Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Φωτό-ντουκουμέντο: Ο τουρκικός Στρατός ετοιμάζει με ειδικές δυνάμεις το "πρώτο κύμα" για βίαιη διάβαση του ποταμού Εβρου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ , ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ.  ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ Ν.Α ΜΕΣΟΓΕΙΟ; ΜΗΠΩΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΘΥΡΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ; ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ;  ΜΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ. ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ .
ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ  ΓΛΥΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΧΑΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ  ΜΕΤΩΠΟ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΠΕΡΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ  ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΙΤΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ;
Στον απόηχο της χθεσινής αποκάλυψης του pronews.gr για την ενεργοποίηση του σχεδίου Egemen από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντο έρχονται στην δημοσιότητα από πρόσφατες ασκήσεις βίαιης διάβασης του ποταμού Εβρου από τον τουρκικό Στρατό και ειδικότερα της διάβασης από το πρώτο κύμα, αποτελούμενο από ειδικές δυνάμεις.
Ηδη οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών καταγράφουν εντατική χρήση και προετοιμασία για επιχειρησιακή δράση από τον τουρκικό Στρατό των 52 αμφίβιων αυτοκινούμενων επιθετικών γεφυρών μεταφοράς βαρέων οχημάτων (μεταφερόμενο βάρος 70 τόνοι) τύπου SAMUR, των 36 γεφυροφόρων άρματα τύπου LEGUAN κλάσης 70 τόνων, με άνοιγμα γέφυρας 24 μέτρα, αλλά και την παραλαβή 40 συστημάτων βαρέων ακτοδρόμων τύπου HGMS κλάσης 80 τόνων και μήκους 50 μέτρων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την διέλευση οχημάτων από λασπώδη, ελώδη και λασπώδη εδάφη.
Τέλος, το πιο σημαντικό σύστημα για επιχειρήσεις διάβασης ποταμών, είναι η προμηθεια και η ανάπτυξη των 12 αμφίβιων προωθητών γαίων τύπου AZMIM, αποστολή των οποίων είναι, η διαμόρφωση του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η διάβαση!
Στις πρόσφατες ασκήσεις δίδεται μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση του "πρώτου κύματος", των ανδρών των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας με τη χρήση ειδικών σακιδίων τα οποία μετατρέπονται σε σωσίβια ικανά ώστε να κολυμπήσει με τη βοήθειά τους ένας εξοπλισμένος στρατιώτης σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων.
Το πρώτο αυτό κύμα αναμένεται να πλεύσει στην αντίπερα όχθη προετοιμάζοντας το χώρο για την έλευση των πλωτών γεφυρών τύπου SAMUR.
Οι επιχειρήσεις ζεύξεις υδατίνων κωλυμάτων και ταυτόχρονης διάσπασης οργανωμένων γραμμών άμυνας, αναλαμβάνονται συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν η ορατότητα του αντιπάλου περιορίζεται από το σκοτάδι της νύκτας που ακόμη επικρατεί.
Οι τουρκικοί ειδικοί λόχοι μηχανικού εξοπλισμένοι με τα πλωτά μέσα ζεύξης, διατίθενται ανά ένας σε τεθωρακισμένες ή μηχανοκίνητες ταξιαρχίες που αναλαμβάνουν το εγχείρημα.
Πριν από αυτούςμ βάσει των σεναρίων που ασκούνται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, οι ειδικές δυνάμεις αναλαμβάνουν την προετοιμασία της απέναντι όχθης τόσο με δολιοφθορές όσο και με δημιουργία αντιπερισπασμού για τον αποπροσανατολισμό της άμυνας.
Στη συνέχεια το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται και μεγενθύνεται από ένα πλήθος μέσων όπως ελεύθερους σκοπευτές, όλμους, πυροβολικό, ελικόπτερα και φυσικά άρματα μάχης.
Υπεύθυνο για όλη αυτή την προετοιμασία βίαιαης διάβασης του Έβρου είναι το  τουρκικό 2ο Σώμα Στρατού εδρεύει στη Καλλίπολη στην ομώνυμη Χερσόνησο και είναι προσανατολισμένο έναντι της νότιας περιοχής του Έβρου όπου και ο τομέας της Ελληνικής ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
Το 5ο Σώμα Στρατού έχει έδρα την Τυρολόη (Corlu) και είναι προσανατολισμένο έναντι της Ελληνικής ΧVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στο βόρειο τμήμα του νομού Έβρου.
Ανά δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες από τα δύο Σώματα Στρατού θα αναλάβουν τη ζεύξη του Έβρου σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, ώστε να μην επιτρέψουν στις ελληνικές δυνάμεις να αντιληφθούν σε ποιο απ’ αυτά, θα εκδηλωθεί η κυρία προσπάθεια. Οι περιοχές εντός του ελληνικού εδάφους, απέναντι από κάθε σημείο ζεύξης, θα δεχθούν καταιγισμό πυρών πυροβολικού, σε μεγάλο βάθος.
Κάθε τουρκική ταξιαρχία διαθέτει δύο αυτοκινούμενες μοίρες πυροβολικού των 24 πυροβόλων η κάθε μία, τα περισσότερα από τα οποία είναι υπερσύγχρονα FIRTINA, διαμετρήματος 155 χλστ. και βεληνεκούς 40 χλμ. Οι μοίρες αυτές θα ενισχύονται από τα πυρά των μοιρών πυροβολικού, μιας ακόμη ταξιαρχίας που ακολουθεί σε δεύτερο κύμα.
Οι μοίρες αυτές θα ενισχύονται από τα πυρά των μοιρών πυροβολικού, μιας ακόμη ταξιαρχίας που ακολουθεί σε δεύτερο κύμα.
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1


Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Στα πεταχτά οι εκλογές για να μη μάθει ο λαός την αλήθεια για το Μνημόνιο


Οι αρπαχτές θέλουν τις δουλειές να γίνονται στα γρήγορα. Στους 7 μήνες διακυβέρνησης “ποιότητας” ο ψευταράς Τσίπρας έμαθε ότι ο κόσμος τη τελευταία στιγμή πάντα δέχεται τα πάντα με ανακούφιση και ότι οι καλύτερες δουλειές γίνονται στα γρήγορα πετώντας τη μπάλα αλλού. Ο μπαρμπα-Γιάννης Βαρουφάκης υπήρξε ένας χρήσιμος ηλίθιος, που απο εγωισμό δεν θέλει να το καταλάβει ακόμη. Θα το καταλάβει. O Τσακαλώτος κάτι πάει να πιάσει.
Στις εκλογές θα έπρεπε να συζητηθεί προεκλογικά το τί υπέγραψε ο Τσίπρας και οι μνημονιακοί του συνεργάτες (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Κάτουρο του Δήμου, ΑυγοΧτυπημένος κλπ). Αυτό ο ψεύτης Τσίπρας και όχι μόνο δεν θέλει να συμβεί. 
Ο ΠτΔ για τον οποίο όλοι είχαν συμφωνήσει απο το Σεπτέμβρη του 2014, αφού είναι μια παρέα, επιθυμεί να γίνουν στα γρήγορα. Ξέρει τι κάνει και είναι φανερό για ποιόν δουλεύει.
Ο Χρεοκόπης Παυλόπουλος ένας αποτυχημένος πολιτικός που διόρισε όταν ήταν υπουργός χιλιάδες στο δημόσιο συνεισφέροντας στην καταβύθιση της Ελληνικής οικονομίας, αφού έκανε το πρόσφατο συνταγματικό ατόπημα για το οποίο ευτυχώς μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει απτόητος να αποδεικνύει ότι μόνο θεματοφύλακας του πολιτεύματος δεν είναι.
Είναι ηλίθιο ο Παυλόπουλος των λαγουμιών να μιλάει για την ανάγκη να γίνουν οι εκλογές με λίστες στις 27 αντί στις 20 Σεπτέμβρη, διότι πρέπει να ληφθούν εντός του Οκτωβρίου αποφάσεις (αυτές για τις οποίες υπέγραψε ο ψευταράς Τσίπρας), αφού αυτό αφορά πολιτική του εκτίμηση (κάτι υποκειμενικό) και φυσικά δεν είναι δουλειά του να το κάνει. Για τα εξοπλιστικά στα οποία εμπλέκεται ο γιός του (των λαγουμιών και αυτός;) κατά τη βουλευτή Ραχήλ Μακρή δεν λέει ούτε κουβέντα. Σημείο ενοχής. Είναι πολλά τα Φράγκα…
Δεν μπορεί να γίνουν εκλογές χωρίς να υπάρχει χρόνος να γίνουν παρουσιάσεις και συζητήσεις επί των προγραμμάτων όλων των κομμάτων, ακόμη και του Ποταμιού ή των ΑΝΕΛ της αυγουλάδας.
 
Θα μου πείτε για ποιά προγράμματα να μιλήσουν οι χλεχλέδες. Μπορούν να μιλήσουν μετά απο μισό αιώνα συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αφού έκλεισαν όλες της Ελληνικές βιομηχανίες και αφού μοίρασαν τα λεφτά του ΕΣΠΑ σε αντιπαραγωγικές επιλογές, μισθούς και άχρηστες επιδοτήσεις, σε επιστημονικά projects χωρίς σχέδιο για παραγωγική ανασυγκρότηση; Αυτό και  αν είναι υποκρισία. Και όμως, χτές άκουσα στο ΣΚΑΙ να το κάνει ο Βενιζέλος (πρώην Τούρκογλου) της Στρογγύλης και των διεθνών υδάτων της Ελληνικής ΑΟΖ και των Χημικών στη Μεσόγειο, στα οποία παράνομα προκηρύσσονται μέχρι σήμερα άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων…!
Τί ξέρουν αυτά τα όντα απο παραγωγή; Όσα ο Κώλος της Μαιμούς απο Χειροτεχνία. Γιατί μιλούν αφού δεν ξέρουν; Aπλό… Γιατί,
Παραγωγική Ανασυγκρότηση = Tράπεζα Ανάπτυξης + Λεφτά του ΕΣΠΑ
Ανάμεσα σε όλες τις λαμογιές άρχισε και η πολιτική ανανέωση. Όλα τα λαμόγια επιστρέφουν να διαγωνισθούν, ενώ στα Νέα Ταλέντα αποφασίστηκε και ο Λεβέντης να μπεί στη Βουλή. Αυτό σημαίνει, ότι τα κέντρα των ντόπιων συμφερόντων δεν επιθυμούν ισχυρές κυβερνήσεις, για να υπάρχει δικαιολογία για όσα θα γίνουν στην Ελλάδα αλλά και για να προστατεύουν φτηνότερα και ασφαλέστερα τα συμφέροντα και τα προνόμια τους. Διαίρει και βασίλευε εκ των όπισθεν…
Η Ελλάδα θα τρελλαθεί στις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης. Ο Χρεοκόπης Παυλόπουλος των λαγουμιών για το λόγο αυτό επιλέχτηκε, για να κάνει το σύνταγμα γραβιέρα.
Το κάψιμο του Καρνάβαλου δεν είναι μακρυά. Λεφτά για αυγά δεν θα υπάρχουν… Θα πέσει πολύ ξύλο.
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/08/blog-post_27.html

Κάτι άλλο συμβαίνει ! Τι άλλο θέλεις να δεις για να καταλάβεις;;;

Σε κίνδυνο το απόλυτο εργαλείο εκμαυλισμού της Ελλάδας



Φόβοι απώλειας 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ
Γιάννης Λαζάρου
Έντονη ανησυχία στην Ελλάδα μήπως χαθούν κονδύλια 2 δισ. ευρώ από το  ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (τίτλος που παραπέμπει σε Αφρικανό δικτάτορα). Για τον λόγο αυτό ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξη τύπου καθησύχασε τον πληθυσμό πως θα αγωνιστεί για να γίνουν όλα όπως πρέπει.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που βαριέται να πάρει ανάσα εκτός κι αν πρόκειται για καλαμπούρια και μπαλαφάρα,
Διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε τους Έλληνες να μην ανησυχούν διότι βάζει στο κόλπο και τον ΟΟΣΑ αλλά και το αναπτυξιακό πρόγραμμα Γιούνγκερ. Πράγμα που σημαίνει πως πανηγυρίζουν όλοι όσοι κατάπιναν τα πακέτα από την εποχή Ντελόρ.
Μάλιστα θα εντάξει και τρία νέα πακέτα ύψους 220 εκ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Και αυτά όπως όλα τα προηγούμενα αφορούν αέρα κοπανιστό για την πραγματική ζωή - εργασία - ανάπτυξη αλλά είναι χαράς ευαγγέλια για όσους μασάνε χρόνια τώρα το χρήμα μέσω υπόγειων διαδρομών.
Μετά τα φοβερά σεμινάρια για αγρότες άνω των 60 ετών για το πως θα οργώνουν το χωράφι, έρχεται  η Νεοφυής Επιχειρηματικότητα η οποία  επιχορηγεί δράσεις ως 50.000 ευρώ στο 100% από φυσικά πρόσωπα άνω των 25 ετών, ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή που ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς σχέση μισθωτής εργασίας. Προτεραιότητα δίνεται στην αγροδιατροφή, την ενέργεια, υγεία-φάρμακα, τεχνολογίες πληροφορικής κ.λπ. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ, σε δύο κύκλους και οι διαδικασίες είναι ίδιες με τα προηγούμενα προγράμματα.
Μετά την κάρτα σίτισης που σαν αριστεροί υποστηρίζουν για την επικράτησης επανάστασης έρχεται η Αυτοαπασχόληση η οποία φορά σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άνω των 25 ετών, ανέργους ή ελεύθερους επαγγελματίες (χωρίς μισθωτή εργασία) για την άσκηση επαγγέλματος συναφούς με την ειδικότητά τους. Επιχορηγούνται στο 100% δράσεις από 5.000 ως 25.000 ευρώ ια δραστηριότητες όπως π.χ. ιατρού, οδοντιάτρου, ηθοποιού, δημοσιογράφου, βιολόγου, ψυχολόγου, συγγραφέα, διερμηνέα κ.λπ. για επαγγελματικό εξοπλισμό, δαπάνες προβολής, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ σε δύο κύκλους των 25 εκατ. ευρώ και οι διαδικασίες της προκήρυξης ξεκινούν τον Σεπτέμβριο με την προκήρυξη του πρώτου κύκλου τον Δεκέμβριο 2015.
Μετά την διάλυση κάθε ίχνους ελεύθερης απασχόλησης με τους μικρο επαγγελματίες ακόμη και του τουρισμού να ετοιμάζονται να κάνουν χαρακίρι, μην σκάτε διότι έρχεται η Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ σε δύο κύκλους των 25 εκατ. ευρώ ο καθένας. Αφορά σε υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και επιχορηγεί σε ποσοστό 50% επενδύσεις από 30.000 έως 300.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό/αναβάθμιση κτιριακών και λοιπών υποδομών, εξοικονόμηση ενέργειας/ύδατος, εμπλουτισμό υπηρεσιών, πιστοποιήσεις υποδομών-υπηρεσιών, προβολή- προώθηση, αμοιβές συμβούλων και μισθολογικό κόστος υφιστάμενου ή νέου προσωπικού. Τον Σεπτέμβριο θα γίνει η προδημοσίευση της προκήρυξης για τον Ενδιάμεσο Φορέα και τον Δεκέμβριο θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την υποβολή των προτάσεων με καταληκτική προθεσμία τον Μάρτιο 2016.
Η διαπίστωση και σ' αυτή την περίπτωση είναι πως τα εκατομμύρια πάνε και έρχονται και όσοι αγωνίζονται να πάρουν μέρος σ' αυτό εκμαυλιστηκό εργαλείο και χάνονται στις διαδρομές λαδώματος και αναμονής, μένουν πάντα με την απορία. Μα που πάνε τόσα λεφτά; 
Μα φυσικά σ' αυτούς που υλοποιούν πάντα τα άυλα έργα ή τα φωτογραφικά προγράμματα για να δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να αναπτυχθεί χώρα με τέτοια τερτίπια. 
stontoixo.com

Αυτό είναι το ΦΥΣΙΚΟ βότανο της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ!!! Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας μπορούμε να το βρούμε;;

fyto

Τα φυτά του είδους Salvia officinalis (ή Dalmatian sage) ανήκουν στο… γένος Salvia (φασκόμηλο) και είναι πολυετείς αειθαλείς θάμνοι. Το S. fruticosa είναι γνωστό και ως Greek sage ή Σάλβια η φαρμακευτική ή αλλιώς φασκομηλιά ή αλιφασκιά. Αναπτύσσεται στις μεσογειακές χώρες και είναι και αυτό πολυετές με λοβωτά φύλλα. Είναι φυτό πολυετές με πολλά κλαδιά μέχρι 50 εκ. ύψος, ξυλώδη στη βάση τους και τρυφερά στις κορυφές. Τα φύλλα του είναι...
στενόμακρα μυτερά χνουδωτά και γκριζοπράσινα. Κάθε χειμώνα βγάζει καινούριους τρυφερούς βλαστούς. Στο τέλος της άνοιξης βγαίνουν τα λουλούδια με χρώμα πολύ ανοιχτό βιολετί.
Το φασκόμηλο κυρίως βρίσκεται στην Νότια Ελλάδα (Πελοπόννησο- Νησιά), αλλά γενικά στη χώρα μας υπάρχουν 20 είδη φασκόμηλου. Προτιμά ηλιόλουστες περιοχές και πετρώδη, άγονα εδάφη. Μάλιστα πολλοί το θεωρούν το ίδιο με το τσάι του βουνού, αλλά το λάθος είναι μεγάλο και σημαντικό, διότι οι ιδιότητές τους διαφέρουν, όπως άλλωστε και η γεύση τους. Σε αρκετούς θάμνους σχηματίζονται σκληρά, χνουδωτά σφαιρίδια, οφειλόμενα σε προσβολή εντόμων. Επειδή μοιάζουν με καρπούς, ο λαός τα αποκαλεί «μήλα της φασκομηλιάς», απ’ όπου το φυτό πήρε το όνομά του. Παλιότερα τα μασούσαν για να καθαρίσουν τα δόντια τους. Το αφέψημά του χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ουλίτιδας και των δερματικών παθήσεων. Το αιθέριο έλαιό του κατά του πονόδοντου.
Παρόλο που υπάρχουν γύρω στα πεντακόσια είδη του γένους Salvia, πολλές ποικιλίες και χημειότυποι, μόνο λίγοι τύποι είναι εμπορικά σημαντικοί . Εκτός από το S. officinalis και S . fruticosa , άλλα σημαντικά είδη είναι το S. azurea, το S. sclarea, το S. viridis, το S. horminoides, S. divinorum, το S. rutilans και το S. promifera . Το S. officinalis καλλιεργείται και συλλέγεται στη Γιουγκοσλαβία, στην Αλβανία, στην Τουρκία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στις Η.Π.Α, στην Ισπανία και στην Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρουσιάζει περιορισμένη εξάπλωση ως αυτοφυές (συναντάται μόνο στην περιοχή της Ηπείρου).
Το S. fruticosa είναι ενδημικό των μεσογειακών και μεσοανατολικών χωρών. Προκειται για το κοινότερο είδος του γένους στην Ελλάδα. Φύεται σε περιοχές χαμηλών υψομέτρων (κάτω των 300 m), εκτός από την Κρήτη όπου φύεται μέχρι τα 1000 – 1200 m. Το S. promifera είναι ενδημικό της Ν. Ελλάδας και των παραλίων της Μ. Ασίας, ενώ το S. sclarea, στην Ελλάδα, απαντάται ως αυτοφυές στην Ήπειρο και στη Μακεδονία (Simon, J.E 1984).
Έχει πάρει το λατινικό όνομά του «σαλβία» από το ρήμα salvere, που σημαίνει » είμαι υγιής». Θεωρήθηκε ιερό βότανο από τους Έλληνες που το αφιέρωσαν στο Δία και από τους Ρωμαίους που το πήγαν στη Βρετανία. Για το κοινό αυτό βότανο οι Άραβες λένε «πώς μπορεί να πεθάνει ένας άνθρωπος που έχει στο κήπο του φασκόμηλο;». Το φασκόμηλο ήταν γνωστό και στην αρχαιότητα και το αναφέρουν ο Διοσκορίδης, ο Αέτιος, ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός, οι οποίοι το εκθείαζαν ιδιαιτέρως καθώς το χρησιμοποιούσαν στα δαγκώματα των φιδιών αλλά και γενικά ως τονωτικό του μυαλού και του σώματος. Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα υποδεχόταν τους άνδρες από τον πόλεμο με ένα ρόφημα από φασκόμηλο για να «διεγείρουν» τη γονιμότητα. Ο Διοσκουρίδης το συνιστούσε για τις αιμορραγίες και για την άτακτη περίοδο.
Οι Κινέζοι το ονομάζουν ελληνικό βλαστάρι και το θεωρούν καλύτερο από το τσάι οι οποίοι εδώ και αιώνες έχουν αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα παραδοσιακής ιατρικής βασιζόμενης στα βότανα τον Μεσαίωνα αντάλλασσαν την τριπλάσια ποσότητα της καλύτερης ποιότητας τσαγιού με μια μικρή ποσότητα φασκόμηλου.
Οι Γάλλοι το ονομάζουν ελληνικό τσάι και το χρησιμοποιούν όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι όχι μόνο για φαρμακευτικούς αλλά και για μαγειρικούς σκοπούς. Στην αρχαιότητα οι πρόγονοί μας το χρησιμοποιούσαν σαν πολυφάρμακο και έχει εκθειαστεί από τον Ιπποκράτη, τον Διοσκουρίδη τον Γαληνό και τον Αέτιο. Οι Λατίνοι το θεωρούσαν ιερό φυτό και το χρησιμοποιούσαν σε τελετές. Ήταν το φυτό της αθανασίας.
Οι Ρωμαίοι το θεωρούσαν ιερό φυτό και οι γιατροί της Σχολής του Σαλέρνο πίστευαν ότι «όποιος έχει στο σπίτι του φασκόμηλο δε φοβάται το θάνατο».
Ο Καρλομάγνος βοήθησε σημαντικά στη διάδοσή του, ενώ ο γιος του συμπεριέλαβε το φασκόμηλο σε ένα διάταγμα στο οποίο αναφέρονται τα φυτά που έπρεπε να καλλιεργούνται στα βασιλικά κτήματα.
Αναφέρεται ότι στην μεγάλη επιδημία πανούκλας που ξέσπασε στην Τουλούζη το 1630, κάποιοι κλέφτες λεηλατούσαν τα πτώματα χωρίς να κολλήσουν οι ίδιοι. Στη δίκη που ακολούθησε, αντάλλαξαν της ζωές τους με το μυστικό της ανοσοποίησης τους, το οποίο ήταν μια αλοιφή που κατασκεύασαν από φασκόμηλο, θυμάρι, λεβάντα και δεντρολίβανο. Περίπου μετά από έναν αιώνα τους μιμήθηκαν κάποιοι άλλοι κλέφτες προσθέτοντας σε αυτό το έγχυμα και σκόρδο το οποίο έμεινε γνωστό ως «λάδι των 4 κλεφτών» και χρησιμοποιήθηκε προληπτικά και σε άλλες επιδημίες μολυσματικών ασθενειών.

ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Το S. officinalis και το S. fruticosa αναπτύσσονται σε θερμοκρασίες 5 26 OC, σε περιοχές με ετήσια βροχόπτωση 0.3 2.6 m και σε εδάφη με pH 4.2 8.3. Τα είδη προτιμούν ζεστές και υγρές περιοχές και μεγαλώνουν καλύτερα σε χώμα αργιλικό, πλούσιο σε άζωτο και καλά φωτιζόμενο. Τα φυτά είναι ευαίσθητα σε μεγάλης διάρκειας υγρές περιόδους με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Για την επαγγελματική καλλιέργεια, τα φυτά που έχουν εγκατασταθεί μπορούν να επιζήσουν μέχρι και έξι χρόνια, και η αρχική σοδειά γίνεται ήδη από τον πρώτο χρόνο εγκατάστασης.
Συνήθως κάθε χρόνο γίνονται δύο ή τρεις σοδειές Τα φύλλα συλλέγονται και ξηραίνονται σε σκιερό μέρος ή σε τεχνητά χαμηλά θερμαινόμενο χώρο, έτσι ώστε να διατηρηθεί το χρώμα του φυτού και η ποιότητα του αιθέριου ελαίου. Το αιθέριο έλαιο παραλαμβάνεται με απόσταξη με ατμό και το ποσοστό του κυμαίνεται από 1.2-2.5% στα ξηρά φύλλα (Simon, J.E 1984),αλλά πιο επιτυχημένη παραλαβή είναι αυτή της εκχύλισης με πτητικούς-οργανικούς διαλύτες, όπως αλκοόλες.

ΧΗΜΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ S. OFFICINALIS ΚΑΙ ΤΟΥ S. FRUTICOSA

Η χαρακτηριστική ουσία που περιέχεται στο αιθέριο έλαιο που παράγουν τα φυτά του S.officinalis είναι η α και η β θουγιόνη. Αλλοι δευτερογενείς μεταβολίτες που παράγονται στο είδος αυτό είναι το β-πινένιο, διτερπένια, τριτερπένια, φλαβονοειδή, συστατικά φαινολικών οξέων και φαινολικοί γλυκοζίτες (Miura et al., 2000). Στην περίπτωση του S. fruticosa τα κυριότερα χαρακτηριστικά του αιθέριου ελαίου είναι (Skoula et al., 2000) η 1,8 κινεόλη, το β-μυρκένιο, το α και β-πινένιο, η α και β-θουγιόνη και η καμφορά. Όλα αυτά αποτελούν το 90% του αιθέριου ελαίου.

Η χημική ταυτότητα των δύο αυτών ειδών, δηλαδή, η συνολικά παραγόμενη ποσότητα του αιθέριου ελαίου και η ποιοτική του και ποσοτική του σύσταση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτοί είναι: i) το τμήμα του φυτού, ii) η εποχή και iii) η γεωγραφική περιοχή που αναπτύσσεται το φυτό και οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτή. Η επίδραση των παραγόντων αυτών έχει μελετηθεί τόσο στο S. officinalis , όσο και στο S. fruticosa .

Βιοχημική ανάλυση φυτών του S. officinalis αποκάλυψε τρεις χημειότυπους με βάση το λόγο α και β-θουγιόνης (α/β 10:1, 1.5:1, και 1:10 αντίστοιχα). Επίσης τα φυτά μπορούν να κατανεμηθούν σε τρεις κατηγορίες με βάση το συνολικό ποσό θουγιόνης που περιέχεται στο αιθέριο έλαιο σε : πλούσια ( 39-44%, μεσαία (22-28%) και φτωχά (9%). Σε πειράματα, τα άνθη των φυτών είχαν υψηλότερα επίπεδα περιεκτικότητας σε έλαιο (1.6 έναντι 1.1%) και σε β-πινένιο (27 έναντι 10%) σε σχέση με τα φύλλα, ενώ τα επίπεδα θουγίονης ήταν χαμηλότερα (16 έναντι 31%).

Όσο αφορά την επίδραση της εποχής, τα συνολικά επίπεδα θουγιόνης ήταν χαμηλότερα στο άνθος την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού και αρκετά υψηλά την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα. Αντίστοιχη βιοχημική ανάλυση σε φυτά του είδους S. fruticosa έδειξε ανάλογα αποτελέσματα. Μία μελέτη (Skoula et al., 2000) σε τρεις διαφορετικούς πληθυσμούς του S. fruticosa στην Κρήτη, που παρουσίαζαν σημαντικές διαφορές στην ποιοτική και ποσοτική σύσταση του παραγόμενου ελαίου, έδειξε, με βάση RAPD ανάλυση, ότι εκτός από τους παραπάνω παράγοντες σημαντικό ρόλο στη χημική ταυτότητα των διαφόρων πληθυσμών παίζει και το γενετικό υπόβαθρο.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ο φασκόμηλο χρησιμοποιείται από πολύ παλιά για την αντιμετώπιση κρυωμάτων, διάρροιας, εντερίτιδας, πονόλαιμου, δαγκωμάτων από φίδια και καρκίνου. Ως εκ τούτου τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει δοθεί πολλή έμφαση στα φυσικά αντιοξειδωτικά. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά τους να αποσβένουν τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον άνθρωπο από διάφορους μηχανισμούς και που είναι υπεύθυνες-συμμετέχουν σε πολλές χρόνιες παθήσεις (Zheng et al., 2001). Σε πολλές μελέτες το φασκόμηλο που ανήκει στην οικογένεια Labiateae έχει αποδεικτεί ότι διαθέτει αντιοξειδωτικές ουσίες.

Σε παλαιότερες μελέτες το φασκόμηλο έδειξε ότι παρήγαγε φαινολικές ουσίες με αντιοξειδωτική δράση που οφειλόταν στην παρουσία καρνοσικού και ροσμαρινικού οξέος (Yinrong et al., 1999) . Εντούτοις, επιπλέον μελέτες αποκάλυψαν και άλλους ενεργούς παράγοντες όπως τερπενοειδή, φλαβονοειδή, και φαινολικά οξέα.Τα τελευταία αποτελούνται από βιολογικώς ενεργά ολιγομερή καφεϊκού οξέος (Yinrong et al., 2000) που κυμαίνονται από τριμερή, τετραμερή έως ανώτερα ολιγομερή, όπως σαλβιανολικά οξέα. Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές, αυτοί οι παράγοντας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση διαφόρων αδιαθεσιών. Επίσης, εξαιτίας του ότι αρκετές ασθένειες όπως η εγκεφαλική δυσλειτουργία (π.χ το Alzheimer) (Perry et al., 1999), ο καρκίνος, οι καρδιολογικές παθήσεις και η ανεπάρκεια στο ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να προκύπτουν λόγω κυτταρικών βλαβών που οφείλονται στη δράση ελεύθερων ριζών, η παρουσία αντιοξειδωτικών στο διαιτολόγιο πιθανόν να αποτελεί ένα τρόπο αντιμετώπισης των παραπάνω ασθενειών. Η παρατηρούμενη αντιοξειδωτική δράση του φασκόμηλου αποτελεί μία πρόκληση για την κατανόηση της χημείας που εμπλέκεται στη δράση του φυτού αυτού.

Το φασκόμηλο παράγει και ουσίες που έχουν αντιμικροβιακή δράση, πράγμα που το κάνει χρήσιμο για αντισηπτικές εφαρμογές, όπως σε σκευάσματα προστασίας από μικρόβια, όπως στοματικά διαλύματα. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε υδατικά και αλκοολικά εκχυλίσματα από το φασκόμηλο υπάρχουν ουσίες με αντιμικροβιακή δράση, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται στη θεραπεία ασθενειών όπως η χρόνια βρογχίτιδα. Αλλα πειράματα σε εκχυλίσματα από φασκόμηλο, έδειξαν ότι έχει ιδιότητες κατασταλτική δράση στο κεντρικό νευρικό σύστημα και αντισπασμοδικές ιδιότητεs.

Επιπρόσθετα, έχουν εντοπιστεί παράγοντες, όπως τα τριτερπένια ολεανολικό και ουρσολικό οξύ ή το διτερπένιο καρνοσολικό οξύ, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδης δράση (Baricevic et al., 2001), ενώ γίνονται πειράματα για να προσδιοριστεί ο ακριβής τρόπος δράσης των παραγόντων αυτών. Συμπεραίνεται λοιπόν ότι το φασκόμηλο παράγει μία πληθώρα δευτερογενών μεταβολιτών που φαίνεται ότι μπορούν να συμβάλλουν πολύ στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Έτσι, είναι απαραίτητο να βρεθεί ο ακριβής τρόπος δράσης των ενώσεων αυτών και η χημεία τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια στην ιατρική.

Πέρα από την σημαντική χρήση του φασκόμηλου στην ιατρική, αυτό βρίσκει εφαρμογή κα σε άλλους τομείς .

Έτσι, χρησιμοποιείται στην αρωματοβιομηχανία και ως αρωματικό στα τρόφιμα. Συνάμα, η αντιοξειδωτική δράση το κάνει χρήσιμο στη βιομηχανία τροφίμων αφού είναι συντηρητικό και αντικαθιστά τα συνθετικά συντηρητικά, στις βιομηχανίες παραγωγής και συσκευασίας προϊόντων τυριών, λαχανικών, επεξεργασμένων τροφών και αναψυκτικών Είναι ιδιαίτερα τονωτικό λόγω της τανίνης που περιέχει. Είναι καλό φάρμακο κατά της ατονίας του στομάχου και των εντέρων αλλά και απολυμαντικό και αποχρεμπτικό σε περίπτωση κρυολογημάτων. Θεωρείται τονωτικό της μνήμης και καταπολεμά τη νωθρότητα. Το φασκόμηλο είναι ευεργετικό στα μαλλιά και στυπτικό με μάσκα στο πρόσωπο.

Η χρήση του είναι εσωτερική και εξωτερική.

Εσωτερική: είναι τονωτικό, βοηθά στην ατονία του στομάχου, στην βελτίωση της μνήμης, στο κρυολόγημα, και στην έντονη εφίδρωση. Τρόπος παρασκευής ροφήματος: για αφέψημα βράζουμε μια κουταλιά του γλυκού φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα σε ένα μπρίκι νερό, το σουρώνουμε και το πίνουμε ζεστό ή κρύο ανάλογα με την εποχή. Εξωτερική: ανακούφιση προσφέρουν τα φρέσκα φύλλα, αν τα τρίψουμε σε περιοχές με τσιμπήματα εντόμων ή σε πληγές με πύο. Γαργάρες με το αφέψημα καταπραΰνουν τον ερεθισμό των ούλων και του λαιμού. Το συχνό λούσιμο με το αφέψημα είναι καλό για την τριχόπτωση, και οι με ζεστό βραστάρι είναι τονωτικές για το δέρμα του προσώπου. Χρησιμοποιείται επίσης στην μαγειρική για να νοστιμίζει κυρίως φαγητά με κρεατικά. Στο είδος Salvia υπάρχουν και ποικιλίες που καλλιεργούνται για διακοσμητικούς σκοπούς.

Οι ιδιότητες του ελελίφασκου είναι πολλές και χρήσιμες. Χρησιμοποιούμε τα φύλλα για την παρασκευή εγχύματος με αντιιδρωτικές, δροσιστικές, ηπατικές, διεγερτικές και χωνευτικές ιδιότητες. Τα φύλλα του τριβόμενα στα δόντια και στα ούλα έχουν αντισηπτικές και καθαρτικές ιδιότητες. Έτσι είναι ιδανικά για γαργάρες και στοματικές πλύσεις. Επίσης, μαζί με τα φύλλα του δενδρολίβανου, προσδίδουν ένα ευχάριστο άρωμα σε πολλά φαγητά, όπως σούπες και πίτες. Είναι ακόμη μαλακτικό, στυπτικό, στομαχικό και αντιρευματικό, έχει επουλωτικές, τονωτικές και εμμηναγωγικές ιδιότητες, είναι φυσικό αντιβιοτικό και τονωτικό που βοηθά και στην δυσπεψία. Συνιστάται για την ακμή και τα σπυράκια, την τριχοφυία των πελμάτων, το κρυολόγημα (ως αφέψημα), τα καψίματα και τα τραύματα, τον πονοκέφαλο και την ημικρανία, τα έλκη του στόματος, τον πονόλαιμο και την αμυγδαλίτιδα. Χρησιμοποιούμενο εξωτερικά βοηθά για τη θεραπεία των κεντρισμάτων των εντόμων. Τέλος στη Κίνα θεωρείται ότι εκτός από τα φύλλα του και η ρίζα του φασκόμηλου έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Ως καλλυντικό συνιστάται για λιπαρά δέρματα, ως μάσκα για βαθύ καθαρισμό του προσώπου και ως ατμόλουτρο.

Όμως, το φασκόμηλο, όπως και τα περισσότερα βότανα, έχει εκτός από τις αβλαβείς τους ιδιότητες και ορισμένες βλαβερές σε ειδικές περιπτώσεις. Έτσι λοιπόν δεν πρέπει να λαμβάνεται καθόλου από επιληπτικά άτομα, δεδομένου ότι περιέχει θυιόνη η οποία μπορεί να πυροδοτήσει κρίσεις επιληψίας. Απαγορεύεται επίσης και κατά την περίοδο εγκυμοσύνης.

Το εκχύλισμα φασκόμηλου στην κατάλληλη ποσολογία και συχνότητα επαναφέρει το αρχικό χρώμα των μαλλιών, το φυσικό, πριν αρχίσουν να ασπρίζουν.

Φύλλο Σήμερα χρησιμοποιούνται τα φύλλα και τα λουλούδια του φυτού στη φαρμακοποιία, την αρωματοποιία, σε καρυκεύματα και φαγητά.

Το αιθέριο έλαιο που παράγεται από το φυτό δεν πρέπει να πίνεται γιατί θεωρείται πολύ πιο τοξικό ακόμη και από το αψέντι.

Για οικιακή χρήση κόβεται τον Ιούνιο και αφού αποξηρανθεί, σε σκιερό μέρος, φυλάγεται σε κλειστά γυάλινα βάζα. Εχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται σε διάφορες μορφές. Θεωρείται ότι σταματά την εφίδρωση, βοηθά στους πόνους του τοκετού και παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για την απολύμανση χώρων που ζούσαν βαριά άρρωστοι, καίγοντάς το στα κάρβουνα. Ως διεγερτικό τής ερωτικής διάθεσης ο Leclerc συνιστά ένα κρασί που φτιάχνεται αν βάλουμε 80 γραμμάρια φύλλα φασκόμηλου σε ένα λίτρο καλό μαύρο κρασί για μια εβδομάδα και πίνουμε λίγο κάθε μέρα. Καλό είναι να το αποφεύγουν οι γυναίκες που θηλάζουν γιατί πικρίζει το γάλα. Στη μαγειρική είναι από τα πιο αγαπημένα βότανα για τα βαριά κρέατα όπως το χοιρινό και το κυνήγι (ζώα ή πουλιά). Είναι πολύ καλύτερο φρέσκο παρά ξεραμένο.

Φασκόμηλο! Θαυματουργό στη μνήμη

Το φασκόμηλο, γνωστό σε εμάς επί πολλούς αιώνες, συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο επιστημονικών ερευνών. Στην τελευταία έκδοση του περιοδικού “Φαρμακολογίας – Βιοχημείας και Συμπεριφοράς” δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα ερευνών Βρετανών επιστημόνων των πανεπιστημίων NEWCASTLE και NORTHUMBRIA, με άλλες επιβεβαιωμένες ιδιότητες του φασκόμηλου.

Οι νέες έρευνες απέδειξαν ότι το φασκόμηλο ως ρόφημα ενισχύει και επαναφέρει τη μνήμη αισθητά. Η νέα έρευνα αυτή, δεν αναφέρει πιο συγκεκριμένο συστατικό του φασκόμηλου συντελεί στην ισχυροποίηση της μνήμης. Ας σημειώσουμε εδώ ότι το φασκόμηλο περιέχει δεκάδες ουσίες και φυσικά, είναι δύσκολο να απομονωθεί το συστατικό που λειτουργεί για την επαναφορά της μνήμης. Πιθανόν να ενεργούν συστατικά πάνω του ενός, όπου δρουν σε συνδυασμό.

Οι τελευταίες διαπιστώσεις της έρευνας αυτής, έγιναν ενθουσιωδώς δεκτές από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο, αφού επάνω στα συστατικά του φασκόμηλου στηρίζονται οι ελπίδες για την επαναφορά της μνήμης 10 εκατομμυρίων ατόμων ανά τον κόσμο που πάσχουν από την ασθένεια ALZHEIMER’S, μια ασθένεια που συνοδεύεται πάντα με την βαθμιαία απώλεια της μνήμης.

Τα συστατικά του φασκόμηλου, υποθέτουν οι ερευνητές ότι επηρεάζουν και ενεργοποιούν ένα ένζυμο του εγκεφάλου που η ALZHEIMER’S φαίνεται να ακινητοποιεί, προξενώντας αμνησία.

Πάντως οι μέχρι τώρα ελπιδοφόρες ενδείξεις του φασκόμηλου, πέραν των επί χιλιάδων χρόνων γνωστών υγιεινών αποτελεσμάτων του, έγιναν δεκτές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάτι που κίνησε την περιέργεια των ερευνητών για περαιτέρω μελέτες του θαυματουργού αυτού μυρωδικού βοτάνου.

Μέχρι νεωτέρων αποτελεσμάτων, μέχρι στιγμής το φασκόμηλο αποδεδειγμένα πλέον, πέραν των παραδοσιακών ισχυρισμών, ενισχύει το αρχικό φυσικό χρώμα των μαλλιών.

Και όλα αυτά, χωρίς παρενέργειες και χωρίς κινδύνους
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/08/blog-post_660.html

ΑΫΦΑΝΤΗΣ - "Η ΚΡΥΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

 
 
 
 
http://neoellhn.blogspot.com/2015/08/blog-post_747.html

«ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ» , «ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΕΠΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ , «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΕΠΙ ΦΙΛΙΠΠΟΥ , ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ !

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ 2


[ … Ο Ισοκράτης στον «Πανηγυρικό» του συμβούλευε τους Έλληνες να ομονοήσουν και να πολεμήσουν τους βαρβάρους , στον «προς Φίλιππο» λόγο του προέτρεπε το Μακεδόνα βασιλιά , να ηγηθεί των Ελλήνων κατά των βαρβάρων και ο Γοργίας στον «Ολυμπικό» του λόγο προέτρεπε τους Έλληνες να ομονοήσουν και να πολεμήσουν κατά των βαρβάρων … ]

* Ο Αλφειός δεν διεκδικεί δάφνες ιστοριογνωσίας ! Επιβάλλεται όμως , να επανατεθεί η ΙΣΤΟΡΙΑ στις σωστές της βάσεις και να σβηστούν τα αποστατικά χαράγματα ! Δεν γίνεται όλος ο πλανήτης να φέρει ελληνικά τοπωνύμια και να μας δουλεύουν οι τσοπαναραίοι της ερήμου… ( που όσο κι αν σκάβουν στο σύγχρονο τεχνητό κράτος τους για να βρουν κάτι δικό τους πέφτουν πάνω στα ελληνικά αποδεικτικά στοιχεία ) ! Και στην επανάθεση της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στις σωστές της βάσεις , επαναφέροντας την ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ , έχουν υποχρέωση όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στις σωστές πηγές και φέρουν ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA !

Είναι ΔΙΑ – ΤΑΓΗ να συγκεντρωθεί η γνώση της Ιστορίας μας σε μια… «ΒΙΒΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» !

«ΟΛΒΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΣΧΕ ΜΑΘΗΣΙΝ» . Ευριπίδης

«Τα μέλλοντα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος όμοια με όσα έχουν γίνει» . Αριστοτέλης

«Η ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω των παραδειγμάτων» . Θουκυδίδης

«Φως της αλήθειας , μάρτυρας των καιρών δάσκαλος της ζωής είναι η ιστορία» . Κικέρων

«Νιώθοντας περηφάνια για τους προγόνους σου, μη στερήσεις αυτήν τη δυνατότητα και απ” τους απόγονούς σου» . Κικέρων

…………

ΚΟΡΙΝΘΟΣ πριν 2353 έτη… ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ !

[ Ορκίζομαι στον Δία , τη Γαία , τον Ήλιο , τον Ποσειδώνα και όλους τους θεούς και τους θεούς ... ]

Artemis Sorras Ο ΟΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΟΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΜΟΝΟ ΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΜΕ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΡΚΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΕΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΕΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΥΜΕΝΕΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΘΟΝ ΣΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟΝ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΤΕ Η ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ…………
Ο Φίλιππος , αλλά και όλοι οι Έλληνες γνώριζαν ποιοί ήταν οι «βάρβαροι» ! Γιατί εκείνοι είχαν καταφέρει από παλαιά με δόλο να χωθούν στην Βαβυλώνα , την μεγάλη πόλη των παμπάλαιων Ελλήνων που κυριαρχούσε σε όλη την Ασία ! 




Πολύ πριν εμφανιστούν εκείνοι οι βάρβαροι «ερχόμενοι εξ ανατολών» , όλη η Οικουμένη ήταν Ελλάδα ! Ο πλανήτης όλος ήταν Ελλάδα ! Παμπάλαιες πόλεις όπως η Βύβλος που χτίστηκε από τον Κρόνο , η Νινευή που κτίστηκε από τον Νίνο , η Διονυσόπολις (Νύσα) στην Ινδία που κτίστηκε από τον Διόνυσο , που οι κάτοικοί της καλωσόρισαν τον Αλέξανδρο , δηλώνουν και βεβαιώνουν την ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ !

Το ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν από την αρχή ο οργανισμός της κοινωνίας των Ελλήνων , από την εποχή των Ελλήνων Θεών !
Μὰ ὁ γῦρος σὰν τελέστηκε τῶν χρόνων, κι ἦρθε ἡ ὥρα,
ποὺ τό “χανε οἱ θεοὶ γραφτὸ στὸ Θιάκι νὰ ξανάρθη
στὸ σπιτικό του, μήτ” ἐκεῖ δὲν τοῦ “λειψαν οἱ ἀγῶνες,

καὶ σὲ δικοὺς κοντά. Κι οἱ θεοὶ τὸν συμπονοῦσαν ὅλοι,
Βρισκόταν στοὺς Αἰθίοπες ὁ Ποσειδώνας τότες,
ποὺ ζοῦνε μοιραστοὶ μακριὰ στοῦ κόσμου τὶς ἀκροῦλες,
στοῦ Ἡλιοῦ τὸ βούλημα οἱ μισοί, στ” ἀνάβλεμμά του οἱ ἄλλοι,
Ἐκεῖ γλυκοξεφάντωνε· οἱ θεοὶ ὡς τόσο οἱ ἄλλοι
στοὺς πύργους μαζωχτήκανε τοῦ Δία τοῦ Ὀλυμπήσου,
κι ὀμπρός τους, ὅλων τῶν θεῶν κι ἀνθρώπων ὁ πατέρας
ἄνοιξε λόγο, τὶ στὸ νοῦ ξανάρθε του ὁ μεγάλος
ὁ Αἴγιστος, ποὺ ὁ ξακουστὸς τὸν ἔκοψε ὁ Ὁρέστης,
τοῦ Ἀγαμέμνου ὁ γιός. Ἐκειὸν ὁ Δίας ἀνιστορώντας,
στοὺς ἄλλους τοὺς ἀθάνατους αὐτὰ τὰ λόγια κρένει·
“Ἀλλοί, καὶ πῶς γυρεύουνε παντοτινὰ οἱ ἀνθρῶποι
νὰ ρίχτουνε τὸ φταίξιμο σ” ἐμᾶς γιὰ τὰ δεινά τους,
καὶ λένε ἐμεῖς τὰ φέρνουμε· μὰ ἀπὸ δική τους τύφλα
παθαίνουν πέρα ἀπ” τὸ γραφτό· ( Ὁμήρου Ὀδύσσεια
Ραψωδία α ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ )


………….

*** [ Εις το υπό τον τίτλον: «Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 10000-2000 π.χ.» έργον του , ο ιστορικός Παντελής Κ. Ιωαννίδης , αναφέροντας ενίας μόνον εκ των ενδεικτικών ιστορικών πληροφοριών , των σχετικών με τας πορείας των κοινών των ΕΛΛΗΝΩΝ Στρατιών εις τας Ινδίας , εις τας σελ. 188-189 , και υπό τον τίτλον: «ΕΠΙΤΥΜΒΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ» , γράφει:

«Οι άνδρες του στρατού του Ελληνικού Κοινού αι οποίαι έπεσαν στις πεδιάδες του Ινδού ποταμού στην Ινδία , για την εκεί στερέωση της εξουσίας των Αρίων των Ινδιών , φέρονται ότι ήταν πολλοί και επιφανείς , τους απονεμήθηκαν δε μετά την νίκη εξαιρετικές τιμές.

Ανάμεσα σ” εκείνους τιμητική διάκριση έγινε για τον Κρήτα στρατηγό Οφέλτη , γόνο της πόλης της Κνωσού.
Η ιστορία παρουσιάζει τον νεκρόν στρατηγό ντυμένο την πολεμική του στολή.

Γύρω του είναι παραταγμένες μονάδες του στρατού του Ελληνικού Κοινού.
Του απονέμουν διακριτικές τιμές.
Στο πλευρό του ορθώνουν το μεγαλοπρεπές ανάστημά τους Κρήτες πολεμιστές.
Επί κεφαλής του φέρεται ο πρεσβύτης βασιλέας της Κρήτης Αστέριος, γεννήτωρ του Μίνωα του Α’.

Ο νεκρός τοποθετείται στο νεκρικό κιβούρι, κι εναποτίθεται εν όψει του Ινδού ποταμού με ορίζοντα το πεδίον της μάχης.
Ομηρικές σκηνές φέρονται ότι έλαβον χώραν στην τότε εποχή στις Ινδίες κατά την ταφή των νεκρών της μάχης εκείνης.

Μετά την ταφή του νεκρού για τον οποίο ανεγέρθηκε τύμβος κατά την προγονική συνήθεια , ο Διόνυσος προκήρυξε αγώνες προς τιμή του νεκρού , κι όρισε και διάφορα έπαθλα.

Στον αγώνα εκείνο νικητές ήλθαν , ο Αιακός ο βασιλέας της Τροιζήνας , ο Ακταίων ο βασιλέας της Δυτικής Μακεδονίας , και άλλοι.
Τέλος , χαράκτηκε στον τάφο του δοξασμένου νεκρού κι ένα επίγραμμα αντάξιο του ηρωισμού του.

Όλα αυτά τα γεγονότα αναφέρονται στ” αρχαία κείμενα , έντονα:

{…Αμφί δε νεκρώ Αστέριος Δικαίος…
…Και τότε Βάκχος έθηκε ποδών ταχύτητος αγώνας , πρώτο αθλητήρι τίθει κειμήλια νίκης αργύριον κρατήρα… Δευτέρω απήσατο θεσσαλικόν Ίππον και πημάτων ξίφος…
Νεκρός ενθάδε κείται Κνώσιος Ινδοφόνος , βρομίου ούναθλος Οφέλτης…}

Γράφει ο Νόννος , σημειώνοντας τον βασιλέα Αστέριο στο πλευρό του νεκρού Οφέλτη , την προκήρυξη των επιτυμβίων αγώνων , τα έπαθλα που όρισε ο Διόνυσος για τους νικητές , και το επιτάφιο επίγραμμα το οποίο χαράκτηκε στον τάφο του ήρωα της Κρήτης , στρατηγού Οφέλτη» ] .

…………

Και ο Θησεύς , ο Βασιλιάς που αυτοκαταργήθηκε και ίδρυσε την Δημοκρατία ίδρυσε για όλους τους Έλληνες της Ατθίδος (Αττικής) ένα πρυτανείο και ένα βουλευτήριο , ενώ την πόλη ονόμασε Αθήνας (Αθήναι) καθιερώνοντας μία κοινή θυσία (εορτή) , τα Παναθήναια.

………….

ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ Η Αμφικτυονική σύνοδος συνεκροτήθη διά πρώτην φοράν στα αρχαιότατα χρόνια από τον Αμφικτύονα, τον υιόν του Δευκαλίωνος και της Πύρρας, όταν εκείνος εβασίλευεν στους Επικνημιδίους Λοκρούς, γύρω από τις Θερμοπύλες.

………….

Σήμερα , καλούμαστε εμείς οι Έλληνες αυτόχθονες ιθαγενείς , ομόμητροι απόγονοι Θεών και Ανθρώπων , να επαναφέρουμε , να ξαναδημιουργήσουμε , να ξαναεφαρμόσουμε στην πράξη , αυτό που πολύ καλά είναι γραμμένο στην μνήμη των κυττάρων μας , ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ! Είναι συμπαντική νομοτέλεια η εμφάνιση την ώρα που έπρεπε , του Αρτέμη Σώρρα , του αυτόχθονα Έλληνα που μας έπρεπε , για να ηγηθεί της επανελλήνισης στην Χθόνα , όπως επί Φιλίππου και Αλεξάνδρου , όπως επί Διονύσου και κάτω από τις Αξίες και τις Αρχές και τους Νόμους , τα Πρωτόκολλα που έχει αποφασίσει και θέσει ως βάση απ” αρχής το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΜΑΣ !

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ – ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; ΑΥΤΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ! ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ !

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ Ο,ΤΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 5 ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ Ε.ΣΥ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ !

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΧΤΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ… ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΟΥ… ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ… Ε.ΣΥ. ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ !

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ.

………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προ 45.000 ετών περίπου ξεκίνησαν οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ !!!

Η ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΚΑΪΑΦΑ»!

Η Αρσινόη Β” και αγάλματα που αιωρούντο μαγνητικά!

ΟΙ ΜΕΛΑΜΠΟΔΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΝ

«ΜΙΝΩΪΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ». ΕΡΕΥΝΑ: ΜΗΝΑΣ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ, ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΙΝΟΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΟΥΔΑΙΑ, και ο πανεπόπτης κύριος ο θεός του Ισραήλ

Ο Φλάβιος Ιώσηπος μπεν Ματθίας. Ο διπλός κατάσκοπος που άλλαξε τον κόσμο

Ισραήλ: Βασίλειο με ΘEΪKH ENTOΛH;

Νετανιάχου: Η βίβλος είναι η πηγή της δύναμής μας, είναι το μυστικό της ύπαρξης μας

Και περιστρεφόμενος ο κύκλος του χρόνου… νάμαστε πάλι ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ στο δια ταύτα… ΝΑ ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ…

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: «ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ, ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ». ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: «ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»…

ΟΙ ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙ «ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ» ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΣΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΥΝ…

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ Κ.Ι.Σ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ; ΔΗΛ. «ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ» ;

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ; ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗ Ε.ΣΥ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΜΕ ΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΞΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ… ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ( ομιλία του Βασίλη Θεοδωρόπουλου Καβάλα 16/5/2899 )

http://alfeiospotamos.gr/?p=17438

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

11890986_654290218040154_7831632408617358458_n


Artemis Sorras ΚΑΒΟΥΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΝΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ [ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ΜΑΓΑΖΙ ] ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΟΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΜΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΚΑΙ ΔΕΙΞΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΚΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΧ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΒΑΤΙΚΑΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟΛΟΜΕΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΩΡΟΘΕΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 4 CIA ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΔΗΘΕΝ ΑΒΑΤΟΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ ΝΑΙΤΕΣ ΜΑΛΤΑ ΟΤΙ ΔΙΑΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΚΗΤΗ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΥΧΗ 300.000 ΕΩΣ 500.000 ΕΥΡΩ ΕΝΑ ΑΧΟΥΡΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ?????????? ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΑΒΑΤΟΝ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΖΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΩΡΑ ΚΑΒΟΥΡΑ ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΓΜΑ ΚΟΜΜΑ ΧΡΩΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

Artemis Sorrass ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΚΑΒΟΥΡΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΤΙ Η ΒΑΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑ ΟΥΤΕ ΧΡΩΜΑ ΟΥΤΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΕΘΝΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

ΩΣΤΟΣΟ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΔΙΟΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΑΡΑ ΑΦΟΥ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΑΡΑ Ο ΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΟΝΟ ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

http://alfeiospotamos.gr/?p=17441

ΥΠΟΠΤΟ: Για σκεφτείτε το: 90.000 αλλοδαποί σε 20 μέρες στον Πειραιά. Που χάθηκαν;



Τα Κατοχικά Νεα 20 μέρες τώρα που έχει προκύψει το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς σχεδόν καθημερινά μαζεύουμε πληροφορίες σχετικές με τις αφίξεις και τα προβλήματα που εχουν ανακύψει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι στον Πειραιά εχουν αφιχθεί περί τα 90.000 άτομα -μετανάστες. Απο τα στοιχεία που υπάρχουν έχουν φύγει απο τη χώρα μας, περίπου 11.000 και υπάρχουν περίπου 5000 στα βόρεια σύνορα μας.

Το ερώτημα που αυτομάτως τίθεται είναι: Οι υπόλοιποι 74.000 που είναι;

Γιατί η θεωρία ότι εξαφανίζονται μέσα στα 8 εκατ. κατοίκων της Αθήνας, απλά δεν στέκει!

Βεβαιά δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός οτι έχουν επίσης εξαφανισθεί και τα υπόλοιπα 1,5 εκατ που προϋπήρχαν…

 katohika.gr
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/08/poy-xanontai-oi-allodapoi.html#sthash.paP49WHQ.dpuf

ΚΟΡΙΝΘΟΣ πριν 2353 έτη… ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ !

2221831_orig
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Φίλιππος Κόρινθος 546 έτη από πρώτης ανανέωσης Ολυμπικών Αγώνων ή 2353 έτη πριν…
[ Όρκος . Ορκίζομαι στον Δία , τη Γαία , τον Ήλιο , τον Ποσειδώνα και όλους τους θεούς και τους θεούς . Θα μείνω πιστός στην κοινή ειρήνη και ότι δε θα σπάσω τη συμφωνία με τον Φίλιππο , ότι δε θα πάρω τα όπλα σε ξηρά και θάλασσα , για να βλάψω κάποιον από εκείνους που συμμετέχουν στους όρκους . Ούτε θα πάρω οποιαδήποτε πόλη ή φρούριο , ή λιμάνι με δόλο ή τέχνασμα , με πολεμική πρόθεση ενάντια στους συμμέτοχους της ειρήνης . Ούτε θα καταλύσω τη βασιλεία του Φιλίππου και των εκγόνων του , ούτε το σύνταγμα κάθε πολιτείας , εφ” όσον ορκίστηκαν τους όρκους της ειρήνης . Ούτε θα πράξω κάτι αντίθετο σε αυτές τις συμφωνίες ούτε θα επιτρέψω να το πράξει κάποιος άλλος . Αλλά αν κάποιος παραβεί την ειρήνη , θα βοηθήσω αν κληθώ , και θα πολεμήσω τους παραβάτες της κοινής ειρήνης , όπως αποφασίστηκε ( από το συνέδριο ) και αν κληθώ από τον ηγεμόνα και δε θα εγκαταλείψω ——–
των Θεσσαλών — των Ελειμιωτών — των Σαμοθράκων και των Θασίων — των Αμβρακιωτών — από τη Θράκη και — των Φωκέων , Λοκρών Οιτέων και Μαλιέων και Αινιάνων — και Αγραίων και Δολόπων — Περραιβών —Ζακύνθου και Κεφαληνίας … ] (αποσπασματική επιγραφή που βρέθηκε στην Αθήνα)
God_Trumps
Ο Φίλιππος κάλεσε όλα τα Κράτη της Ηπειρωτικής Ελλάδος στην Κόρινθο . Ο νέος συμμαχικός οργανισμός ονομάστηκε «οι Έλληνες» ( όχι το κοινόν των «Ελλήνων και των Μακεδόνων» ) και καταχρηστικά λέγεται «κοινόν της Κορίνθου»*.
Τα όργανα της διοικήσεως ήταν
  1. Ένα σώμα που συγκροτούσαν οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών του .
  2. Το προεδρείο του ίδιου σώματος .
  3. Ο Ηγεμών . Εξελέγη σε ελεύθερη εκλογή ο Φίλιππος .
Οπως ανακοίνωσε η Α. Κοτταρίδη ,
«ο Ηγεμόνας , αρχηγός και υπερασπιστής του λαού του , εγγυητής του νόμου και της τάξης , φορέας της θεϊκής ευλογίας , πέρα και πάνω από τους υπηκόους του , ήταν γι’ αυτούς η απτή δήλωση της ισχύος και της σταθερότητας του κράτους . Ένα πρόσωπο-σύμβολο , που έχανε την ιδιωτικότητά του» . Για να διαδηλώσει την ιδέα της πεφωτισμένης εξουσίας του ο Φίλιππος χρειαζόταν ένα ανάκτορο που να συνδυάζει τη λειτουργία της πολιτικής αγοράς και της ιερής ακρόπολης μιας δημοκρατικής πολιτείας και έτσι γεννήθηκε η ιδέα του ανακτόρου των Αιγών , «…που θα γίνει το αρχέτυπο των “βασιλείων” της ελληνιστικής Οικουμένης , με σημερινούς όρους ένα κτίριο όπου συγκεράζονται οι λειτουργίες της Βουλής , του Αρείου Πάγου , του Πενταγώνου και , βέβαια , του μεγάρου Μαξίμου…» .
mouse
Το ανάκτορο του Φιλίππου Β’ , συνολικού εμβαδού 12.500 τ.μ. , τρεις φορές σαν τον Παρθενώνα , με ψηφιδωτά δάπεδα εμβαδού 1.500 τ.μ. , δεν φιλοξενούσε καμία προσωπική και οικογενειακή δραστηριότητα του βασιλιά των Μακεδόνων . «Ηταν η έδρα της πολιτικής , θρησκευτικής , νομοθετικής , δικαστικής και πνευματικής εξουσίας , ένα κτίριο με προφανώς δημόσιο χαρακτήρα , που ουσιαστικά βρίσκεται πέρα και πάνω από τον χαρακτηρισμό “οίκος” »

* Οι ξένοι εσφαλμένα αναφέρουν το κοινόν των Ελλήνων ως Κορινθιακή Συμμαχία ( League of Corinth , Ligue de Corinthe , Korinthischer Bund ) . Μετά τον Φίλιππο Β΄ το «καταστατικό» του Κοινού Συνεδρίου των Ελλήνων ανανεώθηκε 4 φορές , από τον Αλέξανδρο , από τον Αντίγονο και τον Δημήτριο , από τον Αντίγονο Δώσονα και από το Φίλιππο Ε΄ αντίστοιχα.

Από την επιγραφή της Επιδαύρου προκύπτει ότι κυρίαρχο σώμα ήταν το Συνέδριο των αντιπροσώπων των κρατών μελών του Κοινού . Το Συνέδριο επόπτευε την τήρηση των συμφωνημένων και επέλυε τις διαφορές , όπως φαίνεται και με προειδοποίηση προς τους Χίους ότι «υπόκεινται στην κρίση των Ελλήνων» και ότι «θα κριθούν από το συνέδριο των Ελλήνων» ( από επιγραφή της Χίου στην οποία βρέθηκε επιστολή του Αλεξάνδρου )

Εάν σήμερα μακρολογούν και ξεπουλούν πατρίδα κάποιοι , δεν είναι σωστό να παραβλέπουμε ότι ήδη από τον 4ο π.Χ. αιώνα υπήρχαν Κοινά , όπου τα επιμέρους κράτη-μέλη είχαν παραιτηθεί από την ανεξαρτησία τους στην εξωτερική πολιτική , ενώ η ιδέα της ένωσης όλων των ελληνικών κρατών και Κοινών είχε διατυπωθεί πριν ένα περίπου αιώνα από τους ρήτορες , Γοργία και Ισοκράτη. Ο Ισοκράτης στον «Πανηγυρικό» του συμβούλευε τους Έλληνες να ομονοήσουν και να πολεμήσουν τους βαρβάρους , στον «προς Φίλιππο» λόγο του προέτρεπε το Μακεδόνα βασιλιά , να ηγηθεί των Ελλήνων κατά των βαρβάρων και ο Γοργίας στον «Ολυμπικό» του λόγο προέτρεπε τους Έλληνες να ομονοήσουν και να πολεμήσουν κατά των βαρβάρων .

Πηγή1
Πηγή 2 Ιστορία του Ελληνικού Έθνους Εκδοτική Αθηνών Τ2
Πηγή 3
Σχετικό θέμα: Αρχαιολογικός Χώρος των Αιγών (σημερινή ονομασία Βεργίνα) ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο ΠΠΚ
· Ήρθε στο φως αρχαίο τείχος της Βεργίνας 

 

Bretton Woods. Η ΟΛΥΜΠΙΑ, Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ, Η ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ, Ο ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΩΣ… ΟΜΟΛΟΓΑ

ta-nera-tis-broxis-apeiloun-tin-akropoli.w_hr
Γιάννης Καλογερόπουλος ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΠΡΕΤΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ …. ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ….. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ …… ΚΑΙ ΤΗΣ OUNESCO ..ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗ !!!
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ….ΠΛΗΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ
………………………………..
16155_ph1
Βασίλειος Σωτήρας  Όλα αυτά είναι υποθηκευμένα στα καταπιστεύματα
Greece
-Temple of Apollo Epicurius at Bassae
-Acropolis, Athens
-Archaeological Site of Delphi
-Medieval City of Rhodes
-Meteora
-Mount Athos
-Paleochristian and Byzantine Monuments of Thessalonika
-Sanctuary of Asklepios at Epidaurus
-Archaeological Site of Mystras
-Archaeological Site of Olympia
-Delos
-Monasteries of Daphni, Hosios Loukas and Nea Moni of Chios
-Pythagoreion and Heraion of Samos
-Archaeological Site of Aigai (modern name Vergina)
-Archaeological Sites of Mycenae and Tiryns
-The Historic Centre (Chorá) with the Monastery of Saint-John the Theologian and the Cave of the Apocalypse on the Island of Pátmos
-Old Town of Corfu

Όλα αυτά είναι υποθηκευμένα στα καταπιστεύματα
Greece
Temple of Apollo Epicurius at Bassae
Acropolis, Athens
Αρχαιολογικό χώρο του delphi
Μεσαιωνική πόλη της ρόδου
Meteora
Άγιον Όρος
Paleochristian και βυζαντινών μνημείων από τη θεσσαλονίκη
“ συλο του asklepios στην eπίδαυρο
Αρχαιολογικό χώρο του mystras
Αρχαιολογικό χώρο της ολυμπίας
Delos
Τα μοναστήρια της daphni, hosios λουκά και nea moni της χίου
Pythagoreion και heraion σάμος
Αρχαιολογικό χώρο των αιγαι (μοντέρνο όνομα βεργίνα)
Αρχαιολογικούς χώρους των μυκηνων και η τύρινθα
Το ιστορικό κέντρο (chorá) μαζί με το μοναστήρι του αγίου-Ιωαννου ο θεολόγος και η σπηλιά της αποκάλυψης στο νησί της pátmos
Παλαιά πόλη της κέρκυρας

http://alfeiospotamos.gr/?p=17420

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΕΛΕΤΕ… ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜ,ΜΑ ΘΕΛΕΤΕ… ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΟΛΑ… ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

11960208_1065356900170539_8619741027465969217_n 
Γιάννης Καλογερόπουλος
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΟΛΑ …. ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ !!! …ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΕΛΕΤΕ .. !!!
… ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜ,ΜΑ ΘΕΛΕΤΕ !!!!!
ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ .. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ !!!!!
ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!….
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!!..
…………….ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΔΑΦΟΣ ΞΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!! … Ο Λ Α !!!!!!!
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ !!! …
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΝΟΙΚΙΑΡΗΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ !!!!!
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ .. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΧΗ .. Η ..ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
ΦΕΚ Α 262 / 2014 της 17 /12 /2014 τροποποιητικης του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ .σελις 8035-36.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΚΕΙ : …
. ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ
<< ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ >>
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΛΑ ???
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ… Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ !!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
«ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΙ ΑΡΧΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ»

http://alfeiospotamos.gr/?p=17412

TO ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Cobra με εξωγήινους!, ΠΡΟΣΟΧΗ το κείμενο δεν ειναι για θνητούς!


Ο χρόνος έχει έρθει για να απελευθερώσουμε επιτέλους κάποιες πληροφορίες για το μυστικό διαστημικό πρόγραμμα. Ο κρυφός σκοπός του μυστικού διαστημικού προγράμματος ήταν να θέσει ένα στάδιο για την Δρακόνεια / ερπετοειδή κατάληψη του πλανήτη. 
Το μυστικό διαστημικό πρόγραμμα ξεκίνησε στη Γερμανία αμέσως μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου:
Η προσπάθεια καταλήψεως έχει αποτύχει και σύντομα οι Φωτεινές Δυνάμεις θα καθαρίσουν τα τελευταία απομεινάρια του Δρακόνειου ελέγχου αυτού του πλανήτη - την Cabal.

Προσοχή για τους θνητούς που δεν έχουν διαβάσει άλλα σχετικά ποστ εδώ, ας μην το διαβάσουν, οπού θνητοί μιλάμε για άτομα χαμηλής νοημοσύνης που δεν ξέρουν τίποτα για τον κόσμο πάρα μόνο αυτόν που τους έχουν μάθει και λένε οι έγκυρες πήγες αποβλάκωσης, σχολειά οι δηθεν έγκυρες ιστοσελίδες χειραγώγησης μυαλών κτλ και αυτές που κάνουν copy paste απο τους διαμορφωτές. Το μυαλό τους ζει στο ψεύτικο κόσμο που του δείχνουν δεν μπορεί να καταλάβει τέτοια ποστ, αφου ξέρει ιστορία οπως θέλουν οι Εβραίοι, λέει για ναζι και άλλες καραμέλες, και το μόνο που κάνει ειναι να χλευάζει οτι δεν του έχουν μάθει, να περιμένει ένα ανύπαρκτο εβραϊκό θεό! λες και δεν είχε άλλους θεούς!( εξωγήινους!), η τον Τσιπρα που ειναι η μόδα τώρα, να τον σώσει και αλλα παραμυθία της χαλιμάς!. 



1934, πολλές φυλές της αυτοκρατορίας Draco ήρθαν σε επαφή με τους ηγέτες του κόσμου και έκαναν μυστικές συνθήκες με αυτούς, προσφέροντάς τους προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία σε αντάλλαγμα για την υποδούλωση της μάζας του ανθρώπινου πληθυσμού. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τη μεγάλη πρόοδο της τεχνολογίας στη δεκαετία του '30. Όλα αυτά τα έργα χρειάζονταν χρηματοδότηση και η χρηματοδότηση προήλθε από την κατάσχεση του ιδιόκτητου χρυσού μέσω της Gold Reserve Act του 1934. 

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Δρακόνειες δυνάμεις επιχείρησαν μια ανοιχτή εξαγορά του πλανήτη μέσα από τη Ναζιστική Γερμανία.Αυτή η προσπάθεια απέτυχε με τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων και οι Δρακόνειοι εγκατέστησαν μια πιο συγκαλυμμένη προσέγγιση. 
Εισήγαγαν περίπου 2.000 κορυφαίους Ναζί προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της επιχειρήσεως Paperclip (Συνδετήρας) και πολλοί από αυτούς τους Ναζί εξακολουθούν να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της σκιώδους κυβέρνησης που χειραγωγεί τις υποθέσεις σε αυτόν τον πλανήτη.
 
 

Μετά τον πόλεμο, εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι χρυσού Yamashita είχαν τεθεί σε προγράμματα εμπορικών συναλλαγών που προβλέπονταν για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των μαζικών συστημάτων των υπόγειων στρατιωτικών βάσεων σε όλο τον κόσμο. Οι βάσεις κατασκευάστηκαν για να θέσουν τις βάσεις για τη Δρακόνεια εισβολή που είχε προγραμματιστεί για το έτος 2000. Στην δεκαετία του '50, το μυστικό διαστημικό πρόγραμμα επεκτάθηκε και περιλάμβανε επίσης βάσεις στη Σελήνη και στον Άρη. Η κατασκευή των βάσεων κάτω από την επιφάνεια της Γης ήταν σε εξέλιξη και στα μέσα της δεκαετίας του '90 υπήρχαν περίπου 120 βάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και περίπου 400 βάσεις σε όλο τον κόσμο.

Πρόσθετη χρηματοδότηση ήταν απαραίτητη για τα έργα αυτά και στην πραγματικότητα κάθε άνθρωπος στον πλανήτη συνεισέφερε περίπου το 25% του μισθού του σε αυτά τα μυστικά έργα μέσω μεταγγίσεως των φορολογουμένων χρημάτων:

Το μυστικό διαστημικό πρόγραμμα και την κατασκευή των υπόγειων βάσεων λειτούργησε από το Rockefeller / Kissinger / Bush /
Rumsfeld / Halpern / Cheney στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα από εταιρείες όπως η Halliburton, Bechtel, Rand, Sandia, Wackenhut, Morton Thiokol, Raytheon, Blackwater ... του μυστικού διαστημικού προγράμματος ήταν ο John Dale Halpern. Η εταιρεία ''βιτρίνα'' του Halpern, Denny &Co εξακολουθεί να ελέγχει την Halliburton, τη Monsanto, τη Raytheon και την Academi (πρώην Blackwater).
  

Μετά από την πολλή πρόοδο που έχει σημειωθεί από τις Δυνάμεις του Φωτός στις αρχές της δεκαετίας του '90, η Draco συμμαχία αποφάσισε να εισβάλει νωρίτερα και αντί του έτους 2000 η εισβολή τους άρχισε στα τέλη του 1995. Κατά την ημερομηνία-στόχο για την εισβολή, 11 Γενάρη 1996, αποφάσισαν να συντρίψουν τους πολύ λίγους ανθρώπους που γνώριζαν τα σχέδιά τους. Σε αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα σκότωσαν τον Phil Schneider και ακόμα επιτέθηκαν και σε κάποιους άλλους βασικούς ανθρώπους. 

Ο Phil Schneider μιλούσε ανοιχτά για τις υπόγειες στρατιωτικές βάσεις:
Μεταξύ 1996 και 1999, περίπου 500 εκατομμύρια Ερπετοειδείς εισήλθαν σε ανθρωποειδή κλωνοποιημένα σώματα στο εσωτερικό αυτών των υπογείων βάσεων. Μετά το 1999, το Κίνημα της Αντίστασης έχει αρχίσει την εκκαθάριση αυτών των υπογείων βάσεων και απομάκρυνε όλα τα Ερπετοειδή εκτός από πολύ λίγα άτομα στην επιφάνεια του πλανήτη. Βαθύτερη τμήματα αυτών των βάσεων εκκαθαρίστηκαν το 2003.Μετά από αυτό, η πρόοδος των Δυνάμεων του Φωτός ήταν τεράστια.
 

2008 και 2011, οι Πλειάδειοι αύξησαν την παρουσία τους στην τροχιά της Γης, στο βαθμό που η NASA αναγκάστηκε να κλείσει το επίσημο επανδρωμένο πρόγραμμά της στο διάστημα, επειδή δεν μπορούσε να εμποδίσει την διαρροή των στοιχείων της Πλειάδειας παρουσίας διαφορετικά. 

2012, το Κίνημα της Αντίστασης έχει αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού χρυσού από τα χέρια της Cabal. Αυτό έχει παραλύσει τις επιχειρήσεις της Cabal εκτενώς. Τώρα κρύβουν τα τελευταία τρισεκατομμύρια των χρημάτων τους στο Λιχτενστάιν. Λόγω του γεγονότος ότι χρειάζονται 2-3 δισ. δολάρια καθημερινά για να κρατήσουν την ''παράσταση'' τους να τρέχει, θα μπορούσαν να αντέξουν για 2 ή 3 χρόνια αν οι πόροι τους παραμείνουν άθικτοι, το οποίο, φυσικά, δεν πρόκειται να είναι έτσι.

Στις αρχές του 2013, το Κίνημα της Αντίστασης έχει εκκαθαρίσει όλες τις υπόγειες εγκαταστάσεις της Cabal μέσω της επιχείρησης Underlord. Τώρα δεν έχουν πουθενά να κρυφτούν και ανησυχούν. (25/4/2013) κατά την ημέρα της Σεληνιακής έκλειψης, τα κορυφαία στελέχη του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος θα συναντηθούν σε μια μυστική τοποθεσία κοντά στο ράντσο των Bush στο Τέξας για να συζητήσουν την κατάσταση.


apokrifamistiria

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2015/08/to-cobra.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters