Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πάνος Καμμένος: “Το καθεστώς προσπαθεί να αλώσει το διαδίκτυο, φιμώνοντας τα ιστολόγια….

.. Έχουν πέσει πάρα πολλά χρήματα, για την στήριξη του ΔΝΤ, εταιρείες δημοσίων σχέσεων και εταιρείες που αναλαμβάνουν το λεγόμενο κράισις μάνατζμεντ. Πληρώνουν τα ΜΜΕ, Δημοσιογράφoυς, ελέγχουν ακόμα τις διαφημιστικές εταιρείες ώστε περάσουν την γραμμή, κατ΄ αρχήν του τρόμου στην Ελληνική Οικογένεια, στον Έλληνα πολίτη, για να επιβάλλουν τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης….”

Η παραπάνω χαρακτηριστική φράση για την.....
Ελληνική οικονομία ανήκει στον βουλευτή της ΝΔ, Πάνο Καμμένο σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στην ψηφιακή μπάντα elliniko-fenomeno.com (5/8/2011) και στον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη ,όπου μίλησε για όλους και για όλα στο πολιτικό γίγνεσθαι, με ειλικρίνεια, πράγμα σπάνιο για έναν πολιτικό.

Ο Πάνος Καμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα, η οικογένεια του κατάγεται από την Ρούμελη και την Νίσυρο. Σπούδασε Οικονομικά – Management και ψυχολογία. Το 1987 κατετάγη στην Πολεμική Αεροπορία όπου υπηρέτησε 23 μήνες. Για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής το 1993 στην Β΄ Αθηνών με το πολιτικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ). Η δράση , όσο και το κοινοβουλευτικό του έργο είναι γνωστό και μεγάλο. Ο κ. Καμμένος είναι πολύτεκνος, με τέσσερις γιους.

Υπήρξε πρόεδρος της διαρκούς επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας. Ανέλαβε σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν την εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας. Ανάλαβε εθνικής σημασίας αποστολές στο εξωτερικό σε πολεμικές ζώνες, όπου υπήρχαν Ελληνικές Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (Κόσσοβο – Αφγανιστάν) Ηγήθηκε κοινοβουλευτικών αποστολών στο εξωτερικό με στόχο την προώθηση διμερών διπλωματικών σχέσεων σε θέματα Εθνικής ασφάλειας και Εξωτερικής πολιτικής.

Κατέθεσε πλήθος εισηγήσεων για την αντιμετώπιση παράνομης διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων, και για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι οποίες έχουν υιοθετηθεί από χώρες μέλη του ΟΗΕ. Υπήρξε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη) και αρχηγός της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατικών, και το μόνο εκλεγμένο μέλος με δικαίωμα ψήφου στο Πολιτικό γραφείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Διετέλεσε ειδικός απεσταλμένος για την Αντιτρομοκρατία στις 56 χώρες του Οργανισμού. Διετέλεσε Ειδικό Μεσολαβητής και Επίσημος Παρατηρητής του ΟΑΣΕ σε εκλογικές διαδικασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, και σε ευαίσθητες περιοχές της Ρωσίας, Κροατίας, Αλβανίας, Κοσσόβου.

Έχει αγωνιστεί ενάντια στα κυκλώματα των δήθεν εταιρειών είσπραξης πνευματικής ιδιοκτησίας, και στην προσπάθεια αυτών να εισπράξουν με παράνομο τρόπο υπέρογκα ποσά, από μικρομεσαίο έμπορο, και καταστηματάρχη. Είναι από τους πρώτους που επισκέφθηκε για πρώτη φορά μετά από 72 χρόνια την μαρτυρική Ίμβρο.

Έχε τιμηθεί από το Πατριαρχείο Τσεχίας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, και από τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος Αξίας. Διετέλεσε Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής.

Νίκος Βάνης: Σήμερα αγαπητοί μου ακροατές είναι μαζί μας ο Πάνος Καμμένος.

Πάνος τι κάνεις;; Μπορώ να σου μιλώ στον ενικό;;;

Π. Καμμένος: Καλημερίζω εσένα και την Θεσσαλονίκη

Ν. Βάνης: Είσαι αγωνιστής στην πολιτική σκηνή, σε διαβάζουμε και σε ακούμε. Χρειάζονται τέτοιοι πολιτικοί που τα λένε σταράτα, γιατί σήμερα με το μνημόνιο δεν βλέπω πολλούς να μιλούν.

Π. Καμμένος: Το θέμα είναι ποιος τα ακούει, γιατί έχουμε περάσει σε μια φάση, όπου λειτουργεί η ομερτά, που είχαν οι μαφιόζοι, δηλαδή ο νόμος της σιωπής. Έχουν ελεγχθεί πλήρως τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, έχουν κάνει μια προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες να φιμώσουν το διαδίκτυο. Αυτό είναι μια καθεστωτική πολιτική.

Ν. Βάνης: Ο κύριος Υπουργός Δικαιοσύνης και γενικότερα η κυβέρνηση προσπαθούν να φιμώσουν το διαδίκτυο.

Π. Καμμένος: Το ίδιο έκανε ο Μουμπάρακ, και ο Καντάφι. Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, όταν βλέπουν ότι πλέον δεν μπορούν να ελέγξουν μέσω της χρηματοδοτημένων από τις τράπεζες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την παραπληροφόρηση, βλέπουν ότι υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, παρ΄ ότι, είναι πολύ λίγα ακόμα τα σπίτια στην Ελλάδα που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, το 53%.

Η πληροφορία μεταδίδεται και μεταδίδεται μέσα από τα νέα παιδιά που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, στους μεγαλυτέρους, και αυτό γίνεται κουβέντα, συζήτηση, όπως επίσης τα μικρά μέσα ενημέρωση και οι περιφερειακοί σταθμοί.

Εδώ λοιπόν το καθεστώς προσπαθεί να αλώσει το διαδίκτυο, φιμώνοντας τα ιστολόγια. Όπως θα έχετε δει, έχουν πέσει πάρα πολλά χρήματα για την στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), εταιρείες δημοσίων σχέσεων οι οποίες αναλαμβάνουν το λεγόμενο κράισις μάνατζμεντ, πληρώνουν μέσα, δημοσιογράφους, ελέγχουν διαφημιστικές εταιρείες, προκειμένου να περάσουν την γραμμή κατ΄ αρχήν του τρόμου προς την Ελληνική οικογένεια, προς τον Έλληνα πολίτη, και να επιβάλλουν τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης.

Αυτήν την σούπα τους χαλάει το διαδίκτυο, και τώρα κάνουν αυτήν την προσπάθεια να το φιμώσουν, δεν θα το καταφέρουν βέβαια.

Ν. Βάνης: Δηλαδή εννοείται κύριε Καμμένο ότι και εμείς θα φτάσουμε σαν την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Λιβύη, όπου επιβάλλεται λογοκρισία. Αυτό γνωρίζεται πολύ καλά ότι, δεν το έκανε κανείς στην Ελλάδα, ούτε και η χούντα.

Π. Καμμένος: Είναι πλέον πασιφανές , θα σας θυμίσω ότι, πριν από δύο χρόνια όταν ξεκίνησε το μνημόνιο, και μιλήσαμε για παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, τότε τιναζόντουσαν στον αέρα, μόλις το άκουγαν ότι παραχωρούμε την Εθνική Κυριαρχία, με πρώτον τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών και όλων των άλλων συλλόγων της Ελλάδος που το είπαν, έλεγαν ότι αυτός συκοφαντεί. Και τώρα βλέπουμε τον κύριο Γιούγκερ δημοσίως να βγαίνει, και να δηλώνει ότι θα πρέπει να μειώσετε την Εθνική Κυριαρχία.

Βλέπουμε επισήμους αξιωματούχους της κυβέρνησης να ομιλούν για την μείωση της Εθνικής Κυριαρχίας, και το θέμα είναι πως μειώνεται η Εθνική Κυριαρχία. Έχει την δυνατότητα από το σύνταγμα κάποια προσωρινή πλειοψηφία να παραχωρήσει την Εθνική Κυριαρχία;; Έχουμε δικαίωμα να δώσομε των παιδιών μας και των εγγονιών μας, την δανειζόμενη από αυτούς προς εμάς πατρίδα, και να την παραχωρήσουμε έχοντας ακόμα και μια λαϊκή εντολή τεσσάρων ετών;; Όχι, ακόμα και το σύνταγμα προβλέπει ότι, και για μείωση της Εθνικής Κυριαρχίας με διεθνή σύμβαση προβλέπεται πλειοψηφία 180 βουλευτών, που δεν είχε το πρώτο μνημόνιο, και δεν είχε και το δεύτερο μνημόνιο.

Ν. Βάνης: Το πρώτο μνημόνιο κύριε Καμμένο νομίζω ότι δεν ήλθε στην βουλή προς ψήφιση.

Π. Καμμένος: Ήλθε στην βουλή σαν δανειακή σύμβαση, και εν συνεχεία όπως είδατε αυτή η δανειακή σύμβαση δεν πέρασε από την πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Την ψήφισαν 171 βουλευτές, του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενοι από το ΛΑΟΣ και την κυρία Ν. Μπακογιάννη. Από εκεί και πέρα είναι ένα μνημόνιο που δεν έχει πλειοψηφία η οποία θα του επιτρέπει να παραχωρήσει την Εθνική Κυριαρχία. Άρα είναι άκυρο, το ίδιο άκυρη είναι και η δανειακή σύμβαση.

Ν. Βάνης: Παραβιάζεται συνεχώς το σύνταγμα κύριε Καμμένο, όπως και για το θέμα της λογοκρισίας και της ελευθερίας του λόγου, που οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να καταργήσουν.

Π. Καμμένος: Είναι ξεκάθαρο. Θα σας πω το εξής. Στην βουλή όπως είδατε κατά την συζήτηση του δευτέρου μνημονίου, του Μεσοπροθέσμου που λέμε, έκαναν το εξής καταπληκτικό. Ο πρόεδρος της βουλής κύριος Φ. Πετσάλνικος για πρώτη φορά στα χρονικά του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν επέτρεψε να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές.

Εγώ είχα τον αριθμό 108, έφτασαν στο 107, και σταμάτησαν εκεί, γιατί τους ενοχλεί να μιλήσουμε για τα CDS, τους ενοχλεί να μιλήσουμε για τις εταιρείες που συμμετέχει ο αδελφός του πρωθυπουργού, για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) με έδρα την Ελβετία που χρηματοδοτούνται από το Ελληνικό δημόσιο και ανήκουν στον αδελφό του πρωθυπουργού, με συνεταίρους ανθρώπους που πλησίασαν την Ν.Δ στο παρελθόν, και αυτά όλα γίνονται σε μια δημοκρατία. Απαγόρευσαν ακόμα και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαφωνήσει τότε, να μιλήσουν.

Αυτά που γίνονται λοιπόν τώρα είναι πρωτοφανή. Ουσιαστικά είναι όχι απλώς παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, αλλά επιβολή μιας νέας τάξης πραγμάτων, που παραδίδει την χώρα σε άλλη εξουσία. Είναι πια ξεκάθαρο μας λένε ότι, θα έλθουν να μπουν στην Ελληνική κυβέρνηση επίτροποι σε κάθε υπουργείο, θα υπάρξει υπερ – πρωθυπουργός που θα εγκατασταθεί στο Μαξίμου, και θα έχει τον κύριο Γ. Παπανδρέου μέσα ως μπιμπελό, να κάνει τι;; Να παραδώσει τον ορυκτό πλούτο της χώρας, να παραδώσει μέσω αυτής της πίεσης που δέχεται η πατρίδα μας την Εθνική Κυριαρχία;; Αυτό ακριβώς ισχύει.

Βλέπω ότι δεν είναι Ελληνικό Φαινόμενο. Έβγαιναν στην αρχή και έλεγαν για όλα φταίει ο Κ. Καραμανλής, τώρα για την Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, για την Αμερική , τον Ντάουν Τζον και πάλι φταίει ο Κ. Καραμανλής;;

Ν. Βάνης: Ο Κ. Καραμανλής κύριε Καμμένο πολύ καλά πήγε το καράβι, άφησε τα σπρεντ 135, και οι τωρινοί που τα πήγαν;;

Π. Καμμένος: Εγώ σας λέω ότι, δεν τα κάναμε όλα σωστά, και λάθη έγιναν, και αστοχίες υπήρχαν, και άνθρωποι οι οποίοι πιθανόν ήταν ανήθικοι υπήρχαν στην κυβέρνηση μας, αλλά από εκεί και πέρα ο Κ. Καραμανλής δεν δέχθηκε να γονατίσει, και δεν δέχθηκε να παραδώσει Εθνική γη και Εθνική κυριαρχία, αυτό είναι ξεκάθαρο.

Βγήκε ο κύριος Γ. Παπανδρέου στην αρχή, και άρχισε να μιλάει για Τιτανικούς, προσέξτε έχει μεγάλη σημασία αυτό, την ίδια στιγμή που μιλούσε με τον Στρος Καν τον Δεκέμβριο του 2009. Έδινε την άδεια και πουλιόντουσαν τα CDS, τα ασφάλιστρα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε ξένους, που αυτά σήμερα με την τιμή που έχουν τα CDS κοστίζουν 26 δις δολάρια, από 1 δις που πουλήθηκαν τότε.

Δηλαδή όλα τα μέτρα που χτυπιέται η Ελληνική οικογένεια, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος κ.τ.λ.π, και εδώ υπάρχει ένας κώδικας σιωπής. Εγώ κατάθεσε ερώτηση στην βουλή και δεν μου απάντησαν. Σήμερα την έκανα επερώτηση, ποιοι αγόρασαν , ποιοι ποντάρουν στην χρεωκοπία της χώρας;; Ποιοι είναι αυτοί, μήπως είναι οι φίλοι οι νέοι επιχειρηματίες του κυρίου Γ. Παπανδρέου;;

Ν. Βάνης: Είναι λέτε οι νέοι επιχειρηματίες του πρωθυπουργού.

Π. Καμμένος: Ναι, οι λεγόμενοι νέοι επιχειρηματίες, δείτε ποιοι είναι;; Και ποιους συναντούσε, οι γνωστοί, άγνωστοι του παρελθόντας. Όταν ο αδελφός του πρωθυπουργού Ανδρίκος εργάζεται στην εταιρεία Γιουνιτζέσιον, η οποία εταιρεία είχε παίξει με CDS υπέρ της ίδιας της χώρας του, όταν η εταιρεία αυτή διαχειρίζεται μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης την Ντέξια, που μόνο ένα συμβόλαιο που έτυχε να βρω εγώ, ποντάρει 10δις σε σχέση μεταξύ Ευρώ και Δανικής κορόνας, αντιλαμβάνεστε ότι τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα.

Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο που κτίζεται μέσω της Ελλάδος, για να καταπατηθεί η έννοια Έθνους – κράτους, στην Ευρώπη, αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση. Αποφασίζουν να χτυπήσουν πρώτα την Ελλάδα, γιατί είναι μια χώρα και ένας λαός που αντιστέκεται, ένας λαός που τους έκανε, να χάσουν το παιχνίδι τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Δεύτερος στόχος είναι η Ιρλανδία, είναι ένας λαός που και αυτός αντιστέκεται επί χρόνια ολόκληρα.

Και σου λένε, θα χτυπήσουμε πρώτα τους δύο άτακτους της Ευρώπης, και εάν καταφέρουμε να τους καθυποτάξουμε, από εκεί και πέρα θα περάσουν στον κόσμο μια κυβέρνηση. Θα δείτε μέσα στους επόμενους μήνες, θα μιλήσουν για υπουργό Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εν συνεχεία για υπερ – πρωθυπουργό, αυτός είναι ο σκοπός τους, και σ΄ αυτόν τον σκοπό πρέπει να απαντήσουμε με πολύ δυνατή φωνή. Για να γίνε αυτό ο σκοπός, δημιουργήθηκε η περίφημη οικονομική κρίση, και δεν μπορεί κανείς να πει το εξής λογικό επιχείρημα. Εντάξει η Ελλάδα χρωστάει, χρωστάει η Ευρώπη, η Αμερική, η Κίνα, τελικά σε ποιους χρωστούμε στους εξωγήινους;;

Ν. Βάνης: Τελικά όλοι χρωστούν.

Π. Καμμένος: Στους εξωγήινους χρωστούμε, όχι βέβαια, είναι τεχνητό όλο αυτό, για να παρθούν μέτρα, που θα κάνουν ουσιαστικά πρώτα απ΄ όλα τις χώρες να χάσουν την Εθνική Κυριαρχία, και δεύτερον οι πολίτες να χάσουν την ιδιοκτησία. Θα βγούνε σε λίγο οι τραπεζίτες, όπως έχουν ήδη βγει με τις εισπρακτικές εταιρείες, και θα σου παίρνουν το σπίτι λόγου του δανείου που αυτοί σου έδωσαν, το αυτοκίνητο, και εν συνεχεία βλέπουμε ότι θα πάρουν και την κρατική περιουσία.

Ν. Βάνης: Χθες έγραφαν για τα ανταλλάξιμα που εδόθησαν επί Ε. Βενιζέλου στους πρόσφυγες του 22, και το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δημοσίων ακινήτων διαχειρίζεται η Κτηματική εταιρεία του δημοσίου. Υπήρχε ένα ποσό γύρω στα 7 δις το οποίο εξαφανίστηκε. Τα χρήματα αυτά κύριε Καμμένο, που μαζεύονται δεν ξέρει που πάνε ούτε το ίδιο το κράτος.

Π. Καμμένος: Εδώ παρέδωσαν την Τράπεζα της Ελλάδος, και αυτό πέρασε από τα ψιλά γράμματα των εφημερίδων. Η Τράπεζα της Ελλάδος πέρασε σε ξένα χέρια, και μπορεί να ελεγχθεί, δηλαδή το χρυσό, που το περισσότερο πουλήθηκε επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη, δίνουν το σύνολο της Εθνικής περιουσίας. Αυτό το σχέδιο δεν θα περάσει, και εδώ χρειάζεται ένα Εθνικό προσκλητήριο, ανεξαρτήτων κομμάτων, και να σκεφτούν οι φίλοι που μας ακούν και ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, τι θα έλεγε σ΄ αυτήν την περίπτωση η Μελίνα Μερκούρη, ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος.

Ν. Βάνης: Μιλάτε για το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Π. Καμμένος: Ναι, το παλιό ΠΑΣΟΚ που εγώ διαφωνούσα πολιτικά, όμως είναι βέβαιο ότι, αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν θα προχωρούσε σε τέτοιους είδους παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας. Και εδώ θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι, έχουμε ευθύνες σαν πολίτες. Το ακροτελεύτερο του συντάγματος αναφέρει ότι, η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Ν. Βάνης: Στο ψηφιακό ραδιόφωνο είχε φιλοξενήσει τον παλιό γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κύριο Χ. Βεργούλη, άνθρωπος ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, και ο οποίος μου είπε το εξής, “Αυτοί είναι χειρότεροι από την χούντα του Ι. Μεταξά, και των συνταγματαρχών, γιατί εκείνοι δεν τόλμησαν να παραβιάσουν τόσο ασύστολα το σύνταγμα”.

Π. Καμμένος: Εγώ σας λέω ότι, ακόμα και στην βουλή που βλέπω βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατ΄ αρχήν οι εκλεγμένοι βουλευτές έχουν παραμεριστεί, και έχουν μπει ορντινάντζες. Από το γυμναστήριο που πήγαινε ο κύριος Γ. Παπανδρέου βρήκε την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, την έκανε υπουργό, δεν εκλέχθηκε από πουθενά, και τώρα την στέλνει στον ΟΟΣΑ με 250.000 Ευρώ το χρόνο. Ο κύριος Ραγκούσης δεν έχει εκλεγεί ποτέ στην ζωή του, πάντα ήταν διορισμένος, εκτός της εποχής που διατέλεσε Δήμαρχος της Πάρου. Ο κύριος Ραγκούσης αυτήν την στιγμή δημιούργησε το θέμα με τους ταξιτζήδες.

Τώρα μας φέρνουν και τα χασίσια, άλλο κόλπο και αυτό. Κανένα καθεστώς ούτε και του Άσαντ στην Συρία δεν τόλμησε να ρίξει χασίσι στον λαό. Λένε ότι, θα επιτρέπετε το χασίς, αλλά πως θα επιτρέπετε;; Ενισχύοντας τους εμπόρους ναρκωτικών;; Διότι όταν επιτρέπεις το χασίσι, και δεν προσδιορίζεις τι θα γίνει, να το φυτέψει κάποιος απαγορεύεται, να το αγοράσει από ποιόν;; Νόμιμα από Φαρμακείο όχι, άρα από τον έμπορο ναρκωτικών. Εκτός κι αν κάνουν μια εταιρεία πράσινης ανάπτυξης, να πάνε στον Πύργο της Ηλείας να βάλλουν τίποτα τουμπεκί ψιλοκομμένο, για να το πουλούν, γιατί είναι και τέτοιοι.

Ν. Βάνης: Κύριε Καμμένο σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μήνυση του καταθέσατε εναντίον του Ανδρίκου Παπανδρέου;;

Π. Καμμένος: Κατ΄ άρχην διεξάγεται αυτήν την στιγμή έρευνα από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, έχει καταθέσει η κυρία Μπουγάτσου, θα καταθέσω και εγώ τις επόμενες ημέρες. Ας μην ξεχνάμε ότι εγώ δεν κατέθεσα μήνυση στον Ανδρίκο Παπανδρέου, κατέθεσα στον εισαγγελέα για το θέμα των CDS. Μου έκαναν αγωγή και μου ζητούν εκατομμύρια, όσα μου ζητά και ο Θ. Τσουκάτος που άρπαξε το εκατομμύριο, και ο κύριος Γ. Παπανδρέου λέει ότι το έβαλε στην τσέπη του, διότι τα χρήματα αυτά δεν πήγαν στον ΠΑΣΟΚ, τα πήρε ο Θ. Τσουκάτος, κάποιος όμως τα πήρε. Τα ίδια λεφτά, φαίνεται πως ζήλεψε από τον Θ. Τσουκάτο και ο Ανδρίκος Παπανδρέου, μου ζητά και αυτός 1.000.000 Ευρώ. Κάποτε μου ζητούσαν και για τα υποβρύχια, βέβαια όπως είδατε παρέπεμψαν μόνο τον Α. Τσοχατζόπουλο, οι άλλοι είναι εντάξει.

Ν. Βάνης: Όλοι οι άλλοι βγήκαν καθαροί, Γ. Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκης και λοιποί.

Π. Καμμένος: Ας μην ξεχνάμε ότι, αυτό που έγινε χθες, άλλο μεγάλο σκάνδαλο, βρήκαν μόνο βαριές πολιτικές ευθύνες. Εδώ υπάρχουν εργοστάσια όπως του Γερμανού που πήραν τα αντισταθμιστικά οφέλη, έκτισαν μεγάλη μονάδα στην Βόρεια Ελλάδα, και η ίδια η εταιρεία πήρε για την εγκατάσταση επιδότηση από τον Ευρωπαϊκή Ένωση δύο φορές. Και αφού πήρε δύο φορές λεφτά εν συνεχεία τις μπαταρίες δεν την έφτιαξαν εδώ, αλλά τις έκαναν εισαγωγή.

Ν. Βάνης: Μιλάτε για τον Γερμανό.

Π. Καμμένος: Μιλάω για όλα αυτά τα όργια. Δεν τον κάλεσαν στην εξεταστική επιτροπή για να του πουν “κύριε που είναι τα λεφτά;; Τι έκανες;; Πως έκανες την εισαγωγή;; Ενώ πήρες τα λεφτά σαν αντισταθμιστικά οφέλη για να δουλέψει η Ελληνική βιομηχανία. Ποιοι Έλληνες δούλεψαν στην Βόρεια Ελλάδα;;” Εδώ έχουν διαλυθεί τα πάντα.

Ν. Βάνης: Κύριε Καμμένο τι βλέπετε, να γίνεται στο πολιτικό σκηνικό.

Π. Καμμένος: Δεν είναι θέμα πολιτικού σκηνικού, είναι θέμα Εθνικού σκηνικού. Να ξεσηκωθεί ο κόσμος, να αντιληφθεί τι ακριβώς παίζεται, και να αντισταθεί σ΄ αυτήν την παράδοση της πατρίδα μας, των παιδιών μας, και των εγγονιών μας. Είναι θέμα το οποίο έχει να κάνει με την συνείδηση του κάθε Έλληνα, και με όλους τους πολιτικούς χώρους. Εδώ χρειάζεται γενικότερο προσκλητήριο, να ξεχωρίσουμε ποιοι είναι από την μια μεριά, αυτοί οι οποίοι συμμετέχουν στην λέσχη Bilderberg, και τη παράδοση της χώρας, ποιοι γονάτισαν, και ποιοι άλλοι δεν έχουν ούτε γονατίσει, ούτε παραδοθεί, να γίνουν δύο μέτωπα για να δούμε ποιος θα νικήσει, ένα από τα δύο θα γίνει.

Ν. Βάνης: Πριν από λίγες ημέρες η τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr αναφέρθηκε στον κύριο Γ. Μπουτάρη και το 1.000.000 Ευρώ που η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αρκτούρος από το πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού κράτους. Επίσης ο κύριος Γ. Μπουτάρης χρωστούν οι επιχειρήσεις του στο κράτος ΦΠΑ, ένα ποσό 600.000 Ευρώ το οποίο δεν εισπράχθηκε.

Π. Καμμένος: Μαζί με τις αρκούδες θα πληρώσουμε για να φτιάξουμε τίποτα χασίσια, που τους αρέσουν, και θα αφήσουμε την Ελληνική οικογένεια, τα παιδάκια να πεινούν, και τους γέρους να πεθαίνουν, κόβοντας την σύνταξη στα 100 Ευρώ. Πληρώνουμε στο Μέγαρο Μουσικής και στην αρκούδα 100.000.000 Ευρώ, και από εκεί και πέρα λέμε στον συνταξιούχο, θα σου κόψω 50-100 Ευρώ για να μπορέσουμε να σώσουμε την οικονομία. Ποια οικονομία να σώσουμε, κόβοντας τα 100 Ευρώ του συνταξιούχου;; Που είναι τα εκατομμύρια που έδωσαν στο Μέγαρο Μουσικής;; Που είναι τα λεφτά της αρκούδας;; Εδώ πήγαν να καθαρίσουν τον βυθό της Μαύρης θάλασσας.

Ν. Βάνης: Γίνεται χαμός με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κύριε Καμμένο, Χθες βγήκαν δημοσιεύματα για έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες ο οποίος έκανε μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση με έδρα το πολιτικό του γραφείο.

Π. Καμμένος: Το κόλπο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τι είναι, Σας λέω ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού Ανδρίκος με την γυναίκα του έχουν την iphone sense, Μη Κυβερνητική Οργάνωση η οποία πληρώνεται από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Εθνική Τράπεζα, στην οποία πάνε και μιλούν, και δικοί μας πάνε, για να λέμε τα σύκα – σύκα και την σκάφη – σκάφη, και η οποία έχει έδρα την Ελβετία, δεν έχει έδρα τις Τσιτσιφιές, άλλα το S. Moritz της Ελβετίας, παίρνουν χρήματα, χωρίς βέβαια να πληρώνουν φορολογία. Αυτά που γίνονται είναι απίστευτα.

Ν. Βάνης: Και τα κανάλια κάθε μέρα μιλούν για φοροδιαφυγή

Π. Καμμένος: Τι φοροδιαφυγή, τρέχουν στα νησιά και κυνηγούν κανέναν καντινιέρη που πουλάει κανένα σουβλάκι, εάν έδωσε απόδειξη, ή όχι, και όλοι οι απατεώνες μεγαλοφοροδιαφεύγοντες είναι στα σαλόνια με τις δεξιώσεις μαζί τους, και πίνουν ουίσκι το βράδυ.

Ν. Βάνης: Δηλαδή είναι μια καθαρή κοροϊδία.

Π. Καμμένος: Ναι, αλλά αυτή η κοροϊδία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με απάθεια.

Ν. Βάνης: θα πρέπει να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος.

Π. Καμμένος: Εγώ έτσι πιστεύω.

Ν. Βάνης: Εμείς καταργήσαμε τα κανάλια, παρακολουθούμε πολύ το YouTube, πρόσφατα άκουσα μια δήλωση σας.

Π. Καμμένος: Όπως μας κατήργησαν αυτοί, τους καταργούμε και εμείς.

Ν. Βάνης: Εσείς κύριε Καμμένο έχετε κοπεί από τα μεγάλα κανάλια.

Π. Καμμένος: Υπάρχει απαγόρευση, θα σας πω ένα χαρακτηριστικό, για να καταλάβετε. Έκανε λάθος μια κοπέλα και με κάλεσε ένα πρωί στην ΕΡΤ3, της λέω, είστε σίγουρη ότι, θα πρέπει να έλθω στην ΕΡΤ3, βεβαίως κύριε Καμμένο. Πήγα στο στούντιο της Μουρούζη και μόνο τα κλάματα που δεν έβαλαν οι άνθρωποι, μου είπαν καλέσαμε άλλους. Η ΕΡΤ λειτουργεί ως κρατικό όργανο κατ΄ εντολή της κυβέρνησης, τα ιδιωτικά κανάλια όμως, οι ιδιωτικές ΥΕΝΕΔ, σε λίγο θα παίρνουν συνέντευξη από τον άγνωστο στρατιώτη. Να είστε καλά εσείς που μας αφήνετε, να μιλάμε.

Ν. Βάνης: Κύριε Καμμένο θέλω να σας ευχαριστήσω, και θα ήθελα να σας έχουμε στο ραδιόφωνο συχνότερα, σας εύχομαι καλή δύναμη.

Π. Καμμένος: Με μεγάλη μου χαρά, όποτε με καλέσετε, σας ευχαριστώ πολύ.


http://www.elliniko-fenomeno.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/08/blog-post_5152.html

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΦΟΡΩΝ) ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ «ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ» ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ???

Ακόμα ένα ξεπούλημα των φορολογούμενων στις τράπεζες: Σικέ ο «καυγάς» Mossia – Παπασπύρου.
Στημένη ο ξαφνική κόντρα του κυβερνητικού εκπροσώπου Mossia, με τον Πρόεδρο της κυβερνητικής ΑΔΕΔΥ.
Πρέπει να θυμηθούμε την απαίτηση των τραπεζιτών, οι οποίοι δια στόματος Βγενόπουλου, έχουν ζητήσει εδώ και 2 χρόνια, να εισπράττουν τους φόρους για ….λογαριασμό του Ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή να μπουν μια και κακή μας και για πάντα, νταβατζήδες στις τσέπες μας. 
Τα προγράμματα δικτύωσης είναι έτοιμα ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΥΛΗΣ» ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΤΥΧΏΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!
Μεσολάβησε η αναγκαία μούγκα όλων των ληστών της πολιτικοοικονομικής εταιρείας δολοφόνων για σημαντικό διάστημα, ώστε ν’ αποκοιμηθούν όλα τα θύματα - δηλαδή εμείς - και κατασκεύαζαν την αφορμή, ΤΗΝ ΑΔΗΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ. ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΓΚΗ!!!

Συγχρόνως γύμναζαν και τα όργανα που θα έκαναν τον πλασιέ ενός φτιαγμένου αγώνα της πλάκας.
Το πειθήνιο όργανο της χούντας του ΠΑΣΟΚ για τη χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ο διαβόητος ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, αυτός που έχει ξεπουλήσει τα πάντα (μαζί με το κάθαρμα της ΓΣΕΕ), ανακάλυψε τη λευκή (ή μαύρη αδιάφορο) απεργία, μόνο για τις εισπράξεις των δημοσίων εσόδων και ο ξεφτίλας, άρχισε ένα θέατρο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Mossia, κατασκευάζοντας ακόμα ένα ανούσιο κλίμα καταστροφολογίας, ώστε από το πουθενά, να εμφανισθεί η παράδοση των εσόδων του κράτους, στο τραπεζικό κράτος των Εβραίων τραπεζιτών. 
Αντί ο πολιτικός αλήτης, να τραβήξει μια καθολική πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον μέχρι να καταρρεύσει το σάπιο καθεστώς, παίζει συνειδητά το παιχνίδι των Εβραίων τραπεζιτών. 
Από κοινού με τον Mossia, επίσης του ψευδοΠΑΣΟΚ...
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ": ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΗ...
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/08/blog-post_2742.html

«Σβήνει» ΑΦΜ το Τaxisnet - Διορία ενας μήνας για να μη χάσουν το ΑΦΜ τους οι φορολογούμενοι

«Σκούπα» στους αριθμούς φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) βάζει το Τaxisnet από 1η Σεπτέμβρη. Διαβάστε παρακάτω ποια ΑΦΜ κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν ανενεργά, τι συνέπειες έχει αυτό για τον φορολογούμενο, και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να διατηρηθεί ενεργό ένα ΑΦΜ. 

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, από 1η Σεπτεμβρίου, καθίστανται ανενεργά τα ΑΦΜ που:

α)έχουν ελλιπή η λανθασμένα στοιχεία των κατόχων τους

β)δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) για δύο συνεχόμενα έτη ή

γ) από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προκύπτει ότι δεν υφίσταται οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησής ή

δ) από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προκύπτει ότι έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).

Οι φορολογούμενοι που κινδυνεύουν να χάσουν το ΑΦΜ τους θα ενημερωθούν με επιστολή από τη ΓΓΠΣ για να πάνε στις εφορίες και να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους μέσα σε ένα μήνα. Όποιοι δεν ανταποκριθούν, τα ΑΦΜ τους θα χαρακτηρισθούν ανενεργά και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Συνέπειες της... απώλειας του ΑΦΜ
Αρκετές και σημαντικές είναι οι συνέπειες της απενεργοποίησης του ΑΦΜ καθώς όσα χαρακτηρισθούν ανενεργά δεν θα μπορούν:


• να υποβάλουν οποιαδήποτε δήλωση στο τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ.
• να υποβάλουν οποιαδήποτε φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά.
•να θεωρήσουν βιβλία και στοιχεία
•να υποβάλουν οποιαδήποτε γνωστοποίηση σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Β.Σ.
•να τύχουν απαλλαγής από το φόρο μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών κατά την απόκτηση πρώτης κατοικίας.


•να λάβουν πιστοποιητικό για υποβολή δηλώσεων κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών,
•να λάβουν πιστοποιητικό για μεταβίβαση ακινήτων
•να πάρουν αντίγραφο των υποβληθεισών δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, δωρεάς, γονικής παροχής, δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), δήλωσης ΦΑΠ νομικών προσώπων και εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ και ΦΑΠ φυσικών προσώπων.

• να εκδώσουν φορολογική ενημερότητα
• να εισπράξουν ποσά από την εξόφληση τίτλων πληρωμής (Α.Φ.Ε.Κ. Χρηματικά Γραμμάτια, Γραμμάτια τρίτων, Χρηματικά εντάλματα).
•να έχουν συναλλαγές με το Δημόσιο τομέα (συμμετοχή σε διαγωνισμό για προμήθεια υλικών ή ανάθεση έργων του Δημοσίου).

Αντίθετα ακόμα και με ανενεργό ΑΦΜ, βεβαιώνονται και εισπράτονται κανονικά οφειλές και μπορούν να κατατεθούν χειρόγραφα δηλώσεις.


Απενεργοποίηση Α.Φ.Μ. από το Ηλεκτρονικό Σύστημα VIES
Ως συνέπεια της παραπάνω διαδικασίας, ΑΦΜ σβήνονται και από το σύστημα ενδοκοινοτικών συναλλαγών, όταν:

► ο υποκείμενος στο φόρο δεν υπέβαλε δηλώσεις Φ.Π.Α. και Ανακεφαλαιωτικούς πίνακες για ένα έτος μετά την εκπνοή της καταληκτικής προθεσμίας που ίσχυε για την υποβολή της πρώτης δήλωσης ή του πίνακα που δεν υποβλήθηκε.

►από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προέκυψε ότι δεν υφίσταται οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης.

►από έλεγχο ή αυτοψία της Φορολογικής Αρχής προέκυψε ότι ο επιτηδευματίας έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).

enet 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/08/axisnet.html

Μόνο το ΝΑΤΟ δεν φορολογείται στην Ελλάδα! Διαβάστε γιατί


Μόνο το ΝΑΤΟ θα γλιτώσει από …δαγκάνες της εφορίας και του Ε.Βενιζέλου. Τι κι αν επιβαρυνόμαστε 150.000 ευρώ και το δημόσιο έχει διαφυγόντα κέρδη άνω του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ; Η Συμμαχία είναι υπεράνω.

Αυτά προκύπτουν από απάντηση που έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης στο βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ.Βελλόπουλο,σχετιλά με το Μνημόνιο Συνεργασίας που....
υπογράψαμε με το ΝΑΤΟ. Τι προβλέπει:

α. Απαλλαγή από φόρους, δασμούς, διόδια, εισφορές και όλες τις συναφείς χρεώσεις για τις δραστηριότητες των Διεθνών Στρατηγείων, των Περιοχών Επιχειρησιακής Υποστήριξης και των πλοίων, αεροσκαφών, οχημάτων, πετρελαιολιπαντικών, τα οποία ανήκουν ή έχουν ενοικιαστεί από το ΝΑΤΟ, καθώς και των Δυνάμεων, οι οποίες διατίθενται στο ΝΑΤΟ.

β. Εξαίρεση από όλους τους δασμούς, τους φόρους και τις αμοιβές, των υλικών, εφοδίων, προϊόντων και αντικειμένων, που εισάγονται και εξάγονται από την επικράτεια της Φιλοξενούσας Χώρας και που σχετίζονται με Επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Η συγκεκριμένη Τεχνική Διευθέτηση (Technical Arrangement), έχει ως σκοπό την εφαρμογή των διατάξεων που αναφέρονται στο ανωτέρω Μνημόνιο Κατανόησης (ΜΟU) και που είναι σε ισχύ, αλλά και την εξειδίκευση των όρων και των διαδικασιών παροχής της Υποστήριξης ΔΜ.

Η εκτιμώμενη απορρέουσα ετήσια οικονομική επιβάρυνση, ανέρχεται κατά προσέγγιση στο ποσό των 150.000€ περίπου. Το υπόλοιπο ποσό (1.350.000€ περίπου), που αναφέρεται στις παραπάνω περιπτώσεις (απαλλαγές φόρων, δασμών κλπ), αποτελεί διαφυγόντα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, καθόσον πρόκειται κυρίως για τη μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των παρεχομένων καυσίμων-ελαιολιπαντικών, καθώς και συναφών χρεώσεων (δασμοί, διόδια, εισφορές, αμοιβές κτλ.).

Βέβαια εκτός απ΄αυτά το MOU προβλέπει ότι οι νατοϊκές δυνάμεις και ο διοικητής τους θα λαμβάνουν άδεια για τις κινήσεις τους στην ελληνική επιράτεια για όσο διαρκούν οι επιχειρήσεις κι όχι για κάθε κίνηση και μετακίνηση (πτηση αεροσκαφών για παράδειγμα) όπως γινόταν μέχρι τώρα.


 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/08/blog-post_5105.html

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Γράφει ο Ν. Αργυρίου

Όταν ο πολυμήχανος Οδυσσέας έφθασε τελικά στην ΙΘΑΚΗ, τότε η θεά της Σοφίας τον μεταμόρφωσε σε έναν γέρο ζητιάνο...
Ο Οδυσσέας ως ζητιάνος πλησίασε διακριτικά και φανερώθηκε στα πρόσωπα που τον αγαπούσαν...
Και όλα αυτά γιατί;
Διότι στο παλάτι του Οδυσσέα υπήρχαν οι μνηστήρες, που ....
έτρωγαν την περιουσία του και ήθελαν την γυναίκα του. Οι μνηστήρες πίστευαν πως ο Οδυσσέας ήταν νεκρός μετά απο τόσα χρόνια που έλειπε.
Ο Ήρωας δέχθηκε όλους τους εξευτελισμούς παριστάνοντας τον ζητιάνο. Ωστόσο γνώρισε από κοντά τους μνηστήρες και, μελέτησε τ' αδύνατα σημεία τους. Έπειτα οργάνωσε σε συνεργασία με τον γιό του Τηλέμαχο το σχέδιο εξόντωσης των μνηστήρων.
Ο γιός του ακολούθησε το σχέδιο πιστά. Ο τελικός σκοπος τους ήταν να παγιδέψουν σε συγκεκριμένο χώρο του παλατιού τους μνηστήρες και, αφού τους εγκλωβίσουν να τους θανατώσουν αιφνιδιαστικά, όπως και έγινε τελικά.
Αν λοιπόν αποσυμβολίσουμε όλα τα παραπάνω και τα τοποθετήσουμε στο σήμερα θα διαπιστώσουμε ότι:
1. Ο γέρος ζητιάνος είναι ο Ελληνικός λαός, που τον νομίζουν πεθαμένο...
2. Ο Τηλέμαχος είναι τα παιδιά της Ελλάδας που διψάνε για ελευθερία και δικαιοσύνη.
3. Η Ιθάκη είναι η ΕΛΛΑΣ, η μήτρα των Ηρώων...
Οι μνηστήρες είναι προφανές το ποιοι είναι....
Αν πραγματικά θέλουμε την λύση ας ανατρέξουμε πίσω... Διότι η ιστορία επαναλαμβάνεται...
Και όπως μας δίδαξε ο Μ. Αλέξανδρος: "ότι δεν λύνεται κόβεται"...

http://iokh.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/08/blog-post_2886.html

Απέραντο κράτος και χρέος πασοκικά κατορθώματα!..

... αλήθειες από τον Δημήτρη Ρίζο. Δυστυχώς όμως στην Ν. Δ σφυρίζουν αδιάφορα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, κάποτε θα πρέπει να βγει η Νέα Δημοκρατία και να τρίψει στα μούτρα των φανατισμένων Πασόκων τα πραγματικά και αδιάσειστα στοιχεία για τις ενέργειες που έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό της κατάντημα!.....Και αυτή η ελληνική κακοδαιμονία αρχίζει από το 1981 με πρωταγωνιστή τον άρχοντα του λαϊκισμού Ανδρέα Παπανδρέου!..
ΑΣ αρχίσουμε από το δυσβάσταχτο χρέος. Που με περισσή αφέλεια (αλλά και κακοπιστία) πρωθυπουργός και υπουργοί λένε και ξαναλένε ότι το δημιούργησε η κυβέρνηση της... Ν.Δ.!!!
(ΚΑΤ’ αρχήν, από τη Μεταπολίτευση και μετά το χρέος ήταν μόλις 335 εκατομμύρια ευρώ... Και σήμερα έχει αυξηθεί κατά ΧΙΛΙΕΣ φορές και πάνω, φθάνοντας στα 350 δισεκατομμύρια!!!
Και το συγκλονιστικότερο: Αυτή η τεράστια αύξηση του χρέους έγινε κατά 80% από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και από τον διάδοχό του Κ. Σημίτη!!! ...


ΚΑΙ ερχόμαστε τώρα, εκτός από τη διόγκωση του ΧΡΕΟΥΣ, στη διόγκωση του κράτους...Την ώρα που ο Ανδρέας μοίραζε ξένα λεφτά για να εξαγοράζει ψήφους («Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα» κ.λπ.) διόριζε αφειδώς, με σημειώματα της «Κλαδικής» οπαδούς του στο Δημόσιο...
(...Μέσα στη δεκαετία του ’80 οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου φόρτωσαν στο κράτος πάνω από ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ «ημετέρους»!
ΕΤΣΙ διογκώθηκε και το κράτος, που σήμερα αγωνίζονται απεγνωσμένα να το περιορίσουν – μαζί με τις άσκοπες δαπάνες του!..

ΤΟ πόσο αντιεπικοινωνιακή υπήρξε η μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη φάνηκε όταν έγινε κυβέρνηση το 2004.
Ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, και ιδίως την προεκλογική περίοδο, προσέλαβε πάνω από 200.000 συμβασιούχους.
Οταν έγινε κυβέρνηση η Ν.Δ., κανονικά ο Κώστας Καραμανλής έπρεπε να στείλει όλον αυτό τον συρφετό των συμβασιούχων στα σπίτια τους...
Στο πλαίσιο όμως της αρχής της «ήπιας προσαρμογής» (που πίστευε ο Κ. Καραμανλής) όχι μόνο δεν τους απέλυσαν, αλλά τους μονιμοποίησαν!!!

ΚΑΙ τώρα το απίστευτο: Το αδίστακτο ΠΑΣΟΚ αυτές τις 200.000 των συμβασιούχων «πρασινοφρουρών» τις χρέωσε ως... προσλήψεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή!!!

ΤΑ παραπάνω αποτελούν αδιάσειστα ντοκουμέντα και αιτίες της σημερινής μας χρεοκοπίας...
...Δεν θα έπρεπε όμως να τα γνωστοποιεί με τυμπανοκρουσίες η Ν.Δ., αντί να την κατηγορούν ότι για όλα φταίει αυτή;


http://citypress-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_4860.html

Πάνος Καμμένος: Εθνικός ξεσηκωμός ΤΩΡΑ.


 
“Αρνούνται για πρώτη φορά να δώσουν στοιχεία σε ερώτηση εκλεγμένου βουλευτή για την ταυτότητα των αγοραστών του CDS”
 
(σσΟ: Ακόμα δεν έχουν απαντήσει ούτε στην ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου για την Ελβετική εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου και τους αποδέκτες των χορηγιών του ΤΤ, γεγονός που συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα).
Τα σημεία της παρέμβασης του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή του Χάρη Μπότσαρη στο “Ράδιο 9″
Για τους Βουλευτές και την κυβέρνηση: ...


«Έχουμε χάσει την έννοια της εκπροσώπησης των πολιτών σε μία κομματοκρατία, η οποία γίνεται κακώς αντιληπτή μέσα από κάποιους μηχανισμούς που λειτουργούν μακριά από τους εκλεγμένους εκπροσώπους. Βλέπουμε σε αυτή την κυβέρνηση φαινόμενα όπως ο Πρωθυπουργός φέρνει από το γυμναστήριό του τη φίλη του, την οποία κάνει υπουργό και έπειτα τη στέλνει στον ΟΟΣΑ. Φέρνει τον κο Ραγκούση από τις διακοπές του στην Πάρο, τον φίλο του από την Πάρο, τον κάνει υπ. Εσωτερικών και αφού αποτυγχάνει με την Κερατέα, πρέπει να τσακίσει τους ταξιτζήδες. Όλο αυτό το συρφετό, των μη εκλεγμένων, των διορισμένων, που κάνει τους πολίτες να ζουν μακριά από την πολιτική».
Για την οικονομική κρίση:

«Πρέπει ν’ αντιληφθούμε ότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι ο ρόλος που έπαιξε και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ν’ αντισταθούμε και να δώσουμε πρώτοι το παράδειγμα για το τι πρέπει να πράξουν οι πολίτες απέναντι σε αυτά τα σχέδια, που προσπαθούν να καθυποτάξουν τους λαούς, τους πολίτες,  σε ένα ‘’οργουελικό’’ 1984».
Για την ερώτηση που κατέθεσε για τα cds:

«Ο υπουργός Οικονομικών, ο προηγούμενος και ο σημερινός, δεν θέλουν ν’ αποκαλύψουν τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, ποιοί είναι αυτοί που έπαιξαν για την πτώχευση της χώρας γιατί εκεί θ’ αποκαλυφθούν εταιρείες που εργάζονται συγγενείς του Πρωθυπουργού. Μέσα στον φασισμό τον οποίο ενεργούν, αποφάσισαν ότι θ’ αγνοήσουν τη Βουλή των Ελλήνων και δεν θα προχωρήσουν στην απάντηση μίας ερώτησης εκλεγμένου Βουλευτή του ελληνικού λαού.
Ελπίζω ότι και η ΝΔ θ’ αντιληφθεί ότι πρέπει να μη φοβηθεί αυτή την ερώτηση, να την βάλει ως κομματική ερώτηση στη Βουλή, σε περίπτωση που αρνηθεί πάλι η κυβέρνηση ν’ απαντήσει. Δυστυχώς είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να το σηκώσει μόνος του ένας Βουλευτής.
Ν’ αποκαλύψουν ποια συγγενικά πρόσωπα που εργάζονται σε διεθνείς τοκογλύφους, πληρώνονται, είναι έμμισθοι υπάλληλοι. Πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Ληστεύουν τις ελπίδες και τα όνειρα ενός ολόκληρου έθνους. Πρέπει να αποκαλυφθούν οι πάντες. Δεν σηκώνει πια στη χώρα μας, να πηγαίνουν στο  αρχείο τις υποθέσεις όπως τη  Siemens.   Δεν γίνεται να έχουμε ποσοστό ανεργίας 20% και πάνω, νέες οικογένειες να μαζεύουν φαγητό από τα σκουπίδια και κάποιοι να γίνονται δισεκατομμυριούχοι με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του».

Ολυμπία 

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_9039.html

Τα όρνεα αντιμετωπίζονται με όπλα...

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη με σειρά αναρτήσεων ότι αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή στο βωμό της εξόφλησης του δημοσίου χρέους, θα επιχειρηθεί να θυσιαστούν και οι ατομικές μας περιουσίες και ειδικότερα η ακίνητη περιουσία μας, γιατί τα χρήματά μας και τα εισοδήματά μας ήδη θυσιάζονται και αυτό θα συνεχιστεί με....
ακόμα πιο σκληρό τρόπο. Το θέμα του κινδύνου για την ακίνητη περιουσία δεν έχει γίνει όμως αντιληπτό από πολλούς, οι οποίοι νομίζουν ότι το δημόσιο χρέος είναι κάτι που δεν αφορά την δική τους περιουσία, αλλά μόνο τη δημόσια περιουσία.

Όμως ήδη χθες πληροφορηθήκαμε εμβρόντητοι τη  δήλωση που έκανε  ο προέδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle, Ούλριχ Μπλουμ στην εφημερίδα Passauer Neue Presse με τον άκρως ενδεικτικό τίτλο «τα όρνεα δείχνουν πού υπάρχουν πτώματα».

Συγκεκριμένα ο κ. Μπλουμ, ο οποίος προφανώς εκφράζει τις μύχιες επιθυμίες των Γερμανών και της κ. Μέρκελ, δήλωσε ότι:  «Μπορούμε να αφήσουμε τα κράτη να κηρύσσουν χρεοκοπία, το ένα μετά το άλλο ή ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο: Το δημόσιο χρέος να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων, ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία των πολιτών της χώρας. Αυτή θα ήταν μία επιλογή για την Ελλάδα, την Ιταλία ή ακόμα και για τις ΗΠΑ».

Δηλαδή ο κ. Μπλουμ προτείνει προς την ελληνική κυβέρνηση, να εξασφαλίσει τους τοκογλύφους με αναγκαστική (δεν νοείται διαφορετικά) υποθήκευση των ακινήτων όλων των Ελλήνων!!!

Δεν μένει τώρα πια, παρά να δούμε κάποια στιγμή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να επικαλούνται τίποτα διλήμματα του στυλ «υποθήκευση ή πτώχευση» και άλλα τέτοια φαιδρά που ακούστηκαν στο παρελθόν και αναλαμβάνοντας  δήθεν το σχετικό πολιτικό κόστος, να ψηφίσουν κανένα έκτρωμα στη Βουλή, όπως έκαναν με το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Δεν θέλουμε φυσικά να πιστέψουμε ότι θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Πιστεύουμε οι βουλευτές, ως Έλληνες και οι ίδιοι, να γνωρίζουν ότι την ακίνητη περιουσία του Έλληνα δεν την πειράζεις ποτέ. Καλύτερα να τον σκοτώσεις.

Σε ότι αφορά εκείνους που μας εξομοιώνουν με ψοφίμι στο οποίο ορμούν τα όρνεα, έχουμε να απαντήσουμε ότι τα όρνεα αντιμετωπίζονται με όπλα.

hassapis-peter

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_9904.html#more

Η Task Force του Μπαρόζο και οι ανίκανοι Έλληνες...

Η ομάδα Task Force την οποία συνέστησε ο Μπαρόζο και η οποία καταφθάνει στην Αθήνα για να αναλάβει έργο υπερκυβέρνησης, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είναι τίποτα κακό. Ότι είναι δήθεν απλά μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να μας παράσχουν λέει τεχνική υποστήριξη.

Αυτό το τελευταίο δεν το δεχόμαστε. Προτιμάμε την αλήθεια ότι δηλαδή....
είναι μια ομάδααπό εκπροσώπους των δανειστών οι οποίοι και θα κάνουν κουμάντο, με το έτσι θέλω, στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία. Προτιμάμε βρε Έλληνες την αλήθεια της υποδούλωσης και όχι τον εξευτελισμό της ανικανότητας.

Τι πάει να πει δηλαδή εμπειρογνώμονες που θα παράσχουν τεχνική βοήθεια; Αν είναι έτσι τα πράγματα τότε ζούμε τον μέγιστο εξευτελισμό. Δηλαδή είμαστε δώδεκα εκατομμύρια Έλληνες, όλοι παντελώς ανίκανοι να επιμεληθούμε μόνοι μας τα του οίκου μας και θέλουμε τεχνική βοήθεια. Τότε τι θέλουμε τα περισσότερα πανεπιστήμια στον κόσμο, τους περισσότερους καθηγητές και δασκάλους, την υδροκέφαλη κυβέρνηση με τους 46 υπουργούς, τους 300 βουλευτές, τον ακριβοπληρωμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόσα πολλά κόμματα που δήθεν το καθένα έχει την μοναδική αλήθεια που δεν την μοιράζεται με κανένα άλλο.

Πες μας, τι τα θέλουμε και τα πληρώνουμε όλα αυτά αφού είμαστε ανίκανοι ώστε να έχουμε ανάγκη εμπειρογνωμόνων για να μας δώσουν τα φώτα τους;;
Ποιον δουλεύουν καλοκαιριάτικα;;
Διαλέξτε Έλληνες:
Δούλοι ή ανίκανοι εξευτελισμένοι;;

Πάντως ε; το καθεστώς, σταθερά καθεστώς πάνω από το κεφάλι μας.
Αυτό δεν πέφτει με τίποτα.

hassapis-peter

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/08/task-force.html

Οι ζεμπεκιές, τα περιστέρια και οι κολοτούμπες για τα 12 ναυτικά μίλια..

Μείζονα ερωτηματικά, για το πώς χειρίστηκε η κυβέρνηση Σημίτη, (με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό πρωθυπουργό) τα εθνικά θέματα, εγείρουν, τα όσα αναφέρει, τούρκος διπλωμάτης σε βιβλίο που εξέδωσε με τίτλο «Η σκάλα του υπουργείου των Εξωτερικών».

Ο πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπολούκμπασι, συμμετείχε σε 36 από τις 50 διμερείς επαφές που είχαν ξεκινήσει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία το 2002, και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», ο ίδιος υποστηρίζει, ότι, πρώτον η Ελλάδα, είχε αποδεχθεί ...
να μην επεκτείνει το όριο των εθνικών της υδάτων στα 12 μίλια, σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, και δεύτερον –ως αντάλλαγμα στην ελληνική υποχώρηση-, η Τουρκία από την πλευρά της είχε αποδεχθεί να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Σύμφωνα με τη «Σαμπάχ» και τον Μπολούκμπασι, η Τουρκία, ζήτησε από την Ελλάδα, και η δεύτερη το αποδέχθηκε να παραμείνουν τα 6 μίλια στις εξής περιοχές:

Στα νησιά, του Βόρειου Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, στις περιοχές, κοντά στα παράλια της Τουρκίας

Ανατολικά, βόρεια και νότια από τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη

Βόρεια και νότια της Λέσβου, της Χίου και των Ψαρών

Βόρεια, νότια και δυτικά της Ικαρίας

Στο Ικάριο Πέλαγος, ανάμεσα Μύκονο και Ικαρία

Στο Καρπάθιο Πέλαγος, ανάμεσα Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο καθώς και μεταξύ Κάσου και Κρήτης

Στο Κρητικό Πέλαγος, ανάμεσα Κρήτη και Αντικύθηρα 
Tο βιβλίο του Τούρκου πρώην διπλωμάτη Ντ. Μπουλούκμπασι είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, καθώς ο έμπειρος στα ελληνοτουρκικά διαπραγματευτής φρόντισε ήδη να δώσει μια πρόγευση, πικρή για εμάς, των όσων διημείβοντο το 2002 στις κλειστές διμερείς διερευνητικές επαφές.

Η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, φαίνεται ότι είχε απεμπολήσει το δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα εθνικά χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 μίλια, σε συγκεκριμένες και καθόλου τυχαίες περιοχές του Αιγαίου, χάριν μιας ασαφούς αποδοχής εκ μέρους της Αγκυρας να δεχθεί να παραπεμφθούν οι διαφορές των δύο χωρών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.


Ο Τούρκος διπλωμάτης δεν μας λέει επί του παρόντος για ποια προβλήματα θα πήγαιναν οι δύο χώρες στη Χάγη, αλλά είναι γνωστό ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας. Ολα τα άλλα που θέτει στο τραπέζι η Αγκυρα κατά καιρούς είναι διεκδικήσεις και τίποτε άλλο. Γιατί λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε να εξαιρεθούν μεγάλες περιοχές του Αιγαίου από μια μελλοντική επέκταση των χωρικών μας υδάτων;

Είθε ο Τούρκος διπλωμάτης συγγραφέας να αποδειχθεί ότι δεν γράφει αλήθειες, όπως και να έχει, όμως, ο σημερινός πρωθυπουργός, ενθυμούμενος την τότε ιδιότητά του, οφείλει να διευκρινίσει το θέμα.

Διαφορετικά θα αποδειχθεί, 10 χρόνια μετά, αυτό που τότε υποψιαζόμασταν. Οταν ο κ. Παπανδρέου χόρευε ζεϊμπέκικο, χάριν της ελληνοτουρκικής φιλίας, ο ομόλογός του, μακαρίτης Ισμαήλ Τζεμ, «έκανε ταμείο» κερδίζοντας για τη χώρα του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ  MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ , ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΓΚΑΣ  

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/12.html 
 
http://citypress-gr.blogspot.com/2011/08/12.html

Τούρκος διπλωμάτης “καίει” τον Παπανδρέου

Αυτό αναφέρει ο πρώην πρέσβης Ντενίζ Μπολούκμπασι, ο οποίος επί χρόνια εθεωρείτο ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Δικαίου της Θάλασσας. Ο κ. Μπολούκμπασι, στέλεχος σήμερα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξέδωσε καινούριο βιβλίο με τίτλο «Η αποβάθρα του ΥΠΕΞ» στο οποίο περιγράφει και τα όσα έζησε στις ελληνοτουρκικές διερευνητικές επαφές συμμετέχοντας στους 36 πρώτους γύρους τους.


Διπλωματικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε «Το Βήμα» τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι «όλοι όσοι ασχολούνται με τα θέματα αυτά γνωρίζουν ποιος είναι ο Μπολούκμπασι. Αντιπροσωπεύει τον σκληρό πυρήνα του κεμαλικού κατεστημένου, είναι μέλος του ΜΗΡ. Τα όσα γράφει αποτελούν πάγιες θέσεις της Αγκυρας. Το πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγονται οι διερευνητικές συνομιλίες είναι γνωστό και ο σκοπός είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Η Ελλάδα θα επιλέξει η ίδια πότε και πως θα ασκήσει το δικαίωμα της μονομερούς επέκτασης των χωρικών της υδάτων» κατέληγαν οι ίδιες πηγές.

Τι ακριβώς λέει ο Μπολούκμπασι
Η τουρκική εφημερίδα «Sabah» δημοσιεύει την Τρίτη ρεπορτάζ με τον τίτλο « Η πρώτη υποχώρηση από τα 12 μίλια», βασιζόμενη στο βιβλίου του τούρκου διπλωμάτη.
Σύμφωνα με αυτά που φέρεται να γράφει ο κ. Μπολούκμπασι στο βιβλίο του, η Ελλάδα, η οποία εκλαμβάνει ως αναμφισβήτητο δικαίωμα της την επέκταση των χωρικών της υδάτων στο Αιγαίο σε 12 ναυτικά μίλια, έφερε για πρώτη φορά το θέμα προς συζήτηση στις διερευνητικές επαφές. Και μάλιστα, συνεχίζει, δέχθηκε σε ορισμένα σημεία που επελέγησαν να είναι τα χωρικά της ύδατα 12 ναυτικά μίλια, ενώ σε κάποια άλλα να παραμείνουν στα 6 ναυτικά μίλια.
Οι περιοχές που απαριθμεί ο κ. Μπολούκμπασι στο βιβλίο του όπου είναι απαραίτητο τα χωρικά ύδατα να παραμείνουν στα 6 ναυτικά μίλια (κάτι που πρότεινε η Τουρκία και η Ελλάδα είπε ότι μπορεί να γίνει) είναι οι ακόλουθες:

1. Οι περιοχές που βρίσκονται μπροστά στα τουρκικά παράλια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
2. Η ανατολική πλευρά και τα νότια και βόρεια παράλια της Σαμοθράκης και της Λήμνου που βλέπουν προς την Τουρκία.
3. Οι βόρειες και νότιες πλευρές της Λέσβου, των Ψαρών και της Χίου.
4. Η βόρεια πλευρά της Σάμου.
5. Η βόρεια, η νότια και η δυτική πλευρά της Ικαρίας.
6. Η περιοχή με καθεστώς ανοικτής θάλασσας που επεκτείνεται ανάμεσα από την Μύκονο και την Ικαρία στην Μεσόγειο.
7. Ο δίαυλος Ρόδου – Καρπάθου, ο δίαυλος Κάσου – Κρήτης και ο δίαυλος Αντικυθήρων – Κρήτης.

Με βάση το δημοσίευμα, ο κ. Μπολούκμπασι τονίζει ότι δεν απηχούν την πραγματικότητα τα όσα ισχυρίζεται η Ελλάδα στις διερευνητικές συνομιλίες ότι «Πάντα διατηρούμε το δικαίωμα της μονομερούς επέκτασης των χωρικών μας υδάτων». Λέει δε ότι αντίθετα με αυτό που είναι γνωστό, στις συνομιλίες αυτές, η Τουρκία δέχθηκε την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Ο τούρκος διπλωμάτης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των «γκρίζων ζωνών», κάνοντας μνεία στα απομνημονεύματα του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, επί της θητείας του οποίου ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές, αλλά και στις δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου. Και υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα των «γκρίζων ζωνών»,το οποίο κάποιες φορές έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα της κρίσης, εν μπόρεσε να ξεπεραστεί στις συνομιλίες.
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/08/blog-post_4916.html

Πως τα καθάρματα εφαρμόζουν στην Ελλάδα και τους Έλληνες "Το δόγμα του Σόκ"...

Για το best seller της Naomi Klein "το δόγμα του σόκ" έχουμε ασχοληθεί από τους πρώτους στο διαδίκτυο...διαβάζοντας το βιβλίο μας σηκώνεται η τρίχα κάγκελο για αυτά που μας ετοίμασε ο δοσίλογος πρωθυπουργός της χώρας Γ.Α.Παπανδρέου σε συνεργασία με τους αδελφούς του Αμερικανούς.
Είναι δυνατόν να έχει συμφωνήσει τέτοια πράγματα ένας  "Έλληνας" πολιτικός με τα παγκόσμια οικονομικά λαμόγια;;;
Οι μαθητές του "Γιατρού της οικονομίας" Μίτλον Φρίμαν συνεχίζουν το αποτυχημένο πείραμα του καθάρματος που το εφάρμοσε στο λαό της Χιλής το 1975...
Όλη η Ελλάδα ένα μεγάλο οικονομικό πείραμα και δεν μιλάει κανείς, είναι δυνατόν;;;
Επειδή είναι αδύνατον ( να αναρτήσουμε όλο το βιβλιο αν μπορούσαμε θα το κάναμε) σας παραθέτουμε 6 video για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα,για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα.
Θα σας παρακαλούσαμε να τα δείτε όλα, πρέπει να γνωρίζεται τι μας περιμένει στην συνέχεια...

1.
 
2.
 
3.
 
4.
 
5.
 
6.
 


http://citypress-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_4229.html#more

ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΡΠΑΓΗ»ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ...!!!

Ενας Κυπαρισσιώτης πολίτης:


Σήμερα που τα πάντα κάποιοι θέλουν να τα αλλάξουν στο όνομα της τεχνητής οικονομικής κρίσης, για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τους στόχους τους πρέπει να συμβούν τα παρακάτω:
Να εκμεταλλευτούν την αδράνεια των φορέων των τοπικών κοινωνιών…!!!
Να χρησιμοποιήσουν «δικούς τους» ανθρώπους οι οποίοι να....
είναι γνώστες του στόχου…!!!
Να χρησιμοποιήσουν ανθρώπους φιλόδοξους και εν ονόματι της κάποιας εξουσίας να πουλήσουν ακόμα και τον εαυτόν τους για να την αποκτήσουν…!!!
Να αποπροσανατολίσουν τον απλό πολίτη σε οτιδήποτε απλά μονό και μόνο να μην συμμετέχει…!!!

Στο συγκεκριμένο θέμα της «αρπαγής « του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ όλα τα παραπάνω συντελούν μαζί.
Ενώ «κλέβουν» το Νοσοκομείο από την πόλη και τους κατοίκους της, οι τοπικοί φορείς έχουν αδρανοποιηθεί πλήρως, οι κάτοικοι κοιμούνται, οι διοικήσεις αρκούνται στις προσωρινές εξουσίες, και οι πολιτικοί απλά συμφωνούν με την κομματική γραμμή…!!!
Ας πούμε όμως δυο πράγματα για την επερχόμενη συνδιοίκηση των δύο Νοσοκομείων (Κυπαρισσίας- Καλαμάτας), δηλαδή τι επίκειται να συμβεί…!!!
1. Συρρίκνωση η κατάργηση κλινικών.
2. Συγκεντρωτισμός στο «εμπόριο» της νοσηλείας των πολιτών.
3. Συγκεντρωτισμός στην διαχείρισης της περίθαλψης.
4. Συγκεντρωτισμός στην διαχείριση των πόρων από κληροδοτήματα και δωρεές.

Να αναφερθούμε όμως στο τελευταίο και να δούμε τι σημαίνει αυτό για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Το Νοσοκομείο εξ ολοκλήρου κατασκευάστηκε από κληρονομία, και σήμερα έχει μια αρκετά μεγάλη περιουσία η οποία χάριν κάποιον «ειδικών» κοιμάται…!!!
Η περιουσία του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας αγγίζει περίπου τα 7.000.000 ευρώ και κατά μια προσέγγιση μπορεί να αποφέρει κέρδη περίπου 500.000 ετησίως αντί περίπου 50-60.000 που απολαμβάνει σήμερα…!!!
Με την συνδιοίκηση των δύο Νοσοκομείων για την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας θα αποφασίζει η διοίκηση της Καλαμάτας με τα παρακάτω αποτελέσματα:
Οι όποιες απολαβές θα αναφέρονται και στα δύο Νοσοκομεία…!!!
Για οποιαδήποτε δραστηριότητα δεν θα έχουν τον πρώτο λόγο οι Κυπαρίσσιοι επαγγελματίες…!!!
Θα περιοριστούν οι τολμηρές δωρεές που για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με της Καλαμάτας…!!!

Γράφονται όλα αυτά για να αφυπνιστούν κάποιοι και αν είναι δυνατόν να σεισθεί το σύμπαν στην περιοχή, αλλά μάλλον όλοι ασχολούνται με τα μπάνια τους…!!!

Τότε καλά να πάθουμε, σήμερα «κλέβουν» το Νοσοκομείο, αύριο την Μητρόπολη, μεθαύριο την αστυνομική Διοίκηση …και βλέπουμε…

http://thoureios.blogspot.com/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/08/blog-post_9469.html

Ανακηρύσσουν de facto ΑΟΖ προς Τουρκία με θέσπιση "μέσης γραμμής"!

Με νόμο η Ελλάδα ("τη προτροπή" των ΗΠΑ) προχωρά στην de facto ανακήρυξη για πρώτη φορά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σε όλο το μήκος της ηπειρωτικής και νησιωτικής αιγιαλίτιδας ζώνης της, (πέρα από το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη που περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες για την διενέργεια ερευνών και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου) και σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της από τον Έβρο μέχρι την Μεγίστη (Καστελόριζο). Η νόμος θα ψηφιστεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή από το θερινό τμήμα.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου κινούμενη μεταξύ των παραδοσιακών φοβικών συνδρόμων έναντι της Τουρκίας, της διάθεσης εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων (όπως αποκάλυψε χθες το defencenet.gr με το βιβλίο του Ν.Μπουλούκμπασι) στην Άγκυρα και της αμερικανικής «δίψας» για φυσικό αέριο που θα διοχετευθεί και θα απεξαρτήσει εν μέρει τουλάχιστον την Ευρώπη από την Ρωσία για την ώρα διαλέγει το τελευταίο. Με τις εγγυήσεις των ΗΠΑ, οι οποίες πλέον αντιμετωπίζουν την Τουρκία περισσότερο ως ανταγωνιστή, παρά ως σύμμαχο στην ανατολική Μεσόγειο.

Το κείμενο του νέου νόμου που καθορίζει τις ιδρυτικές διατάξεις για την δημιουργία του δημόσιου φορέα παροχής αδειών έρευνας και αξιοποίησης φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων, είναι πραγματική «βόμβα», αφού καθορίζει μια υφαλοκρηπίδα ή μια ΑΟΖ («αφ’ης κηρυχθεί» κάνοντας την κήρυξη της ΑΟΖ εντελώς τυπική διαδικασία) 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές ηπειρωτικών και νησιωτικών περιοχών! Αλλά το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι άλλο.

Προβαίνει σε μια de facto «αφ’εαυτής» ρύθμιση, έστω και αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία οριοθέτησης με γειτονικά κράτη, βασικά με την Τουρκία: Τη μέση γραμμή!

Κάτι που αφορά κυρίως την Ανατολική Μεσόγειο, αφού το Αιγαίο μετατρέπεται σε «κλειστή ελληνική λίμνη» με αυτή την ρύθμιση με εξαίρεση κάποιες περιοχές στο Βόρειο Αιγαίο όπου η Ίμβρος δίνει μια «ανάσα» στην Τουρκία.

Ιδού πως προσδιορίζει ο νόμος τις υποθαλάσσιες περιοχές ερευνών:

«Ο βυθόs και το υπέδαφος των εσωτερικών υδάτων, της αιγιαλίτιδας ζώνης, της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ης κηρυχθεί) μέχρι την απόσταση των 200 ν.μ. από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Eλλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης”!

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Ας είμαστε ρεαλιστές στις εκτιμήσεις μας. Ούτε η Ελλάδα - ειδικά με την παρούσα κυβέρνηση - ούτε πολύ περισσότερο η Κύπρος θα προχωρούσαν σε τέτοιες κινήσεις αν δεν υπήρχε η κάλυψη των Ηνωμένων Πολιτειών και η σύμπηξη της συμμαχίας με το Ισραήλ που και αυτή οι ΗΠΑ την επέβαλαν.

Για το λόγο αυτό έχει μεγάλη σημασία να δούμε πως θα εξελιχθεί και η 1η Οκτωβρίου, όπου η Τουρκία δήλωσε ότι θα αντιδράσει με τον ενδεικνυόμενο τρόπο κατά των σκαφών της αμερικανικής Noble Energy που θα κάνει τις πρώτες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ για φυσικό αέριο.

Σε ότι αφορά τα «οικόπεδα» και τους όρους παραχώρησής τους στις εταιρείας (αμερικανικές κατά βάση, φυσικά…). «Οι άδειες αναζήτησης 18μηνες σε συγκεκριμένες περιοχές που δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην ξηρά και τα 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη θάλασσα. Η παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης γίνεται με τρεις τρόπους: είτε μετά από διακήρυξη, είτε μετά από αίτηση ενδιαφερόμενου επενδυτή, ή με ανοιχτή πρόσκληση (open door) για εκδήλωση ενδιαφέροντος»

Το ζήτημα είναι ότι το όλο σκηνικό υπαγορεύεται από τα συμφέροντα μιας ξένης δύναμης, η οποία στην παρούσα φάση είναι πλήρως προσανατολισμένα υπερ της ελληνική πλευράς. Αυτή η συγκυρία πόσο θα διαρκέσει; Πόσο έτοιμη είναι η ελληνική πλευρά από άποψη ισχύος να εξασφαλίσει μόνη της την υπεράσπισι των δικαιωμάτων της; Μην ξεχνάμε ότι η καταστροφή του 1922 επήλθε όταν άλλαξαν οι γεωστρατηγικές ισορροπίες εις βάρος μας, και μας έπιασαν εντελώς απροετοίμαστους!

Στο μεταξύ τα κόμματα της Αριστεράς εξέδωσαν πρώτα ανακοινώσεις, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστα αντανακλαστικά, αναφορικά με την αποκάλυψη του defencenet.gr για το βιβλίο του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, πρώην εμπειρογνώμονα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αναφέρει ότι η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου, είχε συμφωνήσει στη εκχώρηση του δικαιώματος μη επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια σε όλο το εύρος των περιοχών που γειτνιάζουν με την Τουρκία και σε όλους τους διύλους και θαλάσσιες περιοχές στρατηγικής σημασίας. Σε δήλωση προέβη πριν λίγα λεπτά και η Ν.Δ. δια του υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

«Ανεξάρτητα από το τί θα πει ή δεν θα πει η κυβέρνηση, ο λαός πρέπει να έχει το νου του», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα όσα ισχυρίζεται ο Ντενίζ Μπουλούκμπασι. Το ΚΚΕ τονίζει ότι «οι κίνδυνοι για κυριαρχικά δικαιώματα είναι τεράστιοι», καθώς «η NATOποίηση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου βρίσκεται διαρκώς στο τραπέζι, όπως το ΚΚΕ έχει εδώ και καιρό καταγγείλει, γιατί αυτό επιδιώκουν ισχυρά τμήματα της ελληνικής και τουρκικής πλουτοκρατίας».

Να ενημερωθεί η Βουλή για τις ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο και να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ζητεί, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΝ και ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι απαράδεκτο να ενημερώνονται τα πολιτικά κόμματα και η κοινή γνώμη της χώρας από ανεπίσημα τουρκικά δημοσιεύματα για πτυχές των, μέχρι σήμερα, 50 κύκλων συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ευαίσθητα εθνικά μας θέματα.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ «απαιτεί να υπάρξει ενημέρωση στην Ελληνική Βουλή για τις εξελίξεις των συνομιλιών» και προσθέτει ότι η μυστική διπλωματία δεν είναι προς όφελος των λαών και ενέχει κινδύνους πολύπλευρων εκμεταλλεύσεων για ιδιοτελείς σκοπούς ακόμα και εσωτερικής κατανάλωσης.

Το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών, που άπτονται αυτού του ζητήματος, οφείλουν να διευθετηθούν με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την από κοινού προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης", επισημαίνει ο ΣΥΝ, υποστηρίζοντας ότι η προοπτική αυτή «είναι μια λύση που διασφαλίζει τόσο την διαφάνεια όσο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών προς όφελος και των δύο γειτονικών λαών, σε μια εποχή όπου η βαθιά οικονομική κρίση δεν επιτρέπει κανενός είδους μικροτυχοδιωκτισμούς αλλά ούτε και εφησύχαση».

Επίσης σε σχετική ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Από τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπολούκμπασι, ο οποίος έλαβε μέρος στις 36 από τις 50 διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, που έχουν δρομολογηθεί από το 2002, ανακύπτουν – εκ νέου- πολλά ερωτηματικά και απορίες για το πραγματικό περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών, που διεξάγονται μεταξύ εκπροσώπων των δύο Υπουργείων των Εξωτερικών.

Τα ερωτηματικά αυτά πολλαπλασιάζονται και από το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί του Τούρκου πρεσβευτή ότι “ η Ελληνική πλευρά δέχθηκε σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου να υποχωρήσει από το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια” αναφέρονται στην χρονική περίοδο όπου πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΞ ήταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και Πρωθυπουργός ο κ. Κώστας Σημίτης.

Επειδή τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μπολούκμπασι για το ακριβές περιεχόμενο των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας έρχονται να προστεθούν σε ένα πλήθος δηλώσεων Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων, (μεταξύ αυτών, στο παρελθόν, ο Αντιπρόεδρος Αρίντς αλλά και επίσημες πηγές του Τουρκικού ΥΠΕΞ) ήρθε η ώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου να αποκαταστήσει την αλήθεια και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, για να σταματήσει η Τουρκική πλευρά να δημιουργεί εντυπώσεις σε βάρος της Ελλάδος και να παραπληροφορεί την διεθνή κοινή γνώμη, προπαγανδίζοντας και προβάλλοντας απόψεις, από πλευράς Τουρκίας, που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο.

Οι “αναιμικές” δηλώσεις και διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, που γίνονται από καιρού εις καιρόν, δεν επαρκούν πλέον…”.
defencenet
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/08/de-facto.html

Οι Anonymous δηλώνουν ότι θα καταστρέψουν το Facebook στις 5 Νοεμβρίου

“Remember, Remember the 5th of November”, την ίδια μέρα που ο Guy Fawkes προσπάθησε να ανατινάξει τη Βουλή της Αγγλίας το 1605, οι Anonymous απειλούν να καταστρέψουν το Facebook!
Η δημοφιλής ομάδα hackers με δελτίο τύπου μέσω YouTube αποκαλύπτει ότι σκοπεύει να δώσει τέλος στο Facebook, ιδιαίτερα ενοχλημένη από την “ύπουλη” πολιτική του που καθιστά δύσκολη τη...
διαγραφή των λογαριασμών των χρηστών.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, “Το Facebook παρέχει στους χρήστες μια ψευδαίσθηση ιδιωτικότητας, αποκρύπτοντας λεπτομέρειες για το δικό τους καλό τη στιγμή που κερδίζει εκατομμύρια από αυτούς. Στο τέλος, όλοι θα ευγνωμονούν τους Anonymous που σώθηκαν από το διαβολικό αυτό κοινωνικό δίκτυο!”

http://www.youtube.com/watch?v=SWQTS8zqYXU&feature=player_embedded

www.onair24.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/08/anonymous-facebook-5.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters