Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο ΓΑΠ ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΕΙ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ !! ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ!!

Τις επόμενες ημέρες φτάνουν στη Σούδα της Κρήτης, 2.000 Αμερικανοί πεζοναύτες και ειδικό πλοίο μεταφοράς μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν όταν αποφασιστεί για μια άμεση επέμβαση αμερικανικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Τα επιχειρησιακά σχέδια είναι έτοιμα από τους Αμερικανούς για μία επέμβαση στη Λιβύη που θα ξεκινήσει με απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της Βεγγάζης που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς, κι από κει και...
πέρα προώθηση προς την Τρίπολη όπου έχει το στρατηγείο του, ο Μουαμάρ Καντάφι.

Οι πληροφορίες από Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι ΗΠΑ να μην περιμένουν έγκριση του Συμβούλιου Ασφαλείας και να δράσουν μονομερώς, καθώς εξελίσσεται μία μεγάλη κρίση με το πετρέλαιο και με τις τιμές του, λόγω των γεγονότων στη Λιβύη.

http://anti-ntp.blogspot.com/

Θ. ΠΑΓΚΑΛΕ ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ! Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ Ή ΚΟΠΡΙΤΗΣ??

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixBamE9jPIAdQufMaH9WvZaNwYJZobGXo6JLe5_0qCBjlc2G5wyU-oxZkDv1fHEAKvxwI8qFtIAqLnE9IH8YFM0OBiqW0eFJOJ9t19piTEXnMvcxmbu9pz2NFfAwQTzbeYJynMmGV6u2Q/s400/DIMOKRATIA.jpg

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ…«ΑΠΑΤΗ» (δήθεν κάτοχος Διδακτορικού) ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠ. ΕΞ. Ο ΦΟΝ ΔΡΟΥΤΣΑΣ…!!!
Στην Ελλάδα ο Υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, αναφέρει στο βιογραφικό του ότι είναι κάτοχος επίσης Διδακτορικού και μάλιστα του «βαρύγδουπου» Πανεπιστημίου της Βιέννης «Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien», ΧΩΡΙΣ να ΕΙΝΑΙ…!!!
Έχει προηγηθεί έρευνα και το ως άνω Πανεπιστήμιο, τον εμφανίζει, , χωρίς καμία ιδιότητα… Καθηγητή και χωρίς Διδακτορικό δίπλωμα.!
Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αναδεικνύει το απαράδεκτο της "υπόθεσης" ΔΡΟΥΤΣΑ !!
Εμείς από εδώ θα αναγνωρίσουμε την επιλογή Παπανδρέου να θέσει εντός της κυβέρνησης του τον "ανεπάγγελτο" και πλαστογράφο κατά δήλωση του "καθηγητή" υπουργό Εξωτερικών Δρούτσα καθόσον ως επικεφαλής ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ είναι εύλογο να συναναστρέφεται με του ιδίου φυράματος πρόσωπα και πράγματα.
ΑΛΛΑ ............. τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ ΗΓΕΤΗ που ακόμα όλοι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την ανοχή που επιδεικνύουμε ώστε να παραμένει στην εξουσία ???

Για να καταδείξουμε την αλήθεια αλλά επίσης και το ποιόν της κυβέρνησης του ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ αλλά και του ίδιου ως πρόσωπο θα παραθέσουμε τι ακριβώς έπραξαν οι Γερμανοί σε ανάλογη περίπτωση πολιτικού προσώπου ο οποίος ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ για να αποκτήσει το διδακτορικό του.
Προσέξτε πως λειτουργούν οι Χώρες πού σέβονται την ύπαρξη τους και κυρίως τους πολίτες τους.
Στη Γερμανία ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Καρλ Τέοντορ Γκούτενμπεργκ, προχθές υποχρεώθηκε σε παραίτηση, όταν απεκαλύφθη ότι το διδακτορικό που προσκόμισε στο βιογραφικό του το είχε αποκτήσει…αντιγράφοντας.!

ΚΥΡΙΕ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΦΕΤΟ .............
ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ!!

http://tolimeri.blogspot.com/2011/03/blog-post_268.html#ixzz1FRyfBKSk

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ2011
ΩΡΑ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΪ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ





Βοήθησε και εσύ να σωθεί ο Ιερός Βωμός των 12 Θεών,από την λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ
Συγκέντρωση υπογραφών για την διάσωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών

http://www.thepetitionsite.com/201/help-save-the-sacred-altar-of-the-12-gods/

Ντοκουμέντο: Οι Γερμανοί έχουν απαντήσει πριν 500 χρόνια στις ηλιθιότητες του Βερέμη περί γέννησης του Ελληνικού Έθνους το 1821

Η παρακάτω επιστολή είναι του Γερμανού φιλόλογου Martin Crusius προς τον Κρητικό Φραγκίσκο Πόρτω, δάσκαλο ελληνικής γλώσσας στη Γενέβη... δημοσιεύθηκε στο βιβλίοTURCOGRAECIA, που εκδόθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας το 1584... σχεδόν 240 χρόνια πριν τη γέννηση του Ελληνικού Έθνους, το 1821, όπως θέλει να μας πείσει ο έγκριτος καθηγητής του κώλου κ. Βερέμης (με την "Ψωλή του Βουκεφάλα" τον Τατσόπουλο δεν ασχολούμαστε πλέον μια και τον εξαφάνισαν μετά την αυτογελοιποίησή του).

Προσέξτε που αναφέρεται!!! Σε Έλληνες, Έλληνες το γένος(παρότι υποδουλωμένοι από τους βάρβαρους), Ελλάδος φωνή, Έλληνος ανδρός, Ελλάδος λειψάνων, Ελλήνων άριστε, Ελληνικής παιδείας... όλα αυτά σε ...μια εποχή όπου σύμφωνα με τον ταλαίπωρο τον Βερέμη δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος!!!

Και φυσικά δεν είναι δυνατό το 1584 να μας θεωρούσαν οι Γερμανοί, στο εξωτερικό, Έλληνες το γένος με Ελληνική παιδεία και εμείς στην Ελλάδα να θεωρούσαμε τους εαυτούς μας συνονθύλευμα Αλβανορουμανόβλαχων όπως θέλει να μας παραμυθιάσει ο καθηγητάρας!!!

Δείτε την πρωτότυπη επιστολή που μαζί με πληθώρα άλλων (που αποδεικνύουν και ότι αντίθετα με τις παπαριές του ΣΚΑΙ η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας επί τουρκοκρατίας ήταν απαγορευμένη)δημοσιεύεται στη σελίδα του Παν/μιου του Mannheim της Γερμανίας:

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Την πληροφορία της ύπαρξης των επιστολών στη σελίδα του παν/μίου του Mannheim την βρήκαμε σε βίντεο του εξαιρετικού antibaro.gr το οποίο θα σας παρουσιάσουμε αργότερα.
 http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/500-1821_02.html

Έλληνα μην συμβιβάζεσαι, υπάρχει λύση!


Ο Αριστοτέλης είχε πει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι θα ήταν καταστροφικό αν κάποτε το ίδιο το χρήμα μετατρέπονταν σε εμπόρευμα....


Αυτό συμβαίνει σήμερα, η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται. Η επίθεση κυβέρνησης και «τροϊκανών» (ΔΝΤ - Ε.Ε. - ΕΚΤ) γίνεται όλο και πιο προκλητική. Η νέα δέσμη μέτρων 15 δισ. του προϋπολογισμού 2011, η καινούργια δέσμη που ετοιμάζεται για τον επόμενο χρόνο, το νέο πακέτο στήριξης 30 δισ. των τραπεζών (συνολικά 108 δισ. ευρώ από το 2009), η δέσμευση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (50 δις) συνοδευόμενη από κουτοπόνηρους ελιγμούς απόκρυψης των άθλιων επιλογών της, δείχνουν καθαρά ότι η παραμονή στην εξουσία είναι επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό.


Το χρέος σταθερά αυξάνει από 298 δισ. ευρώ το 2009 (ή 127% του ΑΕΠ), σε 343 δισ. το 2010 (ή 148% του ΑΕΠ), 362 δισ. το 2011 (ή 158% του ΑΕΠ) και….έχει ο θεός ως το 2015. 

Είναι πλέον καθαρό ότι το χρέος δεν ξεχρεώνεται
. Όλες οι δέσμες μέτρων μοναδικό σκοπό έχουν την εξασφάλιση των τραπεζιτών, πολυεθνικών εταιρειών,  μεγαλοεισοδηματιών, «εχόντων και κατεχόντων» και συνολικά του συστήματος διαπλοκής του χρέους που λειτουργεί ως βρόγχος στον λαιμό του ελληνικού λαού.


Αλλά από πού προέρχεται αυτό το ελληνικό χρέος;


Σε ό,τι αφορά το χρέος στον ιδιωτικό τομέα.
Το χρέος του ιδιωτικού τομέα διογκώθηκε την δεκαετία του 2000. Τα νοικοκυριά, στα οποία οι τράπεζες και όλος ο ιδιωτικός εμπορικός τομέας  προσέφεραν δελεαστικούς όρους δανεισμού , κατέληξαν υπερχρεωμένα, ακριβώς όπως οι μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και οι τράπεζες που μπορούσαν να δανειστούν με χαμηλό κόστος. Η πρώτη μεγάλη αύξηση σημειώνεται μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2001 ενώ η δεύτερη έκρηξη του χρέους προκύπτει από το 2007 και μετά την οικονομική βοήθεια που χορηγήθηκε στις τράπεζες από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).


Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η προσχώρηση της Ελλάδας στο ευρώ την έκανε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τραπεζιτών της Δυτικής Ευρώπης επειδή πίστεψαν ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες θα τη βοηθούσαν στην περίπτωση προβλημάτων. Δεν ανησυχούσαν για την ικανότητα της Ελλάδος να αποπληρώσει το κεφάλαιο που είχε δανειστεί σε μεσοπρόθεσμη βάση. Οι τραπεζίτες θεώρησαν ότι μπορούσαν να πάρουν υψηλά ρίσκα στην Ελλάδα. Η ιστορία τούς έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, ειδικότερα, η γαλλική και γερμανική κυβέρνηση παρείχαν ακλόνητη υποστήριξη στους ιδιώτες τραπεζίτες της Δυτικής Ευρώπης. Γι αυτό οι Ευρωπαίοι κυβερνήτες έφεραν τα δημόσια οικονομικά σε αξιοθρήνητη κατάσταση.


Το ακόλουθο γράφημα δείχνει ότι οι δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες αύξησαν το δανεισμό τους προς την Ελλάδα για πρώτη φορά μεταξύ Δεκεμβρίου 2005 και Μαρτίου 2007. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιωτικές τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης χρησιμοποίησαν τα χρήματα που τους δάνεισαν αφειδώς και με χαμηλό κόστος η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ για να αυξήσουν το δανεισμό τους σε χώρες όπως η Ελλάδα [5]. Εκεί, αφού τα επιτόκια είναι υψηλότερα, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά κέρδη. Επομένως, οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το υπερβολικά μεγάλο χρέος της Ελλάδας




.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους οφείλεται σε ευρωπαϊκές τράπεζες και συγκεκριμένα της Γαλλίας , της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, της Ολλανδίας ,του Λουξεμβούργου και της Μεγάλης Βρετανίας.






Όσον αφορά το δημόσιο χρέος


Η αύξηση είναι παλαιότερη. Μετά το χρέος που κληρονομήθηκε από τη δικτατορία των συνταγματαρχών και το οποίο τετραπλασιάστηκε μεταξύ του 1967 και 1974 [1].  Έπειτα η προσφυγή στο δανεισμό χρησίμευσε τη δεκαετία του 1990 για να καλύψει την τρύπα που δημιουργήθηκε στα δημόσια οικονομικά από τη μείωση των φόρων των εταιρειών και των υψηλών εισοδημάτων.  Επιπλέον, για πολλές δεκαετίες, πλήθος δανείων επέτρεψε την χρηματοδότηση της αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού, κυρίως από τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η κλιμάκωση του δημόσιου χρέους ευνοήθηκε από τα λαδώματα των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων που είχαν σκοπό την σύναψη συμβάσεων. Πολλές απο τις συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ των ελληνικών αρχών και μεγάλων ξένων ιδιωτικών επιχειρήσεων αποτελούν σκάνδαλο εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.


Η Siemens είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. 


Υπογράφηκαν πολλές συμβάσεις με την πολυεθνική γερμανική Siemens, η οποία κατηγορείται τόσο από τη γερμανική όσο και από την ελληνική δικαιοσύνη – ότι κατέβαλλε προμήθειες και άλλες δωροδοκίες στο πολιτικό , στρατιωτικό και διοικητικό ελληνικό προσωπικό για ένα ποσό που προσεγγίζει το 1 δις ευρώ. Ο διοικητής της εταιρείας Siemens-Hel­las [3] , που παραδέχτηκε ότι «χρηματοδότησε» τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα διέφυγε το 2010 στη Γερμανία και η γερμανική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα. Αυτά τα σκάνδαλα περιλαμβάνουν την πώληση από τη Siemens και τους διεθνείς συνεργάτες της , του αντιπυραυλικού συστήματος Πάτριοτ (1999, 10 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες), την ψηφιοποίηση στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ (δωροδοκίες ύψους 100 εκατ. ευρώ),το σύστημα ασφαλείας "C4I" που αγοράστηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και το οποίο ποτέ δεν λειτούργησε, η πώληση εξοπλισμού για τον ΟΣΕ, του συστήματος τηλεπικοινωνιών Hermès στον ελληνικό στρατό, ο δαπανηρός εξοπλισμός που πωλήθηκε σε ελληνικά νοσοκομεία.


Βλέπετε:

Ας μην ξεχνάμε το τεράστιο χρέος του δημοσίου για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σύμφωνα με τον Dave Zirin, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε με υπερηφάνεια το 1997 στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα θα είχε την τιμή να φιλοξενήσει επτά χρόνια αργότερα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ελληνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προέβλεψαν δαπάνη 1,3 δις δολαρίων. Λίγα χρόνια αργότερα, το κόστος τετραπλασιάστηκε και ανήλθε στα 5,3 δις δολάρια. Αμέσως μετά τους αγώνες, το επίσημο κόστος άγγιξε τα 14,2 δις δολάρια [2]. Σήμερα, σύμφωνα με διάφορες πηγές, το πραγματικό κόστος υπερβαίνει τα 20 δις δολάρια.


Ποιο αναλυτικά μπορείτε να ανατρέξετε στα άλματα του Δημοσίου χρέους από το 1974 μέχρι σήμερα για να σχηματίσετε μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα της τραγικής πορείας της οικονομίας μας και τους βασικούς υπαίτιους της.


Προφανώς λοιπόν το Ελληνικό χρέος συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του απεχθούς χρέους.


Αυτός είναι ο λόγος που και η νομιμότητα και η νομιμοποίηση των χρεών πρέπει να υποβληθούν σε αυστηρό έλεγχο έχοντας ως πρότυπο το έργο που επιτέλεσε η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους στον Ισημερινό το 2007-2008.


Χρέη που θα αξιολογηθούν ως παράτυπα, απεχθή ή παράνομα μπορούν να χαρακτηριστούν άκυρα και η Ελλάδα θα μπορεί να αρνηθεί να τα εξοφλήσει, ζητώντας παράλληλα να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης εκείνοι που τα έχουν συνάψει. Ενθαρρυντικά σημάδια από την Ελλάδα δείχνουν ότι η αμφισβήτηση της οφειλής έγινε κεντρικό θέμα και ότι η απαίτηση για τη σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου ενισχύεται με γρήγορους ρυθμούς.

Τα δάνεια επίσης που έχουν συναφθεί (βλ. Σύμβαση) από το 2010 και μετά για την Ελλάδα από τις χώρες-μέλη της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΔΝΤ όχι μόνο δεν επιδιώκουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του  ελληνικού πληθυσμού, αλλά αντίθετα, συνοδεύονται από προγράμματα λιτότητας, που ήδη εφαρμόζονται καταστρατηγώντας κοινωνικά δικαιώματα. 

Ως εκ τούτου
[6] θα πρέπει να τους αποδοθεί η έννοια  του «παράνομου χρέους» και να  αμφισβητηθεί η επιστροφή τους.


Δεν μιλάμε για χρεοκοπία. Μιλάμε για άρνηση πληρωμής χρέους που είναι προϊόν απάτης.


Αλλο είναι το "δεν έχω να πληρώσω", κι άλλο το "εχω, αλλά δε σε πληρώνω γιατί δε σου χρωστάω. Με εξαπάτησες". Το δεύτερο ΔΕΝ ειναι χρεοκοπία. Είναι καταγγελία απάτης. Αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική μας ηγεσία δεν την έχει διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;




Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος.


Ρώτησε κανείς στην Βουλή ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που μας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα μας;;


ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;;


Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή μας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.


Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση».
Και, αφού έδιωξε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην ...Τουρκία! Σκεφτείτε το λίγο. Ο ΓΑΠ εργάζεται για το δικό μας συμφέρον ή τρέχει να εξασφαλίσει το τραπεζικό καρτέλ; Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου. Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.


Και τώρα τι πρέπει να κάνουμε;


Μας το είπε ο Θεοδωράκης: ή γινόμαστε Ήρωες ή ραγιάδες.


Η μια επιλογή είναι να γίνουμε ραγιάδες των Διεθνών Τραπεζιτών και των εγχώριων πρακτόρων τους.


Η άλλη επιλογή είναι η ηρωική αντίσταση η οποία θα μπορούσε να γίνει στο παρακάτω πλαίσιο:
  1. Παύση πληρωμών μέχρι να γίνει έλεγχος του χρέους από αξιόπιστους επιστήμονες και όχι από τα λαμόγια που κάθε εβδομάδα μας ανακοινώνουν άλλο νούμερο.
  2. Αρνηση πληρωμής του δημόσιου εξωτερικού χρέους ως προϊόν απάτης αν αυτό αποδειχθεί.
  3. Καταγγελία του παγκόσμιου τραπεζικού καρτέλ.
  4. Εξοδος από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή αν χρειαστεί.
  5. Δανεισμός από άλλες χώρες στις οποίες δεν απαυθύνθηκαν τα λαμόγια.
  6. Θεσμοθέτηση «τραπεζικού συστήματος πλήρων αποθεμάτων» (full reserve banking).
  7. Κρατικοποίηση της Κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος.
  8. Δημιουργία τριών τουλάχιστον δημόσιων τραπεζών που θα χρεώνουν όχι τόκους, αλλά μόνο τα έξοδα τους.
Ολα αυτά μπορεί να φαίνονται καινοτόμα ή αδύνατα. Θα με ρωτήσετε που θα βρίσκαμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Θα με ρωτήσετε πως θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.


Για όλες τις ερωτήσεις, υπάρχουν απαντήσεις...(βλέπε εδώ)


Είναι βέβαιο ότι θα περάσουμε χρόνια δύσκολα. Είναι όμως ακόμη πιο βέβαιο, ότι αν δεν αντισταθούμε, θα περάσουμε απείρως δυσκολότερα για πολύ περισσότερα χρόνια.


Όσοι αισθανόμαστε την ιερή υποχρέωση να διαφυλάττουμε και να προστατεύουμε την πατρίδα μας ήρθε η ώρα να δράσουμε.


Τώρα πρέπει να φανεί ότι είμαστε πραγματικά άξιοι να αποκαλούμαστε Έλληνες και όχι επειδή γεννηθήκαμε, έχουμε Ελληνική παιδεία, κατοικούμε εδώ ή νομίζουμε ότι είμαστε...


Δε μπορεί δηλαδή να λογίζεται Έλληνας αυτός που καίγεται, υποφέρει, αγωνιά, μάχεται ή θυσιαζέται ανιδιοτελώς γι΄ αυτήν και το ίδιο Έλληνας να λογίζεται κι ο άλλος που την κλέβει, την προδίδει, την εκμεταλλεύεται, τη ξεπουλάει, την εκθέτει, γυρίζει τη πλάτη στην αποσύνθεσή της κ.ο.κ…


Κάτι δε μου κολλάει εδω και ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ. Ο Ελληνισμός είναι ιδεολογία αγαπητοί μου φίλοι.


Γεννήθηκε και μεγαλούργησε σ΄ αυτό το κομμάτι γης το οποίο αν μη τι άλλο έχουμε ιερή υποχρέωση να το διαφυλάξουμε με το αίμα μας και να διατηρήσουμε τον ομφάλιο λώρο που μας δένει μαζί του - με όποιο κόστος - όπως το έπραξαν και όλοι οι πρόγονοί μας κατά το παρελθόν.


Ως αναφορά τα υπόλοιπα που ακούγονται από τους «επί χρήμασι εκδιδόμενους επικοινωνιολόγους και προδότες» δεν αφορούν τους Έλληνες, αλλά δυστυχώς αυτούς που επηρεάστηκαν γεννετικά ή πνευματικά από τους κατακτητές οπότε δικαιολογούνται.


Προσωπικά δε μπορώ να διανοηθώ (με το λίγο μυαλό που έχω)  πως είναι δυνατον από τη στιγμή που θεωρούνται Έλληνες ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Λεωνίδας, οι Σαλαμινομάχοι, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος οι ήρωες του 1821 και 1940, οι Μακεδονομάχοι κ.ο.κ... να θεωρούνται το ίδιο Έλληνες και οι «σημερινοί» αξιωματούχοι και αξιωματικοί που παίρνουν μίζες , ξεπουλάνε τη χώρα τους, αποποιούνται τα ιερά και όσιά της…ούτε επίσης μπορώ να θεωρήσω το ίδιο Έλληνες τους ιερολοχίτες, τον Καποδίστρια ή τον Ελευθέριο Βενιζέλο μ΄ όλους αυτούς τους σημερινούς λαμόγιους που αγωνίζονται για την εξαφάνισή της κ.ο.κ…


Έλληνες σήμερα είναι μόνο αυτοί που υποφέρουν, συντρίβονται, κλαίνε ή ουρλιάζουν από απόγνωση βλέποντας αυτή τη κατάντια να διαιωνίζεται στο διηνεκές της και αντιδρούν...ουδείς άλλος...

Λόγιος Ἑρμῆς

Έβρος: Χειροπέδες σε σωματέμπορους και λαθρομετανάστες!

Τους έπιασαν την ώρα που αποβίβαζαν με δύο πλαστικές βάρκες 14 λαθρομετανάστες...

Οι δύο Τούρκοι διακινητές συνελήφθησαν το πρωί από αστυνομικούς της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, καθώς επιχειρούσαν να περάσουν στην χώρα μας 14 παράνομους μετανάστες. Η σύλληψη έγινε στην περιοχή Πυθίου Έβρου, την ώρα που οι λαθρομετανάστες αποβιβαζόταν στην ελληνική όχθη από δύο πλαστικές βάρκες.

Από την αρχή του έτους και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Έβρου, οι παραπάνω ομάδα της αστυνομίας, έχει συλλάβει επτά διακινητές, από τους οποίους οι πέντε είναι υπήκοοι Τουρκίας και οι δυο υπήκοοι Αφγανιστάν.
newsit

http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-post_2021.html

Αρνείται η ηγεσία της ΕΛ-ΑΣ τις κατηγορίες συνδικαλιστών αστυνομικών.Εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση

 Αρνείται η ηγεσία της ΕΛ-ΑΣ τις κατηγορίες συνδικαλιστών αστυνομικών για επιχειρησιακά λάθη που οδήγησαν στο χθεσινό μακελειό στο Ρέντη με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς και τους δύο τραυματίες από τα πυρά τριών αδίστακτων κακοποιών. Τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας που συμμετείχαν ήταν σε καλή κατάσταση και αξιόμαχα και κινητοποιήθηκαν άμεσα τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Η σχετική ανακοίνωση...


Αθήνα,  2 Μαρτίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                             
Σχετικά με αναφορές και δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε συνδικαλιστικών στελεχών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Αμέσως μετά την ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Δ-νσης Άμεσης Δράσης, για ληστεία στην περιοχή του Μενιδίου, κινητοποιήθηκε άμεσα ευρύς σχηματισμός αστυνομικών δυνάμεων, από ομάδες ΔΙΑΣ, περιπολικά Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Τμημάτων, περιπολικά Ασφαλείας και Τροχαίας.
Οι δυνάμεις κινούνταν και αναπτύσσονταν σύμφωνα με το στίγμα του καταδιωκόμενου οχήματος, το οποίο δίνονταν από εποχούμενους σε  μοτοσυκλέτες αστυνομικούς, που ακολουθούνταν από υπηρεσιακά αυτοκίνητα.
Επισημαίνεται  η ιδιαιτερότητα της χρονικής στιγμής, ο κυκλοφοριακός φόρτος, το γεωγραφικό περιβάλλον εξέλιξης της επιχείρησης, αναφορικά με τις δυνατότητες κίνησης και ευελιξίας των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, σε σχέση με τις δίκυκλες μοτοσυκλέτες.
Τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας που συμμετείχαν ήταν σε καλή κατάσταση και αξιόμαχα.
 
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-post_9780.html

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!... AΛΛΑ Η ΑΘΗΝΑ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ



ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Τεράστιο εσωκομματικό πρόβλημα δημιούργησε το Fimotro στην κυβέρνηση εξαιτίας της προβολής που δίνει στο αυριανό ειρηνικό συλλαλητήριο έξω από το σπίτι του Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρώην πρωθυπουργός σε μια...
προσπάθεια να ενημερώσει την κυβέρνηση, ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης πολιτών έξω από την οικία του στο Κολωνάκι, πήρε τηλέφωνο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή όχι για να ζητήσει μέτρα προστασίας, ή να αποκλειστούν οι γύρω δρόμοι, αλλά για να καταδικάσει παρόμοια πολιτικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει φόβος το αυριανό συλλαλητήριο να πάρει την μορφή κυβερνητικής αποδοκιμασίας και για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Από την άλλη, δεν είναι λίγοι αυτοί μέσα στην κυβέρνηση που τρίβουν τα χέρια τους γι αυτά που θα γίνουν αύριο έξω από την οικεία του π. πρωθυπουργού. Προφανώς έχουν απωθημένα από την εποχή του εκσυγχρονισμού! Μπάχαλο...

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ...
Εκατοντάδες χιλιάδες φέιγ βολάν (κλικ) για την αυριανή συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Σημίτη, έπεσαν πριν από λίγο στις κεντρικές
πλατείες του κέντρου της Αθήνας. Πρόκειται για φέιγ βολάν με πράσινο αλλά και γαλάζιο χρώμα παραπέμποντας στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Στην περιοχή του Κολωνακίου έχει γεμίσει ο τόπος από...
αυτά τα χαρτάκια! Φέρουν την υπογραφή Κίνημα Λαού! 
 
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-post_2454.html

"Οι δολοφονημένοι αστυνομικοί έμειναν αβοήθητοι γιατί τα περιπολικά φύλαγαν ποδοσφαιριστες"

Σοβαρότατες καταγγελίες που αφήνουν έκθετη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έκανε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής σχετικά με την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν χθες βράδυ οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο Γιάννης Μακρής μιλώντας στους....



δημοσιογράφους έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ κατήγγειλε πως οι μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ δεν ενισχύθηκαν από συναδέλφους τους και περιπολικά παρότι το ζήτησαν για τις ανάγκες της επιχείρησης, επειδή την ώρα εκείνη βρίσκονταν σε υπηρεσία φύλαξης "ποδασφαιριστών και αθλητικών παραγόντων" τους οποίους ο πρόεδρος των αστυνομικών χαρακτήρισε στόχους πέραν πάσης λογικής.

Σχόλιο: Και πόσοι άλλοι αστυνομικοί απασχολούνται στο να φυλάνε διάσημους από τραγουδιστές μέχρι εκδότες. Το υπουργείο προστασίας του πολίτη τα έχει κάνει σαν τα μούτρα του με αποτέλεσμα να θρηνούμε άλλους 2 νέους αστυνομικούς. 

πηγή: http://www.trelokouneli.gr

Βίντεο ντοκουμέντο από την θανατηφόρα “καταδίωξη”

http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/email.html

..Αυτά που είπαμε χτες επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Δείτε το email αστυνομικού λίγο μετά το μακελειό.



Αυτά που θα δείτε στο βίντεο τα αναρτήσαμε από χτες.Όλη η επιχείρηση ήταν ένα λάθος.



Αυτό το βίντεο βγήκε σήμερα...
Διαβάστε όμως τι μήνυμα μας έστειλε χτες αστυνομικός που από την αρχή επέμενε πως όλη η επιχείρηση ήταν ένα λάθος.
Να σας υπενθυμίσω πως η ραδιοσυχνότητα της ΔΙΑΣ είναι διαφορετική με αυτή της Α/Δ.
Και δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους.
Διαβάστε το χτεσινό μήνυμα του αστυνομικού.


 Επιστολή αναγνώστη κάνει λόγο για εγκληματικές παραλείψεις ασφάλειας κατά την είσοδο της ΔΙΑΣ στο στενό που είχαν στήσει ενέδρα οι δολοφόνοι με το καλάσνικοφ.


23 ετών ο νεκρός αστυνομικός,με μόλις 2 χρόνια προϋπηρεσία.
Η οικογένεια του θα πάρει μια σημαία και ένα καπέλο της υπηρεσίας για τον ηρωισμό που επέδειξε το παλικάρι.Αλλά....αυτό το αλλά είναι που με τρώει.
Τι οδήγησε στο σίγουρο θάνατο τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ?
Γιατί προχώρησαν μόνοι τους χωρίς την κάλυψη του περιπολικού της Α.Δ που ήταν ακριβώς από πίσω τους?
Πληροφορίες από την αστυνομία κάνουν λόγο για πάνω από 20 μηχανές της ΔΙΑΣ που ήταν στο συμβάν,καθώς και περιπολικά της Α/Δ που δεν μπορούσαν να μπουν στο στενό για να τους καλύψουν.Μιας και οι προπορευόμενες μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ  είχαν κλείσει τελείως τον δρόμο και τα περιπολικά δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο στενό που είχαν κρυφτεί οι ταμπουρωμένοι πίσω από το τζιπ δράστες.Αν έμπαιναν πρώτα τα περιπολικά,ίσως να μην υπήρχε και νεκρός.
Να γνωρίζει επίσης ο κόσμος πως η ΔΙΑΣ έχει σε άλλη συχνότητα ενδοεπικοινωνία από ότι έχουν οι άλλες ομάδες της Α/Δ. 
Αλλά και τι θα γινότανε αν έκανε τελικά την σύλληψη η Α/Δ και όχι η ΔΙΑΣ?
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ τι είναι τελικά?
Χωρισμένη στα δύο?
Δεν θέλω να προχωρήσω πιο πέρα,δεν ταιριάζει τούτη την μέρα.
Όμως.
Κύριε υπουργέ είστε υποχρεωμένος να διατάξετε αμέσως ΕΔΕ για τις συνθήκες του περιστατικού.
Το χρωστάτε πρώτα στο παλικάρι που χάθηκε και την οικογένεια του,αλλά και στους υπόλοιπους που χαροπαλεύουν στο νοσοκομείο και οι δικοί τους είναι σε κατάσταση αμόκ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Και για το αληθές του λόγου δείτε στο βίντεο τι λέει ο Π.Καρσιώτης.
....Τους κακοποιούς τους ακολουθούσαν περιπολικά και άλλες "δυνάμεις της αστυνομίας"..

 


http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/23.html

Σεραφείμ: "Ντρέπομαι που αναπνέω τον ίδιο αέρα με τον Καστανίδη"



Με τη φράση "Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ στα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη", ο κ. Σεραφείμ εξαπολύει επίθεση στον υπουργό δικαιοσύνης , για την ανάρτηση στο διαδύκτιο του προς δημόσια διαβούλευση σχεδίου Νόμου...



"Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου".

Την οργή του ιεράρχη προκάλεσε το άρθρο 3 όπου επεκτείνει τη προστασία του Νόμου και σε ομάδες η πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση την φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική η εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Με ανακοίνωση του ο μητροπολίτης Πειραιώς μεταξύ άλλων επισημαίνει :

"Όπως καλώς γνωρίζομε από την επιστήμη της εγκληματολογίας εν σχέσει προς το γενετήσιο ένστικτο υφίστανται δυστυχώς στην πεσμένη ανθρώπινη φύση εκτρωματικές ψυχοσωματικές εκπτώσεις, όπως η παιδοφιλία, η ομοφυλοφιλία, η νεκρολαγνεία και άλλες αποκρουστικές εκδηλώσεις ιδιαζόντως ειδεχθείς, που ευτελίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο και χωματοποιούν την αθάνατον ψυχήν του. Είναι επομένως λογικό, δίκαιο, ηθικό να περιβάλλεται με πολιτειακό κύρος υπό το πρόσχημα της καταπολεμήσεως εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μια τέτοιου είδους εκτροπή της ανθρώπινης προσωπικότητος, επειδή το διατάσσουν οι γνωστοί διεθνείς κύκλοι που επιχειρούν την σαπροποίηση και αποδόμηση της ανθρώπινης κοινωνίας, ευτελίζοντας το τιμιώτατο ανθρώπινο πρόσωπο, που μόνο στην εκδίπλωση της υγιούς σεξουαλικότητός του μπορεί να ανεύρει την πληρότητα, την ελευθερία του και την αξιοπρέπειά του, στους οποίους διεθνείς κύκλους κλίνει ευλαβικά το γόνυ, όπως αποδεικνύεται, η σημερινή Κυβέρνηση;"

Ο Ιεράρχης εκφράζει ανοικτά την αμφισβήτηση του αν η "Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει την εξουσιοδότηση από το εκλογικό σώμα να καταλύει τον αιώνιο και άφθιτο Νόμο του Δημιουργού του ανθρωπίνου προσώπου και να πριμοδοτή την παραφθορά της ανθρώπινης οντολογίας;"

Και ο μητροπολίτης Σεραφείμ κλείνει με "ανάθεμα" προς τον κ. Καστανίδη:

"Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος και ως Έλλην πολίτης που αναπνέω τον ίδιο αέρα και πατώ στα ίδια χώματα με τον κ. Καστανίδη. Και επειδή εκ των έργων του αποδεικνύεται ότι δεν πιστεύει στην κρίση του αιωνίου Θεού δημοσία του λέγω ότι θα θυμηθεί «σύντομα» τον ταπεινό μου λόγο όταν αναποδράστως, έκων άκων, όπως κάθε άνθρωπος, θα βρεθεί ενωπιόν Του αλλά θα είναι πολύ αργά γι’ αυτόν".
 
http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/03/blog-post_4398.html

ΜΑ ΠΟΣΟΥΣ ΠΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑΩ


Η “ουδετερότητα” της καθημερινής πλύσης εγκεφάλου

Οι παραινέσεις του Στρος Καν,
το διάγγελμα του Πρωθυπουργού,
τα σχόλια  της Morgan Stanley,
oι απόψεις του Προβόπουλου για την κρίση,
 η κριτική του ΣΕΒ και των τραπεζιτών για τα μετρα της κυβέρνησης,
η απάντηση του υπουργού οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου,
οι παρελάσεις και επελάσεις των άλλων ωραίων υπουργών στα παράθυρα και οι παρεμβάσεις των τηλεσταρ της δημοσιογραφίας που κατακεραυνώνουν τους εργαζομενους που αντιδρούν,
 τα ουδέτερα μηνύματα Ολι Ρεν προς τους Ελληνες για το τι πρέπει να κάνουν
 και τα άπειρα πάνελ “ουδέτερων” πάντα ανθρώπων των αγορών με τις απόψεις για την έξοδο από την κριση…
Ολα αυτα είναι το καθημερινό ρεπερτόριο της τηλεόρασης, το 80% τουλαχιστον των δελτίων και των ενημερωτικών εκπομπών.Μετρηστε τις φάτσες που θα δειτε μια τυχαία μερα στα δελτια και πέστε μου αν εχω άδικο. Και μπροστά από τις οθόνες ένας λαός που ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι όλες αυτές οι ουδέτερες γνώμες μόνο ουδέτερες δεν ειναι.
Κι υστερα ακούς και τον κ.Ν.Αλευρά να μας λέει οτι αυτή η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να μας εξηγήσει την ορθότητα των μέτρων και των δράσεών της!
Τι άλλο ήθελαν δηλαδή; Καθοδηγητές του ΔΝΤ στα σχολεία;
Μαλλον είμαστε ανεπίδεκτοι εντελώς…
http://papaioannou.wordpress.com

Μισώ τους αδιάφορους… (Odio gli indifferenti…)

του Αντόνιο Γκράμσι



«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή.
Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.
Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα. Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει.

Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν.
Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται:
αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου,
αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;
Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.
Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους.
Ζω,
είμαι ενταγμένος.
Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους».
11 Φλεβάρη 1917
Mετάφραση: Τόνια Τσίτσοβιτς
Πηγή:Διακυβέρνηση και πολιτική

http://papaioannou.wordpress.com

ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΚΟΥΣΤ…ΑΚΟΥΣ….


(το βιντεάκι είναι της 25ης Σεπτεμβρίου)

 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ pantelak@ enet.gr
Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο πρωθυπουργός απαντούσε σε ομάδα Ελλήνων φοιτητών του Βερολίνου που τον αποδοκίμαζαν σε αίθουσα Πανεπιστημίου του Βερολίνου: «Ακούστε με και μετά διαμαρτύρεστε».
Παρ’ ότι ο Γ. Παπανδρέου έδειξε μια αξιοσημείωτη ψυχραιμία απέναντι στους διαδηλωτές, η απάντησή του ήταν τουλάχιστον ατυχής. Ζήτησε να τον ακούσουν. Παραβλέπει προφανώς πως και οι συγκεκριμένοι διαδηλωτές, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, τον ακούει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Και δεν τον ακούει μόνο.
Εισπράττει την πολιτική του και τις προθέσεις του. Και μάλλον δεν διαθέτει άλλο χρόνο και υπομονή για ν’ ακούσει περισσότερα. Δεν βλέπει επαρκείς λόγους.
Αλλά αν επιχειρούσαμε να το αντιστρέψουμε το ζήτημα. Και υποθέταμε πως οι φοιτητές του Βερολίνου κάθονταν υπομονετικά ν’ ακούσουν αυτό που είχε να τους πει ο Ελληνας πρωθυπουργός.
Τι άραγε θα τους έλεγε, που θ’ άλλαζε την άποψή τους για την πολιτική του; Θ’ αναφερόταν στις δυσκολίες της οικονομίας; Είναι προφανείς, όλοι τις βλέπουν. Θα τους έλεγε για αναγκαίες θυσίες και βάρη; Με τα ίδια υποζύγια να τα σηκώνουν; Θα τους έλεγε πως έστω ένας συμμέτοχος σε μεγάλα σκάνδαλα έχει οδηγηθεί στις φυλακές; Δεν υπάρχει τέτοιος. Θα τους καθησύχαζε ότι η φοροδιαφυγή των μεγάλων παραγόντων έχει πάψει; Δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο.
Είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση έχει καταφέρει να τρομοκρατήσει την κοινωνία με τη δραματοποίηση του κινδύνου χρεοκοπίας. Εκείνο που δεν είναι αλήθεια, είναι και πως έχει πείσει την κοινωνία αυτή ότι διαθέτει βούληση και ικανότητα για να διαχειριστεί το πρόβλημα...
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=254074

Μερικές «αναμνήσεις»…



Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ
Επρεπε να παρουσιάσει «τις αναμνήσεις του» ο κ.Στρος-Καν στη γαλλική τηλεόραση, για να επιβεβαιώσει η κυβέρνηση και να πεισθεί το πανελλήνιο ότι η παραπομπή της χώρας στο ΔΝΤ είχε αποφασιστεί -σχεδόν ξερά- από τον Δεκέμβριο του 2009. Εχει, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία η «λεπτομέρεια» που αποκάλυψε ο κ. Στρος-Καν στις συνομιλίες του με τον φίλο του και σοσιαλιστή Ελληνα πρωθυπουργό το 2009, ότι, δηλαδή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δέχονταν μια μονομερή παρέμβαση του ΔΝΤ σε χώρα της ευρωζώνης…
Η «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ» αυτή αποκαλύπτει μάλλον καθαρά ότι η ελληνική κυβέρνηση, μπροστά στην οικονομική λαίλαπα που αντιμετώπιζε, είχε προ αποφασίσει την προσφυγή της στο ΔΝΤ.
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ αναδρομή, λοιπόν, στην περίοδο εκείνη έχει ίσως τη σημασία της.
Ο ΤΟΤΕ επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια, είχε αρχίσει από το πρώτο κιόλας Ecofin, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, να πιέζει την κυβέρνηση να πάρει αμέσως μέτρα, ώστε να ελέγξει τις δημόσιες δαπάνες, να παγώσει μισθούς και συντάξεις, για να σταματήσει την κατηφόρα του χρέους. Η κυβέρνηση αγρόν ηγόρασε. Μάλιστα, την εποχή εκείνη, μερίδα των ΜΜΕ «στόλιζε» κανονικά τον κ. Αλμούνια ως περίπου… αντίπαλο της κυβέρνησης και εχθρό.
ΤΟ ΙΔΙΟ διάστημα, και ενώ τα σπρεντ… κοιμούνταν ακόμα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ήταν λαλίστατοι, περιγράφοντας -κυρίως εκτός Ελλάδας- την κατάσταση πλήρους διαφθοράς και απατεωνιάς που αντιμετώπιζαν στο εσωτερικό της χώρας, με περίπου ακαμάτηδες πολίτες, που πρέπει να τους σώσουν από τη χρεοκοπία κ.λπ.
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ, στις αρχές του 2010 και ενώ η κυβέρνηση διέψευδε μετά βδελυγμίας ότι είχε προσφύγει στο ΔΝΤ, αλλά μόνο ζητούσε την «τεχνογνωσία του» (;), στο τραπέζι της Ε.Ε. έπεφταν βροχή τα «ελληνικά περίστροφα», με την απειλή ότι αν δεν βοηθήσει την Ελλάδα η Ε.Ε., τότε το κρίμα στο λαιμό των Ευρωπαίων για τη βοήθεια από το ΔΝΤ.
ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ τα σπρεντ είχαν πάρει την απότομη ανηφόρα, η χώρα κατέρρεε, αλλά η κυβέρνηση μέτρα δεν έπαιρνε (σ.σ. δεν το συνιστούσε, άραγε, η «τεχνογνωσία» του ΔΝΤ;), άρχισε η «μεγάλη πορεία» του πρωθυπουργού προς το Βερολίνο, το Παρίσι, με κατάληξη την Ουάσιγκτον στις αρχές Μαρτίου 2010, για έναν υπό διαμόρφωση «μηχανισμό βοήθειας» (δηλαδή σωτηρίας) της Ελλάδας.
ΕΚΕΙ στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε στους κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ότι η Γερμανία δεν θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα, παρά μόνον όταν αυτή «έφτανε στο χείλος της χρεοκοπίας».
ΚΑΙ ΕΝΩ ο πρωθυπουργός μετέβη στην Ουάσιγκτον, επιφορτισμένος από τους Ευρωπαίους ηγέτες να ξεκινήσει «διεθνή σταυροφορία εναντίον των κερδοσκόπων», έγιναν πολλές, πολύωρες και παράπλευρες συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με «τεχνοκράτες» του ΔΝΤ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ήρθε λίγο αργότερα στις Βρυξέλλες, όταν η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί, ύστερα από διαβούλευσή τους, κατ’ ουσίαν «ανακοίνωσαν» στην ελληνική πλευρά το «μηχανισμό βοήθειας» προς την Ελλάδα από το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την ΕΚΤ.
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ, ήρθε το Μνημόνιο.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ, δίνεται η «μάχη» για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους.
ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ;
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=254184

Ευρωζώνη: Μια μονοκομματική χούντα(;)

Η λέξη Χούντα (Junta) έχει ισπανική προέλευση και σημαίνει σύνδεσμος ένωση ή γενικότερα επιτροπή διοίκησης/ συμβούλιο διοίκησης/ διοίκηση. Βικιπαίδεια

Δυο δυνάμεις επέδρασαν στο χτίσιμο της Ευρώπης. Ο φόβος για την διάλυση της και η πίεση από τις αγορές. Αν υποθέσουμε ότι ζητήσαμε κάποτε κοινή ευημερία και ειρήνη, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι φτάσαμε σήμερα στο να κυριαρχεί ο φόβος για τα αποτελέσματα μιας πιθανής διάλυσης και η πίεση, καποιες φορές  Βία  από τις αγορές .
Επί δυο τρεις δεκαετίες όλη η Ευρώπη κινήθηκε υπό την έντονη πίεση των αγορών ώστε να επιταχυνθεί η πορεία της, προς το άνοιγμα των συνόρων, των αγορών και την υιοθέτηση ευρώ. Οι αγορές  ήταν ο κυρίαρχος μοχλός που πίεσε και άλλαξε  την Ευρώπη.
Η πίεση αυτή προερχόμενη από τον οικονομικό φιλελευθερισμό είναι αμφίβολο εάν κάλυπτε κάποια πραγματική ανάγκη των ευρωπαίων. Για να είμαστε αληθείς οποτεδήποτε στην σύντομη αυτή Ιστορία ερωτήθηκε θεσμικά ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης σχεδόν πάντα αντέδρασε, και αντέδρασε τόσο στην ταχύτητα όσο και στην ποιότητα της ένωσης. Όμως σε αυτές στις αντιδράσεις έμπαινε μπροστά ο φόβος της διάλυσης και αναλάμβανε να σώσει το παιχνίδι.
Στην κίνηση αυτή προς την ένωση δεν υπήρξε κανένας σοβαρός αντίλογος ή διαλογος. Οι δυο κυρίαρχοι πόλοι του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος η Σοσιαλιδημοκρατία και το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα υπήρξαν κόμματα κατ εξοχήν προσανατολισμένα στην ένωση. Δεχόμενα την πίεση των αγορών για ένωση, υποχωρούσαν συνεχώς. Μπροστά στις κοσμοϊστορικές αλλαγές που συνέβησαν είχαν αποδεχτεί εξ αρχής τον τελικό στόχο της πορείας.
Κάθε φορά βρεθήκαν μπροστά σε κρίσιμα σημεία τα κόμματα αυτά, παρέλυσαν φοβούμενα την διάλυση του οικοδομήματος και απέτυχαν να θέσουν ερωτήματα, να σχεδιάσουν και τελικά να εξελιχτούν τα ίδια.
Φτάσαμε στην κρίση και πουθενά σε όλη την Ευρώπη δεν τέθηκε μια φρέσκια ιδέα. Μονάχα νέα ευρωομόλογα και φόρος τραπεζικών συναλλαγών. Ιδέες παλιές που θα μπορούσαν να είχαν υιοθετηθεί οποτεδήποτε πριν και οποτεδοίποτε στο μέλλον.
Σήμερα η ευρωζώνη ως αγορά, είναι ακραία εχθρική για τους λαούς της και το κοινωνικό κράτος. Για να σταθεί στο παγκόσμιο στερέωμα των αγορών και να στηρίξει την παντοκρατορία των τραπεζών της, επιβάλει στους λαούς της λιτότητες, μνημόνια και περιοριστικά μέτρα.  Φοβούμενη την διάλυση της στηρίζει με τα παραπάνω μέσα την τραπεζική της αγορά. Οι τράπεζες της βρίσκονται σε ένα πλέγμα αλληλεξάρτησης μεταξύ τους στο οποίο ένας μικρός τριγμός θα πυροδοτούσε ντόμινο χρεοκοπιών παντού. Μα το πιο βασικό είναι οτι αφήνει ευρωπαίους πολίτες να εξαθλιωθούν για να σωθούν κάποιοι άλλοι.
Η έλλειψη διαλόγου και αντιλόγου στο εσωτερικό της ένωσης οδήγησε στα σημερινά χάλια. Πλήρης οικονομική τραπεζική παντοκρατορία σε βάρος της δημοκρατίας, πλήρης απουσία εξωτερικής πολιτικής και κεντρικής εκλεγμένης διοίκησης, πλήρης απουσία κοινής κοινωνική ή αναπτυξιακής πολιτικής. Η μονοκομματική  σχεδον μονοκομματική ένωση είναι εδώ και δεν καλύπτει καμία πραγματική ανάγκη των ευρωπαίων.
Υπάρχει μονό γιατί η καταστροφή της θα δημιουργούσε ανεξέλεγκτα θύματα.
Απέναντι σε αυτήν την Ευρωένωση ποτέ δεν τοποθετήθηκε η πραγματικά Αριστερά ή η σοσιαλδημοκρατία.  Απέναντι της βρέθηκαν  κυρίως ακροδεξιά φαντασματα, οι πατριωτισμοί και οι τοπικές ιδιαιτερότητες. Όλα αυτά  θα μπορούσαν να τινάξουν την Ένωση στον αέρα. Απέναντι σε αυτό τον φόβο διάλυσης συνασπιστήκαν τελικά όλοι οι υπόλοιποι προχωρώντας σε μια ένωση όπως όπως…
Καλώς ή κακώς η πολιτική θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται τον κόσμο και να καθοδηγεί. Όμως ο στόχος τη ένωσης -είτε από την πίεση των αγορών είτε από τον φόβο της ακροδεξιάς- είχε ήδη τεθεί, οπότε όλοι προσαρμοστήκαν. Οι ιδέες και η πολιτική τελικά απέτυχαν να καθοδηγήσουν και να εξελιχτούν.
Ας το δούμε
Αυτοί που αισθάνονται πιο βολικά σήμερα είναι οι Δεξιοί του Λαϊκού κόμματος. Ο τελικός στόχος της οικονομικής δεξιάς ήταν μια μονοθεματική Ευρώπη των κεφαλαίων των τραπεζών και των αγορών. Το να παράγεται πλούτος με κάθε μέσο και περιβαντολογικό κοινωνικό ή άλλο κόστος ήταν το ζητούμενο. Από εκεί και πέρα άπτεται της ικανότητας του ατόμου να φτάσει στο πλούτο αυτό. Δίπλα σε αυτούς μια πατριωτική δεξιά έκανε παιχνίδι και δεν άφησε να εξελιχτεί η κουβέντα που θα προχωρούσε σε μια ομοσπονδία των εθνών ή των λαών. Ο φόβος της απώλειας εθνικής κυριαρχίας καλλιεργήθηκε,  ώσπου τελικά αυτή η κυριαρχία παραδόθηκε εκ των πραγμάτων στους τραπεζίτες.
Στο αντίποδα ο τελικός στόχος το σχέδιο της Σοσιαλδημοκρατίας για την Ευρώπη δεν τέθηκε ποτέ. Οι σοσιαλδημοκράτες μπήκαν σε μια ένωση στην οποία θα προσπαθούσαν να κρατήσουν ότι μπορέσουν και τελικά… ότι βγει. Κρινόμενοι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι περισσότερο νοιάστηκαν για να αποτελέσουν σοβαρή κυβερνητική αντιπρόταση και αρπάξουν την εξουσία από τους δεξιούς. Έγιναν πολιτικοί καριέρας. Χρησιμοποίησαν για αυτό πιασαρικη ρητορεία περασμένων δεκαετιών για να βρουν επαφή με ένα ακροατήριο που αλλά ήθελε, αλλά ψήφιζε,  και άλλα εφαρμόζονταν κάθε φορά.
Σταδιακά οι διάφορες στην κυβερνητική πολιτική των δυο αυτών κομμάτων στην μονοθεματικη Ευρώπη εξαλειφθήκαν και το μόνο που παρέμεινε ήταν ρητορικές αντιπολιτευτικές διαφορές. Τελικάφτάσαμε στο στήσιμο της σχεδόν μονοκομματικής Ευρώπης του απροσδιόριστου φόβου.
Οι κομουνιστογενής αριστερά συνέχισε να κινείται αντικαπιταλιστικά ως συνήθως και αυτό όρισε μια αυξανομένη ή μειωμένη κατά περιόδους εχθρότητα  με την Σοσιαλδημοκρατία. και την καπιταλιστική ένωση.  Δεν χτύπησε την Ευρώπη αλλά τον καπιταλισμό. Όταν όμως έφτασε στο δια ταύτα,  κυριάρχησε  και εδώ ο φόβος της ακροδεξιάς και ο διεθνισμός οδήγησε τα βήματα της στο να αποδεχτεί το εγχείρημα της ένωσης με όποιο κόστος για το κάθε λαό…
Το πλαίσιο  αυτό ερμηνείας του κόσμου  (Ακροδεξία-Δεξιά-Σοσιαλδημοκρατία-  κομουνιστογενής Αριστερά),  είναι σαφές ότι  απηχεί ανάγκες άλλων εποχών. Συγκεκριμένα τις κυρίαρχες ιδεολογίες του ψυχρού πολέμου αλλά και τους φόβους του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ενώ  ο κόσμος έχει κινηθεί εμπρός και η  Ευρώπη άλλαξε  το πλαίσιο έμεινε  ίδιο. Μπροστά στις αγορές και στον ακραίο καπιταλισμό που είχε μανδύα ελευθερίας, αλλά και μπροστά στις εξαφάνιση του προλεταριάτου ή στην γιγάντωση του μη παραγωγικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου,  δεν υπήρξε κανένας έλεγχος και καμιά απάντηση.  Τελικά Όλοι οι πολιτικοί και οι ιδέες του τέθηκαν κάτω από τις αγορές.
Η μόνη επιλογή για την Ενωση ήταν αυτό που έγινε τελικά και φυσικά απότυχε στα βασικά. Η Ένωση μεταβάλεται ραγδαία σε Γερμανική συμπολιτεία και δεν χρειάζεται να γίνει η σφαγή των Μηλίων για να το αντιληφθούμε όλοι. Ούτε χρειάζεται να αφήσουν μούσι και να φορέσουν τουρμπάνι  οι τεχνοκράτες, για να δούμε τις ομοιότητες του δογματικού καπιταλισμού με τους μουλάδες του  ΙΡΑΝ.
Ζητήσαμε κάποτε κοινή ευημερία και ειρήνη και καταλήξαμε να ζούμε με τον φόβο των αγορών των χρεκοπιών  ή με τον φόβο της βίαιης διάλυσης. Κάθε κίνηση μας παράγει διαλυτικά φαινόμενα και ταυτόχρονα περισσότερο φόβο και αβεβαιότητα για την ισχύ των αγορών.  Η δυναμική των πραγμάτων έχει τεθεί.
Χρειάζεται λοιπόν τώρα πια που η Ενωμένη Ευρώπη και η ευρωζώνη είναι γεγονός  μια νέα διαίρεση του πολιτικού συστήματος.   Χρειάζεται μια διαδικασία αφαίρεσης των προσμίξεων από τις βασικές ιδέες και βασικά ζητούμενα  της ανθρωπότητας.
Χρειάζεται κατά βάση μια νέα ανθρωποκεντρική πολιτική δύναμη η οποία θα τεθεί απέναντι στην εξοντωτική δύναμη των αγορών. Αυτή η ανθρωποκεντρική δύναμη ίσως να προστατέψει την ίδια την Ευρώπη από την εσωτερική βία της. Χρειάζεται οι άνθρωποι να μπουν μπροστά από τον φόβο που δημιουργούν οι αγορές και από τον φόβο που γεννά η πιθανότητα βίαιης διάλυσης.
Στην βάση αυτής της διαίρεσης θα γίνει εφικτό να πέσουν οι ρυθμοί μεταβολής της Ευρώπης σε γερμανική Ευρώπη ή στην μονοκομματική χούντα που στηρίζεται στον φόβο και σε οικονομική υπερδύναμη. Κανείς δεν ζήτησε να γίνει η Ευρώπη υπερδύναμη των αριθμών ή παράδεισος των τραπεζών. Ζητήσαμε όμως όλοι κοινή ευημερία και ειρήνη και ας μείνουμε σε αυτά.
Στην βάση αυτή της ανθρωποκεντρικής διαίρεσης θα γίνει εφικτό να χωριστούμε πολιτικά σε ευρωπαϊστές και σκεπτικούς, σε ενωτικούς και ανθενωτικούς σε οικονομολάτρες και σε ανθρωπιστές. Μέσα από αυτές τις διαιρέσεις που απαντούν στα σημερινά δεδομένα,  θα υπάρξει η παραγωγική τριβή μεταξύ όλων των τάσεων η οποία θα δημιουργήσει το έδαφος ώστε να προχωρήσουμε εάν υπάρχει χρόνος και διάθεση σε μια Ευρώπη που θα είναι αποτέλεσμα  σοβαρού διαλόγου και δημοκρατίας και όχι εκβιαστικός μονόδρομος.

http://papaioannou.wordpress.com/2011/03/02/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1/#more-34613

Πόσο πάει το κιλό το πτώμα;

Χθες το απόγευμα, δύο αστυνομικοί έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των Καλάσνικοφ τριών αγνώστων. Κι όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πτωματολάγνοι έπεσαν με τα μούτρα στο χρυσοφόρο εμπόριο πτωμάτων, λύπης και μίσους.
Οι πεθαμενατζήδες των media: «Παιδιά των 700 ευρώ που αγοράζουν τα αλεξίσφαιρά τους και βάζουν βενζίνη στις μηχανές τους δολοφονούνται την ώρα του ύψιστου καθήκοντος της προστασίας σας (από τους κακούς κλέφτες, βιαστές και βέβαια αλλοδαπούς)»
Οι πεθαμενατζήδες της βουλής: «Δεν ντρέπεστε, να τους κόβετε τα επιδόματα και τους μισθούς; Γι’ αυτό δολοφονούνται (από τους κακούς κλέφτες, βιαστές και βέβαια αλλοδαπούς)… Αν/Όταν ήμασταν εμείς στην εξουσία…», μπλα, μπλα, μπλα.
Οι πεθαμενατζήδες πρετοριανοί: «Ωιμέ, εμείς οι ευσυνείδητοι αστυνομικοί (και “προστάτες” σας), που μόνο το καλό του πολίτη θέλουμε, έχουμε γίνει ο σάκος του μποξ: μας φτύνουν, μας βρίζουν, μας πετάνε πέτρες, μας σκοτώνουν» (οι κακοί κλέφτες, δολοφόνοι, αλλοδαποί και βέβαια… αντεξουσιαστές/αναρχικοί/συριζαίοι – οι τελευταίοι πάνε με όλα, σαν την κόκα-κόλα).
Οι πεθαμενατζήδες της αντεξουσιαστικής… μόδας: «Σιγά μη λυπηθούμε για δύο γουρούνια που σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας. Ας πρόσεχαν! Ούτως ή άλλως η δολοφονία ήταν στημένη από τον υπουργό, το FBI, το ΔΝΤ, τους σιωνιστές (και ενδεχομένως τους εξωγήινους)».
Μία αναγούλα, μία αηδία στο στόμα και μια ανακατωσούρα στο στομάχι, όπως και να το κάνουμε, σου έρχεται παρακολουθώντας αυτό το εμπόριο πτωμαϊνης. Απεχθέστατα τσουβαλιάσματα και ισοπεδωτική συλλογικοποίηση ευθυνών, με λίγα λόγια, η επιτομή του ολοκληρωτισμού και του φασισμού. Βαθύτατα υποκριτική νοοτροπία, που στόχο έχει την προβατοποίηση της σκέψης, στα πρότυπα της διαφήμισης αποσμητικών για τις μασχάλες, ικανά να ρίξουν στο πάτωμα οποιοδήποτε πλάσμα θηλυκού γένους κινείται σε εμβέλεια είκοσι μέτρων. Κι όλα αυτά, πάνω από δύο πτώματα…
Ξεκαθάρισμα πτωματοφάγων
Πρώτα από όλα οι δύο νεκροί της χθεσινής τραγικής καταδίωξης έχουν ονόματα και δεν είναι απλώς «κάποιοι ΔΙΑδες». Όπως ονόματα και πρόσωπα έχουν και οι δολοφόνοι τους και δεν είναι «κάποιοι αδίστακτοι ληστές» ή «κάποιοι αλλοδαποί» ή «κάποιοι τρομοκράτες» (απλώς αναμένουμε να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί). Από αυτό το σημείο και πέρα, όλες οι γενικεύεις ένθεν και ένθεν γίνονται εκ του πονηρού. Ούτως ή άλλως, έως ότου μάθουμε (αν μάθουμε) τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι δράστες, οποιαδήποτε γενίκευση είναι βλακώδης και ανήθικη.
Προς τους «συντρόφους» μπατσοφάγους: Ναι, κι εγώ θλίβομαι αλλά και εκνευρίζομαι όταν παιδιά δεκαοκτώ χρονών που θα μπορούσαν να γίνουν εξαίρετοι επιστήμονες και πραγματικά χρήσιμοι για την κοινωνία, επιλέγουν να μπουν σε μία σχολή μπατσοφυλάκων για το βόλεμα που τους παρέχει η θεσούλα του γορίλα της εξουσίας. Ναι, κι εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι στρατός και αστυνομία χρησιμοποιούνται ως μαντρόσκυλα του συστήματος, από τις δικτατορίες έως τις πλέον φιλελεύθερες αστικές δημοκρατίες και, ως τέτοια, αργά ή γρήγορα θα επιτεθούν χωρίς έλεος στο λαό που θα αμφισβητήσει την παντοκρατορία της εξουσίας. Όμως δεν πιστεύω ότι ο μπάτσος Μήτσος, πρέπει να πληρώσει για τις επιθέσεις του μπάτσου Κίτσου, και, το κυριότερο, δεν πρέπει να πληρώσει για κάτι άλλο άσχετο με τις επιθέσεις του μπάτσου Κίτσου, πολύ απλά γιατί κι αυτός είναι «ένας ακόμη μπάτσος». Κι όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, τότε καλό είναι να γνωρίζει ότι δεν τον χωρίζει, παρά μία ανάσα, από τον πιο χυδαίο εξουσιαστή της σχολής «μαζί τα φάγαμε».
Προς τις τεθλιμένες χήρες του συστήματος: Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να θλίβονται και να οδύρονται είναι οι μανάδες, οι συγγενείς και οι φίλοι των νεκρών αστυνομικών. Όλοι οι υπόλοιποι των συλλόγων και των συντεχνιών «αδέρφια του αστυφύλακα», «στελέχη του κοινοβουλίου» και «φίλοι των ελληνορθόδοξων νοικοκυραίων», ας κρατήσουν την κλάψα για τον εαυτό τους. Στην ημερήσια διάταξη του ένστολου μισθοφόρου είναι ο θάνατος. Τελεία και παύλα. Και ο θάνατος του αστυνομικού από σφαίρα ληστή είναι ο ίδιος με το θάνατο ενός μισθοφόρου στρατιώτη στο πεδίο της μάχης (είτε ως αμυνόμενος, είτε ως επιτιθέμενος). Αυτό θα πρέπει καταρχήν να το γνωρίζουν οι ίδιοι οι πιτσιρικάδες που προτιμούν να φορέσουν τη στολή του μπάτσου ή του φαντάρου, είτε γιατί τους πιπίλισαν το μυαλό ότι προσφέρουν στο έθνος, την πατρίδα, τους πολίτες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, είτε -ακόμη χειρότερα- γιατί η θέση του μονιμά προσφέρει επαγγελματική εξασφάλιση. Μάγκες, επαγγελματική εξασφάλιση αλλά όχι εξασφάλιση της ζωής σας. Βάλτε τα σε ένα ζύγι και αποφασίστε.
Όπως και να’ χει, αν δεν έχετε να πείτε κάτι σοβαρό, καλύτερα να το βουλώσετε! Δύο άνθρωποι είναι νεκροί
Zaphod

http://papaioannou.wordpress.com/2011/03/02/34637/#more-34637

Άλλο ένα πλοίο γεμάτο χρήμα σαλπάρει σε λίγο.

Το 2008 στην Αθήνα με αφορμή τον θάνατο  του Αλεξ. Γρηγορόπουλου  κορυφώθηκε μια εξέγερση ευρωπαίων εναντίων των τραπεζών.  Από όλες τις καταστροφές που έγιναν εκείνες τις ημέρες οι τράπεζες είχαν την τιμητική τους παντού.  Μέχρι εκείνη την στιγμή και για λίγο ακόμη οι τράπεζες έπαιρναν ζεστό χρήμα από τους κρατικούς προϋπολογισμούς σε ανταλλαγή με νεοκδοθείσες προνομιούχες μετοχές.
Το 2009 εν μέσω αντιδράσεων η χρηματοδότηση των τραπεζών μέσω κρατικών προϋπολογισμών σχεδόν σταμάτησε. Το κενό το κάλυψε η χρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας (ΕΚΤ). Συγκεκριμένα με την εγγύηση και στο όνομα των ευρωπαϊκών λαών, κάθε τράπεζα μπορούσε να αντλήσει χρηματοδότηση από την ΕΚΤ με πολύ χαμηλό επιτόκιο 1% φορτώνοντας των χρέος των κρατών στο μέλλον.
Την επομένη χρονιά ως δια μαγείας η αγορά κρατικών ομολόγων στην Ευρώπη ζωντάνεψε  και απόκτησε  μετά από δεκαετίες επενδυτικό ενδιαφέρον.  Εντελώς ξαφνικά οι οίκοι θα ξεκινήσουν να υποβαθμίζουν τα κράτη της και από εκεί και πέρα η εικόνα είναι λίγο πολύ γνωστή.
Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσα από αυτά τα χρήματα της ΕΚΤ που πάρθηκαν στο όνομα  και με την εγγύηση των λαών, χρησιμοποιήθηκαν από τις τράπεζες και του μετόχους τους για να οδηγήσουν την Ελλάδα και την Ιρλανδία στην χρεωκοπία. Ούτε ίσως να μπορούμε να εντοπίσουμε πόσα από αυτά τα χρήματα σορταρισαν στα CDS.
Μπορούμε όμως να γνωρίζουμε ότι τον σύνολο των χρημάτων από τα 110 δις της Ελλάδας και τα 90 δις της Ιρλανδίας θα καταλήξουν στις τράπεζες-πιστωτές μας. Όπως γνωρίζουμε ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή και Παπανδρέου έδωσαν μέχρι τώρα 95 δις ευρώ σε εγγύησης  και ρευστό στις ελληνικές τράπεζες. Τα αντίστοιχα έπραξαν και αλλες κυβερνήσεις κρατών μελλών.  Ξέρουμε ακόμη ότι με αυτό το ποσό μπορούσαν να κρατικοποιήσουν το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Άντι αυτού προτίμησαν να παρακολουθούν τις μετοχές των τραπεζών να καταγράφουν κέρδη.
Ξέρουμε ακόμη ότι προ λίγων εβδομάδων από την ευρωζώνη τέθηκαν στην διάθεση των απανταχού “πιστωτών” 700 δις ευρώ. «Για την αντιμετώπιση της κρίσης»  μας είπαν.  “Για να σώσουμε τις χώρες  και το Ευρώ” απο τις τράπεζες-πιστωτές. Τα χρήματα αυτά  είναι πάρα πολλά και από τότε ψάχνουν όχημα για να φτάσουν στις τράπεζες.
Ήταν σίγουρο ότι με την πρώτη ευκαιρία θα το έβρισκαν:  Σήμερα στις  “αγορές”  διαβάζουμε:
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες τοποθετούν οι αναλυτές της AXA Investment Managers την προσφυγή της Πορτογαλίας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Το κόστος δανεισμού για τη Λισσαβώνα είναι πια πολύ υψηλό, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σύντομα η χώρα θα ζητήσει οικονομική βοήθεια.
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Πορτογαλίας έφτασε στο 7,64% στις 10 Φεβρουαρίου ενώ σήμερα διαμορφώθηκε στο 7,45%.
Η Ελλάδα χρειάστηκε διάσωση μέσα σε 17 μέρες, από τη στιγμή που η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της πέρασε το 7% ενώ η Ιρλανδία λιγότερο από ένα μήνα.
Άλλο ένα πλοίο γεμάτο χρήμα  για τις τράπεζες σαλπάρει σε λίγο λοιπόν. Το όχημα μεταφοράς  ζεστών δισεκατομυρίων απο τα νυκοκυριά στις τράπεζες βρέθηκε. Οι πορτογάλοι  οι κηφήνες, οι διεφθαρμένοι, οι κοπρίτες, οι τεμπέληδες θα φταίνε…
Μικρή λεπτομέρεια για την ιστορία. Στις ΗΠΑ από της αρχή τις κρίσης  έκλεισαν πουλήθηκαν η συγχωνευτήκαν  περίπου 50 τράπεζες
Στην Ευρώπη καμιά.

 http://papaioannou.wordpress.com

Αυξάνεται η εμπλοκή της Ελλάδας στην κρίση

Το πλοίο γενικής υποστήριξης Α-470 «Αλιάκμων» του Π.Ν. κατέπλευσε στην Κρήτη και βρίσκεται σε αναμονή προκειμένου να πλεύσει προς τον Κόλπο της Σύρτης στην Λιβύη
για να υποστηρίξει την αποστολή της φρεγάτας F-454 "Ψαρά", ενώ στην Κρήτη βρίσκεται και η φρεγάτα F-452 "Ύδρα". Σήμερα αναμένονται έξι σκάφη του 6ου Στόλου. Το ΠΓΥ ΑΛΙΑΚΜΩΝ (T.S. SAARBURG) είναι Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως της σειράς LUNEBERG. Ναυπηγήθηκε το 1969. Από το Ελληνικό Ναυτικό παρελήφθη την 19-10-94 από το γερμανικό Ναυτικό στα πλαίσια βοήθειας σε συμμαχική χώρα. Υπάγεται στη Διοίκηση Φρεγατών.

Η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει επισήμως διπλωματική άδεια για τον κατάπλου των πολεμικών της πλοίων και η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκρίνει σε όλες τις περιπτώσεις τα αμερικανικά αιτήματα.

Στις 4 Μαρτίου αναμένεται να καταπλεύσουν στο Μαράθι το ελικοπτεροφόρο USS «Kearsarge» που μεταφέρει περίπου 800, πεζοναύτες, αλλά η χωρητικότητά του μπορεί να αυξηθεί σε 2.000 και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Ponce», στο οποίο εκτιμάται ότι επιβαίνουν περίπου 500 Αμερικανοί πεζοναύτες. Τα πλοία αυτά περνούν την Τετάρτη τη διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνονται προς την Κρήτη.

Στις 6 Μαρτίου αναμένεται να καταπλεύσει στο Μαράθι ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στο οποίο μπορούν να μεταφορτωθούν πύραυλοι cruise. Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα αναμένεται επίσης να φτάσουν στο κρηπίδωμα Κ-14 της αμερικανικής βάσης στην Κρήτη τουλάχιστον δύο ακόμη αμερικανικά πολεμικά πλοία, αλλά και βοηθητικά και πετρελαιοφόρα του αμερικανικού έκτου στόλου.

Την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ζητούν πιεστικά οι αντικαθεστωτικοί της Λιβύης, προκειμένου να καθηλωθούν τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα με τα οποία ο Καντάφι μπορεί να βομβαρδίσει τις θέσεις των αντιφρονούντων.

DefenceNet

Αφγανοί μαχαίρωσαν Ελληνίδα στον Άγιο Παντελεήμονα

Πριν από λίγη ώρα 3 Αφγανοί επί της οδού Αλκαμένους στον Άγιο Παντελεήμονα χτύπησαν και έκλεψαν τη τσάντα μια ηλικιωμενης γυναίκας. Η ηλικιωμένη άρχισε να καλεί σε βοήθεια και στο σημείο έσπευσαν δύο Συναγωνίστριες ακούγοντάς την. Ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, οι δύο Ελληνίδες κατώρθωσαν να......
πάρουν πίσω τη τσάντα της ηλικιωμένης αλλά ο ένας εκ των Αφγανών έριξε κάτω τη μια αντιστεκόμενη και τη μαχαίρωσε 3 φορές στα χέρια ενώ οι υπόλοιποι ξέφυγαν.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ;
ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ;
ΣΠΕΥΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

http://egersis2.blogspot.com

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΑ ΑΝΤΙ ΕΛΛΗΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

mpoutaris
Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1942 στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή του είναι από το Νυμφαίο Φλώρινας. Φοίτησε στο γυμνάσιο του Κολλεγίου Ανατόλια και σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το Κολλέγιο Ανατόλια (Anatolia College) είναι ιδιωτικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 1886 από Αμερικανούς ιεραπόστολους στη Μερζιφούντα της Μικράς Ασίας. Το 1923 μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «Εβραίο-Μασόνου» ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
«Ελευθεροτυπία»
Δημοσιογράφος: Η Εκκλησία πού κάνει συσσίτια;
Μπουτάρης: «Δεν ξέρω. Εάν τα κάνει με ουρά και πρέπει πρώτα να ευλογηθούν υπάρχει πρόβλημα. έχει μουσουλμάνους που δεν το θέλουν αυτό».
Δημοσιογράφος: Έχετε και δύο εκλεγέντες Εβραίους δημοτικούς συμβούλους.
Μπουτάρης: «Για πρώτη φορά από τον πόλεμο... Στη Θεσσαλονίκη έχουμε εβραϊκή συναγωγή. Εχουμε αρμένικη εκκλησία, έχουμε καθολική. Γιατί να μην έχουμε και μουσουλμανική; Δεν σου είπα να κάνεις παρέα με το μουσουλμάνο, αλλά εγώ οφείλω να του παρέχω τη δυνατότητα να προσεύχεται. Δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης. Το αποτεφρωτήριο θα το κάνουμε. Υπάρχει γερμανική εταιρεία που έρχεται, το κατασκευάζει, το δουλεύει πέντε χρόνια και μετά το παραδίδει. Το είχα ψάξει όταν έχασα τη γυναίκα μου».
 
Δημοσιογράφος: Για την ορκωμοσία σας τι θα κάνετε;
Μπουτάρης: «Η ορκωμοσία είναι πρωτίστως πολιτική. Εάν θέλει κάποιος να φωνάξουμε τον παπά, να τον φωνάξουμε. Αλλά να φωνάξουμε και το ραβίνο εάν οι Εβραίοι θέλουν να ορκιστούν και θρησκευτικά».
Δημοσιογράφος: Δεν φοβάστε αντιδράσεις;
Μπουτάρης: «Είναι μερικά πράγματα που δεν τα ξέρει η Θεσσαλονίκη γιατί δεν διαβάζει Ιστορία. Η πλατεία Ελευθερίας ονομάστηκε έτσι από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση των Νεότουρκων. Στην πλατεία αυτή σκοπεύω να κάνω υπόγειο πάρκινγκ τετραώροφο και επάνω μνημεία για τους Εβραίους Θεσσαλονικείς μάρτυρες και την Επανάσταση των Νεότουρκων».
Δημοσιογράφος: Με στόχο;
Μπουτάρης: «Να έρθουν 300.000 Τούρκοι και 300.000 Εβραίοι να προσκυνούν τα πατρογονικά τους. Πώς πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγιά-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά; Στις 26 Οκτωβρίου έφυγαν από τη Σαλονίκη 5.000 και πήγανε στην Πόλη. Θα μας πέσει άσχημα να έρχονται και εδώ; Ας πιστεύουν ό,τι θέλουν -άσε που δεν μπορείς να αρνηθείς την Ιστορία, ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν εδώ».

Οι σχολιασμοί προς τον Εβραίο Μπουτάρη είναι περιττοί. Τα λέει όλα μόνος του στην συνέντευξή που του έγινε. Δείχνει ξεκάθαρα πόσο Εβραίος είναι, μα και την αγάπη του για αυτούς όπως και για τους μουσουλμάνους. Τείνουμε να ομολογήσουμε πως περιμέναμε κάποιες αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις αυτές από τους «Ελληνάρες» της Θεσσαλονίκης, που θέλουν οι ανεγκέφαλοι μπουρδολόγοι να αποκαλούνται και απόγονοι του Έλλην Πελασγού Αλέξαντρου.
Ας μας πουν οι Θεσσαλονικείς πόσο Έλλην είναι.
Πόσο περήφανοι είναι για τον Εβραίο Δήμαρχο τους.

Είστε η ντροπή της Ελλάς.
Είστε ανούσιες ανθελληνικές μάζες.
 
http://katohika.blogspot.com/2011/03/blog-post_1893.html

Οι Τσάμηδες απαιτούν εδάφη και αποζημιώσεις, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση είναι αλλού...

  • Οι Τσάμηδες της Αλβανίας κατέφυγαν σε μεγάλο Αγγλικό νομικό γραφείο!
  • Διεκδικούν επιστροφή στη Θεσπρωτία, απόδοση των περιουσιών και αναγνώριση της "γενοκτονίας"!
Οι Τσάμηδες της Αλβανίας έχουν απευθυνθεί σε νομικό γραφείο της Αγγλίας και διεκδικούν επιστροφή τους στην Θεσπρωτία, απόδοση των περιουσιών τους και αναγνώριση της "γενοκτονίας"! Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του «Κόμματος Δικαιοσύνης, Ενσωμάτωσης και Ενότητας» (PDIU) Σπετίμ Ίντριζι/Shpëtim Idrizi σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Lajm’.

Είπε χαρακτηριστικά: "Οι Τσάμηδες Αλβανοί Μουσουλμάνοι, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, σε καμιά περίπτωση, δεν αμφιβάλουμε ότι θα έρθει η ημέρα της επιστροφής και για τον σκοπό αυτόν εργαζόμαστε. Εύχομαι, όσοι έχουν απελαθεί και βρίσκονται στη ζωή να δουν τα σπίτια τους και να επιστρέψουν σε αυτά.

Έχουμε προσλάβει μια βρετανική δικηγορική εταιρεία, η οποία είναι γνωστή στον τομέα του διεθνούς δικαίου, ώστε να επιλύσει με νόμιμο τρόπο το ζήτημα των Τσάμηδων. Σε λίγες ημέρες, μετά από...
την αρχική έρευνα, θα αποφασίσει ποια θα είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να καταφύγουμε, δηλαδή, στα Δικαστήρια και τι πρέπει να απαιτήσουμε. Δεν επιδιώκουμε μόνον την επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων, αλλά να καθοριστεί τι ακριβώς συνέβη στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου: τη γενοκτονία, δηλαδή, κατά των Αλβανών-Τσάμηδων και την επιστροφή όλων των δικαιωμάτων στον αλβανικό πληθυσμό από την Ελλάδα.

Δεν είναι τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από τα δικαιώματα που ζητάει η Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία". Και πρόσθεσε: "Η οριστική λύση του ζητήματος των Αλβανοτσάμηδων θα ερχόταν με την επιστροφή τους στις μητρικές εστίες. Μετά από μια βιβλική έξοδο, η ιστορία έχει δείξει ότι υπάρχει πάντα μια επιστροφή. Το Αλβανικό έθνος, όπως έχει δείξει η ιστορία, ανεξάρτητα από τις ιστορικές συνθήκες, ήταν ανέκαθεν κατανεμημένο σε διάφορες πολιτικές ενότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υλοποίηση των εθνικών στόχων είναι κοινή για όλους, ένας από αυτούς, ο οποίος υλοποιήθηκε, ήταν η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ.

Η ανεξαρτησία του Κοσσόβου είναι μια δεύτερη ιστορική στιγμή, η μεγαλύτερη μετά την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ένα ισχυρό αλβανικό έθνος θα αποτελούσε πανάκεια για όλες τις πληγές του. Και αυτές είναι: οι Αλβανοί στην πΓΔΜ, οι Αλβανοί στο σερβικό Πρέσεβο, στο Μαυροβούνιο και στην Τσαμουριά. Αυτός ο αιώνας είναι ο αιώνας των Αλβανών και στο τέλος του θα είναι πολύ διαφορετικός, από ό, τι πριν από έναν αιώνα.

Η στάση της κυβέρνησης Μπερίσα είναι μια στάση που πρέπει να έχει κάθε κυβέρνηση της Αλβανίας: να πιέζει συνεχώς, δηλαδή, για εποικοδομητική επίλυση του ζητήματος των Τσάμηδων, για την επίλυση του θέματος των Αλβανών της πΓΔΜ και για την επίλυση των ζητημάτων των Αλβανών μεταναστών, καθώς όλα αυτά αποτελούν εθνικά ζητήματα της Αλβανίας. Εμείς έχουμε καταφέρει σε πολύ λίγο χρόνο να ευαισθητοποιήσουμε τον Αλβανικό λαό και θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο".

Πηγή
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters