Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Λοιπόν τι λέγαμε; Ο Μεγαλέξανδρος μαύρος ;



Έξω ο τόπος φλέγεται, τα θερμόμετρα και ο κόσμος στα όριά του.

Ο Τσίπρας ενώ είχε υποσχεθεί πως θα σκίσει τα μνημόνια, τελικά μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων με τους τοκογλύφους, έπεσε κι' αυτός στα τέσσερα μπροστά στο καροτσάκι του Σόιμπλε και έβαλε την υπογραφή του στα παράνομα δάνεια που είχαν πάρει οι προηγούμενοι.   

Άμ ο άλλος, το αναγκαίο καλό όπως έλεγε, με το τραινάκι, που τον πάς; 

Ο Πάνος Καμένος που μας έλεγε πως οι λαθρομετανάστες ήτανε κόκκινο πανί για τους ΑΝΕΛ, τώρα κάνει του μπεκί ψιλοκομμένο όπως λέγανε οι μάγκες της παλιάς Αθήνας, γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα και δεν βγάζει μιλιά.

Εδώ η κυρά Τασία που όταν ξυπνάει απ' τον μόνιμο λήθαργο που βρίσκεται, μαζεύει  λαθρομετανάστες, όπως κάνουν μερικές λυπησιάρες που μαζεύουν αδέσποτες γάτες ή σκύλους. 

Ο Καμένος κάνει τα στραβά μάτια και συνυπογράφει να τους πάνε στον Ελαιώνα που δίδαξε και δοξάστηκε ο Μεγάλος Σωκράτης, να τον κοπρίσουν κι' αυτόν τον τόπο καταλλήλως, για να γίνει το χώμα πιο γόνιμο όπως έγινε στον Πεδίον του Άρεως. Βιάζονται μάλιστα να το καθαρίσουν για να έρθει η επόμενη φουρνιά από την άλλη μεριά του Αιγαίου, τη χώρα των Μεμέτιδων, να τα οικονομάνε αυτοί με το εμπόριο ψυχών και τη νύφη να την πληρώνουμε εμείς οι φιλεύσπλαχνοι που το φαΐ και οι άλλες ανάγκες δεν φτάνουν πλέον ούτε για μας.

Μετά από μερικά χρόνια όλοι αυτοί οι Αφροασιάτες που εγκαθίστανται εδώ, θα λένε τον Μεγαλέξανδρο για πρόγονό τους, όπως οι Σκοπιανοί που τον θέλουν πρόγονό τους με το έτσι θέλω και τα παιδιά μας που είναι φευγάτα στα εξωτερικά, θα αναρωτιούνται πως ο Μεγαλέξανδρος έγινε αράπης,

Θα μου πούνε οι λυπησιάρηδες πως άνθρωποι δεν είναι κι' αυτοί;

Εγώ δεν αντιλέγω, αλλά ας δημιουργήσουνε συνθήκες τέτοιες που να μείνουνε στις πατρίδες τους και να μην αναγκάζονται να ξεσπιτωθούν λόγω των πολέμων που δημιουργούν οι μεγάλες δυνάμεις για τα δικά τους συμφέροντα. 

Σ' αυτούς να πάνε να μιλήσουν για φιλανθρωπία και όχι σε μένα που έχω χάσει το σαράντα τοις εκατό από την συνταξούλα μου, χώρια οι άλλες παροχές που είχα τόσα χρόνια.

Απειλούμεθα συνεχώς με γκρέξιτ και οι ιθύνοντες βάζουν αβέρτα τις υπογραφές τους για να μην πεινάσουμε ή δεν έχουμε πλέον φάρμακα να γιατροπορευτούμε.

Γιατί μήπως τώρα έχουμε κάτι από αυτά που φοβόμαστε πως θα χάσουμε;

Έχουμε εθνική ανεξαρτησία, έχουμε κυβέρνηση να μας κυβερνήσει ή όλες οι αποφάσεις της πρέπει να περάσουν από την έγκριση των "θεσμών";

Που βλέπετε ελευθερία πλέον; Ακόμα και το σπίτι που αποκτήσαμε με τόσες στερήσεις μας βάζουνε να πληρώνουμε ενοίκιο με τον περιβόητο ΕΜΦΙΑ .

Νοσοκομειακά αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν στην επαρχία ή γιατί είναι χαλασμένα ή δεν έχουνε προσωπικό να τα κυκλοφορήσει.

Γυρίζουνε οι συγγενείς τους αρρώστους με ΙΧ από νοσοκομείο σε νοσοκομείο γιατί δεν υπάρχουν οι ειδικότητες να τους περιθάλψουν.

Εγώ αναγκάζομαι να πληρώνω τα φάρμακα από την τσέπη μου γιατί ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ μου κλείνει ραντεβού μετά από ένα μήνα και ο γιατρός που δεν είναι στον ΕΟΠΥΥ θέλει ένα εικοσάρι για να μου τα γράψει, οπότε μου έρχονται και ακριβότερα με την συμμετοχή μου.  

Χιλιάδες κόσμου πάει στα συσσίτια της εκκλησίας ή των δήμων για να ξεγελάσει την πείνα του και να γλυτώσει το γκρέξιτ.

Τα παιδιά μας όλα μορφωμένα σε ανώτατο βαθμό αναγκάζονται να ξενιτευτούν και να προσφέρουν τις γνώσεις τους σ' αυτούς που μας έχουν εξαθλιώσει.

Εδώ δεν έχει μείνει καμιά επιχείρηση όρθια για να πιάσουν δουλειά και όσες έχουν απομείνει θέλουν να τις αρπάξουν στο 5% ή στο 10% τις αξίας τους τα διάφορα κοράκια ή γύπες ή funds όπως λέγονται νεοελληνιστί οι ανθρωποφάγοι.

Σα να ακούω κάποιο φίλο μου υπέρμαχο του ευρώ και της ευρωζώνης να μου λέει, "δεν είναι τίμιο αφού πήραμε δανεικά να μην τα επιστρέψουμε" !

Όταν παίρνεις ένα δάνειο σου ζητάνε εγγυήσεις ρε φίλε, δεν σου το δίνουνε ελεύθερα και μετά τρέχα γύρευε!

Είχανε τον σκοπό τους οι επαγγελματίες τοκογλύφοι και μας δίνανε αβέρτα λεφτά

χωρίς έλεγχο, για το αν μπορέσεις να τα επιστρέψεις.

Περάστε κόσμε εδώ τα καλά δάνεια. Εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, μετοχοδάνεια, στεγαστικά, ότι τραβάει η καρδούλα σας.

Οι τράπεζες όμως ζητούσαν εγγυήσεις έστω της πλάκας για τα μικροποσά που δίνανε, αυτοί όμως που τις τροφοδοτούσαν με άφθονο χάρτινο χρήμα, πως το έδιναν χωρίς καμιά εγγύηση;       

Και πήγαινε ο αφελής έπαιρνε το δάνειο, έβαζε στις τράπεζες υποθήκη την περιουσία του στις καλές χρυσές μέρες και αφού πήρε η μισή Ελλάδα δάνεια, ακόμα για να μπορείς να διατηρείς γκόμενα, κόψανε τις παροχές, αρχίσανε οι απολύσεις και το κλείσιμο των επιχειρήσεων και αρχίσανε οι απαιτήσεις των τοκογλύφων.

Θρήνος και οδυρμός στο λαό.

Μας τα δώσανε με δόλο άυλα, μετά βάλανε τον δικό τους άνθρωπο τον Παπαδήμα και τα έκανε ενυπόθηκα τα έβαλε μάλιστα στο αγγλικό δίκαιο και μετά τον εξαφανίσανε αφού είχε κάνει τη βρώμικη δουλειά που του είχαν αναθέσει.

Όλα μέλι γάλα και  στο απυρόβλητο όλοι οι ένοχοι της καταστροφής.

Κατάλαβες τώρα καλέ μου φίλε, ότι ναι μεν πρέπει να επιστρέψουμε τα δανεικά, αλλά να γίνει έλεγχος για το πως και το γιατί.

Φίλε μου υπέρμαχε της νομιμότητας και του δικαίου συμφωνώ και εγώ να επιστρέψουμε τα δανεικά, αλλά πρέπει να συμφωνήσεις και εσύ πως πρέπει να επιστρέψουν κι' αυτοί το κατοχικό δάνειο που μας είχαν πάρει με το ζόρι και να μας πληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν είχανε αφήσει τίποτα όρθιο τότε στην Ελλάδα. Τα ζήσαμε και τα ξέρεις...

Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά!  Έτσι;


Θεόφιλος Αιγινήτης  Ζωγράφος - Συγγραφέας              


  theofilouerga.gr
http://www.logiosermis.net/2015/08/blog-post_99.html#.Vce5alKpfXo






Πυρετώδεις προετοιμασίες για την μετεγκατάσταση των μεταναστών στον Ελαιώνα στο Βοτανικό

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την μετεγκατάσταση των μεταναστών στον Ελαιώνα στο Βοτανικό
Εκατοντάδες εργαζόμενοι, από όλες τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, εργάστηκαν τα τελευταία 24ωρα πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του χώρου, που ανήκει στον δήμο Αθηναίων στην περιοχή του Ελαιώνα στο Βοτανικό, για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων .

Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών της και στο πλαίσιο της ευθύνης απέναντι στο μεγάλο ζήτημα των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας, αποφασίσθηκε η προσωρινή διάθεση του χώρου από τον Δήμο και από την περασμένη Δευτέρα, το δυναμικό της διεύθυνσης Καθαριότητας κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση του χώρου, απομακρύνοντας μπάζα και σκουπίδια, καθώς και σε καθαρισμό της οδού Πολυκάρπου, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση στην οποία παρατίθενται οι ενέργειες που έγιναν για τη διαμόρφωση του χώρου στον Ελαιώνα:

Η διεύθυνση Πρασίνου προχώρησε στον καθαρισμό από φυτά (αποψίλωση από ξερά χόρτα), καθώς και στην περιποίηση και το κλάδεμα δέντρων της περιοχής.

Η διεύθυνση Σχεδίου Πόλης ανέλαβε τη μελέτη και την έκδοση των σχετικών αδειών για την εγκατάσταση των κοντέινερ.

Την ίδια ώρα, στελέχη του δήμου Αθηναίων εξασφάλισαν τη συναίνεση πολιτών Ρομά, που βρίσκονταν στην περιοχή, ώστε να μετεγκατασταθούν σε κοντινό χώρο.

Η διεύθυνση Ηλεκτρολογικού συνέβαλε, ώστε να συνδεθεί (με την εγκατάσταση πίλαρ) ο χώρος με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, αφού προηγουμένως το τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικού είχε εκπονήσει την απαιτούμενη μελέτη και την έκδοση του απαιτούμενου πιστοποιητικού.

Η διεύθυνση Οδοποιίας και Αποχέτευσης συνεισέφερε με σχέδια για τη σύνδεση των χώρων με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο.

Το τμήμα Κηποτεχνίας της διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Αθηναίων ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων αισθητικής αναβάθμισης του χώρου έκτακτης Φιλοξενίας των προσφύγων, με φυτά.

imerisia
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/08/blog-post_649.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29

Πως χρησιμοποιούνται οι υπεράκτιες (off shores) εταιρείες στην φοροδιαφυγή; - Πολύ χρήσιμο

Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία για τη χρησιμότητα των offshore όσων εισάγουν εμπορεύματα από χώρες πολύ χαμηλού κόστους παραγωγής. Όταν κάποιος εισαγωγέας φέρνει από την Κίνα ένα παντελόνι, που το αγοράζει 5 ευρώ, με σκοπό να το πουλήσει 25 ευρώ στην Ελλάδα, αφαιρώντας τον ΦΠΑ και το αρχικό κόστος θα εμφανίσει καθαρό κέρδος 15 ευρώ και από το οποίο η εφορία θα θελήσει μερίδιο 30-40%. Έτσι ο εισαγωγέας....
δημιουργεί μία ενδιάμεση εταιρία off shore κάπου στον πλανήτη (;;;;) όπου o φόρος εισοδήματος είναι πολύ χαμηλός ή μηδαμινός. Τα εμπορεύματα, θεωρητικά, περνούν από εκείνη την χώρα στα χαρτιά.
Πῶς χρησιμοποιοῦνται οἱ ὑπεράκτιες (off shores) ἑταιρεῖες στήν φοροδιαφυγή; 1
Εκεί «φουσκώνει» η τιμή πωλήσεως προς την εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, ώστε η τιμή χονδρικής να φτάνει σχεδόν την τιμή λιανικής. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία εμφανίζει ασήμαντο περιθώριο καθαρού κέρδους προς φορολόγηση. Το κέρδος πρακτικά έχει μείνει στην ενδιάμεση εταιρεία off shore, όπου εκεί φορολογείται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή.
Έτσι φοροδιαφεύγουν/φοροαποφεύγουν οι μεγάλοι, για τους οποίους δεν τολμούν να επιβάλλουν «αντικειμενικά» κριτήρια φορολογήσεως, όπως κάνουν με τους μικρούς. Δηλαδή αν ο μεγάλος πει ότι πουλάει 30 νταλίκες ρούχα με συνολικό φορολογήσιμο κέρδος 150 ευρώ, εφόσον έχει κάποια τιμολόγια από τις Μπαχάμες για να δικαιολογήσει εικονικά έξοδα, η εφορία τα βρίσκει όλα μία χαρά, χωρίς καμμία υποψία απάτης. Αν όμως ένας άνεργος έχει ένα δάνειο ή ένα αυτοκίνητο που το συντηρεί η γιαγιά του,  τότε θεωρείται φοροφυγάς και φορολογείται για εικονικό εισόδημα!
Η εφορία αφήνει και χάνονται δισεκατομμύρια μέσω τέτοιων γελοίων κόλπων των μεγάλων εταιρειών και επιτίθεται στους άνεργους, επειδή διαθέτουν ένα σκουριασμένο αυτοκίνητο εικοσαετίας, κάτι που κατ΄ αυτούς, αποδεικνύει 3600 ευρώ φορολογητέο εικονικό εισόδημα…Κι ας το συντηρεί στην πραγματικότητα η γιαγιά με την σύνταξή της.
Γι ‘ αυτό αν δει κάποιος τις ατομικές δηλώσεις των πλουσίων παθαίνει παράκρουση.
Σ’ αυτό το κράτος που Υπουργοί και Βουλευτές βρίσκονται συνεχώς κατηγορούμενοι για τεράστια ποσά φοροδιαφυγής, τα οποία τελεικά και ΔΕΝ πληρώνουν,  το κράτος απαιτεί «φορολογική συνείδηση» από τους ανέργους, που φορολογούνται για αυθαίρετα υπολογιζόμενο εικονικό εισόδημα.
Πῶς χρησιμοποιοῦνται οἱ ὑπεράκτιες (off shores) ἑταιρεῖες στήν φοροδιαφυγή; 2
Στην Ελλάδα ο Ρουβάς μπορεί να δηλώνει ετήσιο εισόδημα λίγο παραπάνω από αυτό της Μαρίζας Κωχ  και να μας παραδίδει και μαθήματα πατριωτισμού κι ευρωπαϊκού προσανατολισμού.
 Πῶς χρησιμοποιοῦνται οἱ ὑπεράκτιες (off shores) ἑταιρεῖες στήν φοροδιαφυγή; 3
Πῶς χρησιμοποιοῦνται οἱ ὑπεράκτιες (off shores) ἑταιρεῖες στήν φοροδιαφυγή; 4
«Τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται οι εισαγωγές αγαθών στην Ελλάδα από κράτη χαμηλού κόστους. Επειδή όμως η αξία εισαγωγής είναι ελάχιστη σε σχέση με την τελική τιμή πωλήσεώς τους, ο δρόμος τιμολογήσεώς τους συνήθως διαπερνά κάποια off shore εταιρεία, εγκατεστημένη σε χώρα με χαμηλό φορολογικό συντελεστή, έτσι ώστε τελικά να επιτευχθεί η εμφάνιση μειωμένου κέρδους και χαμηλής φορολογικής δαπάνης. Για παράδειγμα, ένα ελληνικό εργοστάσιο αγοράζει πρώτες ύλες από τις Η.Π.Α. και συστήνει μια offshore εταιρεία η οποία λειτουργεί «ως ενδιάμεση» στην πώληση. Με τον τρόπο αυτό «φουσκώνει» το κόστος αγοράς και μειώνει το καθαρό κέρδος στην Ελλάδα, ενώ η offshore εταιρεία, για το κέρδος από αυτήν την εικονική μεσολάβηση, φορολογείται με πολύ μικρό συντελεστή ή ακόμα και μηδενικό.»
πηγή
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/08/off-shores.html

Από το ΤΑΙΠΕΔ στο νέο ταμείο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας



Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ

Το νέο Ταμείο Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίας (ΤΥΔΠ) αποτελεί δυσμενέστερη μεταλλαγή του γνωστού ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), το οποίο ιδρύθηκε με τον μνημονιακό νόμο 3986/2011, σε εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, με σκοπό το προϊόν της  δραστηριότητάς του να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας (αρθ. 1  παρ. 2).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας  σχετικά με τις σημερινές συμφωνίες : Η Ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να αναπτύξει ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διαχείριση. Πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα μεταφερθούν σ’ ένα ανεξάρτητο ταμείο που θα ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και θα παράγει κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου ένα σκοπούμενο σύνολο 50 δις ευρώ, εκ των οποίων 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και 50%  από κάθε ευρώ που απομένει (π.χ. 50% των 25 δις €) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις.

Αυτό το ταμείο θα συσταθεί στην Ελλάδα και θα διοικείται από τις ελληνικές αρχές υπό την εποπτεία των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Θεσμών. Σε συμφωνία με τους Θεσμούς και με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει διαφανείς διαδικασίες και επαρκή τιμολόγηση της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις αρχές και τα πρότυπα του ΟΟΣΑ για τη διαχείριση των Κρατικών Επιχειρήσεων.


Α.  ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Α1. Ενισχυμένος έλεγχος δανειστών

Το πιο επικίνδυνο σημείο του νέου κύκλου επίθεσης των δανειστών και της εφαρμογής των νέων συμφωνιών αφορά στη λεγόμενη αξιοπιστία, που διακηρύχθηκε – χωρίς καμία διαφοροποίηση – από το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης. Αξιοπιστία σημαίνει ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα και γι’ αυτό η εποπτεία των θεσμών θα είναι αμείλικτη.

Αυτό στην περίπτωση του νέου ΤΑΙΠΕΔ εκφράστηκε και με την αρχική πρόταση για την έδρα του ταμείου στο Λουξεμβούργο, που συμβολικά διαμήνυε σε κάθε κατεύθυνση το «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο». Το σημερινό ΤΑΙΠΕΔ, για λόγους γραφειοκρατίας, κοινωνικών αντιστάσεων και θεσμικών εμπλοκών, δεν είχε προχωρήσει στο έργο του με ρυθμούς που θα επιθυμούσαν οι δανειστές. Η νέα επιτήρηση έχει σκοπό να παρακάμψει τις δυσλειτουργίες αυτές και να οργανώσει την απελευθέρωση της δημόσιας περιουσίας από βάρη, ώστε να προχωρήσει απερίσπαστα η εκποίησή της.

Α2. Περιουσιακά στοιχεία του κράτους αξίας 50 δις μεταφέρονται στο νέο ταμείο

Είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη ο ορισμός του προϊόντος της εκποίησης στα 50 δις €, ποσό που αμφισβητείται ήδη από διεθνείς αναλυτές ως προς τo εφικτό να συγκεντρωθεί, με βάση τη σημερινή υποτίμηση λόγω μνημονίων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους. Και μόνο το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που ανέρχεται στα 25 δις σημαίνει ολική υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας. Το πώς θα γίνει παραμένει άγνωστο γιατί αν η ανακεφαλαιοποίηση επείγει η ρευστοποίηση θα χρειαστεί χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, το ύψος των 50 δις € σημαίνει ότι πιθανότατα θα ενταχθούν στο ΤΑΙΠΕΔ  και τα περιουσιακά εκείνα στοιχεία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχείρησε να περάσει με την αρχική διατύπωση του αρθ. 24 στο ν/σχέδιο «Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας» (δηλαδή η εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου στην οποία υπάγονται όλα τα ακίνητα του δημοσίου – συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών – και η περιουσία του ΕΟΤ), χωρίς τελικά να το καταφέρει λόγω αντιδράσεων εκτός και εντός Βουλής. Εξ’ ίσου σοβαρό,  το ύψος των 50 δις σημαίνει, επίσης, ότι ο συντριπτικός όγκος της δημόσιας περιουσίας, άσχετα αν τελικά εκποιηθεί, θα είναι δεσμευμένος επί μακρόν και επομένως δεν θα μπορεί η Ελληνική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τη δημόσια περιουσία για την άσκηση ανεξάρτητης εθνικής πολιτικής. Ουσιαστικά, όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία υπάγονται σε μια μορφή υποθήκευσης/εγγύησης για να πωληθούν τελικά από το νέο Ταμείο.

Τέλος, ορισμένοι άμεσα επιδιωκόμενοι στόχοι των δανειστών είναι ήδη γνωστοί και έχουν όνομα : τα 14 αεροδρόμια που θα «αποκρατικοποιηθούν» για να δοθούν στην κρατική Γερμανική Fraport, ο ΟΛΠ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και λοιπά πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του κράτους.


Β.  ΔΗΜΟΣΙΟ  ΧΡΕΟΣ  ΚΑΙ  ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ
Το χρέος και συγκεκριμένα η αποπληρωμή του αποτελεί τον βασικό μηχανισμό εφαρμογής  του παγκόσμιου νεοφιλελεύθερου σχεδίου, που έχει δύο στόχους : α. την κατάργηση όλων των  εργατικών κατακτήσεων και την απογύμνωση της εργασίας από κάθε προστασία, καθώς και τη «δημιουργική» καταστροφή μικρών και μη ανθεκτικών στον ανταγωνισμό κεφαλαίων β. τη γενικευμένη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και της δημόσιας περιουσίας. Τα παραπάνω συνιστούν μια ριζική αλλαγή του μεταπολιτευτικού προτύπου συσσώρευσης υπέρ του εγχώριου και διεθνούς μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Κάθε αγώνας ενάντια στην αναβαθμισμένη επανασύσταση του ΤΑΙΠΕΔ συνδέεται, επομένως, με την αμφισβήτηση του φερόμενου ως δημόσιου χρέους της χώρας. ΗΕπιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους με το προκαταρκτικό της πόρισμα παρέχει αδιάσειστα στοιχεία για το πώς δημιουργήθηκε το χρέος – μέσα και από την κατά συρροή διαχείριση/παραποίηση λογιστικών στοιχείων ώστε το χρέος των τραπεζών να μετατραπεί σε δημόσιο.

Σύμφωνα με το πόρισμα :

Ο τεχνικός χαρακτήρας των μακροοικονομικών μεταβλητών και των προβλέψεων για την εξέλιξη του χρέους επέτρεψε, μολονότι αυτοί οι αριθμοί επηρεάζουν άμεσα τη ζωή και την ίδια την επιβίωση των ανθρώπων, οι συζητήσεις για το χρέος να μείνουν μέχρις στιγμής σε τεχνικό επίπεδο και ειδικότερα να εστιαστούν στο ερώτημα αν οι πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα διευκολύνουν την αποπληρωμή του χρέους. Αυτήν ακριβώς την επιχειρηματολογία αμφισβητούν τα ευρήματα της Έκθεσης.

Όλα τα στοιχεία που παρουσιάζουμε στην Προκαταρκτική Έκθεση καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει. Πρωτίστως, διότι το χρέος που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η Τρόικα παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο.

Η Επιτροπή διαπίστωσε, επίσης, ότι η μη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν εξαρχής προδήλως γνωστή στους διεθνείς δανειστές, τις ελληνικές αρχές και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Παρ’ όλα αυτά, οι ελληνικές αρχές, μαζί με κάποιες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνωμότησαν το 2010 ενάντια στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, προκειμένου να προστατεύσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν την αλήθεια από τους πολίτες, παριστάνοντας ότι δήθεν η διάσωση αφορούσε την Ελλάδα και όχι τις τράπεζες και συνάμα εξυφαίνοντας μια αφήγηση που στόχευε να εμφανίσει τον ελληνικό πληθυσμό ως δήθεν άξιο των αδικοπραξιών των δανειστών.

Το ποσό που διατέθηκε μέσω των προγραμμάτων «διάσωσης» (μνημονίων) του 2010 και του 2012 ελέγχονταν από το εξωτερικό μέσα από περίπλοκες διευθετήσεις, οι οποίες απέκλειαν κάθε δημοσιονομική αυτονομία. Οι δανειστές υπαγόρευσαν αυστηρά τον τρόπο διάθεσης των δανειακών κεφαλαίων «διάσωσης», εκ των οποίων μόνο ένα ελάχιστο τμήμα, λιγότερο από το 10%, κατευθύνθηκε στην κάλυψη των τρεχουσών δημόσιων δαπανών.


Γ. ΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Αποτιμώντας τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές ο Μαϊκλ Χάντσον, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι και σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων  (Εφ. Συντακτών 18-19/7/2015) λέει τα εξής :

Το 1929 όλος ο κόσμος αναγνώριζε ότι η Γερμανία δεν μπορούσε να πληρώσει τις πολεμικές επανορθώσεις. Έτσι, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και οι Σύμμαχοι αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να αναγκάσουν μια χώρα να πληρώσει πάνω από τις δυνάμεις της. Σήμερα αυτή η βασική αρχή απορρίπτεται και αγνοείται το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει τα αναγκαία έσοδα ώστε να αποπληρώσει τα δάνεια. Έτσι της λένε: «Εάν δεν έχετε να πληρώσετε, δεν πειράζει. Να δώσετε την περιουσία σας».

Όμως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, κανένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να στερηθεί την περιουσία του. Εδώ δεν είναι μόνο το ότι γίνεται υπέρβαση της δημοκρατίας, αλλά απορρίπτεται ο ίδιος ο ορισμός του κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Άρα είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από μια επίθεση στη δημοκρατία. Είναι ένας διευρωπαϊκός πόλεμος.

Σύμφωνα με τον έγκριτο συνταγματολόγο κ. Γεώργιο Κασιμάτη :

1.Το ΤΑΙΠΕΔ, ή όπως αλλιώς ονομαστεί, αποτελεί θεσμό παράνομο και εγκληματικό, γιατίπαραβιάζει την εθνική κυριαρχία ως προς τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίαςκαι δημιουργεί  τεράστιας έκτασης οικονομική ζημία στο κράτος.

2.Η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, η οποία περιλαμβάνει και το δικαίωμα μεταβίβασης αντικειμένων της σε άλλους δημόσιους ή σε ιδιωτικούς φορείς περιουσίας, αποτελεί κυρίαρχο δικαίωμα του κράτους, το οποίο, ως μέρος της κυριαρχίας του, είναι αναπαλλοτρίωτο.

3.Δημόσια περιουσία είναι όλα τα οικονομικής αξίας δικαιώματα του κράτους και των εποπτευόμενων από αυτό κρατικών νομικών πρόσωπων δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου (εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα, σημερινά και μελλοντικά – κεκτημένα και μη – πάνω σε κάθε είδους υλικά και άυλα αντικείμενα και πηγές πλούτου του αιθέρα, του εδάφους, του υπεδάφους και του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου χώρου). Δημόσια περιουσία είναι: τόσο η υπό στενή έννοια δημόσια περιουσία, που είναι προορισμένη για την άσκηση δημόσιας λειτουργίας (Βουλή, υπουργεία, Προεδρικό Μέγαρο κ.λπ.), όσο και η λεγόμενη «ιδιωτική», η οποία δεν χρησιμοποιείται για άσκηση δημόσιας λειτουργίας.

Πάντως, η διαχείριση τόσο της δημόσιας όσο και της «ιδιωτικής» περιουσία είναι κρατική και πρέπει να εξυπηρετεί πάντοτε το δημόσιο συμφέρον. Δεν μπορεί να εξυπηρετεί το άμεσο και πρόσκαιρο πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας, παραβλέποντας το ευρύτερο συμφέρον του κράτους και της κοινωνίας.

4.Κατόπιν αυτών, ο οποιοσδήποτε φορέας διαχείρισης (και εκποίησης) δημόσιας περιουσίας πρέπει να ανήκει στο κράτος ως φορέας δημόσιας εξουσίας και άσκησης δημόσιας λειτουργίας και να ελέγχεται μόνο από το κράτος (Ελεγκτικό Συνέδριο). Δεν μπορεί, επομένως, να εποπτεύεται από όργανα δανειστών του κράτους, ούτε από όργανα της ΕΕ. Η προβλεπόμενη εποπτεία των δανειστών και η παρουσία στο ΔΣ εκπροσώπων τους  αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και της εγγύησης της κυριαρχίας του κράτους από το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιοι. Όλα αυτά προκαλούν ακυρότητα και δημιουργούν νομικές ευθύνες.


Δ.  Η  ΑΝΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΤΗ  ΔΗΜΟΣΙΑ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος, και Βιωσιμότητας, σύμβουλο Επικρατείας κα Μαρία Καραμανώφ (έκδοση ΙΜΔΑ για το ΤΑΙΠΕΔ) τρεις κατηγορίες δημόσιων ακινήτων είχαν περιέλθει στο υφιστάμενο ΤΑΙΠΕΔ. Η πρώτη περιλαμβάνει δημόσια ακίνητα που είναι καθ’ εαυτά άρρηκτα συνδεδεμένα με τους θεμελιώδεις δημόσιους σκοπούς της εθνικής κυριαρχίας και της βιώσιμης ανάπτυξης (άμυνα, ασφάλεια, ουσιώδη στοιχεία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, βασικές ενεργειακές και συγκοινωνιακές υποδομές, κ.λπ.). Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει ακίνητα που εξυπηρετούν δημόσιους σκοπούς, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου κοινωνικού κράτους και την αναγκαία υποδομή για την παροχή αντίστοιχων δημόσιων υπηρεσιών (νοσοκομεία, σχολεία, δημόσια κτίρια, στρατόπεδα, κ.λπ.). Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τα δημόσια ακίνητα τα οποία αποτελούν την καθαρώς ιδιωτική περιουσία του δημοσίου.

Στο υφιστάμενο ΤΑΙΠΕΔ όλα τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία του κράτους μπορούσαν να περιέλθουν δυνάμει στο ταμείο θεωρούμενα συλλήβδην ως Ιδιωτική Περιουσία του Δημοσίου. Ο διαχωρισμός της κας Καραμανώφ αποκλείει από την ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ τις δύο πρώτες κατηγορίες δημοσίων ακινήτων που αφορούν σε εθνικούς και δημόσιους σκοπούς καθώς και σε υποδομές που τους υποστηρίζουν, ως αναπαλλοτρίωτη δημόσια περιουσία.

Υπ’ αυτή την έννοια η ένταξη προς απαλλοτρίωση τόσο στο υφιστάμενο ΤΑΙΠΕΔ όσο και στο νέο ταμείο των παραπάνω κατηγοριών ακινήτων αντιβαίνει στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την άποψη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔπεριουσιακά στοιχεία που από την φύση τους είναι κοινόχρηστα ή έχουν υπηρετήσει επί μακρόν δημόσιο σκοπό (ιδιόχρηστα) δεν μπορούν να «αποχαρακτηριστούν» και να τεθούν εκτός της δημόσιας περιουσίας του κράτους με μια απλή διοικητική πράξη μετατροπής τους σε ιδιωτική περιουσία του κράτους. Το  ερώτημα αυτό τέθηκε σε όλες τις δίκες κατά του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ο χαρακτήρας της δημόσιας περιουσίας του κράτους δεν μπορεί ούτε να οδηγεί στο απείρως εναλλάξιμο με την ιδιωτική του περιουσία αλλά και συνεπάγεται έντονους περιορισμούς ως προς το απαλλοτριώσιμο των στοιχείων αυτών σε ιδιώτες.

Σε κάθε περίπτωση η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους που θα περιληφθούν στο νέο ταμείο, όπως και αν αυτά χαρακτηριστούν, συνιστά παραβίαση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Αυτό αποτελεί συγκλίνουσα θέση ελλήνων και αλλοδαπών νομικών και οικονομολόγων, παρά κάποιες μικρές επιμέρους διαφοροποιήσεις μεταξύ τους.

Ε.  Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ διαπιστώνει ότι, δυστυχώς, έχει να επιτελέσει πολύ μεγαλύτερο έργο στα νέα δεδομένα. Συνεχίζουμε, σε στενή σύνδεση με τα επιμέρους κινήματα που υπερασπίζονται συγκεκριμένα δημόσια περιουσιακά στοιχεία, τα οποία κινδυνεύουν άμεσα να εκποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση πρώτος μας στόχος είναι να αποτρέψουμε τη δημιουργία του νέου ΤΑΙΠΕΔ και τουλάχιστον την ελαχιστοποίηση του αριθμού των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που θα περιλάβει.



Πληροφορίες

Μπελαντής Δημήτρης, dbelantis@hotmail.com, 6938426850

Πορτάλιου Ελένη, portel@central.ntua.gr, 2107512560

Φωτιάδου Σία, athfotia@gmail.com, 6974126942



rproject
http://www.logiosermis.net/2015/08/blog-post_57.html#.VcezIFKpfXo


Αμερικανός πολιτικός: Μην θεωρούμε δεδομένη την Ελλάδα - Υπάρχει θυμός και δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει!


Ο Ζακ Σπέις, πρώην μέλος του Κογκρέσου με τους Δημοκρατικούς, προέρχεται από το Οχάιο, αλλά έλκει την καταγωγή του από την Ελλάδα. Όχι μόνο δεν τον κρύβει, αλλά χρησιμοποιεί αυτή τη διπλή ιδιότητα για να δει τα πράγματα ως Αμερικανός, αλλά και ως Έλληνας.

Γράφοντας στο αμερικανικό «The Hill», σημειώνει με ανησυχία: «Ας μην θεωρούμε την Ελλάδα ως δεδομένη. Μπορεί να μην την χάσαμε, ή να μην βρισκόμαστε σε διαδικασία να την χάσουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρεθούμε μπροστά σε ένα θυμωμένο και αποθαρρυμένο έθνος με ό,τι αυτό σημαίνει για την γεωπολιτική κατάσταση στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου».

Ο Σπέις, διατρανώνει τον πολιτικό σύνδεσμο που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, γι' αυτό και δεν φοβάται, άμεσα, ότι θα διαρραγούν οι σχέσεις τους – τόσο οι διμερείς, όσο και εκείνες εντός του ΝΑΤΟ.

Θυμίζει πως η Ελλάδα από το πόλεμο στον Περσικό και εντεύθεν έχει διαθέσει τη Σούδα ως ορμητήριο των δυτικών δυνάμεων και όπως λέει η «κίνηση» στη συγκεκριμένη περιοχή έχει αυξηθεί. Παράλληλα έχει ταχθεί στο πλευρό των δυτικών δυνάμεων στις κυρώσεις κατά του Ιράν και της Ρωσία, ενώ υφίσταται βαρύ φορτίο ως ο βασικός υποδοχέας μεταναστών που μεταβαίνουν -παντί τρόπω- από τη Μέση Ανατολή με κατεύθυνση την Ευρώπη.

Επομένως, δεν τίθεται θέμα απόστασης της Αθήνας από τους δυτικούς συμμάχους της. Σημειώνει, όμως, πως η πρόσφατη συμφωνία που αποτρέπει επί του παρόντος το Grexit, μπορεί να καθησύχασε τις αγορές, αλλά φούντωσε τις πολιτικές διεργασίες στη χώρα προκαλώντας αρκετές ρωγμές στο οικοδόμημα, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να μιλήσει για «πολιτική αστάθεια».

Κρίνει, δε, πως υπάρχουν αρκετές καταστάσεις οι οποίες πρέπει να προσεχθούν από τις δυτικές δυνάμεις και να μην θεωρηθούν, εξαρχής, ως αμελητέες.

Η πρώτη έχει να κάνει με τη Ρωσία. Ναι, οικονομικά δεν μπορεί ο Πούτιν να βοηθήσει την Ελλάδα, όμως κρατάει ακόμη ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του και αυτό είναι το ενεργειακό. Η Ελλάδα εξαρτάται πλήρως από τη Ρωσία ως προς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που εισάγει. Τι θα συμβεί, άραγε, αν ο Πούτιν πρόσφερε στην Ελλάδα φθηνότερη ενέργεια με αντάλλαγμα ένα βέτο της στις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί;

Η δεύτερη έχει να κάνει με το Ιράν. Πριν από χρόνια, το Ιράν πρόσφερε στην Ελλάδα πετρέλαιο με πίστωση. Ωστόσο, λόγω των κυρώσεων αυτή η προσφορά έμεινε στο συρτάρι. Ωστόσο, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη μέση μιας ακόμη κρίσης, πόσο ακόμη θα αρνείται την προσφορά; Αν η Ελλάδα υποκύψει, αίφνης θα εμφανιστεί ένα ρήγμα στο αρραγές μέτωπο των δυτικών δυνάμεων.

Η τρίτη έχει να κάνει με το μεταναστευτικό. Η Ελλάδα, και μετά η Ιταλία, δέχεται το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών από την Αφρική και την Ασία. Αυτή τη στιγμή δαπανά 20 φορές περισσότερα χρήματα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης για τη φύλαξη των συνόρων της. Τι θα συμβεί αν εκ προθέσεως, εξ αμελείας, ή λόγω έλλειψης άλλων δυνάμεων, αφήσει αυτούς τους μετανάστες να προωθηθούν στα ενδότερα της Ευρώπης; Η άνοδος της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη δεν πρέπει να παραγνωρίζεται.

Η τέταρτη έχει να κάνει με τις σχέσεις με την Τουρκία. Η δεύτερη βρίσκεται σε φάση αστάθειας, πολιτικής και οικονομικής. Οι συνεχόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη μπορεί να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανησυχίας.

Ο Σπέις αναφέρει πως η Ελλάδα, προς τιμήν της, μέσα στα χρόνια της κρίσης δεν προσπάθησε ποτέ να εκβιάσει το ΝΑΤΟ για να κερδίσει κάτι. Γι' αυτό και θεωρεί πως οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν πιο στενά με την Ευρώπη για να διατηρηθεί το επίπεδο πολιτικής συναίνεσης που θα διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Καταλήγει πως αυτό θα μπορούσε να είναι το δόγμα Τρούμαν για τον 21ο αιώνα – μια διαφορετικού είδους βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ελλάδα.



http://www.logiosermis.net/2015/08/blog-post_9.html#.VcezUFKpfXo

ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα του κόσμου. Δείτε πόσα αντιστοιχούν σε κάθε Έλληνα ...

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - Σε ποιούς υποθηκεύουν τον ελληνικό πλούτο;

Σ.Α: Δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη το παρακάτω άρθρο που περιέχει συγκλονιστικά στοιχεία για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Εμείς πιστεύουμε οτι πρέπει οι Ελληνες να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τον πλούτο της χώρας μας και ποιοί τον επιβουλεύονται.
Εχουμε μια ένσταση όμως στο άρθρο.
Αναφέρεται το εξής στο άρθρο:
"Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:
α') Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),
β') Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),
γ') Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),
δ') Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL)."
Η αλήθεια είναι ότι:
1) Η εταιρεία "Occidental Petroleum" ανήκει αληθώς στον κ. Χάμμερ, ο οποίος όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΤΕΞΑΝΟΣ" αλλά εβραϊκής καταγωγής (Δείτε εδω σχετικά για την οικογένεια Χάμμερ, που πήγαν στο Μανχάταν απο την Οδησσό και είναι Εβραίοι της Ρωσίας)
2) Οι Ροκφέλλερ ιδιοκτήτες της "CHEVRON", όπως έχουμε δημοσιεύσει σε ειδικό μας άρθρο είναι και αυτοί εβραίοι
3) Η ESSO είναι επίσης εβραϊκών συμφερόντων αφου ανήκει στην οικογένεια Ροκφέλλερ.
4) Η TEXACO αναφέρεται ως "αμερικανική" στο άρθρο αλλά είναι και αυτή παρακλάδι των "7 αδερφών πετρελαϊκών των Ροκφέλερ". Οσο για την SHELL ο ιδρυτής της Marcus Samuel, ήταν επίσης εβραϊκής καταγωγής απο το Whitechapel του Λονδίνου.(Δείτε εδώ)
Οπως καταλαβαίνετε οι μέχρι τώρα διοικούντες του νεοιδρυθέντος το 1830 κράτους της Ελλάδος, έχουν φροντίσει(εκτός απο τον Καποδίστρια πιστεύουμε) να υποθηκεύσουν τον πλούτο μας και της γή μας στο εβραϊκό λόμπι.
Αν δεν είναι αυτό ενδοτισμός τότε τι είναι;
Ακολουθεί το άρθρο με τα στοιχεία για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος.

ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000

Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια)!!!!

Να γιατί "διεκδικούν" οι Αλβανοί εθνικιστές την Ήπειρο, οι Σκοπιανοί τη Μακεδονία, οι Τούρκοι τη Θράκη και το Αιγαίο! (γιατί από πίσω τους βρίσκονται οι Αμερικάνοι που θέλουν να λεηλατήσουν και να ληστέψουν τον εθνικό μας πλούτο)

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.

Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του (γνωστού ανθέλληνα χρηματοδότη της σκοπιανής προπαγάνδας) George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επενδυτής" στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).

Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα "Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα",η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του.

Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και συγκεκριμένα:

Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Χρωμίτης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

Ουράνιο: Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας "Αθηναϊκή" είχε ως τίτλο "Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα" και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης" Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.


Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την "εύφλεκτη πίσσα". Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής. Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.

Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns(σ.Α: Εβραϊκής καταγωγής) σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι:

Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές..."

Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες. Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής.

Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο. Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων.
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα "περίεργα" και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:

α') Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),
β') Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),
γ') Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),
δ') Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).

Πηγές: Δημοσιεύματα του τύπου, Forum Μ.Π.Ε. , ΙΟΑΝΝΙS

Χρυσός: Μπορεί να αποφέρει κρατικά έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως και να εξασφαλίσει πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας.

Γεωθερμικά πεδία: Αν αξιοποιούνταν η ενέργεια που θα προέκυπτε, θα ισοδυναμούσε με 160.000 τόνους πετρελαίου ετησίως.

Πετρέλαιο: Ένα δισ. βαρέλια είναι τα πιθανά απολήψιμα αποθέματα αργού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ουράνιο: 10.000 τόνοι στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας.

Ανεκμετάλλευτα δισεκατομμύρια περιμένουν στο υπέδαφος

Του Ευκλείδη Καραγιαννίδη (Εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ")

Η Βόρεια Ελλάδα είναι η περιοχή πού χτυπήθηκε ίσως περισσότερο από όλες τις άλλες από τη διεθνή κρίση, λόγω της φύσης της οικονομίας της και κυρίως της έντονης εξωστρέφειας των επιχειρήσεών της.

Χιλιάδες λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εφαρμογή ελαστικής εργασίας στις μεγάλες βιομηχανίες, μείωση ή και εγκατάλειψη παραδοσιακών αγροτικών καλλιεργειών, πτώση της τουριστικής κίνησης συνθέτουν ένα “εφιαλτικό” σκηνικό, οι συνέπειες του οποίου σύμφωνα με αναλυτές θα φανούν από το τέλος του καλοκαιριού και μετά, επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη εικόνα.
Την ίδια στιγμή στο υπέδαφος της ευρύτερης περιοχής υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους μένουν ανεκμετάλλευτοι κυρίως λόγω αντιδράσεων σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών που δημιουργεί το πολιτικό κόστος, το οποίο καμία κυβέρνηση δεν θέλει να επωμισθεί. Και εννοούμε πετρέλαιο, χρυσό, γεωθερμία, ακόμη και το ουράνιο που παραμένει ένα θέμα ταμπού για την ελληνική πραγματικότητα.

Τα νούμερα είναι πράγματι εντυπωσιακά : Ένα τεράστιο γεωθερμικό ενεργειακό δυναμικό, της τάξης των 150 μεγαβάτ το χρόνο, που αντιστοιχεί σε 114.000 τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, αξίας που ξεπερνά τα 33.455.000 ευρώ, μένει ανεκμετάλλευτο εδώ και πολλά χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι τρεις επενδύσεις χρυσού μπορούν να αποφέρουν άμεσα ή έμμεσα πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας και έσοδα 500 εκατ. ευρω τουλάχιστον από άμεση φορολογία στο ελληνικό κράτος ετησίως, ενώ φέρουν ξένα κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον στη χώρα.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η χώρα θα μπορούσε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της σε πετρέλαιο, εκτιμώντας ότι τα κοιτάσματα του ελλαδικού χώρου και κυρίως στο βορειοελλαδικό μπορεί να περιέχουν από ένα έως και τρία δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Όσο για το ουράνιο, οι ειδήμονες λενε ότι η αξιοποίηση μέρους των βεβαιωμένων κοιτασμάτων του Παγγαίου θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της χώρας “εν μια νυκτί”. Φαίνεται ιδιαίτερα παράδοξο σε μια εποχή όπου όλοι μιλάνε για χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εγκατάλειψη των ορυκτών να θίγουμε ένα τέτοιο ζήτημα. Από την άλλη θεωρούμε ότι χρήσιμο θα ήταν να αναλογιστούμε τι χάσαμε, τι χάνουμε και τι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε έστω και σήμερα με το λιγότερο δυνατόν κόστος σε επίπεδο ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος.

Απλά αναρωτιόμαστε αν ήρθε πλέον η ώρα για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του τεράστιου αυτού θέματος, η οποία και θεμιτή είναι αλλά και αναγκαία προκειμένου με τις σωστές δράσεις και ενέργειες η Βόρεια Ελλάδα και η χώρα στο σύνολό της να μπορέσει να εκμεταλλευτεί έστω ένα μέρος αυτού του τεράστιου κρυμμένου της θησαυρού.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ -Την αύξηση της απασχόλησης κατά 1.500 άτομα πρωτογενώς και κατά τουλάχιστον 6.000 δευτερογενώς προβλέπει η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.
-Για την ίδρυση μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή του Μάντεμ Λάκκου, η Ελληνικός Χρυσός σχεδιάζει να επενδύσει 800 εκατ.ευρώ, ενώ άλλα τόσα θα δαπανηθούν τα πρώτα 20 χρόνια λειτουργίας των μεταλλείων σε μισθούς. -Οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί από το 2006, οπότε κατατέθηκε το επενδυτικό σχέδιο στο υπουργείο Ανάπτυξης , αλλά και η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο ΥΠΕΧΩΔΕ, έχουν ως συνέπεια το όλο σχέδιο να έχει υπερβεί κατά δύο χρόνια τα χρονοδιαγράμματα αλλά και τις συμβατικές προβλέψεις.

ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ
-Τη δημιουργία 200 άμεσων θέσεων εργασίας και περίπου 800 έμμεσων προβλέπει η επένδυση της Χρυσωρυχεία Θράκης στο Πέραμα, που βρίσκεται στα όρια των νομών Ροδόπης και ΄Εβρου. -Η άμεση προτεινόμενη επένδυση εκτιμάται στα 100 εκατ.ευρώ και σε βάθος δεκαετίας θα επενδυθούν στην περιοχή επιπλέον 158 εκατ.ευρώ. Το 70% των κεφαλαίων αυτών θα επενδυθεί στην περιοχή της Θράκης, -Υπολογίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισροές από την άμεση φορολογία της εταιρείας άνω των 200 εκατ.ευρώ.
-Το έργο φτάνει “αισίως” τα 9 χρόνια καθυστέρησης σε σχέση με τα αρχικά χρονοδιαγράμματα.

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗΣ
-Εκατόν τριάντα θέσεις εργασίας με τη λειτουργία και 200 κατά τη διάρκεια της κατασκευής της μονάδας προβλέπει το επενδυτικό πλάνο της Μεταλλευτικής Θράκης για τα κοιτάσματα χρυσού της περιοχής Σαπών του νομού Ροδόπης.

-Η επένδυση των 90 εκατ.δολ. βρίσκεται σήμερα στο σημείο που βρισκόταν πριν από εννέα χρόνια, οπότε είχε λάβει προέγκριση για τη χωροθέτησή της. Οι τότε διοικούντες θεωρούσαν πως το 2004 με 2005 η μονάδα θα ήταν έτοιμη να λειτουργήσει. Σήμερα ουσιαστικά η επένδυση ξεκινά από την αρχή.

Τα ορυκτά και τα μεταλλεύματα



Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Καβαλόπουλο, γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, η ελληνική φύση και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα έδωσε σημαντικό ορυκτό πλούτο, ο οποίος συνίσταται σε μεγάλη ποικιλία ορυκτών και μεταλλευμάτων, με σημαντικά βιομηχανικό ενδιαφέρον και πολλαπλές εφαρμογές.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα που περιγράφουν τη δυναμική παρουσία του κλάδου της εξόρυξης στη Βόρεια Ελλάδα είναι: Λιγνίτης, Λευκόλιθος-Μαγνησία, Μεικτά θειούχα, Μάρμαρα Ασβεστολιθικά αδρανή Άστριοι Ατταπουλγίτης Ολιβινίτης Ποζολάνη Χαλαζίας Χουντίτης Χρυσός.

Εξάλλου, σημαντικά κοιτάσματα ουρανίου, που υπολογίζεται ότι φτάνουν 10.000 τόνους, εντόπισε το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στο υπέδαφος των νομών Δράμας και Σερρών αλλά και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΙΓΜΕ, τα κοιτάσματα μεταλλευμάτων ουρανίου στη Δράμα, τις Σέρρες και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας υπολογίζονται στους 10.000 τόνους, ενώ τα βεβαιωμένα αποθέματα είναι 1.525 τόνοι.

http://www.ksipnistere.com/2015/08/blog-post_923.html

Οι Προδότες Παρέδωσαν Τα Δωδεκάνησα Στους Τούρκους Και Δεν Μιλάει Κανείς… ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΠΑΠΑΝΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 2.5ΕΚ. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 http://ellhnkaichaos2.blogspot.de/2015/08/blog-post_29.html


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ
----------------------------------

ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΗΛΙΑΚΗ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ. 
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος 
Και ποιός να μιλήσει βρε Έλληνες, αφού όλοι τους, χρόνια τώρα σκάβουν τον λάκο της Ελλάδος;  Ποιος να μιλήσει γαμώ τις προδοσίες τους; Που δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις; Και τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος όσο και να μιλάει, όσο και να φωνάζει; 
Ένας “κούκος” δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη Έλληνες. Αλλά βλέπετε οι υπόλοιποι αρθρογράφοι των αμυντικών θεμάτων, ασχολούνται με τα “γεωστρατηγικά” του κόσμου και δεν βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με τις Ελληνικές προδοσίες. 
Και τώρα μέσα στην πιο κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και με την προκλητικότητα των Τούρκων να ανεβαίνει συνεχώς στο Αιγαίο, τώρα βρήκαν οι προδότες την ώρα για να κλείσουν την 126 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ ΜΑΧΗΣ στο Ηράκλειο της Κρήτης, που υποστηρίζει και υποστηρίζεται από τους S-300. 
Σας είπα πως αυτή η Ελλάδα δεν έχει ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Έχουμε μία άτυπη και σιωπηλή ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, που έχουν ρίξει όλες τις μάσκες και τα προσχήματα και ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΨΥΧΡΑ την Ελλάδα και τους Έλληνες. 
Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Το Σύνταγμα το γκρέμισαν, το Πολίτευμα κατέρρευσε και τελειώνουν ψυχρά και την άμυνα της χώρας. 
Με το κλείσιμο της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου, ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΨΥΧΡΑ τα Δωδεκάνησα στους Τούρκους. Έκλεισαν στο πιο στρατηγικό σημείο, την πλέον μάχιμη σμηναρχία της Ελλάδος και την μοναδική που επιχειρεί άμεσα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. 
Δυστυχώς Έλληνες εμπιστευθήκατε την Άμυνα της πατρίδας σε δόλιους προδότες. 
Γι’ αυτό σας είπα: από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις με τις προδοσίες τους. Ακούστε λοιπόν τι σημαίνει για την Ελλάδα το κλείσιμο της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου. 
Να διευκρινίσουμε για να γίνει κατανοητό από τους αναγνώστες ότι μιλάμε για μία από τις πλέον ΜΆΧΙΜΕΣ Μονάδες της Πολεμικής μας Αεροπορίας. 
Είναι δύο οι πλέον κρίσιμες Σμηναρχίες Μάχης που ελέγχουν το Αιγαίο λόγω στρατηγικής θέσης. Είναι η 135 της Σκύρου και η 126 Σμηναρχία Μάχης που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και φιλοξενεί σε μόνιμη βάση, μαχητικά αεροσκάφη F-16, εκτελώντας καθήκοντα επιφυλακής, με τομέα ευθύνης τον ιδιαίτερα νευραλγικό χώρο του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Δηλαδή ΝΟΤΙΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ- ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. 
Είναι η δεύτερη αεροπορική βάση της Κρήτης απ’ όπου επιχειρούν μαχητικά αεροσκάφη, μετά βεβαίως από την 115 Πτέρυγα Μάχης των Χανίων όπου εδρεύουν δύο Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+. 
Εδώ να σημειώσουμε ότι η 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου υπερτερεί σημαντικά της 115 Π.Μ των Χανίων λόγω της στρατηγικής της θέσης, διότι παρέχει στους πιλότους μας πιο άμεση εμπλοκή με τον εχθρό και πολύ περισσότερο επιχειρησιακό χρόνο, λόγω της επάρκειας των καυσίμων. Γι’ αυτό και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+ που επιχειρούν από τα Χανιά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο , μετασταθμεύουν και εφοδιάζονται στην 126 Σ.Μ στο Ηράκλειο. 

Τώρα που την έκλεισαν από τις 31 Ιουλίου, ουσιαστικά χαρίζουμε στους Τούρκους τον εναέριο χώρο των Δωδεκανήσων, διότι μειώνεται σημαντικά ο χρόνος εμπλοκής που θα διαθέτουν οι πιλότοι μας, αφού θα πρέπει να κρατήσουν καύσιμα για να μπορούν να επιστρέψουν στην βάση τους. Δηλαδή ή στα Χανιά, ή στη Σκύρο, ή στην Τανάγρα. Ενώ η 126 Σ.Μ. που έκλεισαν, ήταν πολύ κοντά στα Δωδεκάνησα και έδινε μεγάλο πλεονέκτημα στους πιλότους μας και στον χρόνο εμπλοκής τους και στον άμεσο ανεφοδιασμό τους. 
Αυτή η Σμηναρχία Μάχης ήταν ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ για τους Τούρκους, γι’ αυτό και επιχειρούσαν συνεχώς φωτογραφήσεις της. 
Ο λόγος ήταν η στρατηγική της θέση, η μεγάλη δυνατότητα της βάσης για φιλοξενία και εφοδιασμό πολλών μαχητικών, αλλά και η ισχυρή θωράκιση που διαθέτει, από την εγκατάσταση του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300PMU-1. 
Με λίγα λόγια ήταν η πιο αντιαεροπορικά θωρακισμένη βάση, στο πιο στρατηγικό σημείο για τον ελέγχο του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με δυνατότητα φιλοξενίας και εφοδιασμού μεγάλου αριθμού μαχητικών.  ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΗ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. 
Έπεσε η αυλαία και κατέβασαν την σημαία της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου. 
Η τελετή αναστολής λειτουργίας της 126 Σ.Μ. του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου το πρωί, με την παρουσία του προδότη Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου Χρήστου Βαΐτση και του προδότη Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, σε κλειστό αεροπορικό κύκλο, με το περιεχόμενο της συζήτησης στα πηγαδάκια που στήνονται, να είναι το ερώτημα «τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στην Πολεμική Αεροπορία στο Ηράκλειο» αλλά και το «πως έφτασαν τα πράγματα ως εδώ”.  http://www.ekriti.gr/
 
Η Απάντηση στα ερωτήματα είναι μία. ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ και τα πράγματα έφθασαν ως εδώ, με αποφάσεις των Ελλήνων ΠΡΟΔΟΤΩΝ , που τους πληρώνουν οι Έλληνες, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. 
Δεν σεβάστηκαν οι προδότες ούτε την ΘΥΣΙΑ και την μνήμη του Σμηναγού ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ, που γι’ αυτήν την βάση θυσιάστηκε. Γιατί την ώρα που τον χτύπησαν, στεκόταν κάτω από τον Τούρκο και τον εμπόδιζε να φωτογραφίζει αυτή τη βάση και τους S-300, ενώ φωτογράφιζε αυτός τα κατασκοπευτικά συστήματα του τούρκικου μαχητικού. 
Αυτή την Αεροπορική μας Βάση έκλεισε ο ΚΑΜΕΝΟΣ και οι άλλοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και παρέδωσαν τα Δωδεκάνησα και όλο το νοτιοανατολικό Αιγαίο στους Τούρκους. 
Και το ερώτημα που θέτω εγώ είναι ένα: Από που αντλούν δύναμη τρείς προδότες, για να μπορούν να κλείνουν πολεμικά αεροδρόμια και να ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ την άμυνα της χώρας; 
ΑΠΟ ΠΟΥ ΓΑ@@@Ω ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ;;;;;  Μπράβο ρε ……. ΕΛΛΑΔΑ.!!!!!  ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ και μεγάλο ταλέντο στην…. ΠΡΟΔΟΣΙΑ.!!!!! 
Ιωάννης Λαμπρόπουλος  συγγραφέας-ερευνητής  giannis_lampropoulos@yahoo.com 
ΠΗΓΗ: 
http://hellasforce.com/2015/08/08/ 
-------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Ο Κ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, Η Ο.Ε.Α. ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 300ΙΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΑΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ) ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΜΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ Η Ο.Ε.Α. ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΡΦΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΜΕ ΓΕΛΟΙΕΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ  ΚΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ" ΚΑΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ"  ΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:


ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΟΝ ΞΕΧΕΙΛΗΣΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΑΚΟΣ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΕΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΕΠΑΥΞΑΝΑΝ ΚΙΟΛΑΣ !!!  

ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΧΕΙΛΗΣΕ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΑΚΟΣ ΠΕΡΙΣΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ( http://ellhnkaichaos2.blogspot.gr/2013/06/134-151.html ), ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕ ΕΞΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ "ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ" ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΥΓΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΧΑΤΕΣ  ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ !!

ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΗΤΟΙ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΩΣ ΑΝΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΛΕΟΝ !!!  
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Ο.Ε.Α. ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ!!!


ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΔΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΡΟΔΟΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΗΔΗ 10.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΚΡΙΣΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ!!! 

Ο ΠΑΠΑΝΑΚΟΣ ΔΙΚΑΖΕΤΕ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ  ΟΣΟΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΟΛΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΑΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ  ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΞΩ , ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΤΑΧΑ Η Ο.Ε.Α. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ....ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Ο ΧΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΓΑ.ΔΑ.  ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΜΑΣ!! 

ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΑ!!!

Υ.Γ.:

2.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ:


ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ : http://www.kontranews.gr/images/palaioteres-ekdoseis/kontra_news/2015-08/08-08-15.pdf

ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΧΑΛΚΟΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΖΑΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ :

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ :

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΑΙΒΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΟΤΑΝ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ;;;

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ : 


Ο.Ν.Ε.ΕΙΔ.Δ.ΔΟΣ.Σ

ΠΡΟΣ
ΟΜΑΔΑ ΝΕΟ-ΕΦΙΑΛΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΩΝ, ΕΙΔΙΚΩΣ ΔΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ,
http://ellhnkaichaos2.blogspot.de/2014/07/blog-post_8.html
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2015/08/25.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters