Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστική εκτέλεση τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη στα Ιμαλάια!

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονιστική εκτέλεση τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη στα Ιμαλάια! 




http://www.athensmagazine.gr/portal/video/169090

Πόλεμος..

Και δηλαδή όταν ο Μεγάλος Ηλίθιος ''πέρναγε'' στην Βουλή το Μνημόνιο και την επί της ουσίας κατάργηση της Εθνικής ανεξαρτησίας, με μόνον 150 τόσους βουλευτές, αντί για 180 που απαιτεί το Σύνταγμα για τέτοιες περιπτώσεις,
      ..πού ήταν όλα αυτά τα κανάλια και οι ''έγκριτοι'' δημοσιογράφοι, να απαιτήσουν εξηγήσεις απ' την τότε κυβέρνηση;

     Όταν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έπεφταν σαν χαλάζι, χωρίς μάλιστα να επικυρώνονται από την Βουλή στο χρονικό περιθώριο που ορίζει το Σύνταγμα, αυτά κοιτούσαν το success story της...
ανεργίας-ρεκόρ στην Ευρώπη, τού 25,8%;
     Τώρα τους μάρανε (με εντολή τού ''μιά φορά δωσίλογος πάντα προδότης'', Ψευταρά) να ζητούν τον λόγο, γιατί η κυβέρνηση θα φέρει ή δεν θα φέρει, ή θα φέρει μόνο για ενημέρωση την τετράμηνη παράταση που συμφωνήθηκε, στην Βουλή;
     Αν αυτό που ισχυρίζονται τα διάφορα επιτελεία της κυβέρνησης, πως δηλαδή μία ψήφιση της παράτασης από την Βουλή σημαίνει ταυτόχρονα και την αποδοχή των προηγούμενων Μνημονίων,
     ..ή τουλάχιστον έτσι θα παρερμηνευτεί από τον Άξονα των ελληνικών μνημονιακών κομμάτων-διεθνών απατεώνων-τοκογλύφων εταίρων,
     ..αν αυτός ο ισχυρισμός είναι σωστός, τότε πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση και δεν ''περνάει'' από ψηφοφορία στην Βουλή την τετράμηνη παράταση!
     Και μόνον η επιμονή επί του θέματος των ''κομμάτων των δανειστών'', του μεγαλοεκβιαστή Ντράγκι, και του νεοναζιστικού οικονομικού επιτελείου του γερμανικού Δ' Ράϊχ, φτάνει για να δικαιώσει την υποψία πως η κυβέρνηση έχει δίκιο!
     Το ότι κερδήθηκε από τον λαό η μάχη των εκλογών,
     ..δεν σημαίνει ότι ο πραγματικός εχθρός, αυτός που κάθε μέρα εκπέμπει εικόνες και χολή στο σαλόνι του σπιτιού μας το έβαλε κάτω.
     Ίσα-ίσα, τώρα που βλέπει ή υποψιάζεται, ότι τα άνομα κεκτημένα του κινδυνεύουν,
     ..τόσο περισσότερο λυσσομανάει,
     ..και κάθε μέρα δολοφονεί μπροστά στα μάτια μας την αλήθεια και την κοινή λογική!
     Το ξαναείπαμε και δεν θα κουραστούμε να το λέμε: η μάχη με την διαπλοκή, την δολοπλοκία, την πολιτική και δημοσιογραφική κακουργία, πρέπει να είναι καθημερινή.
     Τίποτα δεν κερδήθηκε ακόμη.
     Ο πόλεμος θα είναι μακρύς και επίπονος:
     Τα συμφέροντά τους απέναντι στις ζωές μας!..
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/03/blog-post_895.html

ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗΣ

Αναβίωσε η θρυλική εταιρεία ΙΖΟΛΑ – Στηρίζουμε ελληνικά προϊόντα!

Την ιστορική, ελληνική μάρκα λευκών συσκευών ΙΖΟΛΑ αναβιώνει η Γ.Ε Δημητρίου Α.Ε.Ε, μέσα από νέα, υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας προϊόντα, εξελίσσοντας το ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο μαρκών που αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι νέες συσκευές ΙΖΟΛΑ συμβαδίζουν, σχεδιαστικά, με τις τάσεις της εποχής και τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού και ταυτόχρονα προσφέρουν λύσεις στην ιδανική σχέση αξίας-τιμής.

Ήδη, διατίθενται στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών οι πρώτες κουζίνες ΙΖΟΛΑ νέας εποχής, σε τρεις τύπους: εμαγιέ, κεραμικές και εντοιχιζόμενες.

«Η ΙΖΟΛΑ υπήρξε μια θρυλική μάρκα, υπόδειγμα δημιουργικότητας μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και νιώθουμε υποχρεωμένοι να δώσουμε στη νέα γενιά καταναλωτών την ευκαιρία να τη γνωρίσει, να την εμπιστευτεί και να την αγαπήσει, όπως οι προηγούμενες», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Δημητρίου, σχολιάζοντας το νέο αυτό εγχείρημα.

Η ΙΖΟΛΑ ιδρύθηκε το 1930 και αποτέλεσε για τη χώρα, για
πάνω από 50 χρόνια, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες με περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους και παραγωγή 800.000 συσκευών ετησίως.

Το 1951 παράχθηκε η πρώτη ελληνική ηλεκτρική κουζίνα ΙΖΟΛΑ και το 1952 το πρώτο ψυγείο. Από τότε και έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990, η μάρκα κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, ξεπερνώντας σε μερίδια αγοράς το 48%.

Η ΙΖΟΛΑ μεσουράνησε στην ελληνική αγορά ως η βιομηχανία οικιακών συσκευών που έφερε «τον πολιτισμό στο σπίτι», όπως επιβεβαίωνε το σύνθημα που την ακολουθούσε για πολλές δεκαετίες.

ΠΗΓΗ
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/03/blog-post_9.html

Τον πρώτο του ξάδελφο διόρισε ως σύμβουλο στο ΥΠΕΞ ο Τσίπρας

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο διορισμός του Γ. Τσίπρα του Ηρακλή στο πολιτικό γραφείο του Ν. Κοτζιά σε θέση ειδικού συμβούλου, σύμφωνα με το Βηματοδότη.

“Αν διαβάσετε την Εφημερίδα Κυβερνήσεως θα διαπιστώσετε ότι υπήρξε ένας διορισμός στο υπουργείο Εξωτερικών”, γράφει ο Βηματοδότης και αποκαλύπτει ότι τη θέση ειδικού συμβούλου...
στο συγκεκριμένο υπουργείο πήρε ο πρώτος ξάδερφος του Αλ. Τσίπρα και πρώην αρθρογράφος στην εφημερίδα “Αυγή”.
Διαβάζουμε στο Βηματοδότη:
Πρόκειται για τον Γεώργιο Τσίπρα του Ηρακλή, ο οποίος διορίζεται με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών στο πολιτικό γραφείο του Ν. Κοτζιά σε θέση ειδικού συμβούλου. Ο Γ. Τσίπρας τυγχάνει να είναι πρώτος εξάδελφος του Πρωθυπουργού, διεθνολόγος (και αρθρογράφος της «Αυγής») και είχε εμφανιστεί στο υπουργείο Εξωτερικών από την πρώτη ημέρα, από την ώρα δηλαδή που ο κ. Κοτζιάς το παρέλαβε από τον Ευ. Βενιζέλο.




http://greki-gr.blogspot.gr/2015/03/blog-post_435.html

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα που επενδύει στον θάνατο χωρών


Μύρισαν αίμα και έρχονται. Μάσκα έχουν την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και πλάτη την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.

Οι μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) δεν θυμήθηκαν ξαφνικά ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Στις 25 Νοέμβριου 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά κάλεσε την ΕΤΑΑ (ERBD) να έρθει στην Ελλάδα αφού είναι μία από τις δικαιούχες χώρες αυτής της περίεργης Τράπεζας. Στις 2 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση Τσίπρα επιβεβαίωσε το κάλεσμα της προηγούμενης κυβέρνησης. Η ΕΤΑΑ απάντησε θετικά στην κυβέρνηση Τσίπρα και ξεκινάνε το έργο ανασυγκρότησης δίνοντας 500 εκατ. ευρώ για επενδυτικά δάνεια.
Μια Τράπεζα με βαρύ ελληνικό παρελθόν
Η ΕΤΑΑ αναφέρει στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της: « Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος και μέχρι σήμερα ελληνικές επιχειρήσεις και τράπεζες έχουν επενδύσει 2,3 δις ευρώ σε κοινές επενδύσεις με την ΕΤΑΑ στις δικαιούχες χώρες με την ΕΤΑΑ. Μετά την έγκριση των Διοικητών η ΕΤΑΑ θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να εκπονήσει στρατηγική για την χώρα και τις προτεραιότητές της. Σύντομα η ΕΤΑΑ θα ανοίξει το πρώτο της γραφείο στην Ελλάδα».
Ελληνικές εταιρείες και τράπεζες επενδύουν κανονικότατα σε κατεστραμμένες χώρες που θέλουν αναδιάρθρωση και τώρα που η Ελλάδα είναι κατεστραμμένη ξένες εταιρείες και τράπεζες θα έρθουν να τζογάρουν σε σίγουρο νούμερο στη ρουλέτα της καταστροφής.
Τα ερωτήματα όμως που γεννιούνται από την έφοδο της ΕΤΑΑ στην Ελλάδα είναι ποιοι θα χρηματοδοτούνται και για ποια έργα ανάπτυξης. Σίγουρα δεν θα είναι κάποιος από τους 400,000 μικρομεσαίους που όχι απλά έχουν καταστραφεί αλλά χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους σε δημόσιο, σε ασφαλιστικά ταμεία και σε επιχειρηματικά δάνεια σε ιδιωτικές τράπεζες που πλέον δεν μπορούν να ξεχρεώσουν.
Η προηγούμενη και σημερινή κυβέρνηση μπορεί να δηλώνουν ότι η ΕΤΑΑ είναι μια Ευρωπαϊκή Τράπεζα η οποία θα βοηθήσει διάφορους κλάδους όπως τους εξαγωγείς γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Ελλάδας αλλά δεν διευκρινίζεται αν μερίδιο από τα δάνεια ανάπτυξης θα μπορούν να πάρουν και ιδιώτες που θα πάρουν εργολαβία δημόσια έργα, ενέργεια, νερό κλπ. Η ανακοίνωση της ΕΤΑΑ τόνισε ότι «θα εκπονήσουν με τις ελληνικές αρχές την στρατηγική» και όχι ότι θα αφορά μόνο ελληνικές εξαγωγές όπως ακούγονται από κυβερνητικά χείλη.

Η Τράπεζα που γεννήθηκε από μια καταστροφή
Ψάχνοντας τα στοιχεία για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης βρίσκουμε τα εξής:
Έχει έδρα την Αγγλία και όχι τις Βρυξέλλες. Είναι μια γιγαντιαία πολυεθνική επενδυτική τράπεζα (και όχι ευρωπαϊκή) με μετοχικό κεφάλαιο που έχει συγκεντρώσει από 66 χώρες και δύο Διεθνούς Οργανισμούς και πραγματοποιεί επενδύσεις μόνο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (βιωτικό επίπεδο κάτω από το όριο της φτώχειας), στη Ρωσία και στις χώρες της Κεντρικής Ασίας (από το κακό βιοτικό επίπεδο στο καλύτερο συμμετέχει η ΕΤΑΑ).

Η ίδρυσή της έγινε για ένα και μόνο λόγο: Να «ανασυγκροτήσει» τις κατεστραμμένες χώρες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1990. Η Ανατολική Ευρώπη και Ρωσία ήταν οι περιοχές που η συγκεκριμένη Τράπεζα μπήκε για να πάρει στα χέρια της μέσω δικών της επενδυτών τον πλούτο των περιοχών αυτών. Ενέργεια, υγραέριο, αιολικά, γεωργικές καλλιέργειες κλπ. Η ΕΤΑΑ ήταν όμως και από τις πρώτες που μπήκαν στην Σερβία, στην Κροατία, στην Βοσνία και όπου χτυπήθηκε η εθνική οικονομία είτε με στρατιωτικό είτε με οικονομικό πόλεμο.
Και πάμε στο ζούμι. Η ΕΤΑΑ, όπως αναφέρει το επίσημο site της δίνει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σημασία σε επενδύσεις ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. 

Μέλη της ΕΤΑΑ, τα καλύτερα παιδιά
Μπαίνοντας πιο μέσα σε αυτή την περίεργη «Τράπεζα» και αναζητώντας τα βιογραφικά του διοικητικού συμβουλίου δεν πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ανακαλύπτουμε ότι όλοι έχουν περάσει από Τράπεζες και Οργανισμούς, αλλά ότι κάποια από αυτά είναι γνωστά στους Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια.
Ο πρόεδρός της ΕΤΑΑ, Σούμα Τσακαμπάρτι έχει εργαστεί ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας και αμέσως μετά ήταν ο επικεφαλής για τα Οικονομικά Επενδυτικά Προγράμματα της Βρετανίας στις χώρες του πρώην Σοβιέτ.
Ο αντιπρόεδρος, Φίλιπ Μπένετ, διετέλεσε επί 30 χρόνια στέλεχος του τραπεζικού ομίλου Citigroup καθώς και στις Salomon Brother και Salomon Smith. Η ειδικότητά του είναι να προσελκύει επενδυτές σε χώρες που χρειάζονται «ανασυγκρότηση». Έχει περάσει από τις «ανασυγκροτήσεις» και «αναπτύξεις» χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.
Ο οικονομικός διευθυντής, Άντρας Σιμόρ, ήταν διευθυντής της Τράπεζας της Ουγγαρίας. Πήρε την προεδρία της Τράπεζας της Ουγγαρίας το 2007, χρονιά που η οικονομική κρίση μπήκε στην χώρα και με μαζί με αυτή και το ΔΝΤ.
Ο υπεύθυνος πολιτικής της ΕΤΑΑ, Φιλίπ Λε Ουέρου, διετέλεσε περιφερειακός  αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που έπληξε χώρες της Ευρώπης. 
Αντιπρόεδρος για θέματα οικονομικών ρίσκων, η Μπέτσυ Νέλσον. Διετέλεσε 30 χρόνια υπάλληλος της JPMorgan. Τα τελευταία χρόνια δούλευε στην JPMorgan για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Δηλαδή διάλεγε τους κατάλληλους πελάτες της JPMorgan και τους έσπρωχνε να επενδύσουν στην ΕΤΑΑ.
Διευθύνων Σύμβουλος για θέματα εταιρικής στρατηγικής, ο Πέτερ Λανκς ο οποίος μέχρι το 2007 διετέλεσε επικεφαλής για θέματα εμπορίου και πολιτικής ανάπτυξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η ΕΤΑΑ έχει όμως και διευθυντή Επικοινωνίας όχι τον οποιονδήποτε αλλά τον γνωστό Βρετανό δημοσιογράφο και παρουσιαστή του BBC, Τζόναθαν Τσαρλς, ο οποίος έχει ρόλο να προσλαμβάνει και να εκπαιδεύει ομάδες δημοσιογράφων και παραγωγών τηλεόρασης. 

 Θα αναπτυχθούμε όπως η Βουλγαρία; 
 Η ελληνική κυβέρνηση που χαιρέτισε την έφοδο της ΕΤΑΑ στην Ελλάδα θέλει να πείσει ότι όλοι οι προαναφερόμενοι θα έρθουν στην σακατεμένη οικονομικά Ελλάδα για να «αναπτύξουν» και να «ανασυγκροτήσουν» με το αζημίωτο. Το αζημίωτο είναι το λιγότερο, το περισσότερο είναι ποιοι θα πάρουν τα επενδυτικά δάνεια για την Ελλάδα και τι είδους επενδύσεις θα κάνουν. 
Το ανησυχητικό με την όλη επέμβαση της ΕΤΑΑ δεν είναι τα 500 εκατ. που θα επενδύσουν δανείζοντας στις Μικρές Επιχειρήσεις με έμφαση την εξαγωγή ντόπιων προϊόντων (έτσι τουλάχιστον υπόσχονται). Το θέμα είναι ότι το τι προϊόντα θα παράγεις και πόσο θα τα κοστολογείς θα το καθορίζει η ΕΤΑΑ, όπως γίνεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα με τις Συμβολαιακές Καλλιέργειες που κινούνται μόνο μέσω ιδιωτικών Τραπεζών. Αν πάρουμε για παράδειγμα την Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση των χωρών που η ΕΤΑΑ είναι χρόνια και «βοηθά» θα δούμε ότι μόνο ανάπτυξη δεν έφερε. Εκτός αν θεωρούν ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία που για χρόνια έχουν την «βοήθεια» της ΕΤΑΑ αναπτύχθηκαν με μισθό 200 ευρώ και βιωτικό επίπεδο στο επίπεδο των Σουηδών. 

 Καλώς ήρθαν οι κοτζαμπάσηδες 
Το δεύτερο και πιο ανησυχητικό είναι όταν η ΕΤΑΑ δεν σταματήσει στις εξαγωγές και συνεχίσει τις επενδύσεις και μετά το 2020 σε μεγαλύτερα έργα με εκατομμύρια να επενδύονται από συγκεκριμένους επενδυτές εργολάβους εις το όνομα της Ανασυγκρότησης. Διότι μην ξεχνάμε πρώτος ρόλος της ΕΤΑΑ είναι να επενδύει στην ενέργεια, κι από αυτή η Ελλάδα έχει αρκετή για καλύψει την μισή Ευρώπη.
Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζοντας τον ρόλο του δανειολήπτη συνεχίζει να θέλει να κινεί την οικονομία με δάνεια ακόμα και αν αυτά βαφτίζονται «επενδυτικά» και «αθώα» έχοντας παραδώσει τα όπλα στον πόλεμο για την αυτο-ανασυγκρότηση της χώρας. Βάζει τους πολίτες στον χείριστο ρόλο του κομπάρσου και ηλίθιου που μόνο με τοκογλυφικές συμβουλές και ξένους κοτζαμπάσηδες μπορεί να προοδεύσει. 
Πώς μπορεί να πείσει η ελληνική κυβέρνηση ότι θα κυνηγήσει φορολογικά τους έχοντες όταν αυτοί ήταν που στήριξαν από την ίδρυση της ΕΤΑΑ με δισεκατομμύρια ευρώ εκπροσωπώντας την ελληνική πλευρά; Όταν αυτοί έπαιρναν το μερίδιο κέρδους όταν επένδυαν στην καταστροφή άλλων λαών; Ίσως οι ίδιοι να είναι κάποιοι από τους αρκετούς που θα επενδύσουν στην ίδια την κατεστραμμένη τους χώρα. 
 
 
http://www.stontoixo.com/2015/03/blog-post_20.html?m=1

Θα ταΐσουμε 18,000 πριγκιπόπουλα της ΔΕΗ



Μάλλον καφέ από σπόρους Μαγαδασκάρης και σάντουιτς με χαβιάρι και μπρικ θα είναι το κολατσιό για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ 

Ομάδα Τοίχος
Δεν φτάνει που πολίτες μπαίνουν στην λίστα για κουπόνι τροφής και για φθηνό ρεύμα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που χθες πήραν επίδομα σνακ 6 ευρώ την ημέρα έχουν στόμα και μιλάνε. 

Μετά την κατακραυγή γι’ αυτό το απίστευτο επίδομα (εκ)τροφείου που προστίθεται στους μόνιμους μισθούς τους υπαλλήλων της ΔΕΗ, ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Κουτσοδήμας, δήλωσε ότι τα 6 ευρώ είναι απαραίτητα για 18,000 που εργάζονται στα εργοστάσια της ΔΕΗ για να παίρνουν κάθε ημέρα έναν καφέ και ένα σάντουιτς.  Τα τουλάχιστον 15,000 ευρώ που παίρνουν τον χρόνο (βρέξει-χιονίσει) δεν τούς φθάνουν για σνακ! Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα σπαταλούν 6 ευρώ την ημέρα για σνακ από το κυλικείο όσο δηλαδή κοστίζουν 2 κιλά χοιρινό κρέας ή 6 λίτρα γάλακτος ή 6 κιλα ψωμί ή 10 κιλά μακαρόνια ή τα εισιτήρια μετακίνησης με το λεωφορείο για τρεις ημέρες που θέλει ένας απλός εργαζόμενος.

Βέβαια, κανείς δεν ρώτησε τον κύριο Κουτσοδήμα γιατί δεν παίρνουν ψωμοτύρι από σπίτι και καφέ σε θερμό, όπως κάνουν χιλιάδες υπαλλήλων σε ιδιωτικές εταιρείες που εργάζονται από τις 8 το πρωί μέχρι στις 8 το βράδυ. 

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ τόλμησε να πει ότι αυτό το σνακ των 1,800 ευρώ το χρόνο δεν θα πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από το ταμείο της ΔΕΗ. Λες και την ΔΕΗ δεν την πληρώνει ο κάθε καταναλωτής! Επειδή όμως η ΔΕΗ είναι πολύ μαγκιώρα επιχείρηση τα κυλικεία των εργοστασίων τα έχει δώσει σε ιδιώτες κι ας είναι κρατική επιχείρηση. Έτσι ο ιδιώτης για να βγάλει το υπέρογκο ενοίκιο χρεώνει τον καφέ και το σάντουιτς σαν να τα αγόραζες στο Πικαντίλι του Λονδίνου. 

Αντί λοιπόν, η ΓΕΝΟΠ να απαιτήσει τα κυλικεία να είναι της επιχείρησης χωρίς κέρδος αλλά για την σίτιση των εργαζομένων υπερασπίζεται το δικαίωμα της διοίκησης να εισπράτει από τα κυλικεία των ιδιωτών και το πανάκριβο σνακ να το πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω ανταποδοτικού τέλους. 

Ό,τι και να λέει η ΓΕΝΟΠ το θέμα είναι ότι οι Έλληνες με το «πράσινο φως» που έδωσε ο Λαφαζάνης για το επίδομα σνακ οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώνουν τον χρόνο 25 εκατ. ευρώ από την τσέπη τους. Κι αν δεν το πληρώσουν ως χαράτσι ο ΔΕΗτζής θα τους κόψει το ρεύμα. 

Μόνο να θυμηθεί κάποιος πόσα νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ότι μια γυναίκα πριν μήνες πέθανε από ασφυξία επειδή η ΔΕΗ έκοψε την παροχή ρεύματος και κατ’ επέκταση του οξυγόνου που την κρατούσε στην ζωή, πόσοι άνθρωποι κάηκαν για να κάνουν οικονομία στον λογαριασμό και αμέσως θα συνειδητοποιήσει ότι η κοινωνία που ξεκίνησε να δημιουργεί η «αριστερή» κυβέρνηση είναι δύο ταχυτήτων: Του μισθοφορικού στρατού και του απεγνωσμένου λαού που πληρώνει με χαράτσια τους μισθοφόρους. 

Επίσης καλό θα είναι ο Έλληνας να μην ξεχάσει ΠΟΤΕ ότι ο πρώτος κρατικός φορέας που συμμετείχε στην αφαίμαξη των Ελλήνων με την απειλή να τους κόψει το αγαθό της ενέργειας είναι η ΔΕΗ ως φιλομνημονιακή εταιρεία. Για την συμμετοχή στο έγκλημα του "χαρατσιού" μέσω ΔΕΗ ακόμη κανείς δεν μίλησε για Δικαιοσύνη. 




AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ


Από το Διεθνές Εργαστήριο επιταχυντή σωματιδίων στο Brookhaven… Έτσι έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι; 11 Σεπτεμβρίου… Έτσι Καταστράφηκε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου… Δείτε τα αποκαλυπτικά βίντεο και θα λάβετε όλες τις απαντήσεις…

<ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ>ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ Η ΔΟΣΗ ΣΤΟ ΔΝΤ!

 

Τρίτο πρόγραμμα 50 δις ευρώ, με συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και Γερμανούς κυνηγούς κεφαλών

Τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, ύψους 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξετάζουν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λούις ντε Γκίντος.
Σε περίπτωση που προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι Γερμανοί θα στείλουν στην Ελλάδα ειδικά εκπαιδευμένους Επιθεωρητής της Αστυνομίας οι οποίοι θα κυνηγάνε Ελληνες φοροφυγάδες.
Μιλάμε για κυνηγούς κεφαλών.
Μάλιστα θετικός στην συγκεκριμένη πρόσταση εμφανίζεται και ο Ελληνας πρωθυπουργός. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι Γερμανοί θα προτιμούσαν να υπογράψουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα με μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Η Μαδρίτη, όπως είπε, θα συμβάλει το 13-14% του συνολικού ποσού που θα διατεθεί στη χώρα μας.

Τόνισε πως οι όροι του τρίτου προγράμματος θα είναι πιο ευέλικτοι για την επίτευξη στόχων και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

Ο κ. ντε Γκίντος συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν βλέπει διαφορετικό δρόμο για την Ελλάδα πέραν της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Στο μεταξή με άρθρο του βόμβα ο Τάσος Τέλλογλου αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ με τα αποθεματικά που έχουν απομείνει στα ασφαλιστικά ταμεία.
Το ότι το κράτος έχει ξεμείνει και ψάχνει παντού «ρεζέρβες» το ξέρουν οι πάντες. Πριν από δύο εβδομάδες, ο οργανισμός διαχείρισης δημόσιου χρέους (ΟΔΔΗΧ) έστειλε επιστολή στους φορείς του δημοσίου στο πνεύμα «δώστε και σώστε». Η ιδέα ήταν ότι τα χρήματα θα πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος και εκεί θα μετατρέπονταν σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό για να ξεπερασθεί ο «κάβος» του Μάρτη. Πολλοί οργανισμοί το σκέφθηκαν, το ξανασκέφθηκαν και έχοντας «νωπή» την εμπειρία τους τι είχε γίνει με τα χρήματά τους που ήταν στην Τράπεζα της Ελλάδος την εποχή του PSI με τη μορφή ομολόγων (το ίδρυμα δέν μπορούσε να κάνει διαφορετικά), αρνήθηκαν. Η πιο διασκεδαστική ιστορία είναι του ΟΑΕΔ. Κάπου 130 εκατομμύρια είχε ο οργανισμός και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων (εργαζόμενοι, εργοδότες) εξέφρασαν την άποψη, μαζί με τα 3/4 της διοίκησης του οργανισμού, ότι τα αποθεματικά που προορίζονται για επιδόματα ανεργίας καλύτερα να έμεναν «παρκαρισμένα» στον λογαριασμό προθεσμίας της Εμπορικής Τράπεζας.
Είδαν και έπαθαν οι άνθρωποι του Γενικού Λογιστηρίου τους Κράτους να τους πείσουν ότι τα χρήματα δεν θα πάθουν το παραμικρό αν βοηθήσουν στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων της κεντρικής κυβέρνησης. Μαθαίνω ότι το γράμμα του ΟΔΔΗΧ έφτασε και σε φορείς που διαχειρίζονται χρήματα που δεν είναι εθνικά, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οργανισμός που μοιράζει τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Είναι 250 εκατομμύρια που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση από αυτούς. Και να χάσει 2,5 δισ.. Διότι τι θα γίνει έτσι και αποφασισθεί η εκχώρηση των ταμειακών διαθεσίμων και το νέο φτάσει στα αυτιά της ΕΕ; Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ήδη εκφράσει την αντίρρησή της για το «κόλπο» - γιατί για «κόλπο» πρόκειται. Δεν θα ήταν πιο εύκολο, αντί να σκέφτονται όλα αυτά, να έχουν στρωθεί στη δουλειά για να καταθέσουν τα μέτρα στα οποία δεσμεύθηκαν ή να σταματήσουν να κάνουν δηλώσεις που δυσκολεύουν την ήδη δύσκολη θέση της χώρας; Ακούει κανείς εκεί πάνω;
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές...

http://kourdistoportocali.com/post/41843/hunters

Ο Ομπάμα μετέφερε λαθραία τέσσερις μίνι πυρηνικές βόμβες στην Ουκρανία

 
 Ο Ομπαμιας σχεδιάζει τον ΓΠΠ με την Ρωσία για να σώσει την αμερικανική οικονομία. Τον Νοέμβριο του 2014 οι αμερικανοί μετέφεραν τέσσερις μίνι πυρηνικές βόμβες στην Ουκρανία.
Αυτο μας αναφέρει ο πολεμικός αναλυτής Αλεξαντερ Ζηλιν που βασίζεται με την σειρά του σε γερμανικές πληροφορίες.
Αν αυτα που δηλώνει αληθεύουν τοτε η μεγάλη ερώτηση ειναι, ποτε θα τις χρησιμοποιήσουν για να ρίξουν και πάλι το φταίξιμο στους Ρώσους; Οπως πρόσφατα έκαναν με την δολοφονία του αντιπάλου του Πούτιν...
Μια απο τις βαλίτσες με την βόμβα εχει πεσει στα χέρια των Ρωσοφωνων ανταρτών στο Debaltseve. Συμφωνα με τον συντάκτη του γερμανικού περιοδικού Magazin Schweiz, "προφανώς οι Αμερικανοί δεν εχουν να χάσουν τίποτε εφόσον η Γερμανία και η Γαλλία εχουν αρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες"!
Οι πυρηνικές βόμβες προορίζονται για μια η περισσότερες επιθέσεις απάτης "false flag" όπου η Ρωσία θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη. Στη συνέχεια θα ειναι μια εξαιρετική ευκαιρία για άμεση στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία η οποία θα ειναι η αρχή του ΓΠΠ!
Είχαμε ξαναγράψει οτι ο πρόεδρος της Αμερικής Ομπαμας μαζι με τις τράπεζες της Γουόλ Στρίτ παει να θυσιάσει την Ευρώπη. Εαν η Ρωσία και η Ευρώπη μπλεχτούν στον πονηρό πόλεμο που τους επιφυλάσσουν, τοτε ο δρόμος θα ειναι ανοικτός για τα επόμενα θύματα και την ολοκλήρωση της Σιων.


ΚΟΡΑΞ
http://www.katohika.gr

Ποιος κόβει το χρήμα και πως δημιουργείται το δημόσιο χρέος;

Ευρώ, δραχμές, δολάρια, γιεν, λύρες και ένα κάρο νομίσματα κυκλοφορούν απ’άκρη σ’άκρη του πλανήτη αυτού. Έχουν διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Άλλα νομίσματα είναι ισχυρά και άλλα ανίσχυρα. Άλλα γίνονται δεκτά σε όλο το κόσμο και άλλα δεν είναι καθόλου καλοδεχούμενα. Πολλές μαφίες μάλιστα προσπαθούν να τυπώσουν πλαστά χρήματα και με διάφορα τερτίπια να πάρουν πίσω το ποσό του πλαστού χρήματος σε αυθεντικό χρήμα.

Αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος κόβει τα χρήματα; Ποιος δημιουργεί τα χρήματα; Πως δημιουργούνται χρήματα; Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν είχα αυτή την απορία ποτέ ως τώρα, μέχρι που γνώρισα έναν άνθρωπο που μου εξήγησε 5-10 πράγματα και με έβαλε στο τρυπάκι του να ψάξω να βρω ποιος,πως και γιατί κόβει χρήμα και τα κατάφερα νομίζω να βρω κάποια πράγματα πολύ διαφωτιστικά.

Aς πάρουμε για παράδειγμα το νόμισμα ευρώ. Το ευρώ είναι το νόμισμα το οποίο χρησιμοποιείται στα κράτη-μέλη της ΕΕ για όλες τις οικονομικές συνδιαλλαγές της καθημερινότητάς μας,καθώς και για μεγάλα εμπορικά οικονομικά ντίλια. Αυτό λοιπόν το χαρτί που πάνω γράφει 5-10-20-50-100-200-500 και κάνει κοινωνίες ολόκληρες να το κυνηγούν και το θέλουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι το τυπώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ποίος κόβει το χρήμα;

Τώρα εσείς θα νομίζετε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) είναι κανά θεσμικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι νόμιζα και εγώ, έλα που όμως δεν είναι έτσι ακριβώς. H EKT ανήκει θεσμικά στην ΕΕ αλλά είναι ανεξάρτητη και επί

της ουσίας ανήκει στις εθνικές ή κεντρικές τράπεζες των μελών κρατών της ΕΕ. Οι εθνικές ή κεντρικές τράπεζες των μελών κρατών της ΕΕ δεν ανήκουν εξολοκλήρου στο αντίστοιχο δημόσιο της χώρας,της οποίας φέρουν το όνομα, αλλά είναι χωμένοι και διάφοροι ιδιώτες. Για να καταλάβετε τι εννοώ διαβάστε το ακόλουθο:

«Στις 30 Μαρτίου 1841 δημοσιεύεται ο νόμος «Περί συστάσεως Εθνικής Τραπέζης» (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αριθ. 6 της 30 Μαρτίου 1841, σ.59) σύμφωνα με τον οποίο η Εθνική Τράπεζα είναι ανώνυμη ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Αθήνα και με κεφάλαιο 5.000.000 δραχμών, μοιρασμένο σε 5000 μετοχές των 1000 δραχμών.

Από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841, ήταν το ελληνικό κράτος με 1.000 μετοχές, ο Νικόλαος Ζωσιμάς με 500 μετοχές, ο Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδος με 300, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Β’ της Βαυαρίας με 200, ο Κωνσταντίνος Βράνης με 150, ο Θεόδωρος Ράλλης με 100, o Ιούλιος Έσσλιν, οι τραπεζίτες Ρότσιλντ, κ.ά. Το πλειοψηφικό πακέτο, δηλαδή οι 2750 μετοχές που αντιστοιχούν περίπου στο 55% των μετοχών, ήταν των Ρότσιλντ.»

Αυτά είναι τα στοιχεία που αναφέρει η Βικιπεδία αλλά δεν δίνει παραπομπές. Εγώ λοιπόν βρήκα τις παραπομπές για τα στοιχεία αυτά στις επίσημες ιστοσελίδες της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και θα τις βρείτε εδώ και εδώ (σελίδα 20 στο επίσημο χρονολόγιο της ΕΤΕ) .

Άρα πάμε ξανά…Το ελληνικό κράτος δημιουργεί μια Εθνική Τράπεζα, ιδιωτική, η οποία είναι υπεύθυνη για να κόβει χρήμα και το παρέχει στο ελληνικό κράτος. Το ελληνικό κράτος έχει τον έλεγχο του 1/5 των μετοχών αυτών, σχεδόν τα 2,5/5 τα ελέγχει οι οικογένεια μεγαλοτρεπεζιτών Ρότσιλντ (μην πεταχτεί κανείς βαρεμένος και πει για Εβραϊκές συνωμοσίες κτλ, τραπεζίτες είναι και στόχος τους είναι το κέρδος πάνω στις πλάτες όλων των λαών), ενώ μικρότερα ποσά μετοχών έχουν διάφοροι άλλοι επιχειρηματίες της εποχής.

Η παροχή του χρήματος δεν γίνεται έτσι απλά και δεν είναι παροχή, είναι δανεισμός με Χ-Ψ τόκο. Για να το κάνω πενταράκια για να το καταλάβετε σκεφτείτε το εξής: Το ελληνικό κράτος χρωστάει αμοιβές στους δημόσιους υπαλλήλους ύψους 100 δραχμών, ζητάει από την ΕΤΕ 100 δραχμές, η ΕΤΕ κόβει νομίσματα 100 δραχμών και τα δανείζει στο Ελληνικό κράτος με τόκο 20%, το ελληνικό κράτος δίνει τις 100 δραχμές στους δημόσιους υπαλλήλους αλλά τώρα χρωστάει 120 δραχμές στην ΕΤΕ, για να ξεχρεώσει βάζει φόρους στους φορολογούμενους πολίτες του ελληνικού κράτους,μαζεύει τις 120 δραχμές και φτου ξανά από την αρχή η όλη ιστορία.

Μέχρι το 1927 η ΕΤΕ είχε διπλό χαρακτήρα, δηλαδή ήταν και εμπορική τράπεζα(δάνεια σε πολίτες,ιδιωτικές εταιρείες κτλ) αλλά είχε και το Αποκλειστικό Εκδοτικό Προνόμιο. Το 1927 όμως ιδρύεται η Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤ), της οποίας η ίδρυση ήταν όρος στη συμφωνία του Ελληνικού Κράτους με την Κοινωνία των Εθνών (πρόγονο του ΟΗΕ) για την δανειοδότηση 9.000.000 λυρών από την Κοινωνία των Εθνών, και η οποία ουσιαστικά παίρνει από την ΕΤΕ το Αποκλειστικό Εκδοτικό Προνόμιο. «Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι κρατική, αλλά μια Ανώνυμη Εταιρεία. Έχει ειδικά προνόμια, ειδικές αρμοδιότητες αλλά και περιορισμούς, [1] όπως ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως εμπορική τράπεζα και το ποσοστό του Ελληνικού κράτους στην μετοχική της σύνθεση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 35% όπως ορίζεται στο καταστατικό της [2].» λέει η Βικιπαίδεια ( που αυτή τη φορά έχει βάλει παραπομπές).

Άρα από το 1927 ως 2002 είχαμε μία Ανώνυμη Εταιρία με άγνωστους μετόχους(ναι ναι,οι μέτοχοι της ΕΤ είναι άγνωστοι) η οποία κόβει χρήμα και το δανείζει στο Ελληνικό Κράτος, το οποίο το επιστρέφει στην ΕΤ μαζί με πολλούς πολλούς τόκους του οποίους ξεπληρώνει από τους φόρους μας.

Ταυτόχρονα το Ελληνικό Κράτος δανείζεται και από ξένες ιδιωτικές τράπεζες ή από διεθνείς οργανισμούς και τα ξεπληρώνει πάλι με τους φόρους μας…

Από το 2002 όμως και μετά και αφού μπήκαμε στην Ευρωζώνη έπρεπε να δημιουργηθεί μία τράπεζα που θα κόβει νομίσματα Ευρώ. Και δημιουργήθηκε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα της οποίας μέτοχοι είναι οι Κεντρικές ή Εθνικές τράπεζες των μελών κρατών της ΕΕ. 3 από τις 18 τράπεζες είναι ιδιωτικές εξ’ολοκλήρου και οι υπόλοιπες 15 είναι κρατικές ή μερικώς ιδιωτικοποιημένες(aka πάλι μπαίνουν ιδιωτικά συμφέροντα στη μέση).

Αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία ήταν ιδιωτική από την ίδρυση της το 1694 ως το 1946, όπου το βρετανικό κράτος την έκανε δημόσια,πράγμα που σημαίνει ότι πλέον το βρετανικό κράτος δεν δανείζεται το χρήμα το οποίο χρησιμοποιεί και για αυτό δεν μπήκε και στην ευρωζώνη.

Ένα ακόμη σημαντικό πράγμα που νομίζω πως πρέπει να αναφερθεί είναι ότι το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών είναι οι κεντρικές τράπεζες των κεντρικών τραπεζών.



Πως δίνουν δάνεια οι τράπεζες;

Πάμε τώρα και στο πιο γελοίο του πράγματος. Για να σας το εξηγήσω θα σας το πω με το παράδειγμα που μου το είπε και ο φίλος μου. Είναι ο Α και είναι ο Β. Ο Α έχει μια τράπεζα με απόθεμα 60 ευρώ . Ο Β έχει ανάγκη για 100 ευρώ να πάρει ένα σπίτι. Ο Β επίσης έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίον έχει καταθέσει 10 ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 1%, που σημαίνει ότι σε ένα χρόνο τα λεφτά αυτά θα έχουν γίνει 11 ευρώ. Πως θα έχουν γίνει 11 ευρώ;Ο τραπεζίτης Α θα πάρει τα 10 ευρώ και θα τα επενδύσει κάπου με ποσοστό κέρδους 300% και σε έναν χρόνο θα τα έχει κάνει 30 ευρώ, άρα ο τραπεζίτης θα έχει απόθεμα 89(60 ευρώ+29) ευρώ αφού το 1 ευρώ θα το δώσει στον καταθέτη Β ως επιτόκιο των 10 ευρώ του.

Εν συνεχεία θα πάει ο Β στη τράπεζα του Α και θα αιτηθεί ένα δάνειο 100 ευρώ με τόκο 25% που σημαίνει ότι θα χρωστάει στη τράπεζα 125 ευρώ. Εδώ θα σκεφτόταν κάποιος άνθρωπος πως αφού ο τραπεζίτης Α έχει 89 ευρώ πως θα δανείσει 100; Και εδώ η απάντηση είναι η εξής. Οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα όταν δίνουν δάνεια. Για να το κάνω ταλιράκια, οι τράπεζες δεν είναι υποχρεωμένες να έχουν απόθεμα χρημάτων ίσου με το ποσό των δανείων που δίνουν αλλά μπορούν με έναν κλικ να πιστώσουν ένα χρηματικό ποσό σε κάθε δανειολήπτη που θέλουν, δηλαδή ο Β θα πάρει τα 100 ευρώ εικονικά με τα οποία θα πληρώσει μέσω τραπεζικού λογαριασμού τον πωλητή του σπιτιού.

Στη πάροδο του χρόνου, ο δανειολήπτης Β θα πληρώνει με κανονικό χρήμα το δάνειο που πήρε σε εικονικό χρήμα. Έτσι ο τραπεζίτης Α θα έχει κερδίσει 125 ευρώ + 29 ευρώ= 159 ευρώ σε βάρος του ανθρώπου Β, οποίος είναι υποχρεωμένος να ξεπληρώνει και το δάνειο, το νόμισμα το οποίο χρησημοποιεί συν τα όποια άλλα χρέη για φαγητό,τροφή κτλ.

Επίσης να σημειώσω εδώ το εξής. Αν ο τραπεζίτης Α χρεοκοπήσει κάποια στιγμή γιατί ο δανειολήπτης Β δεν κατάφερε να ξεπληρώσει το εικονικό χρέος με κανονικό χρήμα, τότε μπορεί να αιτηθεί ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας του από το κράτος στο οποίο είναι.

Κάτι τέτοιο έγινε και με τις τράπεζες της χώρας μας. Τι γίνεται λοιπόν στην ανακεφαλαιοποίηση; Το κράτος ζητάει από την ιδιωτική κεντρική τράπεζα να κόψει χρήμα και να του το δανείσει, αφού του δανείσει το χρήμα το παίρνει και το ρίχνει στην χρεοκοπημένη τράπεζα (ουσιαστικά την αγοράζει) και της δίνει πάλι απόθεμα. Αφού η τράπεζα είναι πάλι Ok,το κράτος τη δίνει πίσω στον τραπεζίτη τακτοποιημένη, σε χαμηλότερη τιμή από εκείνη που την αγόρασε αρχικά από εκείνον. Τώρα το κράτος χρωστάει στην κεντρική τράπεζα που του δάνεισε το κομμένο χρήμα και για να βρει τα λεφτά φορολογεί τους πολίτες. Επομένως οι πολίτες πληρώνουν και το σώσιμο της τράπεζας.

http://oh-bondageupyours.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6.html

το είδα
 http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/03/blog-post_74.html

Κυβερνήτης Μοσούλης: "Αυτά που κατέστρεψαν οι ισλαμιστές στο Μουσείο ήταν αντίγραφα"

Ο εξόριστος κυβερνήτης της Μοσούλης, Ασίλ Νουγιάϊφι, δήλωσε σε συνέντευξή του, ότι ελάχιστα ήταν τα αρχαία αντικείμενα που κατέστρεψαν οι τζιχαντιστές στο Μουσείο της
Μουσούλης, γιατί τα περισσότερα από αυτά, σχεδόν όλα, έχουν μεταφερθεί  στο Εθνικό Μουσείο της Βαγδάτης μετά τον πόλεμο του 2003.

Αυτά τα οποία κατέστρεψαν οι εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ και η δράση τους καταγράφηκε σε βίντεο, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αντίγραφα των πρωτότυπων  που έχουν απομακρυνθεί  πριν από 12 χρόνια.

Ο Νουγιάϊφι (φωτό δίπλα) κατηγόρησε  τους μαχητές ότι έχουν κλέψει τουλάχιστον επτά έργα τέχνης (αυτά που δεν ήταν αντίγραφα τα έκλεψαν για να τα πουλήσουν). Ο ίδιος είπε ότι η UNESCO έχει  ειδοποιηθεί  καθώς και διεθνείς οίκοι δημοπρασιών, ώστε να μην διαπραγματευθούν με τους αντιπροσώπους των τζιχαντιστών.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/03/blog-post_82.html

Βόμβα ! ! ! - Δεσμεύει τα λεφτά των αγροτών η κυβέρνηση ! ! !

Μετά τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων χέρι και στα λεφτά των αγροτών βάζει η κυβέρνηση στην αγωνιώδη προσπάθεια να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χώρας, την ώρα που ο σταρ υπουργός οικονομικών έλεγε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τη δόση των 7,2 δις ευρώ.

Με απόφαση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, προβλέπεται η χρήση των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις ανάγκες του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρονται κάπου 300 εκατ. ευρώ από αυτά που δεν χρειάζεται άμεσα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου και θα μεταφερθούν όλα τα διαθέσιμα του, τα οποία θα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση εφόσον χρειαστεί.

Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από την ΕΕ, δηλαδή κοινοτικά προγράμματα και τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για τους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις.

Την ίδια τακτική σκέφτονται στο ΥΠ.ΟΙΚ. να ακολουθήσουν και με άλλους κρατικούς φορείς... 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/03/blog-post_71.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters