Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ποιος είναι ο Jeffrey Mineiko – Papandreou!!!

Ποιος είναι ο “ Γιώργος” Α। Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.

Καταγωγή
Ο μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.
Κατάγεται από πατέρα Ελληνο-Πολωνό τον
Ανδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα εβραία την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον Douglas Chant και στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ.

Το όνομα του
Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko – Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP (αγγλιστί) (μιάς και έτσι έγραφε το όνομα του στα email που αντάλλαζε με την μητέρα του)
Σε ένα βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου “ Του μιλάνε τα.......
κύματα…Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη“ , (εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125) διαβάζουμε τα εξης :-Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα αδέρφια ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο – φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου”.
-Σημείωση
Ακριβής ημερομηνία και ενορία στην οποία βαφτίστηκε ο Jeffrey δεν υπάρχει..
Πολύς κόσμος αμφισβητει ότι έχει πράγματι βαφτιστεί , λόγω του ότι ό άλλος του παππους, ο Douglas Chant, ήταν στέλεχος των Ιεχωβάδων των ΗΠΑ, και επειδη διαδιδόταν παλιότερα μια άλλη διαφορετικη ιστοριούλα περι βαπτίσεώς του στις ΗΠΑ απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο , αλλα και διότι υπάρχει και η φήμη ότι στο Αμερικανικο Κολλέγιο είχε δηλώσει προτεστάντης, και επειδη ποτε άλλοτε δεν έχει δημοσιευτει κάτι για το γεγονος της βάπτισης, ούτε φωτογραφίες απ’ αυτην.
-Σημείωση 2
Είχε δικαστικές διαμάχες με την Λιάνα Κανέλλη βουλευτή του ΚΚΕ για το ότι δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα…

Σπουδές
Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οπου συμμαθητής του ήταν ο Αντώνης Σαμαράς πρώην αποστάτης της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα Πρόεδρος της.
Θέσεις στην Ελληνική Πολιτική σκηνή
Βουλευτικές θητείες
■Βουλευτής Αχαΐας (1981-1996)
■Βουλευτής Α’ Αθήνας (1996-2004)
■Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2004-Σεπτ. 2007)
■Βουλευτής Αχαΐας (Σεπτ. 2007 – Οκτ. 2009)
■Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής (Οκτ. 2009 – Σήμερα)
Υπουργικές θητείες
■Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 – Φεβρουάριος 1987)
■Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 – 1989)
■Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 – Ιούλιος 1994)
■Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 – Σεπτέμβριος 1996)
■Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 – Φεβρουάριος 1999)
■Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 – Φεβρουάριος 2004, Οκτώβριος 2009 – σήμερα)

Το χρονικό του ψέμματος και της προδοσίας
Ο Jeffrey Papandreou είναι μέλος και έχει συμμετάσχει παρα πολλές φορές στην ζωη του στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, ανα τον κόσμο.
Η τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν στην Bilderberg που έγινε στο Καβούρι της Αττικής το 2009 πριν αναλάβει πρωθυπουργός οπου εκεί πήρε το χρήσμα για να πάρει το τιμόνι της Ελλάδας.
Σημείωση
Τα σχέδια της Bilderberg για την Ελλάδα είναι και το ΠΑΣΟΚ επιβάλει:
-Αφελληνισμός
-Καταστροφή της παιδείας(ήδη το κανει η Διαμαντοπουλου που είναι μέλος της Bilderberg)
-Καταστροφή και σβήσιμο της Ιστορίας
-Διάλυση πολιτισμού και γλώσσας
-Αχταρμοποίηση Ελληνικού Λαού με την βοήθεια Μεταναστών(λαθραίων και μη)
-Επιβολή ΔΝΤ
-Πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρίες
-Ιδιωτικοποίηση των πάντων
-Eπιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
-Ηλεκτρονικές Ταυτότητες
-Διχοτόμηση και κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9 περιφέρειες (Ανεξάρτητη Κρήτη,Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία, Ανεξάρτητη Κέρκυρα, Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες)
Ο Henry Kissiger (Ισόβιος Πρόεδρος της Bilderberg) και πρώην Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Ουάσικτον, το 1974:
“Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.”
Σημείωση
Το ΔΝΤ ήξεραν οτι αν μπει στην Ελλάδα αυτοι που κανουν κουμαντο ειναι το ΔΝΤ. Κυβέρνηση δεν έχουμε πλεον, ειναι πιόνια του ΔΝΤ.. Το ΔΝΤ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ και η Κυβέρνηση πράτει χωρίς να πει τίποτα.
Όσοι ασχολούνται με την Νεα Τάξη Πραγμάτων ήξεραν πως ηταν η σειρά μας το 2010.
Προεκλογικές θέσεις:
Σε μια περιοδο που η Ελλάδα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται υπερχρεωμένη εμφανίζεται ο Jeffrey σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν… Έτσι με τα ψέματα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου ωστε να τον ψηφίσει απέναντι σε μια Ν.Δ. μπαχαλαμένη..
1)Τον Οκτώβριο του 2009 αναμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και εδώ αρχίζει η προδοσία της Ελλάδας και η επιβολή των ορέξεων των τραπεζιτών ΔΝΤ,ΕΚΤ κλπ λέγοντας “Λεφτα υπάρχουν”
2)Έλεγε το ασφαλιστικό είναι άδικο και κατέβαινε στις πορείες μαζί με τους απεργούς
Μετεκλογικές θέσεις και πράξεις:
1) Του έγινε πρόταση για δανεισμό από Αμερικάνικη εταιρία (Hayman Private Equity LLC στην Βοστόνη) μία στις 11 Ιανουαρίου επιστολή δηλώσεως προθέσεως, και μετά στις 8 Φεβρουαρίου τις οποίες δεν δέχτηκε…..αρα δεν μπορεί να λέει πως δεν υπήρχαν καθόλου λεφτά….(κρατάμε επιφυλάξεις για τους προσφερθέντες όρους… κανείς δε σου χαρίζει τίποτε, και τα Private Equities είναι σκληρά αρπαχτικά συνήθως).

2) Την επομένη των εκλογών, εντελώς συμπτωματικά, η ΤτΕ(με την βοήθεια του Προβόπουλου που είναι μέλος της bilderberg) αλλάζει τον κανονισμό και διευκολύνει την ανοικτή πώληση ελληνικών ομολόγων, δλδ διευκολύνει την άνοδο των επιτοκίων (υπόθεση Τ+10)(περισσότερα στις παραπομπές).
3) Τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε να λέει και αυτός και ο Γιώργος Παπακωσταντινου πως λεφτά υπήρχαν και πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ.(περισσότερα στις παραπομπές)

4) Τον Απρίλιο του 2010 απο το Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στηριξης… ΔΝΤ κλπ
5) Συνεχίζει να κανει τα στραβά μάτια για το Αιγαίο και κλείνει συμφωνίες, με Τούρκους και Αμερικάνους ,κάτω απο το τραπέζι(στις παραπομπές περισσότερα).
6) Κατήργησε τον τίτλο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και απο άλλα Υπουργεία.
7) Κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
8) Συνομιλεί με τα σκόπια με βάση το όνομα “Μακεδονία” και το υπόλοιπο κομμάτι βλέπουμε.
9) Ο ελληνικός λαός εχει αρχισει να πεινάει και λέει στους υπουργούς του: “Κάντε διακοπές άφοβα”.
10) Κάνει τα στραβά μάτια για την Θράκη τώρα που είναι σοβαρή η κατάσταση.
11) Τον Ιούλιο του 2010 είναι ο πρώτος “Έλληνας” πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ισραήλ και καταθέτει στεφάνι για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.(στις παραπομπές περισσότερα).
12) Τον Ιούλιο του 2010 συζητάει για πώληση Κρατικών τραπεζών μετά απο πρόταση του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Σάλλα.
13) Αφαιρεί τον πίνακα από το πρωθυπουργικό γραφείο η Ελλάς Ευγνωμονούσα (πριν την επίσκεψη Ερντογαν)(περισσότερα στις παραπομπές).
14) Τον Ιούλιο του 2010 κανει πολιτική επίταξη και επιστράτευση απεργών(ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών) γιατι αντιδρούσαν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

Σημείωση
Ο συνταγματολόγος Βενιζέλος(τρομάρα του) το 2007 λέει πως μια πολιτική επιστράτευση και επίταξη λόγο απεργίας αδιανόητη, λέγοντας:
“Είναι επίσης αδιανόητο, μετά από όσα έχουν συμβεί, να μην υπάρχει ρητή μνεία της τροπολογίας αυτής στο φαινόμενο της απεργίας. Και στη δική μας πρόταση, όπως και στην πρόταση του Συνασπισμού, προβλεπόταν ρητά ότι η απεργιακή κινητοποίηση από μόνη της δεν συνιστά λόγο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολιτικής κινητοποίησης και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιστράτευση, παρά μόνο εάν συντρέχουν οι αυστηρά οριοθετημένες προϋποθέσεις του άρθρου 22 παράγραφος 4.Είτε σε περίπτωση πολέμου ή γενικής επιστράτευσης είτε όταν υπάρχουν αμυντικές ανάγκες είτε όταν υπάρχουν αμιγώς πολιτικές ανάγκες, δηλαδή ανάγκες αστικής κινητοποίησης, σε περίπτωση θεομηνίας ή ισοδύναμης ανθρωπογενούς καταστροφής και σε περίπτωση προβλήματος δημόσιας υγείας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέτρα.”

Συμπέρασμα…
Μετά τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες δεν έχει ξαναεμφανιστεί τέτοιος προδότης στον Ελλαδικό χώρο….
Μας κυβερνάει ένας άχρηστος (όπως έλεγε ο Πάγκαλος) προδότης πολιτικός, που ανέβηκε στα στρώματα της πολιτικής με την βοήθεια της μασωνίας, των εβραίων και της bilderberg, ώστε να στεφθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και να την πουλήσει σε αυτά τα κέντρα διακυβέρνησης του πλανήτη. Είναι δημόσιος κίνδυνος, διέπραξε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ με την υπογραφή του μνημονίου ξεκινώντας το έργο της καταστροφής της πολύπαθης Ελλάδας, ξέροντας απο την πρώτη στιγμή που πήγε στο Καβούρι το 2009 οτι ήταν σειρά του στην πολιτική. Ενας άχρηστος, τελιωμενος, ξεφτιλισμένος, πολιτικός που μπορεί να έχει Ελληνική καταγωγή, αλλά δεν νιώθει Έλληνας(όπως λεει και ο αδερφός του Νίκος), αδιαφορόντας φυσικα για ότι συμβαίνει που ξέρει πολυ καλα τι συμβαίνει και προσπαθει με λόγια και πράξεις με την βοήθεια των ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΩΝ να κοροϊδέψει τους Έλληνες κατι που θα αρχισει σιγα σιγα να βλέπει οτι δεν καταφέρει..
Επόμενος…

http://udemand.blogspot.com/

Οι Έλληνες δεν εξέλεξαν πρωθυπουργό, αλλά εντολοδόχο του ξένου κεφαλαίου

  • "Ανταλλάσσει" το χρέος, με ξεπούλημα της δημόσιας γης και περιουσίας, μέσω ομολόγων...!
Γράφει η Εύα Γιαννοπούλου
φοιτήτρια Νομικής Αθηνών

"Ανάσα" ονομάζει η Κυβέρνηση του Γιώργου τον επερχόμενο "ρόγχο" της Χώρας. Προετοιμάζει δε, το έδαφος για την εφαρμογή του άρθρου 14 παρ.5 του Μνημονίου.

Φαίνεται ότι καθώς η χώρα βυθίζεται οικονομικά, αντί να ευεργετείται από τον δανεισμό,--ακόμη και του μνημονίου--, αλυσοδένεται ακόμη περισσότερο.

Ο Πρωθυπουργός, με τις αποτυχημένες επιλογές του έφτασε στο αμήν και αποφάσισε να ξεφορτωθεί μέρος του χρέους ξεπουλώντας κομμάτια της Δημόσιας γης!!!

Το αλισβερίσι της διαγραφής μέρους του χρέους με την πώληση κρατικών ακινήτων έχει αναλάβει ο κ. Παπακωνσταντίνου, και είναι σχετικά απλό:
Ό ξένος επενδυτής που έχει βάλει στόχο να αγοράσει ένα "συγκεκριμένο" και "ευαίσθητο" κομμάτι Ελληνικού εδάφους δεν θα πληρώσει τοις μετρητοίς, αλλά θα αγοράσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Και με την απαξίωση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές αλλά και την εμφανή αδυναμία της, να ανταποκριθεί έγκαιρα στις οικονομικές απαιτήσεις των δανειστών της, οι ξένοι επενδυτές τα ομόλογα θα τα αποκτούν "κουρεμένα" και κατά πολύ χαμηλότερα της ονομαστικής τους αξίας....

Αυτά τα ομόλογα λοιπόν, θα τα ανταλλάξουν με το ακίνητο του Δημοσίου ή κομμάτι γης πού έχουν "βάλει στο μάτι"!

Και χωρίς καμία επιφύλαξη πλεόν γίνεται κατανοητό ότι η χώρα έχει ξεπουληθεί στην κυριολεξία, καθώς αρχίζει δειλά η περιφορά της εδαφικής κυριαρχίας της από κεφαλαιούχο σε κεφαλαιούχο.

Μέσα, λοιπόν, σε όλη αυτή την απέλπιδη προσπάθεια του Πρωθυπουργού να εξέλθει από το χρέος, ο μέσος νους δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί:

- Πώς είναι δυνατόν ο δανεισμός, αντί να συνεφέρει και να διευκολύνει την βιωσιμότητα και ανάπτυξη της χώρας, κατάφερε μέσα σε 1 μόλις χρόνο να τη συντρίψει οικονομικά και εδαφικά;

- Γιατί ο Γιώργος ανέμενε στωικά την εκτόξευση των spreads στα ύψη, για να δανειστεί;

- Ποιος οφειλέτης επιλέγει το υψηλότερο δυνατό επιτόκιο έναντι του χαμηλού και εν γένει τις πιο αντίξοες συνθήκες και ορους δανεισμού;

Είναι πλέον τόσο οφθαλμοφανές ότι οι Έλληνες δεν εξέλεξαν Πρωθυπουργό, αλλά έναν εντολοδόχο του ξένου μεγάλου κεφαλαίου, ένα "πιστό σκυλί" που θα υπάκουε στο χτύπημα των χεριών της Τροικας, που καταντάει αφελές να τον αποκαλούμε "ηγέτη".

Με μια "υπόγεια" καλοσχεδιασμένη πολιτική που αντιστοιχούσε σε μία ανεύθυνη ρήση "λεφτά υπάρχουν", γιά να εξασφαλιστεί σε βάθος χρόνου, η Εθνική προδοσία του, την υπέγραψε κιόλας!!

Έκκληση για οικονομική βοήθεια, μνημόνιο, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όλα προσχεδιασμένα, λοιπόν, όπως δήλωσε ξεκάθαρα και ο ίδιος ο "φιλαράκος" του Γιώργου, Straus Kahn.

Κρίμα να μην μπορεί να πεί κάποιος, σε όλους τους προγόνους μας, που πέθαναν για την ανεξαρτησία και την αυτονομία αυτής της χώρας, ότι όλες τους τις θυσίες τις έκαναν για να έχει ένας Γιώργος, ως Πρωθυπουργός, μια μέρα στα χέρια του, εδάφη ποτισμένα με αίμα, γιά να ξεπουλάει...!

Πηγή
http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_2769.html

ΕΤΟΙΜΗ ΗΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Έτοιμη η πρώτη ψηφιακή ομάδα του τουρκικού στρατού.
Ανέλαβε τα καθήκοντα της η πρώτη ομάδα του στρατού που κατ΄αντιστοιχία του Πενταγώνου, είναι σχεδιασμένη για να αγωνίζεται ενάντια σε ψηφιακές απειλές. Η αποτελούμενη από 8 άτομα ομάδα, πέρα από ¨άμυνα¨, θα μπορεί να κάνει και ¨επιθέσεις¨.( ΧΑΚΕΡΙΕΣ )....
Τα 8 άτομα-ειδικοί ανέλαβαν καθήκοντα με πρότυπο την Ψηφιακή Διοίκηση του Πενταγώνου που αποστολή της είναι η προστασία των 15.000 υπολογιστών του Πενταγώνου. Το προσωπικό της ομάδας αυτής επελέγη από απόφοιτους σχολών μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών που εισήλθαν ως δόκιμοι αξιωματικοί στις Τ.Ε.Δ.
 Το προσωπικό αυτό θα ασχολείται με τις εγχώριες αλλά και τις παγκόσμιες ψηφιακές απειλές. Θα εντοπίσουν με ποιο τρόπο οι πειρατές φτάνουν στις πληροφορίες των φορέων και ποια προγράμματα χρησιμοποιούνε. Θα κατέχουν την μεθοδολογία που χρησιμοποιούνε οι επονομαζόμενοι κακόβουλοι ¨ Μαύροι χάκερ¨. Έτσι παράλληλα με τον αγώνα ενάντια σε αυτούς που θέλουν να επιτεθούνε στα στοιχεία των ΤΕΔ, θα μπορούνε να πραγματοποιούνε και οι ίδιοι επιθέσεις στους μαύρους χάκερ. Η ομάδα πρωτίστως θα σχηματίσει έναν ¨ψηφιακό άτλα¨. Η ¨ψηφιακή απειλή¨ αναφέρεται και στο ¨Ερυθρό βιβλίο¨ -περισσότερο γνωστό ως Έγγραφο Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας- και έχει αρχίσει προσπάθεια σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της. Ο πρώτος κλάδος του τομέα αυτού που τελεί υπό την προεδρία της TÜBITAK είναι οι κινήσεις ενημέρωσης. Στα πλαίσια της του προγράμματος ¨Εθνική Πολιτική Ασφάλειας σε Ψηφιακό Περιβάλλον¨ όλες οι υπηρεσίες θα ενημερωθούνε για τις ψηφιακές απειλές. Θα τους εξηγηθεί το πώς οι ψηφιακοί πειρατές φτάνουν στα στοιχεία των
TourkikaNea.gr  Εφ. Σαμπάχ 9-5-2011

400 εκατομμύρια δολ. δίνουν οι ΗΠΑ κάθε χρόνο ...σε πληροφορίες στη Τουρκία

Στα 400 εκατομμυρια δολλαρια το ετος κοστολογουν οι ΗΠΑ την βοηθεια που δινουν με την μορφη διαβαθμισμένων πληροφοριών στην Τουρκια ανεφερε ο αμερικανος πρέσβης στην Αγκυρα κ.Francis Ricciardone ο οποίος χαρακτήρισε ψευδείς τους τουρκικους ισχυρισμούς ότι η Ουασιγκτον δεν βοηθουν  την Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.  Ο πρεσβης των ΗΠΑ με εμφαση υπογράμμισε επισης ότι «θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποια χώρα που βοηθάει περισσότερο από τις ΗΠΑ την Τουρκία».


Μερίδα του τύπου  θεωρεί ότι οι δηλώσεις Ricciardone έγιναν ως απάντηση στις  δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου κ. Τσιτσέκ και του Υπουργου Αμυνας κ.  Γκιονούλ ότι η Τουρκία έχει μείνει μόνη της, αβοήθητη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, Η εφημερίδα χαρακτηρίζει παράξενες τις δηλώσεις Ricciardone και εκτιμά ότι θα είναι αιτία νέων προστριβών του αμερικανού πρέσβη με την τουρκική κυβέρνηση. Αναφορά περί μη βοήθειας προς την Τουρκία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας έκανε σε ομιλία του στην Κωννσταντινουπολη και ο Τούρκος πρωθυπουργος κ. Ερντογάν

.onalert.
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/05/400.html

Διαβάστε ολοί!!! Η Ελλάδα είναι πάμπλουτη...

Και να που βρέθηκαν νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε...

10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το....
Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.

Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Εχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζηπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέηζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό. Εχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Εχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϋ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και .ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνομε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS).Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

πηγή

Η πραγματική οικονομία δεν εκβιάζεται!


Τελικά σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου θα συνεχίσει να βλέπει κατ’ ιδία τους μεγάλο-υπουργούς του (Α. Λοβέρδο, Μ. Χρυσοχοίδη κλπ), θα συνεδριάσει μετά με όλους τους υπουργούς του σε ένα άτυπο υπουργικό συμβούλιο (δεν θα συμμετέχουν οι υφυπουργοί) και φυσικά θα επισκεφθεί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μία τηλεοπτική εμφάνιση….
Μερικά μεγάλα λόγια για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση και ο Ελληνικός Λαός και μετά κλείσιμο αυλαίας για σήμερα.
Κουβέντα, μα κουβέντα, για την μεγάλη κυβερνητική αποτυχία.
Ποιος υπέγραψε ότι η Ελλάδα θα βγει για δανεισμό με καλούς όρους του 2012;
Ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ποίος διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα θα βγει για δανεισμό με καλούς όρους το 2012;
Ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ποιος απέτυχε να βγει για δανεισμό με καλούς όρους το 2012;
Μα φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ποίος φταίει γι’ αυτό;
Κανένας, σύμφωνα με τους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου και του ΔΝΤ.
Πως θα θεραπευτεί αυτή η κυβερνητική αποτυχία;
Με την προσφυγή το 2012 στον Έκτακτο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό (EFSF) και το 2013 στον μόνιμο ευρωπαϊκό (ESM).
Ποια είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να προσφύγει η χώρα σε αυτούς τους μηχανισμούς;
Καινούργια και πιο σκληρά μνημόνια και εξέταση της βιωσιμότητας του χρέους από τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό.
Πότε αποφασίστηκαν όλα αυτά;
Μα στη συνεδρίαση της Ε.Ε. που έγινε στις 25 Μαρτίου.
Ο Δευκαλίων σε τρία άρθρα του, στις 27 Μαρτίου (Γύρισε πίσω ηττημένος),
στις 28 Μαρτίου (Η τελευταία ευκαιρία του ηττημένου) και
στις 29 Μαρτίου (Οι μεγάλες μάχες δεν κερδίζονται από ηττημένους), είχε περιγράψει τις αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τις αποφάσεις της συνόδου της Ε.Ε. της 25ης Μαρτίου και είχε προβλέψει ότι ακριβώς διαδραματίζεται στις ημέρες μας.
Πάμε τώρα παρακάτω…
Αφού θα απολαύσουμε ακόμα λίγες ημέρες τις αγωνιώδεις επικλήσεις μνημονιακών τηλεπαρουσιαστών και πολιτικών για ταχύτατους και αποτελεσματικότατους ρυθμούς υλοποίησης του μνημονίου, θα δούμε τον Γιώργο Παπανδρέου και την ηγετική του ομάδα σε μία παράσταση που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τον τίτλο «ο εκβιασμός των πάντων».
Πως θα παίζεται αυτή η παράσταση;
Αφού θα απολαμβάνουμε πρώτα ένα λογύδριο για την σωτηρία της πατρίδας, θα ακούμε μετά το διά ταύτα… Ήτοι «παίρνουμε αυτό το μέτρο γιατί αν δεν το πάρουμε θα φύγουμε από το ευρώ, θα καταστραφεί η χώρα, θα χαθούν οι καταθέσεις κλπ, κλπ, κλπ. καταστροφικά».
Και …θα παίρνουν νέα μέτρα και δώστου νέα μέτρα και πάλι νέα και πιο μεγάλα νέα μέτρα. Αλλά τα νούμερα δεν θα βγαίνουν, τα ελλείμματα δεν θα μειώνονται, τα spread δεν θα πέφτουν και οι αγορές θα συνεχίσουν να είναι κλειστές.
Γιατί θα συμβεί αυτό;
Μα καλοί μου και αγαπητοί «Σύντροφοι» η πραγματική οικονομία δεν εκβιάζεται!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_5754.html

CDS, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Γράφει ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας

Η επενδυτική τράπεζα JP MORGAN, το 1997, έκανε μια νέα επενδυτική εφεύρεση: δημιούργησε τα CDS. Έκτοτε και μέχρι το 2003, τα CDS (Credit Default Swaps, ή Συμβάσεις Μεταφοράς Κινδύνου Αθέτησης Υποχρέωσης) δεν ήταν και τόσο πολύ της επενδυτικής μόδας. Όμως, μετά, τα επενδυτικά πράγματα άλλαξαν άρδην. Και, το 2007, τα CDS «εκτοξευτήκαν»: έφτασαν διεθνώς σε αξία ίση με τα 62.2 τρισ. δολάρια (την ίδια χρονιά το παγκόσμιο ΑΕΠ ήταν ίσο με 54.3 τρισ. δολάρια!). Τα επενδυτικά προγράμματα των CDS μεγαλούργησαν διεθνώς, τρέχοντας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ώσπου, πριν από λίγες μέρες, η Κομισιόν ξεκίνησε 2 δικές της έρευνες, για αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά των εν λόγω ασφαλίστρων. Η ΕΕ εξετάζει ενδεχόμενη κατάχρηση της προνομιακής θέσης των εταιρειών Markit (Αμερική και Αγγλία) και ICE Clear Europe (Ευρώπη), στα CDS.


Γενικώς, εδώ πρόκειται για ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα οποία συνάπτονται, ώστε να ασφαλισθεί ο κάθε επενδυτής (κράτος ή επιχείρηση) από τους κινδύνους χρεοκοπίας, όταν αυτοί κατέχουν ομόλογα, ή έχουν χρέη. Πέραν αυτών, τα διάφορα CDS τα αγοράζουν πλέον οι διεθνείς «κερδοσκόποι», οι οποίοι νόμιμα «στοιχηματίζουν» (π.χ. την πτώχευση της Ελλάδας), με μετέπειτα «κέρδη-εξαργυρώσεις» από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Με το πραγματικό προηγούμενο ότι οι «κερδοσκόποι» φτάνουν να πληρώνουν μέχρι και πάνω από το 10% της αξίας των ασφαλίστρων, ως εγγύηση, οι εν λόγω «παίκτες» μπορούν να πάρουν πίσω μέχρι και 100 φορές το κεφάλαιο που επένδυσαν (πχ, μια επένδυση-στοίχημα των 100 χιλ. ευρώ μπορεί να αποφέρει κέρδη μέχρι και 10 εκ. ευρώ!).

Μετά από αυτά, τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους κάνουν τους επενδυτές τέτοιων συμβολαίων να χάνουν τον ύπνο τους. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, η συνολική αξία των στοιχημάτων-συμβολαίων αντιστάθμισης, που βρίσκονται σε ισχύ, πάνω στο χρέος της ελληνικής Δημοκρατίας, είναι περί τα 70 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση ενός «credit event», όπως λέγεται η αθέτηση πληρωμών από την κυβέρνηση για τα χρέη της, οι διεθνείς επενδυτές – στο επίσημο «υπερεθνικό καζίνο» -, θα θησαυρίσουν. Βάζοντας «φωτιά» σε ένα σπίτι (πχ, στην ελληνική οικονομία), οι ίδιοι πυρπολητές-κερδοσκόποι βγάζουν τεράστια κέρδη, και μάλιστα νόμιμα, από τα ασφάλιστρα κινδύνου! Σας θυμίζω ότι η AIG «χρεοκόπησε», από την πτώση της κάποτε φημισμένης Lehman Brothers.

Στην Ελλάδα ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2009, κάποια κρατική ελληνική τράπεζα εξέδωσε CDS, αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ. Δηλαδή, το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα έπαιξε «μη χρεοκοπία» (“long”) της Ελλάδας. Ο τότε αγοραστής των εν λόγω CDS έπαιξε αντίστοιχα «χρεοκοπία» της χώρας μας (‘short”), σε τιμή γύρω από τις 130-140 μονάδες βάσης. Μετά από εκείνη την σχετικά μη «πονηρή» περίοδο έκδοσης των εν λόγω CDS, από την εν λόγω πολύ μεγάλη κρατική τράπεζα, η νέα της διοίκηση, που προέκυψε μετά από τις εκλογές του 2009, πούλησε ξαφνικά (με κέρδος, ή όχι, δεν έχει σημασία) αυτά τα ασφάλιστρα κινδύνου! Γιατί; Εκείνη την περίοδο, η συγκεκριμένη έκδοση-θέση της εν λόγω τράπεζας αντιπροσώπευε περίπου το 12% της αντίστοιχης παγκόσμιας αγοράς CDS, για το συνολικό ελληνικό χρέος (της τάξης τότε των 8 δισ. ευρώ). Ποιος πούλησε στους «κερδοσκόπους-βαρβάρους» τα εν λόγω CDS, ή τα όπλα μαζικής καταστροφής της ελληνικής οικονομίας; Ποιος έλληνας-ανθέλληνας έδωσε «διηπειρωτικούς πυραύλους» στα χέρια των αδίστακτων επενδυτών-κερδοσκόπων; Η ιστορία θα γράψει λίγες μαύρες σελίδες για αυτή την ντροπή!

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/cds.html

Προκλητικό νέο ντοκιμαντέρ για το θάνατο της Diana. (Βίντεο)

Θα προβληθεί στο Φεστιβάλ των Καννών
Μια σοκαριστική παπαράτσι φωτογραφία από το δυστύχημα της Πριγκίπισσας Diana στους δρόμους του Παρισιού, αναμένεται να βγει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας σε ένα ντοκιμαντέρ..
που αφηγείται τα τρομερά γεγονότα εκείνης της νύχτας. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο Unlawful Killing θα προβληθεί για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ των Καννών την ερχόμενη Παρασκευή, και δημιουργήθηκε από τον ηθοποιό Keith Allen, σε συνεργασία με τον Mohammed  Fayed, του οποίου ο γιος Dodi πέθανε μαζί με την Diana στο τροχαίο.
Στο 90’ φιλμ θα περιλαμβάνεται μια ασπρόμαυρη ανφάς κοντινή φωτογραφία της Diana, η οποία τραβήχτηκε μόλις λίγα λεπτά αφότου η Mercedes που επέβαινε το ζευγάρι, έφυγε από τον δρόμο της και έπεσε πάνω στον τοίχο της υπόγειας σήραγγας.
Η εν λόγω φωτογραφία, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα η αδικοχαμένη Πριγκίπισσα, δεν έχει βγει ποτέ πριν στη δημοσιότητα, ενώ το ντοκιμαντέρ δεν πρόκειται να προβληθεί στη Μεγάλη Βρετανία. Σε παρόμοιες φωτογραφίες που δόθηκαν στους ενόρκους κατά τη δίκη, το πρόσωπο της Diana ήταν ψηφιακά καλυμμένο.
Η είδηση ότι ο Allen, πατέρας της γνωστής τραγουδίστριας Lily, θα δείξει τη φωτογραφία όπως κανονικά είναι, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους στενούς φίλους της αείμνηστης Πριγκίπισσας της Ουαλίας. Η Rosa Monckton, που βρισκόταν σε διακοπές με την Diana δυο εβδομάδες πριν το θάνατό της, δήλωσε: «Αν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε είναι απλά αποκρουστικό».
Το 1997 η Πριγκίπισσα Diana μαζί με τον Dodi Fayed σκοτώθηκαν σε τροχαίο ατύχημα στο κέντρο του Παρισιού. Αν και όλα έδειχναν πως το ατύχημα οφείλεται στον μεθυσμένο σοφέρ Henri Paul, που πέθανε και εκείνος, ο πατέρας του Dodi, Mohammed, κατηγόρησε τον Πρίγκιπα Φίλιππο ότι κατάστρωσε ατύχημα, καθώς υπονόησε και την εμπλοκή του Πρίγκιπα Καρόλου. 

 

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/05/diana.html
 
http://katohika.blogspot.com/2011/05/diana.html

CIA : σβήσιμο μνήμης & εγγραφή νέας!

Είναι κοινό μυστικό ότι η CIA ανέκαθεν ενδιαφερόταν για τα πειράματα ελέγχου της σκέψης. Στόχος της δεν ήταν άλλος από το νοητικό έλεγχο των μαζών, την πλύση εγκεφάλου και την κατασκευή δολοφόνων μίας χρήσης. Ανάμεσα στα θύματά της υπήρξαν και ανυποψίαστοι πολίτες...

Ο "εκλεκτός" dr Ewen Cameron και η δημιουργία ενός νέου "ΕΓΩ"

  Το 1957, η CIA αποφασίζει να χρηματοδοτήσει το έργο του πολλά υποσχόμενου γιατρού, του ψυχίατρου Dr Donald Ewen Cameron.
  Ο Dr. Cameron, πίστευε ότι εάν κάποιος μπορεί να «βυθίσει» ένα συγκεκριμένο πρότυπο στον ανθρώπινο εγκέφαλο και παράλληλα να διαγράψει ολοσχερώς όλες τις μνήμες του ατόμου, τότε μπορεί να του εμφυτεύσει νέες συμπεριφορές. Με λίγα λόγια ένα καινούριο ΕΓΩ.

  Αυτό που έκανε ο Dr. Cameron με την υποκίνηση της CIA και φυσικά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ήταν να εφαρμόσει ένα πειραμα πλύσης εγκεφάλου που περιλάμβανε τρία στάδια.
  Στην πραγματικότητα, βάζεις έναν άνθρωπο να κοιμάται πάρα πολλές ώρες έχοντας χορηγήσει στον οργανισμό του ναρκωτικές ουσίες και υποβάλλοντάς τον σε μεγάλης έντασης ηλεκτροσόκ, σχεδόν 100 φορές περισσότερο από ό,τι γίνεται φυσιολογικά.

  Η βασική ιδέα είναι ότι εξαλείφεις τις ψευδαισθήσεις, τις καταθλίψεις και άλλα ψυχιατρικά συμπτώματα και στη συνέχεια το άτομο επιστρέφει στο φυσιολογικό του εαυτό απαλλαγμένο από τα ψυχιατρικά του συμπτώματα. Αυτό το ειδος κλινικής αμνησίας εντυπωσίασε τη CIA.
  Και έτσι ο Dr Ewen Cameron, αποφάσισε να προχωρήσει τη θεραπεία του ένα βήμα πιο πέρα: Θα επιχειρούσε να εμφυτεύσει νέες σκέψεις και συμπεριφορές. Η CIA χρηματοδότησε και αυτό το πείραμα θεωρώντας ότι εάν μπορούσες να εμφυτεύσεις μία νέα προσωπικότητα σε ένα πράκτορα εχθρό, τότε θα αποκτούσες πλεονέκτημα. 
Τι λέει ένα από τα θύματα - πειραματόζωα της CIA 

  Με την υποκίνηση της CIA ο Dr Cameron, προχώρησε σε πειράματα πλύσης εγκεφάλου. Όμως θύματα δεν υπήρξαν μόνο πράκτορες και αξιωματούχοι αλλά και πολλοί απλοί άνθρωποι. Η Linda McDonald, υπήρξε ένα από αυτά.
  Η Λίντα υπέφερε από χρόνια κατάθλιψη. Αποφάσισε να επισκεφθεί τον Dr. Cameron, μετά από παρότρυνση του προσωπικού της γιατρού. Οι επισκέψεις της στον Dr. Cameron διήρκησαν τρεις εβδομάδες, διάστημα αρκετό για το διάσημο γιατρό για να κάνει τη γνωμάτευσή του. Η ασθενής του ήταν σχιζοφρενής.
  «Με έβαλε σε ένα δωμάτιο ύπνου, όπως του άρεσε να το αποκαλεί», αφηγείται η Linda. Η υπερβολική δόση ναρκωτικών σε συνδυασμό με τα ισχυρά καταθλιπτικά που δίνονταν στη Linda, την έριξαν σε κώμα.  Συνήλθε μετά από πέντε  βδομάδες και δεν θυμόταν απολύτως τίποτα από την προηγούμενή της ζωή.
  Δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει το σύζυγο και τα παιδιά της. Δεν ήξερε ποια είναι, που βρισκόταν, πώς τη λένε. Μόνη της σιγά-σιγά η Λίντα ξεκινώντας από το μηδέν προσπάθησε να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Έμαθε από την αρχή να διαβάζει, να γράφει, να μαγειρεύει και να οδηγεί. 
   Το 1984, η Linda σίγουρη πια ότι είχε πέσει θύμα ενός άσχημου πειράματος δημοσίευσε άρθρο στην τοπική εφημερίδα κατηγορώντας τη CIA και το νοσοκομείο.Η Linda McDonald, δεν είναι η μοναδική περίπτωση, σύμφωνα με το δικηγόρο James C. Turner, που έχει ασχοληθεί με τα θύματα πειραμάτων της CIA.
  Η μεγαλύτερη ειρωνεία είναι ότι τα άτομα  – θύματα ένιωθαν ασφαλή αφού  είχαν επισκεφθεί την μεγαλύτερη ψυχιατρική κλινική του Καναδά. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν υπέφεραν καν από κάποιο είδος σχιζοφρένειας ή από κάποια ψυχιατρική διαταραχή. Απλά εμφάνιζαν κάποια κλασικά ψυχιατρικά συμπτώματα. Μετά από αυτή τη δοκιμασία η ζωή τους ξεκίνησε από το μηδέν.

http://katohika.blogspot.com/2011/05/cia_11.html

Δείτε Zωντανά τι γίνεται τώρα στο Σύνταγμα


Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

O Υπολογιστής των Μινωιτών 1500 π.Χ.!!! ( 1400 χρόνια πριν τον υπολογιστή των Αντικυθήρων)




Στα τέλη Φεβρουαρίου μια παρουσίαση βιβλίου έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Αναλύοντας εκεί το περιεχόμενο του βιβλίου του, «Αστρονομία Κρητομυκηναϊκού Πολιτισμού», ο ερευνητής αιγαιακών γραφών δρ Μηνάς Τσικριτσής προέβη σε πρωτότυπες παγκοσμίως αποκαλύψεις, που αφορούν την τεχνολογία και την επιστημονική γνώση των Μινωιτών. Αποκαλύψεις οι οποίες προέκυψαν από την ερμηνεία παραστάσεων που απεικονίζονται σε δύο πλακίδια, από το Παλαίκαστρο Σητείας.


Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε(εφημερίδα To Bήμα) ρωτήσαμε τον ερευνητή:

- Κύριε Τσικριτσή, πώς φθάσατε στη μελέτη αυτών των ευρημάτων;

«Τα τελευταία δύο χρόνια, ασχολούμενος με μινωικά ευρήματα που έχουν σχέση με την αστρονομία του κρητομυκηναϊκού πολιτισμού, έχω έλθει σε επαφή με πολλά ευρήματα αστρονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία περιγράφω στο πρόσφατο βιβλίο μου. Τις εικόνες της μήτρας από το Παλαίκαστρο τις βρήκα δημοσιευμένες στην“Αρχαιολογική Εφημερίδα” του 1900, αλλά και ως σκίτσα στο βιβλίο του ανασκαφέα της Κνωσού, Εβανς, “Τhe palace of Μinos, etc.”. Ο Εβανς αναφέρει ότι οι εικόνες- που βρέθηκαν χαραγμένες σε πλακίδια αργιλικού σχιστόλιθου του 15ου αι. π.Χ.- εμφανίζουν σύμβολα της Σελήνης και του Ηλίου. Επειδή οι εικόνες δεν ήταν ευκρινείς, ζήτησα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την άδεια να μελετήσω το εύρημα. Ο διευθυντής κ. Γ. Ρεθεμνιωτάκης και η αρχαιολόγος Κ. Αθανασάκη με έφεραν σε επαφή με εικόνες υψηλής ανάλυσης. Με βάση αυτές και τη συσχέτιση με άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και ιστορικά και αστρονομικά στοιχεία που αφορούν μονάδες μέτρησης χρόνου και πρόβλεψη εκλείψεων Σελήνης και Ηλίου, κατέληξα σε μία ερμηνεία για τη χρήση της μοναδικής αυτής μήτρας».

- Η οποία ερμηνεία, συνοπτικά, είναι;

«Οτι μέσω της μήτρας αυτής περιγράφεται αναλογικός υπολογιστής που μετρά χρόνο, προσδιορίζει γεωγραφικό πλάτος και προβλέπει σεληνιακές εκλείψεις!».

- Ενα τέτοιο επίτευγμα,στην εποχή των Αργοναυτών, ακούγεται αδιανόητο.Πώς οδηγηθήκατε σε μια τέτοια ερμηνεία;

 
«Αρχικά μελέτησα και κατανόησα το πώς λειτουργεί ο δίσκος που αποτυπώνεται αριστερά στη μήτρα και έπειτα μελέτησα τον ακτινωτό δίσκο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της. Στο κέντρο του δίσκου εμφανίζεται ένας σταυρός- ο οποίος παγκοσμίως θεωρείται σύμβολο απεικόνισης του Ηλίου. Μεγεθύνοντας το εύρημα, απαρίθμησα 18 στιγμές γύρω από το σύμβολο του σταυρού και, κάτω από τον κύκλο, διέκρινα το σύμβολο της Σελήνης (με μορφή μηνίσκου) και 28 αριθμημένες στιγμές στον εξωτερικό κύκλο. Αν οι 18 στιγμές γύρω από το σύμβολο του Ηλίου αντιπροσωπεύουν 18 χρόνια, τότε σωστά ο δημιουργός αυτής της εικόνας τοποθέτησε 28 στιγμές γύρω από το σύμβολο της Σελήνης, καθώς το πλήθος των σεληνιακών εκλείψεων ανά 18 χρόνια και 11 ημέρες είναι 28. Το φαινόμενο της επανάληψης των σεληνιακών εκλείψεων κάθε 18 χρόνια και 11 ημέρες ήταν γνωστό στους Χαλδαίους και το αποκαλούσαν “Σάρο”».

- Ομως...τα αρχαιότερα αρχαιολογικά
ευρήματα αναφοράς του Σάρου από τους Χαλδαίους εντοπίζονται στο 750 π.Χ.Μια τέτοια γνώση της περιοδικότητας των εκλείψεων προϋποθέτει είτε ότι οι Μινωίτες είχαν προπορευθεί αστρονομικά ή ότι η γνώση αυτή προϋπήρχε στους Βαβυλώνιους ή τους Σουμέριους και την είχαν δανειστεί από εκεί.Επιπλέον,υπάρχει ένα deja vu: την ίδια πρόβλεψη βάσει του Σάρου την είδαμε και στον μηχανισμό των Αντικυθήρων!

«Είμαι πλέον βέβαιος ότι οι Μινωίτες ήταν από τους πρώτους- αν όχι οι πρώτοι- που ανακάλυψαν την έννοια του Σάρου. Οσο για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, ορθά επισημαίνετε τον παραλληλισμό. Θεωρώ ότι το “νέο” αυτό εύρημα δεν μειώνει την αξία του ευρήματος των Αντικυθήρων, αλλά μετατοπίζει τον χρόνο δημιουργίας 14 αιώνες πίσω. Ξαναγράφουμε έτσι το κεφάλαιο εισαγωγής στην ιστορία των επιστημών, με αρχή τον “υπολογιστή του Παλαικάστρου”, του 1500 π.Χ.».

- Για να προβλέψουν τις σεληνιακές εκλείψεις,οι κατασκευαστές του μηχανισμού των Αντικυθήρων χρησιμοποιούσαν έναν,απίστευτο για την εποχή τους, συνδυασμό γραναζιών.Σε αυτή τη μήτρα βλέπουμε να απεικονίζεται απλά ένα εγχάραγμα με κουκκίδες.Πώς καταφέρνει να επιτελεί τον υπολογισμό;

«Είναι όντως ένα θαύμα κομψής λύσης στη μέγιστη απλότητα κατασκευής. Δείτε: Ο εσωτερικός κύκλος χωρίζεται σε δύο ημικύκλια, που το καθένα έχει 29 και 30 χαράξεις. Αυτά τα ημικύκλια αναπαριστούν δύο σεληνιακούς μήνες, 29 και 30 ημερών, που αρχίζουν και τελειώνουν με πανσέληνο. Αν, κάθε ημέρα, μετακινούμε δεξιόστροφα μία βελόνα στον εσωτερικό κύκλο και κάθε 15 ημέρες μετακινούμε μια άλλη βελόνα αριστερόστροφα στην περιφέρεια με τα ακτινωτά τριγωνικά δόντια, παίρνουμε την πορεία της Σελήνης ως προς την πορεία του Ηλίου».

- Και γιατί αντιστοιχίζεται αυτή η διττή πορεία με τις σεληνιακές εκλείψεις;

«Αναλογισθείτε ότι έκλειψη σημαίνει στην πράξη “εξαφάνιση στη σκιά”. Αν το επίπεδο της τροχιάς της Σελήνης και της Γης συνέπιπταν, τότε θα είχαμε κάθε μήνα μια έκλειψη Ηλίου και μια έκλειψη Σελήνης. Αυτό όμως δεν συμβαίνει, διότι οι τροχιές Σελήνης και Γης βρίσκονται σε επίπεδα που έχουν μεταξύ τους μια κλίση 5 μοιρών. Τα σημεία όπου το επίπεδο της τροχιάς της Σελήνης τέμνει το επίπεδο της γήινης τροχιάς λέγονται “σεληνιακοί δεσμοί”. Οταν η Σελήνη βρίσκεται στη θέση της πανσελήνου και ο Ηλιος κοντά στη θέση ενός από τους δύο σεληνιακούς δεσμούς, τότε έχουμε έκλειψη Σελήνης. Αυτά τα δύο σημεία (οι δεσμοί) ολοκληρώνουν μια πλήρη περιφορά κάθε 18 χρόνια. Ετσι, κάθε 12 μήνες, οι κόμβοι μετακινούνται τρεις θέσεις κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού, πάντα σε διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Ο κύκλος της περιφέρειας με τις 58 οπές στον “υπολογιστή του Παλαικάστρου” αντιπροσωπεύει την περιστροφή των δεσμών. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου των 18,5 ετών επαναλαμβανόταν ο ίδιος κύκλος των σεληνιακών εκλείψεων. Τα στοιχεία πείθουν ότι οι κατασκευαστές της μήτρας είχαν ανακαλύψει αυτόν τον κύκλο κίνησης των δεσμών».

- Επαληθεύσατε στην πράξη ότι ο «υπολογιστής» αυτός βρίσκει σωστά τις εκλείψεις;

«Βεβαιότατα! Υπολόγισα την πρόσφατη ολική σεληνιακή έκλειψη, που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2010, και έπειτα βρήκα ότι με την ίδια λογική λειτουργίας μπορούσα να προβλέψω τις εκλείψεις που θα συμβούν το 2011, όπως και άλλες που θα συμβούν τα έτη 2015, 2017 και 2018».

- Συναρπαστικό...Αλλά μιλήσατε και για υπολογισμό ωρών και γεωγραφικού πλάτους.Αυτοί οι υπολογισμοί πώς γίνονται;

«Δείτε: Αν προσανατολίσουμε τον κεντρικό σταυρό σε κατεύθυνση Βορρά- Νότου και τοποθετήσουμε στο κεντρικό βαθούλωμα μια βελόνα κατακόρυφα, τότε η σκιά της βελόνας δείχνει το σημείο του ακτινωτού δίσκου που αντιστοιχεί στην ώρα της παρατήρησης. Φαίνεται λοιπόν ότι ο μηχανισμός αυτός μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ημερήσιο “ηλιακό ρολόι χειρός”, με ώρα που αντιστοιχεί σε περίπου 58 λεπτά- δηλαδή, πολύ κοντά στην ώρα που χρησιμοποιείται σήμερα. Θεωρώντας ότι κάθε τριγωνικός δείκτης του ακτινωτού τμήματος αντιστοιχεί σε περίπου μισή ώρα, οι πέντε κουκκίδες του κάθε δείκτη τον χωρίζουν σε 5 μικρότερες μονάδες χρόνου, διάρκειας περίπου 6 σημερινών λεπτών».

- Εφόσον αυτά επαρκούν για τον υπολογισμό της ώρας,τα υπόλοιπα σύμβολα της μήτρας τι σημαίνουν;

«Σωστά το παρατηρήσατε: στη μήτρα, πάνω από τον δίσκο, υπάρχουν τρία εργαλεία για τον προσδιορισμό του γεωγραφικού πλάτους. Αν ο χρήστης του δίσκου χρησιμοποιούσε ως όργανα τις δύο βελόνες και την ημικυκλική λαβίδα που υπάρχει στο αποτύπωμα της πίσω πλευράς της μήτρας, και σημείωνε ανά εβδομάδα την άκρη της σκιάς όταν μεσουρανεί ο Ηλιος, τότε μπορούσε- με τη γωνία ω που σχηματίζουν οι βελόνες- να καταγράφει το γεωγραφικό πλάτος του τόπου όπου βρίσκεται. Σε μελλοντική μετατόπισή του, δεν είχε παρά να μετρήσει τη σκιά της βελόνας στην αντίστοιχη εβδομάδα για να προσδιορίσει πόσο βόρεια κατευθύνθηκε, ώστε να μπορεί να επιστρέψει!».

- Κύριε Τσικριτσή,η ερμηνεία αυτή που δίνετε στη μήτρα πιστεύετε ότι είναι και η μοναδική;

«Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η λογική της ερμηνείας μου στέφθηκε με επιτυχείς μετρήσεις τόσο των εκλείψεων όσο και της ώρας και του γεωγραφικού πλάτους. Ωστόσο το θέμα παραμένει ανοιχτό, διότι μπορεί κάποιος άλλος να προτείνει μια άλλη χρήση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στον πρώτο αναλογικό υπολογιστή της ανθρωπότητας- και αυτός έχει μινωική προέλευση».

- Είναι ασύλληπτο το πόσα πρέπει να γνώριζαν για να φθάσουν σε μια τέτοια πολυπυξίδα! Συνειδητοποιείτε βέβαια,κύριε Τσικριτσή,ότι αυτή η ερμηνεία σας ανατρέπει πολλά από όσα πιστεύονται ως σήμερα για τον μινωικό πολιτισμό;..

«Θεωρώ ότι πρέπει να απεμπλακούμε από τις αγκυλώσεις που έχουν δημιουργήσει οι έως τώρα παραδοχές ότι αυτός ο πολιτισμός οικοδομήθηκε αντλώντας στοιχεία και γνώσεις του βαβυλωνιακού και του αιγυπτιακού. Η κατανόησή του οφείλει να γίνεται με μια διαθεματική προσέγγιση στα λιγοστά καμένα ευρήματά του. Χαρακτηριστικά, θα αναφερθώ σε δύο γνωστές φωτογραφίες που εμφανίζουν μινωικά καράβια. Το πρώτο καράβι απεικονίζεται σε ένα κυκλαδικό “τηγανόσχημο” σκεύος του 2300 π.Χ., με 14 ζεύγη κουπιών, πράγμα που μας παραπέμπει σε σκάφος μήκους 32 μέτρων. Σε μια άλλη παράσταση, από την τοιχογραφία της Σαντορίνης του 1640 π.Χ., διακρίνουμε ένα μεγάλο καράβι, με 26 ζεύγη κουπιών, που κατά τον συγγραφέα Cavin Μenzies αντιστοιχεί σε σκάφος 54 μέτρων. Η ναυτική αυτή εξέλιξη ακούγεται λογική για χρονική περίοδο 700 χρόνων. Δεν είναι όμως λογικό ένας πολιτισμός που είχε αναπτύξει το θαλάσσιο εμπόριο από το 2800 π.Χ. έως το 1200 π.Χ. να μην είχε αναπτύξει αντίστοιχη επιστήμη και για τις ανάγκες του. Θα έπρεπε, εκτός των άλλων, να είχε αναπτύξει τα μαθηματικά και την αστρονομία. Πράγμα που αποδεικνύουν αυτά τα ευρήματα!».

- Υπάρχει κάτι,κατά την όλη μελέτη
σας,που σας εξέπληξε προς άλλη κατεύθυνση;


«Οντως, προέκυψε κάτι το συγκλονιστικό: Οτι υπάρχει μεγάλη σύμπτωση της μήτρας με τον μεγαλιθικό σχηματισμό του Στόουνχεντζ! Την ιδέα μού την έβαλε ο γιος μου Δημήτρης, που σπουδάζει στην Αγγλία, ο οποίος παρατήρησε ότι η μήτρα έχει τον ίδιο αριθμό οπών (29 + 30 στον εσωτερικό κύκλο και 57 στον εξωτερικό) με αυτές του Στόουνχεντζ. Εκεί, υπάρχει ο λεγόμενος “Κύκλος Ζ” από 29 οπές και γύρω από αυτόν ο “Κύκλος Υ” με 30 οπές. Ο εξωτερικός τελικός κύκλος, που περιβάλλει όλο το Στόουνχεντζ, αποτελείται από 57 οπές και ονομάζεται Κύκλος Ομπρι (Αubrey Ηoles). Επίσης, στο κέντρο του “ναού” υπάρχουν 19 πέτρες (το λεγόμενο Πέταλο από Γαλαζόπετρες), αλλά το ίδιο πλήθος μικρών οπών υπάρχει σε δύο περιοχές του εσωτερικού σταυρού της μήτρας του Παλαικάστρου».

- Aν αυτό δεν αποτελεί σύμπτωση
και πράγματι το Στόουνχεντζ ήταν μια «μεγέθυνση» της μήτρας του Παλαικάστρου,πώς αιτιολογείτε τη συσχέτιση των δύο πολιτισμών;

«Η κατασκευή του Στόουνχεντζ είχε αποδοθεί στους αρχαίους Κέλτες και στους Δρυίδες τους, αλλά τα ανασκαφικά ευρήματα τη χρονολογούν στη 2η χιλιετία π.Χ. Την εποχή του Χαλκού, οι γνωστοί πολιτισμοί που θα μπορούσαν να σχετισθούν με τέτοιον “ναό” θα ήταν οι μεσοποτάμιοι, ο αιγυπτιακός και ο κρητομυκηναϊκός. Ωστόσο τα μόνα κυκλικά κατασκευάσματα που έχουμε σε όλους αυτούς είναι οι τύμβοι των Μυκηνών (του 16ου αι. π.Χ.)- που όμως είναι τάφοι και όχι ναοί- και το... λεγόμενο “δαχτυλίδι του Μίνωα”. Στο δαχτυλίδι αυτό διακρίνουμε ένα κυκλοτερές κτίσμα στην κορυφή ενός λόφου, που περιβάλλεται από ορθόλιθους. Αν η κατασκευή αντιπροσώπευε ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, θα μπορούσαμε να το συσχετίσουμε με την κυκλική δομή κατασκευής του Στόουνχεντζ. Ισως, τελικά, ο μινωικός πολιτισμός να είχε σχέση με τους “Υπερβόρειους” της Βρετανίας, όπως είχε γράψει ο Διόδωρος Σικελιώτης».

Δρ Μηνάς Τσικριτσής
Τον αποχαιρέτισα «ζαλισμένος». Στον νου μου φτερούγιζαν εικόνες από τον στρογγυλό ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς και το «τέμενος Απόλλωνος μεγαλοπρεπές, σφαιροειδές τω σχήματι» των Υπερβορείων, που περιέγραφε ο Διόδωρος. Μα... από εκεί δεν ήρθε ο Αβαρις ο Υπερβόρειος που έγινε φίλος του Πυθαγόρα; Και ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, που περιέπλευσε το 331 π.Χ. τη Βρετανία και «υπολόγισε το μέγεθός της»... μήπως είχε έναν μινωικό υπολογιστή για να βρίσκει τη θέση του πλοίου του στην ομίχλη; Μύρια απίστευτα κατορθώματα της ναυτικής μαεστρίας Ελλήνων και Φοινίκων θα έβρισκαν την εξήγησή τους αν μια τέτοια «πολυπυξίδα» ήταν το μυστικό των καπετάνιων από την εποχή των Αργοναυτών ως εκείνη του Αρχιμήδη (212 π.Χ.). Σίγουρα ο Αρχιμήδης και οι σοφοί της Αλεξάνδρειας και της Ρόδου βρίσκονταν πίσω από τη μετεξέλιξή της στον «μηχανισμό των Αντικυθήρων», με όλη τη μικρομηχανική τελειότητα εκείνου. Αλλά αν η γνώση είχε τον σπόρο της στους Μινωίτες, τότε... μας μένουν πολλά ακόμη να ανακαλύψουμε για εκείνα που χάθηκαν στον ελληνικό Μεσαίωνα, στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής, των σεισμών και των λιμών μετά τον Πόλεμο της Τροίας.

Κοίταξα στον ορίζοντα την Ακρόπολη με νέα μάτια: Αυτή η χώρα είναι τελικά ανεξάντλητη σε εκπλήξεις. Για την αποδοχή ή όχι της ερμηνείας του κ. Τσικριτσή μένει να αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα. Αν τελικά ευσταθεί, ένας νέος πρόλογος θα έχει γραφτεί για την Ιστορία των Επιστημών, με κρητική υπογραφή!




ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ
tovima.gr
http://astrikiprovoli.blogspot.com/2011/05/o-1500.html

Διόδια: ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ για κλήση, λόγω άρνησης πληρωμής διοδίων στην καρμανιόλα Κορίνθου - Πατρών‏

Ντροπή και αίσχος για την ΕΛ.ΑΣ

Το εξώδικο προς τον Αρχηγό με πρόσκληση των αστυνομικών σε ΑΝΥΠΑΚΟΗ, είναι εδώ και εδώ

Το πες και το καμες… Είπες ότι θα με γδύσεις κι έβαλες τον αστυνόμο να το κάνει… Και όλοι μαζί ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ: Την αφαίρεση λέει για 20 ημέρες, της αδείας κυκλοφορίας, των πινακίδων κυκλοφορίας και της άδειας ικανότητας οδήγησης!!!

Γιατί μωρέ? Επειδή αρνήθηκα να πληρώσω διόδια στην καρμανιόλα της Κορίνθου – Πατρών? Στο εργοτάξιο? Στο καρόδρομο? Δε ντρεπόσαστε λιγάκι? Τσίπα μωρέ δεν έχετε απάνω σας? ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ? Τι προβλέπει η οδηγία 1999/62/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 1999, με την οποία καθορίζονται και αναλύονται επ’ ακριβώς οι έννοιες των όρων «αυτοκινητόδρομος» και «διόδια»? Προβλέπει ή δεν προβλέπει ότι για καρμανιόλες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσπραξη διοδίων?

Και με το έτσι θέλω ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ και ΔΙΑΤΑΖΕΙΣ: Nα με καταπιέσεις (άρθρο 244 του Ποινικού Κώδικα), να μου αρπάξεις μια 200αρα και να με κλείσεις ανοιξιάτικα στο σπίτι… Να κλειδώσεις και τ αμάξι μέσα στ ανήλιαγο το πάρκινγκ… Τώρα π’ ανθίζουν τα κλαριά και βγάζει η γη χορτάρι… Και με βαλες να ψάχνω κατσαβίδια για να ξεβιδώνω πινακίδες… Να ξεβιδώσω την αξιοπρέπειά μου και να ρθω να σου τη (παρα)δώσω. Να σκίσουμε όλοι τις ΓΡΑΦΕΣ, να αποκαθηλώσουμε και τους ΣΟΦΟΥΣ και να τους σύρουμε χάμω στα γόνατά σου…

Τι νομίσατε μωρέ?

Ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΑΣ?

Μπας και νομίσατε ότι οι Ευέλπιδες (απ’ το Ευελπίδων), είναι διακοσμητικοί?

Ότι οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΑΣ ?


Θα κριθείτε όμως από τους Δικαστές. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Γιατί δεν είσαστε πολιτικοί. Είσαστε πολιτικάντηδες που σκέφτεστε μόνο τις επόμενες εκλογές. Σε αντίθεση με τους πολιτικούς, που σκέφτονται τις επόμενες γενιές .

Στο κεφάλαιο I της Εξώδικης Δήλωσης καταρρίπτεται νομικά το νομοθετικό αυτό έκτρωμα. Αναλύεται το παράνομο ως προς την ουσιαστική νομιμότητα (κατ ουσίαν παράνομο) της τροπολογίας για τα διόδια [άρθρο 17 νόμου υπ’ αριθ. 3920 (ΦΕΚ Α΄ 33/03.03.2011)]. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για πρωτοφανή στα νομικά χρονικά υπαγωγή της άρνησης πληρωμής διοδιου τέλους στις διατάξεις του ΚΟΚ και ειδικότερα για νομοθετικό κατασκεύασμα προς την εξυπηρέτηση σκοπού καταδήλως ξένου προς τον σκοπό στον οποίο ΔΗΘΕΝ απέβλεψε ο νόμος, το οποίο είναι απόρροια ελατηρίων και κινήτρων που καταδήλως αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση σκοπού άλλου από εκείνον του νόμου. Την αστυνομική καταστολή του μαζικού κινήματος «Δεν πληρώνω» με προσπόριση παράνοµου περιουσιακού οφέλους στο Δημόσιο και εμμέσως στην παραχωρησιούχο, από την είσπραξη διοδίων ακόμη και για υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμους ή αυτοκινητόδρομους που ΔΕΝ πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας που η 1992/62 οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει.

Στο κεφάλαιο II της Εξώδικης Δήλωσης αναλύεται το καθήκον Ανυπακοής του αστυνομικού, κατά την διάταξη του άρθρου 21 ΠΚ.

Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για προσταγή που δόθηκε στους αστυνομικούς να βεβαιώνουν ως «παράβαση» του ΚΟΚ την άρνηση πληρωμής, επιβάλλοντας για το λόγο αυτό διοικητικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, των πινακίδων κυκλοφορίας και της αδείας του οχήματος για 20 ημέρες.

Η προσταγή αυτή πληροί μεν τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου, κατά το περιεχόμενο όμως αυτή δεν ανταποκρίνεται στους κανόνες δικαίου, δηλαδή είναι κατ` ουσίαν παράνομη. Σε αυτή την περίπτωση (σύγκρουσις καθηκόντων εν τω Ποινικώ Δικαίω), προκύπτει το ερώτημα αν επιτρέπεται στον αποδέκτη της παράνομης προσταγής να εξετάσει το κατ` ουσίαν νόμιμο αυτής.

Υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος των συγγραφέων, ότι στην περίπτωση αυτή, ο υφιστάμενος αστυνομικός μπορεί και υποχρεούται να ελέγξει σύμφωνα με το κριτήριο της «υπηρεσίας» και την ουσιαστική νομιμότητα της προσταγής (αν δηλ είναι παράνομος ο ενλόγω νόμος που διατάχτηκε να εφαρμόσει). Έχει υποστηριχθεί ορθά, ότι ο έλεγχος της ουσιαστικής νομιμότητας της προσταγής πρέπει να γίνεται (και) ως προς το αν αυτή έχει πρόδηλα εγκληματικό χαρακτήρα. Κατά τη γνώμη αυτή, μια διαταγή δεν ανάγεται στην υπηρεσία όταν, αν και φαινομενικά περιλαμβάνεται στα πλαίσια της αστυνομικής δράσης και είναι γι’ αυτό τυπικά νόμιμη, όμως συνεπάγεται σοβαρή προσβολή έννομων αγαθών του ατόμου ή του συνόλου και είναι πρόδηλα εγκληματική. Κατ άλλους συγγραφείς πρόκειται για διαταγή που δεν έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα. Οι διαταγές αυτές κατατάσσονται στις περιπτώσεις εκείνες που «κατ' επίφαση» μόνο συνιστούν άσκηση υπηρεσίας.

Πρόκειται άρα για προσταγή που εδόθη στους αστυνομικούς προς επιχείρηση πράξεων παρανόμων που «κατ' επίφαση» μόνο συνιστούν άσκηση υπηρεσίας που ναι μεν δόθηκε κατά τους νόμιμους τύπους πλην όμως βρίσκεται έξω του κύκλου της αρμοδιότητας της Αστυνομίας και επομένως ΔΕΝ αφορά εκτέλεση υπηρεσίας. Πρόκειται επομένως για περίπτωση που η προσταγή πληροί μεν τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου, κατά το περιεχόμενο όμως αυτή δεν ανταποκρίνεται στους κανόνες δικαίου, δηλαδή είναι κατ` ουσίαν ΠΑΡΑΝΟΜΗ αφού όπως αποδεδεικνύεται η υπαγωγή της ενλογω συμπεριφοράς στις διατάξεις του ΚΟΚ, έγινε κατά προκλητική παραβίαση της νομιμότητας, προς εξυπηρέτηση σκοπού καταδήλως ξένου προς τον σκοπό, στον οποίο δήθεν απέβλεψε ο νόμος.

Συνεπώς ο υφιστάμενος αστυνομικός που διατάσσεται να βεβαιώσει την «παράβαση» και ΙΔΙΩΣ ο Αρχηγός της Αστυνομίας, μπορούν και υποχρεούται να ελέγξουν σύμφωνα με το κριτήριο της «υπηρεσίας» ΚΑΙ την ουσιαστική νομιμότητα της προσταγής και εφόσον η προσταγή κατά το περιεχόμενό της δεν ανταποκρίνεται στους κανόνες δικαίου, δηλαδή είναι κατ` ουσίαν παράνομη, να αρνηθούν να την εφαρμόσουν (ανυπακοή).

Εγώ πάντως βγήκα απ τη πρώτη στιγμή και το πα. Ότι είναι παράνομο αυτό το πράμα. Έβαλα κάτω τα ΒΙΒΛΙΑ κ το ψαξα. Ποιος έχει εδώ την ευθύνη...Την αστική εννοώ. Και μιλάω για τη προσωπική ευθύνη.

http://alampasis.blogspot.com/2011/05/blog-post_06.html 
 
http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/05/blog-post_7162.html

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ 20ο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Μετά τη δήλωση Ρέππα περί των "ζτιτζιφιόγκων" του υπουργείου οικονομικών, και τον πόλεμο που υπάρχει ανάμεσα στο παραδοσιακό και το μνημονιακό και ουσιαστικά εξωκοινοβουλευτικό ΠΑΣΟΚ, αναρωτιέμαι, αν διάβασαν ποτέ οι ποιλιτικοί μας, αυτά που είναι γραμμένα στα λεγόμενα ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ, που βέβαια κάθε άλλο παρά σιωνιστές τα έγραψαν και βέβαια σιωνιστές δεν τα εφαρμόζουν.
Να πούμε ότι ο Ρέππας εκφράζει εκείνους που θέλουν άμεση μείωση της φορολογίας, εκτίναξη της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας και αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ που ρουφάνε εδώ και τρεις δεκαετίες το αίμα του ελληνικού λαού. Όλα, τα πάντα, σταματούν όμως στο υπουργείο οικονομικών, μέσω του οποίου αυτή τη στιγμή η ΤΡΟΪΚΑ κυβερνάει την Ελλάδα.
Όσον αφορά τα πρωτόκολλα και τους ανύπαρκτους σοφούς που τα έγραψαν και απετέλεσαν  για πολλά χρόνια μία καλή κουρτίνα προκάλυψης των πραγματικών λαμογιών που κυβερνούν εδώ και χιλιετίες τον πλανήτη, έχω να σας πω δυό κουβέντες..
Τα ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, δεν είναι 24 αλλά 25, με το 25ο να το έχουν αποκρύψει πλήρως, αφού αναφέρεται στον αφανισμό του ανθρωπίνου γένους. Τα 24 πρώτα, δίνουν το σχέδιο υποδούλωσης των ανθρώπων. Όχι επειδή τώρα είναι ελεύθεροι, αλλά επειδή η νέα υποδούλωση έχει σαν σκοπό την πλήρη άρνηση του Θεού.
Δείτε λοιπόν μερικές παραγράφους του 20ου πρωτοκόλλου, όπως το δίνω στη σειρά ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ και αναρωτηθείτε κι εσείς για το γιατί,   κανείς πολιτικός δεν μπόρεσε να δει την παγίδα τα τελευταία 30 χρόνια !!!!!
Δεν την είδαν την παγίδα; ή απλά μας οδήγησαν όλους μέσα;
20.20 Καθώς εμείς φροντίζαμε να αποσύρουμε το χρήμα των κρατών, τεράστια κεφάλαια έμεναν στάσιμα και τα κράτη στην προσπάθειά τους να βρουν κάποια χρήματα εξαναγκάζονταν να προστρέξουν σε αυτά τα κεφάλαια, ζητώντας δάνεια. Τα δάνεια αυτά και οι πληρωμές των τόκων επιβάρυναν τα οικονομικά των κρατών. Η συγκέντρωση επίσης της βιομηχανίας στα χέρια των κεφαλαιοκρατών που κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του κράτους.
20.25 Θα παρουσιάσουμε τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις ακολουθώντας μεθόδους που δεν θα θορυβήσουν κανέναν, και θα ισχυριστούμε ότι είναι αναγκαίες εξαιτίας του κυκεώνα που προκάλεσαν οι οικονομικές αταξίες των ανθρώπων. Η πρώτη αταξία, θα πούμε ότι βρίσκεται στην σύνταξη ετήσιου προϋπολογι- σμού, ο οποίος κάθε χρόνο αυξάνεται. Οι άνθρωποι παρατείνουν την ισχύ του προϋπολογισμού μέχρι το πρώτο μισό του έτους, έπειτα ζητούν διορθωτικό προϋπολογισμό, τον οποίο σπαταλούν μέσα σε τρεις μήνες. Έπειτα ζητούν και άλλον παρόμοιο συμπληρωματικό, και όλα αυτά καταλήγουν σε έναν τελικό εκκαθαριστικό προϋπολογισμό. Και επειδή ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους συντάσσεται με βάση το σύνολο του γενικού προϋπολογισμού, η κανονική ετήσια διαφορά είναι 50% και ο ετήσιος προϋπολογισμός αυξάνεται ανά τριετία.
20.26 Αυτές οι μέθοδοι που τόσο απερίσκεπτα εφαρμόζονται από τους ανθρώπους άδειασαν τα κρατικά ταμεία. Τα δάνεια που ακολουθούν στη συνέχεια καταβροχθίζουν τα υπόλοιπα χρήματα και οδηγούν τα κράτη σε χρεοκοπία.
20.28 Τα εξωτερικά δάνεια είναι βδέλλες που σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να ξεκολλήσει κανείς από το σώμα του κράτους, εκτός αν τις ξεκολλήσει το ίδιο το κράτος ή ξεκολλήσουν μονές τους. Τα υπάρχοντα κράτη δεν τις ξεκολλούν, αλλά εξακολουθούν να τοποθετούν και άλλες στο σώμα τους, έτσι ώστε να καταστραφούν αμετάκλητα εξαιτίας αυτής της ακούσιας αφαίμαξης.
20.29 Πραγματικά τι άλλο σημαίνει το δάνειο και ιδίως το εξωτερικό; Το δάνειο είναι έκδοση κυβερνητικών τραπεζογραμματίων με υποχρέωση καταβολής ενός ορισμένου τόκου ανάλογου με το ποσό του δανεισμένου κεφαλαίου. Αν το δάνειο έχει τόκο 5% μέσα σε είκοσι χρόνια το κράτος έχει πληρώσει χωρίς καμία ωφέλεια τόκο ίσο με όλο το δάνειο, μέσα σε σαράντα χρόνια διπλάσιο, μέσα σε εξήντα χρόνια τριπλάσιο ποσό και το χρέος θα παραμένει πάντοτε ανεξόφλητο.
20.33 Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρί- σης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των ανθρώ- πων. Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι κάποια στιγμή θα αναγκαζόταν να αφαιρέσουν το επιβαρυμένο με τόκους χρήμα από τα κρατικά τους ταμεία για να μας εξοφλήσουν. Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν τα απαραίτητα χρήματα από τους φορολογουμένους τους;
20.38 Γνωρίζετε που τους οδήγησε η απερισκεψία τους και σε ποια οικονομική αταξία έφτασαν παρόλη τη θαυμαστή ενεργητικότητα των λαών τους. Αντί να χρωστούν ο ένας στον άλλο, μέσα σε κάθε κράτος, χρωστούν τα κράτη σ' εμάς λόγω των κρατικών δανεισμών από τις δικές μας διεθνείς τράπεζες. Έτσι κάνουμε ότι θέλουμε στις οικονομίες τους και οι λαοί είναι δυσαρεστημένοι. Όταν έλθει ο παγκόσμιος ηγέτης και υιός μου, τότε η δικαιοσύνη του θα κάνει τους πάντες να τον προ- σκυνούν.
Θυμίζω ότι έστω και στην παραποιημένη τους μορφή, τα πρωτόκολλα είχαν κυκλοφορήσει από το 1905 μ.Χ.
Όποιος έπιασεν, έπιασεν.

http://www.liako.gr/news/elefteriapopsi-active-articles-list/33497--20-.html
http://katohika.blogspot.com/2011/05/20.html 

Ραδιενέργεια......Ερωτήσεις και Απαντήσεις......


Τί είναι ιοντίζουσα ακτινοβολία;


Από τα σχολικά μας χρόνια γνωρίζουμε ότι η ύλη αποτελείται από τα άτομα, ονομασία που την οφείλουμε στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και στον Ατομικό Φιλόσοφο Δημόκριτο. Το άτομο είναι ένα σύστημα, ανάλογο με το ηλιακό μας σύστημα. Δηλαδή, ένας Ήλιος (πυρήνας ατόμου), με τους πλανήτες (ηλεκτρόνια) να βρίσκονται σε τροχιές γύρω του. Ένας πυρήνας αποτελείται από θετικά φορτισμένα σωματίδια, τα πρωτόνια και από σωματίδια χωρίς φορτίο, τα νετρόνια. Άτομα με τον ίδιο αριθμό πρωτονίων έχουν ίδιες χημικές ιδιότητες και είναι γνωστά ως στοιχεία. Στοιχεία με διαφορετικό αριθμό νετρονίων είναι γνωστά ως ισότοπα. Υπάρχουν 88 φυσικά στοιχεία, όπως το οξυγόνο, ο σίδηρος, το θειάφη, το ουράνιο, το ραδόνιο, κτλ. Μερικά άτομα είναι ραδιενεργά και οι πυρήνες των ατόμων αυτών, μπορούν ν΄αλλάξουν την δομή τους, δηλαδή να χάσουν ενέργεια. Αυτή η εκπομπή ενέργειας γίνεται υπο τη μορφή ακτινοβολίας. Διακρίνουμε τρια είδη ακτινοβολίας: άλφα (πυρήνες ηλίου), βήτα (ηλεκτρόνια) και ακτίνες γάμμα. Τα συγκεκριμένα είδη ακτινοβολίας μπορούν και αλληλεπιδρούν με την ύλη γύρω τους, παράγωντας θετικά και αρνητικά φορτισμένα σωματίδια. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ιονισμός, με την ακτινοβολία που εκπέμπεται να ονομάζεται ιοντίζουσα ακτινοβολία. Οι ακτίνες – Χ είναι μία μορφή ιοντίζουσας ακτινοβολίας, σε αντίθεση με το laser, το οποίο είναι μη - ιοντίζουσα ακτινοβολία.

Ποιές είναι οι ιδιότητες της ιοντίζουσας ακτινοβολίας;


Τα σωματίδια της ακτινοβολίας βήτα (β), είναι υπο-ατομικά σωματίδια και μπορούν να ταξιδέψουν περίπου με την ταχύτητα του φωτός. Τα σωματίδια της ακτινοβολίας άλφα (α) ταξιδεύουν σχετικά πιο αργά και η ενέργειά τους μπορεί ν’ απορροφηθεί από ένα κομμάτι χαρτί, ενώ τα σωματίδια της ακτινοβολίας (β) μπορούν να σταματήσουν από 1-2 εκατοστά ανθρωπίνου ιστού. Οι ακτίνες γάμμα, όπως και οι ακτίνες – Χ, ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός, έχουν μεγαλύτερη ενέργεια και είναι πολύ πιο δύσκολο ν’ αποκοπούν. Για την απορρόφησή τους, απαιτούνται μέταλλα με πολύ μεγάλο ατομικό αριθμό, όπως ο μόλυβδος. Όπως γίνεται αντιλληπτό, η ακτινοβολία γάμμα είναι και η πιο επικίνδυνη.


Πώς αλληλεπιδρά η ακτινοβολία με την ύλη;


Όταν η ενέργεια της ακτινοβολίας απορροφάται από την ύλη, συμβαίνουν ορισμένες αλλαγές σε ατομικό επίπεδο. Εάν η έκθεση είναι αρκετά μεγάλη, αυτές οι αλλαγές είναι άμεσα παρατηρήσιμες. Για παράδειγμα, εάν ένα κομμάτι γυαλιού ακτινοβοληθεί σε μεγάλη ποσότητα, θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την αλλαγή στο χρώμα του. Ένα άλλο παράδειγμα αλληλεπίδρασης είναι οι ακτινογραφίες, με ακτίνες – Χ. Ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε τα κόκκαλά μας είναι γιατί οι ακτίνες – Χ απορροφούνται από τα κόκκαλά μας και έτσι τα σωματίδια που διαπερνάνε το σώμα μας, σχηματίζουν την «φωτογραφία» του εσωτερικού μας, στο φωτογραφικό φίλμ, το οποίο και ονομάζουμε ακτινογραφία. Το ποσό της ακτινοβολίας που απορροφήθηκε ανα γραμμάριο ύλης, ονομάζεται απορροφούμενη δόση.


Ποιές μονάδες χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της απορροφούμενης δόσης;


Η απορροφούμενη δόση μετριέται σε grays (Gy). Ένα gray αντιστοιχεί σε ένα joule ενέργειας ακτινοβολίας, η οποία αποθηκεύεται σε ένα χιλιόγραμμο ύλης, δηλαδή σε ένα κιλό ή λίτρο ύλης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι απαιτούνται 320.000 joules ενέργειας για να βράσουμε ένα λίτρο νερό. Μία ομοιόμορφη δόση 3 – 5 Gy σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα, θα σκότωνε το 50% των εκτειθέμενων ατόμων σε 1 – 2 μήνες. Επειδή η συγκεκριμένη μονάδα μέτρησης είναι μεγάλη, είναι συνηθέστερη η χρήση του milligray (mGy), τ’ οποίο είναι χίλιες φορές μικρότερο.

Όταν η ακτινοβολία αλληλεπιδρά με ζωντανό ιστό, τ’ αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο ακτινοβολίας. Οι ακτίνες άλφα είναι 20 περίπου φορές πιο δραστικές από τις βήτα και τις γάμμα, στην πρόκληση βλαβών στον ανθρώπινο ιστό. Για να καταστεί δυνατή αυτή η διαφορά, η μετρούμενη δόση σε grays, πολλαπλασιάζεται μ’ έναν παράγοντα αποδοτικότητας και οι καινούργιες μονάδες ονομάζονται sieverts (Sv), με την αντίστοιχη δόση να ονομάζεται ισοδύναμη δόση. Έτσι, 1 mGy δόσης ακτινοβολίας άλφα, ισούται με 20 mSv, ισοδύναμης δόσης. Αντίστοιχα, 1 mGy δόσης ακτινοβολίας βήτα, είναι ίση με ισοδύναμη δόση 1 mSv, επειδή ο παράγοντας αποδοτικότητας για τις ακτίνες βήτα είναι ίσος με 1 (ένα).


Πώς η ακτινοβολία αλληλεπιδρά με το ανθρώπινο σώμα;


Όταν η ακτινοβολία απορροφάται από το ανθρώπινο σώμα, προκαλεί χημικές αντιδράσεις, οι οποίες μπορούν ν’ αλλάξουν τις λειτουργίες του ανθρωπίνου οργανισμού. Μία υψηλή δόση (πάνω από 1 Sv) προκαλεί μαζικό κυτταρικό θάνατο, οργανικές βλάβες και πιθανόν τον θάνατο, στον εκτειθέμενο. Σε χαμηλές δόσεις (μικρότερες από 50 mSv) τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από διαφορετικά κύτταρα. Για παράδειγμα έχουμε τα εγκεφαλικά κύτταρα, τα μυϊκά κύτταρα, τα κύτταρα του αίματος, κτλ. Το πώς λειτουργεί ένα κύτταρο, καθορίζεται από τα γονίδια το οποίο περιέχει. Εάν προκληθεί βλάβη στα γονίδια ενός κυττάρου, τότε είναι πιθανόν να έχουμε την εξέλιξη ενός καρκίνου. Αυτό σημαίνει ότι το κύτταρο έχει χάσει την ικανότητα που έχει να ελέγχει τον ρυθμό αναπαραγωγής του. Η ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει αυτό το φαινόμενο και σε χαμηλές δόσεις είναι η μοναδική επιβλαβής επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία. Βέβαια η πιθανότητα για την ανάπτυξη καρκίνου εξαιτίας έκθεσης σε χαμηλή δόση ιοντίζουσας ακτινοβολίας είναι περίπου 6 περιπτώσεις στις 100.000, ενώ η αντίστοιχη πιθανότητα σε κανονικές συνθήκες είναι 25.000 στις 100.000 στην διάρκεια της ζωής.

Υπάρχει φυσική ραδιενέργεια;


Γενικότερα η επίπτωση της ραδιενέργειας στην υγεία, θα πρέπει να εξεταστεί υπο το πρίσμα του φυσικού περιβάλλοντος. Φυσική ραδιενέργεια υπάρχει από τις κοσμικές ακτίνες που έρχονται από το διάστημα, όπως επίσης και από την φυσική ραδιενέργεια που υπάρχει στο υπέδαφος της Γης, λόγω κοιτασμάτων ποτασίου, ρουβιδίου, καθώς και παραγώγων του ουρανίου και θορίου, όπως το ραδόνιο. Περίπου τα 2/3 της δόσης που δέχονται οι άνθρωποι, προέρχεται από ραδιενεργά κοιτάσματα, τα οποία βρίσκονται στο υπέδαφος. Την μεγαλύτερη δόση όμως την δεχόμαστε από τα κτίρια στα οποία ζούμε και εργαζόμαστε, τα οποία εκλύουν στην ατμόσφαιρα του χώρου το ραδόνιο. Οι ποσότητες διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή προέλευσης του υλικού κατασκευής και τις σύστασής του. Όπως είναι λογικό, εάν το υλικό κατασκευής του σπιτιού μας προέρχεται από περιοχές με μεγάλη φυσική ραδιενέργεια λόγω φυσικών κοιτασμάτων, τότε θα παράγει μεγαλύτερες ποσότητες ραδονίου, εφόσον περιέχει ουράνιο ή θόριο. Το καλό είναι ότι το ραδόνιο που κυκλοφορεί στο εσωτερικό των κτιρίων μας, φεύγει εφόσον αερίζουμε τακτικά τους χώρους αυτούς, ανοίγοντας απλώς τα παράθυρά μας.


Υπάρχουν όρια έκθεσης;


Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι η έκθεση σε ιοντίζουσες ακτινοβολίες, επιδρά αθροιστικά. Έτσι, σύμφωνα την International Commission on Radiological Protection (ICRP), θα πρέπει:
1. Το ευρύ κοινό να μην εκτίθεται σε ετήσια δόση πάνω από 1 mSv (επιπλέον της φυσικής ραδιενέργειας)
2. Το προσωπικό που εργάζεται σε περιβάλλον με ιοντίζουσες ακτινοβολίες σε ετήσια δόση πάνω από 20 mSv.


Και ορισμένοι πίνακες


Πηγή Ακτινοβολίας -Εκθεση
Φυσική Ραδιενέργεια
(υπεδάφους, αέρα)Q 1,2 mSv / έτος
Φυσική Ραδιενέργεια
(κοσμική ακτινοβολία στο επίπεδο της θάλασσας: 0,3 mSv / έτος


Πηγή Ακτινοβολίας -Εκθεση
Επτάωρη πτήση : 0,05 mSv
Ακτινογραφία θώρακος : 0,04 mSv
Κάτοικοι Chernobyl : 10 mSv / έτος
Πιλότος εσωτερικών πτήσεων : 2 mSv / έτος


Αξίζει να τονίσουμε ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου εξαιτίας έκθεσης σε δόση 1 mSv, είναι ίδιος με το κάπνισμα 100 περίπου τσιγάρων.


Τέλος, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ραδιενέργεια υπάρχει με την φυσική της μορφή στην Γη, εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Πολλές ιαματικές πηγές στον Ελλαδικό χώρο, βρίσκονται κοντά σε φυσικά κοιτάσματα ραδιενέργειας, με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες να είναι αναγνωρισμένες από την Αρχαιότητα. Η ραδιενέργεια είναι προϊόν της φύσης και ΔΕΝ σκοτώνει τον άνθρωπο, εφόσον παραμένει φυσική και όχι τεχνητή, για την κατασκευή ICBM (διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων), πυρηνικών σταθμών, πυρηνικών αντιδραστήρων κτλ.

Ευχαριστούμε το Δ.Τοπαλτζίκη(Φυσικό), για το άρθρο.

http://www.ramnousia.com/2011/05/blog-post_9545.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters