Αγριεύει η κόντρα μεταξύ του Ρώσου Προέδρου και του ομολόγου Μ.Ομπάμα με αφορμή την Συρία και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εκεί. Η Συρία είναι η αφορμή , η αιτία όμως είναι η πρωτοκαθεδρία του πλανήτη με την κόντρα των ΗΠΑ από την  μια μεριά , της Κίνας και της Ρωσίας από την άλλη.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο εκσυγχρονισμός του ρωσικού στρατιωτικού οπλοστασίου με όπλα  ακριβείας πραγματοποιείται σύμφωνα με τα σχέδια που είχαν εγκριθεί από τον ίδιο.
poytin
Σύμφωνα με τον Πούτιν, η δύση και οι ΗΠΑ  πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ρωσία μπορεί σε περίπτωση απειλής της  ασφάλειάς της  θα χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα.!!!!!
Πρόκειται για ευθεία απειλή προς την Ουάσιγκτον για τυχόν εν εξελίξει σενάρια εναντίον της Μόσχας.
«Κατ “αρχήν, όλοι οι εταίροι μας, τουλάχιστον σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, γνωρίζουν  ότι η Ρωσία έχει βαλλιστικά όπλα  (ακριβείας) . Ένα πράγμα που σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων είναι επίσης γνωστό είναι ότι η Ρωσία έχει όπλα υψηλής ποιότητας. Τρίτον, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι καλά εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι ώστε να μπορεί να εφαρμόσουν  συστηματικά τις διαδικασίες που απαιτούνται . Και  τέταρτον η  Ρωσία έχει τη βούληση να  τα χρησιμοποιήσει, εφόσον κινδυνεύουν  τα εθνικά  συμφέροντα του κράτους και του ρωσικού  λαού»,  δήλωσε ο Πούτιν στο τηλεοπτικό κανάλι « Ρωσία 1» σε μια συνέντευξη με τον Vladimir Solovyov.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι ο στολίσκος της Κασπίας έχει ήδη πραγματοποιήσει  μια επίδειξη των ρωσικών  όπλων υψηλής ακρίβειας, με  βλήματα cruise εναντίον των τρομοκρατών  του ISIS  στην Συρία.
Μόλις σήμερα , αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η  Ρωσία έχει  αναπτύξει   επιπλέον  πάνω από 100 πυρηνικές κεφαλές στο στρατηγικό  της οπλοστάσιο, παραβιάζοντας τα όρια που καθορίζονται από  τις δύο  διεθνείς συνθήκες για αυτά τα   όπλα.
Από την 1η Οκτωβρίου αποκαλύπτουν τα αμερικανικά ΜΜΕ,  η συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις του 2010,  πήγε «περίπατο». Η  Μόσχα αύξησε τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών κατά  111  σε  ένα σύνολο 1.648  κεφαλών. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε  98  πυρηνικές κεφαλές πάνω από το όριο της Συνθήκης.
Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές, οι πύραυλοι και τα  στρατηγικά βομβαρδιστικά έχουν μειωθεί κατά πολύ και παραμένουν κάτω από τα επίπεδα που απαιτούνται σύμφωνα με την νέα συνθήκη  START.
Από την άλλη πλευρά ο  Αμερικανός Πρόεδρος Μ. Ομπάμα επέμεινε σε  συνέντευξη του στην εκπομπή  «60 λεπτά» ,  ότι ο στρατός των ΗΠΑ κατέχει ισχυρή θέση στη Μέση Ανατολή.
«Έχουμε μια τεράστια  στρατιωτική παρουσία στη Μέση Ανατολή», δήλωσε. «Έχουμε βάσεις και έχουμε και αεροπλανοφόρα. Οι  πιλότοι μας πετούν μέσω αυτών όπου επιθυμήσουν ».!!
Και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε τόσο διπλωματικά για να  μπορούμε  να υποστηρίξουμε την μετριοπαθή  αντιπολίτευση που μπορεί να βοηθήσει να πειστούν οι  Ρώσοι και οι  Ιρανοί  να ασκήσουν  πίεση στο Άσαντ για την μετάβαση της εξουσίας».
usa1
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, «τα κουκιά πλέον είναι μετρημένα», που λέει και ο σοφός λαός. Ο Ρώσος Πρόεδρος έδειξε τις προθέσεις του στην δύση και κυρίως στις ΗΠΑ.Το ίδιο και ο Αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος ηγέιται μιας μεγάλης υπερδύναμης.
Από εδώ και πέρα οι λέξεις και οι κινήσεις των δύο υπερδυνάμεων θα είναι μετρημένες. Ελπίζουμε μόνο ως άνθρωποι , αλλά και Έλληνες να επικρατήσει λογική και η σύνεση, για την τύχη ολόκληρου του πλανήτη.