Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΠΑΝΤΡΙΟΥ “ΝΤΙΛΙΓΚΕΡ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ”

 
Το Βήμα έγραψε ότι ο "υπουργος κυκλαμινο" απείλησε συντάκτη με θάνατο αν του αποκάλυπτε τα "μυστικά" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ!
Ξέρει ότι αποκλείεται να εκλεγεί για δεύτερη τετραετία και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος πολιτικά. Ξεπουλάει τα πάντα στο κεφάλαιο, στους Αμερικάνους και στην ΕΕ με την πρώτη ευκαιρία, ελπίζοντας να τον ανταμείψουν με τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κανένας δεν έχει βάλει ακόμη θέμα στη Σοσιαλιστική Διεθνή να τον καθαιρέσουν από πρόεδρο, αφού έχει αποδειχθεί με τη διακυβέρνησή του… ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, ώστε να πάψει τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου να αποτελεί «κινητό διασυρμό» της υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας. Έχει πλάτες ο Γιωργάκης – Τσολάκογλου που αποδεικνύεται «Ντίλινγκερ του κεφαλαίου»! Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου.
•Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια.
•Η Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν.
•Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Ζαξ.
Καταλαβαίνουμε δηλαδή στα χέρια ποιών ανθρώπων βρίσκεται η ελληνική οικονομία!
Αυτοί όμως την αποστολή τους εκπληρώνουν. Εμείς θα ξυπνήσουμε να τους διώξουμε με κλωτσιές και τις πέτρες ή θα τους αφήσουμε να μας γδάρουν ζωντανούς; Αυτό είναι το ζήτημα. Τα άλλα περιττεύουν. Αυτό πρέπει να το αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλης αυτής της εβδομάδας και πάνω από όλα στη γενική απεργία της Τετάρτης. Εκεί θα κριθεί εμπράκτως αν η οργή που αισθάνεται ο κόσμος της εργασίας θα μετατραπεί σε λάβα που κάψει την κυβέρνηση ή θα εκφυλιστεί σε κατάθλιψη αδράνειας. Ελπίζουμε, ευχόμαστε και εργαζόμαστε για να συμβεί το πρώτο. Διαφορετικά, το μέλλον μας προβλέπεται πολύ ζοφερό. Αυτοί δεν έχουν έλεος.

Βρισίδια κατά του Πάγκαλου από Έλληνες στο Παρίσι - Βίντεο (Ελληνικοί υπότιτλοι)

Έκραξαν τον Πάγκαλο για το ΔΝΤ; Για το μνημόνιο; Άραγε για τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων; Για την συνεκμετάλλευση του αιγαίου που προωθεί στα κρυφά η κυβέρνηση; Για την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων; Για την μη φορολόγηση των τραπεζών και των μεγαλοβιομήχανων;
Για τους καναλάρχες που προπαγανδίζουν οτι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος; Μήπως για την αθρόα λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα που ρίχνει το μισθό του Έλληνα εργάτη; Μήπως για την υποθήκευση του δημόσιου πλούτου; Μήπως τα κυριαρχικά δικαιώματα που παραχωρήσαμε σαν χώρα;

Κι όμως οι Έλληνες φοιτητές, δεν διαδήλωσαν για τίποτα από όλα αυτά!!!
Διαδήλωσαν για τους 300 λαθρομετανάστες που κάνουν απεργία πείνας!
Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους μόνο στο Αντί Νέα Τάξη πραγμάτων

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/02/blog-post_9765.html

ΑΝΗΣΥΧΟΣ...


Ετοιμάζεται για το Κορακοχώρι Ηλείας. Αναχωρεί από Δευτέρα για να μην μείνει στην Αθήνα. Σήμερα ανήσυχος τηλεφώνησε στον υπουργό Χρ. Παπουτσή. Και σε άλλους κυβερνητικούς. Τηλεφώνησε και σε διευθυντές εφημερίδων. Την επόμενη Πέμπτη έχει... 

πληροφορηθεί ότι ο κόσμος που θα μαζευτεί έξω από το σπίτι του δεν θα έχει καμία σχέση με τον κόσμο που μαζεύτηκε έξω από το σπίτι του Τσοχατζόπουλου. Πάει στο Κορακοχώρι και θα τον ενημερώσουν οι δικοί του... 


φιμοτρο
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/02/blog-post_8434.html

Η άγνωστη κωνοειδής κατασκευή των Χανίων(+Βίντεο)

Γνωστή και ως πυραμίδα των Χανίων

Η "πυραμίδα" των Χανίων (στην πραγματικότητα είναι κώνος) είναι ένας λαξευμένος βράχος και είναι ένα μνημείο μοναδικό στο είδος του μιας και δεν υπάρχει καμία αναφορά για παρόμοιο κτίσμα-κατασκεύασμα. Επίσημες μελέτες, έρευνες ή ανασκαφές δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής - ακόμη και το ίδιο το μνημείο είναι άγνωστο στον κόσμο, και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την χρήση που είχε στην αρχαιότητα ή την ηλικία του.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 290 μέτρων από την επιφάνεια της θαλάσσης στα Νότια του νομού Χανίων. Μέσα στον κώνο έχει λαξευτεί ένα δωμάτιο με διαστάσεις 2,20μ. x 2,10μ. και ύψος 1,40μ περίπου, στο οποίο μπαίνει κανείς από την είσοδο που είναι στα Δυτικά (στις 253° περίπου) διαστάσεων 1,2μ x 0,7μ. Η περιφέρεια του κώνου είναι περίπου 16 μέτρα και το ύψος του από την κορυφή μέχρι το δάπεδο του θαλάμου είναι περίπου 4,6 μέτρα. Η περιφέρεια της βάσης του είναι περίπου 29 μέτρα.
(Αποκλειστική δημοσίευση της "Άγνωστης Ελληνικής Ιστορίας" 28/12/1997 και 2/3/1999).
 

.visaltis.blogspot.com/

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ


http://visaltis.blogspot.com/2011/02/blog-post_27.html

Τι θα συνέβαινε αν βγαίναμε από το ευρώ;Παρουσιάστηκε πρόσφατα ένα άρθρο του κυρίου Χατζηπέτρου σχετικά με το δημόσιο χρέος και το Μνημόνιο. Επ’ αυτού θα ήθελα να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις.
Κατ’ αρχάς οι θετικές: Είναι πολύ εύστοχα τα σχόλια του άρθρου σχετικά με τις απόψεις του ΚΚΕ και ανεξάρτητων οικονομολόγων. Πιο σωστά από όλα, όμως είναι τα σχόλια για τη άμεση σχέση οικονομικής αντιμετώπισης της πτώχευσης της χώρας και εθνικής ασφάλειας. Και τα δύο είναι αλληλένδετα και καθοριστικά για τα συμφέροντα της Ελλάδος.
Έρχομαι τώρα στην ουσία των οικονομικών παρατηρήσεων.
Έχω δημοσιεύσει στο τεύχος 81 του Άρδην μελέτη για το δημόσιο χρέος και το θέμα της άρνησης χρέους. Επίσης στο τεύχος Νοεμβρίου του monthlyreview.gr έχει δημοσιευθεί μακροσκελές άρθρο-ανάλυση του δημοσίου χρέους του καθηγητού Κώστα Μελά και εμού. Στο ίδιο ηλεκτρονικό περιοδικό έχουν δημοσιευθεί άρθρα του καθηγητή Μελά και δικά μου σχετικά με τα νομίσματα, τα ευρωομόλογα, την Ε.Ε. και την οικονομία όσο και για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις όπως το θέμα του πληθωρισμού και της αύξησης της τιμής των τροφίμων, γεγονός το οποίο είναι μια από τις κύριες αφορμές της εξέγερσης στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και αλλού.
Παρατηρώ ως οικονομικός αναλυτής αλλά και ως άνθρωπος της αγοράς τα εξής:
Α. Οι οικονομικές αναλύσεις έχουν κενά σε τεχνικά θέματα γύρω από τη λειτουργία των αγορών, των νομισμάτων και του τραπεζικού συστήματος.
Β. Οι οικονομικές αναλύσεις έχουν μερική ή και ολική άγνοια της λειτουργίας της πραγματικής ελληνικής οικονομίας και της παντελούς αδυναμίας του δημοσίου τομέα να αναλύσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει προγράμματα με βάση την πραγματική οικονομία, τον ανταγωνισμό και τη γνώση του παγκοσμιοποιημένου καταμερισμού παραγωγής.
Στο πρώτο θέμα: Αποχώρηση από το ευρώ δεν νοείται μονομερώς. Τέτοια κίνηση θα προκαλούσε την πλήρη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Ξένοι και Έλληνες επιχειρηματίες, καταθέτες και κυβερνήσεις θα απαιτούσαν νομικά αποζημιώσεις και θα σταματούσαν κάθε προσπάθεια χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με συναίνεση των υπολοίπων 16.
Η μετατροπή του ευρώ σε δραχμή χρειάζεται τεχνικά και νομικά χρόνο πιθανόν ενός έτους ή ακόμα και δύο. Τεχνικά η ηλεκτρονική αναφορά της δραχμής στα διεθνή τραπεζικά και οικονομικά ιδρύματα χρειάζεται τεράστια προεργασία (δείτε το χρόνο προετοιμασίας για την αλλαγή εθνικών νομισμάτων σε ευρώ).
Η αποποίηση του χρέους μονομερώς είναι αδιανόητη διότι παύει η χρηματοδότηση της οικονομίας, η οποία έχει ανάγκη μεγάλων εισαγωγών για να συνεχίσει να λειτουργεί. Η κατάσχεση των καταθέσεων για τη χρησιμοποίηση τους ως ξένο συνάλλαγμα για την ικανοποίηση των αναγκών της οικονομίας και η εθνικοποίηση των τραπεζών θα έχει περαιτέρω νομικές επιπλοκές και αδυναμία χρηματοδότησης καθώς και φυγή κεφαλαίων παράνομα ή νόμιμα. Η εθνικοποίηση δεν είναι αδιανόητη ούτε ταμπού, αλλά οι επιπτώσεις στην εσωτερική αγορά και στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών σε σχέση με το διεθνές τραπεζικό σύστημα είναι άγνωστες και μάλλον αρνητικές. Και αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο χρειάζεται λεπτομερή σχεδιασμό και τεχνοκρατική γνώση και αντίληψη.
Η αποποίηση του χρέους θα ήταν ένα όπλο εκβιασμού προς την Ε.Ε. για να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του χρέους με βάση την μείωση του χρέους μας στο 90% του ΑΕΠ, την μείωση του επιτοκίου δανεισμού, και την συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, εφόσον εμείς μπορούμε να αναλάβουμε την μείωση του ελλείμματος σε μακρύτερο βέβαια χρονικό διάστημα από ότι έχει ήδη συμφωνηθεί. Αυτή η εκβιαστική τακτική θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Σήμερα, ο εκβιασμός αυτός δεν είναι τόσο σημαντικός, διότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν λιγότερα ελληνικά ομόλογα από ότι πριν ένα χρόνο, λόγω του προγράμματος επαναγοράς της ΕΚΤ. Επιπρόσθετα, πολλοί δανειστές μας έχουν παύσει να υπολογίζουν στα λογιστικά τους βιβλία την αξία των ελληνικών ομολόγων σε τιμή εξαγοράς στη λήξη αλλά στη σημερινή αξία διαπραγμάτευσης, δηλαδή με κούρεμα 25-30%. Οι ελληνικές τράπεζες κρατούν 45 δισεκατομμύρια σε ελληνικά ομόλογα αποτιμούν τα ομόλογα σε τιμή εξαγοράς στη λήξη. Η μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα πλήξει τις τράπεζες αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας. Βέβαια, η απόφαση για μείωση του χρέους με συναινετικές διαδικασίες (Ε.Ε. και ΔΝΤ) θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο αρχικό στάδιο, αλλά θα έχει ευνοϊκά αποτελέσματα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. 
Το δεύτερο θέμα: μερικές παρατηρήσεις για την πραγματική οικονομία.
Η χώρα έχει ένα μεγάλο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Την περίοδο 1981-2000 ήταν 2,9% του ΑΕΠ, το 2007 ήταν 13%. Αυτό αποδεικνύει την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στο οικονομικό περιβάλλον της Ε.Ε. Η αλλαγή αυτού του μοντέλου πέραν από την υποτίμηση του νομίσματος, δηλαδή τα φτηνότερα ελληνικά προϊόντα για τους ξένους αγοραστές, χρειάζεται επενδύσεις στην τεχνολογία, στο μάνατζμεντ, το μάρκετιγκ για την πιο αποτελεσματική προώθηση των ελληνικών προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού. Καθίσταται προφανές ότι εφόσον η παραγωγή θα κατευθυνθεί σε εξαγωγές, και οι εισαγωγές θα περιοριστούν για λόγους συναλλαγματικούς, θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων στην εσωτερική αγορά. Πώς θα αντιμετωπίσει ο απλός εργαζόμενος αυτήν την αύξηση; Θα είναι το ίδιο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε τώρα με την εσωτερική αποθέρμανση της οικονομίας με τις μειώσεις μισθών. 
Η χώρα έχει θεωρητικά ανεργία 13% και πραγματικά 17%. Πώς θα βρεθούν νέες θέσεις εργασίας; Και ποιες θέσεις θα είναι αυτές για να απορροφήσουν Έλληνες ανέργους σε σχέση με την ανεργία μεταξύ των λαθρομεταναστών; 
 Λέγεται ότι θα χρειαστούν δύο χρόνια για να επιτύχουμε αυτάρκεια σε τρόφιμα. Αυτό θα είναι πιθανόν, εάν η χώρα μπορεί να χρηματοδοτήσει την ενέργεια, φάρμακά, λιπάσματα, σπόρους και υλικά συσκευασίας και μεταφοράς. Επί πλέον θα πρέπει να ορίσει τις καλλιέργειες για τις ανάγκες του πληθυσμού και όχι σε σχέση με την εμπορευματική τους αξία. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες θα «στρατευθούν» γι’ αυτές τις παραγωγές. Επίσης ότι πολλά προϊόντα να πρέπει να επιδοτηθούν. Αν το στάρι είναι αναγκαίο αλλά το βαμβάκι είναι πιο προσοδοφόρο ποιός θα αποφασίσει και θα πληρώσει για την παραγωγή; Στην αγροτική παραγωγή θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας αλλά προς όφελος ποιών; Των Ελλήνων ή των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών;
Ο τουρισμός από τον οποίον προσδοκούμε συνάλλαγμα έστω και με την υποτιμημένη τότε δραχμή θα γίνει φτηνότερος. Το ερώτημα όμως το οποίο τίθεται είναι: πόσο μπορούν να αυξηθούν τα έσοδα από τον τουρισμό μας, ο οποίος ήδη απευθύνεται σε χαμηλά εισοδήματα;. Ο παγκόσμιος τουρισμός θα αυξηθεί ίσως με ρυθμό 3%. Πόσο παραπάνω από αυτό το ποσοστό μπορεί να πάρει η χώρα από τους διεθνείς ανταγωνιστές μας, δες Τουρκία, Αίγυπτος, Ισπανία, Τυνησία, κ.λπ. Τώρα δε με την οικονομική κρίση ο ανταγωνισμός θα γίνει ακόμα πιο οξύς.
Το ναυτιλιακό συνάλλαγμα λόγω της εθνικοποίησης των τραπεζών θα φύγει από την Ελλάδα. Οι εισπράξεις από μισθούς των ελληνικών πληρωμάτων θα συνεχιστούν, αλλά θα παύσουν οι επενδύσεις, οι επισκευές, οι καταθέσεις ναυτιλιακών εταιρειών σε ελληνικές τράπεζες.
Οι υπηρεσίες είναι περίπου το 70% του ΑΕΠ. Θα επηρεαστούν αρνητικά: διαφήμιση, μάρκετινγκ, τομέας αυτοκινήτου, διασκέδαση για να αναφέρω μερικούς τομείς πέραν του τουρισμού.
Η βιομηχανία και η μεταποίηση θα ωφεληθούν. Αποτελούν το 22% του ΑΕΠ. Θα μπορέσουν να εξάγουν λόγω της υποτίμησης του νομίσματος. Οι επενδύσεις όμως σε παραγωγικά εργαλεία για αύξηση της παραγωγής θα αργήσει λόγω των δομικών αδυναμιών, γραφειοκρατία, νομικές επιπλοκές, πολιτική αβουλία. Πιθανότατα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Το ερώτημα είναι για ποιους, για τους Έλληνες η τους λαθρομετανάστες;
Αναφέρομαι στο θέμα της ανεργίας και των λαθρομεταναστών διότι και αυτοί αποτελούν σήμερα κομμάτι του εργατικού δυναμικού στο γεωργικό, οικοδομικό και βιομηχανικό μεταποιητικό τομέα κυρίως. Η προσφορά επί πλέον φτηνών εργατικών χειρών και ως επί το πλείστον ανασφάλιστων, δημιουργεί ανταγωνισμό με την υψηλή ανεργία μεταξύ των Ελλήνων.
Ο τομέας ενέργειας και της αυτοδυναμίας. Επ’ αυτού θα δημοσιεύσω προσεχώς μια ανάλυση διότι ασχολούμαι επισταμένως με το θέμα. Θα πω σύντομα: Η αυτάρκεια στον ενεργειακό τομέα είναι μακρινό όνειρο. Αν, δε, θέλουμε να έχουμε κάποια στοιχειωδώς φτηνή ενέργεια, θα πρέπει να αποχωρήσουμε από τη συνθήκη του Κιότο. Επίσης η αναταραχή στη Βόρειο Αφρική και τη Μ. Ανατολή ίσως οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου και τότε όλο το πρόγραμμα του Μνημονίου και της ανάκαμψής της Ε.Ε. θα ακυρωθεί.
Οι προτάσεις για χρηματοδότηση από ΚίναΡωσία είναι απλά ευχολόγια. Η εθνικοποίηση των τραπεζών και η άρνηση του χρέους θα τους απομακρύνουν πλήρως από την Ελλάδα. Και οι δύο είναι οι σκληρότεροι εκπρόσωποι του λεγόμενου νεο-φιλελευθερισμού εκτός εάν τους παραχωρήσουμε σημαντικά κομμάτια εθνικού πλούτου.
Το μεγαλύτερο πρακτικό θέμα στον τομέα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι ηφορολογία η οποία στη χώρα είναι ad hoc και αντιπαραγωγική. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν θα βελτιώσει την κατάσταση, αλλά θα δώσει μεγαλύτερες εξουσίες στον έφορο, δηλαδή στη διαφθορά και την αντιπαραγωγική ιδεολογία. Η φορολογία μπορεί να λυθεί με εφαρμογή άλλων παρόμοιων νομοθεσιών στην Ε.Ε. και την πλήρη απλοποίηση του συστήματος από την πολυνομία. Αυτές οι δομικές δυσλειτουργίες της ελληνικής οικονομίας όπως και άλλες δεν επιτρέπουν την άμεση προώθηση σχεδίων για ανάπτυξη και αύξηση του ΑΕΠ.
Αυτές είναι λίγες από τις ερωτήσεις τις οποίες θέτει η πραγματική οικονομία τις οποίες δεν θέτουν ούτε οικονομολόγοι, ούτε η κυβέρνηση. Δυστυχώς, η λύση είναι μόνον η συναινετική λύση με την Ε.Ε., εφόσον η Ε.Ε. παραμείνει ενιαία. Διότι υπάρχει και ένα άλλο σενάριο. Η Ε.Ε. μπορεί να διασπαστεί σε μπλοκ, και τότε η Ελλάδα θα είναι μάλλον εκτός ευρωζώνης ή σε διαφορετικό μπλοκ από αυτό της Γερμανίας. Ίσως μια απομάκρυνση της Ελλάδος από το ευρώ και την Ε.Ε. με συναινετικές διαδικασίες να είναι μια λύση εφόσον μάς μειωθεί σημαντικά το δημόσιο χρέος και διασφαλιστεί μια ροή χρηματοδότησης.

Νικόλαος Α. Μπινιάρης  21/2/2011

Συντονισμός Ουάσιγκτον-Άγκυρας για τη Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για τις εξελίξεις στη Λιβύη είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η τηλεφωνική συνομιλία έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών των ΗΠΑ με τους διεθνείς συμμάχους και εταίρους τους να αξιολογήσουν την κατάσταση στη Λιβύη, να συντονίσουν τις άμεσες προσπάθειες απάντησης στις εξελίξεις και να εξασφαλισθεί ότι η κυβέρνηση στη Λιβύη θα πληρώσει για τις πράξεις της. Ομπάμα και Ερντογάν συμφώνησαν, προστίθεται, ότι η απάντηση της διεθνούς κοινότητας πρέπει να είναι άμεση και εξέτασαν ενδεδειγμένους και αποτελεσματικούς τρόπους.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τη βία που χρησιμοποιήθηκε από το καθεστώς της Λιβύης εναντίον του ίδιου του λαού, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, σημειώνεται.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου στην Άγκυρα κατά την συνομιλία τους ο κ. Ερντογάν επεσήμανε την ανάγκη άμεσης βοήθειας προς τον λαό της Λιβύης, ενώ συζήτησαν και τον ασφαλή επαναπατρισμό των υπηκόων της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

ikypros

Τα 13 μέτρα που έρχονται και η κυβέρνηση (που φεύγει;)


Πόσο ικανή είναι η παρούσα κυβέρνηση να ανθέξει το νέο πακέτο των 13 μέτρων για το 2012 του επικαιροποιημένου Μνημονίου; “Εξαρτάται από το αν προσδοκά ή δεν προσδοκά να κερδίσει τις επόμενες εκλογές μετά από την επιβολή και των νέων μέτρων” αναφέρουν σοβαροί οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές.

Άρα; Άρα η πιθανότητα των πρόωρων εκλογών εντός του 2011 είναι πιθανότερη παρά ποτέ, ειδικά αν αρχίσει να αντιστρέφεται υπέρ της Ν.Δ. η διαφορά, η οποία έτσι ή αλλιώς στην παρούσα φάση είναι μικρού εύρους.

Ποια είναι αυτά τα μέτρα που μπορούν να οδηγήσουν στην κάλπη; Αφορούν την συλλογή περισσότερων από 5 δισ. ευρώ, με επιπλέον αυξήσεις ΦΠΑ που θα φτάσου το 25%, δραματική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των επιδομάτων ανεργίας κατά 500 εκατ. ευρώ και περαιτέρω μείωση κατά 800 εκατ. ευρώ των επιχορηγήσεων προς τις ΔΕΚΟ, περιλαμβάνει η τρίτη επικαιροποίηση του μνημονίου.

Νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, με βέβαιες τις συγχωνεύσεις Ταμείων, συρρίκνωση λίστας των βαρέων και, αν η αναλογιστική μελέτη αναδείξει ευρύτερες αδυναμίες στο ασφαλιστικό σύστημα, θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις.

Ταυτόχρονα, η επικαιροποίηση του μνημονίου περιλαμβάνει ενσωμάτωση δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων για την προώθηση συγκεκριμένων διαρθρωτικών παρεμβάσεων, μεταξύ των οποίων και το ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.

Το βάρος πέφτει στο Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο που θα εξειδικεύει τους στόχους εσόδων, δαπανών και ελλείμματος για όλους τους φορείς του Δημοσίου έως το 2014, εμπεριέχοντας μέτρα ύψους 8% του ΑΕΠ ή 19 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα καλούνται οι ελληνικές τράπεζες να σχεδιάζουν, από το Μάιο, τη στρατηγική απεξάρτησής τους από το δανεισμό από την ΕΚΤ.

Αναλυτικότερα, το νέο μνημόνιο προσδιορίζει συγκεκριμένα μέτρα για το 2012, τα οποία θα πρέπει να δρομολογηθούν μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2011. Εκεί λοιπόν είναι το χρονικό σημείο-κλειδί: Νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο και ένας “βαρύς πολιτικός χειμώνας” με αβέβαια αποτελέσματα σε ότι αφορά την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, πιθανότατα θα σημάνει την οριστική δύση του σημερινού πολιτικού σχηματισμού στην συνείδηση των πολιτών σε ένα χρόνο από σήμερα. Άρα “Αν η κυβέρνηση προσδοκά νίκη σε εκλογές πρέπει να τις κάνει μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο” αναφέρει στέλεχος της κυβέρνησης.

Tα νέα μέτρα που ανέρχονται σε τουλάχιστον 2,2% του ΑΕΠ (5,1 δισ. ευρώ.), μάλιστα, θα επαναξιολογηθούν (!) λαμβάνοντας υπόψη τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για το 2012 – 2014. Ειδικότερα, τα μέτρα είναι:

1. Η μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, επιπλέον του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις. Ο κανόνας εφαρμόζεται επίσης στο προσωπικό που μετατίθεται από τις δημόσιες επιχειρήσεις υπό αναδιάρθρωση σε φορείς του Δημοσίου.

2. Η εξίσωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης, από τις 15 Οκτωβρίου 2011, με στόχο την απόδοση τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ το 2011 και 320 εκατ. ευρώ το 2012, εξαιρουμένων των ειδικών μέτρων για την προστασία των λιγότερο ευημερούντων στρωμάτων του πληθυσμού. Εδώ θα γίνει πραγματική “σφαγή” αφού το 80% των νοικοκυριών της χώρας θα κληθούν να πληρώσουν από 1500 μέχρι και 4.000 ευρώ περισσότερα κατ’έτος για την θέρμανσή τους!

3. Καθιέρωση ειδικού φόρου κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά), για ένα συνολικό ποσό τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.

4. Συνέχιση της επέκτασης της βάσης του φόρου επί των ακινήτων, με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, η οποία θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο.Επιπλέον θάνατος για την οικοδομή.

5. Συνέχιση της αναδιοργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης («Καλλικράτης»), η οποία θα συνεισφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ προς μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης. Η ανεργία λόγω απολύσεων από τους ΟΤΑ θα κτυπήσει “κόκκινο”.

6. «Πάγωμα» στις ονομαστικές αυξήσεις των συντάξεων, που θα αποφέρει εξοικονόμηση τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ.

7. Συνέχιση της αύξησης της αποτελεσματικότητας των τεκμηρίων φορολόγησης των επιτηδευματιών, με στόχο την συγκέντρωση τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ επιπλέον.

8. Μείωση των τρεχουσών και των κεφαλαιακών επιδοτήσεων προς ΔΕΚΟ κατά τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσής τους.Και αναδιάρθρωση σημαίνει πάνω απ’όλα μείωση των θέσεων εργασίας…

9. Επιδόματα ανεργίας με εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο την εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ. Πιο φωωχοί οι άνεργοι, δηλαδή…

10. Είσπραξη επιπλέον εσόδων από την αδειοδότηση τυχερών παιγνίων κατά τουλάχιστον 225 εκατ. ευρώ από την εφάπαξ πώληση αδειών και αύξηση της ετήσιας απόδοσης από δικαιώματα κατά 400 εκατ. ευρώ επιπλέον. Όλη η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο καζίνο…

11. Περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ, με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ επιπλέον. Αφορά σε μεταφορές αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή.Ο θάνατος του εμπορίου…

12. Πλήρης εφαρμογή του «πράσινου» φόρου και αύξηση της ετήσιας απόδοσής του κατά τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.

13. Αύξηση της είσπραξης του ειδικού τέλους στα αυθαίρετα κτίσματα κατά 100 εκατ. ευρώ επιπλέον. Αν συγκεντρώσουν έστω και το 50% του ποσού θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία…

Και βέβαια μέσα σε όλα αυτά θα έχουμε μείωση του αριθμού των ασφαλιστικών ταμείων επιβάλλει η τρόικα, ενώ το αποτέλεσμα της αναλογιστικής μελέτης θα κρίνει και τα επόμενα μέτρα. Στο μνημόνιο σημειώνεται πως η κυβέρνηση υλοποιεί μία σε βάθος αναθεώρηση της λειτουργίας των δημόσιων Ταμείων δευτερεύουσας/επικουρικής σύνταξης (συμπεριλαμβανομένων των Ταμείων Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων που καταβάλλουν εφάπαξ).

Σε όλα αυτά πρέπει να περιλάβουμε και τα αποτελέσματα της καθοριστικής συνόδου της Ε.Ε. τον Μάρτιο, όπου κρίνετια επιμήκυνση, αναχρηματοδότηση, επιτόκια δανεισμού κλπ. Αν τα αποτελέσματα είναι άκρως αρνητικά, τότε μπορεί οι εκλογές να έρθουν πολύ πιο σύντομα από τον Σεπτέμβριο…

Ολα τα παραπάνω μπορούν να δημιουργήσουν προσδοκίες πολιτικής νίκης για την κυβέρνηση, όσο και αν στηρίζεται “με νύχια και με δόντια” από την εγχώρια οικονομική ελίτ και τον ξένο πολιτικό παράγοντα; Πρακτικά είναι αδύνατον. Οπότε το σενάριο των εκλογών εντός του 2011 είναι σήμερα περισσότερο πιθανό παρά ποτέ…

Πηγή

Τί στο καλό ψεκάζουν; (6video)
http://katohika.blogspot.com/

Γιατί αρνήθηκε τη βοήθεια της Ρωσίας ο Παπανδρέου; – Για να μας πάει “χειροπόδαρα δεμένους” στο Δ.Ν.Τ.!

Το είχαμε γράψει από τον Μάρτιο του 2010 και λίγοι μας πίστεψαν!Σήμερα όμως έρχονται στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι οι πληροφορίες μας ήταν αληθινές και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Αφού άνοιξε πλέον το θέμα της προσχεδιασμένης ένταξής μας στα προγράμματα του ΔΝΤ, καλό είναι να προσθέσουμε και άλλα στοιχεία, ως συνέχεια του σημειώματος:
«Πώς μας οδήγησαν στο ΔΝΤ». Πρόκειται για αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, οι οποίες προέρχονται από τον κ. Ιβάν Σαββίδη, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στη ρωσική Δούμα.Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, κι ενώ είχαμε τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ, σχηματίσαμε την εντύπωση ότι το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς ώστε να βρει αγορές που θα μας δανείσουν με ευνοϊκούς όρους. Γινόταν τότε συζήτηση για ενδεχόμενη προθυμία εκ μέρους της Κίνας, αλλά και για διερευνητικές συζητήσεις με Ρώσους, Άραβες ή και ομογενείς.
Από ομογενειακούς κύκλους είχαμε την πληροφόρηση ότι υπήρχε μεν διάθεση αγοράς ομολόγων, …αλλά συνοδευόταν από αίτημα για ισχυρή διαβεβαίωση ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν με διαφανή τρόπο. Φαίνεται όμως, ότι δεν υπήρξε από κυβερνητικής πλευράς ιδιαίτερη επιθυμία κινητοποίησης των ομογενών, ούτε και για έκδοση εσωτερικού δανείου.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στη Μόσχα.
Στα δημοσιεύματα του Τύπου δεν γινόταν μνεία ότι υπήρχε στην ατζέντα των συζητήσεων θέμα δανεισμού της Ελλάδας από τη Ρωσία.


Η Voria.gr είχε γράψει:
«Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Παπανδρέου αναμένεται να βρεθεί το σύνολο των διμερών σχέσεων, με έμφαση στα εκκρεμή ενεργειακά σχέδια μεταξύ των δύο χωρών (…) Επί τάπητος θα τεθεί, επίσης, η ανανέωση της συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου που λήγει το 2016 (…)
Θα εξεταστούν, δε, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα που απασχολούν τις ελληνορωσικές σχέσεις, όπως το Κυπριακό».
Μόνον μερίδα του τουρκικού τύπου έδωσε άλλη διάσταση, όχι όμως οικονομική. Η εφημερίδα «Ζαμάν» έγραψε ότι η επίσκεψη στη Μόσχα έγινε, για να πεισθεί η Ρωσία να μη ενισχύσει την Τουρκία στο πυρηνικό της πρόγραμμα, διότι «την παραπάνω συγκλονιστική ενημέρωση παρείχε στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στην Μόσχα».
Τι συζητήθηκε στη Μόσχα;
Το αποκάλυψε ο κ. Ιβάν Σαββίδης.
Η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, γνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, σχημάτισε τη γνώμη -όπως και όλοι μας- ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου προτίθεται πλην των άλλων να ζητήσει τη ρωσική οικονομική συνδρομή. Αυτού του είδους την ενημέρωση παρείχε στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να ικανοποιήσει το σχετικό ελληνικό αίτημα, το δε ποσόν του δανείου που υπολόγισε ανερχόταν στα 25 δισ. δολάρια, με επιτόκιο 4,7% (και χωρίς φυσικά να μην υπάρχουν οι επαχθείς δεσμεύσεις του μνημονίου).
Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στη Μόσχα, διήρκεσε περί τη μία ώρα.
Όταν έφυγε ο κ. Παπανδρέου, ο Ρώσος πρωθυπουργός -κατά λεγόμενα του Ιβάν Σαββίδη- «έσπαγε καρέκλες» και ζητούσε «την κεφαλή επί πίνακος» του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα, διότι θεώρησε ότι τον παραπλάνησε!


Ο λόγος;
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο μόνον για… πράσινη ανάπτυξη και οικολογία!
Έτσι εξηγείται η θυμωμένη αναφορά του Ρώσου προέδρου κ. Μεντβέντεφ «να πάτε στο ΔΝΤ».
Μας είχε εκπλήξει τότε η δήλωσή του, γνωστού όντος ότι η Ρωσία αποστρέφεται το ΔΝΤ, αφού ο Γέλτσιν την προηγούμενη δεκαετία είχε επιτρέψει την οικονομική κυρίευση της χώρας.
Ο κ. Μεντβέντεφ, αντέδρασε φαίνεται υπό το κράτος ενόχλησης, η οποία προήλθε από την «κοροϊδία» που υπέστη η Ρωσία από μέρους μας.
Οι Ρώσοι αντελήφθησαν, πριν από τον ελληνικό λαό, ότι η πορεία μας είχε προδιαγραφεί πολύ πριν μας ανακοινωθεί. Στο παιχνίδι, προφανώς είναι μπλεγμένοι και αρχηγοί άλλων κομμάτων, διότι ουδείς, καθ’ όλο το διάστημα που προηγήθηκε δεν πρότεινε τρόπο εξόδου από την κρίση. Παρ’ όλο που γνώριζαν τι συμβαίνει.


Ο Μακεδών
Πηγή:Voria


Σχόλιο:Εμείς στο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη, από πολύ νωρίς σας το είχαμε πει:
Η αποκάλυψη του Σχεδίου: Γιατί αρνηθήκαμε βοήθεια από Κινέζους, Ρώσους και Άραβες;
Το είχαμε γράψει από τον Μάρτιο του 2010, με σειρά αναρτήσεων αλλά λίγοι μας πίστεψαν!
Σήμερα όμως έρχονται στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι οι πληροφορίες μας ήταν αληθινές και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη


emprosdrama

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΑΣ ΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ

«Και επειδή τουλάχιστον σε μένα έχει μείνει μια στάλα ελληνική υπερηφάνεια, αυτό δεν το σηκώνω».

Επιστολή μιας Ελληνίδας σε όλους τους προδότες της χώρας.!
Είμαστε δέσμιοι ενός πολιτεύματος που μόνο κατ' ευφημισμό ονομάζουμε δημοκρατία. Φοράμε οικειοθελώς τις αλυσίδες μας, ξεπουλάμε την ψήφο μας, παραμερίζουμε τα ιδανικά μας και γελάμε σαν ηλίθιοι σκεπτόμενοι πως όλα αυτά αξίζουν για μια θεσούλα στο Δημόσιο. Και μπορεί να επαναπαυόμαστε βασιζόμενοι στο ένδοξο παρελθόν μας, όμως τα κόκαλα των προγόνων μας θα τρίζουν βλέποντας την κατάντια μας. Αυτοί έδωσαν αγώνες για μια ελευθερία που εμείς δεν...
 εκτιμησαμε ποτέ.
Πόσους Εφιάλτες μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα; Τα έθνη που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένα. Και φαίνεται πως οι Έλληνες ή ξεχνούν ή επιλέγουν να μην θυμούνται. Μήπως από την κληρονομιά των προγόνων μας κρατήσαμε μόνο την λατρεία της Μοίρας και απαρνηθήκαμε κάθετι ελληνικό; Ό,τι μας κράτησε ενωμένους 400 χρόνια κάτω από τον τουρκικό ζυγό (ιστορία, γλώσσα, θρησκεία, αξίες) το σβήσαμε μέσα σε λίγες δεκαετίες. Κάποτε μας θαύμαζαν και μας φθονούσαν που ήμασταν Έλληνες, τώρα μας οικτίρουν. Και επειδή τουλάχιστον σε μένα έχει μείνει μια στάλα ελληνική υπερηφάνεια, αυτό δεν το σηκώνω.
Θέμα έκθεσης: Ωχαδερφισμός. Έπρεπε να μάθω πως ο Έλληνας νοιάζεται μόνο για την βολή του, που μέχρι και όρο έχουμε εφεύρει για αυτό! Αυτό με δίδαξαν, εμένα κι όλα τα ελληνόπουλα των πανελλαδικών. Διότι η «έκφραση ιδεών» ήταν τελικά μέθοδος να υιοθετούμε κι όχι να εκφράζουμε άποψη. Έτσι ώστε να μας πείσουν πως ουδεμία σχέση έχουμε με το «παν μέτρον άριστον» ή το «γνώθι σαυτόν». Τους ναούς πρέπει τελικά να τους έχτισαν άλλοι Έλληνες, η κοιτίδα του πολιτισμού έχει γίνει αποχωρητήριο. Και επειδή η «εφιαλτοκρατία» ζει και βασιλεύει, τα παιδιά μαθαίνουν πως «στη Σμύρνη υπήρξε συνωστισμός»! Διότι δεν αρκεί να ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας, πρέπει επίσης να ξεχάσεις την έχθρα που χωρίζει τους δυο λαούς. Ευτυχώς φροντίζουν οι Τούρκοι να μας το θυμίζουν όταν εκτελούν έναν Σολωμό ή κάνουν «Ίμια» κάθε ελληνικό νησάκι. Και τι κάνουν οι Εφιάλτες σ'αυτές τις περιπτώσεις; Ευχαριστούν τους Αμερικανούς που απέτρεψαν την πολεμική σύρραξη λέγοντας μας «καθίστε στ'αυγά σας» ή κάνουν κουμπαριές.
Κι αν πεις και τίποτα σε λένε ΑΚΡΑΙΟ. Διότι στην Ελλάδα το να είσαι εθνικιστής είναι κακό. Και που να μιλήσω δηλαδή για την Μεγάλη Ιδέα! Αριστεροί, εβραίοι κι άλλοι «φιλελεύθεροι» ζητούν την κατάργηση των παρελάσεων διότι εγείρουν εθνικιστικά αισθήματα. Ποιόν εθνικισμό, που οι μαθητές νομίζουν πως παρελαύνουν για το «όχι που είπε ο Κολοκοτρώνης στους Τούρκους» και πως ο Ν. Ζέρβας ήταν Γάλλος! Ποιός ξέρει, ίσως νομίζουν πως κι ο Αριστοτέλης ήταν Σλάβος. Ελληνική παιδεία σου λέει μετά! Αλλά αυτά επιβάλει το «σύστημα», η «νέα τάξη πραγμάτων». Ξέχνα την ιστορία, γλώσσα, θρησκεία, γίνε γρανάζι κι εσύ, ξεπατίκωσε νοοτροπίες που σου πλασάρουν στην τηλεόραση και αρκέσου στην ευτέλεια ενός μεταγλωττισμένου αμερικανικού ονείρου. Ή θα γίνεις μέρος ενός πολυπολιτισμικού αμαλγάματος χωρίς εθνική συνείδηση ή θα γίνεις ένας γραφικός. Πώς αλλιώς θα δεχόσουν την μετονομασία οδού της Θεσσαλονίκης σε οδό «Κεμάλ Ατατούρκ»; Πως αλλιώς θα διαδήλωνες για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Σκοπιανών, τις χαμένες περιουσίες των Τσάμηδων, την κακομεταχείριση του μετανάστη ο οποίος αφού πήρε την δουλειά ενός Έλληνα «αναγκάστηκε» να κλέψει ή να σκοτώσει αντιδρώντας στο «ρατσισμό και την ξενοφοβία» μας; Πώς θα καλωσορίσεις όλους αυτούς τους Δούρειους Ίππους; Έτσι! Και σιγά σιγά τα σύνορα θα φτάσουν στην Παλιά Ελλάδα..

http://mkka.blogspot.com

Τι ψεκάζουν τελικά τα αεροπλάνα?

Το συγκεκριμένο αφισάκι για τα chemtrails κυκλοφόρησε μετεφρασμένο και στα Ελληνικά. Παλαιότερα το έβλεπες σε αρκετές στάσεις λεωφορείωνΤι είναι τα Chemtrails;Τα Chemtrails, γνωστά και ως “χημικές ουρές” ή “χημικά ίχνη” ή “χημικοί αεροψεκασμοί” που αφήνουν πίσω τους αεροπλάνα, είναι κάτι που παλαιότερα θα το είδες στην τηλεόραση είτε διαβαίνοντας τις πύλες του ανεξήγητου είτε βλέποντας Λιακόπουλο. Επίσης θα τα έχεις πετύχει σε κανένα blog με φωτογραφίες τους ή σε καμία στάση λεωφορείων, όπου για ένα διάστημα φιγούραραν χαρτάκια που τα ανέφεραν έχοντας από κάτω μια κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση για να μάθεις παραπάνω.
Το ωραίο όμως είναι ότι αν ξεκολλήσεις από την οθόνη του υπολογιστή σου επιτέλους, θα μπορείς να τα δείς και live στον ουρανό. Ο ορισμός chemtrail προέρχεται από την λέξη “contrail” (condensation trail, ίχνη συμπύκνωσης) που είναι οι γνωστές γραμμές που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα λόγω της καύσης των καυσίμων τους, με τον ίδιο τρόπο που το αμάξι σου εκπέμπει καυσαέρια. Το chemtrail σημαίνει “chemical trail” (χημικό ίχνος) και όπως θα ακούσεις από όσους τα συζητάνε διαφέρουν από τα contrails στο ότι περιέχουν… “χημικά” (εχμ, και τα contrails χημικά περιέχουν, άλλο όμως εννοούν εδώ) και πως δεν εξαφανίζονται μετά από λίγο όπως κάνουν τα contrails.

Η ιστορία για αυτά, όπως θα την ακούσεις από “πολλούς”, πάει κάπως έτσι: αεροπλάνα μικρού μεγέθους -σκέψου στύλ γεωργικών ψεκαστικών αεροπλάνων- χωρίς διακριτικά (διάβαζε: πινακίδες κυκλοφορίας) εμφανίζονται να πετάνε πάνω από τον ουρανό της πόλης και να αφήνουν πίσω τους λευκές ουρές. Αυτές σιγά-σιγά απλώνουν και καλύπτουν τον ουρανό, πολλές φορές “σκοτεινιάζοντας” τον, κατά την πορεία της διασποράς τους.  Αυτές οι γραμμές, ή ψεκασμοί πιο ρεαλιστικά, φαίνεται να γίνονται σε συγκεκριμένα μοτίβα: παράλληλες γραμμές, διχτυωτά πλέγματα (τα… μπακλαβαδάκια της Σίσσυ!), χιαστί κτλ. Μοτίβα δηλαδή που δεν θυμίζουν πτήση τυχαίων αεροσκαφών αλλά μεθοδευμένη κάλυψη περιοχής με “ότι στο διάολα τελοσπάντων ψεκάζουν“.

Η ιστορία συνεχίζει… Σύμφωνα με αυτήν, αν κάποιος πάρει τηλέφωνο τον… οποιοδήποτε υπεύθυνο εναέριας κυκλοφορίας της περιοχής και ρωτήσει για πτήση αεροσκαφών στην περιοχή του, αυτός αναφέρει πως κανένα αεροπλάνο δεν πετούσε εκείνες τις ώρες, πως δεν έχει γνώση του γεγονότος. Επίσης, ιστοσελίδες που απεικονίζουν την πορεία αεροσκαφών ανα πάσα στιγμή πάνω από μια επιλεγμένη περιοχή, δεν φαίνεται να δίνουν στίγμα αυτών των αεροσκαφών.  Με λίγα λόγια, αυτά τα αεροσκάφη δεν υπάρχουν επίσημα, πράγμα -όπως λένε όσοι ασχολούνται με τα chemtrails- είναι αδιανόητο, δεδομένου πως η εναέρια κυκλοφορία είναι αυστηρά ελεγχόμενη και δεν σηκώνεις αεροσκάφος από το έδαφος έτσι για την πλάκα σου χωρίς αυτό να καταγραφεί κάπου.

Και μετά; Θα ακούσεις λοιπόν να αναφέρουν πως μετά από αυτές τις ύποπτες πτήσεις ο πληθυσμός της περιοχής νιώθει καταβολή, αρρωσταίνει, παθαίνει άσθμα και ένα κάρο άλλα δεινά. Σε αυτό το σημείο λοιπόν ο καθένας παραθέτει την ερμηνεία του, η οποία από τους μη-θιασώτες των chemtrail θεωριών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συνωμοσιολογία — φαντάζεσαι ήδη το τι θα ακούσεις και μόνο που ανέφερα την λέξη συνωμοσία.

Έχουμε και λέμε: ορισμένοι υποστηρίζουν πως τα chemtrail είναι μέθοδοι ελέγχου της γονιμότηταςελέγχου των μαζών, του νου, είτε μέσω χημικής επίδρασης είτε μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (βλέπε HAARP). Μια  άλλη εκδοχή αυτού είναι πως μας ψεκάζουν με “ιώσεις” για να μας κρατάνε σε “καταστολή”. Σε παρόμοιο ύφος θα ακούσεις πως αυτά που μας ψεκάζουν είναι για να μας αρρωσταίνουν και να μας δημιουργούν προβλήματα υγείας ώστε να καταναλώνουμε φάρμακα και να έχουν κάποιοι μεγάλο τζίρο. Θα ακούσεις επίσης πως τα chemtrails είναι στρατιωτικά πειράματα ελέγχου του καιρού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο (ξηρασία-πλημμύρες).
του πληθυσμού (διάβαζε “στείρωση”/”υπογονιμότητα”) έτσι ώστε να καταπολεμηθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Άλλοι λένε πως τα chemtrail είναι μέθοδοι
Ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά; Θα ακούσεις τα πάντα ανάλογα με το ποια είναι η… “αγαπημένη” ομάδα του καθένα που θα σου μιλήσει για αυτά: οι φαρμακευτικές εταιρίες (Big Pharma), το κράτος, η νέα τάξη πραγμάτων, το παγκόσμιο lobby Εβραίων, μπορεί και οι gay οι γκοθάδες ή οι σκυλάδες. Εδώ θα κατηγορηθώ για ειρωνεία και θα μου πουν οι υποστηρικτές πως “και άλλοι τους κορόιδεψαν“, δεν κάνω δα και κάτι πρωτότυπο, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Όχι μωρό μου, δεν είναι ειρωνεία, μάθε επιτέλους να την ξεχωρίζεις από την κυνικότητα… Η ειρωνεία απλά σου βγάζει την γλώσσα village style, η κυνικότητα σε στήνει στα τέσσερα, σε σοδομίζει με κρυστάλλους χαλαζία , σε αποκαλεί Σούζυ και τραβάει Polaroid της όλης διαδικασίας για να τις στείλει στον εργοδότη σου, στην καψερή μάνα σου και στο έτερον ήμισυ σου. Δεν στα κάνει όμως αυτά μόνο για την ικανοποίηση, στα κάνει με κάποιο σκεπτικό… Με το σκεπτικό του ότι σκίζει τις ζαρτιέρες της όταν βλέπει τον εγκέφαλό σου να καταναλώνει τζάμπα γλυκόζη!

Δεν χρειάζεται να είσαι “επιστήμονας” ή “ειδικός” για να έχεις δικαίωμα στην σκέψη, η γνώση των επιστημών μπορεί να αλλάζει ή να καταργείται αλλά η κριτική σκέψη παραμένει διαχρονική, σαν ατάκα ταινίας του Γκουσκούνη. Προτού πάμε παρακάτω, να σου δηλώσω, έτσι για να πάρεις και εσύ μια ικανοποίηση, πως δεν γνωρίζω με σιγουριά ΤΙ είναι τα chemtrails αλλά θα δούμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να είναι.

Το θέμα των chemtrails είχε απασχολήσει εφημερίδες και τηλεόραση μια φορά και έναν καιρό....Τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ τα Chemtrail;Τα chemtrail είναι λίγο δύσκολο να είναι κάποια χημική ουσία που ελέγχει τον νου, προκαλεί υπογονιμότητα, ιώσεις,ουσίες για να σε αρρωστήσουν επίτηδες ή ουσίες που σε ελέγχουν μέσω ανάκλασης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων από κάποια πηγή στύλ HAARP. Προτού μου φωνάξεις “en garde” και προσπαθήσεις να λογχίσεις την “σιγουριά” μου επι του θέματος ας τα δούμε λίγο με την σειρά. Εδώ θα σε ζαλίσω χειρότερα από ότι υποστηρίζεις πως σε ζαλίζουν τα chemtrails…
Γνωρίζεις φαρμακολογία; Όχι “δεν μπορείς να τα γνωρίζεις όλα“, “αυτά είναι για τους ειδικούς“. Αυτή η επιστήμη που αγνοείς και που δεν έχεις καμία όρεξη να μάθεις -εκτός αν κάποιος σου παρουσιάσει δεδομένα της που υποστηρίζουν την κοσμοθεώρησή σου, οπότε τότε τα παπαγαλίζεις- μας λέει πως η δοσολόγηση κάποιου με ένα φάρμακο που κάνει οτιδήποτε (από αντιπυρετικό εώς αντικαταθλιπτικό) είναι αρκετά σύνθετη υπόθεση. Εδώ δεν σου λέω πράγματα εξειδικευμένα, πατάνε πάνω στην εμπειρία σου, το βλέπεις καθημερινά — οπότε για αρχή χρειάζεσαι οξυδέρκεια και κριτική σκέψη, όχι τόσο “σκληρές θετικιστικές γνώσεις” ή σπουδές φαρμακολογίας.

Δεν πιάνουν όλους τους ανθρώπους τα φάρμακα με τον ίδιο τρόπο, το αν και πως θα σε πιάσει εξαρτάται από την δόση που θα πάρεις, τον μεταβολισμό σου (ο οποίος δεν είναι στατικός, ενδέχεται να συσχετίζεται με πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του DNA/γονιδιώματός σου), τα κιλά σου, την απέκκριση (νεφρά-ούρα-κακά) σου και την φύση της ουσίας.

Για να στο θεσω πιο απλά: όλες οι ουσίες για να σε “πιάσουν” έχουν μια μίνιμουμ δόση ανά κιλό σωματικού βάρους. Δες πως μια ασπιρίνη σου  ρίχνει τον πυρετό, αν πάρεις το 1/100 της ξύνοντας την με το νύχι σου θα σου ρίξει τον πυρετό; Αν όχι, γιατί; “Γιατί πήρες λίγο” — να τη η καθημερινότητα, δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής φαρμακολογίας! Επίσης θα δεις πως στα παιδιά (βλέπε: παιδιατρική) οι δόσεις διαφέρουν λόγω μικρότερου βάρους και διαφορετικού μεταβολισμού.

Πως όμως δένουν όλα αυτά με τα chemtrails;
Ο αεροψεκασμός, ιδίως στο ύψος που γίνεται, δεν εγγυάται πως “ότι σκατά ψεκάστηκε” θα φτάσει στον ετερογενή πληθυσμό που βρίσκεται από κάτω σε ενεργή δόση, διότι υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες.
Ένας παράγοντας είναι η υγρασία της ατμόσφαιρας. Η υψηλή υγρασία δημιουργεί μεγαλύτερα σταγονίδια της ψεκασμένης ουσίας, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να εισπνεύσεις πολύ από αυτή, και αυτό διότι μένει λιγότερη ώρα “ιπτάμενη”. Ακόμα και οι ιώσεις στην υγρασία μεταδίδονται δυσκολότερα με βήχα και φτέρνισμα λόγω αυτού του φαινομένου!

Άλλος παράγοντας είναι η θερμοκρασία και το ηλιακό φως, που μπορούν να αλλοιώσουν πολλές ουσίες ή και να μεταβάλλουν την κινητικότητά τους στον αέρα.

Επίσης, εκτός των παραπάνω περι διαφοράς από άνθρωπο σε άνθρωπο όσον αφορά τον μεταβολισμό, το αν θα εισπνεύσεις αρκετό από αυτό που ψέκασε ο άλλος εξαρτάται από το αν είσαι έξω ή μεσα, το να μιλήσω από την άλλη για την επίδραση του ανέμου στην διασπορά μιας ουσίας θα ήταν απαράδεκτο — διότι φίλε αναγνώστη μπορεί το μυαλό σου να έχει σαπίσει προ πολλού από το πολύ myspace αλλά δεν είναι ΤΟΣΟ σάπιο. Με λίγα λόγια, έτσι για να μπορεί να με καταλάβει και η γιαγιά σου που πάσει από άνοια και εσύ που πάσχεις από ανία εκτός της άνοιας, είναι πολύ δύσκολο να “πρεζώσεις” με κάτι ομοιογενώς έναν πληθυσμό δια αέρος.

Είναι τόσο αμφίβολο το ότι θα αναπνεύσει ο πολίτης αρκετό που δεν αξίζει τα λεφτά του να τρέξεις  μαζικά/παγκόσμια ένα τέτοιο project, παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και περιορισμένες γεωγραφικά περιοχές –βλέπε την όλη υπόθεση Vietnam και την ταινία Jacob’s ladder.

Που τα ξέρουμε όλα αυτά;
Έχει δοκιμαστεί πάμπολες φορές και έχει μελετηθεί εκτενώς, φυσικά για στρατιωτικούς σκοπούς. Σε αυτό το σημείο, αφήνεις λίγο το facebook, ανοίγεις καινούργιο tab στο πρόγραμμα περιήγησής σου και ψάχνεις φράσεις όπως “Operation Ranch Hand“, “Operation LAC” και “Operation Dew“. Για να δώσω ιδέες σε μελλοντικούς τρελούς επιστήμονες και μισάνθρωπους δικτάτορες (please παίδες, αυτή την φορά στείλτε για σαπούνια το πραγματικά πάσχον δημογραφικό, τους αθεράπευτα ηλίθιους) που θέλουν να ψεκάσουν με κάτι τον πλανήτη, θα τους παραπέμψω στις μίνιμουμ απαιτήσεις που θα πρέπει να πληροί μια ουσία για να είναι αποτελεσματική σε αεροψεκασμό: η ουσία που θα επιλέξεις θα πρέπει να
είναι ενεργή σε “απειροελάχιστες” δόσεις για να σιγουρέψεις πως θα πάρουν όλοι αρκετό. Διάβαζε: ενεργή στην κλίμακα των ΜΙΚΡΟγραμμαρίων δηλαδή εκατομμυριοστά του γραμμαρίου, δες πόση ουσία περιέχουν φάρμακα που θα βρείς στο συρτάρι της μάνας σου — θα δείς μιλλιγκράμ δηλαδή χιλιοστά του γραμμαρίου
να είναι σταθερή στις περιβαλλοντικές συνθήκες ώστε να μην “χαλάσει” από οξυγόνο και ήλιο και τέλος αν σκοπεύεις να τους ψεκάζεις καιρό με αυτή θα πρέπει ο άνθρωπος να μην μπορεί να αναπτύξει ανοχή στα αποτελέσματά της, ιδίως αν η ουσία αποσκοπεί στο να επηρεάσει τον εγκέφαλο, ο οποίος έχει τρομερά γρήγορα συστήματα προσαρμογής/ανοχής/ανάδρασης. Δύσκολο μάγκα μου, δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό που να μπορεί να κάνει και τα τρία παραπάνω.
Προφυλάξου απο το Mind Control με κριτική σκέψη! Κυκλοφορεί στα περίπτερα!Δηλαδή, δεν μπορούν να μας ελέγχουν το μυαλό με χημικά;Εδώ θα συνεχίσω να σε απογοητεύω, ιδίως όσον αφορά τον έλεγχο του νού με χημικά μέσα. Ο έλεγχος του νου είναι πολύ δυσκολότερος από όσο νομίζεις και η επιστήμη της στοχευμένης σύνθεσης μιας ουσίας που μπορεί να έχει το Χ αποτέλεσμα είναι πολύ λιγότερο “μαγική” και απείρως πιο δυσνόητη από όσον νομίζεις.
Επίσης η επίδραση μιας ψυχοτρόπου/ψυχοενεργής ουσίας διαφέρει αρκετά από τον έναν άνθρωπο στον άλλο, πράγμα που κάνει το όνειρο μιας ουσίας που ελέγχει τους πάντες να μοιάζει με ονείρωξη διεστραμμένου παρά με πραγματικότητα.Το επιχείρημα “και που ξέρεις τι έχουν σε μυστικά εργαστήρια” αφήνει απλά την κριτική σου ικανότητα βιασμένη σε ένα στενάκι να αιμοραγγεί “από πίσω” καθώς η φαντασία σου τρέχει γυμνή στον δρόμο φορώντας ένα γάντι στο κεφάλι και ουρλιάζοντας “είμαι καλαμάρι, είμαι καλαμάρι!“.

Άντε,  ας βγάλω τον δονητή που σφήνωσε στον κώλο μου μπας και χαλαρώσω λίγο, εδώ σου δίνω το ακαταλόγιστο όπως πραγματικά σου πρέπει, διότι για να γνωρίζεις τι είναι πιθανό και τι όχι και να μπορείς να υποψιαστείς το μέγεθος της “κρυμμένης σε μυστικά υπόγεια” γνώσης θα πρέπει να έχεις μια κάποια επαφή με την επιστήμη, την ποιότητα και ποσότητα της ήδη υπάρχουσας γνώσης σε αυτά τα θέματα, και με το εργαστήριο — και σίγουρα εδώ δεν εννοώ εργαστήριο ζαχαροπλαστικής. Αν έχεις, θα δεις πως απλούστερα πράματα από τον “ελέγχου του νου με μια ουσία” είναι δύσκολα στο εργαστήριο και πως η πρόοδος είναι πολύ πιο αργή από όσο σε κάνει να νομίζεις η εφημερίδα και η pop science ιδίως σε θέματα νευροχημείας…

Για να κλείσω το κεφάλαιο του χημικού ελέγχου του νου όπως έχει εν έτη 2011, θα σου πω απλά πως πολλοί προσπάθησαν, με τρελά χοντρό budget (CIA, στρατοί, κράτη) και κάναν μια τρύπα στο νερό… Το κοντινότερο ίσως που έφτασαν ήταν μείγματα ηρεμιστικών ουσιών (π.χ. βαρβιτουρικών) με αλκαλοειδή όπως ατροπίνη και σκοπολαμίνη αλλά… έχουν περιορισμένη δράση, αναπτύσεις ανοχή και πάνω από όλα έχουν παρενέργεις που θα τις έπαιρνε πρέφα πέραν πάσης αμφιβολίας ακόμα και άτομο με το δικό σου IQ, είναι εξόφθαλμες! Αν σου κίνησε την περιέργεια η σκοπολαμίνη/ατροπίνη, ψάξε την: υπάρχουν αναφορές πως η σκοπολαμίνη ιδίως έχει χρησιμοποιηθεί στην λατινική αμερική από συμμορίες για να ληστέψουν τουρίστες λόγω της “ευπιστίας/καταστολής/ζομποποίησης/αμνησίας/ντελίριο” που προκαλεί αλλά έχε κατα νου πως οι περιγραφές που θα διαβάσεις ακροβατούν μεταξύ urban legend, υπερβολής και πραγματικότητας.

Εδώ είναι το κατάλληλο σημείο να δώσω μια φτυαριά στο κεφάλι της ιδέας “ελέγχου του νου μέσω μαγνητικών κυμάτων” και να την στείλω πίσω στον τάφο της. Αυτή η θεωρία λέει πως αυτό που ψεκάζουν αντανακλά τα μαγνητικά κύματα από κάποιες κεραίες τύπου HAARP πάνω στον πληθυσμό και ελέγχουν με αυτό τον τρόπο τα μυαλά μας.

Ναι, είναι πιθανή η ανάκλαση/επαγωγή μαγνητικών κυμάτων, ναι μπορείς να ψεκάσεις συγκεκριμένες ουσίες για να κάνεις την ατμόσφαιρα πιο “αγώγιμη”  σε μαγνητικά κύματα για να την μελετήσεις, ναι ο εγκέφαλος μπορεί να επηρεαστεί με μαγνητικά κύματα είναι όμως δύσκολο να “μαγέψεις” με αυτό ανθρώπους.

Γιατί; Διότι στην περίπτωση που μπορούσε να γίνει (δεν μπορεί προς το παρόν με τις παρούσες γνώσεις και τεχνικά μέσα) θα χρειαζόσουν μαγνητικά πεδία  ικανά να πιάνουν ομοιογενώς και χωρίς την πτώση της έντασής τους μεγάλη περιοχή (δύσκολο) αλλα κυρίως ακριβέστατα στοχευμένα σε συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου σου. Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε εσένα να κάτσεις ακίνητος σε συγκεκριμένη θέση για πολύ ώρα, μπροστά του η είσοδος σε μαγνητικό τομογράφο θα ήταν ταξιδάκι στην Disneyland. Εσυ όμως τρέχεις, οδηγάς, κουνιέσαι, κολυμπάς, γυρνάς το κεφάλι σου, αλλάζεις θέσεις, σε πηδάν και πηδιέσαι: δεν κάθεσαι ιδιαίτερα σταθερός ούτε όταν κοιμάσαι…

Παρόλαυτά αν σε ενδιαφέρει η επίδραση του μαγνητικού πεδίου στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ψάξε λίγο τους όρους transcranial magnetic stimulation (TMS) και “God Helmet”. Τόσο ψαχτήρι/ψαγμένος που δηλώνεις πως είσαι, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το homework που σου δίνω σήμερα, εσύ αυτά τα τρώς για πρωϊνό — ή έστω έτσι μας λες!

 
"E, για να το λένε ισχύει". Λογικό, το λένε όλοι, ελπίζω μόνο κάποιος να σκεφτεί και τα καψερά τα παιδιά μαςΝαι, αλλά δεν μπορούν με ουσίες ή ιούς να μας προκαλέσουν στειρότητα ή προβλήματα υγείας;Το να “χαλάσεις” κάτι είναι συνήθως αρκετά ευκολότερο από το να το φτιάξεις, καθαρά και μόνο από πλευράς εντροπίας αν το δείς. Υπάρχουν ουσίες που μπορούν να βλάψουν τα γεννητικά σου κύτταρα και γενικά την υγεία σου, δεν χρειάζεται να πας μακριά! Αρκετά φυτοφάρμακα, πλαστικοποιητές, περιβαλλοντικοί ρύποι, ουσίες που υπάρχουν σε προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά κτλ. μπορούν να σε βλάψουν — δεν χρειάζεται να σε ψεκάσουν με αυτά, επιλέγεις να εκτεθείς πολλές φορές αυτοβούλως, πάρε για παράδειγμα τα τσιγάρα σου!
Για να βγάλουμε γρήγορα τους ιούς από την μέση, θα σου πω πως πολλοί ιοί είναι ευπαθείς στην ηλιακή ακτινοβολία, στην υγρασία και την θερμότητα οπότε δεν βολεύουν για “οπλοποίηση” μέσω ψεκασμού. Επίσης η ικανότητά μας να κατασκεύαζουμε ιούς, πόσο μάλλον να επιλέγουμε ακριβώς τα χαρακτηριστικά της νόσου που θα σου προκαλέσουν, είναι κάτι που ως είδος δεν το έχουμε μαστερέψει ακόμα. Με λίγα λόγια θα το χαρακτήριζα δύσκολο, ακριβό και αναποτελεσματικό.

Πίσω στις ουσίες τώρα, θα σε παραπέμψω στο “τι δεν είναι πιθανώς τα chemtrail” διότι τα ίδια που ισχύουν από φαρμακολογικής άποψης ισχύουν και για αυτές τις ουσίες απάξ και ότι και να είναι παραμένουν φαρμακολογικά ενεργές ουσίες. Παραμένει δύσκολο να χρησιμοποιηθούν με αυτό τον τρόπο, δηλαδή ως αεροζόλ/αερόλυμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ουσία όμως του να προκαλέσεις μια γενικευμένη ζημιά -άν καταφέρεις να την προκαλέσεις, ίσως αν το προσπαθήσεις να δεις πως είναι δυσκολότερο από ότι φανταζόσουν- δεν βρίσκεται τόσο στο καθαρά τεχνικό κομμάτι του ψεκασμού και της ουσίας αλλά σε επίπεδο που άπτεται καθαρά της κριτικής σου σκέψης, άντε πολύ βαριά “φιλοσοφίας” κρασοταβέρνας.

Εδώ είναι το σημείο που αν είναι να ξεβρακωθείς θα ξεβρακωθείς και θα παρελάσεις γυμνός μπροστά από πλήθος ξαναμμένων νέγρων, διότι στα παραπάνω μπορούσες να ψελίσεις πως “ιγού δεν τα γνουρίζω τούτα τα πιστιμονικά” ενώ εδώ τι θα ισχυριστείς; Πως είσαι παντελώς καθυστερημένος; Καλώστονα κι ας άργησε!

 
Cloud seeding: πως να προκαλέσεις βροχή με Ιωδιούχο άργυρο!Άσε τις φιλοσοφίες, μίλησε μας καθαρά, θα μας πεις ρε πεζεβέγκη τι ψεκάζουν τελικά;Πράματα που ίσως τα ξέρεις, μα φαντάζουν τρομερά, αν την ψάξεις λιγουλάκι, θα φανούνε πιο απλά! Για να πάρεις μια ιδέα του τι μπορεί να ψεκάζουν, στην περίπτωση που όντως είναι ψεκασμοί, άρχισε από τα βασικά! Πολύ απλά ψάξε το τι γνωρίζουμε ως σήμερα πως έχει ψεκαστεί σε επίπεδο ατμόσφαιρας — δηλαδή εδώ εξαιρούνται οι ψεκασμοί με φυτοφάρμακα ή εντομοκτόνα. Άσε, εδώ θα σου λύσω τα χέρια ήδη σήμερα χρησιμοποίησες δυο φορές το google μην το παρακάνεις και σου αφήσει κανένα κουσούρι να ψάχνεις και να διασταυρώνεις τις πληροφορίες σου. Θα μιλήσουμε για “γεωμηχανική“!
Γεωμηχανική;
Ναι, γεωμηχανική!Έχουν γίνει αρκετά πειράματα τα οποία έχουν ευοδώσει καρπούς, όσον αφορά την τροποποίηση του καιρού. Μάλιστα το συγκεκριμένο δεν αποτελεί ούτε επτασφράγιστη γνώστη ούτε σπάνια πρακτική. Για να στο φέρω πιο κοντά σου, υπάρχει και ελληνική εταιρία που το κάνει και από όσο το έχω ψάξει έχει συνεργαστεί ακόμα και με κρατικους φορείς.
Εδώ αναφέρομαι στην πρακτική του “cloud seeding” ή αν θες να στο κακομεταφράσω στα ελληνικά “σπορά συννέφων”, μια ιδέα που δεν είναι καθόλου καινούργια και καθόλου “ύποπτη”. H σπορά συννέφων βασίζεται πάνω σε έννοιες “κρυστάλλων” με τις οποίες σε έπρηζα στα άρθρα περι μεγαλώματος κρυστάλλων στο σπίτι και στο αφιέρωμα για το χιόνι: πολύ απλά ψεκάζουν τα σύννεφα με ουσίες που κάνουν τους αιωρούμενους υδρατμούς και τα σταγονίδιά τους να συσσωρευτούν μαζί ώστε να σχηματίσουν μεγαλύτερα σταγονίδια και αυτά με την σειρά τους ακόμα μεγαλύτερα σταγονίδια που εσείς οι γήινοι ονομάζετε βροχή!

Τα “χημικά” που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή την δουλειά είναι ο ιωδιούχος άργυρος (AgI, silver iodide) και ο ξηρός πάγος (στερεό διοξείδιο του άνθρακα). Το δεύτερο δεν έχει ιδιαίτερους κινδύνους, βασίζεται εκτός από την πυρηνοποίηση (nucleation, πάνω στην οποία βασίζονται οι κρύσταλλοι) και στην ψύξη των συννέφων. Αν και το διοξείδιο του άνθρακα που ελευθερώνεται είναι “αέριο θερμοκηπίου”, μην τραβάς φρίκες — παίζει η πόλη σου να απελευθερώνει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα την ημέρα από ότι θα χρησιμοποιηθεί για πρόκληση μιας βροχής. Ο ιωδιούχος άργυρος λειτουργεί κυρίως μέσω πυρηνοποίησης, διότι η κρυσταλλική του δομή μοιάζει με αυτή του χιονιού.

Εδώ, τρομολάγνε αναγνώστη μου,  αξίζει να αναφερθεί πως ο ιωδιούχος άργυρος έχει τοξικοτήτα αν και χρησιμοποιούνται μικρές ποσότητες (10-50 γραμμάρια) για μια βροχόπτωση. Έπίσης κάτι που περιορίζει την τοξικότητά του είναι ότι δεν είναι πολύ υδατοδιαλυτός, δεν διαλύεται στο νερό όπως το αλάτι, οπότε δεν τον “λούζεσαι” με την βροχή ούτε τον πίνεις όταν το νερό που θα πέσει-μαζευτεί και χρησιμοποιηθεί ως πόσιμο. Παρ’ όλ’ αυτά θεωρείται επικίνδυνος για το περιβάλλον, υπάρχουν νομοθεσίες που περιορίζουν την χρήση του και προσωπική μου άποψη είναι πως θα ήταν καλό να τον αφήσουν στην άκρη άπαξ και μπορούμε να προκαλέσουμε βροχόπτωση με πιο ασφαλή μέσα.

Τι μπορεί να προκαλέσει;
H χρόνια επαφή μαζί του (κυρίως κατάποση, να τον φας δηλαδή) μπορεί να προκαλέσει δερματικές αντιδράσεις που θυμίζουν αλλεργία, αναιμία, αίσθηση κόπωσης, πονοκεφάλους κτλ. Όλα μαζί τα συμπτώματα έχουν το όνομα “ιωδισμός” (iodism) και μπορείς να τον πάθεις με χρόνια χρήση ουσιών που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ιωδίου. Επίσης σε μεγάλες δόσεις και χρόνια χρήση μπορεί να προκαλέσει μια πάθηση που ονομάζεται “Αργυρία” (Argyria) μια πάθηση οπου ο άργυρος συσσωρεύεται μέσα σου και σε κάνει να μοιάζεις με… στρουμφάκι στο ελαφρώς πιο μεταλλιζέ! Δεν είναι θανάσιμη, δεν προκαλεί “πρόβλημα” πέραν του χρώματος και αποτελεί πολύ ωραία μέθοδο για να τραβήξεις όλα τα βλέμματα πάνω σε οποιοδήποτε πάρτυ παρεβρεθείς.
Τώρα σου έχω κάτι που θα σου αρέσει, θα σε ξετρελάνει! Μια άλλη μέθοδος που έχει μελετηθεί είναι ο ψεκασμός των συννέφων με βακτηρίδια του είδους Pseudomonas syringae, ορισμένοι ψεκασμοί που έγιναν το 1987 περιείχαν μια γενετικα τροποποιημένη μορφή αυτού του βακτηριδίου γνωστή και ως “Ice minus“. Ουσιαστικά αυτό το βακτηρίδιο αποτελεί τον πρώτο γενετικά τροποποιημένο οργανισμό που -επισήμως- αφέθηκε στην φύση! “Να τα μας! Μας ψεκάζουν και μάλιστα με μεταλλαγμένα, εσύ πιο πάνω έλεγες κάτι πίπες ότι δεν μας ψεκάζουν με ιούς και με άλλα τέτοια!“. Τρόμαξες κουκλί μου ; Πανικοβλήθηκες; H ημιμάθεια φέρνει πανικό, αν συνδυαστεί και με βιασύνη μπορεί να φέρει υστερία, οπότε κάπου εδώ να σε κεράσω ένα lexotanil να χαλαρώσεις λίγο.

Τι παίζει με την φάση: καταρχήν τα βακτηρίδια δεν έχουν ουδεμία σχέση με τους ιούς -ούτε σε μολυσματικότητα ούτε σε κυκλο ζωής- οπότε μην ανησυχείς. Κατά δεύτερον αυτό το βακτηρίδιο υπάρχει στην φύση, υπάρχει στον αέρα και κάνει κάτι εκπληκτικό: παράγει μια πρωτεϊνη που κάνει το νερό να γίνεται ευκολοτερα χιόνι/πάγος! Αν έχεις αγγίξει φύλλα που έχουν πιάσει εκείνη την παγωμένη πάχνη αποτελούμενη από “χοντρά κρυσταλλάκια” έχεις αγγίξει αυτό το βακτηρίδιο. Αυτό το βακτηρίδιο επίσης ευθύνεται και για καταστροφή πολλών φυτών από ψύχος. Η γενετική τροποποίηση που δοκίμασαν (ice minus) ήταν να απενεργοποιήσουν το γονίδιο… έτσι αν αυτό το βακτηρίδιο πολλαπλασιαστεί στην φύση ή πληθυσμιακά υπερισχύσει στον αέρα τότε  μέρος του χιονιού που πέφτει στον πλανήτη μας θα πέφτει ως βροχή και όχι ως χιόνι.  Η άγρια μορφή του βακτηριδίου (ice plus) μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντιθέτως για να προκαλέσει χιονόπτωση! Αν σε ενδιαφέρουν τέτοια φαινόμενα και πειράματα ψάξε τον όρο “βιοκαθίζηση” (bioprecipitation, στα ελληνικά δεν θα βρείς και τίποτα).

Αν τα παραπάνω δεν σου αρκούν, αν θες κάτι πιο παράξενο να παίζει πίσω από τα chemtrail, θα σου δώσω μια τελευταία θεωρία που είχε προταθεί ως μέθοδος μετατροπής του κλίματος και ίσως να μπορεί να λειτουργήσει… Μερικοί μάλιστα θα σου πουν πως αυτό ακριβώς είναι τα chemtrail.

Μέσες άκρες έχεις ακούσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου υποθέτω… Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε, είτε με τεράστιους “καθρεπτες”, είτε με ανακλαστικά σωματίδια που θα αφήναμε στην ατμόσφαιρα (τρισεκκατομύρια μικρά “καθρεπτάκια”) να στέλναμε μέρος της ακτινοβολίας που λαμβάνει η γή από τον ήλιο στον… αγύριστο; Αυτό προτάθηκε ως λύση για το φαινόμενο του θερμοκηπίου που οφείλεται στον εγκλωβισμό των ηλιακών ακτίνων στην γh. Ουσίες που πιθανόν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο είναι οξείδια δυο μετάλλων, του αλουμινίου και του βαρίου που πολλοί που θα σου μιλήσουν για chemtrail θα σου πουν πως αυτές είναι οι ουσίες που δημιουργούν τα χημικά ίχνη. Υποστηρίζουν επίσης πως αυτές οι ουσίες προκαλούν προβλήματα υγείας, παραδείγματος χάρην το αλουμίνιο alzheimer. Εδώ τα πράγματα θολώνουν λίγο…

Το οξείδιο του βαρίου όντως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, είναι βλαβερό για τους υδρόβιους οργανισμούς και… δεν θες να το φaς: διάρροια ,καρδιακές αρρυθμίες ίσως και θάνατος περιλαμβάνονται ως επιδόρπιο σε ένα μενού με βάριο. Πόσο πρέπει να φάς; Δεν γνωρίζω. Τα αποτελέσματα από την εισπνοή του είναι ίδια με την κατάποση; Πάλι, δεν γνωρίζω. Κυρίως όμως δεν γνωρίζω αν το ψεκάζουν στην ατμόσφαιρα.

Όσον αφορά το αλουμίνιο παλαιότερα είχε συσχετιστεί με νευροτοξικότητα και με Alzheimer διότι σε άτομα με Alzheimer είχαν βρεθεί υψηλότερα επίπεδα αλουμινίου στους εγκεφάλους τους. Τίθεται όμως εδώ η ερώτηση που ακόμα μελετάται -διότι ναι, υπάρχουν ακόμα και άτομα που σκέφτονται και δεν ορμάν κατευθείαν σε συμπεράσματα- το αν το αλουμίνιο προκαλεί το Alzheimer ή αν τα άτομα με Alzheimer έχουν κάποιο πρόβλημα με την αποβολή και την συσσώρευση του αλουμινίου στο σώμα τους.

Γιατί είναι δύσκολο να απαντηθεί; Διότι κατα την διάρκεια της ζωής σου έρχεσαι σε επαφή με τρομερές ποσότητες αλουμινίου, υπάρχει π.χ. στο χώμα και στο νερό που πίνεις -εκ φύσεως, από το ποταμάκι, δεν στο βάζουν στο νερο για να σε χαζέψουν συνομωσιολόγε μου- παρ’ όλ’ αυτά το αλουμίνιο δεν συσσωρεύεται μέσα σου, ούτε όλοι πεθαίνουν από Alzheimer.

Επίσης, ένα πολύ καλό επιδημιολογικό δεδομένο για να δείς τι γίνεται αν κάποιος εκτεθεί σε κάτι είναι να μελετήσεις άτομα που εκτίθενται λόγω… επαγγέλματος: από όσο γνωρίζω οι εργάτες σε μεταλλεία που βγάζουν και επεξεργάζονται αλουμίνιο (μιλάμε για… τεράστιες ποσότητες) έχουν παρουσιάσει νευρολογικά προβλήματα αλλά γενικά αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται με υπερέκθεση σε πολλά μέταλλα, δεν είναι αποκλειστική ιδιότητα του αλουμινίου. Τι προβλήματα παρουσιάζουν; Κυρίως κινητικά και μνήμης, τουλάχιστον από ότι διάβασα πουθενά δεν αναφέρθηκε πως ήταν… “πειθήνιοι”, “λιγότεροι αντιδραστικοί” ή γενικότερα “νοητικώς ζόμπι”.

Αέριο δωράκι για όλους σε περίπτωση που απετύχει το project...Ποιο project; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις...Ε, και που να τα ξέρω εγώ όλα αυτά; Εσύ είσαι ειδικός, επιστήμων, μεγάλος, τσίφτης!Κάπου εδώ δεν την γλυτώνεις την “φιλοσοφία”, νόμισες πως την σκαπούλαρες πιο πάνω αλλα μάλλον τα chemtrails δεν με έχουν επηρεάσει και η μνήμη μου και η όρεξή μου να σου “την λέω” έχουν μείνει ανέπαφες. Αρκετά επιστημονιάσαμε, δεν νομίζεις; Πιο πάνω ανέφερα πως ο λόγος που πιθανότατα οι θεωρίες περι “ψεκασμών για να μας υποδουλώσουν, να μας κάνουν νοθρούς, υπογόνιμους και άρρωστους” δεν ισχύουν όχι για κάποιον “επιστημονικό” λόγο που έχεις κάθε δίκαιο να μην τον γνωρίζεις αλλά για άλλους πιο… καθημερινούς λόγους, τόσο καθημερινούς που δεν χρειάζεται να βγάλεις πανεπιστήμιο για να τους σκεφτείς: λόγους που αν δεν τους έχεις σκεφτεί ούτε μια φορά καλύτερα να το ψάξεις διότι η κυρα Κριτική Σκέψη έχει πάει Χαβάη και εσένα σε έχει αφήσει πίσω στην πόλη.
Σκέψου, αντινεοταξίτη αντιδραστικέ μου, πως δεν χρειάζεται να σε “ψεκάσουν” λες και είσαι “λαχανάκι βρυξελλών με χημικά” με χημικά για να πετύχουν την υποδούλωση σου -αν αυτήν δηλαδή κάποιος σκοτεινός δάχτυλος θέλει να πετύχει. Μπορούν να το κάνουν με πολυ μικρότερο κόστος και σε ένα καπιταλιστικό σύστημα πιστεύεις πως θα ξόδευαν παραπάνω λεφτά για μια δουλειά που μπορούν να την κάνουν με πολύ λιγότερα; Βλακώδες θα ήταν ένα τέτοιο σύστημα όχι καπιταλιστικό!

Δεν χρειάζεται να σε ψεκάσουν με χημικά όταν οικειοθελώς έχεις την τηλεόραση σπίτι σου και την ανοίγεις για να διασκορπίσεις τις έγνοιες σου (διασκέδαση το λες, και αυτό είναι) ή για να ενημερωθείς από δελτία “ειδήσεων”. Τα λόγια είναι πιο φθηνά από οποιοδήποτε χημικό και άπαξ και τσιμπάς τόσο εύκολα στην προπαγάνδα και στα ψυχολογικά τρικ γιατί να ξοδέψουν παραπάνω λεφτά, αφού οι μέθοδοι χειραγώγησης είναι πανάρχαιοι και δουλεύουν μια χαρά;

Δεν χρειάζεται να δοκιμάσουν να σε μαστουρώσουν ή να σου προκαλέσουν νευρολογική βλάβη για να σε ελέγχουν όταν ουσιαστικά μόνος σου ψηφίζεις τους ίδιους και τους ίδιους βάση επωνύμων (“σόι πάει το βασίλειο“)  και προσωπικού-ιδιωτικου (με την “αγγλική” έννοια) συμφέροντος. Ούτε χρειάζεται να δοκιμάσουν να σε κάνουν πρόβατο άπαξ και πρόβατο είσαι ήδη (και όχι αρνί): εδώ μόνος σου κατήργησες τον ρόλο των “υπηρεσιών πληροφοριών” (διάβαζε ΕΥΠ, CIA) βγάζοντας στην φόρα τα πάντα για σένα σε “social networking sites” — ναι σαν το facebook που σε έστειλε σε αυτό το άρθρο. Τόση πληροφορία για το που είσαι, με ποιον τραβιέσαι, τι γουστάρεις δεν θα μάζευαν για εσένα χρόνια να σε παρακολουθούσαν. Μπορείς όμως να διαμαρτυρηθείς ΚΑΙ για αυτο ΚΑΙ για θέματα “προσωπικού απορρήτου” που παραβιάζει η πολιτεία κάνοντας ένα… γκρουπ στο facebook!

Ψεκασμένο λαχανάκι βρυξελλών μου, δεν χρειάζεται να σε ψεκάσουν για να αρρωστήσεις και να σου πουλάνε φάρμακα οι “κακές φαρμακευτικές”, με το lifestyle που κάνεις τους βοηθάς. Ούτε συμφέρει την “νέα τάξη πραγμάτων” για την οποία ουρλιάζεις να νιώθεις συνέχεια κουρασμένος, να είσαι συνεχώς άρρωστος και να πάσχεις από κατάθλιψη ή άλλα ψυχοτέτοια: τις προάλλες δεν μου ούρλιαζες πως “αυτοί” σε θέλουν να δουλεύεις σαν το σκυλί για να τα κονομάνε; Τέτοιες καταστάσεις θα μείωναν την αποδοτικότητά σου και δεν τους συμφέρει, άρρωστο γαιδούρι δεν σέρνει καλά το κάρο! Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσουν, να ξοδευτούν και να κοπιάσουν για όλα τα παραπάνω όταν τόσο απλόχερα τους τα προσφέρεις εσύ, όταν ακόμα και οι επαναστατικές αντιδράσεις σου είναι mainstream μέσα στην αλτερνατιβιά που νομίζεις πως ανήκουν.

Κάτι επίσης που δεν σκέφτηκες είναι πως ο πλανήτης μας είναι ολίγον τι “κλειστό σύστημα”, τουλάχιστον σε επίπεδο διαφυγής ουσιών προς τα “έξω”/”διάστημα” σε χρονική κλίμακα σχετική με την ζωή του ανθρώπου… Το να απελευθερώνει κάποια “ελίτ” ουσίες στην ατμόσφαιρα είναι σαν να κλείσεις αεροστεγώς το δωμάτιό σου και να αφήσεις την πιο βρωμερή κλανιά που θα μπορούσες να αφήσει ποτέ ανθρώπινος πρωκτός για να ενοχλήσεις τον φίλο σου: μάγκα θα την αναπνεύσεις και εσύ, θα δακρύσεις και θα γονατίσεις… δεν σε συμφέρει, δεν θα το κάνεις διότι δεν θα έχεις την υγεία σου για να απολαύσεις την βασιλεία σου.

Πέραν όλων αυτών, σκέψου πως ένα τέτοιο σύστημα πλανητικής υποδούλωσης με ουσίες θα είχε ένα πολύ βασικό μειονέκτημα: θα έπρεπε να τρέξεις να κλείσεις πολλά στόματα διότι ανιχνεύονται (δεν θα είχαν ανιχνευτεί σε τόσα πτώματα από άσχετους θανάτους που ο ιατροδικαστής τρέχει τοξικολογικές εξετάσεις; δεν τρέχουν καθημερινα αιματολογικές εξετάσεις σε άτομα που δεν μπορούν να βρουν τι έχουν και ψάχνουν τα πάντα καλού κακού;) και διότι ακόμα και οι “δικοί σου” είναι άνθρωποι, που σημαίνει πως εκ φύσεως… θα είχες τρομερές διαρροές πληροφορίας. Το να διαρρευσει ένα μυστικό τέτοιου μεγέθους θα ήταν απλά θέμα χρόνου άπαξ και ενέπλεκες στην εφαρμογή του το μίνιμουμ ανθρώπων για να το εφαρμόσεις παγκοσμίως.

Φυσικά όπως και να έχει τα παραπάνω δεν είναι ευχάριστα να τα σκέφτεσαι διότι… θα ήταν όμορφα να νιώθεις πως δεν αντιδράς επειδή “μας ψεκάζουν” (διάβαζε: φταίει κάποιος άλλος ακόμα και για το ότι δεν αντιδρώ εγώ). Το έχουν μάθει το ποιηματάκι οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης μου: στους ανθρώπους ασκεί μια παράξενη γοητεία το να νιώθουν τα “καλά παλικάρια καταπιεσμένα κάτω από την μπότα ενός κακού δυνάστη που όμως άρχισαν να ξυπνάνε και κααααααααποτε θα επαναστατήσουν“. Το ότι υπάρχουν τόσες ταινίες με τον καταπιεσμένο/υποδουλομένο ήρωα που “νικάει το κακό” ανατρέποντας τα προγνωστικά που ήταν εναντίων του, λέει τουλάχιστον πως μας αρέσει αυτό το σενάριο ως είδος…

Αυτά από μένα, θα επιστρέψω την επόμενη Παρασκευή με περισσότερες προσβολές για την πάρτη σου, περισσότερη κυνικότητα και πιο πολυ κέφι για ξεφτίλισμά σου. Ως τότε έχω δουλίτσες, αυτόν τον μήνα δουλεύω με ένα επιστημονικό team που το χρηματοδοτεί με πολύ χοντρό budget κάποια εταιρία που επιθυμεί να μείνει ανώνυμη. To project είναι η ανάπτυξη κριτικής σκέψης σε μορφή αεροζόλ για να ψεκαστεί παγκόσμια και πρέπει να αναπτύξω την χημική φόρμουλα όπως επίσης και να υπολογίσω την ελάχιστη δόση για να “πιάσει” τουλάχιστον το 50 % του πληθυσμού… Γιατί έχω την γαμημένη αίσθηση πως θα αποτύχουμε οικτρά;
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΣΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΒΑΛΕΙ ΛΙΝΚ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. ΤΟ ΣΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΕΜΙΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ. ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΑΓΚΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΓΙΝΟΜΕ ΚΛΕΦΤΗΣ!! 

http://katohika.blogspot.com/2011/02/blog-post_8383.html

Το πηγάδι… αποδείχτηκε βαθύ

Ομολογώ ότι πάντα με μπέρδευαν οι μαθηματικοί γρίφοι. Να όμως που στη ζωή αποδεικνύονται χρήσιμοι. Γιατί την τεθλασμένη διαπραγματευτική γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου, μόνο κάποιος καλά εκπαιδευμένος στη σπαζοκεφαλιά του βάτραχου, που γλύστρησε στο πηγάδι, μπορεί να την παρακολουθήσει.
Αν θυμάστε λοιπόν, ο δύστυχος ο βάτραχος, προσπαθώντας να βγεί από το πηγάδι, ανέβαινε 3 μέτρα το πρωί, αλλά το βράδυ μπερδευόταν και κατρακυλούσε 2 μέτρα πίσω! Ε, κάπως έτσι και ο πρωθυπουργός της χώρας, μπερδεύει τα τουριστικά μίλια που έχει διανύσει με τις διαπραγματευτικές επιδιώξεις της χώρας.
Δυστυχώς η εικόνα δεν προσφέρεται ούτε για παραβολές, ούτε για πλάκες. Αξιοθρήνητη ήταν η παρουσία του Παπανδρέου, τόσο στο Βερολίνο, όσο και στο Ελσίνκι. Και απολύτως ακατανόητη η σκοπιμότητα αυτών των επισκέψεων που μας έσπρωξαν λίγα ακόμη μέτρα βαθύτερα, προς το πάτο του πηγαδιού.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πάντα προσηνής, εμφανίστηκε με κατανόηση. Κατανόηση προς τους θυμωμένους (!)Γερμανούς φορολογούμενους, κατανόηση προς τους ενοχλημένους Φινλανδούς δανειστές, κατανόηση και προς τους αγριεμένους ιθαγενείς που διαδηλώνουν. Λίγο απ΄ όλα δηλαδή…
Επι της ουσίας, ο κ. Παπανδρέου, απλώς υπονόμευσε την ήδη αδύναμη διαπραγματευτική του θέση, για τις κρίσιμες συναντήσεις κορυφής του Μαρτίου. Γιατί άνοιξε διάπλατα τα χαρτιά του, δέχτηκε εκ άνευ όρων τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις των Γερμανών και…μισοδιασφάλισε αυτό που είχε πάρει(ελέω Ιρλανδών φυσικά!)πριν τρείς μήνες !
Απίθανα πράγματα δηλαδή. Στο πιο ακατάλληλο…τάιμιγκ (ένα 24ωρο μετά το νέο εκλογικό χαστούκι που εισέπραξε η Μέρκελ), ο Γιώργος βρέθηκε να παρακαλάει για την…επιμήκυνση που ουσιαστικά είχε κλειδώσει στο Γιουρογκρουπ της 28ης Νοεμβρίου, απλά και μόνο για λόγους ίσης μεταχείρισης μεταξύ των εταίρων.
Προσπάθησε τον Δεκέμβριο να περάσει την απόφαση στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής ο Γιώργος, αλλά προσέκρουσε στην άρνηση των Γερμανών. Και σήμερα βρίσκεται να κυνηγάει ασθμαίνων μία ρύθμιση, ουσιαστικά ανέξοδη για τους δανειστές και μόνον συμβολική για το σύνολο του δυσθεώρατου ελληνικού χρέους που ασφαλώς δεν θα ανακουφιστεί με την παράταση πενταετίας στην αποπληρωμή των 110 δις.
Τα…βατραχοπηδήματα συνεχίστηκαν γύρω από την προοπτική χορήγησης χαμηλότοκων δάνειων προκειμένου να επαναγοράσουμε τμήμα του χρέους. Ο κ. Παπανδρέου, έσπευσε να χαιρετήσει άκριτα, αβασάνιστα και κυρίως…εκ των προτέρων τις δρακόντειες προβλέψεις του γερμανοκίνητου «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», χωρίς να βεβαιωθεί ότι ο περίφημος μηχανισμός στήριξης θα μπορεί να στηρίξει το «ξαλάφρωμα» του ελληνικού χρέους, είτε με την απευθείας αγορά ομολόγων από την δευτερογενή αγορά, είτε με την παροχή χαμηλότοκων δανείων για επαναγορά ομολόγων από τα κράτη μέλη.
Οι ίδιοι οι Γερμανοί, τώρα κάνουν τους ανήξερους! Δική τους ήταν η ιδέα για το δήθεν ανώδυνο «κούρεμα», μέσω επαναγοράς ομολόγων που θα άφηνε ευχαριστημένους πιστωτές και οφειλέτες. Μόνο που τώρα άλλαξαν ρότα και λένε ότι…αυτά δεν γίνονται γιατί θα επιβαρύνουν και πάλι τους…δικούς τους φορολογούμενους!
Τελικά τι σημαίνουν όλα αυτά τα «μπρος-πίσω»; Τίποτα. Επιβεβαιώνουν απλώς την κατάρρευση του μύθου που κάποτε ήθελε τον νεότερο Παπανδρέου να διαπραγματεύεται με κύρος στα ευρωπαικά σαλόνια. Ο πρωθυπουργός απλώς μιλάει καλά τα αγγλικά. Και είναι ευχάριστος συνομιλητής. Πέραν τούτου ουδέν…
Γιώργος Χαρβαλιάς
Πηγή: "Τύπος της Κυριακής"

Οι Έλληνες της Αλβανίας θα απογραφούν μόνοι τους

Την ίδια στιγμή "τρώγονται" μεταξύ τους ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών
Οι Έλληνες της Αλβανίας θα απογραφούν μόνοι τους, αφού το Αλβανικό κράτος φαίνεται ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για τον Απρίλιο πληθυσμιακή απογραφή."Οι Μειονότητες είναι κατηγορηματικές στην καταγραφή της εθνικής και της θρησκευτικής υπόστασης του πληθυσμού", είπε σε...
 πρόσφατη συνάντησή τους ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες στον επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία, πρέσβη Eugen Wolfarth. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του παραρτήματος της Ομόνοιας στους Άγιους Σαράντα,
Λάμπη Παντέκη, οι προσπάθειες καταγραφής του Ελληνικού στοιχείου από την Οργάνωση "δεν περιλαμβάνουν τους ήδη εγγεγραμμένους με ελληνική ιθαγένεια, αλλά όλους εκείνους που με τη βία του κομμουνιστικού καθεστώτος, άλλαξαν τα ατομικά τους στοιχεία". Και πρόσθεσε: "Η ελεύθερη έκφραση στην απογραφή με κριτήριο την εθνικότητα, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Αλβανία είναι μια απαίτηση όλων των εθνοτικών κοινοτήτων της χώρας αυτής" .Ο Πρόεδρος του κόμματος ‘Mega’, Χρηστάκης Κίτσος , θεωρώντας ως αβάσιμη ενδεχόμενη απόφαση για αναβολή της απογραφής, δήλωσε ότι, η κίνηση της οποίας ηγείται, "θα λάβει σοβαρή πολιτική δράση για την καταγραφή όλων των Ελλήνων που ζουν στην νότιο Αλβανία και τα αποτελέσματα θα τα υποβάλλει στο Συμβούλιο της Ευρώπης".Ο μεγαλύτερος πολέμιος της απογραφής κατά εθνικότητες είναι ο Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Κρέσνικ Σπαχίου/ Крешник Спахиу, ο ιστορικός Πόλουμ Σίφι/Полум Ѕуфи και ο επίτιμος ιστορικός ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Σαμπρι Γκόντο/ Сабри Годо, οι οποίοι εκτιμούν ότι η απογραφή αυτή θα βγει σε βάρος του αλβανικού έθνους και κράτους.
«Η Αλβανία δεν είναι πολυεθνικό κράτος και αυτό επιδιώκουν να παρουσιάσουν ορισμένοι με την απογραφή αυτή", υποστηρίζουν.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Την ίδια στιγμή οι Έλληνες της Αλβανίας "τρώγονται" μεταξύ τους για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου στην Αλβανία. Τα δύο κόμματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο, ΚΕΑΔ και "MEGA", θα κατέβουν ξεχωριστά και ήδη έχει αρχίσει ο πόλεμος ανάμεσα στα στελέχη τους. Σε σχετική ανακοίνωσή του το "MEGA" τονίζει ότι "εισέρχεται σ’ αυτές τις εκλογές ως ανεξάρτητος φορέας και διεκδικεί μόνο τη συμμαχία των Ελλήνων για μια τοπική αυτοδιοίκηση με κύρος, ικανή να επιλύσει τα ζωτικά προβλήματά τους, να αντισταθεί σε οποιουσδήποτε κινδύνους ελλοχεύουν και να προωθήσει την ανάπτυξη με στόχο την καλύτερη διαβίωση στα πατρώα εδάφη".

http://katoci.blogspot.com/

Πολιτικός δυναμίτης η Ελλάδα

Ανησυχίες για την έκβαση του κρίσιμου Συμβουλίου κορυφής της Ε.Ε στις 24/25 Μαρτίου εκφράζει ο οικονομολόγος Λαρς Φελντ, οικονομικός σύμβουλος και μέλος της "επιτροπής σοφών" της γερμανικής κυβέρνησης.


"Δεν έχω καλό προαίσθημα εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 24 Μαρτίου. Όλα "πακετάρονται" μαζί: ο μηχανισμός διάσωσης, το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί. Υπάρχει ο κίνδυνος ενός πολιτικού παζαρέματος", λέει ο κ. Φελντ σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche

"Οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους εξυγίανσης που έχουν θέσει. Υπάρχει περίπτωση το 2013 το χρέος της χώρας να ξεπεράσει το 160% του ΑΕΠ", λέει ο κ.Φελντ.

Όπως σημειώνει "η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει ταυτοχρόνως να κάνει οικονομία και να μειώσει τις κοινωνικές δαπάνες. Η Ελλάδα είναι ένας πολιτικός δυναμίτης. Αν θέλει να αποφύγει τη μεγάλη έκρηξη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην της αναδιάρθρωσης", λέει ο Γερμανός οικονομολόγος εκτιμώντας ότι "η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων δεν επαρκεί".

Για το "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας" ο κ. Φελντ διαβλέπει τον κίνδυνο να εμπλακεί η γερμανική κυβέρνηση περισσότερο απ' όσο πρέπει με την γαλλική ιδέα περί ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.

"Στο σημείο αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο περισσότερος συντονισμός σημαίνει συχνά λιγότερο ανταγωνισμό. Στην καλύτερη περίπτωση τα κράτη με τη μικρότερη ανταγωνιστικότητα προσπαθούν να πλησιάσουν αυτά με τη μεγαλύτερη, Όμως, στη χειρότερη περίπτωση συμβαίνει το αντίστροφο και τα κράτη με τη μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα δέχονται πιέσεις ώστε να υποχωρήσουν προς το μέσο όρο", λέει ο κ. Φελντ.

Pikri Sokolata

Μάρτιος: Ο μήνας της διαπραγμάτευσης του... τέλους


Νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ μειώσεις σε μισθούς και κοινωνικά επιδόματα και νέες περικοπές σε ΔΕΚΟ και δαπάνες υγείας είναι η πικρή "πρόγευση" για το περιεχόμενο των μέτρων ύψους 12,7 δισ. ευρώ την τριετία 2012 -2014 σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από Ε.Ε. και ΔΝΤ για τη διαπραγμάτευση του Μαρτίου.

Στα μέτρα που αναμένονται να συμφωνηθούν επίσημα κατά την τρίτη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του μνημονίου αποτελούν σε γενικές γραμμές προέκταση των όσων έχουν ήδη δρομολογηθεί με τον προϋπολογισμό του 2011 και αφορούν τόσο τον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα.

Στην έκθεση διευκρινίζεται ότι σε κάθε περίπτωση στα μέτρα της επόμενης τριετίας μπορούν να συμπληρωθούν περαιτέρω μέτρα αν σημειωθούν αποκλίσεις σε όσες μεταρρυθμίσεις έχουν δρομολογηθεί για το 2011. Ανεξάρτητα από αυτό όμως προβλέπει νέες περικοπές στις ΔΕΚΟ, το σύστημα υγείας και το μισθολογικό κόστος του δημοσίου.

Πρόγευση τριετίας
Το περιεχόμενο όμως των μέτρων που θα ακολουθήσουν πέραν όσων έχουν ήδη ενταχθεί στο προϋπολογισμό του 2011 δίνεται στη λίστα των υποχρεώσεων της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου η οποία είναι ιδιαίτερα μακροσκελής. Συγκεκριμένα μέσα στις υποχρεώσεις για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του χρόνου περιλαμβάνονται:

Ο δραστικός περιορισμός της λίστας των προϊόντων που φορολογούνται με το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%). Αυτό σημαίνει ότι βασικά είδη διατροφής εισιτήρια λογαριασμοί ΔΕΚΟ μη αλκοολούχα ποτά, λιπάσματα θα υποστούν νέα αύξηση του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.
Ο στόχος που έχει τεθεί είναι για το 2011 επιπλέον έσοδα ύψους 300 εκ ευρώ. Αν η αύξηση φτάσει το συντελεστή στο 23% όπως είναι φυσικό θα παρασύρει και όσα προϊόντα και υπηρεσίες φορολογούνται με τον υπερμειωμένο συντελεστή (το μισό του 13% δηλαδή 6,5% στον οποίο πρόσφατα εντάχθηκαν ξενοδοχεία και φάρμακα). Επίσης, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της βάσης του ΦΠΑ θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν με γεωγραφικά κριτήρια.

Θεωρείται βέβαιη η νέα αύξηση του ΦΠΑ η οποία θα αποφασιστεί μέσα στο 2011 θεωρείται βέβαια. Τούτο συνάγεται από τη σημείωση του ΔΝΤ στην έκθεσή του για την τρίτη δόση, σύμφωνα με την οποία, η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης δεν ήρθε να αντικαταστήσει τη μικρότερη της προγραμματισμένης αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ, αλλά για να καλύψει το κενό που θα δημιουργούσαν έκτακτα μέτρα του 2010 όπως η περαίωση και η φορολόγηση των ημιυπαίθριων.

Το δεύτερο μεγάλο αγκάθι για τους επόμενους μήνες θα είναι η αναθεώρηση των κοινωνικών επιδομάτων με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά τους. Στόχος σύμφωνα με την έκθεση είναι η μείωση των επιδομάτων προς τα νοικοκυριά που έχουν εισόδημα πάνω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με την έρευνα που ανακοίνωσε προ ημερών η ΕΛΣΤΑΤ το όριο είναι 6.897 ευρώ ανά άτομο και 14.484 ευρώ ετησίως για ζευγάρι με 2 ανήλικα τέκνα. Παράλληλα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επανεξέταση παροχών, ώστε να μην υπάρχει αλληλοεπικάλυψη. Ο στόχος είναι η εξοικονόμηση περίπου 300 εκ. ευρώ από την κατάργηση επιδομάτων που θα χαρακτηριστούν παράνομα ή μη αποτελεσματικά.

Νέες περικοπές στις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με την έκθεση στα τέλη Απριλίου θα εξεταστεί το αποτέλεσμα των αλλαγών του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορά περικοπές μισθών προσωπικού και συγχώνευση δημοσίων επιχειρήσεων. Στην έκθεση αναφέρεται με σαφήνεια ότι αν τότε ο στόχος υπολείπεται θα ληφθούν και πρόσθετα μέτρα, ενώ σε κάθε περίπτωση κατά τις συναντήσεις που θα γίνουν θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω εξυγίανση των δημόσιων επιχειρήσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάποιες δημόσιες επιχειρήσεις έχουν εντοπιστεί να υποτιμολογούν τις υπηρεσίες τους. Είναι λοιπόν ενδεχόμενη να γίνει μια αναθεώρηση στα τιμολόγιά τους.

Στους μισθούς και τα επιδόματα του δημοσίου εκτός από την αυστηρή τήρηση του κανόνα της μίας πρόσληψης έναντι πέντε αποχωρήσεων προβλέπεται η θεσμοθέτηση της αύξησης των ωρών εργασίας από 7 σήμερα σε 8 που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα.
Στο ίδιο πλαίσιο επιβάλλεται η μείωση των επιδομάτων ως σταθερό ποσοστό του βασικού μισθού και σύνδεση του μισθού με την εργασία που εκτελείται. Επίσης αναφέρει την επιβολή ορίου στις αυξήσεις μισθών και στον αριθμό των προαγωγών.

Στην προσπάθεια της περικοπής των δαπανών περίθαλψης και δαπάνης για φάρμακα τονίζεται ότι εάν υπάρξουν αποκλίσεις από τους στόχους αυτές θα εξετάζονται σε τρίμηνη βάση και θα συμπληρώνονται με νέα μέτρα. Μάλιστα αμφισβητούνται κυρίως από την Ε.Ε. και λιγότερο από ΔΝΤ οι στόχοι των περικοπών όχι σε ό,τι αφορά στην πολιτική βούληση όσο το χρόνο στο οποίο υπάρχει για να υλοποιηθούν.

Ωρίμανση
Μέσα στα νέα «θεσμικά» μέτρα του 2011 τα οποία όπως τονίζεται θα διευκρινιστούν στη λεπτομέρειά τους κατά τις διαπραγματεύσεις των επομένων μηνών είναι η επιβολή του πράσινου φόρου στις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν με αναμενόμενα έσοδα 150 εκατ. ευρώ, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την ένταξη περιοχών στα σχέδια πόλης με αναμενόμενα έσοδα 270 εκατ. ευρώ.

Προβλέπεται επίσης η φορολόγηση αυθαιρέτων με αναμενόμενα έσοδα 300 εκατ. ευρώ και η εισαγωγή κριτηρίων στα οικογενειακά επιδόματα με αναμενόμενα έσοδα σε πρώτη φάση ύψους 150 εκ. ευρώ.

Τα παραπάνω έχουν ήδη συμφωνηθεί και ενταχθεί στον προϋπολογισμό από το 2011.
Οι εκθέσεις όμως από Ε.Ε. και ΔΝΤ προαναγγέλλουν «ωρίμανση» των μέτρων και περισσότερα έσοδα την τριετία 2012-2014.

Εκτίμηση για τις τράπεζες
Καμία ελληνική Τράπεζα δεν θα χρειαστεί την υποστήριξη του νεοσύστατου ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη της άνοιξης του 2011 σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Κάνοντας εκτίμηση για τη σημερινή κατάσταση των εμπορικών τραπεζών τονίζει τις ασφυκτικές συνθήκες ρευστότητας σημειώνοντας ότι ο δανεισμός από την ΕΚΤ έφτασε στα τέλη Νοεμβρίου τα 95 δισ. ευρώ ποσό που ισούται με το 22% των συνολικών απαιτήσεων των ελληνικών τραπεζών. Υπογραμμίζεται επίσης ότι παρά την κακή συγκυρία, μεγάλες ελληνικές τράπεζες (όπως π.χ. η Εθνική) κατάφεραν να ανοίξουν πιστωτικές γραμμές στη διατραπεζική αγορά.

Ανησυχία εκφράζεται και για την αύξηση των επισφαλών δανείων παρότι τονίζεται το γεγονός ότι το ποσοστό των κόκκινων δανείων μειώθηκε οριακά κατά το πρώτο εξάμηνο του χρόνου από το 11,7% στο 11,2%.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης με την οποία συνόδευσε την αξιολόγηση της τρίτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ δίνονται σαφείς κατευθύνσεις και για την αναμόρφωση των κρατικών τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά στην ΑΤΕ τονίζεται ξεκάθαρα ότι η Τράπεζα μετά το πρόγραμμα εξυγίανσης η Τράπεζα θα έχει αυτόνομη πορεία αφήνοντας όμως ανοιχτή τη συνεργασία της με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) αρχικά μέσω της κάλυψης (για λογαριασμό του δημοσίου) της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει στις αρχές του 2011.

Παράλληλα όμως υποδεικνύεται και η συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων σημειώνοντας ότι μετά τη μετατροπή του σε ΑΕ το ΤΠΔ δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει από μόνο στον ανταγωνισμό. Τέλος προτρέπεται το ελληνικό δημόσιο να σκεφθεί την πώληση μέρους των συμμετοχών του δημοσίου σε ΤΤ και Τράπεζα Αττικής.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/blog-post_1953.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters