Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Με λές συνομοσιολόγο; Δες αυτό και σκέψου!


Μετά από μια ανεξήγητη παγκόσμια καταστροφή (!), οι ηλεκτρονικές συσκευές παύουν να λειτουργούν σε όλα τα μέρη του κόσμου (από Ηλιακή καταιγίδα;).
Μια ομάδα Αμερικανών και Βρετανών, που έχουν επισκεφθεί την Μόσχα, βρίσκονται παγιδευμένοι στην πόλη. Το πραγματικό χάος (χάος από NWO;) ξεκινά όταν μια άγνωστη δύναμη αρχίζει να καταδιώκει τον ανθρώπινο πληθυσμό (εξωγήινη απειλή/blue beam;). Τα μέλη της ομάδας ...
βρίσκουν καταφύγιο κάτω από τη γη (υπόγεια καταφύγια) και προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο.
Κι όμως... Είναι σενάριο από την μεγαλύτερη προπαγανδιστική μηχανή που λέγεται κινηματόγραφος.... Τι λέτε να μας κάνει η συγκεκριμένη ταινία; Μας προετοιμάζει για κάτι;
Η ταινία λέγετε The Darkest Hour.
Δείτε το τρέιλερ



http://hellasxg.blogspot.com/

http://okloios.blogspot.com/2012/03/blog-post_5520.html

Κρύβουν από το λαό την αλήθεια για τα κοιτάσματα



Δεν θέλουν στο υπουργείο να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για το θησαυρό
Νέο ξέσπασμα του καθηγητή Φώσκολου, μέσω της “Π”

Της Κατερίνας Μυλωνά

Η Κρήτη και τα πιθανά της αποθέματα παίζουν ρόλο ρυθμιστή των ενεργειακών εξελίξεων στο τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την εκμετάλλευση και τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, που εγκαινιάστηκε άτυπα τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, ο διαγωνισμός σχετικά με την ανάθεση των σεισμικών ερευνών για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης θα κατακυρωθεί μετά τις εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

«Κοιτάζουνε Κρήτη ή βούλιαξε η Ελλάδα, αυτή είναι η αλήθεια», τονίζει στην «Π», από την πλευρά του, ο ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης, δρ. Αντώνης Φώσκολος αποκαλύπτοντας στην “Π” πως στο υπουργείο δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για τις τεράστιες ποσότητες υδρονανθράκων που βρίσκονται νότια της Κρήτης.



Νεότερα 

μετά τις εκλογές



Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι αποτελεί θέμα ηθικής τάξης να μη ληφθούν αποφάσεις για τα σεισμικά δύο με τρεις ημέρες προτού κλείσει η Βουλή για τις εκλογές. Το ίδιο, όπως είπε, θα γίνει με τη στελέχωση του κρατικού φορέα διαχείρισης των δικαιωμάτων έρευνας για υδρογονάνθρακες.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι μεγάλες και μεσαίες εταιρείες έχουν έλθει σε επαφή με το υπουργείο και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο - Κρήτη και τους διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιωάννινα, Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο.

Ανέφερε ότι το κράτος θα εισπράξει τους επόμενους δύο με τρεις μήνες το πρώτο εκατομμύριο ευρώ από τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, από την πώληση των δεδομένων στις εταιρείες που θα προσέλθουν στον διαγωνισμό για τις τρεις περιοχές.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις όσον αφορά τους αγωγούς, ο κ. Μανιάτης μίλησε για ενεργειακό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου με στόχο τη δημιουργία νέου διαδρόμου τροφοδοσίας της ΝΑ Ευρώπης και όχι μόνο, με φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

«Το στοίχημα για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ είναι αν θα γίνουμε Νορβηγία ή Νιγηρία», πρόσθεσε και έκανε λόγο για ιστορική ευκαιρία που δημιουργούν οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή.

Απαντώντας σε ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για την επιλογή των θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, στις οποίες θα γίνουν οι σεισμικές έρευνες, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι ο χάρτης διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας καθώς και με την ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΥΠΕΞ που διαπραγματεύεται τη χάραξη των ορόφων της ελληνικής ΑΟΖ.

Υποστήριξε ότι δεν θα μείνει ανεξερεύνητη καμία σπιθαμή ελληνικού εδάφους ή θαλάσσιας περιοχής, όπου η χώρα ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, καθώς και ότι, σε βάθος δεκαπενταετίας, η Ελλάδα μπορεί να καλύπτει έως και το 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες από εγχώριες πηγές.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις φαίνεται να παίξουν οι ΗΠΑ που στηρίζουν το τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Το Ισραήλ δείχνει να μελετά τρία σενάρια, την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού 1.150-1.200 χλμ., που θα περνά από την Κρήτη και θα συνεχίζει προς την Πελοπόννησο και την ηπειρωτική Ευρώπη, την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποίησης του αερίου στο Ισραήλ και τη μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω τερματικού σταθμού στην Κύπρο. 

Φαίνεται πως καταλύτης των εξελίξεων θα είναι η Ελλάδα καθώς τόσο η Κύπρος όσο και το Ισραήλ περιμένουν τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών και τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει και αναμένεται να διακηρύξει επίσημη την ελληνική ΑΟΖ.

«Κλειδί» για την Ελλάδα, πάντως, αποτελεί η θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, η επονομαζόμενη και «λεκάνη του Ηροδότου».



«Καθυστερούν 

οι έρευνες»



Ο δρ. Αντώνης Φώσκολος τονίζει πως οι έρευνες υδρογονανθράκων, ειδικά κάτω από την Κρήτη έχουν καθυστερήσει και θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε τις εκλογές αφού η αξιοποίηση των κοιτασμάτων αποτελεί εθνικό θέμα και θα απασχολήσει όποιο κόμμα κι αν κερδίσει στις κάλπες.

Κάνει λόγο για «πολιτική επιβίωση» ορισμένων που βάζουν το πολιτικό τους μέλλον πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Ο καθηγητής αναφέρει πως το Σεπτέμβριο του 2010 είχε συνάντηση με τον κ. Μανιάτη και ενώ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος είχε δείξει αδιαφορία, τελικά, σιγά- σιγά ακολουθεί βήματα, σύμφωνα με τις υποδείξεις του καθηγητή, όλα, όμως, γίνονται πολύ αργά. «Αυτό, με βάζει σε σκέψεις γιατί το 2016 τελειώνει η συμφωνία με τη Ρωσία, όσο αφορά την αγορά φυσικού αερίου», αναφέρει και αναρωτιέται αν μέχρι τότε δεν έχουμε αξιοποιήσει τον ορυκτό μας πλούτο, «θα αναγκαστούμε να αγοράσουμε από Ρώσους με διπλάσια τιμή; Αν βρεθούν τα κοιτάσματα δε θα έχουμε ανάγκη να αγοράσουμε», αναφέρει.

Ο καθηγητής λέει χαρακτηριστικά πως είναι Έλληνας και δεν τον ενδιαφέρουν τα πολιτικά παιχνίδια, «τι θα πάρει η Ρωσία... τι λέει η Αμερική, τι... αυτά είναι ντροπή», τονίζει. 

Ο καθηγητής υπογραμμίζει για ακόμα μία φορά ότι έχει στα χέρια του στοιχεία, τα οποία θα παρουσιάσει στις 20 Απριλίου στην Ακαδημία Αθηνών ενώ αναμένεται να μιλήσει και σε εκδήλωση που διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΑΚ στις 2 Μαΐου στο Ηράκλειο. «Κάθομαι και βλέπω ξανά τα στοιχεία... Τα αποθέματα είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει, υπάρχουν υδρογονάνθρακες 100%, το μέγεθος δεν μπορώ να το συλλάβω», λέει χαρακτηριστικά και συγκρίνει την Κρήτη με το Τρινιντάντ στην Καραϊβική που παράγει για 60 χρόνια φυσικό αέριο και θεωρεί ότι η Κρήτη μπορεί να παράγει για 100 χρόνια, «έχουν την καραϊβική ράχη, εμείς έχουμε τη μεσογειακή ράχη», αναφέρει. 

Υποστηρίζει πως οι σκεπτικιστές προέρχονται από εταιρείες που εισάγουν φυσικό αέριο. 

«Η Κρήτη μπορεί να σώσει την Ελλάδα, θα το επιτρέψει ο Παπακωνσταντίνου, ο Μανιάτης και ο κάθε Μανιάτης», αναρωτιέται και κάνει λόγο για μία αργοπορία που αν δεν υπήρχε, «σήμερα θα ξέραμε τι υπάρχει στην Κρήτη, θα παίρναμε δάνεια χαμηλότοκα. Η Κρήτη θα γίνει ενεργειακός κόμβος, δεν υπάρχει αμφιβολία», τονίζει και υποστηρίζει πως στο υπουργείο δε θέλουν να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.

Αναφορικά με τους σκεπτικιστές, τονίζει πως τα κοιτάσματα δε φαίνεται να είναι βαθιά αλλά σε 1700 μέτρα βάθος θαλάσσης ενώ εδώ και εκατομμύρια χρόνια βγαίνει φυσικό αέριο κάτω από την Κρήτη, μόνο από ένα ηφαίστειο βγαίνουν ετησίως 28 εκ κυβικά μέτρα, σύμφωνα με μετρήσεις του 

Scripps Institution of Oceanograph. «Ο δεύτερος χρυσούς αιώνας της Ελλάδα ξεκινάει από την Κρήτη», καταλήγει με νόημα. 

Αυτό κρύβουν από το λαό. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ = ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΣΙΑ

Αυτή την θανατηφόρα εξίσωση που υπέγραψαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με το μνημόνιο 2, αυτή ακριβώς προσπαθούν να κρύψουν από το λαό προεκλογικά. Αντί να πουν έστω για μια φορά στο λαό την αλήθεια, επιδίδονται και πάλι στο αγαπημένο τους σπόρ. Κάνουν θεατρικές αντιπαραθέσεις, ενώ μετά τις εκλογές θα συγκυβερνήσουν.
Τι λέει αυτή η εξίσωση και είναι τόσο σημαντική;....
Λέει το εξής απλό, αλλά ταυτόχρονα και θανατηφόρο: Τα δημόσια έσοδα, δηλαδή μόνο οι φόροι (μη υπάρχουσας πλέον της δυνατότητας δανεισμού), θα πρέπει να υπερκαλύπτουν τόσο τις δημόσιες δαπάνες, όσο και τα τοκοχρεολύσια προς την τρόϊκα και τους ιδιώτες ομολογιούχους του PSI. Επομένως θα πρέπει να παρουσιάζουμε κάθε χρόνο, ετήσιο πλεόνασμα τουλάχιστον όσο είναι το ύψος των τοκοχρεολυσίων.
Το εγκληματικότερο που έκαναν, είναι ότι υπέγραψαν και ψήφισαν και από πάνω τον «Ειδικό Λογαριασμό» που ήθελαν οι Γερμανοί. Σύμφωνα με αυτόν το λογαριασμό, θα συγκεντρώνονται όλοι οι φόροι του κράτους και αφού πρώτα εξοφληθούν τα τοκοχρεολύσια, τότε και μόνον τότε, το υπόλοιπο ποσό θα διατίθεται για την κάλυψη των δημοσίων δαπανών.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει πως αν το ποσό που θα απομένει για να καλυφθούν οι δημόσιες δαπάνες δεν επαρκεί, τότε είτε θα αυξάνονται οι φόροι ή θα μειώνεται συνεχώς το κράτος. Γι΄ αυτό και τελευταία ο κ. Τόμσεν μιλάει συνεχώς για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και για κατάργηση Οργανισμών και ΔΕΚΟ. Και επειδή η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έφτασε στα όριά της, σειρά έχει τώρα το κράτος.
Αυτή όμως, που είναι και η μόνη πλέον αλήθεια, δεν την λένε τα καθεστωτικά κόμματα, αλλά τώρα παίζουν το γνωστό παραμύθι τους. Είτε κάνουν θεατρικές αντιπαραθέσεις, είτε ρίχνουν τόνους λάσπης, είτε πουλάνε προεκλογικές υποσχέσεις, προκειμένου με κάθε προπαγανδιστικό τρόπο να ξαναφέρουν τα πρόβατα στα μαντριά και μετά, μην τους είδατε.

H «Κατάρα των Πόρων» (Πετρέλαιο, Βενεζουέλα, Νιγηρία, Προοπτική και Γνώση)

 
                                    του Σωτήρη Γλυκοφρύδη
 
            Πριν από κάποια χρόνια, ένα Σουηδός γεωφυσικός είχε πει σε ένα συνέδριο: «αν ήξεραν πού κοιμούνται οι Έλληνες, θα είχαν χάσει τον ύπνο τους». Το γεωλογικό υπέδαφος της Ελλάδος, στο οποίο αποθέτουμε ελπίδες μιας «καλύτερης ζωής», είναι αυτό που μας έφερε κατά βάση ως εδώ. Και αν κάποιος νομίζει πως βρίσκοντας πετρέλαιο μπορούμε να γίνουμε Ντουμπάι, καλύτερα να το ξεχάσει. Αυτό συνέβη μια φορά, στην αρχή της δημιουργίας του «πόλεμου του πετρελαίου», όταν δημιουργήθηκε ο ΟΠΕΚ και κέρδισε μια πρώτη νίκη, αλλά όχι τον πόλεμο διότι τελικά αλώθηκε. Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα απο μια πιο ψύχραιμη και λιγότερο ιδεαλιστική σκοπιά.
            Ως προς τους πόρους, η Ελλάδα ποτέ δεν ξέφυγε της μοίρας να είναι παροχέας. Πνευματικός κάποτε των λαών και κατόπιν υλιστικός. Αλουμίνιο, βωξίτης, και γενικώς όλα τα μεταλλεύματα αυτού του τόπου αναλώνονται ως πρώτη ύλη αδιαμόρφωτα από το εξωτερικό. Η Ελλάδα παρότι είχε τις πρώτες ύλες για να φτιάξει ατσάλι, ούτε αυτό δεν μπόρεσε. Η γη αυτή αποτελεί «νταμάρι», και τόπο μετάγγισης δομικών υλικών προς την Ευρώπη κι εξ αυτής στη Δύση και αλλού. ...
            Η Βενεζουέλα, μια άλλη παράγωγη «μπανανία» (όπως και το σύγχρονο Ελληνικό κράτος), η οποία προσπάθησε να απεγκλωβιστεί από την αγκαλιά της Αμερικής, βρίσκοντας πετρέλαιο, παρότι έκανε αξιόλογες προσπάθειες υπό έναν εθνικόφρονα ηγέτη, τον Τσάβες, προκύπτει με άδηλο μέλλον, όπως και κάθε χώρα που προάγει εθνικισμό με «τσαμπουκά» και πήλινα πόδια. Και η κρίση θα προέλθει τόσο αναγόμενη από την Αμερική η οποία έχει χρηστεί επισήμως ως φορέας – διαχειριστής  του «παγκόσμιου αυτού αγαθού», όπως καλείται σήμερα το πετρέλαιο, όσο και από τη λεγόμενη «κατάρα των πόρων» του λαού, που σημαίνει εφησυχασμός του από μια ελπίδα που προκύπτει το αφιόνι των κατατρεγμένων ή και των καταραμένων, ακόμη.
            Η Αμερική έχει ονομάσει τα κοιτάσματα του πετρελαίου «παγκόσμια κληρονομιά της γης» και έχει αυτοχρηστεί επί Νίξον στον ΟΗΕ εμμέσως και επισήμως σχεδόν ως ο διαχειριστής τους. Η Αμερική προήγαγε την αρχή της UNCLOS (United Nation Convention of the Low of Ocean Sea – Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της Ανοιχτής Θάλασσας) που οδήγησε στην ΑΟΖ (σύμβαση UNCLOS-3). Εκ του τίτλου ακόμη φαίνεται πως η ΑΟΖ αναφέρεται στις ανοιχτές – ωκεάνιες θάλασσες, οι μικρές αποτελούν «κολαούζους» της.
            Ως εκ τούτου, στη Μεσόγειο – ημίκλειστη θάλασσα, ας μην τρέφουμε υπερβολικές ελπίδες πως εδώ μπορεί να συμβεί πλήρης εφαρμογή ΑΟΖ χωρίς την αποδοχή της Αμερικής (και των συμφερόντων της και όχι αυτής μόνον). Ουσιαστικά οι πιθανότητες για την ΑΟΖ εδώ συγκλείνουν ή στο ξεπούλημά της χώρας στο ενεργειακό κεφάλαιο ή προς τη βάση μιας μεταφοράς της αφετηρίας των συνόρων τύπου «μέσης γραμμής», που σημαίνει ότι συνεκμετάλλευση θα έχει και η Τουρκία. Φαίνεται ελάχιστα πιθανό να υπάρξει εφαρμογή ΑΟΖ στο Αιγαίο και να μεταβληθεί αυτό σε κλειστή Ελληνικών συμφερόντων θάλασσα. Η Χάγη, στην εφαρμογή ΑΟΖ σε ημίκλειστες θάλασσες, κλείνει στο ψαλίδισμα των δικαιωμάτων των μικρών νησιών και της μεταφοράς των δικαιωμάτων τους επί της μέσης γραμμής δίνοντας προνόμια υπέρ του μεγαλύτερου παράκτιου κράτους.
            Όσο και να φανεί παράξενο, το πρόβλημα εφαρμογής ΑΟΖ για την Ελλάδα δεν είναι η Τουρκία, αλλά η Ιταλία. Με την Ιταλία έχει οριστεί υφαλοκρηπίδα, παραταύτα, για να οριοθετηθεί μεταξύ μας η ΑΟΖ, έθεσε θέμα πληθυσμιακών κριτηρίων, ζητώντας από την Ελλάδα περισσότερο χώρο εκμετάλλευσης θαλασσών. Όταν υπάρχει τέτοια συμπεριφορά από ένα γείτονα με τον οποίο έχουμε καλές σχέσεις, έχει συνυπογράψει ΑΟΖ και ανήκουμε στην αυτή οικογένεια, φυλετική και πολιτιστική ομάδα, κ.λπ., τι πρέπει να περιμένουμε από τους λεγόμενους λιγότερο φίλιους ή εχθρούς μας;
            Η Kατάρα των Πόρων (βλ. για περισσότερα: The Resource Curse) είναι ένα φαινόμενο που δημιουργείται στις χώρες οι οποίες έχουν ιδιαίτερους πόρους και μεταλλεύματα, με σημείο αιχμής πρόσφατα το πετρέλαιο. Παραδείγματα αποτελούν η Βενεζουέλα και η Νιγηρία. Όταν στις χώρες αυτές ανακαλύφτηκε ο «μαύρος χρυσός», προέκυψε στον πληθυσμό κλίμα ευφορίας. Όλοι νόμισαν πως θα γίνουνε σεΐχηδες. Η βιομηχανική παραγωγή και η γεωργία, καθώς και η λεγόμενη «ζωτική ανησυχία του λαού» που εκφράζεται με την εργασία και τις ντόπιες παραγωγικές επενδύσεις, κατεστάλη. Ακολούθησε πολιτική αναστάτωση και εμφύλιος σπαραγμός, συνήθως υποθαλπόμενος και από τις μεγάλες δυνάμεις, στην κομπανία των οποίων ανήκουν οι 7 αδελφές.
            Μια εκ των πετρελαϊκών αδελφών έγινε η Ιταλική AGIP, δημιούργημα του επαναστάτη εθνικοσοσιαλιστή και αντιεξουσιαστή Ματέι, ο οποίος πέθανε κατά τρόπο σχεδόν όμοιο με τον Αλέξανδρο Ωνάση, από «ατύχημα» στο αεροπλάνο του. Μετά από το θάνατο του Ματέι, ο οποίος είχε προσεταιριστεί για το Ιταλικό πετρέλαιο τους Ρώσους κόντρα στα συμφέροντα του Δυτικού Αγγλοσαξονικού καρτέλ, η AGIP προσχώρησε στο σχήμα των 7 αδελφών. Το σύστημα την απορρόφησε.  
            Το σύστημα είναι πανίσχυρο, και δεν έχει σχέση με τη διαχειριστική του από κράτη στα οποία βρίσκεται, εκτός αν αυτά έχουν «γκάτς» που σημαίνει μεγάλη πολιτικο-στρατιωτική και οικονομική ισχύ. Αλλά αν έχουν, είναι το Σύστημα.
            Ένα κλασικό πρόσφατο παράδειγμα «κατάρας πόρων» αποτελεί η Νιγηρία. Οι ντόπιοι φύλαρχοι, άμα τη εξορύξει του μαύρου χρυσού εκεί, κατάντησαν υπάλληλοι σε πετρελαϊκές εταιρίες, και ο πολύς λαός εξακολουθεί να ζει με 1 δολάριο την ημέρα. Υπάρχουν εκατοντάδες δολιοφθορές στους αγωγούς οι οποίοι κόβονται ως και με πριόνι κάθε χρόνο, και χιλιάδες τόνοι πετρελαίου έχουν εκβραστεί από τους παραποτάμους του Δέλτα του Νίγηρα στη θάλασσα, καταστρέφοντας κυριολεκτικά το οικοσύστημα. Το ΔΝΤ βρίσκεται ακόμη εκεί, σε αυτή τη χώρα, μετά από δυο γενναία «κουρέματα» του χρέους της, το οποίο δημιούργησαν οι τράπεζες παρέχοντας αφειδώς δάνεια προς την ελίτ και την ηγεσία, οι οποίες τράπεζες πρώτες εγκαταστάθηκαν εκεί, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εξάρτηση, και κατόπιν την εισρόφηση μέσω των κονσόρτσιουμ που συμμετείχαν,  των πόρων του δεμένου σε αυτές πλέον, «Νιγηριανού κράτους». Το οποίο χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως διεφθαρμένο όπως και ο λαός, χωρίς όμως να μιλά κανείς για τους διαφθορείς.    
            Τα μορφώματα τα οποία διαχειρίζονται τους πόρους, είναι διεθνή, και στο παιχνίδι αυτό δεν αρνείται να μετάσχει η Ρωσία. Το πρόβλημα για αυτήν είναι καθαρά ως τι θα συμμετάσχει, ως ουραγός ή ως ηγετικός πυρήνας; Η Ρωσία εδώ παίζει προσεκτικά το παιχνίδι, με κινήσεις αργές και υπολογισμένες κατά την πάγια πρακτική της, κόντρα στην Αμερική που παίζει γρήγορα και επιθετικά στο γεωπολιτικό σκάκι.    
            Και μέσα σε αυτό το περιβάλλον, να ’μαστε κι εμείς, με σημαίες και ελπιδοφόρες παντιέρες να ανεμίζουν, μη έχοντας καταλάβει πως μόνο όταν κάνουμε «το καλό παιδί» θα φάμε ένα ξεροκόμματο ή αν στηριχτούμε στο δίκαιο των πολλών με ασαφείς όμως προοπτικές στο μέλλον. Δυστυχώς. Πάντως, ο Μανιάτης καλά κάνει και αρχίζει γεωτρήσεις εντός υφαλοκρηπίδας (ό,που αυτή έχει χαραχτεί) και εντός εθνικών συνόρων, αλλά κακώς κάνει όταν αποδέχεται τις ενδείξεις των Αμερικανών πάνω στη χαρτογράφηση των πετρελαϊκών κύστεων. Οι Τούρκοι έκαναν μεθοδική δουλειά φτιάχνοντας ένα «Χόρα» αρχικά για χαρτογράφηση που αργότερα αντικατεστάθη με το «Σισμίκ» για σεισμολογικές έρευνες, μια εποχή που το δικό μας «Αιγαίο» έμεινε να χαρτογραφεί κοιτώντας με μάτι « όχι σεισμολογικό» το βυθό μας. Μείναμε δηλαδή, στο πρώτο σκέλος.
             Όταν οι Τούρκοι εφάρμοζαν «εθνική πετρελαϊκή πολιτική», εμείς μη συμμετέχοντας κατά τρόπο ανάλογο για τα εθνικά μας συμφέροντα είχαμε ήδη κάνει τα πρώτα βήματα παραχώρησης της έρευνας στους μελλούμενους «αγοραστές των οικοπέδων», και συνάμα στους «εκμεταλλευτές μας». Αυτοί φταίνε; Εφαρμόσαμε κυριολεκτικά την πολιτική του «ψάξε να βρεις, πες μας τι βρήκες για να σου πω πόσο κάνει το οικόπεδο». Αυτή υπήρξε η «εθνική» μας πολιτική. Επομένως, ο Μανιάτης, ο άνθρωπος, τι να κάνει; Αυτά βρήκε, καλώς έπραξε και πράττει, αλλά να προσέχει…
            Το σφάλμα μας έγκειται στο παρελθόν, όταν παίρναμε τα δάνεια, τα οποία αφειδώς μας δίνανε και αγοράζαμε Τσερόκι. Τότε «καλά κάναμε», τώρα ας βάλει ο θεός το χέρι του για να τελειώσει κατά το δοκούν, με τον από μηχανής θεό - αν αυτός έλθει - βάζοντας μυαλό στο άμυαλο κεφάλι μας, το παιζόμενο έργο.  Και αυτό, ως θέατρο, καθρέφτης της ζωής, η πρώτη γνώση λέει ότι η ευτυχία της ύπαρξης των πόρων είναι συγχρόνως μαζί με κατάρα. Ειδικά, όταν δεν υπάρχει γνώση. 

Σε Επιτροπή Ανταγωνισμού και Εισαγγελέα η Lidl...

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρέπεμψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης την γνωστή αλυσίδα Lidl, καθώς μετά από έρευνα που έγινε σε τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων σε....




χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακαλύφθηκε ότι οι τιμές της εταιρίας εντός συνόρων είναι ακριβότερες. Για τους ομογενείς που δεν γνωρίζουν την συγκεκριμένη αλυσσίδα, πρόκειται για γερμανική, δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη και εισήγαγε στην Ελλάδα το είδος του σουπερμάρκετ χωρίς υπαλλήλους και με πολύ φτηνές τιμές σε προϊόντα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που η εταιρεία διαχειρίζεται αποκλειστικά. Τα τελευταία χρόνια Ελληνες που προτιμούσαν να ψωνίζουν απο τα επώνυμα σούπερμάρκετ δέιχνουν όλο και αυξανόμενη προτίμηση στα Lidl καθώς οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες.

Ετσι έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία η είδηση ότι η εταιρεία παραπέμφθηκε σετην επιτροπή ανταγωνισμού επειδή πουλάει ακριβότερα από ότι σε άλλες χώρες.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου: «Η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου προχώρησε το Δεκέμβριο του 2011, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία, στη διενέργεια έρευνας συλλογής τιμών βασικών καταναλωτικών προϊόντων σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συλλέχθηκαν τιμές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, κυρίως επωνύμων προϊόντων διεθνών εταιριών, με παρουσία στις περισσότερες ή και σε όλες τις χώρες του δείγματος. Την ίδια χρονική περίοδο καταγράφηκαν και οι τιμές πώλησης 70 προϊόντων που διακινούνται αποκλειστικά από την εκπτωτική αλυσίδα λιανικής (hard discounter) LIDL, σε χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως εμφανίζονται στους συνημμένους πίνακες έδειξαν ότι οι τιμές των προϊόντων που διακινούνται αποκλειστικά από την εταιρεία LIDL στην Ελλάδα, μετά και την αφαίρεση του συντελεστή Φ.Π.Α., είναι σημαντικά υψηλότερες από τις αντίστοιχες τιμές των ιδίων προϊόντων στις άλλες χώρες της έρευνας.

Η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς απέστειλε στη LIDL επιστολή, γνωστοποιώντας τα διαθέσιμα στοιχεία τιμών και έλαβε σχετική απαντητική επιστολή. Η LIDL μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ένταση του ανταγωνισμού που υπάρχει σε άλλες χώρες για να αιτιολογήσει τις διαφορές τιμών.

Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις άλλες χώρες του δείγματος, λειτουργεί μόνο το LIDL ως εκπτωτική αλυσίδα μετά και την αποχώρηση του ALDI. Αναφέρει, επίσης, το επιχείρημα του υψηλού κόστους μεταφοράς, διακίνησης και συντήρησης των προϊόντων στη χώρα μας. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς το υψηλό κόστος να επηρέαζε ανάλογα και τα επώνυμα προϊόντα διεθνών προμηθευτών γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από την έρευνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές, αυτών των προϊόντων, στην Ελλάδα είναι αρκετά χαμηλότερες από την Γαλλία και την Ιταλία.

Τα σχετικά στοιχεία με την ανάλυσή τους διαβίβασε με αναφορά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης, τόσο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όσο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου»...

www.ekirikas.com

ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ; (video)



http://faretra.pblogs.gr/2012/03/posa-prepei-na-deis-akoma-gia-na-katalabeis.html

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ...........ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΞΙΣΤΟ/ΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ.....!!!!!!!!


ΚΑΙ ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΛΙΓΝΕΥΕ ΚΑΙ ΕΠΤΩΧΑΙΝΕ

Πάντα επίκαιρο, για να ξέρετε η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτή, είναι Ελληνική και αυθόρμητη!!! Και γα αυτό επιζεί κάτω από τόσους εχθρούς και προδότες!!! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
Ήταν 28 Ιανουαρίου 2007, όταν η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Ιλλινόις διοργάνωσε στο Σικάγο την ετήσια «Εορτή των Γραμμάτων» προς τιμήν των τριών Ιεραρχών. Επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν μία δεκαπεντάχρονη Ελληνίδα, η Προμηθέα-Ολυμπία-Κυρήνη-Πυθία, ένα χαρισματικό παιδί, που σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών απέκτησε το πρώτο της πανεπιστημιακό πτυχίο στις Μαθηματικές ΕπιστήμεςΤο θέμα της ομιλίας της: «Η Ελληνική Παιδεία».
Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, μη γνωρίζοντες εκ των προτέρων τι θα έλεγε, εκθείασαν στην αρχή τα προσόντα της, τα επιτεύγματά της και την αγάπη της για τις Επιστήμες και την Ελλάδα. Στην ομιλία της όμως η Προμηθέα δεν ανέφερε τα συνηθισμένα που περίμεναν, όπως κάθε χρόνο, να ακούσουν· άρθρωσε με θάρρος καθαρό λόγο περιγράφοντας τον βίαιο τρόπο, με τον οποίο ίσχυσε ο Χριστιανισμός στην πατρίδα μας και τις καταστροφές που επέφερε σε όλα τα επίπεδα του Ελληνικού Πολιτισμού, ειδικά στις Επιστήμες και την Παιδεία. Οι ίδιοι που προηγουμένως της έπλεκαν το εγκώμιο την ανάγκασαν να σταματήσει, χωρίς να ολοκληρώσει την ομιλία της.
Απόσπασμα από την ομιλία της Προμηθέας Ολυμπίας Κυρήνης Πυθίας:
Και ήρθε η Τουρκοκρατία και ο ζυγός εθέρισε την γη των Ελλήνων. Λέει ο εθνικός μας ύμνος, ακριβοί μου Έλληνες, «από τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά». Της Σκυθόπολης οι φονευμένοι οι Έλληνες παίρνουν εκδίκηση και ανάβει η μνήμη τους την φωτιά της ελευθερίας στα στήθη των σκλαβωμένων. Κατά την διάρκεια της επαναστάσεως του 1821, η Ορθόδοξος εκκλησία συγκρούστηκε σφοδρά με τους επαναστάτες. Το όραμα της παλιγγενεσίας και αναδημιουργίας του ελληνικού έθνους κατά το κλασσικό πρότυπο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο με τις απόψεις και τα συμφέροντα της εκκλησίας. Με αφορισμούς, απειλές και προδοσίες προσπαθούσε η εκκλησία να ματαιώσει το ελληνικό επαναστατικό κύμα, που από τις αρχές του 10ου αιώνα εσάρωνε ολόκληρη τη χερσόνησο του Αίμου. Το 1805 ο Πατριάρχης Καλλίνικος εξετέλεσε αφοριστική εγκύκλιο κατά των επαναστατών.
Να δύο πικρά παραδείγματα προδοσίας από πάμπολλα άλλα: Ο Ιωάννης Κολοκοτρώνης, ο μικρότερος αδελφός του γέρου του Μοριά, και πέντε παλικάρια μαζί του σκοτώθηκαν από τους Τούρκους 1η Φεβρουαρίου του 1806 ύστερα από προδοσία των καλόγερων της Μονής Παναγίας των Αιμυαλών, στην οποία είχαν πάει οι ήρωες γυρεύοντας καταφύγιο. Οι Τούρκοι τους έκοψαν τα κεφάλια, τα έμπηξαν σε κοντάρια και τα περιέφεραν στην Δημητσάνα, στο Ζυγοβίτσι και στην Τρίπολη, όπου και τα κρέμασαν στον μεγάλο πλάτανο της πόλης. Ο αδελφός του, ο γέρος του Μοριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μετά την άλωση της Τριπολιτσάς έβαλε και έκοψαν τον πλάτανο αυτό, γιατί με αρκετό αίμα της γενιάς του ήταν ποτισμένος, όπως είπε.
Ο Κατσαντώνης, ο αετός της Ρούμελης, και ο αδελφός του Χασιώτης μαζί με άλλα πέντε παλικάρια προδόθηκαν από τον καλόγερο Καρδερίνη, εις εκτέλεσιν της αφοριστικής εγκυκλίου του Πατριαρχείου. Είκοσι Τούρκοι τους επετέθησαν. Τα πέντε παλικάρια σκοτώθηκαν. Τα αδέλφια παραδόθηκαν στον Αλή Πασά Ιωαννίνων, όπου και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Κατακρεουργήθηκαν.
Είναι επίσημη ιδεολογία η θέση του νέου Ελληνικού κράτους πως η εκκλησία διέσωσε τον ελληνισμό, την ελληνική γλώσσα και την ελληνική παιδεία στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ωστόσο ο μελετητής της ιστορίας διαπιστώνει ότι, κατά την διάρκεια του Οθωμανικού ζυγού, η ιεραρχία της ορθόδοξης εκκλησίας ακολούθησε μία πολιτική που κρατούσε αμόρφωτο και υποταγμένο στους Τούρκους τον ελληνικό λαό.
Ο μύθος του κρυφού σχολείου και η υποτιθεμένη προσφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου καταρρέουν μέσα από αδιάψευστα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα και κείμενα. Τα ίδια αυτά ιστορικά στοιχεία υποδεικνύουν ως μοναδικό μοχλό πίεσης προς την πολυπόθητη ελευθερία των υποδουλωμένων Ελλήνων και της παιδείας τους τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των ξενιτεμένων Ελλήνων διαφωτιστών, οι οποίοι με την συστηματική σπουδή της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας βάλθηκαν να ξυπνήσουν και τους υπόδουλους.  Θα επικαλεστώ τον αρχιστράτηγο της επανάστασης, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος σε ομιλία του στα παιδιά του γυμνασίου της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 1838, επισήμανε «…ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [δηλαδή ως αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, και του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας.
Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. … το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, … και αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, … ή εγίνετο γραμματικός του προεστού…. Και τοιουτοτρόπως κάθε ημέρα ο λαός ελίγνευε και επτώχαινε. Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι».
Ο Κούμας σχολιάζοντας το κυνήγι των διαφωτιστών από την εκκλησία γράφει: «… και μόνο η διδασκαλία των μαθηματικών εθεωρείτο ως πηγή αθεΐας, της οποίας πρώτον αποτέλεσμα ήταν η κατάργησης της νηστείας». Τον Κούμα επιβεβαιώνει η εγκύκλιος που εξέδωσε ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε και η Ιερά Σύνοδος το 1819. Η Εκκλησία καταδικάζει τις επιστήμες, διότι αποσπούσαν τους υπόδουλους Έλληνες από τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις, όπως η νηστεία! Οι διδάσκαλοι που δίδασκαν θετικές επιστήμες θεωρούνταν από τους ιεράρχες «διεφθαρμένα ανδράρια». Μετά την απελευθέρωση του πρώτου τμήματος της Ελλάδος, ο Οικουμενικός Θρόνος συνεχίζει τις φιλότιμες προσπάθειες της δια της εκκλησίας επαναφοράς εις υποταγήν των πληθυσμών της κάτω μόνης ελευθέρας Ελλάδος.
Αναρτήθηκε από Σείριος
http://enneaetifotos.blogspot.com/
 
http://www.arxaiaithomi.gr/2012/03/28/kai-toioutotropos-kathe-imera-o-laos-el/

H Ινδιάνικη φυλή των Cherokee μιλούσε Ελληνικά και κατάγονται από την Ανατολική Μεσόγειο!


Τρία δείγματα πετρογλυφικών βρέθηκαν στην Βόρεια Αμερική, όπου ερευνήθηκαν και αποδόθηκαν στο ότι είναι Ελληνικά. Η πέτρα... Possum Creek Stone ανακαλύφθηκε από την Gloria Farley στην Oklahoma το 1970.
Όπως εξηγεί η ίδια στην πέτρα απεικονίζεται ένας Έλληνας αθλητής επάνω σε βάθρο νίκης με επιγραφή που γράφει...
HO-NI-KA-SA η o nikasa (ο νικητής) Η πέτρα Thruston Stone ερμηνεύεται ως μία ανάμιξη πολλών πολιτισμών οπως Ελληνικής, Τσερόκι, Ινδιάνικης, Αιγυπτιακής και Εβραίκης.

Η πολιτισμική κοινότητα των Cherokee, Keetoowah Society επισήμανε, όπως το επιβεβαιώνει και .... το όραμα του Eloh, ότι προέρχονται από τους Πτολεμαίους που έφτασαν με υπερατλαντικά ταξίδια μαζί με Εβραίους και Φοίνικες στην κοιλάδα του Ohio γύρω στο 100 π.Χ.Το Red Bird Petroglyph είναι Ελληνική επιγραφή που χρονολογείται ανάμεσα στον 2ο και 3ο αιώνα π.Χ. και όχι όπως ανακοίνωσε τελευταία το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής και η New York Times ότι είναι του 1800.




http://hellasxg.blogspot.com

http://okloios.blogspot.com/2012/03/h-cherokee.html

Τα "κρυμμένα μυστικά" του.. Παναθηναϊκού Σταδίου!

Ότι το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ενα από τα πιο μεγαλοπρεπή έργα της αρχαιότητας, ένα “θαύμα τελειότητας” όπως έχει χαρακτηριστικά, είναι γνωστό! Αυτό που για πολλούς παραμένει άγνωστο είναι τα καλά κρυμμένα μυστικά του: την υπόγεια στοά εισόδου στο στάδιο, το νεκροταφείο, τον λεγόμενο τάφο του Ηρώδη, τη σαρκοφάγος που βρέθηκε δίπλα του, την αφετηρία των αγώνων δρόμου, τα αρχαία αποδυτήρια….
Τα επτά αρχαιολογικά μυστικά του Παναθηναϊκού Σταδίου! 1. Η κρύπτη εισόδου στο στάδιο Επάνω από την είσοδο της αρχαίας υπόγειας διόδου την οποία χρησιμοποιούσαν οι αθλητές για να εισέλθουν στον στίβο βρίσκεται σήμερα το αποδυτήριο, το οποίο κατασκευάστηκε για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μια σκάλα οδηγεί από το εσωτερικό του στη δίοδο (στη φωτογραφία), ενώ η δεύτερη είσοδός της βρίσκεται στη σημερινή οδό Αρχιμήδους. Η στοά πρέπει να διανοίχθηκε την εποχή του Λυκούργου, έχει μήκος 57 μέτρα και πλάτος 4 μ. 2. Ο ναός της Τύχης Μόνο τα ίχνη από την υποδομή της κλίμακας που οδηγούσε στον ναό της Τύχης έχουν απομείνει σήμερα στην ανατολική κλιτύ του Αρδηττού. Στην κορυφή του λόφου εξάλλου είναι ορατή μια εντυπωσιακή κατασκευή από λίθους και ισχυρό κονίαμα ως βραχώδες έξαρμα, ύψους περίπου 15 μέτρων, που ήταν το ανάλημμα του ανδήρου. Στον μικρό ιωνικό ναό υπήρχε το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς, πρώτη ιέρεια της οποίας ήταν η γυναίκα του Ηρώδη, η Ρήγιλλα. 3. Το ιερό πλοίο Μια ιδιαίτερα επιμήκης κατασκευή στην κορυφή του λόφου της Αγρας (στην φωτο αριστερά) ήταν το κτίσμα στο οποίο τοποθετούσαν οι Αθηναίοι το ιερό πλοίο, που μετέφερε το πέπλο της θεάς Αθηνάς κατά την Πομπή των Παναθηναίων. Για την άνοδο του πλοίου στον λόφο, είχε κατασκευαστεί κρυφός μηχανισμός! 4. Νεκροταφείο Ουδείς από τους επισκέπτες του Σταδίου μπορεί να φαντασθεί σήμερα ότι εκεί όπου βρίσκεται το νέο κτίριο των χώρων υγιεινής (υπώρειες του Αρδηττού), υπήρχε ένα αρχαίο νεκροταφείο. Το έφεραν στο φως οι εργασίες συντήρησης του Σταδίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, κατά τη διάρκεια των οποίων ανασκάφηκαν 31 τάφοι διαφόρων ειδών, οι οποίοι χρονολογούνται από τον 3ο-4ο αι.μ.Χ. 5. Σαρκοφάγος Μια μαρμάρινη σαρκοφάγος του 2ου αι.μ.Χ. που περιβάλλεται από κτιστό τοίχο και έχει εξαιρετική διακόσμηση αποκαλύφθηκε στον ανατολικό περιμετρικό διάδρομο του Σταδίου, πολύ κοντά στο σημείο όπου είχε εντοπισθεί από τον Α. Σκιά το 1904 η λεγόμενη σαρκοφάγος του Ηρώδη Αττικού. Από τις ανασκαφές αποκαλύφθηκαν επίσης τέσσερις κεραμοσκεπείς τάφοι και τρεις κτιστοί (τέλος του 3ου- αρχές του 4ου αι.μ.Χ.). 6. Η βαλβίδα Μόνο το εξασκημένο μάτι ενός ειδικού μπορεί να παρατηρήσει ότι στο σημείο γένεσης της σφενδόνης του Σταδίου, όπου βρίσκεται ένας αρράβδωτος κιονίσκος, έχουν απομείνει τα κατάλοιπα της σειράς των μαρμάρινων πλακών των βαλβίδων. Στις πλάκες αυτές που έφεραν δύο παράλληλες αυλακώσεις πατούσαν οι δρομείς στην αφετηρία των αγώνων δρόμου. 7. Η λεγόμενη σαρκοφάγος του Ηρώδη Αττικού Στην εξωτερική ανατολική πλευρά του Σταδίου μπορεί και σήμερα να δει κανείς μια ιδιαίτερα επιμελημένη σαρκοφάγο που βρέθηκε πριν από έναν αιώνα. Στο εσωτερικό της υπήρχε σκελετός τοποθετημένος σε λάρνακα από μολύβι και αυτή σε δεύτερη από ξύλο, ενώ στον τοίχο που την περιέβαλλε ένα μαρμάρινο βάθρο φέρει την επιγραφή «ήρωι τω Μαραθωνίω». Στοιχεία αρκετά για ορισμένους μελετητές να θεωρήσουν ότι πρόκειται για το ταφικό μνημείο του Ηρώδη (στη φωτο δεξιά), αν και ο σκελετός ήταν πολύ μεταγενέστερος. Με πληροφορίες από το www.tovima.gr, και τις έρευνες της Εφορείας Πειραιά (αρχαιολόγος κ. Ε. Λυγκούρη) 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_5003.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters