Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΑΛΤΙΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ! ΤΑ ΕΠΙΝΙΚΙΑ

1662396_706951096015741_44101448_n.jpg
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΦΙΛΟΚΛΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ, ΤΑ ΕΠΙΝΙΚΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ...  ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΑΛΤΙΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ! ΜΕ ΑΦΗ ΦΛΟΓΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΧΘΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ !!! 
ΕΙΘΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΙΦΙΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 2898 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΕΠΙΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ. ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΔΟΘΗΚΕ ΤΡΙΣ...
"ΑΝΑΝΕΩΣΑΣΘΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ"...

ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΖΗΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ Ο ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΥΝΟΗΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΑΛΤΙΝ!
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ!
ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΙΦΙΤΟΣ Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΕΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ!
ΓΕΝΟΙΤΟ ΓΕΝΟΙΤΟ ΓΕΝΟΙΤΟ



http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/02/ekei-sthn-ieran-altin-toy-kallistoy-topoy-ths-ellados-sthn-olymp.html 

1η Παγκόσμια ημερίδα EI-END (μέρος 3 και 4/4)

 
 Η πρώτη παγκόσμια ημερίδα με θέμα την οικονομική κρίση της Ελλάδας και του πλανήτη, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Porto Pallace στην Θεσσαλονίκη, στις 8 Φεβ. 2014 υπο την αιγίδα του οργανισμού EI END,με πολύ μεγάλη επιτυχία. Βασικοί ομιλητές είναι ο πρόεδρος του οργανισμού Dr. Μανώλης Λαμπράκης , ο εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού κ. Αντώνης Βαλσαμάκης, η διακεκριμένη οικονομολόγος κα. Βίκυ Χαραλάμπους, ο Τραπεζίτης - θεματοφύλακας των Αμερικανικών ομολόγων(600 δις $) κ. Αντώνης Διαμαντόπουλος και φυσικά ο κ. Αρτέμης Σώρρας.




19/2/2898/Ω:18.30 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙ END ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

1479371_10152016187367719_356724715_n.jpg
Eleni Kitsou ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Καλούμε όλους τους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες του τόπου μας,για να ενημερωθούν για όλα τα οικονομικά εργαλεία που ο Αρτέμης Σώρρας έχει ήδη διαθέσει για την οικονομική μας απελευθέρωση.
Οφείλουμε να πούμε σε όλους εσάς,που πασχίζετε τόσα χρόνια μέσα σε αυτό το αδηφάγο καθεστώς,που ρουφάει τον ιδρώτα σας και την ζωή σας,πως λύση ΥΠΑΡΧΕΙ και είναι εφικτή και βιώσιμη.
Θα μάθετε το τρόπο του πως θα μπούνε κεφάλαια στην τοπική αγορά,πως θα παίρνουμε άτοκα δάνεια,πως θα παράγουμε και θα εξάγουμε,πως θα εκμεταλλευτούμε τον τουρισμό μας,πως θα μηδενιστεί η ανεργία,πως θα καλυφθούν τα κόκκινα δάνεια,πως θα έχουμε δωρεάν παιδεία-υγεία και γηρατειά και πως θα ζούμε χωρίς μεταλλαγμένα και χημικά.
Θα γίνετε συμμέτοχοι στον Μεγάλο Όραμα της Αναβίωσης της Ελλάδας.
Στηρίζοντας τον τόπο μας,στηρίζουμε τις οικογένειές μας και δίνουμε ελπίδα στα παιδιά μας!!
Την Τετάρτη,στο ξενοδοχείο Δημόκριτος της Ξάνθης και ώρα 18.30.
Ενημερώστε όλους τους γνωστούς σας και φίλους σας.
Η Γνώση,Απελευθερώνει!!!
Χωρίς Κόμμα-Δόγμα-Χρώμα
Με τιμή
Ενεργοί-Ελεύθεροι-Ενωμένοι-Έλληνες..πάνω από όλα!!!

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/02/19-2-2898-w-18-30-ekdhlwsh-gia-tis-protaseis-toy-ei-end-artemh-s.html

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙ END ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ




Τηνιακός Αναστάσιος
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΟΜΑΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγαπητοί ΣυνΕλληνες,
Κατά την τελευταία συνάντηση της Ομάδας μας, κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας που "κάτι" έχουν ακούσει για το θέμα μας, να ενημερωθούν πληρέστερα ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να αποφασίσουν αν θα γίνουν και οι ίδιοι Ενεργοί Πολίτες και Υποστηρικτές END.
Για το σκοπό αυτό, αποφασίστηκε κάθε Δευτέρα να πραγματοποιείται μία τέτοια ενημερωτική συνάντηση, αρχίζοντας από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου,
ώρα 18.30'
πού: CAFE BAROMETRO https://www.facebook.com/pages/BarOmetro/358968647516047
(για αυτή τη Δευτέρα)
δ/νση: Υψηλάντου 3 - Άγιος Δημήτριος
ΣΤΑΘΜΟΣ METRO ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
https://www.facebook.com/pages/BarOmetro/358968647516047?id=358968647516047&sk=page_map

Οδηγίες: Κατεβαίνοντας από το συρμό, στρέφεστε προς την κατεύθυνση ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ.
Ανεβαίνετε τις κυλιόμενες σκάλες και δεξιά σας υπάρχει η Έξοδος ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (ΟΛΓΑΣ) 
Βγαίνοντας στην επιφάνεια, αριστερά σας βρίσκεται το LIDL. (Ήδη διακρίνεται το CAFE BAROMETRO)
Διασχίζετε το parking και βρίσκεστε στην είσοδο του cafe!
Πρόκειται για το χώρο ενός παλιού συνεργείου, ο οποίος έχει μετατραπεί σε πολυχώρο.
Μπορείτε ήδη να ενημερώνετε όσους συμπολίτες μας ενδιαφέρονται!!!
Να έχετε Δύναμη και Ευδαιμονία!


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/02/ebdomadiaies-enhmerwseis-politwn-sthn-athhna-gia-ton-ei-end-apo-.html

17/2/2898/Ω:19.00 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 600δις ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ ΣΕΡΡΩΝ



507236-1459331_10202596741064725_699745502_n.jpg
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ! ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ!
1797488_10203152927774768_2064490315_n.jpg

H Δύναμη του "Δέχομαι" .......!!!!!

ΔΕΧΟΜΑΙ : ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΑΓΙΚΗ. Μια λέξη - δώρο. Κάνει το νου να ησυχάζει από την αδιάκοπη φλυαρία της αυτοεπίκρισης φέρνοντας ειρήνη εντός.

«Τι καιρό κάνει μέσα σου;» Ίσως δεν το έχεις σκεφτεί ποτέ έτσι, αλλά η διάθεσή μας μοιάζει πολύ με τις μεταβολές του καιρού, με τα χαμηλά και υψηλά βαρομετρικά του, την ομίχλη, τους θυελλώδεις ανέμους και τα διαστήματα με ήλιο.

Αντίθετα από τα καιρικά φαινόμενα όμως, εμείς δεν εκδηλώνουμε πάντα την εσωτερική μας κατάσταση. Μπορεί να μαίνονται μέσα μας οι θύελλες ενώ έξω να δείχνουμε διάθεση…αιθρία , άντε με κατά τόπους νεφώσεις. Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος να φέρουμε περισσότερη λιακάδα μέσα μας; Η απάντηση είναι η αποδοχή.

Είναι η μαγική κατάσταση που μας ησυχάζει , μας τρέφει και μας γαληνεύει. Η αποδοχή όμως είναι μεγάλη λέξη. Πριν από τον ερχομό της χρειάζεται να αναγνωρίσουμε και να παραδεχθούμε ό,τι συνέβη και ό,τι είπαμε ή κάναμε .

Συχνά βέβαια, είμαστε απρόθυμες να πάρουμε την ευθύνη για τα λόγια και τα έργα μας, προτιμάμε να φταίνε οι άλλοι. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει και ένας πιο έξυπνος τρόπος για να αντέξουμε την ευθύνη μας : να δούμε τις αρνητικές αντιδράσεις μας όχι σαν βαριά σφάλματα αλλά σαν «σωματοφύλακες».

Ας πάρουμε τα αρνητικά συναισθήματα για παράδειγμα. Ο θυμός είναι ένα είδος φύλακα που μάς σπρώχνει να διεκδικήσουμε, να βάλουμε όρια, να υψώσουμε το ανάστημά μας. Η ζήλια είναι ένας άλλος φύλακας ο οποίος μας δείχνει τι ακριβώς νομίζουμε ότι θέλουμε: αυτό που έχει ή είναι ο άλλος. Ο φόβος είναι ο κατεξοχήν φύλακας ο οποίος μας υποδεικνύει από τι να προφυλαχθούμε.

Αν εξετάσουμε λοιπόν όλα τα αρνητικά συναισθήματα θα διαπιστώσουμε πως πρόκειται για απόπειρες προφύλαξης. Θέλουν να μας προσφέρουν υπηρεσία και γι αυτό είναι μονίμως σε επιφυλακή, σπεύδουν αστραπιαία με κάθε μικρή αφορμή, αγρυπνούν – και συχνά μας ξενυχτάνε κι εμάς-.

Αυτοί οι φύλακες μπορούν να παραλληλιστούν με προγράμματα υπολογιστών που «τρέχουν» νύχτα μέρα. Δεν είναι «κακοί» , δεν είναι «αμαρτωλοί». Είναι απλώς λειτουργίες. Εκφράσεις ενός νου σε πλάνη.

Η δύναμη του «δέχομαι»
Η ανάγκη μας για αυτού του τύπου τους φύλακες, πηγάζει από την πεποίθηση μας ότι είμαστε ανεπαρκείς, ελλιπείς , τρωτοί ή μόνοι. Όμως, υπάρχει κι ένα άλλο κομμάτι μέσα μας, δίκαια περήφανο, επαρκές, μεγαλειώδες, ευφυές και γεμάτο καλοσύνη που για να συνδεθούμε μαζί του θα χρειαστεί πρώτα να κάνουμε ειρήνη μέσα μας.

Να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας. Όσο το εγώ μάς κρατά σε εσωτερική σύγκρουση προσπαθώντας από τη μια να μας πείσει ότι είμαστε ανεπαρκείς και ελλιπείς κι από την άλλη επικρίνοντάς μας γι αυτά ακριβώς, κρατά το νου μας απασχολημένο σε μια διαμάχη χωρίς τέλος. Φροντίζει να αποσπά την προσοχή μας και να τη στρέφει εκεί ώστε ποτέ να μην ησυχάσουμε και ποτέ να μην αναρωτηθούμε « μήπως τελικά είμαι και κάτι άλλο ;».

Έτσι αναζητώντας τον Αληθινό Εαυτό μας είναι αναγκαίο να σταματήσουμε την εσωτερική διαμάχη. Η θεραπεία του «δέχομαι» είναι το πρώτο βήμα. Πρόκειται για την πρώτη αποταύτιση από την αγαπημένη ασχολία του εγώ: την επίκριση. Με ένα παράξενο τρόπο αυτό το «δέχομαι» δεν θα μας καταδικάσει σε αιώνια ανεπάρκεια αλλά θα μας ελευθερώσει εντελώς από αυτήν.

Η αποδοχή του σκιώδους, ανεπαρκούς, ελλιπούς εαυτού μας είναι το ξεκίνημα για την διαδικασία της συγχώρεσης. Στην αρχή αυτή θα πάρει τη μορφή της αποδοχής και της συγχώρεσης του εαυτού μας για την ατέλεια και την ανεπάρκειά του. Ύστερα, θα πάρει τη μορφή της συγχώρεσης του εαυτού μας που πίστεψεότι είναι ατελής και ανεπαρκής. Τότε, θα έχει ανοίξει η πύλη για να αναγνωρίσουμε τον Αληθινό Εαυτό μας.

Μια προσωπική εμπειρία
Στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» υπάρχει μια φράση που κρύβει μέσα της τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο μέσα κι έξω μας. Είναι η στιγμή που έχουν φτάσει οι Ωκεανίδες για να συμπαρασταθούν στον τιμωρημένο από το Δία Προμηθέα ο οποίος είναι δεμένος στο βράχο επειδή έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους.

Τον μαλώνουν τρυφερά που έκανε τόσο μεγάλο τόλμημα και τον συμπονούν για την κακοτυχία του . Και τότε εκείνος τους απαντά με μνημειώδη απλότητα και γενναιότητα : «Ότι θα πάθω το ήξερα, και τα όρια πέρασα, ξέροντας. Δέχομαι».

Αυτό το απλό και συνάμα συγκλονιστικό «δέχομαι» είναι σαν ένα σύνθημα για κατάπαυση του πυρός, μέσα μας. Φέρνει ειρήνη και την μεγάλη ευκαιρία στο νου να κοιτάξει πέρα από το εγώ.

Το «δέχομαι» σταματά ακαριαία όλη τη φλυαρία του νου , και δεν μας αφήνει πια να αναλωνόμαστε σε προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών μας, σε παζαρέματα για αποφυγή των συνεπειών , σε υπεκφυγές και εκλογικεύσεις προκειμένου να γλιτώσουμε από το σφυροκόπημα του εγώ, αλλά αντίθετα μας ωθεί να δεχθούμε να αναλάβουμε την ευθύνη για τις επιλογές μας.

Αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη συνειδητοποιεί όχι ότι είναι ο ένοχος, αλλά ότι είναι ο επιλογέας. Αυτός μόνο μπορεί να κάνει άλλη επιλογή. Εκείνος που έχει την αιτία στα χέρια του, αυτός μπορεί και να την αλλάξει. Επειδή όσο αρνούμαστε μια πραγματικότητα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα σ’ αυτήν.

Την εποχή που επεξεργαζόμουν τις ιδέες γύρω από το «δέχομαι» του Προμηθέα χρειάστηκε να επισκεφθώ ένα νοσοκομείο. Το περιβάλλον ήταν δυσάρεστο και ένιωθα δυσφορία. Είχε εφημερία και υπήρχαν ασθενείς σε φορεία, ο αέρας μύριζε αντισηπτικό και στον τοίχο το καλοριφέρ ήταν σκουριασμένο.

Περπατώντας στο διάδρομο συνειδητοποίησα ότι είχα σφίξει όλο μου το σώμα. Σχεδόν κρατούσα την αναπνοή μου, βάδιζα πολύ βιαστικά και απέφευγα να κοιτάζω γύρω μου . Ένιωθα το περιβάλλον σαν μια απειλή και μια επίθεση εναντίον μου. Και τότε θυμήθηκα εκείνο το Προμηθεϊκό «δέχομαι». Και αποφάσισα να βυθιστώ ολόκληρη μέσα σ’ αυτό. Ακαριαία το σώμα μου χαλάρωσε και η ανάσα μου επανήλθε στο κανονικό.

Έβλεπα τους ασθενείς κι έλεγα «δέχομαι», άκουγα τους ήχους του χώρου κι έλεγα «δέχομαι», μύριζα τη φαρμακίλα στον αέρα και έλεγα «δέχομαι», κοίταξα τη σκουριά του καλοριφέρ που σούρωνε στον τοίχο κι είπα «δέχομαι». Ένιωσα το φόβο και τη δυσφορία μου και είπα «δέχομαι» και σ’ αυτά. Δεν εξαίρεσα τίποτα.

Και τότε με ένα παράξενο τρόπο απλώθηκε μέσα μου ένα απαλό κύμα γαλήνης και ησυχίας μαζί με μια αίσθηση εσωτερικής ισχύος. Εκείνες τις στιγμές διδάχθηκα τη συγκλονιστική δύναμη αυτού τού χωρίς εξαιρέσεις «δέχομαι». Ήταν σαν να ξαναγύριζα στον εαυτό μου.

Μέσα μου κάνει λιακάδα
Υπάρχει ένα παιχνίδι στημένο από το εγώ. Πρώτα μας φοβίζει και μας απειλεί ή μας κάνει να θυμώνουμε και μετά μας επιπλήττει για αυτά ακριβώς τα συναισθήματα. Μας σπρώχνει να κάνουμε λάθη και ύστερα ντύνεται με το ένδυμα του αυστηρού κριτή και μάς καταδικάζει. Μάς σπρώχνει σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και αμέσως μάς μέμφεται και μάς επιτίθεται με δριμύτητα.

Αλλά το είπαμε ήδη , μέσα μας υπάρχει επίσης εκείνη η κατάσταση του νου, η οποία κάνει τις επιλογές. Ο εσωτερικός Επιλογέας όμως έχει ένα χαρακτηριστικό: όπου κοιτάξει ταυτίζεται. Το εγώ προσπαθεί λοιπόν να αποσπάσει την προσοχή του με τις συνεχείς επιθέσεις, μομφές και επικρίσεις, με τους φόβους, τους θυμούς και τα παράπονα που εγείρει.

Έτσι ο νους μας είναι συνεχώς απασχολημένος με αυτά και δεν καταφέρνει να αποστασιοποιηθεί λίγο για να θυμηθεί ότι είναι και κάτι άλλο. Όσο η εσωτερική διαμάχη συνεχίζεται ,ο επιλογέας έχει ξεχάσει τον εαυτό του και τη λειτουργία του. Γι αυτό η καθολική αποδοχή των αρνητικών εκδηλώσεών μας, είναι μια έξοχη αντιμετώπιση στο παιχνίδι του εγώ.

Τη στιγμή κατά την οποία λέμε «δέχομαι, αυτό είναι έτσι » χωρίς να θελήσουμε να αρνηθούμε, να υπεκφύγουμε ή να βάλουμε σε λειτουργία άλλους μηχανισμούς άμυνας, αποκαθίσταται η εσωτερική ενότητά μας, η αρχική μας αθωότητα και η επίγνωση ότι είμαστε πολύ περισσότερα από έναν φοβισμένο, θυμωμένο ή ανεπαρκή εαυτό.

Η εσωτερική συμφιλίωση έρχεται σαν το ουράνιο τόξο μετά τη βροχή. Και τότε μια ζεστασιά απλώνεται μέσα μας. Ο καιρός αλλάζει και μπορούμε πραγματικά να πούμε «Για δες! Κάνει επιτέλους λιακάδα μέσα μου.»


Της Ιουλίας Πιτσούλη
miraclesynthesis
lovepeaceangelhapiness


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ζητούν αμερικανό μεσολαβητή οι τουρκοπράκτορες της Θράκης!!!

  • Ευθεία πρόκληση προς την Ελλάδα, αφού δεν αναγνωρίζουν τις ελληνικές θεσμοθετημένες αρχές και ταυτόχρονη δημιουργία μονομεροών «αιτιάσεων» για κατάργηση της Συνθήκης της Λοζάνης
  • Η Θράκη μεταβάλλεται σε αμφίβολη περιοχή και θυμίζει ενέργειες της Άγκυρας στην Κύπρο πριν την εισβολή
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε σημειώσει πως νέα στόχευση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής είναι η κατάργηση (ή έστω η εκκίνηση θεμάτων προς συζήτηση προς αυτή την κατεύθυνση) της Συνθήκης της Λωζάννης, η οποία φαίνεται πως ενοχλεί ιδιαίτερα τις στοχεύσεις της ‘Άγκυρας τόσο στην Θράκη όσο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (με ιδιαίτερη έμφαση εκείνα του νοτιο-ανατολικού), ευελπιστώντας πως μέσω του ανοίγματος της συζήτησης για έναν επανακαθορισμό των ελληνοτουρκικών «διαφορών», θα μπορέσει να θέσει και το θέμα του Καστελλόριζου (αποτελεί ξεχωριστό «κεφάλαιο», αφού δόθηκε στην Ελλάδα από την Ιταλία).

Κατά καιρούς, έχουν υπάρξει τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία σοβαρές έως εγκληματικές «παρατυπίες» ως προς την συνθήκη της Λωζάννης Έτσι, για παράδειγμα σε διαταγή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βέροιας (φωτό δεξιά) γίνεται προτροπή στους εκπαιδευτικούς για αναγνώριση ύπαρξης τούρκων και όχι μουσουλμάνων μαθητών, ενώ στην Τουρκία είχαμε διώξεις – απομακρύνσεις – εξορισμούς των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, πλήρη "εκκαθάριση" - εκδίωξη του ελληνικού πληθυσμού της Ίμβρου και της Τενέδου, με ταυτόχρονη κλοπή από το τουρκικό κράτος των περιουσιών τους. Παρατηρώντας την ιστορική πορεία της συνθήκης της Λωζάννης, διαπιστώνουμε πως αυτή παραβιάστηκε πάντα εις βάρος των Ελλήνων…

Όμως, επειδή «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» κι επειδή η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση των συστηματικών και αυξανόμενων ποσοτικά και ποιοτικά πολιτικών προκλήσεων της Άγκυρας έχει παραμείνει επί της ουσίας αναπάντητη επί δεκαετίες, σήμερα η Άγκυρα εισάγει (μέσω της ευκαιρίας που της έδωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ) δια της πλαγίας θέμα κατάργησης της συνθήκης της Λωζάννης, άρα και πλήρους αναθεώρησης των ελληνοτουρκικών «διαφορών» και έναρξης συζητήσεων επί μηδενικής βάσης των «προβλημάτων (τα οποία θέτει ή δημιουργεί μονομερώς η Τουρκία).

Οι τουρκοπράκτορες συνεχίζουν την «πάσα» που τους έδωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ
Το μοτίβο πάνω στο οποίο κινείται η Άγκυρα είναι η δημιουργία εντυπώσεων μέσω καταθέσεων εκ μέρους μίας συγκεκριμένης ομάδας τουρκοφρόνων, διαφόρων «καταγγελιών» σχετικά με παραβιάσεις των δικαιωμάτων (ανθρωπίνων, πολιτικών και θρησκευτικών) των «τούρκων» της Θράκης (σύμφωνα με την Τουρκία όλοι οι μουσουλμάνοι των Βαλκανίων είναι Τούρκοι!!!), όπως θρασύτατα αυτοπροσδιορίζονται -και παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λωζάννης στην οποία γίνεται σαφέστατη αναφορά στην οποία η Τουρκία αναγνώρισε δια της συνυπογραφής της την ύπαρξη για μουσουλμάνων και όχι Τούρκων που κατοικούν στην Θράκη- οι θαμώνες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή πλεύσης, και εκμεταλλευόμενοι ένα (πολύ βολικό για τις επιδιώξεις της Τουρκίας) συνέδριο του ΕΛΙΑΜΕΠ που έγινε στην Θράκη στην πόλη της Κομοτηνής Κομοτηνή στις 22-23 Νοεμβρίου 2013 και το οποίο είχε τίτλο «Η Συνθήκη της Λωζάννης: 90 χρόνια αργότερα – Συνέδριο με Θέμα της Μειονότητες», οι τουρκόφρονες βρήκαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν εγγράφως στην αμερικανική πρεσβεία, παρά το ότι υπήρξε άμεση απάντηση μέσα στον χώρο του συνεδρίου από τον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, κ. Γεώργιο Καλαντζή.

Η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης «καταγγελίας» είναι κάτι περισσότερο από προφανής, αφού ακολουθεί την μέχρι πριν λίγο καιρό «πεπατημένη» τακτική των «διαμαρτυριών» των τουρκοφρόνων. Όμως, το νέο στοιχείο, το οποίο εισάγεται μέσα από την συγκεκριμένη καταγγελία, είναι πως δεν υπάρχει εκ μέρους τους αναγνώριση του ελληνικού κράτους (το οποίο απάντησε άμεσα μέσω του αρμοδίου κρατικού υπαλλήλου) και γίνεται «προσφυγή» σε κάποιον τρίτο προκειμένου να υπάρξει μεσολάβηση (άσκηση πίεσης) για να επιλυθεί το ζήτημα!!! Η Άγκυρα εισάγει μία νέα τακτική, προσπαθώντας να δημιουργήσει – τοποθετήσει αμερικανό διαμεσολαβητή μεταξύ των τουρκοφρόνων της Ελληνικής Θράκης!!! Για την ακρίβεια, γίνεται μία προσπάθεια δημιουργίας σοβαρότατου θέματος άρνησης αναγνώρισης της Ελληνικής Πολιτείας και των οργάνων της εκ μέρους της συγκεκριμένης ομάδας τουρκοφρόνων. Και το συγκεκριμένο «βήμα» της Άγκυρας σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου προκλήσεων προς την Ελλάδα, σημαντικότατα αναβαθμισμένου ποιοτικά και επί της βάσης (εκκίνησης;) μίας άτυπης αποδοχής εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και έναρξης συζητήσεων με μία εθνική μειονότητα, η οποία όμως δεν υφίσταται με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης!!!

Η επιστολή που απέστειλαν οι τουρκόφρονες της Θράκης προς τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αξίζει να μελετηθεί δεόντως από την ελληνική πλευρά, αφού η εισαγωγή του συγκριμένου «νεωτερισμού» είναι δυνατόν να αποτελέσει την απαρχή μίας «νέας εποχής» στην ουσία των τουρκικών προκλήσεων προς την Ελλάδα.

Η επιστολή των τουρκοπρακτόρων στον αμερικανό πρέσβη
Κομοτηνή, 31η Ιανουαρίου 2014
Εξοχότατε,
Σας γράφουμε για να σας για να επιστήσουμε την προσοχή σε ένα ατυχές πρόσφατο γεγονός, όπου η ελευθερία της έκφρασης της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης περιορίστηκε για άλλη μια φορά. Πρόκειται για ένα συνέδριο με τίτλο "Η Συνθήκη της Λωζάννης: 90 χρόνια αργότερα – «Συνέδριο με Θέμα της Μειονότητες», το οποίο διοργανώθηκε από το «Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής» (ΕΛΙΑΜΕΠ) και του «Προγράμματος για την Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη» στην Κομοτηνή στις 22-23 Νοεμβρίου 2013.
Την πρώτη μέρα του συνεδρίου ένας δημοσιογράφος μέλος της μειοψηφίας αποτράπηκε από επίσημο εκπρόσωπο της κυβέρνησής σας να ομιλήσει στην μητρική του γλώσσα που ήταν η τουρκική, παρά το γεγονός ότι είχε σαφώς διαβεβαιωθεί από πριν από τους διοργανωτές του συνεδρίου ότι θα μπορούσε να το πράξει, και παρά την παρουσία ενός επίσημου πιστοποιημένου μεταφραστή που παρευρίσκονταν εκεί για το σκοπό αυτό. Επίσης παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές είχαν αναλάβει ανοιχτά την πλήρη ευθύνη, έγινε κατανοητό ότι η «εντολή περιορισμού» δόθηκε άμεσα από τον κ. Γεώργιο Καλαντζή, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προς τους διοργανωτές του σεμιναρίου.
Τα πράγματα χειροτέρεψαν κατά την διάρκεια της πορείας του συνεδρίου καθώς ή ομιλία του κυρίου Καλαντζή βασίστηκε σε προσβολές και ψευδείς κατηγορίες εναντίον της τουρκικής μειονότητας.
Θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την απαγόρευση αυτή και την μη χρήση της τουρκικής γλώσσας, (μητρικής γλώσσας της Τουρκικής Μειονότητας) μέλη και ένας δημοσιογράφος μαζί με πολλούς συμμετέχοντες, αποχώρησαν από τη διάσκεψη.
Την δεύτερη μέρα του συνεδρίου, την μποϊκοτάρισαν πολλά μέλη της τουρκικής μειονότητας, μεταξύ των οποίων και δύο ομιλητές - ένας από αυτούς μάλιστα, είναι μέλος του (ελληνικού) κοινοβουλίου και ο έτερος πρώην μέλος του κοινοβουλίου καθώς την δεύτερη ημέρα το επίπεδο συμμετοχής κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θέλοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν.
Η αντίδραση της Τουρκικής Μειονότητας σε αυτή την κατάσταση, που επέβαλε την απαγόρευση της (τουρκικής) γλώσσας καθώς και τις εχθρικές παρατηρήσεις του Γενικού Γραμματέα του (ΥΠΕΠΘ) Καλαντζή αντανακλούνται μέσα από το εκδοθέν Δελτίο Τύπου της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης που αποτελείται από όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους και προσωπικότητες της μειοψηφίας. Επιπλέον, σειρά βουλευτών έθεσαν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μέσω γραπτών ερωτήσεων απευθυνόμενοι προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι η εξέλιξη αυτή έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση «ελληνικών κύκλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το κείμενο του άρθρου που έγραψε ο κ. Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι», το οποίο δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 στην έκδοση "The Books Journal" καθώς και το άρθρο που έγραψε ο κ. Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, Αναπληρωτής Καθηγητής, του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα “protagon.gr”.
Όπως ορθώς τονίζουν ο κ. Δημητράς και ο κ. Τσιτσελίκης το περιστατικό αυτό δεν είναι απομονωμένο από την συνολική συμπεριφορά. Εμείς αντιμετωπίζουμε παρόμοια μεταχείριση και διακρίσεις καθημερινά. Γνωρίζουμε καλά τις προσπάθειες ορισμένων κύκλων στο δικό μας κράτος με σκοπό να δυσφημιστεί η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
Μέσω αυτής της επιστολής, θελήσαμε να σας κοινοποιήσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας, όπως παράδειγμα, την ατυχή εμπειρία που βιώσαμε και η οποία, δυστυχώς, δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνούσατε ότι η απαγόρευση της επίσημης γλώσσας απέχει πολύ από τα στάνταρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έχει καμία θέση σε κάθε σύγχρονη δημοκρατία.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Η συγκεκριμένη μεθόδευση, γιατί περί μεθόδευσης πρόκειται, από την πλευρά των τουρκοπρακτόρων της Θράκης (οι οποίοι ενίοτε συνεπικουρούνται στις ανθελληνικές τους πράξεις από συγκεκριμένη ομάδα "καθηγητών", "δημοσιογράφων" και αυτοπροσδιοριζόμενων (φιλοσκοπιανών) πολιτών, αποτελεί έμμεση άρνηση αναγνώρισης της κυριαρχίας της Ελλάδας στην Θράκη, ακολουθώντας την πάγια τακτική της Άγκυρας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη την πάγια τακτική προκλήσεων της Άγκυρας προς την Ελλάδα, η οποία νομιμοποιείται από το τουρκικό κοινοβούλιο με το γνωστό casus belli και εφαρμόζει σταθερά προς την Ελλάδα την πολιτική της αμφισβήτησης των ελληνικών δικαιωμάτων (όπως αυτά προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο και από διμερείς συμφωνίες όπως είναι η συνθήκη της Λωζάννης), της πρόκλησης δια των κανονιοφόρων και των μαχητικών αεροπλάνων. Η Άγκυρα συνειδητά ακολουθεί την πολιτική των προκλήσεων, αφού έχει διαπιστώσει πως οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν προτίθενται να αντικρούσουν (τουλάχιστον σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο) τις ό,ποιες σχεδιασμένες (ή μη) προκλήσεις γίνονται προς την ελληνική πλευρά.

Η Θράκη όμως, αποτελεί ιδιαίτερο κεφάλαιο για την τουρκική εξωτερική πολιτική, η οποία έχει σαφή αλυτρωτικά χαρακτηριστικά και αποβλέπει στην δημιουργία ενός «διαδρόμου» προς τα Βαλκάνια, αλλά και την ταυτόχρονη έμμεση μέγιστη άσκηση πίεσης προς την Αθήνα σχετικά με την «επίλυση των ελληνοτουρκικών θεμάτων» που αφορούν το Αιγαίο (με την Θράκη να είναι ο βασικός μοχλός της τουρκικής πίεσης).

Η τελευταία αυτή πρόκληση που έγινε μέσω της επιστολής προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, είναι ένα σαφές δείγμα της ποιοτικής αναβάθμισης που υπάρχει από την πλευρά της Άγκυρας, και των αποφάσεων που φαίνεται πως έχουν ληφθεί σχετικά με την Θράκη και όχι μόνο…

Είναι μοναδική η ευκαιρία που έχει η ελληνική κυβέρνηση, να ενεργοποιήσει όλους τους απαραίτητους κρατικούς μηχανισμούς, προκειμένου να δώσει μία άμεση και ηχηρότατη απάντηση στην τουρκική πρακτική. Εκτός και εάν η Αθήνα έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τη Θράκη ή να δεχθεί την Άγκυρα ως ημιεπίσημη συγκυρίαρχη στην ακριτική ελληνική περιοχή… Μόνο που σε μία τέτοια περίπτωση οφείλει η κυβέρνηση να ανακοινώσει τις αποφάσεις προς τους Έλληνες πολίτες… Ειδάλλως, οι αρμόδιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευθύνες των πράξεων, των παραλείψεων και των σχετικών τους αποφάσεων που ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά του συνόλου των κατοίκων της χώρας και του συνόλου των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας…

Η αντιγραφή του παρόντος άρθρου επιτρέπεται μόνο μετά από την άδεια του συντάκτη

http://kostasxan.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1391.html

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Ο θρύλος λέει ότι οι Δελφοί ήταν το σημείο που συναντήθηκαν οι δύο αετοί. όταν ο Δίας τους έστειλε να πετάξουν από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Σ' αυτό το σημείο ο Δίας έριξε τον ιερό βράχο και οι Δελφοί έγιναν γνωστοί στα πέρατα του τότε κόσμου ως ο ομφαλός της Γης, το κέντρο του κόσμου.

«Δέλφις» σημαίνει στ' αρχαία Ελληνικά Δελφίνι, και γι' αυτό οι Δελφοί ονομάστηκαν έτσι. Προς τιμή του δελφινιού, και αυτό γιατί αυτή τη μορφή πήρε ο Απόλλωνας κατά το ταξίδι της επιστροφής του, οδηγώντας το καράβι με τους Κρήτες ναυτικούς με σκοπό να μείνουν στους Δελφούς για να χτίσουν το ιερό του και να γίνουν οι ιερείς του.

Με την επιστροφή του ο Απόλλωνας στέφτηκε επισήμως προστάτης και άρχοντας των Δελφών. Στο σημείο που έγινε η σφαγή του Πύθωνα, τοποθετήθηκε ο ομφαλός βράχος. Ο ομφαλός σημαίνει «κέντρο της γής» και εκεί ήταν το Ιερό Μαντείο των Δελφών.

Το πώς και από ποιον δημιουργήθηκε αρχικά το Μαντείο δεν είναι εύκολο να βρεθεί, αφού πολλοί μελετητές θεωρούν ότι η δράση του ανάγεται στην προκατακλυσμιαία εποχή, γεγονός που ενισχύεται και από τις διάφορες θεότητες που το προστάτευαν στο διάβα της ιστορίας: η Γη, στη συνέχεια η Θέμιδα, έπειτα ο Απόλλωνας και ο Διόνυσος. Καθώς η ιστορία άπλωνε περίτεχνα το πέπλο της πάνω από το Μαντείο των Δελφών, δημιουργήθηκαν διάφοροι μύθοι που εξιστορούσαν τις απαρχές του. Επομένως, είναι ιδιαίτερα δύσκολο έως και ακατόρθωτο για τον ιστορικό ερευνητή να διαπιστώσει αν υπάρχουν ψήγματα αλήθειας σε αυτές τις διηγήσεις, καθώς και να τις αποκωδικοποιήσει.

Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους δημιουργίας του Μαντείου, ο οποίος διασώθηκε από τον Διόδωρο τον Σικελιώτη μιλάει για έναν βοσκό, ο οποίος καθώς έβοσκε το κοπάδι του στην περιοχή διαπίστωσε ότι από ένα άνοιγμα, δίπλα στις Φαιδριάδες πέτρες, έβγαιναν διάφορες αναθυμιάσεις. Παρατήρησε μάλιστα ότι τα ζώα που πλησίαζαν στο άνοιγμα αποκτούσαν μια πολύ περίεργη συμπεριφορά. Πλησιάζοντας, λοιπόν, και ο ίδιος στο χάσμα για να δει τι συμβαίνει άρχισε να λέει διάφορα ακατάληπτα πράγματα πέφτοντας σε έκσταση, λόγια τα οποία εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι προέλεγαν τα μελλούμενα. Από τότε εγκαταστάθηκε στο σημείο εκείνο μια ιέρεια, η Πυθία και άρχισε να λειτουργεί το Μαντείο. Ένας άλλος μύθος θέλει τον ήρωα Παρνασσό, το όνομά του οποίου δόθηκε στο ομώνυμο βουνό, ν’ ανακαλύπτει σ’ εκείνη την περιοχή την οιωνοσκοπία, μαντεύοντας από τον τρόπο που πετούσαν τα πουλιά της περιοχής.

Στην Ομηρική Οδύσσεια, στην Ραψωδία Θ’ γίνεται αναφορά στο Μαντείο των Δελφών, χωρίς όμως να δίνονται επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο ίδρυσής του. Επιπλέον πληροφορίες παίρνουμε από άλλα τρία κείμενα: τον Ομηρικό Ύμνο στον Απόλλωνα και τις τραγωδίες Ευμενίδες του Αισχύλου και Ιφιγένεια εν Ταύροις του Ευριπίδη.

Σύμφωνα με τον Ομηρικό Ύμνο εις Απόλλωνα Πύθιον, ο Απόλλων έχτισε τον πρώτο του ναό στους Δελφούς, αφού σκότωσε πρώτα τον δράκοντα με μορφή φιδιού Πύθωνα, από το όνομα του οποίου φαίνεται να προήρθαν μετέπειτα και τα ονόματα Πυθώ, Πυθία, Πύθιος κλπ. Θέλοντας ο θεός να εξαγνίσει τον χώρο από τη παρουσία του θηρίου έφερε εκεί το ιερό του δέντρο, τη δάφνη, με την οποία έχτισε μάλιστα και τον πρώτο του ναό. Στο μέρος αυτό χρησμοδοτούσε ο Απόλλων διά στόματος της Πυθίας, η οποία καθόταν πάνω σ’ ένα γήινο χάσμα από το οποίο έβγαιναν αναθυμιάσεις.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ύμνο, οι πρώτοι ιερείς του ναού ήταν Κρήτες, τους οποίους έσωσε ο ίδιος ο θεός με τη μορφή δελφινιού μεταφέροντάς τους στην πλάτη του σ’ εκείνη την περιοχή. Σε ερώτησή τους προς το θεό πως θα καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτό τον τόπο, εκείνοι που ήταν συνηθισμένοι να ζουν κοντά στη θάλασσα, ο θεός τους απάντησε ότι θα ζήσουν από τις προσφορές των πιστών. Έτσι, λοιπόν, φαίνεται ότι οι Κρήτες έφεραν στον τόπο τη λατρεία του Απόλλωνα Δελφίνιου και μάλλον από αυτούς ονομάστηκε το μέρος Δελφοί. Ο μύθος αυτός επιβίωσε σε διάφορες εορταστικές αναπαραστάσεις που λάμβαναν χώρα στους Δελφούς με αποκορύφωμα τα Πύθια, τα οποία περιελάμβαναν μουσικούς διαγωνισμούς κι αθλητικούς αγώνες και τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια.

Στην τραγωδία Ευμενίδες ο Αισχύλος μας παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή. Η πρώτη προφήτισσα στους Δελφούς ήταν η θεά Γη την οποία διαδέχθηκε η κόρη της Θέμις. Στη συνέχεια ήρθε η Τιτάνιδα Φοίβη, κόρη επίσης της Γης και έπειτα ήρθε ο Απόλλων, ο οποίος προφανώς και ονομάστηκε Φοίβος από τη Φοίβη. Στο μύθο του Αισχύλου, ο Απόλλων φαίνεται να ήρθε από τη Δήλο και να εγκαταστάθηκε στον τόπο χωρίς να χρειαστεί να φονεύσει τον Πύθωνα.

Στην Ιφιγένεια εν Ταύροις του Ευριπίδη, αναφέρεται ότι ο Απόλλων ενώ ήταν ακόμα βρέφος έφτασε μαζί με τη μητέρα του Λητώ από τη Δήλο στον Παρνασσό κι εκεί κατέλαβε το μαντείο, αφού πρώτα σκότωσε το τεράστιο τέρας που το φύλαγε. Η Γη όμως θύμωσε γιατί με αυτό τον τρόπο εκδιώχθηκε βίαια από το μαντείο η κόρη της η Θέμις κι άρχισε να στέλνει προφητικά όνειρα στους ανθρώπους, με σκοπό ν’ αποδυναμώσει τη δύναμη του θεού Απόλλωνα. Το πρόβλημα επιλύθηκε τελικά με παρέμβαση του Δία, ο οποίος πήρε το μέρος του Απόλλωνα δίνοντάς του την εξουσία.

Διαπιστώνουμε μέσα από αυτά τα χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι υπήρχαν διάφοροι μύθοι σχετικά με το από ποιον και κάτω από ποιες συνθήκες ξεκίνησε να λειτουργεί το Δελφικό Μαντείο, το όποιο με τον καιρό εξελίχθηκε σε θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Ελλάδας.

Η πρακτική της χρησμοδοσίας
Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν διάφορα είδη μαντικής τα οποία χρησιμοποιούνταν και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, όπως η οιωνοσκοπία, η σπλαγχνοσκοπία, η ονειρομαντεία, η κληρομαντεία, η αστρολογία κλπ. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν μοιρολάτρες. Αντιθέτως μελετούσαν τη φύση και προσπαθούσαν να διαβάσουν τα μηνύματά της ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις δομές του παρόντος και να μπορέσουν να πορευτούν σωστά και στο μέλλον. Δεν θα πρέπει επομένως να τους κρίνουμε με βάση τον σημερινό τρόπο σκέψης, μιας και ζούμε σε πολύ διαφορετικούς καιρούς. Επίσης, πριν προχωρήσουμε παρακάτω κι αρχίσουμε να μιλάμε για τη μαντική τέχνη όπως αυτή χρησιμοποιούνταν στο Δελφικό Μαντείο, καλό θα ήταν να επισημάνουμε τον πολύ χρήσιμο διαχωρισμό που επιχείρησε ο Δ. Δημόπουλος στο βιβλίο Στο άδυτο των ελληνικών μαντείων.

Χωρίζει, λοιπόν, τη μαντική σε δύο είδη: την «έντεχνο μαντική» και την «ένθεο μαντική». Με τον όρο «έντεχνο μαντική» εννοεί κάθε μορφή μαντικής, η οποία γίνεται μέσω «προφητών», οι οποίοι προλέγουν το μέλλον διαβάζοντας διάφορα φυσικά σημάδια. Η μορφή αυτή δεν είναι όμως αξιόπιστη μιας και το αποτέλεσμα εξαρτάται άμεσα από την ευσυνειδησία αλλά και την ερμηνευτική ικανότητα των λειτουργών του. Ενώ, η «ένθεος μαντική» αναφέρεται στις προφητείες που δίνονταν στους πιστούς από τον ίδιο τον θεό μέσω των αντιπροσώπων του. Τέτοια είναι κι η περίπτωση του Δελφικού Μαντείου, όπου η Πυθία χρησμοδοτούσε διά στόματος του θεού. Αυτό είναι και το είδος της μαντικής τέχνης που εξυψώνει τον άνθρωπο, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να υποβιβάζεται στο επίπεδο της «εντέχνου μαντικής». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι το μόνο είδος μαντικής που έχει επιβιώσει και χρησιμοποιείται μαζικά από εκατομμύρια ανθρώπους είναι η «έντεχνος μαντική», ενώ η «ένθεος μαντική» χάθηκε μαζί με την καταστροφή των μαντείων.

Όπως ήταν φυσικό, οι πιστοί είχαν σε πολύ υψηλή εκτίμηση τους χρησμούς που έδινε το Μαντείο καθώς θεωρούσαν ότι τους μιλάει ο ίδιος ο Απόλλων. Η Πυθία και οι ιερείς του Μαντείου ήταν απλά τα φερέφωνα του θείου λόγου. Η πρόσβαση στο Μαντείο ήταν ελεύθερη σε κάθε πιστό που ήθελε να συμβουλευτεί τον θεό, όχι όμως και σε οποιοδήποτε ήθελε να παρίσταται στην τελετή από περιέργεια. Η είσοδος στο ιερό απαγορευόταν μόνο στις γυναίκες. Μπορούσαν όμως να στείλουν κάποιον αντιπρόσωπο για να θέσει στην Πυθία αντί γι’ αυτές τα ερωτήματά τους.

Ο Πλούταρχος στα Ηθικά αναφέρει ότι η Πυθία αρχικά χρησμοδοτούσε μια φορά τον χρόνο, στις 7 του μήνα Βυσίου (μέσα Φεβρουαρίου-Μαρτίου), μέρα των γενεθλίων του Απόλλωνα. Από τον 6ο αιώνα π.Χ. όμως που οι πιστοί άρχισαν να πληθαίνουν, το Μαντείο άρχισε να χρησμοδοτεί στις 7 κάθε μήνα, πλην των «αποφράδων ημερών», όπου δεν μπορούσε να δώσει χρησμό η Πυθία και τους τρεις χειμερινούς μήνες, τότε που ο Απόλλωνας ταξίδευε στους Υπερβορείους και την εξουσία του ιερού χώρου αναλάμβανε ο αδερφός του Διόνυσος.

Η διαδικασία που θα έπρεπε ν’ ακολουθήσουν όλοι όσοι ζητούσαν χρησμό ήταν η εξής: κατ’ αρχήν πριν μπουν στο άδυτο, έπρεπε να πληρώσουν στους ιερείς τον «πέλανο», ένα είδος γλυκού, και να φέρουν κάποια ζώα για τις θυσίες που γίνονταν πριν τη χρησμοδοσία. Επίσης, έπρεπε να γνωστοποιήσουν στους ιερείς εκ των προτέρων τα ερωτήματά τους. Στη συνέχεια καθοριζόταν με κλήρωση η σειρά με την οποία θα έμπαιναν στο ιερό για να πάρουν τον χρησμό τους. Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, κάποιοι πιστοί απολάμβαναν για τιμητικούς λόγους το δικαίωμα της «προμαντείας», έπαιρναν δηλαδή χρησμό πριν από τους υπόλοιπους. Σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία έπαιζε ο εξαγνισμός στην Κασταλία πηγή, που αφορούσε τόσο την Πυθία όσο και τους ιερείς και αυτούς που ζητούσαν χρησμό.

Αφού, λοιπόν, εξαγνίζονταν έμπαιναν μέσα στο άδυτο κι οδηγούνταν σε μία ειδική θέση μπροστά στη Πυθία, χωρίς όμως να μπορούν να τη δουν. Τους χώριζε ένα παραπέτασμα. Η Πυθία μασώντας φύλλα δάφνης και πίνοντας νερό από την Κασσωτίδα πηγή άκουγε τα ερωτήματά και χρησμοδοτούσε. Οι χρησμοί ήταν συνήθως έμμετροι, σε δακτυλικό εξάμετρο αν και καθοριστικό ρόλο για το ποιο ακριβώς θα ήταν το μέτρο του χρησμού έπαιζε πάντα το είδος του, σε ποιον δινόταν αλλά και ο βαθμός του προβλήματος. Κάποιες φορές η Πυθία κατέφευγε και σε κληρομαντεία, ειδικά όταν τα ερωτήματα αφορούσαν διαζευκτικές ερωτήσεις κι όταν δεν υπήρχε πολύς χρόνος για χάσιμο. Επειδή ο λόγος της Πυθίας ήταν συνήθως δυσκολονόητος και γεμάτος γρίφους, οι ιερείς του ναού καλούνταν ν’ αποκωδικοποιήσουν και να μεταφέρουν το μήνυμα του θεού στους χρηστηριαζόμενους.

Είπαμε όμως λίγο πιο πάνω ότι υπήρχαν κάποιες μέρες που η Πυθία δεν μπορούσε να χρησμοδοτήσει. Οι ιερείς του Μαντείου για να διαπιστώσουν αν ο θεός επιθυμούσε να απαντήσει μέσω της Πυθίας στις ερωτήσεις των πιστών κατέβρεχαν με κρύο νερό μια κατσίκα. Αν το ζωντανό έτρεμε, τότε εκείνη τη μέρα μπορούσε να χρησμοδοτήσει η Πυθία. Αν δεν έτρεμε, τότε όλοι οι πιστοί καλούνταν να έρθουν μια άλλη μέρα. Ο Πλούταρχος, ο οποίος υπήρξε κι ο ίδιος ιερέας του Δελφικού Μαντείου, κάνει λόγο για μια περίπτωση όπου ενώ η κατσίκα δεν άρχισε να τρέμει, οι ιερείς της έριξαν παγωμένο νερό ώστε να εκβιάσουν τη διαδικασία. Η Πυθία άρχισε να χρησμοδοτεί εκείνη τη μέρα παρά τη θέληση τη δική της αλλά και του θεού. Από το στόμα της όμως άρχισαν να βγαίνουν κάποιες άναρθρες κραυγές λες και είχε καταληφθεί από δαίμονα και ουρλιάζοντας πετάχτηκε έξω από το ιερό, τρομάζοντας όλους όσοι παρευρίσκονταν μέσα σ’ αυτό. Σε λίγες μέρες η Πυθία πέθανε.

Πυθία, η εκπρόσωπος του Απόλλωνα.
Η Πυθία για να αποσαφηνίσουμε μια συχνή παρανόηση δεν ήταν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά τίτλος που δινόταν στις προφήτισσες του Απόλλωνα που επιλέγονταν για να αφιερώσουν τη ζωή τους στην υπηρεσία του. Αρχικά, οι πρώτες Πυθίες ήταν νεαρές, παρθένες κοπέλες. Μετά από ένα συμβάν όμως όπου ένας άνδρας που είχε έρθει να ζητήσει χρησμό, ερωτεύτηκε μια Πυθία και την έκλεψε, οι Πυθίες ήταν γυναίκες προχωρημένης ηλικίας, γύρω στα 50, συνήθως παντρεμένες με παιδιά. Από τη στιγμή όμως που μια γυναίκα με οικογένεια καλούνταν να υπηρετήσει τον Απόλλωνα, εγκατέλειπε το σπίτι και την οικογένειά της κι έμενε σ’ ένα συγκεκριμένο οίκημα εντός του ναού για να διατηρείται αμόλυντη. Φορούσε άσπρα ρούχα και ζούσε με βάσει τους κανονισμούς που της είχαν θέσει εξ αρχής οι ιερείς. Δεν χρειαζόταν να έχει κάποια συγκεκριμένη μόρφωση, ούτε και κάποιες ικανότητες ενόρασης ή διορατικότητας. Στην αρχή ήταν μία η Πυθία.

Όσο όμως τα χρόνια περνούσαν κι η φήμη του Μαντείου μεγάλωνε οι Πυθίες ήταν συνήθως τρεις. Το ποιες ακριβώς ήταν αυτές οι γυναίκες, με ποια κριτήρια επιλέγονταν αλλά και πως ακριβώς έρχονταν σε επαφή με το θείο και χρησμοδοτούσαν, είναι ερωτήσεις που δύσκολα μπορούν να βρουν απάντηση. Παρ’ όλο που έχουν σωθεί πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που είτε διετέλεσαν ιερείς του ναού, είτε έφτασαν στους Δελφούς για να ζητήσουν τη συμβολή του θεού, η αρχαιολογική σκαπάνη δεν έχει φέρει μέχρι στιγμής στο φως κάποια ευρήματα που θα μπορούσαν να διαλευκάνουν το μυστήριο της χρησμοδοσίας. Μάλιστα, η έρευνα των αρχαιολόγων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σ’ αυτή την περιοχή δεν υπήρχε κάποιο χάσμα γης απ’ το οποίο να εκλύονταν αναθυμιάσεις. Όπως καταλαβαίνουμε, το κουβάρι περιπλέκεται ακόμα περισσότερο γεννώντας νέα ερωτήματα.

Το Μαντείο κι ο ρόλος του στην αρχαία ελληνική ιστορία
Όσο παράξενη και να μας φαίνεται σήμερα όλη αυτή η διαδικασία, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν προβλημάτιζε καθόλου τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι έσπευδαν σωρηδόν για να συμβουλευτούν το Μαντείο. Η εμπιστοσύνη τους στη δύναμη του Μαντείου ήταν τόσο μεγάλη που το συμβουλεύονταν για πλείστα θέματα, τόσο για πολιτικά όσο και για προσωπικά ζητήματα. Όχι μόνο φτωχοί άνθρωποι αλλά και βασιλιάδες κατέφευγαν στο Μαντείο ή έστελναν τους αντιπροσώπους τους προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια από τον θεό. Πολλές φορές κατέφθαναν και αντιπροσωπείες από πόλεις που είχαν πληγεί από κάποια φυσική καταστροφή και ζητούσαν εξιλέωση.

Σε περιόδους κρίσης το πρώτο πράγμα που έκαναν οι Έλληνες πριν αναλάβουν δράση ήταν να συμβουλευτούν το Μαντείο. Ο πιο σημαντικός ρόλος όμως που έπαιξε το Μαντείο των Δελφών έχει να κάνει με τη στάση που κράτησε και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τους αποικισμούς που έλαβαν χώρα τον 8ο – 6ο αιώνα π.Χ.

Κατά τη διάρκεια αυτών των αιώνων οι Έλληνες αποίκισαν τα παράλια της Μικράς Ασίας, τον Ελλήσποντο και τον Εύξεινο Πόντο, την Κάτω Σικελία και έφτασαν μέχρι και τα παράλια της Αφρικής, ιδρύοντας εκατοντάδες αποικίες, οι περισσότερες εκ των οποίων επρόκειτο να σημειώσουν μια λαμπρή πορεία που έμελλε να αλλάξει για πάντα τον ελληνισμό και τον υπόλοιπο κόσμο. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας θα πρέπει ν’ αποδοθεί και στο Μαντείο των Δελφών ο ρόλος του οποίου, όπως φαίνεται από τα ιστορικά στοιχεία, ήταν μείζονος σημασίας.

Οι άποικοι ξεκινώντας να καταλάβουν μια ξένη περιοχή, πολύ μακριά από τη γενέτειρά τους γνώριζαν πολύ καλά ότι θα καλούνταν ν’ αντιμετωπίσουν μεγάλους κινδύνους. Γι’ αυτό και είχαν ανάγκη από τη βοήθεια και την ευλογία των θεών, την οποία επιδίωκαν να ζητήσουν από τον θεό Απόλλωνα, μιας και το Μαντείο αποτελούσε εκείνη την εποχή το κατεξοχήν θρησκευτικό κέντρο του Ελλαδικού χώρου. Ο Απόλλωνας, όπως φαίνεται από τους χρησμούς που έχουν σωθεί, άλλες φορές έδινε απλά τη συγκατάθεση και την ευλογία του κι άλλες φορές τους υποδείκνυε ακόμα και σε ποια ακριβώς περιοχή να πάνε ή όριζε ο ίδιος τον επικεφαλής του αποικισμού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΛΕΤΣΟΣ/ΜΥΘΑΓΩΓΙΑ
http://www.visaltis.net/2014/02/blog-post_14.html

Νέα σύλληψη -μυστήριο Τούρκου τρομοκράτη στη Θεσσαλονίκη: Ποια η σύνδεση με τους συλληφθέντες στο Γκύζι

Νέα σύλληψη -μυστήριο Τούρκου τρομοκράτη στη Θεσσαλονίκη: Ποια η σύνδεση με τους

Στη σύλληψη Kούρδου πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση της έκρηξης στο διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011.
Σύμφωνα με πληροφορίες τον Δεκέμβριο του 2013 εξεδόθη ένταλμα σύλληψης για τον συγκεκριμένο αλλοδαπό και για άλλα δύο ακόμη άτομα που αναζητούνται.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είχε προσαχθεί για την υπόθεση της έκρηξης, είχε γίνει και έρευνα στην οικία του χωρίς να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο και αφέθηκε ελεύθερος. Μάλιστα είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στην εκδίκαση της υπόθεσης.
Στην έκρηξη από χειροβομβίδα που είχε σημειωθεί το 2011 επήλθε ο θάνατος 32χρονου Κούρδου, μέλους της οργάνωσης DHKP-C.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το seleo, δεν έχει γίνει γνωστό τι προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή την Τρίτη το μεσημέρι.

http://greeknation.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5051.html

Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ (φωτο και 3 βίντεο)





"Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ", ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 9/2/2014
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ, ΕΝΕΡΓΟΥΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ...




 Το ποτάμι ήδη ξεχύθηκε και κυλά... Ανοίξτε παραποτάμους, χείμαρρους, ρυάκια...


 Έλληνες ενωθείτε σ'αυτήν την δύναμη, να καθαρίσουμε μιαν ώρα αρχύτερα την κόπρο του Αυγεία, πρίν βουλιάξουμε σ'αυτήν, πρίν μας καταπιεί η μπόχα! 



Στην Θεσσαλονίκη βρεθήκαμε ανάμεσα σε αδερφές και αδερφούς, ομοίους μας, κύτταρα του ίδιου οργανισμού.Η ενέργεια ξεχείλιζε, τόσο που αισθανόσουν ότι είναι αδύνατον να την ελέγξεις..Η σπίθα της καθεμιάς και του καθενός μας, ήταν μέρος της φωτιάς που άναψε. Έξι χιλιάδες ψυχές επικοινωνήσαμε και συντονιστήκαμε....Στέλνοντας ένα μήνυμα φωτεινό και ξεκάθαρο σε όλον τον πλανήτη και ακόμα πιο έξω :

΄Οχι μόνον το αγνοεί, αλλά δεν το ξέρει κιόλας!

Για βιοποριστικούς ίσως λόγους, ο Μιχάλης Ιγνατίου παριστάνει τον ελληνόφωνα δημοσιογράφο. Απολύτως κατανοητόν.
 Επιλέγει όμως να παριστάνει τον ελληνόφωνα δημοσιογράφο, ως ένα καθεστωτικό φερέφωνο για το παρείσακτο και απέριττα δυναστικό καθεστώς της τυραννικής κομματοκρατίας, του εν Ελλάδι και εν Κύπρω παραρτήματος του Χαζαρικού Χαγανάτου. 
Επίσης κατανοητόν, δεδομένων βεβαίως της απληστίας, της λαιμαργίας και της πλεονεξίας που χαρακτηρίζουν τους λιγοστούς πλέον αδαείς, νεο-μετα-μοντέρνους, άνευ 'ν' κομματαθρώπους, που τους ενοχλεί η έννοια του πατριωτισμού, σε αμφότερες τις πατρίδες του ελληνικού μας έθους και έθνους: Ελλάς και Κύπρος.
Δυστυχώς γι' αυτόν, η επιλογή του Μιχάλη Ιγνατίου, σύντομα θα μπορούσε να αποδειχθεί μια εξαιρετικά κακή κίνησι για την καριέρα του. Απλά διότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αρχίζουν σταδιακά να ξυπνούν.
Ξυπνούν από τον λίθαργο της επιρροής της δυναστικής Ανατολής, όπου είναι αέναος η δογματική διαμάχη μεταξύ του καλού και του κακού. Ξυπνούν κατανοώντας πως ο ελληνικός μας κόσμος και πολιτισμός αδιαφορεί παντελώς για την δογματική διαμάχη μεταξύ του καλού και του κακού.
Ανέκαθεν, το ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑι είναι το απόλυτον μεταϊδανικόν της απεριορίστου πανδεξιότητος ή πανεπαρκείας του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού. Τούτο προαπαιτεί την επιθυμίαν και την ικανότητα ανθρώπων ελληνικών, ώστε, μέσω του ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑι ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ, να προσεγγίζουμε, ένας άνθρωπος ελληνικός, ένας θεσμός ελληνικός, μια κοινωνία ελληνική και μια πολιτεία ελληνική, το σύνολον των μετά συνειδητότητος σκοπιμοτήτων μας, συμπεριλαμβανομένων όλων των άλλων ιδανικών μας.
 
 Κατά την Thesaurus Linguae Graecae (TLG), η προτροπή «ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ» εμφανίζεται 2 (δύο) φορές εις το έπος του Ομήρου Ιλιάς:
α) Ομήρου Ιλιάς, Βιβλίον 6, σειρά 208: πέμπε δε μ' ες Τροίην, και μοι μάλα πόλλ' επέτελλεν αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων,
β) Ομήρου Ιλιάς, Βιβλίον 11, σειρά 784: Πηλεύς μεν ω παιδί γέρων επέτελλ' Αχιλήϊ αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων·
Είναι η προτροπή αυτή του Ομήρου, που κάνει τον ελληνικό μας κόσμο και πολιτισμό να αδιαφορεί παντελώς για την δογματική διαμάχη μεταξύ του καλού και του κακού. Το «α0rν ριστεύειν καv Qπείροχον μμεναι λλων» ανεβάζει τον πήχη πολύ υψηλά, για την οιανδήποτε επιρροή μας από την δυναστική Ανατολή.
Ελεύθερος, χωρίς δόγματα, κόμματα, σκοτεινές στοές και χρώματα, ο ελληνικός μας κόσμος και πολιτισμός αντικαθιστά την ματαιότητα της δογματικής διαμάχης μεταξύ του καλού και του κακού, με την λαμπροτάτη διαλεκτική μεταξύ του υπερθετικού βαθμού «άριστος» και του συγκριτικού βαθμού «αρείων» ή καλύτερος, του επιθέτου «αγαθός». Απελευθερώνεται έτσι ο ελληνικός μας κόσμος και πολιτισμός από την δυσειδαιμονία του κακού, ατενίζοντας την ζωή κατάματα, πέραν ακόμη και από τον θετικό βαθμό του αγαθού.
Είναι προφανές τούτο στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στους ελληνικούς αυτούς αγώνες, δεν συναγωνίζονται ποτέ οι καλοί αθλητές με τους κακούς αθλητές, αλλά πάντοτε συναγωνίζονται μεταξύ τους οι καλύτεροι αθλητές, για την ανάδειξι των αρίστων.
Δεν είναι μόνον που το αγνοεί τούτο ο Μιχάλης Ιγνατίου, αλλά φαίνεται πως δεν το ξέρει κιόλας. ΄Αλλως πως, γιατί επιμένει να επιτίθεται τόσο μάταια εναντίον κάποιου δήθεν κακού ΄Ελληνα Αρτέμη Σώρρα (ΕΙ·ΕΝD), αντιγράφοντας μάλιστα τα πλέον ηλίθια των επιχειρημάτων ενός σεσημασμένου σαλτιμπάγκου, που φαίνεται να έχει μεταλλαχθεί σε δήθεν οικονομολόγο;*
* Ο Σώρρας, η Χρυσή Αυγή και τα ...τρις!http://olympia.gr/2014/02/07/ο-σώρρας-η-χρυσή-αυγή-και-τα-τρις/
 
 
http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7335.html

Ο πρώτος διαδραστικός χάρτης της ανθρώπινης γενετικής ιστορίας

Τον πρώτο διαδραστικό χάρτη της ανθρώπινης γενετικής ιστορίας, δημιούργησαν βρετανοί και γερμανοί επιστήμονες, καλύπτοντας μια περίοδο 4.000 ετών.
Ο χάρτης φέρνει στο φως το διαρκές και πολύπλοκο γενετικό «ανακάτεμα» ανάμεσα στους πληθυσμούς της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο ακαδημαϊκό περιοδικό Science, μεταξύ άλλων, ο χάρτης (που είναι ελεύθερα προσβάσιμος στο admixturemap.paintmychromosomes.com.) αποκαλύπτει πως οι απομονωμένοι Καλάς που ζουν στην οροσειρά Ινδοκούς του Πακιστάν, φέρουν σήμερα στο DNA τους αρχαία γονίδια που έφθασαν στην Ασία από την Ευρώπη ή τη Μέση Ανατολή (η ακριβής προέλευσή τους δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί) πιθανότατα μέσω του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι ερευνητές του Τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, του Ινστιτούτου Γενετικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, καθώς και του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας «Μαξ Πλανκ» της Λειψίας, με επικεφαλής τον Δρ Γκάρετ Χέλενταλ, δημιούργησαν τον γενετικό χάρτη βάσει συγκριτικής ανάλυσης του DNA 1.490 ανθρώπων από 95 πληθυσμούς παγκοσμίως.
«Το DNA έχει πράγματι τη δύναμη να λέει ιστορίες και να αποκαλύπτει λεπτομέρειες από το παρελθόν της ανθρωπότητας», εξηγεί ο ερευνητής Δρ Σάιμον Μάγιερς του Κέντρου Ανθρώπινης Γενετικής του Ινστιτούτου Wellcome, το οποίο χρηματοδότησε την έρευνα.
Η γενετική έρευνα φέρνει στο φως συμβάντα που δεν είναι κατ' ανάγκη καταγραμμένα στην ιστορία. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον Δρ Μέγιερς, «το DNA του λαού των Του στη σύγχρονη Κίνα δείχνει ότι περίπου στο 1.200 μ.Χ. ευρωπαίοι παρόμοιοι με τους σύγχρονους Έλληνες αναμίχθηκαν (γενετικά) με ένα κατά τα άλλα κινεζικό πληθυσμό. Πιθανώς, η προέλευση αυτού του ευρωπαϊκού DNA είναι έμποροι που ταξίδευαν στον γειτονικό Δρόμο του Μεταξιού».
Ο χάρτης επίσης, μεταξύ άλλων, αναδεικνύει τη γενετική κληρονομιά των επιδρομών των Μογγόλων του 13ου αιώνα, η οποία φθάνει μέχρι την Τουρκία. Οι τούρκοι εμφανίζονται να έχουν σήμερα σε ποσοστό 8% «μογγολικά» γονίδια, έναντι 39% των Ουζμπέκων και 50% των Ουιγούρων της Κίνας.
Αυτό που αποκαλύπτει ο νέος γενετικός χάρτης, σύμφωνα με τον ΔρΧέλενταλ, είναι ότι «σχεδόν όλοι οι πληθυσμοί εμφανίζουν συμβάντα γενετικής επιμιξίας, συνεπώς αυτά είναι πολύ κοινά σε όλη την πρόσφατη ιστορία και συχνά εμπλέκουν ανθρώπους που μεταναστεύουν μεγάλες αποστάσεις».
«Τελικά, κάθε πληθυσμός έχει μια συγκεκριμένη γενετική 'παλέτα'», συμπληρώνει ο Δρ Φαλούς του Ινστιτούτου «Μαξ Πλανκ».

http://www.apocalypsejohn.com/2014/02/o-prwtos-diadrastikos-xarths-ths-anthrwpinhs-genetikhs-istorias.html

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απελευθερώνεται η μαρτυρική Χομς στην Συρία. Ισλαμιστές εγκαταλείπουν τα όπλα και παραδίδονται στον Συριακό στρατό!

Civilians wait to be evacuated from a besieged area of Homs



Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το Ρόιτερς. Αυτή την στιγμή οι ισλαμιστές που κρατούσαν την Χομς παραδίδουν τα όπλα ενώ ο πρόεδρος Ασαντ έχει υποσχεθεί αμνηστία σε όσους παραδοθούν εντός της ημέρας.
Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε την εκκένωση της πόλης από τους πολιτες που ήταν στην ουσία αιχμάλωτοι των…ισλαμοφασιστικών ταγμάτων εξόντωσης, αφού οι αρχηγοί των ισλαμιστων κατάλαβαν ότι επόμενο βήμα θα ήταν η εισβολή του στρατού στην πόλη και η εξόντωση τους.
Αυτή η νίκη δεν είναι μόνο του Συριακού λαού αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας που επιμένει να αγωνίζεται ενάντια στην θηριωδία, τον σκοταδισμό και δεν σκύβει το κεφάλι στα μαντρόσκυλα των τοκογλύφων.
olympia.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8718.html

Σάλος στο Ρέθυμνο: Έδωσαν σε ασθενή ζιζανιοκτόνο.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης μετά από την είδηση ότι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου έδωσαν κατά λάθος σε ασθενή ζιζανιοκτόνο.

Στον ασθενή χορηγήθηκε ζιζανιοκτόνο αντί σκιαγραφικό αξονικής και επικρατεί έντονη ανησυχία στο νοσοκομείο όπου συνέβη το περιστατικό. Την ίδια ώρα σε συναγερμό έχουν τεθεί όλα τα νοσοκομεία του νησιού για να διαπιστωθεί μήπως έχουν γίνει και παρόμοια περιστατικά.
Η αστυνομία εξετάζει τα αποτυπώματα στο μπουκάλι που είχε το ζιζανιοκτόνο προκειμένου να βρεθεί ο δράστης επειδή θεωρείται βέβαιο ότι πρόκειται για «ατύχημα».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την Δημόσια Τηλεόραση

 
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2295.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters