Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς κατέστρεψαν την ικανότητα της Ελλάδας να ελέγχει τα σύνορά της - Η συνωμοσία, τα θύματα, η δικαίωση

O 3oς τακτικός ανακριτής Δ.Φούκας κοίταξε τον άνδρα που είχε απέναντί του και διερωτήθηκε αν άκουσε καλά ή αν του κάτι του ξέφυγε. Γι αυτό και ξαναρώτησε: "Είπατε ότι μια ισραηλινή εταιρεία σας πλησίασε και σας έδωσε ολόκληρο τον φάκελο του υπό προμήθεια ρωσικού Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας της ΕΥΠ και σας είπε ότι αυτό το έργο δεν πρέπει να προχωρήσει;". "Ναι, ακριβώς αυτό" απάντησε άνδρας με τα λευκόγκριζα μαλλιά και τα σοφιστικέ γυαλιά.
"Κι εσείς τι κάνατε;" ξαναρώτησε ο ανακριτής. Ο μάρτυρας σήκωσε ελαφρά τους ώμους και απάντησε: "Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα. Μετά δεν ασχολήθηκα καθόλου".  "Ευχαριστώ κ.Αλεξ Ρόντος, δεν έχω άλλες ερωτήσεις για την ώρα" έκλεισε την συζήτηση ο ανακριτής και σκέφθηκε. "Κοίτα να δεις τις μπορεί να προκύψει σε μια υπόθεση. Γι άλλα πας κι άλλα σου βγαίνουν"...
Και ήταν λογικό να το σκεφθεί: Για την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή είχε καλέσει ως μάρτυρα (εν συνεχεία απαγγέλθηκαν και βαριές κατηγορίες σε βάρος του) τον Αλεξ Ρόντος, εμπλοκή ξένων παραγόντων σε κρίσιμο ζήτημα εθνική ασφάλειας προέκυψε.
Πόσο κρίσιμο; Τόσο ώστε να έδινε την πολυπόληθητη "προενημέρωση 24 ωρών" στα Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων επικείμενης στρατιωτικής εισβολής από την Τουρκία και όχι μόνο: Κάλυπτε με ρωσικούς δορυφόρους μέχρι 100 χλμ. στην ενδοχώρα Αλβανίας, Σκοπίων και Βουλγαρίας, οποιαδήποτε "περίεργη" κίνηση.
Κινήσεις πρακτόρων, λαθροδιακινητών, λαθρεμπόρων κλπ οι οποίοι κινούνται σε αχαρτογράφητα μονοπάτια και περιοχές. Σε real-time και με διακριτική ικανότητα περί τους 30 πόντους. Δηλαδή ακόμα και ένα απλό ΑΚ-47 να μετέφεραν στον ώμο θα εντοπίζονταν.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2005. Μια ομάδα πατριωτικά σκεπτόμενων στελεχών της ΕΥΠ που είχαν "αποχαιρετήσει" προ πολλού τις κομματικές ταμπέλες ανεξάρτητα με το τι ψήφιζαν σητν κάλπη, εντοπίζουν ένα πρόγραμμα της ΕΕ, με το οποίο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί "αθόρυβα", αφού απαγορεύεται από την ΕΕ η χρηματοδότηση προγραμμάτων εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ένα δορυφορικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης.
Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός, ο πρώτο βγαίνει άγονος, στον δεύτερο ανακηρύσσεται μειοδότης η κοινοπραξία  Πλανητική Α.Ε - Pansystems AE. Προϋπολογισμός προγράμματος λάπου 1,6 εκατ. ευρώ περίπου από τα οποία το 1 εκατ. ευρώ θα προερχόταν από κοινοτικά κονδύλια. Το λογισμικό ρωσικής εταιρείας, οι δορυφόροι ρωσικοί, αλλά και κάποιοι εμπορικοί δυτικοί δορυφόροι. Ολα αυτά στα τέλη του 2007 και στις αρχές του 2008.
Αμέσως ξεκινά η εφαρμογή του έργου, επί διοίκησης του Ιωάννη Κοραντή.
Το έργο στηρίζεται από όλα τα εθνικώς σκεπτόμενα στελέχη της υπηρεσίας, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, όπως ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στην ΕΥΠ, (ΠΟΣΕΥΠ), ο οποίος πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και ο οποίος ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Κατασκοπείας της Υπηρεσίας.
Το πρόγραμμα όμως φτάνει "στ'αυτιά" των "συμμάχων": Ο ίδιος ο Αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Σπέκχαρντ ενημερώνεται για το θέμα.
Οπως αποκαλύπτεται αργότερα σε τηλεγράφημα του Wikileaks ο Ν.Σπέκχαρντ ("πουλέν" του Λ.Λαυρεντιάδη και πρόεδρος της αμαρτωλής Proton Bank με πρωταγωνιστικό ρόλο στο μετέπειτα κολοσσιαίο σκάνδαλο) "υπόσχεται να σταματήσει το έργο όπως και οποιαδήποτε ρωσική σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο".
Και βέβαια το κατά τα άλλα "απόρρητο" πρόγραμμα "φτάνει στα αυτιά" και των Ισραηλινών.
Απλά κανείς από τους παραπάνω δεν θέλει να αποκτήσει η Ελλάδα δυνατότητες δορυφορικής επιτήρησης σε βάθος 100 χλμ από τα χερσαία σύνορά της. Αλλωστε και οι δύο προαναφερθείσες χώρες έχουν ενεργές πλήθος ειδικών και "μαύρων" επιχειρήσεων σε αυτή την ζώνη.
Ακολουθούν, ο σχεδιασμός της απόπειρας δολοφονίας του Κ.Καραμανλή, το "σκάνδαλο" του Βατοπαιδίου, τα Δεκεμβριανά, η κυβέρνηση Καραμανλή αποσυντίθεται και εν τέλει καταρρέει. Είναι η δεύτερη ελληνική κυβέρνηση που ρίχνουν οι ξένοι μετά την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 με την αποστασία Σαμαρά.
Αναλαμβάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009. Ο Α.Ρόντος αναλαμβάνει το γνωστό πόστο του.
Συνεργάζεται στενά και με τον Αρη Καρατζά, τον πράκτορα της CIA άνθρωπο που διώκεται για τις υποκλοπές στην Ελλάδα. Ο Αρης Καρατζάς συνεργάζεται κάτι παραπάνω από στενά με τον "ισραηλινό παράγοντα".
Γίνεται η - ομολογημένη από τον Αλεξ Ρόντος - παρέμβαση για το ρωσικό συστημα από τους Ισραηλινούς, η ενημέρωση στον Γ.Παπανδρέου και μέσα σε λίγες ημέρες μπλοκάρεται η ενεργοποίηση του συστήματος.
Αλλά έπρεπε να βρεθεί μία δικαιολογία για να γίνει αυτό. Κατ'αυτό τον τρόπο κατασκευάζονται κατηγορίες από την διοίκηση που μόλις έχει διορίσει ο Γ.Παπανδρέου, υπό το νέο διοικητή Κ.Μπίκα, για απάτη σε βάρος του δημοσίου, απόπειρα απάττης σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και συνέργεια στα παραπάνω κατά 14 κορυφαίων στελεχών της ΕΥΠ και 6 στελεχών της Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Το defencenet.gr έχει στα χέρια του το σύνολο των ονομάτων, αλλά θα περιοριστούμε στα ονόματα του Ι.Κοραντή τότε διοικητή της ΕΥΠ και του Κ.Αγγελάκη που ως πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου γιατί θεωρούμε ότι ονόματα και διευθύνσεις στελεχών της ΕΥΠ δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν σε κοινή θέα.
Τους στέλνουν όλους στον εισαγγελέα. Καταστρέφουν καριέρες. Κάποιοι από αυτούς πεθαίνουν από την στεναχώρια τους.
Υποτίθεται ότι όλοι αυτοί εξαπάτησαν το ελληνικό δημόσιο. Γράφεται ότι "Εδωσαν 1.600.000 ευρώ για να προμηθευτούν λογισμικό και συστήματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο". Και βέβαια ότι "Πήραν κονδύλια της ΕΕ για συστήματα τα οποία δεν προβλέπεται η χρηματοδότησή τους από την ΕΕ".
Να ήταν 16.000.000 ή 160.000.000 ευρώ το κονδύλι κάποιος θα το καταλάβαινε. Είκοσι άτομα θα είχαν βγάλει στην πρώτη περίπτωση ένα καλό "χαρτζηλίκι" και στην δεύτερη περίπτωση, μια ολόκληρη περιουσία. Αλλά για 1.600.000 ευρώ τόσο φασαρία;
Η προμηθεύτρια εταιρεία κινείται κατά της ΕΥΠ. Στις 9 Φεβουαρίου 2012 δικαιώνεται: Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δέχεται ότι το σύστημα ήταν απόλυτα αξιόπιστο, μοναδικό και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες της υπηρεσίας και συνεπώς κάνει αποδεκτή την αίτηση ακύρωσης και διατάσσει την ΕΥΠ να το παραλάβει.
Πριν μερικές ημέρες δημοσιοποιείται και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών μετά από δύο πραγματογνωμοσύνες στο σύστημα.
Σε ότι αφορά το σύστημα η ίδια απόφαση με αυτή του διοικητικού Εφετείου: Απόλυτα αξιόπιστο, μοναδικό και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες αθώοι και οι 20 κατηγορούμενοι. Η συνωμοσία καταρρέει, αλλά η ζημιά έχει γίνει. Η εθνική ασφάλεια έχει δεχθεί καίριο κτύπημα.
Υπολογίζεται ότι κάπου 1.000.000 λαθρομετανάστες πέρασαν από τον Εβρο, τα ελληνοαλβανικά σύνορα κλπ. αυτά τα πέντε χρόνια, ενώ έγιναν μεγάλες ζημιές και σε επιχειρήσεις καθαρά εθνικής ασφάλειας στις οποίες δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε (ακόμα...).
Τουλάχιστον θα ασκηθεί (έτσι "για τα μάτια του κόσμου") κάποια δίωξη για εθνική προδοσία, κατασκοπεία και ζημιά σε βάρος των εθνικών συμφερόντων κατά αυτών που ανέλαβαν να εκτελέσουν τις διαταγές των "ξένων αφεντάδων";
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  
http://news-cobra.blogspot.gr/2014/09/blog-post_20.html

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !!!!!! (ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ )

 
Γράφει ο Ευτυχίδης Γρηγόρης

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Ή ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ;
ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ.
ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2012 ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Τον ετοιμάζουν να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό , άλλα λέγοντας και άλλα πράττοντας (λέω εγώ ....)
ΣΤΙΣ 31/1/2013 ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΟΥ, ΕΓΡΑΦΑ :
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !!!!!!!!!!!
ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ
ΩΣΕΙ ΠΑΡΩΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ.
ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!!!!!!!!
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ;
Προσπάθεια να βρουν κοινά σημεία ιδεολογικής προσέγγισης !!!!!!!!!!!!
Την προεργασία την ξεκίνησε με δήλωσή του ο Ιερώνυμος την εποχή της ενθρόνισης του που «ακούσθηκε να λέει ότι "οι αριστεροί είναι οι καλύτεροι Χριστιανοί", όπως τουλάχιστον δημοσιεύματα της εποχής ισχυρίζονταν περί Αυτού, χωρίς ποτέ και να διαψευσθούν! »
Στη συνέχεια ο Τσίπρας στο Μεγάλη Βρετανία παίρνει πρωινό με προξένους ισχυρών κρατών.
Μετα πάει Αμερική
Δακτυλίδι από Ομπάμα αλλά και προϋποθέσεις.
Μια από αυτές ; Βρέστα με την εκκλησία . Εμείς θα καλλιεργήσουμε το έδαφος ώστε να μη σου πούνε όχι.
ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟ !!!!!!! σαν πρώτο βήμα
ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΚΛΑΣΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΣΑΣ;
ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ , ΕΤΥΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ………………
ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ
ΠΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ;
Ο Τάσος Κουράκης, ανέπτυξε εκτενώς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μισθοδοσία του κλήρου, τη χρήση αγροτικής γης, για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας κ.λπ. και έκανε σαφές, στην δευτερολογία του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν θα αιφνιδιάσει την Εκκλησία για τις όποιες αλλαγές προωθήσει, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
«Όποιες αλλαγές γίνουν θα είναι αποτέλεσμα εξαντλητικού διαλόγου και θα αναζητηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση» είπε χαρακτηριστικά. !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΑΣΟ !!!!!!
ΤΑΣΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΙΔΩΝ.; Ή ΕΙΧΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ;
ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ;
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ . ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ!!!!!!
ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ.
ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ !!!!!!!!!!! να σε χαρώ παπά μου
(Και για να είναι βέβαιος ότι λαμβάνει θέσει στην νέα πολιτική κατάσταση που έρχεται, έκανε και μια επίθεση στην Χρυσή Αυγή. !!!!!!!!!!! )
ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;
ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΠΙΟΥ….)
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ , ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΥΜΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΞΑΝΕ ΩΣ ΟΜΙΛΙΤΗ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ δε ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:
Ἡ Ἐκκλησία ἀποκρούει τήν ἀθεΐα καί τήν βία. Γι᾽ αὐτό ὁποιοδήποτε πολιτικό σύστημα ἔχει αὐτά τά δύο τό ἐλέγχει καί τό μάχεται. Ναί! Σέ ἄθεο δέν μποροῦμε νά δώσουμε ἐμπιστοσύνη νά μᾶς κυβερνήσει, διότι, ὅπως εἶπε καί ὁ Πολωνός Λέχ Βαλέσσα, «ὁ χωρίς Θεό ἄνθρωπος εἶναι ἐπικίνδυνος»!
ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΟΥΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΠΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ τελείωσε την ομιλία του λέγοντας : Στη Θράκη οι μουσουλμάνοι (όσοι δεν είναι αιχμάλωτοι του Προξενείου), θεωρούν ως προστάτη τους τον Επίσκοπο της περιοχής τους. Και είμαστε. Αυτό επιβάλλει η ιδιότητά μας. Δεν θα επιτρέψω ποτέ σε χριστιανό να βλάψει μουσουλμάνο. Αύριο που η Ευρώπη θα αρχίσει θρησκευτικούς πολέμους !!!!!!!!!!!!!!!!! (ΤΙ ΕΙΠΕ ΘΕΕ ΜΟΥ;) ενάντια στο Ισλάμ, τότε να ξέρετε ότι εμείς θα πάρουμε το μέρος τους. Όμως, σήμερα, ως Χώρα κάνουμε λάθη!
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ Να οργανώσει την σχολική τάξη σε εργαστήρι συνεργασίας και συνθέσεως απόψεων. Να προετοιμάσει στα παιδιά μας πλήρη εξάρτηση ώστε να βγουν στη λεωφόρο του αύριο, όπου τα οχήματα τρέχουν με τρελές ταχύτητες και αντοχές. Να μην βγούν ξυπόλυτα στ' αγκάθια. Θέλουμε η Ορθόδοξη Διδασκαλία, ως Πολιτισμός που διαποτίζει ακόμα και την αμαρτωλή πλευρά του ανθρώπου, κι όχι ως απολειφάδι του παρελθόντος……………
ΟΡΘΙΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ……….
Θεωρώ χρέος μου και υποχρέωσή μου, να σας ενημερώσω ότι εις την επίσημο σημερινή έναρξη του παρόντος Συνεδρίου, στο οποίο και συμμετέχω, έχω την τιμή να εκπροσωπώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
η Εκκλησία δεν ερωτά και δεν ενδιαφέρεται ποιές είναι οι πολιτικές η οι κομματικές απόψεις του καθενός.
Εάν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι απορρίπτουν a priori την χριστιανική πίστη, ακυρώνουν το ιερόν Ευαγγέλιο και αρνούνται την παρουσία του Χριστού στη ζωή των για τα παρόντα και τα μέλλοντα, τότε η Εκκλησία οφείλει να τους καλεί διαρκώς στην πίστη και στη μετάνοια.
Εάν επιμένουν στην απιστία, και πάλιν η Εκκλησία σέβεται την επιλογή τους, αλλά και εκείνοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.
Όταν προ είκοσι πέντε περίπου ετών εψηφίσθη η ισχύς του πολιτικού γάμου στη Χώρα μας, ήμουν ως Μητροπολίτης στην ωραία και ακριτική Αλεξανδρούπολη του Έβρου. Μετά την ισχύν του νόμου, ο πρώτος γάμος που έγινε στην Αλεξανδρούπολη ήταν από δύο οικογένειες που ανήκαν στο ΚΚΕ. Αυτό θα πει ορθόδοξη χριστιανική πίστη και ζωή.
ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ !!!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΙ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΘΗΚΕ Ή ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ;
Το σύμβολο του συνέδριου, που είναι μια υψωμένη αριστερή γροθιά που κρατάει έναν Σταυρό !!!!!!!!
Για τις θέσεις των μισών συνέδρων σχετικά με Σκόπια , Συνωστισμούς στη Σμύρνη κλπ ΜΟΥΓΚΑ !!!!! ΕΙΠΑΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ............
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (απλά δεν υπάρχουν)
ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.
Ο ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ (το έχω δει και έχω πάθει) , οι υπόλοιποι στα καλύβια τους …. Οι Κουράκιδες διαβεβαίωσαν ότι αποστολή εξετελέσθη ….. και έχουν μαγνητοσκοπημένο το συνέδριο και ο Τσίπρας έκλεισε ραντεβού για να στείλει μια κόπια στην Αμερικάνικη πρεσβεία (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ........)
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΙΕΡΑΡΧΕΣ , ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ. ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΑ ΤΟΤΕ.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ.
- Ναι είμαι βέβαιος πια, ότι κόπια από το συνέδριο πήγε στην Αμερικάνικη πρεσβεία.
- Ναι , Τάσο Κουράκη .... κατάλαβες ότι η ομιλία σου στο Συνέδριο ήταν για γέλια .
- ΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΗ ΣΤΡΑΒΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ (αρχική επιλογή για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας)
Στην υπόθεση παρενέβη με ανακοίνωσή της η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή, η κατήγγειλε τον κ. Καρυπίδη για αντισημιτικές δηλώσεις. Εκφράζει δε τον αποτροπιασμό της για το ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης έλεγε σε τηλεοπτικές του εκπομπές ότι το όνομα της ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».(ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΛΕΞΗ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΣ ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΠΑΙΡΝΕ )
- Ναι ο Τσίπρας έκανε φιλότιμες προσπάθειες και από δηλωμένος άθεος έγινε "ευσεβής .... οικουμενιστής ... Χριστιανός"
Πήγε στο Όρος !!!!
Βγαίνοντας χαράματα από τη λειτουργία που παρακολούθησε στη Μονή Ιβήρων είπε: «Όταν βλέπεις αυτά τα μοναστήρια είτε πιστεύεις είτε όχι στον Θεό νομίζεις ότι έχεις επικοινωνία με τα θεία». (ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ; ΜΕ ΤΑ ΘΕΙΑ ; Ή ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ;)
Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους έδειξε στο πρόσωπό του μεγάλη εκτίμηση καθώς και ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που τους παρείχε στο ζήτημα της φορολογικής αντιμετώπισής τους. (ΕΛΑ; ...)
Ζήτησες να μείνεις μόνος για ένα τέταρτο με την εικόνα του Αξιον Εστί στον Ναό του Πρωτάτου. (ΝΟΜΊΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ... Ή ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ; )
Πήγες στη Σιμωνόπετρα και τα αδελφά μοναστήρια Ιβήρων και Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος, που οι Ηγούμενοι Ελισαίος, Τύχων, Βασίλειος και Αλέξιος έχουν έλθει απ΄έξω !!!!!!!! (ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ...)
ΠΛΑΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ, Ο 80ΧΡΟΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ.
Οταν ο ηγούμενος της Μονής Καρακάλου κ. Φιλόθεος έμαθε ότι ο Τσίπρας βρισκόταν φιλοξενούμενος στη Μονή του, αυτός ήταν στην Κρήτη. Ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει εκεί λέγοντάς του ότι επιστρέφει αμέσως για να τον συναντήσει.!!!!!!!!!! Αλλά το να έρθει κάποιος από την Κρήτη στο Αγιον Ορος δεν ήταν και τόσο εύκολη υπόθεση. Ο Τσίπρας κάθισε σχεδόν όλο το βράδυ παρέα με δύο μοναχούς στο αρχονταρίκι περιμένοντας τον ηγούμενο να έρθει !!!!!!!!!! (Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ.)
ΜΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΣΕΙΡΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΤΡΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΙΣ 1-3-2008 ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΘΕΟΣ !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=_t-nQattIw
ΜΕΤΑ, ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ !!!!!!!!
ΤΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ;
- Στις 16 Ιουλίου, στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. ο κ. Σαμαράς είχε πει ξεκάθαρα στην Γερμανίδα καγκελάριο: «Αν κάνουμε αυτά που ζητάτε, θα έρθει ο Τσίπρας».
Η απάντηση που είχε πάρει τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν παγερά αδιάφορη: «Είτε με εσάς, είτε με τον Τσίπρα το πρόγραμμα θα συνεχιστεί...». !!!!!!!!!!
- ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΜΟ. 5/9/2014
Στο «Villa d’ Este» (ίσως το καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου) στο ΚΟΜΟ της Ιταλίας, συμμετείχες σε συνέδριο, με θέμα "Intelligence on the World, Europe and Italy" !!!!!!!!!!! ΕΣΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛ ΜΕ ΘΕΜΑ «Συσχετισμούς Δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη»!!!! Συμμετέχοντες : Ο Μάριο Πρόντι, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρώην κοινοτικός επίτροπος για την οικονομία Χοακίν Αλμούνια, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλωντ Τρισέ !!!!! ΩΠ ...... αλλά και ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ και ο Γερμανός Γεργκ Άσμουσεν που μιλήσε για την Εργασία και την Απασχόληση. !!!!!!!!!!!!!! (ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΝΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ... )
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ, Ο'ΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, Ο'ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΚΑΛΙΑ ;
ΜΕΤΑ ΒΓΗΚΕ Ο ΚΑΛΑ ΔΟΜΗΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ !!!!!!!!!!! (Πάπα; γιατί Πάπα; δεν συνηθίζεται)
Με ένα στεφάνι ελιάς πήγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ εκείνος του χάρισε ένα παπικό μετάλλιο καθώς και το έργο του «Η χαρά του Ευαγγελίου». ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ... ΘΑ ΧΑΡΕΙΣ )
Η συνάντηση κράτησε περίπου 45 λεπτά, χρέη μεταφραστή εκτελούσε ο καθολικός επίσκοπος της Σύρου !!!!!!!!!!!!!! ΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ !!!!!
Η συνηθισμένη διάρκεια των συνομιλιών του Ποντίφικα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, δεν ξεπερνά συνήθως το ένα τέταρτο της ώρας.!!!!!!!!!!!!!! (ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΗ !!!!!)
Το ζήτημα των τραπεζών μονοπώλησε σχεδόν την συζήτηση, καθώς είναι από εκείνα για τα οποία ο Πάπας έχει εκφράσει πολλές φορές το ενδιαφέρον του, ενώ όλη η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα.!!!!! (ΑΛΕΞΗ ΚΑΝΕΝΤΙΛ ΜΕ ΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ... ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ ... )
Επίσης ο Πάπας είπε, ότι είναι «απαράδεκτο να σκοτώνονται άνθρωποι και να κινδυνεύουμε από τους πολέμους», ενώ χαρακτήρισε ως αδιανόητο το να θεωρούνται κάποιοι άνθρωποι «λαθραίοι» και να πνίγονται στη θάλασσα. !!!! (ΕΜΠΑΙΝΕ ΑΛΕΞΗ ....)
Ο Πάπας αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του στο Φανάρι, στις 30 Νοεμβρίου. (ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ )
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΕΔΕΣΕ.
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (που ανήκει στο Πατριαρχείο) - ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΑΠΑΣ - ΦΑΝΑΡΙ !!!!!!!! Είμαι βέβαιος, ότι ο Πάπας θα πει την καλή του κουβέντα στον Βαρθολομαίο και πόσο χρήσιμος θα είναι ένας Πρωθυπουργός σαν το Τσίπρα. Είμαι επίσης βέβαιος ότι τώρα που υπάρχουν οι ευλογίες του Αγίου Όρους .... ο Βαρθολομαίος θα ζητήσει να τον δει. (Ε ΡΕ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ....)
ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑ .
ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥΣ.
ΟΜΟΛΟΓΩ, ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ (τουλάχιστον στην Ελλάδα)
ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΕΝΑΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. !!!!!!
ΦΥΣΙΚΑ Ο "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΑΟΖ, ΕΟΖ , ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΝΔ ΜΕ ΤΗ Χ.Α. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΟΥ.
Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΙΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ" ΤΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ.
ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ;
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΕΡΣΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.
 
http://news-cobra.blogspot.gr/2014/09/blog-post_17.html

O Τέσλα είχε προβλέψει τα smartphones: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον μεγάλο εφευρέτη

Σε μεγάλο βαθμό επισκιασμένος από τον διάσημο εργοδότη του Τόμας Εντισον, ο Σέρβος εφευρέτης και φυσικός Νίκολα Τέσλα είναι γνωστός κυρίως ως ο ιθύνων νους πίσω από τον επαγωγικό κινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος και το πηνίο Τέσλα. Ωστόσο η ζωή και το έργο του κρύβουν πολλά μυστικά.

Ενώ ο Τέσλα απολάμβανε μια επιτυχημένη καριέρα ως εφευρέτης, είχε αντικοινωνική συμπεριφορά και καμία τεκμηριωμένη ερωτική σχέση, ενώ στο τέλος πέθανε άπορος και μόνος.

Καθώς γινόταν όλο και πιο εκκεντρικός με το χρόνο, ο Τέσλα απέκτησε περίεργες συμπεριφορές τον κατατάσσουν σε πραγματικά «τρελό επιστήμονα».

Οραματίστηκε το σύγχρονο smartphone από το 1909
Προσπάθησε να υλοποιήσει την ιδέα του για μια φορητή συσκευή που θα μπορούσε να λάβει τις τιμές των μετοχών και τα τηλεγραφήματα μέσω κωδικοποιημένων συχνοτήτων. Ο Τέσλα επιχείρησε να σχεδιάσει το πρώτο ασύρματο πύργο μετάδοσης στο Long Island της Νέας Υόρκης, μαζί με εργαστηριακές εγκαταστάσεις. Το Wardenclyffe Tower , που ονομάστηκε έτσι από τον επενδυτή, James S. Warden, προοριζόταν για υπερατλαντική ασύρματη τηλεφωνία και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, αλλά καθότι δεν ήταν πλήρως λειτουργικός κατεδαφίστηκε το 1917.


Υπέφερε από oystersaritisphobia, φόβο για τα μαργαριτάρια
Δεν άντεχε ούτε στη θέα των πολύτιμων λίθων, και λέγεται ότι έστειλε μία φορά τη γραμματέα του σπίτι να αλλάξει επειδή φορούσε μαργαριταρένιο κολιέ. Αυτό είναι ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά όπως και η εμμονή με τον αριθμό 3 και η μικροβιοφοβία του που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Τέσλα έπασχε από μια μορφή ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.

Κοιμόταν σπάνια
Ο Τέσλα ισχυρίστηκε ότι κοιμόταν μόλις δύο ώρες τη νύχτα και μπορούσε να περάσει δύο ή περισσότερες ημέρες στο εργαστήριό του, χωρίς να κοιμάται καθόλου. Ο Κένεθ Σουέζι, ένας από τους ελάχιστους φίλους του εφευρέτη, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Τέσλα. Οπως είχε πει ο Σουέζι μία φορά ο Τέσλα του τηλεφώνησε στις 3 το πρωί για να του πει για μία νέα θεωρία του.

Είχε φωτογραφική μνήμη
Ο Τέσλα είχε την ικανότητα να διαβάζει βιβλία και περιοδικά και θυμόταν όλες τις πληροφορίες σαν εσωτερική βιβλιοθήκη, διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή. Ετσι ο Τέσλα έκανε σπάνια σχέδια από τις εφευρέσεις του, απλώς εργαζόταν με την εικόνα που είχε στο μυαλό του.

Μιλούσε 8 γλώσσες
Η φωτογραφική του μνήμη του έδινε και ένα ακόμη πλεονέκτημα. Ετσι ο Τέσλα μιλούσε άπταιστα 8 διαφορετικές γλώσσες: Σερβο - Κροατικά, Αγγλικά, Τσέχικα, Γερμανικά, Γαλλικά, Ουγγρικά, Ιταλικά και Λατινικά. Οι γλωσσολόγοι αναφέρονται σε ένα τέτοιο πρόσωπο ως «υπερπολύγλωσσο».

Εφηύρε το πρώτο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο
Το 1895, μαζί με τον Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ, ο Tesla κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας για την αξιοποίηση του υδροηλεκτρικού δυναμικού από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα. Το έργο αυτό σηματοδότησε την τελική νίκη του πολυτριφασικού εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) ηλεκτρικής ενέργειας του Τέσλα, που τροφοδοτεί τον κόσμο σήμερα.

Είχε θανατηφόρα ακτίνα
Ο Τέσλα διέθετε ένα περίπλοκο σχέδιο του για μια ακτίνα θανάτου - μια δέσμη σωματιδίων ενέργειας που προοριζόταν για χρήση κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου. Οπως αναφέρει ο ίδιος, ήταν ικανή να «στείλει συγκεντρωτικές, ακτίνες σωματιδίων μέσω του αέρα με τεράστια ενέργεια που θα καταστρέψει ένα στόλο από 10.000 εχθρικά αεροπλάνα σε απόσταση 200 μιλίων από τα σύνορα του έθνους, αφήνοντας νεκρούς στο δρόμο τους»

Είχε μια περίεργη σχέση με τα περιστέρια
Ενώο Τέσλα χαρακτηριζόταν ως αντικοινωνικός, ωστόσο η αποστροφή του για τους ανθρώπους είχε λιγότερο να κάνει με την έλλειψη του συναισθήματος και περισσότερο με το γεγονός ότι δεν είχαν φτερά. Οπως κάνουν πολλοί άνθρωποι, ο Τέσλα τάιζε τα περιστέρια στο πάρκο και ακόμα και αν ήταν πολύ άρρωστος για να το κάνει μόνος του, προσλάμβανε άλλους να το κάνουν γι 'αυτόν. Εφερνε συχνά άρρωστα ή τραυματισμένα περιστέρια πίσω στο ξενοδοχείο όπου ζούσε τα τελευταία του χρόνια και τα γιάτρευε.

Πέθανε χρεοκοπημένος και μόνος
Ενα θλιβερό, άδειο τέλος για έναν άνδρα με τέτοια λαμπρή καριέρα. Πέθανε στις 7 Ιανουαρίου του 1943 από στεφανιαία θρόμβωση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου New Yorker όπου ζούσε την τελευταία δεκαετία. Η καμαριέρα του ξενοδοχείου ανακάλυψε το σώμα του δύο ημέρες αργότερα, αφού επέλεξε να αγνοήσει ένα σήμα "μην ενοχλείτε" στην πόρτα του. Αν και πούλησε πολλές ηλεκτρικές πατέντες του, ο Τέσλα πέθανε χρεωμένος γιατί αυτοχρηματοδοτούσε πολλά από τα δικά του projects που δεν τελείωσαν ποτέ.


Πολλές από τις εφευρέσεις του, εξακολουθούν να ταξινομούνται
Τα περισσότερα πράγματα του κατέληξαν στο μουσείο Τέσλα, που βρίσκεται στο Βελιγράδι στη Σερβία, μαζί με τις στάχτες του. Ορισμένα από τα αμέτρητα έγγραφα του Τέσλα ωστόσο ακόμα εξακολουθούν να ταξινομούνται και οι άνθρωποι αναρωτιούνται ποια άλλη εφεύρεση έκρυβε ο Νίκολα Τέσλα και δεν πρόλαβε να αποκαλύψει πριν από το θάνατό του.

ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΡΙΘΜ. 2524/23.7.2003 Θέμα: Κωδικοποίηση των διατάξεων της ΠΔ/ΤΕ 2054/18.3.92, όπως ισχύει, για το συντελεστή φερεγγυότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα.


ΔΗΜΑΡΧΟΙ !! ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ... ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ !!





ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΡΙΘΜ. 2524/23.7.2003

Θέμα: Κωδικοποίηση των διατάξεων της ΠΔ/ΤΕ 2054/18.3.92, όπως ισχύει, για το συντελεστή φερεγγυότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, αφού έλαβε υπόψη: 
α) το άρθρο 55Α του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος,
β) το άρθρο 1 του Ν. 1266/82 «Όργανα ασκήσεως της νομισματικής, πιστωτικής και συναλλαγματικής πολιτικής και άλλες διατάξεις» σε συνδυασμό με το άρθρο 12, παραγρ. 1 του Ν. 2548/97,
γ) τον Α.Ν. 1665/51 «περί λειτουργίας και ελέγχου τραπεζών», όπως ισχύει,
δ) το άρθρο 1 (παραγρ. 1 και 3) του Ν. 1338/12/17.3.83 περί εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου, όπως έχει τροποποιηθεί με το άρθρο 6 του Ν. 1440/84, το άρθρο 65 του Ν. 1892/90, το άρθρο 2 παραγρ. 2 του Ν. 2077/92 περί κύρωσης της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το άρθρο 19 του Ν. 2367/95,
ε) τον Κ.Ν. 2190/20, όπως ισχύει,
στ) το Ν. 2076/92 για την ανάληψη και άσκηση δραστηριότητας πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες συναφείς διατάξεις, όπως ισχύει,
ζ) το Παράρτημα ΙΧ του Ν. 2155/93 για την κύρωση συμφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, όπως ισχύει,
η) την ΠΔ/ΤΕ 2054/18.3.92 «Συντελεστής φερεγγυότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα», όπως τροποποιήθηκε με τις ΠΔ/ΤΕ 2349/15.2.95, 2387/6.5.96, 2409/27.3.97, την 2479/27.8.01, ιδίως το άρθρο 16, και την ΠΔ/ΤΕ 2512/30.12.02,
θ) την ΠΔ/ΤΕ 2421/19.9.97 «παροχή επενδυτικών υπηρεσιών από την Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως»,
ι) την ΠΔ/ΤΕ 2397/7.11.96 περί κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων και ειδικότερα τις διατάξεις της παραγρ. 9 περί υποβολής στοιχείων, όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις του κεφ. Ε, παράγρ. 3 της ΠΔ/ΤΕ 2494/27.5.2002,
ια) την κωδικοποιημένη Τραπεζική Οδηγία 2000/12/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Μαρτίου 2000 και ιδίως τα άρθρα 1(4), 1(12) – 1(20), 1(27) και 40 – 47, καθώς και τα παραρτήματα ΙΙ, ΙΙΙ και IV, με τα οποία κωδικοποιείται η Οδηγία 89/647/ΕΟΚ/30.12.1989 και οι τροποποιητικές αυτής Οδηγίες,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

την κωδικοποίηση των διατάξεων της ΠΔ/ΤΕ 2054/18.3.92, όπως ισχύει, ως ακολούθως:

Ο συντελεστής φερεγγυότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα ορίζεται ως εξής:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η παρούσα Πράξη έχει εφαρμογή στα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, εκτός από την Α.Ε. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η Τράπεζα της Ελλάδος δύναται, με μεταγενέστερη Πράξη του Διοικητή της, να υπαγάγει ένα ή αμφότερα τα εξαιρούμενα ιδρύματα στις ρυθμίσεις της παρούσας Πράξης.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΟΡΙΣΜΟΙ

1. Για τους σκοπούς της παρούσας, νοούνται ως:
α – «Αρμόδιες αρχές», οι αρμόδιες για την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων αρχές. Για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος.
β – «Ζώνη Α», όλα τα κράτη – μέλη και όλες οι άλλες χώρες πλήρη μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καθώς και οι χώρες που έχουν συνάψει ειδικές συμφωνίες δανειοδότησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και συνδέονται με τις γενικές συμφωνίες δανειοληψίας (ΓΣΔ) του ΔΝΤ.
Οποιαδήποτε χώρα, εν τούτοις, αναδιαπραγματεύεται το εξωτερικό δημόσιο χρέος της, δεν μπορεί να αποτελέσει μέλος της «Ζώνης Α» για μία περίοδο πέντε ετών από την αναδιαπραγμάτευση αυτή.
γ – «Ζώνη Β», όλες οι χώρες εκτός από εκείνες της Ζώνης Α.
δ – «Πιστωτικά ιδρύματα της Ζώνης Α», όλα τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία έχει χορηγηθεί άδεια λειτουργίας, σύμφωνα με τις σχετικές κοινοτικές διατάξεις, συμπεριλαμβανομένων των υποκαταστημάτων τους στις τρίτες χώρες, καθώς και όλες οι δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις που εμπίπτουν στον ορισμό του πιστωτικού ιδρύματος, σύμφωνα με τις κοινοτικές διατάξεις και έχουν άδεια λειτουργίας σε άλλες χώρες της Ζώνης Α, συμπεριλαμβανομένων των υποκαταστημάτων τους.
ε – «Πιστωτικά ιδρύματα της Ζώνης Β», όλες οι ιδιωτικές ή δημόσιες επιχειρήσεις, που έχουν άδεια να λειτουργούν έξω από τη Ζώνη Α και που υπάγονται στον κοινοτικό ορισμό του πιστωτικού ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των υποκαταστημάτων τους στην Κοινότητα.
στ – «Μη τραπεζικός τομέας», το σύνολο των δανειζομένων, εκτός από τα πιστωτικά ιδρύματα, όπως ορίζονται στην τέταρτη και πέμπτη περίπτωση της παραγράφου αυτής, τις κεντρικές τράπεζες, τις κεντρικές κυβερνήσεις, τις περιφερειακές κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές, τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τις πολυμερείς τράπεζες αναπτύξεως όπως ορίζονται στην έβδομη περίπτωση της παραγράφου αυτής.
ζ – «Πολυμερείς τράπεζες αναπτύξεως», η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η Διεθνής Εταιρεία Χρηματοδοτήσεων, η Διαμερικανική Τράπεζα Αναπτύξεως, η Ασιατική Τράπεζα Αναπτύξεως, η Τράπεζα Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης, η «Nordic Investment Bank», η Τράπεζα Αναπτύξεως της Καραϊβικής, η Αφρικανική Τράπεζα Αναπτύξεως, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η «Inter American Investment Corporation», η Διαμερικανική Εταιρεία Επενδύσεων και όσες ενταχθούν μελλοντικά στον ορισμό αυτό σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία.
η – «Εκτός ισολογισμού στοιχεία υψηλού κινδύνου, μέσου κινδύνου, μέτριου κινδύνου και χαμηλού κινδύνου», τα στοιχεία που αναφέρονται στο έκτο κεφάλαιο παρ. 2β και περιλαμβάνονται στο παράρτημα Ι.
θ – «Μητρική επιχείρηση», «θυγατρική επιχείρηση» και «όμιλος (επιχειρήσεων)», όπως ορίζονται στο άρθρο 42ε του Κ.Ν.2190/20, καθώς και στο άρθρο 2 του ΠΔ 267/95, όπως εκάστοτε ισχύουν.
ι – Eιδικά για την εφαρμογή του έκτου κεφαλαίου, παράγραφος 1 στοιχείο β, καθώς και του όγδοου κεφαλαίου, στην έννοια των «τοπικών αρχών» περιλαμβάνονται διοικητικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, υπεύθυνοι ενώπιον της κεντρικής κυβερνήσεως ή των τοπικών αρχών καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που αποτελούν ιδιοκτησία της κεντρικής κυβερνήσεως, τοπικών αρχών ή αρχών που, κατά τη γνώμη των αρμοδίων εποπτικών αρχών έχουν τα ίδια καθήκοντα με τις τοπικές αρχές. Στην έννοια των «τοπικών αρχών» περιλαμβάνονται επίσης οι εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες που έχουν τη μορφή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, στο βαθμό που μπορούν να επιβάλλουν φόρους σύμφωνα με τη νομοθεσία που τους παρέχει το δικαίωμα αυτό. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή οι ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο έβδομο Κεφάλαιο δεν έχουν εφαρμογή.
ια – «Αναγνωρισμένα χρηματιστήρια»: χρηματιστήρια που κατά την κρίση της Τράπεζας της Ελλάδος
- λειτουργούν κανονικά
- διέπονται από κανόνες που θεσπίζονται ή εγκρίνονται από τις αρμόδιες αρχές της χώρας του χρηματιστηρίου, οι οποίοι ορίζουν τις προϋποθέσεις λειτουργίας του χρηματιστηρίου, τις προϋποθέσεις πρόσβασης στο χρηματιστήριο, καθώς και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία σύμβαση πριν καταστεί αντικείμενο ουσιαστικής διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο
- διαθέτουν σύστημα συμψηφισμού βάσει του οποίου οι συμβάσεις που απαριθμούνται στο Παράρτημα ΙΙΙ υπόκεινται σε υποχρεωτικά καθημερινά όρια καλύμματος που παρέχουν επαρκή κατά την κρίση της Τράπεζας της Ελλάδος διασφάλιση.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
1. Ο συντελεστής φερεγγυότητας που αναφέρεται στις επόμενες παραγράφους εκφράζει τα ίδια κεφάλαια, κατά την έννοια του τέταρτου κεφαλαίου της παρούσας Πράξης, ως ποσοστό του συνόλου των εντός και εκτός ισολογισμού στοιχείων του ενεργητικού, σταθμισμένων κατά τα προβλεπόμενα στο πέμπτο κεφάλαιο.
2. Ο συντελεστής φερεγγυότητας πιστωτικών ιδρυμάτων που είναι μητρικές επιχειρήσεις, υπολογίζεται σε ενοποιημένη βάση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 6 του ΠΔ 267/1995.
3. Πέραν των προβλέψεων της προηγούμενης παραγράφου, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, επιβάλλεται υπολογισμός συντελεστή φερεγγυότητας και σε ατομική και, οσάκις απαιτείται από την Τράπεζα της Ελλάδος, σε υποενοποιημένη βάση. Υπό προϋποθέσεις που καθορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι δυνατόν ο συντελεστής φερεγγυότητας να υπολογίζεται αποκλειστικά σε υποενοποιημένη ή ενοποιημένη βάση.
4. Με την επιφύλαξη της τήρησης από τα πιστωτικά ιδρύματα των υποχρεώσεων που θεσπίζονται στις προηγούμενες παραγράφους, ο συντελεστής φερεγγυότητας θα υπολογίζεται τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο. Η Τράπεζα της Ελλάδος δύναται να απαιτεί τον υπολογισμό τους σε συχνότερα χρονικά διαστήματα.
5. Η Τράπεζα της Ελλάδος δύναται, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας, να εκχωρεί την αρμοδιότητά της για την παρακολούθηση της φερεγγυότητας πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα και είναι θυγατρικές πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν την έδρα τους σε άλλο κράτος – μέλος της Κοινότητας, στις αρμόδιες εποπτικές αρχές αυτού του κράτους – μέλους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
Η έννοια των ιδίων κεφαλαίων για τους σκοπούς της παρούσας Πράξης καθορίζεται στην ΠΔ/ΤΕ 2053/18.3.92. όπως ισχύει. Τα ίδια κεφάλαια, κατά την ΠΔ/ΤΕ 2053/18.3.9, όπως ισχύει, αποτελούν τον αριθμητή του συντελεστή φερεγγυότητας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ
1. Το άθροισμα των σταθμισμένων κατά τον κίνδυνο στοιχείων ενεργητικού, καθώς και των εκτός ισολογισμού στοιχείων που αναφέρονται στις επόμενες παραγράφους αποτελεί τον παρονομαστή του συντελεστή φερεγγυότητας.
2. Τα στοιχεία του ενεργητικού σταθμίζονται, ανάλογα με τον πιστωτικό τους κίνδυνο, με διάφορους συντελεστές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στo έκτο και έβδομο κεφάλαιo και λαμβάνοντας υπόψη, όπου έχουν εφαρμογή, τις εξαιρέσεις που προβλέπονται στo όγδοο και δέκατο κεφάλαιo.
3. Στην περίπτωση των εκτός ισολογισμού στοιχείων που απαριθμούνται στο Παράρτημα Ι, χρησιμοποιείται μέθοδος υπολογισμού σε δύο στάδια που περιγράφεται στο έκτο κεφάλαιο, παράγραφος 2(β).
4. Όσον αφορά τα εκτός ισολογισμού στοιχεία που αναφέρονται στο Παράρτημα ΙΙΙ, το ενδεχόμενο κόστος αντικατάστασης των συμβάσεων σε περίπτωση αθέτησης υποχρεώσεων εκ μέρους του αντισυμβαλλομένου υπολογίζεται με μια από τις δύο μεθόδους που περιγράφονται στο Παράρτημα ΙΙ. Το κόστος αυτό πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή στάθμισης που αντιστοιχεί στον αντισυμβαλλόμενο σύμφωνα με το έκτο κεφάλαιο, παράγραφος 1, εκτός από τον προβλεπόμενο στη διάταξη αυτή συντελεστή στάθμισης ύψους 100% που αντικαθίσταται από το συντελεστή 50%, ώστε να προκύψουν αξίες προσαρμοσμένες κατά τον κίνδυνο.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ: ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΤΑΘΜΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

1. Στοιχεία Ενεργητικού:
Οι ακόλουθοι συντελεστές στάθμισης εφαρμόζονται στις διάφορες κατηγορίες στοιχείων του ενεργητικού.

α) Μηδενικός συντελεστής στάθμισης
(1) Ταμείο και ισοδύναμα στοιχεία
(2) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις έναντι κεντρικών κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών της Ζώνης Α.
(3) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις έναντι των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
(4) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις που καλύπτονται από τη ρητή εγγύηση των κεντρικών κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών της Ζώνης Α ή της Κοινότητας.
(5) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις, έναντι κεντρικών κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών της Ζώνης Β που είναι αποτιμημένα και έχουν χρηματοδοτηθεί στο εθνικό νόμισμα του οφειλέτη.
(6) Στοιχεία ενεργητικού, τα οποία αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις που καλύπτονται από τη ρητή εγγύηση κεντρικών κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών της Ζώνης Β και που είναι αποτιμημένα και έχουν χρηματοδοτηθεί στο κοινό εθνικό νόμισμα του εγγυητή και του οφειλέτη.
(7) Στοιχεία ενεργητικού εξασφαλισμένα, κατά την κρίση των αρμόδιων αρχών, με τίτλους που έχουν εκδοθεί από κεντρικές κυβερνήσεις ή κεντρικές τράπεζες της Ζώνης Α ή τίτλους που έχουν εκδοθεί από τις Ευρωπαϊκές Κοινότητες ή με κατάθεση μετρητών στο δανειοδοτούν ίδρυμα ή με πιστοποιητικά καταθέσεων ή άλλα παρόμοια αξιόγραφα που έχει εκδώσει το ίδιο ίδρυμα και είναι κατατεθειμένα σ’ αυτό.

β) Συντελεστής στάθμισης 20%
(1) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
(2) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις έναντι πολυμερών τραπεζών ανάπτυξης.
(3) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις που καλύπτονται από ρητή εγγύηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
(4) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις που καλύπτονται από ρητή εγγύηση πολυμερών τραπεζών ανάπτυξης.
(5) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις έναντι των ελληνικών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή είναι εξασφαλισμένα, κατά την κρίση της Τράπεζας της Ελλάδος, με τίτλους που έχουν εκδοθεί από τους Οργανισμούς αυτούς, ως και απαιτήσεις έναντι περιφερειακών κυβερνήσεων ή τοπικών αρχών λοιπών κρατών της Ζώνης Α με την επιφύλαξη των διατάξεων του εβδόμου κεφαλαίου.
(6) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις που φέρουν τη ρητή εγγύηση, συμπεριλαμβανομένων των εγγυήσεων υπό μορφή τίτλων, ελληνικών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περιφερειακών κυβερνήσεων ή τοπικών αρχών λοιπών κρατών της Ζώνης Α, με την επιφύλαξη των διατάξεων του έβδομου κεφαλαίου.
(7) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις έναντι πιστωτικών ιδρυμάτων της Ζώνης Α και τα οποία δεν ανήκουν στα ίδια κεφάλαια των ιδρυμάτων αυτών, κατά την έννοια της ΠΔ/ΤΕ 2053/18.3.92, όπως ισχύει, για τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα ή, όσον αφορά πιστωτικά ιδρύματα που έχουν την έδρα τους σε άλλο κράτος της Ζώνης Α, δεν συνυπολογίζονται στα ίδια κεφάλαια των ιδρυμάτων αυτών, σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία.
(8) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις, ληξιπρόθεσμες εντός έτους, κατ΄ανώτατο όριο, έναντι πιστωτικών ιδρυμάτων της Ζώνης Β, εκτός των τίτλων που έχουν εκδοθεί από τα ιδρύματα αυτά και τα οποία θεωρούνται συστατικό στοιχείο των ιδίων κεφαλαίων τους.
(9) Στοιχεία ενεργητικού που καλύπτονται από ρητή εγγύηση πιστωτικών ιδρυμάτων της Ζώνης Α.
(10) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις, ληξιπρόθεσμες εντός έτους κατ’ ανώτατο όριο, και τα οποία καλύπτονται από ρητή εγγύηση πιστωτικών ιδρυμάτων της Ζώνης Β.
(11) Στοιχεία ενεργητικού εξασφαλισμένα, κατά την κρίση των αρμοδίων εποπτικών αρχών, με τίτλους που έχουν εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή από πολυμερείς τράπεζες ανάπτυξης.
(12) Στοιχεία ταμείου που βρίσκονται στη διαδικασία είσπραξης.

γ) Συντελεστής στάθμισης 50%
(1) Δάνεια που εξασφαλίζονται πλήρως, κατά την κρίση των αρμοδίων αρχών, με υποθήκες σε κατοικίες στις οποίες διαμένει ή πρόκειται να διαμείνει ή τις οποίες εκμισθώνει ή θα εκμισθώσει ο οφειλέτης.
«Τίτλοι που εξασφαλίζονται με υποθήκη» (mortgage – backed securities) μπορούν να εξομοιωθούν με τα δάνεια που αναφέρονται στο παρόν εδάφιο ή στην παράγραφο 1 του δεκάτου Kεφαλαίου, εφόσον η Τράπεζα της Ελλάδος, λαμβάνοντας υπόψη το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, θεωρεί ότι οι εν λόγω τίτλοι είναι ισοδύναμοι, ως προς τον πιστωτικό κίνδυνο, με τα δάνεια αυτά. Με κάθε επιφύλαξη για το είδος των τίτλων που είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και πληρούν τις προϋποθέσεις του παρόντος εδαφίου, οι «τίτλοι που εξασφαλίζονται με υποθήκη» είναι δυνατό να συμπεριλάβουν τίτλους κατά την έννοια του Άρθρου 2, παραγρ. 1, εδάφιο α(i), (περίπτωση αα) του Ν. 2396/1996. Ειδικότερα, θα πρέπει, κατά την κρίση της Τράπεζας της Ελλάδος, να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
i) οι τίτλοι αυτοί εξασφαλίζονται πλήρως και άμεσα από ένα σύνολο ενυπόθηκων δανείων με τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά των δανείων που αναφέρονται στο παρόν εδάφιο ή στην παράγραφο 1 του δεκάτου κεφαλαίου και τα οποία είναι απολύτως ενήμερα κατά τη μεταφορά τους προς δημιουργία των ως άνω τίτλων (τίτλοι που εξασφαλίζονται με υποθήκη)
ii) έχει εγγραφεί επί των υπεγγύων περιουσιακών στοιχείων και σε αποδεκτό βαθμό υψηλής τάξης υποθήκη είτε άμεσα από τους επενδυτές σε «τίτλους που εξασφαλίζονται με υποθήκη» είτε για λογαριασμό τους από κάποιο διαχειριστή ή άλλο εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, κατά την ίδια αναλογία που αντιπροσωπεύουν οι τίτλοι που κατέχουν ατομικά οι επενδυτές προς το σύνολο των διαθεσίμων τίτλων αυτής της κατηγορίας.
(2) Έξοδα επόμενων χρήσεων και έσοδα χρήσεως εισπρακτέα, εφόσον το πιστωτικό ίδρυμα δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον συντελεστή στάθμισης του αντισυμβαλλομένου.

δ) Συντελεστής στάθμισης 100%
(1) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις έναντι κεντρικών κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών της Ζώνης Β, εκτός εκείνων που είναι αποτιμημένα και έχουν χρηματοδοτηθεί στο νόμισμα του οφειλέτη.
(2) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις έναντι περιφερειακών κυβερνήσεων ή τοπικών αρχών της Ζώνης Β.
(3) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις, ληξιπρόθεσμες εντός διαστήματος μεγαλύτερου του έτους, έναντι πιστωτικών ιδρυμάτων της Ζώνης Β.
(4) Στοιχεία ενεργητικού που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις, έναντι των μη τραπεζικών τομέων της Ζώνης Α και της ζώνης Β.
(5) Πάγια στοιχεία, ήτοι τα εξής:
i. Γήπεδα και κτίρια
ii. Τεχνικές εγκαταστάσεις και μηχανήματα
iii. Άλλες εγκαταστάσεις, εργαλεία, έπιπλα και λοιπός εξοπλισμός
iv. Προκαταβολές για τα ως άνω ως και πρόσθετα υπό κατασκευή ενσώματα πάγια στοιχεία.
(6) Χαρτοφυλάκια μετοχών, συμμετοχές και άλλα συστατικά στοιχεία των ιδίων κεφαλαίων άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία δεν αφαιρούνται από τα ίδια κεφάλαια του δανειοδοτούντος ιδρύματος.
(7) Συντελεστής στάθμισης προσαυξημένος κατά 150% εφαρμόζεται επί του τμήματος της αξίας των πιο κάτω στοιχείων του ενεργητικού, η οποία αθροιστικά υπερβαίνει ποσοστό ίσο με το 30% των ιδίων κεφαλαίων των πιστωτικών ιδρυμάτων:
(i) Γήπεδα και κτίρια
(ii) Οι τοποθετήσεις του επενδυτικού χαρτοφυλακίου των πιστωτικών ιδρυμάτων στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με κύρια δραστηριότητα την απόκτηση ή διαχείριση ακινήτων, καθώς και οι αντίστοιχες τοποθετήσεις στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με κύριο αντικείμενο την απόκτηση συμμετοχών (holding) σε επιχειρήσεις της πρώτης κατηγορίας, πλην του τμήματος των τοποθετήσεων αυτών που αναλογεί στο ποσό που αφαιρείται από τα ίδια κεφάλαια του πιστωτικού ιδρύματος.
(8) Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού, εκτός από εκείνα που έχουν αφαιρεθεί από τα ίδια κεφάλαια.

2. Στοιχεία εκτός ισολογισμού:
α) Οι μέθοδοι που περιγράφονται στο Παράρτημα ΙΙ εφαρμόζονται στα εκτός ισολογισμού στοιχεία του Παραρτήματος ΙΙΙ εκτός από:
- τις συμβάσεις που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε αναγνωρισμένα χρηματιστήρια
- τις συμβάσεις πράξεων συναλλάγματος αρχικής διάρκειας μέχρι δεκατεσσάρων ημερών, εξαιρουμένων των συμβάσεων που αφορούν χρυσό
β) Η ακόλουθη μέθοδος εφαρμόζεται στα εκτός ισολογισμού στοιχεία που δεν αναφέρονται στην παράγραφο α):
i) Τα ανωτέρω στοιχεία, κατατάσσονται σε ομάδες ανάλογα με το βαθμό κινδύνου που ορίζεται στο Παράρτημα Ι. Συνυπολογίζεται η πλήρης αξία των στοιχείων υψηλού κινδύνου, το 50% της αξίας των στοιχείων μέσου κινδύνου, το 20% της αξίας των στοιχείων μετρίου κινδύνου και του τμήματος του εγγεγραμμένου κεφαλαίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων που δεν έχει ζητηθεί να καταβληθεί, ενώ θεωρείται ως μηδενική η αξία των στοιχείων χαμηλού κινδύνου.
ii) Οι αξίες των στοιχείων αυτών, αφού προηγουμένως σταθμισθούν, όπως περιγράφεται πιο πάνω, πολλαπλασιάζονται με τους συντελεστές στάθμισης που προσδίδονται στους οικείους αντισυμβαλλόμενους, σύμφωνα με τα οριζόμενα για τα στοιχεία ενεργητικού στην παράγραφο 1 του παρόντος κεφαλαίου καθώς και στο έβδομο κεφάλαιο. Στην περίπτωση πράξεων προσωρινής εκχώρησης και άλλων εκχωρήσεων με υποχρέωση επαναγοράς, καθώς και στην περίπτωση υποχρεώσεων αγοράς επί προθεσμία, οι συντελεστές στάθμισης θα είναι εκείνοι οι οποίοι αντιστοιχούν στα εν λόγω στοιχεία και δεν θα λαμβάνεται υπόψη η ιδιότητα των αντισυμβαλλόμενων.
γ) Όταν τα εκτός ισολογισμού στοιχεία καλύπτονται από ρητή εγγύηση, σταθμίζονται ως εάν είχαν συναφθεί για λογαριασμό του εγγυητή και όχι του πραγματικού αντισυμβαλλόμενου. Όταν ο κίνδυνος που προκύπτει από συναλλαγή εκτός ισολογισμού είναι πλήρως και καθ’ολοκληρίαν ασφαλισμένος, κατά την κρίση των αρμόδιων αρχών, με οιαδήποτε από τα στοιχεία ενεργητικού που αναφέρονται στο έκτο κεφάλαιο παράγραφος 1, στοιχείο α), σημείο (7) και στοιχείο β), σημείο (11), εφαρμόζονται αντίστοιχα συντελεστές στάθμισης 0 ή 20%, ανάλογα με την ασφάλεια. Σταθμίζονται με συντελεστή στάθμισης 50% τα στοιχεία εκτός ισολογισμού που αντιπροσωπεύουν εγγυοδοσίες ή εγγυήσεις πιστώσεων που έχουν χαρακτήρα υποκατάστατων πιστοδοτήσεων και τα οποία εξασφαλίζονται πλήρως κατά την κρίση της Τράπεζας της Ελλάδος με υποθήκες που πληρούν τους όρους του εδαφίου γ (1) της παραγράφου 1 του έκτου κεφαλαίου, υπό την επιφύλαξη ότι ο εγγυητής έχει άμεσο δικαίωμα επί των υπεγγύων.
δ) Όταν τα στοιχεία του ενεργητικού και τα εκτός ισολογισμού στοιχεία σταθμίζονται με χαμηλότερο συντελεστή λόγω ύπαρξης ρητής εγγύησης ή ασφάλειας δεκτής από τις αρμόδιες αρχές, η στάθμιση με χαμηλότερο συντελεστή εφαρμόζεται μόνο στο εγγυημένο τμήμα ή σ’αυτό που καλύπτεται πλήρως από την ασφάλεια.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΒΔΟΜΟ: ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
1. Στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα εφαρμόζεται μηδενικός συντελεστής στάθμισης για εργασίες τους, είτε εντός είτε εκτός ισολογισμού, που αφορούν χορηγήσεις προς – ή εγγυημένες από ή εξασφαλισμένες, κατά την κρίση της Τράπεζας της Ελλάδος, με τίτλους που έχουν εκδοθεί από – τοπικές αρχές ή περιφερειακές κυβερνήσεις άλλων κρατών μελών της Κοινότητας, εφόσον τα κράτη αυτά εφαρμόζουν το συντελεστή αυτό για τις εργασίες αυτές.
2. Η Τράπεζα της Ελλάδος δύναται να μεταβάλλει το συντελεστή των περιπτώσεων (β) (5) και (β) (6) της παραγρ. 1, του έκτου κεφαλαίου. Στην περίπτωση αυτή η Τράπεζα της Ελλάδος θα ενημερώνει σχετικά την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΓΔΟΟ: ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ
1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγρ. 1 του εβδόμου κεφαλαίου εφαρμόζεται συντελεστής στάθμισης 20% στα στοιχεία ενεργητικού που, κατά την κρίση της Τράπεζας της Ελλάδος είναι εξασφαλισμένα με τίτλους που εκδίδονται από περιφερειακές κυβερνήσεις ή τοπικές αρχές κρατών της Ζώνης Α, ή με καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα της Ζώνης Α, πλην του παρέχοντος την πίστωση ιδρύματος ή με πιστοποιητικά καταθέσεων ή με άλλα παρόμοια μέσα που εκδίδονται από αυτά τα πιστωτικά ιδρύματα.
2. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα ενημερώνει την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τις περιπτώσεις εφαρμογής της διατάξεως αυτής.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑΤΟ: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ
1. Από 1ης Ιανουαρίου 1993, τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να διατηρούν μονίμως το συντελεστή που ορίζεται στο τρίτο κεφάλαιο σε ύψος όχι κατώτερο του 8%. Η Τράπεζα της Ελλάδος δύναται να ορίζει ακόμη υψηλότερο συντελεστή, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική διάταξη του Νόμου 2076/1.8.1992, άρθρο 18, παράγραφος 1 α, όπως ισχύει.
2. Στην περίπτωση που ο συντελεστής φερεγγυότητας κατέλθει κάτω από το 8%, η Τράπεζα της Ελλάδος μεριμνά ώστε το οικείο πιστωτικό ίδρυμα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, για να επαναφέρει, το ταχύτερο δυνατόν, τον εν λόγω συντελεστή στο ελάχιστο όριο.
3. Η Τράπεζα της Ελλάδος δύναται να εξαιρεί πιστωτικά ιδρύματα από την υποχρέωση κατάρτισης συντελεστή φερεγγυότητας σε ατομική βάση, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του τρίτου κεφαλαίου.
4. Η Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της για την παρακολούθηση της τήρησης του ελαχίστου αποδεκτού συντελεστή φερεγγυότητας από τα πιστωτικά ιδρύματα μεριμνά ώστε η μητρική επιχείρηση να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη δέουσα κατανομή του κεφαλαίου στο εσωτερικό του ομίλου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ: ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. α) Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2006, επιτρέπεται στα πιστωτικά ιδρύματα να εφαρμόζουν συντελεστή στάθμισης κινδύνου 50% στα δάνεια, τα οποία, κατά την κρίση της Τράπεζας της Ελλάδος, εξασφαλίζονται πλήρως και καθ’ ολοκληρία με υποθήκες γραφείων ή εμπορικών χώρων πολλαπλής χρήσης, που βρίσκονται στην Ελλάδα ή στο έδαφος άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία επιτρέπουν την εφαρμογή του συντελεστή στάθμισης κινδύνου 50% στα δάνεια της κατηγορίας αυτής, με τους ακόλουθους όρους:
i) Ο συντελεστής στάθμισης κινδύνου 50% εφαρμόζεται στο μέρος του δανείου, το οποίο δεν υπερβαίνει το 50% της αγοραίας αξίας του ενυπόθηκου ακινήτου.
Για τους σκοπούς της παρούσας Πράξης ως αγοραία αξία γραφείου ή άλλου εμπορικού χώρου πολλαπλής χρήσης νοείται η τιμή στην οποία θα μπορούσε να πωληθεί το ακίνητο, κατά την ημέρα της εκτίμησης, από ένα πωλητή, που ενεργεί εκούσια, σε μη συνδεόμενο με αυτόν αγοραστή, θεωρώντας ως δεδομένο ότι το ακίνητο προσφέρεται δημοσίως προς πώληση, ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά επιτρέπουν την κανονική εκποίησή του και ότι, λαμβάνοντας υπόψη του είδος του ακινήτου, είναι δυνατό να μεσολαβήσει μια εύλογης διάρκειας περίοδος διαπραγμάτευσης.
Η αγοραία αξία πρέπει να υπολογίζεται από δύο διαφορετικούς και ανεξάρτητους (τόσο από τον δανειοδοτούμενο όσο και από το πιστωτικό ίδρυμα που διενεργεί τη χρηματοδότηση), εκτιμητές, οι οποίοι προβαίνουν σε ανεξάρτητες εκτιμήσεις κατά τη σύναψη του δανείου. Ειδικότερα:
- Εάν το ενυπόθηκο γραφείο ή εμπορικός χώρος πολλαπλής χρήσης ευρίσκεται σε περιοχή για την οποία υφίστανται Πίνακες Αντικειμενικής Αξίας Ακινήτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ως μία εκ των δύο εκτιμήσεων της αγοραίας αξίας του ακινήτου, υποχρεωτικά θα λαμβάνεται η αξία που προκύπτει με βάση το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.
- Η χαμηλότερη μεταξύ των δύο εκτιμήσεων χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του μέρους του δανείου επί του οποίου θα εφαρμοσθεί ο συντελεστής στάθμισης κινδύνου 50%.
- Η αξία του ακινήτου επανεκτιμάται τουλάχιστον ανά δωδεκάμηνο ή προκειμένου ειδικά περί δανείων που δεν υπερβαίνουν ποσό ισότιμο του ενός εκατομμυρίου ευρώ και το 5% των ιδίων κεφαλαίων του πιστωτικού ιδρύματος, ανά τριετία. Στις περιπτώσεις ακινήτων σε περιοχές που καλύπτονται από το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας ακινήτων δεν απαιτείται επανεκτίμηση και από άλλο φορέα, ενώ στις λοιπές περιπτώσεις η επανεκτίμηση μπορεί να διενεργείται από ένα μόνον ανεξάρτητο εκτιμητή.
ii) Στο μέρος του δανείου που υπερβαίνει το όριο που καθορίζεται στο σημείο (i) εφαρμόζεται συντελεστής στάθμισης κινδύνου 100%
iii) Το ακίνητο πρέπει να χρησιμοποιείται ή να προσφέρεται προς εκμίσθωση από τον ιδιοκτήτη.
β) Για τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί πριν από την 4.10.2001 και για τα οποία εφαρμόζεται συντελεστής στάθμισης κινδύνου 50%, θα πρέπει να εφαρμοσθούν άμεσα οι όροι (i), (ii) και (iii), με εξαίρεση τα όσα προβλέπονται για την ως άνω διαδικασία εκτίμησης της αγοραίας αξίας των γραφείων ή εμπορικών χώρων πολλαπλής χρήσης, η εφαρμογή της οποίας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 4.10.2002
γ) Για τα δάνεια που θα έχουν χορηγηθεί πριν από την 31 Δεκεμβρίου 2006, ο συντελεστής στάθμισης κινδύνου 50% εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τη λήξη τους, εάν το πιστωτικό ίδρυμα υποχρεούται να τηρήσει τους συμβατικούς όρους.
2. Εφαρμόζεται συντελεστής στάθμισης κινδύνου 50% στις χρηματοδοτικές μισθώσεις ακινήτων που θα έχουν συναφθεί πριν από την 31 Δεκεμβρίου 2006 και αφορούν ακίνητα επαγγελματικής χρήσεως, τα οποία ευρίσκονται στη χώρα της έδρας και διέπονται από νομοθετικές διατάξεις δυνάμει των οποίων ο εκμισθωτής παρακρατεί την πλήρη κυριότητα του μισθίου, μέχρις ότου ο μισθωτής ασκήσει το δικαίωμα αγοράς.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ: ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Για τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα οι αναφερόμενες στα συνημμένα παραρτήματα εργασίες έχουν εφαρμογή στο βαθμό που επιτρέπεται η διεξαγωγή τους από την εκάστοτε ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία. Το αυτό ισχύει και για την περίπτωση της παραγράφου 2 του δέκατου κεφαλαίου.
2. Με την επιφύλαξη της παραγράφου 1 του δέκατου κεφαλαίου ανωτέρω, οι κεφαλαιακές απαιτήσεις έναντι του πιστωτικού κινδύνου προσδιορίζονται από τις διατάξεις της παρούσας .
3. α. Όσον αφορά την υποχρέωση υποβολής στοιχείων, έ


 


http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2014/09/25242372003-205418392.html

Γιάννης Καλογερόπουλος περί της ΔΕΘ

File:ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ ΕΣΣΛΙΝ.jpg

English: Royal Decree for the establishment of National Bank of Greece - Julius von Hoesslin
 

Η Ελληνίδα καπετάνισσα στις 25 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου για το 2014 για το Fortune!!!


Μια ιδιαίτερη τιμή επιφύλασσε η λίστα που κατάρτισε το φημισμένο περιοδικό Forbes στην ελληνίδα πλοιοκτήτρια Αγγελική Φράγκου…
καθώς την συμπεριέλαβε στις 25 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου για το 2014. Το περιοδικό Fortune δημοσίευσε τη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες της Αμερικής για το 2014. Επίσης για πρώτη φορά το περιοδικό δημοσιεύει και ακόμα λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Ανάμεσα στις 25 ισχυρές γυναίκες στις επιχειρήσεις της δεύτερης λίστας, βρίσκεται και η Αγγελική Φράγκου, η Ελληνίδα μεγιστάνας της ναυτιλίας από την Χίο.


Η Αγγελική Φράγκου ανήκει στην τέταρτη γενιά της οικογένειας Φράγκου που ασχολείται με την ναυτιλία. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc. από τις 25 Αυγούστου 2005. Επιπλέον, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας Navios Partners, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, από τον Αύγουστο του 2007 καθώς και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navios Maritime Acquisition Corporation, επίσης θυγατρικής εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Είναι επίσης πρόεδρος του ΔΣ της Navios South American Logistics από την ίδρυσή της το Δεκέμβριο του 2007.
Προηγουμένως, ήταν πρόεδρος του ΔΣ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας International Shipping Enterprises, που εξαγόρασε τη Navios Holdings. Από το 1990 μέχρι τον Αύγουστο του 2005 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Maritime Enterprises Management S.A., και της προκατόχου εταιρείας, που ήταν ειδικευμένη στη διαχείριση φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου.

http://www.pentapostagma.gr

Η Αμφίπολη ξετυλίγει το παρελθόν της [Βίντεο]

O τάφος της Αμφίπολης είναι μοναδικός στο είδος του και έχει τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Ποιο είναι όμως το παρελθόν αυτής της σπουδαίας πόλης, που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό εδώ και χιλιάδες χρόνια;
Η Αμφίπολη είναι μια αρχαία πόλη, χτισμένη στην ανατολική Μακεδονία, στις όχθες του ποταμού Στρυμόνα, ενώ ανεγέρθηκε στη θέση της πόλης που παλαιότερα ονομαζόταν Εννέα Οδοί. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η Αμφίπολη χτίστηκε πάνω από την πόλη Εννέα Οδοί ή δίπλα από αυτή. Η ίδρυσή της έγινε το 437 π.Χ. από τους Αθηναίους που έφθασαν στο σημείο με στόχο τον έλεγχο της πλούσιας σε πρώτες ύλες περιοχής. Η πόλη εγκαταλείφθηκε οριστικά τον 8ο αιώνα μ.Χ. Σήμερα στην περιοχή είναι χτισμένος ο ομώνυμος σύγχρονος οικισμός, που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοανατολικά των Σερρών.
Η αρχαιολογική έρευνα έχει αποκαλύψει ίχνη ανθρώπινης εγκατάστασης που χρονολογούνται γύρω στο 3.000 π.Χ. Εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης, η περιοχή είχε οχυρωθεί από πολύ νωρίς Το 480 π.Χ. ο Ξέρξης περνώντας από εκεί έθαψε ζωντανούς εννέα νεαρούς άντρες και εννέα παρθένες ως θυσία σε ποτάμιο θεό. Έναν χρόνο μετά στην Αμφίπολη ο βασιλιάς της Μακεδονίας Αλέξανδρος Α΄ νίκησε τα υπολείμματα του στρατού του Ξέρξη.
Τον 5ο αιώνα π.Χ. οι Αθηναίοι προσπάθησαν να αποικίσουν για πρώτη φορά την Αμφίπολη. Η περιοχή είχε σημαντικές πρώτες ύλες, όπως ο χρυσός και ο άργυρος του Παγγαίου, όπως επίσης και πυκνά δάση, ενώ ταυτόχρονα βρισκόταν δίπλα στη θάλασσα. Βλέποντάς τα αυτά, οι Αθηναίοι θέλησαν να πάρουν την περιοχή, με την πρώτη τους, αποτυχημένη, προσπάθεια να γίνεται το 465 π.Χ.
Την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου η Αμφίπολη και το επίνειό της στο Αιγαίο είχαν εξελιχθεί σε πολύ σημαντική ναυτική βάση των Μακεδόνων, και γενέτειρα τριών σημαντικών ναυάρχων, του Νέαρχου, του Ανδροσθένη και του Λαομέδοντα. Από εκεί ξεκίνησε και ο στόλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την Ασία. Στην ελληνιστική εποχή, άποικοι από την πόλη ίδρυσαν -με προτροπή του Σέλευκου- μια ομώνυμη πόλη στις όχθες του Ευφράτη, επί της παλαιότερης αραμαϊκής Θαψάκου.
Με την κατάλυση του Μακεδονικού Βασιλείου από τους Ρωμαίους η Αμφίπολη έγινε μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Στην περιοχή έχουν βρεθεί πολλές επιτύμβιες στήλες, αναθηματικά ανάγλυφα και αγάλματα, όπως και χρυσά κοσμήματα (στους τάφους). Επίσης βρέθηκαν πολλά αγγεία που μαρτυρούν έντονη εμπορική κίνηση. Εκτός από τα αρχαιότερα ευρήματα, τμήματα των αρχαίων τειχών και το ιερό της μούσας Κλειώς, διασώζονται επίσης τμήματα σπιτιών της Ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής. Πολλά ευρήματα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης.
 
 
 
http://www.apocalypsejohn.com/2014/09/i-arxea-amfipoli-ksediploni-to-parelthon-tis.html

ΣΗΜΕΡΑ 20/9/14 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΤΗΣ ΟΡΙΡΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΡΑ !!!!!

 
ΣΗΜΕΡΑ 20/9/14 ΣΤΙΣ 19:00

ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΤΗΣ ΟΡΙΡΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ 
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΡΑ !!!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.....
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΗΝ Π.Τ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ........
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ 
ΓΙΑ ΤΟ Τ.Χ.Σ.............
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ....
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.......
ΓΙΑ ΤΑ 600 ΔΙΣ...................
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 
ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ!!!!!!!!!!!!!
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ.....
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.................................
ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!!!

"Κοιμήσου Αθήνα η Θράκη χάνεται"! Διαβάστε την ομιλία του υιού Σαδίκ στην Κομοτηνή


Image


Δεν θα κουραστούμε να γράφουμε ότι στην Θράκη η Τουρκία δουλεύει εδώ και δεκαετίες μεθοδικά για να “καταλάβει” και να ελέγξει την περιοχή. Ο καλύτερος σύμμαχός της όλα αυτά τα χρόνια είναι η παρακμή του πολιτικού μας προσωπικού . Το οποίο για να κερδίσει μερικά ψηφαλάκια παραπάνω δεν δίστασε να “χορεύει” στους ρυθμούς που το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ήθελε. “Αρκεί να σ΄ έβλεπαν να μπαίνεις στο τουρκικό προξενείο κι έβγαινες βουλευτής”, έχει πει ο για πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης και αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης.

Κανένας από τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο δεν συγκινήθηκε. Και η “κυβερνώσα αριστερά” που πιθανόν να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας παραμένει προσκολλημένη σε “τσιτάτα” και εμμονές άλλων εποχών. Σ΄ όλα αυτά προσθέστε και τις επί της ουσίας αντεθνικές πρακτικές που ακολουθεί η δήθεν αντισυστημική Χρυσή Αυγή στην περιοχή και προετοιμαστείτε για τα χειρότερα!
Αυτό που εντυπωσιάζει αλλά και προβληματίζει είναι ότι όλα αυτά δεν είναι …μυστικά. Είναι γνωστά στους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών. Και η αδιαφορία τους να ενεργοποιηθούν είναι πλέον ύποπτη.
Αφιερωμένη σ΄ όλους αυτούς η ομιλία του υιού του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή. Ομιλία που έκανε στο μνημόσυνο του πατέρα του . Η μεταφρασή της ,γιατί μίλησε στα τουρκικά έγινε από τα tourkikanea.gr.
Ο Λεβέντ Σαδίκ λέει αυτά που στην Αθήνα παριστάνουν ότι δεν ακούν. Ότι “οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι η μεγαλύτερη μειονότητα παγκοσμίως”. Δεν το λέει τυχαία. Αφήνει και υποννοούμενα ότι το τροχαίο στο οποίο ο πατέρας του έχασε τη ζωή του “ήταν ύποπτο”.
Όλη η ομιλία του Λ.Σαδίκ
“Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα καθώς 19 χρόνια μετά από την πιο πικρή μέρα της ζωής μου, σαν να εξαφανίσατε  όλους τους πόνους από μένα και την οικογένεια μου.
Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ίσως είναι η μεγαλύτερη ομάδα παγκοσμίως. Εμείς είμαστε μια μειονότητα-ομάδα που υπακούμε στους κανόνες, ξέρουμε πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσει η κίτρινη και η κόκκινη κάρτα, όπως ξέρουμε καλά και το τίμημα του ντισκαλιφιέ. Δεν ξέρουμε να κάνουμε κόλπα. Δεν ξέρουμε να αλλάζουμε τους κανόνες, να στήνουμε σικέ αγώνες και να ματαιώνουμε και όποιους το μαθαίνουν τους αποβάλουμε από την ομάδα.
Κύριε υπουργέ μου !
Σήμερα βρίσκονται μαζί μας περίπου 75 εκπρόσωποι συλλόγων. Βραβευμένοι κολυμβητές, διαιτητές μας, αθλητές ορεινής ποδηλασίας, παλαιστές μας, ποδοσφαιριστές φίλοι μας, δάσκαλοι πολεμικών τεχνών, δύτες μας, εν ολίγοις μεγάλο τμήμα του αθλητισμού βρίσκεται σαν ένα σώμα εδώ.
Ο Σαδίκ Αχμέτ ήταν ένας τίμιος και περήφανος άνθρωπος αλλά και αθλητής. Από μια τέτοια γενιά έρχεται και η συνέχεια. Υπάρχει δηλαδή νεότητα, πειθαρχία, ευγένεια και δέσμευση στον αγώνα. Αυτό που δεν υπάρχει είναι υποκρισία, κουτσομπολιό, ψέμα και τεμπελιά.
Eμείς με τα ήθη, τα έθιμα και την ευγένεια που παραλάβαμε από εσάς αξιότιμοι πρόγονοι, αγκαλιάζουμε σφικτά τον αγώνα με την επωνυμία Δυτική Θράκη
Είμαστε μια δυναμική νεολαία. Η στάση μας είναι ανοιχτή και ξεκάθαρη. Είμαστε όρθιοι και ισχυροί. Εσείς αξιότιμοι καλεσμένοι είστε η καλύτερη ντόπα για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, χέρι της Τουρκικής Δημοκρατίας ως κράτους-εγγυήτριας δύναμης πρέπει να είναι αισθητό.
Αξιότιμοι φίλοι και ομογενείς !
19 χρόνια πριν η ζωή μας ήρθε άνω κάτω, αλλά εγώ και η οικογένεια μου σταθήκαμε όρθιοι. Η στάση μας ποτέ και υπό καμία συνθήκη δεν χάλασε και ούτε πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Πριν από δύο μήνες το κόμμα DEB που ίδρυσε ο αείμνηστος Αχμέτ Σαδίκ, κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές και συγκεκριμένα στις ευρωεκλογές. Ο λαός μας στήριξε την κληρονομιά του. Στήριξε με ενθουσιασμό και χαρά το κόμμα που ίδρυσε ο ηγέτης του.
Αποτέλεσμα : Πρώτο βγήκε ! Πειθαρχία και πάλι πειθαρχία.
Οι νέοι με την στήριξη και την πνευματική ισχύ των μεγαλυτέρων, το πέτυχαν και σε δύο νομούς βγήκαμε πρώτοι. Πριν από 3-4 χρόνια πάλι από αυτό το βήμα, ενώπιον του αείμνηστου πατέρα μου, απευθυνόμενος σε εσάς πολύτιμοι φίλοι μου, είχα αναφέρει το εξής : ¨Οι οργανωμένες κοινότητες διοικούνε τις μη οργανωμένες μάζες¨. Το πιο καλό παράδειγμα για αυτό ήταν οι εκλογές της 25/5/2014 στις οποίες οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έγραψαν ιστορία. Επίσης από το ίδιο βήμα σας είχα δώσει μια υπόσχεση. Σας είχα υποσχεθεί πως όταν μας χρειαστείτε σαν οικογένεια, θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή. Θυμάστε πως και αυτό έγινε. Όταν το κόμμα DEB μας ανακοίνωσε την απόφαση του, τα παρατήσαμε όλα και εργαστήκαμε στην Δυτική Θράκη μέρα-νύχτα.
Εγώ δεν μπόρεσα ποτέ να ψηφίσω τον αείμνηστο πατέρα μου. Αλλά πριν από δύο μήνες ψήφισα τον αείμνηστο Αχμέτ Σαδίκ. Εγώ σας ευχαριστώ διότι δώσατε το δικαίωμα σε μένα, στην αδερφή μου και στην σύζυγο μου να ψηφίσουμε τον αείμνηστο Αχμέτ Σαδίκ. Εσείς με 43 χιλιάδες ψήφους κάνατε το DEB πρώτο κόμμα. Αυτή η επιτυχία δεν είναι δική μου, είναι δική μας. Τις λέξεις εγώ και εσύ πρέπει να τις βγάλουμε από το λεξιλόγιο μας, είμαστε στο εμείς ! Ευτυχώς είχαμε την ευκαιρία να εκπληρώσουμε τον λόγο μας. Εσάς που κατά την 19η επέτειο του θανάτου του αγαπημένου πατέρα μου που έφυγε από ανάμεσα μας μετά από ένα ύποπτο ατύχημα δεν μας αφήσατε μόνους, όπως και για τις προσευχές σας για τον αείμνηστο και για όλους αυτούς που μόχθησαν σε αυτό τον αγώνα, σας ευχαριστώ ιδιαίτερα εξ ονόματος της οικογένειας μου, αλλά και εξ ονόματος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης”.

 
onalert.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_703.html

Φωτεινές Οντότητες Ακολουθούν Ρωσικά Τραίνα (video)

Είναι αυτά UFOs; Παρατηρείστε προσεκτικά αυτά τα φωτεινά αντικείμενα καθώς ακολουθούν ή/και παρακολουθούν το τραίνο. 
Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις που ανέβηκαν σε ρωσικό site και όλες μαζί αποτέλεσαν το παρακάτω video. 
Ανάλογες φωτεινές οντότητες έχουν αναφερθεί από μάρτυρες να ακολουθούν αεροσκάφη, έχουν παρατηρηθεί πάνω από στρατιωτικές βάσεις αλλά και σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Άραγε συγκεντρώνουν στοιχεία και πληροφορίες;
SCW

Μετάφραση-Απόδοση diadrastiko

Ημέρα Παρατήρησης: 26/6/2014
Τόπος: Ρωσία
Πηγή: http://www.yapfiles.ru/show/887900/dccf5b0425c91c518153750c7c513091.flv.html

Προκαλούν και απειλούν οι Αλβανοί!



Στον εισαγγελέα εκλήθησαν στις 16 Σεπτεμβρίου 7 νέοι βορειοηπειρώτες να απολογηθούν διότι τον Αύγουστο που επισκέφτηκαν τα χωριά τους φορούσαν μπλουζάκια με διακριτικό που απεικόνιζε την Ελληνική σημαία και της Αυτονόμη Ηπείρου.Όπως αναφέρει παρακάτω η ανακοίνωση της Νεολαίας Δερβιτσάνης ο αριθμός των νέων που εμπλέκονται στον φάκελο αγγίζει τους 60.
Δερβιτσάνη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως ένα γεγονός που ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου και προσπαθήσαμε να μην πάρει έκταση , εξελίσσεται σε προβοκάτσια και οργανωμένο σχέδιο του Αλβανικού κράτους κατά της ελληνικής μειονότητας και της Νεολαίας Δερβιτσάνης. Παραθέτουμε αναλυτικά τα γεγονότα .
Η νεολαία του χωριού μας, κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου διοργανώνει πανηγύρι στο χωριό , καθώς γιορτάζει η εκκλησία μας, η Κοίμησης της Θεοτόκου. Το πανηγύρι αυτό έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και πραγματοποιείται με τεράστια συμμετοχή κάθε χρόνο. Η νεολαία μας με προσωπική εργασία και κόπο , οργανώνει τα πάντα ώστε να περνάνε όμορφα όλοι όσοι επισκέπτονται το χωριό τον Αύγουστο , να τηρούμε τις παραδόσεις , τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό του τόπου μας, που τόσα χρόνια παραμένουν αναλλοίωτα. Ότι γίνεται, γίνεται με σεβασμό πρώτα απ όλα στους συγχωριανούς μας, τις παραδόσεις μας, την ιστορία μας αλλά και τους νόμους .

Φέτος παραμονές του πανηγυριού, συνελήφθη στην Κακαβιά νεαρός από το χωριό μας μαζί με την αρραβωνιαστικιά του , με την αιτιολογία ότι φορούσε μπλούζα που έφερε πάνω την ελληνική σημαία και τη σημαία της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Η δικαιολογία από πλευράς της αλβανικής αστυνομίας ήταν πως πρόκειται για μια απλή εξακρίβωση στοιχείων, παρότι ο νεαρός ανακρίθηκε κανονικά και υπέγραψε την κατάθεση του. Μετά από κάποιες ώρες αφέθηκε ελεύθερος. Να σημειώσουμε πως αντίστοιχες μπλούζες φορούσαν αυτοβούλως πάρα πολύ νεολαίοι του χωριού μας και στόχος όλων αυτών είναι η διατήρηση της ιστορίας μας, των παραδόσεων μας και του πολιτισμού μας, χωρίς ίχνος προκλητικής ή εθνικιστικής διάθεσης.

Παρότι υπήρχε έντονη αναστάτωση για το γεγονός στο χωριό , αποφασίσαμε να μην πάρει περαιτέρω έκταση και να λήξει εκεί το γεγονός, καθώς θεωρήσαμε πως ήταν μια κακή στιγμή. Το πανηγύρι πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή παραφωνία ή το παραμικρό παρατράγουδο που να προσβάλλει κάποιον .
Φαίνεται όμως πως το γεγονός δεν ήταν απλά μια κακή στιγμή, αλλά μία οργανωμένη προβοκάτσια , με στόχο να δημιουργήσει φόβο , να διαλύσει το πανηγύρι του χωριού και να απομακρύνει τα Δερβιτσωτόπουλα από τον τόπο τους . Προχθές, 16 Σεπτεμβρίου 2014 , έφτασαν στα χέρια κάποιων συγχωριανών μας (συνολικά σε 7 άτομα ) κλήσεις από τον εισαγγελέα , προκειμένου να παρουσιαστούν ενώπιον του. Η ενημέρωση που έχουμε είναι πως ο φάκελος περιέχει πολλά περισσότερα ονόματα (που μπορεί να αγγίζουν και τα 60 ) και αυτό είναι μόνο η αρχή. Σήμερα τα παιδιά παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν γιατί φορούσαν αυτές τις μπλούζες.

Φαίνεται πως το αλβανικό κράτος που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια πολλά και έντονα εθνικιστικά κρούσματα, προσπαθεί να μεταφέρει το πρόβλημα κάπου αλλού και δημιουργεί θέματα από κει που δεν υπάρχουν , με στόχο τον εκφοβισμό .
Με δεδομ'ένο ότι δεν έγινε κανένα επεισόδιο και όλα κύλησαν απολύτως ομαλά, ο εντοπισμός των παιδιών που μπορεί να φορούσαν (ή και να μη φορούσαν) τη συγκεκριμένη μπλούζα, θυμίζει πρακτικές Εμβερ Χότζα, όταν χαφιέδες των μυστικών υπηρεσιών παρακολουθούσαν κάθε κίνηση της ελληνικής μειονότητας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τέτοιες πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν.

Ουδέποτε κανείς από τη Νεολαία του χωριού μας δεν έπραξε κάτι πέραν αυτών που ορίζουν οι παραδόσεις μας, ο πολιτισμός μας , η ιστορία μας και κυρίως αυτών που ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα παρακαλούσαμε λοιπόν το Αλβανικό κράτος να σταματήσει αυτές τις ενέργειες , που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ένταση σε μία φιλειρηνική περιοχή και κυρίως θυμίζουν τακτικές του κομμουνιστικού καθεστώτος . Η Νεολαία μας στηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας , η οποία όμως δεν συνάδει με τέτοιες ενέργειες.
Παρακαλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου μας , τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας, την ΕΕ μέλος της οποίας θέλει να γίνει η Αλβανία και τον ΟΑΣΕ να παρακολουθήσουν την υπόθεση και να πράξουν τα δέοντα προκειμένου να διασφαλιστεί η ηρεμία στην περιοχή και η ασφάλεια της Νεολαίας του χωριού μας.
Με εκτίμηση
Νεολαία Δερβιτσάνης
 
http://www.elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/b-hpeiros/14512-2014-09-19-11-22-33.html
http://kolotoubes.blogspot.gr/2014/09/blog-post_20.html

Γιγάντιο UFO που ξεπερνά τα 10χλμ σε φώτο της NASA (video)

Το αντικείμενο της φωτογραφίας φαίνεται να έχει τέλειες διαστάσεις και είναι τεράστιο. Υπολογίζεται να έχει διάμετρο περίπου 5-7 μίλια (8-12 χιλιόμετρα! ! !).

Βρίσκεται πάνω από τον ωκεανό. Ένα μέρος όπου άνετα θα μπορούσε να κρυφτεί κάτω από την επιφάνεια του...

Το παρατήρησε πρώτο ο χρήστης Streetcap1

 
 
Μετάφραση-Απόδοση diadrastiko
Date of discovery: Nov 2013
Location of discovery: Earths Ocean
Source NASA photo:
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters