Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Sacsayhuaman – Οι Μυκήνες του Περού σε Απίστευτες Εικόνες που δεν έχετε δει ξανά

 
Είναι ίσως ένας από τους πιο απίστευτους αρχαιολογικούς χώρους στο Περού, και πιστεύεται ότι χρονολογείται πριν από τους Ίνκας. Τα χαρακτηριστικά κατασκευής του Sacsayhuaman με τις κομμένες πέτρες, αιχμηρές ακμές, λείες επιφάνειες και τοίχους μαζί, προκαλούν στους σύγχρονους μηχανικούς θαυμασμό, όταν κοιτάζουν αυτές τις αρχαίες μεγαλιθικές δομές.
Το Sacsayhuaman βρίσκεται σε υψόμετρο 3701 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στα βόρεια προάστια του Κούσκο στο Περού.

Σύγχρονοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, τα παλαιότερα τμήματα της αρχαίας αυτής πόλης χτίστηκαν από τους Killke, πριν 1.000 χρόνια, αλλά σύμφωνα με μύθους των Ίνκας χτίστηκαν από τους θεούς που κατέβηκαν από τους ουρανούς.
Η λιθοδομή του Sacsayhuaman είναι πραγματικά απίστευτη, με τεράστια τείχη που αποτελούνται από βράχους πάνω από 50 τόνους που συμπιέζονται μεταξύ τους με έναν ακριβή τρόπο σαν ένα παζλ τέλεια τοποθετημένο.
Εδώ σας παρουσιάζουμε δέκα εκπληκτικές εικόνες των αρχαίων μεγαλιθικών δομών που ίσως δεν έχετε δει ακόμα, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε ώστε να κατανοήσουμε και να γνωρίσουμε το Sacsayhuaman καλύτερα.
Απίστευτες εικόνες του Sacsayhuaman που δεν έχετε δει ξανά
Αυτή η εικόνα είναι εκπληκτική, παρατηρήστε την γωνιά αυτής της κατασκευής, οι ογκόλιθοι φαίνονται λυγισμένοι, αλλά ταιριάζουν άψογα μαζί, και δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να περάσει ούτε ένα φύλλο χαρτιού ανάμεσα τους. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα δόμησης της λιθοδομής.
Απίστευτες εικόνες του Sacsayhuaman που δεν έχετε δει ξανά
Εδώ έχουμε 13 επίπεδες επιφάνειες που έχουν αποκοπεί εξαιρετικά από την σκληρή πέτρα. Παρατηρήστε την απίστευτη ακρίβεια και λεπτομέρεια, που χρησημοποίησαν χιλιάδες χρόνια πριν.
Απίστευτες εικόνες του Sacsayhuaman που δεν έχετε δει ξανά
Παρατηρήστε τα διάφορα σχήματα που συνθέτουν τον τοίχο, πως ταιριάζουν μεταξύ τους
Απίστευτες εικόνες του Sacsayhuaman που δεν έχετε δει ξανά
Επιδεικνύοντας τις απίστευτες ικανότητες στην τοιχοποιία. Λείες επιφάνειες ήταν κάτι το οποίο επινοήθηκε από τους αρχαίους χτίστες στο Sacsayhuaman. Η ακρίβεια και η ομαλότητα, εκπληκτικές λεπτομέρειες.
Απίστευτες εικόνες του Sacsayhuaman που δεν έχετε δει ξανά
Μια άλλη εικόνα που αποδεικνύει τις λιθόξοες ικανότητες στο Sacsayhuamans στο να διαμορφώνουν αυτές τις τεράστιες πέτρες με ένα μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας λυγισμένες γωνίες. Μήπως οι αρχαίοι χτίστες από το Sacsayhuaman είχαν πραγματικά τη δυνατότητα να μαλακώσουν τους βράχους;
Απίστευτες εικόνες του Sacsayhuaman που δεν έχετε δει ξανά
Παρατηρήστε πως αυτά τα τεράστια βράχια φαίνεται να έχουν συμπιεστεί μεταξύ τους. Μερικοί λένε ότι φαίνεται να συγχωνεύονται μαζί. Ούτε ένα φύλλο χαρτιού δεν μπορεί να χωρέσει μεταξύ τους. Πώς οι αρχαίοι χτίστες στο Sacsayhuaman πέτυχαν αυτή την ακρίβεια;
Απίστευτες εικόνες του Sacsayhuaman που δεν έχετε δει ξανά
Άλλη μία συναρπαστική εικόνα του Sacsayhuaman. Μερικοί από αυτούς τους ογκόλιθους έχουν βάρος πάνω από εκατό τόνους και φαίνεται να βρίσκονται τοποθετημένοι τέλεια. Πώς οι αρχαίοι χτίστες κατάφεραν να τους μεταφέρουν από λατομείο και να τους τοποθετήσουν στη θέσης τους; Θα μπορούσαν οι αρχαίοι μύθοι των Ίνκας να είναι αλήθεια, και να κατασκευάστηκαν από τους Θεούς που ήρθαν από τον ουρανό;
Απίστευτες εικόνες του Sacsayhuaman που δεν έχετε δει ξανά
Καταπληκτικό στυλ της κατασκευής που αψηφά τη δική μας μηχανική και κατασκευή των δεξιοτήτων του σήμερα. Παρατηρήστε την ακριβή τοποθέτηση των τειχών, και τα απίστευτα σχήματα. Είναι πραγματικά ένα θαύμα αρχαίας κατασκευής.
Απίστευτες εικόνες του Sacsayhuaman που δεν έχετε δει ξανά
Ένας απίστευτος τοίχος που εμφανίζει ένα συνδυασμό μικρότερων ογκόλιθων με πολύ μεγαλύτερους, αλλά η διαφορά είναι πολύ ευχάριστη στο μάτι. με απίστευτη αισθητική.
Απίστευτες εικόνες του Sacsayhuaman που δεν έχετε δει ξανά
Ακόμα κι αν μπορούμε να δούμε και να μάθουμε πολλά για αυτή την αρχαία μεγαλιθική περιοχή πιστεύεται ότι είναι προγενέστερη των Ίνκα, και μερικά από τα μυστήρια της εξακολουθούν να κρύβονται σε αυτούς τους τοίχους οι οποίοι έχουν μια μοναδική ιστορία να πουν.
Σχόλιο diadrastika: Εκείνο που δεν είναι καθόλου γνωστό και πολλοί θα έλεγαν ότι επιτήδειοι το κρύβουν όσο πιο καλά γίνεται, είναι πως η τειχοποιία του Saksaywaman είναι πολύ πιθανόν χτισμένη από αρχαίους Έλληνες. Αυτή είναι μία γνωστή σκέψη ανάμεσα σε πολλούς αρχαιολόγους αρκετοί από τους οποίους δεν διακινδυνεύουν την θέση τους για να ξεστομίσουν τέτοιες αλήθειες. Ωστόσο, αυτό που δεν λένε οι αρχαιολόγοι μπορείτε να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι με μία επίσκεψη στις πολύχρυσες Μυκήνες !!!

Αναστάσιος Ντίνος apocalypsejohn.com

http://www.diadrastika.com/2016/06/apisteftes-ikones-tou-sacsayhuaman-pou-den-echete-xanadi.html

Οικονομικά σκάνδαλα και μυστικά παιχνίδια εξουσίας κλονίζουν συθέμελα τις Μασονικές Στοές

 
 
Γενικά το θέμα της Μασονίας και του Τεκτονισμού στην Ελλάδα είναι ένα "ταμπού", για το οποίο δεν ακούγονται πολλά, ενώ ελάχιστες ειδήσεις που αφορούν το χώρο αυτό "βγαίνουν" προς τα έξω.
 
Παρόλα αυτά αποδείκνυεται ότι έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια μια σωρεία από οικονομικά σκάνδαλα, παιχνίδια εξουσίας και εσωτερικούς διχασμούς, στη λεγόμενη Μασονία ή Τεκτονισμό, σε τέτοιο βαθμό που πλέον φαίνεται ότι δεν μπορούν να κρυφτούν άλλο. 
 
Κάποια από αυτά τα μεγάλα μυστικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αφού έφτασαν μέχρι την πόρτα της Δικαιοσύνης. Άλλα, ίσως, να παραμείνουν για πάντα κρυφά μέσα στο πλαίσιο της «ομερτά» που διακατέχει όλες τις αδελφότητες του πλανήτη.
 
Στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για υπεξαιρέσεις χρημάτων που φτάνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ καθώς και για κακουργηματική απιστία, στην οποία εμπλέκονται πρόσωπα από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, ενώ υπάρχει και ένα θέμα με την κοστολόγηση της αξίας ενός κτηρίου στην Ελευσίνα. 
 
Ταυτόχρονα με τα σκάνδαλα που αναδεικνύονται στο εσωτερικό των Ελλήνων τεκτόνων μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, στον οποίο συγκρούονται ομάδες τεκτόνων που επιχειρούν να διασπάσουν τους εσωτερικούς κύκλους των διοικήσεων των μασόνων, προκειμένου να τις ελέγχουν, να «απολαμβάνουν» την εξουσία και να «γεύονται» τους καρπούς της, μαζί με διάφορα ίδιας αντίληψης συμφέροντα. 
 
Ο τεκτονισμός, η Μεγάλη Στοά και το Ύπατο Συμβούλιο
 
Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το «μπάχαλο» που έχει γίνει, πρέπει να αναλύσουμε τις διαβαθμίσεις του τεκτονισμού και να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις…
 
Ξεκινάμε από τα βασικά… Ο τεκτονισμός «χωρίζεται» σε δύο είδη, τον συμβολικό ή κυανού τεκτονισμό και τον φιλοσοφικό.
 
Αν κάποιος επιθυμεί να γίνει μασόνος στην Ελλάδα, πρέπει να περάσει πρώτα από τον συμβολικό τεκτονισμό, ο οποίος αποτελείται από τους τρεις πρώτους βαθμούς της ιεραρχικής ή πνευματικής του εξέλιξης. Ο συμβολικός τεκτονισμός διαθέτει στοές ή εργαστήρια, τα οποία υπάγονται στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.
 
Ο φιλοσοφικός τεκτονισμός αποτελείται από ένα σύνολο βαθμών, οι οποίοι αναλύουν την διδασκαλία του συμβολικού τεκτονισμού. Υπάρχουν πολλοί φιλοσοφικοί τύποι όπως, το «Μέγα Στρατόπεδο των Ιπποτών», ο Τύπος της Υόρκης και ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος, οι οποίοι είναι οι πιο διαδεδομένοι.
 
Ο κάθε φιλοσοφικός τύπος διαθέτει βαθμούς από τον τέταρτο και πάνω και τη δική του διοίκηση. Αυτός που θα μας απασχολήσει είναι ο Σκωτικός Τύπος, του οποίου η διοίκηση είναι το «Ύπατο Συμβούλιο του 33ου και τελευταίου βαθμού δια την Ελλάδα».
 
Τα άτομα που μετέχουν στο Ύπατο Συμβούλιο, φέρουν τίτλους που συμβολικά αντιπροσωπεύουν και τις αρμοδιότητές τους σε αυτό, ενώ το «σκήπτρο» του Υπάτου Συμβουλίου κατέχει ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης.
 
Ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης διορίζει τα μέλη του Ύπατου Συμβουλίου και επιλέγει αργότερα εκείνον που θα τον διαδεχθεί στη θέση του.
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε κάθε χώρα που λειτουργεί ο σκωτικός τύπος, υπάρχει ένα Ύπατο Συμβούλιο. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό… Θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί.
 
Έμπλεξαν τα… μπούτια τους με τα Ύπατα Συμβούλια
 
Για να κάνουμε πιο συγκεκριμένα τα πράγματα, να σημειώσουμε ότι το διάστημα 2008-2009 μια ομάδα ατόμων με επικεφαλής γνωστό δικηγόρο των Αθηνών και πρώην μεγάλο διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς επί σειρά ετών, που τα τελευταία χρόνια μεταπήδησε στη διοίκηση του Σκωτικού Τύπου, απομάκρυνε τον Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη Ρ. Ντ. και τον διέγραψε από τους κόλπους του Σκωτικού Τύπου με συνοπτικές διαδικασίες, αναλαμβάνοντας έτσι τη διοίκησή του, γεγονός που αντιβαίνει στον νόμο, τους κανονισμούς και τα καταστατικά του Τεκτονισμού.
 
Τότε, ο Ρ. Ντ. εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση στην οποία περιέγραφε όσα συνέβησαν, κατά τη δική του εκδοχή, και ότι εξέλαβε τις παράνομες δραστηριότητες της ομάδας που τον απομάκρυνε ως αποχώρησή τους. Στη συνέχεια, προσέφυγε στα δικαστήρια για την παράνομη απομάκρυνσή του από το Ύπατο Συμβούλιο.
 
Ο δικηγόρος και η «παρέα» του ισχυρίστηκαν στα δικαστήρια ότι ο Ρ. Ντ. παραιτήθηκε και όχι ότι απομακρύνθηκε βίαια. Όμως, η κακή συνεννόηση που είχαν τα μέλη αυτή της ομάδας οδήγησε στο να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ένας από την «παρέα» κατέθεσε την ώρα που εξεταζόταν ως μάρτυρας ότι ο Ρ. Ντ. δεν παραιτήθηκε.
 
Κι έτσι, ο Άρειος Πάγος εξέδωσε το 2015 την απόφαση υπ’ αριθμόν 590/2015, σύμφωνα με την οποία ο Ρ. Ντ. ουδέποτε παραιτήθηκε από το αξίωμα, εξακολουθεί να είναι ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης και όλες οι πράξεις που έγιναν από τη διοίκηση που ανέλαβε μετά την απομάκρυνσή του δεν έχουν καμία ισχύ.
 
Έχει συμβεί όμως το εξής περίεργο: Ο Ρ. Ντ., βασιζόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου που τον αναγνώρισε ως Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη του Σκωτικού Τύπου, συγκρότησε ξανά το Ύπατο Συμβούλιο.
 
Η διοίκηση όμως που τον είχε απομακρύνει συνέχισε να λειτουργεί και να διενεργεί πράξεις εκπροσώπησης χρησιμοποιώντας τον ίδιο τίτλο. Οπότε, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν δύο Ύπατα Συμβούλια με διαφορετικές ιστοσελίδες, μέλη, δραστηριότητες, πράξεις κ.τ.λ.
 
Τα δύο Ύπατα Συμβούλια έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους πληθώρα εξωδίκων. Με τη σειρά της, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία αναγνώριζε ως νόμιμο Ύπατο Συμβούλιο εκείνο του Ρ. Ντ.
 
Κατά αυτής της εγκυκλίου, η «παρέα» άσκησε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία απορρίφθηκαν και συνεπώς η εγκύκλιος συνέχισε να ισχύει. Πάντως, μέχρι και σήμερα, κανένα από τα δύο Ύπατα Συμβούλια δεν έχει αναστείλει τη λειτουργία του, γεγονός που έχει διχάσει τους τέκτονες.
 
Το σκάνδαλο της Μεγάλης Στοάς
 
Πολλοί ισχυρίζονται ότι το ρήγμα στους κόλπους του Ύπατου Συμβουλίου του Σκωτικού Τύπου αποτελεί «βιτρίνα» προκειμένου να αποστραφούν τα βλέμματα από το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Στοά.
 
Μια καταγγελία από μασόνο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος για παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών της αποτέλεσε την αρχή για την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου.
 
Η καταγγελία έκανε λόγο για υπεξαιρέσεις που έφταναν τα 350.000 ευρώ. Τότε, η Μεγάλη Στοά αποφάσισε να ρίξει το «βάρος» στον λογιστή της, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον του γι’ αυτή την καταγγελία.
 
Ξεκίνησε μια έρευνα από την οικονομική αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές από την οποία διαπιστώθηκε ότι τα ποσά από διαρροές της Μεγάλης Στοάς έφταναν τα δύο εκατομμύρια ευρώ για το χρονικό διάστημα 2006-2015. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι η Στοά δεν κατέβαλε ΦΠΑ και ότι δεν είχε εκδώσει ΑΦΜ. 
 
Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν κατά του λογιστή της Στοάς και συνεργατών του για την κακή διαχείριση των οικονομικών της.
 
Παρ’ όλ’ αυτά, μέλη της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι το πρώτο οικονομικό σκάνδαλο στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και αναφέρουν ότι οι διωκτικές αρχές πιθανόν να ανακαλύψουν, με αφορμή το πρόσφατο οικονομικό σκάνδαλο, κι άλλες διαχειριστικές παρατυπίες, που αφορούν την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς κτηρίου της Ελευσίνας περίπου το 2000.
 
Το συνολικό κόστος κατασκευής του κτηρίου υπολογιζόταν περίπου στα 60 εκατ. δραχμές, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό ανέγερσής του, ενώ τελικά κόστισε 300 εκατ. δραχμές.
 
Πάντως, το «Μέγα Στρατόπεδο των Ιπποτών» ήδη από το 2013 κάνει λόγο για σοβαρότατες ελλείψεις στα ταμεία του και είχε προβεί σε καταγγελία και αγωγές εις βάρος της Μεγάλης Στοάς.
 
 
http://www.pronews.gr/portal/20161115/genika/koinonia/71/oikonomika-skandala-kai-mystika-paihnidia-exoysias-klonizoyn-sythemela

Η «ΚΟΥΤΣΗ ΧΗΝΑ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΦΕΡΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΡΑΜΠ – Ο Ερντογάν ζητάει πράσινο φως για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο!!!


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Το τσουνάμι που δημιουργήθηκε από το σεισμό μεγατόνων της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρεία των ΗΠΑ δεν έχει τελειωμό. Σαρώνει τα πάντα στο διάβα του. Οι παρενέργειες στο Παγκοσμιοποιημένο Σύστημα, που τόσες δεκαετίες έστηνε η ΝΤΠ είναι συνεχείς και καταλυτικές. Όσοι στρατεύθηκαν στο άρμα της Χίλαρι Κλίντον, εκπροσώπου της Παγκοσμιοποίησης του Πλανήτη, έχουν χάσει το μέτρο και συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη φιδοφωλιά τους με δηλητήριο παρ΄ ότι η εκλογή του Τραμπ είναι αδιαπραγμάτευτη και τετελεσμένη. Εξακολουθεί το “πορνομάγαζο του Χόλυγουντ” να ξεσαλώνει κατά του νέου Προέδρου του. Γιατί θίγονται τα συμφέροντά του, επειδή ο Τραμπ πρεσβεύει άλλη πολιτική για τις ΗΠΑ.

Θίγεται όλο το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο των ΗΠΑ, που εκπροσωπείται από τους υπαλλήλους – πειθήνια όργανα του Σόρος, του Ρότσιλντ, του Ροκφέλερ. Των βρικολάκων που ρουφούν το αίμα των πολιτών του Κόσμου.
Δεν μπορούν να συνέλθουν. Δεν μπορούν να το πιστέψουν. Θεωρούν πως ζουν ένα όνειρο!!

Ο Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα.

Μέσα σ’ αυτό το εφιαλτικό όνειρο ζούσε και ζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος θεωρώντας σίγουρη την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον, κάλεσε πριν από τις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, τον Ομπάμα να επισκεφθεί την Αθήνα. Από τη στιγμή που η ατζέντα του Μπάρακ Ομπάμα δεν θα διέφερε από την ατζέντα της Χίλαρι Κλίντον. Η οποία προέβλεπε – όπως είχαμε γράψει – την διχοτόμηση του Αιγαίου μας και την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε πρώτη φάση. Θα ακολουθούσε η ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και η de jure αναγνώριση του ονόματος της Μακεδονίας για τους ξυπόλητους βόρειους γείτονές μας.
Όμως το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών τους πάγωσε και η φιέστα έλαβε τέλος πριν καν αρχίσει. Η “κουτσή χήνα” των ΗΠΑ – έτσι λέγεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που απέρχεται του Λευκού Οίκου – έρχεται πλέον με άλλη ατζέντα. Αυτή που διαμορφώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν στο Λευκό Οίκο ο απερχόμενος Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Μια άλλη ατζέντα που θα φανεί τις επόμενες ημέρες πως θα διατυπωθεί. Θα ακολουθήσει ο Μπάρακ Ομπάμα τις εντολές του Ντόναλντ Τραμπ ή θα θελήσει να πυροδοτήσει την βραδυφλεγή βόμβα που θα κουβαλούσε με την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον;
Γιατί, οι πληροφορίες μας και από το άλλο στρατόπεδο κάνουν λόγο, πως ο Μπάρακ Ομπάμα θα πιέσει δυνατά την ελληνική κυβέρνηση για την “επίλυση” του Κυπριακού, αλλά και για παρενέργειες στο ζήτημα του Αιγαίου.
Το ερώτημα στον Τσίπρα θα είναι: Αποφάσισε με ποιους είσαι”!!!
Είθε ο μεγαλοδύναμος Θεός – τον οποίο δεν πιστεύουν – να τους φωτίσει και να τους νουθετήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.
Δηλαδή, αυτή την ύστατη στιγμή να αντιληφθεί ο Μπάρακ Ομπάμα ότι είναι ένας ταχυδρόμος – εντολοδότης του Ντόναλντ Τραμπ και όχι των Σόρος, Ρότσιλντ και Ροκφέλερ.

Τρεκλίζει το σατανικό ιερατείο του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Είναι γνωστό ότι μετά την Αθήνα ο Μπάρακ Ομπάμα θα μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ. Όπου πιθανόν θα μεταβούν και οι Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντζι. Εκεί θα υλοποιούσαν ως Ευρωπαϊκή Ένωση τα πεπραγμένα της Αθήνας. Θα πρέπει ωστόσο και αυτοί να γνωρίζουν ότι η πολιτική τους, δηλαδή εκείνη που προέβλεπε αλλαγές συνόρων και κρατών, δεν υφίσταται πλέον.
Θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι το σατανικό τους ιερατείο με έδρα το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, έχει γυάλινα πόδια.
Το μήνυμα, τους το έστειλε ήδη ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την ιταλική Μαφία. Φάκελο που έχει στα ερμάριά του το FBI: “O Γιουνκέρ ως Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, είχε μετατρέψει το Δουκάτο σε παράδεισο φοροδιαφυγής, ένα είδος νησιών Καϋμάν στην καρδιά της Ευρώπης…”.
Το ίδιο σκληρό ήταν και το μήνυμα Τραμπ προς τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και νυν Επίτροπο της ΕΕ περί των Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος “τόλμησε” να μιλήσει για προσπάθεια φοροδιαφυγής του Ντόναλντ Τραμπ και πιθανή δίωξή του. Δηλαδή, έκανε η μύγα κ@λο και έχ@σε τον τόπο, όλο!!

Ο Ερντογάν ζητάει πράσινο φως για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Σας είχαμε επίσης ενημερώσει πολλές φορές, πως ο Τούρκος Σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρούσε να βρει διέξοδο στο αδιέξοδο της πολιτικής του με ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο Πέλαγος που ευνοούσε και την πολιτική Ομπάμα και Κλίντον στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό υποδήλωναν και οι τελευταίες υπερπτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών επάνω από τη νήσο Παναγιά των Οινουσσών (σημείο επιλογής του θερμού επεισοδίου) με κυρίαρχη υπερπτήση την προ ημερών κάθοδο τουρκικού αεροσκάφους στα περί τα 300 μέτρα από το νησί της Παναγιάς.
Ωστόσο, οι νεώτερες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο Τούρκος Σουλτάνος, επειδή οι Αμερικανοί δεν του επιτρέπουν να μπει στη Μοσούλη και το Χαλέπι – αφού την υπεροπλία στην περιοχή την έχουν οι Ρώσοι και φοβούμενες οι ΗΠΑ μεγαλύτερη ανάφλεξη που δεν θα είναι προς όφελός τους – πιέζει τις ΗΠΑ και ζητάει το “πράσινο φως” για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. “Πράσινο φως” που προς το παρόν δεν του δίνεται…

Όταν μας επιβεβαιώνει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πόσες φορές δεν έχω γράψει ότι χιλιάδες λαθραίοι που έφυγαν από τον καταυλισμό της Ειδομένης, έχουν “φωλιάσει” στα ορεινά συγκροτήματα της Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου; Τους οποίους εντοπίζουν αστυνομικοί περίπολοι, από τη στιγμή που στις εκεί αστυνομικές διευθύνσεις έχει σημάνει γενικός συναγερμός!!
Πόσες φορές δεν έχω γράψει ότι στα νησιά μας περνούν με πλαστά συριακά διαβατήρια “πρόσφυγες – μετανάστες” και ουδείς γνωρίζει εάν σε αυτούς υπάρχουν τζιχαντιστές; Από τη στιγμή που προσωπικά το θεωρούσα και το θεωρώ δεδομένο και γι΄ αυτό ανέφερα στα κείμενά μου ότι δημιουργούνται θύλακες τζιχαντιστών, προκειμένου να “χρησιμεύσουν” όταν φθάσει η κατάλληλη ώρα δράσης τους. Από εκείνους που σχεδιάζουν τη δημιουργία μιας ανωμαλίας στην Πατρίδα μας.
Και η επιβεβαίωση έρχεται – και σε αυτό το θέμα – από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, προχθές σε συνέντευξή του. Ο οποίος είπε συγκεκριμένα: “μέσα στα κύματα προσφύγων που έχουν μπει στη χώρα μας, καταφέραμε να εξαρθρώσουμε 2 κυκλώματα τζιχαντιστών και η κυβέρνηση είναι συνέχεια πάνω στο θέμα αυτό”.
Δεν νομίζετε, ότι είναι η απόλυτη επιβεβαίωση;

Όσο η δημοσιογραφική καφρίλα – σκατίλα* χτυπάει ακόμη τον Τραμπ, τότε είμαστε σε καλό δρόμο.

Παρακολουθώντας την καθημερινή επικαιρότητα από τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας διαπιστώνουμε, ότι όλοι εξακολουθούν και κινούνται στο ίδιο προεκλογικό μότο για την Προεδρεία στις ΗΠΑ. Θεωρώντας, ότι δεν άλλαξε κάτι. Σε μια καθημερινή διαστρέβλωση της Είδησης. Αλλά, σήμερα δεν θα πω τίποτε άλλο για την δημοσιογραφική καφρίλα της Πατρίδος μας, παρά μόνο τούτο. Η μυρωδιά των κοπράνων τους, βγήκε στους δρόμους και ο λαός μας τους έχει πάρει χαμπάρι. Γιατί, εάν δεν υπήρχαν αυτοί, τότε η ΝΤΠ δεν θα υλοποιούσε ποτέ τα σχέδιά της…
(* Η απωθητική μυρωδιά των κοπράνων)

Λόγω της μεγάλης απήχησης των όσων γράφουμε – που αποτελούν αποκλειστικές ειδήσεις – σε πλήθος ηλεκτρονικών σελίδων στο ελεύθερο διαδίκτυο με την ανάλογη αναπαραγωγή στα social media, αλλά και από τον μεγάλο αριθμό e-mail που δεχόμαστε από φίλους και γνωστούς, εμείς θα συνεχίσουμε να σας γνωστοποιούμε την πραγματική και αψεγάδιαστη είδηση χωρίς καρυκεύματα ή περικοπές.
Και είναι γνωστό ότι η πληροφόρησή μας είναι έγκυρη και έγκαιρη. Γιατί δεν είμαι μόνος. Εκτός από την “Ομάδα” της “Ελλήνων Πολιτείας”, υπάρχει αστείρευτη πηγή πληροφορίας από πολλούς Έλληνες Πατριώτες που βρίσκονται σε υψηλότατους θώκους της Πολιτείας ή βρίσκονταν κατά το παρελθόν, αλλά εξακολουθούν και έχουν την “ουσιαστική και πραγματική είδηση”. Είναι όλοι εκείνοι που αγαπούν την Πατρίδα και γι΄ αυτό τους ευχαριστούμε.
Παρά ταύτα, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι προσπαθούν να μας αντιγράψουν και αναπαράγουν τις ειδήσεις μας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Θα τους απαντήσω, πως δεν είναι καθόλου πρέπουσα και κομψή η “κλεψιά” της είδησης. Από την άλλη όμως δεν πειράζει, γιατί ενημερώνονται περισσότεροι πολίτες μας από αυτή την αναπαραγωγή.

Επανέρχομαι…


https://hellasforce.com

Τα μυστικά του νερού και η δράσις του στην ψυχή

hidden water messages copy

Το νερό ακούει, διαβάζει, αισθάνεται. Οι κρύσταλλοι είναι μία στερεά ουσία, της οποίας τα άτομα και τα μόρια εμφανίζουν μία δομημένη διάταξη. Κρυστάλλους συναντάμε στο χιόνι, στον χαλαζία και σε φυσικά ορυκτά όπως τα διαμάντια, το αλάτι κ.α.

Ειδικά οι κρύσταλλοι του χιονιού, επειδή σχηματοποιούνται κάτω υπό ωρισμένες συνθήκες, δεν ομοιάζουν μεταξύ των, όπως ακριβώς καί τα πρόσωπα των ανθρώπων. Οι κρύσταλλοι του νερού, είναι το πρόσωπό του.Το 1994, ο Ιάπωνας επιστήμων Δρ. Μασάρου Εμότο ξεκίνησε μια σειρά πειραμάτων, εμπνεόμενος από τις νιφάδες του χιονιού, που η κρυσταλλοδομή κάθε μιας είναι διαφορετική από την άλλη. Έτσι, άρχισε να καταψύχει δείγματα νερού και να τα φωτογραφίζει πριν προλάβουν να λιώσουν, με φωτογραφική μηχανή μεγάλης ταχύτητος, ενσωματωμένη σε μικροσκόπιο.
Μετά από πολυετή έρευνα, τα αποτελέσματα ήσαν εντυπωσιακά. Παρατήρησε ότι η κρυσταλλοδομή του νερού επηρεάζεται από τους ήχους, δηλαδή τρόπον τινά, το νερό "ακούει".

Εν προκειμένω, έβαλε σε ένα ποτήρι νερό να ακούει κλασσική μουσική και συγκεκριμένα την "Ποιμενική Συμφωνία" του Μπετόβεν και μετά φωτογράφισε την κρυσταλλοδομή του νερού. Το αποτέλεσμα ήτο μοναδικό. Ένας πανέμορφος, κατάλευκος, εξάεδρος κρύσταλλος ενεφανίσθη στην φωτογραφία. Το "πρόσωπο" του νερού έλαμπε!! Το πείραμα συνεχίσθηκε και με άλλα κλασσικά έργα, που σχηματοποιούσαν διαφορετικά την κρυσταλλοδομή του νερού. Άρα το νερό αρέσκεται να ακούει κλασσική μουσική και μάλιστα έχει και προτιμήσεις.Ο Εμότο όμως δεν σταμάτησε εκεί. Έβαλε στο ποτήρι αυτό, που άκουσε το έργο του Μπετόβεν, να ακούσει μουσική Heavy Metal. Η φωτογράφησις που ακολούθησε, κατέδειξε ανάγλυφα την "γκριμάτσα" στο "πρόσωπο" του νερού. Εξαίφνης, ο εξάεδρος φωτεινός κρύσταλλος, διασπάθηκε κυριολεκτικά σε κομμάτια. Προφανώς, η μουσική αυτή δεν "αρέσει" στο νερό.

Άρα, το νερό "ακούει" μουσική κι αντιδρά κατά προτίμηση στα ακούσματα και τα φανερώνει στην κρυσταλλοδομή του, άλλοτε "χαμογελώντας" με τέλεια γεωμετρικά σχήματα κι άλλοτε "μελαγχολώντας" με κατήφεια αρρωσταίνει.Όμως το νερό δεν "άκούει" μόνο μουσική, αλλά καταλαβαίνει και την ομιλία μας, που εκφέρεται με την ανάλογη ψυχική μας φόρτιση. Ο Εμότο συνέχισε τα πειράματά του, βάζοντας σε δυο ποτήρια νερό και στο ένα να του λένε ωραία λόγια, όπως "αγάπη, ἐκτίμηση" και στο άλλο "θα σε σκοτώσω, με αηδιάζεις". Το αποτέλεσμα της φωτογράφησης ήτο μοναδικό. Ένας πανέμορφος εξάεδρος, ροζ αποχρώσεως, κρύσταλλος ενεφανίσθη στην πρώτη περίπτωση, ενώ στην δευτέρα, με τις ύβρεις και τον θυμό, ο κρύσταλλος παραμορφώθηκε και κατεστράφη ολοσχερώς σε άμορφη μάζα.

Στην διάλεξη του επιστήμονα, κάποιος ακροατής είπε ότι έκανε πείραμα με βρασμένο ρύζι, βάζοντας το βρασμένο ρύζι σε δυο ίδια γυάλινα δοχεία. Στο ένα έλεγε, επί ένα μήνα, "ευχαριστώ" και στο άλλο "ηλίθιο". Το αποτέλεσμα ήτο μοναδικό: το πρώτο ρύζι εζυμώθη άριστα με πλούσιο κι ωραίο άρωμα, ενώ το άλλο έγινε μαύρο και σάπισε. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι οι οινοπαραγωγοί ονομάζουν το ξύδι "γλυκάδι", διότι απαγορεύται να ειπωθή μέσα στα κελάρια με βαρέλια κρασιού η λέξις "ξύδι", διότι το κρασί "ακούει". Τέλος, η σοφή λαϊκή μας παράδοσις, μας νουθετεί λέγοντας, όταν έχουμε νεύρα και είμαστε θυμωμένοι, να μην τρώμε, γιατί θα μας "κάτσει" το φαΐ στο στομάχι.
Τα μυστικά του νερού - Κρυσταλλοδομή νερού
Τα πειράματα απέδειξαν ότι το νερό "ακούει". Ο Εμότο όμως δεν σταμάτησε εκεί. Διερωτήθη αν μπορεί το νερό ακόμα και να "διαβάσει". Έτσι, κόλλησε σε ένα φιαλίδιο με δείγμα νερού, μια ετικέτα με την λέξη "ηλίθιο" και στο άλλο φιαλίδιο με δείγμα νερού, κόλλησε την ετικέτα "ευχαριστώ". Το νερό ήτο απεσταγμένο, όπως και στα υπόλοιπα πειράματα με την μουσική. Τα άφησε όλη την νύχτα και την επομένη, που έγινε η φωτογράφιση, το νερό "αντέδρασε" όπως και στην περίπτωση της ομιλίας. Άρα το νερό όχι μόνο "ακούει", αλλά και "διαβάζει".

Τα πειράματα του Εμότο επεκτάθηκαν και στον χώρο της ανθρωπίνης συνειδήσεως. Ο Εμότο φωτοφράφισε το νερό μιας βρύσης στην περιοχή Κόμπε του Χάνσιν-Αουάτζι, που έγινε σεισμός. Ο φόβος και ο πανικός των κατοίκων ήτο καταγεγραμένος στην κρυσταλλοδομή του νερού. Η ανθρώπινη συνείδησις κατεγράφη στο νερό. Μετά από μήνες, όταν η περιοχή, με την αμέριστη βοήθεια του κόσμου, ορθοπόδησε, η κρυσταλλοδομή του νερού της συγκεκριμένης βρύσης, είχε μορφοποιηθεί σε ένα εξάγωνο αστέρι.
water-memory copy 
Τα πειράματα λοιπόν του Εμότο, απέδειξαν ότι το νερό αποθηκεύει και μεταδίδει πληροφορίες μέσω των κρυσταλλοδομών του. Οι εικόνες, οι ήχοι, η ομιλία, οι σκέψεις, αποκρυσταλλώνονται στην μοριακή δομή του νερού και μεταφέρονται εσαεί. Ο Γάλλος δρ. Jacques Benveniste (1935-2004), στο τέλος της δεκαετίας του '80, απέδειξε ότι το νερό καταγράφει πληροφορίες, δηλ. διαθέτει αξιόπιστη μνήμη.

Υγεία - Άνθρωπος - Νερό

Εκ πρώτης όψεως, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι οι ήχοι, είτε ομιλία είτε μουσική, οι εικόνες αλλά και η συνείδησις του ανθρώπου (σκεπτομορφές), επιδρούν στην δομή του νερού και την μορφοποιούν. Κατά συνέπειαν, τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς του νερού στον άνθρωπο, δεδομένου ότι αποτελούμαστε από 70% νερό και μάλιστα ο εγκέφαλός μας από 80%, ενώ στην εμβυακή μας κατάσταση από 90% νερό, γίνονται άμεσα αντιληπτά.Ο Βιεννέζος φυσικός και ηλεκτρονικός Erich Korbler (1938-1994), ασχολήθηκε με την αλληλεπίδραση των πληροφοριών που προέρχονται από ένα βιολογικό σύστημα, όπως ο άνθρωπος, με γεωμετρικά σχήματα. Κατέληξε ότιτα γεωμετρικά σχήματα, τόσο στο δέρμα (tattoo) όσο και εκτός (θεραπευτικά σύμβολα, πεντάκτινος αστήρ των Πυθαγορείων), μεταφέρουν συγκεκριμένες πληροφορίες στον άνθρωπο, διότι λειτουργούν ως φίλτρα, δηλ. επιλέγουν μέσα από το κοσμικό γίγνεσθαι συγκεκριμένες πληροφορίες-ενέργειες.Εν προκειμένω, η ενδυμασία μας, τα στίγματα (tattoo), καθώς και ο περιβάλλων χώρος, οι σκηνές βίας επηρεάζουν την κρυσταλλοδομή του νερού μας. Δεν είναι τυχαίο ότι στις αρχαῖες τραγωδίες, απηγορεύοντο αυστηρώς επί σκηνής οι σκηνές βίας και το στιγματίζειν ήτο βαρβαρική συνήθεια.

Άρα, ευθέως γίνεται αντιληπτό, πόσο μεγάλη σημασία έχει η προγενετική παιδεία για την σωστή οργανογέννεση, διαμόρφωση του εμβρύου την ώρα της κυοφορίας. Η εγκυμονούσα μητέρα δεν πρέπει να βλέπει άσχημες εικόνες, να φοβάται, να αγχώνεται, να μαλώνει, να ακούει σκληρή μουσική, διότι ο αμνιακός σάκος αλλάζει την κρυσταλλοδομή του και κατ' επέκταση το έμβρυο υφίσταται πολλά δεινά.Φυσικά αυτό ισχύει για όλους, που δυστυχώς μαθαίνουμε να ζούμε σε ένα περιβάλλον που εκατέρωθεν εκτοξεύονται ύβρεις και, σε συνδυασμό με το άγχος τα νεύρα και τον φόβο, αλλάζουν την δομή του νερού μας, την μολύνουν, την αλλοιώνουν και κατ' επέκταση είμεθα ευάλωτοι σε ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

Για να είμεθα υγιείς, οφείλουμε να προσέχουμε δυο παραμέτρους: την καθαρότητα του νερού μας και την σωστή του γεωμετρική δομή. Για την πρώτη παράμετρο, όλοι οι ιατροί συνιστούν δίαιτες που αποτοξινώνουν το σώμα. Ηαποτοξίνωσις στον οργανισμό μας γίνεται πάντα με την βοήθεια του νερού, μέσω των οργάνων του σώματός μας (νεφρά, πνεύμονες, έντερο). Το νερό που δέν είναι τρεχούμενο αλλά στάσιμο, αλλοιώνεται, μολύνεται όπως στα έλη, κατά συνέπεια οφείλουμε να διατηρούμε το νερό του σώματός μας εν κινήσει για να είμαστε υγιείς. Πως; Πίνοντας πολύ νερό ανανεώνουμε το νερό μας.

Στην δευτέρα παράμετρο, δηλ. της διατηρήσεως της σωστής γεωμετρικής κρυσταλλοδομής, οφείλουμε να ακούμε ωραία μουσική, να συμπεριφερόμαστε με ευπρέπεια, καλοσύνη, να είμεθα ευπροσήγοροι, προσηνείς τόσο εμείς απέναντι στους άλλους, όσο και αυτοί προς εμάς.

Νερό - Θρησκεία

Τα μυστικά του νερού - Κρυσταλλοδομή νερού
Έχουμε σίγουρα όλοι ακούσει για το θέμα του αγιασμού, που φυλάμε σε ένα ποτήρι νερό ή για την ημέρα των Θεοφανίων, που γίνεται ο αγιασμός των υδάτων. Γιατί η ορθόδοξη Παράδοσις βαπτίζει εν ύδατι, όπως έλεγε και ο Ιωάννης ο Πρόδρομος και γιατί οι Πυθαγόρειοι χρησιμοποιούσαν τα λεγόμενα βαλανεία, όπου εντός των ιερών υδάτων απέρριπταν τους ρύπους, τόσο του σώματος όσο και της ψυχής;Ο Ιάπωνας επιστήμων Δρ. Μασάρου Εμότο συνέχισε τα πειράματα με το νερό, προχωρώντας και στο θρησκευτικό επίπεδο, παρατηρώντας την αντίδραση του νερού στην προσευχή. 

Το πείραμα έλαβε χώρα στο φράγμα Φουτζιουάρα στο Μινακάμι-Τσο της Επαρχίας Γκούνμα. Ο Αιδεσιμότατος Κάτο Χόκι, Αρχιερεύς του Ναού Τζυουχουϊν, προσευχήθη για μια ώρα δίπλα στο φράγμα. Λίγα λεπτά μετά το τέλος της προσευχής, το νερό του φράγματος άλλαξε και έγινε πιο ήρεμο και πιο καθαρό. Οι φωτογραφίες που τράβηξε, πιστοποίησαν την αλλαγή του νερού. Ενώ πριν την προσευχή η κρυσταλλοδομή του νερού ήτο παραμορφωμένη, μετά την προσευχή ένας φωτεινός κατάλευκος εξάεδρος κρύσταλλος, ίσως ο ωραιοτέρος των πειραμάτων, ενεφανίσθη στην φωτογραφία.Η προσευχή που εκφέρεται με την προσήκουσα συνειδησιακή φόρτιση, έχει θετική επίδραση στο νερό, το φωτίζει, το καθαγιάζει, το ηρεμεί. Ο ψυχικός παράγων, σε συνδιασμό με τα λόγια της προσευχής που δονούν και δομούν τα μόρια του νερού, μορφοποιούν την κρυσταλλοδομή του εσαεί. Ο αγιασμός φυλάττεται επί πολλά χρόνια και δεν χαλάει.

Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιούσαν τα καθαγιασμένα ύδατα ως μέσο καθάρσεως. Τα ιερά ήσαν χτισμένα δίπλα σε τρεχούμενα νερά. Σήμερα, ο αγιασμός των υδάτων, τόσο στην θάλασσα όσο και στις δεξαμενές ή φράγματα, έχει θετική επίδραση στους ανθρώπους.
imgres copy

Ενέργεια - Ψυχή - Νερό

Κατ' αρχάς, κάθε τι μέσα στο δημιουργημένο σύμπαν είναι έμψυχο. Η ύλη είναι εμψυχωμένη από το πνεύμα. Άνευ της ψυχής, το πνεύμα δεν δύναται να δράσει στην ύλη, διότι πνεύμα και ύλη είναι ενάντιες αρχές και δεν ενώνονται. Χρειάζεται το καταλυτικό στοιχείο μεθέξεως, που εν τη αύτῃ περιπτώσει είναι η ψυχή.

Τι είναι η ψυχή του Παντός; Βάσει των ορφικών, είναι ο αιθήρ που περιβάλει το παν και ενυπάρχει πανταχού. Η σύγχρονη επιστήμη τον αιθέρα τον έχει ονομάσει ενέργεια και ισοδυναμεί με Ε = m * c2 δηλ. κάθε μάζα μετατρέπεται σε ενέργεια ή ἀπελευθερώνει την ενέργειά του, όταν φτάσει να κινείται με την ταχύτητα του φωτός εις τό τετράγωνο (c2). Τα πάντα έχουν ενέργεια, διότι τα πάντα κινούνται. Ο κινητήριος μοχλός είναι η ενέργεια δηλ. η ψυχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι με την σύντηξη του πυρήνος του ατόμου, απελευθερούται η εγκλωβισμένη ενέργεια, την οποία οι επιστήμονες ονόμασαν πυρηνική ενέργεια.

Στον άνθρωπο, η ψυχή είναι το αιθερικό του σώμα ή κατά άλλους το ενεργειακό του σώμα που ζωοποιεί και κινεί το σώμα μας. Είναι το ατομικό, ενεργειακό του περιβάλλον, που πληρούται από πλήθος πληροφοριών. Η ψυχή έχει πολλά επενδύματα δηλ. ποιότητες αιθέρος, όπου το έσχατο επένδυμα είναι συνυφασμένο με τα όργανα του σώματός μας δηλ. τρόπον τινά είναι υπεύθυνο για την σωστή λειτουργία των οργάνων μας και των συστημάτων που διέπουν το σώμα (ανοσοποιητικό, κυκλοφορικό, συμπαθητικό κ.τ.λ.). Τα ανώτερα επενδύματα περιβάλλουν το σώμα μας ως ένας μανδύας αιθερικός, προστατευτικός και αποτελεί το ατομικό μας, ψυχικό και πνευματικό μας φορτίο.
 
Το σώμα μας, λόγω της αδρής ύλης, δεν μπορεί να αποτυπώσει τις αλλαγές στον ψυχισμό μας. Η ψυχή χρειάζεται ένα άλλο μέσο, πιο εύπλαστο, με περισσότερες δυναμικές-ενεργειακές ιδιότητες, όπως το νερό. Το νερό, λόγω του γεωμετρικού του σχήματος, μεταδίδει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, δηλ. ενέργεια. Έτσι, στο νερό του σώματός μας, αποτυπώνονται ή καλλίτερα αποκρυσταλλώνονται οι μεταπτώσεις της ψυχῆς μας. Κατά συνέπεια ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ψυχής και σώματος, είναι το νερό που ενυπάρχει παντού μέσα στο σώμα μας.Οι αλλαγές που τελούνται στο νερό μας, τις αντιλαμβανόμαστε ως συναίσθημα. Όταν δεν μας αρέσει ένα είδος μουσικής, όταν μας βρίζει κάποιος, όταν μας αγκαλιάζει τρυφερά και μας λέει πόσο μας αγαπά, όλα αυτά τα ψυχικά ρευστά, δηλ. οι ενεργειακές επιδράσεις, αποκρυσταλλώνονται στο νερό του σώματός μας και το εισπράττουμε ως συναίσθημα.Κατά συνέπεια, κάθε τι που συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο, επηρεάζει την ψυχή μας. 

Οι εικόνες, η μουσική, η ομιλία, αποτυπώνονται μέσω του νερού στην ψυχή μας και αναλόγως την αμαυρώνουν ή την φωτίζουν. Η διαδικασία καθάρσεως της ψυχής από τα μελανά στίγματα που της έχουμε προσδώσει λόγω της βέβηλης ζωής ημών, οι αρχαίοι την ωνόμαζαν μύηση και άπτεται των διαδικασιών καθάρσεως όλων των επενδυμάτων της ψυχής. Στα μυστήρια, οι μεμυημένοι εισέρχοντο κεκαθαρμένοι και απηγορεύετο αυστηρώς εις τους αμυήτους.

Ο Πλάτων, στους "Νόμους", απαγορεύει αυστηρώς μερικές από τις μουσικές κλίμακες, διότι γνωρίζει ότι η μουσική επηρεάζει την ψυχή. Ο Αριστοτέλης επίσης, στο έργο του "Πολιτικά", θεωρεί ως πρωτεύων μάθημα την μουσική για την καλλιέργεια της ψυχής. Τα αγάλματα, η αρχιτεκτονική, ο περιβάλλον χώρος, επηρεάζουν την ψυχή, γι' αυτό οι αρχαίοι Έλληνες έδιναν μεγάλη σημασία. Συνεπώς, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τους νόμους της ψυχής, οφείλουμε πρωτίστως να κατανοήσωμε τα μυστικά του νερού.

γράφει ο Στέφανος Γκίκας


Περισσότερα: http://www.schizas.com/s

ΕΠΤΑ ΦΑΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ “ΡΙΖΕΣ” ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

dosilogoi

Όπως ακριβώς τονίζω στο νέο βιβλίο μου “Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής” (βλ. και το ιστολόγιο aera2012.blogspot.gr), που θα κυκλοφορήσει σύντομα, στα τελευταία χρόνια βιώνουμε ένα ιδιότυπο κατοχικό καθεστώς, που αν προχείρως συγκριθεί με την τελευταία ιστορική περίοδο κατά την οποία η χώρα μας τελούσε υπό ξενική κατοχή, μεταξύ 1941 και 1944, θα διαπιστώσουμε πολλές ομοιότητες. Ίσως η πιο σημαντική ομοιότητα είναι ότι κυρίαρχοι ήταν τότε, όπως και τώρα, οι Γερμανοί, λιγότερο ή περισσότερο εκλεπτυσμένοι. Το πιο ενδιαφέρον είναι όμως ότι πέριξ των κατακτητών τότε, όπως και τώρα συμβαίνει, λειτουργούσε ένα εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα με ποικίλες προεκτάσεις.

Η κλασική ρήση ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, εδώ έχει μια αξιοπρόσεκτη εφαρμογή. Και επειδή η ιστορική αλήθεια είναι ανώτερη από κάθε επιμέρους πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα, αξίζει να εμβαθύνουμε σε κάποιες άγνωστες πτυχές που θα έπρεπε να επισημανθούν. Δυστυχώς επειδή η σύγχρονη ιστορία, ιδιαίτερα δε η κρίσιμη δεκαετία 1940, έχει μέχρι σήμερα συστηματικά κακοποιηθεί ένθεν κακείθεν, πολλά είναι τα αξιοσημείωτα που έχουν αποκρυβεί ή διαστρεβλωθεί. Περισσότερο παρά ποτέ, τώρα είναι η ώρα να τα εντοπίσουμε, να τα μελετήσουμε με υπευθυνότητα, να τα δούμε με ανοιχτή ματιά και οπωσδήποτε ανεπηρέαστα από προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες. Η άγνοια και η ημιμάθεια συνέβαλαν σε μια παραμόρφωση του πολιτικού συστήματος κατά τη μεταπολεμική περίοδο, με αποτέλεσμα να καταστεί αυτό ένα επικίνδυνο μόρφωμα για τη χώρα μας, που αδίστακτα οδήγησε τον λαό μας στην εξαχρείωση και την εξαθλίωση.

Οι πολιτικές οικογένειες
Το μέγα ζητούμενο είναι κάποτε να ξαναδούμε υπό άλλη οπτική γωνία την πορεία των πολιτικών οικογενειών που διαχρονικά κυριαρχούν. Στην κατοχική περίοδο 1941-44 εμφανίζονται κάποιες τέτοιες οικογένειες, οι επίγονοι των οποίων συνεχίζουν μέχρι σήμερα να διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας. Κατά κανόνα πρόκειται για γενάρχες οικογενειών, που – αν και αρχικά συνεργάστηκαν με τον κατακτητή – πρόλαβαν να καλύψουν την όποια επιλήψιμη δραστηριότητά τους.

Ο εγγονός Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται σήμερα ο υπαίτιος της τόσο δραματικής εμπλοκής της χώρας μας στο μνημόνιο. Ίσως ποτέ να μην λογοδοτήσει για τις συγκεκριμένες ευθύνες του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ιστορικά θα βγει ανέγγιχτος. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους άλλους δύο αδελφούς του, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να κερδοσκόπησε με τα cds και ο άλλος να ανέλαβε μυστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Όμως ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου, που μεταπολεμικά υπήρξε τρεις φορές πρωθυπουργός, στην αρχή της γερμανικής κατοχής υπήρξε μυστικοσύμβουλος του στρατηγού Τσολάκογλου (βλ. και το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο μου «Ιστορία της Κατοχής», Εκδ. Λιβάνη, τόμ. α΄, σελ. 250), αναπτύσσοντας τη θεωρία πώς «να τα έχουμε καλά με τον κατακτητή». Οι ιταλικές εφημερίδες της εποχής είχαν φιλοξενήσει δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου υπέρ της μεσογειακής πολιτικής της φασιστικής Ιταλίας!

Ο πατέρας του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη είχε διορισθεί επί Κατοχής στην επίζηλη θέση του γενικού γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, λόγω της στενής φιλίας του με τον Γεώργιο Μερκούρη, αρχηγό του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος και συμμετείχε στο άτυπο συμβούλιο των «Πέντε Γιώργηδων», που καθόριζαν κάθε βράδυ την τιμή της χρυσής λίρας στη μαύρη αγορά! Βεβαίως ο Γεώργιος Σημίτης εγκαίρως μεταστράφηκε προς την Αριστερά και την άνοιξη του 1944 ανέβηκε στα βουνά, αναλαμβάνοντας γενικός διοικητής Ρούμελης. Κατηγορήθηκε τότε ότι υπήρξε υπαίτιος εξαφάνισης 8.000 λιρών που είχαν στείλει οι Σύμμαχοι (βλ. «Μακεδονία» 13.6.1945).

Ο Θάνος Καραμανλής, εξάδελφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Καταδικάστηκε ως δοσίλογος και μεταπολεμικά προτίμησε να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία. Ένας άλλος, ο Δανιήλ Καραμανλής, που έγινε καλόγερος στο Άγιον Όρος καταδικάστηκε ως δοσίλογος και μάλιστα ως βουλγαρόφιλος σε πολυετή φυλάκιση.

Ο παππούς του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που υπέγραψε το μνημόνιο και έτσι μας υποχρέωσε να αποποιηθούμε την εθνική μας κυριαρχία το 2010, είχε δημιουργήσει το περίφημο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα, χάρις σε μια υπογραφή του Τσολάκογλου. Για τον θείο του, τον πολιτικό Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, που υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη, έχει γίνει εκτενής λόγος στο παρελθόν. Ένας στενός συγγενής του τελευταίου, ο Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, την ίδια εποχή καταδικάστηκε ως πράκτορας της Γκεστάπο στη Θεσσαλονίκη.

Ο γενάρχης της οικογένειας Μεϊμαράκη στο Ηράκλειο, ο πολιτικός Βασίλειος Μεϊμαράκης, δεν είχε διστάσει να καταγγείλει με αποτροπιασμό τις «ωμότητες» των συμπατριωτών του κατά των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στη Μάχη της Κρήτης, ενώ δήλωνε ότι τασσόταν στο πλευρό της κυβέρνησης Τσολάκογλου («Ελεύθερον Βήμα» 5.6.1941). Άλλα μέλη της οικογένειας Μεϊμαράκη διαδραμάτισαν επιλήψιμο ρόλο κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Κρήτη.

Ο παππούς του σημερινού υπουργού Επικρατείας και βουλευτή της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου, βεβαίως και του συνώνυμου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, συνεργάστηκε στην Κατοχή με τους Γερμανούς ως διερμηνέας τους.

Παππούς του σημερινού ευρωβουλευτή της «Δράσης» Θεόδωρου Σκυλακάκη ήταν ο γνωστός απότακτος συνταγματάρχης που στα μέσα της δεκαετίας 1930 ήταν αρχηγός της φασιστικής Οργάνωσης Εθνικού Κυριάρχου Κράτους, στη συνέχεια έγινε υπουργός Εσωτερικών του Ιω. Μεταξά και λίγο πριν από τον πόλεμο συμμετείχε σε συνωμοσία γερμανοφίλων για την ανατροπή του καθεστώτος.

Θα μπορούσαν να αναφερθούν και αρκετά άλλα ονόματα επιγόνων, που ανεξάρτητα από τη σημερινή κομματική τοποθέτησή τους, σεμνύνονται για τις οικογενειακές καταβολές τους σε σχέση με την κατοχική περίοδο 1941-44. Κάποιοι πιο εξειδικευμένοι από τον γράφοντα θα μπορούσαν επιτυχώς να αναπτύξουν το ψυχοκοινωνικό πλαίσιο αυτών των συσχετισμών.
Θα θυμούνται οι αναγνώστες ότι πριν λίγα χρόνια έγινε ένα θορυβώδες γαμήλιο πάρτι στο ιστορικό θωρηκτό μας «Αβέρωφ». Η κοινή γνώμη εξερράγη από την έλλειψη σεβασμού στη σύγχρονη ιστορία. Ασφαλώς όμως θα ήταν πολύ πιο εξοργισμένη αν γνώριζε ότι ο γαμπρός ήταν εγγονός του Φιλήμονα Πατίτσα, που επί Κατοχής αρθρογραφούσε υπέρ των Γερμανών και ταυτόχρονα ανέλαβε πολιτικά αξιώματα.

Κατοχικά δάνεια
Έχοντας ασχοληθεί πολλά χρόνια με την ιστορική έρευνα για την περίοδο της Κατοχής, προ διετίας έδωσα στη δημοσιότητα το βιβλίο «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια» (Εκδόσεις Ερωδιός), όπου με πληθώρα ανέκδοτων στοιχείων παρουσιάζεται τεκμηριωμένα η πραγματική υπόσταση του γερμανικού χρέους προς την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα συνολικό ποσόν που σήμερα υπερβαίνει τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να γίνεται κανένας συνυπολογισμός άλλων εθνικών απαιτήσεων, όπως πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις. Το θέμα το έχω αναλύσει επανειλημμένα σε πληθώρα δημοσιευμάτων μου, πέραν του εν προκειμένω βιβλίου μου, και υπάρχει ακόμη καιρός για να ικανοποιηθεί η Ελλάδα.

Από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου καμία ελληνική κυβέρνηση και κανένα πολιτικό κόμμα δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για να εξοφληθεί αυτό το αδιαμφισβήτητο χρέος του γερμανικού κράτους. Λυπούμαι πολύ γι’ αυτό – λυπούμαι ως ένας απλός πολίτης για το κράτος του που δεν είναι σε θέση να αξιώσει μια ξεκάθαρη εθνική απαίτηση, ως απόρροια της ανικανότητας των πολιτικών ηγετών του.

Τα κατοχικά δάνεια αντιπροσωπεύουν το τίμημα της ασύλληπτης λεηλασίας του εθνικού μας πλούτου κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Με απίθανη μεθοδικότητα καταστρώθηκε ένα συγκεκριμένο σχέδιο άλωσης της ελληνικής οικονομίας και οι κατακτητές επέτυχαν ανέμποδιστα να συλλέξουν και να απομυζήσουν τα πάντα, ιδίως τη γεωργική παραγωγή και κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή, αφού πρώτα καταλήστευσαν στο σύνολό της την εθνική οικονομία.

Ήδη από τις πρώτες μέρες της Κατοχής είχαν εισρεύσει στην Αθήνα ειδικοί εμπειρογνώμονες και οργάνωσαν το σχέδιό τους, με την πρόθυμη σύμπραξη εντοπίων παραγόντων. Με επικεφαλής τη διαβόητη και από τα πρόσφατα χρόνια γερμανική εταιρία Rheinmetall, αλλοτριώθηκε στο σύνολό του το ελληνικό υπέδαφος, ενώ γερμανικές και ιταλικές μεγάλες εταιρίες έσπευσαν να θέσουν υπό ασφυκτικό έλεγχο τις ελληνικές μεταλλευτικές εταιρίες. Όλα αυτά πάντοτε με τη συνεργασία «προθύμων» Ελλήνων κεφαλαιούχων και επιστημόνων.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι την οργάνωση της οικονομικής λεηλασίας ανέλαβαν οι ειδικοί των κατακτητών, όπως ο Καρλ Κλόντιους και ο Χέρμαν Νοϊμπάχερ. Τα μοιραία αυτά πρόσωπα έχουν πάμπολλες ομοιότητες με τον Χορστ Ράιχενμπαχ, τον Φούχτελ, τον Τόμσεν και τους συναφείς. Όσο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εντοπίσθηκε να είναι ο εγγονός εκείνου που έλαβε το «προνόμιο» της Πτολεμαΐδας από τον Τσολάκογλου, άλλο τόσο ίσως ένας σύγχρονος ακέραιος Γερμανός ιστορικός καταφέρει να αποκαλύψει την πατρογονική προϊστορία των αλλοδαπών κυριάρχων μας επί ναζισμού.

Επί του παρόντος έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος ενός Γερμανού αρχικατασκόπου, που έδρασε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1940 με έδρα την Αθήνα και τομέα ευθύνης τη Μέση Ανατολή. Επρόκειτο για τον Ρολφ Μέρκελ, που εμφανιζόταν ως στέλεχος της εταιρίας Ζήμενς-Τελεφούνκεν και η δραστηριότητά του τερματίστηκε ύστερα από απαίτηση του τότε υπουργού Ασφαλείας Κ. Μανιαδάκη και με συνδρομή του επίσημου εκπροσώπου του συγκροτήματος Ιω. Βουλπιώτη. Η συμπαθής αρχικαγκελάριος του Βερολίνου, καίτοι προκληθείσα, δεν μας έχει διευκρινίσει αν πράγματι ο παλαιός εκείνος κατάσκοπος ήταν ο αδελφός του πεθερού της…

Βέβαια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε ότι, όπως σήμερα, ανάλογη προπαγάνδα χρησιμοποιήθηκε και από τα κατοχικά παπαγαλάκια για να πεισθεί η κοινή γνώμη στην κατεχόμενη Ελλάδα ότι οι Έλληνες είναι ανοργάνωτοι και διεφθαρμένοι, ιδιαίτερα ως προς τα δημοσιονομικά τους. Μπορεί να μην υπήρχε το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και άλλες συνειδητές ακτιβίστικες δράσεις, αλλά οι αθηναϊκές εφημερίδες ασκούσαν μια παρόμοια με τα σημερινά μνημονιακά ΜΜΕ κριτική. Τα θέματα λύνονταν κάπως πιο δυναμικά από τον Φελντκομαντάντ, ο οποίος ελάμβανε αυστηρές αποφάσεις για όσους δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ή του ύδατος, αλλά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αναφορικά με τις κατασχέσεις κατοικιών λόγω χρεών το καθεστώς δεν ήταν εντελώς ανεξέλεγκτο, καθώς το Γερμανικό Φρουραρχείο ήθελε να ενημερώνεται προηγουμένως!
Ο Γερμανός οικονομολόγος και διπλωμάτης Καρλ Κλόντιους, που ήρθε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Ελλάδα, λειτουργώντας στη χώρα μας ως οικονομικός γκαουλάιτερ, είναι εκείνος που, αφού μελέτησε σχολαστικά τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, οργάνωσε τη λεηλασία της μέχρι τελευταίας ικμάδας της. Κατά μεγάλο μέρος σ’ εκείνον οφείλεται και η μεγάλη πείνα που έζησε ο ελληνικός λαός.

Ως ιστορική λεπτομέρεια θα αναφέρω ότι ο Κλόντιους, που προς τα τέλη του πολέμου είχε χαρακτηρισθεί από τους Συμμάχους ως εγκληματίας πολέμου, συνελήφθη από τα ρωσικά στρατεύματα στη Ρουμανία και όλως απροόπτως μεταστράφηκε από τον ναζισμό στον κομμουνισμό. Ως έμπιστος του Στάλιν πλέον στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια εμφανίστηκε στο Βελιγράδι επικεφαλής σοβιετικής οικονομικής αποστολής, έχοντας ως κύριο μέλημά του μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση του …Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας!

Διαχρονικές συμπεριφορές
Δυστυχώς στα διάφορα επίπεδα της δημόσιας ζωής σημειώθηκαν εκείνη την εποχή παραφωνίες σε σχέση με το κοινό αίσθημα. Όταν γίνονται αναφορές και συσχετισμοί συγκεκριμένων προσώπων και συγκεκριμένων συμπεριφορών, με αναγωγή στην κατοχική περίοδο 1941-44, συχνά ακούγεται και ένας επιεικής λόγος για κάθε υπόλογο ή ένοχο. Μερικές φορές όμως η «συνωμοσιολογία» είναι κατώτερη της πραγματικότητας και εγκυμονεί ο κίνδυνος της γενικής απαξίωσης.

Πόσοι είναι εκείνοι που υπηρέτησαν εθελοντικά τους κατακτητές, ενώ εγκαίρως μεταστράφηκαν και μεταπήδησαν σε πολιτικούς χώρους, ιδίως σε χώρους «της μόδας», όπως ήταν η Αριστερά στο τέλος της Κατοχής; Πόσες χιλιάδες Έλληνες μετανάστευσαν στο Ράιχ με τη θέλησή τους; Πόσοι κερδοσκόπησαν ως προμηθευτές των κατακτητών ή επιδόθηκαν σε μαυραγορίτικες δουλειές; Ποτέ δεν θα δοθεί μια σαφής απάντηση, διότι αυτά όλα είναι φαινόμενο της μικρής ιστορίας, της λεπτομέρειας. Με την ίδια ακριβώς λογική, δεν θα δικαιωθούν ποτέ όσοι προτίμησαν να πεινάσουν και να υποφέρουν για να μην προστρέξουν στον κατακτητή και επωφεληθούν απ’ αυτόν.

Στην Κατοχή η τάξη των πολιτικών μηχανικών και εργοληπτών υπήρξε διχασμένη. Υπήρχαν πολλοί που αναζητούσαν μια καλή ευκαιρία για να αποκομίσουν οφέλη από την εκτέλεση τεχνικών έργων που απαιτούσε ο κατακτητής για να θωρακίσει τη στρατιωτική άμυνά του, αλλά υπήρχαν και άλλοι που συνειδητά αρνήθηκαν. Οι μεν πρώτοι θησαύρισαν, οι δε δεύτεροι απλώς πείνασαν.

Κάτι ανάλογο έγινε και με τους δημοσιογράφους εκείνης της εποχής. Κάποιοι προτίμησαν να εργασθούν ως «παπαγαλάκια» και κάποιοι άλλοι επέλεξαν την έντιμη πενία, κατεβάζοντας την πέννα τους. Τη θλιβερή ιστορία του Συγκροτήματος Λαμπράκη, που συνειδητά συνεταιρίστηκε με τη βερολινέζικη εταιρία «Mundus» (που ανήκε κατά 50% στο γερμανικό υπουργείο Προπαγάνδας του Γκαίμπελς και κατά 50% στο υπουργείο Εξωτερικών του Ρίμπεντροπ), δεν την ακολούθησαν όλοι οι άλλοι εκδότες, κάποιοι εκ των οποίων πήραν την ηρωική απόφαση να διακόψουν την έκδοση των εφημερίδων τους. Την ακολούθησε όμως ο Όθων Πικραμμένος (ο πατέρας του υπηρεσιακού πρωθυπουργού που διεξήγαγε τις τελευταίες εκλογές), την ακολούθησε ο μέγας τότε χαρτέμπορος Πετσόπουλος, την ακολούθησαν οι κορυφαίοι βιβλιοπώλες Ελευθερουδάκης και Κάουφμαν. Και αρκετοί άλλοι και άλλοι. Στο ίδιο πνεύμα προπαγάνδισαν τη συνεργασία με τον κατακτητή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επώνυμοι εκφραστές της κοινής γνώμης, όπως ο Σπύρος Μελάς, ο Παύλος Παλαιολόγος, ο Αλέκος Σακελλάριος κ.ά.

Το ίδιο συνέβη και στη μουσική, στις τέχνες, ακόμη και στη γλυπτική, όταν ένας νεαρός τότε καλλιτέχνης φιλοτέχνησε την προτομή του …Χίτλερ!

Το κυνήγι του χρυσού
Η αναζήτηση του πλούτου δεν ήταν απαραιτήτως το άπαν για τους συνεργάτες του κατακτητή, είτε με κουκούλες είτε χωρίς. Κάποιοι αποσκοπούσαν στην ικανοποίηση φιλοδοξιών, στην κατάληψη θέσεων και αξιωμάτων. Αλλά το χρυσάφι ήταν οπωσδήποτε το επίκεντρο – απαρασάλευτος κανόνας, απλώς με εξαιρέσεις.

Ακόμα και στον χώρο της εκκλησίας παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα. Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που στα τελευταία χρόνια συγκλόνισε τη χώρα, έχει προϊστορία από τα χρόνια της Κατοχής – και ακόμη πιο πίσω. Χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ της Μονής Βατοπεδίου είδαν το φως στο ΦΕΚ των κατοχικών κυβερνήσεων, ενώ τα ακίνητά της στη Θεσσαλονίκη, όπως και άλλων μοναστηριών του Αγίου Όρους, αξιοποιήθηκαν διαρκούσης της Κατοχής. Η αθωνική πολιτεία έχει ένα επιλήψιμο παρελθόν στα χρόνια εκείνα.

Όταν εισέβαλαν οι Γερμανοί τον Απρίλιο του 1941, το γερμανικό υπουργείο Πολιτισμού του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ είχε οργανώσει μια ιδιαίτερη και απόρρητη αποστολή. Επιφανειακά επιζητούσε να καταγράψει την πολιτιστική κληρονομιά της Ορθοδοξίας που περικλειόταν στο Άγιον Όρος. Μια πολυάριθμη αποστολή υπό έναν διαπρεπή Γερμανό βυζαντινόλογο, τον καθηγητή Νταίλγκερ (ο οποίος μάλιστα εξελέγη ξένος εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών), και με τη συνεργασία δύο Ελλήνων, του μετέπειτα καθηγητή Θεολογίας Μάρκου Σιώτη και του πρώτου Έλληνα ιδρυτή ραδιοφωνικού σταθμού Τσιγγιρίδη, ασχολήθηκε με τους πνευματικούς θησαυρούς του Αγίου Όρους. Ό,τι περίπου έκανε πολλές δεκαετίες αργότερα το Ίδρυμα Λαμπράκη (με …διοικητή του Αγίου Όρους τον Σταύρο Ψυχάρη). Μόνο που τότε οι Γερμανοί αναζητούσαν κάτι πολύ περισσότερο: Το μυθικό Άγιο Δισκοπότηρο! Οι αποκρυφιστές της χιτλερικής Γερμανίας θεωρούσαν ότι αν το εντόπιζαν, όπως και τη λόγχη του Λογγίνου, θα κυριαρχούσαν στον δυτικό κόσμο.

Αλλά δεν συνέβησαν μόνον αυτά στο Άγιον Όρος. Πολλοί αγιορείτες μοναχοί, ελάχιστοι όμως ελληνικής καταγωγής, κατά διάφορους τρόπους συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Μεταπολεμικά κάποιοι εξ αυτών καταδικάστηκαν για δοσιλογισμό, ενώ κάποιοι άλλοι φυγαδεύτηκαν από τους …Βρετανούς. Ο φημισμένος Άγιος Σωφρόνιος δεν θα είχε αναδειχθεί, αν μεταπολεμικά δεν του παρεχόταν κατάλληλο άσυλο πρώτα στη Γαλλία και έπειτα στην Αγγλία, ύστερα από ενέργειες του δαιμόνιου ρασοφόρου Ντέιβιντ Μπάλφουρ, του γνωστού μας εφημερίου στο εκκλησάκι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Αποσχηματισμένος πλέον ο Μπάλφουρ και υπηρετώντας ως γραμματέας της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, αμέσως μετά την Απελευθέρωση, ενήργησε κατάλληλα για την αεροπορική απομάκρυνση του αγιορείτη Σωφρονίου (Σαχάρωφ) έξω από την Ελλάδα. Κάτι ανάλογο συνέβη και με άλλους αγιορείτες μοναχούς, που ήδη είχαν καταδικασθεί ως δοσίλογοι από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο αέναος δοσιλογισμός
Σε όσους θα είχαν γερά νεύρα για να εμβαθύνουν στο φαινόμενο του δοσιλογισμού της περιόδου 1941-44, θα συνιστούσα να φανούν επιεικείς στους ελάχιστους ιδεολόγους που μπορεί και να τυφλώθηκαν, παραγνωρίζοντας το εθνικό συμφέρον εις όφελος μιας όψιμης συνεργασίας με τον κατακτητή. Και τότε, όπως και σήμερα που συναντούμε στην καθημερινή ζωή μας κάποιους ελάχιστους φανατικούς μνημονιακούς που με παραδειγματική ευκολία κακίζουν τη δήθεν στρεβλή νοοτροπία των συμπατριωτών μας ως απόρροια της εν γένει κακοδαιμονίας μας, υπήρχαν σποραδικές και πάντως σπανιότατες φωνές υμνητών του κατακτητή, που «ήρθε να μας βάλει σε τάξη»!

Χωριστά από τις προπολεμικές φασιστικές κινήσεις που εμφανίστηκαν, με την έναρξη της Κατοχής είχαμε τη δραστηριοποίηση κάποιων συγκεκριμένων. Οι κυριότερες ήταν τρεις: η ΕΣΠΟ, το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα και τα ΕΕΕ.
Η πρώτη, της οποίας ο ακριβής τίτλος ήταν «Ελληνική Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση», δημιουργήθηκε τις πρώτες μέρες που έφτασαν οι Γερμανοί στην Αθήνα. Ιδρυτές της ήταν δύο γιατροί, ο Γεώργιος Βλαβιανός και ο Γεράσιμος Πατρονικόλας (σύζυγος της αδελφής του Ωνάση και πατέρας της Μαριλένας) και μερικοί άλλοι γερμανόφιλοι. Στην οργάνωση έλαβαν μέρος αρκετοί άλλοι με παρόμοιες αντιλήψεις, μεταξύ των οποίων και ο αντισιωνιστής συγγραφέας Αριστείδης Ανδρόνικος, επίσης γιατρός, ενώ το 1948 μια παράδοξη απόφαση του Αρείου Πάγου την χαρακτηρίζει ως «πατριωτική» οργάνωση. Συμμετείχαν επίσης κάποιοι άλλοι επιστήμονες, επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, ακόμα και λογοτέχνες.

Λιγότερο εύρος είχε το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος υπό τον Γεώργιο Μερκούρη, ο οποίος το είχε ιδρύσει μερικά χρόνια πριν από τον πόλεμο, αλλά το είχε απαγορεύσει η δικτατορία Μεταξά. Το επανίδρυσε μαζί με κάποιους άλλους παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε βουλευτής του ΚΚΕ Μιχ. Τυρίμος, μόλις μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα και ο ίδιος, αφού απέτυχε να γίνει από τον Τσολάκογλου υπουργός του, αρκέστηκε να αναλάβει τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Κόρη του αδελφού του ήταν η ηθοποιός και υπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Μελίνα Μερκούρη, της οποίας η πολιτεία επί Κατοχής είναι άλλο ζήτημα. Το βέβαιο είναι ότι τουλάχιστον σε μια περίπτωση (κατά τη γραπτή μαρτυρία επώνυμου προσώπου), συναγελαζόμενη στα μπαρ με Γερμανούς αξιωματικούς και ελεεινούς μαυραγορίτες, «κάρφωσε» νεαρούς αντιστασιακούς με την προτροπή: «Πιάστε τους!»

Τέλος, μια άλλη πολιτική οργάνωση που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς ήταν τα ΕΕΕ. 
Η προϊστορία της ανάγεται στα τέλη της δεκαετίας 1920, όταν με έδρα τη Θεσσαλονίκη έδρασε ως φιλοφασιστική κίνηση με έντονες αντισημιτικές θέσεις, αφού στη δράση της άλλωστε αποδίδεται ο εμπρησμός του εβραϊκού συνοικισμού Κάμπελ. Την αποτελούσαν τότε κυρίως γηγενείς Μακεδόνες βενιζελικής προέλευσης και σε κάποιες περιόδους τελούσε υπό τον έλεγχο γνωστών πολιτικών προσώπων, όπως ο Μίκης Μελάς, ο Φίλιππος Δραγούμης, ο Στυλιανός Γονατάς ή ο στρατηγός Θεόδωρος Μανέττας. Κατά την Κατοχή επανιδρύθηκε και την αρχηγία της ανέλαβε ο δικηγόρος Κων. Γούλας, που μετέφερε την έδρα της στην Αθήνα. Στην τελευταία κατοχική χρονιά (1944) προσπάθησε να συγκεντρώσει όλους τους γερμανόφιλους και είχε ως δημοσιογραφικό όργανο την εφημερίδα «Ακρόπολις», φυσικά χωρίς απήχηση. Τελικά, όταν άρχισε η αποχώρηση των Γερμανών, τα κυριότερα στελέχη της κατέφυγαν στη Βιέννη, όπου από αυτοεξόριστους Έλληνες χιτλερικούς σχηματίστηκε η κυβέρνηση Τσιρονίκου.

Στη Βιέννη βρέθηκαν τότε περί τις 2.000 αυτοεξόριστοι ελληνικής υπηκοότητας, καθώς και 700 ένστολοι που αποτελούσαν τη στρατιωτική μονάδα του συνταγματάρχη Γεωργ. Πούλου. Κάποιοι απ’ αυτούς θα επανακάμψουν στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση του Τρίτου Ράιχ και ελάχιστοι θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, ενώ ορισμένοι θα καταλάβουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, ακόμα και ως πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Η δίωξη των πολιτικών δοσιλόγων στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα υπήρξε υποτονική, αν και έγιναν ακόμα και θανατικές εκτελέσεις. Το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα άμβλυνε τα αντανακλαστικά της κοινωνίας. Εκεί όμως που σταδιακά εκμηδενίστηκαν οι όποιες επιπτώσεις από τη συνεργασία με τον κατακτητή ήταν στο θέμα των οικονομικών δοσιλόγων. Αυτό σήμαινε ότι όσοι απέκτησαν θησαυρούς στη διάρκεια μιας ξενικής κατοχής, μπορούσαν τώρα να τους γεύονται ελεύθερα, αν εξαιρέσουμε μια φορολογία που επιβλήθηκε στους «παρανόμως πλουτίσαντες». Με βάση περιουσίες, που με τέτοιο τρόπο αποκτήθηκαν, ανδρώθηκαν μεγάλες επιχειρήσεις και οικονομικά συγκροτήματα που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταπολεμική Ελλάδα, εκ των πραγμάτων διαγράφοντας κάθε στιγματική αναφορά από το ένοχο παρελθόν. Και ως ευνόητη προέκταση, οικονομικώς πανίσχυρα τέτοια πρόσωπα (ή οι κληρονόμοι τους) βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων, άσκησαν παντοειδή επιρροή, έγιναν …ευεργέτες ή φιλοδόξησαν να έχουν ρόλο στην πολιτική.

ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ -ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΚΟΥΝΑ

Πηγή...

Περισσότερα: http://www.schizas.com/s

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 12 & 13-11-2016 ΣΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ


       12-11-16 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΑ                            ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- Ε.ΣΥ. ΛΕΜΕΣΟΥ.




 13-11-16 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΛΕΜΕΣΟΥ.



Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters