Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΙΟΓΕΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΓΕΝΗ‏


Όποιον και να ρωτήσεις, τι είπε ο Διογένης στον Αλέξανδρο, θα σου απαντήσει εκείνο το χιλιοειπωμένο «μη μου κρύβεις τον ήλιο» ή «μη μου στερείς αυτό που δεν μπορείς να μου χαρίσεις».... Οι νεοέλληνες ειδικοί κατά έναν περίεργο τρόπο, σταματούν εδώ χωρίς να επεκτείνονται στην υπόλοιπη συζήτηση του Αλεξάνδρου με τον Διογένη, η οποία είναι πραγματική διάλεξη πολιτικής κοινωνιολογίας. Ο Διογένης συμφωνεί με την Σωκρατική αντίληψη περί γνώσεως. Δηλαδή δεν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος επιτυχώς και επωφελώς με κάτι αν το αγνοεί....

Νομίζεις λέει στον Μέγα Αλέξανδρο πως είναι ηνίοχος εκείνος που δεν μπορεί να κρατήσει τα ηνία; Ή εκείνος που δεν ξέρει να κυβερνήσει είναι κυβερνήτης; Ο Αλέξανδρος τότε, ανήσυχος μήπως θεωρηθεί ότι δεν γνωρίζει να βασιλεύει, ρωτά πολύ εύστοχα: Ποιος διδάσκει την βασιλική τέχνη που πρέπει να μεταβεί κανείς για να την μάθει;
Στο ερώτημα ο Διογένης απαντά, πως η μόρφωση είναι δυο ειδών. Εκείνη που διαθέτει ο άνθρωπος από την φύση, την «θεία», και εκείνη που αποκτά από τους ανθρώπους την «ανθρώπινη». Δηλαδή η έμφυτη και η επίκτητη. Για να γίνει όμως κάποιος σωστά μορφωμένος, είναι απαραίτητο να προστεθεί η ανθρώπινη στην θεια. Δηλαδή ο κυβερνήτης ο βασιλεύς ο ιατρός πρέπει να έχει το ταλέντο, την έμφυτο κλίση να κυβερνήσει να βασιλεύει να ιατρεύει κλπ. Η άποψη αυτή του Διογένους επικρατεί σήμερα στην παιδαγωγική επιστήμη και αποτελεί την βάση του επαγγελματικού προσανατολισμού. Ο Διογένης βεβαιώνει τον Αλέξανδρο, ότι όποιος έχει την θεϊκή - έμφυτη μόρφωση, εύκολα αποκτά και την άλλη, την ανθρώπινη, αφού ακούσει λίγα και λίγες φορές.
Απορίας άξιο είναι, γιατί περιορίζουν τον Διογένη στα αστεία και στα πειράγματά του και «αγνοούν» την προσφορά του στην επιστήμη της πολιτικής κοινωνιολογίας. Άλλωστε δεν είπε τυχαία στο τέλος την κουβέντα ο Αλέξανδρος, πως, «Αν δεν ήμουν Αλέξανδρος θα ήθελα να ήμουν Διογένης».
Ολοκληρώνοντας τον διάλογό του ο Διογένης, με τον Μέγιστο της οικουμένης, λέει: «Ακόμη κι αν κατακτήσεις όλον τον κόσμο, ακόμη κι αν περάσεις τις Ηράκλειες στήλες και κατακτήσεις την μεγάλη ήπειρο που βρίσκεται πέρα από τον μεγάλο ωκεανό που είναι μεγαλύτερη από την Ασία, δεν θα είσαι μεγάλος βασιλιάς, αν πρώτα δεν είσαι καλός άνθρωπος».
«Μείζω της Ασίας ήπειρον, τον Ωκεανόν διανηξάμενος».
Σε ποιά Ήπειρο αναφερόταν ο Διογένης άραγε;;
Μα είναι πασιφανές πως μιλάει για την Αμερική (καθότι η Ατλαντίδα ήταν στον βυθό...).
Είναι προφανές πως η μυστική ιστορία του Γένους μας εξαπλώνεται σε μέρη και καταστάσεις που δεν έχουμε αντιληφθεί.Η αρχαία Ελληνική πραγματεία και μυθολογία – ιστορία μας μιλάει για υπερατλαντικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, για υπερόπλα, ακόμα και για πτητικές μηχανές..
Ως πότε θα κλείνουμε τα μάτια σε κάτι που «βγάζει μάτι»...
Δεν νομίζω ότι είναι ούτε ντροπή, ούτε φασιστικό να πούμε πως η Ελλάς είναι η γενέτειρα και ο ηνίοχος κάθε ανθρώπινης γνώσης.
[Πηγή]
                                     ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
«Βλέπω πολλούς να ανταγωνίζονται και να τρέχουν απ’ εδώ και από κει, δεν βλέπω όμως κανένα να αγωνίζεται για την απόκτηση της αρετής»
"Πότε ο κόσμος ευημερεί;" ρωτήσανε τον Διογένη. "Όταν οι βασιλιάδες φιλοσοφούν και οι φιλόσοφοι βασιλεύουν".
«Κι ο ήλιος ρίχνει μια ματιά στους βόθρους, μα δεν μολύνεται»
Είπαν στον Διογένη: “Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία” κι απαντά ο Διογένης: “Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους”
Όταν είδε ο Διογένης έναν αδέξιο τοξοβόλο, στάθηκε μπροστά στον στόχο και είπε:   “εδώ είναι το μόνο ασφαλές σημείο”
Είπαν στον Διογένη: “Διογένη, σε κοροϊδεύουν” κι αυτός απάντησε: “εγώ δεν νοιώθω καμιά κοροϊδία”
΄Εξω απ’ την πόρτα ενός κακού ανθρώπου μια επιγραφή έγραφε: “Κανένα κακό να μην μπει στο σπίτι αυτό”.  Ο Διογένης που περνούσε, το διάβασε κι αναρωτήθηκε: “Μα καλά, ο ιδιοκτήτης από πού θα μπει;
Ένας τύραννος ρώτησε τον Διογένη, ποιος χαλκός είναι καλύτερος για έναν ανδριάντα κι αυτός απάντησε: “Εκείνος με τον οποίο φτιάχτηκαν οι ανδριάντες των τυραννοκτόνων Αρμοδίου και Αριστογείτονα”
Κάποιος έλεγε ότι η ζωή είναι άσχημη κι ο Διογένης του είπε: «άσχημη δεν είναι η ζωή, άσχημη είναι η άσχημη ζωή»
Κάποτε ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη από ένα άγαλμα και κάποιος τον ρώτησε, γιατί το κάνει αυτό. Ο Διογένης απάντησε: “Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι από την
αναισθησία των ανθρώπων”
«Οι έντιμοι άντρες είναι εικόνες των θεών».
 
Κάποτε φώναξε ο Διογένης: “Ελάτε εδώ άνθρωποι” κι όταν
​ μαζεύ
τηκε κόσμος, τους κυνήγησε με το μπαστούνι του λέγοντας: “Ανθρώπους κάλεσα, όχι ζώα”
Όταν ρωτήθηκε, ποιο είναι το κάλλιστο απόκτημα του ανθρώπου απάντησε: «το θάρρος της γνώμης του»
Ο Διογένης είπε στο δούλο του Ξενιάδη: “ετοιμάσου να κάνεις αυτό που θα σου πω”. Ο Ξενιάδης σάστισε κι είπε ότι αυτό είναι ανήκουστο, του είπε: “Αν ήσουν άρρωστος κι αγόραζες γιατρό, δεν θα άκουγες τις εντολές του;”
Ζητούσε ο Διογένης ελεημοσύνη λέγοντας σε κάποιον: “Αν έδωσες σε άλλον, δώσε και σε μένα. Αν δεν έχεις δώσει σε κανέναν, ξεκίνα από μένα”
Ρώτησαν τον Διογένη, αν ο θάνατος είναι κάτι κακό κι αυτός τους απάντησε: “Πως μπορούμε να πούμε ότι είναι κακό αυτό, που όταν έρθει δεν το αισθανόμαστε;”
Ο Διογένης περνώντας κάποτε έξω από βρώμικα λουτρά είπε: “Αυτοί που λούζονται εδώ, που πάνε μετά για να καθαριστούν;”
Έτρωγε ο Διογένης στην αγορά και μερικοί μαζευτήκανε γύρω του αποκαλώντας τον “σκύλο”. Κι εκείνος τους είπε: “Σκύλοι είστε εσείς που μαζευτήκατε και κοιτάτε έναν άνθρωπο στο στόμα, την ώρα που τρώει”
Ο Διογένης βλέποντας κάποιον να δείχνει ερωτευμένος με μια πλούσια μεσόκοπη είπε: “αυτός δεν κάρφωσε τα μάτια του σε αυτήν, μα δόντια του”
Ο Διογένης πρόσεξε ένα μικρό παιδί να πίνει νερό από μια πηγή με τα χέρια του. Πέταξε το κύπελλο λέγοντας: “αυτό το παιδί με ξεπέρασε σε απλότητα”
Επέστρεφε ο Διογένης από τους Ολυμπιακούς αγώνες και τον ρώτησαν αν είχε πολύ κόσμο, αυτός απάντησε: “ Κόσμος πολύς, μα άνθρωποι λίγοι”
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/09/blog-post_406.html

100 ύποπτοι τζιχαντιστές στην Αθήνα – Συναγερμός στις Μυστικές Υπηρεσίες-ΜΟΝΟΝ 100; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ.ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΙ - ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ-ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Η Ελλάδα τήνει να μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο κέντρο αφίξεων και αναχωρήσεων φανατικών τζιχαντιστών από και προς τη Συρία. Οι Κήποι του Έβρου, η Ορεστιάδα, η Λέσβος αποτελούν τις πύλες εισόδου και εξόδου τόσο αραβικής καταγωγής υπηκόων δυτικοευρωπαϊκών χωρών όσο και Σύρων και Ιρακινών λαθρομεταναστών.
Οι ελληνικές αρχές έχουν στοιχεία ότι στη χώρα μας υπάρχουν άτομα αραβικής καταγωγής που ανήκουν σε ακραίους μουσουλμανικούς κύκλους και θεωρούνται ύποπτα σε σχέση με τζιχαντιστές. Ο αριθμός των ατόμων αυτών κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε διακριτική παρακολούθηση καθώς προέκυψαν στοιχεία που τους συνδέουν με φανατικούς τζιχαντιστές της Ευρώπης. Μάλιστα, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανάμεσα σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται και άτομα αραβικής καταγωγής με ευρωπαϊκά διαβατήρια που χρησιμοποιούν στην Ελλάδα ως προθάλαμο για να μπαίνουν και να βγαίνουν από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή.
Τόσο η αστυνομία όσο και η ΕΥΠ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά και τις αντίστοιχες γαλλικές και τις βρετανικές. Μέχρι σήμερα, επισήμως έχουν συλληφθεί τρεις φανατικοί τζιχαντιστές υπήκοοι Γαλλίας. Οι δύο μπήκαν στην Ελλάδα, επιστρέφοντας από τα μέτωπα του εμφύλιου πολέμου στη Συρία, είναι μέλη της οργάνωσης " Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS)" και συνελήφθησαν σε Γαλλία και Ιταλία μετά από πληροφορίες των ελληνικών αρχών, ενώ ο τρίτος πιάστηκε στον Έβρο μέσα σε ένα φορτηγό γεμάτο πολεμικό υλικό που προοριζόταν για τους αντάρτες. Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου τρέχοντος μέχρι και σήμερα έχουν συλληφθεί στα σύνορα από την ΕΛΑΣ 1.190 Σύροι και 259 Ιρακινοί και για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, ενώ απελάθηκαν 154 Σύροι και 168 Ιρακινοί. Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι 500 φανατικοί ισλαμιστές που διαθέτουν διαβατήρια από Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια έχουν μεταβεί μέσω Ελλάδας στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών, και μάλιστα στις 11 Αυγούστου συνελήφθησαν 40 Αλβανοί τζιχαντιστές στο Κόσοβο κατηγορούμενοι ότι είχαν μεταβεί και πολεμήσει στα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας.
Ο χάρτης που τύπωσε και μοίρασε στους μαχητές του το "Ισλαμικό Κράτος" και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Έβαλαν την Ελλάδα στο χάρτη του Ισλάμ ως OROBRA των Βαλκανίων
Σημειώνεται ότι στις 19 Αυγούστου ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετική με το θέμα των τζιχαντιστών που βρίσκονται στη χώρα, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση για το τι προτίθεται να κάνει για το θέμα. Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών από τη Θήβα και την Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες παρουσιάζονταν άτομα με τη μαύρη σημαία του "Ισλαμικού Κράτους". Ήταν λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 όταν στην ΕΥΠ εγκαινιάστηκε το Τμήμα Λαθρομετανάστευσης που υπάγεται στη Γ' Διεύθυνση και σε συνεργασία με το Τμήμα Γ8 της υπηρεσίες ασχολείται με το κομμάτι της διεθνούς τρομοκρατίας και τους λαθρομετανάστες που μπαίνουν στη χώρα.  Δύο χρόνια αργότερα σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας επισημαίνεται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με την είσοδο τζιχαντιστών στην Ελλάδα κυρίως μέσω των νησιών.
Το πρόβλημα έλαβε διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο μετά τον πόλεμο που ξέσπασε στη Συρία μεταξύ φανατικών ισλαμιστών και του καθεστώτος του Ασαντ. Τότε οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από τις ευρωπαϊκές ότι κυρίως οι Κήποι και η Ορεστιάδα στον Έβρο αποτελούν πύλες εισόδου και εξόδου τζιχαντιστών από και προς το μέτωπο του πολέμου από τη Δυτική Ευρώπη.
Μυστήριο με Αλβανό τζιχαντιστή που νοσηλεύεται στη Λάρισα
Όπως επισημαίνουν οι ελληνικές αρχές, προς το παρόν έχουν υπό έλεγχο και παρακολουθούν τις κινήσεις ορισμένων ακραίων ισλαμιστών του ISIS τόσο στη χώρα μας όσο και στη Κύπρο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας αλβανός τζιχαντιστής με τα αρχικά E.D νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Λάρισας.
Ο E.D  στρατολογήθηκε από τους τζιχαντιστές και αναχώρησε από την Αλβανία για τη Συρία στις 8 Φεβρουαρίου 2013 προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό των ανταρτών και εναντίον των δυνλαμενω του Ασαντ. Σε μια από αυτές τις μάχες τραυματίστηκε σοβαρά στο σώμα και στο σαγόνι και αφού νοσηλεύτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο στη Λάρισα όπου και συνεχίζει τη θεραπεία του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://amphiktyon.blogspot.gr/2014/09/100-100.html?zx=dad940185fd372fe

ΣΟΚ !!! 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΡΙΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1980-2014 !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,  
Ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 
ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ !!!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ !!!


Με κρατικά έσοδα 2.990 δις, αύξησαν το χρέος από 8, σε 327 δις € !!!
                                                                                                                           

Γράφει ο Γιώργος Βάμβουκας 

Καθηγητής ΑΣΟΕΕ

Τα παιχνίδια που το δικομματικό καθεστώς παίζει μαζί με την τρόικα, πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού, αναφορικά με την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της χώρας, αποκαλύπτουν την αναλγησία του κυβερνητικού ιερατείου, που έχει τις τύχες της χώρας στα χέρια του. Αντί για τους όρους “αναδιάρθρωση” (restructuring) και “επαναδιαπραγμάτευση” (rescheduling), που είναι οι επιστημονικά ορθοί, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο και δυστυχώς οι σταθάκιδες του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούν τον όρο ελάφρυνση”, υπονοώντας ότι οι ξένοι πιστωτές θα μας χαρίσουν ένα μέρος του χρέους. Γι’ αυτό, το σημερινό μας άρθρο αφιερώνεται στην δικομματική κλεπτοκρατία που χρεοκόπησε τη χώρα το 2009 και μας πέταξε στο λάκκο των λεόντων με τα εγκληματικά μνημόνια, καθώς επίσης και στους σταθάκιδες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εκτός από άσχετοι με το γνωστικό αντικείμενο των Δημοσίων Οικονομικών, αποδεικνύονται και κρυφο-υπέρμαχοι αρκετών εκ των θέσεων των γερμαναράδων και των πιστωτών.
Είναι κρίμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις να στραγγαλίζονται από τα αιμοσταγή μέτρα της αλαζονικής δικομματικής κυβέρνησης, η πατρίδα μας να βρίσκεται υπό ξένο ζυγό και σε πολιτικούς χώρους που θεωρείται ότι αντιμάχονται τα μνημόνια, να υπάρχουν αμορτισέρ του δικομματικού καθεστώτος και των κατοχικών δυνάμεων, δρώντας ουσιαστικά ως πέμπτη φάλαγγα και πουλώντας τον τίμιο αγώνα των συντρόφων τους. Δεν νοείται να βγαίνουν οι σταθάκιδες στα καθεστωτικά κανάλια και να υπερασπίζονται την επιμήκυνση του δημοσίου χρέους για έναν αιώνα, συμπλέοντας ουσιαστικά με τις θέσεις της Μέρκελ και του Σόιμλε. Όσες δεκαετίες και αν επιμηκυνθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, αν δεν εκλείψουν οι αιτιώδεις παράγοντες που προκάλεσαν την χρεοκοπία της χώρας στις αρχές του 2010 και μπήκαμε στα σαγόνια των μνημονίων, το χρέος θα συνεχίσει την σταθερή και απρόσκοπτη ανοδική του πορεία, επιβαρύνοντας οι κυβερνήσεις με ολοένα και περισσότερα φορολογικά βάρη τον ελληνικό λαό.
 
ΈτηΣύνολο
Εσόδων Γενικής Κυβέρνησης
(δις €)

1
Πιστωτικά
Έσοδα
(δις €)


2
Σύνολο
Κρατικών
Εσόδων (δις €)

3 (1+2)
Δημόσιο
Χρέος (δις €)
 4
1980
1990
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
1980-2014
    9,2
22,8
59,3
59,9
63,0
67,3
70,5
75,3
81,8
90,8
95,0
88,5
89,8
88,0
85,8
83,3
82,0
1.710,0
     1,3
10,9
24,5
16,8
30,3
38,0
50,1
44,8
37,2
61,4
69,7
105,2
65,6
97,0
134,2
73,6
98,0
1.280,0
   10,5
33,7
83,8
76,7
93,3
105,3
120,6
120,1
119,0
152,2
164,7
193,7
155,4
185,0
220,0
156,9
180,0
 2.990,0
     8,0
46,4
143,6
155,8
171,0
183,4
201,2
215,4
227,0
240,0
262,1
298,5
340,3
368,0
305,5
321,5
327,0
-
Από τα στοιχεία του πίνακα του κειμένου, εξάγεται η ακόλουθη συγκλονιστική διαπίστωση: 
Την περίοδο 1980-2014, το σύνολο των κρατικών εσόδων και πιο συγκεκριμένα των εσόδων της γενικής κυβέρνησης, από πιστωτικά έσοδα (δανεισμός), άμεσους και έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, τέλη, έσοδα από τα διάφορα κοινοτικά ταμεία, μισθώματα, κ.λπ., ανήλθε συνολικά στο εξωπραγματικό για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας ποσό των 2.990 δις ευρώ, και παρόλα αυτά, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 8 εκτοξεύτηκε σε 327 δις €. Ο σημερινός στατιστικός πίνακας και ο πίνακας που δημοσιεύσαμε στις 3.9.2014 αναφορικά με τις δαπάνες εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους, πιστοποιούν τον όλεθρο που έσπειρε και συνεχίζει να σπέρνει, το δικομματικό κατεστημένο στην ελληνική οικονομία.
Που πήγαν τόσα λεφτά; Μιλάμε για ένα ποσό 2.990 δις ευρώ. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στον προθάλαμο της κυβερνητικής εξουσίας. Και το ερώτημα είναι: Οι καρεκλοκατακτητές του δικομματικού καθεστώτος, που διαχειρίστηκαν αυτούς τους τεράστιους χρηματικούς πόρους των 2.990 δις ευρώ, δηλαδή πόροι που προήλθαν από το μόχθο και το στέρημα του ελληνικού λαού, τι πρέπει να τους κάνουμε; Λήστεψαν τα κρατικά ταμεία, πλούτισαν, χρεοκόπησαν την πατρίδα, ασέλγησαν στη μνήμη των προγόνων τους, δεν σεβάστηκαν τις φωνές που τους προειδοποιούσαν ότι οδηγείτε τη χώρα σε πτώχευση, και παραδόξως, συνεχίζουν να μας κυβερνούν και να γεμίζουν με πακέτα τις τσέπες τους. Κάποτε οι πολίτες φώναζαν. Κάτω οι κλέφτες! Δυστυχώς, με τον μιθριδατισμό που καταπνίγει την ελληνική κοινωνία, οι αποβλακωμένοι πολίτες είναι σαν να φωνάζουν. Ζήτω οι κλέφτες! Ζήτω το δικομματικό καθεστώς!
 
 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/09/3-1980-2014.html

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ 06 09 2014

 


Στον εισαγγελέα για την μεγάλη ρεμούλα των 300.000.000 ευρώ ο Γιωργος Παπανδρεου! Ποιος ιδρώνει όμως από αυτή την εξέλιξη; Σε ποιόν εισαγγελέα; ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;; Έλα μου ντέ!


Όπως σας αποκαλύψαμε εδώ και μέρες, η εισήγηση προς τον Βενιζέλο μετά το κάζο στο Ζάππειο, ήταν να στείλει τα πορίσματα στον εισαγγελέα. Αν και ήταν δεδομένο πως τα κρατούσε στο συρτάρι περιμένοντας ακριβώς μια τέτοια αφορμή. Έτσι, σύμφωνα με το ΠΑΡΟΝ, η ρεμούλα των 300 εκ. Δημοσίου χρήματος που έκαναν φτερά απο την συμμορία Παπανδρεου, θα απασχολήσει πλέον... τον οικονομικό εισαγγελέα.

Το μέγα ζήτημα όμως ειναι τι θα κανει ο Αντωνης Σαμαρας που διατηρεί στενές σχέσεις με τον ΓΑΠ. Θα τον αφήσει να πάει ισόβια; Τόσο άνετος νιώθει απέναντί του;

Δήλος: το ιερό νησί της αρχαίας Ελλάδας

Είναι ο τόπος γέννησης του Απόλλωνα και της Άρτεμης, κατά τη μυθολογία.

Σε απόσταση αναπνοής από την κοσμική Μύκονο, η Δήλος είναι το ιερό νησί της αρχαίας Ελλάδας, ένας τόπος επιβλητικός,γυμνός από βλάστηση, αλλά εξαιρετικά λαμπρός κάτω από το φως του ηλίου.

Αυτό, όμως, που τον κάνει έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, είναι το ότι είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα όπου έχουν βρεθεί ιδιωτικές κατοικίες σε θαυμάσια κατάσταση.

Ναοί, θέατρα, στάδια, γυμναστήρια και άλλες μνημειακές κατασκευές και κτίρια έχουν ανακαλυφθεί σε πολλά μέρη. Επίσης, σε μερικές περιοχές, όπως π.χ. στην Πέλλα και στην Ερέτρια, έχουν βρεθεί θεμέλια οικιών και μωσαϊκά δάπεδα, αλλά δυστυχώς τα σπίτια τα ίδια δεν σώζονται καθ’ ύψος.

Στη Δήλο, αντιθέτως, διατηρούνται θαυμάσια και μας δίνουν σχεδόν μια πλήρη εικόνα της αρχιτεκτονικής, της εσωτερικής διαρρύθμισης, των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, της διακόσμησης των τοίχων, της ύδρευσης, του αποχετευτικού συστήματος κλπ.

Απογειώθηκε όταν την πήραν οι Αθηναίοι

Όλα τα σπίτια της Δήλου είναι του 2ου και των αρχών του 1ου αιώνα π.Χ, όταν οι Ρωμαίοι την παραχώρησαν στην Αθήνα, εκείνοι έδιωξαν τους κατοίκους και την απογείωσαν οικονομικά. Όπως είναι φυσικό, υπήρχαν μεγάλα και μικρά σπίτια, σπίτια πατρικίων και σπίτια πληβείων, τα μεν δίπλα στα δε, αδιακρίτως.

Αν και δεν φαίνεται να υπήρχε ένας ενιαίος τύπος ιδιωτικής κατοικίας, τα περισσότερα σπίτια, ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα και πιο πλούσια, ακολουθούσαν ένα βασικό πλάνο, με διάφορες παραλλαγές. Άλλωστε το πλάνο μιας κατοικίας επιβαλλόταν συχνά από τις ιδιομορφίες του εδάφους, από το δρόμο από τον οποίο οροθετούνταν και από τα όμορα κτίσματα.

Η Δήλος ήταν στην αρχαιότητα ονομαστή για την πανελλήνια λατρεία του Δήλιου Απόλλωνα που ασκούνταν εκεί και από τις ανασκαφές που έγιναν, τα σπίτια, οι πλακόστρωτοι δρόμοι, οι ναοί και τα δημόσια οικοδομήματα που σώθηκαν μας δίνουν μια μοναδική εικόνα της αρχαίας ελληνικής πόλης στο σύνολό της.

Βραχώδες και άγονο νησί, βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Μύκονο και Ρηνεία με μήκος 5 χιλιόμετρα και πλάτος 1300 μέτρα. Το μεγαλύτερο ύψωμά της είναι το γρανιτικό βουνό Κύθνος, που στους πρόποδες του βρισκόταν η αρχαία πόλη της Δήλου που οι ανασκαφές την έφεραν ολόκληρη στο φως.

Η μυθολογία λέει ότι φανερώθηκε (δηλώθηκε) μ' ένα χτύπημα της τρίαινας του Ποσειδώνα στην επιφάνεια της θάλασσας και έπλεε για πολύ καιρό, μέχρι που ο Δίας την έδεσε στο βυθό της θάλασσας με μία διαμαντένια αλυσίδα για να καταφύγει εκεί η Λητώ και να γεννήσει κάτω από μια φοινικιά τα δυο θεϊκά παιδιά, την Άρτεμη πρώτα και τον Απόλλωνα ύστερα.

Στα προϊστορικά χρόνια τη Δήλο την κατοίκησαν μινωικοί οικιστές από την Κρήτη και Μυκηναίοι και Δωριείς από τη Στερεά Ελλάδα. Στα ιστορικά όμως χρόνια κάτοικοί της ήταν Ίωνες, οπότε και διακρίθηκε η Δήλος σαν κέντρο πανιωνίων εορτών που γίνονταν προς τιμή του Απόλλωνα.

Οι ανασκαφές στη Δήλο, που άρχισαν στα 1873 και σχεδόν συνεχίστηκαν μέχρι τις μέρες μας, έφεραν στο φως ένα πλήθος μνημεία και ευρήματα που ανήκουν σε μια από τις πέντε περιοχές της Δήλου που είχαν κατοικηθεί.


 
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/blog-post_397.html
 
 

Τσίπρας: Το άλλο πρόσωπο του 4ου Ράιχ…

Eίναι πολύ εύκολο σήμερα να διαπιστώσει κανείς ότι το πτώμα του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο φανταχτερός του κόκορας - αρχηγός (Βενιζέλος) αποτελούν το άλλο πρόσωπα της ΝΔ του Σαμαρά…
Είναι πιο δύσκολη μια άλλη διαπίστωση η οποία κι αυτή απαστράπτει: Ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το άλλο πρόσωπου του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ, το άλλο πρόσωπο του πτώματος…

Αν ακολουθήσουμε την προσφιλή «μέθοδο» του φίλου Στάθη, αυτή της σχηματοποίησης και της επιλεκτικής «όρασης», θα μπορούσαμε...
να πούμε:  Ο Τσίπρας είναι το άλλο πρόσωπο του ΓΑΠ, αλλά και του Βενιζέλου ακόμα…
Ο φίλος Στάθης ενώ διαστέλλει τις κόρες του ματιού του για να απλοποιήσει εκχυδαϊστικά την πολιτική μας ιστορία και να «αποδείξει» ότι οι σημερινοί δωσίλογοι επίγονοι του ΠΑΣΟΚ (ΓΑΠ- Βενιζέλος και CIA) αποτελούν το άλλο πρόσωπο του Ανδρέα, …ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ πεισματικά τα μάτια του στα πεπραγμένα της «αριστεράς»: Ούτε το βρώμικο παρελθόν της διακρίνει, αλλά ούτε και το σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ…
Για τις καραμπινάτες απλοποιήσεις και παρασιωπήσεις του Στάθη γράψαμε ήδη.
ΕΔΩ:
Εδώ θα αναφερθούμε στην απώλεια της όρασής του στο σήμερα…
Και δεν μιλάμε μόνο για το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τη νεοφιλελεύθερη Πολιτική του: Παρασάγγας μακριά από το Ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ…
Ούτε αναφερόμαστε στην ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ κινηματική ΠΡΑΚΤΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ: Και εδώ υστερεί δραματικά από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ…
Θα περιοριστούμε μόνο σε ένα γεγονός: Στην παρουσία και ομιλία του Τσίπρα στην «Ιταλική Λέσχη Μπίλντεμπεργκ»!!!
Αγνοεί, μήπως, ο φίλος Στάθης, ότι ο αρχηγός του, ο Τσίπρας, συμμετέχει και θα μιλήσει στις εργασίες του 40ού Φόρουμ της «Ιταλικής Λέσχης Μπίλντεμπεργκ»;
Αγνοεί ο Στάθης ότι αυτή η Λέσχη αποτελεί την ΕΛΙΤ του κεφαλαίου: Τη χρηματοπιστωτική, επιχειρηματική, πολιτική, ακαδημαϊκή και δημοσιογραφική ΕΛΙΤ;
Ο Τσίπρας έσπευσε εκεί να δώσει το «παρών» (από σήμερα μέχρι 7 Σεπτεμβρίου), περιφρονώντας, με ένα ηχηρό «απών», τις αγωνιστικές εκδηλώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης...
Μέγας συμβολισμός: «Συνωστιζόμαστε» με τους ληστές και δημίους των λαών και περιφρονούμε τις όποιες αγωνιστικές εκδηλώσεις του ελληνικού λαού εναντίων των ληστών και δημίων του…
Είναι αυτό «αριστερά»;
Με ποιους θα «συνωστιστεί» ο Τσίπρας;
Αντιγράφουνε από:
http://rproject.gr/ (ιστολόγιο υπεράνω υποψίας…)
Πολιτικοί
• Η "αφρόκρεμα" της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών (o πρόεδρος της Κομισιόν Χοσέ - Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γέρουιν Ντάισελμπλουμ, ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών Μισέλ Μπαρνιέ, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Καϊτάνεν και ο Ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου κ. Karel Gucht).
• Όλοι οι βασικοί υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης (Εσωτερικών, Συνταγματικής Μεταρρύθμισης, Παιδείας, Οικονομικής Ανάπτυξης, Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας), καθώς και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών.
• Οι Ιταλοί πρώην πρωθυπουργοί Ενρίκο Λέτα, Μάριο Μόντι και Ρομάνο Πρόντι.
• Ο γ.γ. της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι.
• Ο Γερμανός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιοργκ Άσμουσεν, ο υπουργός Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας Λουί ντε Γκουίντος, ο πρώην υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σούσελ, Ο πρώην υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τομ Ριτζ και ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.
• 6 γερουσιαστές πολιτειών των ΗΠΑ
Τραπεζίτες
• Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν - Κλοντ Τρισέ
• Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Πέτερ Πράιτ
Εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου
• Ο πρόεδρος της Goldman Sachs του Ηνωμένου Βασιλείου Πέτερ Σάδερλαντ.
• Ο πρόεδρος της JP Morgan Γιάκομπ Φρένκελ.
• Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Φίατ και της Κράισλερ Σέρτζιο Μαρτσιόνε.
Εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών ΜΜΕ
• Ο πρόεδρος και δειευθύνων σύμβουλος των New York Times Μαρκ Τόμπσον.
• Το στέλεχος των Financial Times Μάρτιν Γουλφ
Λοιπές συμμετοχές
Εκπρόσωπος του ΟΟΣΑ (Αντρέας Σλέιτσερ) και του Βατικανού, πανεπιστημιακοί όπως ο Νουριέλ Ρουμπινί και ο Κένεθ Ρογκόφ, ανώτατοι δικαστές και δήμαρχοι (από Ιταλία).
Τα δικά μας λόγια περιττεύουν…
Απλώς η μυωπία του φίλου Στάθη μας …εκπλήσσει…
Από resaltomag
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/09/4.html

Από το "Μολών λαβέ" του Λεωνίδα στο "γη και ύδωρ" του ΤΑΙΠΕΔ

Διάβασα σήμερα χωρίς να πολυπιστεύω στα μάτια μου στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (δείτε το λίνκ εδώ) πως κάποιοι από αυτούς που μας κυβερνάνε, κάποια όρθια γομάρια -γιατί δεν χαρακτηρίζονται αλλιώς και συγνώμη που προσβάλλω τα γομάρια- δώσανε στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί προς πώληση σε ιδιώτες τις Θερμοπύλες. 
Ο χώρος στον οποίο έχει γραφτεί μια από τις ενδοξότερες σελίδες της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας βγαίνει στο καλάθι σε προσφορά... Το τόπο της υπέρτατης θυσίας Ελλήνων Ηρώων για την πατρίδα τον βγάζουν σε εκποίηση οι απάτριδες.
Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται τα λουτρά των Θερμοπυλών που είναι κοντά στο μνημείο του Λεωνίδα αλλά και τα 785.398 τ.μ. της ευρύτερης περιοχής στην οποία οι τριακόσιοι του Λεωνίδα και οι επτακόσιοι Θεσπιείς είπαν το “μολών λαβέ” και πέσανε μέχρις ενός για αυτό το “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι“, φράση βέβαια που προφανώς όποιος έβγαλε προς πώληση τις Θερμοπύλες δεν ξέρει τι ακριβώς σημαίνει.

Πάρα πολύ ξεκάθαρα οι υποψήφιοι πελάτες πληροφορούνται από την ιστοσελίδα και το διαφημιστικό φυλλάδιο του Ταμείου για τα προς πώληση προϊόντα, για το αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον της περιοχής με σαφή αναφορά στη Mάχη των Θερμοπυλών και στο ιστορικό «όχι» που είπαν οι 300 του Λεωνίδα και οι 700 Θεσπιείς στους Πέρσες.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένα ελαφρυντικό. Δεν μπορώ καν να σκεφτώ ως ελαφρυντικό ότι όποιος προχώρησε σε τέτοιο ανοσιούργημα είναι απλά ανιστόρητος. Για να γνωρίζεις τι συνέβη στα στενά των Θερμοπυλών δεν χρειάζεται να γνωρίζεις ελληνική ιστορία. Η μάχη διδάσκεται σε όλες τις στρατιωτικές σχολές του κόσμου ως υπόδειγμα αυτοθυσίας και στρατηγικής. Σε κανένα πολίτη του δυτικού κόσμου πλέον δεν είναι άγνωστο τι συνέβη σε αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι γης. Σε τέτοια ζητήματα δεν χωράνε ούτε λογιστικές θεωρίες ούτε προαπαιτούμενα ούτε μνημόνια ούτε τίποτα Αυτός ο χώρος είναι “τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων”, ο εθνικός ύμνος στη στροφή που λέει “απ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά” για αυτή την ιστορία μιλάει..

Θέλω να ελπίζω πως ο πρωθυπουργός και όποιος άλλος κυβερνάει τούτη τη χώρα θα σταματήσει αυτό το ανοσιούργημα πριν ολοκληρωθεί.

http://greeknation.blogspot.gr/2014/09/blog-post_37.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters