Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η Ρωσία θέλει να στείλει παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα! Γιατί άραγε;


Για ποιόν λόγο η Μόσχα ενδιαφέρεται για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα; Υπάρχουν ενδείξεις τέτοιες στην Μόσχα που δημιουργούν υποψίες αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος στην χώρα γεννήθηκε και που πέθανε η δημοκρατία;

Λίαν προσφάτως είδαμε να εξαιρείται αναίτια μία ρωσική εταιρεία (διαβάστε παρακάτω αναλυτικά) που εκδήλωσε ενδιαφέρον για επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα.

Παλαιότερα είδαμε άλλες (πολύ χειρότερες και άκρως εθνικά επικίνδυνες) “παρεμβάσεις” Ελληνικών κυβερνήσεων, που αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν πληρωμένο “υλικό” επειδή είχε ρωσικό λογισμικό (περίπτωση συστήματος GIS που αγόρασε η ΕΥΠ, αλλά δεν δούλεψε χωρίς να αιτιολογηθεί η άρνηση χρησιμοποίησής του). Την ίδια -περίπου- χρονική περίοδο είδαμε την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να υπεκφεύγει σχετικά με τον αγωγό Μπ0υργκάς – Αλεξανδρούπολη, μέχρις ότου κατορθώθηκε τελικά να “παγώσει” το σχετικό έργο που θα απέφερε πολύ σημαντικά ποσά στην Ελλάδα.

Τελικά, μάλλον κάτι συμβαίνει στο προτεκτοράτο της Μέρκελ και του Ομπάμα, αφού ακυρώνεται ή “παγώνει” οτιδήποτε αφορά ρωσικό ενδιαφέρον ή οικονομική συναλλαγή της Αθήνας με ρωσικές εταιρείες και θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον εάν οι εκάστοτε σχετιζόμενοι υπουργοί (και πρωθυπουργοί) τολμούσαν να μιλήσουν ειλικρινά ή έστω να… αιτιολογήσουν το σκεπτικό των αποφάσεών τους.

Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, μαθαίνουμε πως έχει υπάρξει επίσημη κατάθεση αιτήματος για ύπαρξη Ρώσων Παρατηρητών για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαίου κατατέθηκε στο ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Το αίτημα το οποίο κατατέθηκε από οργάνωση-μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης, «Centre for Monitoring Democratic Processes «Quorum», αιτείται τη σχετική διαπίστευση έτσι ώστε οι Παρατηρητές του, να μπορούν να παρακολουθήσουν επιτοπίως τη διεξαγωγή των εκλογών.

Είναι πάντως ενδιαφέρον να δούμε, αν οι ελληνικές αρχές επιτρέψουν την παρουσία Ρώσων Παρατηρητών, δεδομένου ότι, το αίτημα είναι καθ’ όλα νόμιμο, στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαιότητας.

Ας μην ξεχνάμε ότι, ο «πολύς» Πέτρος Ευθυμίου, ήταν αυτός ο οποίος σε δηλώσεις του στο BBC και σε άλλα διεθνή ΜΜΕ, υπαλλήλων του made in usa administration, o υπουργός του Σημίτη, ο ΠΑΣΟΚος που οδήγησε με την ψήφο του τη χώρα στην υποτέλεια και στην κατοχή από δυνάμεις πέραν των εθνικών συνόρων, ο πολιτικός που ενεχυρίασε μαζί με την «σοσιαλιστική» του παρέα την λαϊκή εντολή στο ΔΝΤ στην τρόϊκα και τους διεθνείς τοκογλύφους, «άνοιξε το σοσιαλιστικό του στόμα», και εξαπέλυσε μύδρους κατά της νομιμότητας των πρόσφατων εκλογών για τη Δούμα, της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ως εκπρόσωπος του γνωστού και μη εξαιρετέου για τον ρόλο του, Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), βασιλικότερος του βασιλέως της κυρίας του κυρίου με το στίγμα της Λεβίνσκυ, της Χίλαρη Κλίντον, ο κ. Ευθυμίου, κατακεραύνωσε τότε τους Ρώσους και τον Πούτιν, μιλώντας για παραβιάσεις των δημοκρατικών διαδικασιών, κατά τη διενέργεια των ρωσικών βουλευτικών εκλογών.

Ας δούμε λοιπόν, πως θα λειτουργήσει η «Δημοκρατία» του κυρίου Ευθυμίου και των συν αυτώ, στο αίτημα των Ρώσων Παρατηρητών.

kostasxan.blogspot.com


http://www.gataros1.info/2012/04/blog-post_3169.html

«Boμβαρδισμός» σε ΝΔ & Γ.Μιχελάκη από Π.Καμμένο

Σημειώνεται ότι το πρωί ο Π.Καμμένος είχε τονίσει το αυτονόητο: Ότι με την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου, οποιαδήποτε ελληνική περιουσία μπορεί να κατασχεθεί…   
24-04-2012 00:27:32

Mε υπονοούμενα για σχέσεις με διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και ευθεία κατηγορία ότι είναι υπάλληλος της τρόϊκας, απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στις κατηγορίες του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη ότι «ο Π.Καμμένος είναι επικίνδυνος για την χώρα»: «Το ότι ο Μιχελάκης είναι πολύ καλός στον καλλιτεχνικό τομέα και αποτυχημένος στις επιχειρήσεις λάσπης είναι γνωστό. Πρέπει όμως να τους συστήσω όταν αναφέρεται στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ να είναι πιο προσεκτικός .Με την δήλωση του δείχνει πόσο είναι άσχετος με την πολιτική, την ιστορία, το δίκαιο.
Το αγγλικό δίκαιο έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα με κατάσχεση πλοίων. Την υπόθεση “Πατσίφικο” την ανέφερε πρώτος ο Π. Παυλόπουλος.
Είναι άλλο να είσαι γελωτοποιός εφοπλιστών και υπάλληλος του Τόμσεν και άλλο εκπρόσωπος τύπου κόμματος”.
Σημειώνεται ότι το πρωί ο Π.Καμμένος είχε τονίσει το αυτονόητο: Ότι με την υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου, οποιαδήποτε ελληνική περιουσία μπορεί να κατασχεθεί…
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.arxaiaithomi.gr/2012/04/24/bo/

Καζάκης : έρχεται θύελλα. (video)




http://www.arxaiaithomi.gr/2012/04/24/%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CF%8D%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1/

Το κόλπο για να μας πάρουν τα σπίτια οι ξένες κυβερνήσεις!


Οι επιπτώσεις του Μημονίου ΙΙ και οι άγνωστες πτυχές που αναδεικνύονται σταδιακά, απουσιάζουν εντελώς από τον προεκλογικό διάλογο, κάτι που φυσικά είναι αναμενόμενο για τα κυρίαρχα ΜΜΕ και το ρόλο συσκότισης που επιβάλλουν.

Για παράδειγμα, κανείς μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει για μια νέα πραγματικότητα που θα προκύψει από τη διαφαινόμενη κρατικοποίηση τοων τραπεζών (ή κάποιων τραπεζών):

Με την ένταξη των τραπεζών στο ΤΧΣ, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης,είναι εύλογο όλες οι περιουσιακές αξίες των τραπεζών, τα assets των τραπεζών, περιέρχονται στο ΤΧΣ, δηλαδή στο Κράτος. αυτόματα και με βάση το ααγγλικό δίκαιο το οποίο διέπει τη νέα δναειακή σύμβαση και το PSI, τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είναι ανοικτά και διαθέσιμα στα χέρια των πιστωτών στην περίπτωση αδυναμίας αξυπηρέτησης του νέου δανείου. Ποια όμως είναι τα περιουσιακά στοιχεία των κρατικοποιημένω τραπεζών;

Είναι όλα τα γνωστά, αλλά και τα δάνεια, καθώς και οι υποθήκες πάνω στα δάνεια. Με λίγα λόγια και όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες, πολλά από τα οποία είναι "κόκκινα" και επισφαλή, φέρονουν χιλιάδες ελληνικά ακίνητα να είναι είναι δυνάμει στα χέρια των πιστωτών - χωρών, που δάνεισαν την Ελλάδα!


ΑvantiPopoloGR


http://www.gataros1.info/2012/04/blog-post_8554.html

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

αρχείο λήψης.jpg

Περίεργα παιχνίδια παίχτηκαν στο παρασκήνιο της Ε.Ο.Ε.,σχετικά με τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας!Προκαλεί υποψίες η συμπεριφορά του συζύγου της Θεοδώρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου,ο οποίος ψήφισε αρνητικά στην πρόταση των υπολοίπων μελών της ΕΟΕ να περάσει η ΦΛΟΓΑ από το Καστελλόριζο!Η αντίδραση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν αυτή που έφερε τα πάνω κάτω!Διαβάστε τις ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Δελτίο τύπου 14/4/2012





ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ
ΓΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 
 
Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ή θα γίνει όπως το επιθυμεί η Ελλάδα η δεν θα ανάψει για τους φετινούς αγώνες.
 
 
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης που οικοδόμησαν τη πλήρη εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, συνεχίζουν να συμβάλλουν με τη γνωστή τους υποταγή στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, στα απαράδεκτα και επικίνδυνα παιγνίδια σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού Έθνους.
 
 
Η εξαίρεση Καστελλόριζου-Ρόδου-Δωδεκανήσων από την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, δείχνει ότι οι παραδομένοι στα Μνημόνια Κατοχής:
 
  • Αδυνατούν να επιβάλουν στη διεθνή κοινότητα,το αυτονόητο. Ότι το Καστελλόριζο δεν μπορεί να είναι πιόνι στις βλέψεις εκείνων που επιβουλεύονται την απόλυτη ελληνικότητα του Αιγαίου και την ΑΟΖ της χώρας μας.
  • Συμπράττουν στην μη παγκόσμια τουριστική προβολή των Δωδεκανήσων, αφήνοντας τη Τουρκία να πουλάει διαφημιστικά το Αιγαίο ως...τουρκικό.
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπενθυμίζουν στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και στους άβουλους παράγοντες της Ελληνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων όπως και στους Πολιτικούς-θεατές αυτής της απαράδεκτης εξαίρεσης, ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ και δεν εκχωρείται για να παίζονται σκοτεινά πολιτικά παιγνίδια σε βάρος της χώρας μας.
 
 
Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ή θα γίνει όπως το επιθυμεί η μητέρα της η Ελλάδα η δεν θα ανάψει για τους φετινούς αγώνες.
 
 
Οι αγώνες ας ονοματισθούν απλά «Αγώνες του Λονδίνου» και ας ανάψουν φλόγα με τον αναπτήρα που πρόθυμα θα τους δώσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

.......................

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», σχετικά με την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» επί ελληνικού εδάφους, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διευκρινίζει τα εξής:
Η Ολυμπιακή Φλόγα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και ευρέως γνωστά σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων και στην χώρα μας έχει ανατεθεί ο ρόλος του θεματοφύλακα της, γεγονός που πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς σε όλα τα ζητήματα που την αφορούν.
Η Φλόγα αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο που ανήκει σε όλους τους λαούς και πρεσβεύει τις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού, τα οποία επιχειρεί να μεταλαμπαδεύσει από γενιά σε γενιά και δεν είναι δυνατόν να αποτελεί πεδίο κομματικών ή προεκλογικών επιδιώξεων από όσους θέλουν να την χρησιμοποιήσουν για εκπλήρωση ιδίου οφέλους.
Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους αποτελούν προνόμια που έχουν δοθεί στην χώρα μας και προβάλλουν κάθε φορά την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλο τον πλανήτη και φυσικά είναι αδιανόητη η κάθε μορφής εκμετάλλευση τους, με τρόπο αδόκιμο και ξένο προς τα Ολυμπιακά ιδεώδη.
Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας καθορίζεται πολύ καιρό πριν ανάψει η Φλόγα, προκειμένου να ξεπεραστούν εγκαίρως όλα τα εμπόδια και να οργανωθεί καλύτερα το τεράστιο αυτό εγχείρημα. Όταν προέκυψε σε μεταγενέστερο χρόνο, η πρόταση να φτάσει η Φλόγα ως την Ρόδο και το Καστελόριζο, ήταν αδύνατον να αλλάξει το ήδη από καιρό διαμορφωμένο πρόγραμμα και να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή της πορείας. Άρα δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού των Δωδεκανήσων, αλλά μη έγκαιρη υποβολή πρότασης.
Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012», παρά τους δύσκολα οικονομικά καιρούς, θα καλύψει σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα και θα φτάσει από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη και από την Κρήτη ως το συνοριακό φυλάκιο στους Κήπους του Έβρου, ακριβώς απέναντι από την Τουρκία, διανύοντας μια τεράστια απόσταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, μέσα σε μόλις επτά ημέρες. Είναι φανερό λοιπόν από το πρόγραμμα, ότι δεν υπάρχουν ούτε «αποκλεισμοί», ούτε «εξαιρέσεις», αλλά όπως κάθε φορά στο παρελθόν, προσπάθεια για να δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες, το σύμβολο του Ολυμπισμού!
Με την ευκαιρία αυτή, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να προσκαλέσει όλους τους Έλληνες, τόσο στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012», στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία όσο και στην Τελετή Παράδοσής της, στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, προκειμένου να γίνουν μάρτυρες της δύναμης και της οικουμενικότητας του Ολυμπιακού αυτού συμβόλου, στο οποίο δεν χωράνε μικροπολιτικά παιχνίδια!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
.............................

Δελτίο τύπου 17/4/2012






ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ
 
Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δήλωσε τα εξής:
 
Συστήνουμε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Πρόεδρό της κ.Σπύρο Καπράλο,να είναι προσεκτικοί όταν απευθύνονται στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 
Εμείς δεν εμπλέκουμε την Ολυμπιακή Φλόγα σε προεκλογικές σκοπιμότητες. Αυτό που ζητάμε επιτακτικά είναι να μην εμπλέκει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή την Φλόγα στις σκοτεινές διεθνείς πολιτικές σκοπιμότητες που εξαιρούν το Καστελλόριζο και τα Δωδεκάνησα από τη διαδρομή της. 
 
Ας διαβάσει προσεκτικά ο κ.Καπράλος την ανακοίνωσή μας στην επίσημη ιστοσελίδα μας anexartitoiellines.gr, για να καταλάβει το τί ακριβώς εννοούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.Την πολιτική σκέψη την έχει.
 
Τέλος, το γεγονός και μόνο ότι ο κ.Καπράλος ομολογεί στη τέταρτη παράγραφο της ανακοίνωσης του,ότι "δεν είχε έγκαιρα υποβληθεί" η πρόταση για Καστελλόριζο και Ρόδο, σημαίνει ότι ή ο ίδιος φέρει την ευθύνη, άρα πρέπει να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του ή αν ζήτησε την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης, οφείλει να μας πει σε νέα ανακοίνωσή του σε ποιούς απευθύνθηκε, τί του απάντησαν και να δώσει στη δημοσιότητα τη σχετική αλληλογραφία.
 
Αυτά,προς το παρόν.

...................................
Δείτε εδώ λεπτομέρειες...
Κατόπιν εορτής,βέβαια,βγάζουν ανακοινώσεις όλοι ότι η ΦΛΟΓΑ θα πάει στο Καστελλόριζο...κατόπιν ενεργειών τους!

Με παρέμβαση Αβραμόπουλου η ολυμπιακή φλόγα στο Καστελόριζο

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/04/terastia-epityhia-twn-anexarthtwn-ellhnwn-na-perasei-h-floga-apo.html

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/04/terastia-epityhia-twn-anexarthtwn-ellhnwn-na-perasei-h-floga-apo.html

Η άγνωστη ιστορία της πρώτης προσπάθειας ανατινάξεως της Ελληνικής Βουλής


Αθήνα του 1907 14 χρόνια μετά την καθολική πτώχευση του 1893, 10 χρόνια μετά την οδυνηρή ήττα στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και 9 χρόνια μετά την επιβολή διεθνούς…
οικονομικού ελέγχου από τους εβραϊκής καταγωγής Γαλλοβρετανούς τραπεζίτες του 1898, η Ελλάδα των 2.631.952 κατοίκων διέθετε ζωτικό χώρο εκτάσεως 63.211 km²…. Οι υπήκοοι του βασιλείου, που με σκληρή εργασία είχαν καταφέρει να έχουν πλεονασματικό προϋπολογισμό (παρά τις τεκμηριωμένες προβλέψεις του τότε ΔΝΤ για το αντίθετο), ουσιαστικά εξανάγκασαν τον πρόξενο των ΗΠΑ Horton να πει γι΄αυτούς σε επίσημη ομιλία του ότι : «Η φυλή (clan) είναι μικρή, αλλά τα επιτεύγματά της πολύ μεγάλα και οι Έλληνες είναι μετρημένοι, εργατικοί και οικονόμοι».
Όλοι οι αυτόχθονες θρηνούσαν την απώλεια του Τέλου (Σταματέλου) Άγρα, ενώ η Πηνελόπη Δέλτα συνέγραφε το γνωστό μυθιστόρημά της «Στα μυστικά του Βάλτου» και οι ελάχιστοι τουρίστες της εποχής απολάμβαναν «το έκπαγλον θέαμα του δύοντος αττικού ηλίου, όστις πληροί δι’ ασυλλήπτων αποχρώσεων φωτός τον ορίζοντα», όπως έγραφε τότε ο πολύς Θεόδωρος Βελλιανίτης.
Την ίδια εποχή που στην Ν.Υόρκη κυκλοφορούσε το πρώτο ταξί, οι Αθηναϊκές εφημερίδες καταστροφολογούσαν (παλιά τους τέχνη κόσκινο) σε άρθρα επί άρθρων για το πρώτο αυτοκινητιστικό θανατηφόρο ατύχημα στην Αθήνα των 7 (επτά) συνολικά κυκλοφορούντων οχημάτων, με θύμα την Ευφροσύνη Βαμβακά ετών 25 (μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών) και δράστη τον πρίγκιπα Ανδρέα (πατέρα του Φιλίππου, του συζύγου της τωρινής βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, και παππού του Καρόλου), γράφοντας χαρακτηριστικά : «Με επτά αυτοκίνητα θρηνούμε θύματα, φανταστείτε να γίνουν 70…», αλλά και βεβαιώνοντας το αναγνωστικό τους κοινό, ότι «η ευθύνη ήταν της άτυχης Ευφροσύνης, που δε σταμάτησε, αλλά άρχισε να τρέχει πανικόβλητη». Επιπροσθέτως, σημείωναν οι καλές φυλλάδες, «ίσως ο πρίγκιπας και η σύζυγός του να ταράχθηκαν από την απαιδευσία του φτωχού λαού»!
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά η ζωή κυλούσε χαρωπά, δηλαδή οι κουτόφραγκοι προόδευαν, οι εβραίοι αργυραμοιβοί γίνονταν πλουσιότεροι, οι αυτόχθονες γηγενείς έκαναν το σκατό τους παξιμάδι, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα χάντρες, καθρεπτάκια και την ζωή των Βαυαρών πριγκίπων σε τακτικές συνέχειες των εντύπων, η φαιδρά πορτοκαλέα εξαπλωνόταν ακάθεκτη στην γη της ψωροκώσταινας και η Βουλή συνεδρίαζε νυχθημερόν για να παράξει «θεάρεστο» και απαιτούμενο από τους πατρόνες και δανειστές της, «έργο».
Το περιστατικό.
Την ίδια ημέρα κατά την οποία ο Βλαχάκης εκδίδει τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη, ο Κωστής Παλαμάς ολοκληρώνει τον δωδεκάλογο του γύφτου και ο Ίων Δραγούμης το έργο του «Μαρτύρων και ηρώων αίμα», οι εκπρόσωποι του λαού (σικ) με την φράγκικη συμπεριφορά και αμφίεση, συνεδρίαζαν εις το κτήριο της Βουλής και παρακολουθούσαν (σικ) την εισήγηση του υπουργού περί των οικονομικών Σιμόπουλου, ο οποίος, και παρά τον πλεονασματικό αποτέλεσμα του προηγουμένου κρατικού προϋπολογισμού, απαριθμούσε με βαριεστημένο ύφος νέες περικοπές και επώδυνα νέα μέτρα φορολόγησης του πόπολο. Κατά την προσφιλή τους συνήθεια, οι περισσότεροι βουλευτές έπιναν καφέ στο καφενείο της Βουλής, κάποιοι εκοιμώντο και οι υπόλοιποι εχασμώντο.
Αίφνης, την γαλήνη της σουρεαλιστικής αυτής εικόνας, διέκοψε ο ήχος της πτήσης φυσιγγίου δυναμίτιδος περιτυλιγμένου με χαρτί εφημερίδας και ο γδούπος της προσγείωσής του στο πάτωμα της Βουλής, εν μέσω των θέσεων των βουλευτών του Εθνικού κόμματος. Συνάμα, η αίθουσα γέμισε καπνό και την χαρακτηριστική έντονη μυρουδιά από την καύση της θρυαλλίτιδος της αυτοσχέδιας χειρο-βομβίδας. Οι περισσότεροι από τους εθνοπατέρες, δεν αντιλήφθηκαν – άμεσα – το τι είχε συμβεί διότι, όπως ανέφερα προηγουμένως, έπαιρναν τον ύπνο τους στα ακριβοπληρωμένα έδρανα, αλλά επιτέλους κάποια στιγμή, εις εξ αυτών, ο Λεώπουλος, ξύπνησε από τον ύπνο του δικαίου και, έντρομος, φώναξε.
«Μπόμπα! Προς Θεού! Μπόμπα»!
Το τι έγινε τότε, είναι δύσκολο να περιγραφεί. Οι βουλευτές, μισοκοιμισμένοι – μισοξύπνιοι, προσπάθησαν να βγουν από την αίθουσα ομαδόν και κοπαδοειδώς, σαν μία επ απειλή αγέλη. Οι πόρτες της εξόδου, όμως, φράκαραν από τους όγκους των λιπαρών και καλοθρεμμένων επισπευδόντων ηγητόρων και τότε έγινε λαϊκό δημώδες «πατείς με – πατώ σε». Ο πρόεδρος της Βουλής, διαγκωνίζοντας και διαγκωνιζόμενος, φώναζε:
«Ο φρούραρχος να κλείσει τις πόρτες εξόδου των λαϊκών θεωρείων. Να συλληφθεί αμέσως ο δράστης».
Όμως, φευ, ο φρούραρχος, λοχαγός του πυροβολικού Ταρσούλης απουσίαζε και τοιουτοτρόπως, τα θεωρεία εν ριπή οφθαλμού εκκενώθηκαν, από τους έτσι κι αλλιώς, ελάχιστους θαμώνες / μισθοδοτούμενους χειροκροτητές. Βλέπετε, μέσα στην χάβρα των Ιουδαίων η οποία δημιουργήθηκε, μόνο ένας η δύο, από τους βουλευτές αντιλήφθησαν, καθυστερημένα έστω, ότι η θρυαλλίς (το φυτίλι) είχε αποκοπεί από το φυσίγγιο της δυναμίτιδος από την πρόσκρουση της στο έδαφος και έτσι δεν υπήρχε, κανένας απολύτως κίνδυνος έκρηξης.

Η σύλληψη του υπόπτου.
Εν τω μεταξύ, για να επιστρέψουμε στα γεγονότα, ένας από τους βουλευτές, ο Καβαλλιεράτος, μετέφερε τα κομμάτια του εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του διευθυντού της Βουλής Κουντάκου και συνεπικουρούμενος από τον βουλευτή Στάη, εξαναγκάζει έναν δυστυχή αστυνόμο Α να δοκιμάσει δια της γεύσεως την σύσταση της περιεχόμενης εκρηκτικής ύλης.
Αυτός, αφού υπακούει, φεύγει ταπεινωμένος και έντρομος, αφήνοντας χώρο για την είσοδο του ασθμαίνοντος γενικού εισαγγελέα Λυκουρέζου (σόϊ πάει το κληρονομικό βασίλειο), ο οποίος είχε δώσει εντολή στους εξωτερικούς της Βουλής φύλακες, να απαγορεύσουν την έξοδο απ΄ αυτήν σε οιονδήποτε.
Εν τω μεταξύ, απόντος του φρουράρχου, αλλά και της φρουράς, αναθαρρημένοι από την διαπίστωση ότι δεν κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα από μια έκρηξη, οι Λαζάνης και Στάης εφόρμησαν προς τα λαϊκά θεωρεία του 3ου ορόφου, όπου πιθανολογούσαν ότι από εκεί ερρίφθη η δυναμίτιδα. Όταν κατάφεραν να υπερσκελίσουν το εμπόδιο της ανηφορικής διαδρομής το οποίο είχε σύμμαχο το μεγάλο τους σωματικό βάρος και έφθασαν εκεί, τα βρήκαν άδεια, εκτός από ένα πτωχικά ενδεδυμένο άτομο, το οποίο στεκόταν πίσω από ένα παράθυρο του θεωρείου, με μια διπλωμένη εφημερίδα στα πόδια του. Αμέσως τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο γραφείο του διευθυντού της Βουλής, όπου ξεδιπλώνοντας την εφημερίδα, ανακάλυψαν 4-5 ακόμη φυτίλια κατάλληλα για την ανάφλεξη μασουριών δυναμίτιδας και ένα ακόμη μασούρι.
Η ανάκριση και τα κόλπα της.
Τότε, ο υπουργός των Εσωτερικών Καλογερόπουλος συνεπικουρούμενος από τον γενικό εισαγγελέα Λυκουρέζο, άρχισαν να τον ανακρίνουν και ανακάλυψαν την ταυτότητά του. Ονομαζόταν Ανδρέας Παπαμικρόπουλος, εκ Πατρών, και ήταν διδάσκαλος του πτωχοκομείου, ετών 40 και άγαμος. Στις επίμονες όμως ερωτήσεις των ανακριτών, αυτός δεν παρεδέχετο την ενοχήν του, παρά την κατ αντιπαράσταση εξέταση των υπαρχόντων μαρτύρων, οι οποίοι βεβαιούσαν ότι μόνο αυτός στεκόταν στο σημείο από το οποίο εκτοξεύτηκε η εκρηκτική ύλη.
Μέσα στην απελπισία του για την άκαρπη τροπή της ανακρίσεως, ο γενικός εισαγγελέας, του οποίου η εντολή της κυβερνήσεως ήταν να αποσπάσει γρήγορη και σαφή ομολογία από τον ύποπτο για την βομβιστική ενέργεια, χρησιμοποίησε τα μεγάλα μέσα. Είχε προηγουμένως μάθει ότι, ο Παπαμικρόπουλος λόγω της οικτρής του οικονομικής καταστάσεως, αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το μικρό δώμα το οποίο μοιραζόταν με 3 ακόμη συγκατοίκους, στο ξενοδοχείο 5ης κατηγορίας «Ακρόπολις» και να ικετεύσει, πρώτα την οικογένεια Διαμαντοπούλου και κατόπιν την οικογένεια Αντωνοπούλου, εις τις κυρίες των οποίων είχε διδάξει γράμματα στο παρελθόν, για τροφή και στέγη, με αντάλλαγμα την διδασκαλία των παιδιών τους, την συνοδεία των σε περιπάτους και την συμμετοχή του σε όποια, οικοκυρικής φύσεως, εργασία προέκυπτε στην καθημερινότητά τους.
Έτσι, ο πονηρός εισαγγελέας, διέταξε να προσαγάγει η αστυνομία τους παραπάνω και να τους οδηγήσει σ΄ αυτόν για ανάκριση με βίαιο τρόπο, παρουσία του Παπαμικρόπουλου, όπερ και εγένετο. Την ίδια χρονική στιγμή κατά την οποία τον ανέκρινε, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τους Αντωνόπουλους με σκαιό τρόπο. Ο Παπαμικρόπουλος, βλέποντας τα υποφέρουν οι ευεργέτες του από την βιαιότητα των οργάνων, αλλά και φοβούμενος ότι θα τους χαρακτήριζαν συνεργούς του, είπε: «Αφήστε τους ανθρώπους αυτούς. Θα σας ομολογήσω τα πάντα».
Η ομολογία του δράστη.
Και ομολόγησε : «Εγώ αγόρασα τα δύο μασούρια δυναμίτιδας και τα απαραίτητα φυτίλια, προ δεκαπενθημέρου. Το ένα το εκτόξευσα στους βουλευτές και το δεύτερο το ετοίμαζα για να αυτοκτονήσω αμέσως μετά την πράξη μου. Έγραψα δε, και σχετική του τέλους μου επιστολή, προς την μητέρα μου. Επίσης, πολλές ημέρες πριν την πράξη μου, απέστειλα προειδοποιητική επιστολή προς την Βουλή, στην οποία τους ανακοίνωνα την πρόθεσή μου αυτή. Δεν ήθελα να τους σκοτώσω όλους, αλλιώς, θα χρησιμοποιούσα περισσότερα φυσίγγια. Να τους φοβίσω και να τους αφυπνίσω ήθελα, διότι εκτός της προσωπικής μου οικτρής οικονομικής καταστάσεως, στην οποία με έχουν οδηγήσει οι πράξεις και οι παραλήψεις τους, δεύτερο πουκάμισο δεν έχω να βάλω και ικετεύω καθημερινά τους ανθρώπους για τα απολύτως απαραίτητα. Η δική μου όμως δυστυχία ήταν η μικροτέρα, έναντι των δεινών της πολιτείας μας, για τα οποία σας θεωρώ απολύτως υπευθύνους. Η εκμηδένιση της αξιοπρέπειας της χώρας, η υπερχρέωσή της, η κατάπτωση του ηθικού της γοήτρου, ο συνεχής και παράνομος πλουτισμός των ηγητόρων της, η πλήρης αναισθησία των υπουργών και των βουλευτών στις συνεχείς εκκλήσεις των πολιτών για διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών της, η κακοδιαχείριση των πόρων της και άλλα τινά, οδήγησαν την ψυχική μου εξέγερση. Και όχι. Συνεργούς, δεν έχω. Μόνος μου εσκέφθην, εζύγισα τα πράγματα και απεφάσισα τον εξαναγκασμό σε μεταμέλεια όλων αυτών, με την χρήση βίας». Ο εισαγγελέας, οι γραφιάδες και οι παρατρεχάμενοι, έμειναν άφωνοι. Ο κοντός μυστακοφόρος, βρώμικος και πάμπτωχος δάσκαλος, έμοιαζε γίγαντας μπροστά τους. Αμέσως ο Λυκουρέζος, ο οποίος δεν ήθελε να ακούσει και άλλα, διέταξε να μεταφερθεί στα κρατητήρια ο δράστης και πολύ προβληματισμένος κίνησε για το γραφείο του πρωθυπουργού Θεοτόκη. Στην συνάντηση η οποία αμέσως πραγματοποιήθηκε, συμμετείχαν οι Θεοτόκης, Λυκουρέζος, Καλογερόπουλος και Καπερδάνος και αναλύθηκαν οι εξελίξεις της υπόθεσης και αναζητήθηκε η κατάλληλη λύση.
Πάνω στο τραπέζι συσκέψεων, δέσποζαν οι εφημερίδες της εποχής, με πρώτο -πρώτο τον «Ρωμιό» του Σουρή, οποίος γλένταγε την κατάσταση γράφοντας :
Αυτά του κόντε λέγονταν εν λιγυρά φωνή
στο παρλαμέντο βρόντισε μιά μπόμπα αληθινή
Κι αμέσως τάχασαν αυτοί και τάχασαν κι εκείνοι
κι ακαματόπους έτρεχε καθένας αστυνόμος
και της Βουλής τας πτέρυγας συνείχε κρύος τρόμος.
Νίπτω κι εγώ τας χείρας μου και δεν ανακατεύομαι
και αφού οι μπόμπες άρχισαν, παύω να πολιτεύομαι!
«Ιδού! Διαβάστε πράγματα! Αυτός είναι επικίνδυνος και θα βρει μιμιτάς», είπε θυμωμένα ο Θεοτόκης.
«Θα τον κάνουμε ήρωα»; αναρωτήθηκε εξοργισμένος ο Καπερδάνος.
«Του χρόνου θα τον έχουμε ανάμεσά μας στην Βουλή», ψιθύρισε έντρομος ο Καλογερόπουλος.
«Να αποδείξουμε ότι είναι βλαμμένος», έκραξε πνιχτά ο Λυκουρέζος.
«Αυτό είναι», αναφώνησαν εν χορώ άπαντες. «Βλαμμένος! Είναι η σοφότερη λύση. Να κανονιστεί πάραυτα επίσημη γνωμάτευση από τον γιατρό Μιταυτσή. Είναι της απολύτου εμπιστοσύνης μου και γαμπρός της αδελφής μου», διέταξε ο οιονεί άναξ.
Ο … φρενολόγος.
Ο γραμματέας άρχισε την ανάγνωση των γραπτών απαντήσεων του ειδικού εντεταλμένου ιατρού / φρενολόγου κυρίου Μιταυτσή, μετά την εξέταση της διανοητικής καταστάσεως του δράστη της βομβιστικής κατά του Κοινοβουλίου ενέργειας, κατ΄ εντολήν του γενικού εισαγγελέα.
«Διάβαζε πιο δυνατά», του είπε ο Λυκουρέζος, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει το σαρδώνειο χαμόγελό του κάτω από την επαγγελματική του σοβαροφάνεια.
«Κατόπιν εντολής του γενικού εισαγγελέως κυρίου Λυκουρέζου και αδείας του Διευθυντού της αστυνομίας υποστρατήγου Δαμηλάτη, μου επετράπη η άνοδος εις το δωμάτιον ένθα κρατείται ο βομβιστής. Ευθύς μόλις τον είδα, τον αναγνώρισα. Αυτός είναι. Ω, ναι. Αυτός είναι τελείως ανισόρροπος. Τον ενθυμούμαι καλώς ότε ήλθε πρό ολίγων ετών και υπεβλήθη εις θεραπείαν».
Ερώτηση εισαγγελέα: «Από τι έπασχε τότε;».
Απάντηση ιατρού : «Φρενοβλάβειαν εκφύλου με ιδέας πολυμόρφους, ιδέας δηλαδή καταδιώξεως, μεγαλείου, αδικιών, ενοχής και ερωτικών επεισοδίων, ιδέας αίτινες δύνανται το άτομον όπερ κατέχεται υπ΄ αυτών, να το ωθήσουν εις τας πλέον επικινδύνους πράξεις».
Ερώτηση εισαγγελέα : «Εθεραπεύθη τότε;».
Απάντηση ιατρού : «Είναι ανίατος η νόσος αυτή. Ο πλήρης μάλιστα ορισμός της είναι ο εξής: Ανισορροπία διανοητική θεωρουμένη πολλάκις εκ των ανιάτων. Βεβαιώ, ότι τούτος έπασχεν εκ τοιούτου νοσήματος. Είναι δε χαρακτηριστικόν ότι οι κατα πλήθους αποπειρώμενοι, εμπνέονται υπό της ιδέας, ότι τοΥς προξενεί τούτο, κακόν τι ή υπό της ρεκλάμας».
Ερώτηση εισαγγελέα : «Τον θεωρείτε επικίνδυνο προς τον εαυτό του και προς το κοινωνικόν σύνολον;».
Απάντηση ιατρού : «Προς τον εαυτόν του, όχι. Προς το κοινωνικό σύνολον, ναι αναμφαδόν».
«Τελειώσαμε. Θα το υπογράψετε»; ρώτησε ο γραφιάς τον εισαγγελέα.
«Αν θα το υπογράψω; Ανόητε», τον μάλωσε άγρια ο Λυκουρέζος. Και έβαλε την υπογραφή του. Φαρδειά – πλατειά.

http://ardin-rixi.gr/archives/5091

Την Πέμπτη βλέπουμε Catastroika (video)

Μετά από πολύμηνη δουλειά, παρουσιάζεται δημόσια σε τέσσερις μέρες το ντοκιμαντέρ Catastroika των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη που ως θέμα έχει τις ιδιωτικοποιήσεις. Συνδικαλιστές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δείχνουν με παραδείγματα τον ζόφο που θα ακολουθήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Σχεδόν έτοιμο είναι το δεύτερο ντοκιμαντέρ της ομάδας που πέρυσι τέτοια εποχή παρουσίασε το Debtocracy το οποίο είδαν σχεδόν δύο εκατ. άνθρωποι και πρόβαλλαν δεκάδες τηλεοράσεις σε όλο τον κόσμο από την Ιαπωνία μέχρι τον Ισημερινό. Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο
Catastroika, θα ανέβει στην ιστοσελίδα www.catastroika.com την Πέμπτη το βράδυ στις 8, απ’ όπου θα μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται. Και είναι πάρα πολλοί αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον που σημειώθηκε στη χρηματοδότηση του φιλμ, όλους τους προηγούμενους μήνες. Οι δημιουργοί του, Κατερίνα Κιτίδη και Άρης Χατζηστεφάνου, και όλη η ομάδα που συνέβαλε στη δημιουργία του, επέλεξαν και γι’ αυτό το ντοκιμαντέρ να ακολουθήσουν το μοντέλο χρηματοδότησης που είχε ακολουθηθεί και πέρυσι με απροσδόκητη επιτυχία: Ενισχύσεις αποκλειστικά και μόνο από τον κόσμο και από συλλογικούς φορείς, όπως εργατικά σωματεία, φοιτητικά σχήματα και συλλόγους, δημοτικές κινήσεις, πτέρυγες του κινήματος, κ.ά.
Το μοντέλο πέτυχε, αν κρίνουμε από τις συνεισφορές, παρά την εμφανή και έντονη οικονομική δυσπραγία που πλήττει κατά κύριο λόγο όσους αντιπαλεύουν τις ιδιωτικοποιήσεις και υπεραμύνονται τη δημόσια περιουσία. Ένα επιπλέον δείγμα της επιτυχίας του νέου ντοκιμαντέρ είναι και ο καταιγισμός προσκλήσεων που έχει ήδη σημειωθεί τόσο από δεκάδες πόλεις της Ελλάδας όσο κι από το εξωτερικό (Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Κροατία, Ολλανδία, Ιταλία, κ.ά.) για δημόσια προβολή του φιλμ και συζήτηση σε ό,τι αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Αυτός ακριβώς ήταν κι ο στόχος των δημιουργών του ντοκιμαντέρ: Να ανοίξει η συζήτηση για τις συνέπειες που θα έχει στην καθημερινή μας ζωή η υλοποίηση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, από το οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2022. Ποσό που θα δοθεί αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Η Ελλάδα δηλαδή θα στερηθεί δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και πολύτιμη ακίνητη περιουσία για να ωφεληθούν οι πιστωτές. Μια πραγματικότητα την οποία κρύβουν επιμελώς οι υπεύθυνοι του ξεπουλήματος της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.
Επιδιώκουν αντίθετα συστηματικά να εμφανίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις ως «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, όπως το έκαναν την εβδομάδα που πέρασε με αφορμή δημοσκόπηση που διενήργησαν. Προσέξτε πολιτική απάτη: Ρώτησαν τον κόσμο αν θέλει να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία! Κι όσοι συμμετείχαν, τι πιο φυσιολογικό από το να απαντήσουν, σε ποσοστό 76% μάλιστα, ότι ναι, το επιθυμούν! Τι απέκρυψε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που πλήρωσε γι’ αυτή την έρευνα και ήδη, πριν καν αρχίσει να ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, έχει συνδεθεί με αδιαφανείς διαδικασίες και κατηγορίες για ευνοιοκρατία; (Εύκολα μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει και στη συνέχεια…).
Έκρυψε όχι μόνο ότι η «αξιοποίηση» ισοδυναμεί με ξεπούλημα για χάρη των πιστωτών, αλλά και τις δραματικές συνέπειες που θα έχει η ιδιωτικοποίησή τους στη ζωή των ανθρώπων.
Ο Άρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη για να δείξουν αυτή την πλευρά ταξίδεψαν από το φθινόπωρο του 2011 στη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Γαλλία, την Γερμανία κ.α. Η συσσωρευμένη εμπειρία απ’ αυτές τις χώρες υπογραμμίζει ότι ιδιωτικοποιήσεις συνεπάγονται πριν απ’ όλα διαφθορά. Το μεγαλύτερο όργιο κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και μίζας έγινε στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και προς δόξα του ελεύθερου ανταγωνισμού και της ιδιωτικής οικονομίας. Στη συνέχεια αμφισβήτηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
Κάθε πρόγραμμα ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας συνοδεύτηκε από μια πρωτοφανή υπονόμευση των πολιτικών δικαιωμάτων και την επιβολή ενός αυταρχικού καθεστώτος. Τέλος, μεταξύ άλλων, οι ιδιωτικοποιήσεις συνοδεύτηκαν από πανάκριβα τιμολόγια και τον αποκλεισμό μεγάλου τμήματος της κοινωνίας από την πρόσβαση στις υπηρεσίες των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων. Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από πολλούς επιστήμονες που δέχθηκαν να μιλήσουν στην Catastroika: Νάομι Κλάιν, Σλαβόι Ζίζεκ, Άλεξ Καλίνικος, Κώστας Δουζίνας, Ντιν Μπέικερ, Γκρεγκ Πάλαστ, Ντάνι Ρόντρικ, Μπεν Φάιν, ο σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, ο λογοτέχνης Λουίς Σεπούλβεδα κ.ά.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, στο Catastroika αναδεικνύεται το παράδειγμα της ΔΕΗ, του ΟΣΕ και της ΕΥΑΘ, μεταξύ άλλων, για να φανεί ότι το πέρασμά τους σε ιδιώτες θα επιδεινώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, μετατρέποντάς τις σε είδος πολυτελείας. Στο φιλμ, πέρα από συνδικαλιστές (Στ. Πράσσος, Φλ. Παπαδέδε, Κ. Μαριόγλου, Θ. Λεβέντης) εμφανίζονται και επιστήμονες όπως ο συνταγματολόγος Γ. Κατρούγκαλος, που τεκμηριώνει τη δυνατότητα επανεθνικοποίησης των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων και ο ιστορικός Σπ. Μαρκέτος που δείχνει την ομοιότητα της σημερινής εποχής με αυτή την του μεσοπολέμου.
Στους υπόλοιπους συντελεστές του ντοκιμαντέρ συμπεριλάμβάνεται ο Λεωνίδας Βατικιώτης, που είχε την επιστημονική επιμέλεια, ο Θάνος Τσάντας που είχε την ευθύνη της παραγωγής κι επίσης οι Active Member και ο Ερμής Γεωργιάδης που είχαν την μουσική επιμέλεια. Η παραγωγή ολοκληρώθηκε από την εταιρεία Infowar Productions.
Ήδη την Πέμπτη το βράδυ πολλά καφέ στην Αθήνα (π.χ. Φλοράλ, πλατεία Εξαρχείων, Pure Bliss, Σύνταγμα από την ομάδα «Οικολογικό Χρέος» κ.ά.) και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας έχουν προγραμματίσει να το προβάλλουν. Στην ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ www.catastroika.com έχουν αναρτηθεί τα σημεία που θα γίνουν δημόσιες προβολές. Επίσης, οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ ζητούν απ’ όσους ενδιαφέρονται για δημόσιες προβολές να τους ενημερώσουν έγκαιρα ώστε να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

Πηγή: Καλά Νέα ... Υπάρχουν κι αυτά



Σύνδεσμος στην Πηγή...

Η κυβέρνηση παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα!


ImageΣε βαριές καταγγελίες με σαφή υπονοούμενα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ότι αφορά τις διασταυρώσεις στοιχείων που ξεκινά τους επόμενους μήνες το υπουργείο Οικονομικών, σε όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους με στόχο, όπως υποστηρίζει, την πάταξη της φοροδιαφυγής προχώρησε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Γ.Κασιμάτης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ επισημαίνει στη δήλωσή του ότι «το σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι απλά ένα ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, καθώς περιλαμβάνει σαρωτικές διασταυρώσεις στοιχείων, όπου στο στόχαστρο μπαίνουν ακόμα και οι τραπεζικές καταθέσεις, οι καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, αλλά και οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες.
Υπάρχουν βαθύτερες ρίζες και βαθύτερα κίνητρα, τα οποία κανείς σήμερα δεν μπορεί να φανταστεί.
Η δικαιολογία και το διακύβευμα, ότι έτσι πάει το κράτος να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, με αυτού του είδους το ηλεκτρονικό φακέλωμα, δεν πείθει κανέναν.
Και στην Ευρώπη, κάποια κράτη θέλησαν κατά καιρούς να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Βρήκαν όμως άλλους τρόπους. Την εποχή που χειμάζεται η οικονομία μας, τέτοιου είδους αποφάσεις και μέτρα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σκεφθεί και να υλοποιήσει, η απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου».

Ο κ. Κασιμάτης αναφέρει ακόμη ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπολογίσουν τις δυσμενείς συνέπειες που μπορεί να έχει η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης. Και παλαιότερα η χώρα μας είχε υποστεί άλλου είδους φακελώματα. Τα πολιτικά φακελώματα. Και γνωρίζουμε όλοι τις συνέπειες».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Σαμαράς : Λέω ψέμματα για προεκλογικούς λόγους

Σαμαράς : Λέω ψέμματα για προεκλογικούς λόγους
Χαμός με την αποκάλυψη του φοβερού διαλόγου του Αντώνη Σαμαρά με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν που αποκαλύφθηκε πως όσα λέει ο Σαμαράς περί μειώσεις φόρων και άλλα ψέμματα, τα λέει για προεκλογικούς λόγους!

Σα-χλα-μαρας όταν τον ρωτάει ο Γάλλος:

-Καλά ρε Αντώνη, γιατί λες ότι θα μειώσεις του φόρους αφού δεν μπορείς;,
Και εκείνος απαντά:

-Το λέω για ποροεκλογικούς λόγους!


Σαμαράς στον Γάλλο πρωθυπουργό ...
-Λέω (ψέμματα) για προεκλογικούς λόγους, ότι θα μειώσω τους φόρους!
(ΒΙΝΤΕΟ):

 

Σενάρια νοθείας, Τσίπρας, Καμμένος και... παγίδες

Έντονος προβληματισμός στα επιτελεία των μικρών κομμάτων επικρατεί τις τελευταίες ημέρες λόγω πληροφοριών που μιλούν για επιχειρούμενη νοθεία στις επικείμενες εκλογές προκειμένου να ενισχυθεί o δικομματισμός.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και εξακριβωμένες πληροφορίες του newsbomb.gr, οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν λάβει «αξιόπιστες πληροφορίες» οι οποίες μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «Στις εκλογές της 6ης Μάη θα ....
επιχειρηθεί μια «επιστημονική» νόθευση των αποτελεσμάτων, με ενίσχυση των δύο κομμάτων εξουσίας ώστε να φτάσουν το «μαγικό» νούμερο του 50%, που θα τα νομιμοποιεί πολιτικά να συγκυβερνήσουν, σύμφωνα και με τις επιταγές της τρόικας και των δανειστών!».

Σε ό,τι αφορά στην ουσία του θέματος, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε. Άλλωστε το ίδιο το θέμα είναι πολύ λεπτό, σοβαρό και είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε επιφυλάξεις.

Μπορεί όμως να γίνει νοθεία; Η απάντηση που δίνει ειδικός επι των συγκεκριμένων θεμάτων έχει ως εξής «Θεωρητικά μπορεί να γίνει νόθευση των εκλογικών αποτελεσμάτων, με «πείραγμα» του προγράμματος για την έκδοσή τους, οριακό ώστε να μη λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το θέμα, αλλά ικανό να τα αλλοιώσει».

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μας το εξήγησε, όσο πιο «λαϊκά» γίνεται:

«Το ηλεκτρονικό σύστημα καταμέτρησης δέχεται δεδομένα όπως για παράδειγμα να προστεθούν 100 ψήφοι στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λοιπόν μπορεί να «πειραχτεί» έτσι ώστε ενώ ο εντολοδόχος να πληκτρολογεί 100 ψήφους υπερ ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ να προστίθενται 105. Αντίστοιχα οι 100 ψήφοι του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται 98. Έτσι μπορεί να αυξηθεί οριακά η δύναμη των δύο κομμάτων εξουσίας και αντίστοιχα να μειωθεί οριακά η δύναμη άλλων κομμάτων».

Στόχος, επαναλαμβάνουμε, το άθροισμα του δικομματισμού να είναι έστω οριακά πάνω απ' το 50%, ώστε η πιθανή μετεκλογική συγκυβέρνηση να έχει την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση.

Μάλιστα ο ίδιος ειδικός μας είπε, ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και στις εκλογές του 2000, τότε υπέρ του Σημίτη και εις βάρος του Καραμανλή!

Υπενθυμίζεται, ότι εκείνη τη βραδιά των εκλογών κι ενώ η Ν.Δ. προηγούνταν οριακά σταμάτησε για μία ώρα περίπου η ροή των αποτελεσμάτων κι όταν ξανάρχισε προέκυπτε οριακή υπεροχή του ΠΑΣΟΚ, που τελικά κέρδισε τις εκλογές με μια μονάδα διαφορά!

Τότε, επίσης, που κάποια στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. έκανε φασαρία για το σταμάτημα της ροής των αποτελεσμάτων, αλλά μετά αποχώρησε...

http://www.newsbomb.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_5273.html

Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Ο αρχάγγελος Γαβριήλ σταλμένος από το θεό παρουσιάζεται στην παρθένα Μαρία, μια αγνή εβραία, που έκτοτε θεωρείται η πιο ευλογημένη γυναίκα του κόσμου. Της δίνει να μυρίσει έναν κρίνο και της αναγγέλλει ότι θα μείνει έγκυος, χωρίς την παρέμβαση άνδρα και άμωμα θα γεννήσει το γιο του θεού!
Η παρθένος Μαρία προερχόταν από τη βασιλική οικογένεια του Δαβίδ. Ο πατέρας της καταγόταν από την Ναζαρέτ και η μητέρα της από την Βηθλεέμ, εκεί που εννέα μήνες μετά, γέννησε άμωμα το γιο του θεού, σε ένα σπήλαιο με θαυματουργό τρόπο. Άγγελοι υμνούσαν στον ουρανό κι ένα φωτεινό αστέρι φώτισε τη φάτνη μέσα στην οποία ο Ιησούς σαν σωτήρας της ανθρωπότητας ζεσταινόταν από τα ζώα που φιλοξενούσε. Την όγδοη μέρα, σαν εβραίος, περιτομήθηκε και την τεσσαρακοστή, σύμφωνα με το Μωσαϊκό Νόμο, τον αφιέρωσαν στο Ναό.
Ο βασιλιάς Ηρώδης θορυβήθηκε από τη γέννηση αυτή και φοβισμένος πως θα χάσει το θρόνο, στην προσπάθειά του να τον σκοτώσει, σκότωσε 2000 παιδιά. Ο Ιησούς δραπέτευσε στην Αίγυπτο. Όταν όμως ήρθε ήταν πάνσοφος και μεγάλος θεραπευτής.
Αφού βρήκε 12 μαθητές, όσες και οι φυλές του Ισραήλ, άρχισε να διδάσκει στα πλήθη που τον ακολουθούσαν θεραπεύοντας τους πάσχοντες με θαυματουργό τρόπο. Ο λαός τον αγαπούσε, όμως η ηγεσία τον φθόνησε πολύ. Μετά από προδοσία ενός εκ των μαθητών του, συνελήφθη και με συνοπτικές διαδικασίες τον εκτέλεσαν με σταύρωση!
Κατά την στιγμή του θανάτου του ο ήλιος χάθηκε σ’ ολόκληρο τον κόσμο για τρεις ολόκληρες ώρες, ο ναός σχίστηκε στα δύο, η γη σείστηκε με δύναμη και θόρυβο μεγάλο και οι τάφοι άνοιξαν. Πολλοί δε αναστήθηκαν τότε και μπήκαν στην πόλη και από την αναστάτωση αυτή φόβος πλημμύρισε σε όλους κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι αυτός που πέθανε ήταν πράγματι ο γιος του θεού!
Μετά τρεις ημέρες όμως αναστήθηκε και παρουσιάστηκε στους μαθητές του, δίνοντάς τους τις τελευταίες οδηγίες. Έπειτα αναλήφθηκε στους ουρανούς και κάθισε δεξιά του πατέρα του. Οι μαθητές του διέδωσαν την διδασκαλία του και έξω από το Ισραήλ, στα πέρατα του κόσμου! Η έλευση του Υιού του θεού είχε σκοπό να λυτρώσει τον άνθρωπο από το προπατορικό αμάρτημα. Αυτό, σύμφωνα με την Παλιά Διαθήκη, είναι ένα θανάσιμο αμάρτημα που κουβαλά κάθε άνθρωπος από τη στιγμή που θα έρθει στον κόσμο μέχρι να πεθάνει. Ο Ιησούς δίδαξε πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο άνθρωπος στην επίγεια ζωή προκειμένου να βιώσει, μετά θάνατον και την επουράνια κοντά στο θεό.
Η απομυθοποίηση
 Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έναν ακόμα εβραϊκό μύθο που, επινοήθηκε μετά την καθιέρωση του Βιβλικού Κανόνα. Το ιερατείο, φυσικά ήταν αντίθετο στις απόψεις τους και γι’ αυτό τους έθεσε εκτός, σαν αιρετικούς. Διωγμένοι από το σώμα της Ορθόδοξης εβραϊκής θρησκείας περιπλανώμενοι σε χώρες έντονης ελληνιστικής επιρροής ήταν φυσικό να μπολιαστεί ο αρχικός μύθος με τις πέριξ του Ισραήλ θρησκείες. Το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ονομάστηκε γνωστικισμός. Πιθανότατα οι Γνωστικοί αυτοί να ήταν οι διωγμένοι Εσσαίοι που οι χριστιανοί αργότερα θα αποσιωπήσουν χαρακτηριστικά και με επιμέλεια! Οι ρίζες τους φαίνονται να βρίσκονται στο Ισραήλ, όπως και σε μια κοινότητα στην Αλεξάνδρεια, όμως οι παγανιστικές επιρροές μεταστρέφουν τον μύθο και τη φιλοσοφία του.
Στην κορυφή των δοξασιών εκείνης της περιόδου βρίσκονται οι μυστηριακές θρησκείες του Διονύσου στη Ελλάδα, του Όσιρη και της Ίσιδος στην Αίγυπτο, του Άδωνη στην Συρία, του Μίθρα στην Περσία. Επίσης, σχετικά νέες θρησκείες, του Ορφέα στην Ελλάδα και του Σέραπη στην Αίγυπτο, όλες περιστρέφονται γύρω από τον θεάνθρωπο που γεννιέται, πεθαίνει και ανασταίνεται για να δώσει ζωή και ελπίδα στους ανθρώπους. Η αλληγορία προσφέρεται κατά κόρον στη φιλοσοφική θεώρηση του μύθου. Σοφοί και διδάσκαλοι γράφουν συνεχώς κείμενα μέσα από τα οποία κωδικοποιούν βαθιές πνευματικές αλήθειες, συσσωρευμένες από το χρόνο και την εμπειρία που σήμερα η θρησκειολογία μας φέρνει στο φως σαν συγκριτικά στοιχεία, κάνοντας ορατή την εποχή εκείνη της ενοθείας στην οποία όλες οι θρησκείες συγκλίνουν. Η παγκοσμιοποίηση είναι μια τάση που τείνει να ενώσει την διαφορετικότητα σε ένα πράγμα, να το κάνει κοινό για όλους. Η ενοθεία έχει ακριβώς αυτήν την ροπή, ενοποιώντας διαφορετικές θρησκευτικές δοξασίες. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι η τάση αυτή είναι ο προάγγελος του μονοθεϊσμού, όπως τον ξέρουμε σήμερα. Βέβαια ο μονοθεϊσμός δεν είναι καινούρια ιδέα αλλά αντίληψη που δοκιμάστηκε στην Ελλάδα, την Περσία και την Αίγυπτο, όμως εγκαταλείφθηκε. Ανάμεσα σε τόσες απόψεις και τάσεις που δημιουργούν οι φιλοσοφικές κινήσεις κάποιες φαίνεται πραγματικά να επηρεάζουν κάποτε πολλούς δημιουργώντας αυτό που λέμε ρεύμα.
Ο χριστιανικός γνωστικισμός ήταν αυτός που φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, στον οποίο, κάτω από το όνομα Χριστός (καθόλου εβραϊκός όρος και κυρίως ιδιότητα και όχι όνομα) κατόρθωσε να ενοποιήσει όλες αυτές τις δοξασίες. Οι διωγμένοι από το ιερατείο, Εσσαίοι, φαίνεται να βρίσκουν κατεύθυνση προς τον γνωστικισμό. Αναφερόμαστε στα τέλη του 1ου αιώνα και της αρχής του 2ου στον οποίο αρχίζει η εξάπλωση των συμπιληματικών γνωστικών «ιερών κειμένων». Σοφοί και διδάσκαλοι αναζητούν νέα κατεύθυνση, προσπαθώντας μέσα από την πληθώρα των αμφίβολων συγγραμμάτων που κυκλοφορούν, την ένωση ή την απόρριψη των κειμένων αυτών, προκειμένου να δικαιολογήσουν την πίστη τους σε κάτι ανώτερο των απαρχαιωμένων θρησκειών. Οι παλιές θρησκείες, χαρακτηρισμένες σαν ειδωλολατρικές, πολεμούνται ανηλεώς προκειμένου σαν νικητές να δοξάσουν τη νέα θρησκεία στην οποία ο θεός αποκαλύπτεται κάνοντας λυτρωτικό κάλεσμα. Μετά την εδραίωση των ρωμαϊκών κατακτήσεων, είναι γνωστό ότι τα ήθη παρήκμασαν και οι αντιθέσεις μεγάλωσαν, ωθώντας τους νέους ηθικολόγους να αναζητήσουν λύσεις στη φιλοσοφία και την ουτοπία. Η ελπίδα για τη σωτηρία της ψυχής ήταν η ευκολότερη λύση, που άφηνε ανέγγιχτα τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Η ζωή δεν έχει καμιά αξία πια. Ήταν πρόσκαιρη και κυρίως μεταβατική. Ο νεοπλατωνισμός έδινε ώθηση, όμως παρέμενε ακόμα μυστηριακός και αρχέγονος, ενώ ο γνωστικισμός, με τις αλληγορίες, ζωντάνευε τους μύθους των παγανιστών. Φαινόταν πιο αληθινός και άμεσος για το λαό.
Κάποιοι χριστιανοί γνωστικοί προσπάθησαν να δώσουν μεγαλύτερη αληθοφάνεια στους μύθους τους. Πίστεψαν πως όσα αναφέρονται σαν αλληγορία δεν είναι μύθοι, αλλά αλήθειες, κάνοντάς τους να ξεχωρίζουν από τους πρώτους γνωστικούς. Αυτοί με «ψέματα» θα πείσουν τους αφελείς ότι όλα αυτά είναι αληθινά. Βάζω εισαγωγικά στη λέξη «ψέματα» γιατί οι επίδοξοι εκσκαφείς των γνωστικών κειμένων πείστηκαν και ίδιοι από τις αλληγορίες, εκλαμβάνοντάς τες σαν αληθινή εκδοχή! Βρισκόμαστε ήδη στα μισά του 2ου αιώνα. Ο Ιουστίνος ο Μάρτυς διασώζει εκείνη την εποχή. Οι γνωστικοί θα αγωνιστούν, όμως νικητές θα αναδειχτούν οι δογματικοί χριστιανοί που θα ξεχωρίσουν πλήρως από τους αδερφούς τους, αν και δεν θα μοιάζουν ακόμα σε τίποτα με τους χριστιανούς όπως τους ξέρουμε σήμερα.
Τα συμπιληματικά κείμενα θα αρχίσουν να δένουν το ένα με το άλλο, όμως οι αντιφάσεις θα χάσκουν μέχρι να δοθούν απαντήσεις ώστε να αποτελέσουν τον Κανόνα. Όχι πως μετά θα εξαφανιστούν. Απλά μετά η πίστη θα θολώσει τη λογική, έτσι ώστε να μη φαίνονται στον πιστό. Οι διωγμοί στα τέλη του 3ου αιώνα θα δέσουν τους δογματικούς χριστιανούς αναστατώνοντας ακόμα πιο πολύ την χέρσα αυτοκρατορία των Ρωμαίων. Οι «αιρετικοί» γίνονται η πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα στις κοινότητες των χριστιανών που συχνά φτάνουν σε μάχες μεταξύ τους, λύνοντας τις διαφορές με τα χέρια. Εχθροί μπάζουν από παντού, τα σύνορα παραμένουν αφύλακτα και οι επιδρομές και τα πλιάτσικα αυξάνουν. Η αυτοκρατορία κλονίζεται και οι χριστιανοί αρνούνται να υποστηρίξουν τα εγκόσμια αφεντικά. Στις αρχές του επόμενου αιώνα, κάποιος φιλόδοξος αυτοκράτορας θα εκμεταλλευτεί το επαναστατικό πνεύμα των χριστιανών κάνοντάς τους συμμάχους ενάντια στους προσωπικούς του εχθρούς.
Ο επίδοξος Κωνσταντίνος, λάτρης ακόμα του Ήλιου, θα καταφέρει να ιδρύσει την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με κέντρο την Κωνσταντινούπολη. Τον χριστιανισμό θα αναγνωρίσει σαν κρατική θρησκεία. Ήταν το αντάλλαγμα, αλλά και ο τρόπος που θα συντηρούσε έκτοτε το θρόνο του. Επαναπαυμένοι και οι χριστιανοί που βρήκαν κρατική υποστήριξη αν και συχνά εναντιώνονται και στον ίδιο τον αυτοκράτορα κι ας τον θεωρούν αντιπρόσωπο του θεού στη γη! Οι διαμάχες ανάμεσα στον Κωνσταντίνο και τον Αθανάσιο είναι χαρακτηριστικές. Ο ένας είχε συμφέρον από τον άλλον! Το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Ένας κόλακας φίλος του Κωνσταντίνου, ο Ευσέβιος της Καισαρείας, κατάφερε μεταξύ άλλων με ψέματα να γράψει την πρώτη Εκκλησιαστική Ιστορία, καθιερώνοντας και τον πρώτο Κανόνα των χριστιανών. Αν και αιρετικός ο Καισάρειας, οι δογματικοί μέχρι και σήμερα τον τιμούν για το έργο του. Τα μαγειρέματα από κει και πέρα θα είναι ευκολότερα. Πλαστογραφήσεις και χαλκεύματα θα λαμπρύνουν τη νέα θρησκεία, ενώ οι γνωστικοί και οι αρχαίες θρησκείες, που αποτελούσαν την μητρική τους γνώση, θα υποστούν ανηλεή διωγμό από τους απολογητές και τους αιρεσιάρχες! Η Ελλάδα καταντά επαρχία της Αγίας Πόλης και ο αρχαίος της θησαυρός καταληστεύεται. Η ανθρωπότητα είχε αλλάξει σελίδα. Είχε αρχίσει ήδη ο Μεσαίωνας να αγκαλιάζει κάθε εκδήλωση της ζωής.
Επίλογος
Η λάμψη του αρχαίου κόσμου σβήνει. Συγγράμματα καίγονται, μνημεία καταστρέφονται, φιλοσοφικές σχολές κλείνουν και οι λάτρεις των αρχαίων θρησκειών βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό. Εξορίες, δημεύσεις περιουσιών, βασανιστήρια και εκτελέσεις. Σε λίγους αιώνες όλα θα έχουν αλλάξει και μια νέα αποκαλυπτική θρησκεία θα κάνει την εμφάνιση της: ο Ισλαμισμός.
Ο Μεσαίωνας είχε μπει για τα καλά και το σκοτάδι απλώθηκε παντού!

Πηγή:  http://diadrastiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_1302.html#ixzz1su2xZo4t
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters