Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όπως έχει αναφερθεί μυστήριο καλύπτει το θέμα του τί ήταν τα περίφημα ιερά όπλα πού υπήρχαν μέσα στο άδυτο του ναού του Απόλλωνος, και τα οποία με θαυμαστό τρόπο βρέθηκαν μπροστά από τον ναό όταν έφθαναν στο τέμενος του θεού οι βάρβαροι Πέρσες για να το συλήσουν.

Μια ιδέα για το τί μπορεί να ήταν κάποιο από τα ιερά αυτά όπλα μας δίνει ό θρύλος του Άβαντος, πού αναφέρεται στην θαυματουργή ασπίδα του «Άβαντεία ασπίς» οι περιπέτειες της οποίας έχουν ως έξης:

Κάποτε κάποιος έφηβος έτρεψε σε φυγή ολόκληρο στράτευμα με την μαγική δύναμη της άσπίδος του, ή οποία αργότερα περιήλθε στον Δαναό, πού την ανήρτησε, αφιερώνοντας την στο Ηραίον του Άργους.

Ό Λυγκεύς έτόλμησε να ξεκρεμάσει το αφιέρωμα και να το προσφέρει στον γιό του Άβαντα, ό όποιος μόνον με αυτή καθυπέταξε τους αντιπάλους του, διότι ή παρουσία της άσπίδος έτρεπε σε φυγή τους εχθρούς.

Με την παράδοση αυτή συνδεόταν και το πανάρχαιο έθιμο σύμφωνα με το οποίο οι νικητές των αγώνων του Άργους ελάμβαναν εκτός από τον στέφανο και για έπαθλο μια ασπίδα.

Αυτή την παράδοση περί Άβαντείας άσπίδος χρησιμοποίησε εντέχνως ό Βιργίλιος, για να κολακεύσει τον αυτοκράτορα Αύγουστο, πού ένίκησε τόν Αντώνιο στο Ακτιο (31 π.Χ.).

Οι θεοί ετάχθησαν τάχα υπέρ του Οκταβιανού Αυγούστου και τον έκαναν ικανό να παραλάβη την θαυματουργή ασπίδα, την οποία ό Αινείας φεύγοντας από την Τροία κρέμασε στην πύλη του ναού τού Απόλλωνος στο Ακτιο.

Αλλά δεν ήταν συνηθισμένες ασπίδες και εκείνες του Ηρακλέους και του Αχιλλέως.

Ή Ασπίς Ηρακλέους είναι ένα από τα πιο περίεργα αρχαιοελληνικά κείμενα και αναφέρεται στην περίφημη ασπίδα τού μεγίστου θρυλικού ήρωος του Ελληνισμού.
Ό θείος ποιητής Ησίοδος περιγράφει αυτήν ως ουράνια: «Χερσί γε μήν σάκος είλε παναίολον, ουδέ τις αυτό ούτ” έρρηξε βαλών ούτ” έθλασε θαύμα ίδέσθαι πάν μέν γάρ κύκλω τιτάνω λευκώ τ” έλέφαντι ήλέκτρω θ” ύπολαμπές έην χρυσω τε φαεινω λαμπόμενον, κυάνου δέ διά πτύχες ήλήλαντο…» (στ. 139-143).

Πήρε λοιπόν στα χέρια του την ασπίδα πού ήταν σαν πανάλαφρο μπαλόνι (σάκος παναίολον), πού κανένας ποτέ δεν την έσχισε ή την έσπασε χτυπώντας την, και ήταν θαυμάσιο να την κοιτάζεις. Γιατί ολόκληρη ή κυκλική της επιφάνεια λαμποκοπούσε από τιτάνιο, και από λευκό ελεφαντόδοντο κι από κεχριμπάρι κι άστραφτε από το χρυσάφι το λαμπερό, την διαπερνούσαν δε πολλές βαθυγάλαζες ταινίες…

Από την συνέχεια του κειμένου φαίνεται ότι στην μέση της άσπίδος βρισκόταν ένας δράκος, του όποιου τα μάτια έλαμπαν σαν την φωτιά και πού είχε μια σειρά λευκά δόντια, τρομερά και απλησίαστα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσει κανείς στην αναφορά του Ησιόδου, ότι πάνω στο φρικτό του μέτωπο (τού δράκοντα) πετούσε ή Εριδα ή τρομερή πού ξεσηκώνει ταραχές ανάμεσα στους άνδρες, ή καταραμένη πού συνηθίζει να παίρνει τον νουν και τον λογισμό των ανδρών, εκείνων πού με έχθρα πολεμούν τον γιό τού Διός.
Μήπως ευρισκόμεθα ενώπιον ενός άγνωστου όπλου (ψυχοτρονικού πολέμου;) πού προκαλούσε μανία και πανικό στους εχθρούς; (Αυτό είναι το ερώτημα πού ανακύπτει από το προαναφερθέν σημείο της περιγραφής τού θεϊκού ποιητή Ησιόδου).

Προβληματισμό προκαλούν οι αμέσως ακολουθούντες στίχοι: «τών καί ψυχαί μέν χθόνα δύνουσ” Άϊδος εϊσω αυτών, όστέα δέ σφι περί ρινοΐο σαπείσης Σειρίου άζαλέοιο μελαίνη πύθεται αϊη» (στίχοι 151-153).

Το απόσπασμα αυτό μεταφράζεται ως εξής:

«Οι ψυχές εκείνων μπαίνοντας στην γη χώνονται βαθειά στον Άδη, και τα κόκκαλα τους, μόλις οι σάρκες, πού τα περιβάλλουν, λειώσουν από το κάμα τού Σειρίου, σαπίζουν μέσα στην μαύρη γη».

Στους στίχους αυτούς, όπως υποστηρίζει ό Θεόδωρος Άξιώτης στην «ΑΡΓΩ», τονίζεται ότι ο κυριότερος ρόλος της ασπίδος ήταν εκείνος των ουρανίων ταξιδιών.


ΠΗΓΗ , periergaa ... - See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/aspides-paraxenes-thaumatourges-arxaies-ellinikes.html#sthash.amWbhk7x.dpuf

Ελληνικής καταγωγής η Αδριανούπολη στην Βόρειο Ήπειρο, τα ευρήματα αποστομώνουν Αλβανούς και Ιταλούς

400 χρόνια προϊστορίας που δεν "γνωρίζαμε" ως σήμερα, λέει ο Αλβανός καθηγητής αρχαιολογίας, επικεφαλής των Αλβανών αρχαιολόγων στις ανασκαφές στην Αδριανούπολη, Βορείου Ηπείρου.


Έχουν ιδιαίτερη σημασία τα λεγόμενά του, γιατί, πριν την σημερινή συνέντευξη του Αλβανού αρχαιολόγου, την αναγνώριση και την ελληνικότητα της "Αδριανούπολης" στην Βόρειο Ήπειρο και τα ατράνταχτα στοιχεία για τον ανεπτυγμένο ελληνικό πολιτισμό, είχαν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια, από την σύμπραξή του αλβανικού αρχαιολογικού Ινστιτούτου με το Ιταλικό πανεπιστήμιο Μαντσεράτα και εν συνεχεία και με το πανεπιστήμιο Αργυρόκαστρου, ανελέητοι ισχυρισμοί με σκοπό να θάψουν 400 χρόνια προγενέστερου αρχαιοελληνικού πολιτισμού στον κάμπο της Δερόπολης στην Βόρειο Ήπειρο και να επιδιώκουν να το βαφτίσουν και να" μιλάει μόνο ρωμαϊκά."

Οι Ιταλοί με την πλήρη στήριξη της Αλβανίας και αλλεπάλληλες συνεδριάσεις ''επιστημόνων" στο Αργυρόκαστρο, ήθελαν να αφαιρέσουν την περίοδο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, να φτιάξουν ένα αρχαιολογικό πάρκο ρωμαϊκού πολιτισμού στην Δερόπολη , με σκοπό να εδραιωθεί και να κατακυρωθεί η ευρύτερη περιοχή, "ρωμαϊκή". Ευτυχώς τότε προσέκρουσαν στην σθεναρή αντίδραση των δημοτικών αρχών της Κάτω Δερόπολης.

Αυτό είναι που θέλουν και οι Αλβανοί για τους ευνόητους λόγος ,οι οποίοι παραδέχονται κάθε τι ρωμαϊκό, ενώ βαφτίζουν κάθε τι ελληνικό "ιλλυρικό", άρα, αλβανικό . Τότε οι ανασκαφές ανέδειξαν στο βορειοανατολικό τμήμα του αρχαίου θεάτρου ελληνικά μεγαλοπρεπή κτίσματα που άνηκαν στον VI - V π.Χ. αιώνα .

Υπό τον φως αυτών των πραγμάτων, τότε το 2010 οι Ιταλοί επιστήμονες αναγκάστηκαν να παραδεχτούν για πρώτη φορά ότι στην περιοχή προϋπήρχε ελληνικός πολιτισμός αλλά ..., "ασήμαντος" !

Αδριανούπολη , τα 400 χρόνια προϊστορίας που δεν " γνωρίζαμε" ως σήμερα,- λέει ο Αλβανός καθηγητής αρχαιολογίας ,επικεφαλής των Αλβανών αρχαιολόγων στις ανασκαφές στην Αδριανούπολη - Βόρειος Ήπειρος.

Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Αλβανός αρχαιολόγος Dimiter Kondi . Οι πρόσφατες ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από αυτόν στο κάμπο της Δερόπολης στην κοιλαδα του Δρίνου, έχουν φέρει στο φως αρχαιολογικά ευρήματα που δείχνουν τα ίχνη της Ελληνιστικής περιόδου προγενέστερης εκείνης της Ρώμης , η οποία έδωσε το όνομά του (Αδριανού ) στην περιοχή . Αυτά είναι τα πραγματικά αποτελέσματα ανασκαφών της αρχαιολογικής αποστολής έρευνας που διεξάγεται από την Ιταλική - Αλβανική ομάδα ,από Πανεπιστήμιο της Ιταλίας με επικεφαλής τον καθηγητή Roberto Perna, το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Αλβανίας ,με επικεφαλής τον αρχαιολόγο καθηγητή Dimiter Kondi και φοιτητές του Πανεπιστημίου Τιράνων και Πανεπιστημίου "Eqerem Kambej " Αργυρόκαστρου .

Ο καθηγητής Dimiter Kondi αναφέρει:
«Ο στόχος της αποστολής αυτής ήταν η επέκταση της ανασκαφής στον αρχαιολογικό αυτό χώρο και κατάρτισης φοιτητών , η οποία διήρκεσε από 4 Αύγουστος έως 4 Σεπτεμβρίου 2013. Η ανασκαφή επικεντρώθηκε στο χώρο του αρχαίου θεάτρου και στην σκηνή του, ενώ η έρευνα συνεχίστηκε και στην προηγούμενη ανασκαφή στο ρωμαϊκό ναό » , - λέει ο καθηγητής Kondi. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις ανασκαφές βρέθηκαν αρκετά καινούργια αρχαία αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε κεραμικά, μέταλλο και χαλκό, καθώς και μεγάλος αριθμός κερμάτων, αρκετά αμφορείς και λυχνοι.

Επιπλέον,πραγματοποιήσαμε μια αρχαιολογική έρευνα για να ανακαλύψουμε, αν η Αδριανούπολη χτίστηκε σε μια ελεύθερη ζώνη , ή πάνω μιας προϋπάρχουσας προγενέστερης πόλης. Μετά την έρευνα που διεξήχθη ,δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ,πριν χτιστεί η Αδριανούπολη προϋπήρχε άλλος πολιτισμός. Τα κεραμικά και αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στο οικισμό αυτό ανήκουν στο III - II αιώνα π.Χ. και χρονολογούνται πριν τη ρωμαϊκή περίοδο της Αδριανούπολης που χτίστηκε το II αιώνα μ.Χ. Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο και στην Ρωμαϊκή Αγορά χρονολογούνται νωρίτερα από την "Ρωμαϊκή Αδριανούπολη".

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ο "Ρωμαϊκός πολιτισμός της Αδριανούπολης" χτίστηκε πάνω σε ανεπτυγμένο ελληνικό πολιτισμό", καταλήγει ο Αλβανός αρχαιολόγος Dimiter Kondi.

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/elliniki-i-andrianopolis-sti-boreio-ipeiro.html#sthash.cwiE51sJ.dpuf

Λυκάων, ο γεννάρχης των Αρκαδικών πόλεων


Σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις ο Λυκάωνας είναι γιος του Πελασγού και υπήρξε ο γεννάρχης των αρκαδικών πόλεων και αποικιών. Έγινε βασιλιάς των Αρκάδων με έδρα του την Αρχαία Λυκόσουρα και από πολλές γυναίκες γέννησε πενήντα παιδιά και μία θυγατέρα την Καλλιστώ, που ακολουθούσε τη θεά Αρτεμη.


"Παις Λυκάων εγένετο, ος βασιλεύων Αρκάδων εκ πολλών γυναικών πεντήκοντα παίδας εγέννησε". (Απολλοδώρου Μυθολογία ΙΙΙ ΄96).

Από την Καλλιστώ και τον Δία γεννήθηκε ο Αρκάς, που βασίλεψε στην περιοχή και έδωσε το όνομά του στην Αρκαδία και τους Αρκάδες. Ο Παυσανίας αναφέρει:

"Εκτός από όλη αυτή τη γενιά των αρσενικών παιδιών ο Λυκάων είχε και μια κόρη την Καλλιστώ, όπου την ερωτεύτηκε ο Δίας και κοιμήθηκε μαζί της. Η Ήρα όμως το ανακάλυψε, μεταμόρφωσε την Καλλιστώ σε αρκούδα, κι η Aρτεμις για το χατήρι της Ήρας την σκότωσε με το τόξο. Ο Δίας έστειλε τον Ερμή με διαταγή να σώση το παιδί που η Καλλιστώ είχε στην κοιλιά. Την ίδια την Καλλιστώ την μεταμόρφωσε σε αστερισμό, τη γνωστή Μεγάλη ’ρκτο.Μετά τον θάνατο του Νυκτίμου την εξουσία την πήρε ο Αρκάς, ο γιός της Καλλιστούς. Αυτός έφερε την καλλιέργια του ήμερου καρπού και δίδαξε τους ανθρώπους να κάνουν ψωμί, και να υφαίνουν ρούχα. Από τον βασιλιά αυτόν η χώρα πήρε το όνομα Αρκαδία αντί Πελασγία και οι κάτοικοί της Αρκάδες αντί Πελασγοί."

Ο μύθος δένει άρρηκτα τον Λυκάονα με το Λύκαιο όρος. Ο Λυκάων έμελλε να γίνει ο αναμορφωτής της Αρκαδίας. Ίδρυσε την πρώτη πόλη Λυκόσουρα και καθιέρωσε τα Λύκαια και τη λατρεία του Λυκαίου Διός. Όπως αναφέρει και ο Παυσανίας:

"…τοσάδε εύρεν ή ο πατήρ οι σοφώτερα. Λυκόσουραν τε γαρ πόλιν ώκησεν εν τω όρει τω Λυκαίω και Δία ονόμασε Λύκαιον και αγώνα έθηκε Λύκαια. Ουκέτι δε τα παρ' Αθηναίοις Παναθήναια τεθήναι πρότερα αποφαίνομαι. Τούτω γαρ τω αγώνι Αθήναια όνομα ήν. Παναθήναια δε κληθήναι φασίν επί Θησέως, ότι υπό Αθηναίων ετέθη συνειλεγμένων ες μίαν απάντων πόλιν" (Παυσ.Η΄2,1-2)
("τόσα πολλά εφεύρε παρά ο πατέρας του σοφότερα, διότι και την Λυκόσουρα πόλη ίδρυσε - εγκατέστησε κατοίκους - στο όρος το Λύκαιο και το Δία ονόμασε Λύκαιο και αγώνες καθιέρωσε τα Λύκαια. Καθόλου δε τα Παναθήναια των Αθηναίων, ότι καθιερώθηκαν πρώτα, αποφαίνομαι, διότι αυτοί οι αγώνες είχαν το όνομα Αθήναια, Παναθήναια δεν κλήθηκαν λέγουν επί Θησέως, διότι από τους Αθηναίους καθιερώθηκαν όταν συγκεντρώθηκαν σε μία πόλη άπαντες...")


Οι γιοι του Λυκάονα μιμήθηκαν το παράδειγμα του κτίζοντας ο καθένας και από μία πόλη. Έτσι φέρονται ως ιδρυτές και επώνυμοι ήρωες πολλών πόλεων. Ο Αίμων φέρεται ότι έκτισε τις Αιμονίες, ο ’κακος το Ακακήσιο, ο Αλίφηρος την Αλίφηρα, ο Ασεάτας την Aσέα, ο Βουκολίων τη Βουκολιώνα, ο Δασεάτας τη Δασέα, ο Ελίσσων τον Ελισσώντα, ο Ηραιεύς έδωσε το όνομά του στην περιοχή Ηραία, ο Θυραιός ίδρυσε το Θυραίον, ο Θώκνος τη Θωκνία, ο Κρώμος τους Κρώμους, ο Λύκιος τη Λυκόα, ο Μαίναλος το Μαίναλο, ο Μακαρεύς τη Μακαρία, ο Μαντινεύς έδωσε το όνομά του στην περιοχή Μαντινεία, ο Ορεσθεύς το Ορεσθάσιο, ο Ορχομενός τον Ορχομενό, ο Πάλλας το Παλλάντιο, ο Τεγεάτης έδωσε το όνομά του στην περιοχή της Τεγέας, ο Τραπεζούς έκτισε την Τραπεζούντα, ο Τροκολώνος τους Τρικολώνους, ο Υψούς την Υψούντα, ο Φίγαλος την Φιγαλία κ.λ.π.


Μερικοί από τους γιους του Λυκάονα έφυγαν σε άλλους τόπους και εκεί ίδρυσαν πόλεις. Ο Θεσπρωτός πήγε στην Ήπειρο όπου έγινε γενάρχης των Θεσπρωτών και έδωσε το όνομά του στην περιοχή. Ο Μακένδος πήγε ακόμα πιο βόρεια και ίδρυσε το έθνος των Μακεδόνων. Ο Φθίος τη Φθιότιδα κ.ο.κ.

Οι αρχαίοι Αρκάδες φαίνεται ότι από σύγχυση μεταξύ των λέξεων "Λυκάων" και "λύκος", παραποίησαν τους αρχικούς μύθους πλάθοντας άλλον, σύμφωνα με τον οποίο ο βασιλιάς Λυκάων μεταμορφώθηκε σε λύκο. Σύμφωνα με το μύθο αυτόν ο βασιλιάς Λυκάων και τα παιδιά του ήταν γνωστός για τη σκληρότητα και την ασέβειά του. Ο Ζευς λοιπόν, ακούγοντας ότι θυσίασε ένα μωρό στο βωμό του, θέλησε να τον δοκιμάσει παρουσιαζόμενος σε αυτόν με τη μορφή ανθρώπου. Ο Λυκάων τότε έσφαξε με τους γιούς του ένα μικρό παιδί και προσέφερε στο Δία τα έντερά του αναμεμιγμένα με άλλα σφάγια. Ο Δίας εξοργισμένος μεταμόρφωσε σε λύκο. ’λλος πάλι μύθος αναφέρει ότι τον σκότωσε μαζί μαζί με τους γιους του.

O Πλάτων αναφέρεται στο μύθο γύρω από τον Λυκάονα. Λέγει ότι κατά τις εορτές στο Λύκαιο όρος γινόντουσαν θυσίες ζώων αλλά και ανθρωποθυσίες. και περιγράφει τον μύθο όπου ό Λυκάων θυσίασε ένα βρέφος και με το αίμα του έκανε σπονδή πάνω στον βωμό και στη συνέχεια μεταμορφώθηκε σε λύκο.

"...ός περί το έν Aρκαδία το του Διός του Λυκαίου ιερόν λέγεται... Ώς άρα ο γευσάμενος του ανθρωπίνου σπλάχνου, έν άλλοις άλλων ιερέων ενός εγκατατετμημένου, ανάγκη δη τούτω λύκω γενέσθαι."

Ο Παυσανίας που επισκεύτηκε την περιοχή τον 2ο αιώνα μ.X., υπαινίσεται ότι ο ίδιος τύπος των θυσιών διατηρήθηκε μέχρι και τις ημέρες του από τους ποιμένες ("Eχέτω δε ως έχει και ως έσχεν εξ αρχής"). Ο περιηγητής επίσης αναφέρει:

"…Δοκώ δε έγωγε Κέκροπι ηλικίαν τω βασιλεεύσαντι Αθηναίων και Λυκάονι είναι την αυτήν, σοφίαν δε ουχ ομοία σφάς ες το θείον χρήσασθαι...". (Παυσ.Η΄2,1-2)

("Εγώ πιστεύω ότι ο βασιλιάς των Αθηναίων Κέκροψ και ο Λυκάων έζησαν την ίδια εποχή, δεν έδειξαν όμως την ίδια σύνεση απέναντι στό θείον. Γιατί ο Κέκροψ ονόμασε πρώτος τον Δία Ύπατο θεό και απο όλλα τα ζωντανά πλάσματα κανένα δεν έκρινε σωστό να θυσιάση παρά πρόσφερε πάνω στον βωμό εγχώρια γλυκίσματα, ενώ ο Λυκάων έφερε στον βωμό του Λυκαίου Διός ένα βρέφος ανθρώπου και το θυσίασε και έκανε με το αίμα του σπονδή πάνω στον βωμό και αμέσως μετά την θυσία έγινε από άνθρωπος λύκος.")

Ο μύθος αναφέρει ότι εξαιτίας της ασέβειας που είχε δείξει ο Λυκάων και το παιδιά του, ο Ζεύς οργίστηκε και θέλησε να εξαφανίσει το ανθρώπινο γένος. Έκανε λοιπόν τον κατακλυσμό από τον οποίο σώθηκαν μόνο ο Δευκαλίων και η Πύρρα, οι οπίοι αργότερα γέννησαν τον Έλληνα, γεννάρχη των σημερινών Ελλήνων.

...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/lykaon-genarxis-arkadikon-poleon.html#sthash.vSFIqmyQ.dpuf

Τα πετρέλαια του Αιγαίου και η «Μεγάλη Ελλάδα»


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

«Η πτώση της Κωνσταντινούπολης για το έθνος μας, δεν είχε τέτοια σημασία, όπως αυτή η έξοδος του ελληνισμού από ολόκληρη την Ανατολή». Τα παραπάνω λόγια της Διδώς Σωτηρίου αποδείχτηκαν προφητικά. Η Μικρασιατική καταστροφή αποτέλεσε αναμφίβολα την μεγαλύτερη συμφορά στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού…

Τα παραπάνω λόγια της Διδώς Σωτηρίου μπορεί να φαντάζουν λίγο υπερβολικά, αφού το Ελληνικό Έθνος έχει βιώσει και πιο «ηχηρές» ιστορικά συμφορές, όπως είναι η πτώση της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο αν προσεγγίσουμε τα ιστορικά γεγονότα, με γεωστρατηγικά και συνακόλουθα με οικονομοτεχνικά κριτήρια, δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με την μεγάλη Ελληνίδα συγγραφέα…

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η Ελλάδα δεν απελευθερώθηκε από τους Έλληνες, αλλά από τις τρεις μεγάλες δυνάμεις της εποχής εκείνης, Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία. Κάποιοι θεωρούν ότι η Ελληνική επανάσταση υποκινήθηκε απ’ αυτές τις δυνάμεις, για να διαλυθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία, σ’ ένα πλαίσιο γεωπολιτικών ανακατατάξεων της εποχής εκείνης, που στόχο είχε την αναδιανομή του πλούτου που διαχειριζόταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία, τον οποίο οι μεγάλες δυνάμεις ήθελαν να τις καρπωθούν προς όφελος τους, σε μια νέα μορφή αποικιοκρατίας.

Αν συνυπολογίσουμε ότι το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος υποθηκεύτηκε από τα δάνεια που μας έδωσαν οι Άγγλοι, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η παραπάνω άποψη δεν απέχει πολύ από την αλήθεια…

Μόλις οι μεγάλες δυνάμεις διαπίστωσαν ότι οι Έλληνες είχαν το «θράσος» να θέλουν να έχουν πραγματική ανεξαρτησία (πόσο αφελές φαντάζει αυτό, στην πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου), αποφάσισαν να επέμβουν δραστικά και τα αποτελέσματα απέδειξαν πως κατάφεραν τον σκοπό τους… Με εκτελεστικά τους όργανα μια σειρά από πειθήνιους ξενοτραφείς πολιτικούς της εποχής εκείνης, κατάφεραν να σπείρουν τον εθνικό διχασμό (προαιώνια οι Έλληνες, έχουν μια δυσκολία στο να ενεργούν συλλογικά), να απογοητεύσουν τους πραγματικούς πατριώτες και να περιορίσουν την επανάσταση στα όρια της Ανατολικής Πελοποννήσου και των νησιών. Λίγο πριν την ολική καταστροφή, ως από μηχανής θεοί Άγγλοι, Γάλλοι και Ρώσοι διέλυσαν τον Αρβανιτικοαιγυπτιακό στόλο (Ο Μεχμέτ Αλή και ο γιος του Ιμπραήμ ήταν Αρβανίτες και εχθροί του Σουλτάνου), ο οποίος ήταν άρτια εκπαιδευμένος από τους Γάλλους!!! Περίεργες συμπτώσεις…

Αποτέλεσμα όλων αυτών το νεοσύστατο ανεξάρτητο κράτος, να είναι υποθηκευμένο οικονομικά, ηθικά και πολιτικά στους ξένους προστάτες του. Η Ελλάδα, από τότε που απελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς έχει στηθεί ως κράτος 100% από τους ξένους. Μην ξεχνάμε πως τα πρώτα κόμματα που υπήρξαν ήταν το Αγγλικό, το Γαλλικό και το Ρωσικό. Στη συνέχεια (και μετά τη δολοφονία του μοναδικού ανθρώπου που προσπάθησε να δημιουργήσει κράτος, του Καποδίστρια), είχαμε ηγεμόνες Βαυαρούς, Δανούς και Γερμανούς. «Στηθήκαμε» ως κράτος, με μεγάλα δάνεια και χρέη προς τις οικονομικά ισχυρές χώρες.

Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, τότε που οι μεγάλες δυνάμεις ήθελαν να κατασπαράξουν τον πλούτο της καταρρέουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εκμεταλλεύτηκαν την «Μεγαλοϊδεατική» δίψα των Ελλήνων και μας χρησιμοποίησαν στυγνά… Η αλήθεια είναι πως στους Βαλκανικούς πολέμους η Ελλάδα μεγάλωσε… Η πικρή αλήθεια όμως είναι πως η Ελλάδα των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών, ήταν πολύ επικίνδυνη για τους μεγάλους, για να γίνει αληθινή…

Θα ήταν σαν να έβγαζαν ΜΟΝΟΙ τους τα μάτια τους… Τι θα έκαναν δηλαδή; Θα διέλυαν μια Οθωμανική Αυτοκρατορία και θα έφτιαχναν στη θέση της μια νεοΕλληνική; Η οποία αντικειμενικά θα ήταν απείρως πιο επικίνδυνη για τους ίδιους, αφού οι Έλληνες είναι απείρως πιο προοδευτικός και πολιτισμένος λαός από τους Τούρκους, με Χριστιανική (άρα πιο κοντινή στον δυτικό πολιτισμό) θρησκεία, με φοβερή δύναμη – ακόμα και τότε – στη ναυτιλία και το κυριότερο με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες να διαχειριστεί τον πλούτο του υπεδάφους της, σε σχέση με τους Τούρκους…

Μπορείτε να φανταστείτε μια Ελλάδα και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου (χωρίς υφαλοκρηπίδες και ΑΟΖ) και με τον έλεγχο των στενών του Βοσπόρου;

Πόσο διαφορετικά θα είχε γραφτεί η ιστορία;

Αποδεικνύεται πως από το 1922 οι μεγάλες δυνάμεις γνώριζαν τι θα γίνει 100 χρόνια μετά… Και έπραξαν αναλόγως… Εξυπηρετώντας φυσικά τα δικά τους συμφέροντα…
 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/blog-post_646.html

Μπλόκο των λαών στη Διατλαντική Συμφωνία, TTIP!



Ποτέ άλλοτε τις τελευταίες δεκαετίες δε γνώρισε το Βερολίνο μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση σαν κι αυτή που διέσχισε τους δρόμους του το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ξαφνιάζοντας ακόμη και την ίδια την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.


Το αίτημα των διαδηλωτών ήταν ένα και μοναδικό: να μην εφαρμοστεί η Διατλαντική Συμφωνία, όπως λέγεται, ή η ΤΤΙΡ (Transatlantic Trade and Investment Partnership), Διατλαντική Συνεργασία Εμπορίου και Επενδύσεων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν από περιβαλλοντικές οργανώσεις μέχρι τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο αριθμός των διαδηλωτών έφτασε τους 250.000, ενώ κατά την εκτίμηση της αστυνομίας ανήλθαν σε 150.000! Κορυφαία στιγμή της διαδήλωσης ήταν η ανάρτηση πανώ έξω από το κτίριο της αμερικάνικης πρεσβείας στη γερμανική πρωτεύουσα που έγραφε «η δημοκρατία δεν είναι για εμπόριο».

ο ίδιο εντυπωσιακή ήταν η διαδήλωση που έγινε και στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, ενάντια στη Διατλαντική Συμφωνία, οδηγώντας στη σύλληψη περισσότερων από 100 διαδηλωτών, οι οποίοι μετά από λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι. «Συγγνώμη για την ενόχληση, προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο» έγραφε το πανό των διαδηλωτών που κατέβηκαν στους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας έπειτα από το κάλεσμα της «συμμαχίας D19-20», στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 60 αγροτικές, συνδικαλιστικές και άλλες κοινωνικές οργανώσεις του Βελγίου. Οι διαδηλωτές μετά τις ομιλίες που έγιναν και τη συναυλία που ακολούθησε, συγκρότησαν ξεχωριστές πορείες και κατευθύνθηκαν σε διαφορετικά κτίρια της ΕΕ, όπως το ευρωκοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών δεν ήταν οι πρώτες που έγιναν εναντίον της Διατλαντικής Συμφωνίας, κι ούτε φυσικά κι οι τελευταίες. Όσο περνάει ο καιρός ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός ευρωπαίων πολιτών συνειδητοποιεί ότι η Διατλαντική Συμφωνία, που επίσημο στόχο έχει την σοβαρή μείωση έως και την κατάργηση των ρυθμιστικών εμποδίων που δυσχεραίνουν το εμπόριο και τις επενδύσεις, αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για το επίπεδο ζωής μας και θα γίνει οδοστρωτήρας που πολύ σύντομα θα παρασύρει κάθε κοινωνική κατάκτηση, κάθε εγγύηση προς τους καταναλωτές. Πρόκειται, εν ολίγοις, για μια ευθεία βολή των πολυεθνικών επιχειρήσεων απέναντι σε ό,τι νομοθετήθηκε επί δεκαετίες συμπυκνώνοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Με την Διατλαντική Συμφωνία επιχειρείται να ξηλωθεί μία κι έξω, με συνοπτικές διαδικασίες!


Εν κρυπτώ συνομιλίες

Η αλήθεια είναι πως η συνειδητοποίηση των πολιτών για όσα πολύ σύντομα θα έρθουν, αν τυχόν και ψηφιστεί η Συμφωνία, έχει καθυστερήσει σημαντικά κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Οι συζητήσεις για την Διατλαντική Συμφωνία, η οποία πολύ εύστοχα χαρακτηρίστηκε από  τον αμερικάνο πρέσβη στην ΕΕ, σαν «το οικονομικό ισοδύναμο του ΝΑΤΟ», καλύπτονται από ένα πρωτοφανές πέπλο σιωπής έτσι ώστε να μην γίνουν γνωστά τα επίδικα των διαπραγματεύσεων. Πολύ ενδεικτικά, είναι αδύνατο να βρεθεί στον Τύπο η ημερήσια διάταξη του 11ου γύρου διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθεί στο Μαϊάμι της Φλόριδας τις προσεχείς μέρες, εκτός από κάποιες γενικότητες όπως «μηχανισμοί πρόσβασης στις αγορές».

Το περιεχόμενο των συζητήσεων ωστόσο ισοδυναμεί με δυναμίτη. Για παράδειγμα πίσω από την ετικέτα της «ρυθμιστικής σύγκλισης» σχεδιάζεται η κατάργηση των προστατευτικών ρυθμίσεων που ισχύουν στην Ευρώπη κι η επιβολή του αμερικάνικου πλαισίου, δηλαδή η ανυπαρξία κάθε κανόνα. Εύκολα καταλαβαίνουμε πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι παραγγελία των αμερικάνικων πολυεθνικών που θέλουν έτσι να εξάγουν ελεύθερες στην Ευρώπη. Για να φανεί καλύτερα η διαφορά (και παρότι μάλιστα το ευρωπαϊκό μοντέλο έχει διαβρωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια) αρκεί να αναφερθεί πως το 70% όλων των επεξεργασμένων τροφίμων που πουλιούνται στα αμερικάνικά σούπερ μάρκετ περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), όταν στην ΕΕ τυπικά δεν επιτρέπεται η πώλησή τους. Επαφίεται πλέον στα κράτη μέλη να αποφασίζουν αν θα επιτρέπουν την κυκλοφορία τους, με αποτέλεσμα χώρες όπως η Γαλλία να έχουν ένα αυστηρότατο νομοθετικό πλαίσιο. 


Η απειλή που έχουμε μπροστά μας εκφράζεται ανάγλυφα αν πάρουμε υπ’ όψη πως το 90% της σόγιας, του βαμβακιού και του καλαμποκιού που πουλιούνται στις ΗΠΑ είναι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Η ανυπαρξία ελέγχου στις ΗΠΑ αποτυπώνεται και στα φυτοφάρμακα καθώς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού χρησιμοποιούνται ευρύτατα 82 είδη που στην Ευρώπη είναι απαγορευμένα, ενώ σοκ προκαλεί το αμερικανικό αίτημα να επιτραπεί η πώληση στην Ευρώπη πουλερικών που απολυμαίνονται από βακτήρια μέσω της πλύσης τους σε χλώριο… Η θεμελιώδης μετάλλαξη που θα επέλθει μέσω της Διατλαντικής Συμφωνίας είναι ότι ενώ μέχρι τώρα στην Ευρώπη μια εταιρεία όφειλε να αποδείξει πως οι ουσίες που χρησιμοποιεί είναι ασφαλείς για να πάρει άδεια να διαθέσει προϊόντα που την περιέχουν, στο εξής, και κατ’ αντιστοιχία με ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ, κάθε ουσία είναι ασφαλής εκτός κι αν αποδειχθεί το αντίθετο. Το βάρος της αποδείξεως έτσι πέφτει στους πολίτες, που είναι προφανές ότι πάντα οι μετρήσεις τους θα βρίσκονται πολλά βήματα πίσω από τα εργαστήρια και τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των πολυεθνικών εταιρειών τροφίμων.

Εταιρείες εναντίον κρατών, σημειώσατε 1!

Ένα επιπλέον, από τα πολλά θέματα, που ανοίγει η ΤΤΙΡ σχετίζεται με την υποβάθμιση του διαπραγματευτικού επιπέδου των κρατών. Στόχος είναι να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να μηνύουν τα κράτη, όταν βλάπτουν τα συμφέροντά τους. Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 


Ήδη υπάρχουν περισσότερες από 500 αντίστοιχες περιπτώσεις ανά τον κόσμο, που σέρνονται στα διεθνή δικαστήρια. Τρεις είναι οι πιο χαρακτηριστικές. Οι μηνύσεις που έχει καταθέσει η αμερικανική καπνοβιομηχανία Φίλιπ Μόρις, η οποία παράγει μεταξύ άλλων και τα τσιγάρα Μάρλμπορο, στην Ουρουγουάη και την Αυστραλία, με αφορμή την υιοθέτηση αντικαπνιστικών νόμων. Η τρίτη περίπτωση μας ενδιαφέρει περισσότερο, καθώς από την μια είχε μια σουηδική πολυεθνική πυρηνικών αντιδραστήρων, τη Vattenfall, κι από την άλλη το γερμανικό κράτος, που μηνύθηκε επειδή προέβη σε …μονομερείς ενέργειες. Το ατόπημά του αφορούσε την απόφασή του να κλείσει τα πυρηνικά εργοστάσια μετά το ατύχημα στη Φουκουσίμα. Εξέλιξη που μπορεί να ήταν επιβεβλημένη μετά τα όσα έγιναν στην Ιαπωνία, μπορεί να συνάντησε την θερμή αποδοχή της κοινωνίας απολαμβάνοντας έτσι κάθε νομιμοποίησης, έθιξε ωστόσο τα συμφέροντα του πυρηνικού λόμπι. Κι αυτό δεν συγχωρέθηκε. 


Το συγκεκριμένο παράδειγμα μας αφορά για δύο λόγους. Γιατί αν σήμερα πολυεθνικές επιχειρήσεις βρίσκουν το θράσος να στρέφονται δικαστικά κατά κυβερνήσεων, μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν αυτό το δικαίωμα αναγνωριστεί κι επίσημα μέσω της Διατλαντικής Συμφωνίας. Δεύτερο, γιατί αν δέχονται μηνύσεις χώρες όπως η Γερμανία, τότε χώρες όπως η Ελλάδα που ποτέ δε φημίζονταν για το ανάστημα που πρόβαλαν κατά των πολυεθνικών, θα γράφουν τη νομοθεσία μαζί με τις ενδιαφερόμενες πολυεθνικές, επικαλούμενες την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Ποια κυβέρνηση θα τολμήσει να νομοθετήσει για την προστασία του περιβάλλοντος ή της υγείας των πολιτών ή ακόμη και την ασφάλεια των παιδιών σε σχέση με παιχνίδια αν ξέρει πώς θα θίξει επώνυμα επιχειρηματικά συμφέροντα;

Κι αυτοί είναι ορισμένοι μόνο από τους λόγους για τους οποίους η ΤΤΙΡ δεν πρέπει να εφαρμοστεί κι η ελληνική κυβέρνηση να θέσει βέτο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης…


Περιοδικό Επίκαιρα

http://www.logiosermis.net/2015/10/ttip_30.html#.VjU0sG4kQeU

Ξένα «κοράκια» στην Αθήνα «κτυπούν» σπίτια και ξενοδοχεία


Ανοίγει από τη Δευτέρα ο δρόμος σε μεγάλα ξένα funds να μπουν στην ελληνική κτηματαγορά για να αγοράσουν σπίτια, εκτός πρώτης κατοικίας, ή άλλα κτίρια επαγγελματικού χαρακτήρα, όπως γραφεία και καταστήματα. Από μεθαύριο απελευθερώνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο.

Η συγκεκριμένη διάταξη, η ισχύς της οποίας δεν παρατείνεται, προέβλεπε την αναστολή έως 31 Οκτωβρίου διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων.

Από τους πλειστηριασμούς εξαιρείται η πρώτη κατοικία, ειδικά για όσους έχουν ενταχθεί στο «νόμο Κατσέλη». Ωστόσο, ουσιαστικά θα μπορεί πλέον το Δημόσιο να βγάζει στο σφυρί ακίνητα οφειλετών, κυρίως εξοχικές κατοικίες ή επαγγελματική στέγη με τα μεγάλα ξένα funds να έχουν ήδη προχωρήσει σε διερευνητικές κινήσεις και επαφές στην ελληνική αγορά.

Συναντήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες εβδομάδες έφτασαν στην Αθήνα εκπρόσωποι hedge funds και distressed funds, οι οποίοι συναντήθηκαν με τραπεζίτες αλλά και στελέχη του real estate. Μεταξύ των επενδυτών από το εξωτερικό που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την ελληνική αγορά και τα «κόκκινα» δάνεια άνω των 100 δισ. ευρώ, είναι οι: Dromeus Capital, Paulson & Co, Αpollo Management, Cerbe-rus, Fortress, Baubost, η Strategic Value, Third Point, York Capital Management.

Οι ξένοι βρίσκονται σε αναμονή της νομοθετικής ρύθμισης για τα «κόκκινα» δάνεια, κυρίως τα επιχειρηματικά καθώς από εκεί θα μπορέσουν να βρουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες. Για παράδειγμα στον τομέα του τουρισμού υπάρχουν πολλές υπερχρεωμένες τουριστικές μονάδες, οι οποίοι ζητούν ρυθμίσεις από τις τράπεζες. Διαθέτουν σημαντικά ξενοδοχεία και άλλα ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν να περάσουν στα χέρια των «κορακιών», όπως αποκαλούνται τα distressed funds. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών αυτών, αφού πρώτα γίνει ρύθμιση και «κούρεμα» μέρους των δανείων. Οι ξένοι θα μπορούν να βάλουν κεφάλαια και να αποκτήσουν ποσοστό της εταιρείας και φυσικά τα περιουσιακά της στοιχεία.

Εξοχικές κατοικίες
Βεβαίως, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα «κοράκια» έχουν έρθει σε επαφή με μεγάλα μεσιτικά γραφεία που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους εξοχικές κατοικίες και ξενοδοχεία σε τουριστικές περιοχές καθώς και μεγάλες εκτάσεις γης. Ανήκουν κατά κύριο λόγο σε πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και θέλουν να «σκοτώσουν» την περιουσία τους για να αποπληρώσουν τα δάνειά τους ή για να γλιτώσουν από τον ΕΝΦΙΑ.

Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των ξένων χαρτοφυλακίων δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για πολυτελή σπίτια και εκτάσεις σε νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Κέρκυρα αλλά και η Χαλκιδική και η Πελοπόννησος. Ζητούν από Ελληνες κτηματομεσίτες να εντοπίσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν από υπερχρεωμένους πολίτες και να καταθέσουν προτάσεις εξαγοράς, προτού η εν λόγω περιουσία βγει στο σφυρί για χρέη.

Η επαναφορά των αναγκαστικών μέτρων για χρέη προς το Δημόσιο, εντείνει τις πιέσεις προς τους οφειλέτες οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ της απόφασης να χάσουν το ακίνητό τους σε πλειστηριασμό ή να το δώσουν σε «σκοτωμένες» τιμές, ακόμη και 60% κάτω από την τρέχουσα αξία του.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τέσσερα σενάρια για τα «κόκκινα» δάνεια

Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες οπότε και θα «κλειδώσει» η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια.

Στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση, από κοινού με τις τράπεζες έχουν κατατεθεί και οι εξής προτάσεις:

1. Ανταλλαγή με μικρότερης αξίας σπίτι: Οι δανειολήπτες θα αποφεύγουν τον πλειστηριασμό και την έξωση με την υποχρέωση να μετακομίσουν σε σπίτι μικρότερης αξίας, εγκαταλείποντας αυτό που αρχικά είχαν αγοράσει. Συμφωνώντας με την ανταλλαγή θα κερδίζουν τη διαγραφή του χρέους, ή έστω μέρους αυτού, ανάλογα με το ποσό του δανείου που έχουν ήδη αποπληρώσει και την αξία του νέου ακινήτου.

2. Επέκταση του δανείου έως και 80 χρόνια: Επεκτείνοντας το δάνειο έως τα 80 έτη των δανειοληπτών, έναντι 75 που ισχύει σήμερα (για ορισμένες περιπτώσεις), εκτιμάται ότι θα μειωθούν οι δόσεις των δανείων, ενώ θα αυξηθεί και η δυνατότητα των νέων σε ηλικία σήμερα δανειοληπτών για να τα αποπληρώσουν.

3. Ρήτρα κληρονομικότητας: Στην πράξη, η διάρκεια των δανείων επεκτείνεται σε τέτοιο βαθμό που θα πληρώνουν ακόμη και οι... κληρονόμοι. Η λύση αυτή συνεπάγεται ακόμη μικρότερη δόση. Πρόκειται βέβαια για διέξοδο που απαιτεί αρχικά τη σύμφωνη γνώμη των κληρονόμων, οι οποίοι και θα κάνουν αποδοχή κληρονομιάς.

4. Ενοίκιο αντί δόσης: Στην περίπτωση αυτή, τα σπίτια όσων αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα περιέρχονται στην ιδιοκτησία των τραπεζών. Οι δανειολήπτες θα μπορούν ωστόσο να συνεχίσουν να ζουν σε αυτά, πληρώνοντας ενοίκιο στην τράπεζα.






http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113831665
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/10/blog-post_685.html

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ DISTRESS FUNDS ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Γράφει ο Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Pronews

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ
Ποια distress funds ήρθαν στην Ελλάδα για να πάρουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των Ελλήνων στους πλειστηριασμούς !!!
Σύμφωνα με το fortunegreece.com και τον Τάσο Ζάχο υπάρχουν ήδη μεγάλα distress funds που έχουν επισκεφτεί την Αθήνα καθώς μύρισαν το "αίμα".
Από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου απελευθερώνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης -όπως οι πλειστηριασμοί- που είχαν ανασταλεί λόγω capital controls ενώ ήδη στην Ελλάδα βρίσκονται τα λεγόμενα "πειρατικά" funds που ψάχνουν να αγοράσουν ελληνικά δάνεια στο 20 – 30% της αξίας τους ή και πολύ λιγότερο.

Πρόκειται για τα :
Apollo Management, Fortress, Baubost, Strategic Value, Third Point, το KKR, York Capital Management, Cerberus, Paulson & Co, Dromeus Capital, και Oaktree Capital.

Μέσα σε αυτά θα βρίσκονται τα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων που δεν μπορούν να αποπληρωθούν.

Την Πέμπτη βγήκε η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.

Συνεπώς υπάρχει πλέον το ελεύθερο να προχωρήσουν εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις (όπως κατασχέσεις) ενώ ανοιχτό είναι και το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας καθώς από τον περασμένο Δεκέμβριο δεν υπάρχει διάταξη αλλά μόνο moratorium από τις τράπεζες.
Στις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, πέραν των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, περιλαμβάνονται εξώσεις και προσωπικές κρατήσεις.

Την ίδια στιγμή φόβο προκαλούν οι αφίξεις στην Αθήνα εκπροσώπων των «distress funds» η αλλιώς "επενδυτικά κεφάλαια που βασίζονται στην δυστυχία" καθώς έχουν έρθει για να αγοράσουν φθηνά και να πουλήσουν πάση θυσία έχοντας το σχετικό κέρδος.
Το κέρδος αυτό συνήθως δημιουργείται από την ρευστοποίηση των ιδιωτικών περιουσιών.

Αυτά τα κεφάλαια αναζητούν και αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία και απαιτήσεις (δάνεια) από ιδιώτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε σημείο "βρασμού" και αναγκάζονται, έτσι, να πωλούν έναντι "πινακίου φακής".

Οι τράπεζες θέλουν να ξεπουλήσουν χαρτοφυλάκια δανείων, όπως στεγαστικά, καταναλωτικά, επιχειρηματικά, ακόμα και ναυτιλιακά, για να μπορέσουν να "ξεφορτωθούν" από το χαρτοφυλάκιό τους τα «ανοίγματα» που έχουν, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι τα δάνεια που έχουν χορηγήσει, και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, δηλαδή επιχειρού μια απομόχλευση.

Αφού δεν πρόκειται να δημιουργηθεί bad bank να έχει αποκλειστεί,τότε οι τράπεζες αναζητούν λύσεις από μόνες τους για να ξεφορτωθούν τα "κόκκινα" ΄δανεια που είναι παντός είδους και ποσού.

Για τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια η κυβέρνηση δεν έχει αποκλέισει τίποτα, αντιθετα με τα στεγαστικά.

Όμως στο Μνημόνιο άλλα πράγματα έχει υπογράψει:
"να επιταχυνθεί η τακτοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μεταξύ άλλων, με την εξάλειψη περιττών νομικών ή άλλων εμποδίων για την εξυπηρέτηση και τη διάθεση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με παράλληλη προστασία για τα ευάλωτα νοικοκυριά, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που έχει καταρτίσει η Τράπεζα της Ελλάδος"

Ο Κώδικα Δεοντολογίας όμως άλλαξε πριν δεκαπέντε ημέρες προς το χειρότερο για τους δανειολήπτες.

Για να μην κοροϊδευόμαστε ο ίδιος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου δήλωσε πριν δύο ημέρες ότι...
"Στην παρούσα πάντως φάση το ενδιαφέρον για την Ελληνική οικονομία είναι εντονότερο κυρίως από distress funds τα οποία ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ή και ολόκληρες επιχειρήσεις".
Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ. Αναστασόπουλου πως αρκετά αμερικανικά χαρτοφυλάκια τα οποία έχουν θέσεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο προτίθενται να επενδύσουν νέα κεφάλαια κατά την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση, μόνο όμως εφόσον τα χρήματα που θα ζητηθούν είναι “διαχειρίσιμα” από τους ιδιώτες. “Θα το θέσω ως εξής. Αν τα ποσά αυτά είναι στα επίπεδα των 20 δισ. ευρώ, δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον από αμερικανικά κεφάλαια για συμμετοψχή στις αυξησεις κεφαλαίου. Αν είναι κοντά στα 10 δισ. ευρώ, τότε νομίζω ότι θα υπάρξει”, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου."

Σύμφωνα με το fortunegreece.com και τον Τάσο Ζάχο υπάρχουν ήδη μεγάλα distress funds που έχουν επισκεφτεί την Αθήνα καθώς μύρισαν το "αίμα".

Τους τελευταίους μήνες έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις στην Αθήνα διαχειριστών και εκπροσώπων χαρτοφυλακίων που ειδικεύονται στις υψηλού κινδύνου επενδύσεις όπως: η Apollo Management, η Fortress, η Baubost, η Strategic Value, η Third Point, το KKR, η York Capital Management, η Cerberus, η Paulson & Co, η Dromeus Capital κ.α. Πολλές από αυτές ήδη έχουν πραγματοποιήσει κινήσεις τη χώρα μας. Τα παραπάνω χαρτοφυλάκια ενδιαφέρονται κυρίως για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις . Η βασική ιδέα είναι οι επενδυτές να βάλουν «φρέσκα» κεφάλαια σε υπερχρεωμένες εταιρίες και σε αντάλλαγμα οι τράπεζες να αποδεχθούν ένα γενναίο «κούρεμα» των δανείων, ώστε να καταστούν βιώσιμες. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τον τομέα του τουρισμού, τόσο για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όσο και μεμονωμένα ξενοδοχεία.

Οι δύο μεγαλύτεροι παίχτες σε αυτή την αγορά είναι τα funds Oaktree Capital και Apollo Global.

Η Apollo Global Management διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 164 δισ. δολαρίων, και, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, πρόκειται για μια επενδυτική εταιρεία «contrarian» με σημαντική εμπειρία σε distressed deals, ενώ οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι το private equity, ο χρηματοπιστωτικός και το real estate.

Η Apollo έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στη Ν. Ευρώπη και κυρίως στην Ισπανία, όπου από το 2008 έχει αγοράσει χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και μία τράπεζα.

Μιλώντας το 2014 σε επενδυτικό συνέδριο στο Παρίσι, ο Andres Rubio, partner της εταιρείας, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την Ελλάδα και εξήγησε ότι «τα άσχημα μακροοικονομικά στοιχεία είναι στην πραγματικότητα θετικά για εμάς, γιατί σημαίνει ότι μπορούμε να αγοράσουμε πράγματα.

Υπάρχει μεγαλύτερη στρέβλωση στην αγορά, υπάρχουν περισσότερες μη βασικές δραστηριότητες που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις και υπαγορεύουν την αναδιάρθρωσή τους.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία που πάνε πάνω-κάτω είναι στην πραγματικότητα επίσης καλά, γιατί δημιουργούν μεταβλητότητα».

Η Oaktree Capital έγινε γνωστή από την συνεργασία της με τον ξενοδοχειακό όμιλο Σάνη ΑΕ που οδήγησε στην αγορά του Gerakina Beach στη Χαλκιδική, που άνηκε στην Εθνική Τράπεζα.

Η Oaktree Capital Management είναι ένα αμερικανικό επενδυτικό fund-«κολοσσός», το οποίο διαχειρίζεται χρήματα ασφαλιστικών ταμείων σε ΗΠΑ και Καναδά και επενδύει όπου υπάρχει προοπτική. Ιδρύθηκε το 1995 και σήμερα διαχειρίζεται περίπου 80 δισ. δολάρια.

Καλώς τους δεχτήκαμε λοιπόν, oι "επενδυτές" έφτασαν, και η "ανάπτυξη" πλησιάζει!

Στο μεταξύ οι Έλληνες δεν θα ξέρουν σε ποιον ανήκει το σπίτι τους!
 
 
 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/10/distress-funds.html

Τεράστια ρωγμή στη γη ανοίγει ξαφνικά στο Γουάιομινγκ

Η τεράστια ρωγμή, η οποία φαίνεται να έχει χωρίσει ένα λόφο στη μέση, ανακαλύφθηκε από κυνηγούς.
Η ργμή σχηματίστηκε ξαφνικά στους πρόποδες της οροσειράς Bighorn του Wyoming με 750 χιλιόμετρα μήκος και 50 χιλιόμετρα πλάτος. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε από κυνηγούς που ταξιδεύουν συχνά στην περιοχή.
Αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε σελίδα του στο Facebook. Το μαμούθ χάσμα εμφανίστηκε δύο εβδομάδες πριν. Είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα του πόσο γρήγορα πολύ μεγάλα γεωλογικά γεγονότα μπορεί να συμβούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες.
«Όλοι εδώ το αποκαλούν "πληγή". Είναι ένα πραγματικά απίστευτο θέαμα," έγραψαν στο Facebook σελίδα της ομάδας.
"Ένα φοβερό παράδειγμα για το ότι η γη μας δεν είναι τόσο σταθερή όσο νομίζετε....", πρόσθεσε ο Randy Becker, ένας από τους κυνηγούς που σκόνταψε επάνω στην "πληγή".

 
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/10/blog-post_513.html

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

 
Οι συλογισμοι του Ρωσου Δημοσιογραφου...προβληματιζουν βαθια ...
Κατα ενα περιεργο τροπο τα συνορα στην Ευρωπη καταργηθηκαν με το προσφυγικο ρευμα...Καποιοι ελαβαν εντολες να ανοιξουν τα συνορα τους χωρις να κρατουν ουτε τους Τυπους...(Εξ ου και οι διαμαρτυριες της Γερμανιας στην Αυστρια...!!!) Οχι για ολους βεβαια...Δεν μπορουν ας πουμε 5000 Ουκρανοι να μαζευτουν στα συνορα της Πολωνιας και να ζητησουν να μπουν γιατι κινδυνευουν...Θα γινει πολεμος...
Ο καθε προσφυγας ομως απο τις Αραβικες χωρες μπορει να παει ελευθερα οπουδηποτε στην Ευρωπη ...εκτος απο την Αγγλια...!!!
Εχει επισης την δυνατοτητα να σηκωνει καθημερινα χρηματα με την καρτα του σε καθε χωρα πληρωνοντας αδρα για οτι χρειαζεται......!!
Οι ηγεσιες και οι πολιτες που επιβαρύνονται με επιπλεον δις σε φορους για να αντιμετωπιστει το προβλημα δεν διαμαρτυρονται...οι μεν σαν να συμμετεχουν σε ενα γενικοτερο σχεδιο ... οι δε σαστισμενοι απο το μεγεθος της εισροης και του δραματος ...
Εχει πολυ ενδιαφερον το αρθρο του...
"...Ανακοινώθηκε ένα σχέδιο για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πήρε κανέναν. Η κάθε χώρα τους φιλοξενεί, αλλά όχι το Ηνωμένο Βασίλειο. Και οι ΗΠΑ είναι μια άλλη Μεγάλη Βρετανία, αλλά πολύ μακριά. Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει εκεί από τη θάλασσα, γιατί αυτό θα απαιτούσε ένα υπερωκεάνιο και όχι κάποιο σκουριασμένο παλιοτενεκέ. Ωστόσο, για να μπείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο το μόνο που χρειάζεστε είναι να περπατήσετε μέσα από τη σήραγγα της Μάγχης, οπότε κανείς δεν περνάει μέσα από θάλασσα. Αλλά (το Ηνωμένο Βασίλειο) δεν επηρεάζεται από το πρόβλημα των προσφύγων. Ολόκληρη η περιοχή έχει ερημωθεί.
Προφανώς, τα κύματα των διακινούμενων θα κατευθυνθούν προς το μέρος όπου δεν υπάρχει ευημερία. Προσέξτε που πρόκειται να πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι - κανείς δεν πρόκειται να πάει στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ ή το Μπαχρέιν, που είναι πιο κοντά, και είναι λαοί της ίδιας πίστης. Μεταξύ των προσφύγων είναι πολλοί Άραβες, αλλά και μη Άραβες. Οι Άραβες είναι ουσιαστικά μία εθνότητα, αλλά δεν πάνε σε αυτές τις χώρες, μόνο στην Ευρώπη. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια οργανωμένη διαδικασία.
Επόμενη ερώτηση. Μας λένε ότι οι πρόσφυγες πληρώνουν χρήματα στους λαθρεμπόρους. Αυτό είναι ίσως αλήθεια. Ερώτηση: από πού βρίσκουν τα χρήματα;
Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανδρών σε ηλικία στράτευσης με ακριβά κινητά τηλέφωνα,ανάληψη μετρητών με κάρτες από τα ΑΤΜ. Οι φίλοι μου από την Ουγγαρία μου τηλεφώνησαν και μου ανέφεραν ότι φαίνεται να είναι η καθημερινή τους αποζημίωση...
Παρατηρήστε ότι τα κύματα των προσφύγων, που έχουν πλέον μπει στην Ευρώπη, οδεύουν προς μία μόνο χώρα. Την Γερμανία. Ας αναρωτηθούμε. Στη Συρία, τη Λιβύη και αλλού, σε όλα τα περιοδικά, τους τηλεοπτικούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, μιλάνε για μία μόνο χώρα; Έτσι, κανείς δεν γνωρίζει ότι υπάρχει η Αυστρία με υψηλό βιοτικό επίπεδο, η Γαλλία είναι πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια, υπάρχει το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Ιταλία και κάθε λογής χώρα - Δεν το γνωρίζουν αυτό;"



 


Eίναι μερικές αλήθειες που κάνουν την διαφορά.Είναι αλήθειες και μυστικά που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο.

THESECRETREALTRUTH.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ THE SECRET REAL TRUTH'

Ο 45χρονος Nikolai Viktorovich Starikov είναι Ρώσος συγγραφέας, δημοσιογράφος, κοινωνικός ακτιβιστής και συν-πρόεδρος του ρώσικου κόμματος της «Μεγάλης Πατρίδας». Έχει γράψει πλήθος ιστορικών – πολιτικών βιβλίων.


Δείτε το βίντεο:



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Δεν έχουν υπάρξει προηγουμένως κύματα μετανάστευσης προς την Ευρώπη; Φυσικά και έχουν υπάρξει. [Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960, ακόμη και τη δεκαετία του 1950.] Τότε που έρχονταν από τη Γιουγκοσλαβία, από διάφορες χώρες. Αργότερα από την Τουρκία πήγαν στη Γερμανία. Υπήρξαν πολλά κύματα. Στην πραγματικότητα, ήταν κυρίως για οικονομικούς λόγους, μερικές φορές υπήρχαν πολιτικά ζητήματα. Για παράδειγμα, μια επανάσταση κατά των ΗΠΑ έλαβε χώρα στο Ιράν. Όλοι οι διεφθαρμένοι Ιρανοί - η μυστική αστυνομία, οι τοπικοί ολιγάρχες - κατέφυγαν στο Λονδίνο, την Ευρώπη, και ούτω καθεξής. Πάντα υπήρχαν αιτούντες άσυλο για πολιτικούς λόγους. Αλλά υπήρξε πάντα ο κανόνας στην ΕΕ και σε μεμονωμένα κράτη ότι αν ζητάει κάποιος πολιτικό άσυλο - το τονίζω πολιτικό, γιατί δεν μπορείς να ζητήσεις οικονομικό άσυλο - τότε θα πρέπει να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει κίνδυνο. Μερικοί δικοί μας με τις λευκές κορδέλες (την φορούσαν Ρώσοι το 2011-2012 ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του Πούτιν)κατέφυγαν επίσης στην Ολλανδία μετά το 2012. Ένας από αυτούςέχασε τη ζωή του εκεί, αν θυμάστε. Όλοι αυτοί δήλωναν ότι βρίσκονταν σε τρομερό κίνδυνο από το καθεστώς που διψούσε για αίμα και ότι θα έπρεπε να τους επιτραπεί να παραμείνουν. Υπάρχει μια διαδικασία σε ισχύ. Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ότι δεν υπάρχει καμία διαδικασία, ούτε καν κράτος δεν υπάρχει.Ξαφνικά, οι συνοριοφύλακες, η τελωνειακή υπηρεσία, όλες οι λειτουργίες του κράτους που ασχολούνται με αυτούς τους μετανάστες, την έκδοση, ή μη, των εγγράφων – όλοι εξαφανίστηκαν. Το αποτέλεσμα είναι μια μάλλον περίεργη εικόνα: μπορείτε να πηδήξετε σε κάποιο θαλάσσιο μεταφορικό μέσο, να αποπλεύσετε από την ακτή της Αφρικής προς την Ευρώπη, πολύ δύσκολα θα σας ζητήσουν έγγραφα ή θα ρωτήσουν αν ζητάτε πολιτικό άσυλο για πολιτικούς λόγους ή όχι. Δεν θα ασχοληθούν για αυτά μαζί σας. Μετά από αυτό, μπορείτε να κάνετε ότι σας αρέσει. Μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε αιτήματα, να ξεκινήσετε μια μάχη, να συνθλίβετε πράγματα. Μπορείτε να συνεχίσετε με τα πόδια, ή με οτιδήποτε μέχρι να πάτε από τη Λαμπεντούζα στη Βουδαπέστη. Στη Βουδαπέστη προκλήθηκε χάος: κατέλαβαν το σιδηροδρομικό σταθμό, έσπασαν τα τρένα και απαιτούσαν να μεταφερθούν σε κάποιο προορισμό. Σκέψου το. Προηγουμένως ένα άτομο θα έφτανε εδώ και θα έλεγε «Ζητώ άσυλο». Ξέρετε υπάρχει ένα κράτος, κάνετε αίτηση στην ΕΕ. Δεν μπορούμε να απαιτούμε τίποτα. Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα μικρό ιστορικό παράδειγμα, που ίσως δεν αφορά τους πρόσφυγες, αλλά τα αιτήματα. Η κατάσταση ήταν ως εξής: Όταν ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν ήθελε πολύ να ταξιδέψει με το σφραγισμένο τραίνο, δηλαδή να επιστρέψει από την Ελβετία προς τη Ρωσία, μετά την κατάληψή της από την επανάσταση του Φλεβάρη, χρησιμοποίησε κάθε μέσο και κάθε τρόπο. Ήθελε να ταξιδέψει προσποιούμενος ότι είναι κωφάλαλος Σουηδός. Έγραψε ότι η Αγγλία δεν θα του επιτρέψει να περάσει. Προσπάθησε να μπει σε ένα αεροσκάφος, σε ένα αερόστατο ζεστού αέρα. Δοκίμασε τα πάντα - τίποτα δεν κατάφερε. Στη συνέχεια, ένα θαύμα συνέβη. Ένας τύπος εμφανίστηκε με το όνομα Fritz Platten, ο οποίος είπε: «Θα τα φτιάξουμε όλα». Πήγε στο γερμανικό προξενείο στην Ελβετία, το οποίο είχε αρνηθεί στο παρελθόν στον Λένιν το πέρασμα, και όλα διευθετήθηκαν. Στη συνέχεια είπαν: «Βλαντιμίρ Ίλιτς, προχωρήστε και υποβάλετε την αίτηση σας». Ο Λένιν ήταν προφανώς σκεπτικός, δεδομένου ότι του είχαν ήδη αρνηθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα. Πήγε μέσα, συναντήθηκε με τον Γερμανό πρέσβη, και παρέδωσε το έγγραφό του που έγραφε: «Προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι μετανάστες της επαναστατικής Ρωσίας θα συμφωνήσουν να μεταφερθούν μέσω του εδάφους της Γερμανίας». Παρατηρήστε ότι δεν είπε «επιτρέψτε μου». Έλεγε: «Είμαστε πρόθυμοι να διέλθουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες» - δηλαδή χωρίς έλεγχο των αποσκευών, και ούτω καθεξής. Ο Γερμανός πρέσβης το παίρνει και λέει: «Είσαι τρελός;», εννοώντας - Κοίτα, εσύ είσαι αυτός που ζητεί την άδεια να διέλθει από τη Γερμανία, δεν είναι η Γερμανία που ζητά την άδεια για τη διέλευση από τη Ρωσία! Δεν είστε σε θέση να απαιτήσετε, αλλά να ζητήσετε. Ο Λένιν είπε: «Κοιτάξτε, κύριε, πηγαίνετε και ρωτήστε το Βερολίνο». Ο Πρέσβης έγραψε ένα τηλεγράφημα το οποίο βασικά έλεγε: μερικοί ενοχλητικοί Ρώσοι επαναστάτες έχουν έρθει σε μας, και επιπλέον βάζουν τα αιτήματά τους για τη διαμετακόμισή τους. Τι πρέπει να κάνουμε με αυτούς; Σκεφτόταν ότι η απάντηση θα είναι "Αρνηθείτε". Αλλά η απάντηση που του ήρθε έλεγε «Αποδεχτείτε τους όρους τους». Έκπληκτος, με το σύνολο των προϋποθέσεων του Λένιν που είχαν γίνει δεκτοί, οι Γερμανοί προετοίμασαν το τρένο, με τον στρατό να μην επιθεωρεί τίποτα. Επιστρέφοντας στη σημερινή πραγματικότητα: άνθρωποι δεν ήρθαν για να υποβάλουν αίτηση, αλλά τώρα κάνουν αιτήματα. Τι έχει συμβεί; Υπάρχει μια εξήγηση ότι οι Ευρωπαίοι ενορχήστρωσαν τους πολέμους, κατέστρεψαν αυτά τα τα έθνη, και φυσικά αυτό είναι αλήθεια. Αλλά πραγματικά, ότι δεν έχει τίποτα να κάνει με τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Δεν μπορείτε απλά να μπείτε στα γραφεία ενός κρατικού οργανισμού ζητώντας άσυλο και να αρχίσετε να πιέζετε για τα δικαιώματά σας: «Κοίτα, εσείς καταστρέψατε την χώρα μου, άρα μου χρωστάτε». Θα σας πετάξουν πίσω από όπου ήρθατε, σωστά; Το σύστημα ήταν πολύ απλό, αν και η διαδικασία είναι χρονοβόρα και γραφειοκρατική. Αφού κάποιος υποβάλλει αίτηση, έχει το δικαίωμα να ζει σε αυτή την χώρα, να πάρει κάποια αποζημίωση, και λίγο να ενσωματωθεί στη δυτική κοινωνία. Αργότερα, μετά από αξιολόγηση, κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν, ενώ άλλοι να απελαθούν. Έτσι, λειτουργεί το σύστημα και λειτουργεί έτσι για πολύ καιρό, και τώρα ξαφνικά ακούμε για αιτήματα. Τι σημαίνει αυτό; Κάποιος από ψηλά έχει πιέσει τις αρχές της ΕΕ, όπως ακριβώς συνέβη και με το Γερμανό πρέσβη στην Ελβετία το 1917: "Ξέρεις κάτι; Ας ξεχάσουμε τα πάντα, ξεχάστε τις διαδικασίες, και ας τους αφήσουμε να πάνε όπου θέλουν και να ζητάνε ό, τι θέλουν". Έτσι κάποιος το έχει οργανώσει αυτό, και δεν είναι η ΕΕ. Ας εξετάσουμε ποιος θα μπορούσε να το οργανώσει. Βάλτε στην άκρη την ISIS και την Αλ Κάιντα, καθώς αυτές υφίστανται μόνο στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης, και με τη μορφή των ένοπλων ομάδων που λαμβάνουν χρήματα, όπλα και εκπαιδεύονται από τηνMI6, και εκπαιδεύουν Βεδουίνους να χειρίζονται ένα όπλο και να κόβουν κεφάλια. Τι μένει; Κάποια σοβαρή δύναμη, η οποία αναγκάζει τα ευρωπαϊκά κράτη να ξεχάσουν τους δικούς τους κανόνες. Ποιος το έχει οργανώσει αυτό; Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ανακοινώθηκε ένα σχέδιο για την κατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πήρε κανέναν. Η κάθε χώρα τους φιλοξενεί, αλλά όχι το Ηνωμένο Βασίλειο. Και οι ΗΠΑ είναι μια άλλη Μεγάλη Βρετανία, αλλά πολύ μακριά. Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει εκεί από τη θάλασσα, γιατί αυτό θα απαιτούσε ένα υπερωκεάνιο και όχι κάποιο σκουριασμένο παλιοτενεκέ. Ωστόσο, για να μπείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο το μόνο που χρειάζεστε είναι να περπατήσετε μέσα από τη σήραγγα της Μάγχης, οπότε κανείς δεν περνάει μέσα από θάλασσα. Αλλά (το Ηνωμένο Βασίλειο) δεν επηρεάζεται από το πρόβλημα των προσφύγων. Ολόκληρη η περιοχή έχει ερημωθεί. Προφανώς, τα κύματα των διακινούμενων θα κατευθυνθούν προς το μέρος όπου δεν υπάρχει ευημερία. Προσέξτε που πρόκειται να πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι - κανείς δεν πρόκειται να πάει στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ ή το Μπαχρέιν, που είναι πιο κοντά, και είναι λαοί της ίδιας πίστης. Μεταξύ των προσφύγων είναι πολλοί Άραβες, αλλά και μη Άραβες. Οι Άραβες είναι ουσιαστικά μία εθνότητα, αλλά δεν πάνε σε αυτές τις χώρες, μόνο στην Ευρώπη. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια οργανωμένη διαδικασία. Επόμενη ερώτηση. Μας λένε ότι οι πρόσφυγες πληρώνουν χρήματα στους λαθρεμπόρους. Αυτό είναι ίσως αλήθεια. Ερώτηση: από πού βρίσκουν τα χρήματα; Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι προφανώς οι πιο φτωχοί. Αν έφευγαν μόνο με το πουκάμισο στην πλάτη τους, αφού το σπίτι τους διαλύονταν, τότε οι λαθρέμποροι δεν θα τους πήγαιναν στην Ευρώπη. Έτσι, αυτά δεν είναι τα πλέον μειονεκτούντα άτομα. Ή αν είναι, τότε κάποιος τους έχει δώσει χρήματα για το ταξίδι. [Οι λαθρέμποροι δεν θα τους πήγαιναν δωρεάν.] Σωστά, δεν είναι κάποιοι ανθρωπιστές λαθρέμποροι που τους μεταφέρουν. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος τους έδωσε τα χρήματα. Επόμενο. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανδρών σε ηλικία στράτευσης με ακριβά κινητά τηλέφωνα,ανάληψη μετρητών με κάρτες από τα ΑΤΜ. Οι φίλοι μου από την Ουγγαρία μου τηλεφώνησαν και μου ανέφεραν ότι φαίνεται να είναιη καθημερινή τους αποζημίωση. Μας είπαν ότι είναι μαχητές. Μου φάνηκε αστείο που κάποιος ανέφερε για 4.000 μαχητές – και τότε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να το επαναλαμβάνουν. Ερώτηση: πώς μπορούν να ξέρουν τον αριθμό; Μήπως τους βάζουν να τσεκάρουν το κουτάκι "Είμαι ένας μαχητής του ISIS", όταν συμπληρώνουν το έντυπο; Εντάξει, υπάρχει μια φωτογραφία που δείχνει ένα άτομο με μια ουλή, και δημοσιεύτηκε στο Twitter. Ήταν σαφώς το ίδιο πρόσωπο. Αλλά πώς μπορούν να ξέρουν ότι υπάρχουν 4.000 μαχητές;;; Μόνο όποιος τους μέτρησε θα μπορούσε να το γνωρίζει, κάτι που κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει μεταξύ των 100.000 προσφύγων, εκτός εάν οι ίδιοι το ομολόγησαν. Επόμενη ερώτηση. Είστε ISIS και διεξάγετε εκτεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής, του ιρακινού στρατού, του Bashar al-Assad και του συριακού στρατού. Πόσους άνδρες έχετε; 20.000. Και τότεαποστέλλετε 4.000 στην Ευρώπη. Γιατί; Προκειμένου να βάλετε τρομοκρατικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη. Πριν από αυτό πουαρκούσαν μόνο 10 άτομα. Υπήρξαν τρομοκρατικές φρικαλεότητες στην Ευρώπη; Ναι. Είχαν σταλεί για αυτές χιλιάδες τρομοκράτες στην Ευρώπη; Δεκάδες χιλιάδες; Φυσικά και όχι. Ορισμένα άτομα. Θα έστελνες 5-6 άτομα, μια ομάδα, ένα κύτταρο, ένα δίκτυο αναγνώρισης. Δεν θα έστελνες χιλιάδες πράκτορες. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρες μεραρχίες έχουν αφαιρεθεί από το μέτωπο και έχουν σταλεί στην Ευρώπη υπό το πρόσχημα των προσφύγων. Για ποιο λόγο; Αργότερα, οι συγγενείς μπορούν να τους συναντήσουν εύκολα, αν ‘ενσωματωθούν. Και πάλι, αυτό είναι κάτι το παράξενο. Μετά,αυτοί οι πρόσφυγες είναι πολύ καλά οργανωμένοι. Στη Βουδαπέστη οι οπαδοί του ποδοσφαίρου, που είναι πάντα ένα τμήμα του πληθυσμού που διακατέχεται από εθνικιστικές απόψεις, άρχισαν να τους πετάνε πράγματα και αυτοί να τους πετάνε πίσω. Φανταστείτε: οι άνθρωποι αυτοί (υποτίθεται) είναι αποθαρρυμένοι, γυναίκες, παιδιά, συνταξιούχοι. Τους ρίχνουν πέτρες και αυτοί τις ρίχνουν πίσω. Είναι πολύ καλά οργανωμένοι. Έτσι, υπάρχουν τόνοι ερωτήσεων. Σαφώς, αυτό έχει οργανωθεί. Σαφώς, έχουν διατεθεί χρήματα για το σκοπό αυτό. Σαφώς, η Ευρώπη έχει σηκώσει τα χέρια για κάποιο λόγο, και δεν κάνει τίποτα. 200.000 άνθρωποι έχουν μπει στη Γερμανία σε μια εβδομάδα, αλλά αυτοί λένε "Εντάξει, εντάξει, θα βάλουμε 6 δισεκατομμύρια στον προϋπολογισμό, αυτό είναι ασήμαντο". Και τι γίνεται με τις φωνές των ψηφοφόρων; Ξέρετε τι λένε (σε άλλες περιπτώσεις) οι νεοφιλελεύθεροι: «Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να δαπανηθούν για τους παιδικούς σταθμούς, τους δρόμους και τις συντάξεις». Πού είναι όλα αυτά τώρα; Δεν υπάρχει τίποτε από όλα αυτά. Επόμενο. Μια άλλη ενδιαφέρουσα μελέτη για το θέμα αυτό. Όποτε βλέπουμε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που μεταναστεύουν με οργανωμένο τρόπο, ξέρουμε ότι κάποιος προσεκτικά κατευθύνει αυτή τη διαδικασία.Και δείτε πως τα παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης. Έχασαν άνθρωποι τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων διαβάσεων της Μεσογείου; Ξέρουμε ότι αυτό πάντα είναι αναπόφευκτο, ναυάγια θα συμβαίνουν πάντα. Ακριβώς τη σωστή στιγμή, βρέθηκε η φωτογραφία του μικρού αγοριού. Έχει διαπιστωθεί, πως ξεδιάντροποι δημοσιογράφοι που το βρήκαν, το έβαλαν σε άλλη θέση και στη συνέχεια έσπευσαν να το φωτογραφήσουν. Ποιο συμπέρασμα βγαίνει από αυτό; Αφού ένα μικρό αγόρι από την Συρία πνίγηκε, ας εκδικηθούμε τον Bashar al-Assad. Σε μια δημοσκόπηση, το 52% των Βρετανών υποστηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των συριακών στρατευμάτων από την Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Κοιτάξτε, η λογική είναι εντελώς απούσα, γιατί το πέπλο των μέσων ενημέρωσης κλείνει τα μάτια των ανθρώπων. Σκεφτείτε το εξής: Η Δύση υποστηρίζει τους αντάρτες στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη. Από αυτούς τους αντάρτες συγκροτείται το ISIS, το οποίο πριν δεν υπήρχε - πώς τώρα εμφανίστηκε; Το ISIS ξεκινά έναν πόλεμο. Οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτό το ISIS - όχι από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Κάποιοι έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Για να εκδικηθούμε για αυτούς τους ανθρώπους, ας βομβαρδίσουμε το συριακό στρατό, ο οποίος αντιτίθεται στο ISIS. Αυτή είναι μια εντελώς εναλλακτική πραγματικότητα που δημιουργείται. [Εκμεταλλεύονται ό, τι μπορούν.] Ποιο είναι λοιπόν το αποτέλεσμα; Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν ένα χτύπημα στην Ευρώπη - όπως έγραψα στο βιβλίο μου «Χάος και Επανάσταση ως Όπλα του Δολαρίου» - αλλά μόνο τέτοιο ώστε να την αποδυναμώσει, να την κρατήσει αδυνατισμένη και να μην καταρρεύσει, γιατί είναι απαραίτητη ως σύμμαχος κατά της Ρωσίας και της Κίνας. Όταν καταστράφηκε η Λιβύη, ήταν προφανές ότι θα υπάρξει ένα μεγάλο κύμα μετανάστευσης. Είναι εύκολο αυτό. Θα δώσω κάποιες συμβουλές στους ελεύθερους Ευρωπαίους εταίρους μας για το πώς γίνεται αυτό. Να θυμάστε ότι ο καθένας που διασχίζει την Ευρώπη υποτίθεται ότι δαπανά χρήματα, σωστά; Λοιπόν, αν κάποιοι καταφθάνουν στη Λαμπεντούσα, ας τους πλύνεις, ας τους ταΐσεις, ας τους αφήσεις να κοιμηθούν και μετά τους βάζεις σε ένα μεγάλο λευκό πλοίο και τους στέλνεις πίσω στην Αφρική. Ερώτηση: Θα προσπαθήσουν να περάσουν για δεύτερη φορά; [Δύσκολα.] Εντάξει, αλλά ας υποθέσουμε ότι το κάνουν. Πάλι τους πλένεις και τους ταΐζεις, τους δίνεις ένα μέρος για να κοιμηθούν και το πρωί πάλι πίσω με το πλοίο στην Αφρική. Θα εμφανιστούν για τρίτη φορά; [Ίσως.] Ακόμη και αν κάποιος τους δίνει χρήματα για αυτό το ταξίδι, θα βαρεθούν ούτως ή άλλως. Θα αρρωσταίνουν – διασχίζεις τη θάλασσα και τι βλέπεις; Το δωμάτιό σου. Στη συνέχεια άντε πάλι πίσω. Είναι βαρετό. Ακόμη και για λόγους τουρισμού δεν θα συνεχίσουν. Αν θέλετε οι άνθρωποι αυτοί να σταματήσουν να παίρνουν πλοία για να έρχονται, να τους επιστρέφετε αμέσως πίσω και αυτό είναι όλο. Όλοι θα το μάθουν αυτό. Στο λιμάνι θα λένε : «Αγαπητέ μου φίλε, θα σε πάμε ευχαρίστως στην Λαμπεντούζα, αλλά θα είσαι και πάλι εδώ αύριο. Το θέλεις πραγματικά αυτό;» Έτσι, το θέμα αυτών των προσφύγων είναι πολύ απλό να λυθεί. Επιπλέον, είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου: απέλαση των ανθρώπων που δεν έχουν το δικαίωμα πολιτικού ασύλου. Θα μπορούσατε να έχετε μια ταχεία διαδικασία, αντί να πνίγεστε, να μην σας έπαιρνε ένα εξάμηνο, αλλά μια μέρα. Ίσως για κάθε άτομο που έχει πραγματικά τις προϋποθέσεις και επιτρέπεται να παραμείνει, άλλα 100 στέλνονται πίσω. Και τέλος - το ζήτημα λύθηκε. Αυτή είναι μια κρίση, χτίζουν τοίχους, οι άνθρωποι ταξιδεύουν με τα πόδια. Είμαι άφωνος. Και το τελευταίο που θέλω να πω. Οι άνθρωποι στην Ουκρανία ήθελαν να μπουν στην Ευρώπη. Κανείς δεν πρόκειται να αφαιρέσει τις απαιτήσεις για την βίζα. Ωστόσο, έχουμε τώρα ένα παράδειγμα. Προφανώς δεν υπάρχουν σύνορα πια - οι τελωνειακές και συνοριακές κανόνες έχουν αφαιρεθεί. Αφού είναι δυνατόν για τους Άραβες και τους μαύρους, γιατί να μην είναι και για τους Ουκρανούς; Απλώς πρέπει να συγκεντρωθεί ένα πλήθος 100.000 ανθρώπων, και απλά να περπατήσουν κατά μήκος των πολωνικών συνόρων - ήρεμα, ειρηνικά, φωνάζοντας καθώς πηγαίνουν.. Οι Πολωνοί συνοριοφύλακες θα πρέπει, σύμφωνα με τους κανόνες όπως ισχύουν τώρα, να παραμερίσουν, να σηκώσουν το συρματόπλεγμα, και να δέσουν τα σκυλιά τους. Στη συνέχεια, αυτό το πλήθος θα προχωρήσει - με τα πόδια ή με μεταφορικά μέσα, μέχρι τη Βαρσοβία, θα καταλάβουν τον σιδηροδρομικό σταθμό, και θα απαιτήσουν να τους δεχτεί το Βερολίνο. Και θα πρέπει να τους δεχτεί. Διαφορετικά, τι είδους διακρίσεις είναι αυτές;; Γιατί να μεταφέρονται Σύριοι, αλλά να μην μεταφέρονται Ουκρανοί από τη Βαρσοβία στο Βερολίνο; [Αυτοί που τόσο απεγνωσμένα θέλουν να μπουν στην Ευρώπη.] Τουλάχιστον λένε ότι είναι πολιτισμικά οι ίδιοι άνθρωποι, αν και ξέρω ότι αυτοί είναι άνθρωποι ρωσικού πολιτισμού. Το χρώμα του δέρματος τους είναι παρόμοιο με των Ευρωπαίων, αλλά η νοοτροπία τους είναι εντελώς διαφορετική. Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα εδώ. Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι αυτό θα συμβεί; [Ας τους κάνουμε μια δοκιμή.] Δεν πρόκειται να συμβεί – σας το λέω. Οι Πολωνοί θα απελευθερώσουν τα σκυλιά, θα χρησιμοποιήσουν χημικά. Δεν θα αφήσουν κανέναν να περάσει. Έτσι, έχουμε μια περίεργη κατάσταση: στην Πολωνία, η κατάσταση του συστήματος λειτουργεί όπως υποτίθεται ότι πρέπει να 'ναι, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει ήδη ανασταλεί για κάποιο λόγο. Γιατί; Επειδή επί του παρόντος υπάρχει ανάγκη να μεταφερθούν άνθρωποι από το ένα μέρος και όχι από το άλλο. Αυτή είναι η όλη ιστορία. [Τι επιτυγχάνεται μέσω της αποδυνάμωσης της Ευρώπης;] Οι Αμερικανοί, και οι Αγγλοσάξονες σε γενικές γραμμές, ως μέρος της στρατηγικής τους, πάντα τηρούν την ίδια αρχή ότι οι σύμμαχοί τους πρέπει να είναι ασθενέστεροι από αυτούς. Αυτός είναι ο λόγος που πάντα προσπαθούσαν να αποδυναμώσουν τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν άνοιξαν ένα δεύτερο μέτωπο, ξέχασαν να παραδώσουν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Όταν η Ιταλία αποχώρησε από τον πόλεμο, το ναυτικό τους έπεσε στους Άγγλους. Προφανώς, θα έπρεπε να χωριστεί σε τρία ίσα μέρη, αλλά τα ξέχασαν όλα αυτά. Ο σύντροφος Στάλιν έλεγε συνεχώς: "Παιδιά, πού είναι το μερίδιό μας από το Ιταλικό Ναυτικό;" Μόνο μετά τον πόλεμο πήραμε το πρώην ‘Giulio Cesare’, το οποίο αργότερα έγινε, αν θυμάμαι καλά, ‘Novorossiysk’ και, δυστυχώς, ανατινάχθηκε από ένα δύτη, και καταστράφηκε. Έτσι οι σύμμαχοί τους πρέπει να είναι ασθενέστεροι από αυτούς. Μόλις Ευρώπη έγινε ισχυρή, και η Γερμανία άρχισε να κάνει τα δικά της, προγραμμάτισαν μια τέτοια επίθεση. Παρατηρήστε ότι τα κύματα των προσφύγων, που έχουν πλέον μπει στην Ευρώπη, οδεύουν προς μία μόνο χώρα. Την Γερμανία. Ας αναρωτηθούμε. Στη Συρία, τη Λιβύη και αλλού, σε όλα τα περιοδικά, τους τηλεοπτικούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, μιλάνε για μία μόνο χώρα; Έτσι, κανείς δεν γνωρίζει ότι υπάρχει η Αυστρία με υψηλό βιοτικό επίπεδο, η Γαλλία είναι πάρα πολύ καλά. Στη συνέχεια, υπάρχει το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Ιταλία και κάθε λογής χώρα - Δεν το γνωρίζουν αυτό; Υπάρχει ακόμη και Ελλάδα. Αλλά ξέρουν μόνο τη Γερμανία. Τι είναι αυτή η ανοησία; Γιατί όλοι στη Γερμανία; Γιατί να μην μείνουν στην Αυστρία; Το βιοτικό τους επίπεδο είναι λίγο - πολύ το ίδιο. Όλοι πηγαίνουν στη Γερμανία. Τώρα βλέπετε, σχεδόν την ίδια στιγμή, μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Gazprom υπέγραψε συμφωνία με γερμανικές εταιρείες για να ξεκινήσει η κατασκευή του δεύτερου κλάδου του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream. Πού πηγαίνει το φυσικό αέριο; Στη Γερμανία. Που πάνε όλοι οι πρόσφυγες; Ακολουθούν το αέριο. Είναι μια διαβολική σύμπτωση, έτσι; Το φυσικό αέριο δεν είναι ο μόνος λόγος. Αλλά εκείνοι που έχουν οργανώσει τη ροή των προσφύγων δεν θέλουν το αέριο να φτάσει στη Γερμανία, δίνοντας στη Γερμανία ανεξαρτησία. Αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν την κατασκευή του δεύτερου κλάδου του αγωγού. Θυμηθείτε πως παρεμποδίστηκε ο πρώτος - η Εσθονία προσπάθησε με κάθε τρόπο, η Σουηδία επίσης. Είναι σα να λένε: «Εντάξει, παιδιά, εσείς συνεχίστε και εμείς θα κατασκευάσουμε το δικό μας «South Stream» - δεν θα είναι το φυσικό αέριο, αλλά οι πρόσφυγες. Μου φαίνεται αυτά τα δύο γεγονότα συσχετίζονται στενά.. [Έτσι, αυτό σημαίνει ότι Ευρώπη κρατείται σε έναν γάντζο. Από τη μία πλευρά, θα πρέπει να βοηθάει και να υπακούει τις ΗΠΑ, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να γίνει τόσο ισχυρή ώστε να μπορεί να αντέξει οικονομικά αν παρακούσει.] Από την πλευρά των Αμερικανών και των Άγγλων, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να πει τίποτα. Τους είπαν «βομβαρδίστε τη Λιβύη», ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πάρετε πρόσφυγες αργότερα. Τους είπαν "υποστηρίξτε τον πόλεμο στην Ουκρανία", γι’ αυτό έπρεπε να τον υποστηρίξουν, παρόλο που οι εμπορικές τους οδοί έπρεπε να διακοπούν και να έχουν ένοπλες συγκρούσεις στο μαλακό υπογάστριο τους. Μην εξετάζετε τι σας λέει η Ουάσινγκτον, απλά κάντε το, και θα είναι όλα μια χαρά. Αλλά οι Ευρωπαίοι δεν είναι πραγματικά ευχαριστημένοι με αυτή την κατάσταση, όπως δεν είναι αυτοί που πληρώνουν όλο τον λογαριασμό στο τέλος.

eleysis-ellinwn.gr

«Πρόσφυγες»: Η δολιότητα των «ανθρωπιστικών» δακρύων…

Τα μεγαλύτερα εγκλήματα συγκαλύπτονται με το εμπόριο της φρίκης τους και το εμπόριο του «ανθρωπισμού» (ψευτοανθρωπισμός).
Είναι τέτοια η «ανθρωπιστική» καταιγίδα για την τραγωδία των «προσφύγων» (των οργανωμένων μεταναστευτικών εισβολών προς την Ευρώπη) που λειτουργεί τρομοκρατικά:
Ουδείς τολμά να μιλήσει για το στρατηγικό, ιμπεριαλιστικό ΕΓΚΛΗΜΑ, που επικαλύπτεται από την τραγωδία των «προσφύγων», που επικαλύπτεται από την «ανθρωπιστική» εμπορία της ΦΡΙΚΗΣ τους…


Τα πρώτα «ανθρωπιστικά» βιολιά τα ΜΜΕ: Τα όργανα της αυθάδους εμπορίας των δακρύων και της ΦΡΙΚΗΣ…

Κόπτονται για τον ανθρώπινο πόνο και το ανθρώπινο δράμα τα προπαγανδιστικά ιερατεία της «ενημέρωσης»: Οι μαφιόζοι που πουλάνε τη ΦΡΙΚΗ και τον «ανθρωπισμό» και πλουτίζουν από αυτά…

Και μόνο αυτά τα γοερά αναφιλητά των εμπόρων της ΦΡΙΚΗΣ, των ΜΜΕ, που εμπορεύονται την τραγωδία των «προσφύγων» και τα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο, θα έπρεπε να μας βάλουν σε σκέψεις και να μας …πουν: «Εδώ κάποιο λάκκο έχει η φάβα»…

Κλαίνε «ανθρωπιστικά» και τα πολιτικά ιερατεία, τα κόμματα των απατεώνων. Μιλάει και ο Τσίπρας για «ντροπή της Ευρώπης». Τέτοια προκλητική δημαγωγία και υποκρισία: Εμπορεύεται «ανθρωπιστικά» τη μετατροπή του Αιγαίου σε «νεκροταφείο ψυχών», την ίδια ώρα που έχει μετατρέψει ο ίδιος την Ελλάδα σε νεκροταφείο ψυχών…

Και οι ληστές και οι δήμιοι της ΕΕ, όλα τα διεθνή μαντεία των χρηματιστηριακών μαφιών (από τα οικονομικά κέντρα, τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ μέχρι και τις διεθνείς αθλητικές μαφίες), χύνουν «ανθρωπιστικά» δάκρυα για το δράμα των «προσφύγων»…

Η τρομοκρατική ΟΜΟΦΩΝΙΑ …συμπληρώνεται από τις ανθρωπιστικές ιαχές των αριστερών κάθε απόχρωσης. Πολιτικό εμπόριο, κάνουν και αυτοί, της ΦΡΙΚΗΣ και του «ανθρωπισμού»…


Η διαφορά του πολιτικού εμπορίου των αριστερών από τους άλλους συνίσταται σε τούτο: Αυτοί
καταγγέλλουν και τον ιμπεριαλισμό που δολοφονεί και πνίγει τους «πρόσφυγες»…

Καταγγελίες ΓΕΝΙΚΕΣ, ηθικής και «ανθρωπιστικής» καταδίκης, για τους «δολοφόνους» της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού. Καταγγελίες που επικαλύπτουν και αυτές το ΟΥΣΙΩΔΕΣ του «προσφυγικού» δράματος: Την ΟΡΓΑΝΩΣΗ αυτού του δράματος από τα διεθνή κέντρα του ιμπεριαλισμού με στόχο την ΑΛΩΣΗ της Ευρώπης και των εθνών κρατών, ιδιαίτερα την ΑΛΩΣΗ των κατακτήσεων της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης (όπως έγινε και στην Ελλάδα)…

Δεν αρκεί να λέμε απλώς ότι το καταιγιστικό αυτό προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη οφείλεται στην ιμπεριαλιστική, πολεμική θηριωδία κατά των λαών της Μέσης Ανατολής.

Πρέπει, ταυτόχρονα, να δείχνουμε ότι το ρεύμα αυτό δεν είναι ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ, αλλά άριστα οργανωμένο από τα κέντρα (οικονομικά και πολιτικά) της πλανητικής εξουσίας και τους μηχανισμούς του 4ου Ράιχ.

Οι μαζικές εισβολές «προσφύγων» προς την ΕΕ δεν είναι ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ. Όσοι κλείνουν τα μάτια σ’ αυτήν την ΟΡΓΑΝΩΣΗ των μαζικών «μεταναστευτικών» μετατοπίσεων Και μένουν μόνο στο «ανθρωπιστικό» δράμα, παίζουν το παιχνίδι των νέων αποικιοκρατών και των νέων ΕΜΠΟΡΩΝ της δουλείας…

Αυτό το παιχνίδι πρέπει να το αποκαλύπτουμε, να δείχνουμε τις επιδιώξεις και τους στόχους των σκηνοθετών και των εμπόρων της νέας δουλείας και του θανάτου…

ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ, πολεμικά, τη Συρία και τα κράτη της Μέσης Ανατολής και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν το ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ αυτό ΕΓΚΛΗΜΑ τους, για να οργανώσουν τα μαζικά λαθρομεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη.


Πρέπει, δηλαδή, να αποκαλύπτουμε και την ΟΡΓΑΝΩΣΗ και «σκοπιμότητα» των πνιγμών, την οργάνωση και «σκοπιμότητα» της μετατροπής του Αιγαίου σε «νεκροταφείο ψυχών».

Τα ίδια αυτά διεθνή κέντρα ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ και προωθούν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την τραγωδία των πνιγμών, το «νεκροταφείο ψυχών», ακριβώς για να συσκοτίσουν, επικαλύψουν και αποκρύψουν το στρατηγικό ιμπεριαλιστικό τους στόχο: Την ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ εισβολή «προσφυγικών» στρατιών προς την ΕΕ, η οποία θα αξιοποιηθεί για την ισοπέδωση της εργατικής ευρωπαϊκής τάξης και για τα κέρδη των αφεντικών (μια στρατηγική επιδίωξη πιεστική λόγω της κρίσης).

Οι ιμπεριαλιστές δολοφονούν, αφανίζουν τους λαούς, πνίγουν αυτούς που μεταφέρουν οι ίδιοι, σπέρνουν τη ΦΡΙΚΗ, ΚΑΙ κατόπιν εμπορεύονται αυτήν την ΦΡΙΚΗ «ανθρωπιστικά» για να συγκαλύψουν τη δική τους ΚΤΗΝΩΔΙΑ, αλλά και τους βαθύτερους στόχους τους. Στη προκειμένη περίπτωση τη μεταφορά νέων δούλων προς την ΕΕ για την κατάλυση και ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ των λαϊκών κατακτήσεων…

Μια Αριστερά (και όχι «αριστερά») δεν μπορεί, απλώς, να εμπορεύεται την κτηνωδία του ιμπεριαλισμού, δεν μπορεί, απλώς, να χύνει «ανθρωπιστικά» δάκρυ και να μιλάει με γενικές ηθικές αφαιρέσεις. Θα πρέπει να ξεσκεπάζει και τα σχέδια των ληστών και δημίων, τους στόχους της «προσφυγικής κρίσης», καθώς και την ΟΡΓΑΝΩΣΗ αυτής της λαθρομεταναστευτικής ΕΙΣΒΟΛΗΣ προς την ΕΕ…

Το χειρότερο: Δυνάμεις της «άκρας αριστεράς», πλειοδοτούν «ανθρωπιστικά» ΥΠΕΡ των «ανοικτών συνόρων», με ηθικολογικά, δημαγωγικά κλισέ του τύπου: «Όχι φράχτες και συρματοπλέγματα»…

«Ανοικτά σύνορα», λοιπόν και στις αλλοδαπές εισβολές. Μα, αυτό είναι η κεντρική επιδίωξη και το κεντρικό ιδεολόγημα της Παγκοσμιοποίησης…


Κατά άλλα σκούζουμε δήθεν ταξικά (ξύλινη γλώσσα),
αλλά δεν διακρίνουμε ότι οι μαζικές εισαγωγές «προσφύγων» (λαθρομεταναστών) ΤΙΝΑΖΟΥΝ στο αέρα τις «ταξικές σχέσεις», ισοπεδώνοντας τις οικονομικέσς, πολιτικές, συνδικαλιστικές και οργανωτικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης: Αυτό, συνεπώς το ταξικότατο ζήτημα, το εξαφανίζουν οι ηθικολόγοι «ανθρωπιστές» της «άκρας αριστεράς»…

Ξεχνούν και αυτοί (γι αυτό είναι και αυτοί καταδικασμένοι) ότι τα «ανθρωπιστικά» δάκρυα αποτελούν εμπόριο του ανθρώπινου δράματος που συγκαλύπτει τα αίτια του δράματος και τους στόχους των νέων αποικιοκρατών, τους στόχους της Νέας Τάξης: Του 4ου Ράιχ…

Διαβάστε και το άρθρο: «Μεταναστευτικό»: Τα «αριστερά» άλλοθι της διεθνούς μαφίας…
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/10/blog-post_13.html


το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/10/blog-post_62.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters