Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Οι μυστικές γεωτρήσεις και ο "ανεξήγητος" σεισμός στα Ιωάννινα

Οι γύρω βράχοι μετατοπίζουν τις θέσεις τους για να συμπληρώσουν τους χώρους που εκκενώθηκαν.

Διαβάζουμε από το viadiplomacy.gr:"Μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στον τομέα της εξερεύνησης των ενεργειακών πόρων της χώρας ξεκίνησε αυτές της ημέρες στην Ήπειρο. Πιο αναλυτικά η ελληνική εταιρεία Energean Oil & Gas ξεκίνησε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα. Πρόκειται για μια από τις πλέον υποσχόμενες μαζί με τον Πατραϊκό Κόλπο περιοχές όπου εκτιμάται ότι στις αρχές της επόμενης δεκαετίας θα μπορεί να αποδώσει σημαντικές ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όπως είχε δηλώσει πέρσι ο διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας οι εκτιμήσεις της εταιρείας με βάση τις σεισμικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν του δείχνουν πιθανότητες για ανακαλύψεις 100 εκατομμυρίων βαρελιών ή 2 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου στην περιοχή των Ιωαννίνων".

Τι συνέβη ξαφνικά στην ιστορική πόλη η οποία “κάθεται” πάνω σε μια θάλασσα από πετρέλαιο; Ποια είναι η πραγματική αιτία του σεισμού που σκόρπισε τον τρόμο στους κατοίκους και τους έβγαλε στους δρόμους; Είναι αλήθεια ότι στην περιοχή πανίσχυροι πολυεθνικού κολοσσοί έχουν ήδη αρχίσει ανεπίσημα τις έρευνες ώστε να εντοπίσουν τα πιο πλούσιο σε κοιτάσματα οικόπεδο; Πως γίνονται αυτές οι έρευνες;
Εχουν ενημερωθεί οι οξυδερκείς τοπικές αρχές για τις αγοραπωλησίες εκτάσεων στην περιοχή; Τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον “ανεξήγητο” σεισμό; Μήπως δεν ήταν ακριβώς φυσικό φαινόμενο αλλά προήλθε από ανθρωπογενή δραστηριότητα;
Οι επιστήμονες στο Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) δηλώνουν ότι η παραγωγή πετρελαίου μπορεί να προκαλέσει σεισμούς , αλλά όχι στο μέγεθος που αναφέρονται και με τον τρόπο που παρουσιάζονται συχνά στις ειδήσεις. Το πετρέλαιο γενικά βρίσκεται σε διαπερατά ιζήματα που είναι μαλακά και όχι σε σκληρά πετρώματα. Όταν αφαιρείται το πετρέλαιο μπορεί να κινηθεί η γη, απελευθερώνοντας μια μικρή ποσότητα ενέργειας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα “μίνι-σεισμικό γεγονός”- που όμως είναι κάποιων λίγων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Πώς αυτό γίνεται; Με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, οι εταιρείες πετρελαιοειδών εντοπίζουν τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές και χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές για να σπάσει η επιφάνεια κάτω από τη θάλασσα και να πάρουν το πολυπόθητο υγρό, μερικές φορές τρυπώντας τόσο βαθιά όσο 3000 μέτρα. Καθώς αυτό το πετρέλαιο αναρροφείται από τους πόρους του ιζήματος που το περιέχει, οι γύρω βράχοι μετατοπίζουν τις θέσεις τους για να συμπληρώσουν τους χώρους που μόλις εκκενώθηκαν.

Σε μεγάλη κλίμακα, για παράδειγμα, ο όγκος των εκτοπισμένων-όταν παράγονται εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου- παράγει κίνηση της γης που μπορεί πράγματι να προκαλέσει ένα μίνι-σεισμικό γεγονός, σύμφωνα με τον Robert Morton, θαλάσσιο γεωλόγο του USGS.




πηγή
http://www.unpolitical.gr/2016/10/blog-post_550.html

Ηλεία: Ανοίγει παντού παραρτήματα ο Αρτέμης Σώρρας

 
Νέα γραφεία στην Βαρβάσαινα

Σαν τα μανιτάρια ξεπετάγονται τα γραφεία της κίνησης του Αρτέμης Σώρρα στην Ηλεία. Ιδιαίτερα μετά τον ντόρο που έγινε στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας με την ορκωμοσία εκατοντάδων υποστηρικτών του, ο Αρτέμης Σώρρας ενισχύει την παρουσία του, μέσα απο πρόσωπα που βρίσκονται στο πλευρό του.
Έτσι στην Ηλεία έχει δημιουργήσει τέσσερα τοπικά παραρτήματα για την «Ελλήνων Συνέλευσις» και φαίνεται πως συνεχίζει, καθώς έχει ανακοινωθεί και πέμπτο και είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και άλλα.
Η απήχηση που έχει, οδηγεί στη δημιουργία παραρτημάτων ακόμα και σε περιοχές που μεγάλα κόμματα δεν διαθέτουν επίσημη παρουσία.

Μέχρι τώρα ο Αρτέμης Σώρρας έχει δημιουργήσει παραρτήματα στην Αμαλιάδα, στον Πύργο, στην Αρχ. Ολυμπία και πρόσφατα ξεκίνησε τη λειτουργία του και το παράρτημα Πισάτιδος στη Βαρβάσαινα.
Σύντομα θα ακολουθήσει ακόμα ένα παράρτημα στο Λάλα, ως Ε.ΣΥ. Φολόης. Αναλυτικά τα γραφεία και τα στοιχεία επικοινωνίας ανά περιοχή.

1. Ε.ΣΥ. ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ , ΟΘΩΝΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ 10 (πεζόδρομος Αμαλιάδος) , τηλ. 26220 29022 , κιν. 6976324460 , e-mail: e.sy.amaliados@gmail.com

2. Ε.ΣΥ. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ , ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ & ΚΟΥΜΠΕΡΤΕΝ , τηλ. 26240 26050 , 6948928900 , 6981159689 , e-mail: esy.arx.olympias@gmail.com

3. Ε.ΣΥ. ΠΙΣΑΤΙΔΟΣ , Διεύθυνση: 4ο χιλιόμετρο επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ ΠΥΡΓΟΥ , σταθ. 26210 45035 κιν.: 6945884948 , 6984618738 , e-mail: e.sy.pisatidos@gmail.com

4. Ε.ΣΥ. ΠΥΡΓΟΥ , ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΥ ΔΟΥΚΑ , τηλ. 2621400384 , 6973863332 , 6930301228 , email: esypyrgouilias@gmail.com , Skype: Ε.ΣΥ. ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ esypyrgouilias

5. Ε.ΣΥ. ΦΟΛΟΗΣ , ( ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ )



 

Πηγή ilialive.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters