίγουρο πως η συστηματική έρευνα παλαιολιθικών θέσεων στην Ελλάδα έχει να προσφέρει ουσιαστικά στοιχεία για μία από τις σημαντικότερες περιόδους της ευρωπαϊκής προϊστορίας, τη μετάβαση από τη Μέση στην Ανώτερη Παλαιολιθική περίοδο, και να διαφωτίσει τους λόγους εξαφάνισης των Νεάντερταλ και της επικράτησης του είδους μας, του σύγχρονου ανθρώπου, στην Ευρώπη.

πηγή: Αρχαιολογία

http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/06/40000.html

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ;

Η Ελλάδα της κρίσης ,των περικοπών, της υποβάθμισης των ελλήνων επιστημόνων ,του διωγμού της νεολαίας στο εξωτερικό λόγω ανεργίας.


Της Μαρίας Γιαχνάκη
E-mail: maria.giachnaki@gmail.com


Η Ελλάδα που κλείνει τα ψυχιατρεία μετά από κοινοτική οδηγία, που κόβει συντάξεις  και οδηγεί στην ανέχεια τα περήφανα γηρατειά . Η Ελλάδα που υποβαθμίζει την παιδεία που σκοτώνει τα όνειρα όσων τολμούν για ένα καλύτερο αύριο. Η Ελλάδα που συγχωνεύει σχολεία, νοσοκομεία και δημιουργεί ανασφάλεια στην κάθε οικογένεια για το αύριο. Η Ελλάδα που γεμίζει τα ψυχιατρεία που σπρώχνει από το μπαλκόνι τους χρεωκοπημένους στην αυτοκτονία.
Η  Ελλάδα που κυνηγά απεγνωσμένα όποιον ανοίγει πνευματικούς δρόμους επειδή δίνει ελπίδα μέσα από άλλα μονοπάτια πιο ουσιαστικά . Αυτή η Ελλάδα βρήκε τα χρήματα  για να κατασκευάσει τέμενος στον Κεραμικό , στο κέντρο της Αθήνας.Όλοι σεβόμαστε το δικαίωμα του άλλου να προσεύχεται αλλά να κρατούμε και τις ισορροπίες παρακαλώ. Και ισορροπίες με διωγμούς και σφαγές Χριστιανών, με δυσκολίες στην ζωή ορθοδόξων μοναχών και ιεραρχών που βρίσκονται σε  μουσουλμανικά κράτη, δεν νομίζω ότι υπάρχει. Παρόλα αυτά τον τελευταίο καιρό κάποιοι από τους υπουργούς μας βλέπω ότι έχουν μια ευκολία να παραμερίζουν όλα αυτά τα ζωντανά παραδείγματα και να προχωρούν σε κινήσεις που δεν είμαστε σίγουροι ότι τις έχουν καλοσκεφθεί.


Να γίνει μια μικρή ας πούμε έρευνα για το ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν την ελληνική ταυτότητα από το υπουργείο εσωτερικών  , με ποιον τρόπο την παίρνουν και αν πληρούν τις προϋποθέσεις; Να δούμε ποιοι είναι αυτοί που μένουν έξω από τις διαδικασίες;

Να δούμε κάτω από ποιες συνθήκες μπήκε η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης για την κατασκευή του μουσουλμανικού Τέμενους στο κέντρο της Αθήνας;Γιατί όλα σε αυτήν την χώρα πρέπει να περνούν στα ψιλά; και αντί να ασχολούμαστε με ότι ξεθωριάζει την εθνικότητα μας , την πίστη μας και την παράδοσή μας ασχολούμαστε με το ποιοι κλείστηκαν στα ασανσέρ και πως θα ξεφτιλίσουμε προσωπικότητες και θα υποβαθμίσουμε δυνάμεις  που αυτήν την στιγμή κρατούν ζωντανές ελληνικές οικογένειες .
http://greekaction.blogspot.gr/2013/06/blog-post_915.html

Τι κρύβει η εκμάθηση τουρκικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία;

Πως είναι δυνατόν σε μια χώρα σαν την Ελλάδα με πληγές και μαρτυρικές θύμησες από το παρελθόν, να επιτρέπουμε να συμβαίνουν εγκλήματα σαν αυτό που μόνο θυμό μπορεί να προκαλέσει με όποιο επακόλουθο τελικά.
Στην εφημερίδα της κυβέρνησης (αριθμός φύλλου 867 , 10 Ιουλίου 2006) ανακοινώνεται η εφαρμογή εκμάθησης Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά σχολεία και παρουσιάζονται μάλιστα και αναλυτικά οι στόχοι αυτής της απόφασης.

Η εκμάθηση  της Τουρκικής γλώσσας ορίζεται για τις τρεις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου .
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ;
Και ποιος είναι ο σκοπός άραγε  αυτών που τόλμησαν να αποφασίσουν τα ελληνόπουλα να μαθαίνουν την γλώσσα των Τούρκων στα σχολεία;
Ενδιαφέρθηκαν άραγε με τον ίδιο ζήλο και για την σωστή εκμάθηση της ελληνικής;

Την ώρα που η Ελλάδα βάλλεται από παντού ,την στιγμή που τα ελληνόπουλα βομβαρδίζονται από ένα λάθος εκπαιδευτικό σύστημα, αντί να βελτιώσουν την
καθημερινότητα του μαθητή και να τον βοηθήσουν να μάθει σωστά ελληνικά , αποφασίζουν να τον κάνουν γνώστη της τουρκικής φιλοσοφίας για να μπορεί να πάρει μέρος σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπως αναφέρει η εφημερίδα της κυβέρνησης. Κάνουν και οι Τούρκοι το ίδιο; Μαθαίνουν και οι Τούρκοι στα σχολεία τους ελληνικά στα παιδιά τους;

Η τουρκική βουλή και οι Τούρκοι υπουργοί παιδείας αποφάσισαν και αυτοί ,τα παιδιά τους να μάθουν ελληνικά για να συμμετάσχουν και αυτά σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία;

Διάβασα πολύ προσεκτικά την εφημερίδα της κυβέρνησης.  Ξεκάθαρα δεν δεν αναφέρεται η εφαρμογή της αποφάσεως αυτής σε κάποια περιοχή ή νομό. Το έχει αφήσει προφανώς αόριστο για κάπιοιο λόγο.  Ισχύει από της δημοσιεύσεως στην Εφημερίδα  της Κυβερνήσεως!
Ούτε αναφέρεται ότι η εκμάθηση της Τουρκικής θα είναι προαιρετική.

Εντωμεταξύ τα ΜΜΕ  όχι μόνο σιωπούν αλλά οι υπεύθυνοι προγράμματος των καναλιών αγοράζουν και προβάλλουν διαρκώς τουρκικές σειρές σκύβοντας πρώτοι το κεφάλι στην τουρκική προπαγάνδα με τις ευλογίες του Ερντογάν ( διαδώστε παντού την τουρκική γλώσσα κουλτούρα και φιλοσοφία ζωής)

Τα κόμματα της  Βουλής γιατί το αποσιωπούν; 
Μην σας φανεί περίεργο  αν σε μερικά  χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική!
Πόσο θα μας ξεπουλήσουν πια;

Πριν από καιρό έγινε θέμα για σχόλια το γεγονός με διαφωνίες για το αν η οδηγία έχει να κάνει με τα σχολεία της Ελλάδας ή μόνο με της Θράκης.  Και ρωτάω αν δηλαδή είχε να κάνει με τα σχολεία μόνο της Θράκης θα ήταν θεμιτό ; αποδεκτό;
Η άγνοια επί βασικών εθνικών ζητημάτων, η παντελής ασυνέπεια λόγων και έργων, μα κυρίως η ακαταλληλότητα και η ανικανότητα που χαρακτηρίζουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς με την απόφαση της διδασκαλίας της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά Γυμνάσια της Θράκης.
Ποιος τους είπε  πως η τουρκική γλώσσα «χωράει» στην εκπαίδευση μέσα στα Ελληνικά σχολεία; Ποιος τους «ενημέρωσε» πως με τον τρόπο αυτό μπορούν να ικανοποιήσουν ανάγκες της ακριτικής αυτής περιοχής; Ποιος μπορεί, έχοντας σώας τας φρένας, να προώθησε και να στήριξε μία πολιτική απόφαση εκτουρκισμού ενός μέρος του πληθυσμού της χώρας που λέγεται Ελλάδα αν τελικά αναφέρονται μόνο στην Θράκη;
Επειδή η σοβαρότητα έχει απωλεσθεί προ καιρού κι επειδή η γνώση είναι προτέρημα των πολιτών και όχι των διερχόμενων πολιτικών, η απόφαση για διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας θα πρέπει να αιτιολογηθεί και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο.
Αδιαφορώ για το ποιος ελαφρά τη καρδία εγκαταλείπει την Θράκη και τους Έλληνες που κατοικούν σε αυτήν στις ορέξεις της Τουρκίας. Επιθυμώ διακαώς, όμως, να γίνει γνωστός ο ενδοτισμός εκείνων που «αποφασίζουν και διατάσσουν» εις βάρος των πολιτών και της χώρας.
Ποια μπορεί να είναι τα επιχειρήματα μίας τέτοιας μειοδοτικής και εθνικά επικίνδυνης πολιτικής πράξης; Ποιες μπορεί να είναι οι θέσεις αυτού του υπουργού, πρωθυπουργού ή δεν ξέρω τίνος άλλου, πολιτικού, που εκθέτει την Θράκη στον τουρκικό επεκτατισμό; Πού αποσκοπεί η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία (γυμνάσια) μίας Ελληνικής περιοχής;  Ας  πέσουν οι μάσκες και ας δώσουν εξηγήσεις αν άλλο ήθελαν να γράψουν στην εφημερίδα της κυβέρνησης και τελικά άλλο έγραψαν . Μέχρι τότε όμως δεν μπορούμε να μην γνωστοποιούμε το θέμα.
Και για την ιστορία υπουργός παιδείας τον καιρό της απόφασης αυτής ήταν ο κύριος Στυλιανίδης βουλευτής της περιοχής και σημερινός υπουργός εσωτερικών…
http://greekaction.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3481.html

Οι Μαορί που πολέμησαν στην Ελλάδα, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο – σπάνιες φωτό

Ήρθαν στην Ευρώπη από τη μακρινή Νέα Ζηλανδία ,την Πολυνησία και τα νησιά Κούκ, μαζί με το εκστρατευτικό σώμα των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών για να πολεμήσουν στο πλευρό των συμμάχων.
Πολέμησαν με πάθος, με δύναμη και με εξαιρετικό θάρρος και πολλοί από αυτούς αναδείχθηκαν σαν ήρωες πολέμου.Υπερασπίστηκαν ξένα για αυτούς εδάφη, σαν να είναι η πατρίδα τους.
Αγάπησαν την Ελλάδα και κυρίως την Κρήτη και πότισαν την ευλογημένη γη της, με το αίμα τους. Οι Γερμανοί στο άκουσμα τους, ένιωθαν άβολα.



Οι Μαορί είχαν έναν επιπλέον λόγο να πολεμούν ενάντια τους.

Το χρώμα και η φυλή τους στη ρατσιστική κλίμακα των Ναζί, τους κατέτασσε μαζί με τους Ρώσους στην τελευταία βαθμίδα του ανθρώπινου γένους, στους “υπανθρώπους” (untermenschen).

Οι Μαορί φυσικά ουδόλως ενδιαφέρονταν για την άποψη των Γερμανών.

Το μόνο που ήθελαν ήταν να τους βρούν απέναντι τους και να τους λιανίσουν. Αργότερα θα χόρευαν προκλητικά αλλά και υπερήφανα τον περίφημο χορό τους τον Χάκα.

Τον χορό που τρομοκρατεί τους εχθρούς με τις άγριες εκφράσεις του προσώπου, με τις κοφτές κινήσεις των χεριών, τα γρυλίσματα και τις κραυγές τα γουρλωμένα μάτια και την γλώσσα προκλητική έξω από το στόμα.

Εξάλλου ο σκοπός του χορού τους είναι να δείξουν πόσο αποφασισμένοι είναι να εξολοθρεύσουν τον εχθρό και να μην μείνει ούτε ένας ζωντανός…



Το onalert σας παρουσιάζει σήμερα σπάνιες φωτογραφίες από τη δράση των πολεμιστών Μαουρί στην Κρήτη, στην Αίγυπτο και στην Ιταλία κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.



Συνολικά στο πλευρό των συμμάχων πολέμησαν 16.000 Μαορί. Το βάπτισμα του πυρός το πήραν στην Ελλάδα. Στην αρχή μαζί με άλλους Νεοζηλανδούς, είχαν διαταγές να καθυστερήσουν την κάθοδο των Γερμανών και να κρατήσουν τα στενά του Ολύμπου, μέχρι τις Θερμοπύλες.



Οι Άγγλοι είδαν πως τίποτε δεν μπορούσε να σταματήσει την κάθοδο της γερμανικής πολεμικής μηχανής και τους διέταξαν να εγκαταλείψουν θέσεις και να υποχωρήσουν στην Κρήτη.



Εκεί πολέμησαν ηρωικά, και αγαπήθηκαν από τους κρητικούς που είδαν στο πρόσωπο τους, λεβέντες από κάποιο άλλο μακρινό νησί.



ΟΙ ΜΑΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ



Στη σπάνια αυτή φωτογραφία οι Μαορί που υπερασπίστηκαν την Κρήτη χορεύουν το Χάκα, την ώρα που τους επιθεωρεί τιμητικά ο τότε Βασιλέας της Ελλάδας Γεώργιος ο δεύτερος.



Η φωτογραφία τραβήχτηκε νότια του Καΐρου στο Χελβάν στην Αίγυπτο.



Οι Μαορί μόλις έχουν επιστρέψει από την Κρήτη και με τον χορό τους δείχνουν στον Γεώργιο ότι πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις και υπόσχονται ότι δεν θα τα παρατήσουν.





ΟΙ ΜΑΟΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ



Οι Γερμανοί έχουν καταλάβει το Μάλεμε. Οι σύμμαχοι έχουν υποχωρήσει στην ενδοχώρα. Το βράδυ προχωρούν νότια και την ημέρα κρύβονται στα δάση και τους ελαιώνες από τα γερμανικά Στούκας.



Εάν τύχει όμως και ανταμώσουν με Γερμανούς “πουλάνε ακριβά το τομάρι τους”. Στη φωτογραφία αυτή Μαορί ξυρίζεται το μεσημέρι κάτω απο τον καυτό ήλιο της Κρήτης, μέσα σε ένα ελαιώνα.





ΜΑΟΡΙ ΑΘΛΟΣ



Ο άνθρωπος που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ο λοχίας Μαορί Χαάνε Μανάχι. Οι άνθρωποι που βλέπετε στην άλλη φωτογραφία είναι η μονάδα του. Τον Απρίλιο του ’43 στην Τυνησία στη μάχη της Τακρούνα, οι σύμμαχοι είχαν καθηλωθεί. Σε ένα ψηλό 300 μέτρων, αμμόλοφο οι Γερμανοί είχαν στήσει ένα πολυβολείο σε κάποιο παλιό κάστρο. Με τα 50αρια και τα 30αρια τους είχαν λιανίσει. Τότε ο Μανάχι και η μονάδα του έκαναν μια ηρωική αλλά και τρελή κίνηση. Εξ΄εφόδου, ακάλυπτοι κατάφεραν να φτάσουν στο κάστρο και να εξολοθρεύσουν τους Γερμανούς.



Κλείστηκαν μέσα και περίμεναν τις υπόλοιπες συμμαχικές δυνάμεις. Μάταια. Αποκόπηκαν και τώρα τους πολιορκούσε ο εχθρός.



Από πολιορκητές έγιναν πολιορκημένοι. Άντεξαν όμως και κράτησαν τις θέσεις τους παρά τις λυσσαλέες αντεπιθέσεις 600 Γερμανών και των Ιταλών.



Ο Μανάχι πέθανε το 1985 σε τροχαίο ατύχημα…






ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ



Από την Βόρεια Αφρική οι μονάδες των Μαορί πέρασαν στην Ιταλία με την απόβαση στο Ρίμινι. Πολέμησαν δίπλα δίπλα ενάντια στους Γερμανούς, με τους Έλληνες που τόσο συμπαθούσαν. 



Τελικά το Ρίμινι έπεσε. Στη φωτογραφία βλέπουμε απόσπασμα Μαορί να περιπολεί μέσα σε ένα jeep, στους δρόμους της πόλης. Ο οδηγός του οχήματος φοράει ακόμη το κασκέτο και τα γυαλιά, από τις μάχες της ερήμου στην Αφρική.





ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ



Πολλοί Μαορί τοποθετήθηκαν στις ακτές της Νότιας Αγγλίας για να αποτρέψουν πιθανή απόβαση των Γερμανών.



Αργότερα όταν οι κίνδυνος έδειχνε να έχει περάσει εστάλησαν στο μέτωπο της βορείου Αφρικής για να ενισχύσουν τους συμμάχους. Στη φωτογραφία ο ίδιος ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, επιθεωρεί 16 διμοιρίες Μαορί του 28ου τάγματος.





Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ



Ο πόλεμος τελείωσε. Δεν υπάρχει δυνατότερο συναίσθημα να είσαι ζωντανός και να θες να γυρίσεις σπίτι να σφίξεις την γυναίκα και το παιδί σου στην αγκαλιά σου.



Ο Μάι Τε Καποτεράνγκι σφίγγει το παιδί του στην αγκαλιά του, δίπλα στην γυναίκα του.



Είναι ζωντανός και έχει επιστρέψει στο αγαπημένο του νησί. Τα μάτια του είδα πολλούς θανάτους και παρολίγον και τον δικό του. Ήταν όμως τυχερός και επέστρεψε. Ο πόλεμος είναι το χειρότερο πράγμα.





πηγη
http://national-pride.org
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/06/blog-post_722.html

Αποκάλυψη: Πώς η Deutsche Bank χρηματοδότησε την γενοκτονία των Ποντίων !

Πώς η Deutsche Bank χρηματοδότησε την γενοκτονία των Ποντίων. Στο «άδυτα» της γερμανικής πολιτικής των αρχών του 20ου αιώνα, που κατέληξε στην εθνική τραγωδία!

Γράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου, Παραπολιτικά

Σπάνια παρασκήνια από την εποχή της γενοκτονίας των Ποντίων και ό,τι προηγήθηκε ιστορικά φέρνουν σήμερα στο φως τα "Παραπολιτικά". Τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ου, ήταν μια περίοδος όπου Γερμανία και Τουρκία , είχαν έρθει πολύ κοντά, με τους Γερμανούς και τον τότε «Κάιζερ» Γουλιέλμο τον Β' , να επιδιώκει και τελικά να πετυχαίνει την διείσδυση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας.

Οι συγκρίσεις με το σήμερα είναι αναπόφευκτες καθώς το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών γνωρίζουν ξανά άνθιση , με την Μέρκελ να δείχνει πως θέλει να αντιγράψει το στρατηγικό μοντέλο του προκατόχου της, με το οποίο η Γερμανία βρήκε πάτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, σε έναν ζωτικό γεωστρατηγικό χώρο, όπως είναι αυτός της Μεσογείου, αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες στην περιοχή.

Μια πρώτη γεύση των γερμανικών προθέσεων φάνηκε με την επίσκεψη της Μέρκελ τον Μάρτιο που μας πέρασε στην Άγκυρα, όπου η γερμανίδα πολιτικός «έκλεισε» το μάτι στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για την ευρωπαική προοτπική της χώρας.

 Η προσέγγιση Γερμανίας-Τουρκίας

Η επίσκεψη αυτή δεν ήταν το μόνο δείγμα , που προδίδει
τα γερμανικά σχέδια. Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε σε συνάντηση που είχε με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωνε με νόημα : «Η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να αναλάβει έναν ρόλο που θα αποτελεί γέφυρα για την Ανατολή και τη Δύση", αδειάζοντας ουσιαστικά την Ελλάδα, ενώ την ίδια περίοδο ο γερμανικός τύπος χαρακτήριζε τον Ερντογάν χαρισματικό ηγέτη» και την Τουρκία «ανερχόμενη δύναμη του Βοσπόρου».

Η έρευνα από ιστορικές πηγές της εποχής είναι αποκαλυπτική και δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε αναπόφευκτες συγκρίσεις. Τον περασμένο Απρίλιο εξάλλου, μετά την επίσκεψη της Μέρκελ στην Τουρκία, οι δύο χώρες, έκαναν συμφωνία συμπαραγωγής τεθωρακισμένων Leopard με τη συμμετοχή τούρκων μηχανικών. Είχαν προηγηθεί μεγάλες γερμανικές επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, κάτι που είχε αποκαλύψει και ο Ρέσλερ στα πλαίσια του γερμανοτουρκικού φόρουμ για την ένεργεια τον Απρίλιο που μας πέρασε. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στην Τουρκία, ειδικά στον ενεργειακό τομέα».

Οι Βαθιές ρίζες της γερμανοτουρκικής φιλίας

Η προσπάθεια διείσδυσης της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη από το 1867, όταν ιδρύεται στην Τουρκία σχολή διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας. Αργότερα κυκλοφορεί στη Γερμανία βιβλίο - οδηγός «Η Μικρά Ασία πεδίο γερμανικού εποικισμού». Ο τότε «Κάιζερ», όπως έμεινε στην ιστορία, επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη και έχει θερμή συνάντηση με τον Σουλτάνο τον οποίο χαρακτηρίζει ως «φίλο», ενώ μοιράζει εκατοντάδες παράσημα στους τούρκους αξιωματούχου. Η στρατηγική της Γερμανίας αρχίζει και ξεδιπλώνεται σε οικονομικό επίπεδο, αρχής γενομένης από την μεγάλη δύναμη της εποχής, τους σιδηρόδρομους. Τα μεγάλα deal αρχίζουν, με την Τουρκία να αρχίζει να μεταβάλλεται σε γερμανικό προτεκτοράτο.

Οι Γερμανοί πολύ σύντομα θα ελέγχουν πλέον όλο σχεδόν το σιδηροδρομικό δίκτυο.Σε βιβλίο της εποχής, γερμανού περιηγητή διατυπώνεται με σαφήνεια η άποψη πως «Η Τουρκία θα ζήσει διά της Γερμανίας».

Όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά από τον Μιχαήλ Ροδά, διευθυντή τότε του γραφείου τύπου της Ύπατης Αρμοστείας της Σμύρνης,στο βιβλίο "πως η Γερμανία κάτέστρεψε τον ελληνισμό της Τουρκίας". Ο Ροδάς έζησε όλα τα γεγονότα από πολύ κοντά και γράφει χαρακτηριστικά για την συνάντηση του Κάιζερ με τον Σουλτάνο και σημειώνει με νόημα πως «κολακεύτηκε υπερβολικά από την φιλία του Γερμανού».

Το τραπεζικό deal και η ίδρυση της Deutsche Bank

Οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν στους σιδηρόδρομους. Θέλοντας να «μπουν» στο τραπεζοπιστωτικό σύστημα της περιοχής κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις.Το 1904 φτάνει στην Ελλάδα εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Γερμανίας και πείθει τον τότε διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Στέφανο Στρέιτ να ιδρύσουν από κοινού, την Τράπεζα της Ανατολής. Βασικός όρος της συμφωνίας, η πλειοψηφία στο Συμβούλιο θα ήταν ελληνική. Η συμφωνία υλοποιήθηκε και η πρωτοφανής ανάπτυξη της τράπεζας , αφού το ελληνικό εμπόριο ήκμαζε, οδηγεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Εκεί οι Γερμανοί φαίνεται πως βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία και αθέτησαν την αρχική συμφωνία ζητώντας την πλειοψηφία στο συμβούλιο. Η ρήξη ήλθε , κάτι που δεν φαίνεται να πείραξε ιδιαίτερα τον «μεγάλο» Κάιζερ , που ήδη είχε μπει στο παιχνίδι της περιοχής και ήλεγχε το τραπεζικό σύστημα της Αιγύπτου και όλης της Τουρκίας. Η ίδρυση της «νέας» τράπεζας ήταν γεγονός, αφού τότε γεννήθηκε η περίφημη Deutsche Bank, με τα αρχικά ελληνικά αρχικά κεφάλαια, η οποία ανοίγει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 200 (!) υποκαταστήματα και αρχίζει να προσφέρει άφθονο χρήμα για επενδύσεις στην Τουρκία. Παράλληλα σε όλη την Τουρκία γίνεται μποικατάζ στα ελληνικά προίόντα και το ελληνικό εμπόριο που γνώριζε άνθιση διώκεται.

Την γενοκτονία των Ποντίων την χρηματοδότησε η Deutsche Bank

Η πολιτική αυτή που εφαρμόστηκε από την συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας, κατέληξε σε μια εθνική τραγωδία, Την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το κίνημα των νεοτούρκων. Η βοήθεια της Γερμανίας στους νεότουρκους ήταν σε όλα τα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν οι πηγές της εποχής.Χαρακτηριστικό είναι πως οι γερμανικές ακτοπλοικές εταιρείες είχαν βγάλει ανακοίνωση πως τα μέλη των νεοτούρκων μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν με την γερμανική σημαία. Οι ιστορικές πήγες γράφουν χαρακητριστικά «η Deutsche Bank παρέχει άφθονα κεφάλαια στο κίνημα των Νεοτούρκων. Ο Γερμανισμός τους παρέχει όλα τα μέσα , αφού η Πανισλαμική πολιιτκή είναι τέκνο της Παγγερμανικής» . Ο Μιχαήλ Ροδάς, αναφέρει γλαφυρά πως όσα έγιναν και κατέληξαν σε αυτή την τραγωδία του ελληνισμού «γίνονταν χωρίς θόρυβο, με πρόγραμμα, με σύστημα και αφάνταστη υπομονή», τα διαχρονικά δηλαδή χαρακτηριστικά της πολιτικής των Γερμανών.

Γράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου

Πηγή: parapolitika.gr
το είδα

http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/06/deutsche-bank.html

ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ!


Κάντε τώρα υπεύθυνη δήλωση άρνησης δωρητού, γιατί θα έχουν απόλυτη εξουσία και στο σώμα σας!
Ο νόμος αυτός ταιριάζει στους φανατικούς ισλαμιστές μουτζαχεντίν, όχι στους Έλληνες!

· «Οφείλουμε να συμφιλιωθούμε με το θάνατο, χωρίς να θέλουμε να βιαιοπραγούμε κατά συνανθρώπων μας για να κρατηθούμε λίγο ακόμη στη ζωή»

· «Η διοικούσα ιεραρχία έκρινε σκόπιμο να προσθέσει κάτι, που άπτεται της διαφημιζόμενης "προσωπικής ελευθερίας". Δηλαδή, όποιος θέλει μπορεί να δωρίζει τα όργανά του συναινούσης και της οικογενείας, και όποιος θέλει όχι»

· «Φαλκιδεύουν την Χριστιανοσύνη. Εφαρμόζουν τα θρησκευτικά τους "πρωτόλεια" ενίοτε με χριστιανική επένδυση, ώστε να μη φαίνεται το αρχαϊκό απάνθρωπο κίνητρο της ανθρωποθυσίας για την σωτηρία ασθενών».

· «Το δίκαιον εικάζεται πλέον και ανάλογα με το τι εικάζει ο νομοθέτης. Το δίκαιον όμως δεν είναι ανυπόστατο, δεν αποτελεί εικασία, ακριβώς, όπως δεν ισχύουν αυτά και για την αλήθεια».

Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Ο νόμος 3984/2011 που διέπει τη δωρεά οργάνων σώματος έχει τεθεί σε εφαρμογή από χθες 1η Ιουνίου. Πρόκειται όμως για νόμο που και την έννοια του εθελοντισμού καταπατά και αυθαίρετα εικάζει ότι όποιος δεν καταθέσει υπεύθυνη δήλωση άρνησης δωρητού οργάνων, θεωρείται de facto δωρητής! «Είναι απάνθρωπη ενέργεια, που παραπέμπει σε ανθρωποθυσία», λέει με τη συνέντευξή του στην «Ε.Ω. της Κυριακής» ο Κυπριανὸς Χριστοδουλίδης (φωτό). Είναι ο ιατρός παθολόγος που ασχολείται με τις μεταμοσχεύσεις οργάνων σώματος από το 1987, ενώ παρακολουθεί την ελληνική και ξένη βιβλιογραφία στο συγκριμένο τομέα, από τα τέλη του ’70. Όλα όσα αποκαλύπτει ο κ. Χριστουδουλίδης καταδεικνύουν με επιχειρήματα τόσο επιστημονικά όσο και θεολογικά, ότι η δωρεά οργάνων σώματος μόνον πράξη αλτρουϊσμού δεν είναι. Αντιθέτως, «φονεύεται ένας άρρωστος, έστω ημιθανής, προκειμένου να σωθεί ένας άλλος όχι και τόσο ημιθανής». Κυρίως δε, στηλιτεύει τη στάση της ελλαδικής Εκκλησίας. «Η διοικούσα σημερινή ιεραρχία της, κατ’ ευφημισμό, εκκλησίας», όπως την αποκαλεί ο κ. Χριστοδουλίδης, συναινεί στο έγκλημα και ουσιαστικά φαλκιδεύει τη χριστιανοσύνη!

Πρόκειται για συνέντευξη-βόμβα με σωρεία επιχειρημάτων, που αμφιβάλλουμε εάν μπορούν να τα αντιπαλέψουν είτε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) είτε η Εκκλησία της Ελλάδος.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κύριε Χριστοδουλίδη, τέθηκε πλέον σε ισχύ από την 1η Ιουνίου ο ν.3984/2011 περί δωρεάς οργάνων σώματος. Σε παλαιότερη συνέντευξή σας, είχατε δηλώσει ότι πρόκειται περί δολοφονίας και όχι για πράξη θεάρεστη, όπως για παράδειγμα είναι η αιμοδοσία. Μπορείτε να το ξανα-εξηγήσετε σε όσους δεν το έχουν καταλάβει αλλά και σε όσους επιμένουν να υποστηρίζουν ότι η δωρεά οργάνων γίνεται για τη σωτηρία άλλων ανθρώπων; Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων δε, στην προσπάθειά του να πείσει, λέει ότι έχει και τη συναίνεση της Εκκλησίας.

Χριστοδουλίδης: Ναι, ακριβώς είναι όπως το λέτε. Πρόκειται περί δολοφονίας, αφού ευθύς ως άρχισαν οι μεταμοσχεύσεις χρησιμοποιείτο ο παραπλανητικός όρος "πτωματικές μεταμοσχεύσεις" και οι προσκαλούμενοι να εγγραφούν στις λίστες των δωρητών οργάνων, πληροφορούντο ότι τα όργανα λαμβάνονται από νεκρούς. Έλεγαν ασύστολα ψεύδη προφασιζόμενοι μάλιστα την επιστήμη και δη και την επιστημονική - αν μπορούμε να την πούμε - αλήθεια.
Δεν είναι ούτε θεάρεστη ή δωρεά των οργάνων, ούτε πράξη αλτρουϊσμού. Μπορεί να παρατείνουν οι δότες, ή δωρητές, τη ζωή κάποιων ασθενών, αλλά τα όργανα που δωρίζονται αφαιρούνται εν’ όσο ο ασθενής (και όχι το πτώμα) είναι ζων. Αν τα όργανα αφαιρούντο από πτώμα, ο οργανισμός του λήπτη θα τα απέρριπτε. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Άρα, πόσο θεάρεστο μπορεί να είναι αυτό, αλλά και πόσο αλτρουϊστικό, όταν δια δόλου (εγκεφαλικός θάνατος) φονεύεται ένας άρρωστος, έστω ημιθανής, προκειμένου να σωθεί ένας άλλος όχι και τόσο ημιθανής; Εάν οι οπαδοί και οι προαγωγοί αυτών των θεραπευτικών μεθόδων ήθελαν να είναι συνεπείς με αυτό που κάνουν, όφειλαν να ζητήσουν την επαναφορά της θανατικής ποινής. Όσοι έχουν καταδικαστεί για ειδεχθή εγκλήματα να θανατώνονται δια σφαιριδίου στον προμήκη μυελό και στη συνέχεια να μεταφέρονται στο χειρουργείο προς αφαίρεση των οργάνων τους (γίνεται στην Κίνα). Έτσι, θα δίνουν πίσω τη ζωή ή τις ζωές που αφαίρεσαν. Άλλωστε, οι παραχαράκτες της Χριστιανοσύνης διδάσκονται το: Οφθαλμόν αντί οφθαλμού", όπως και οι εμμένοντες στα αρχέγονα θρησκευτικά τους πρότυπα.

Ο ΕΟΜ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ των άλλων, λέει: "Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του. Σημειώνεται ότι η τροποποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής εισηγήσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2011". Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Εκκλησία δεν ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα, να διασφαλίσει δηλ. ότι ο ασθενής απεβίωσε και αρκείται μόνο στη συγκατάθεση του ίδιου και των συγγενών του;

Χριστοδουλίδης: Αναφέρεστε στην "Εκκλησία της Ελλάδος" και προφανώς θα εννοείται την Διοικούσα Ιεραρχία. Η Εκκλησία της Ελλάδος, αγαπητέ κύριε, δεν είναι οι άνθρωποι που την διοικούν. Είναι εκείνοι οι οποίοι την Διακονούν και αυτοί τελούν και βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό. Δεν έχουν δημόσιο λόγο, δεν ακούγονται, τα βιβλία τους δεν τα εκδίδουν επώνυμοι εκδοτικοί οίκοι, και πλείστα όσα άλλα. Η Εκκλησία είναι θεσμός ενυπόστατος, διότι και η αλήθεια είναι ενυπόστατος Θεσμός. Αυτά όμως τα αποφεύγει η διοικούσα σημερινή ιεραρχία της, κατ’ ευφημισμό, εκκλησίας.
Η διοικούσα ιεραρχία έκρινε σκόπιμο να προσθέσει κάτι, που άπτεται της διαφημιζόμενης "προσωπικής ελευθερίας". Δηλαδή, όποιος θέλει μπορεί να δωρίζει τα όργανά του συναινούσης και της οικογενείας, και όποιος θέλει όχι. Προφανώς, δεν την απασχολεί ποιος θα βάλει στο χειρουργείο τον άρρωστο - συμβαίνει να είναι γιατρός - για να τον πεθάνει αλτρουϊστικά, αγαπητικά, και ελεύθερα. Για τα υπόλοιπα, πραγματικά, δεν ενδιαφέρεται η διοικούσα ιεραρχία.

«ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΑΣ ΑΝΑΓΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ…ΕΙΚΑΣΙΑΣ»

Ο ΕΟΜ σημειώνει: «Η αφαίρεση οργάνων σώματος πραγματοποιείται εφόσον ο θανών δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του όσο ζούσε». Τι σημαίνει αυτό κ. Χριστοδουλίδη; Ότι δηλ. όποιος δεν πάει στην αρμόδια υπηρεσία να δηλώσει επισήμως ότι αρνείται να γίνει δωρητής οργάνων σώματος, εκλαμβάνεται ως de facto δωρητής οργάνων σώματος; Φασισμός δεν είναι αυτό; Τελικά, αυτός ο νόμος φαίνεται ότι ταιριάζει περισσότερο στους φανατικούς ισλαμιστές-μουτζαχεντίν. Αυτοί δεν λένε "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας";

Χριστοδουλίδης: Φυσικά και ο νόμος αυτός ταιριάζει στους φανατικούς ισλαμιστές μουτζαχεντίν. Η διαφορά είναι ότι αυτοί οι "μουτζαχεντίν" είναι διαφορετικής κοπής. Δεν είναι ισλαμιστές. Εφαρμόζουν τα θρησκευτικά τους "πρωτόλεια" ενίοτε με χριστιανική επένδυση, ώστε να μη φαίνεται το αρχαϊκό απάνθρωπο κίνητρο της ανθρωποθυσίας για την σωτηρία ασθενών. Φαλκιδεύουν την Χριστιανοσύνη. Αυτόν όμως που θυσιάζουν είναι κι αυτός ασθενής, τον έχουν όμως ονομάσει "εγκεφαλικά νεκρό" και ξεπλένουν τα ματωμένα χέρια τους σε μια λεκάνη νερό.

Εάν κατάλαβα καλά, η συγκεκριμένη νομοθεσία για τη δωρεά οργάνων σώματος, στηρίζεται σε εικασίες και στην εικαζόμενη βούληση. Εικάζεται δηλ. ότι ο ασθενής είναι νεκρός και του αφαιρούν τα όργανα, εικάζεται ότι εφόσον ο ασθενής δεν έκανε δήλωση άρνησης, εκλαμβάνεται ως δωρητής, οπότε και πάλι του παίρνουν τα όργανα. Με εικασίες θα θεμελιώνεται τώρα το δίκαιο και οι νόμοι;

Χριστοδουλίδης: Ο περί εικασίας νόμος είναι πλέον γεγονός, συμπληρωματικά, δε, μας έρχεται και ο νόμος περί (εικαζόμενης) εχθροπάθειας. Φαίνεται ότι οι λειτουργοί της Θέμιδας ανάγουν τη Δικαιοσύνη στη σφαίρα της εικασίας. Το δίκαιον εικάζεται πλέον και ανάλογα με το τι εικάζει ο νομοθέτης, νόμοι θα θεσπίζονται και αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους δικαστές. Αλλά το δίκαιον δεν είναι ανυπόστατο, δεν αποτελεί εικασία, ακριβώς, όπως δεν ισχύουν αυτά και για την αλήθεια. Αψευδής μαρτυρία είναι οι χιλιάδες των Χριστιανών Μαρτύρων, που έδωσαν τη ζωή τους για να λέμε εμείς σήμερα το "Χριστός Ανέστη".

Τι έχετε να συστήσετε στον κόσμο; Πώς πρέπει να αντιδράσει;

Χριστοδουλίδης: Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να ενδιαφέρεται, να ερωτά και πρωτίστως, να έχει μαθησιακή την διάθεση. Η αντίδραση είναι μια: Η άρνηση των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων. Οφείλουμε να συμφιλιωθούμε με το θάνατο, χωρίς να θέλουμε να βιαιοπραγούμε κατά συνανθρώπων μας για να κρατηθούμε λίγο ακόμη στη ζωή. Έστω κι αν έχουμε κάνει "πάντα τα διαταχθέντα υμίν" και μας βρίσκουν συμφορές, οφείλουμε να λέμε "αχρείοι δούλοι εσμέν". Και ακόμη, διαρκώς να θυμόμαστε το "οὐ δικαιωθήσεται ἐνώπιόν σου πᾶς ζῶν".

Απευθυνθείτε προς τον ΕΟΜ. Τι έχετε να τους πείτε για τον ρόλο που παίζουν και τις... υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο;

Χριστοδουλίδης: Οι κύριοι του ΕΟΜ με γνωρίζουν, όπως και πολλούς άλλους σαν εμένα. Δεν επιθυμούν διάλογο, διότι ξέρουν πολύ καλά ότι θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Οπότε, πρέπει να διασώσουν τους πανεπιστημιακούς τίτλους που φέρουν, το κοινωνικό τους ίματζ, και την επιστημονική τους επάρκεια. Την οποία βεβαίως δεν αμφισβητώ.

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"
 
 
http://www.triklopodia.com/2013/06/blog-post_2597.html

"Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα", έχετε γειά βρυσούλες

«Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη»
Μίλαν Κούντερα
Γράφει ο θείος Άκης

Επειδή την είδαμε την κυρία Ρεπούση σε κανάλια και ραδιόφωνο τόσες φορές όσες ψήφους πήρε για να εκλεγεί βουλευτής (1629 συγκεκριμένα), είναι καιρός να ακουστεί και η άλλη άποψη. Έτσι για να υπάρξει και κουβέντα μωρέ, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Αναφέρομαι στο χορό του Ζαλόγγου και τι συνέβη ακριβώς τότε. Αφορμή η άποψη που
ψέλλισε η βουλευτής πως πρέπει να τελειώνουμε με εθνικούς μύθους και η μικρή μνεία της στο Ζάλογγο. Και εννοώ ψέλλισε γιατί αυτό έκανε. Βουλευτής είναι άλλωστε, κόμμα άλλωστε είναι η ΔΗΜΑΡ. Την ψηφίζουν ακόμα Πόντιοι, Ηπειρώτες και Μικρασιάτες. Άνθρωποι που συνεχίζουν να έχουν μνήμη. Δεν μπορεί να παίζει συνέχεια με τα νεύρα τους.

Αφήνω χαρακτηρισμούς και την γνώμη μου και προχωράω στη γνώση μου πάνω στο θέμα. Πηγή το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο». Το βιβλίο αποκρούει την άποψη πως οι Σουλιώτισσες έπεσαν στο Ζάλογγο… έπειτα από πίεση που δέχτηκαν από τους άνδρες τους. 
Ο συγγραφέας αποκαλύπτει πως ερμηνεύονται λάθος οι πηγές με σκοπό την διαστρέβλωση και αποσιώπηση της ιστορικής αλήθειας. 
Η τακτική απλή και κάνει την δουλειά της. 
Ξεκινάμε από το ηρωικό γεγονός και αμφισβητούμε τον αγωνιστικό ηρωικό πυρήνα του. 
Το μεταβάλουμε σε ένα απλό και αμφιλεγόμενο γεγονός, αφήνοντας να αιωρούνται υπόνοιες πως δεν είναι ακριβώς όπως το μάθαμε. 
Ο Γ.Κ. με μια ενδελεχή έρευνα αναφέρει πως οι υπόνοιες για τη μη ύπαρξη του γεγονότος, της πτώσης στα βράχια του Ζαλόγγου, δεν έχουν καμία βάση.

Το γεγονός έγινε και αναφέρεται παντού, σε όλες τις πηγές. Κάποιες διαφοροποιήσεις δεν αλλάζουν την ουσία του. Οι πηγές που αναφέρονται σε αυτό δεν είναι μόνο τα γραπτά των κλασσικών Ελλήνων ιστορικών (Περραιβός, Παπαρρηγόπουλος). Το γεγονός ήταν ήδη γνωστό από νωρίτερα και καταγράφεται από ξένους περιηγητές της εποχής. Συγκεκριμένα γράφει ο Μπαρτόλντυ «Τριάντα εννέα γυναίκες έπεσαν από τα βράχια με τα παιδιά τους, ορισμένα από τα οποία θήλαζαν ακόμα». Παρόμοια τα λεγόμενα και του Χόλλαντ μερικά χρόνια αργότερα. «Οι Σουλιώτισσες έριξαν μέσα στη χαράδρα τα παιδιά τους, για να μη γίνουν σκλάβοι του εχθρού τους». Τώρα πως γίνεται να ξέρουν πιο πολλά αυτοί που δεν ζούσαν τότε χρίζει σίγουρα μελέτης αυτήν την φορά όμως ψυχιατρικής. Μάλλον ενδόμυχα θα θέλουν να μοιάσουν στις ηρωικές Σουλιώτισσες. Να θυσιαστούν με τα παιδιά τους και όχι να τους παραδίδουν συντρίμμια όπως συμβαίνει σήμερα.

Το βασικό θέμα άλλωστε είναι να αποσιωπηθεί ο αγωνιστικός χαρακτήρας των Σουλιωτών. Ο Ζάλογγος, η Δέσπω, το Κούγκι και οι Τζαβελαίοι εκφράζουν την αγωνιστική διάσταση όχι μόνο του Σουλίου αλλά και όλης της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Το αντιστασιακό πνεύμα στο οποίο αναφέρεται και ο Σβορώνος. Άλλωστε τι πιο απλό σε μια αντιηρωική εποχή να αναφέρει κάποιος πως οι πρόγονοι του δεν ήταν και τόσο γενναίοι. Μια ψευδαίσθηση απομυθοποίησης ενός παρελθόντος που όχι μόνο δεν τολμάμε να αναμετρηθούμε αλλά ούτε καν να κοιτάξουμε στα μάτια.

Αλήθεια οι εκπαιδευτικοί τι θα πουν στους μαθητές τους για το θέμα; 
Που είστε εκπαιδευτικοί (ΟΛΜΕ,ΕΛΜΕ) και λοιποί αγωνιστές; 
Σε σας μιλάω! 
Τους χεσμένους από Διαμαντοπούλες, ξεφτιλισμένους στην κοινή γνώμη και ταπεινωμένους από την προληπτική επιστράτευση. 
Στηρίξτε την! Αυτό είχατε κάνει και στο βιβλίο της Στ’ Δημοτικού. 
Πείτε πως πρέπει να καταργήσουμε «τους μύθους» και τα πρότυπα. 
Να κάνουμε τα παιδιά… σαν τα μούτρα μας. 
Μιλήστε στους μαθητές σας πως «δεν έγινε και τίποτα» στον Ζάλογγο. Ένα απλό ατύχημα μόνο. 
Όπως «δεν θα γίνει και τίποτα αν σας απολύσουν» όπως είπε στο Mega η εν λόγω βουλευτής. 
Απλά θα σας σπρώξουν σαν σε ατύχημα στα βράχια του Ζαλόγγου…
  http://kostasxan.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9201.html

Τα ραδιενεργά κατάλοιπα του Τσέρνομπιλ παραμένουν στο ελληνικό έδαφος - Οι περιοχές

Ποσότητες του ραδιενεργού καισίου 137 εντόπισαν επιστήμονες σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας, γεγονός που αποδεικνύει ότι, 26 χρόνια μετά, το Τσερνόμπιλ εξακολουθεί να στοιχειώνει μεγάλες εκτάσεις εδαφών της χώρας...


Η έρευνα των ελλήνων ειδικών από τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και των Ιωαννίνων παρουσιάστηκε στο Πανελλήνιο Συμπόσιο Πυρηνικής Φυσικής που πραγματοποιείται στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη στους ειδικούς είναι ότι το καίσιο 137, το οποίο αποτελεί ένα ανθρωπογενές στοιχείο – κατάλοιπο πυρηνικής έκρηξης – έμεινε στις ίδιες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες έπεσε πριν από 26 χρόνια. Το καίσιο 137 είναι κατεξοχήν ραδιενεργό στοιχείο αλλά επί του παρόντος στη χώρα μας κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι επιπτώσεις είχε ή έχει στον άνθρωπο και στο οικοσύστημα. Εντοπίστηκε βεβαίως σε μικρότερες ποσότητες από ό,τι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όμως όλα αυτά τα χρόνια ούτε τα χιόνια ούτε οι βροχές στάθηκαν ικανές να ξεπλύνουν τα εδάφη από την παρουσία του. Ο μεγαλύτερος όγκος του καισίου 137 – που εκπέμπει ακτινοβολία Γ – βρίσκεται στα πρώτα 10 εκατοστά του εδάφους.



«Τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις καισίου 137 εντοπίσαμε στο βόρειο τμήμα του Νομού Τρικάλων και στο νότιο τμήμα του Νομού Γρεβενών», λέει στα «ΝΕΑ» ο Θανάσης Γκοντελίτσας, επίκουρος καθηγητής Ορυκτοχημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μετείχε στην έρευνα. «Επισκεφθήκαμε περιοχές στις οποίες, όπως είχε αποδειχθεί από μετρήσεις που είχε διενεργήσει τη δεκαετία του 1990 ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος, είχαν κατακαθήσει μεγάλες ποσότητες καισίου 137, προερχόμενες από την έκρηξη στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ».

Τα δείγματα που έλαβαν οι ειδικοί έδειξαν ότι τα κατάλοιπα εκείνης της καταστροφής δεν έχουν εξαλειφθεί από εδάφη της χώρας.

Ο κ. Γκοντελίτσας μαζί με τον Θοδωρή Μερτζιμέκη, επίκουρο καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και τον τελειόφοιτο φοιτητή Γιάννη Ιωαννίδη, έλαβαν δείγματα εδάφους σε βάθος μέχρι 30 εκατοστά από μη καλλιεργούμενες εκτάσεις ημιορεινών περιοχών των δύο νομών. Τα αποξήραναν με αέρα και τα κοσκίνισαν ώστε κάθε σωματίδιο εδάφους να είναι μικρότερο από 2 χιλιοστά. Στη συνέχεια τα μετέφεραν στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου με τη μέθοδο της φασματοσκοπίας ακτίνων Γ υψηλής διακριτικής ικανότητας, και υπό την εποπτεία του καθηγητή Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, μέτρησαν πόσο επιβαρημένα ήταν τα δείγματα από τη ραδιενέργεια του εκλύθηκε από το Τσερνόμπιλ. Διαπίστωσαν ότι η περιεκτικότητα των εδαφών σε καίσιο 137 κυμαινόταν ως επί το πλείστον από 20 μπεκερέλ αν κιλό χώματος μέχρι 97 μπεκερέλ η μέγιστη τιμή, που συνιστά «ανησυχητικό επίπεδο».

Το καίσιο 137 δεν υπάρχει μόνο του στη φύση. Προέρχεται από εκρήξεις σε πυρηνικούς αντιδραστήρες ή πυρηνικές δοκιμές. Ακόμη και από εκρήξεις ατομικών βομβών. Αν μπορούσε κανείς να δει με μικροσκόπιο τα εδάφη της χώρας στα οποία υπάρχει ακόμη, θα έβλεπε άτομα καισίου προσκολλημένα σε σωματίδια εδάφους. «Το γεγονός ότι ακόμη και σε βάθος μόλις πέντε εκατοστών εντοπίστηκε καίσιο 137 σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε έτσι όπως έπεσε για πρώτη φορά».

blog.gr 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3257.html

Όλα είναι ένα τέχνασμα για να χάσουμε τα ακίνητα.


Σύμφωνα με τους πιο κάτω λογικούς συλλογισμούς αποδεικνύεται παραχρήμα ότι ο στόχος των ντόπιων και ξένων «προστατών» μας είναι να μας αρπάξουν τα ακίνητά μας, φτιάχνοντας, μέσω της κυβέρνησης, διάφορους νόμους. Νόμους, εναντίον των οποίων δεν υπάρχουν συνταγματικά εχέγγυα για να τους αποτρέψουν. Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τους δανειστές, επιβάλει συνεχώς όλο και περισσότερους φόρους, χαράτσια, εισοδηματικά τεκμήρια και λοιπές επιβαρύνσεις, αφαίρεση φοροελαφρύνσεων κ.λ.π.. Η Δικαιοσύνη από το άλλο μέρος τα βλέπει όλα συνταγματικά και νόμιμα και δεν αντιδρά. Άρα ο πολίτης δεν έχει κάποια προστασία, ούτε συνταγματική ούτε δικαστική απέναντι στον κρατικό εξαναγκασμό. Για να πληρωθούν όμως όλα αυτά απαιτούνται να έχουν οι πολίτες χρήματα. Αλλά χρήματα δεν υπάρχουν. Η ανεργία αυξάνεται, οι μισθοί μειώνονται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι χωρίς δουλειές και φυτοζωούν. Η ρευστότητα εξαφανίστηκε. Από πού λοιπόν θα βρεθούν τα χρήματα; Μόνο μια πηγή χρημάτων υπάρχει. Οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει εκεί, άσχετα με το αν υπάρχουν ή όχι στην πραγματικότητα τα χρήματα αυτά στις τράπεζες αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΑ) που δημοσιεύτηκαν πέρυσι τον Αύγουστο (σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να δείτε εδώ): 1) το 81,5% των Ελλήνων αποταμιευτών δεν ξεπερνούσαν τα 2.000 ευρώ, 2) το 11,3% των καταθετών διέθετε στους λογαριασμούς του μεταξύ 2.001 και 10.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το σχεδόν το 93% των φυσικών προσώπων στη χώρα μας δεν έχουν περισσότερα από 10.000 στις ελληνικές τράπεζες. 3) το 5,9% διαθέτει καταθέσεις μεταξύ των 10.001 και των 50.000 ευρώ, 4) το 0,9% έχει στους λογαριασμούς του καταθέσεις μεταξύ των 50.001 και των 100.000 ευρώ και 5) μόλις το 0,4% των αποταμιευτών διαθέτει ποσά που υπερβαίνουν τις 100.001 ευρώ. Τι βλέπουμε λοιπόν; Βλέπουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που ξεπερνά πολύ το 90% δεν θα μπορέσει με μαθηματική βεβαιότητα να ανταποκριθεί στην πληρωμή των υπέρογκων βαρών που επιβάλουν συνεχώς κυβέρνηση και δανειστές. Οι τελευταίοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Επομένως που οδηγούμαστε; Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην απώλεια των ακινήτων, τα μόνα αξιόλογα περιουσιακά αντικείμενα που έχουμε. Εξάλλου πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος σύμφωνα με τον οποίο, το δημόσιο αποκτά το δικαίωμα να προβαίνει, πέρα από την άμεση κατάσχεση των καταθέσεων και σε άμεση εκποίηση των ακινήτων των οφειλετών του δημοσίου. Αυτά για όσους έχουν ακίνητα. Όσοι δεν έχουν θα μπουν στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης οφειλετών του δημοσίου που θα δημιουργηθούν. Είναι δηλαδή ολόκληρη η κοινωνία εγκλωβισμένη σε ένα μεγάλο στρατόπεδο κρατικού εξαναγκασμού. Δεν ξέρουμε πως το βλέπετε εσείς, αλλά εμείς βλέπουμε μια τεράστια τεχνητή κρίση για να χάσουμε τα ακίνητα για τα οποία στερηθήκαμε τις χαρές μιας ζωής. Αξίζει άραγε να το επιτρέψουμε αυτό; Δεν πρέπει άραγε να αντιδράσει η κοινωνία; Αν δεν εγερθούμε από το λήθαργο που μας έχουν ρίξει, σύντομα θα βρεθούμε προ απροόπτου. Πέτρος Χασάπης
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3870.html

Καταργείται οριστικά το Α' Σώμα Στρατού στην Κοζάνη και το Β' Σώμα στη Βέροια!!!

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Α.Σαμαρά, η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία προβλέπει και την οριστική κατάργηση του...
Α' Σώματος Στρατού που έχει ως έδρα την Κοζάνη.

Επίσης, εγκρίθηκε μία σειρά προγραμμάτων που αφορούν σε ανταλλακτικά και την τεχνική υποστήριξη υφιστάμενων οπλικών συστημάτων.

Στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων:
Στο Στρατό Ξηράς:
Καταργούνται τα Στρατηγεία των Α' και Β' Σωμάτων. Στις έδρες των δύο Σωμάτων εξακολουθούν να παραμένουν άλλες μονάδες.
Οι δυνάμεις που διατίθενται στην 1η Στρατιά κατηγοριοποιούνται κατά είδος τακτικής αποστολής σε δυνάμεις άμυνας, δυνάμεις αντίδρασης και δυνάμεις ασφαλείας.
Καταργείται το Διακλαδικό Επιχειρησιακό Στρατηγείο Άμεσης Αντίδρασης.
Συγκροτείται η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.
Διαλύεται η Διοίκηση Στρατιωτικών Εργοστασίων η οποία ενσωματώνεται στο Στρατηγείο της ΑΣΔΥΣ ως ειδικό Επιτελείο.
Καταργείται η 70ή Στρατιωτική Διοίκηση που έχει έδρα την Αθήνα και στην έδρα της παραμένει η Σχολή Πυροβολικού.
Καταργείται η 2η Ταξιαρχία Υποστήριξης, η οποία έχει έδρα την Κοζάνη και στην έδρα της μεταφέρεται η 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία.
Καταργείται η 97η Στρατιωτική Διοίκηση που έχει έδρα τη Χαλκίδα και στην έδρα της παραμένει η Σχολή Πεζικού.
Μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη η Μεραρχία Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) -που σήμερα έχει έδρα τη Λαμία- και στην έδρα της παραμένουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου καθώς και μονάδες διοικητικής μέριμνας.
Μεταπίπτει σε Σύνταγμα η 10η Ταξιαρχία Πεζικού η οποία έχει έδρα τις Σέρρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Πολεμικό Ναυτικό οι όποιες καταργήσεις και μετασχηματισμοί πραγματοποιούνται μέσα στους ίδιους κτιριακούς σχηματισμούς-συγκροτήματα στο Ναύσταθμο και στο Κ/Ε Κανελλόπουλος.

Μεταξύ άλλων στο Αρχηγείο Στόλου:
Καταργείται η Μοίρα Υποστήριξης της Διοίκησης Φρεγατών και τα πλοία της ενσωματώνονται στις δύο Μοίρες Φρεγατών που διατηρούνται.
Καταργείται η μία εκ των τριών μοιρών της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών.
Καταργείται η 353η Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας και εντάσσεται ως Μοίρα Αεροσκαφών Ναυτικού στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού.

Στην Πολεμική Αεροπορία οι όποιοι ανασχηματισμοί και οι όποιες αναδιατάξεις και αλλαγές διοικητικών δομών πραγματοποιούνται μέσα στους ήδη υπάρχοντες σχηματισμούς, δηλαδή στο ΑΤΑ (Λάρισα), στη ΔΑΥ (Ελευσίνα), στη ΔΑΕ (Τατόι).


Πηγή: 
tovima.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2.html

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ!!!!ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!![ΒΙΝΤΕΟ]!!!!


ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ …”ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ” !!!

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ!!!
ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!
Το Κατοχικό σχέδιο προβλέπει!!!

1]Δημιουργία ομάδας επιτροπείας,που θα περιλαμβάνει,την ομάδα εποπτείας,το συντονιστικό
όργανο που θα βρίσκεται πάνω από τον πρωθυπουργό.

2]Την υψηλή εποπτεία του ελέγχου εξουσίας,θα έχει ένα υπερεθνικό όργανο στις Βρυξελλες,
πλαισιωμένο από 120 τεχνοκράτες,[σύν 80 που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα,]και επικεφαλής
θα είναι ο Χόρστ Ραίχενμπαχ,ο οποίος θα έχει τον πρώτο λόγο έναντι του εκλεγμένου πρωθυπουργού
της Ελλάδας!!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!

3]Οι αποφάσεις της Task Force προβλέπουν την παρουσία στα υπουργία ”τοποτηρητών” των κρατών
που παρέχουν ”τεχνική”υποστήριξη στην Ελλάδα και αποκαλούνται ”contact point.”

4]Τα κράτη που δίνουν το ”Know How” ονομάζονται ”δωρητές.”
Το καθεστώς των ”δωρητών”λετουργεί διασυμμαχικά μέσα στην Ε.Ε.
Οι ”ΜΕΓΑΛΟΙ” είναι οι ΗΠΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΓΑΛΛΙΑ,ΒΡΕΤΑΝΙΑ!!!
Από κοντά ”δωρητές”βαπτίζονται και οι μικρότερες αλλά πλούσιες χώρες όπως η Σουηδία
και η Δανία.

Έχουν ήδη μοιράσει την Ελλάδα και έχουν αρπάξει από μία μερίδα τα μιάσματα!!!
Είμαι συγκλονισμένη και αυτήν την στιγμή που γράφω τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μου!!!
Στο βίντεο θα δείτε και θα ακούσετε όλες τις πληροφορίες για το ξεπούλημα της τιμημένης Πατρίδας μας!!!Της Ελλάδας μας!!!

Την παρέδωσαν άνευ όρων οι Προδότες, οι Εφιάλτες, οι Ιούδες που μας κυβερνούν!!!


ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΑ Ή ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!!
ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!


Μαρία Τουφεξή
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/06/blog-post_3707.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters