Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μια δασκάλα παραδίδει ένα απίστευτο μάθημα σε σχολείο.."Πώς να γίνεις ο Πολεμιστής Του Φωτός"


Σήμερα επέλεξα να σας μιλήσω ως δασκάλα να σας κάνω εν δυνάμει μαθητές μου το μάθημα θα είναι ιδιαίτερο πώς να γίνεις ο Πολεμιστής Του Φωτός, πώς να ξεσηκωθείς, να διεκδικήσεις και στο τέλος πώς να νικήσεις! Αυτή τη φορά, η ευχή της Σπαρτιάτισσας Μάνας θα γίνει πιο απόλυτη, ποτέ
πια ΕΠΙ ΤΑΣ μόνο ΤΑΝ!

Το μάθημα αυτό θα μου επιτρέψετε να το αφιερώσω σε κάποιους Έλληνες που συνάντησα τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Άλλοι από αυτούς ήταν πολεμιστές της Κύπρου, άλλοι οι ελεύθεροι πολιορκημένοι του Αγίου Παντελεήμονα οι οποίοι βρίσκεστε σήμερα εδώ και σας ευχαριστώ πολύ, άλλοι Πνευματικοί ταγοί της Ακαδημίας Αθηνών , άλλοι Εύζωνες ή απλώς νέοι περήφανοι γνώστες της Ελληνικής Μυθολογίας και ετυμολογικοί γνώστες του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος ως γνήσιοι απόγονοι της θεάς Αθηνάς, μα, πάνω από όλα για μια ακόμη φορά επιτρέψτε μου, αυτό το μάθημα ανδρείας να το αφιερώσω στους 39 συμμαθητές σας, που όμως ήδη πολέμησαν και απέδειξαν πως είναι Αθάνατοι Έλληνες, στα δικά μου Πομακόπουλα της Θράκης και εδώ θέλω το πιο δυνατό σας χειροκρότημα. Αφήστε με λοιπόν να σας αποκαλώ σ’ αυτό το μάθημα που θα κάνουμε, παιδιά μου κι ας ξεκινήσουμε την αναζήτηση της ειμαρμένης των Ελλήνων!

Παιδιά μου, γνωρίζετε ποιοι είσαστε; Έλληνες ανδρειωμένοι μα, Έλληνες μαρμαρωμένοι που κάποιοι σας κόψανε κρυφά τα δόρατα και τις ασπίδες και δεν σας έμαθαν να μάχεστε, μα μόνο να πονάτε μη τυχόν διεκδικήσετε την πιο τρανή Ελλάδα μη τυχόν νικήσετε τον Τούρκο το δυνάστη .

Στις εκκλησιές μας έμαθαν πως ο ΑΙΤΩΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΖΗΤΩΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ μα χρόνια τώρα βρίσκεται μαρμαρωμένος ο Βασιλιάς του γένους και τα παιδιά του μένουν μοναχοί και ξεχασμένοι. Στη Β. Ήπειρο κανείς πια δε μιλά. Τους ξέχασε η Ελλάδα. Η Μακεδονία χάνεται κι ας ήταν γη του Αλεξάνδρου. Η Θράκη αλώθηκε απ ’τα σκυλιά που φάγανε την Κύπρο και η Αθήνα της Παλλάδας η φωλιά αλώθηκε από λαθρομεταναστόκαταπατητές του πνεύματος του αρχαίου γι αυτό και σήμερα εδώ ως άλλοτε σε ένα κρυφό σχολειό θα μπούμε, για να αναζητήσουμε ξανά που είναι η ελευθερία αυτή που ο Έλλην τη ζητά και ψάχνει με ανδρεία! Κι όταν το βράδυ από δω θα φύγουμε δε θα ‘μαστε πια ίδιοι γιατί ως δούλοι μπήκαμε πολεμιστές θα βγούμε!

Μα για να πετάξουμε ελεύθεροι θα πρέπει πρώτα του Αετού την πτήση να ερευνήσουμε καλά! Το μάθημα πεζά και όχι επικά αρχίζει ή καλύτερα συνεχίζει. Παράδειγμα προς μίμηση: Η πτήση αναγέννησης του Αετού.

Ο Ελληνισμός ανέκαθεν έμοιαζε με έναν Αετό. Σκεφθείτε ο Αετός είναι το μακροβιότερο από τα αγέρωχα πουλιά όπως ακριβώς και η Ελλάδα που ζει εδώ και χιλιάδες χρόνια ο Αετός λοιπόν ζει 70 ολόκληρα χρόνια. Για να φτάσει όμως σε αυτή την ηλικία, πρέπει να πάρει μια σκληρή και γενναία απόφαση. Στο μέσον ακριβώς της ζωής του τα νύχια του δεν μπορούν να αρπάξουν τη λεία για να τραφεί, το ράμφος του γίνεται πάρα πολύ κυρτό και τα γερασμένα του φτερά δεν τον βοηθούν πλέον να πετάξει. Τότε, έχει μόνο δύο επιλογές ή να πεθάνει ή να περάσει μια επώδυνη διαδικασία αλλαγής που θα διαρκέσει 150 ημέρες .

Η διαδικασία αυτή απαιτεί να πετάξει στη φωλιά του στην κορυφή ενός βουνού , εκεί ο αετός χτυπά το ράμφος του μέχρι να το αποκόψει και μετά θα περιμένει να φυτρώσει ένα καινούργιο ράμφος. Με αυτό θα αποκόψει και τα νύχια του. Αφού λοιπόν φυτρώσουν τα καινούργια νύχια ο Αετός αρχίζει να μαδάει τα γερασμένα του φτερά .Μετά λοιπόν από πέντε μήνες ο Αετός πραγματοποιεί τη περίφημη Πτήση της Αναγέννησης του και ξαναζεί.

Προσέξτε όμως παιδιά μου, όλα τα περνάει μόνος του! Επιστρέφει που; Στη φωλιά του. Κόβει μόνος του τα πάθη και τα ελαττώματα του. Έτσι λοιπόν και ο Ελληνισμός είναι ένας μοναχικός Αετός. ΠΟΤΕ δεν είχε συμμάχους. Πάντα ήταν μόνος του μα πάντα θυμηθήτε έδινε έναν όρκο: Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά, ουδ’ εγκαταλείψω τον προστάτην ω αν στοίχω, αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων, και μόνος και μετά πολλών

Μα πάντα το χει η μοίρα των Ελλήνων να πολεμούνε λίγοι . Ο Έλληνας και σήμερα παιδιά μου, μόνος του θα αναγεννηθεί γιατί μέσα του κρύβει ανέκαθεν έναν πολεμιστή, άλλοτε κρύβει έναν Λεωνίδα, άλλοτε έναν Αλέξανδρο, άλλοτε κρύβει έναν Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, άλλοτε έναν Κολοκοτρώνη , μια Ηρώ Κωνσταντοπούλου, άλλοτε έναν Ευαγόρα Παλικαρίδη , έναν Ηλιάκη, έναν Αριστοτέλη Γκούμα και αμέτρητους άλλους.

Σήμερα λοιπόν η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη ηλικία. Αυτήν των σαράντα ετών του Αετού.

Δεν διεκδικούμε τίποτα χημικά, δεν κάνουμε όνειρα και δεν πετάμε ψηλά. Η σημερινή κυβέρνηση του Γεώργιου Παπανδρέου μας υποδουλώνει κάθε μέρα και πιο βαθιά στον Οθωμανισμό μέσα από έναν εσκεμμένο νεοραγιαδισμό που την διακρίνει.

Μα πρέπει κι εμείς να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας όπως ο Αετός . Να ξυπνήσει μέσα μας ο Πολεμιστής του χθες και του σήμερα.

Ο ΤΡΟΠΟΣ; ΕΝΑΣ!

Γυρίστε στη φωλιά σας στην κορυφή του βουνού. Ταξιδέψτε στις γωνιές της Ελληνικής σκέψης και στο «Γνώθι σεαυτόν» . Μπείτε έστω και νοερά μέσα στο σώμα του Λεωνίδα και του Κολοκοτρώνη. Πρώτα όμως νιώστε τον πόνο που ένιωθαν πολεμώντας μα πάνω από όλα μετά νιώστε την ανδρεία της ψυχής τους. Μεθύστε με το κρασί των Αθανάτων και όσο κι αν ακούγεται σκληρό κάντε ζωή σας το θάνατο και Αθάνατοι θα ζήσετε. Δεν είναι τυχαίο που μόνος του αγωνίστηκε και ο Χριστός, μα «θανάτω θάνατον πατήσας». Μόνος και ο Λεωνίδας στα στενά των Θερμοπυλών μα έμεινε Αθάνατος. Όλοι ήσαν απόλυτοι στις θέσεις τους. Έτσι και εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτοι και αδιαπραγμάτευτοι στο ότι το έθνος μας ορίζει. Ο Χριστός δεν έλεγε τυχαία πως θα ξεράσει τους χλιαρούς. Ο Κολοκοτρώνης δίκαια πρόσταζε το θρυλικό «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» και ο Λεωνίδας δεν προειδοποιούσε τυχαία με την ιστορική του απειλή το βάρβαρο εχθρό « Μολών λαβέ».

Γι’ αυτό παιδιά μου σήμερα, πιο πολύ ίσως από κάθε άλλη φορά, θα ‘θελα να έρθω δίπλα στον καθένα σας και με το χέρι να σας αγγίξω στην ψυχή. Θέλω να αγγίξω πιο πολύ τους ελεύθερους πολιορκημένους που σήμερα βρίσκεστε εδώ και το πρωί ήμουν στον Άγιο Παντελεήμονα και έβλεπα το δράμα σας. Θέλω να αγγίξω τον καθένα από σας που δεν αντέχετε άλλο τη σκλαβιά και θέλετε ελευθερία. Μόνο ένα σας απομένει ακούστε με και δε θα το μετανιώσετε, Βγάλτε τον πολεμιστή που κρύβετε μέσα σας. Θωρακιστείτε όμως πρώτα. Μη βγείτε στη μάχη ξυπόλυτοι.

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ;

ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΠΛΑ;

Δώστε μεγάλη βαρύτητα!

ΙΕΡΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΠΛΙΣΟΥ !!!

1.Φόρεσε τις περικνημίδες σου, θα σου χρειαστούν για να κρατήσεις τα γόνατά σου αλύγιστα, γιατί αν χαθούν τα γόνατα σου και συρθείς χάμω, όλη η ψυχή σου θα υποκύψει στο φόβο. Για σένα Έλληνα του σήμερα, οι περικνημίδες σου είναι η πίστη στο Θεό που πιστεύεις, που πάντα διώχνει το φόβο και μας κάνει ατρόμητους. Ο Πολεμιστής που έχει κατακτήσει την αφοβία, σε κάθε του βήμα ανοίγει με κραδασμό το μονοπάτι της ανδρείας.

2.Πάρε τη χάλκινη ασπίδα σου, θα σου χρειαστεί για να αποκρούσεις τις λυσσαλέες επιθέσεις της λύπης. Η ασπίδα του σήμερα για σένα Έλληνα, είναι η γνώση της ιστορίας. Να ξέρεις καλά ποιος είσαι . 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Γιατί είσαι και γεννήθηκες Έλληνας. Και ας μην ξεχνάμε Έλληνας γεννιέσαι δε γίνεσαι ποτέ! Ελληνόψυχος γίνεσαι!

3.Το έδαφος που υπερασπίζεσαι λέγεται αλυπία. Ζήσε Άλυπος! Και αν είναι να δώσεις την έσχατη μάχη ΤΕΛΕΥΤΑ ΑΛΥΠΟΣ! Γιατί, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

4.Προφυλαξε βαθιά την κεφαλή σου και ιδίως τα αυτιά σου, μέσα όμως στο κράνος της σοφίας! Μην υποκύψεις Έλληνα του σήμερα, στην πλύση εγκεφάλου, που σου κάνουν από τα δελτία ειδήσεων ! Άκου μόνο το χτύπο της καρδιάς σου, όταν ακούει τον Εθνικό Ύμνο! Πως αλλιώς θα προφυλαχτείς από το δόλιο ψεύδος με τις χίλιες δύο μεταμφιέσεις που παίρνει, ώστε, να μοιάζει με αλήθεια; Πάρε στο χέρι σου το μαχαίρι, το μαχαίρι όμως της γνώσης, και σκότωσε κάθε προβατόσχημο λύκο!

5. Τέλος οπλίσου με το πανίσχυρο δόρυ της συνειδητής πρόθεσης σου. Μην περιμένεις να σε εξευτελίσουν κι άλλο. Μην περιμένεις να ξεσηκωθείς γιατί δε θα χεις πλέον να κάνεις κάτι άλλο. Τότε δε θα χει καμιά αξία. Δείξε αξιοπρέπεια στον Έλληνα που κρύβεις μέσα σου και ξεσηκώσου τώρα!

Να λοιπόν, πέντε είναι τα πνευματικά σου όπλα :

Περικνημίδες, δηλαδή πίστη στο Θεό και στην Ελλάδα,

Ασπίδα, δηλαδή γνώση της ιστορίας,

Κράνος, για να μην ακούμε τι λένε οι σύγχρονες σειρήνες του Γιωργάκη,

Δόρυ, επίθεση και όχι άμυνα, διεκδίκηση και όχι ηττοπάθεια .

Πάνω από όλα όμως, θέλω να θυμάσαι ένα πράγμα Έλληνα που είσαι απέναντί μου. Μην υποτιμάς κανέναν εχθρό, ούτε το μογγόλο και απολίτιστο Τούρκο που μιμείται τον άνθρωπο, ούτε το σκυλοφάγο Πακιστανό, ούτε το σκυπητάρη Αλβανό, ούτε το θηλυπρεπή, θολοκουλτουριάρη, που κατά λάθος Ελληνοφωνεί, μην υποτιμάς κανέναν εχθρό. Θυμήσου, μάθε να τον αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά, γιατί οι περισσότεροι απ’ αυτούς ή σχεδόν όλοι, καταρρέουν με την αναγνώριση και μόνο.

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί σου. Θυμήσου!

Μα εσύ Έλληνα μου, προχώρα μόνος. Προχώρα, σε μία ανίερη συμμαχία, αυτή που θα ενώσει μέσα σου, στη δική σου φωλιά, στην κορυφή του βουνού, το παρελθόν σου με το τώρα. Ξεκλείδωσε απ’ τα μέσα σου τον ξακουστό Λεωνίδα, που πλέον όμως κάνει το σταυρό του και δίνοντας υπόσχεση νίκης, απειλεί κάθε σκυλότουρκο με τη λακωνική του ρήση «Μολών Λαβέ». Θωράκισε τον εαυτό σου ακόμα και απ’ τον εγωισμό σου. Αυτόν που πάντα στον Ελληνισμό, έφερνε τις διχόνοιες και τα μίση. Γι’ αυτό όταν θα μείνεις μόνος, έχε μέσα την ταπεινοφροσύνη όχι όμως την ταπείνωση. Μια αξιοπρεπή ταπεινοφροσύνη, μην υπερτιμάς τον εαυτό σου, μην αυτοπροβάλλεσαι. Δεν θα τους αιφνιδιάζεις. Έτσι θα ξέρουν πάντα, ποιος είσαι, και πως σκέφτεσαι. Προσπάθησε όσο γίνεται – γιατί γίνεται – να μην έχεις φθόνο μέσα σου, μόνο τη θεία Νέμεσις του Αχιλλέα! Μάθε να περνάς απαρατήρητος ακόμη και όταν ξεκουράζεσαι! Ακόμα και όταν κάνεις το πιο απλό, ακόμη και όταν αναπνέεις Πολεμιστής να είσαι! Μην αγαπάς το έθνος σου, μονάχα όταν προλαβαίνεις από τις δουλειές σου! Μην αγαπάς την πίστη σου, μονάχα, όταν Κυριακή στην εκκλησιά πηγαίνεις! Κάνε τη μάχη σύντροφο, κάνε τη γη σου κάστρο!

ΙΕΡΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΈΛΛΗΝΑ, που ήρθες από την Ήπειρο, τη Θράκη, το Αιγαίο, τη Θεσσαλία και τη στερεά, Μακεδονία και Κρήτη, από της Λακεδαίμονος τη γη και τη Μεγαλόνησο! Μη σε βαραίνει ο πόλεμος που ανίερα ξεκίνησε μέσα από την ψυχή σου. Κάνε τον απλά πνοή σου, ανάσαινε ελεύθερα, θυμήσου τη γενιά σου. Μην υπομένεις άλλο το ζυγό, σου κλέβουν τη ψυχή σου. Μα πιο πολύ από ποτέ θυμήσου πως στο τέλος θα αντέξεις. Γιατί και ο προμηθέας σου, στο βράχο, σε κοιτάει, να σε κατασπαράζει τ’ όρνεο: Μα εσύ εκεί να αντέχεις, γιατί όλοι μας την ψάχνουμε την ποθητή Ιθάκη! Μόλις σκεφτείτε που βγήκαμε από το νησί των λωτοφάγων της λήθης και της λησμονιάς οι Δραγουμάνοι όρισαν πως δεν υπάρχει πλέον, το Εθνικής δίπλα από το Παιδείας, για να ξεχάσουν τα Ελληνόπουλα πως είναι ανδρειωμένα, πως είναι απόγονοι Αθανάτων, που φέρνουνε τη νίκη! Και φτάσαμε στου Κύκλωπα τη γη, αυτού που έχει μόνο ένα μάτι, γιατί η παγκοσμιοποίηση, δεν βλέπει με τα δύο, δε ξεχωρίζει Έθνη, ούτε Λαούς, μα, ζωοποιεί τους πάντες! Έλληνα μου, βάλε στρατηγική και τεχνική, ως άλλος Οδυσσέας, μόνο με ένα τρόπο θα τους νικήσουμε, αν γίνεις ο Κανένας!

Να μην γνωρίζουν από πού θα έρθει η θεία δίκη, ν’ αρχίσει ο κλεφτοπόλεμος, να ετοιμάσουμε τους νέους μας, να σκάνε σαν τις βόμβες στα χέρια τους και στη σπηλιά του ξένου Κύκλωπα Αρχηγού μας. Και σα ξεφύγουμε από κει, και φτάσουμε στην Ιθάκη, μεσ’ στου Βοσπόρου τα στενά και στης Αγιά Σοφιάς την εκκλησιά θα κάνουμε όλοι το σταυρό μας, γιατί η Ελλάδα ήταν οδηγός μας και φάρος μας και πίστη! Θα ανοίξει η Πύλη και θα βγει ο Βασιλιάς από τα μαρμαρωμένα αλώνια και τότε, σκεφτείτε τον μπροστά σας: Αναγνώριση θα δώσει στην ανδρεία! Γιατί εσύ Έλληνα ορκίστηκες στο χθες και κράτησες το λόγο, «Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες» (εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροί σας),φωνάζεις στους προγόνους, και τώρα αποδείχθηκες Πολεμιστής, υπέρτατος των πάντων.

Κι αν όλα αυτά που ακούσατε μοιάζουν με ιστορία, πάρτε τα όπλα, γράψτε την, γιατί ποτέ δεν άνθισε η Ελληνοτουρκική φιλία !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΪΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ !

ΠΗΓΗ

Θανάσιμα Μυστικά : Αναζητώντας τον χρυσό των Ναζί


Οι Γερμανοί έκλεψαν αμέτρητα εκατομμύρια από εκείνους τους οποίους νίκησαν ή σκότωσαν.

Τι έγινε όμως αυτός ο ανυπολόγιστης αξίας θησαυρός, όταν τελείωσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος;



-Σε ποιον ανήκει στην πραγματικότητα;


Θανάσιμα Μυστικά ~ Αναζητώντας τον χρυσό των... από KRASODAD

ΠΗΓΗ

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_7651.html

Συναγερμός σε όλο τον πλανήτη! Μία ανάσα από πυρηνικό πόλεμο - Στόχοι βομβαρδισμών Ουάσινγκτον, Τέξας, Λος Άντζελες και Χαβάη


- Δείτε τους χάρτες που αποκαλύπτουν τους στόχους
- Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι η χώρα τέθηκε σε "κατάσταση πολέμου" με τη Νότια Κορέα

- Tο Πεντάγωνο έστειλε πάνω από τον ουρανό της Νότιας Κορέας ένα ζεύγος βομβαρδιστικών Β-2
- Αγωνιώδεις εκκλήσεις από Γαλλία και Γερμανία:''Σταματήστε να παίζετε με τη φωτιά''
- Συναγερμός και στη Ρωσία λόγω των πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του τις πρόσφατες απειλές της Βόρειας Κορέας και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει ιστορικό φιλοπόλεμης ρητορικής.

Σήμερα, η Βόρεια Κορέα κήρυξε τη χώρα σε "κατάσταση πολέμου" με τη Νότια, μία ημέρα μετά την υπογραφή από τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν διατάγματος με το οποίο τίθενται σε επιφυλακή οι πυραυλικές μονάδες της χώρας για να επιτεθούν σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

Στο μεταξύ σάλος έχει προκληθεί από τις φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιοκ Ουν στο γραφείο του με τους στρατηγούς του να καταστρώνει σχέδια για το πως θα πληγούν οι ΗΠΑ. Κι' αυτό γιατί στους χάρτες που φαίνονται στις φωτογραφίες εμφανίζονται ως στόχοι η Ουάσινγκτον, το Τέξας, η Χαβάη και το Λος Άντζελες.


Το κείμενο που φαίνεται με μαύρα έντονα γράμματα μεταφράζεται ως "Πλάνο για να χτυπήσουμε τις ΗΠΑ".


"Έχουμε δει νέες και μη εποικοδομητικές ανακοινώσεις από την Βόρεια Κορέα. Λαμβάνουμε αυτές τις απειλές σοβαρά υπόψη μας και παραμένουμε σε στενή επαφή με τους νοτιοκορεάτες συμμάχους μας", δήλωσε η Κέιτλιν Χέιντεν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

"Αλλά θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει ιστορικό φιλοπόλεμης ρητορικής και απειλών και ότι η σημερινή ανακοίνωση είναι στο ίδιο πνεύμα", πρόσθεσε η ίδια.

Το Πεντάγωνο έστειλε πάνω από τον ουρανό της Νότιας Κορέας ένα ζεύγος βομβαρδιστικών Β-2, των γνωστών Στέλθ, τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και θεωρούνται αιχμή του δόρατος της αμερικανικής πολεμικής ισχύος.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους, στόχος είναι, αφενός να καθησυχαστούν οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, από τις συνεχιζόμενες απειλές της Βόρειας Κορέας, και αφετέρου να αναγκαστεί η Πιονγκγιάνγκ να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για τα πυρηνικά.

"Παραμένουμε πλήρως έτοιμοι και ικανοί να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας. Εξακολουθούμε να λαμβάνουμε επιπρόσθετα μέτρα κατά της βορειοκορεατικής απειλή, περιλαμβανομένου του σχεδίου μας να αυξήσουμε τον αριθμό των αμερικανικών πυραύλων ανάσχεσης και των ραντάρ εντοπισμού και έγκαιρης προειδοποίησης", δήλωσε η ίδια.

Την ίδια ώρα, έκκληση στη Βόρεια Κορέα "να απέχει από κάθε νέα πρόκληση", έκανε σήμερα το Παρίσι.

"Η Γαλλία είναι έντονα προβληματισμένη από την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο", αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Φιλίπ Λαγιό.

Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβέλε, κάλεσε σήμερα την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά.

Επίσης η Ρωσία κάλεσε σήμερα την Βόρεια Κορέα και την Νότια Κορέα όπως και τις ΗΠΑ να επιδείξουν "μέγιστη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση", μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι στην χώρα έχει κηρυχθεί κατάσταση πολέμου με την Σεούλ.

"Αναμένουμε από τα δύο στρατόπεδα να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση και ότι κανείς δεν θα ξεπεράσει το σημείο χωρίς επιστροφή", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ ο Γκριγκόρι Λογκβίνοφ, ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι επιφορτισμένος με θέματα που αφορούν την κορεατική χερσόνησο.

"Δεν μπορούμε φυσικά να μείνουμε αδιάφοροι την στιγμή που υπάρχει μια κλιμάκωση της έντασης", πρόσθεσε ο ίδιος. "Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε", σημείωσε.

Η Ρωσία βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με τους εταίρους της στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας (την Βόρεια Κορέα, την Νότια Κορέα, την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία), πρόσθεσε.

Εξάλλου διπλωματική πηγή που επικαλείται το Ίντερφαξ δήλωσε σχετικά με την θέση της Ουάσινγκτον και της Σεούλ στην τρέχουσα κρίση: "Η κατάσταση είναι βεβαίως πολύ τεταμένη και επικίνδυνη, αλλά υπάρχουν και ενθαρρυντικά στοιχεία: η αντίδραση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας είναι μετρημένη και ήρεμη έως έναν βαθμό".
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_9453.html

ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.


ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΟΣ.
Μία θλιβερή προσωπικότητα που αποπειράθηκε να καταστρέψει την ελπίδα ολόκληρης της
ανθρωπότητας.
Η σκοτεινή φιγούρα, υπηρέτησε πιστά τους σκοταδιστές που θέλουν να γυρίσουν την Ευρώπη σε έναν νέο μεσαίωνα. Από εκεί που την έβγαλε πριν τρεις αιώνες το άσβεστο, άδολο Ελληνικό Φως.
Ο δόλιος που μεθοδικά αμαύρωσε την έννοια Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, μιλώντας για “διεφθαρμένους” την στιγμή που ο ίδιος είναι ο αρχιερέας της διαφθοράς.
Το έργο των δικαστών λοιπόν δεν αντανακλά μόνον την τιμωρία για την εθνοκτονία του
Ελλήνισμού, από την Κέρκυρα μέχρι την Κερύνεια. Δεν αναφέρεται στο δίκαιο αίσθημα του ΤΙΜΙΟΥ Έλληνα για εκδίκηση του συκοφάντη.
Οι δικαστές έχουν υποχρέωση σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης. Να ανάψουν πάλι τον Φάρο της Ελευθερίας και της δικαιοσύνης και να ρίξουν στα τάρταρα της ιστοριας των υπηρέτη της βαρβαρότητας. Τον εκπρόσωπο του ναζισμού που επιτίθεται στις ανυπεράσπιστες κοινωνίες με το χρήμα του Σόρος και το σπαθί του ισλαμοφασίστα.
Το έγκλημα του Γεωργίου Παπανδρέου δεν είναι “οικονομικό”. Είναι συνεχές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Από την προστασία των σφαγέων μωρών και εμπόρων οργάνων του Κοσσυφοπεδίου, μέχρι την μεθόδευση του μνημονίου.
Και αυτό το έγκλημα, αξίζει την εσχάτη των ποινών που μπορεί να αποδόσει μία δημοκρατική κοινωνία. Την ισόβια κάθειρξη και την αιώνια απαξίωση. Όπως αυτή που φύλαξε το Ελληνικό Έθνος στον εφιάλτη, γράφοντας ακόμα και το όνομα του χωρίς κεφαλαίο.
Τον υβριστή που τολμούσε να μιλά για το “μαχαίρι στο κόκκαλο” στην χώρα που γέννησε την Ελευθερία “Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη, των Ελλήνων τα Ιερά”.
Ένας μικρός άνθρωπος για ένα μεγάλο κακό. Νέμεσις.
(το πρωτοσέλιδο από την Κυριακάτικη Δημοκρατία).

Θυμηθείτε δικαστές, αυτό που έγραφε ο Ρήσος στο Ολυμπία από τον χειμώνα του 2009, όταν αποκάλυπτε ότι η υπαγωγή στο ΔΝΤ ήταν προσυμφωνημένη από τον ολετήρα του Ελληνισμού. Είναι στο χέρι σας να το πραγματοποιήσετε
 
http://www.triklopodia.com/2013/03/blog-post_9419.html

Εκκενώνεται ο Άιφελ

Υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στον Πύργο του Άιφελ και δόθηκε εντολή να εκκενωθεί άμεσα.

Η κατάσταση κρίνεται τόσο σοβαρή που αυτή την στιγμή οι αρχές προσπαθούν να εκκενώσουν το μνημείο από 1500 περίπου άτομα (!!!) που βρίσκονται μέσα αυτή την στιγμή. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους, τουρίστες. Μιλάμε για πρωτοφανή αριθμό και ελάχιστο χρόνο.
Ήδη έχει περάσει η ώρα που ανέφερε το τηλεφώνημα ότι θα γινόταν η έκρηξη. 

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και η περιοχή έχει εκκενωθεί.


http://kostasxan.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3697.html 

"ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΟΛΑΣΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟ ... ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ"

...ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
...ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!
"ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ"
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΕΥΝΟΙΚΟΤΑΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΔΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ...
ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ
ΗΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ...
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΝΕΕΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ...
Η ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΟ 1,3 ΔΙΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 56,6 ΔΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ...
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ, ΑΦΟΥ ΕΛΠΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ...
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ "ΥΓΙΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ" ...
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ, ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε !!!
ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΠΛΑΦΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΨΑΛΙΔΙΣΜΕΝΑ !!!
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ...
ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ, Η ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ "ΒΟΡΡΑ" ...
ΗΔΗ ΤΡΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΕΝΩ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ" !!!
+++
ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
 
 
http://www.katohika.gr/2013/03/anamenetai-kolasi-se-ellada-kypro-trapezikos-paradeisos-ta-katexomena.html

4 ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΓΑΖΩΣΑΝ 8 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ 25ΧΡΟΝΗ ΑΘΩΑ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΘΑΝΕ! ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ, ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑ!


Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ όταν τέσσερα άτομα εισέβαλαν με καλάσνικοφ στην ταβέρνα «Μπάμπης» στο 37ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών στα Παλαιοκούνδουρα και ακινητοποίησαν ιδιοκτήτες και πελάτες. 


Άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή και τα κλειδιά του αυτοκινήτου (ένα μαύρο τζιπ Subaru Forester με αριθμό κυκλ. ΥΡΟ 1394) του ιδιοκτήτη. Οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τους δράστες στο ύψος της Κινέτας και άρχισαν να τους καταδιώκουν. 

 Ακολούθησε συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών πάνω στο δρόμο η οποία οδήγησε στον τραγικό θάνατο μιας 25χρονης γυναίκας οδηγού, η οποία περνώντας τυχαία από το σημείο βλήθηκε από τα πυρά των αλβανών οι οποίοι όπως δείχνουν τα πράγματα πρόκειται για κάποιους από τους 11 αλβανούς βαρυποινίτες δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων πριν από λίγες μέρες !!!

 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΝΔΙΑ-ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΥΡΓΑΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ-ΤΡΙΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ! ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ Η ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΤΗΝ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ.

 ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΩΣ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝ'ΌΣΟΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΔΟΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΥΠΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ! 

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΦΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! 

ΤΑ ΘΕΡΜΟΤΕΡΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΩΝ.  
 
http://ygro-pyr.blogspot.gr/2013/03/4-8-25.html

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΛΗ , ΓΟΝΑΤΙΣΕ ... !!!‏

Απόσπασμα από αυτή την καταπληκτική συνέντευξη του David Icke...
(Τα σχόλια μέσα στην παρένθεση είναι αυτού που έκανε την μετάφραση).
Λέει λοιπόν ότι σιγά –σιγά ανακάλυψε, βάζοντας κομμάτια του πάζλ στη θέση τους, ότι όλα όσα
έβλεπε άρχισαν να αποκτούν νέο νόημα για αυτόν καθώς πίσω από τα φαινομενικά γεγονότα άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι υπήρχε κι άλλη μια πραγματικότητα κρυμμένων αιτίων, κινήτρων, προθέσεων και συνειδητών σχεδιασμών που στην ουσία αφορούσαν τον ΕΛΕΓΧΟ των πάντων από μια μικρή ελίτ οικογενειών που ελέγχουν τον τραπεζικό σύστημα, το πολιτικό σύστημα… Έτσι μπορείς να ψηφίζεις έναν που είναι –πχ στην Αμερική- ρεπουμπλικανός ή για κάποιον που είναι δημοκράτης στην πραγματικότητα ψηφίζεις το ίδιο πράγμα γιατί είναι μια η δύναμη που ελέγχει και τους δύο.
Το ίδιο συμβαίνει στην Βρετανία και σε όλη την Ευρώπη. (το ίδιο συμβαίνει και σε μας και το έχουμε, πιστεύω, αντιληφθεί με πολύ οδυνηρό τρόπο) Οι ίδιοι λοιπόν, βρίσκονται πίσω από το φαρμακευτικό καρτέλ –που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την υγεία των ανθρώπων, παρά μόνο για τον πλουτισμό του και για τον έλεγχο-. Το φαρμακευτικό καρτέλ δεν θέλει υγιείς ανθρώπους γιατί οι υγιείς δεν αγοράζουν φάρμακα! Θέλουν αρρώστους, για αυτό επινοούν συνεχώς νέες ασθένειες. Έχουν λυσσάξει να επινοούν διαταραχές για τα παιδάκια. Έχουν λυσσάξει, πχ να μιλάνε για διαταραχή διάσπασης της προσοχής. Όλοι το είχαμε αυτό (–ιδιαίτερα όταν βαριόμασταν μέχρι θανάτου το μάθημα!!!-) αλλά τα συμπτώματα της συγκεκριμένης διαταραχής είναι ακριβώς τα συμπτώματα αλλαγής συμπεριφοράς που παρουσιάζονται όταν στον οργανισμό μπαίνουν συγκεκριμένες χημικές ουσίες μέσω τροφής, ποτού ή εμβολίων!
Πρώτα δίνουν στα παιδιά όλα τα χημικά σκουπίδια με τα οποία φτιάχνουν ένα σωρό δήθεν παιδικές λιχουδιές (από γαριδάκια πατατάκια κι ένα σωρό άλλα) τα οποία δημιουργούν υπερδραστηριότητα και μετά λένε «έχει διαταραχή! Δώσε του το τάδε φάρμακο της φαρμακοβιομηχανίας μας»!
Έτσι λοιπόν σε μια φάση αφύπνισης άρχισε να τα αντιλαμβάνεται αυτά το ένα μετά το άλλο. Ένα άλλο πράγμα που άρχισε να κατανοεί είναι ότι τον έλεγχο του όλου συστήματος τον ασκεί μια ομάδα που στην πραγματικότητα δεν ανήκουν στην ανθρώπινη φυλή.
Σημαντικό μέρος είναι η αληθινή φύση της πραγματικότητας που ζούμε, αυτή που υπάρχει πίσω από τα φαινόμενα.
Υπάρχουν για παράδειγμα άνθρωποι που ανέδειξαν την συνωμοσία και την μεθόδευση που υπήρξε εκ των έσω για το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Άνθρωποι που αναδεικνύουν το πώς ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ οι πόλεμοι και τι εξυπηρετούν.
Που διαφωτίζουν τον κόσμο ότι «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» είναι στην ουσία πόλεμος κατά της ανθρώπινης ελευθερίας!
Όταν αντιληφθείς την αληθινή φύση της πραγματικότητας και την ψευδαισθητική αντίληψη που υπάρχει στην 3διάστατη αποκωδικοποίησή της, τότε αρχίζεις να βλέπεις καθαρά πώς αυτοί οι λίγοι ελέγχουν τους πολλούς!
Πόσοι είμαστε; Επτά δισεκατομμύρια! Έτσι;
Το δίκτυο της μυστικής τους κοινωνίας στο υψηλότερο επίπεδό της διδάσκει στους μυημένους της, από την μια γενιά στην άλλη το πώς οι άνθρωποι παράγουν πραγματικότητες και πώς αυτοί διαδρούν με αυτές τις πραγματικότητες και πώς αυτές οι πραγματικότητες επιδρούν σ’ αυτούς. (πχ, οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι δημιουργούν πραγματικότητα, δηλαδή υλικά γεγονότα. Όταν εστιάζουν δυναμικά την σκέψη τους σε κάτι, αυτό το κάτι έρχεται και υλοποιείται στο υλικό πεδίο!
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι εξουσιαστές είναι να δώσουν το κατάλληλο ερέθισμα, μέσω τεχνητών γεγονότων όπως η οικονομική κρίση ή τηλετρομοκρατία, ώστε όλοι να εστιάσουν την σκέψη τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα! Αυτό θα έρθει στην υλική πραγματικότητα. Αυτοί το ξέρουν! Ο κόσμος όχι. Είναι όπως όταν ρίχνουμε στο στρείδι τον κόκκο της άμμου κι αυτό φτιάχνει το μαργαριτάρι μετά μόνο του! Κι εμείς μετά συλλέγουμε τη σοδειά. Το ίδιο κάνουν κι αυτοί! Μόνο που η σοδειά τους είμαστε εμείς! )
Και φυσικά όλο αυτό έχει συστηματικά αποκρυφθεί από τους ανθρώπους. Γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος για αυτούς τους ελάχιστους να κρατήσουν τον έλεγχο των 7 δισεκατομμυρίων. Κι αυτό το πράγμα έχει βαθειές ρίζες στο παρελθόν της γήινης ιστορίας, δηλαδή δεν γίνεται τώρα μόνο, ξεκινά από πολύ παλιά…
Για αυτόν τον λόγο όλες οι αποικιακές δυνάμεις της Ευρώπης –και φυσικά και οι Βρετανία- όταν πήγαν στην Νότιο ή Βόρειο Αμερική, όπως οι Ισπανοί κι οι Πορτογάλοι, ή στην Αφρική ή στην Αυστραλία που βρίσκονται και οι Αβορίγινες, αμέσως στοχοποιούσαν τους γηγενείς πληθυσμούς και ιδιαίτερα τους Σαμάνους, οι οποίοι ήταν αυτοί που κρατούσαν την γνώση της πραγματικότητος, όπως την κατανοούσαν και την μεταλαμπάδευαν στις επόμενες γενιές. Ιδιαίτερα τη γνώση της ιστορικής συνέχειας της ανθρωπότητας, μέχρι τις ημέρες τους.
Αυτό που έκαναν οι αποικιοκρατικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας ως όχημα τον χριστιανισμό, ήταν να επιβάλλουν στους γηγενείς μία νέα θρησκεία, η οποία δαιμονοποιούσε ό,τι είχε υπάρξει πριν απ’ αυτήν και φυσικά και την παλιά γνώση!!!
Όπως του είχε πει κι Κρέντο Μούτουα που είναι σαμάνος της φυλής των Ζουλού στην Αφρική, όταν οι Ευρωπαίοι έφθασαν στην περιοχή του, σκότωσαν τους σαμάνους!
Στοχοποιούσαν οποιονδήποτε μπορούσε να δώσει μια αυθεντικότερη έκδοση της ιστορίας της ανθρώπινης ζωής και της πραγματικότητας και τα αντικαθιστούσαν με την πλαστή «θρησκευτική» ιστορία (που μας τάϊσαν όλους, ο Αδάμ η Εύα κι ο γνωστός όφις…)
Ο Icke λέει ότι οι αισθητηριακές μας δυνατότητες είναι περιορισμένες κι ότι αποκωδικοποιούμε ένα συγκεκριμένο μικρό φάσμα συχνοτήτων, το οποίο αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικότητα. Πέρα απ’ αυτό που αντιλαμβανόμαστε υπάρχει ένας ωκεανός πιθανοτήτων και πραγματικοτήτων, που δεν τον βλέπουμε.
Για αυτό και μπορούν να υπάρχουν ακόμα οι θρησκευτικές πεποιθήσεις με τους κανονισμούς τις υποχρεώσεις και τις απαγορεύσεις που φτιάχνουν ένα «πακετάκι» με όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε.
Όσα δηλαδή επιθυμούν οι χειραγωγοί του πλανήτη, που προσπαθούν με κάθε μέσον κι εντελώς συνειδητά να μας πείσουν ότι η μοναδική ταυτότητα που έχουμε είναι το σώμα μας.
Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια, είμαστε συνειδητότητες δίχως όρια που απλώς παίρνουμε την εμπειρία που λέγεται David Icke (ή Πέτρος ή Γιάννης ή Ελένη ή Κατερίνα, ή Αντιγόνη, ή Αλίκη, ή Γιώργος ή οτιδήποτε) Θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε μόνο ό,τι βλέπουμε στον καθρέφτη, για αυτό με κάθε μέσον προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μόνη πραγματικότητα που υπάρχει είναι αυτή των πέντε αισθήσεων, και τίποτα παραπέρα για να μην δούμε τι πραγματικά είμαστε γιατί τότε δεν θα μπορούν να μας χειραγωγούν!
Όταν εστιάζεις την προσοχή σου σε κάτι, αποσυνδέεται η συνειδητότητά σου από τις εξωτερικές επιδράσεις και διευρύνεται, έτσι έχεις ευρύτερη αντίληψη. Για αυτό μας βομβαρδίζουν με έναν συνεχή ορυμαγδό εξωτερικών γεγονότων κι ερεθισμάτων που πάντα βασίζονται στις πέντε αισθήσεις. Για να μην έχουμε τον χρόνο να κρατήσουμε ανοιχτή την συνειδητή επαφή κι επικοινωνία ανάμεσα στο μέρος που λαμβάνει την εμπειρία –εμείς στη γήινη υπόστασή μας- και στην δίχως όρια συνειδητότητα που είναι ο πραγματικός μας εαυτός.
Κι αυτό το δίκτυο των χειραγωγών που έχουν πλήρη γνώση της πραγματικότητος έχει δημιουργήσει μια συγκεκριμένη δομή συστήματος που μοναδικό της στόχο έχει να κρατά την ανθρωπότητα διαχωρισμένη και αποκομμένη από τον πραγματική δίχως όρια εαυτό της. Δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να αφυπνιστούμε και να δούμε τις άπειρες δυνατότητες και ικανότητές μας.
Κι είναι τόσο λίγοι αυτοί, που για να μας ελέγξουν πρέπει να στρατολογήσουν άλλους, μέλη από τον ίδιο τον πληθυσμό-στόχο στους οποίους αναθέτουν να επιβάλουν δια της βίας τις εντολές και τη βούλησή τους στους υπολοίπους! (πχ οι πολιτικοί, οι κυβερνήτες είναι στρατολογημένοι είτε συνειδητά είτε όχι, για να επιβάλλουν τις εντολές. Το ζούμε στην Ελλάδα)
Ο κόσμος που το κάνει αυτό, δεν το κάνει πάντα συνειδητά (επειδή υπάρχουν διάφορα επίπεδα), το κάνει για να κερδίσει τα προς το ζειν για την οικογένεια χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι συνεισφέρει σ’ αυτήν την πυραμιδοειδή κατανομή της εξουσίας!
Αυτό το καταφέρνουν δια του διαχωρισμού και της τμηματοποίησης (compartmentalisation) που εμποδίζει τους ανθρώπους να αποκτήσουν αντίληψη του πώς συνεισφέρουν ο καθένας στην γενικότερη εικόνα χτίζοντας μόνοι τους τα τείχη της σκλαβιάς τους.
Μ’ αυτόν τον τρόπο οι λίγοι ελέγχουν τους πολλούς.
Σιγά –σιγά όμως οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αφυπνίζονται και να βλέπουν.
Κι η ατζέντα των επικυριαρχών λέει το εξής: Όταν είναι λίγοι και θέλουν να ελέγξουν τους πολλούς, πρέπει να δημιουργήσουν μια ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Πρέπει να υπάρχει ΕΝΑ κέντρο λήψεως αποφάσεων.
Γιατί αν τα κέντρα των αποφάσεων είναι πολλά (τότε ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτόν του μόνος του, αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του και τότε) πάει ο πολυπόθητος έλεγχος των ολίγων επί των πολλών.
Έτσι στην Ευρώπη μια χούφτα γραφειοκρατών, που δεν εξελέγησαν ποτέ υπαγορεύουν κι επιβάλλουν σε όλα τα κράτη τι να κάνουν! Και το δικαίωμα της κάθε χώρας να ΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΙΡΕΘΕΙ.... Το 75% των βρετανικών νόμων, λέει ο Icke ψηφίζονται στις Βρυξέλλες κι όχι στο Λονδίνο.
Αυτό το οποίο επιδιώκουν είναι η απόλυτη συγκέντρωση των εξουσιών.
Παγκόσμια κυβέρνηση, Παγκόσμια τράπεζα, Παγκόσμιο νόμισμα! Που φυσικά δεν θα είναι μετρητά, θα τα καταργήσουν! Θα είναι μόνον ηλεκτρονικό χρήμα, το οποίον σημαίνει απόλυτη κατάργηση της ατομικής ελευθερίας, καθώς το άτομο δεν θα μπορεί να αγοράσει ό,τι θέλει. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου πει η κάρτα access denied, και λες πάρτε μετρητά, αν δεν υπάρχουν μετρητά σημαίνει ότι πρόκειται για ένα μέσο απόλυτου ελέγχου καθώς οποιαδήποτε ένδειξη «ανυπακοής» θα μπορεί να σε αποκόψει από την πρόσβαση ακόμα και σε στοιχειώδη αγαθά για την επιβίωσή σου. (Ούτε νερό δεν θα μπορείς να αγοράσεις!)
Το επόμενο που επιθυμούν είναι ένας Παγκόσμιος Στρατός.
Βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το ΝΑΤΟ και ο Ευρωστρατός.
Ο παγκόσμιος στρατός θα λειτουργεί ως μέσον επιβολής της εξουσίας της παγκόσμιας κυβέρνησης στις χώρες που δεν θέλουν να την δεχτούν (που οι ηγέτες τους δηλαδή δεν είναι στρατολογημένοι κοπρίτες σαν τους δικούς μας δηλαδή)
Το άλλο που θέλουν να κάνουν είναι ΝΑ ΤΣΙΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ
Για να διαλύσουν την Αμερική, να γονατίσει και να δεχθεί την επικυριαρχία της παγκόσμιας κυβέρνησης, (οι ίδιοι οι πολιτικοί της που είναι ανδρείκελα) έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα «θέατρα πολέμου» -όντως θέατρα! Αφού όλα τα σκηνικά που οδήγησαν σ’ αυτά είναι στημένες θεατρικές παραστάσεις- και με όλες αυτές τις πολεμικές επιχειρήσεις διαλύουν οικονομικά τις ΗΠΑ και το κάνουν με απόλυτη συνείδηση συνέπεια και μεθοδικότητα. (17 τρις το χρέος των ΗΠΑ)
Την γονατίζουν έτσι ώστε να αφομοιωθεί εύκολα στην παγκόσμια δικτατορία.
Επίσης έχουν κάνει και κάτι άλλο. Έχουν ήδη αποφασίσει περιοχές ειδικοτήτων (global specializations)
Σε μια χώρα η πολιτεία κανονίζει, εκεί υπάρχουν ορυχεία, εδώ είναι αγροτικές περιοχές, τα εργοστάσια να τα βάλουμε εδώ, οι βιοτεχνίες να μπουν έτσι… και κανονίζουν πώς να διευθετήσουν την οικονομία τους.
O Icke λέει ότι έχει δει έγγραφα της πρώιμης περιόδου της ΕΕ τα οποία πριν από οτιδήποτε άλλο καθόριζαν ποιες περιοχές θα εξειδικευθούν να παράγουν τι! (Καταλαβαίνετε τώρα γιατί στην Ελλάδα επιδοτούσαν για να πάψει η αγροτική παραγωγή; Γιατί επιδοτούσαν για να ξεριζώσουν οι αγρότες τα φυτά; Γιατί όταν έβγαιναν οι ποσοστώσεις δεν τους ενδιέφερε να διεκδικήσουν για την χώρα την αναγνώριση της πραγματικής παραγωγής; Καταλαβαίνετε γιατί το υπουργείο αγροτικής υπανάπτυξης που είναι βραχίονας της πυραμίδας εξουσίας έφτασε να στείλει φιρμάνι σε αγρότες να εκριζώσουν οινοποιήσιμα αμπέλια; Καταλαβαίνετε γιατί μεθοδικά διέλυαν κάθε παραγωγή; Γιατί ποτέ δεν επέτρεψαν να γίνουν γραμμές παραγωγής και σχεδίασης δικών μας αυτοκίνητων, τρακτέρ, συστημάτων ανακύκλωσης, ή βαριά βιομηχανία; Γιατί έκλεισαν κάθε παραγωγική μονάδα με τα συνδικαλιστολαμόγια και τις προπαγάνδες; Γιατί η Ελλάδα προορίζεται να μην παράγει τίποτα δικό της…. Περιμένετε παρακάτω…)
Το έγγραφο που αφορούσε την Βρετανία και το είδε ο Αικ προέβλεπε για την χώρα του finance & service industries βιομηχανίες οικονομίας και υπηρεσιών! Για αυτό και στη Βρετανία διαλύονται τα πάντα. Κλείνουν τα ορυχεία, διαλύεται η αλιεία και μιλάμε για χώρα-νησί! Διαλύεται ο τομέας παραγωγής και μεταποίησης. Το ίδιο κάνουν και στην Αμερική. (Αν κάποιοι είχαν αναρωτηθεί γιατί τα goldenboys των εταιρειών έπαιρναν bonus την ώρα που τις φαλίριζαν κι έχανε κόσμος τη δουλειά του, μπορεί ίσως να καταλάβει ότι έφερναν σε πέρας διατεταγμένη υπηρεσία. Κι έπαιρναν το βραβείο τους. Προφανώς είναι δύσκολο να κάνεις επιτυχημένες και κερδοφόρους επιχειρήσεις να καταρρεύσουν…)
Στις χώρες τις ΕΕ, εκεί που το εργατικό κόστος είναι χαμηλότερο, εκεί θα εγκατασταθούν οι παραγωγές! (Εδώ είμαστε!!! Να γιατί δημιουργήθηκε η τεχνητή οικονομική κρίση στην Ελλάδα! Να γιατί κλείνουν τα πάντα, να γιατί διέλυσαν κάθε ελληνική παραγωγή, για να έρθουν οι δικές τους! Να γιατί μένει ο κόσμος άνεργος, να γιατί μας φοροδολοφονούν και μας εξαθλιώνουν συστηματικά και συνειδητά! Μας ετοιμάζουν να γίνουμε πειθήνιοι εργάτες των ΕΟΖ από απελπισία! Να γιατί έχουν φέρει τόσους αλλοδαπούς –πολλοί απ’ τους οποίους διώκονται κιόλας για εγκλήματα στις χώρες τους και για αυτό την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια- που περιφέρονται και ΔΕΝ τους αφήνουν να φύγουν. (Δουβλίνα 2 και 3) Να γιατί ορμάνε και κατηγορούν όποιον τολμήσει να μιλήσει «τι θα γίνει ρε παιδιά; γιατί είναι όλοι αυτοί εδώ στα ξαφνικά»! Έχουν φτιάξει ήδη νόμο ότι αν περιμένουν να τους απελάσουν αλλά δεν μπορούν να τους συντηρήσουν να τους στείλουν σε «άλλες περιοχές της χώρας να δουλέψουν»!
Να γιατί γίνονται όλα αυτά και ξαφνικά όοολοι συμφωνούν σιωπηρά… Γιατί η Ελλάδα προορίζεται να μετατραπεί σε χώρο εγκατάστασης ΞΕΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ! Προβλέπεται να μετατραπεί σε μια τεράστια ΕΟΖ!!! «Growth opportunities in Crisis» το βαφτίζουν τα στρατολογημένα τσιράκια. Θυμάστε την Ρόδη Κράτσα και τον Χατζηδάκη που ετοίμαζαν και «ανοιχτή συζήτηση» για να μας προπαγανδίσουν τις ΕΟΖ ως νέα ευτυχία για τον τόπο; Το επόμενο βήμα μετά το μνημόνιο… Να γιατί καθόντουσαν σαν κοτούλες οι δήθεν «αντιμνημονιακοί» στην βουλή, στις 5/5/10 και δεχόντουσαν να περάσει με μορφή νομοσχεδίου ένα μέρος διεθνούς συμβάσεως!
Ολόκληρες χώρες θα μετατραπούν σε ΕΟΖ του πλανήτη. Αυτό είναι το Redesigning Europe, (ο επανασχεδιασμός της Ευρώπης), ερήμην των λαών της, που ευαγγελίζεται και μαγειρεύει ο ΓΑΠ στο χαφιεδοστρατολογείο του HARVARD! Όπου πάνε όλοι οι πρόθυμοι σφουγγοκωλάριοι της «ελίτ» για να γίνουν πιστοποιημένα ανδρείκελα).
Την εγκατάσταση της παραγωγής σε χώρες χαμηλού εργατικού κόστους, το λεγόμενο Free Trade (Ελεύθερο Εμπόριο) που είναι στην πραγματικότητα Freedom to Exploit (Ελεύθερη Εκμετάλλευση) το οργάνωσαν οι Ροκφέλερ οι Ρόθτσιλντ κι η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας εισάγοντας τον World Trade Organisation WTO (Οργανισμό Παγκόσμιου Εμπορίου), ο οποίος επιβάλλει μαζικά πρόστιμα σε όποια χώρα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την οικονομία της βάζοντας δασμούς στα πάμφθηνα προϊόντα που παράγονται σε χώρες όπου οι εργάτες ξεζουμίζονται με μισθούς πείνας.
Σ’ αυτές τις χώρες με το πάμφθηνο εργατικό δυναμικό οι Traders παράγουν τα προϊόντα και τα πουλούν σε άλλες χώρες, θησαυρίζοντας από την διαφορά τιμής παραγωγής και πώλησης κι από την έλλειψη δασμών. Πατάνε πάνω στην άγρια εκμετάλλευση ανθρώπων (και καταστρέφουν με αυτού του είδους την «ανταγωνιστικότητα» τις οικονομίες των άλλων για να τις καταπιούν μετά κι αυτές!)
Αν προσπαθήσεις να προστατεύσεις την χώρα σου από αγαθά που έρχονται πολύ φθηνά και τα οποία πατάνε στην εκμετάλλευση των ανθρώπων ο WTO θα σε κυνηγήσει.
Κι ερχόμαστε στην έκφραση «Παγκοσμιοποίηση» !
Τι σημαίνει η λέξη;
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ σημαίνει ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ που αφορά κάθε τομέα της ζωής μας.
Η συγκέντρωση των κέντρων λήψεως αποφάσεων σημαίνει συγκεντρωτικό έλεγχο των ΜΜΕ, της πολιτικής, των οικονομικών. Σημαίνει ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ επί των πολλών.
Ο κόσμος νομίζει ότι οι άπληστες εταιρείες βρίσκονται πίσω από την κίνηση της παγκοσμιοποίησης. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι εταιρείες είναι το ΟΧΗΜΑ της παγκοσμιοποίησης όχι οι θιασώτες.
Όπως μέσα σε μια εταιρεία υπάρχει ένα πυραμιδικό σχήμα ιεραρχίας, με μια ευρεία βάση και έναν λεπτότερο κορμό όσο ανεβαίνει η ιεραρχία, μέχρι την κορυφή. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες εταιρείες που οι κορυφές της ιεραρχίας τους αποτελούν την βάση μιας άλλου είδους ιεραρχίας.
Βλέπουμε την Bank of America, την JP Morgan, την GoldmanSachs, αλλά όλα αυτά είναι διαφορετικά ονόματα ή προσωπεία της ίδιας Πηγής!
Πηγαίνετε σε ένα εμπορικό κέντρο και δείτε μαγαζιά που φαινομενικά είναι ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Μετά κοιτάξτε σε ποιον ανήκουν… Έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. Όποιον κι αν προτιμήσεις τα χρήματά σου θα πάνε στην ίδια τσέπη.
Για να αλλάξει αυτό, που έχει αρχίσει να αλλάζει, ο κόσμος θα πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ. Θα πρέπει να πάψει να εστιάζεται στα σπορ και στα τηλεπαιχνίδια (στα ψευτοριάλιτι, στα έχουμε ταλέντο και τραγουδάμε και χορεύουμε και στις life style χαζοκατινιές κουτσομπολιά κι ανουσιότητες) και να αρχίσουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας στο πώς καταργούνται οι βασικές μας ελευθερίες. Αν νοιώθουμε πως αυτό που συμβαίνει είναι φρικτό ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ.
Ο πληθυσμός –στόχος είναι πολύ μεγάλος κι αυτοί που επιχειρούν αυτό το εγχείρημα είναι ελάχιστοι κι έχουν συνείδηση του τι κάνουν.
Αυτό που συμβαίνει μοιάζει με την ταινία των κινουμένων σχεδίων, “The bugs life” όπου 2-3 ακρίδες τρομοκρατούν μια ολόκληρη φωλιά μυρμηγκιών και μέσω του φόβου τα εξαναγκάζουν να μαζεύουν τροφή για να περάσουν αυτές μια φορά τον χρόνο και να την συλλέξουν.
Και κάποια στιγμή ένα μυρμήγκι σήκωσε το ανάστημά του μπροστά στις ακρίδες κι είπε «αυτό δεν είναι δίκαιο». Και μία από τις ακρίδες λέει στον αρχηγό «δεν χρειάζεται να πάμε πάλι τον χειμώνα εκεί. Έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε». Κι ο αρχηγός βγάζει λόγο μιλώντας για τα δεδομένα της ζωής, πώς οι λίγοι θα ελέγχουν τους πολλούς. Κι η άλλη ακρίδα λέει «μα αφεντικό, είναι μόνο ένα μυρμήγκι!»
Και το αφεντικό του εξηγεί τι θα γίνει αν ένα –ένα τα μυρμήγκια γίνουν πολλά… «κι αυτά τα μικρά μυρμήγκια είναι 100 για κάθε έναν από μας, κι αν το συνειδητοποιήσουν χάθηκε ο τρόπος ζωής μας!»
Οι άνθρωποι πλέον μαζικά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό ο Icke δήλωσε ότι το διαπίστωσε στις 51 χώρες που επισκέφθηκε. Πρόκειται για μαζικό φαινόμενο κι όχι τοπικό μιας περιοχής.
Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Μέσω διαδικτύου έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο σώμα ανθρώπων που έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι λίγοι ελέγχουν τους πολλούς κι ότι υπάρχει μια ατζέντα για πιο δρακόντια (πόσο κατάλληλος ο όρος!) μέτρα ελέγχου.
Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι στήνεται μια φυλακή, αλλά ακόμα κοιτάζει. Είναι σαν να στεκόμαστε στην απέναντι πλευρά του δρόμου και να κοιτάζουμε όλο αυτό που ξετυλίγεται και να λέμε «δεν στο είπα ότι αυτό θα κάνουν; Νατό το κάνουν!»
Το επόμενο στάδιο είναι να πάψουμε να στεκόμαστε και να κοιτάμε.
Αντί να ασχολούμαστε πλέον με το ποια θα είναι η δική τους επόμενη κίνηση θα πρέπει να ασχοληθούμε με το ποια θα είναι η δική μας επόμενη κίνηση. Έχουμε ένα 3% το πολύ 4% που ελέγχει 7 δισεκατομμύρια ανθρώπων.
Αυτό το κάνουν μυστικά, όχι πια βέβαια αλλά το έκαναν ως τώρα.
Ο κόσμος δεν επαναστατεί αν δεν καταλάβει ότι είναι υποδουλωμένος.
Οι περισσότεροι περνάνε από την ζωή και μαζεύουν εικόνες κι όχι την ουσία της δεν βλέπουν τις λεπτομέρειες. Και νομίζουμε ότι ζούμε σε μια δημοκρατία και μετά εξισώνουμε την δημοκρατία με την ελευθερία.
Οι «δημοκρατίες» που βιώνουμε στην παρούσα φάση δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκλεγμένες δικτατορίες!
Έχεις μια προεκλογική εκστρατεία και κάποιος κερδίζει έχοντας πει στο κοινό τι πρόκειται να κάνει. Το κυβερνητικό του πρόγραμμα.. Αλλά αυτό δεν είναι συμβόλαιο! Απλώς είπαν… (Σας θυμίζει κάποιους που ξέρετε μήπως;;;) Είπαν αυτό που θεωρούσαν ότι θα ήθελε να ακούσει ο κόσμος προκειμένου να του αποσπάσουν την ψήφο! Ο Ομπάμα που είναι άνθρωπος της Wall Street κάνει τα πάντα για αυτήν. Κι η Wall Street τσακίζει τον κόσμο! Είπε ένα σωρό προεκλογικά ψέμματα μόνο και μόνο για να εκλεγεί! Και μετά κάνει ό,τι του αρέσει! (Βρε τι μας θυμίζει…) Και μετά ο κόσμος λέει «Α θα πάω στους ρεπουμπλικανούς!» Έτσι κάνουν στην Αμερική στην Βρετανία και παντού στον κόσμο!
..Ο Μπους ήταν ευθέως κι ανοιχτά ελεγχόμενος από μια ομάδα νεοσυντηρητικών τους neocons (απ’ το neoconservatives) Ρίτσαρντ Περλ, Τζων Μπόλτον, Γούλφοβιτζ κλπ και μετά ανέλαβε ο Ομπάμα που ελέγχεται από μια ομάδα δημοκρατοσυντηρητικών τους «democon» όπως ο Τζωρτζ Σόρος, ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκυ, ο Γιαράμι Μάνουελ.
Έτσι έχουμε ένα ανδρείκελο των neocons κι ένα ανδρείκελο των democons κι από πάνω την δύναμη που τους κρατά όλους. Μπορείς να ψηφίσεις όποιον θες, θα κυβερνούν πάντα οι ίδιοι που τους ελέγχουν κρυφά. Για αυτό Η ΔΙΑΦΟΡΑ της πολιτικής τους ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, στην αλλαγή που φέρνουν προς όφελος των πολιτών, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ.
Όταν ο Ομπάμα ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος μιλούσε για αλλαγή! (Τι μας θύμισε τώρα!) κι όλοι είχαν μεγάλη προσδοκία, αλλά δεν είπε ποτέ ξεκάθαρα τι θα αλλάξει (δεν υπάρχει λέμε! Είναι όλοι τους το ίδιο! έτσι; Εδώ κάποιος τοπικός Ομπάμα ΘΑ επαναδιαπραγματευόταν κάποιους όρους! Ποτέ δεν είπε ποιους κι ο καθένας φανταζόταν αυτό που ήθελε και τον ψήφισε προβάλλοντας πάνω του αυτό που φανταζόταν!) Έλεγε «θα αλλάξω» «θα φέρω αλλαγή» «Θα φέρω ελπίδα» «πιστεύουμε στην αλλαγή». Θεωρείται έξυπνος άνθρωπος… προφανώς σε σύγκριση με τον Μπους… Φυσικά δεν άλλαξε τίποτα εκτός από την ταχύτητα με την οποία προχωρά η διάλυση των ΗΠΑ.
Το τραπεζικό σύστημα συνέχισε ακάθεκτο να δίνει δάνεια γνωρίζοντας ότι ο κόσμος θα αδυνατούσε να πληρώσει. Αυτό δημιούργησε την οικονομική κατάρρευση. Τα θύματα βρέθηκαν υπερχρεωμένα στο τραπεζικό σύστημα το οποίο δημιούργησε την κρίση! Από την τραπεζοκίνητη ύφεση ο κόσμος έμεινε χωρίς εργασία και μην μπορώντας να πληρώσει τις υποθήκες, οι τράπεζες τους πήραν τα σπίτια πετώντας τις οικογένειες στον δρόμο! Κι είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους.
Ακόμα και για ανθρώπους που πλήρωσαν τοις μετρητοίς! Κι είναι τόσες οι κατασχέσεις, και βρίσκονται σε τέτοιο διοικητικό χάος οι τράπεζες, ώστε φθάνουν να παραποιούν ακόμα και τα έγγραφα για να σπρώξουν τις διαδικασίες πιο γρήγορα! Κι αν με τον κόσμο να υπακούει και να φεύγει απ’ τα σπίτια του βρίσκονται σε τέτοιο διοικητικό χάος, τι θα έκαναν αν όλοι αυτοί οι εκατοντάδες άνθρωποι έλεγαν στις τράπεζεςΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑ. Το καταφέρνουν χτυπώντας τον καθένα ξεχωριστά και με το διαίρει και βασίλευε. Με γελοίες ταμπέλες στρέφουν τους μεν εναντίον των δε, κι είναι τρομοκρατημένοι μήπως κάποια μέρα ξεπεράσουμε αυτές τις ταμπέλες των δήθεν, θρησκευτικών ή ταξικών ή πολιτισμικών διαφορών.
Δεν πρόκειται για μια συνωμοσία προκειμένου να υποδουλώσουν τους Ισπανόφωνους ή τους Εβραίους ή τους Μουσουλμάνους ή τους Ιντού ή τους μεσοεισοδηματίες Αμερικανούς. Είναι μία συνωμοσία ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο επιτρέπουμε να ασκούν πάνω μας το διαίρει και βασίλευε δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουμε ότι είναι σαν τις ακρίδες που δεν έχουμε αναλογία 100 προς έναν αλλά εκατομμύρια προς έναν.
Και πρέπει να το καταλάβουμε αλλιώς θα συνεχίσουν να ζουν όπως και σήμερα αυτοί οι εγκληματίες που δεν έχουν ίχνος συμπόνια, καρδιάς και ψυχής και δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου οι συνέπειες που έχουν για την ζωή όλων των ανθρώπων οι εγκληματικές τους πράξεις.
Πρέπει επιτέλους να πάψουμε να συνεργαζόμαστε για την υποδούλωσή μας.
Αφήστε τις διαδηλώσεις στα κοινοβούλια και στα κογκρέσσα. Ξέρουν πώς να τα αντιμετωπίσουν! Δεν τους φοβίζουν αυτά.... Αυτό που φοβούνται είναι μήπως εμείς σταματήσουμε να συνεισφέρουμε στην υποταγή μας, στρεφόμενοι ο ένας εναντίον του άλλου, φοβούμενοι κι υποτασσόμενοι. Κι αυτοί που υφίστανται κατασχέσεις πουν ΟΛΟΙ «ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ»! Και να δούμε πόση δύναμη έχουν μπροστά στο συλλογικό «ΟΧΙ»
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΜΑΣ! Αρκετά πια!
Πρέπει να πάψουμε να δίνουμε την δύναμή μας. Η κορυφή της πυραμίδας στέκεται στη θέση της μόνο επειδή όλοι εμείς κρατάμε την βάση! Τρέφονται από τους αγώνες μας, από την δουλειά μας, από τους φόβους μας, τρέφονται από την ασθένειά μας (γιατί το φαρμακευτικό καρτέλ θέλει να είμαστε άρρωστοι για να το ταϊζουμε) κι εμείς καθόμαστε και κρατάμε την βάση. Μην φύγουμε και διαλυθεί η πυραμίδα τους! Αυτό μόνο τους τρομοκρατεί.
Η αφύπνιση φέρνει επαναδιάταξη της δυναμικής του πλανήτη. Επί αιώνες η ελίτ έπαιζε παιχνίδια νοητικού ελέγχου πάνω στους ανθρώπους για να τους πείσει ότι αυτοί οι λίγοι είναι οι δυνατοί.
Τα καθεστώτα είναι προσωπεία της ίδιας δυνάμεως. Δείτε δυο «άκρα» τον κομμουνισμό και τον φασισμό. Νομίζουμε ότι ο ένας είναι στο ένα άκρο αριστερά κι ό άλλος στο άλλο άκρο δεξιά. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ! Είναι και τα δύο τους μια συγκεντρωτική εξουσία στα χέρια των ολίγων που την επιβάλουν στους πολλούς μέσω στρατιωτικής και νομοθετικής επιβολής.
(Το καθεστώς και το πολιτικό σύστημα φοβάται μήπως αντιληφθούμε ότι πίσω από τις ψεύτικες τηλεμαχίες είναι όλοι σιωπηρά σύμφωνοι. Μήπως προσέξουμε τις επιτήδειες παύσεις εκεί που θα έπρεπε να έχει ξεσηκωθεί χαλασμός, όπως πχ την επιτήδεια σιωπή ΟΛΩΝ όσον αφορούσε την δανειακή. Σιωπή που σκεπαζόταν από έναν επικοινωνιακό ορυμαγδό δήθεν εναντίον των όρων της δηλ. του μνημονίου. Φοβούνται μήπως καταλάβουμε και άρουμε την υποστήριξή μας κι αφήσουμε το οικοδόμημα να πέσει λίγο πριν τελειώσουν το έργο τους. Όταν το σύστημα κινδυνεύει δεν το ενδιαφέρει σε ποιο μέρος του θα στραφεί ο κόσμος, αρκεί να πάει και να πέσει πάλι πάνω σε έναν δικόν τους άνθρωπο. Αυτό που τους τρομάζει είναι μήπως «δούμε» όλους τους παίκτες τους )
santosight
 
 
http://www.katohika.gr/2013/02/davide-icke-human-race-get-off-your-knees.html

ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ. Ποιοί πεθαίνουν για να έχουμε εμείς κινητό τηλ. (video)



Τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να έχουν αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε, αλλά στην κεντρική Αφρική, η μεγαλύτερη κληρονομιά τους είναι ο πόλεμος και η εξολόθρευση των υπό εξαφάνιση ζώων.
Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην κεντρική Αφρική σε έναν πόλεμο για την απόκτηση του κοβαλτίου, ένα ανθεκτικό στη θερμότητα ορυκτό μετάλλευμα που χρησιμοποιείται ευρέως στα κινητά τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είδη.Το κοβάλτιο βρίσκεται στα τριών δισεκατομμυρίων ετών εδάφη της Rift Valley, μια περιοχή της Αφρικής. Από αυτά τα μεταλλεύματα εξάγεται το ταντάλιο το οποίο και χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυκνωτών τανταλίου...
μικροσκοπικών ηλεκτρονικών στοιχείων που υπάρχουν στις ηλεκτρικές συσκευές. Το 80% των κοιτασμάτων αυτού του ορυκτού βρίσκονται στη Λαϊκή δημοκρατία του Κονγκό (DRC). Αυτή η ορεινή περιοχή ζούγκλας είναι το πεδίο μάχης αυτού που έχει ονομαστεί ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος της Αφρικής, έναν πόλεμο του Κογκολέζικου στρατού ενάντια σε έξι γειτονικές χώρες και των πολυάριθμων οπλισμένων φατριών. Τα θύματα είναι κατά κύριο λόγο πολίτες. Ο λιμός και οι διάφορες ασθένειες έχουν σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ενώ λόγω του πολέμου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους. Συχνά αναφερόμενος ως απλά ένας εθνικός πόλεμος, η σύγκρουση είναι στην ουσία μια μάχη για την κατοχή των φυσικών πόρων που επιδιώκονται από τα ξένα κεφάλαια, των διαμαντιών, του κασσίτερου, του χαλκού, του χρυσού και προ πάντων του κοβαλτίου.
Ο πόλεμος άρχισε το 1998 όταν οι κογκολέζικες επαναστατικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της Ρουάντας και της Ουγκάντας, κατέλαβαν το ανατολικό Κονγκό και κινήθηκαν προς τις στρατηγικές περιοχές μεταλλείας, επιτιθέμενοι στους πληθυσμούς αυτών. Ο στρατός της Ρουάντα έκανε σύντομα τζίρο πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως από το εμπόριο κοβαλτίου.
Ακόμη και σήμερα, ο πόλεμος συνεχίζεται παρά τη συμφωνία ειρήνης που υπογράφτηκε το καλοκαίρι του 2002. Συμφωνία η οποία και υπογράφτηκε έπειτα από τη δολοφονία του προέδρου του Κονγκό Laurent Kabila, τον Ιανουάριο του 2001, και μετά από πίεση που ασκήθηκε από τη Νότια Αφρική. Αλλά ενώ τα ξένα στρατεύματα έχουν επίσημα αποσυρθεί από το Κονγκό, οι εσωτερικές φατρίες παραμένουν στον πόλεμο.
Εξορύσσοντας τον μαύρο χρυσό
Το κοβάλτιο έχει μετασχηματίσει την οικονομία του Κονγκό. Οι αγρότες που μετατοπίζονται από τα εδάφη τους δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από το να συμμετέχουν στις “ταξιαρχίες” εξαγωγής κοβαλτίου. Η διαδικασία είναι όμοια με τη εξόρυξη χρυσού. Το κοβάλτιο βρίσκεται σκάβοντας κοιλώματα στις κοίτες των ποταμών, με τους εργάτες να ξύνουν τις βρωμιές για να βρουν το μετάλλευμα.
Διάφορες εκθέσεις έχουν γίνει για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που δουλεύουν στα κατειλημμένα από τις επαναστατικές δυνάμεις ορυχεία, καθώς και για την πορνεία, που έχει πολλαπλασιαστεί. Κατ? εκτίμηση δύο εκατομμύρια άνθρωποι στο Κονγκό είναι φορείς του ιού του AIDS. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά αναγκάζονται να οδηγηθούν στην εργασία σε μεταλλεία, τον πόλεμο και την πορνεία, ειδάλλως απειλούνται με βασανιστήρια, βιασμούς ή δολοφονίες.
Το κοβάλτιο καταλήγει από τα ορυχεία σε ειδικά ανταλλακτήρια που ελέγχονται και φορολογούνται από τους αντάρτες. Οι ξένοι έμποροι αγοράζουν έπειτα το μετάλλευμα και το στέλνουν στο εξωτερικό, συνήθως μέσω της Ρουάντα. Όλη η ποσότητα αγοράζεται από τρεις εταιρίες: Cabot (Αμερικάνικη), HC Starc(Γερμανική) και Nigncxia(Κινέζικη) που είναι και οι μόνες εταιρίες με την ικανότητα να μετατρέπουν το κοβάλτιο σε σκόνη τανταλίου. Η σκόνη αυτή πωλείται έπειτα στη Nokia, τη Motorola, την Compaq, τη Sony και άλλους κατασκευαστές για χρήση στα κινητά τηλέφωνα καθώς και άλλα προϊόντα.
Τον Δεκέμβριο του 2004, ο πρώην πρόεδρος της Cabot, Sam Bodman διορίστηκε γραμματέας του υπουργείου ενέργειας. Υπό την προεδρία του Bodman, από το 1987 έως το 2000, η Cabot ήταν μια από τις μεγαλύτερες ρυπογόνες εταιρίες της αμερικής εκπέμποντας 60.000 τόνους αερομεταφερόμενων τοξικών εκπομπών ετησίως.
Οικολογικά αποτελέσματα του πολέμου
Η κύρια περιοχή μεταλλείας του κοβαλτίου μέσα στο Κονγκό περιέχει το εθνικό πάρκο Kahuzi Biega (KBNP), όπου ζει ένα σπάνιο είδος γορίλα προς εξαφάνιση. Η αποψίλωση του πάρκου λόγω της εξόρυξης μετάλλων έχει καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του βιότοπου του γορίλλα αλλά και έχει οδηγήσει τον τοπικό πληθυσμό να εμπορεύεται το κρέας των ζώων αυτών με τους εργάτες και το στρατό από τα λατομία. Ο πληθυσμός των γορίλλων του KBNP μαζί με τον πληθυσμό στα παρακείμενα δάση Kasese, αντιπροσώπευσε το 86% του συνολικού πληθυσμού αυτού του είδους, πριν από τον εμφύλιο πόλεμο. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύεται από το “Dian Fossey Gorilla Fund and the Born Free Foundation” τον Μαΐου του 2001, ο πληθυσμός των γορίλλων του KBNP έχει πέσει κατακόρυφα από 8.000 ζώα το 1991 σε λιγότερο από 1.000 το έτος 2000, μια μείωση 85% σε μόνο 9 έτη. Η έκθεση συνεχίζει: ?Οι ενδείξεις είναι ότι η βιοποικιλότητα της περιοχής Kahuzi-Biega έχει επικίνδυνα, αν όχι αδιόρθωτα, καταστραφεί?. Αν συνεχίσουν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις να αποτρέπουν την αποτελεσματική και έγκαιρη δράση, ο κόσμος θα έχει γίνει θεατής του πρώτου μεγάλου πιθήκου που οδηγείται στην στην εξαφάνιση, θύμα του πολέμου, της ανθρώπινης πλεονεξίας και της υψηλής τεχνολογίας.
Δημιουργώντας μια σύνδεση
Όλως τυχαίως δεν είναι περίεργο που αυτές οι πληροφορίες δεν περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο χρήσης του κινητού σας τηλεφώνου. Ίσως στα κινητά τηλέφωνα πρέπει να κολληθούν αυτοκόλλητες ετικέτες που να λένε: Προσοχή! Αυτή η συσκευή δημιουργήθηκε με πρώτες ύλες από την κεντρική Αφρική. Τα υλικά αυτά που είναι σπάνια και μη ανακυκλώσιμα πωλήθηκαν για να χρηματοδοτήσουν έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο και έχουν σχεδόν προκαλέσει την εξαφάνιση ενός απειλούμενου είδους. Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ των συσκευών που κάνουν τις ζωές τους περισσότερο ?άνετες? και την τρομακτική πραγματικότητα της βίας, της αναταραχής και της καταστροφής που μολύνουν τον κόσμο μας.ecology-salonika.org
Όλως τυχαίως δεν είναι περίεργο που αυτές οι πληροφορίες δεν περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο χρήσης του κινητού σας τηλεφώνου. Ίσως στα κινητά τηλέφωνα πρέπει να κολληθούν αυτοκόλλητες ετικέτες που να λένε: Προσοχή! Αυτή η συσκευή δημιουργήθηκε με πρώτες ύλες από την κεντρική Αφρική. Τα υλικά αυτά που είναι σπάνια και μη ανακυκλώσιμα πωλήθηκαν για να χρηματοδοτήσουν έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο και έχουν σχεδόν προκαλέσει την εξαφάνιση ενός απειλούμενου είδους. Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ των συσκευών που κάνουν τις ζωές τους περισσότερο ?άνετες? και την τρομακτική πραγματικότητα της βίας, της αναταραχής και της καταστροφής που μολύνουν τον κόσμο μας.ecology-salonika.org

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/03/vid.html

Θυσιάζουν την Κύπρο για να Διαλύσουν την Τουρκία

Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά γεωπολιτικό. Χρειάζονται ένα δόλωμα για να διαλύσουν την ΤΟΥΡΚΙΑ. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να φοβάστε.
ΕΞΗΓΩ:
Αμερικάνικες και Ρωσικές εταιρείες συνάπτουν ενεργειακές συμφωνίες με τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ;
Το Ισραήλ αφού σύναψε ενεργειακή συμφωνία με την ΡΩΣΙΑ αποφάσισε να ζητήσει ξαφνικά συγνώμη από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΠΩΣ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ;
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
Στο διάστημα αυτό δημιούργησαν τις προϋποθέσεις η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ (την στιγμή που η ΚΥΠΡΟΣ δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ ) και επομένως θα είναι μόνη της.
ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ) ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ;
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ οραματίζεται την ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ και αυτό δεν αρέσει καθόλου στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ –ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟΥΣ, επίσης ούτε στους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ (πλην ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ).
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Αυτό το έχει αναλάβει το Ισραήλ κάνοντας διαπραγματεύσεις με την ΤΟΥΡΚΙΑ για το πόσο θα είναι η αποζημίωση των θυμάτων του MAVI MARMARA.
Από την άλλη ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ(αυτός που υπόγραψε ότι οι ΕΒΡΑΙΟΙ δεν σταύρωσαν τον ΧΡΙΣΤΟ) γυρνάει από κανάλι σε κανάλι και ενεργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επέλθει ανωμαλία στην ΚΥΠΡΟ(εκ πρώτης όψεως ενεργεί σωστά, αλλά δυστυχώς είναι μέρος του σχεδίου) ώστε να πέσει η κυβέρνηση και να κάνουν το ντου οι ΤΟΥΡΚΟΙ.
Ο ΡΩΣΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ.
Η Μόνη που δεν δείχνει να καταλαβαίνει αυτές τις εξελίξεις είναι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ η οποία προσπαθεί να στηρίξει με νύχια και με δόντια την ΤΟΥΡΚΙΑ για τον λόγο αυτό δίνει συνέχεια οπλικά συστήματα στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΕΡΣΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.
ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
http://www.katohika.gr/2012/09/blog-post_3729.html
(τελικά η αφορμή για τον πόλεμο που ήθελαν είναι Η ΚΥΠΡΟΣ)
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΟ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ ΞΑΝΑ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΘΑ ΣΦΑΧΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.

http://www.katohika.gr/2013/03/thisiazoun-tin-kipro-gia-na-dialisoun-tin-tourkia.html

Εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα 8.000 ετών στη Φλώρινα


Είμαστε υποστηριχτές της άποψης ότι η ελληνική ιστορία πάει πολύ πίσω και ότι υπήρχε ανεπτυγμένη τεχνολογία πολύ παλιά.
Διαβάστε την είδηση από το citypaper:
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις πολυετείς αρχαιολογικές έρευνες που διεξάγονται στη περιοχή του Αμύνταιου Φλώρινας και ξεκίνησαν έπειτα από ανασκαφές της ΔΕΗ για την εξόρυξη λιγνίτη.
Η εισήγηση του αρχαιολόγου της ΚΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών αρχαιοτήτων, Πανίκου Χρυσοστόμου, τιτλοφορείται «Ο πολιτισμός των τεσσάρων λιμνών» και παραθέτει εντυπωσιακά στοιχεία για τους προϊστορικούς κατοίκους της περιοχής με μια χρονολογική «βουτιά» που φθάνει στο 6.500 π. Χ. και ακολουθεί την πορεία του νερού και της ανθρώπινης δραστηριότητας.
«Οι πρώτοι οικισμοί δημιουργήθηκαν στο β’ μισό της 7ης χιλιετίας π.Χ., μέσα ή κοντά σε λίμνες και βαλτώδεις εκτάσεις. Οι λιμναίοι οικισμοί των επόμενων δύο χιλιετιών οργανώνονταν σε γειτονιές των τριών ή έξι κατοικιών, οι οποίες εδράζονταν σε κοινές εξέδρες από οριζόντια διευθετημένους κορμούς δένδρων.
Συνήθως, τα σπίτια ήταν μονώροφα με δίρριχτη στέγη. Ωστόσο, τα στρώματα που σχηματίστηκαν από τις επανειλημμένες πυρκαγιές και τις επακόλουθες καταστροφές των νεολιθικών χωριών της περιοχής, δείχνουν ότι πολλές κατοικίες ξεχώριζαν για το μέγεθός τους, είχαν πόρτες και παράθυρα περιμετρικά και ήταν διώροφες, ενώ τις περιέτρεχε μπαλκόνι στον όροφο. Αντίθετα, στις χερσαίες θέσεις εγκατάστασης, ο χώρος οργανωνόταν με βάση τη διάταξη των τάφρων και των περιβόλων και τα σπίτια αναπτύσσονταν σε ομάδες των πέντε ή έξι κατοικιών»τονίζει, στην εισήγησή του, ο κ. Χρυσοστόμου.
Τα ευρήματα προκύπτουν από τη μελέτη των στρωμάτων που σχηματίστηκαν από τα κατεστραμμένα από φωτιά οικήματα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζει το εσωτερικό των κατοικιών με φούρνους ή εστίες, αποθηκευτικούς χώρους, θρανία και εργαλεία.
Ενα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της περιοχής είναι ένα κάθισμα με τέσσερα πόδια ηλικίας περίπου 7.500 ετών, ενώ φαίνεται πως οι πολιτισμοί εκείνοι χρησιμοποιούσαν ακόμη και… μίξερ, καθώς βρέθηκαν κεραμικά θραύσματα που υποδηλώνουν τη χρήση κάποιου είδους αναδευτήρα τροφών από το μακρινό 6.000 π.Χ. .
Τέλος, ένα πλήθος κοσμημάτων, που αποτελούνταν κυρίως από δισκοειδείς χάνδρες ποικίλου σχήματος, μεγέθους και υλικού ή από περίαπτα και βραχιόλια, εξέφραζε τις αντιλήψεις της καλαισθησίας της εποχής αλλά και τις συμβολικές προθέσεις των φορέων τους.
Τα ταφικά έθιμα φαίνεται πως διαφοροποιούνται ανάλογα με τη εποχή και την περιοχή. Έτσι, ενώ στην αρχή της νεολιθικής εποχής στη Λεκάνη του Αμυνταίου συναντώνται μόνο ταφές σε συνεσταλμένη στάση, ενώ προς το τέλος της, τουλάχιστον στην περιοχή της λίμνης Χειμαδίτιδας, εντοπίζονται καύσεις και εγχυτρισμοί ή εγχυτρισμοί των υπολειμμάτων της καύσης των νεκρών.
Λίθινα οστέινα αλλά και χάλκινα αντικείμενα (ευρήματα) ανάγονται στην Εποχή του Χαλκού (3.100-1.100 μ.Χ) ενώ μια γενικευμένη φωτιά στο τέλος της περιόδου καταστρέφει ολοκληρωτικά τα στοιχεία ζωής και βυθίζει στο βυθό της λίμνης τα κατάλοιπα των κατοικιών.
Η Εποχή του Σιδήρου (1.100-5ος αιώνας π.Χ ) που ακολουθεί “δίνει στοιχεία” μόνο από τα νεκροταφεία της και ειδικότερα από αυτό του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου. Είναι χαρακτηριστικό το εύρημα της περσινής ανασκαφικής περιόδου (οριοθετήθηκαν και ανασκάφηκαν πέντε τύμβοι με 148 κιβωτιόσχημους τάφους και μια συστάδα τάφων εξαρτημένων από τον «βασιλικό» ταφικό περίβολο), κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε λιθόκτιστο έδρανο για νεκρόδειπνα.
Γύρω από την κατασκευή αυτή εντοπίστηκαν λάκκοι με οστά και πλούσια κτερίσματα, όπως ένα χάλκινο ξίφος με χρυσά καρφιά. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε γυναικεία ταφή με διάδημα και εξαρτήματα κόμμωσης και ενδυμασίας.
«Οι συχνές εμφανίσεις γυναικών με διαδήματα και σύνθετα κοσμήματα από τη νεκρόπολη μαρτυρούν την ύπαρξη ιερατείου ή μια διαφορετική κοινωνική ιεράρχηση» τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
http://www.apocalypsejohn.com/2013/03/entypwsiaka-arxaiologika-evrhmata-sth-Flwrina.html

H γλώσσα μας εκπέμπει σήμα κινδύνου!

τριανταφυλλοΣε προηγούμενο άρθρο μας μιλήσαμε για την σταδιακή «απλοποίηση» της γλώσσας, που οδηγεί στην πλήρη αλλοίωση και πιθανώς εξαφάνισή της.

Η αρχή έγινε με την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος για λόγους διευκόλυνσης των μαθητών. Σειρά είχε το γράμμα -ν-… 

Ακολούθησαν τα φωνήεντα και τα διπλά γράμματα!

Πλέον, για όσους πιθανόν τους διαφεύγει, μεγάλος αριθμός λέξεων είτε έχει αποβάλει τα διπλά γράμματα που εμπεριείχε (καμμία: καμία, παλληκάρι: παλικάρι, κλπ), είτε έχει αντικαταστήσει τα φωνήεντα «ει, η, οι, κλπ» με το -ι- (ταξειδιώτης: ταξιδιώτης, εταιρεία: εταιρία, κλπ).

Με αυτόν τον τρόπο χάνεται η λογική αλληλουχία της γλώσσας μας και αποκόπτεται το παρόν και το μέλλον της από το παρελθόν, καθώς δεν υπάρχει συνέχεια σε αυτήν. Τα παιδιά αγνοούν την προέλευση της ορθογραφίας των λέξεων με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη και να βρίσκονται σε σύγχυση. Γιατί πολύ απλά οι διδάσκοντες είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να τους εξηγήσουν «γιατί κάτι γράφεται έτσι ή αλλιώς». Όσο οι λέξεις διατηρούσαν την παλιά-γνήσια ορθογραφία τους, μπορούσες να ανακαλύψεις μέσα σ’ αυτές την ιστορία τους…

Όταν γράφεις τη λέξη «βοήθεια» μπορείς να διακρίνεις την ετυμολογία της: θέω (τρέχω) στην βοήν (φωνή, κραυγή) κάποιου. Αν σταματήσει η «βοήθεια» να γράφεται με η και ει, αυτόματα χάνει τις ρίζες της, αλλάζει ταυτότητα και κόβει κάθε είδους σύνδεση με το παρελθόν της.

Επιπλέον η γλώσσα μας χάνει και την μουσικότητά της, στοιχείο που έχει εξυμνηθεί παγκοσμίως!

Όπως έχει υπογραμμίσει και η μουσικός Μαρία Στουπη στο βιβλίο της «Γιατί υμνώ την ελληνική γλώσσα», «όταν οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν, προσωδούσαν, μιλούσαν δηλαδή με τραγουδιστό τρόπο (…) Από αυτήν την προσωδιακή προφορά οι Αλεξανδρινοί Φιλόλογοι τον 3ο αι. π.Χ. καθιέρωσαν τους τόνους και τα πνεύματα και έτσι η προφορά έγινε τονική. Άλλη η ηχητικη της βαρείας, άλλης της οξείας, άλλη της ψιλής… Δεν τα χρησιμοποιούμε σήμερα, τα έχουμε σαν στολίδια, πρέπει όμως έστω από σεβασμό να τα διατηρούμε όπως κάνουμε για όλα τα παλιά πράγματα της οικογενείας μας.»

Συνεχίζει μάλιστα τονίζοντας: «Ιστορικοί γράφουν ότι οι Έλληνες εκείνης της εποχής έγραφαν όπως μιλούσαν και μιλούσαν όπως έγραφαν. Γι αυτό δενε ίχα πρόβλημα ορθογραφίας των διαφόρων διφθόγγων (ει, οι , αυ), που τόσο μας δυσκόλεψαν στην ορθογραφία, λόγω της μακράς εξελίξεως της γλωσσικής προφοράς μέσα στους αιώνες

Η (σημερινή) ελληνική ορθογραφία δημιουργήθηκε αποξενώνοντας την μουσική προφορά από την γλώσσα…»
Είναι αυτό που έλεγε ο Ελύτης:
«Ἐγὼ δὲν ξέρω νὰ ὑπάρχει παρὰ μία γλῶσσα,
ἡ ἐνιαία γλῶσσα, ἡ Ἑλληνική, ὅπως ἐξελίχθηκε ἀπὸ
τὴν Ἀρχαία ποὺ ἔφτασε νὰ εἶναι
τὸ μεγάλο καμάρι μας καὶ τὸ μεγάλο μας στήριγμα.



Ἐγὼ εἶμαι ὑπὲρ τοῦ παλαιοῦ συστήματος, ἐναντίον τοῦ μονοτονικοῦ καὶ ὑπὲρ τῆς διδασκαλίας τῶν Ἀρχαίων Ἑλληνικῶν. Εἶναι ἡ βάση γιὰ νὰ ξέρεις τὴν ἐτυμολογία τῶν λέξεων. Ἡ σημερινὴ κακοποίηση τῆς γλώσσας μὲ ἐνοχλεῖ καὶ αἰσθητικά. Θέλω νὰ δῶ γραμμένο τὸ «καφενεῖον» κι ἂς μὴν προφέρουμε τό «ν». Τώρα, ὅλες οἱ λέξεις ἔχουν μιὰ τρύπα».

Παλιά έκλινες την λέξη «θάλασσα» και μπορούσες να ακούσεις τον κυματισμό της με την άνοδο και την κάθοδο του τόνου κατά την κλίση της! (ἡ θἀλασσα, τῆς θαλάσσης, τῇ θαλάσσῃ, την θάλασσαν, ὦ θάλασσα)

Σήμερα καταβάλλεται απροκάλυπτα για «αδιευκρίνητους» ή «διευκρινισμένους» λόγους κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξαφανιστεί ή να κακοποιηθεί περαιτέρω η γλώσσα που «γέννησε» όλες τις γλώσσες της υφηλίου.

Την «απόγυμνώνουν» από όλες τις όμορφες ιδιαιτερότητές της και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να σβηστεί από το μυαλό των νέων παιδιών. Εξ’ ου και η απλοποίησή- αλλοίωσή  της και η είσοδος των greeklish στην καθημερινότητά μας…

Απώτερος, ίσως, στόχος τους μία φωνητική γραφή (ό,τι ακούω γράφω) και η σταδιακή υιοθέτηση του λατινικού αλαφαβήτου, με ένα μόνο -ι- στην γραφή, ένα -ο-, όχι δίφθογγοι, όχι διπλά γράμματα, ούτε καν ξ, ψ αλλά κς, πς…

Οδηγούμαστε σταδιακά επομένως στον πλήρη αφανισμό της…  Ίσως το πρόβλημα αυτό, την συγκεκριμένη χρονικο-ιστορική συγκυρία, που οι εξελίξεις τρέχουν και παράλληλα πολλοί από εμάς έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα επιβίωσης, να φαντάζει κάτι μακρινο και ανούσιο…

Δεν είναι όμως έτσι…! Κληρονομήσαμε ένα «στολίδι» που κοσμεί όλη την οικουμένη και για το μεγαλείο του οποίου έχουν γραφεί τόμοι ολόκληροι, κυρίως φυσικά στο εξωτερικό. Δεν έχει  λοιπόν κανείς απολύτως το δικαίωμα να το στερήσει από εμάς και τις επόμενες γενιές. Έχουμε επομένως ιερή υποχρέωση  να το προστατέψουμε και να το  κληροδοτήσουμε  στα παιδιά μας ακέραιο!

Θα κλείσω με την άποψη του μεγάλου μας ποιητή, Γιώργου Σεφέρη! «Ὁ Θεὸς μᾶς χάρισε μιὰ γλῶσσα ζωντανή, εὔρωστη, πεισματάρα καὶ χαριτωμένη, ποὺ ἀντέχει ἀκόμη, μολονότι ἔχουμε ἐξαπολύσει ὅλα τὰ θεριὰ γιὰ νὰ τὴ φάνε. Ἔφαγαν ὅσο μπόρεσαν, ἀλλά ἀπομένει ἡ μαγιά, ἔτσι θὰ ἔλεγα, παραφράζοντας τὸν Μακρυγιάννη. 

Δὲν ξέρω πόσο θὰ βαστάξει ἀκόμη αὐτό. Ἐκείνο ποὺ ξέρω εἶναι ὅτι ἡ μαγιὰ λιγοστεύει καὶ δὲν μὲνει πιὰ καιρὸς γιὰ νὰ μένουμε ἀμέριμνοι. Δὲν εἶναι καινούργια τὰ σημεῖα ποὺ δεῖχνουν πώς, ἂν συνεχίσουμε τὸν ἲδιο δρόμο, ἂν ἀφεθούμε μοιρολατρικὰ στὴν δύναμη τῶν πραγμάτων, θὰ βρεθοῦμε στὸ τέλος μπροστὰ σε μιὰ γλῶσσα ἐξευτελισμένη, πολύσπερμη καὶ ἀσπόνδυλη».

 
Ελένη Γεωργακάκη, Φοιτήτρια Φιλολογίας για το  ΠΥΓΜΗ.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/h_30.html

Ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος έχει ξεκινήσει. Όσοι περιμένετε να δείτε χώρες να πολεμούν χώρες θα απογοητευτείτε.

Ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος είναι μεταξύ ολίγων ισχυρών και υπολοίπων. Και βάσει πολλών ενδείξεων και κάποιων αποδείξεων έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες. Τα πρώτα χρόνια οι ολίγοι έβαλαν τις υποδομές για τη μάχη, οι πολλοί δε δώσαμε σημασία. Τα επόμενα χρόνια άρχισαν μικρομάχες τις οποίες κέρδισαν οι ολίγοι αλλά οι πολλοί δε σκάσαμε και ιδιαίτερα. Τώρα έχουν αρχίσει οι σκληρές μάχες, μάχες για την πλήρη εξαθλίωσή μας.

Ο πόλεμος είναι καθαρά βιολογικός. Τα συμβατικά όπλα απέδειξαν στους 2 προηγούμενους μεγάλους πολέμους ότι δεν είναι αποτελεσματικά μιας και οι θάνατοι αναπληρώθηκαν σε μόλις 7 χρόνια. Ο βιολογικός πόλεμος όμως είναι διπλά αποτελεσματικός, διότι ενισχύει και τις βιομηχανίες των ολίγων αλλά μπορεί να ρυθμίσει και τον πληθυσμό ανάλογα με τις ορέξεις τους. Η δική μας αντίσταση ποια θα είναι ?

Για την ΑΜΥΝΑ ΟΧΙ στα εμβόλια, ΟΧΙ στα φάρμακα, ΟΧΙ στο φθόριο, ΟΧΙ στο χλώριο, ΟΧΙ στα βαρέα μέταλλα, ΟΧΙ στα χημικά παράγωγα (συντηρητικά, γλυκαντικές ουσίες, πρόσθετα όψης, οσμής, γέυσης), όχι στα υβρίδια. Η μεγαλύτερη αιτία καρδιοπαθειών είναι το χλώριο (νερό), η μεγαλύτερη αιτία οστεοπόρωσης είναι το φθόριο (οδοντόκρεμες), η μεγαλύτερη αιτία για Alzheimer είναι το αλουμίνιο (κουτάκια αναψυκτικών, μπίρες, αλουμινόχαρτο, κλπ.). Έτσι μας σκοτώνουν, γεμίζοντας παράλληλα τα ταμεία τους.

Για την ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΧΙ στα μαγαζιά (SUPER MARKET) και στα προιόντα των πολυεθνικών τους.

Θα ξεβολευτούμε ή θα πεθάνουμε ??? Ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης !!!!!!

Andreas Zarifopoulos..

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/03/3.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters