Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμιο ρεκόρ ενεργειακής αποδοτικότητας από Έλληνα ερευνητή


Ένα υλικό που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ στη μετατροπή της διαφεύγουσας θερμότητας (η θερμότητα που χάνεται) σε ενέργεια ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ελληνα καθηγητή  Μερκούρη Καναντζίδη, ελπίζοντας ότι η εφεύρεσή τους θα κατακτήσει μια θέση στην αγορά «καθαρής» ενέργειας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πρωτοποριακό υλικό επιτυγχάνει την υψηλότερη αποδοτικότητα στην απορρόφηση της θερμότητας από μια πηγή και στην μετατροπή της σε ενέργεια. 
Βάσει υπολογισμών, το 15 με 20% της θερμότητας που εξαφανίζεται από την εξάτμιση των αυτοκινήτων και τις καμινάδες των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής ή των εργοστασίων θα μπορούσε, με τα κατάλληλα μέσα, να ανακτηθεί με τη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το υλικό που ανέπτυξαν οι Αμερικανοί επιστήμονες είναι ένα ενισχυμένο παράγωγο τελλουριδίου του μολύβδου.
Πρόκειται για έναν ημιαγωγό που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διαστημικής αποστολής Απόλλων, για τον εφοδιασμό των αστροναυτών με μια ανανεώσιμη, θερμοηλεκτρική πηγή ενέργειας.
Το πρωτοποριακό υλικό επιτυγχάνει συντελεστή θερμοηλεκτρικής απόδοσης (ΖΤ) της τάξης του 2,2, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του 1,7 που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος.
«Σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν ρεαλιστικές προοπτικές να ανακτήσουμε διαφεύγουσα θερμότητα και να τη μετατρέψουμε σε ενέργεια», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δρ. Μερκούρης Καναντζίδης, καθηγητής χημείας στο πανεπιστήμιο «Northwestern» στο Σικάγο και επικεφαλής της μελέτης.
Σε ό,τι αφορά την τοξικότητα του υλικού, ο καθηγητής διαβεβαιώνει ότι ο δεσμός τελλουριδίου – μολύβδου είναι «περιβαλλοντικά σταθερός», ενώ διευκρινίζει ότι τα δυο αυτά στοιχεία συνενώνονται και στη φύση, σε ένα ορυκτό που ονομάζεται αλταΐτης.
Η καινοτομία στη συγκεκριμένη έρευνα συνίσταται στον συνδυασμό διάφορων τεχνικών για την επεξεργασία του υλικού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης νατρίου αλλά και νανοσωματιδίων τελλουριδίου του στροντίου, ώστε να διευκολυνθεί η διάχυση των ηλεκτρονίων και να εξασφαλιστεί αυξημένη αποδοτικότητα στη μετατροπή ενέργειας.
Η μελέτη για την ανάπτυξη του νέου υλικού δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature».
econews
Πηγή: Καλά Νέα
Σύνδεσμος στην Πηγή...

O Αρτέμιος Σώρας στο nocomments: «Είναι ανέκδοτο να τους χαρίζεις 600 δις και να μην τα θέλουν…»


Ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει 600 δισ. δολάρια και θέλει να σώσει την Ελλάδα, δίνοντας τα χρήματα αυτά στο κράτος, για να «αγοράσει» το χρέος, μίλησε στο nocomments.gr και προκάλεσε τους αρμόδιους φορείς να ελέγξουν εάν τα στοιχεία που έχει είναι αληθινά.
« Προκαλώ όλους τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Οικονομικών να έρθουν και να μας ελέγξουν. Είναι πραγματικά ανέκδοτο να τους χαρίζεις 600 δις και να μην τα θέλουν…», τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στο nocomments.gr.
O Αρτέμιος Σώρας διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το έγγραφο που επιβεβαιώνει την κατάθεση του ποσού των 600 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας σε τράπεζες του Καναδά, είναι πλαστό.
«Να έρθουν και να τους δώσω τους κωδικούς. Θα έχουν στη διάθεσή τους ό,τι χρειαστούν για να πειστούν» τόνισε στο nocomments.gr.
 
http://www.triklopodia.com/2012/10/o-nocomments-600.html
Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters