Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η Γερμανία, η Ελλάδα και η Συμφωνία «2+4»

Η «Συνθήκη- Δύο- συν- Τέσσερις» επισφράγισε την επανένωση της Γερμανίας, οι γαλλικές οικονομικές και πολιτικές ελίτ ωστόσο δέχθηκαν να υπογράψουν τη Συνθήκη Επανένωσης της Γερμανίας μόνον υπό το όρο μιας περαιτέρω εμβάθυνσης των διαδικασιών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
 
Με επιφυλάξεις αντιμετώπισαν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Μεγάλη Βρετανία την επικείμενη επανένωση της Γερμανίας, επισημαίνοντας, κυρίως η δεύτερη, τον κίνδυνο αναβίωσης του γερμανικού επεκτατισμού.
 
Δικλείδα ασφαλείας για την αντιμετώπιση των όποιων ρεβανζιστικών προθέσεων της ενωμένης πλέον Γερμανίας στο μέλλον, θεωρήθηκε η πλήρης ενσωμάτωσή της  στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μια και η πανίσχυρη γερμανική οικονομία αποτελεί ντέ φάκτο την ατμομηχανή της Ε.Ε..
 
Η Γερμανία δέχθηκε να θυσιάσει το ισχυρό της νόμισμα, το μάρκο, και να δεχθεί, πάντα βέβαια με το αζημίωτο, τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος με κοινό νόμισμα το Ευρώ, στην αρχή ως λογιστικό χρήμα και από το 2002 ως μοναδικό νόμισμα καθώς και την ίδρυση Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Europδische Zentralbank), κατ” εικόνα και ομοίωση της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας ( Deutsche Bundesbank),  η οποία και συνέχισε να εφαρμόζει αυστηρές πολιτικές ελέγχου των τιμών και περιορισμών στην κυκλοφορία του χρήματος, ενίσχυσε δηλαδή το καθεστώς σκληρής νομισματικής πολιτικής, το οποίο και εξασφάλιζε υπέρ το δέον σημαντικά πλεονεκτήματα στις ανταγωνιστικά ισχυρές εθνικές οικονομίες του κεντρικού ευρωπαϊκού πυρήνα, σε βάρος των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Μετά από μια περίοδο συναινετικής πολιτικής με πρωταγωνιστές το Γάλλο πρόεδρο Fransois Mitterand  και το Γερμανό καγκελάριο Helmut Kohl, η Ε.Ε. φάνταζε να ξεπερνά τις βρεφικές της αδυναμίες και να προχωρεί ακάθεκτη. Το όραμα μιας Ενωμένης Ευρώπης με τη Γερμανία ως ισότιμο μέλος και όχι υπό τη Γερμανία δεν άφηνε ασυγκίνητους τους Ευρωπαίους πολίτες.
Όμως, κάτω από την πίεση της παγκοσμιοποίησης και στο όνομα του νεοφιλελεύθεροι οικονομικο-πολιτικού δόγματος, αντί να προωθηθεί  και να υλοποιηθεί πρώτα ο στόχος της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης, βασική προϋπόθεση για την ουσιαστική σύγκλιση των λαών, η Ε.Ε. μετεξελίχθηκε σε ανεξέλεγκτο Ελντοράντο του χρηματιστικού κεφαλαίου, πάντα υπό τη σκιά των ΗΠΑ, οι οποίες, υπογείως αλλά φανερά, υπέσκαπταν και συνεχίζουν να υποσκάπτουν τις όποιες προοπτικές μετεξέλιξης τη Ε.Ε. σε πολιτική οντότητα ελεύθερων λαών και πολιτών, εκμεταλλευόμενες τις εσωτερικές αντιθέσεις  μεταξύ των χωρών-μελών της Ένωσης, με «Δούρειο Ίππο» τη Μεγάλη Βρετανία.
Η Ελλάδα και οι γερμανικές αποζημιώσεις
…..Και όμως δόθηκαν πολλές ευκαιρίες στη χώρα μας, να διεκδικήσει πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Μax Merten, διοικητή των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στη Θεσσαλονίκη την περίοδο 1941-1944 που έδινε στηνalt Ελλάδα τη ευκαιρία να θέσει επί τάπητος το θέμα των αποζημιώσεων.
Το Απρίλιο του 1957 συγκεκριμένα και επί κυβερνήσεως της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Merten επισκέφθηκε την Αθήνα για ιδιωτικούς λόγους, συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές, οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου  και στις 5 Μαϊου 1959 καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη.
Ο Μerten, ωστόσο, δενalt εξέτισε την ποινή του. Μετά από παρέμβαση της γερμανικής κυβέρνησης αφέθηκε ελεύθερος και απελάθηκε στην πατρίδα του. Τη στάση αυτή της ελληνικής  κυβέρνησης αντάμειψε η Γερμανία με τη χορήγηση, το Μάρτιο του 1960,  115 εκατ. γερμανικών μάρκων υπό τη μορφή αποζημιώσεων για  όσους Έλληνες πολίτες υπήρξαν κατά την Κατοχή θύματα φυλετικών, θρησκευτικών και ιδεολογιών διώξεων. Την ίδια χρονιά εισέρρευσαν στην Ελλάδα ακόμη 27,576 εκ. δολάρια που προορίζονταν για την αποζημίωση ατόμων που δεινοπάθησαν κατά την κατοχή, αν και το Σύμφωνο Αποζημιώσεων του 1946 δεν προέβλεπε τέτοιου είδους αποζημιώσεις. Το 2003 ακολούθησε μια Τρίτη δόση ύψους 20 εκ. ευρώ, αποζημίωση για εκείνους τους Έλληνες πολίτες που μεταφέρθηκαν στη Γερμανία και εξαναγκάστηκαν να δουλεύουν σε καταναγκαστικά έργα ως Zwangsarbeiter»

Ολόκληρο το άρθρο :ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Η ενοποίηση της Γερμανίας

Το 1995, με δεδομένο ότι στις 31 Αυγούστου 1990 υπεγράφη η Συνθήκη Ενοποίησης των δύο Γερμανιών (Δυτικής και Ανατολικής) και στις 12 Σεπτεμβρίου 1990 υπεγράφη στην Μόσχα η συνθήκη οριστικής ρύθμισης των θεμάτων που αφορούσαν τη Γερμανία (Συμφωνία «2+4»), με την οποία η Γερμανία απέκτησε πλήρη κυριαρχία στις εσωτερικές και εξωτερικές υποθέσεις,
ο τότε πρέσβης της Ελλάδας στη Βόνη, επέδωσε στο Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών Πέτερ Χάρτμαν ρηματική διακοίνωση ζητώντας την έναρξη των διαπραγματεύσεων και για το κατοχικό δάνειο. 

Η γερμανική πλευρά απέρριψε βεβαίως το ελληνικό διάβημα, με το επιχείρημα πως «μετά πάροδο 50 ετών από το τέλος του πολέμου και δεκαετιών αξιοπίστου και στενής συνεργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με τη διεθνή κοινότητα το πρόβλημα των επανορθώσεων απώλεσε τη δικαιολογητική του βάση. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προσέλθει σε συνομιλίες για το θέμα αυτό».
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στηνΠηγή…

…………………………………………………..

Ο Γερμανός Μαξ Μέρτεν,ο «εθνάρχης» Καραμανλής και η Γερμανίδα Φρειδερίκη…

Ο «Εθνάρχης» Κ. Καραμανλής, οι Γερμανοί και οι Εβραίοι…

ΝΑ ΠΩΣ ΤΟ Γ΄ ΡΑΙΧ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ( Ε.Π.Ε)

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ KfW; 

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

 

http://alfeiospotamos.gr/?p=3424

17ος τραπεζίτης στην λίστα των νεκρών


Άλλος ένας τραπεζίτης προστέθηκε στην λίστα των νεκρών.Ο Benoît Philippens, η σύζυγός του Carol Haid  και o Esteban C. 9 ετών (ο βαπτιστικός της Carol Haid), πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση.Ο Philippens ήταν διευθυντής της τράπεζας του υποκαταστήματος της BNP Paribas Fortis στο Ans του Βελγίου.
 Artemis Sorras ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΩΝ 
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ 
ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΔΟΓΜΑΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΗΜΕΙΟ 
ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΑΞΩΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΤΕ 
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΛΑΟΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ 
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ




thelist
1) David Bird, 55, long-time reporter for the Wall Street Journal working at the Dow Jones news room
2) Tim Dickenson, a U.K.-based communications director at Swiss Re AG
3) William Broeksmit, 58, former senior manager for Deutsche Bank
4) Ryan Henry Crane, age 37, JP Morgan
5) Li Junjie, 33, Hong Kong JP Morgan
6) Gabriel Magee, 39, age JP Morgan employee
7) Mike Dueker, 50, who had worked for Russell Investments
8) Richard Talley, 57, was the founder and CEO of American Title (real estate titles)
9) James Stuart Jr. 70, Former National Bank of Commerce CEO was found dead in Scottsdale, Ariz
10) Jason Alan Salais, 34 year old IT Specialist at JPMorgan since 2008
11) Autumn Radtke, 28, CEO of First Meta, a Singapore-based virtual currency trading platform
12) Eddie Reilly, 47, investment banker, Vertical Group, New York
13) Kenneth Ballando, 28, investment banker, Levy Capital, New york
14) Joseph A. Giampapa, 55, corporate bankruptcy lawyer, JP Morgan Chase
15) Jan Peter Schmittmann, 57,  ANB/AMRO
16) Juergen Frick, 48, CEO Bank Frick & Co AG, Liechtenstein.
17) Benoît Philippens, 37, διευθυντής BNP Paribas Fortis- Ans Belgium


………………………………………………………
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters