Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας στις 9 Μαίου έπειτα από πρόσκληση του Πούτιν

Στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από πρόσκληση του Πούτιν
Στις 9 Μαΐου ο πρωθυπουργός στη ρωσική πρωτεύουσα. Πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Μόσχα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιούρι Ουσάκοφ. «Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία...
σε οποιονδήποτε πρόσφορο χρόνο», είπε ο Γιούρι Ουσάκοφ και υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα αναμένεται να γίνει στις 9 Μαΐου.
Ακόμα, στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας βρέθηκαν οι εξελίξεις των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Επιπλέον, ο Βλάντιμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του.
Η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Τσίπρα μόνο τυχαία δεν είναι.
Η απόφαση ελήφθη μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόιγκου, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους ομολόγους τους, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο αντίστοιχα.
 
 http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/02/9.html

ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ(+ΒΙΝΤΕΟ)


Κωνσταντίνος Σινγκέροφ (αριστερά) και Νικόλας Σινγκέροφ (δεξιά), οι μοναδικοί μουσικοί της μικρής ποντιακής κοινότητας της Αμπχαζίας (φωτ.: Sayat Nova Project) 
 
Πάνω στο τραπέζι υπάρχει τσίπουρο, ψωμί και μεζέδες. Είναι Ιούλιος του 2014 και στην Αμπχαζία, σε ένα απομονωμένο σχετικά σπίτι του χωριού Τσερνίγκοβκα, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Σοχούμι, ο Νικόλας Σινγκέροφ (Σινγκερίδης) παίρνει στα χέρια του την ποντιακή λύρα. Στην άλλη άκρη του τραπεζιού βρίσκεται ο ξάδερφός του Κωνσταντίνος Σινγκέροφ (Σινγκερίδης).


 Τα ξαδέρφια Σινγκέροφ είναι οι δύο μοναδικοί μουσικοί που έχουν απομείνει στη μικρή ποντιακή κοινότητα της περιοχής. Τους εντόπισαν τα μέλη της διεθνούς, εθνογραφικής και μη κερδοσκοπικής ομάδας Sayat Nova Project που κυριολεκτικά οργώνουν τα χωριά του Καυκάσου προσπαθώντας να βρουν, να διασώσουν και να προωθήσουν διαφορετικές μουσικές διαλέκτους. Από τον Νοέμβριο του 2013 έως σήμερα έχουν καταφέρει να ηχογραφήσουν μουσικούς να τραγουδούν σε πάνω από 10 διαφορετικές γλώσσες στη Γεωργία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

 Οι απογραφές που έχουν γίνει στην περιοχή δείχνουν ότι οι Έλληνες της Αμπχαζίας από 14.500 που ήταν το 1989, το 2003 ήταν μόλις 1.486. 
 
Αυτή τη φορά η κάμερα της ομάδας στήθηκε μπροστά στον Κωνσταντίνο με το ανοιχτό πουκάμισο. «Εγώ έρχομαι κι εσύ με διώχνεις», τραγουδά στην ποντιακή διάλεκτο, και ο Νικόλας –αγρότης στο επάγγελμα– παίζει λύρα. «Μεταξύ αγγουριού και τσίπουρου θυμήθηκαν πολλά τραγούδια που κάποτε ήταν δημοφιλή σε γάμους και συγκεντρώσεις», αναφέρεται κάτω από το βίντεο που ανάρτησαν οι Sayat Nova Project.



 «Την ημέρα της ηχογράφησης ήμασταν δύο φορές τυχεροί. Ο Κωνσταντίνος βρέθηκε τυχαία στο σπίτι του ξάδερφού του. Κι έτσι αντί να έχουμε μόνο την ποντιακή λύρα, ηχογραφήσαμε ένα αυθεντικό οικογενειακό ντουέτο», γράφουν τα μέλη της ομάδας. Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο –όπως λένε– είναι τυχεροί, αφορά τις… συνθήκες της ηχογράφησης. «Η οικογένειά τους μας ετοίμασε ολόκληρο τραπέζι. Σπιτικό φαγητό, αλκοόλ, θερμές ευχές και φυσικά μουσική. Μια ειδική ατμόσφαιρα που πάντα ψάχνουμε, αλλά που δεν είναι εύκολο να τη βρει κανείς», επισημαίνουν.


Συνολικά οκτώ ποντιακά τραγούδια ηχογραφήθηκαν με τα ξαδέρφια Σινγκέροφ. Αν και δεν μπόρεσαν να δώσουν εθνογραφικές πληροφορίες στα μέλη της ομάδας, λέγοντάς τους ότι απλώς τα κληρονόμησαν από τους γονείς και τους ηλικιωμένους γείτονες τους, εντούτοις τους διαβεβαίωσαν ότι είναι ποντιακή μουσική. «Ή ακόμα και αρχαία μουσική, μας είπαν», εξηγούν όσοι βρέθηκαν στην ηχογράφηση.

 Στη «συλλογή» της μουσικολογικής ομάδας πλέον βρίσκονται, ανάμεσα σε άλλα, οι σκοποί τίκ’, ομάλ’ και τρομαχτόν. Και τα οκτώ τραγούδια που ηχογραφήθηκαν είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Sayat Nova Project από όπου μπορεί κάποιος να τα ακούσει δωρεάν και αν επιθυμεί να τα κατεβάσει σε υψηλή ποιότητα, έναντι συμβολικού τιμήματος.

/www.pontos-news.gr/


Η ανάδειξη της ελληνικής ΑΟΖ

ΕΛΛΑΔΑ 
Του Νίκου Λυγερού
Η ανάδειξη της αξίας της ελληνικής ΑΟΖ γίνεται μέσω των είκοσι θαλάσσιων οικοπέδων, είναι λοιπόν τεράστιας σημασίας το τι γίνεται με αυτά, αφού τηρούν τα γεωπολιτικά κριτήρια της συνεκτικότητας, του μεγέθους και του αγγίγματος της μέσης γραμμής αλλά και τα γεωοικονομικά κριτήρια των σεισμικών ερευνών, των κοιτασμάτων – στόχων, της τάξης, της γεωλογίας και των μαθηματικών. Επίσης καθώς τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα έχουν εκδοθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνουν τη δυνατότητα της υλοποίησης και της ελληνικής ΑΟΖ, αλλιώς δίχως αυτά θα βρισκόμασταν αποκλειστικά στο πλαίσιο των διεθνών χωρικών υδάτων, πράγμα το οποίο αποκλείει την αξιοποίηση. Επίσης με τα θαλάσσια οικόπεδα που αγγίζουν την μέση γραμμή, μπορούμε να ενισχύσουμε και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων των οριοθετήσεων με την Αλβανία, την Ιταλία και τη Λιβύη. Δε είναι λοιπόν το πρέπον να διαμορφώσουμε ένα τόσο αποτελεσματικό πεδίο δράσης με προτάσεις για τροποποιήσεις των κριτηρίων των κειμένων των συμβολαίων. Οι υποψηφιότητες υπάρχουν ήδη κι έχουν εκδηλωθεί συγκεκριμένα και πρακτικά με την αγορά των σεισμικών χαρτών που έχουμε εκδώσει μέσω της συμφωνίας με την νορβηγική εταιρεία PGS. Κατά συνέπεια, η αρχή του διαγωνισμού στις 13 Νοεμβρίου 2014 δεν είναι θεωρητική, αλλά φέρνει ήδη απολαβές στην πατρίδα μας μέσω χαρτών. Στη συνέχεια, με την υπογραφή του συμβολαίου κάθε εταιρεία ή κοινοπραξία πρέπει να καταβάλει το ποσό του bonus υπογραφής με το οποίο η Κύπρος έλαβε 48 εκατομμύρια Ευρώ για τα θαλάσσια οικόπεδα 10 και 11 από την Total και 150 εκατομμύρια Ευρώ για τα 2, 3 και 9 από την κοινοπραξία ENI – Kogas.
 
Πηγή: http://www.lygeros.org/articles?n=18714&l=gr
http://greeknation.blogspot.gr/2015/02/blog-post_520.html

100% των επιστημόνων συμφωνούν: επί 18 χρόνια και 2 μήνες ΔΕΝ υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη.

Εδώ και πάνω από 20 χρόνια γίνεται μια πλανητικής κλίμακας απόπειρα να δαιμονοποιηθεί το CO2 ως η αιτία για την "υπερθέρμανση", την κλιματική αλλαγή και τα "ακραία" καιρικά φαινόμενα.

"Ακραία" είναι εκείνα τα καιρικά φαινόμενα που μας φαίνονται ασυνήθιστα, μακριά απ' τις στατιστικές παρατηρήσεις. Μόνο που ο πλανήτης έχει μια ...
ιστορία 4,5 δισεκατομμυρίων ετών, μέσα στα οποία διαρκώς μεταβάλλεται κι εξελίσσεται, όπως δείχνουν οι γεωλογικές παρατηρήσεις και οι βάσεις δεδομένων που έχουμε για τα καιρικά φαινόμενα δεν καλύπτουν ούτε στο απειροελάχιστο την ιστορία της γης.

Η ιστορία του κατακλυσμού του Νώε, που περιγράφει η Παλαιά Διαθήκη, υπάρχει με παραλλαγές στην ιστορία πολλών λαών, σε διαφορετικά μήκη και πλάτη του πλανήτη. Ο κατακλυσμός δεν ήταν "ακραίο" καιρικό φαινόμενο; Υπάρχει μέσα στις στατιστικές των καταστροφολόγων;


Κατά τα τελευταία 35 χρόνια η τροπόσφαιρα έχει
θερμανθεί σημαντικά και η μέση παγκόσμια θερμοκρασία έχει αυξηθεί με ρυθμό 0,13o Kelvin/δεκαετία.


Τα κλιματικά μοντέλα δεν μπορούν να εξηγήσουν τη θέρμανση της τροπόσφαιρας, παρά μόνο αν πάρουν υπόψη τις ανθρωπογενείς εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου".

Όταν τα κλιματικά μοντέλα παίρνουν υπόψη τις ανθρωπογενείς εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου", τότε η χωρική κατανομή της θέρμανσης στην οποία καταλήγουν είναι συμβατή με την παρατηρούμενη χωρική κατανομή. 


Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΆ, 


η τροπόσφαιρα ΔΕΝ θερμαίνεται με το ρυθμό που σχεδόν όλα τα κλιματικά μοντέλα προβλέπουν. Κι όχι μόνο δεν θερμαίνεται με το ρυθμό που προβλέπουν τα μοντέλα, αλλά εδώ και 18 χρόνια και δυο μήνες η θέρμανση έχει διακοπεί. 


Στο πάνω διάγραμμα, που καλύπτει πρακτικά όλο τον πλανήτη (από 80o Β γεωγραφικό πλάτος έως 80o Ν),  φαίνεται με κίτρινο χρώμα η ζώνη 5-95% των προβλέψεων θερμοκρασίας από τις κλιματικές προσομοιώσεις CIMP-5 και η μαύρη γραμμή δείχνει τις πραγματικές μετρήσεις θερμοκρασίας με το δορυφορικό σύστημα RSS V3.3 MSU/AMSU. Μετά το 1998 η μαύρη γραμμή βγαίνει εκτός της κίτρινης ζώνης και δείχνει πως οι προσομοιώσεις οδηγούν σε υπερεκτίμηση της θέρμανσης. Όποιο μοντέλο προσομοίωσης δεν επαληθεύεται στην πράξη, είναι για πέταμα.


 


Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! 


Σύμφωνα με τα δεδομένα του συστήματος RSS,

  • τους τελευταίους 218 μήνες, απ' τον Οκτώβριο 1996 μέχρι και το Νοέμβριο 2014 δεν παρατηρείται θέρμανση του πλανήτη. Κι αφού ο πλανήτης δεν ζεσταίνεται, τα όποια "ακραία" καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται ανά τον πλανήτη δεν μπορούν να αποδοθούν στην υπερθέρμανση.

  • Η μέση αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη από το 1900 είναι ισοδύναμη με 0,8οC ανά αιώνα, κάτι που μπορεί κάλλιστα να είναι απόλυτα φυσικό και να μην έχει σχέση με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Μετά το 1950 η μέση αύξηση της θερμοκρασίας είναι ισοδύναμη με κάτι λιγότερο από 1,2οC ανά αιώνα και ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης παρατηρήθηκε στο διάστημα 1974-2006, με 2οC ανά αιώνα.

  • Το 1990 το IPCC πρόβλεπε ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας ισοδύναμο με 2,8οC ανά αιώνα, διπλάσιο απ' το παρατηρούμενο από τότε 1,4οC ανά αιώνα και πολύ μεγαλύτερο απ' αυτό που δέχεται σήμερα το IPCC, που είναι 1,7οC ανά αιώνα.

Σ' ένα χρόνο από σήμερα θα γίνει στο Παρίσι η επόμενη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή: πόση θα είναι του χρόνου η πρόβλεψη του IPCC για το ρυθμό αύξησης της θερμοκρασίας; 


http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/02/100-18-2.html

Θερμή υποδοχή στον Βαρουφάκη από Γερμανούς διαδηλωτές

Θερμή υποδοχή στον Βαρουφάκη από Γερμανούς διαδηλωτές
Διαδηλωτές επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη έξω από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
 Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πλακάτ με το σύνθημα «ξεκινάμε απ' την Ελλάδα, αλλάζουμε την Ευρώπη» και «Έλληνες, συγγνώμη για την κυβέρνησή μας». Πολλοί από τους διαδηλωτές είναι υποστηρικτές του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke.

 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2015/02/blog-post_277.html
 

ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ... ΣΟΚ!

Το δίκτυο («Underground Railroad») δημιουργήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και έφτασε στο αποκορύφωμά του μεταξύ 1850 και 1860. Σε πολλά σπίτια κοντά στα καναδικά σύνορα έχουν ανακαλυφθεί τέτοια …καταφύγια χτισμένα από τους επαναστάτες, που έκρυβαν εκεί τους σκλάβους και τους βοηθούσαν να φύγουν από τη χώρα.
Έτσι κι αυτός ο χρήστης του δημοφιλούς σάιτ Reddit άκουγε μια ζωή ιστορίες ότι κάτω από το σπίτι του βρισκόταν κρυμμένο ένα δωμάτιο, μέρος του συστήματος του «Υπόγειου Σιδηρόδρομου». Όταν ο πατέρας του αποφάσισε να ανακαινίσει το υπόγειό τους, όμως, ανακάλυψαν τελικά ότι δεν επρόκειτο για λόγια του αέρα.
Το σπίτι τους βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια των καναδικών συνόρων.

Έτσι, η περιοχή που μένουν ήταν SOS για τέτοια καταφύγια.


Μια μέρα ο πατέρας του αποφάσισε να ανακαινίσει το υπόγειο για να το κάνει πιο ενεργειακά φιλικό.

Πίσω από τα φίλτρα του νερού υπήρχε ένας τοίχος από τούβλα.

Μια ζωή άκουγαν ιστορίες ότι κάτω από το τζάκι τους υπήρχε ένα κρυφό καταφύγιο που ανήκε στο σύστημα του «Υπόγειου Σιδηρόδρομου».

Αντί να ξηλώσουν το πάτωμα του σαλονιού, προσπάθησαν να το βρουν από το υπόγειο.

Και το βρήκαν!

Το δωμάτιο βρισκόταν πίσω από 80 εκατοστά τοίχο και η πρόσβαση σε αυτό δεν ήταν εύκολη.

Αυτό είναι το δωμάτιο.

Οι σκλάβοι κρύβονταν σε αυτό το δωμάτιο, έως ότου οι επαναστάτες να τους ειδοποιήσουν ότι ήταν ασφαλές να διαφύγουν στον Καναδά.

Ένα σπασμένο σκαλί κάτω από την καταπακτή.

Στο δωμάτιο έβγαιναν σωλήνες, που χρησιμοποιούνταν για αέρα και νερό.

Δυστυχώς, μέσα στο δωμάτιο δεν βρήκαν κάτι παραπάνω…

…εκτός από αυτό το σπαθί μέσα σε έναν τοίχο.

Κοιτώντας τη λαβή του σπαθιού.

Το δωμάτιο έχει συνολικές διαστάσεις περίπου 3 μέτρα μήκος, με 80 εκατοστά πλάτος και 2 μέτρα ύψος.

Οι ιστορικοί του τοπικού μουσείο για το «Underground Railroad» πρόκειται να πάνε στο σπίτι για να εξετάσουν το δωμάτιο.

Μέχρι τότε πρέπει να παραμείνει όπως το βρήκαν, με τις αράχνες και όλα τα σχετικά.

Φαντάσου να ξεκινάς για μια απλή ανακαίνιση και να ανακαλύπτεις ένα κομμάτι της ιστορίας! Μήπως πρέπει όλοι να ψάξουμε τα υπόγειά μας για καλό και για κακό;

http://www.xorisoria.gr/

Βαρουφάκης σε Σόιμπλε: Δεν μπορεί ο Χριστοφοράκος να βρίσκει καταφύγιο στη Γερμανία και να γλιτώνει από την Ελλάδα


Καταπέλτης υπήρξε ο Βαρουφάκης στο γερμανό ομόλογο του, Σόιμπλε, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου τους στο Βερολίνο.
«Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε» είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης, δίνοντας το στίγμα της πλήρους διάστασης απόψεων που επικράτησε στη συνάντηση.
Εκτός των οικονομικών ζητημάτων που τέθηκαν επί τάπητος, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να θέσει ζήτημα Χριστοφοράκου, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.
Κόντρα για Χριστοφοράκο
Όλα ξεκίνησαν, όταν Έλληνας δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Σόιμπλε πως μιλάει για διαφθορά, όταν γερμανική εταιρεία, όπως η Siemens με τον Χριστοφοράκο, εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.
«Είπατε ότι χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχουν λεφτά. Μα, στο θέμα της διαφθοράς, στο 90% των περιπτώσεων είναι πίσω μια γερμανική εταιρεία. Για ποιο λόγο ο Χριστοφοράκος κυκλοφορεί ελεύθερος;» ήταν, συγκεκριμένα, η ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου.
«Και στη Γερμανία υπάρχει διαφθορά και φοροδιαφυγή. Ο καθένας να κοιτάξει την πόρτα του. Εγώ ασχολούμαι με τη χώρα μου. Οι συμφωνίες όμως πρέπει να τηρούνται» απάντησε ο Σόιμπλε.
«Αυτό εννοούσα ότι θέλουμε τη βοήθειά σας, για να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά! Δεν μπορεί ο Χριστοφοράκος να βρίσκει καταφύγιο στη Γερμανία και να γλιτώνει από την Ελλάδα» σχολίασε με τη σειρά του ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Παράλληλα, χαρακτήρισε το πρόβλημα «διασυνοριακό», το οποίο ωστόσο, όπως είπε, βρίσκεται εντός των ορίων της ΕΕ -σε μια έμμεση υπόδειξη ότι μέρος του προβλήματος είναι και η Γερμανία, η οποία επιμένει να κρατά στο έδαφός της τον κατηγορούμενο για την υπόθεση της Siemenes, παρά τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν εις βάρος του.
Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Σόιμπλε να συνδράμει την Ελλάδα σε ζητήματα διαφθοράς και φοροδιαφυγής, «απαντώντας» με τον τρόπο αυτό στην προτροπή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ότι η κάθε χώρα θα πρέπει να κοιτάει να «καθαρίσει» τον οίκο της.
Η κυβέρνησή μας θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, υποσχέθηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης.
«Η ύφεση έφερε τη Χρυσή Αυγή»
Δεν δίστασε, παράλληλα, να θέσει ευθέως το ζήτημα του ναζισμού μέσα στην ίδια τη Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις συνέπειες της ύφεσης στη χώρα μας, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για τη επώαση του φιδιού στην Ελλάδα, καλώντας σε κοινή δράση και συναντίληψη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.
«Σήμερα θα γυρίσω στη χώρα μου και θα πάω στο Κοινοβούλιο, στο οποίο το τρίτο κόμμα είναι ένα ναζιστικό κόμμα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ορκωμοσία του, άφησε λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προκειμένου να τιμήσει τα θύματα του ναζισμού.
Κάλεσε, δε, το γερμανικό λαό να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, για να μην ξαναζήσουμε περιόδους ύφεσης και ναζισμού.
«Καλούμαι να αντιμετωπίσω από την αρχή την κρίση και νομίζω ότι μόνο ο γερμανικός λαός μπορεί να μας καταλάβει, καθώς αντιμετώπισε μια αντίστοιχη κρίση. Ο ναζισμός έχει ξεριζωθεί από τη Γερμανία. Χρειαζόμαστε τους Γερμανούς να μας βοηθήσουν να υπερασπιστούμε το ιερό οικοδόμημα της Ευρώπης» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.
«Σύγκρουση» μεταξύ των δύο ανδρών υπήρξε και για το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς ο Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε από τον κ. Σόιμπλε «να σεβαστούμε τους Έλληνες ψηφοφόρους» και εκείνος απάντησε ότι αυτό ισχύει για τους ψηφοφόρους όλης της Ευρώπης.
Έχουμε κοινό νόμισμα, αλλά διαφορετικές πολιτικές, υπογράμμισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Η σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, όπως όλα δείχνουν, κορυφώνεται…

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ρε μάγκα! Ο Έλληνας δημοσιογράφος που τάπωσε on air τον Σόιμπλε και τον έκανε να καταπιεί την γλώσσα του

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ρε μάγκα! Ο Έλληνας δημοσιογράφος που τάπωσε on air τον Σόιμπλε και τον έκανε να καταπιεί την γλώσσα του

Χίλια μπράβο και λίγα είναι στον δημοσιογράφο της ΕΦ.ΣΥΝ. και του Mega, Θεμιστοκλή Μπαλασόπουλο, ο οποίος ρωτώντας τον Σόιμπλε σχετικά με την διαφθορά ζήτησε το σχόλιό του στο γεγονός ότι πίσω από κάθε αντίστοιχο περιστατικό στην Ελλάδα κρύβεται μια γερμανική εταιρεία. Επιπρόσθετα τον ρώτησε και για την αμαρτωλή Siemens και πως ο Χριστοφοράκος κάνει ζωή και κότα στο Μόναχο. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών...
δεν απάντησε επί της ουσίας και απλά είπε νευριασμένος "εμείς κοιτάμε τα του οίκου μας".   
 
http://www.gkourou.com

Τρομερή Αποκάλυψη… Μαρτυρία Βόμβα… Οι Μεγάλες Δυνάμεις, η Ελλάδα και ο Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος… Η Χώρα μας «Κλειδί» των εξελίξεων…

 
Ένα από τα κορυφαία μυαλά των επιχειρήσεων προειδοποιεί πως η Ελλάδα αποτελεί τον παγκόσμιο πόλο του ενδιαφέροντος για τις Μεγάλες Δυνάμεις του..
Πλανήτη και τον συνδετικό κρίκο για σημαντικά γεγονότα… Και πως οι εξελίξεις στη χώρα μας κάνουν την Ευρώπη να τρέμει για τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο…
Σήμερα, ένα από τα κορυφαία μυαλά των επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, προειδοποίησε μέσω του kingworldnews, πως η Ελλάδα έχει πλέον γίνει το παγκόσμιο κέντρο του ενδιαφέροντος από τις Μεγάλες Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη… Και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση τρέμει από τον φόβο της για την έναρξη του Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Stephen Leeb αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Ελλάδα. Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα βγει έξω από το ευρώ; Αυτό θα ήταν καταστροφικό για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Η Ελλάδα χρωστάει πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτός είναι ο λόγος που χρεοκοπία θα ήταν τόσο απίστευτα καταστροφική….»
Και συνεχίζει: «Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στη Ρωσία και την Κίνα. Και αυτές οι χώρες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους. Ωστόσο αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να γίνει αφού οι σχέσεις τους με τη Δύση, μέλος της οποίας είναι και η Ελλάδα, δεν είναι καθόλου καλές.
Η Ελλάδα «ζωντανό κομμάτι» για τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο…
Λέει ο Lebb: Το ενεργειακό πλάνο της Ρωσίας περιλαμβάνει έναν νέο αγωγό φυσικού αερίου που θα περνά και από την Ελλάδα. Με την Κίνα υπάρχει συμφωνία για ένα από τα μεγαλύτερα project όλων των εποχών… Αυτές οι κινήσεις θα φέρουν τα Βαλκάνια πιο κοντά στην Ανατολή. Επίσης, θα αυξήσουν δραματικά την επιρροή και τον έλεγχο της Ρωσίας και της Κίνας πάνω από αυτή την περιοχή. Η Ελλάδα δεν είναι απλά κάποια μικρή χώρα, είναι μέρος της ζώνης του ευρώ. Είναι ένα κεντρικό σημείο ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Έτσι οι όποιες ελληνικές εξελίξεις αποτελούν πεδίο μάχης ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Και όποιος κερδίσει αυτή τη μάχη θα καταλήξει σε μια θέση εξουσίας στην Ευρώπη. Αυτό δεν συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Ένας Παγκόσμιος Πόλεμος ανάμεσα σε Ανατολικούς και Δυτικούς»
Πρόβλημα για τη Μέρκελ και τη Γερμανία
Πρόβλημα για τη Μέρκελ και τη Γερμανία
«Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πώς αυτή η κατάσταση σύντομα θα μπορούσε να σημάνει πρόβλημα για τη Μέρκελ και τη Γερμανία. Σε ένα πρόσφατο άρθρο μου επεσήμανα άλλωστε πως ο γερμανικός λαός δεν θαυμάζει και ιδιαίτερα την πολιτική που ασκείται από τη Δύση. Και να θυμίσω πως οι Γερμανοί ήταν οι πρώτοι που αντέδρασαν στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία μετά την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας…
Τρομερή Αποκάλυψη... Μαρτυρία Βόμβα... Οι Μεγάλες Δυνάμεις, η Ελλάδα και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος...
Γ” ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
«Αυτό που συζητάμε εδώ είναι ο Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος. Μαίνεται μια μάχη για την παγκόσμια οικονομική ηγεμονία. Και η Ελλάδα παίζει έναν ρόλο εξαιρετικά σημαντικό. Όποιος κερδίσει τον έλεγχο της Ελλάδα θα έχει ένα τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ευρώπη. Η Δύση είναι σαφώς σε μειονεκτική θέση εδώ: γιατί οι Ρώσοι σχεδιάζουν να θέσουν σε εξέλιξη το σχέδιο επέκτασης του σε όλα τα Βαλκάνια μέσω του αγωγού – το ίδιο ισχύει και για την προγραμματισμένη κινεζική συμφωνία για τον σιδηρόδρομο μεγάλης ταχύτητας.
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ
«Αυτό δεν είναι απλώς ένα ζήτημα για το αν η Ελλάδα μείνει έξω από το ευρώ. Δεν υφίσταται μόνο το θέμα των 300.000.000.000 δολαρίων που η Ελλάδα οφείλει στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτό είναι ένα θέμα που κερδίζει την πρώτη πραγματική μάχη για την οικονομική ηγεμονία στον κόσμο. Η Ελλάδα αποτελεί ένα πεδίο μάχης αυτή τη στιγμή. Κατά κάποιο τρόπο το αποτέλεσμα των εξελίξεων είναι πιο σημαντικό από αυτό που προέκυψε από την απεξάρτηση της Κριμαίας. Είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε δει μέχρι αυτό το σημείο».
Τρομερή Αποκάλυψη... Μαρτυρία Βόμβα... Οι Μεγάλες Δυνάμεις, η Ελλάδα και ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Όπως η Κίνα προχωρά για να επεκτείνει γρήγορα τη δύναμη και την επιρροή της σε όλο τον κόσμο, το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο ποιο θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ελλάδα. Μια νίκη για τη Ρωσία και την Κίνα θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα θα αποτελούσε ένα ηχηρό κτύπημα στις ΗΠΑ, των οποίων η σχέση με την πολεμική πολιτική της Ευρώπης είναι αμφίδρομη. Με ΗΠΑ και Ευρώπη να μην αντέχουν μετά την καταστροφή στην Ουκρανία να χάσουν και τον πόλεμο στην Ελλάδα, χώρα που αποτελεί το στρατηγικό σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής».

hellasforce.com

Ποιος είδε τον Φράγκο Φραγκούλη και δεν τον Φοβήθηκε; - "Κυβέρνηση ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να..."

«Τον κ. Καµμένο τον εκτιµώ και του έχω εµπιστοσύνη. Ολοι όμως από τις πράξεις τους...
κρίνονται κι από αυτές θα κριθεί και ο νέος ΥΕΘΑ» σχολίασε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άµυνας Φραγκούλης Φράγκος σε συνέντευξή του σε εφημερίδα.


Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άµυνας επεσήμανε πως «Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι κάτι που δε θα πρέπει ούτε για αστείο να πειράξει η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, διότι σε µια τέτοια περίπτωση θα ανοίξουν οι Ασκοι του Αιόλου και πλέον θα τεθούν υπό αµφισβήτηση ακόµα και τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας µας, τα οποία και καθορίζονται από τη συγκεκριµένη συνθήκη.»

Επιπλέον, τόνισε ότι «Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει ικανότατα στελέχη τα οποία γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν», ενώ παράλληλα εξέφρασε την απόλυτη εµπιστοσύνη του τόσο στον κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, όσο και στον κ. Τέρενς Κουίκ µε τη φράση:

«Ξέρω πως δε θα επιτρέψουν να γίνουν παρεµβάσεις, οι οποίες θα κάνουν κακό στην πατρίδα µας.»

Σχολιάζοντας τις αιτίες που οδήγησαν στην παραλίγο αυτοδυναµία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο πρώην Υπουργός είπε: «Ας βρει εκείνος τα αίτια και τους λόγους που µας έφεραν σε αυτό το σηµείο»......

Αναφερόµενος παρακάτω στα περί «κόκκινων γραµµών» πάνω στα εθνικά µας θέµατα που είχε πει προεκλογικά ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στο κατά πόσο αυτές µπορούν να τηρηθούν, ήταν απόλυτα κατηγορηµατικός τονίζοντας:

«Πως οι υποσχέσεις πρέπει να τηρηθούν, είναι υποσχέσεις που τις έδωσαν άνδρες και ως άνδρες οφείλουν να τις τηρήσουν»...
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/02/blog-post_414.html

Ο δρόμος Μπίμινι: Το μεγάλο αίνιγμα της ανθρωπότητας

 
 Το 1968 κάτω από στον βυθό της θάλασσας, κοντά στις ακτές των νησιών Μπίμινι στις Μπαχάμες, ανακαλύφθηκαν δεκάδες τεράστιες επίπεδες πέτρες από ασβεστόλιθο.Εκ πρώτης όψεως, τίποτα το αξιοπερίεργο δεν υπονοείται από ένα σωρό πέτρες στον πάτο του ωκεανού.
Οι επιστήμονες, όμως, προβληματίστηκαν γιατί οι πέτρες αυτές σχημάτιζαν μια απόλυτα ευθεία λεωφόρο μήκους ενός χιλιομέτρου, που μοιάζει απίθανο να δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο.
Πολλοί είπαν ότι πρόκειται για τα χαλάσματα του κόσμου ενός αρχαίου πολιτισμού, άλλοι είχαν την πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο. Κανένας από αυτούς δεν μπόρεσε, όμως, να αγνοήσει στο υποσυνείδητό του, μια προφητεία που είχε γίνει στις αρχές της δεκαετίες του 20ου αιώνα.
Edgar Cayce


Ένας διάσημος προφήτης και θεραπευτής της εποχής, ο Edgar Cayce, είχε κάνει την εξής πρόβλεψη το 1938:
«Μέρος των ερείπιων της Χαμένης Ατλαντίδας θα ανακαλυφθεί στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα νησιά Μπίμινι. Αυτό θα γίνει το 1968 ή 1969.»
Η πρόβλεψη του Cayce ήταν παραδόξως ανατριχιαστικά ακριβής. Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν ισχυριστεί ότι έχουν δει πυραμίδες και απομεινάρια κτιρίων στο πυθμένα της θάλασσας κοντά στα Μπίμινι, αλλά το μόνο πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί είναι ο Δρόμος Μπίμινι, που ακόμα και σήμερα διχάζει τους επιστήμονες ως προς την προέλευση και την σύνδεση του με ένα ανθρώπινο δημιούργημα του παρελθόντος.





 http://www.xorisoria.gr/676/#sthash.aHUEXsUv.dpuf

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ !! ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Σύνταγμα: Συγκέντρωση χωρίς αστυνομία και με ανοιχτές τις πόρτες της Βουλής

Συγκέντρωση χωρίς αστυνομία , με απόλυτη Ελευθερία και με ανοιχτές τις πόρτες της Βουλής

Συγκέντρωση υπέρ των χειρισμών της κυβέρνησης και αλληλεγγύης στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης το απόγευμα της Πέμπτης σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκε η συνάντηση Σόιμπλε - Βαρουφάκη και οι κοινές τους δηλώσεις. Το κάλεσμα συμμετοχής ξεκίνησε από το Facebook παραπέμποντας σε ημέρες "Αγανακτισμένων" όταν και τότε οι κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει από τα social media. Η διαφορά όμως είναι πως τώρα, πρόκειται για μια συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση...
πράγμα πρωτοφανές για τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης. Παράλληλα, στον χώρο του Συντάγματος δεν παρατάχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.  Εντύπωση προκαλεί το ότι ανοιχτές παραμένουν και οι θύρες της Βουλής. "Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό" αναφέρεται στη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook. Το κάλεσμα αναφέρει: "Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός. Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει. Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας". Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος και σταδιακά έκλεισε η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή. Συγκέντρωση κατά του "εκβιασμού" της ΕΚΤ πραγματοποιείται και στην Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο. "Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε" είναι το κεντρικό σύνθημα της  κινητοποίησης.

 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/02/blog-post_896.html

Γιατί η Νέα Τάξη Πραγμάτων μέχρι στιγμής "χαϊδεύει" τα αυτιά του ΣΥΡΙΖΑ

Πολλοί κυρίως ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα αναρωτιούνται και δικαίως, γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δεν αντιδρούν με κυρώσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα;
Άλλοι πάλι θα αναρωτιούνται μα.. καλά, έχει τόσες μεγάλες πλάτες ο Αλέξης Τσίπρας απο τη Ρωσία;
Ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα, και ας δούμε κάποια πράγματα που θα τα δείτε στο μέλλον.
Όπως αποκαλύπτει το trikalaweb η Νέα Τάξη Πραγμάτων, κάποτε θα πάρει την διακυβέρνηση του κόσμου επίσημα, και αυτό δεν θα αρέσει σε πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Επειδή, θέλει να δει το μοντέλο του κομουνισμό, θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να κυβερνά την Ελλάδα, και θα του παρέχει στήριξη εν αγνοία της κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Άλλωστε, ο πρόεδρος Ομπάμα είπε στους Ευρωπαίους Εταίρους να αφήσουν ήσυχο τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει την πολιτική του.
Στις φωτογραφίες για παράδειγμα, αν δείτε.. όσους συνάντησαν οι Τσίπρας και Βαρουφάκης, κάθονται μουδιασμένοι, και το βλέπεις στο πρόσωπό τους.
Όσα και να ζητήσει η κυβέρνηση του Τσίπρα θα τα τα διεκδικήσει, παρά τις αντιδράσεις της Μέρκελ, κάτι που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να το κάνουν για πολλούς λόγους.
Έτσι, η Νέα Τάξη πραγμάτων θα παρακολουθεί το μοντέλο του κομουνισμού για να την εφαρμόσει στη πράξη σε παγκόσμια κλίμακα.
Με απλά λόγια, όλοι η ανθρωπότητα θα κυβερνηθεί απο τον κομουνισμό όπως γίνεται και στην Κίνα.


http://trikalaweb.blogspot.gr/

ΗΠΑ: Σάλος με την εβραϊκής καταγωγής γερουσιαστή των Δημοκρατικών που δεν θέλει οι Εβραίοι να παντρεύονται με μη Εβραίους μήπως «αφομοιωθούν»

Η Debbie Wasserman Schultz είναι μέλος του Κογκρέσσου από τη Φλόριντα και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών. Αυτή η θέση την κάνει μια από τις πιο ισχυρές πολιτικούς στις ΗΠΑ.
Είναι επίσης εβραϊκής καταγωγής, και πάντοτε έθετε τον Ιουδαϊσμό στην πρώτη γραμμή της πολιτικής της. Είναι ενεργή στο Εθνικό Εβραϊκό Δημοκρατικό Συμβούλιο, το οποίο έχει δεδηλωμένο στόχο την προώθησης των «εβραϊκών αξιών» στο κόμμα των Δημοκρατικών.
Ωστόσο, τώρα δέχεται την κατακραυγή της αριστεράς στις ΗΠΑ, επειδή επιτέθηκε στις εβραϊκές επιγαμίες και την «αφομοίωση». Ηχητικό της απόσπασμα παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο από μια ομιλία που έδωσε η Schultz στο παράρτημα της Εβραϊκής Ομοσπονδίας (Jewish Federation) στην Φλόριντα στις 16 Ιανουαρίου 2015.
Λέει η Schultz ότι οι Εβραίοι "έχουν το πρόβλημα της αφομοίωσης. Έχουμε το πρόβλημα της επιγαμίας" (“We have the problem of assimilation. We have the problem of intermarriage”).
Φυσικά, αν ήταν στην θέση της κάποιος άλλος κορυφαίος Δημοκρατικός και είχε επιτεθεί σε κάθε είδους επιγαμία, θα είχε "σταυρωθεί" από τα ΜΜΕ. (Εάν οποιοσδήποτε πολιτικός στην "Δύση" είχε κάνει παρόμοια δήλωση θα τον είχαν εντάξει στην Κου Κλουξ Κλαν...).
 
 
 
ΠΗΓΗ
http://www.katohika.gr/2015/02/oi-evraioi-na-min-pantreyontai-me-evraious-gia-na-min-afomiothoun.html

Πάμε ολοταχώς για δημοψήφισμα.

Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η ευρωπαϊκή ελίτ, με όχημα το Βερολίνο, δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά στις απαιτήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και φυσικά της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που στενάζει κάτω από μια σκληρή οικονομική λιτότητα και επέλεξε έξοδο από το μνημόνιο.
Εφόσον αυτή η στάση της ευρωπαϊκής ελίτ είναι πράγματι σοβαρή και δεν παίζεται κάποια μπλόφα, αυτό θα οδηγήσει αναγκαστικά την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε σε πλήρη υποταγή και διάψευση όλων των προεκλογικών εξαγγελιών (ήδη πάει η πιο σημαντική, δηλαδή το κούρεμα του χρέους), κάτι που θα οδηγήσει σε τεράστια φθορά των κυβερνητικών κομμάτων, είτε σε άμεση πτώση της κυβέρνησης και επάνοδο στην κυβέρνηση του Σαμαρά και της ΝΔ.
Επειδή προβλέπουμε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ δύσκολα θα καταθέσουν τα όπλα, αρχικά θα έχουμε μια σκληρή κόντρα με το ευρωιερατείο και κυρίως με το Βερολίνο και στη συνέχεια θα πάμε σε δημοψήφισμα, καθόσον δεν είναι δυνατόν να προδοθεί ένας ολόκληρος λαός που μόλις πριν μερικές μέρες επέλεξε έξοδο από τα μνημόνια.
Προφανώς στο δημοψήφισμα που θα γίνει και άσχετα με το ερώτημα που θα τεθεί, το πραγματικό δίλημμα θα είναι «μέσα ή έξω από το ευρώ». Επιτέλους, φτάνει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα πάψει να εμπιστεύεται το μέλλον του σε κομματικές επιλογές και θα αναλάβει μόνος του το βάρος της απόφασης, γνωρίζοντας επακριβώς το τι θα συμβεί είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση.
Πέτρος Χασάπης
Olympia

Τώρα ξέρουμε γιατί ο Σαμαράς δεν παρέδωσε στον Τσίπρα

Mετά την απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες -απόφαση που έρχεται στην διάρκεια της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους «εταίρους» της και ενώ οι πιέσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ασφυκτικές-, μπορούμε όλοι να καταλάβουμε γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πιόνι της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαβεβαιώσεις...
από την γερμανική πλευρά πως οι πιέσεις στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αφόρητες από την πρώτη μέρα, όπως και έγινε.
Στο μυαλό του Σαμαρά, υπήρχε η σκέψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια παρένθεση και πως οι Γερμανοί θα έδιναν πάλι το χρίσμα στον πιο καλό τους δούλο. Τους Έλληνες ψηφοφόρους τους έχει χεσμένους.
Οπότε, θεώρησε καλό για την εικόνα του να μην πάει στο Μέγαρο Μαξίμου να παραδώσει την πρωθυπουργία.
Στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά, υπάρχει η ιδέα πως θα επιστρέψει στην πρωθυπουργία της χώρας.
Κούνια που τον κούναγε.
Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα -και ο Σαμαράς είναι ένας από αυτούς-, η Ελλάδα δεν ξημερώθηκε ξαφνικά στον Φεβρουάριο του 2015.
Υπήρξε μια ολόκληρη πορεία, για να φτάσει η χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Η χρεοκοπία του 2010 δεν ήταν ένα φυσικό φαινόμενο -δεν ήταν σεισμός, βροχή ή πλημμύρα- αν και αντιμετωπίστηκε ως τέτοιο.
Η διόγκωση του χρέους που ακολούθησε την χρεοκοπία, όπως και η καταστροφή της ζωής εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, δεν ήταν φυσικό φαινόμενο.
Για την χρεοκοπία του 2010 και τα όσα ακολούθησαν, υπάρχουν πολιτικοί που είναι υπεύθυνοι.
Και ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας από αυτούς.
Αν δεν είναι ο κυριότερος υπεύθυνος, είναι σίγουρα ο πιο γελοίος.
Είναι αυτός που υποτίμησε τη νοημοσύνη των Ελλήνων περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.
Η ώρα της απόδοσης ευθυνών πλησιάζει.
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
Εγραψε o Pitsirikos 
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/02/blog-post_226.html

NA ΓIATI Η ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟ

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΜΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ....

Των Andrey Lemeshko και Yuliya Fedorinova

Το ρούβλι καταρρέει, οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει σε χαμηλό πενταετίας, οι οικονομικές κυρώσεις πιέζουν, αλλά όλα αυτά είναι καλά νέα για τους τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού στην Ρωσία.

Η διαπραγμάτευση του χρυσού γίνεται σε δολάρια, αλλά το εργατικό δυναμικό που τον εξορύσσει στη Ρωσία, πληρώνεται σε ρούβλια και μάλιστα σε υποτιμημένα ρούβλια. Άρα η Ρωσία έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένη που η τιμή του χρυσού ανέβηκε κατά 7% τις τελευταίες ημέρες.

Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού, μετά την Κίνα και οι μεταλλευτικές της εταιρείες έχουν το χαμηλότερο εργατικό κόστος στον κόσμο, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές. Ακόμα καλύτερα, δε, η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα αγοράζει χρυσό από τις ρωσικές μεταλλευτικές εταιρείες, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την οικονομική κρίση η οποία εξανεμίζει τα συναλλαγματικά της διαθέσιμα.

Αγοράζοντας χρυσό η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα αντιδρά στις κυρώσεις, καθώς το αποθεματικό της ταμείο αδειάζει μεν από δολάρια και ευρώ, αλλά γεμίζει με χρυσό. Ήδη το εργατικό κόστος έχει πέσει κατά 15% και ο ρωσικός χρυσός εξορύσσεται με κόστος 736 δολάρια ανά ουγγιά, στη χειρότερη περίπτωση.

Εντός του έτους, αναμένεται το κόστος να πέσει στα 575 δολάρια, καθώς το ρούβλι εξακολουθεί να διολισθαίνει. Μετά την πτώση του, κατά 46%, έναντι του δολαρίου, στα τέλη του 2014, έχει χάσει επιπλέον 7%, εντός του 2015. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος εξόρυξης του ρωσικού χρυσού θα πέσει κατά 25%.



Τον Ιανουάριο του 2014 μια ουγγιά χρυσού κόστιζε στη Ρωσία 42.000 ρούβλια. Σήμερα κοστίζει 80.500 ρούβλια. Στις διεθνείς αγορές, δε, η ουγγιά πωλείται 1.260+ δολάρια. Ο πρόεδρος Πούτιν έχει δώσει εντολή στην Κεντρική Τράπεζα να διαχειριστεί φειδωλά τα πολύτιμα συναλλαγματικά της αποθέματα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ξοδεύτηκαν μάταια, 88 δισ. δολάρια για να στηριχθεί το ρούβλι. Την ίδια ώρα το απόθεμα χρυσού αυξήθηκε στα 38,8 εκατ. ουγγιές, αξίας, σήμερα, 50 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ.

Η παραγωγή επίσης αυξήθηκε το 2014, κατά 8%, αύξηση που αντιπροσωπεύει ποσό 12,5 δισ. δολαρίων, ενώ το 2015 η αύξηση της παραγωγής αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη. Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα.

Τα πλεονεκτήματα από το φτηνό ρούβλι μπορεί να ανατραπούν εύκολα, από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, ο οποίος θα υποχρεώσει σε αύξηση των μισθών. Ήδη ο πληθωρισμός «έτρεχε» με 11,4% το 2014. Εντός του πρώτου τετραμήνου του 2015 αναμένεται να φτάσει το 15-17%.

http://oimos-athina.blogspot.gr/2015/02/blog-post_5.html

ΤΟ REUTERS ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ




ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ REUTERS ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ "ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΕΙ";

Ο Άτλας κουβαλώντας το Ελληνικό χρέος:" Πίστεψέ με, το κουβάλημα της υδρογείου ήταν κατά πολύ ευκολότερο!..." 
Έδωσαν δάνεια για να εισπράττουν τόκους

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει μέσα από τέσσερις αλήθειες ή ψέματα όπως τις ονομάζει τη μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος και πώς οι Ευρωπαίοι «έδεσαν» την Ελλάδα με τα μνημόνια δανείζοντας τη με χρήματα τα οποία παίρνουν πίσω ως τόκους. Λίγες ώρες πριν το Reuters είχε αποκαλύψει γερμανικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο παραδέχεται πώς με την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση στη χώρα.

Η διαρροή του εγγράφου προκάλεσε την οργή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφού παρουσιάζει το Βερολίνο ως να πρέπει να έχει μία πιο ήπια στάση απέναντι στην Ελλάδα. Κι αυτό λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Σόιμπλε με τον Γιάννη Βαρουφάκη. 

Όσον αφορά τώρα στις αλήθειες και τα ψέματα των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος ο αναλυτής και αρθρογράφος Edward Hadas τονίζει ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αγνοείται πως ο μοναδικός τρόπος δίκαιης μέτρησης του χρέους έγκειται στην καθαρή τρέχουσα αξία (Νet Ρresent Value).

«Όσοι γνωρίζουν οικονομικά, κατανοούν πως η μείωση του επιτοκίου των ομολόγων συνεπάγεται τη μείωση της πραγματικής τους αξίας. Όταν οι Ευρωπαίοι ισχυρίζονται πως δεν αποδέχονται καμία μείωση στην αξία των ελληνικών ομολόγων, ένα είναι σίγουρο… πως δεν λένε την αλήθεια! Άλλωστε, ήδη έχουν αποδεχθεί μία σημαντική μείωση της καθαρής τρέχουσας αξίας των ελληνικών ομολόγων. Μάλιστα, φαίνονται αρκετά πρόθυμοι να αποδεχθούν περαιτέρω μείωση…», αναφέρει.

Το δεύτερο ψέμα κατά τον κ. Hadas έγκειται στην παροχή τεράστιου όγκου δανείων προς την Ελλάδα, η οποία από το 2010 έως το 2014 ανέρχεται στα 254 δισ. ευρώ. «Όμως, η συντριπτική πλειονότητα των συγκεκριμένων χρημάτων επιστράφηκαν στους πιστωτές ως τόκοι και κεφάλαια προηγούμενων ελληνικών δανείων. Παράλληλα, η υψηλή συνεισφορά των Ευρωπαίων έγκειται στην επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής επιρροής στις ελληνικές πολιτικές», λέει.

Το τρίτο μυστικό αφορά στις εξαγγελίες περί μη «δημοσιονομικής μεταβίβασης» (fiscal transfers). «Η Ε.Ε. είναι μία ένωση, όπου το χρήμα μετακινείται από το ένα κράτος στους πολίτες ενός άλλου κράτους. Μία τέτοια μεταφορά πραγματοποιήθηκε και στην Ελλάδα, όταν η ΕΚΤ χρηματοδότησε τις ελληνικές τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο. Συμβαίνει και το αντίθετο όμως, όταν οι Έλληνες επιστήμονες μεταναστεύουν στη Γαλλία, καταβάλλοντας στη γαλλική κυβέρνηση τους φόρους τους».

Κατά τον αναλυτή του Reuters το εάν η Ελλάδα βγήκε ωφελημένη ή χαμένη από τις ευρωπαϊκές «μεταβιβάσεις» συνιστά ένα ατέρμονο debate. Όμως, η εμμονή στην εθελοτυφλία σχετικά με τη δημοσιονομική λιτότητα υπονομεύει την ουσία την Ε.Ε. «Μία Ένωση επιτάσσει και επιζητά τον καταμερισμό των κερδών και των απωλειών. Οι ισχυροί και πλούσιοι υποτίθεται πως πρέπει να στηρίζουν τους αδύναμους και φτωχούς». 

Το τελευταίο ψέμα κατά τον κ. Hadas είναι ηθικό. «H υπαναχώρηση στην αποπληρωμή του χρέους δεν συνιστά απαραιτήτως μία λαθεμένη επιλογή, όπως συμβαίνει με τους πιστωτές της Ελλάδας. Το ίδιο φυσικά ισχύει και στην περίπτωση της εκπλήρωσης των δανειακών υποχρεώσεων μίας χώρας, εν μέσω βαθιάς ύφεσης».

Πρόκειται λοιπόν για ακόμη μία φωνή που λέει ότι το ελληνικό χρέος είναι πλασματικό και δημιουργήθηκε για να ασκηθεί εξουσία στην Ελλάδα και προφανώς για να δεθεί «χειροπόδαρα» η χώρα με τα δεσμά του μνημονίου.

Άσκηση πολιτικής πίεσης είναι σαφώς και η απόφαση της ΕΚΤ να μην δεχθεί από τις 11 Φεβρουαρίου και μετά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα. Κι αυτό δεν το λέει μόνο η ελληνική κυβέρνηση, το σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg επισημαίνοντας πώς η απόφαση αυτή δεν θα έχει επίδραση στις τράπεζες και την ρευστότητα τους, αλλά συνιστά άσκηση πολιτικής πίεσης στην κυβέρνηση.

http://oimos-athina.blogspot.gr/2015/02/reuters.html

"Θερμό επεισόδιο" με την Γερμανία για τις σχέσεις με ΝΑΤΟ - Π.Καμμένος: "Εμείς είμασταν σύμμαχοι όταν εσείς ήσασταν εχθροί"

Xαστούκι που ακούστηκε μέχρι τον ... καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ, έριξε στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφορικά με τις δηλώσεις της ότι "η Ελλάδα, προσεγγίζοντας τη Ρωσία, θέτει σε κίνδυνο τη θέση της στο ΝΑΤΟ". "Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής" τονίζει ο κ. Καμμένος και προσθέτει: "Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές".Κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με το Βερολίνο, ο Ελληνας υπουργός έθεσε ζήτημα υπονόμευσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν καθώς με τις δηλώσεις της "Yπονομεύει τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ".
"Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία" καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος απαντώντας στο σχόλιο της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας ότι η προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας ενέχει ρίσκο για τη χώρα μας.
Τη θέση της στο ΝΑΤΟ ρισκάρει η Ελλάδα με την προσέγγιση προς τη Ρωσία, υποστηρίζει η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ζητά από την Ελλάδα σαφήνεια. Τονίζει δε ότι "όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα".
 
Η Φον Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της στην «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ' όλες τις
διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών". Μάλιστα, ζητά από την Ελλάδα να τοποθετηθεί και επισημαίνει: "Μπορούμε στην καθημερινότητα να συζητάμε για το πώς θα διαμορφώσουμε τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη"
"Δεν πρέπει όμως να υπάρχει αμφιβολία για το ότι συμφωνούμε στις βασικές αξίες», αναφέρει και υπογραμμίζει ότι «όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να συμπεριφέρεται αλληλέγγυα".
 
Χθες, όπως μετέδωσε πρωτο το defencenet.gr η απάντηση από to Μαξίμου στην τοποθέτηση της Γερμανίδας για το θέμα ήταν ότι "Ουδείς εντός του ΝΑΤΟ έχει θέσει τέτοιο ζήτημα. Καλό είναι οι Γερμανοί να μην ανασύρουν μνήμες του 1945 στις σχέσεις τους με την Μόσχα. Aλλωστε έχει αποδειχθεί ποιος είναι ο αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ποιος όχι. Και δε νομίζουμε ότι είναι καν θέμα της Γερμανίας να θέσει θέμα ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Η Γερμανία μπήκε στο ΝΑΤΟ πολύ μετά την Ελλάδα, το 1955 και με έγκριση της Ελλάδας, αν θυμούνται καλά"! Ιδού η πλήρης δήλωση του Πάνου Καμμένου για τη συνέντευξη της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας:  «Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
 
Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές.
 
Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρωσία: Αποζημιώσεις 4 τρισ. για τον Β’ ΠΠ… από την Α. Μέρκελ;

Ρώσος βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος LDPR, εμπνεόμενος από το ελληνικό παράδειγμα, ζητά να αποτιμηθούν οι καταστροφές που τα ναζιστικά στρατεύματα προκάλεσαν στην τότε Σοβιετική Ένωση και να ζητηθεί η σχετική αποζημίωση την οποία υπολογίζει σε 4 τρισ. ευρώ.

Ο Μιχαήλ Ντεγκτιαρόφ, του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας έθεσε την πρόταση του σε δημόσιο διάλογο, μέσω συνέντευξής του, προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό.
«Η Γερμανία δεν κατέβαλε καμία πολεμική αποζημίωση στην ΕΣΣΔ για τις καταστροφές και τις σφαγές που διέπραξε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συμφωνία της Γιάλτα επέτρεπε την κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην κατεχόμενη από τους Σοβιετικούς ζώνη της Γερμανίας, αλλά κυρίως κατασχέθηκαν βιομηχανικές μηχανές, είδη ένδυσης και επίπλωση, τα οποία ήταν λεία πολέμου και δεν ισοδυναμούσαν με αποζημιώσεις ούτε για τις ζημιές που υπέστη η σοβιετική βιομηχανία, κατά τον πόλεμο», είπε ο βουλευτής στην εφημερίδα Ιζβέστια.
«Φαίνεται πως η Γερμανία κατέβαλε αποζημιώσεις για τα 6 εκατ. νεκρών του Ολοκαυτώματος, αλλά αγνόησε τα 27 εκατ. Σοβιετικών πολιτών που σκοτώθηκαν. Θα ζητήσουμε αποζημιώσεις», τόνισε. «Η Γερμανία συνεχίζει και σήμερα να βλάπτει τη Ρωσία με τις παράνομες εναντίον μας κυρώσεις της ΕΕ», κατέληξε ο Ρώσος βουλευτής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι απαιτήσεις που προβάλει αποτελούν, τρόπον τινά,απάντηση στις γερμανικές-ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
Είχαν προηγηθεί οι Έλληνες που ζητούν από τη Γερμανία αποζημιώσεις για τις καταστροφές που οι Γερμανοί προκάλεσαν, αλλά και για το κατοχικό αναγκαστικό «δάνειο», που είχαν τότε υποχρεώσει την Ελλάδα να καταβάλει.
Τέλος, άλλος Ρώσος βουλευτής, ο Νικολάι Ιβανόφ, πρότεινε να καταδικαστεί η «προσάρτηση», όπως είπε, της Ανατολικής Γερμανίας από τη Δυτική, το 1989.
defence-point.gr
πηγή
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters