Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η WIND και η μεγαλύτερη αφαίμαξη στην ιστορία

Ανάμεσα στις 9 εταιρίες ελληνικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποίησαν τις δομές νόμιμης φοροαποφυγής της PwC, όπως αποκαλύφθηκε από την διαρροή της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ),
είναι και η Weather Investments που το 2010 είχε τον έλεγχο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Wind. Η περίπτωση της όμως είναι μοναδική αφού εξαιτίας μιας δικαστικής διαμάχης μπορούμε να ανατρέξουμε στο χρόνο και να σας εξιστορήσουμε μια ιστορία χρηματοπιστωτικής παράνοιας αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το οικονομικό θρίλερ που θα σας περιγράψουμε παρακάτω γίνεται τρομακτικό υπό το πρίσμα της απόλυτης σιωπής που είχε επιβληθεί από τα ΜΜΕ μέχρι την αποκάλυψη του Luxembourg Leaks, παρόλο που υπήρχαν ήδη διαθέσιμα πολλά στοιχεία. Αυτή η σιωπή γίνεται ακόμα πιο ύποπτη αν συνυπολογίσουμε ότι από την υπόθεση αυτή έχουν χαθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από ιδιώτες επενδυτές, ακόμα και από ελληνικές τράπεζες.

Και ενώ τα διεθνή ΜΜΕ όπως το Bloomberg και το CNBC έχουν δημοσιεύσει ήδη από το 2012 πτυχές του σκανδάλου, το πρώτο - και τελευταίο - ουσιαστικό ρεπορτάζ από ελληνικό μέσο δημοσιεύεται πριν από λίγες ημέρες από την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ μετά την δημοσίευση των αρχείων του Λουξεμβούργου. Σε αυτό το εξαιρετικό ρεπορτάζ του Χάρη Καρανίκα βασίζεται και η ιστορία μας που ξεκινάει το 2005.

Η μεγαλύτερη αφαίμαξη στην ιστορία

Στις αρχές του 2005 δύο από τα μεγαλύτερα funds στον κόσμο, το Texas Pacific Group (TPG) και το APAX εξαγοράζουν την Hellas II, μητρική εταιρία της TIM (μετονομάστηκε το 2009 σε Wind). Η εξαγορά κόστισε στα δύο funds 390 εκατομμύρια ευρώ. Την περίοδο εκείνη η εταιρεία είχε επίσης δάνεια αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Μέσα σε δύο χρόνια τα δύο funds θα οργανώσουν με τη βοήθεια της KPMG (μιας άλλης ελεγκτικής εταιρείας η οποία μαζί με την PwC ανήκουν στην άτυπη ομάδα των λεγόμων Big Four), τη μεγαλύτερη αφαίμαξη στην ιστορία, αξίας 1,8 δισ ευρώ, με τη χρήση ενός νόμιμου χρηματοπιστωτικού εργαλείου που ονομάζεται «Μετατρέψιμα Προνομιούχα Πιστοποιητικά Ιδίων Κεφαλαίων - Convertible Preferred Equity Certificates, ή συντομογραφικά CPECs)».

Τα CPECs αποτελούν υβριδικά χρηματοπιστωτικά εργαλεία για διασυνοριακές επενδύσεις, και σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι είναι νόμιμοι μηχανισμοί φοροαποφυγής που δημιουργήθηκαν ειδικά στο Λουξεμβούργο για να επιτρέψουν τη μεταφορά κεφαλαίων από αμερικανικές επιχειρήσεις στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς του Δουκάτου. Το σκεπτικό είναι σχετικά απλό: Τα κέρδη των πολυεθνικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζονται ως χρέη που εκδόθηκαν από μια θυγατρική με έδρα το Λουξεμβούργο, οι οικονομικές αρχές του οποίου το αναγνωρίζουν ως χρέος (και άρα δεν το φορολογούν), την ίδια ώρα που στις ΗΠΑ οι μητρικές εταιρίες το αντιμετωπίζουν ως ίδια κεφάλαια. Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα CPECs επιτρέπουν το μοίρασμα των κερδών και δεν ρευστοποιούνται, στην περίπτωση όμως της TIM έγινε κάτι διαφορετικό.

Τον Δεκέμβριο του 2006 η αξία των CPECs είχε εκτιναχθεί από το 1 ευρώ στα 36 ευρώ. Τότε οι TPG και η APAX έκαναν αίτημα ρευστοποίησης των ομολόγων και κατάφεραν να πάρουν την άδεια των οικονομικών αρχών του Λουξεμβούργου. Από αυτή την ρευστοποίηση τα funds πετυχαίνουν αφαίμαξη αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την εταιρεία, την οποία είχαν αγοράσει με μόλις 390 εκ. Η τιμή των CPECs έπεσε αμέσως μετά την ρευστοποίηση ξανά στο 1 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι τεράστιες απώλειες στους μετόχους της TIM, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τουλάχιστον 2 ελληνικές τράπεζες που σύμφωνα με τους εκκαθαριστές είχαν επενδύσει 24 εκατομμύρια ευρώ για τίτλους που πλέον η αξία τους είναι μηδενική. Εκτός του ενός δισ. από τα κέρδη της αφαίμαξης, οι TPG και APAX μέσα σε δύο χρόνια κατάφεραν να αποκομίσουν επιπλέον 800 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση της TIM στον Άραβα Naguib Sawiris και τη Weather Ivnestments.

Η Weather Investments παίρνει τα ηνία

Ένα χρόνο πριν την αφαίμαξη ο Άραβας επιχειρηματίας είχε κάνει προσφορά για την εξαγορά της TIM και της Q Telecoms αξίας 350 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο την ίδια περίοδο που τα ελληνικά ΜΜΕ θριαμβολογούσαν για την πρόταση του Sawiris η εταιρία έπαιρνε νέο δάνειο αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά στο τέλος του 2006 το χρέος της τηλεπικοινωνιακής εταιρίας είχε εκτιναχθεί στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, 20 φορές δηλαδή παραπάνω από αυτό που είχε δύο χρόνια νωρίτερα, πριν τα funds ενδιαφερθούν για την αγορά της.

Τελικά η Weather Investments το Φεβρουάριο του 2007 αποκτάει την ΤΙΜ καταθέτοντας 500 εκατομμύρια ευρώ και εγγυώμενη τα δάνεια της εταιρείας αξίας 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έξι μήνες αργότερα δημοσιεύεται ο ισολογισμός της εταιρίας για το 2006 και για πρώτη φορά γίνεται επίσημη καταγραφή της αφαίμαξης. Οι απώλειες που σημειώνονται από τη ρευστοποίηση των CPECs ανέρχονται σε 951 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Οκτώβριο του 2007 η Weather Investments εξαγοράζει και την κρατική τηλεπικοινωνιακή εταιρία Tellas (ανήκε στη ΔΕΗ) προσφέροντας 175 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτή τη φορά τα ελληνικά ΜΜΕ -που αδυνατούν να κάνουν ρεπορτάζ για τις τρομακτικές απώλειες της εταιρείας- πανηγυρίζουν. Διαφορετική άποψη έχουν και πάλι οι μικροί μέτοχοι της εταιρίας που σημειώνουν ότι η απορρόφηση της Tellas δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας στην εταιρία και τελικά επιδεινώνεται περαιτέρω η θέση της. Παραμένει ωστόσο εντυπωσιακό ότι και αυτή τη φορά παρά τις εσωτερικές διαφωνίες δεν βγαίνει τίποτα προς τα έξω.

To Πρότζεκτ της Ομίχλης

Το 2009 η Wind είναι έτοιμη να καταρρεύσει και η Weather Investments αποφασίζει να υποβάλει πρόταση για αναδιάρθρωση του χρέους της. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Project Mist» (mist = ομίχλη) και περιλαμβάνει τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας από το Λουξεμβούργο στη Βρετανία, με την οποία πετυχαίνει μια ειδική φορολογική συμφωνία (Advanced Tax Agreement – συντομογραφικά ΑΤΑ). Η συμφωνία περιλαμβάνει την αφορολόγητη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων της Wind. Ο Sawiris έρχεται σε συμφωνία με τους μεγαλύτερους πιστωτές της Wind και καταφέρνει να επαναγοράσει την αναδιαρθρωμένη πλέον εταιρεία αφήνοντας απ’ έξω τους μικρότερους επενδυτές οι οποίοι σημειώνουν τεράστιες απώλειες που πρόσφατα υπολογίστηκαν σε 400 εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα σε αυτούς που χάνουν είναι και οι Έλληνες επενδυτές και οι ελληνικές τράπεζες.

Και κάπου εδώ έρχονται τα LUXLEAKS για να προσθέσουν το τελευταίο -συγκλονιστικό- κομμάτι του πάζλ. Η PwC αναλαμβάνει να εκτελέσει μια περίπλοκη φοροτεχνική δομή με την οποία η έδρα της εταιρείας μεταφέρεται εκ νέου στο Λουξεμβούργο, φυσικά για μια ακόμη φορά αφορολόγητα, όχι μόνο για την Wind αλλά και για τον Άραβα ιδιοκτήτη.

Το «νόμιμο» παιχνίδι που παίζεται είναι εγκληματικό. Οι οικονομικές αρχές του Λουξεμβούργου πρώτα δίνουν το πράσινο φως για την εκμετάλλευση των CPECs και την αφαίμαξη της εταιρίας. Μετά δίνουν το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση του χρέους της μέσω της αφορολόγητης μεταφοράς της έδρας της εταιρείας στο Λονδίνο (που στοιχίζει εκατοντάδες εκατομμύρια στους μικροομολογιούχους) και μετά δίνει το πράσινο φως για την επιστροφή της εταιρίας στο Λουξεμβούργο και πάλι αφορολόγητα.

Τελικά τον Δεκέμβριο του 2010 ο Άραβας Sawiris αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Wind παρόλο που και αυτή τη φορά έκανε πρόταση επαναγοράς της από τους εκκαθαριστές.

Το δικό μας κόστος από τις νόμιμες δομές φοροαποφυγής

Η ζημιά για την Ελλάδα είναι τεράστια. Η TIM/Wind σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι το 2004 απέδιδε στο ελληνικό δημόσιο φόρους περίπου 34,85 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος. Από την στιγμή που ελέγχεται από τα funds και αναλαμβάνει την φοροτεχνική της υποστήριξη η KPMG τα έσοδα του δημοσίου πέφτουν στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, ενώ ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση από το 2008 και μέχρι το 20011 που τον έλεγχο της αναλαμβάνει η Weather Investments, οπότε με την υποστήριξη της PwC οι φόροι που αποδίδονται δεν ξεπερνάνε πλέον τα 4,8 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η KPMG και η PwC, δύο από τις τέσσερις μεγαλύτερες φοροτεχνικές εταιρίες παγκοσμίως, δημιούργησαν τις δομές που επέτρεψαν την νόμιμη φοροαποφυγή της Wind και της Q Telecoms. Τα αθροιστικά περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ φόρων που θα έπρεπε να φτάνουν στο ελληνικό δημόσιο κάθε χρόνο βρίσκονται πλέον κοντά στο απόλυτο μηδέν.

Και μην φανταστείτε ότι απλά αυτές είναι οι δύο διαβολικές φοροτεχνικές εταιρίες. Στην περίπτωση της νόμιμης φοροαποφυγής καλό είναι να γενικεύετε. Άλλωστε σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα από τις υποθέσεις των επενδυτών, που έχασαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και τώρα ζητάνε αποζημίωση από το πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ, στην υπόθεση της Wind εμπλέκονται ακόμα η Morgan Stanley, που συμβούλεψε τη Wind να καθυστερήσει την αναδιάρθρωση της μέχρι να πάρει νέα δάνεια, και η Ernst & Young που κατηγορείται για σύγκρουση συμφερόντων, αφού ήταν αυτή που είχε αναλάβει τον έλεγχο της εταιρίας από το 2005 έως το 2007 και ήταν και η ίδια που ανέλαβε την αναδιάρθρωση του χρέους της το 2009.

Οι μικροί επενδυτές της Wind που διεκδικούν τώρα την αποζημίωσή τους υποστηρίζουν ότι τα παιχνίδια των φοροτεχνικών εταιριών έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την εταιρεία. Το σκεπτικό τους είναι ότι οι άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών δεν επηρεάστηκαν τόσο πολύ από την οικονομική κρίση εξαιτίας και της συνολικής ανόδου του κλάδου.

Η ομερτά και μια αστεία διάψευση

Μέχρι την αποκάλυψη του ICIJ κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν είχε παρουσιάσει το τεράστιο σκάνδαλο αφαίμαξης και φοροδιαφυγής της Wind. Ίσως λοιπόν οι υπεύθυνοι της εταιρίας ένιωσαν ότι θα μπορούσαν να διαψεύσουν την εμπλοκή τους στα αρχεία του Λουξεμβούργου γράφοντας ανακρίβειες και χωρίς να λένε ούτε μια λέξη για την «ταμπακιέρα». Η απάντηση της Wind στη δημοσίευση των LUXLEAKS έλεγε: «Η WIND δεν έχει καμία σχέση με τη Weather Investments. Από το 2009, μέτοχοι της WIND είναι διεθνή επενδυτικά κεφάλαια και η μητρική της εταιρεία είναι η Largo Limited. Η WIND Ελλάς  ήταν και είναι ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε και διατηρεί την έδρα της στην Ελλάδα από το 1992 καταβάλλοντας τους φόρους που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία στη χώρα μας για το σύνολο των εσόδων της.».

Το κατά πόσο η Wind δεν έχει σχέση με την Weather Investments είναι ανάξιου σχολιασμού. Η ημερομηνία που αναγράφεται στην ανακοίνωση είναι επίσης λάθος. Η αποχώρηση του Άραβα επιχειρηματία έγινε το Δεκέμβρη του 2010 και η νέα διοίκηση άσκησε καθήκοντα από το 2011. Το ότι η wind Hellas είναι ελληνική εταιρία επίσης δεν έχει καμία σημασία αν η μητρική της αλλάζει έδρες σαν τα πουκάμισα. Όσο για τους φόρους που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία… τους προτείνουμε να διαβάσουν το φάκελο LUXLEAKS.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/wind.html

Η τρόικα "ξεβράκωσε" την κατοχική κυβέρνηση - Νέο μνημόνιο, νέα μέτρα και παραμονή ΔΝΤ στην Ελλάδα προ του τάφου


ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ!! Νέο μνημόνιο προ των πυλών με επώδυνα μέτρα και παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τη … σκληρή διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Οι δανειστές ότι ζητούν παίρνουν και οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος ψάχνουν να βρούν τρόπο να καλύψουν την πολιτική ανεπάρκεια τους και το ξεβράκωμα της τακτικής των «κόκκινων γραμμών». Οι δήθεν σκληροί.... απέναντι στην τρόικα αποδείχθηκαν για ακόμη μία φορά υποτακτικοί απέναντι στους δανειστές εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό και προετοιμάζοντας το κλίμα για την ολοκλήρωση της καταστροφής του. Βρυξέλλες και ΔΝΤ επιβάλλουν νέα μέτρα και η κυβέρνηση αναζητεί άλλοθι για να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Από το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται η άποψη πώς μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα έχει επιτευχθεί πολιτική συμφωνία και οι τεχνικές διαδικασίες μπορεί να μεταφερθούν και τον πρώτο μήνα του 2015 αλλά αυτό «δεν σημαίνει παράταση του προγράμματος». Ποιόν κοροϊδεύουν; Οι πάντες γνωρίζουν πώς η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε νέα μέτρα και παίζεται το τελευταίο διάστημα ένα κρυφτό με το αν θα έρθει ή δεν θα έρθει η τρόικα στην Αθήνα προκειμένου να δείξουν (έτσι νομίζουν) πώς η κατάσταση είναι κρίσιμη, παίζεται το μέλλον της χώρας κτλ. Οι ίδιοι έχουν διαλύσει τη χώρα, έχουν υποθηκεύσει το μέλλον της και έχουν καταστρέψει τα όνειρα των νέων Ελλήνων. Για πιο μέλλον μιλάνε. Αυτό που θέλει τους Έλληνας σκλάβους στην ίδια τους τη χώρα. Γιατί η κυβέρνηση δεν λέει πόσο επώδυνη θα είναι η πολιτική συμφωνία και σε ποια θέματα θα υποχωρήσει από το σύνολο αυτών που βάζει η τρόικα; Δημοσιονομικό κενό στα 2,5 δις για το 2015, ασφαλιστικό με μείωση συντάξεων, εργασιακό, αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, απελευθέρωση πλειστηριασμών ή μήπως σε όλα; Έφτασαν οι δανειστές στο σημείο να εγείρουν ακόμη και θέμα πλήρους κατάργησης του ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους και πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων με μισθούς και συντάξεις Κίνας. Και η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάθεται στο ίδιο τραπέζι και να συζητάει τι; Με ποιον τρόπο θα σκοτώσει την ελληνική κοινωνία.    Κάποιοι ήδη έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν και τα επόμενα βήματα εντός της Ελλάδας και του Κοινοβουλίου. Βγαίνουν και λένε δήθεν υπουργοί και βουλευτές πώς δεν θα περάσει ένας επώδυνος συμβιβασμός από τη Βουλή. Γιατί πότε έγινε το αντίθετο; Όλοι εγείρουν ζητήματα, παριστάνουν τους αντάρτες και όταν φτάσει η ώρα σπεύδουν να ψηφίσουν. Πρόσφατο παράδειγμα η ρύθμιση των δόσεων και ο ΕΝΦΙΑ.       Το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι αν θα βρει τους 180 βουλευτές για να παραμείνει στην εξουσία και να γκρεμίσει ότι έχει μείνει όρθιο. Με το νέο μνημόνιο ωστόσο που ετοιμάζεται να φέρει αυτό είναι απίθανο. Οι εκλογές έχουν «κλειδώσουν» για το Μάρτιο, ίσως και πιο νωρίς και η κυβέρνηση για να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση αρχίζει να πολώνει το πολιτικό κλίμα, να προβαίνει σε ωμούς εκβιασμούς πώς αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, θα φύγουν οι τραπεζικές καταθέσεις και πολλά άλλα καταστροφικά σενάρια.
Η αλήθεια είναι πώς και ο ΣΥΡΙΖΑ τους δίνει επιχειρήματα, αλλά η πολιτική γύμνια της κυβέρνησης δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί με τίποτα. Όσο μένει στην εξουσία τόσο σε βάρος του λαού αποφάσεις θα παίρνει. Όσο δε οι δανειστές δείχνουν στην κυβέρνηση πώς έχει τελειώσει ο πολιτικός της χρόνος, όπως ομολόγησε και χθες ο Γκίκας Χαρδούβελης τόσο πιο επικίνδυνη θα γίνεται.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/11/blog-post_271.html

Οι Γερμανοί μετατρέπουν σε βόθρο Πυρηνικών Αποβλήτων την Χαλκιδική #Skouries

Οι Γερμανοί μετατρέπουν σε βόθρο Πυρηνικών Αποβλήτων την Χαλκιδική #Skouries

netakias
Οταν πριν από μερικά χρόνια ο George Soros με την Soros Real Estate Partners, φυσικά με έδρα τα Σκόπια, αγόρασε τα παλαιά ορυχεία στο βουνό Στρατώνι της Πανέμορφης Χαλκιδικής σε μικρή απόσταση από το περιβόλι της Παναγιάς, κάποιοι θα φαντάστηκαν ότι πρόκειται για «πεταμένα» λεφτά και το τίμημα ήταν ευτελές.

Ομως ο αιμοσταγής Soros, ο σφαγέας «φιλάνθρωπος», με το που απέκτησε τα ορυχεία ξεκίνησε να τσιμεντώνει τις σήραγγες!
Ποιος ο λόγος κάποιος να τσιμεντώνει ένα παλαιό ορυχείο;
Μα ποιος άλλος, από το να αποθηκεύει επικίνδυνα χημικά και πυρηνικά απόβλητα! Η δουλειά του μέλλοντος!
Η Γερμανία μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα, πήρε την απόφαση να κλείσει όλα τα πυρηνικά εργοστάσια που βρίσκονται στο έδαφος του…4ου Ραιχ και όλη η ραδιενεργή καύσιμη ύλη , πλουτώνιο και ουράνιο, κάπου πρέπει να αποθηκευτεί για τους υπόλοιπους αιώνες!
Τι σύμπτωση ο Σόρος και οι Ελληνικές Πολιτικές Οικογένειες θα έχουν έτοιμους του χώρους αποθήκευσης και φυσικά με το αζημείωτο. Θα σκοτώνουν Ελληνες από την ραδιενέργεια και πέφτει το ενοίκιο με τον μήνα από τους φορολογούμενους.
Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Θα το επιτρέψουμε;
 

hellasforce.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/11/skouries.html

Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο

Στη Βόρειο Αμερική ξεκινούν περιοδεία ο Όμηρος, ο Αγαμέμνονας, ο Αχιλλέας, ο Ηρόδοτος, ο Λεωνίδας, ο Περικλής, ο Σοφοκλής, ο Πλάτων, ο Δημοσθένης, ο Φίλιππος, ο Μέγας Αλέξανδρος, πρόσωπα Ελλήνων μυθικά ή πραγματικά, που πρωτοστάτησαν στη
δημιουργία του ιστορικού και πολιτιστικού υπόβαθρου για την ανάπτυξη των δυτικών κοινωνιών.
Πρόκειται για την έκθεση “The Greeks: Agamemnon to Alexander the Great” (Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο”), που περιλαμβάνει 543 εκθέματα, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, προερχόμενα από όλα τα μουσεία και εφορείες αρχαιοτήτων της Ελλάδας.
Οι διοργανωτές της έκθεσης- το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και το Consortium of North American Museums με επίσημο εκπρόσωπο το Canadian Museum of History στην Οτάβα, επισήμαναν σε εκδήλωση για την προβολή της διετούς περιοδείας της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ότι πρόκειται για το πιο αντιπροσωπευτικό “πανόραμα” του ελληνικού πολιτισμού που έχει ταξιδεύσει ποτέ εκτός ελληνικών συνόρων.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 12 Δεκεμβρίου 2014 στο Μουσείο Point a Calliere, Montreal Archaeology and History Complex στο Μόντρεαλ, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 26 Απριλίου 2015, για να μεταφερθεί και να παρουσιαστεί στη συνέχεια στο Μουσείο Ιστορίας του Καναδά στην Οτάβα, από τις 5 Ιουνίου 2015 έως 12 Οκτωβρίου 2015. Θα ακολουθήσουν το Field Museum στο Σικάγο (24 Νοεμβρίου 2015 έως 10 Απριλίου 2016) και το μουσείο National Geographic στην Ουάσιγκτον (26 Μαΐου 2016 έως 9 Οκτωβρίου 2016).
Κεντρικό θεματικό άξονα της έκθεσης, που διαρθρώνεται σε δέκα θεματικές ενότητες, αποτελούν οι Έλληνες, ως μορφές μέσα από τα ανασκαφικά δεδομένα, με αφετηρία τον ανώνυμο επιφανή νεκρό, κεντρικό σημείο αναφοράς τον μυθολογικό άνακτα Αγαμέμνονα, ιδιαίτερη μνεία στους επώνυμους αριστοκράτες της πρώιμης εποχής του σιδήρου και καταλήγοντας σε επιφανείς προσωπικότητες του πνεύματος, όπως ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης και ιστορικές φυσιογνωμίες, όπως ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος. Το χρονολογικό πλαίσιο καλύπτει από την Εποχή του Λίθου έως την Ελληνιστική περίοδο, δηλαδή από το 6.000 π.Χ. Μέχρι τον 2ο αι. π.Χ.
“Η έκθεση αποτελεί μια μεγαλόπνοη, φιλόδοξη διοργάνωση, που έχει στόχο την παρουσίαση των κορυφαίων προσωπικοτήτων της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας, που έπαιξαν ρόλο κομβικό στη διαμόρφωση των ιστορικών συνισταμένων του Πολιτισμού”, επισήμανε η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Ελένη Κόρκα, εκπροσωπώντας τον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα.
“Στόχος μας είναι να ξαναζωντανέψουμε τη δράση των σπουδαίων αρχαιολογικών ιστορικών μορφών της Ελλάδας ξεκινώντας από την αρχή της προϊστορίας, με προσωπικότητες που αναδύονται από την αρχή του μύθου, όπως ο Αγαμέμνων και καταλήγοντας στην καθοριστική για τον παγκόσμιο Πολιτισμό ιστορική μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου”, είπε.
“Είναι η μεγαλύτερη ελληνική έκθεση που παρουσιάστηκε ποτέ στη Βόρεια Αμερική”, τόνισε ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα, Ρόμπερτ Πεκ, προσθέτοντας ότι “πολλά από τα αρχαιολογικά ευρήματα δεν έχουν εκτεθεί ποτέ εκτός Ελλάδας”.
Ο κ.Πεκ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στο μεγάλο διάστημα που θα διαρκέσει η έκθεση, θα προσελκύσει πολλούς ανθρώπους που θα θελήσουν να ανακαλύψουν πού γεννήθηκαν η δημοκρατία, η φιλοσοφία, το θέατρο και οι τέχνες. Αναφέρθηκε μάλιστα και στα οφέλη που μπορεί να προκύψουν από την έκθεση για τον τουρισμό, υπενθυμίζοντας ότι το επόμενο καλοκαίρι η Ελλάδα και ο Καναδάς θα συνδέονται με 16 εβδομαδιαία δρομολόγια πτήσεων.
Η συντονίστρια της έκθεσης, επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων Μαρία Βλαζάκη, επισήμανε ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι ένα αμάλγαμα ιδεών, εθίμων, γνώσεων και πεποιθήσεων που αρχίζουν να αναδύονται στην Ανατολική Μεσόγειο ήδη από τα προϊστορικά χρόνια και η περιοδεία της έκθεσης θα συνεισφέρει ώστε να γίνει γνωστός ο ελληνικός πολιτισμός και τα επιτεύγματα των Ελλήνων, στη διάρκεια όλου του χρονολογικού πλαισίου που καλύπτει η έκθεση.
Γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι ως “αντίδωρο” της έκθεσης το Καναδικό Μουσείο Ιστορίας στην Οτάβα, με τη συνεργασία της καναδικής πρεσβείας στην Ελλάδα, θα προσφέρει, προκειμένου να παρουσιαστεί σε ελληνικό μουσείο, μία πολύ ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση, όπου προβάλλεται η τέχνη των αυτοχθόνων του Καναδά.
Όσοι θα επισκεφθούν την έκθεση, τη διετία που θα διαρκέσει η περιοδεία της στη Β. Αμερική, θα μάθουν τα πάντα για τους Έλληνες, επισήμανε η διευθύντρια του αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Βελένη. “Το χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι ότι είναι περισσότερο προσωποποιημένη, γιατί αφορά ταφικά σύνολα, πολλές φορές επώνυμων ανθρώπων”, είπε, εξηγώντας ότι “θεματικές εκθέσεις έχουν γίνει πάρα πολλές, αλλά το πανόραμα όλου του ελληνικού πολιτισμού μέσα από προσωπικότητες Ελλήνων είναι μία έκθεση που γίνεται για πρώτη φορά”.
Εξαιρετική χαρακτήρισε την έκθεση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εκτιμώντας ότι ουσιαστικά συνιστά μία πρόσκληση των βορειοαμερικανών να έλθουν στην Ελλάδα.
Για την υποστήριξη της έκθεσης “The Greeks: Agamemnon to Alexander the Great” δημιουργήθηκε ομώνυμη ειδική εφαρμογή για κινητά, η οποία θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες iPhone και Android, στις 12 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_1695.html

ΣΤΟ 50% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ EUROSTAT !!!

Στην ανεργία οι μισοί Έλληνες νέοι (49,3%) κάτω των 25 ετών !!!

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε η Eurostat στη δημοσιότητα, τον Οκτώβριο του 2014 4.983.000 νέοι (κάτω των 25 ετών) ήταν άνεργοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη ..
Γερμανία (7,7 %), στην Ολλανδία (9,7 %) και στην Αυστρία (10,0 %), ενώ τα υψηλότερα στην Ισπανία, (53,8%) , την Ελλάδα (49,3% τον Αύγουστο του 2014), στην Ιταλία (43,3%) και την Κροατία (41,5% το τρίτο τρίμηνο του 2014).
Η ανεργία, στο σύνολο των ηλικιακών ομάδων παρέμεινε αμετάβλητη στο 11,5%, για τρίτο συνεχή μήνα.
To ποσοστό υποχώρησε σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 οπότε ήταν στο 11,9%. Ωστόσο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 60.000 στα 18,39 εκατομμύρια.
Στην Ε.Ε. των 28 η ανεργία παραμένει στο 10,0% τον Οκτώβριο, αμετάβλητη από τον προηγούμενο μήνα, ενώ υποχώρησε από το 10,7% του Οκτωβρίου του 2013.
Μεταξύ των κρατών-μελών, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στη Γερμανία (4,9%) και την Αυστρία (5,1 %), ενώ τα υψηλότερα καταγράφηκαν στην Ελλάδα (25,9% τον Αύγουστο του 2014) και την Ισπανία (24,0%).
ΠΗΓΗ
http://fonaklas.blogspot.gr/2014/11/493-25.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/11/50-eurostat.html

Οι ιερές ελιές (Μορίες) της Αρχαίας Αθήνας

Ο μύθος της διαμάχης μεταξύ Αθηνάς και Ποσειδώνα για την πόλη του Κέκροπα είναι γνωστός. Ο Ποσειδώνας χτυπώντας την τρίαινα του έκανε να αναβλύσει μια πηγή, η Αθηνά εμφάνισε την πρώτη ήμερη ελιά με καρπό. Οι Αθηναίοι επέλεξαν την ελιά, η πόλη τους πήρε το όνομα της θεάς και έκτοτε μπορεί να είχαν πρόβλημα με το νερό αλλά ευδοκίμησαν λόγω του ευλογημένου καρπού. Από αυτή την πρώτη ιερή ελιά της Αθηνάς, γεννήθηκαν άλλες δώδεκα ελιές τις οποίες οι Αθηναίοι φύτεψαν στις ισάριθμες πύλες της Ακαδημίας, και με την σειρά τους από αυτές τις ιερές, Μορίες, ελιές σιγά σιγά δημιουργήθηκαν οι ιεροί ελαιώνες των Αθηνών. Αιώνες αργότερα οι Αθηναίοι διαπίστωσαν πως υπήρχαν πια ελαιόδεντρα που προέρχονταν από την πρώτη ελιά σε όλη την πόλη διάσπαρτα, αιωνόβια δέντρα τα οποία όρισαν εξίσου ιερά.


Τα δέντρα αυτά τα ονόμασαν Μορίες, μάλλον από το μόριο-κομμάτι καθώς όλα προέρχονταν από μεταφυτεύσεις-μέρη/κομμάτια της πρώτης ελιάς που δέσποζε στον βράχο της Ακροπόλεως. Λέγαν όμως και έναν μύθο. Πως ο γιος του Ποσειδώνα, ο Αλιρρόθιος, με την προτροπή του χολωμένου θεού που είχε χάσει την διαμάχη για την πόλη, βάλθηκε κάποια στιγμή να κόψει όλες τις Μορίες, εκδικούμενος τους Αθηναίους. Αλλά προτού ακόμα ακουμπήσει το υψωμένο τσεκούρι στο πρώτο δέντρο αυτός έπεσε νεκρός. Έτσι λένε πως το όνομα προήλθε από τον Μόρο, τον θάνατο του Αλιρρόθιου.


Και πράγματι οι Αθηναίοι, οι πιο θεοσεβείς των ανθρώπων, είχαν σε τόση εκτίμηση όλες τις Μορίες που με νόμο αποφάσισαν πως τα ιερά δέντρα ανήκαν στην Πόλη ακόμα και αυτά που βρίσκονταν σε ιδιόκτητα κτήματα. Έστω μια Μορία μόνη της στην αυλή του σπιτιού κάποιου Αθηναίου, ήταν ιερή επομένως ανήκε στην πόλη και έπρεπε να προστατεύεται. Για τον λόγο αυτό γύρω από τις Μορίες που βρίσκονταν εκτός του ιερού ελαιώνα η πόλη σήκωνε έναν σηκό (φράχτη) και αυτός και η ελιά ήταν υπό την ευθύνη του ιδιοκτήτη του κτήματος. Μάλιστα καθώς οι Αθηναίοι ήταν έξυπνοι και γνώριζαν πως και οι ίδιοι όταν δεν επιβάλλεται ο νόμος, ο καθείς κοιτάει το συμφέρον του, είχαν θεσπίσει και ένα ειδικό ελεγκτικό σώμα τους "επιγνώστες", επιφορτισμένο με το καθήκον να ελέγχουν την κατάσταση των Μοριών.

Ο ιδιοκτήτης έπρεπε να φροντίζει την ιερή ελιά και τον φράχτη, πράγμα πολύ σημαντικό καθώς η ποινή σε περίπτωση καταστροφής ήταν θάνατος μετά από απόφαση του ειδικού για ιερά ζητήματα δικαστηρίου, του Αρείου Πάγου. Ακόμα και αν για κάποιο λόγο, παρά της φροντίδες το δέντρο ξεραίνονταν ο κορμός του έπρεπε να παραμείνει εκεί, καθώς μπορεί να πέταγε πάλι βλαστό.


Ένα τέτοιο θαύμα είχε μάλιστα συμβεί με την πρώτη ιερότερη των ιερών ελιά στην Ακρόπολη, όταν αυτή είχε πυρποληθεί από τους Πέρσες. Γυρνώντας οι Αθηναίοι στην κατεστραμμένη και λεηλατημένη πόλη τους είχαν αντικρίσει τα ιερά τους καμένα και διαλυμένα από τους βαρβάρους. Και το χειρότερο..., ή ίδια μοίρα είχε χτυπήσει την πρώτη Μορία, την οποία αντίκρισαν και αυτή να καπνίζει καμένη. Καταρρακώθηκαν οι Αθηναίοι τότε, καθώς η Ελιά αυτή ήταν η ίδια η Πόλη τους και η σύνδεση με την θεά τους. Όμως ως εκ θαύματος, εκεί μέσα στα ερείπια, από τον καπνισμένο κορμό ένα νέο βλαστάρι ξεπετάχτηκε και πήραν θάρρος. Μάλιστα μέχρι να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και τα νέα απαραίτητα για την Πόλη τείχη, η ελιά από αυτό το βλαστάρι μεγάλωσε με αφύσικη ταχύτητα. Όταν πια ο καινούργιος Παρθενώνας χτίστηκε στον βράχο η Μορία ήταν πάλι ολόκληρο δέντρο και η αγαπημένη Πόλη της θεάς μεγαλούργησε και πάλι.


Είναι ενδιαφέρον πως ίσως τα μόνα πολιτειακά αξιώματα της Αθηναϊκής δημοκρατίας που δεν είχαν ενιαύσια θητεία ήταν ο άρχων βασιλεύς και οι αθλοθέτες. Ένας από τους λόγους φαίνεται να είναι εντελώς πρακτικός καθώς και ο μεν και οι δε είχαν υπό την ευθύνη τους την οργάνωση της εορτής των Παναθηναίων. Προφανώς ήταν τόσο σημαντική η εορτή και τόσο πρακτικοί άνθρωποι οι Αθηναίοι που έπρεπε οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι να μην αλλάζουν προτού ολοκληρώσουν το έργο τους, την διεξαγωγή δηλαδή της εορτής και των αγώνων. Όπως στις περισσότερες μεγάλες εορτές των Ελλήνων έτσι και στα Παναθήναια δεν υπήρχαν μόνο αθλητικοί διαγωνισμοί αλλά και μουσικοί, ακόμα και ομορφιάς.

 
Επειδή μάλιστα η Αθήνα ήταν πλούσια και δυνατή πόλη τα έπαθλα ήταν αξιοσέβαστα. Οι νικητές των μουσικών αγώνων έπαιρναν δώρο χρυσά και ασημένια στεφάνια Αυτοί που κέρδιζαν τον διαγωνισμό ομορφιάς έπαιρναν πανέμορφες ασπίδες, ενώ τέλος οι νικητές των αθλητικών αγώνων έφευγαν με τους γνωστούς Παναθηναϊκούς αμφορείς γεμάτους λάδι. Καθώς οι αθλητικοί αγώνες είχαν μεγαλύτερη σημασία και ήταν πιο λαοφιλείς από τους άλλους δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να θεωρήσουμε πως οι νικητές ήταν ριγμένοι σε σχέση με τους κιθαρωδούς. Το λάδι που έπαιρναν οι πρώτοι είχε μεγαλύτερη ίσως αξία από τα χρυσά στεφάνια.

Γιατί το λάδι αυτό προέρχονταν από τις Μορίες ελιές, κρατικές και ιδιωτικές. Με την οργανωτική ευθύνη του επωνύμου άρχοντα το μάζευαν οι αθλοθέτες κάθε χρόνο και το τοποθετούσαν στον θησαυρό στην Ακρόπολη μέχρι την διεξαγωγή των αγώνων. Μάλιστα επειδή γνωρίζουμε κάποιους καταλόγους νικητών και πόσους αμφορείς (συνολικά πάνω από 1113) ελάμβαναν ως δώρο μπορούμε να υπολογίσουμε (δεχόμενοι πως το λάδι από τις Μορίες πρέπει να δίνονταν ώς απαρχή/δεκάτη της παραγωγής όπως σε κάθε ιερό), όλα τα ιερά ελαιόδεντρα της Αττικής.




Το Αττικό λάδι (όπως και τα Σύκα) απαγορευόταν να εξαχθεί. Η μόνη περίπτωση που γινόταν αυτό ήταν με τους Παναθηναϊκούς αμφορείς που λάμβαναν δώρο οι νικητές. Αυτοί οι αμφορείς με τα ~40 λίτρα ιερό λάδι, πωλούνταν σε άλλες πόλεις το βάρος τους χρυσό κάνοντας του νικητές που τους είχαν λάβει πλούσιους.


Οι ίδιοι οι αμφορείς και το λάδι τους ήταν τόσο σημαντικοί και για τους μη Αθηναίους, με αποτέλεσμα να έχουμε ταφές πλουσίων της Σικελίας, με τέτοιους αμφορείς ως κτερίσματα για τον τάφο.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_6386.html

Ελληνικής καταγωγής η Αδριανούπολη στην Βόρειο Ήπειρο, τα ευρήματα αποστομώνουν Αλβανούς και Ιταλούς

400 χρόνια προϊστορίας που δεν "γνωρίζαμε" ως σήμερα, λέει ο Αλβανός καθηγητής αρχαιολογίας, επικεφαλής των Αλβανών αρχαιολόγων στις ανασκαφές στην Αδριανούπολη, Βορείου Ηπείρου.
Έχουν ιδιαίτερη σημασία τα λεγόμενά του, γιατί, πριν την σημερινή συνέντευξη του Αλβανού αρχαιολόγου, την αναγνώριση και την ελληνικότητα της "Αδριανούπολης" στην Βόρειο Ήπειρο και τα ατράνταχτα στοιχεία για τον ανεπτυγμένο ελληνικό πολιτισμό, είχαν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια, από την σύμπραξή του αλβανικού αρχαιολογικού Ινστιτούτου με το Ιταλικό πανεπιστήμιο Μαντσεράτα και εν συνεχεία και με το πανεπιστήμιο Αργυρόκαστρου, ανελέητοι ισχυρισμοί με σκοπό να θάψουν 400 χρόνια προγενέστερου αρχαιοελληνικού πολιτισμού στον κάμπο της Δερόπολης στην Βόρειο Ήπειρο και να επιδιώκουν να το βαφτίσουν και να" μιλάει μόνο ρωμαϊκά."

Οι Ιταλοί με την πλήρη στήριξη της Αλβανίας και αλλεπάλληλες συνεδριάσεις ''επιστημόνων" στο Αργυρόκαστρο, ήθελαν να αφαιρέσουν την περίοδο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, να φτιάξουν ένα αρχαιολογικό πάρκο ρωμαϊκού πολιτισμού στην Δερόπολη , με σκοπό να εδραιωθεί και να κατακυρωθεί η ευρύτερη περιοχή, "ρωμαϊκή". Ευτυχώς τότε προσέκρουσαν στην σθεναρή αντίδραση των δημοτικών αρχών της Κάτω Δερόπολης.

Αυτό είναι που θέλουν και οι Αλβανοί για τους ευνόητους λόγος ,οι οποίοι παραδέχονται κάθε τι ρωμαϊκό, ενώ βαφτίζουν κάθε τι ελληνικό "ιλλυρικό", άρα, αλβανικό . Τότε οι ανασκαφές ανέδειξαν στο βορειοανατολικό τμήμα του αρχαίου θεάτρου ελληνικά μεγαλοπρεπή κτίσματα που άνηκαν στον VI - V π.Χ. αιώνα .

Υπό τον φως αυτών των πραγμάτων, τότε το 2010 οι Ιταλοί επιστήμονες αναγκάστηκαν να παραδεχτούν για πρώτη φορά ότι στην περιοχή προϋπήρχε ελληνικός πολιτισμός αλλά ..., "ασήμαντος" !

Αδριανούπολη , τα 400 χρόνια προϊστορίας που δεν " γνωρίζαμε" ως σήμερα,- λέει ο Αλβανός καθηγητής αρχαιολογίας ,επικεφαλής των Αλβανών αρχαιολόγων στις ανασκαφές στην Αδριανούπολη - Βόρειος Ήπειρος.

Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Αλβανός αρχαιολόγος Dimiter Kondi . Οι πρόσφατες ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από αυτόν στο κάμπο της Δερόπολης στην κοιλαδα του Δρίνου, έχουν φέρει στο φως αρχαιολογικά ευρήματα που δείχνουν τα ίχνη της Ελληνιστικής περιόδου προγενέστερης εκείνης της Ρώμης , η οποία έδωσε το όνομά του (Αδριανού ) στην περιοχή . Αυτά είναι τα πραγματικά αποτελέσματα ανασκαφών της αρχαιολογικής αποστολής έρευνας που διεξάγεται από την Ιταλική - Αλβανική ομάδα ,από Πανεπιστήμιο της Ιταλίας με επικεφαλής τον καθηγητή Roberto Perna, το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Αλβανίας ,με επικεφαλής τον αρχαιολόγο καθηγητή Dimiter Kondi και φοιτητές του Πανεπιστημίου Τιράνων και Πανεπιστημίου "Eqerem Kambej " Αργυρόκαστρου .

Ο καθηγητής Dimiter Kondi αναφέρει:
«Ο στόχος της αποστολής αυτής ήταν η επέκταση της ανασκαφής στον αρχαιολογικό αυτό χώρο και κατάρτισης φοιτητών , η οποία διήρκεσε από 4 Αύγουστος έως 4 Σεπτεμβρίου 2013. Η ανασκαφή επικεντρώθηκε στο χώρο του αρχαίου θεάτρου και στην σκηνή του, ενώ η έρευνα συνεχίστηκε και στην προηγούμενη ανασκαφή στο ρωμαϊκό ναό » , - λέει ο καθηγητής Kondi. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις ανασκαφές βρέθηκαν αρκετά καινούργια αρχαία αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε κεραμικά, μέταλλο και χαλκό, καθώς και μεγάλος αριθμός κερμάτων, αρκετά αμφορείς και λυχνοι.

Επιπλέον,πραγματοποιήσαμε μια αρχαιολογική έρευνα για να ανακαλύψουμε, αν η Αδριανούπολη χτίστηκε σε μια ελεύθερη ζώνη , ή πάνω μιας προϋπάρχουσας προγενέστερης πόλης. Μετά την έρευνα που διεξήχθη ,δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ,πριν χτιστεί η Αδριανούπολη προϋπήρχε άλλος πολιτισμός. Τα κεραμικά και αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στο οικισμό αυτό ανήκουν στο III - II αιώνα π.Χ. και χρονολογούνται πριν τη ρωμαϊκή περίοδο της Αδριανούπολης που χτίστηκε το II αιώνα μ.Χ. Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο και στην Ρωμαϊκή Αγορά χρονολογούνται νωρίτερα από την "Ρωμαϊκή Αδριανούπολη".

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ο "Ρωμαϊκός πολιτισμός της Αδριανούπολης" χτίστηκε πάνω σε ανεπτυγμένο ελληνικό πολιτισμό", καταλήγει ο Αλβανός αρχαιολόγος Dimiter Kondi.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_7835.html

Τίτλοι τέλους στο κυβερνητικό παραμύθι εξόδου από το Μνημόνιο

Τρόικα 
Τρόικα “ Το μεγάλο χάσμα που χωρίζει την Αθήνα και τους δανειστές στο θέμα του δημοσιονομικού «κενού» για το 2015 και τα σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3% ή 5,6 δισ. ευρώ το ίδιο έτος οδηγούν τις Βρυξέλλες στην ενεργοποίηση του «σχεδίου Β» για την Ελλάδα ” Το μεγάλο χάσμα που χωρίζει την Αθήνα και τους δανειστές στο θέμα του δημοσιονομικού «κενού» για το 2015 και τα σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3% ή 5,6 δισ. ευρώ το ίδιο έτος οδηγούν τις Βρυξέλλες στην ενεργοποίηση του «σχεδίου Β» για την Ελλάδα, δηλαδή την «τεχνική επέκταση» της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2015. Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Euroworking Group, δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν όλες οι προκαταρκτικές διαδικασίες για την εφαρμογή του «σχεδίου Β», χωρίς να αποκλείεται το εναλλακτικό αυτό σχέδιο να είναι εξάμηνης διάρκειας, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Η παράταση του Μνημονίου θα πρέπει να συνοδευτεί και από ένα «δίχτυ ασφαλείας», όπως είναι η συμφωνία για παράλληλη ένταξη της χώρας στην Enhanced Condition Credit Line (ECCL) γραμμή χρηματοδότησης. Με αυτή τη συμφωνία-«πακέτο» η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να βγει στις αγορές, διαφορετικά τα επιτόκια που θα κληθεί να πληρώσει στους «λύκους των αγορών» θα είναι ληστρικά.

ΠΗΓΗ
http://harryklynn.blogspot.gr/2014/11/blog-post_28.html

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΞΑΓΕΙ Ο ΔΣΑ !!!

Μπράβο στον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΔΣΑ) για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία !!!
Ο νέος ΚΠολΔ πρέπει να καταψηφιστεί από το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας, για να μην τολμήσουν ποτέ να περάσουν τις επέσχυντες τροποποιήσεις που ετοιμάζουν Κυβέρνηση και Τρόικα !!!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΠολΔ !
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΞΠΡΕΣ !
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

2-3/12/2014
                                               
  1. Το δημοψήφισμα για το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας  θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60) την Τρίτη 2.12.2014 και  Τετάρτη 3.12.2014 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
  2. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Δικηγόροι που είναι μέλη του Δ.Σ.Α. εγγεγραμμένοι στο Μητρώο μέχρι και την 28.11.2014,ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση, είναι σε αναστολή ή άδεια κάθε είδους.
  3. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε είκοσι (20) εκλογικά τμήματα.
    • Τα δέκα (10) πρώτα θα είναι στον 1ο όροφο, στην μεγάλη αίθουσα (Α.Μ. 247 - 23447).
    • Τα επόμενα τρία (3) θα είναι στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου και στο γραφείο συμβούλων (νέο κτίριο, 1ος όροφος, είσοδος από τη στοά Ακαδημίας, δεξιά) (Α.Μ. 23448 - 27759).
    • Τα επόμενα επτά (7) στο 2ο όροφο (Α.Μ. 27760 - 36262).
    • Στο 20ο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν και οι Δικηγόροι από χώρες της Ε.Ε με Α.Μ. 90001 έως 90187.
  4. Θα υπάρχουν τρία (3) ψηφοδέλτια. Ένα με το ΝΑΙ στην αποδοχή του σχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ένα με το ΟΧΙστην αποδοχή του σχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή των μορφών κινητοποίησης (αποχή διαρκείας και αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας) και λευκό ψηφοδέλτιο.
  5. Για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων, η ΕΙΣΟΔΟΣ θα είναι από την οδό Ακαδημίας, και η ΕΞΟΔΟΣ από την οδό ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, όπως θα δείχνουν οι σχετικές πινακίδες.
Για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας παρακαλούνται οι συνάδελφοι, αφού ψηφίσουν, να αποχωρούν αμέσως από τους χώρους ψηφοφορίας και τους διαδρόμους και να ακολουθούν τις οδηγίες των εφορευτικών επιτροπών και των εντεταλμένων υπαλλήλων.
  1. Οι εκλογείς πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο, Ασφαλιστικό Βιβλιάριο κ.ά.).
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_98.html

Ναζιστόμουτρα


Πρέπει να στείλουμε όλοι οι Έλληνες ευχαριστήριες επιστολές τόσο στον Σαμαρά ως αντιπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος του Γιούνκερ στην Ελλάδα , όσο και στον φανατικό οπαδό του Γιούνκερ, Τσίπρα. Ευτυχώς που ήταν αυτά τα δύο πιόνια των Βρυξελλών που έδωσαν αγώνα σε όλη την Ευρώπη να στηρίξουν το ναζιστοειδές που έβγαλε όλο το άχτι που είχε χρόνια κρυμμένο μέσα του απέναντι στη Δημοκρατία αλλά και απέναντι στους θεσμούς κάθε χώρας μέλους -κράτους της ΕΕ.
Με αφορμή την στάση του Βρετανού πρωθυπουργού να στηρίξει το εθνικό του συμφέρον έναντι των ευρωπαϊκών συμφερόντων, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε με απύθμενο θράσος: «Δεν είμαι τύπος που τρέμει μπροστά σε πρωθυπουργούς ή άλλους θεσμούς». Μπορεί να μην ενδιαφέρει τον Έλληνα πολίτη για το τι λέει ο Γιούνκερ διότι το θέμα του είναι αν το κόμμα της αρεσκείας του θα είναι στην εξουσία. Αλλά μετά την δήλωση Γιούνκερ το σίγουρο είναι ένα. Όποιον και να έχεις πρωθυπουργό από την στιγμή που είσαι μέλος του ναζιστοεκτρώματος Ε.Ε, ο Γιούνκερ και όχι ο αιρετός σου εκπρόσωπος θα αποφασίζει για το εθνικό συμφέρον της πατρίδας σου και κατ’ επέκταση για την ζωή την δική σου και των απογόνων σου. 
Πόλεμος να γίνει, επανάσταση να γίνει, λοιμός ή καταποντισμός να γίνει, ο Γιούνκερ όχι μόνο δεν πτοείται αλλά έχει γραμμένους όλους τους θεσμούς. Με αυτή λοιπόν, την πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει η Κομισιόν τι ακριβώς επαναδιαπραγμάτευση χρέους να ζητήσει ο Χαρδουβέλερ (που δεν είναι καν θεσμός) και τι κουβέντες να κάνει ο επαναστατικός Σύριζα και η συνασπισμένη αντιμνημονιακή του παρέα συγκυβέρνησης; 
Ο αυτοκράτορας έχει κυριολεκτικά χεσμένους και τους δημοκρατικούς εκπροσώπους χωρών αλλά και τις διαταγές που θα δώσουν μέσω ψήφου οι πολίτες αυτών. Να φανταστεί κανείς ότι ο ίδιος ο Γιούνκερ είναι ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος, βάση αποτελεσμάτων ευρωεκλογών, πρόεδρος της Κομισιόν και ο ίδιος αποδέχεται την απολυταρχία. Έχει να πει κάτι ο αριστερός Τσίπρας που έσκιζε τα σώβρακά του για την δημοκρατική εκλογή που θα έπρεπε να διέπει την Κομισιόν; Έχει να πει κάτι ο Έλληνας αριστερός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Δημήτρης Παπαδημούλης του Σύριζα; Συμφωνεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την στάση του προέδρου του Γιούνκερ απέναντι σε έναν πρωθυπουργό και στους θεσμούς μιας χώρας; Δηλαδή αν στον Κάμερον η στάση του Γιούνκερ και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι τέτοια, ποια θα είναι η στάση απέναντι σε έναν πρωθυπουργό μιας από τις χώρες του Νότου που είναι σε κρίση ; Δεν φαίνεται σε αριστερούς και δεξιούς Έλληνες περίεργο ότι πρώτα η Μέρκελ απείλησε την Βρετανία με έξοδο από την ΕΕ και μετά έρχεται από πίσω ο Γιούνκερ να του πει ότι δεν μασάει από Δημοκρατίες και θεσμούς; Τελικά στην Ελλάδα πέρα από το τομάρι του ουδείς ενδιαφέρεται για αυτά που γίνονται μπροστά στα μάτια του.
Ο Γιούνγκερ μπορεί κάλλιστα θεσμούς υποτακτικών σαν τους Έλληνες, όπως τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας να τον έχει χεσμένο. Όμως τι είναι αυτό που στηρίζει τον Γιούνγκερ να έχει χεσμένη και την βασίλισσα της Αγγλίας; Γιατί κι αυτός θεσμός είναι. Τι περίεργα παιχνίδια ξεκινάνε τα πιόνια της Ναζιστοενωμένης Ευρώπης; Διότι λογικά οι Άγγλοι αυτό δεν θα το αφήσουν αναπάντητο.
Στους θεσμούς που έχει χεσμένους ο Γιούνγκερ περιλαμβάνεται και ο ΟΗΕ; Και ο Αμερικανός πρόεδρος; Τον Πούτιν δεν τον βάζουμε μέσα γιατί μέχρι κι ο Βενιζέλος του κήρυξε πόλεμο.
Όσο για τους Έλληνες έχουν πάρει μια μεγάλη αμετάκλητη απόφαση για να μην ζητούν τον λόγο για τέτοια ναζιστικά φαινόμενα. Έχουν πάρει απόφαση ότι δεν τους ενδιαφέρει αν ακόμα και ο Σύριζα με την στάση του δίπλα στον Γιούνκερ είναι πιο ναζιστικό κόμμα ακόμα και από αυτά που έχουν σβάστικες κάτω από μαξιλάρι τους.
Από την 1η Νοεμβρίου και για τα επόμενα 5 χρόνια οι εκπρόσωποι ευρωβουλευτές της Ελλάδας θα φυλάνε το πασούμι του Γιούνκερ είτε ως «δημοκρατικά» στηρίγματα, είτε ως Επίτροποι, είτε ως απλοί συνομιλητές με τον νέο Χίτλερ που πήρε την εξουσία του προκατόχου του Αδόλφου με πιο έξυπνο τρόπο από αυτόν της Βαϊμάρης. Δεν χρειάστηκε ούτε στρατό με χακί, ούτε σβάστικες, ούτε χούντα. Μπήκε με τις πλάτες όλων των «δημοκρατών» και πρώτα από όλων του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς που ηγείται ο Τσίπρας και τώρα αλωνίζει.
Τι να περιμένεις από τη συνάντηση στο Eurogroup της ελληνικής πλευράς και από συμφωνίες με εταίρους δήθεν με προληπτική εποπτεία. Ο Γιούνκερ πριν ακόμα γίνει το προτελευταίο Eurogroup διέταξε η Ομάδα Ευρωπαϊκής Εποπτείας να μείνει στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. Το τσοπανόσκυλο του, Ράιχενμπαχ, ο Φύρερ Γιούνκερ έδωσε διαταγή να δρα ήσυχα και αποτελεσματικά στην Ελλάδα πριν ακόμα παρθούν αποφάσεις για εποχή «μετά Μνημονίου» και μάλιστα όταν υπάρχει η πιθανότητα να κηρυχθούν εθνικές εκλογές τον Μάρτιο.
Η Δημοκρατία στην Ευρώπη έλαβε τέλος και το δράμα της Ελλάδας δεν είναι ότι σέρνεται οικονομικώς στο άρμα της Νέας Ευρώπης των Ναζί , αλλά ότι από τις ευρωεκλογές του 2014 έχει δεθεί πολιτικώς συρόμενη στο άρμα αυτό. Όποιος και να ηγηθεί της χώρας δεν θα είναι τίποτε παραπάνω από έναν νέος Τσολάκογλου με προβιά δημοκράτη. Το έχουμε ξαναδεί το έργο και η κατάληξή του θα είναι ακριβώς η ίδια. Από τον φεντεραλισμό του Αδόλφου στον φεντεραλισμό του Ζαν Κλώντ. Όπως ακριβώς ίδια η κατάληξη των ονομάτων των δύο ομοϊδεατών: Γιούνκερ και Χίτλερ.-

Εκπομπή 6-11-2014

Η ελπίδα σου θα σε σφάξει

Η αλήθεια είναι μία και ειπώθηκε από τον υπαλληλάκο των δανειστών, Χαρδουβέλερ: Τους δανειστές δεν τους ενδιαφέρει για το ποια κυβέρνηση θα βγει. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και όλα τα άλλα περί αριστερής, συντηρητικής, σοσιαλδημοκρατικής, εθνικιστικής, συνεργατικής κυβέρνησης είναι αρλούμπες. Ο Χαρδουβέλερ δεν είναι πολιτικό και κομματικό πρόσωπο για να έχει καημό να πει αυτά που ορίζει η θέση του. Ένας υπάλληλος είναι και θα είναι υπάλληλος με όποια κυβέρνηση αλλά πάντα σε καίρια θέση (βλέπε Στουρνάρα, Παπαδήμο, Πικραμένο).
Για το ότι είναι αρλούμπες όλα αυτά που οι εκλεγμένοι λένε στον λαό φαίνεται καταρχάς από το επικοινωνιακό τέχνασμα του Σύριζα με τη «μαϊμού» έκθεση ενός οικονομικού καρχαρία υπαλλήλου της Capital Companies Group. Εκεί λοιπόν, που οι ψηφοφόροι άρχισαν να σχολιάζουν τι δουλειά έχει ένα «αριστερό» κόμμα να συζητά με διεθνείς οικονομικούς εκτελεστές, το θέμα το γύρισαν στο αν το πρόγραμμα του Σύριζα ευχαρίστησε ή όχι τους οικονομικούς εκτελεστές. Και μόνο το ότι εκπρόσωποι της Capital συνέφαγαν με τους Συριζαίους δίνοντας τα χέρια η ιστορία της ανατροπής τελείωσε. Πώς συζητάς με ένα funt το οποίο έχει εξαγοράσει τεράστιο μερίδιο της Εταιρείας Ύδρευσης Θεσσαλονίκης και είναι χωμένη σε εταιρείες και τράπεζες όπως η Eurobank, Χρηματηστήριο ΑΕ, ΤΕΡΝΑ, ΕΛΑΚΤΩΡ κλπ; Από τη μια πορείες και δημοψηφίσματα για το νερό και από την άλλη προσκυνήματα στους ουσιαστικούς ιδιοκτήτες τους δημοσίου αγαθού; Οι δανειστές έριξαν το δικό τους παιδί Μπερλουσκόνι στην Ιταλία βάζοντας τον τραπεζίτη πρωθυπουργό μόνο και μόνο επειδή ο Σίλβιο αρνήθηκε να παραχωρήσει ολοκληρωτικά το νερό σε ιδιώτες.
Η δεύτερη απόδειξη ότι δεν ενδιαφέρει τους δανειστές για το ποια κυβέρνηση θα είναι η επόμενη που θα παίξει τον ρόλο του υποτακτικού των δανειστών είναι ότι στην έκθεσή της η Bank of America καθαρογράφει τα λόγια του συριζαίου Σταθάκη: «Εκλογές στις 22 Μαρτίου και συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αν δεν καταφέρει την αυτοδυναμία». Το όλο σκηνικό των εκλογών και των επόμενων συνεργασιών έχει στηθεί για τα καλά, όπως στην εντέλεια έχει στηθεί ότι για ένα χρόνο τουλάχιστον θα έχεις και το ΔΝΤ να σου «τα αρπάζει» ενώ από του χρόνου και για τον αιώνα τον άπαντα θα σου «τα αρπάζει» μόνο η υπάλληλος του ΔΝΤ: Δηλαδή, η Ε.Ε μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Επειδή όμως δεν γίνεται να «γυρίσει σελίδα» η μεταμνημονιακή Ελλάδα με έναν Βενιζέλο εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Παράταξης (ΠΑΣΟΚ και όλα τα υποκομματιδία του) σπρώχνουν για την προεδρία του κεντρώου χώρου τον παλιό μας γνώριμο προδόταρο Γιώργο Παπανδρέου. Γι'  αυτό άλλωστε και μια συνεργασία με ένα ΠΑΣΟΚ μοντέρνο με αρχηγό τον Γιώργο θα κάνει τον Σύριζα να ρίξει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων ότι τώρα «κάνουμε την ανατροπή». Τώρα η Ελλάδα θα έχει μοντέρνα πρόσωπα στο τηλεοπτικό γυαλί με δύο σίγουρες καβάντζες για πρωθυπουργούς: Τον Αλέξη και τον Γιώργο. Αν δεν τα βγάλει πέρα ο πρώτος, βάζουν τον δεύτερο που έχει πείρα από καλά ξεπουλήματα. Επίσης ένα δεκανίκι με life style όπως ο Θεοδωράκης θα ολοκληρώνει την συνταγή της μοντέρνας ευρωπαϊκής σκλαβιάς. Εν ολίγοις, θα τρως τα ίδια και χειρότερα σκατά αλλά σε γκουρμέ εστιατόριο πληρώνοντας όχι μόνο το αισχρό περιεχόμενο του πιάτου σου αλλά και την ακριβή διακόσμηση.
Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα για την χώρα και τους πολίτες της. Αυτό που στήνεται τον τελευταίο μήνα μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές είναι η χειρότερη περίοδος για τον ελληνικό λαό. Αυτή την στιγμή μετά από 5 χρόνια οικονομικής αφαίμαξης των πολιτών, με κατεστραμμένη όλη την πρωτογενή και δευτερογενή οικονομία της χώρας, με εκατομμύρια πολίτες που δεν έχουν πού να στραφούν, οι οικονομικοί εκκαθαριστές ετοιμάζονται για το μεγάλο μακελειό βγάζοντας από το πολιτικό προσκήνιο τα πρόσωπα που θυμίζουν το παλιό και βάζοντας πρόσωπα που με το αγγελικό τους προσωπάκι και τα χαμογελάκια θα ξεσκίζουν ό,τι μέχρι σήμερα χαροπαλεύει. 
Από το ατσαλάκωτο κουστουμάκι του Σαμαρά θα μπούμε στην εποχή του μακό και του σακιδίου. Από το αιμοβόρικο ύφος του Βενιζέλου θα περάσουμε στο χαλαρό αμερικάνικο στυλ του Γιώργου που δεν κυβέρνησε την Ελλάδα. Ο Γιώργος απλά έβαλε δύο υπογραφές το 2010 και έφυγε. Ήταν επίσης αυτός που έβαλε στο παιχνίδι τον Σύριζα και από το 3% τον έφθασε στο 20% μέσα σε μια ημέρα. Ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα δημιουργίας νέων κομμάτων με τον όρο «προοδευτική δημοκρατία» που έγινε θεμέλιο για κόμματα όπως το Ποτάμι. Είναι αυτός που πρώτος μίλησε για “global government” σε συνέδρια που του διοργάνωνε η Αρριάνα της Huffington Post η οποία ήρθε και στην Ελλάδα και με σύμβουλο έκδοσης τον Παύλο Τσίμα μας ενημερώνει πως οι κλανιές μας θα μυρίζουν τριαντάφυλλο και σοκολάτα. Αυτή είναι δημοσιογραφία, αυτή είναι η νέα εποχή. 
Τα παιδιά έρχονται με άγριες διαθέσεις και με εντολές από τους ανωτέρους τους τόσο σκληρές που τα μνημόνια και τα 5 χρόνια απόγνωσης θα μας φαντάζουν ως πταίσματα. Έρχονται έχοντας έτοιμους 500 μνημονιακούς νόμους προίκα για να ξεκινήσουν.
Τα παιδιά έρχονται με «αριστερό» προφίλ και μία σβάστικα τατουάζ στα μυαλά τους.-

 Εκπομπή 28-11-2014
http://lazarouyiannis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_28.html

240 Ν.Μ. ΑΠΟ ΤΟ SAINT NAZAIRE ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ MISTRAL! «Σφήνα» του ρωσικού Στόλου στην Μάγχη:

Ρωσική ναυτική Μοίρα έχει αγκυροβολήσει ανοικτά των εκβολών του Σηκουάνα!

240 Ν.Μ. ΑΠΟ ΤΟ SAINT NAZAIRE ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ MISTRAL!
«Σφήνα» του ρωσικού Στόλου στην Μάγχη: Ρωσική ναυτική Μοίρα έχει αγκυροβολήσει ανοικτά των εκβολών του Σηκουάνα!
Ασκήσεις όχι στην Μεσόγειο ή το Β. Ατλαντικό ή τον Ειρηνικό αλλά μέσα στο στενό της Μάγχης πραγματοποιούν σκάφη του ρωσικού Ναυτικού!
Και δεν είναι μόνο αυτό καθώς τα σκάφη της ρωσικής ναυτικής Μοίρας έχουν αγκυροβολήσει σε «ουδέτερα» νερά  ανοικτά των εκβολών του Σηκουάνα απέναντι από το γαλλικό λιμάνι της  Χάβρης και είναι άγνωστο το πότε θα αποπλεύσουν από το αγκυροβόλιο τους!
Πρόκειται σίγουρα για ακόμη μια κίνηση αιφνιδιασμού της Μόσχας αυτή τη φορά με ρωσική ομάδα σκαφών να βρίσκεται αγκυροβολημένη μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας περίπου 450 χλμ. (240 ν.μ.) από το Saint-Nazaire εκεί που βρίσκονται τα δύο ρωσικά Mistral που αρνείται να παραδώσει η Γαλλία!
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο η δυτική Στρατιωτική Διοίκηση της Ρωσίας μέσω δελτίου Τύπου που εξέδωσε.
«Σήμερα μια ναυτική Μοίρα πολεμικών σκαφών και σκαφών υποστήριξης από το Β. ρωσικό Στόλο πέρασαν από το βορειότερο άκρο των βρετανικών Στενών στην Μάγχη ανοικτά του Ντόβερ και εισήλθαν στον Κόλπο κοντά στις εκβολές του ποταμού Σηκουάνα» αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του.
Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών τα σκάφη της ναυτικής Μοίρας αποφασίστηκε  να παραμείνουν στην περιοχή σε διεθνή ύδατα σχεδόν απέναντι από τη Χάβρη(!) μέχρι αύριο.
Όπως έγινε γνωστό με την κάθοδο των σκαφών από τη βόρεια Θάλασσα προς την περιοχή του Στενού της Μάγχης αξιωματικοί ναυσιπλοΐας, τεχνικοί και αξιωματικοί επικοινωνιών , των σκαφών Severomorsk, και Alexander Otrakovskiy όπως και άλλων υποστηρικτικών σκαφών πραγματοποίησαν σειρά από δοκιμές συστημάτων σε σενάριο διάπλου της Μοίρας μέσα από στενό θαλάσσιο πέρασμα κατά τη διάρκεια αντίξοων  μετεωρολογικών συνθηκών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «κατά της διάρκεια του αγκυροβολίου τα μέλη των πληρωμάτων των σκαφών επιφανείας θα πραγματοποιήσουν σειρά “δραστηριοτήτων” οι οποίες σχετίζονται με ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις εναντίον υποβρυχίων όπως και ασκήσεις επιβίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς ή βύθισης σκάφους».
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται γνωστό εναντίον ποιων υποβρυχίων θα γίνουν οι Α/Υ ασκήσεις αφήνοντας έτσι το ενδεχόμενο στην περιοχή να βρίσκονται και ρωσικά υποβρύχια!
Η ναυτική Μοίρα του ρωσι9κού Στόλου της Β. Θάλασσας της οποίας επικεφαλής σκάφος είναι το από το αντιτορπιλικό  Severomorsk  κλάσης Udaloy I ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου από το ομώνυμο λιμάνι του Severomorsk.  Τα σκάφη του ρωσικού Ναυτικού έχουν διανύσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 2.700 χλμ. σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Το απόρρητο έγγραφο των Αϊνστάιν και Οπενχάιμερ για εξωγήινους και ΑΤΙΑ



Στις 24 Σεπτεμβρίου 1947, θα κάνει τα πρώτα της βήματα μία αφανής οργάνωση που θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια το εργαλείο ενός κορυφαίου κυβερνητικού σχεδίου που περιλαμβάνει την προεδρική και στρατιωτική εμπλοκή, για την έγκριση όλων των χειρισμών που αφορούν την εξωγήινη παρουσία στην γη και την συγκέντρωση στοιχείων και τεχνολογίας. Η δράση της φαίνεται να εμπεριέχει όχι μόνο την επαφή με εξωγήινους επισκέπτες και την διαχείριση των συνθηκών που προκύπτουν από αυτή, αλλά και τον έλεγχο των στοιχείων που διαρρέουν ηθελημένα ή όχι. Έτσι είναι θεμιτή τόσο η επιλεκτική και φιλτραρισμένη πληροφόρηση όσο και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης με την διοχέτευση πλαστών πληροφοριών. Το όνομα αυτής της οργάνωσης «Majestic 12». Σε αυτήν την οργάνωση κλήθηκαν να συνεργαστούν επιστήμονες με παγκόσμιο κύρος και μοναδική προσφορά στην εξελικτική διαδρομή της ανθρωπότητας. Τέτοιοι ήταν οι Bous Vannenar, o Albert Einstein, o Robert Oppenheimer.Επίσης ανώτεροι αξιωματικοί όπως ο Hoyt Vandenberg, o Roscoe Hillenkoetter και ο George Marsall. Σε αυτούς προστέθηκε ένα επίλεκτο σώμα άλλων επιστημόνων και εργαζομένων σε απόρρητα προγράμματα. Ο στόχος όλων αυτών ήταν να προσδιοριστεί η παρουσία των εξωγήινων σκαφών στους ουρανούς, να προσδιοριστούν οι στόχοι τους και να εξεταστούν οι δυνατότητες απόκτησης αυτής της τεχνολογίας. Τον Ιούνιο του 1947 συντάχθηκε από τον Αϊνστάιν και τον Οπενχάιμερ ένα εξασέλιδο έγγραφο,  έπειτα από σχετική απαίτηση της Majestic 12 με τίτλο «Οι σχέσεις με τους κατοίκους των ουρανίων σωμάτων» (“Relationships With Inhabitants Of Celestial Bodies”), όπου και κατέθεταν την άποψη τους πάνω στις σχέσεις ανθρώπων και εξωγήινων. Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης η παρουσία αγνώστων διαστημικών σκαφών που είναι αποδεκτή από το στρατό. Ασχολείται επίσης με θέματα που απασχολούν ικανούς επιστήμονες για να τα αντιμετωπίσουν - όπως από πού προέρχονται, τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση αποικισμού ή / και στην ενσωμάτωση των λαών, και γιατί είναι εδώ; Τέλος, το έγγραφο εξετάζει την παρουσία των ουράνιων αστρόπλοιων στην ατμόσφαιρα, ως αποτέλεσμα ενεργειών στρατιωτικών πειραμάτων, με σχάση, σύντηξη, και συσκευές πολέμου.

Παρακάτω ακολουθεί το έγγραφο σε ελεύθερη μετάφραση όπως δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδαMetafysiko.gr και τον Νικόλαο Κουμαρτζή.

Σχέσεις με Κατοίκους των Ουράνιων Σωμάτων, Draft, Ιούνιος 1947
Διεθνής Νομοθεσία & Άμυνα της Γης
Η πιθανή επικοινωνία με ανθρώπους που κατοικούν εκτός γης δεν αποτελεί κάποιο καινούργιο πρόβλημα, βλέποντας το όλο ζήτημα από τη σκοπιά της διεθνής νομοθεσίας. Η πιθανότητα όμως επικοινωνίας με εξωγήινα νοήμονα όντα που δεν ανήκουν στην ανθρώπινη φυλή εγείρει ουσιαστικά προβλήματα, των οποίων η λύση είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί. Σε γενικές γραμμές, πιθανόν δεν θα υπάρξει δυσκολία στην αλληλοκατανόηση και στη δημιουργία κάθε είδους σχέσης μαζί τους, αλλά στην εγκαθίδρυση των αρχών πάνω στις οποίες θα αναπτυχθούν αυτές. Αρχικά, είναι απαραίτητο να στηρίξουμε την επικοινωνία μας πάνω σε κάποια γλώσσα/ διάλεκτο ή κάτι σχετικό. Στη συνέχεια, θα πρέπει τα εξωγήινα αυτά όντα να έχουν παρόμοια ψυχολογία με αυτή των ανθρώπων ώστε να επιτευχθεί αλληλοκατανόηση.
Οπωσδήποτε, η ισχύουσα διεθνής νομοθεσία πρέπει να δώσει τη θέση της σε μία νέα δομημένη σε διαφορετικές βάσεις, η οποία θα μπορούσε να μετονομαστεί σε «Νόμος Μεταξύ Πλανητικών Πλασμάτων» και θα ακολουθεί τις βασικές αρχές που αναφέρει η Πεντάτευχος(σχόλιο, δες καταγωγή Osterheim και Ainstain). Φυσικά, η εξέλιξη της παλιάς νομοθεσίας προς μία νέα και επαναστατική, ικανής να χειρίζεται αποτελεσματικά νέες καταστάσεις, θα μας ωθήσει στο να αλλάξουμε δραματικά τη δομή της παλαιότερης, αλλαγές τόσο σημαντικές που το νέο μόρφωμα που θα προκύψει θα είναι τελείως διαφορετικό. Αν τα νοήμονα αυτά όντα κατέχουν δικό τους πολιτισμό και κουλτούρα, αλλά και καλύτερες ή χειρότερες πολιτικές οργανωτικές δομές, τότε θα έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αναγνωριστούν ως ανεξάρτητα και ελεύθερα όντα. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να καταλήξουμε σε μία συμφωνία μαζί τους ώστε να εγκαθιδρύσουμε τους νομικούς περιορισμούς πάνω στους οποίους θα αναπτυχθούν οι μελλοντικές μας σχέσεις. Για να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό, θα πρέπει αναγκαστικά να αποδεχθούμε πολλές από τις δικές τους αρχές.
Τέλος, εφόσον αρνηθούν κάθε είδος ειρηνικής συνεργασίας και μετατραπούν σε επικείμενη απειλή για τη Γη, τότε θα έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να «νομιμοποιήσουμε» την άμυνα μας, την οποία όμως πρέπει να διατηρήσουμε μόνο έως ότου η εν λόγω απειλή εξαλειφθεί.
Διαφορετικά Εξελιγμένοι Homo-sapiens και αποικίες στη Σελήνη
 Μία άλλη πιθανότητα είναι κάποιο είδος homo- sapiens να έχει αναπτύξει ένα ανεξάρτητο έθνος σε κάποιο άλλο ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος και να έχει εξελιχθεί τελείως διαφορετικά από ότι εμείς. Φυσικά, η εν λόγω πιθανότητα εξαρτάται από πάρα πολλές παραμέτρους, οι οποίες όμως δεν μπορούν ακόμα να προβλεφθούν. Όπως και να’ χει όμως, μπορούμε να μελετήσουμε σε γενικές γραμμές την πιθανότητα αυτή, υπό το πρίσμα ότι κάτι τέτοιο ήδη συμβαίνει. Αρχικά, οι συνθήκες διαβίωσης σε αυτά τα ουράνια σώματα, π.χ. στο φεγγάρι ή στον πλανήτη Άρη, θα πρέπει να είναι τέτοιες που να επιτρέπουν τη δημιουργία και τη διατήρηση, έως ένα βαθμό, ανεξάρτητης ζωής. Αρκετά έχουν ειπωθεί σχετικά με τις πιθανότητες ύπαρξης ζωής έξω και πέρα από την ατμόσφαιρα της γης- πάντα υποθετικά- και υπάρχουν και αυτοί που προτρέχουν και δίνουν έως και «φόρμουλες»(τρόπους) για τη δημιουργία μία τεχνητής ατμόσφαιρας γύρω από το φεγγάρι, αρκετές εκ των οποίων αναμφισβήτητα έχουν επιστημονική βάση και πιθανόν κάποια μέρα να γίνουν πραγματικότητα. Για παράδειγμα, ας δεχθούμε ότι υπάρχουν άλατα μαγνησίου στο φεγγάρι και ότι περιέχουν 13% νερό. Χρησιμοποιώντας ενέργεια και μηχανήματα που θα μεταφέρουμε στο δορυφόρο μας- ίσως μέσω κάποιου διαστημικού σταθμού- θα μπορούσαμε να επεξεργαστούμε πέτρες, να τις κονιοποιήσουμε και στη συνέχεια να εξάγουμε από αυτές νερό. Στη συνέχεια, αφού το νερό συλλεχθεί, θα αποσυντεθεί σε υδρογόνο και οξυγόνο, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα ή μικροκυματικές ηλιακές ακτινοβολίες. Το οξυγόνο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις αναπνευστικές μας ανάγκες, ενώ το υδρογόνο ως καύσιμο. Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας και διατήρησης ανεξάρτητης ζωής σε κάποιο άλλο ουράνιο σώμα πέρα της γης, παραμόνο δυνατότητα για ερευνητικές αποστολές σε αυτές για το φυσικό τους πλούτο, με συνεχή εναλλαγή των ανθρώπων που συμμετέχουν, δίχως την ικανότητα να αποικίσουν πάνω τους ως ανεξάρτητα όντα και να επιβιώσουν σε μία απομονωμένη ζωή, τότε η ανεξαρτησία δεν θα επιτευχθεί ποτέ.
 Έλευση Εξωγήινων στη Γη και ο Ρόλος των Ηνωμένων Εθνών
Αναλύοντας παραπάνω την πιθανότητα ύπαρξης ζωής-ή όχι- σε κάποιο άλλο ουράνιο σώμα, πλέον ερχόμαστε στο εξής ζήτημα: με ποιον τρόπο θα αντιδράσουμε σε περίπτωση που ανθρώπινα όντα άλλου ουράνιου σώματος ή εξωγήινες βιολογικές οντότητες(extraterrestrial biological entities- EBE) θελήσουν να εγκατασταθούν στη γη.
1. Εφόσον είναι πολιτικά οργανωμένοι και φέρουν πολιτισμό παρόμοιο με το δικό μας, τότε θα πρέπει να οργανωθούν ως ανεξάρτητο έθνος. Πρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν τι βαθμός εξέλιξης/ τεχνολογίας χρειάζεται να έχουν ώστε να μπορέσουν να αποικίσουν τη γη.
2. Εφόσον θεωρούν ότι ο πολιτισμός μας δεν διακρίνεται από πολιτική ενότητα, τότε θα έχουν το δικαίωμα να αποικίσουν τη γη, όμως η αποικία που θα δημιουργηθεί δεν θα μπορεί να βασιστεί σε παλαιότερα κλασικά μοτίβα. Μία ανώτερης δομής αποικία πρέπει να επινοηθεί, η οποία θα είναι ένα είδος κηδεμονίας, πιθανόν με τη σιωπηλή συγκατάθεση των Ηνωμένων Εθνών. Όμως, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν το νομικό δικαίωμα να επιτρέψουν μία τέτοια κηδεμονία πάνω στους ανθρώπους;
 (α) Δεν χωράει καμιά αμφιβολία στο ότι αν και τα Ηνωμένα Έθνη αποτελούν διεθνή οργανισμό, εντούτοις δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιτρέψουν μία τέτοια κηδεμονία, μιας και η εξουσία τους δεν επεκτείνεται έξω από τις σχέσεις μεταξύ των μελών του. Από την άλλη, θα αποκτήσει το δικαίωμα να επέμβει μόνο εφόσον οι σχέσεις ενός κράτους- μέλος με κάποιο ουράνιο σώμα επηρεάσει κάποιο άλλο κράτος- μέλος. Έτσι, εφόσον οι παραπάνω σχέσεις οδηγήσουν σε σύγκρουση μεταξύ δύο κρατών- μελών, τότε τα Ηνωμένα Έθνη θα έχουν κάθε δικαίωμα να επέμβουν.
 (β) Αν τα Ηνωμένα Έθνη ήταν ένας υπερεθνικός οργανισμός[σ.μ. με τον όρο «υπερεθνικός» εννοείται ένα οργανισμός που βρίσκεται πάνω από τα έθνη και αποφασίζει γι’ αυτά], θα είχε κάθε δικαίωμα να επέμβει σε κάθε είδους πρόβλημα που σχετιζόταν με εξωγήινα όντα. Φυσικά, από τη στιγμή που είναι απλώς ένας διεθνής οργανισμός, θα αποκτήσει το παραπάνω δικαίωμα μόνο εφόσον τα κράτη- μέλη του αποφασίσουν να του αναγνωρίσουν ένα τέτοιο δικαίωμα.
Οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα ως προς την εκμετάλλευση του πλανήτη Γη
 Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τη συμπεριφορά και την αποτελεσματικότητα που θα έχει η διεθνής νομοθεσία σε περίπτωση εισβολής στη γη εξωγήινων όντων. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι θα επέλθουν ριζικές αλλαγές σε παραδοσιακές έννοιες. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα μία φυλή εξωγήινων όντων, τεχνολογικά και οικονομικά πιο εξελιγμένων, να θελήσουν να πάρουν αυτόκλητα το δικαίωμα να εισβάλουν σε ένα άλλο ουράνιο σώμα. Πως όμως η εν λόγω εισβολή θα επιτευχθεί;
1. Η πιθανότητα εκμετάλλευσης ενός ουράνιου σώματος αποκλειστικά από μία μη γήινη φυλή θα πρέπει να απορριφθεί, μιας και εμπορικά είναι ξεκάθαρα προτιμότερο να χορηγήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης σε άλλες φυλές που έχουν πρόσβαση στο εκάστοτε σώμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το πλεονέκτημα της αρχικής φυλής είναι μεγάλο και διατηρείται εις βάρος των υπολοίπων.
2. Η διαίρεση ενός ουράνιου σώματος σε ζώνες και η διαμοίραση τους στις άλλες φυλές. Αυτό όμως θα δημιουργήσει το πρόβλημα της διαίρεσης. Επιπλέον, άλλες ουράνιες φυλές θα στερηθούν τη δυνατότητα ιδιοκτησίας κάποιας περιοχής, ή εφόσον έχουν αποκτήσει το παραπάνω δικαίωμα για κάποια συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει πλέον να αναμιχθούν σε πολύπλοκες διαδικασίες.
3. Το καθεστώς της αδιαίρετης συν- κυριαρχίας θα δίνει σε κάθε ουράνια φυλή το δικαίωμα να χρησιμοποιεί όπως αυτή θέλει και την συμφέρει την περιοχή που της αναλογεί, ανεξάρτητα με τη χρήση των υπολοίπων. Αυτό όμως θα δημιουργήσει ένα καθεστώς αναρχίας και στο τέλος ο ισχυρότερος θα επικρατήσει εις βάρος των υπολοίπων.
4. Δημιουργία μίας ηθικής οντότητας; Η πλέον εφικτή λύση μοιάζει να είναι η επίτευξη μίας συμφωνίας που θα εξασφαλίσει την ειρηνική απορρόφηση μίας ουράνιας φυλής, με τέτοιον τρόπο ώστε ο πολιτισμός μας να παραμείνει άθικτος ενώ θα δοθούν και οι απαραίτητες εγγυήσεις από μέρους μας ότι η παρουσία τους δεν θα αποκαλυφθεί.
Στην πραγματικότητα, δεν πιστεύουμε ότι θα χρειαστεί να φτάσουμε τόσο μακριά. Η καλύτερη λύση θα ήταν να δημιουργηθεί ένα διεθνές όργανο/ συνθήκη ανάμεσα στους ουράνιους πολίτες που θα παρεμποδίζει την εκμετάλλευση όλων των κρατών που ανήκουν στα Ηνωμένα Έθνη.
Εισβολή στη Γη: για ποιο λόγο;
Σήμερα, το καθεστώς εκμετάλλευσης των διάφορων περιοχών της γης από τα εκάστοτε κράτη, το οποίο δεν υπόκειται σε επαρκή διεθνή νομοθεσία από τη στιγμή που πλέον δεν υπάρχουν res nullius περιοχές, έχει αρχίσει να κερδίζει ξανά όλη τη χαμένη της σημαντικότητα στην κοσμική διεθνή νομοθεσία. Το δικαίωμα εκμετάλλευσης μίας περιοχής από ένα και μόνο κράτος στην ουσία αποτελεί σφετερισμό μίας res nullius περιοχής από αυτό. Μέχρι και τον περασμένο αιώνα, η ιδιοκτησία μίας περιοχής σήμαινε απλά την κατάκτηση της από κάποιο κράτος/ πολιτεία. Όταν όμως πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αποστολές εξερεύνησης που οδήγησαν στην ανακάλυψη νέων- έως τότε άγνωστων- περιοχών, είτε ακατοίκητων είτε σε κατώτερα επίπεδα εξέλιξης, η παραπάνω έννοια άλλαξε άρδην. Η ιμπεριαλιστική επεκτατική πολιτική των εκάστοτε κρατών έφτασε σε ένα τέλος όταν δεν υπήρχαν πλέον άλλες περιοχές να κατακτηθούν. Πλέον, οι περιοχές αυτές έχουν «μεταφερθεί» από τη γη στο διάστημα, όπου τα υπόλοιπα ουράνια(εκτός γης) κράτη δημιουργούν νέου είδους προβλήματα.
Res Nullius και Res Communis;
Ο όρος res nullius χρησιμοποιείται για κάτι που δεν ανήκει σε κανέναν, όπως π.χ. το φεγγάρι. Στην ισχύουσα διεθνή νομοθεσία ένα ουράνιο σώμα δεν δύναται να αποτελέσει αντικείμενο ιδιοκτησίας κανενός κράτους, με λίγα λόγια θεωρείται res nullius. Αν κάποιο ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος- όπως π.χ. το φεγγάρι- αποικηθεί από κατοίκους ενός άλλου ουράνιου σώματος ή κατακτηθεί από κάποια άλλη ουράνια φυλή, τότε δεν θα υπάρξει κανενός είδους αξίωση για res nullius από κανένα κράτος της γης(αν ποτέ γήινο κράτος αποφασίσει να στείλει εξερευνητική αποστολή σε κάποιο ουράνιο σώμα). Θα υπάρχει όμως αξίωση res communis που σημαίνει ότι όλες οι ουράνιες πολιτείες/ κράτη πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα πάνω σε αυτό.
Διαστημόπλοια στην Ατμόσφαιρα, Πυρηνικές Δοκιμές και η Επικείμενη Εισβολή
 Και τώρα, στο τελικό και πιο σημαντικό μας ερώτημα: είναι η παρουσία εξωγήινων διαστημοπλοίων στην ατμόσφαιρα της γης άμεσο απότοκο των δικών μας δοκιμών πυρηνικών όπλων; Η παρουσία άγνωστων διαστημοπλοίων στην ατμόσφαιρα της γης(και πιθανόν διατηρώντας τροχιές γύρω από τον πλανήτη μας) θεωρείται πλέον γεγονός de facto από τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Σε κάθε ερώτηση σχετικά με το αν οι Η.Π.Α. θα συνεχίσουν τις δοκιμές με βόμβες διάσπασης και συσκευές τήξης(βόμβες υδρογόνου) ή αν θα καταλήξουν σε συμφωνία γενικού αφοπλισμού κάθε όπλου υπερβολικά καταστροφικού(με εξαίρεση τους χημικούς πολέμους για τους οποίους- ως εκ θαύματος- επήλθε ήδη συμφωνία), οι θρήνοι των φιλοσόφων, οι προσπάθειες των πολιτικών και τα συνέδρια των διπλωματών οδήγησαν στο παρελθόν σε αλλεπάλληλες αποτυχίες, δίχως να καταφέρουν απολύτως τίποτα. Η χρήση ατομικών βομβών σε συνδυασμό με διαστημικά οχήματα γεννούν μία ιδιαίτερα μεγάλη απειλή, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που κρίνεται αναγκαίο να καταλήξουμε άμεσα σε συμφωνία ως προς αυτό το πεδίο. Με την εμφάνιση των αγνώστων διαστημικών οχημάτων(οι απόψεις διίστανται ως προς την προέλευση τους) στον ουρανό της Ευρώπης και των Η.Π.Α. έχει γεννηθεί ένας έντονος φόβος, ένα άγχος ως προς την ασφάλεια που ωθεί τις Μεγάλες Δυνάμεις σε μία σφοδρή προσπάθεια εύρεσης κοινής λύσης για την εν λόγω απειλή. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι βλέπουν τη χρήση διαστημόπλοιων με πυρηνικές κεφαλές ως το απόλυτο όπλο πολέμου. Ακόμα και η δημιουργία τεχνητών δορυφόρων για «έξυπνη» συλλογή πληροφοριών και επιλογή στόχου, δεν είναι πολύ μακριά από την πραγμάτωση της. Η στρατιωτική σπουδαιότητα των διαστημικών οχημάτων, των δορυφόρων και των ρουκετών είναι αδιαμφισβήτητη. Πλέον, οι επιθέσεις δεν προέρχονται από συγκεκριμένες και αποκλειστικές κατευθύνσεις, μήτε καν από κάποια συγκεκριμένη χώρα, αλλά από τον ουρανό, καθιστώντας έτσι πρακτικά αδύνατο ο αμυνόμενος να προσδιορίσει άμεσα το ποιος του επιτίθεται, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αμυνθεί, αλλά και το πώς θα αντιδράσει άμεσα για αντίποινα. Τα παραπάνω προβλήματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα χάρη στη διαδικασία της αναγνώρισης, δηλαδή το πως ένας εν τροχιά δορυφόρος αναγνωρίζει, ή ακόμα πιο συγκεκριμένα, ταξινομεί το στόχο του. Προς το παρόν, μπορούμε να αναπνέουμε με λίγο περισσότερη ασφάλεια γνωρίζοντας ότι τα αργά κινούμενα βομβαρδιστικά είναι ο τρόπος «παράδοσης» ατομικών βομβών. Έτσι, μπορούν να ανιχνευθούν από μακράς εμβέλειας δορυφόρους/ radar. Όμως, τι κάνουμε- ας πούμε- σε 10 χρόνια; Όταν οι τεχνητής νοημοσύνης δορυφόροι και τα βλήματα βρουν τη θέση τους στο διάστημα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την πιθανή απειλή που μπορεί τα προαναφερθέντα άγνωστα διαστημικά οχήματα να γίνουν. Κάποιος πρέπει να σκεφτεί το γεγονός ότι μία λανθασμένη αναγνώριση των εν λόγων διαστημικών οχημάτων για ένα διηπειρωτικό βλήμα μπορεί να οδηγήσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο με τρομακτικές συνέπειες. Τέλος, πρέπει να σκεφτούμε την πιθανότητα οι δικές μας δοκιμές στην ατμόσφαιρα, τις οποίες πραγματοποιούμε τελευταία, να ευθύνονται για την έλευση του εν λόγω ουράνιου στόλου. Ίσως κινήθηκαν με βάση την περιέργεια τους ή ακόμα μπορεί να ένιωσαν απειλή από μία τέτοια δραστηριότητα(κάτι που είναι λογικό, μιας και οι Ρώσοι κάνουν τα πάντα ώστε να παρατηρούν και να καταγράφουν τέτοιου είδους δοκιμές). Ως συμπέρασμα, με βάση τη δική μας επαγγελματική άποψη που βασίστηκε σε δεδομένα που μας παραχωρήσατε, η παρούσα κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και η άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του εν λόγω πολύ σημαντικού προβλήματος κρίνεται αναγκαία
Με εκτίμηση,
Dr. J. Robert Oppenheimer(Διευθυντής του Advanced Studies, Princeton, New Hersy)
 & Professor Albert Einstein(Princeton, New Jersey).
 
 
   
   
 
http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2014/11/blog-post_539.html
 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters